Τι είναι το Zilliqa (ZIL); Επίλυση του Blockchain Scalability Challenge

Η τεχνολογία Blockchain παραβιάζει όλα τα όρια κάθε χρόνο τόσο πολύ που ακόμη και οι κριτικοί αναγκάζονται να πάρουν πίσω τις αρνητικές τους δηλώσεις. Ωστόσο, αυτή η απίστευτη τεχνολογία έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

Το κύριο ελάττωμα που τους κρατάει στο λουρί είναι το ζήτημα της επεκτασιμότητας. Πολλοί προγραμματιστές πρότειναν μια εξαιρετική λύση, αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να σπάσει την αλυσίδα.

Καθώς η τεχνολογία blockchain γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ο αριθμός των συναλλαγών αυξάνεται επίσης. Η τεχνολογία αναπτύσσεται με εκθετικό ρυθμό. Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό συναλλαγής επιβραδύνεται δραστικά. Γιατί?

Λοιπόν, επειδή οι blockchain έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό συναλλαγών που μπορούν να επεξεργαστούν χωρίς προβλήματα. Έτσι, εάν προσθέσετε περισσότερους κόμβους σε ολόκληρο το δίκτυο, η διαδικασία γίνεται αδύναμη. Επομένως, δεν είναι σε θέση να διατηρήσει το ακριβές ποσό κλίμακας που απαιτείται για ταχύτερες συναλλαγές.


Έτσι, εάν η τεχνολογία blockchain θέλει να φέρει επανάσταση στον κόσμο, πρέπει να απαλλαγεί ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθεί αυτό το δυσμενές αποτέλεσμα. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η Zilliqa (ZIL).

Λοιπόν, τι είναι το Zilliqa (ZIL) και πώς μπορεί να λύσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα?

Η Zilliqa εισάγει μια νέα τεχνολογία χρησιμοποιώντας το sharding δικτύου. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο, επιλύοντας έτσι το ζήτημα της επεκτασιμότητας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ας δούμε τι είναι η Zilliqa (ZIL) και αυτή η νέα μέθοδος τώρα, θα το κάνουμε?

Τι είναι το Zilliqa (ZIL): Μια σε βάθος ματιά στον πυρήνα

Το Zilliqa είναι ένα δημόσιο blockchain και επίσης ένα κρυπτογράφηση. Οι προγραμματιστές το σχεδίασαν για να εφαρμόσουν ειδικά θραύση, το οποίο θα επιτρέπει τη γραμμική κλιμάκωση ακόμη και αν το blockchain συνεχίζει να αυξάνεται.

Από σήμερα, η επεκτασιμότητα εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα που το blockchain δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει. Η τεχνολογία Blockchain δεν μπορεί να επεξεργαστεί όλες τις συναλλαγές ταυτόχρονα και γι ‘αυτό οι χρεώσεις αυξάνονται δραστικά.

Τα Bitcoin και Ethereum εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία εδώ. Αν και η Ethereum εισήγαγε έξυπνα συμβόλαια, εξακολουθεί να πέφτει γρήγορα λόγω ζητημάτων επεκτασιμότητας.

Zilliqa Blockchain

Συντελεστές εικόνας: ZILLIQA

Η Zilliqa παρουσιάζει μια εξαιρετική μέθοδο όπου το δίκτυο blockchain μπορεί να συμφωνήσει όταν πρόκειται για συναλλαγές. Το πρωτόκολλο θραύσης ταιριάζει απόλυτα με το μέγεθος του συστήματος.

Αν σκεφτώ θεωρίες, δεν υπάρχει όριο στη δύναμη της Zilliqa. Δηλαδή, δεν μπορείτε να προβλέψετε πόσες συναλλαγές μπορεί να επεξεργάζεται κάθε δευτερόλεπτο. Αν σκεφτώ πρακτικά μέσα, τότε πρέπει να πω, με βάση τον αριθμό των κόμβων, μπορεί να φτάσει έως και εκατοντάδες χιλιάδες κάθε δευτερόλεπτο!

Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός!

Εάν η Zilliqa μπορεί πραγματικά να προσφέρει τόσο μεγάλη υποστήριξη, όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα «Bitcoin», «Ethereum» είναι σίγουρα τελείωσαν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί προγραμματιστές είναι τόσο πρόθυμοι να μάθουν για το τι είναι το Zilliqa (ZIL) και τη νέα τους μέθοδο θραύσης.

Ωστόσο, εάν θέλουν να εκτελέσουν έξυπνα συμβόλαια όπως το Ethereum, θα ήταν μια πρόκληση. Σε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους «Τι είναι η Zilliqa (ZIL)», θα διερευνήσω περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα για να το ξεκαθαρίσω περαιτέρω.

Συνεχίστε λοιπόν!

Τι είναι η Ιστορία της Zilliqa?

Το Zilliqa είναι ένα από τα λίγα κρυπτονομίσματα που τα πηγαίνουν καλά, ενώ άλλα χάνουν την αξία τους δραστικά. Η πλατφόρμα είναι εντυπωσιακή και είναι μία από αυτές τις σπάνιες που εξασφαλίζει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Το ICO κυκλοφόρησε αρχικά στα τέλη του 2017 και εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά με ένα καλό τρίμηνο σε σύγκριση με άλλα νομίσματα.

Γιατί?

Η απάντηση είναι απλή. Είναι αποκλειστικά λόγω της μοναδικής φύσης των πρωτοκόλλων. Οι χρηματοπιστωτικοί τομείς χρειάζονται ενίσχυση καθώς αργά υστερούν. Εκεί όπου η Zilliqa παίρνει το πλεονέκτημα στο πλευρό τους. Η Zilliqa αυξάνει σταδιακά τη θέση της στην αγορά και αυξάνεται με την απαλλαγή από το ζήτημα της επεκτασιμότητας.

Η βασική ομάδα πρότεινε αυτήν τη συγκεκριμένη θεωρία σε χαρτί, το 2015. Μετά από αυτό, η ομάδα συνεχίζει να αναπτύσσει και να τελειοποιεί το έργο. Μόνο πρόσφατα? είναι σε θέση να δείξει τα πραγματικά σχόλια του χαρτιού τους στην πρακτική ζωή.

Η ομάδα επεξεργάζεται ένα ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Μέσα στην ομάδα, 3 από αυτούς είναι απόφοιτοι του κύρους NUS (Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης). Αργότερα, καθιερώθηκε ως Zilliqa (ZIL).

Το ζήτημα της επεκτασιμότητας

Εάν είστε απλώς αρχάριος, ίσως να μην γνωρίζετε για την πλήρη κλίμακα του ζητήματος κλιμακοποίησης. Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω πρώτα. Το Blockchain τείνει να κληρονομήσει το πρόβλημα καθώς περνά ο καιρός τώρα. Εάν προσθέσετε περισσότερους κόμβους σε ένα δίκτυο, θα είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί συμφωνία.

Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω με ένα παράδειγμα.

Σκεφτείτε τους κόμβους ως ανθρώπους. Εάν ανήκετε σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων ή φίλων, δεν θα ήταν ευκολότερο να λάβετε μια απόφαση; Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι πάντα στο πλευρό σας, αλλά θα μπορείτε να δείτε πώς σκέφτονται οι άλλοι.

Ας αυξήσουμε το ποσό σε 20 άτομα ή περισσότερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο ψηφοφορίας για να συμφωνήσετε, αλλά θα ήταν πιο δύσκολο για εσάς να τα μετρήσετε ή ακόμη και να ξέρετε αν πραγματικά το νιώθουν ή όχι.

Εάν αυξήσουμε αυτό το ποσό σε χιλιάδες ή και εκατομμύρια, σκεφτείτε πόσο περίπλοκη θα ήταν η κατάσταση. Θα πρέπει να στρατηγικοποιήσετε και να προσθέσετε περισσότερη πολυπλοκότητα σε ολόκληρο το σύστημα, το οποίο θα διαρκέσει πολύ χρόνο.

Τελικά θα γίνει όλο και πιο δύσκολο να συναφθεί σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό το πρόβλημα είναι το λεγόμενο ζήτημα επεκτασιμότητας. Δεν λέω ότι αυτό το παράδειγμα είναι το ιδανικό ταίριασμα, αλλά έχετε την ουσία, σωστά?

Έτσι, όταν ο αριθμός των κόμβων αυξάνεται, η ταχύτητα ή ο χρόνος μειώνεται. Συνδέονται πρακτικά μεταξύ τους.

Ορισμένοι προγραμματιστές πρότειναν πρώτα να αυξήσουν το μέγεθος του μπλοκ. Αυτή η θεωρία θα μπορούσε να την ελαχιστοποιήσει λίγο. Ωστόσο, δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.

Εάν θέλετε να επιλύσετε το πρόβλημα, θα πρέπει να αλλάξετε τη συνολική αρχιτεκτονική του συστήματος.

Τι είναι η απάντηση κλιμάκωσης της Zilliqa?

Η Zilliqa εισάγει μια μέθοδο όπου είναι δυνατή η σάρωση συναλλαγών ακόμη και αν προσθέσετε περισσότερους κόμβους στο δίκτυο.

Πρότειναν ένα νέο υβριδικό πρωτόκολλο, το οποίο θα επιτρέψει την ανάπτυξη του δικτύου για την προσθήκη κάθε 600 κόμβων. Για αυτό, έπρεπε να φανταστούν το σύστημα από το μηδέν! Παρεμπιπτόντως, είναι όλα θεωρητικά.

Στην εργασία, η Zilliqa έδειξε πώς θα διαιρούσε το έργο με κάθε νέο 600 κόμβους. Πρακτικά, θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα εάν το δίκτυο γίνει πολύ μεγάλο, όπως για 1 εκατομμύριο κόμβους. Ωστόσο, απέχουμε πολύ από το να φτάσουμε ένα εκατομμύριο κόμβους.

Από σήμερα, το bitcoin έχει περίπου 11.000 κόμβους και το Ethereum έχει 25.000 κόμβους, κάτι που είναι περισσότερο από αρκετό.

Μπορούν να επεξεργαστούν μόνο 3-15 συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο. Δοκιμάζοντας την ικανότητα της Zilliqa σε ιδιωτικό testnet, συμπεραίνεται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές 1218 κάθε δευτερόλεπτο με μόνο 1800 κόμβους!

Το Ethereum ελαχιστοποιεί επίσης αυτό το ζήτημα. Όμως, με λίγους κόμβους μπορεί να νικήσει το Ethereum χωρίς κανένα πρόβλημα! Μιλήστε για τη δύναμη, σωστά?

Ας δούμε περισσότερα σε αυτό το σημείωμα σε αυτόν τον οδηγό «τι είναι Zilliqa (ZIL)».

Η μέθοδος θραύσης της Zilliqa

Όπως το ανέφερα ήδη, θα χρησιμοποιήσουν μια μέθοδο θραύσης για να λύσουν το πρόβλημα. Ας δούμε λοιπόν τι είναι.

Sharding είναι η διαδικασία κατάδυσης του αριθμού των κόμβων εξόρυξης σε ειδικές ομάδες των 600 κόμβων. Αυτές οι ομάδες ονομάζονται θραύσματα.

Sharding δικτύου

Συντελεστές εικόνας: ZILLIQA

Για παράδειγμα, εάν ένα δίκτυο έχει 1800 κόμβους, τότε θα χωριστεί σε τρία θραύσματα, όπου κάθε ομάδα θα λάβει 600 κόμβους. Έτσι, ακόμη και αν περισσότεροι κόμβοι ενταχθούν στο δίκτυο, θα διανεμηθούν αυτόματα για να δημιουργήσουν θραύσματα.

Κάθε ένα από αυτά τα θραύσματα θα επεξεργαστεί ένα μικρό μέρος των συναλλαγών. Έτσι, εάν έχουμε δέκα θραύσματα, τότε όλοι θα χειριστούν το 1/10 μιας συναλλαγής. Έτσι, όσο περισσότερα θραύσματα θα έχετε, ο φόρτος εργασίας θα κατανεμηθεί σε ολόκληρο το δίκτυο. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει τη συνολική σταθερότητα του συστήματος.

Κάθε θραύσμα θα επεξεργάζεται την παράλληλη συναλλαγή μεταξύ τους εντός μικρο μπλοκ. Μετά τον χρόνο παράλληλης διαδικασίας, επίσης γνωστή ως «εποχή DS», αυτά τα μικροσυστήματα θα ενώνονται και θα σχηματίσουν το πλήρες μπλοκ.

Εύκολο Peasy, σωστά?

Διαχείριση όλων των θραυσμάτων

Όταν βρίσκονται στην εποχή του DS, θα επιλεγούν ορισμένοι κόμβοι από κάθε θραύσμα για τον έλεγχο τους. Έτσι, θα ομαδοποιηθούν στη διαχειριστική επιτροπή που ονομάζεται «επιτροπή DS» όπου θα διευθύνουν τη διαδικασία.

Θα χωρίσουν τους κόμβους σε θραύσματα και θα εκχωρήσουν μια διαδικασία στα θραύσματα για διαχείριση. Αφού φτάσει στο τέλος, η επιτροπή DS θα είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση των μικρο μπλοκ και μετά θα δημιουργήσει το πλήρες μπλοκ.

Έρχεται σε συμφωνία: BFT + PoW

Η Zilliqa εφαρμόζει ένα ειδικό υβριδικό πρωτόκολλο συναίνεσης. Αφού ξεκινήσετε την εξόρυξη, θα πρέπει να δείξετε ή να ολοκληρώσετε μια συγκεκριμένη εργασία που απαιτείται για το κατακερματισμό Proof of Work. Το PoW διασφαλίζει επίσης ότι μόνο ένας υπολογιστής ή ένας υπολογιστής μπορεί να λειτουργήσει έναν κόμβο. Με αυτόν τον τρόπο, η Zilliqa δημιουργεί πρωτόκολλα ταυτότητας.

Κόμβοι στο netwrok

Συντελεστές εικόνας: ZILLIQA

Έτσι, κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλές ταυτότητες με ένα μηχάνημα και εξασφαλίζει επίσης σταθερή γείωση.

Αφού αποδείξει την ταυτότητα, η επιτροπή DS θα την εκχωρήσει σε ένα συγκεκριμένο θραύσμα. Το θραύσμα χρησιμοποιεί αλγόριθμο Practical Byzantine Fault Tolerance. Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους αλγόριθμους συναίνεσης.

Θα επιτρέψει στους κόμβους να συμφωνήσουν σε μίνι μπλοκ. Λοιπόν, τα περισσότερα από αυτά τουλάχιστον. Αφού ένα θραύσμα επιβεβαιώσει ένα μπλοκ, κανείς δεν μπορεί να αναφερθεί σε αυτό το μπλοκ. Δεν απαιτείται διακλάδωση για αυτήν τη μέθοδο.

Η NEO φαίνεται να δείχνει παρόμοιο πρωτόκολλο BFT για να καταλήξει σε συμφωνία. Ωστόσο, η Zilliqa τελειοποιεί τη διαδικασία.

Προβλέψεις και κατάσταση τιμής Zilliqa

Από τώρα, η Zilliqa κυριαρχεί στην αγορά. Σύμφωνα με CoinMarketCap, η τιμή κυμαίνεται τώρα από 0,19008 $ – 0,065601 $, που είναι 3,07% περισσότερο από την προηγούμενη εβδομάδα.

διάγραμμα coinmarketcap Zilliqa

Συντελεστές εικόνας: CoinMarketCap

Σε σύγκριση με την αρχική τιμή ICO, η τιμή αυξήθηκε κατά 7,03%. Η Zilliqa κατατάσσεται τώρα στην 25η θέση μεταξύ 1596 κρυπτονομισμάτων, κάτι που είναι εξαιρετικά υπέροχο μέσα σε λίγους μήνες! Έχουν περάσει μόνο έξι μήνες, αλλά ακόμα, η αγορά μεγάλωσε σε ένα μεγάλο ποσό.

Τώρα κρατά 496.983.155 δολάρια ΗΠΑ σύμφωνα με το CoinMarketCap. Η κυκλοφορία του Zilliqa σε κυκλοφορία είναι τώρα 7.575.893.444 ZIL και το συνολικό ποσό είναι 12.600.000.000 ZIL.

Η αγορά Zilliqa αναπτύσσεται και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Ο όγκος αυξάνεται με κάθε εβδομάδα και είναι 30% περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πολλά κορυφαία σχόλια της Zilliqa, τώρα είναι θέμα χρόνου που θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο και θα εισέλθει στο pro πρωτάθλημα. Αυτό το άρθρο δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Zilliqa Mining: Είναι δυνατόν?

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να εξορύξετε τη Zilliqa. Οι ανθρακωρύχοι θα μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο και να το ορυχείο και θα ανταμείβονται ανάλογα. Μπορείτε να εγγραφείτε για να είστε ανθρακωρύχος και, στη συνέχεια, να πληροίτε τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσετε την εξόρυξη.

Περιττό να πούμε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα μηχάνημα για να προσδιορίσετε έναν κόμβο. Αφού μπείτε στο δίκτυο, ο κόμβος σας θα υποβληθεί σε επεξεργασία για εκχώρηση σε θραύσμα.

Πώς να αγοράσετε Zilliqa (ZIL): Tokens και Zilliqa News

Η Zilliqa δεν προσφέρει μόνο στο δικό μου, αλλά μπορείτε επίσης να το αγοράσετε απευθείας από τις εκδηλώσεις κυκλοφορίας token. Είναι παρόμοιο με άλλες αποκεντρωμένες εφαρμογές όπως το NEO και το Ethereum. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάρκες ZIL για κίνητρα εξόρυξης ή ακόμη και ως τέλος για συναλλαγές.

Ωστόσο, το ZIL είναι ένα διακριτικό ERC-20, το οποίο βασίζεται στο Ethereum. Έτσι, θα μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε πορτοφόλια που υποστηρίζονται από το Ethereum. Το δημόσιο κύριο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, μετά από αυτό τα κουπόνια θα ανταλλάσσονται με εγγενή.

Αρχικά, η Zilliqa συγκέντρωσε Ethereum αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων στο crowdsale το 2017. τώρα το κεφάλαιο είναι 20 εκατομμύρια δολάρια.

Το Zilliqa είναι διαθέσιμο σε πολλά αγαπημένα χρηματιστήρια για συναλλαγές και έχει διανύσει πολύ δρόμο. Για την αυξανόμενη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από το “What is Zilliqa (ZIL)”, πολλές δημοφιλείς ανταλλαγές όπως το Binance προσφέρουν τώρα τη Zilliqa.

Θα το βρείτε σε Huobi, Upbit, Bithumb, KuCoin, Koinex, GOPAX, Radar Relay κ.λπ. Είναι επίσης διαθέσιμο σε Kyber Network, Gate.io, Bitbns, OKEx, Hotbit, IDEX, EtherDelta και πολλά άλλα.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να αγοράσετε απευθείας το Zilliqa με το νόμισμά σας. Μπορείτε να ανταλλάξετε bitcoin ή Ethereum με ZIL από αυτές τις ανταλλαγές για να αποκτήσετε τα χέρια σας.

Ο ανταγωνισμός τους στην αγορά

Οι μπλοκ αλυσίδων με την πλατφόρμα τους είναι υπερβολικά καυτές τώρα. Έτσι, η Zilliqa αντιμετωπίζει μεγάλο ανταγωνισμό στην αγορά. Μερικές μεγαλύτερες αυτοκρατορίες όπως NEO, Ethereum, EOS θα ανταγωνίζονται άμεσα με αυτό.

Ωστόσο, το Zilliqa είναι σχετικά πολύ ανώτερο από το Ethereum. Το μόνο που λείπει είναι ότι το έργο ξεκινά μόνιμα και πλήρως σε σύγκριση με άλλα. Άλλοι διαγωνισμοί είναι στο παιχνίδι για πολύ καιρό, οπότε η Zilliqa στερείται εμπειρίας και χρόνου.

Η επεκτασιμότητα βασίζεται στη θεωρία και σε ένα μικρό επίπεδο του πρακτικού τεστ. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πώς θα αποδίδει σε πραγματική ζωή. Αλλά αν μπορεί να προσφέρει ακόμη και ένα μέρος αυτών που ισχυρίζονται, η Zilliqa θα αναλάβει αναπόφευκτα τον κλάδο μέσα σε λίγους μήνες.

Τελική κάρτα,

Η επεκτασιμότητα είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται για τεχνολογία blockchain. Εάν κανείς δεν μπορεί να το ξεφορτωθεί ή να το ελαχιστοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα μπορεί να μην λειτουργούν για αυτήν την εντυπωσιακή τεχνολογία.

Είμαι αρκετά σίγουρος μέχρι τώρα ξέρετε «τι είναι το Zilliqa (ZIL)» και πώς μπορεί να απαλλαγεί από το ζήτημα της επεκτασιμότητας.

Η Zilliqa είναι τώρα η ελπίδα όλων. Θεωρητικά, μπορεί να αυξήσει δραστικά τα ποσοστά συναλλαγών. Έτσι, εάν μπορεί να προσφέρει το βασικό σημείο πώλησης, μπορεί να προχωρήσει πολύ.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me