Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το Zcash;

Στο σημερινό άρθρο, θα μάθουμε για το Zcash. Θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις όπως “Τι είναι το Zcash”

Μέχρι τώρα, έχουμε δει μια ευρεία αποδοχή του κρυπτονομίσματος. Η σημερινή γενιά είναι ιδιαίτερα θετική για το αποκεντρωμένο νόμισμα, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουν αξία χωρίς καμία παρέμβαση τραπεζών.

Το cryptocurrency πρώτης γενιάς εισήγαγε την αποκεντρωμένη βασισμένη οικονομία. Αλλά δεν έλυσε το ζήτημα του απορρήτου. Εδώ μπαίνει το Zcash. Σε αντίθεση με το Bitcoin, το Zcash δεν είναι ανοιχτό καθολικό. Εάν χρησιμοποιείτε το Zcash, οι συναλλαγές σας θα είναι κρυφές εντελώς από τα άλλα άτομα που χρησιμοποιούν το blockchain.

Τι είναι το Zcash?

ZCASH

Το Zcash είναι ένα κρυπτογράφηση που προσφέρει ανωνυμία και απόρρητο. Όλες οι πληροφορίες που μεταδίδονται μεταξύ δύο μερών που χρησιμοποιούν το Zcash είναι κρυπτογραφημένες και ασφαλείς. Είναι παρόμοιο με το Monero που συζητήσαμε μερικές δημοσιεύσεις πίσω.

Για να διασφαλίσει την ανωνυμία, το Zcash χρησιμοποιεί το zk-SNARK. Είναι μια ειδική απόδειξη που διασφαλίζει ότι το δίκτυο είναι ασφαλές. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει απόδειξη κατασκευής. Χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους, οι τιμές blockchain παραμένουν κρυμμένες από τον εξωτερικό κόσμο.

Το σκληρό όριο του Zcash είναι παρόμοιο με το Bitcoin. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο 21 εκατομμύρια νομίσματα εκεί έξω.

Προέλευση ZCash

Το ZCash εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 28 Οκτωβρίου 2016. Σε αυτήν την ημερομηνία, το blockchain Bitcoin μετατράπηκε σε Zcash. Αρχικά, ονομαζόταν μόνο πρωτόκολλο Zerocoin. Στη συνέχεια, το όνομά του αλλάζει σε σύστημα Zeocash και τέλος σε Zcash.

Zcash εταιρεία διευθύνει την εταιρεία πίσω από το ZCash. Είναι επίσης γνωστή ως Zerocoin Electric Coin Company. Επίσης, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zcash είναι Zooko Wilcox. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην κρυπτογράφηση και έχει χρησιμοποιήσει την εμπειρία του στην κρυπτογραφία για να δημιουργήσει το Zcash που προστατεύει την ταυτότητα του χρήστη.

Πώς λειτουργεί το ZCash?

Για να κατανοήσουμε το Zcash με απλούς όρους, πρέπει να ακολουθήσουμε ένα απλό παράδειγμα. Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να στείλετε κάποιο BTC σε άλλο άτομο, θα πρέπει να το στείλετε στη δημόσια διεύθυνση του.


Μόλις στείλετε τη συναλλαγή, οι ανθρακωρύχοι θα αναλάβουν. Θα εξορύξουν το μπλοκ στο οποίο κατανέμεται η συναλλαγή σας. Μετά την εξόρυξη του μπλοκ, η συναλλαγή σας είναι επιτυχής Ωστόσο, αυτό έχει το μειονέκτημα. Δεν διαθέτει πρωτόκολλο απορρήτου.

Τώρα, ας προσπαθήσουμε να μάθουμε πώς μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το Zcash. Στο Zcash, ο αποστολέας μπορεί να επιλέξει δύο τρόπους για να πραγματοποιήσει τις συναλλαγές. Μπορούν να επιλέξουν μεταξύ θωρακισμένης ιδιωτικής συναλλαγής ή κανονικής διαφανούς συναλλαγής. Αυτό διαφέρει από άλλα νομίσματα απορρήτου όπως το Monero, όπου υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ξεκινήσετε συναλλαγές.

Τύποι συναλλαγών zCash

Υποστηρίζονται δύο τύποι συναλλαγών

Η επιλογή δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να αξιοποιήσει στο έπακρο το blockchain. Δίνει το καλύτερο και των δύο κόσμων. Μερικές φορές, είναι σημαντικό να υπάρχει μια διαφανής συναλλαγή. Αυτό μπορεί να γίνει για την προστασία του συμφέροντος τόσο του αποστολέα όσο και του παραλήπτη. Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να αγοράσετε ένα αντικείμενο από έναν πωλητή, πρέπει να το διατηρήσετε διαφανές, ώστε να μπορεί να παραπεμφθεί και σε περίπτωση σύγκρουσης.

Εν τω μεταξύ, οποιοσδήποτε μπορεί επίσης να επιλέξει θωρακισμένες συναλλαγές και να μείνει μακριά από αδιάκριτα μάτια.

Για να διασφαλίσει ότι λειτουργεί όπως προορίζεται, το Zcash χρησιμοποιεί το zk-SNARKS. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Διανομή κερμάτων Zcash

Καθώς διακλαδίζεται από το Bitcoin, έχει επίσης την ίδια προσφορά 21 εκατομμυρίων νομισμάτων. Με τον τρέχοντα ρυθμό εξόρυξης, εκτιμάται ότι όλα τα νομίσματα θα εξορύσσονται έως το 2032. Η δυσκολία εξόρυξης αυξάνεται με κάθε κομμάτι που εξορύσσεται. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τέσσερα χρόνια, η ανταμοιβή εξόρυξης μπλοκ μειώνεται στο μισό.

Το Zcash δεν ήταν ποτέ μέρος ενός μεγάλου έργου ή δεν είχε σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα μέσω ICO. Γι ‘αυτό χρηματοδοτείται από κλειστούς επενδυτές. Επένδυσαν 1 εκατομμύριο δολάρια για να διασφαλίσουν την πορεία ανάπτυξης. Όλοι οι επενδυτές έλαβαν την «επιβράβευση του Ιδρύματος», η οποία περιείχε το 10% της συνολικής προσφοράς για μια περίοδο 4 ετών. Μερικοί από τους διάσημους επενδυτές περιλαμβάνουν τους Roger Ver, Barry Silbert, Naval Ravikant και άλλους.

συμπέρασμα

Το Zcash προσπαθεί να λύσει τα μειονεκτήματα του blockchain πρώτης γενιάς. Διασφαλίζει τόσο την ιδιωτικότητα όσο και την ασφάλεια. Επίσης, δεν επιβάλλει το απόρρητο από την αρχή. Ως χρήστης, μπορείτε πάντα να επιλέξετε να κάνετε μια διαφανή συναλλαγή.

Τη στιγμή της γραφής, η Zcash κάνει εξαιρετική αγορά. Ένα νόμισμα Zcash ανέρχεται στα 230 $. Λοιπόν, τι πιστεύετε για το Zcash; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map