Ultimate Blockchain Γλωσσάριο για αρχάριους – 46 Ορισμοί Blockchain

Contents

ΕΝΑσιντορεμιφάσολΗΕγώΙκμεγάλοΜ

ΝΟΠΕρΡμικρόΤΕΔΧΥΖ

Στο 101 Blockchains, πιστεύουμε στην τεχνολογία blockchain και ξέρουμε πόσο σύγχυση για οποιονδήποτε νέο σε ολόκληρο το blockchain. Σε αυτό το φύλλο cheat blockchain, θα καλύψουμε όλα τα βασικά θέματα με απλό τρόπο. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε τους συνδέσμους εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με οποιονδήποτε συγκεκριμένο ορισμό blockchain.

Επίσης, αυτό είναι το πρώτο μέρος της σειράς “Blockchain Explained” που περνάμε. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το blockchain. Σε αυτό το γλωσσάριο blockchain για αρχάριους, συλλέξαμε στους πιο σημαντικούς ορισμούς blockchain με τους οποίους θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι, καθώς θα τους ακούσετε πολύ. Θα μοιραστούμε περισσότερα άρθρα και ορισμούς σε αυτό το γλωσσάρι στο εγγύς μέλλον.

Ultimate Blockchain Γλωσσάριο για αρχάριους – Infographic


Infographic Γλωσσάρι Blockchain

Λίστα ορισμών Blockchain

Προς το παρόν, υπάρχουν 46 ορισμοί blockchain σε αυτό το γλωσσάριο, ας ξεκινήσουμε.

ΕΝΑ

Τι είναι η διεύθυνση?

Μια διεύθυνση είναι ένας σημαντικός όρος σε κρυπτογράφηση. Είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση του αποστολέα, του παραλήπτη. Χρησιμοποιείται επίσης για την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων. Στην αναλογία πραγματικού κόσμου, η διεύθυνση κατοικίας χρησιμοποιείται για την αποστολή και λήψη επιστολών ή δεμάτων. Δημιουργείται μια διεύθυνση χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό κλειδί. Το ιδιωτικό κλειδί είναι επίσης μοναδικό στη διεύθυνση. Το ιδιωτικό κλειδί χρησιμοποιείται επίσης για πρόσβαση στα ψηφιακά στοιχεία που έχει η διεύθυνση. Στην κρυπτογράφηση, η διεύθυνση είναι γενικά αλφαριθμητικές συμβολοσειρές. Επίσης, εάν η διεύθυνση για ένα συγκεκριμένο οικοσύστημα έχει ομοιότητες. Για παράδειγμα, όλες οι διευθύνσεις που σχετίζονται με το Ethereum ξεκινούν με 0x, ενώ η διεύθυνση Bitcoin ξεκινά με 3 ή 1. Η διεύθυνση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς όρους που πρέπει να μάθετε κατά την εξερεύνηση του γλωσσάρι blockchain.

Τι είναι το Airdrop?

Το Airdrops αφορά στη διανομή δωρεάν κουπονιών σε άτομα ως ανταμοιβές. Έχει σχέση με έργα blockchain, ειδικά ICO. Η Airdrop μπορεί να έχει ή να μην έχει κίνητρο. Πολλές νεοσύστατες εταιρείες ή blockchain έργου προβάλλονται για διάφορους λόγους, όπως διορθώσεις σφαλμάτων, ανάπτυξη κοινότητας ή κίνητρα για μια θετική δράση προς την ιδέα τους. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει σε airdrops μέχρι και εκτός εάν ταιριάζει με τις απαιτήσεις του.

Διαβάστε περισσότερα για το Airdrops και τον τρόπο λήψης δωρεάν διακριτικών σε αυτό το άρθρο

Ορισμός ενός Altcoin

Οποιαδήποτε κρυπτογράφηση ή διακριτικό εκτός από το Bitcoin είναι γνωστό ως altcoin. Η λέξη «altcoin» έχει μια λεπτή έννοια που σχετίζεται με αυτήν. Μπορεί να αναλυθεί σε «alt» που σημαίνει εναλλακτική και «νόμισμα» που σημαίνει κρυπτογράφηση. Κάθε νόμισμα που κυκλοφορεί μετά το Bitcoin είναι γνωστό ως altcoin. Μερικά από τα παραδείγματα περιλαμβάνουν Ethereum, NEO, EOS, LEND κ.λπ. Τα Altcoins είναι επίσης καλύτερα όσον αφορά τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα, αλλά δεν προσφέρουν την αξία αποθήκευσης σε σύγκριση με το Bitcoin.

Διαβάστε περισσότερα για τα Altcoins εδώ.

σι

Τι είναι το Blockchain?

Το blockchain είναι μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT) που προσφέρει αποκέντρωση. Είναι το πνευματικό παιδί του ψευδώνυμου Satoshi Nakamoto. Εφευρέθηκε επίσης το Bitcoin που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain. Το Blockchain αποτελείται από κόμβους που φέρουν αντίγραφο του αποκεντρωμένου καθολικού. Επίσης, το blockchain χρησιμοποιεί μέθοδο συναίνεσης για να συμφωνήσει στην αξία σε όλο το δίκτυο. Ελπίζουμε να μάθατε για τον ορισμό του blockchain.

Μάθετε περισσότερα για το blockchain εδώ.

Ορισμός της γενναιοδωρίας

Το Bounty είναι ένα απλό πρόγραμμα που διευθύνεται από νεοσύστατες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις για να ενθαρρύνει τη θετική συμπεριφορά, όπως διορθώσεις σφαλμάτων, βοήθεια μάρκετινγκ, συγγραφή άρθρων κ.λπ. Τα bounties ήταν πάντα δημοφιλή στον κλάδο της τεχνολογίας. Ωστόσο, πήρε νέα κατεύθυνση όταν άρχισαν να συμβαίνουν ICO. Επίσης, οι γενναιοδωρίες δεν αφορούν όλα τα θετικά αποτελέσματα. Έχουν κάποιες αρνητικές πτυχές που σχετίζονται με αυτό, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης της αγοράς.

Μάθετε περισσότερα για το Bounty εδώ

Τι είναι το Bitcoin?

Το Bitcoin είναι ένα κρυπτογράφηση που δημιουργήθηκε το 2009 από τον Satoshi Nakamoto. Είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που δεν απαιτεί κεντρική αρχή για να λειτουργεί ή να λειτουργεί. Αυξήθηκε σε νέα ύψη το 2017 όταν η αξία του έφτασε τα 19.000 $ ανά bitcoin. Το Bitcoin δεν έχει καλύτερη πρακτική χρήση σε σύγκριση με άλλα κρυπτονομίσματα εκεί έξω λόγω του αυξανόμενου χρόνου μεταφοράς και των τελών που σχετίζονται με τη μεταφορά. Ωστόσο, χρησιμοποιείται τώρα ως τιμή αποθήκευσης. Το Bitcoin μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα πορτοφόλι που είναι ειδικά κατασκευασμένο για να το αποθηκεύει. Το Bitcoin χρησιμοποιεί τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT).

Τι είναι ο Blockchain Explorer?

Το Block Explorer είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την προβολή συναλλαγών σε ένα blockchain. Οι συναλλαγές μπορεί να είναι τρέχουσες συναλλαγές ή προηγούμενες συναλλαγές. Το Block Explorer σάς επιτρέπει επίσης να λαμβάνετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το blockchain. Για παράδειγμα, μπορείτε να μάθετε για την ανάπτυξη και τον ρυθμό κατακερματισμού του δικτύου. Το Block Explorer είναι κάτι περισσότερο από απλά εργαλεία για την εξερεύνηση συναλλαγών. Προσφέρουν επίσης πολλά άλλα πράγματα που μπορούν να γίνουν γνωστά χρησιμοποιώντας ένα block explorer. Αναφέρουν επίσης μη επιβεβαιωμένες συναλλαγές και δείχνουν επίσης τη δυσκολία εξόρυξης με ένα blockchain. Ο αποκλειστής εξερεύνησης λαμβάνει και τις δύο διευθύνσεις πορτοφολιού ή τα συγκεκριμένα αναγνωριστικά συναλλαγών για την επιστροφή πληροφοριών. Επίσης, οι εξελιγμένοι εξερευνητές μπλοκ μπορούν επίσης να δημιουργήσουν αναφορές βάσει των δεδομένων στα οποία έχουν πρόσβαση. Μαθαίνοντας για το Block Explorer, θα βελτιώσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τους ορισμούς του blockchain.

Το πλήρες άρθρο εξήγησης έρχεται σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι.

Τι είναι το Block Reward?

Block Reward είναι η ανταμοιβή που λαμβάνει ένας ανθρακωρύχος αφού επιλύσει ένα μπλοκ με επιτυχία. Για να διεκδικήσει την ανταμοιβή, ο ανθρακωρύχος προσθέτει την πρώτη συναλλαγή στο μπλοκ. Η όλη διαδικασία ξεκινά με τους ανθρακωρύχους που αναζητούν μπλοκ προς επαλήθευση. Μόλις βρεθούν, οι συναλλαγές στο μπλοκ πρέπει να επαληθευτούν για την επεξεργασία της επιβράβευσης. Επίσης, η ανταμοιβή μοιράζεται σε μια ομάδα ανθρακωρύχων ανάλογα με το ποσό της εργασίας που έχουν κάνει. Ένα καλό παράδειγμα περιλαμβάνει το Bitcoin όπου το ένα μπλοκ εξόρυξε ανταμοιβές 12,5 BTC από το 2018. Η αξία της ανταμοιβής αλλάζει ανάλογα με τη δυσκολία και άλλους παράγοντες.

ντο

Τι είναι η συναίνεση?

Η συναίνεση είναι ένας τρόπος να συμφωνήσετε σε ένα μόνο σημείο της τιμής δεδομένων σε ένα δίκτυο. Πολλοί αλγόριθμοι συναίνεσης χρησιμοποιούνται σε κατανεμημένα συστήματα. Μερικοί από τους δημοφιλείς αλγόριθμους συναίνεσης περιλαμβάνουν Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS) και Delegated Proof of Stake (DPoS). Όλα λειτουργούν διαφορετικά και έχουν διαφορετικό τρόπο χειρισμού συναίνεσης σε ένα κατανεμημένο δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα για τον αλγόριθμο Consensus εδώ.

Ορισμός ενός Cryptocurrency

Το Cryptocurrency είναι ένα εικονικό / ψηφιακό νόμισμα χωρίς απτή ύπαρξη. Μπορεί να διανεμηθεί σε ένα δίκτυο και ενεργεί ως τρόπος για να κάνετε συναλλαγές μεταξύ ομότιμων. Η ύπαρξή του περιβάλλει την ιδέα της αποκέντρωσης χωρίς κεντρική αρχή στην εργασία. Μερικά από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα περιλαμβάνουν Bitcoin, Ethereum, NEO, Litecoin, EOS και ούτω καθεξής. Ένας χρήστης μπορεί να αγοράσει ή να αγοράσει κρυπτογράφηση. Υπάρχουν επίσης και άλλοι τρόποι για να αποκτήσετε κρυπτονομίσματα, όπως bounties, airdrop, mining ή staking.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την κρυπτογράφηση εδώ.

Τι είναι το Fork Cryptocurrency?

Το Cryptocurrency Fork είναι ένας τεχνικός όρος που σημαίνει τη δημιουργία μιας νέας έκδοσης του blockchain από την ήδη διαθέσιμη έκδοση blockchain. Δημιουργεί έναν νέο κλάδο με πρόσθετα ή νέα χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά ή λειτουργίες. Ένα από τα δημοφιλή πιρούνια κρυπτογράφησης που συνέβη ήταν το πιρούνι ETH-ETC λόγω του hack του DAO στο blockchain Ethereum. Επίσης, υπάρχουν δύο τύποι πιρούνων: σκληρό και μαλακό πιρούνι. Το Bitcoin είχε επίσης λίγα πιρούνια που περιλαμβάνουν Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond και άλλα.

Διαβάστε περισσότερα για το κρυπτονομίσμα εδώ.

D – Ορισμοί Blockchain

Ορισμός του DAO

Το DAO σημαίνει Αποκεντρωμένη Αυτόνομη Οργάνωση. Μετά την αρχική του κυκλοφορία το 2016, έλαβε μια μικτή απάντηση από την κοινότητα. Χρησιμοποιώντας το DAO, οποιοσδήποτε οργανισμός μπορεί να δημιουργήσει ένα σύνολο κανόνων χρησιμοποιώντας τον κώδικα και να διαχειριστεί σε αποκεντρωμένο περιβάλλον. Το DAO έγινε δημοφιλές λόγω του Ethereum. Ωστόσο, το DAO έχει επίσης τα αρνητικά του σημεία. Είναι κρυφό, και αν κάποιος εντοπίσει μια ευπάθεια, δεν μπορεί να ανατραπεί. Δημιουργείται με έξυπνα συμβόλαια και χρηματοδοτείται στο αρχικό του στάδιο πριν το ανοίξει στους χρήστες.

Διαβάστε για το DAO εδώ.

Τι είναι ένα dApp?

Το dApp σημαίνει μια αποκεντρωμένη εφαρμογή που αναπτύσσεται πάνω από πλατφόρμες blockchain όπως Ethereum, NEO ή EOS. Ακολουθεί έναν συγκεκριμένο κανόνα και αυτοματοποιεί ορισμένες ή όλες τις λειτουργίες με τη βοήθεια έξυπνων συμβάσεων. Τα dApps πρέπει πάντα να είναι ανοιχτού κώδικα και πρέπει να λειτουργούν χωρίς κανένα ελεγχόμενο μέρος. Τα dApps μπορούν να δημιουργηθούν από οργανισμούς για να αυτοματοποιήσουν συγκεκριμένες εργασίες ή απλώς να παρέχουν έναν τρόπο στους χρήστες τους να έχουν μια διεπαφή με συγκεκριμένη λειτουργικότητα. Επίσης, τα dApps χρειάζονται διακριτικά για να λειτουργήσουν. Για παράδειγμα, εάν ένα dApp κάνει μια εργασία, πρέπει να ξοδέψει καύσιμο συναλλαγών για να καταχωριστεί η εργασία στο blockchain.

Διαβάστε για το dApp εδώ

Μπόνους Γλωσσάρι Blockchain, Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Blockchain και βάσης δεδομένων?

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ της βάσης δεδομένων και του blockchain, δηλαδή της αποκέντρωσης. Το blockchain είναι επίσης ένας τύπος βάσης δεδομένων, αλλά προσφέρει αποκέντρωση. Η παραδοσιακή βάση δεδομένων βοηθά επίσης στην αποθήκευση και ανάκτηση δεδομένων, αλλά είναι συγκεντρωτικής φύσης. Το Blockchain παρέχει επίσης ακεραιότητα δεδομένων που σημαίνει ότι τα δεδομένα που γράφονται μόλις δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να τροποποιηθούν κανένας. Αυτό σημαίνει ότι το blockchain δεν προσφέρει την επιλογή χειρισμού δεδομένων. Οι επικυρώσεις είναι επίσης πιο ακριβείς στο blockchain σε σύγκριση με τη βάση δεδομένων λόγω ακεραιότητας δεδομένων.

Διαβάστε για τη διαφορά μεταξύ ενός blockchain και μιας βάσης δεδομένων εδώ.

Τι είναι το DLT?

Το DLT σημαίνει Τεχνολογία Κατανεμημένου Καθολικού. Το DLT ενεργοποιεί το blockchain και του δίνει τη δυνατότητα αποκέντρωσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δίκτυα χωρίς γεωγραφικό εμπόδιο. Στο DLT, δεν υπάρχει κεντρική αρχή και κάθε κόμβος έχει γενικά ένα αντίγραφο του κατανεμημένου καθολικού. Επίσης, κάθε κόμβος συμμετέχει στη διαδικασία συναίνεσης. Είναι γρήγορο, αξιόπιστο και διαφανές. Προσφέρει επίσης 100% ακεραιότητα δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα για το DLT εδώ

Τι σημαίνει το DYOR?

Το DYOR σημαίνει “Κάνε τη δική σου έρευνα”. Απευθύνεται σε επενδυτές ή αρχάριους που τους λένε να κάνουν τη δική τους έρευνα και να μην βασίζονται σε κανέναν άλλο για τις χρηματοοικονομικές ή επενδυτικές τους αποφάσεις. Είναι μια αργή λέξη που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στην κοινότητα κρυπτογράφησης ειδικά όταν κάποιος μοιράζεται τη γνώμη του. Το Cryptocurrency είναι μια ευμετάβλητη πλατφόρμα και ως εκ τούτου απαιτεί την ανάγκη για DYOR κάθε φορά που ένας επενδυτής αποφασίζει να επενδύσει. Η επένδυση σε κρυπτογράφηση είναι πολύ επικίνδυνη, DYOR!.

Ορισμός του DAICO

Υπάρχουν πολλά έργα ICO που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επιβίωσης στην αγορά. Επίσης, η επένδυση σε ICOs μπορεί να θεωρηθεί ως τζόγος. Το DIACO είναι ένα αποκεντρωμένο μοντέλο συγκέντρωσης χρημάτων. Είναι χτισμένο πάνω από το δίκτυο blockchain όπως το Ethereum. Λειτουργεί δημοκρατικά και διασφαλίζει ότι η πώληση των συμβόλων πραγματοποιείται προς το συμφέρον του επενδυτή. Χρησιμοποιεί τον μηχανισμό “Πατήστε”. Αυτός ο μηχανισμός επιτρέπει στους επενδυτές να κάνουν έλεγχο κεφαλαίων. Αυτό σημαίνει ότι ο επενδυτής μπορεί να επενδύσει σε βήματα και υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Εάν οι συνθήκες δεν ταιριάζουν, τότε η επένδυση θα σταματήσει. Από την άλλη πλευρά, εάν η συνθήκη ταιριάζει, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη επένδυση. Η όλη ιδέα πίσω από το DAICO είναι να καταστήσουμε τους ICO πιο υπεύθυνους κατά τη συγκέντρωση χρημάτων και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της προόδου τους με ορόσημα. Το DAICO λαμβάνει επίσης ορισμένες δυνατότητες από το DAO, όπως η αυτοματοποίηση, η αποκέντρωση και η επιλογή επιστροφής χρημάτων.

Για να μάθετε περισσότερα διαβάστε τη διαφορά μεταξύ ICO και DIACO.

μι

Τι είναι το ERC20?

Το ERC20 είναι το τυπικό πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται στο δίκτυο Ethereum για την έκδοση διακριτικών. Το ERC20 σημαίνει “Ethereum Request for Comments”. Στο δίκτυο Ethereum, χρησιμοποιείται από τους ICO για την απελευθέρωση των μαρκών τους και τη διατήρηση του επιπέδου συναλλαγών και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Οι dApps χρησιμοποιούν επίσης αυτά τα διακριτικά για να τροφοδοτήσουν την οικονομία της.

Διαβάστε περισσότερα για το ERC20 εδώ.

Τι είναι ο Αιθέρας?

Ο Ether τροφοδοτεί την πλατφόρμα Ethereum. Είναι το διακριτικό που καθιστά δυνατές τις συναλλαγές, τις ενέργειες ή άλλες δραστηριότητες στο blockchain Ethereum. Το dApps απαιτεί επίσης να λειτουργεί ο αιθέρας στο δίκτυο. Η Ether πωλήθηκε αρχικά σε επενδυτές στο πλήθος. Μπορεί επίσης να εξορύσσεται από ανθρακωρύχους που παρέχουν υπολογιστική ισχύ στις συναλλαγές και τις βοηθούν να επικυρώσουν. Επίσης, το 12% του δημιουργηθέν αιθέρα δόθηκε σε ιδρύματα Ethereum για την οικοδόμηση του οικοσυστήματος και την ανάπτυξή του στη σωστή κατεύθυνση. Επί του παρόντος, υπάρχει μια πεπερασμένη προσφορά Ether και χρησιμοποιεί τη μέθοδο Proof of Work (PoW) για την επικύρωση συναλλαγών.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ether εδώ.

Τι είναι το Ethereum?

Το Ethereum είναι η επιτυχία του Bitcoin και είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain. Το μοναδικό σημείο πώλησης του Ethereum είναι η δυνατότητα δημιουργίας έξυπνων συμβάσεων και ανάπτυξης, ανάπτυξης και συντήρησης αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApps). Το Ether χρησιμοποιείται ως εγγενές διακριτικό για να τροφοδοτήσει την πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείται κυρίως για ανταμοιβές ανθρακωρύχων και έξοδα συναλλαγής. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλες υπηρεσίες που προσφέρονται από το dApps.

Διαβάστε περισσότερα για το Ethereum εδώ.

Τι είναι το Ethereum Classic?

Το Ethereum Classic (ETC) είναι ένα κρυπτογράφηση που δημιουργήθηκε μετά το σκληρό πιρούνι του Ethereum blockchain. Αυτό συνέβη μετά από το μεγάλο χάκερ του Ethereum Decentralized Autonomous Organisation (DAO). Ήταν ένα σκληρό πιρούνι που σημαίνει ότι είχε τις ιδιότητες της αρχικής αλυσίδας Ethereum. Αυτό γίνεται για να προστατεύσει το συμφέρον της κοινότητας. Μετά το hack, υπήρχαν δύο δυνάμεις: μία εναντίον του πιρουνιού και άλλη για το πιρούνι.

Διαβάστε περισσότερα για το Ethereum Classic εδώ.

Τι είναι το Ethereum Gas?

Το Ethereum Gas χρησιμοποιείται ως βασική μονάδα υπολογιστικής προσπάθειας για την εκτέλεση συναλλαγών στην πλατφόρμα Ethereum blockchain. Εάν πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή, τότε υπάρχει κάποια χρέωση συναλλαγής που σχετίζεται με αυτήν. Το ποσό των τελών συναλλαγής υπολογίζεται σύμφωνα με την τιμή GAS κατά τη στιγμή της συναλλαγής. Υπάρχει όριο αερίου και τιμή αερίου που σχετίζεται με αυτό. Το όριο φυσικού αερίου υπάρχει για την προστασία των ακούσιων δαπανών. Επίσης, προστατεύει το δίκτυο από την υπερβολική συμφόρηση. Το όριο αερίου, όταν πολλαπλασιάζεται με την τιμή του φυσικού αερίου, υπολογίζει το τέλος συναλλαγής (TX).

Διαβάστε περισσότερα για το Ethereum Gas εδώ.

φά

Τι είναι το Federated Blockchain?

Το Federated Blockchain (επίσης γνωστό ως Consortium blockchain) είναι ένα εν μέρει ιδιωτικό blockchain. Είναι πανομοιότυπο από πολλές απόψεις με το πλήρως ιδιωτικό δίκτυο. Επίσης αντλεί χαρακτηριστικά από ένα δημόσιο δίκτυο blockchain και παρέχει τα καλύτερα από τα δύο έργα. Η δύναμη δεν παραμένει με μία οντότητα. Λειτουργεί κάτω από μια ομάδα ηγετών που διαχειρίζονται το blockchain. Είναι πραγματικά χρήσιμο για εταιρείες που εργάζονται μαζί σε ένα έργο ή μια ομάδα οντοτήτων που διαχειρίζονται ένα blockchain κοινοπραξίας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να συμμετάσχει στο δίκτυο και απαιτεί άδεια για πρόσβαση σε αυτό. Η βασική περίπτωση χρήσης είναι για οργάνωση και συνεργασία. Λίγα παραδείγματα περιλαμβάνουν EWF, r3, κ.λπ..

Επισκεφτείτε την αρχική μας σελίδα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους ορισμούς του blockchain.

Ορισμός του Fiat

Η Fiat είναι το νόμιμο χρήμα που εκδίδεται από την κυβέρνηση. Είναι επίσης γνωστό ως «νόμιμο χρήμα». Με νόμιμο χρήμα, σημαίνει ότι η Fiat είναι το μόνο νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά, πώληση ή εμπορία αγαθών που το χρησιμοποιούν. Άλλοι τύποι νομισμάτων δεν είναι έγκυροι. Σε ορισμένες πολιτείες και χώρες, τα κρυπτονομίσματα κηρύσσονται επίσης ως «νόμιμο χρήμα». Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο σε άλλες χώρες. Πολλές χώρες έχουν επίσης απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα. Η κυβέρνηση και οι συνθήκες της αγοράς ελέγχουν την αξία του fiat. Παράδειγμα fiat περιλαμβάνουν Γιεν, Δολάριο ΗΠΑ, Ευρώ, Λίρα κ.λπ..

Διαβάστε για το Fiat εδώ.

Τι σημαίνει το FOMO?

Το FOMO σημαίνει Fear of Missing Out. Είναι μια δημοφιλής λέξη που χρησιμοποιείται στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων. Συμβαίνει με ένα άτομο όταν παίρνει μια απόφαση βάσει του φόβου. Ο φόβος είναι βασικά να χάσετε την ευκαιρία να κερδίσετε όταν ένα κέρμα κρυπτογραφεί. Μπορεί επίσης να συμβεί λόγω φήμων ή ειδήσεων που διαδίδονται μέσω λογαριασμών κοινωνικών μέσων. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα θα ήταν το Bitcoin. Αυξήθηκε από μόλις 1000 $ σε 19.000 $ το έτος 2017. Οι νέοι επενδυτές που δεν καταλαβαίνουν το συναίσθημα της FOMO επένδυσαν όταν ήταν σχεδόν υψηλό. Τώρα, οι περισσότεροι έχουν κολλήσει με την επένδυσή τους. Το FOMO είναι πανταχού παρόν στους εμπόρους νέων, και ακόμη και οι βετεράνοι δεν είναι απαλλαγμένοι από αυτό το συναίσθημα.

Ορισμός του FUD

Το FUD σημαίνει Fear, Uncertainty και Doubt. Το FUD στο crypto σημαίνει τον φόβο, την αβεβαιότητα και την αμφιβολία για ένα crypto νόμισμα ή την κοινότητα στο σύνολό της. Μεγάλες συντριβές στην αγορά συμβαίνουν λόγω του FUD καθώς οι άνθρωποι ξεπουλούν σε ομάδες και ακούνε κακές συμβουλές που διαδίδονται μέσω των κοινωνικών μέσων. Ένα από τα μεγαλύτερα FUD που συνεχίζουμε να ακούμε είναι ότι το Bitcoin είναι ένα Bubble. Χρησιμοποιείται πολλές φορές στα μέσα ενημέρωσης και ακόμα, οι άνθρωποι πέφτουν για αυτό. Εν ολίγοις, τα αρνητικά νέα μπορούν να προκαλέσουν το FUD και να έχουν τη δυνατότητα να συντρίψουν την αγορά.

σολ

Τι είναι το Genesis Block?

Το blockchain αποτελείται από μπλοκ. Το πρώτο μπλοκ αυτού του εν λόγω blockchain είναι γνωστό ως μπλοκ γένεσης. Έχει αριθμό 0. Είναι επίσης κωδικοποιημένο έτσι ώστε να μην μπορούν να γίνουν αλλαγές μετά την κυκλοφορία τους. Η ιδέα του Genesis Block δημιουργήθηκε στη Λευκή Βίβλο του Bitcoin. Το πρώτο Genesis Block of Bitcoin περιείχε 50 bitcoin.

Η

Τι είναι το HashGraph?

Το HashGraph είναι ένα κατευθυνόμενο ακυκλικό γράφημα που έχει τις ιδιότητες της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού. Είναι διαφορετικό από το blockchain. Επίσης, επιλύει πολλά προβλήματα που έχει το blockchain. Για παράδειγμα, είναι πιο ασφαλές, πιο γρήγορο και δίκαιο για τους χρήστες του. Μπορεί εύκολα να ονομαστεί «blockchain νέας γενιάς».

Μάθετε για το HashGraph εδώ.

Τι είναι το HyperLedger?

Το HyperLedger είναι ένα έργο blockchain το οποίο διαχειρίζεται η Linux Foundations. Είναι ανοιχτού κώδικα και στοχεύει να φέρει συνεργατική προσπάθεια από όλους τους μεγάλους παίκτες blockchain στην αγορά για τη βελτίωση της τεχνολογίας blockchain. Ο εκτελεστικός διευθυντής του έργου, Brian Behlendorf πρόσθεσε επίσης ότι το HyperLedger δεν θα είχε μάρκες, καθώς θα τους κάνει να χάσουν την εστίαση στη βελτίωση του οικοσυστήματος blockchain που διευκολύνεται από τη διεπαγγελματική προσέγγιση.

Διαβάστε για το HyperLedger εδώ.

Ορισμός του HODL

HODL σημαίνει “HOLD” σε κρυπτογράφηση. Είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής όρος στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων. Ο όρος ξεκίνησε όταν ένας χρήστης στο Φόρουμ Bitcointalk, το έγραψε HOLDL ως HODL το 2013. Το όνομα του τύπου ήταν GameKyuubi και εκείνη τη στιγμή το Bitcoin έπεσε άσχημα. Παρά την κακή πτώση, ήρθε προς τα εμπρός και είπε ότι θα κρατούσε και πρότεινε σε άλλους να κρατήσουν και τα νομίσματά τους. Ήταν λάθος από το GameKyuubi, αλλά σύντομα έγινε δημοφιλές μεταξύ των μελών της κοινότητας και το χρησιμοποιούν για να μεταδώσουν την ιδέα της κράτησης. Τώρα, έχει ένα χιουμοριστικό backronym που έχει την ένδειξη «Κρατήστε για την αγαπημένη ζωή».

I – Ορισμοί Blockchain

Τι είναι το ICO?

Το ICO σημαίνει αρχική προσφορά νομισμάτων. Χρησιμοποιείται από νεοσύστατες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις για να συγκεντρώσει κεφάλαια πωλώντας το διακριτικό τους στους επενδυτές. Τα ICO μπορεί να ακούγονται παρόμοια με την αρχική δημόσια προσφορά (IPO), αλλά λειτουργούν διαφορετικά. Γενικά, οι ICO δεν είναι ρυθμισμένοι και έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να σχετίζονται με αυτό. Για να εκτελέσετε ένα επιτυχημένο ICO, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις πρέπει να έχουν ένα προϊόν ή ιδέα.

Διαβάστε για το ICO εδώ.

Ι

κ

μεγάλο

Ορισμός του Lambo

Το Lambo είναι μια κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται σε εμπόρους και επενδυτές σε κρυπτονομίσματα. Αντιπροσωπεύει το “Lamborghini”. Είναι ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα κατά τη στιγμή της γραφής.

Μ

Τι είναι το Mainnet?

Τεχνικά, το Mainnet μπορεί να οριστεί ως το blockchain που παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα αποστολής και λήψης ψηφιακού νομίσματος. Φέρνει τη λειτουργία συναλλαγής στους χρήστες. Επιπλέον, είναι διαφορετικό από το testnet. Το Testnet προσομοιώνει μόνο την επιθυμητή λειτουργικότητα. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι το Mainnet είναι πραγματικό τελικό προϊόν έτοιμο για χρήση σε πραγματικό κόσμο.

Μάθετε περισσότερα για το Mainnet εδώ.

Ν

Τι είναι το NEO?

Το NEO (αρχικά γνωστό ως AntShares) είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα blockchain που είναι επίσης γνωστή ως “Chinese Ethereum”. Είναι ανοιχτού κώδικα και βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ισχυρά dApps εκμεταλλευόμενα τα έξυπνα συμβόλαια 2.0. Επιπλέον, οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να μάθουν συγκεκριμένη γλώσσα για να αναπτύξουν το dApps στην πλατφόρμα. Ο αλγόριθμος συναίνεσης που χρησιμοποιείται στο blockchain NEO χρησιμοποιεί DBFT, επίσης γνωστό ως, Delegated Byzantine Fault Tolerance. Είναι απίστευτα αποτελεσματικό και μπορεί εύκολα να υποστηρίξει 10.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Είναι επίσης αποτελεσματικό όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Το GAS είναι επίσης ουσιαστικό μέρος του οικοσυστήματος ΝΕΟ.

Περισσότερα για το NEO εδώ.

Τι είναι το NEP5?

Το NEP5 διαχειρίζεται το πρότυπο των διακριτικών NEO. Αφορά το πρωτόκολλο βελτίωσης NEO με τον αριθμό “5” δηλώνει την αναθεώρηση στην οποία όλοι συμφώνησαν. Είναι ένα πρωτόκολλο που διέπει τον τρόπο ανάπτυξης, κοινοποίησης και συμπεριφοράς του διακριτικού NEO στο δίκτυο NEO. Εάν ένας προγραμματιστής θέλει να κυκλοφορήσει το δικό του διακριτικό, τότε πρέπει να πληροί το πρότυπο NEP-5. Είναι παρόμοιο με το πρωτόκολλο HTTP όπου HTTP βεβαιωθείτε ότι πραγματοποιείται συστηματικά η επικοινωνία μεταξύ δύο μερών. Οι λίγες λειτουργίες του NEP5 περιλαμβάνουν έγκριση διακριτικών, ελέγχους υπολοίπου, μεταφορά κ.λπ..

Διαβάστε τον απόλυτο οδηγό για το NEP5 εδώ και επεκτείνετε τις γνώσεις σας πέρα ​​από τους όρους του γλωσσάρι blockchain.

Τι είναι το NFT?

Το NFT σημαίνει Non-Fungible Token. Από το ίδιο το όνομα, δεν είναι ευανάγνωστο. Αυτό σημαίνει ότι το διακριτικό δεν μπορεί να αντικατασταθεί και ως εκ τούτου είναι χρήσιμο για μοναδικά σενάρια. Το NFT διακρίνεται και δεν είναι εναλλάξιμο με άλλα διακριτικά. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έκδοση κάρτας παιχνιδιού ή κάρτας μπέιζμπολ που είναι μοναδική και δεν μπορεί να αναπαραχθεί.

Ένα άλλο καλό παράδειγμα είναι το ζήτημα των εισιτηρίων. Με αυτόν τον τρόπο εξακολουθεί να αξίζει, αλλά δεν μπορεί να ανταλλαχθεί με άλλες μορφές μαρκών. Είναι απολύτως επαληθεύσιμο και παρέχει ιδιοκτησία μέσω blockchain και κρυπτογράφησης.

Για να μάθετε περισσότερα για το NFT, διαβάστε εδώ

Ο

Π

Τι είναι τα κρυπτονομίσματα Penny?

Τα κρυπτονομίσματα πένας είναι εκείνα τα νομίσματα που αποτιμώνται λιγότερο από ένα δολάριο. Ναι, το διαβάσατε σωστά. Αυτή η κατηγορία έγινε σημαντική από τα αποθέματα πενών. Έχουν επίσης μεγάλη αξία στην τρέχουσα αγορά κρυπτογράφησης, καθώς έχουν τις υψηλότερες πιθανότητες να γίνουν μεγάλα. Η αγορά ενός κρυπτονομίσματος δεκάρα μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική κίνηση μόνο εάν το νόμισμα πληροί τα πρότυπα ενός καλού νομίσματος.

Περισσότερα για τα κρυπτονομίσματα Penny εδώ.

Τι είναι το PoS?

Το Proof-of-Stake (PoS) είναι ένας ακόμη αλγόριθμος συναίνεσης. Οι κόμβοι σε κέρματα με ποντάρισμα μπλοκ αλυσίδας με τροφοδοσία PoS. Όσο περισσότερα στοιχήματα κερδίζονται, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να επιλεγεί ο κόμβος για τη λήψη της συναίνεσης. Αυτό απαιτεί ελάχιστη έως καθόλου ενέργεια στη δύναμη. Ως εκ τούτου, το PoS φαίνεται να είναι ο νέος τρόπος χειρισμού συναίνεσης μεταξύ των νέων πλατφορμών blockchain. Οι NEO, EOS και Ethereum (σύντομα) χρησιμοποιούν το Proof-of-Stake.

Περισσότερα για το PoS εδώ.

Τι είναι το POW?

Το Proof-of-Work (PoW) είναι ένας δημοφιλής αλγόριθμος συναίνεσης που χρησιμοποιείται στο δίκτυο blockchain. Για παράδειγμα, το Bitcoin το χρησιμοποιεί. Το PoW λειτουργεί αναθέτοντας ένα μπλοκ στους ανθρακωρύχους και στη συνέχεια περιμένοντας το υπολογιστικό παζλ να λυθεί από αυτούς. Απαιτεί υπολογιστική ισχύ για να το πράξει. Εάν επιτευχθεί, ο ανθρακωρύχος ανταμείβεται στην τιμή του νομίσματος ή του νομίσματος του blockchain. Το PoW δεν είναι αποδοτικό και απαιτεί πολλή κατανάλωση ενέργειας. Αυτό το καθιστά επίσης μη φιλικό προς τη φύση.

Διαβάστε για το PoW εδώ.

Τι είναι το Private Blockchain?

Δημιουργείται ένα ιδιωτικό blockchain για τη χρήση συγκεκριμένων ατόμων που ανήκουν σε έναν οργανισμό ή μια ομάδα. Συντηρείται και αναπτύσσεται από τον ιδιωτικό οργανισμό, και έχουν πλήρη εξουσία για τη χρήση του αλγόριθμου συναίνεσης και τον τρόπο λειτουργίας της κοπής. Επίσης, η πρόσβαση στο blockchain αποφασίζεται από τον οργανισμό. Η μόνη διαφορά εδώ είναι ο έλεγχος της κεντρικής αρχής πάνω στο blockchain. Το Ripple είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του ιδιωτικού blockchain.

Μάθετε για το ιδιωτικό blockchain εδώ.

Τι είναι ένα ιδιωτικό κλειδί?

Η έννοια του ιδιωτικού και του δημόσιου κλειδιού χρησιμοποιείται για να διασφαλίσει ότι οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο blockchain είναι ασφαλείς. Ένα ιδιωτικό κλειδί χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση και την αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων που αποστέλλονται από τον ένα χρήστη στον άλλο. Τα ιδιωτικά κλειδιά σε κρυπτογράφηση χρησιμοποιούνται επίσης για πρόσβαση στο πορτοφόλι και για την έναρξη συναλλαγής στο blockchain. Ως χρήστης, δεν πρέπει ποτέ να λέτε σε κανέναν το ιδιωτικό σας κλειδί και να το διατηρείτε πάντα σε ασφαλές μέρος.

Διαβάστε για το ιδιωτικό κλειδί εδώ.

Τι είναι η ιδιωτική πώληση?

Στην κρυπτογράφηση, η ιδιωτική πώληση αναφέρεται στα ICO’s. Είναι επίσης γνωστό ως θεσμικός γύρος όπου οι πρώτοι επενδυτές επενδύουν σε μια εκκίνηση μέσω του ICO τους. Η εκκίνηση ανακοινώνει για πρώτη φορά την ιδιωτική πώληση. Για να βεβαιωθείτε ότι μόνο οι άξιοι επενδυτές έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν, αυστηρές προϋποθέσεις συμμετοχής. Οι ICO διασφαλίζουν επίσης ότι δίνουν τη σωστή ευκαιρία στον σωστό επενδυτή, ώστε να γνωρίζουν τι αντιμετωπίζουν. Γενικά, οι ιδιωτικές πωλήσεις έχουν ένα τεράστιο μπόνους που εξαρτάται από το ποσό της συνεισφοράς που κάνει ο επενδυτής.

Τι είναι το Public Blockchain?

Το Public Blockchain είναι ένας τύπος blockchain που είναι διαθέσιμος για όλους. Μια κεντρική οντότητα δεν τους ελέγχει όπως σε ένα ιδιωτικό blockchain. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούν να συμμετέχουν, να ανακτούν δεδομένα, να βλέπουν κόμβους και να κάνουν άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το blockchain. Είναι πραγματικά «δημόσια». Μερικά από τα βασικά παραδείγματα του δημόσιου blockchain περιλαμβάνουν Bitcoin, Ethereum, Litecoin και άλλα.

Μάθετε περισσότερα για το δημόσιο blockchain εδώ.

Ερ

Ρ

μικρό

Τι είναι το Satoshi?

Το Satoshi είναι η μικρότερη μονάδα Bitcoin που καταγράφεται στο blockchain. Αυτή τη στιγμή πήρε το όνομά του από τον αρχικό δημιουργό του Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Επειδή είναι η μικρότερη μονάδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμφανίσει την αξία οποιουδήποτε νομίσματος. Τόσο οι έμποροι όσο και οι επενδυτές υπολογίζουν επίσης την αξία σε όρους Satoshi. Τα χρηματιστήρια αναφέρουν επίσης την τιμή των άλλων νομισμάτων στο Satoshi λόγω του ζεύγους νομισμάτων / BTC.

Ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto?

Ο Satoshi Nakamoto είναι το ψευδώνυμο πίσω από τον δημιουργό του Bitcoin το 2009. Συνέγραψε την πρώτη λευκή βίβλο του Bitcoin και παρουσίασε την έννοια του blockchain στον κόσμο. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto. Πολλοί υποθέτουν ότι δεν είναι ένα άτομο, αλλά μια οντότητα ή ένας οργανισμός με συγκεκριμένο κίνητρο. Ήταν μεγαλοφυία και άπταιστα αγγλικά. Η αληθινή ταυτότητα του Satoshi Nakamoto είναι άγνωστη και ελπίζουμε ότι θα εμφανιστεί και θα πει στον κόσμο για την ταυτότητά του.

Βρείτε περισσότερα για το Satoshi Nakamoto εδώ.

Τι είναι ένα διακριτικό ασφαλείας?

Το διακριτικό ασφαλείας είναι μια αναδυόμενη τάση στην αγορά κρυπτογράφησης. Τα περισσότερα από τα διακριτικά ασφαλείας του ICO και όχι ένα διακριτικό Unity. Τα διακριτικά ασφαλείας είναι μάρκες που προσφέρονται στους επενδυτές αφού επενδύσουν σε ICO χωρίς πραγματικό προϊόν ή χρησιμότητα. Είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και λειτουργούν ως οικονομική ασφάλεια στο blockchain. Τα διακριτικά ασφαλείας είναι επίσης ο πιο συνηθισμένος τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων από νεοσύστατες εταιρείες που χρησιμοποιούν ICO. Δεν είναι πολύτιμα όλα τα διακριτικά ασφαλείας και ο επενδυτής πρέπει να κάνει σωστή έρευνα πριν επενδύσει.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το διακριτικό ασφαλείας εδώ.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους όρους γλωσσάρι blockchain εδώ.

Για να κατανοήσετε καλύτερα, διαβάστε το Διακριτικό ασφαλείας έναντι Διακριτικό βοηθητικού προγράμματος.

Τι είναι το SHA-256?

Το SHA-256 είναι ένας κρυπτογραφικός αλγόριθμος που χρησιμοποιείται στο Bitcoin και σε άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα. Έχει σχεδιαστεί από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) και προσφέρει ασφάλεια σε διάφορες λειτουργίες εντός ενός blockchain. Είναι ένα βήμα μπροστά από το δημοφιλές SHA-2 (Secure Hashing Algorithm 2). Εκτός από την εξασφάλιση συναλλαγής, χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία δημόσιων διευθύνσεων και ιδιωτικών κλειδιών. Το SHA-256 είναι επίσης ο κρυπτογραφικός αλγόριθμος που πρέπει να επιλύσουν οι ανθρακωρύχοι για να λάβουν επιβράβευση. Παρόλο που, το SHA-256 είναι λίγο τεχνικό, ως εκπαιδευόμενος blockchain θα πρέπει να μάθετε για το SHA-256 για να βελτιώσετε τις γνώσεις σας στο γλωσσάριο blockchain.

Τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο?

Το έξυπνο συμβόλαιο λειτουργεί ως νόμιμο χρήμα σε blockchain που είναι πλήρως αυτοματοποιημένο μέσω κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί έναν συγκεκριμένο κανόνα που έχει προκαθοριστεί από τον δημιουργό του, ο οποίος δεν μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιηθεί. Χρησιμοποιείται γενικά για την αυτοματοποίηση εργασιών όπως μεταφορά χρημάτων, επαληθεύσεις και ούτω καθεξής. Είναι επίσης γνωστό ως «έξυπνη νομική σύμβαση» και «κρυπτογράφηση σύμβασης» ή «έξυπνος κωδικός σύμβασης». Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα περιλαμβάνει έξυπνα συμβόλαια που αναπτύχθηκαν από ICO για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας πώλησης διακριτικών.

Μάθετε περισσότερα για το έξυπνο συμβόλαιο εδώ.

Τι είναι η Στερεότητα?

Το Solidity είναι μια δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού για το Ethereum blockchain. Χρησιμοποιείται για τη σύνταξη έξυπνων συμβάσεων. Η γλώσσα προγραμματισμού περιγράφεται καλύτερα ως γλώσσα προγραμματισμού προσανατολισμένη στη σύμβαση. Αναπτύσσεται από τους Christian Reitwiessner, Liana Husikyan, Gavin Wood και άλλους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη Στερεότητα εδώ: http://github.com/ethereum/solidity

T – Ορισμοί Blockchain

Τι είναι το Testnet?

Το Testnet είναι ένα δίκτυο blockchain που δημιουργήθηκε ειδικά από προγραμματιστές blockchain για να δοκιμάσουν τις αλλαγές που έγιναν μέσα σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να δαπανήσουν πόρους για να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές και επίσης δεν πρέπει να επηρεάσουν τη λειτουργία του κύριου blockchain.

Τι είναι ένα κουπόνι?

Το διακριτικό Token ή Crypto είναι απλώς ένα άλλο συνώνυμο για κρυπτονομίσματα ή altcoin. Ωστόσο, είναι όλα διαφορετικά. Το διακριτικό Crypto είναι ένα υποσύνολο της κρυπτογράφησης (υπερσύνολο). Λειτουργούν ως περιουσιακό στοιχείο ή βοηθητικό πρόγραμμα και κατοικούν στο δικό τους blockchain. Για παράδειγμα, το EOS, το Ripple κ.λπ. είναι διακριτικά. Τα κουπόνια έχουν επίσης πραγματική χρήση. Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος δημοσίευσης βίντεο μπορεί να χρησιμοποιεί διακριτικά για να δώσει στους θεατές χρόνο. Υπάρχουν δύο τύποι διακριτικών που μπορείτε να βρείτε: Διακριτικό χρησιμότητας και Διακριτικό ασφαλείας.

Ε

Τι είναι το Utility Token?

Το βοηθητικό διακριτικό είναι το διακριτικό που έχει συνημμένο ένα βοηθητικό πρόγραμμα. Χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία (την τρέχουσα ώρα ή στο μέλλον). Τα βοηθητικά κουπόνια κυκλοφορούν από νεοσύστατες εταιρείες για να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω ICO. Ένα από τα παραδείγματα του διακριτικού Utility περιλαμβάνει το Basic Attention Token (BAT). Είναι ένα βοηθητικό διακριτικό που λειτουργεί στο οικοσύστημα του Brave browser. Τα tokens χρησιμότητας δεν προορίζονται για επενδύσεις. Ωστόσο, λειτουργούν καλά σε ICO όπου ένας επενδυτής το αγοράζει με την ελπίδα ότι η αξία του θα αυξηθεί σύντομα.

Για να κατανοήσετε καλύτερα, διαβάστε το Διακριτικό ασφαλείας έναντι Διακριτικό βοηθητικού προγράμματος.

Β

Δ

Τι είναι το Πορτοφόλι?

Το πορτοφόλι Cryptocurrency είναι ένα μέρος όπου ένας χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει τα ιδιωτικά του κλειδιά. Ένα πορτοφόλι μπορεί να είναι είτε λογισμικό είτε υλικό. Ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το πορτοφόλι για να αποθηκεύσει, να στείλει ή να λάβει στοιχεία κρυπτογράφησης. Αποθηκεύει επίσης τις συναλλαγές που γίνονται χρησιμοποιώντας το πορτοφόλι όπου οι χρήστες μπορούν να δουν το ιστορικό συναλλαγών όποτε το επιθυμούν. Ένα πορτοφόλι είναι ένας βασικός όρος που θα βρείτε σε οποιοδήποτε γλωσσάριο blockchain.

Ορισμός της φάλαινας

Οι φάλαινες είναι άτομα, οντότητες ή οργανισμοί με εξαιρετικά υψηλή καθαρή αξία. Διαθέτουν σημαντικό μέρος του κρυπτονομίσματος και μπορούν εύκολα να χειραγωγήσουν ή να αλλάξουν την αγορά εν μία νυκτί. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φαλαινών στην αγορά. Για παράδειγμα, η φάλαινα Bitcoin που μπορεί να χειριστεί την τιμή του Bitcoin.

Τι είναι η Λευκή Βίβλος?

Η Λευκή Βίβλος σε κρυπτονομίσματα μπορεί να οριστεί ως το έγγραφο που εκδίδεται από το έργο και περιέχει όλη τη λεπτομερή περιγραφή του σχεδίου τους και τι προσπαθούν να επιτύχουν. Απευθύνεται σε οντότητες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το έργο. Στα κρυπτονομίσματα, χρησιμοποιείται κυρίως για την προβολή της αξίας του έργου στους επενδυτές και έχει επίσης ένα όραμα για το τι θέλουν να επιτύχουν οι ιδιοκτήτες του έργου μακροπρόθεσμα.

Διαβάστε “Πώς να ελέγξετε τη λευκή βίβλο ICO” για να μάθετε για τον όρο.

Χ

Υ

Ζ

# 0-9

Τι είναι το 51% Επίθεση?

Η επίθεση 51% είναι μια κοινή ευπάθεια με την τεχνολογία blockchain. Για να πραγματοποιήσει την επίθεση, το 51% του δικτύου πρέπει να ελέγχεται από μια ομάδα ανθρακωρύχων ή από ένα άτομο. Αυτό σημαίνει ότι το 51% της υπολογιστικής ισχύος, δηλαδή ο ρυθμός κατακερματισμού εξόρυξης, πρέπει να είναι υπό τον έλεγχό τους. Μόλις τελειώσουν, οι εισβολείς μπορούν να διπλασιάσουν τις δαπάνες, να δημιουργήσουν νέες συναλλαγές και ως εκ τούτου να κάνουν νέα κρυπτογράφηση. Μπορούν επίσης να σταματήσουν τις συναλλαγές και επίσης να αποτρέψουν νέες συναλλαγές. Το XVG, ένα δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει ήδη αποτελέσει επίθεση 51% τρεις φορές τους τελευταίους δύο μήνες. Αυτός ήταν ο τελευταίος ορισμός στο γλωσσάριο blockchain. Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε αυτό το Γλωσσάριο Blockchain, επομένως μείνετε συντονισμένοι.

Ορισμοί Blockchain – Επόμενα βήματα

Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία προσθήκης περισσότερων όρων στη λίστα ορισμών blockchain. Επίσης, θα ήταν υπέροχο αν μπορείτε να μοιραστείτε τον οδηγό “Ultimate Blockchain Glossary” στους συνομηλίκους σας, ώστε να μπορούν να μάθουν με τον δικό τους ρυθμό. Εάν λείπει κάποιος σημαντικός ορισμός blockchain σε αυτό το γλωσσάριο, παρακαλώ σχολιάστε παρακάτω και θα προσθέσουμε.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me