Enterprise Blockchain: Ο βιομηχανικός μετασχηματισμός

Η τεχνολογία Blockchain γίνεται αργά μια κοινή φράση στον κόσμο της τεχνολογίας. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η πραγματική εφαρμογή του blockchain βρίσκεται αποκλειστικά στα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Με τις τεχνολογίες blockchain των επιχειρήσεων να αυξάνονται, οι άνθρωποι θα μπορούν τελικά να δουν την ευελιξία αυτής της νέας τεχνολογίας.

Οι εταιρικές blockchain ενδυναμώνουν μεγάλες βιομηχανίες με το ίδιο επίπεδο ασφάλειας, ευκολία χρήσης και ελέγχου, αλλάζοντας ριζικά την πορεία της επιχείρησής τους.

Είναι εδώ για να μείνουν, και πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να αγκαλιάζουν τη νέα υιοθεσία. Παρόλο που έχουν το δίκαιο μέρος της κριτικής τους, εξακολουθούν να αναπτύσσουν πολλές νεοσύστατες εταιρείες και προμηθευτές. Αυτό ωθεί την υιοθέτηση της επιχείρησης προς τα εμπρός πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Λοιπόν, ποιος δεν θα ήθελε να εξασφαλίσει τη θέση του στη μελλοντική αγορά blockchain, σωστά?

Contents

Enterprise Blockchain: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

blockchain επιχειρήσεωνΑυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα μιλήσουμε για το blockchain των επιχειρήσεων σε αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα ολόκληρη την ιδέα. Λοιπόν, γιατί να περιμένετε; Ας ξεκινήσουμε τη συνεδρία!

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Enterprise Blockchain?
Κεφάλαιο-2: Χαρακτηριστικά της τεχνολογίας Blockchain που μπορεί να χρησιμοποιήσει η επιχείρηση
Κεφάλαιο-3: Διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας Blockchain για επιχειρήσεις
Κεφάλαιο-4: Προμηθευτές που παρέχουν BAAS
Κεφάλαιο-5: Παραδείγματα εταιρικών αποκλεισμών
Κεφάλαιο-6: Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης του Blockchain για επιχειρήσεις?
Κεφάλαιο-7: Υπάρχουν προκλήσεις εφαρμογής?
Κεφάλαιο-8: Ποιο είναι το μέλλον?
Κεφάλαιο-9: Τελικές λέξεις

Κεφάλαιο-1: Τι είναι το Enterprise Blockchain?

Το Enterprise blockchain είναι ένα δίκτυο blockchain που μπορεί να ενσωματωθεί και να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς σε επίπεδο επιχείρησης. Αυτές οι τεχνολογίες blockchain είναι ειδικά εξοπλισμένες για την αντιμετώπιση οργανωτικών απαιτήσεων σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Η χρήση του blockchain σε ένα εταιρικό περιβάλλον ανθίζει με ταχύ ρυθμό. Νέα έργα σύντομα θα κυριαρχήσουν σε αυτόν τον τομέα της βιομηχανίας. Η πλατφόρμα Enterprise blockchain θα διαταράξει τους τυπικούς τρόπους και θα αναλάβει ένα μεγάλο μέρος ενός τμήματος της παγκόσμιας αγοράς επιχειρήσεων.

Τι είναι το Enterprise Blockchain?

τι είναι το blockchain των επιχειρήσεων

Και γιατί όχι, το blockchain είναι πλήρως ικανό να αντιμετωπίσει απαιτήσεις οργανωτικού επιπέδου. Η μακρά ιστορία blockchain μας ενημερώνει για τις δυνατότητές της. Με πολλά έργα blockchain που συμβαίνουν γύρω μας, είναι μόνο θέμα χρόνου, όταν η τεχνολογία τελειοποιείται για παγκόσμια αξιοποίηση.


Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν εταιρική λύση blockchain για να ενισχύσουν τον αντίκτυπό τους στους καταναλωτές. Ένα δημοφιλές όνομα όπως η IBM, η Amazon υλοποιεί διάφορα έργα blockchain και συνεργάζεται με ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα blockchain για επιχειρήσεις.

Θα μάθουμε περισσότερα σε αυτό αργότερα στο άρθρο. Προς το παρόν, ας δούμε πώς αυτή η νέα πλατφόρμα εταιρικών blockchain φέρνει επανάσταση.

Τι ενισχύει αυτήν την παγκόσμια επανάσταση Blockchain?

Η απάντηση θα ήταν – API (Application Programming Interface) οικονομία. Η οικονομία API αυξάνεται κατακόρυφα και πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για τη βελτίωση της επιχείρησής τους. Παρόλο που αυτή η τεχνολογία προχωρά σε μεγαλύτερο ρυθμό, εξακολουθεί να μην είναι δυνατόν να συμβαδίζει με την ανάπτυξη του διαδικτύου.

Σήμερα, οι επιχειρήσεις χρειάζονται τεράστιο όγκο διαχείρισης δεδομένων μαζί με γρήγορες συναλλαγές σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουν τα πράγματα να εξελίσσονται. Αυτό δημιουργεί ένα διαφορετικό είδος επιχειρηματικών προκλήσεων με θέμα ασφάλειας, διαφάνειας και πολυπλοκότητας.

 • Ασφάλεια: Το κεντρικό σύστημα της εταιρικής αρχιτεκτονικής δίνει στον χάκερ ένα πλεονέκτημα να εισβάλλει σε συγκεκριμένους χρήστες λογαριασμούς, εφαρμογές και συσκευές. Δεν παρέχει την ελάχιστη απαιτούμενη ασφάλεια.
 • Περίπλοκο: Κάθε παγκόσμια επιχείρηση πρέπει να συμβαδίζει με διάφορους διαμεσολαβητές και να έχει αρμονία μεταξύ τους στο εργασιακό περιβάλλον. Η διαχείρισή του δημιουργεί πολύπλοκα προβλήματα μαζί με αυξημένο κόστος.
 • Διαφάνεια: Δεν υπάρχει κάποιο σημείο ορατότητας όπου οι οργανισμοί θα μπορούσαν να παρακολουθούν τις υπηρεσίες τους προς τους πελάτες τους. Αυτό αυξάνει τα πλαστά ζητήματα και προκαλεί αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρηση.

Με μόνο πλαστός οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από 7,5 δισ. δολάρια κάθε χρόνο. Και είναι μόνο στις ΗΠΑ! Οι προμηθευτές προϊόντων σε όλο τον κόσμο πρέπει να πληρώσουν τόκους έως και 30%, γεγονός που αυξάνει τη συνολική τιμολόγηση των καταναλωτών. Έτσι, παρόλο που ο κατασκευαστής μπορεί να παράγει προϊόντα φιλικά προς τον προϋπολογισμό, οι καταναλωτές δεν μπορούν να απολαύσουν όλα τα οφέλη.

Σε αυτήν την τυπική καταστροφική κατάσταση, η τεχνολογία blockchain μπορεί να σώσει το βυθισμένο οικονομικό πλοίο. Η ενοποίηση με αυτές τις τεχνολογίες επιχειρήσεων μπορεί να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των πελατών τους.

Τα δεδομένα είναι το νέο νόμισμα τώρα για την ανάπτυξη του API και με τη βοήθεια της επιχειρηματικής λύσης blockchain, τώρα οι οργανισμοί μπορούν τελικά να αναπνέουν ανακούφιση.

Είναι η ευκαιρία μεγάλη?

Αν θυμόμαστε τους παραδοσιακούς τρόπους, θα δείτε ότι ιδρύματα όπως η κυβέρνηση, οι τράπεζες ή οι εταιρείες είχαν πάντα σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των παραγόντων κινδύνου. Τώρα, αυτοί οι οργανισμοί μπορούν τελικά να χρησιμοποιήσουν το blockchain για να απαλλαγούν από την αβεβαιότητα, η οποία τελικά θα μειώσει το κόστος.

Αυτό το επίπεδο μετασχηματισμού θα έχει σημαντική επίδραση στη συνολική παγκόσμια οικονομία. Η προγραμματιζόμενη οικονομία είναι το μέλλον τώρα. Η εταιρική λύση blockchain θα το αναλάβει και αναμένεται αυξηθεί έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια εντός του 2030!

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός αριθμός που πρέπει να φτάσετε μέσα σε λίγα ακόμη χρόνια.

Είναι το Blockchain Enterprise Ready?

Πολλές από τις διαθέσιμες τεχνολογίες blockchain είναι ακόμα σε ανώριμη φάση. Παρόλο που ο κόσμος της τεχνολογίας δεν είναι ακόμη εξοικειωμένος με ολόκληρη την ιδέα, οι μεγάλοι οργανισμοί δεν είναι αρκετά σίγουροι για το πώς λειτουργεί. Τείνει να μεγαλώνει ακόμα και οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να καλύψουν τις κύριες προκλήσεις:

 • Αξιολογώντας τις πλατφόρμες, οι οργανισμοί συνήθως αναζητούν μια πλατφόρμα όπου μπορούν να καλυφθούν όλες οι περίπλοκες ανάγκες τους.
 • Το blockchain είναι ένα είδος δικτύου μετασχηματισμού, αλλά ακόμα, οι επιχειρήσεις θέλουν κάτι πιο καθορισμένο, ειδικά για περιπτώσεις χρήσης για βιομηχανικούς σκοπούς.

Παρόλο που οι μεγάλες επιχειρήσεις θέλουν να δημιουργήσουν αυτό το δίκτυο μόνοι τους, μπορεί να βρεθεί η πραγματική αξία εάν συνεργάζονται πολλά δίκτυα blockchain.

Οι επιχειρήσεις blockchain μπορούν να είναι ο σωστός συνεργάτης για να καλύψουν το κενό μεταξύ των οργανισμών και της διαχείρισης δεδομένων. Υπάρχουν ήδη πολλά έργα που έχουν ήδη αναπτυχθεί και οι επιχειρήσεις είναι πιο πρόθυμες να συνεργαστούν με το blockchain. Ας προχωρήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο για να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση.

Κεφάλαιο-2: Χαρακτηριστικά της τεχνολογίας Blockchain που μπορεί να χρησιμοποιήσει η επιχείρηση

Σε αυτό το μέρος, θα εξετάσουμε συγκεκριμένες δυνατότητες τεχνολογίας blockchain που μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για την επιχείρηση. Η λύση blockchain για επιχειρήσεις θα μπορούσε πραγματικά να λάμψει χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του blockchain.

 • Η αποκεντρωμένη φύση διασφαλίζει δίκτυο Peer to Peer

Είναι μια από τις περισσότερες δυνατότητες που κάθε εταιρική πλατφόρμα blockchain θα μπορούσε να θέλει για την εταιρεία τους. Η αποκέντρωση είναι ένα βήμα παραπέρα στο μέλλον που επιλύει πολλά σημαντικά ζητήματα κεντρικών συστημάτων. Συνήθως, μια κανονική δομή για οργανισμούς είναι η δομή πελάτη-διακομιστή, η οποία είναι αρκετά ξεπερασμένη.

Πώς λειτουργεί η δομή πελάτη-διακομιστή?

Σε ένα δίκτυο διακομιστή-πελάτη, υπάρχει ένας κεντρικός διακομιστής για χρήση από όλους. Όποιος θα συνδεθεί με τον διακομιστή θα πρέπει να στείλει ένα ερώτημα σε αυτόν για να λάβει πρόσθετες πληροφορίες. Έτσι ακριβώς λειτουργεί το Διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να αναζητήσετε κάτι χρησιμοποιώντας το Google, για αυτό θα πρέπει να στείλετε ένα ερώτημα στον διακομιστή της Google και στη συνέχεια θα επιστρέψει με τα αποτελέσματα που θέλετε.

Αυτή η σχέση μεταξύ του πελάτη (εσείς) και του διακομιστή ονομάζεται αρχιτεκτονική δικτύου πελάτη-διακομιστή. Υπάρχουν όμως ορισμένα σημαντικά ζητήματα με αυτήν τη δομή.

Καθώς όλοι στο δίκτυο εξαρτώνται αποκλειστικά από το διακομιστή, εάν κάτι πάει στραβά, όλοι θα υποφέρουν εξίσου. Ίσως ο διακομιστής είναι εκτός λειτουργίας για κάποιο λόγο, τότε όλοι στο δίκτυο δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Και το πιο σημαντικό, ο διακομιστής θα ασχοληθεί με πολλές ευαίσθητες πληροφορίες των πελατών.

Εάν ένας εισβολέας αποκτήσει πρόσβαση στον διακομιστή, μπορεί εύκολα να πάρει όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες από εκεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τυπικοί οργανισμοί που εξαρτώνται από αυτόν τον τύπο αρχιτεκτονικής δικτύωσης πρέπει να ξοδεύουν πολλά σε προγράμματα κατά των κυβερνοεπιθέσεων για να σταματήσουν τον χάκερ με οποιοδήποτε κόστος.

Αποκέντρωση Blockchains που έρχεται στη διάσωση

Το blockchain είναι αποκεντρωμένο στη φύση και δεν προσφέρει τον τυπικό τύπο συστήματος διακομιστή-πελάτη. Έχοντας την κεντρική αρχή εκτός του συνδυασμού, τώρα οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη της σύνδεσης peer-to-peer.

Επειδή δεν υπάρχει κεντρικός διακομιστής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με προβλήματα. Ακόμα περισσότερο, η εισβολή στο σύστημα γίνεται πολύ πιο δύσκολη καθώς ο έλεγχος παραμένει στους πελάτες του δικτύου.

Έτσι, κάθε επιχείρηση μπορεί να εμπιστευτεί πλήρως το σύστημα καθώς απαλλαγεί από όλες τις αρνητικές πτυχές του συστήματος πελάτη-διακομιστή.

 • Η αμετάβλητη απαλλάσσει τη διαφθορά

Τι σημαίνει πραγματικά το αμετάβλητο; Καθώς μιλάμε για blockchain, σε αυτό το πλαίσιο, σημαίνει ότι μόλις το μπλοκ προστεθεί στο καθολικό, κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει ή να το αλλάξει. Έτσι, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να παραβιάσει κανείς τις πληροφορίες.

Μπορείτε να δείτε πόση αξία μπορεί να προσφέρει αυτή η δυνατότητα στους οργανισμούς; Συνήθως οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίζουν όχι μόνο τις κυβερνοεπιθέσεις αλλά και την εσωτερική διαφθορά. Η αλλαγή των δεδομένων και η χρήση τους για δικό σας όφελος είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία διαφθοράς.

Αλλά αν χρησιμοποιούν αυτό το blockchain ως σύστημα καθολικών, κανείς δεν θα μπορεί να αλλάξει την αξία και να το χρησιμοποιήσει για δικό τους όφελος. Αυτό ξεφορτώνεται τη διαφθορά αυτών των μεγάλων βιομηχανιών.

Αλλά πώς το κάνει το blockchain; Για να έχει τον παράγοντα μεταβλητότητας, το blockchain χρησιμοποιεί μια ειδική συνάρτηση κατακερματισμού που της επιτρέπει να χρησιμοποιεί κρυπτογραφία και να κρυπτογραφεί τις πληροφορίες στο μπλοκ.

Το κατακερματισμό θα έχει πάντα μια πεπερασμένη τιμή. Όποια και αν είναι η εισαγωγή σας, θα δημιουργεί πάντα έναν σταθερό επιμηκυνμένο τυχαίο αριθμό. Είναι πολύ κρίσιμο όταν αντιμετωπίζετε πολλά διαφορετικά μήκη πληροφοριών.

Ένα νέο μπλοκ στο blockchain θα περιέχει πάντα τη συνάρτηση hash του προηγούμενου μπλοκ.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης?

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος προσπαθεί να αλλάξει τις πληροφορίες ενός μπλοκ. Όταν κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές στο μπλοκ, η συνάρτηση κατακερματισμού αυτού του μπλοκ αλλάζει, επομένως, αλλάζοντας τη συνάρτηση κατακερματισμού του επόμενου μπλοκ στη σειρά που αποθηκεύει τη λειτουργία του. Αυτό θα αλλάξει αυτό το μπλοκ δεδομένων και κατακερματισμού, το οποίο θα αλλάξει και άλλα μπλοκ.

Με αυτόν τον τρόπο ολόκληρη η έννοια της αλυσίδας διακόπτεται, κάτι που δεν είναι δυνατό με κανέναν τρόπο. Γι ‘αυτό είναι αμετάβλητο και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τις πληροφορίες χωρίς να σπάσει την αλυσίδα. Η προσθήκη μηδενικής απόδειξης γνώσης με το blockchain θα το κάνει πιο ισχυρή τεχνολογία.

 • Η μεγαλύτερη διαφάνεια αυξάνει την ευθύνη

Το Blockchain επιτρέπει στους χρήστες του να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη της διαφάνειας. Όταν κάποιος λέει ότι το blockchain είναι διαφανές, τι νομίζετε ότι εννοούν πραγματικά; Στο δημόσιο blockchain, οποιοσδήποτε στο καθολικό μπορεί να δει το ιστορικό συναλλαγών άλλων κόμβων. Άρα, ίσως νομίζετε ότι είναι πολύ εύκολο να γνωρίζετε τι κάνει κάποιος άλλος στο δίκτυο.

Αυτή η δήλωση δεν είναι απολύτως αληθινή. Παρόλο που το ιστορικό συναλλαγών ενός ατόμου παραμένει ορατό, η ταυτότητά του θα παραμείνει κρυφή. Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα μπορούν να βλέπουν μόνο τη δημόσια διεύθυνση αυτού του ατόμου αντί του ονόματος ή άλλης ταυτότητάς τους.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κανένας μπορεί να κρύβεται σε σκιές, κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά του. Εάν μπορείτε να μάθετε τη δημόσια διεύθυνση μιας επιχείρησης στο δίκτυο, μπορείτε εύκολα να κοιτάξετε προς τα πάνω και να δείτε πώς πραγματοποιούν συναλλαγές στο σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, αυτές οι οργανώσεις αναγκάζονται να είναι υπεύθυνες και να μην εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες.

Προϊόντα παρακολούθησης

Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα με άλλο τρόπο. Συνήθως η προσφορά προϊόντων στον καταναλωτή δεν έχει πάντα ποσοστό επιτυχίας 100%. Υπάρχουν περιπτώσεις παραποίησης πλαστών προϊόντων στο προϊόν κατά τη διάρκεια αποστολών και άλλων διαδικασιών.

Για να σταματήσει αυτό, ο οργανισμός και ο καταναλωτής μπορούν να παρακολουθούν τα προϊόντα τους μέχρι να φτάσουν στον πελάτη τους. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν συμβεί κάτι, θα μπορείτε γρήγορα να καταλάβετε πού και να προβείτε σε ανάλογες ενέργειες.

Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ζητήματα διαφάνειας και πολλοί καταναλωτές δεν βασίζονται σε αυτά τυφλά λόγω αυτού. Με την τεχνολογία blockchain, μπορούν να αυξήσουν τη διαφάνεια τους και να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές που είναι εντελώς ειλικρινείς.

 • Το φθηνότερο κόστος θα εξοικονομήσει χρήματα

Το Blockchain ως υπηρεσία είναι αρκετά φθηνότερο για ενσωμάτωση και πολλοί προμηθευτές το παρέχουν. Αυτά είναι αρκετά φθηνά σε σύγκριση με άλλες παραδοσιακές προσεγγίσεις και μπορούν να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα. Γιατί?

Επειδή εάν θέλετε να αναπτύξετε το δικό σας δίκτυο blockchain θα πρέπει να χειριστείτε πιο περίπλοκες καταστάσεις όπως,

 • Μαθαίνοντας πώς λειτουργεί η βασική τεχνολογία
 • Αναπτύσσοντας το χωρίς ελαττώματα ή κενά
 • Πρόσληψη της κατάλληλης ειδικευμένης ομάδας για την ανάπτυξη και τη συντήρησή της

Μακροπρόθεσμα, όλα αυτά κοστίζουν περισσότερο σε σύγκριση με τις λύσεις BAAS. Επιπλέον, η ανάπτυξη του δικού σας blockchain θα σας εκτρέψει από τους βασικούς επιχειρηματικούς σας στόχους. Επομένως, είναι καλύτερο να αναζητήσετε τις λύσεις BAAS.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους το blockchain μπορεί εύκολα να μειώσει το κόστος των επιχειρήσεων.

Πρώτα απ ‘όλα, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ένα τυπικό δίκτυο διακομιστή-πελάτη ως εσωτερικό διακομιστή τους. Αυτό έχει ορισμένα ζητήματα όπως η ιδιοσυγκρασία, τα θέματα ευπάθειας. Για να ασχοληθούν με αυτές τις εταιρείες ξοδεύουν πολλά χρήματα σε κέντρα ασφαλείας και λογισμικό κάθε χρόνο.

Με το blockchain, θα έχουν όλα απλώς μια μοναδική πηγή. Έτσι, δεν χρειάζονται επιπλέον χρήματα για τη λήψη πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Επίσης, η χρήση αυτών των επιχειρήσεων μπορεί πλέον να στείλει και να λάβει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό γρηγορότερα. Δεν χρειάζεται να εξαρτώνται από τα ιδρύματα τρίτων και να περιμένουν μέρες για να ολοκληρώσουν μια συμφωνία ή να λάβουν χρηματοδότηση.

Μείωση κόστους για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως οι Banks ασχολούνται με διαφορετικό είδος ζητημάτων. Κάθε χρόνο ξοδεύουν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για τους κανονισμούς που γνωρίζουν τους πελάτες σας Αυτό γίνεται ένα βάρος για τις χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις.

Με το blockchain, θα μπορούσαν εύκολα να λάβουν τις πληροφορίες που απαιτούνται για τους κανονισμούς KYC. Ίσως θέλετε να ανοίξετε έναν νέο λογαριασμό σε μια Τράπεζα. Η τράπεζά σας θα ζητήσει απλώς τα στοιχεία αναγνώρισης και μπορείτε να τα στείλετε απευθείας χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του KYC, μπορούν να ανεβάσουν αυτές τις πληροφορίες στο δίκτυό τους.

Εάν θέλετε να ανοίξετε έναν άλλο λογαριασμό σε άλλη τράπεζα, αντί να κάνετε ολόκληρη τη διαδικασία ξανά, αυτή η τράπεζα μπορεί απλώς να λάβει τις πληροφορίες KYC από την προηγούμενη τράπεζά σας. Θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να χρησιμοποιούν το blockchain για την εσωτερική τους συλλογή διακλάδωσης για να διευκολύνουν τα πράγματα ομαλά. Μπορούν επίσης να δανείσουν την τεχνολογία τους σε άλλες τράπεζες για μελλοντικές εξελίξεις. Επίσης, το Atomic swap στο blockchain είναι το σωστό πλεονέκτημα για τις χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις.

 • Το γρηγορότερο δίκτυο αυξάνει την αποδοτικότητα

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του blockchain είναι ένα ταχύτερο δίκτυο. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές μέσα σε λίγα λεπτά με αυτό το νέο είδος δυνατότητας ενσωματωμένο στο εταιρικό σας σύστημα. Ναι, υπήρχε κάποιο σημαντικό πρόβλημα με την προηγούμενη τεχνολογία blockchain, όπως όταν αναπτύχθηκε το δίκτυο, η συναλλαγή επιβραδύνθηκε δραστικά.

Ωστόσο, η εταιρική λύση blockchain είναι περισσότερο από ικανή να χειριστεί κάθε είδους επιχειρηματικές απαιτήσεις. Έτσι, εδώ το ποσοστό συναλλαγής δεν θα σας επιβραδύνει με κανέναν τρόπο.

Σε ένα τυπικό τραπεζικό σύστημα, συνήθως χρειάζονται περίπου δύο έως έξι εργάσιμες ημέρες για την επεξεργασία μιας συναλλαγής. Η πραγματοποίηση πληρωμών σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι αρκετά αδύνατη. Σε κάθε περίπτωση, το κλείσιμο μιας μεγάλης σύμβασης ή η λήψη χρηματοδότησης για ένα νέο έργο θα μπορούσε να καθυστερήσει μόνο και μόνο επειδή η τράπεζα χρειάστηκε πολύς χρόνος για την επεξεργασία τους.

Αλλά με το blockchain, θα μπορείτε τελικά να κάνετε συναλλαγές εντός 20 δευτερολέπτων ή λιγότερο! Αυτό είναι πραγματικά ένα τεράστιο ποσοστό επιτυχίας όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων. Απλώς φανταστείτε ένα μεγάλο έργο που αντιμετωπίζετε εκατομμύρια, και θα μπορείτε να το στείλετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! Αυτή είναι μια σχετικά ταχύτερη παραγωγή από τους τυπικούς επιχειρηματικούς τρόπους, έτσι δεν είναι?

Όχι μόνο θα βελτιστοποιήσει τη διαδικασία, αλλά θα αυξήσει επίσης τη συνολική αποδοτικότητα οποιωνδήποτε επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη δημοτικότητα στην αγορά.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία Blockchain; Δοκιμάστε την Παρουσίαση των Βασικών Αρχών Blockchain και εγγραφείτε στο μάθημα Webinar τώρα!

Κεφάλαιο-3: Διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας Blockchain για επιχειρήσεις

Εταιρικές πλατφόρμες Blockchain

Υπάρχουν τόνοι διαφορετικών τύπων τεχνολογίας blockchain για επιχειρήσεις. Εάν δεν έχετε καμία σταθερή ιδέα για αυτά από την αρχή, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε τη σωστή επιλογή για τις οργανωτικές σας ανάγκες. Για να σας βοηθήσουμε, θα σας δώσουμε ένα περίγραμμα διαφορετικών τύπων blockchain. Συνήθως υπάρχουν τρία είδη τεχνολογίας blockchain.

Γενική ταξινόμηση –
 • Ιδιωτικός
 • Δημόσιο
 • Ομοσπονδία

Ιδιωτικό Blockchain

Σε ιδιωτικά blockchain, ένας μεμονωμένος οργανισμός θα έχει εξουσία για το ποιος μπορεί να συμμετάσχει και να έχει πρόσβαση στο δίκτυο. Σκεφτείτε το ως ένα κεντρικό-αποκεντρωμένο δίκτυο.

Δεν ακούγεται τόσο αποκεντρωμένο τώρα, έτσι; Λοιπόν, η βασική αξία του blockchain είναι ακόμα εκεί, αλλά θα έχετε τη διακυβέρνησή σας με αυτό. Το καθολικό εδώ δεν είναι δημόσια ιδιοκτησία, επομένως δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό χωρίς καμία εξουσιοδότηση. Επιπλέον, η διοικούσα επιχείρηση μπορεί να παρακάμψει τυχόν νέα μπλοκ στο δίκτυο, ακόμη και να τα διαγράψει.

Έτσι, αντί για μια αρχιτεκτονική δημόσιου καθολικού, θα λάβετε ένα κατανεμημένο περιβάλλον καθολικού όπου το καθολικό μπορεί να μοιραστεί μαζί σας.

Όλα είναι παρόμοια με το τυπικό δίκτυο blockchain. Όπως θα ασχολείστε με την κρυπτογραφία ενώ πραγματοποιείτε συναλλαγές, έτσι κάθε συναλλαγή θα προστίθεται στο καθολικό μέσω της κρυπτογραφίας. Έτσι, κανείς δεν θα γνωρίζει τη συναλλαγή σας.

Έτσι, κατά μία έννοια, ο βασικός σκοπός είναι ακόμη ανέπαφος.

Η πλατφόρμα Ripple enterprise blockchain είναι μια από τις δημοφιλείς τεχνολογίες blockchain για τέτοιου είδους περιπτώσεις χρήσης. Ωστόσο, η Ripple προσφέρει ένα πιο δομημένο δίκτυο μόνο για οργανισμούς εταιρικού επιπέδου.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη για την εταιρεία σας

 • Διατηρεί το απόρρητο

Η λύση blockchain ιδιωτικής επιχείρησης θα συμβάλλει πάντα στη διατήρηση του απορρήτου σας με οποιονδήποτε τρόπο. Συνήθως, οι μεγάλοι οργανισμοί πρέπει να ασχολούνται με πολλές ιδιωτικές πληροφορίες. Εάν με κάποιο τρόπο διαρρεύσουν, οι ανταγωνιστές τους θα επωφεληθούν σοβαρά από αυτό. Θα βλάψει τις πωλήσεις και τη φήμη αυτών των οργανισμών.

Γι ‘αυτό η διατήρησή τους από την ιδιωτική εφαρμογή blockchain μπορεί να σας προσφέρει το απόρρητο που χρειάζεστε. Κανείς δεν θα μπορεί να δει τις ευαίσθητες πληροφορίες σας και θα μπορείτε να απολαύσετε μια εξελιγμένη τεχνολογία.

 • Εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με το δημόσιο Blockchain

Αν το συγκρίνουμε με το δημόσιο blockchain που καταναλώνει ενέργεια, οι ιδιωτικές blockchain είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Το δημόσιο blockchain καταλαμβάνει πολλή δύναμη για να εκτελέσει το πρωτόκολλο συναίνεσης στο δίκτυο. Συνήθως, αυτές οι πλατφόρμες έχουν μάλλον πεινασμένο πρωτόκολλο συναίνεσης, όπως Proof of Work (PoW). Ωστόσο, δεν έχει κάθε κοινό το ίδιο επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας.

Από την άλλη πλευρά, η υιοθέτηση blockchain από τις δημόσιες επιχειρήσεις δεν χρειάζεται έναν μηχανισμό συναίνεσης που είναι πεινασμένος για την εξουσία για να καταλήξει σε μια συμφωνία, αλλά χρησιμοποιούν κυρίως κάποιο είδος μηχανισμού ψηφοφορίας για την επίτευξη συμφωνίας. Γι ‘αυτό είναι εξοικονόμηση ενέργειας.

 • Λιγότερο πτητικό δίκτυο

Τα ιδιωτικά δίκτυα έχουν λιγότερο ευμετάβλητη αρχιτεκτονική. Δεδομένου ότι υπάρχει πάντα ένας κυβερνητικός οργανισμός που κοιτάζει μέσω του δικτύου, μια πιθανότητα αστάθειας είναι πολύ απίθανη.

 • Οργανωτική ενδυνάμωση

Τι είναι καλύτερο από το να έχουμε οργανωτική ενδυνάμωση; Με τη λύση blockchain ιδιωτικής επιχείρησης, θα μπορείτε να το πετύχετε ακριβώς αυτό! Σε δημόσιους αποκλεισμούς, δεν θα υπάρχει καμία εξουσία για το σύστημα καθολικού ή δεν θα μπορείτε να σταματήσετε τη συμμετοχή κόμβου. Ωστόσο, καθώς θα έχετε τη μοναδική ισχύ σε αυτό το δίκτυο, θα έχετε ρυθμιστικά πρότυπα που ενδέχεται να λείπουν από άλλο δίκτυο.

Δημόσιο Blockchain

Σε ένα δημόσιο blockchain, επιτρέπεται σε όλους να συμμετέχουν και να συμμετέχουν στο δίκτυο. Σε όλους επιτρέπεται να βλέπει το καθολικό και να συμμετέχει σε συναίνεση.

Επομένως, εάν βρίσκεστε στην πλήρη σκηνή αποκέντρωσης, τότε σίγουρα θα πρέπει να ελέγξετε την υιοθέτηση blockchain από δημόσιες επιχειρήσεις. Η δημόσια έκδοση του blockchain ήταν η πρώτη τεχνολογία blockchain που παρουσιάστηκε ποτέ. Με την είσοδο των Bitcoin στον κόσμο της τεχνολογίας, άλλες εταιρείες προσπάθησαν να αναπτύξουν την ίδια τεχνολογία χωρίς τα ελαττώματα της μητρικής τεχνολογίας.

Σε ένα δημόσιο blockchain, θα έχετε ίσα δικαιώματα και θα μπορείτε να συμμετέχετε και να συμμετέχετε στο μηχανισμό συναίνεσης όποτε θέλετε.

Το καλύτερο μέρος αυτής της υιοθεσίας blockchain για επιχειρήσεις είναι ότι θα έχετε μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας από το ιδιωτικό blockchain. Πως? Λοιπόν, καθώς δεν θα υπάρχουν οργανισμοί με αποκλειστική εξουσιοδότηση, κανείς δεν θα μπορούσε να διαγράψει τη συναλλαγή σας από το καθολικό.

Επίσης, το δημόσιο πρόγραμμα καθολικών επιτρέπει σε όλους να δουν τι συμβαίνει στο καθολικό. Εάν κάποιος προσπαθεί να ασυνέπειες, όλοι θα μπορούν να το δουν.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη για την εταιρεία σας

 • Μεγαλύτερη διαφάνεια

Πρώτα απ ‘όλα, καμία άλλη εταιρική υιοθέτηση blockchain δεν μπορεί να προσφέρει τόσο μεγάλη διαφάνεια όσο δημόσια. Όπως είπαμε νωρίτερα, το καθολικό είναι πλήρως μπροστά από όλους. Ο καθένας πρέπει να συμμετάσχει στη διατήρησή του και μοιράζεται σε όλους τους κόμβους.

Έτσι, θα μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει όποτε θέλετε. Αυτό είναι κάτι που δεν διαθέτει το ιδιωτικό blockchain.

 • Αληθινή αποκεντρωμένη δομή

Το καθολικό κοινοποιείται σε όλους στο δίκτυο. Κάθε κόμβος θα έχει το δικό του αντίγραφο του καθολικού. Και μαζί με τη βοήθεια των αλγόριθμων συναίνεσης, μπορούν να ενημερώσουν το καθολικό με μεγαλύτερη δικαιοσύνη.

Αυτός ο διανεμητικός χαρακτήρας και τα ίσα δικαιώματα δημιουργούν πραγματικά αποκεντρωμένη υιοθέτηση blockchain για επιχειρήσεις. Τα ιδιωτικά Blockchains δεν είναι πλήρως αποκεντρωμένα σε σύγκριση με τα δημόσια.

 • Ενδυνάμωση χρηστών

Για να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα είδη πλατφόρμας, θα χρειαστείτε σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μεταβείτε στο δίκτυο κατεβάστε το blockchain και το πορτοφόλι σας και είστε έτοιμοι να πάτε. Αυτό σημαίνει ότι καμία κακή εταιρεία δεν μπορεί να σας εμποδίσει να αποκτήσετε όλα τα οφέλη αυτού του δικτύου. Εάν το συγκρίνουμε με το ιδιωτικό blockchain, θα δείτε πώς οι χρήστες σε αυτό το δίκτυο δεν απολαμβάνουν όλη την ελευθερία.

 • Αμετάβλητο

Μόλις μια συναλλαγή προστεθεί στο καθολικό, κανείς δεν θα μπορεί να την αλλάξει. Ναι, αυτό είναι το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου πλατφόρμας blockchain για επιχειρήσεις. Έτσι, ακόμη και αν προσπαθήσετε να εισέλθετε στο σύστημα, δεν θα μπορείτε να κάνετε κακό.

Προσφέρει μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Αλλά στο ιδιωτικό δίκτυο, ο κυβερνών οργανισμός θα μπορούσε να διαγράψει τις συναλλαγές σας και δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό.

Ιδιωτικό εναντίον δημόσιου Blockchain: Ποιο θα πρέπει να επιλέξετε?

Εξαρτάται πραγματικά από τις απαιτήσεις σας εντελώς. Εάν είστε διευθύνων σύμβουλος ενός οργανισμού και θέλετε να έχετε ένα εσωτερικό σύστημα δικτύου μόνο για τους υπαλλήλους σας, τότε η ιδιωτική λύση blockchain είναι η καλύτερη κλήση. Εδώ, θα είστε σε θέση να δώσετε ειδική εξουσία στους υπαλλήλους σας ανάλογα με τις τάξεις σας και με την κρυπτογραφία, θα είστε αρκετά ασφαλείς για συναλλαγές στο κανάλι.

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε μια πλατφόρμα τύπου εφαρμογής με διαφάνεια για τους καταναλωτές, τότε το δημόσιο δίκτυο πρέπει να είναι η επιλογή σας. Αυτή η εταιρική λύση blockchain είναι εξοπλισμένη με όλες τις ανέσεις που χρειάζεστε και οι καταναλωτές σας θα μπορούν να εμπιστεύονται εύκολα την επωνυμία σας. Επίσης, η πλήρης ειλικρίνεια είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε περισσότερη δημοτικότητα.

Ομοσπονδιακό Blockchain

Πρέπει να σκεφτείτε πώς ταιριάζει η ομοσπονδιακή blockchain σε αυτήν την εξίσωση, σωστά; Λοιπόν, το ομοσπονδιακό blockchain έρχεται με τα καλύτερα τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου blockchain. Ωστόσο, μπορεί να βρείτε μερικές σημαντικές ομοιότητες με το ιδιωτικό blockchain με αυτό.

Με το ομοσπονδιακό blockchain, θα έχετε ένα αποκεντρωμένο ιδιωτικό περιβάλλον. Τι? Ταραγμένος? Στην ενοποιημένη blockchain αντί για έναν οργανισμό που διατηρεί το δίκτυο, θα υπήρχαν πολλοί οργανισμοί. Η παρουσία πολλών μερών στο δίκτυο δημιουργεί την αποκεντρωμένη δομή του δημόσιου blockchain.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε αυτόν τον τύπο υιοθεσίας blockchain για επιχειρήσεις να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε οργανισμού που συνδέεται με αυτόν. Θα ήταν ένα σύστημα όπου πολλοί οργανισμοί μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους να μοιράζονται πληροφορίες εάν χρειάζεται.

Επίσης, εάν κάποιο μέρος προσπαθήσει να κάνει κατάχρηση του δικτύου, άλλες εταιρείες μπορούν να τους αποκλείσουν από το δίκτυο.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη για την εταιρεία σας

 • Μείωση κόστους

Το blockchain εταιρικής ομοσπονδίας τύπου θα μειώσει το κόστος σε μεγάλο βαθμό. Αυτά τα blockchain έχουν σχεδιαστεί για βιομηχανικούς σκοπούς και έτσι η σύνδεσή τους με τις υπάρχουσες είναι πιο εύκολη από το blockchain δημόσιων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων. Έτσι, αυτός ο τύπος υιοθεσίας blockchain για επιχειρήσεις θα ήταν οι πιο αποτελεσματικές επενδύσεις.

 • Προσφέρει χαμηλότερα τέλη συναλλαγής

Παρόλο που οι δημόσιοι blockchain φαίνεται να ισχυρίζονται ότι προσφέρουν το χαμηλότερο κόστος συναλλαγών, στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν ισχύει. Όταν πάρα πολλοί χρήστες εισέρχονται στο δίκτυο, το δίκτυο επιβραδύνεται σχετικά και η επεξεργασία των συναλλαγών γίνεται δύσκολη.

Σε αυτό το σενάριο, τα τέλη συναλλαγής αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, σε ομοσπονδιακό blockchain αυτό δεν ισχύει. Αυτό το εταιρικό blockchain έχει σχεδιαστεί για να διατηρείται υπό πίεση Έτσι, το αρχικό κόστος της συναλλαγής δεν θα αυξηθεί δραστικά εδώ.

 • Κανονισμοί δικτύου

Καθώς αρκετοί οργανισμοί συνεργάζονται, θα υπάρχει κάποιος τύπος κανόνων που θα πρέπει να ακολουθούν όλοι. Αυτό δημιουργεί ένα ισορροπημένο περιβάλλον δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών. Όλοι οι κόμβοι στο δίκτυο πρέπει να ακολουθούν τους κανονισμούς για να λάβουν μέρος στη διαδικασία συμφωνίας.

 • Χωρίς ποινική πρόσβαση

Οι δημόσιες μπλοκ είναι εξαιρετικές, αλλά προσφέρουν ανωνυμία που οι εγκληματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν σοβαρά. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε τώρα είναι να παρέχετε ένα καλό έδαφος επικοινωνίας για τους εγκληματίες στον οργανισμό σας.

Κάθε κόμβος στο δίκτυο είναι εξοικειωμένος με άλλους κόμβους και αυτό επιβάλλει την μη εγκληματική πρόσβαση. Οι εγκληματίες αποθαρρύνονται απολύτως για τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας και θα αφήσουν μόνοι τους αυτήν την υιοθέτηση blockchain για επιχειρήσεις.

Ταξινόμηση επιπέδου άδειας –

Σύμφωνα με τον τύπο άδειας, το blockchain μπορεί να χαρακτηριστεί ως δύο διαφορετικά είδη οντοτήτων. Αυτοί είναι:

 • Επιτρέπεται
 • Χωρίς άδεια

Επιτρεπόμενα Blockchains

Αυτό το είδος εταιρικής υιοθεσίας blockchain λειτουργεί σε κλειστό περιβάλλον. Σε αυτό, οι κόμβοι δεν θα μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στο δίκτυο και να βλέπουν τι υπάρχει στο καθολικό. Μόνο οι επιλεγμένοι κόμβοι θα μπορούν να λάβουν μια καταχώριση στο δίκτυο.

Οι κεντρικοί οργανισμοί προτιμούν ως επί το πλείστον αυτόν τον τύπο blockchain για επιχειρήσεις, καθώς θα μπορούν να έχουν εξουσία στο δίκτυο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα επιτρεπόμενο δημόσιο blockchain. Αυτά τα δίκτυα έχουν ένα επιτρεπόμενο περιβάλλον, αλλά όποιος πληροί συγκεκριμένα κριτήρια για να συμμετάσχει στο δίκτυο μπορεί να δει πλήρως το καθολικό και να πραγματοποιήσει μια συναλλαγή όπως θα έκανε στην υιοθέτηση blockchain δημόσιας επιχείρησης.

Αλλά για να αποκτήσουν πρόσβαση, πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο προσόν.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη για την εταιρεία σας

 • Κατάλληλο για οργανισμούς

Το εγκεκριμένο επιχειρηματικό blockchain είναι εξαιρετικά κατάλληλο για οργανωτικούς σκοπούς. Οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να έχουν την πλήρη πρόσβαση που χρειάζονται και θα μπορούσαν να επιλέξουν το ίδιο το εσωτερικό περιβάλλον. Ο καθορισμός παραμέτρων για την πρόσβαση στον κόμβο θα εξαρτηθεί από αυτές και μπορούν να ελέγχουν οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοχευμένο κοινό για αυτό.

 • Τα ποσοστά συναλλαγών είναι χαμηλά

Η επιτρεπόμενη υιοθέτηση blockchain για επιχειρήσεις προσφέρει το χαμηλότερο επίπεδο χρέωσης συναλλαγής. Γιατί; Λοιπόν, επειδή ως εσωτερικός διακομιστής, αυτά τα δίκτυα δεν θα πρέπει να ασχολούνται με πολλά είδη κοινού. Επίσης, δεν λειτουργούν με συναινετικά που καταναλώνουν ενέργεια που επιβραδύνουν τελικά το δημόσιο blockchain.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρεώσεις συναλλαγών σε αυτόν τον τύπο περιβάλλοντος είναι σχεδόν δωρεάν. Πολλές εγκεκριμένες πλατφόρμες προσφέρουν μηδενικές χρεώσεις συναλλαγής για τους χρήστες τους.

 • Δεν απαιτείται να έχετε εγγενές στοιχείο

Το επιτρεπόμενο εταιρικό blockchain δεν χρειάζεται απαραίτητα να διαθέτει εγγενές διακριτικό ή στοιχείο για την πλατφόρμα του. Πολλά blockchain εταιρικής ποιότητας προσφέρουν την πλατφόρμα ως αρθρωτό σύστημα όπου θα μπορείτε να συνδέσετε και να παίξετε ή να δημιουργήσετε το δικό σας νέο στοιχείο.

Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα υπάρχον εάν χρειαστεί, αλλά για να διατηρήσει το δίκτυο δεν χρειάζεται να βασίζονται πλήρως στο εγγενές στοιχείο.

 • Αξιόπιστο περιβάλλον

Για να εργαστείτε με αυτό το περιβάλλον, θα πρέπει να εμπιστευτείτε τους κόμβους με τους οποίους θα μοιραστείτε το δίκτυο. Είναι σαν οργανώσεις όπου όλοι διαδραματίζουν τον δικό τους ρόλο και εμπιστεύονται άλλους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη σύνδεση μεταξύ των κόμβων εργασίας.

Μπλοκ χωρίς άδεια

Σε αυτόν τον τύπο δικτύου blockchain, κάθε κόμβος στο δίκτυο μπορεί ελεύθερα να συμμετέχει στη διαδικασία συναίνεσης. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη συμμετοχή. Το εταιρικό σύστημα blockchain χωρίς άδεια επιτρέπει σε κάθε χρήστη να έχει τη δική του διεύθυνση και να συνεχίζει ελεύθερα την αλληλεπίδραση με το δίκτυο.

Όλοι εδώ έχουν άδεια να ξεκινήσουν μια συναλλαγή και να προσθέσουν τιμές στο καθολικό. Προφανώς, οι οργανισμοί με πιο ανοιχτό περιβάλλον θα λατρέψουν αυτόν τον τύπο υιοθεσίας blockchain για επιχειρήσεις. Υπάρχει επίσης ένας διαφορετικός τύπος ιδιωτικών μπλοκ χωρίς άδεια.

Σε αυτόν τον τύπο, οι κόμβοι από έναν οργανισμό θα έχουν συγκεκριμένη πρόσβαση στο καθολικό και στη συνέχεια θα μπορούν να συναλλάσσονται ελεύθερα μεταξύ τους. Δεν θα υπάρχει καθορισμένο σύνολο κανόνων. Τα μόνα κριτήρια θα ήταν να συνδεθείτε με αυτόν τον οργανισμό ως υπάλληλος ή προμηθευτής για να αποκτήσετε πρόσβαση στο δίκτυο.

Κυρίως η αρχή θα καθορίσει την είσοδό σας, και αφού μπείτε, είστε εντελώς ελεύθεροι να κάνετε τις προσφορές σας.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη για την εταιρεία σας

 • Περισσότερη ισχύς για τους κόμβους

Αν είστε ερωτευμένοι με πλήρη ελευθερία, τότε θα λατρέψετε αυτό το είδος πλατφόρμας. Η έγκριση εταιρικού blockchain χωρίς άδεια είναι πλήρως ικανή να παρέχει την πλήρη ισχύ στους κόμβους και όχι στον οργανισμό. Οι οργανισμοί δεν θα μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των κόμβων τους και δεν θα έχουν αυστηρή πολιτική περιορισμού των χρηστών.

 • Ανοίξτε το επίπεδο απορρήτου για όλους

Ανεξάρτητα από το τι είδους άδεια χωρίς το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε, θα έχετε πάντα ανοιχτό επίπεδο απορρήτου. Αυτό αυξάνει τη διαφάνεια σε έναν οργανισμό που ασχολείται με την εσωτερική διαφθορά. Καθώς ο καθένας μπορεί να δει το καθολικό, το κατεστραμμένο προσωπικό δεν θα μπορεί να ξεφύγει από τα εγκλήματά του.

Όλοι οι κόμβοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, έτσι ένας κακός παίκτης θα πιάσει τελικά.

 • Δωρεάν συμμετοχή σε ψηφοφορία ή συναίνεση

Συνήθως, σε ιδιωτικό blockchain, μόνο επιλεκτικοί κόμβοι θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο πρωτόκολλο ψηφοφορίας ή συναίνεσης του δικτύου. Ωστόσο, χωρίς άδεια, κάθε συμμετέχων στο δίκτυο μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό.

 • Περιβάλλον χωρίς εμπιστοσύνη

Ναι, οι οργανισμοί θα γνωρίζουν ποιος κόμβος είναι, αλλά σε αυτόν τον τύπο blockchain για επιχειρήσεις, δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη μεταξύ των κόμβων. Είναι ελεύθεροι να αμφισβητούν άλλους και να καλούν κακούς ηθοποιούς όποτε είναι απαραίτητο. Γι ‘αυτό έχετε ένα περιβάλλον χωρίς εμπιστοσύνη μαζί του.

Το Blockchain είναι ένα είδος τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών και υπάρχουν πολλά άλλα είδη DLT κατάλληλα για επιχειρήσεις. Φροντίστε να ελέγξετε και τη σύγκριση τους!

Σύγκριση διαφορετικών τύπων τεχνολογίας Blockchain

Δημόσιο χωρίς άδεια Επιτρεπόμενο κοινό Ιδιωτικό χωρίς άδεια Επιτρέπεται ιδιωτικό
Συμμετοχή Ο καθένας είναι ελεύθερος να κατεβάσει και να ενεργήσει ως κόμβος Μόνο οι χρήστες που πληρούν τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί προηγουμένως μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη και να λειτουργήσουν ως κόμβος Όλοι στο ιδιωτικό δίκτυο μπορούν να λειτουργήσουν ως κόμβος Μόνο οι επιλεγμένοι κόμβοι στο ιδιωτικό κανάλι μπορούν να λειτουργήσουν ως κόμβοι
Κατανάλωση ενέργειας Υψηλός Μεσαίο Χαμηλός Χαμηλός
Ασφάλεια Πολύ ψηλά Υψηλός Μεσαίο Χαμηλός
Ταχύτητα Πολύ αργή Αργός Γρήγορα Πολύ γρήγορα
Επίπεδο εμπιστοσύνης Απίστευτος Απίστευτος Εμπιστος Εμπιστος

Κεφάλαιο-4: Προμηθευτές που παρέχουν BAAS

Προτού προχωρήσουμε σε προμηθευτές που παρέχουν BAAS, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι αφορά ολόκληρη την ιδέα του BAAS.

Τι είναι το Blockchain ως υπηρεσία?

Το BAAS ή το Blockchain ως υπηρεσία είναι ένα ειδικό είδος λύσης blockchain εταιρικής ποιότητας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλοι πελάτες για να φιλοξενήσουν, να δημιουργήσουν και να αποκτήσουν τις αναπτυγμένες αποκεντρωμένες εφαρμογές, λειτουργίες και άλλα είδη έξυπνων συμβάσεων.

Αλλά εδώ οι πελάτες δεν θα φροντίζουν την βασική υποδομή. μάλλον ο πάροχος BAAS θα παρακολουθούσε και θα συντηρούσε το δίκτυο για αυτούς. Είναι μια εντελώς ενδιαφέρουσα προσέγγιση για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain και επίσης να ξεκινήσει ένα τεράστιο επίπεδο εφαρμογής.

Η βασική αρχιτεκτονική αυτής της νέας ιδέας είναι παρόμοια με το πλαίσιο SaaS (Software as a Service).

Σήμερα πολλοί βιομηχανικοί γίγαντες είναι περισσότερο από πρόθυμοι να μάθουν για την τεχνολογία blockchain και να την εφαρμόσουν στο υπάρχον πλαίσιο τους. Αλλά η περίπλοκη φύση της τεχνολογίας τους κάνει να σκέφτονται δύο φορές πριν κάνουν ένα βήμα. Επίσης, η έλλειψη επαρκούς ικανότητας σε αυτές τις βιομηχανίες αποτελεί εμπόδιο για τη διατήρηση της επιχειρησιακής πτυχής του δικτύου.

Πολλοί τεχνολογικοί γίγαντες προσφέρουν αυτήν την εταιρική λύση blockchain, μαζί με μικρές επιχειρήσεις.

Πώς λειτουργούν αυτές οι λύσεις?

Η αρχή είναι πραγματικά απλή. Ο πάροχος θα ρυθμίσει την υποδομή εάν ένας πελάτης ζητήσει ένα για ένα συγκεκριμένο ποσό αμοιβής. Μόλις ο πελάτης πραγματοποιήσει την πληρωμή, ο πάροχος δημιουργεί την τεχνολογία blockchain της επιχείρησης και αρχίζει να συντηρεί το δίκτυο. Ο πάροχος BAAS θα χειριστεί κάθε είδους σύνθετη δομή της τεχνολογίας για τον πελάτη.

Οι προμηθευτές BAAS που παρέχουν υιοθέτηση εταιρικών blockchain για άλλους μεγάλους κλάδους διατηρούν τα αντικείμενα να λειτουργούν πάντα. Άλλα σχήματα υποστήριξης είναι επίσης απαραίτητα εάν θέλετε να αποτρέψετε οποιοδήποτε συμβάν εισβολής. Περιλαμβάνουν τη σωστή κατανομή του επινοητικού υλικού, προσφέρουν πρωτόκολλα ασφαλείας υψηλού επιπέδου, διαχείριση εύρους ζώνης και μεγαλύτερες απαιτήσεις φιλοξενίας.

Εάν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις υπηρεσίες BAAS, θα μπορείτε να εστιάσετε στην επιχείρησή σας περισσότερο από την εφαρμογή blockchain για επιχειρήσεις. Έτσι, θα επωφεληθείτε πάντα από τη χρήση αυτών των υπηρεσιών.

Ένα απλούστερο πλαίσιο

Για παράδειγμα, σκεφτείτε τους παρόχους BAAS ως παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε τον δικό σας ιστότοπο και να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας για να λαμβάνετε επιτυχίες κάθε μέρα, θα πρέπει να τον φιλοξενήσετε σε έναν διακομιστή. Προφανώς, μπορείτε να φιλοξενήσετε ή να διαχειριστείτε τον δικό σας διακομιστή αντί να αναζητήσετε έναν πάροχο.

Αλλά τότε θα πρέπει να προσλάβετε προσωπικό για να διατηρείτε και να φροντίζετε τις ανάγκες φιλοξενίας σας και να διασφαλίζετε ότι κανένας δεν μπορεί να σπάσει το τείχος προστασίας σας. Όλα φαίνονται πραγματικά συναρπαστικά, αλλά στο τέλος, θα έχετε περισσότερα πράγματα να ανησυχείτε στο πιάτο σας, οπότε δεν θα μπορείτε να επικεντρωθείτε στην εργασία σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σωστή λύση για τον ιστότοπό σας θα ήταν να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας σε έναν τρίτο πάροχο όπως το HostGator ή το BlueHost. Οι πάροχοι θα φροντίσουν τις ανάγκες σας και δεν θα χρειαστεί να προσλάβετε υπαλλήλους ή να ανησυχείτε για την ασφάλεια.

Με τον ίδιο τρόπο, οι πάροχοι BAAS θα σας δώσουν την εμπειρία τους, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε. Το BAAS μπορεί να είναι ένα μεγαλύτερο βήμα προς την βαθύτερη εφαρμογή blockchain για επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς του κλάδου. Αντί να αναπτύσσουν τα δικά τους έργα blockchain, μπορούν τώρα να τα αναθέτουν σε αυτούς από αυτούς τους προμηθευτές blockchain για επιχειρήσεις.

Παραδείγματα Baas Vendors και Enterprise Blockchain Platforms

πλατφόρμες προμηθευτών blockchain baas

Πάροχοι BAAS

1. Oracle

Δίνοντας σας την πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα cloud DLT, η Oracle αναπτύσσει ένα νέο είδος υπηρεσίας BAAS για εταιρικούς χρήστες. Θα μπορείτε να συμμετέχετε σε άλλους οργανισμούς και να αναπτύξετε την εφαρμογή blockchain της επιχείρησής σας μαζί με την ενημέρωση του καθολικού. Με την Oracle, θα μπορείτε να μοιράζεστε αξιόπιστα πληροφορίες με τους επιχειρηματικούς σας συνεργάτες, προμηθευτές και τραπεζικούς συνεργάτες.

Η Oracle προσφέρει την υπηρεσία cloud blockchain που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε όλες τις παραπάνω δυνατότητες. Η πλατφόρμα θα λειτουργεί με ένα μοντέλο αρχιτεκτονικής με δυνατότητα σύνθεσης, το οποίο θα επιτρέπει συγκεκριμένους στόχους υλοποίησης blockchain για τις επιχειρήσεις σας.

Κάθε υπηρεσία που παρέχει θα ενημερώνεται με την πάροδο του χρόνου, οπότε δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την παρακολούθηση του διαγωνισμού. Ο πυρήνας της πλατφόρμας τυχαίνει να έχει πολλαπλά επίπεδα μαζί με πολλές υπο-υπηρεσίες και διεπαφές για προσαρμόσιμα πρόσθετα.

Πώς λειτουργεί?

Η εταιρική λύση blockchain της Oracle προσφέρει ένα δίκτυο κόμβων που επικυρώνουν και ενημερώνουν το αποκεντρωμένο καθολικό μαζί με την απάντηση σε ερωτήματα από τα έξυπνα συμβόλαια. Αυτός ο προμηθευτής πρόσθεσε τη δυνατότητα έξυπνης σύμβασης με την υπηρεσία cloud για να ενισχύσει την εφαρμογή blockchain της επιχείρησης.

Μια άλλη εξωτερική εφαρμογή θα επικαλούσε τη διαδικασία συναλλαγής και θα ξεκινήσει ερωτήματα χρησιμοποιώντας τις κλήσεις REST API ή SDK του πελάτη, οι οποίες θα επιλέξουν τους κόμβους για την εκτέλεση των έξυπνων συμβάσεων.

Αφού η συναίνεση της υπηρεσίας cloud συμφωνήσει σχετικά με τη συναλλαγή, θα μεταφέρει την ομάδα σε ομάδες δεδομένων. Αυτά τα μπλοκ είναι κρυπτογραφικά ασφαλισμένα και κανένα δεν μπορεί να το παραβιάσει. Οι διαχειριστές υπηρεσιών θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία cloud blockchain για τον οργανισμό τους και να τις διαμορφώνουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Οι άνθρωποι συχνά συγχέουν τις υπηρεσίες τους και αυτό που η Oracle προσπαθεί να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό δίκτυο στο blockchain τους. Αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Παρέχουν μόνο την πλατφόρμα σε άλλους πελάτες που θα ήθελαν να δημιουργήσουν εταιρική εφαρμογή blockchain.

Βασικές ιδιότητες της υπηρεσίας Cloud Blockchain

 • Διαφανές και κοινόχρηστο: Κάθε συμμετέχων θα μπορούσε να δει δεδομένα συνέπειας. Θα μπορούσαν επίσης να αποκτήσουν την αναπαραγωγή των ενημερώσεων μαζί με την πρόσβαση σε αυτές, εάν είναι εξουσιοδοτημένες.
 • Ακριβές και αναμφισβήτητο: Η συναίνεση θα εξαρτηθεί από την απόφαση ενός υποσυνόλου κόμβων στο blockchain και αφού επικυρωθεί, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξή του.
 • Αμετάβλητος: Ακριβώς όπως το δημόσιο blockchain, κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τις συναλλαγές από το καθολικό.
 • Κρυπτογραφημένο: Κάθε εγγραφή ή δεδομένα στο δίκτυο είναι κρυπτογραφημένα έτσι ώστε να διατηρείται το απόρρητο μιας εταιρείας.

2. IBM

Η IBM παρέχει επίσης λύσεις blockchain παγκόσμιας κλάσης για εταιρική χρήση. Η πλατφόρμα IBM Blockchain είναι μοναδική προσφορά BAAS στην υποδομή IBM Cloud. Είναι μια από τις πλήρως λειτουργικές, ολοκληρωμένες, έτοιμες για επιχειρήσεις λύσεις blockchain στην αγορά. Με αυτό, θα είναι πολύ πιο εύκολο για την εφαρμογή blockchain για επιχειρήσεις, καθώς μπορούν να αναπτύξουν, να κυβερνήσουν και να λειτουργήσουν την πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα επιταχύνει την ανάπτυξη νέων έργων blockchain που συνεργάζονται με την Hyperledger Fabric Architecture.

Όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις ή οι περιπτώσεις χρήσης που ανήκουν στην επιχείρησή σας, η λύση της IBM θα σας κάνει να ξεκινήσετε και να λειτουργήσετε σε χρόνο μηδέν. Είναι πολύ γρήγορο να ενσωματωθεί και θα προσφέρει ένα τεράστιο επίπεδο απορρήτου, απόδοσης και ασφάλειας για το απαιτητικό περιβάλλον σας.

Ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο μέρος; Θα λάβετε ένα ευρύ φάσμα σχεδίων συμμετοχής για να διαλέξετε. Κάθε σχέδιο προσφέρει νέες δυνατότητες για να καλύψει τις ανάγκες σας. Έτσι, ακόμα κι αν είστε μια μικρή εταιρεία ή μια μεγαλύτερη επιχείρηση, μπορείτε απλώς να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει με τον προϋπολογισμό σας. Το πρόγραμμα εκκίνησης είναι το πιο οικονομικό και δεν θα περιορίσει με κανέναν τρόπο τις δυνατότητές σας.

Τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Blockchain

 • Ανάπτυξη νέων εφαρμογών

Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα περιβαλλόντων ανάπτυξης για τις εφαρμογές σας. Μπορείτε να πάτε για κοινόχρηστο, τοπικό ή διαδικτυακό περιβάλλον. Αλλά θα χρειαστείτε και προηγμένα εργαλεία, σωστά; Μην ανησυχείτε, η IBM έχει την πλάτη σας. Κάθε ρύθμιση είναι εξοπλισμένη με εργαλεία ανάπτυξης προηγμένης τεχνολογίας, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε και να ξεκινήσετε να δημιουργείτε νέες εφαρμογές.

 • Κυβερνητική Εξουσία

Μπορείτε να διαχειριστείτε την πλατφόρμα σας μετά την υλοποίηση της επιχείρησης blockchain. Ένα νέο σύνολο εργαλείων ενεργοποίησης είναι πάντα διαθέσιμο για κανάλια συναλλαγών, έξυπνα συμβόλαια, μέλη και νέα δίκτυα. Εάν συνεργάζεστε με πολλά μέρη, θα λάβετε όλες τις ενημερώσεις τους στον πίνακα δραστηριοτήτων σας και ως ειδοποιήσεις.

 • Ιδιαίτερα λειτουργικό

Το δίκτυο είναι πάντα σε υψηλή απόδοση, με απρόσκοπτη πρόσβαση στο δίκτυο. Θα λάβετε αμέσως νέες ενημερώσεις και δεν θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε το σύστημά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η IBM θα φροντίσει τα πάντα.

3. Amazon

Μια άλλη μεγάλη λύση blockchain για επιχειρήσεις είναι η Amazon Web Services (AWS). Το AWS παρέχει έναν από τους απλούστερους τρόπους για την εφαρμογή blockchain για επιχειρήσεις. Με τη λύση της Amazon, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας επεκτάσιμες λύσεις και να διασφαλίσετε την εξέχουσα ανάπτυξη της εταιρείας σας.

Η Amazon τυχαίνει να προσφέρει κάθε είδους λύση τόσο για το κεντρικό όσο και για το αποκεντρωμένο δίκτυο. Εάν θέλετε μια κεντρική δομή βάσης δεδομένων, τότε το AWS μπορεί να σας προσφέρει ένα κρυπτογραφικά και υψηλής απόδοσης καθολικό. Επομένως, δεν θα χρειαστεί να αναπτύξετε εταιρική εφαρμογή blockchain σε αυτό.

Ωστόσο, εάν θέλετε ένα αποκεντρωμένο περιβάλλον με επαληθεύσιμες δυνατότητες, τότε το AWS μπορεί να σας προσφέρει τις καλύτερες από τις καλύτερες λύσεις blockchain. Όλα τα δίκτυα διαχειρίζονται πλήρως, επομένως δεν θα χρειαστεί να προσλάβετε περισσότερο εργατικό δυναμικό για να διατηρήσετε το πλαίσιο.

Κάθε υπηρεσία είναι εύκολο να ρυθμιστεί και να αναπτυχθεί. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά οικονομικό. Τα πρότυπα Blockchain της AWS είναι το κύριο συστατικό της ανάγκης σας για blockchain. Ας δούμε τι προσφέρει αυτή η υπηρεσία.

Πρότυπα Blockchain AWS

Αυτός ο τύπος προτύπων θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε υιοθεσίες blockchain μέσα σε ένα συνοπτικό χρονικό διάστημα. Με τη βοήθεια προτύπων blockchain AWS, θα μπορούσατε επιτέλους να εστιάσετε στην αποκεντρωμένη ανάπτυξη εφαρμογών σας αντί να δημιουργήσετε το δίκτυο.

Ποιο είναι το όφελος?

 • Ταχύτερος χρόνος ανάπτυξης

Θα χρειαστεί μόνο ένα λεπτό για να αναπτύξετε το δίκτυο blockchain σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα πρότυπα Amazon ECS ή ECS2 για να ξεκινήσετε την εφαρμογή blockchain της επιχείρησής σας.

 • Επιλογή

Θα λάβετε δύο πολύ δημοφιλή πλαίσια για να επιλέξετε από τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Το Hyperledger Fabric και το Ethereum προσφέρουν λίγο διαφορετικά αποτελέσματα, επομένως είναι καλύτερο πρώτα να ελέγξετε τι προσφέρουν και στη συνέχεια να λάβετε την απόφαση.

 • Διαχείριση εργαλείων

Όλα τα πρότυπα θα σας δώσουν τη διαχείριση εξοπλισμού και τη χρήση τους θα είστε σε θέση να παρακολουθείτε το αποτέλεσμα και να διαχειρίζεστε ολόκληρο το δίκτυο. Αυτά τα εργαλεία είναι τα καλύτερα αν θέλετε να έχετε ένα εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας σας στο blockchain.

 • Πληρώστε για ό, τι χρησιμοποιείτε

Θα πληρώνετε μόνο για τους πόρους που θα χρησιμοποιείτε. Δεν υπάρχουν επιπλέον κρυμμένα κόστη που μπορεί να επιβαρύνουν μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης.

4. Microsoft

Ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft έχει επίσης προσχωρήσει στο πρωτάθλημα των παρόχων BAAS. Με τη νέα λύση blockchain Azure θα μπορείτε να ρυθμίσετε και να διαχειριστείτε την πλατφόρμα μέσα σε μια μέρα!

Το καλύτερο μέρος είναι ότι το Azure Blockchain Workbench παίρνει μόνο μερικά κλικ για να το ρυθμίσετε! Αυτός ο πάγκος εργασίας είναι πιο κατάλληλος για δοκιμές ή ανάπτυξη νέων έργων, αντί να χρησιμοποιείται μόνο για ένα σύστημα καθολικών. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με συγκεκριμένο τρόπο για να εξασφαλίσει ότι χρειάζεστε πολύ λιγότερο χρόνο για να αναπτύξετε οποιοδήποτε νέο έργο.

Προφανώς, από τη Microsoft, θα περιμένατε το καλύτερο από το καλύτερο αποτέλεσμα και το Azure σίγουρα θα σας δώσει αυτό.

Το κόστος και ο χρόνος ανάπτυξης θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό για τις προ-ενσωματωμένες ενσωματώσεις στην πλατφόρμα cloud Azure. Κατά τη ρύθμιση, θα έχετε στη διάθεσή σας ένα ευρύ φάσμα εργαλείων blockchain. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε αυτό που χρειάζεστε και να ξεκινήσετε την εφαρμογή blockchain της επιχείρησής σας. Κάθε λειτουργία θα χρειαζόταν μόνο ένα κλικ για τη διαμόρφωση, οπότε είναι μια εύκολη εργασία.

Μετά από αυτό, έρχεται η επιλογή τοπολογίας. Εάν επιλέξετε την τοπολογία Dev / Test, θα λάβετε μόνο έναν κόμβο (εικονική μηχανή) και μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως μετά.

Η τοπολογία ενός μέλους είναι μόνο για μεμονωμένους οργανισμούς. Με αυτό, θα λάβετε πολλούς κόμβους σε πολλές ενότητες για την παραγωγή σας.

Στην τοπολογία πολλών μελών, θα είστε σε θέση να ενισχύσετε την παραγωγή από πολλούς οργανισμούς. Λειτουργεί σαν μια λύση κοινοπραξίας. Ανάλογα με τον αριθμό των κόμβων που έχουν αναπτυχθεί, θα σας πάρει περισσότερο ή λιγότερο από 15 λεπτά.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά?

 • Οι διεπαφές φωνής και SMS θα εξασφαλίσουν την παρακολούθηση των παραγόμενων προϊόντων.
 • Η ενσωμάτωση του Διαδικτύου των πραγμάτων θα μπορεί να εντοπίζει όλες τις αποστολές και τα προϊόντα σας ή οποιοδήποτε άλλο είδος εγγράφων.
 • Τα συστήματα ERP θα είναι σε θέση να διαχειρίζονται βασικές διαδικασίες που θα αλληλεπιδρούν με τους βασικούς συμμετέχοντες.
 • Η ταχύτερη ανάπτυξη θα βελτιώσει την απόδοση σε μεγάλο βαθμό.
 • Το χαμηλό κόστος μειώνει το συνολικό κόστος ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων ή αλλαγής του προηγούμενου παλαιού συστήματος δικτύου του οργανισμού.

5. Alibaba

Η λύση Alibaba Cloud είναι εδώ για να αναπτύξετε το blockchain της επιχείρησής σας. Αυτή η πλατφόρμα παρέχει μια πλατφόρμα εταιρικού επιπέδου για όλα τα είδη ανάπτυξης blockchain. Η λύση Alibaba Cloud Solution θα σας φέρει πιο κοντά στην δημοφιλή πλατφόρμα blockchain για επιχειρήσεις στην αγορά.

Ίσως δεν έχετε χρόνο ή ενέργεια για να αναπτύξετε το δικό σας blockchain, αλλά με την Alibaba, μπορείτε να απολαύσετε την πολυτέλεια των λειτουργιών, της ανάπτυξης και της συντήρησης. Οι επιχειρήσεις AI θα μπορούσαν σίγουρα να ωφεληθούν πολύ αν θέλουν να δοκιμάσουν το σχέδιο AI blockchain.

Οφέλη του Alibaba Cloud BAAS

 • Πρωτόκολλο υψηλότερης ασφάλειας

Η Alibaba προσφέρει ένα νέο επίπεδο στρατηγικών ασφαλείας και έχει απομόνωση πολλαπλών μισθωτών, γι ‘αυτό τα επίπεδα ασφάλειας είναι τεράστια.

 • Μεγαλύτερη σταθερότητα

Καθώς η διεπαφή προσφέρει μια αξιόπιστη μονάδα αποθήκευσης δεδομένων, η κλιμάκωση δεν αποτελεί πρόβλημα. Θα είναι σε θέση να παρέχει απόδοση υψηλής ποιότητας ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

 • Απλό και εύκολο

Προσφέρει πολλές βελτιωμένες λειτουργικές λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την πλατφόρμα blockchain σας με λίγα κλικ. Έτσι, είναι πολύ απλό να το χειριστείτε.

 • Ανοίξτε το οικοσύστημα

Το οικοσύστημα blockchain είναι ανοιχτό και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και δεδομένων. Γι ‘αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή για εταιρική εφαρμογή blockchain.

Υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά?

 • Προχωρημένη τεχνολογία: Το Alibaba cloud συνεργάζεται με το Hyperledger Fabric, Sister για να σας παρέχει αυτές τις υπηρεσίες εταιρικού επιπέδου.
 • Γρήγορη λειτουργία: Η ανάπτυξη με ένα κλικ απαλλάσσει κάθε περίπλοκη διαμόρφωση για υλοποιήσεις εταιρικών blockchain.
 • Διαχείριση κοινοπραξίας: Αναπτύξτε κοινοπραξίες, προσθέστε νέους συμμετέχοντες όποτε θέλετε και θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε όλους τους συμμετέχοντες.
 • Διαχείριση οργανώσεων: Διαχειριστείτε τον δικό σας οργανισμό χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, αποκτήστε μια σαφή εικόνα της δραστηριότητας όλων στο δίκτυο.
 • Ασφάλεια για διακυβέρνηση: Θα παρέχει πιστοποιήσεις CA και θα βασίσει την τεχνολογία στο Intel SGX.
 • Διαχείριση κωδικού αλυσίδας: Η Alibaba θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε το Chaincode, όπως έξυπνα συμβόλαια με πολλά μέρη ταυτόχρονα. Με το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης, η παρακολούθηση όλων των έξυπνων συμβάσεων θα είναι εξαιρετικά εύκολη.
 • Πρόσβαση στην εφαρμογή: Η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το τυπικό Fabric Client SDK. Αυτό το περιβάλλον θα σας βοηθήσει να ενσωματώσετε οποιοδήποτε τύπο εφαρμογής στο νέο δίκτυο blockchain.

6. Μπάιντου

Ένας άλλος φοβερός προμηθευτής που ξεκίνησε την επιχείρησή του BAAS είναι η κινεζική υπηρεσία Ιστού και η μηχανή αναζήτησης Baidu. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία κυκλοφόρησε τη λευκή βίβλο στην πρόσφατα αναπτυγμένη πλατφόρμα blockchain τους – Xuper Chain.

Δίκτυο αλυσίδας Xuper

Η ολοκαίνουργια πλατφόρμα σούπερ αλυσίδας είναι ικανή να χειριστεί κάθε είδους επιχειρηματικές ανάγκες. Η Baidu προσφέρει προφανώς τον μεγαλύτερο αριθμό συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο – 10.000. Αλλά πώς υποστηρίζει αυτό το τεράστιο ποσό συναλλαγών κάθε δευτερόλεπτο; Λοιπόν, χρησιμοποιούν ένα στερεοσκοπικό δίκτυο και παράλληλη τεχνολογία μεταξύ αλυσίδων.

Εκτός από αυτό, η πλατφόρμα είναι κατάλληλη για πολλά διαφορετικά σενάρια και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με αυτούς, αυτή η πλατφόρμα είναι ικανή να αλλάξει τις αλυσίδες εφοδιασμού, την ασφάλεια των τροφίμων, τα οικονομικά, το IoT και πολλούς άλλους τομείς.

Χαρακτηριστικά της αλυσίδας Xuper

 • Τεράστιο επίπεδο ασφάλειας: Το Xuper Chain προσφέρει ένα σχετικά ασφαλές οικοσύστημα. Θα ασχοληθεί κυρίως με ευαίσθητες πληροφορίες, όπως η σειρά προϊόντων, οι Διανοητικές Ιδιότητες και πολλά άλλα. Γι ‘αυτό η ενσωμάτωση αυτής της πλατφόρμας στο εταιρικό σας έργο θα μπορούσε να είναι το επόμενο μεγάλο ορόσημο για εσάς.
 • Σύστημα διαχείρησης: Ως ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης πιθανότατα να είστε υπεύθυνοι για όλα τα πράγματα. Για να τοποθετήσετε μια διαχειριστική θέση, το δίκτυο σας προσφέρει πρόσβαση διαχείρισης. Με αυτήν την πρόσβαση, θα μπορείτε να βλέπετε κάθε ενέργεια στο δίκτυο και να απαγορεύετε τις κακές επιδόσεις όποτε είναι απαραίτητο.
 • Εφαρμογές με δυνατότητα σύνδεσης: Θέλετε να εκτελέσετε οποιοδήποτε είδος εφαρμογών στο δίκτυο; Μην ανησυχείτε, το Xuper Chain θα σας αφήσει να κάνετε το ίδιο πράγμα. Απλώς δοκιμάστε τυχόν pluggable εφαρμογές στο δίκτυο και προσθέστε περισσότερες δυνατότητες σε ολόκληρο το σχήμα.

7. Huawei

Μόλις πρόσφατα η Huawei ξεκίνησε το ταξίδι της να είναι ένας από τους παρόχους υπηρεσιών BAAS στην αγορά. Ξεκίνησαν προηγουμένως την υπηρεσία για εμπορικούς σκοπούς στην Κίνα στις 10 Οκτωβρίου. Ωστόσο, στις 15 Νοεμβρίου, το άνοιξαν για παγκόσμια χρήση.

Το Huawei Cloud είναι πλέον διαθέσιμο στον παγκόσμιο ιστότοπό του και κυρίως για χρήση σε παγκόσμιους προγραμματιστές και επιχειρήσεις. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πλατφόρμα cloud για να αναπτύξουν, να αναπτύξουν και να διατηρήσουν τις αποκεντρωμένες εφαρμογές μάλλον γρήγορα εντός του προϋπολογισμού τους.

Πλεονεκτήματα της Huawei Cloud Platform

 • Εύκολο και ανοιχτό για όλους: Αυτή η πλατφόρμα είναι χτισμένη στο Hyperledger Fabric 1.1 μαζί με το Kubernetes, το οποίο διαθέτει μια απλή διαδικασία διαμόρφωσης, χρόνο ανάπτυξης λίγων λεπτών και πολλαπλές γωνίες.
 • Αποτελεσματική και ευέλικτη: Το μοναδικό μέρος αυτής της υπηρεσίας BAAS είναι ότι προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αλγορίθμων συναίνεσης, γι ‘αυτό μπορεί να φτάσει συναλλαγές έως και 5000 ανά δευτερόλεπτο. Επιπλέον, έρχεται με δυναμική σύνδεση, ευέλικτο πρωτόκολλο μεταγωγής και διαχείριση φυσικών πόρων.
 • Οικονομικά αποδοτικό: Το κόστος ανάπτυξης είναι πολύ χαμηλό για αυτήν την υπηρεσία BAAS. Απλώς πληρώστε για ό, τι θα χρησιμοποιείτε και όχι για οτιδήποτε άλλο. Εκτός από αυτό, θα απολαύσετε επίσης τη χαμηλότερη τιμή του O&Επιλογές M και αυτόματης κλιμάκωσης.
 • Προστασία απορρήτου και ισχυρή ασφάλεια: Διαχειριστείτε όλους τους κόμβους, το επίπεδο άδειας και τα πλήκτρα σας με ευκολία μόνο από έναν πίνακα. Οι διαδικασίες κρυπτογράφησης είναι πολυεπίπεδες με διασφάλιση απορρήτου. Η υποδομή της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δεν αφήνει καμία εξωτερική ή εσωτερική εισβολή.
 • Πλήρης έλεγχος ταυτότητας: Προηγμένο επίπεδο ελέγχου ταυτότητας που διασφαλίζει ότι μόνο οι επιλεγμένοι κόμβοι μπορούν να εισέλθουν στο δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο μόνο εσείς θα έχετε τη μοναδική δύναμη να παραχωρήσετε πρόσβαση σε έναν άλλο κόμβο και να αποτρέψετε την είσοδο κόμβων τρίτων.

8. Accenture

Ένας από τους πρακτικούς πρωτοπόρος δρομέας εάν η δημιουργία blockchain είναι το Accenture. Η Accenture έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή της τεχνολογίας blockchain και γιατί όχι; Και οι δύο συσχετίζονται τέλεια μεταξύ τους.

Ωστόσο, η προσέγγιση της Accenture σε αυτήν την κατάσταση είναι λίγο διαφορετική από άλλες. Επικεντρώνονται κυρίως στην ενότητα παροχής συμβουλών, αλλά έχουν επίσης λύσεις blockchain αποκλειστικά για εσάς. Υπάρχουν επίσης άλλες συμβουλευτικές εταιρείες blockchain στην αγορά.

Θα λάβετε μια πλήρη επισκόπηση της τεχνολογίας blockchain και πώς μπορείτε να την ενσωματώσετε στο σύστημά σας. Επιπλέον, η εύρεση του τέλειου τρόπου για να ξεκινήσετε και να κατακτήσετε την αγορά θα ήταν μια τεράστια ώθηση για την εταιρική σας εταιρεία.

Τι προσφέρουν?

 • Ανάλυση στρατηγικών: Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες τους θα αναλύσουν όλους τους τομείς και τις στρατηγικές blockchain για να σας βοηθήσουν να ενσωματώσετε τη λύση blockchain σε ένα οικονομικά αποδοτικό εύρος και να αναπτύξετε με ευκολία.
 • Εφαρμογή της πλατφόρμας Blockchain: Προφανώς, δεν μπορεί κάθε εταιρεία να προσφέρει όλη την εφαρμογή με την υιοθέτηση blockchain για επιχειρήσεις. Έτσι, θα πρέπει να ξέρετε πού να εστιάσετε περισσότερο τον στόχο σας και το Accenture θα σας βοηθήσει με αυτό.
 • Προχωρημένη εκπαίδευση: Δεν ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε λύσεις blockchain; Το BAAS της Accenture θα μπήκε στην επιχείρηση και θα σας εκπαιδεύσει για τον χειρισμό της νέας προσθήκης σε χρόνο μηδέν.
 • Περιβάλλοντα ανάπτυξης: Η πλατφόρμα περιβάλλοντος θα έχει όλα τα απαραίτητα σετ εργαλείων blockchain για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να καινοτομήσουν νέα έργα.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση λύσης Blockchain: Απλά αφήστε τους ποιες είναι οι απαιτήσεις σας. Θα σχεδιάσουν ένα κατάλληλο μοντέλο για εσάς και αν τους δώσετε το πράσινο σήμα, θα σας βοηθήσουν να το εφαρμόσετε επίσης.

Κεφάλαιο-5: Παραδείγματα επιχειρηματικών αποκλεισμών

Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που εφαρμόζουν το blockchain. Ας δούμε μερικά από τα δημοφιλή παραδείγματα.

 • Υπερκαλλιεργητής

Μία από τις μεγάλες εταιρικές πλατφόρμες blockchain είναι το Hyperledger. Το Linux είναι ο ιδρυτής του Hyperledger και ξεκίνησε το ταξίδι του το 2016. Το Hyperledger είναι μια από τις γνωστές πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα ανοιχτής προέλευσης διαφόρων κλάδων που ταιριάζουν περισσότερο σε περιπτώσεις επιχειρηματικής χρήσης.

Ένας από τους κύριους στόχους είναι η παροχή τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού σε μια ευρεία επιλογή. Προς το παρόν, η Hyperledger έκανε μια τεράστια συνεργασία που ξεπερνά το 185. Καλύπτει σχεδόν όλους τους πιθανούς τομείς όπως το Διαδίκτυο των πραγμάτων, τη χρηματοδότηση, την αλυσίδα εφοδιασμού, τον τραπεζικό τομέα, την τεχνολογία και τη μεταποίηση. Αυτό το εταιρικό blockchain έχει οκτώ διαφορετικούς τύπους έργων ταυτόχρονα, και από όλα αυτά, το Hyperledger Fabric είναι γνωστό για βιομηχανική χρήση.

Καθώς αυτό το εταιρικό blockchain έχει αρθρωτή αρχιτεκτονική, μπορείτε τελικά να απολαύσετε τη λειτουργία plug-and-play με διαφορετικά αξιοθέατα μελών.

Τι προσφέρει?

Η IBM και η Digital Asset είναι ο αρχικός συνεργάτης αυτού του εγκεκριμένου blockchain για επιχειρήσεις. Με μια αρθρωτή αρχιτεκτονική, παρέχει μια οριοθέτηση ρόλων στους κόμβους του δικτύου. Θα μπορείτε επίσης να απολαύσετε διαμορφώσιμα πρωτόκολλα συναίνεσης μαζί με προηγμένες διαδικασίες έξυπνων συμβάσεων.

Ωστόσο, θα πρέπει να παρέχετε πληροφορίες ελέγχου ταυτότητας στο δίκτυο για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Το έξυπνο συμβόλαιο σε αυτό το blockchain επιχειρήσεων ονομάζεται “Chaincode”. Αυτό υποστηρίζει γλώσσες προγραμματισμού JavaScript και Go και διαχωρίζει τη Java για αρθρωτούς σκοπούς. Γι ‘αυτό είναι πιο ευέλικτο όσον αφορά άλλα δημοφιλή έξυπνα συμβόλαια εκεί έξω.

Ας δούμε ποιες πιθανές προσφορές έχουν ως εταιρικό blockchain:

Επιτρεπόμενο σύστημα Blockchain

Αυτό το εταιρικό blockchain παρέχει ένα εγκεκριμένο πλαίσιο όπου κάθε συμμετέχων θα έχει μια γνωστή ταυτότητα. Εάν αντιμετωπίζετε ζητήματα προστασίας δεδομένων και πρέπει να έχετε μια γνωστή ταυτότητα στο δίκτυο, τότε θα ήταν υπέροχο να συνεχίσετε με αυτό.

Ένα άλλο γεγονός σχετικά με αυτόν τον τύπο blockchain για επιχειρήσεις είναι ότι είναι προσανατολισμένοι για την αντιμετώπιση πολλών δεδομένων ώθησης για οργανισμούς. Οι οργανισμοί πρέπει να χειρίζονται πολλά δεδομένα σε καθημερινή βάση και το blockchain της επιχείρησης είναι περισσότερο από ικανό να το χειριστεί.

Υψηλή επεκτασιμότητα με μεγαλύτερη απόδοση

Όπως είπαμε νωρίτερα, αυτό το επιχειρηματικό blockchain ασχολείται με αρθρωτή αρχιτεκτονική. Αυτή η αρχιτεκτονική χωρίζει τη διαδικασία συναλλαγής σε τρία ξεχωριστά τμήματα. Στην πρώτη, θα ασχολούταν με τη διαδικασία λογικής και τη διαδικασία συμφωνίας κόμβων. Στο δεύτερο στάδιο, θα ξεκινήσει η σειρά των συναλλαγών. Στο τελευταίο βήμα, η συναλλαγή θα λάβει επαλήθευση.

Αυτή η διαδικασία αυξάνει την επεκτασιμότητα και μειώνει το επίπεδο εμπιστοσύνης στο περιβάλλον.

Διαθεσιμότητα δεδομένων που πρέπει να γνωρίζετε

Οι επιχειρήσεις ασχολούνται πάντα με θέματα απορρήτου. Καθώς τείνουν να είναι ανταγωνιστικοί, αποκαλύπτοντας τι αντιμετωπίζουν θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη τους, καθώς και να δώσουν στον ανταγωνιστή ένα πλεονέκτημα έναντι αυτών.

Γι ‘αυτό πρέπει να έχουν εμπιστευτικότητα για ορισμένα είδη τεκμηρίωσης. Το Hyperledger Fabric επιτρέπει την κατανομή δεδομένων στο δίκτυο. Έτσι, η χρήση αυτού του εταιρικού blockchain μπορεί να έχει ειδική προσβασιμότητα.

Με ένα ορισμένο επίπεδο εκκαθάρισης, ένας κόμβος θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά. Έτσι, τα άτομα που πρέπει να γνωρίζουν γι ‘αυτούς θα μπορούν να τα αποκτήσουν. Δεν θα είναι δημόσια ιδιοκτησία.

Γλώσσες εμπλουτισμένων ερωτημάτων

Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να καταλάβουν τη γλώσσα κωδικοποίησης, οπότε το ερώτημα του καθολικού θα ήταν ένα δύσκολο cookie για αυτές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το εταιρικό blockchain προσφέρει ένα πλήρες σύνολο απλής γλώσσας ερωτημάτων που η επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει για αναζήτηση μέσω του καθολικού.

Αυτή η δυνατότητα δίνει ένα νέο επίπεδο ευκαιρίας για τις επιχειρήσεις.

Αρθρωτή αρχιτεκτονική

Οποιοσδήποτε σχεδιαστής στο δίκτυο θα μπορούσε να συνδέσει τα προτιμώμενα στοιχεία του και να εργαστεί σε αυτά. Αυτό δίνει διαφορετικό πλεονέκτημα σε αυτήν την εταιρική πλατφόρμα blockchain. Τώρα οι προγραμματιστές έχουν την ελευθερία να προσθέσουν οποιοδήποτε είδος δυνατότητας στο δικό τους έργο εάν η πλατφόρμα δεν μπορεί να τον υποστηρίξει πλήρως.

Μέτρηση ασφάλειας για ευαίσθητα δεδομένα

Το Enterprise blockchain θα ασχοληθεί με πολλές ευαίσθητες πληροφορίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να υπάρχουν μετρήσεις ασφαλείας για την παροχή ασφάλειας για αυτές τις πληροφορίες. Το Hardware Security Module προσφέρει ένα μοναδικό σύνολο κλειδιών για κρυπτογράφηση και προσφέρει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

 • Enterprise Ethereum Alliance

Αυτή είναι μια άλλη από την πιο ώριμη πλατφόρμα blockchain επιχειρήσεων εκεί έξω. Η Vitalk Buterin είναι ο ιδρυτής αυτού του υπέροχου blockchain εταιρικής ποιότητας. Αυτό το εταιρικό blockchain προσφέρει ένα ισχυρό επίπεδο λειτουργικότητας και γι ‘αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές περιπτώσεις βιομηχανικής χρήσης.

Το Ethereum είναι μια από τις μεγαλύτερες χρησιμοποιημένες πλατφόρμες blockchain εκεί έξω. Ακριβώς όπως το Hyperledger Fabric, αυτό το εταιρικό blockchain δούλεψε σε αμέτρητα έργα και βελτιώσεις.

Από την άλλη πλευρά, η Ethereum διαχειρίζεται μια εταιρική κοινοπραξία που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στη χρηματοδότηση νέων έργων και συνεργασιών. Το blockchain της εταιρείας EEA έχει πάνω από 250+ μέλη και είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Από την άλλη πλευρά, αυτά τα 250+ μέλη τα συνδέουν με περισσότερες από 500 νεοσύστατες επιχειρήσεις, προμηθευτές τεχνολογίας, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και πολλά άλλα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείται ευρέως, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αυτή η εταιρεία είναι βασικά ένα blockchain χωρίς άδεια. Αλλά έχει μια ειδική αρχιτεκτονική και για περιοριστική πρόσβαση.

Επίσης, είναι ένα είδος ενεργειακής πλατφόρμας, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει πολλά οφέλη που βοηθούν να παραβλέψουμε αυτό το ελάττωμα.

Ποιος είναι ο αληθινός στόχος του ΕΟΧ?

Αυτό το ειδικό επιχειρηματικό blockchain στοχεύει στη δημιουργία μιας ιδιωτικής επιλογής της βασικής τεχνολογίας Ethereum για συγκεκριμένες οργανωτικές απαιτήσεις.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους βασικούς στόχους –

 • Καινοτομία, κατασκευή και υποστήριξη ενός ευρέος φάσματος έργων βάσης Ethereum που προσφέρουν μεγαλύτερη αξία στον τεχνολογικό κόσμο και προσφέρουν καλύτερη αναφορά στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
 • Βοηθήστε στη δημιουργία οργανισμών με το δικό τους blockchain Ethereum και προσθέστε πιο συγκεκριμένες λειτουργίες σύμφωνα με κάθε επιχείρηση. Αυτό σημαίνει, μια τράπεζα μπορεί να έχει το δικό της blockchain για τη διαχείριση συναλλαγών, έτσι μπορεί και ένας άλλος συμμετέχων που χρειάζεται διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού.
 • Εάν ένα μέλος αυτής της εταιρικής συμμαχίας blockchain δημιουργήσει μια νέα εφαρμογή βάσης κώδικα που μπορεί να είναι χρήσιμη για πολλά άλλα έργα, θα γίνει κοινή χρήση για αυτό. Αυτός ο συντονισμός προωθεί την ανάπτυξη τεχνολογικών εγκαταστάσεων.

Τι είναι το όραμα?

Σύμφωνα με τον ΕΟΧ, έχουν πέντε οράματα για το μέλλον –

Ανοίξτε την πλατφόρμα

Δημιουργία πλατφόρμας ανοιχτού κώδικα, όχι μόνο προϊόν.

Εξουσία

Ο ΕΟΠ θα έχει την εξουσία να καθορίζει επιχειρησιακές και αναπτυξιακές κατευθυντήριες γραμμές για όλα τα έργα Ethereum των μελών του ΕΟΧ. Καθώς οι πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα πρέπει να πληρούν ορισμένα πρότυπα, είναι καλύτερο να το ορίσετε από την αρχή.

Παροχή κυβερνητικής υποστήριξης για την ανάπτυξη επιχειρήσεων

Αυτό το εταιρικό blockchain είναι ικανό να διευκολύνει και να διέπει όλα τα έργα πολλαπλής ανάπτυξης και να ελέγχει διεξοδικά τις επιχειρηματικές τους απαιτήσεις. Όπως, εάν μια τράπεζα εφαρμόσει οποιοδήποτε είδος λύσης blockchain, τότε ο ΕΟΠ μπορεί να βοηθήσει άλλα μέλη να κάνουν το ίδιο πράγμα. Θα εξοικονομήσει πολύ κόστος στο τέλος.

Εξελίξτε από την υπάρχουσα δημόσια πλατφόρμα

Παρόλο που ο ΕΟΠ θα συνεργαστεί με ιδιωτικές επιχειρήσεις blockchain, αλλά μπορεί ακόμα να εξελιχθεί χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά του ήδη υπάρχοντος δημόσιου blockchain. Με αυτόν τον τρόπο, οποιαδήποτε πρόοδος στην άλλη πλατφόρμα μπορεί να αξιοποιηθεί στο αντίθετο. Και οι δύο πλατφόρμες επωφελούνται με αυτόν τον τρόπο.

Αξιοποίηση προτύπων

Το δημόσιο blockchain του Ethereum είναι ζωντανό από το 2015, είναι ήδη τέσσερα χρόνια. Ο νέος ΕΟΠ θα χρησιμοποιήσει τα πρότυπα από τον δημόσιο χώρο και θα μελετήσει την εμπειρία για να εφαρμόσει μια καλύτερη έκδοση στο μέλλον.

 • Κόρντα

Το Corda enterprise blockchain της R3 είναι μία από τις εμπορικές εκδόσεις του Corda. Είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που απευθύνεται ειδικά σε εταιρικούς χρήστες. Το Corda Enterprise είναι το επίσημο όνομα της εταιρικής έκδοσης της Corda και είναι απολύτως συμβατό με το Corda.

Εάν η επιχείρησή σας περιστρέφεται γύρω από την υποδομή του δικτύου και την ποιότητα των υπηρεσιών, τότε θα πρέπει σίγουρα να δείτε το Corda.

Θα έχετε την επιλογή να αποκτήσετε μια πλατφόρμα εταιρικού επιπέδου ή ανοιχτού κώδικα για κάθε σας ανάγκη. Δεν έχει σημασία το μέγεθος του οργανισμού σας, το blockchain της επιχείρησης Corda είναι εκεί για να σας δώσει την ώθηση που μπορεί να χρειαστείτε.

Κυκλοφόρησε το 2015 και μετά από αυτό κάλυψε πολλούς τομείς χρήσης για τις επιχειρήσεις. Τώρα, το R3’s Corda έχει πάνω από 60+ μέλη στην κοινοπραξία τους. Αρχικά, η Corda εισήχθη ως λύση για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά τώρα έχουν αυξανόμενες περιπτώσεις χρήσης στην υγειονομική περίθαλψη, την κυβέρνηση, την αλυσίδα εφοδιασμού και το εμπόριο.

Ένας οργανισμός μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το εγκεκριμένο επιχειρηματικό blockchain, καθώς θα είναι προσβάσιμο μόνο σε άτομα με ειδική άδεια, έτσι ώστε το περιβάλλον να μην είναι δημόσια ιδιοκτησία.

Δυνατότητες της Corda Enterprise

Το τείχος προστασίας της εφαρμογής του Blockchain

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Corda είναι το τείχος προστασίας παγκόσμιας κλάσης blockchain. Αυτό το τείχος προστασίας θα παρέχει το απαραίτητο ποσό υποστήριξης που απαιτείται για τις επιχειρήσεις με ένα περίπλοκο επιχειρηματικό σχέδιο.

Αυτό το τείχος προστασίας θα εξασφαλίσει ασφαλή πρόσβαση για εφαρμογές στο πλαίσιο blockchain και θα απορρίψει τυχόν μη εξουσιοδοτημένες συνδέσεις τρίτων που προσπαθούν να εισέλθουν. Θα παρέχει στους χρήστες ένα σχήμα διαχείρισης πρόσβασης μαζί με εφαρμογές που λειτουργούν στο blockchain.

Η χρήση αυτού του εταιρικού blockchain οργανισμού μπορεί να ενσωματώσει ένα κέντρο δεδομένων στο δίκτυό τους, αλλά θα μπορεί επίσης να επικοινωνεί με την εξωτερική παρουσία χωρίς να βλάπτει τις ευαίσθητες πληροφορίες τους.

Έτσι, το Corda παρέχει ένα ασφαλές κρυπτογραφημένο κανάλι μεταξύ εξωτερικών κόμβων και εσωτερικού κέντρου δεδομένων. Μία από τις μοναδικές δυνατότητες που δεν θα δείτε σε άλλη πλατφόρμα blockchain για επιχειρήσεις.

Θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιαδήποτε οργανωτικά ιδρύματα. Για παράδειγμα, αυτό το τείχος προστασίας θα μπορούσε να μείνει ακριβώς πίσω από το τείχος προστασίας μιας παραδοσιακής τράπεζας, ακριβώς μπροστά από όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες. Αλλά θα επιτρέψει στους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με τα προσωπικά τους στοιχεία με κατάλληλους ελέγχους. Αυτό το επιχειρηματικό πρωτόκολλο blockchain ξεκλειδώνει ένα τεράστιο επίπεδο ενδιαφέροντος στους τελικούς τομείς μαζί με άλλες επιχειρήσεις διαχείρισης δεδομένων.

Άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά

Εκτός από το τείχος προστασίας υπάρχουν πολλές περισσότερες εφαρμογές για τις επιχειρήσεις. Το blockchain της επιχείρησης Corda είναι εξοπλισμένο με όλα τα εργαλεία για βελτιστοποίηση με το περιβάλλον πληροφορικής. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε διακυβέρνηση, υψηλή διαθεσιμότητα, παρακολούθηση καταστροφών και ανάκτησή τους, 24ωρη υποστήριξη πελατών, κόμβους υψηλής απόδοσης, προγράμματα κυκλοφορίας και πολλά άλλα.

Ωστόσο, το Corda enterprise blockchain υποστήριξε επίσης βάσεις δεδομένων διακομιστών SQL και Oracle. Με αυτόν τον τρόπο, η ενοποίηση του blockchain της επιχείρησης Corda έγινε πιο απλοποιημένη.

Ένας άλλος βασικός παράγοντας αυτής της επιχείρησης blockchain είναι η διαλειτουργικότητα. Σε σενάρια πραγματικής ζωής, οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίζουν περισσότερες από μία εφαρμογές ταυτόχρονα. Όμως όλη η υπάρχουσα τεχνολογία blockchain των επιχειρήσεων είναι περισσότερο προσανατολισμένη για μία λύση εφαρμογής.

Αλλά με το Corda, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από μία εφαρμογές κάθε φορά, γεγονός που αυξάνει τη συνολική ανάπτυξη μιας εταιρείας.

 • Κυματισμός

Αυτή η εταιρία βαθμίδας blockchain ξεκίνησε το ταξίδι το 2012. Ωστόσο, προηγουμένως ήταν γνωστή ως Opencoin. Το 2015, το μετονόμασαν τελικά ως Ripple. Το κύριο μέλημα της Ripple ήταν η σύνδεση εταιρειών, τραπεζών, ανταλλαγών περιουσιακών στοιχείων και παρόχων πληρωμών μέσω του προσωπικού τους καναλιού RippleNet.

Το RippleNet είναι μια σχεδόν δωρεάν παγκόσμια πλατφόρμα συναλλαγών. Με το Ripple, θα μπορείτε να πραγματοποιείτε καθολικές πληρωμές χρησιμοποιώντας το φυσικό του νόμισμα το “Ripples” ή το “XRP” αμέσως μετά το Ether και το Bitcoin. Αυτό το εταιρικό blockchain είναι σίγουρα μια από τις ταχύτερες πλατφόρμες από όλες τις άλλες ήδη υπάρχουσες. Με αυτό, όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να εξοφλήσουν την πληρωμή τους μέσα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα!

Η Ripple συνεργάζεται με περισσότερους από 100+ οργανισμούς με 75+ να διαμορφώνονται διάφορες εξειδικευμένες εξελίξεις. Όμως οι συναλλαγές δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο το Ripple είναι υλικό ποιότητας blockchain για επιχειρήσεις. Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά του Ripple που ταιριάζουν απόλυτα στις οργανωτικές ανάγκες.

Ανακαλύψτε νέες αγορές

Πολλές οικονομικές και άλλες εταιρείες αγωνίζονται να εξερευνήσουν ή να προσδιορίσουν τα όριά τους ή τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Το να κολλήσετε με το παραδοσιακό μοντέλο γίνεται ξεπερασμένο σε χρόνο μηδέν, οδηγώντας σε μειωμένα έσοδα. Ο Ripple θέλει να κάνει αλλαγές σε αυτήν την ενότητα.

Η εταιρεία blockchain για επιχειρήσεις θα βοηθούσε τις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν νέες αγορές και να εξορθολογίσουν τη νέα μορφή επιχειρηματικής μορφής που. Θα εξασφαλίσει ότι οι εταιρείες θα ανταποκρίνονται εύκολα στις προσδοκίες των πελατών και θα προσφέρουν πλήρη ικανοποίηση.

Ωστόσο, τα συστήματα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο δεν είναι εύκολο να τα καταλάβετε. Όσο για τώρα, το Ripple enterprise blockchain συνεργάζεται με δύο δωδεκάδες χώρες, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη. Το κύριο επίκεντρο είναι η Ασία, και άλλες μη τραπεζικές περιοχές να αποδεχτούν το νόμισμά τους ως επίσημο θα ήταν μια δύσκολη κλήση. Αλλά είναι ήδη στο σωστό μέρος.

Εξασφαλίστε περισσότερους πελάτες

Συνήθως, οι πάροχοι πληρωμών θα είναι επιτυχημένοι μόνο όταν είναι σε θέση να προσεγγίσουν ένα τεράστιο ποσό καταναλωτών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ripple εδώ, προσφέρει μια καλύτερη λύση μέσω του RippleNet όπου θα μπορούν να συνδέονται με περισσότερους χρήστες σε καθημερινή βάση.

Οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν με τα χρήματα τους ή το XRP, το οποίο επιτρέπει περισσότερη ελευθερία να σχηματίσουν την πλευρά τους.

Πρωτόκολλα ασφαλείας και θέματα ασφάλειας

Το Ripple enterprise blockchain προσφέρει ένα από τα καλύτερα πρωτόκολλα ασφαλείας στην αγορά. Δεδομένου ότι αρχικά προορίζονταν για χρηματοπιστωτικούς τομείς, ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας τους από την αρχή. Τώρα πολλές επιχειρήσεις όπως οι βιομηχανίες αλυσίδας εφοδιασμού, η υγειονομική περίθαλψη, η κυβέρνηση είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τα δικά τους οφέλη.

Απλοποίηση της διαδικασίας πληρωμών

Αυτό το εταιρικό blockchain διερευνά πάντα νέους τρόπους για να μεταμορφώσει το τυπικό σύστημα πληρωμών και απλώς για περιπτώσεις εκτός σύνδεσης και διαδικτύου. Οι περιπτώσεις χρήσης όπως η αποδοτικότητα κεφαλαίου, η παρακολούθηση πληρωμών και οι πλούσιες μεταφορές δεδομένων είναι μερικοί από τους δημοφιλείς τρόπους.

Εάν το συνδυάσετε με χαμηλότερο ποσοστό λειτουργικού κόστους, η λύση γίνεται παγκόσμιο φαινόμενο. Οι λύσεις xVia της Ripple εισάγουν έναν νέο τρόπο στους ανθρώπους.

Αυτό το εργαλείο προσφέρει άμεσες μεταφορές μαζί με μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας για μια δίκαιη συναλλαγή.

 • Απαρτία

Ο J.P. Morgan ανέπτυξε την Απαρτία χρησιμοποιώντας το Ethereum ως τη ρίζα. Αυτό το εταιρικό blockchain σχεδιάστηκε ρητά για να χειριστεί όλα τα περιβάλλοντα που ασχολούνται με συναλλαγές υψηλής απόδοσης και υψηλής ταχύτητας εντός συνοπτικού χρόνου. Ωστόσο, αυτό το εταιρικό blockchain επιτρέπεται και θα έχετε πρόσβαση μόνο σε αυτήν με μια ιδιωτική διαδικασία ελέγχου ταυτότητας. Ο κύριος λόγος για την απαρτία να είναι τόσο γρήγορος και επεκτάσιμος οφείλεται στο γεγονός ότι δεν λειτουργεί με την τυπική απόδειξη των αλγορίθμων συναίνεσης εργασίας. Χρησιμοποιεί μάλλον την ψηφοφορία και άλλους ελαφρούς μηχανισμούς συναίνεσης για την επίτευξη συμφωνίας.

Θα αναπτυχθεί παράλληλα με το Ethereum και ίσως υπερέχει με άλλους τρόπους. Καθώς τροποποίησε μόνο τον κώδικα Ethereum λίγο, είναι σε θέση να προσαρμοστεί στην αναβάθμιση του Ethereum σε χρόνο μηδέν. Επιπλέον, είναι εντελώς ανοιχτή και προωθεί νεότερες εφευρέσεις.

Γιατί οι προγραμματιστές δημιούργησαν απαρτία?

Εάν βρίσκεστε κοντά στο blockchain για κάποιο χρονικό διάστημα, θα παρατηρήσετε πώς ορισμένοι οργανισμοί δεν είναι πολύ ανυπόμονοι για την τεχνολογία. Ο κύριος λόγος πίσω από αυτό είναι να είμαστε 100% διαφανείς και να μην μπορούμε να ελέγξουμε κανένα από αυτά.

Πολλές επιχειρήσεις πρέπει να ασχοληθούν με ευαίσθητες πληροφορίες και θα χρειαστούν μια δομή κυβερνητικού τύπου για την προώθηση κανονισμών. Αλλά με το τυπικό blockchain, δεν μπορούν να το έχουν. Από την άλλη πλευρά, η τεράστια ασφάλεια και η εύκολη ιχνηλασιμότητα του Blockchains μπορούν να ωφελήσουν πολύ αυτές τις εταιρείες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι προγραμματιστές προσπάθησαν να σχηματίσουν ένα μέσο για να μπορούν αυτοί οι οργανισμοί να χρησιμοποιήσουν εύκολα αυτήν την τεχνολογία για δικό τους όφελος. Το blockchain της εταιρικής εταιρίας έχει τα καλύτερα και από τον κόσμο, με δυνατότητες blockchains μαζί με το ιδιωτικό περιβάλλον που χρειάζεται κάθε οργανισμός. Λοιπόν, γιατί δεν θα το χρησιμοποιήσουν?

Χαρακτηριστικά που κάνουν την απαρτία προσοδοφόρα:

Διαχειριστικός κόμβος

Με το blockchain της εταιρικής απαρτίας, μια καθορισμένη αρχή θα μπορεί να προεγκρίνει τους κόμβους που μπορούν να εισέλθουν στο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι δημόσια ιδιοκτησία, δωρεάν για όλους. Μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα αυτής της επιχείρησης θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν τη βάση δικτύου της πλατφόρμας της εταιρείας blockchain.

Ιδιωτικές συναλλαγές

Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό αυτού του εταιρικού blockchain είναι ότι θα επιτρέπει ιδιωτικές συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι η συναλλαγή σας με άλλο άτομο θα είναι ορατή μόνο σε εσάς και σε αυτό το άτομο. Συνήθως, στο blockchain, άλλα άτομα μπορούν να δουν το ιστορικό συναλλαγών σας αρκετά εύκολα.

Αλλά αυτό απαλλάσσει τις πλήρεις μετρήσεις ασφαλείας του blockchain. Προφανώς, θα μπορείτε επίσης να κάνετε συναλλαγές δημόσια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να έχετε την άδεια να δείτε το ιστορικό ιδιωτικών συναλλαγών ενός άλλου ατόμου.

Συμφωνία μέσω ψηφοφορίας

Η απαρτία δεν διαθέτει τυπικούς αλγόριθμους συναίνεσης για την επίτευξη συμφωνίας που καταναλώνει επιθετικά ενέργεια. Τρέχει στοorumChain. έναν ειδικό μηχανισμό συμφωνίας ψήφου που δημιουργήθηκε μόνο για αυτήν την πλατφόρμα. Αυτοί οι αλγόριθμοι εκχωρούν συγκεκριμένα δικαιώματα ψήφου σε κόμβους και διατηρούν επίσης τη συνολική κατάστασή του. Για να προστεθεί μια συναλλαγή, αυτό το εταιρικό blockchain θα χρειαστεί μόνο την υπογραφή του κόμβου συναλλαγών, το δημόσιο κατακερματισμό ρίζας και το καθολικό κατακερματισμό συναλλαγών. Μόλις λάβει όλες αυτές τις πληροφορίες, οι κόμβοι των ψηφοφόρων θα ψηφίσουν και θα προστεθούν στο καθολικό.

Υψηλή απόδοση

Η απόδοση αυτού του εταιρικού blockchain είναι αρκετά εξαιρετική. Σε σύγκριση με το ίδιο είδος τεχνολογίας blockchain είναι πιο ανώτερο. Προσφέρει υψηλότερο αριθμό συναλλαγών κάθε δευτερόλεπτο σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες όπως το Ethereum ή το Bitcoin.

Καθιστά αυτό το blockchain της επιχείρησης αρκετά κατάλληλο για ενοποίηση σε επίπεδο οργανισμού.

Σύγκριση της πλατφόρμας blockchain Enterprise

Υφάσματα υπερκαλλιέργειας Απαρτία Αιθέριο Κυματισμός R3 Corda
Τύπος καθολικού Επιτρέπεται Επιτρέπεται Χωρίς άδεια Επιτρέπεται Επιτρέπεται
Διακυβέρνηση Ίδρυμα Linux JP Morgan και Ethereum προγραμματιστές Προγραμματιστές Ethereum Ripple Labs Κοινοπραξία R3
Βιομηχανική εστίαση Διακλαδική βιομηχανία Πολυβιομηχανία Διακλαδική βιομηχανία Χρηματοοικονομική βιομηχανία Χρηματοοικονομική βιομηχανία
Διακίνηση > 2000 tps 100 tps ~ 20 tps ~ 1500 tps ~ 170 tps
Κρυπτονόμισμα Κανένας Κανένας Αιθέρας (ETH) Κυματισμός (XRP) Κανένας
Μηχανισμός συναίνεσης Μηχανισμός Pluggable Πρωτόκολλο ψηφοφορίας Απόδειξη εργασίας (PoW) Πρωτόκολλο πιθανοτήτων ψηφοφορίας Μηχανισμός Pluggable
Έξυπνη σύμβαση ×
Έξυπνη γλώσσα συμβολαίου NodeJS ή Golang ή Java Στερεότητα Στερεότητα Java ή Kotlin
Τύπος αίτησης Ευρύ φάσμα

Ευρεία κλίμακα Ευρύ φάσμα Κατάλληλο για οικονομικές εφαρμογές Οικονομικές εφαρμογές

Κεφάλαιο-6: Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης του Blockchain για επιχειρήσεις?

εταιρικές περιπτώσεις χρήσης blockchain

Παγκόσμιες συναλλαγές

Οι χρηματοοικονομικοί ή τραπεζικοί τομείς ήταν οι πρώτοι κλάδοι που ενσωμάτωσαν την τεχνολογία blockchain. Το Blockchain ήταν πλήρως εξοπλισμένο για την αντιμετώπιση των τυπικών κεντρικών ελαττωμάτων τους. Ωστόσο, το blockchain των επιχειρήσεων είναι ένα κεράσι πάνω από το κέικ.

Με τη διασυνοριακή πληρωμή σε συνδυασμό, η λύση blockchain για επιχειρήσεις δίνει στον χρηματοπιστωτικό τομέα μια τεράστια ώθηση με άμεσες συναλλαγές.

Προηγουμένως θα έπρεπε να περιμένετε αρκετές ημέρες για να εκκαθαρίσετε μια συναλλαγή, αλλά τώρα με το blockchain της επιχείρησης, μπορείτε να το κάνετε σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Το IBM Blockchain είναι ένα από τα εξέχοντα παραδείγματα εταιρικών περιπτώσεων χρήσης blockchain αυτού του τομέα. Με το World Wire, η IBM ξεκίνησε έναν νέο τρόπο εκκαθάρισης διασυνοριακών πληρωμών. Προσφέρουν:

 • Ταχύτερη επεξεργασία πληρωμής
 • Μειωμένο κόστος
 • Μεγαλύτερη απόδοση
 • Μαζική διαφάνεια
 • Περιβάλλον πλούσιο σε ασφάλεια

Η λύση της IBM στο σύστημα πληρωμών είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε είδους οργανισμούς. Έτσι, η εταιρεία σας θα μπορεί να απολαμβάνει την πολυτέλεια του χρόνου και της εξοικονόμησης κόστους σε συνδυασμό με αυτό το blockchain για επιχειρήσεις.

Εμπορία

Η εμπορική χρηματοδότηση είναι μια άλλη δροσερή εφαρμογή του blockchain των επιχειρήσεων. Περίπου περισσότερα από 18 τρισεκατομμύρια δολάρια εμπορεύματα αποστέλλονται μέσω κάποιων εταιρειών εμπορικής χρηματοδότησης. Για να διατηρηθούν τα πράγματα τα εμπορικά οικονομικά ομαλά πρέπει να υπάρχει περισσότερος έλεγχος σε όλη τη διαδικασία. Και εδώ μπαίνει το blockchain της επιχείρησης.

Ένα άλλο τέλειο παράδειγμα για αυτήν την περίπτωση χρήσης εταιρικών blockchain θα είναι το TradeLens. Η τεχνολογία βασίζεται σε ανοιχτούς κανόνες μαζί με τη συμβολή διαφορετικών ενδιαφερομένων στην αγορά. Πραγματικά ένα σύγχρονο αρθρωτό σύστημα, το οποίο θα προσφέρει ένα σημαντικό επίπεδο αξίας σε κάθε συμμετέχοντα στο δίκτυο.

Το TradeLens ασχολείται με βαρετούς οργανισμούς, και προς το παρόν, έχει πάνω από 150 οργανισμούς που συνεργάζονται μαζί τους. Τα οφέλη είναι τεράστια, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης διαφάνειας και εμπιστοσύνης, της υψηλότερης απόδοσης, της μειωμένης γραφειοκρατίας και του κόστους και πολλά άλλα.

Το δίκτυο είναι πλήρως ασφαλές και όλοι στο δίκτυο διαθέτουν τα δικά τους δεδομένα. Δηλαδή μόνο έχουν πρόσβαση σε αυτό και εάν παραχωρήσουν άδεια μόνο τότε άλλα μέρη θα μπορούν να το δουν. Ωστόσο, η αγορά ήταν προηγουμένως αρκετά ασταθής, αλλά τώρα με stablecoin, επιστρέφει σε σταθερή κατάσταση.

Ασφάλεια τροφίμων

Η ασφάλεια των τροφίμων είναι μια μεγάλη ανησυχία των ανθρώπων. Τώρα όλα που παράγονται μέσω των μαζικών καναλιών καλλιέργειας επηρεάζουν την ποιότητα των τροφίμων. Τα επεξεργασμένα προϊόντα έχουν γράψει ένα από τα τεράστια επίπεδα κινδύνων για την υγεία, και οι άνθρωποι υποφέρουν πολύ για αυτό.

Αλλά πώς θα αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση; Το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να προσφέρει ιχνηλασιμότητα για παραγωγή για να γνωρίζει από πού προέρχεται η πρώτη ύλη. Θα αξιολογήσει επίσης την ποιότητα κάθε βιομηχανίας τροφίμων για να βεβαιωθεί ότι ακολουθεί τους υγειονομικούς κανονισμούς.

Το Food Trust της IBM μπορεί να είναι ένα υπέροχο παράδειγμα αυτών των εταιρικών περιπτώσεων χρήσης blockchain. Με το Food Trust κάθε εταιρεία και οι καταναλωτές τους θα γνωρίζουν την ποιότητα του φαγητού τους, ξεκινώντας από την πρώτη ύλη έως το αποτέλεσμα.

Αυτή η εταιρική λύση σε επίπεδο blockchain αντιπροσωπεύει κάθε βήμα της διαδικασίας παραγωγής κάθε βιομηχανίας τροφίμων. Με αυτά θα λάβετε:

 • Ευθύνη για την ασφάλεια των τροφίμων
 • Στερεά φρεσκάδα φαγητού σε όλη τη διαδρομή
 • Επιβεβαίωση εμπιστοσύνης επωνυμίας
 • Μειώστε τη σπατάλη τροφίμων
 • Βελτιώστε τη βιωσιμότητα
 • Απαλλαγείτε από την απάτη στα τρόφιμα

Εφοδιαστική αλυσίδα

Το blockchain των επιχειρήσεων μπορεί πραγματικά να λάμψει σε αυτόν τον τομέα. Με το blockchain των επιχειρήσεων, οποιοσδήποτε οργανισμός αλυσίδας εφοδιασμού θα λάβει:

 • Ασφαλές σύστημα καθολικών με ορατότητα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού για παρακολούθηση
 • Επικύρωση δεδομένων και επιβολή συμφωνιών με έξυπνα συμβόλαια
 • Μη μεταβαλλόμενες και ακριβείς πληροφορίες που θα εντοπίσουν γρήγορα το κατεστραμμένο προσωπικό
 • Αύξηση των εσόδων
 • Μείωση κόστους σε κάθε στάδιο

Η εφοδιαστική αλυσίδα πάσχει από ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα – Έλλειψη ιχνηλασιμότητας. Για παράδειγμα, ας εξετάσουμε την ανιχνευσιμότητα πολυτελών αγαθών. Ένας κατασκευαστής θα παράγει πάντα μια μεγάλη ποσότητα προϊόντων κάθε φορά, αλλά δεν μπορεί να παρακολουθεί κάθε προϊόν. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα προϊόντα λείπουν μεταξύ της αποστολής. Ωστόσο, εάν περισσότερος οργανισμός αρχίσει να υιοθετεί επιχειρηματική λύση blockchain, μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Αυτή θα μπορούσε να είναι μία από τις εξέχουσες περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις μέχρι τώρα.

Εδώ, το IBM Blockchain χτυπά ξανά. Δημιουργούν λύσεις ειδικά για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και εστιάζουν στην παραγωγή με βάση την εφοδιαστική. Η διαφάνεια και η ιχνηλασιμότητα είναι δύο από τις σημαντικότερες ανησυχίες οιασδήποτε εφοδιαστικής. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους παράγοντες το IBM Blockchain μπορεί να προσφέρει ένα παγκόσμιο δίκτυο αλυσίδας εφοδιασμού που θα μπορούσε να ωφελήσει οποιονδήποτε οργανισμό.

Λιανεμποριο

Οι λιανοπωλητές αναγνωρίζουν σιγά-σιγά την εφαρμογή τεχνολογιών blockchain επιχειρήσεων σε αυτό το τμήμα. Το πλαστό είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα αυτού του τμήματος και προσπαθούν για πολύ καιρό να αντιμετωπίσουν με μικρό ποσοστό επιτυχίας.

Το blockchain των επιχειρήσεων από αυτή την άποψη μπορεί να προσφέρει πλήρη βελτιστοποίηση των προϊόντων και να βοηθήσει τους εμπόρους λιανικής να επιτέλους επιτέλους καταπολεμήσουν το πλαστό ζήτημα.

Μερικά σημαντικά παραδείγματα περιπτώσεων χρήσης εταιρικών blockchain θα ήταν οι Walmart και Alibaba.

Η Walmart είναι ένας από τους γίγαντες λιανικής στην αγορά τώρα και έχει επίσης έντονο ενδιαφέρον για το blockchain. Κατά τη διάρκεια της καθημερινής λειτουργίας, χρησιμοποιεί blockchain για να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται όλα τα είδη λιανικής. Η Walmart συνεργάζεται επί του παρόντος με την IBM.

Η Alibaba, από την άλλη πλευρά, το πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο. Αναπτύσσουν λύσεις βασισμένες σε blockchain για την αντιμετώπιση πρωτοκόλλων κλοπής. Η εταιρεία είναι αρκετά επικεντρωμένη στη χρήση τεχνολογίας εταιρικού blockchain για λιανικούς σκοπούς.

Κυβερνητικές υπηρεσίες

Τα κυβερνητικά ιδρύματα υστερούν όταν πρόκειται για ψηφιοποίηση. Οι πολίτες χρειάζονται μια καλύτερη υποδομή με έναν πιο ασφαλή τρόπο για να διατηρήσουν όλα τα δικαιώματά τους σε ένα μέρος. Αλλά η προσφορά εκθετικής ανάπτυξης σε αυτήν την οικονομία είναι ένα τεράστιο βάρος για κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ο ασφαλέστερος τρόπος να το κάνετε είναι να προσφέρετε ένα επίπεδο του αξιόπιστου δικτύου όπου θα υπάρχει τεκμηρίωση χωρίς χαρτί για τις κυβερνήσεις. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση μπορεί να επεξεργαστεί ένα τεράστιο κομμάτι δεδομένων ταυτόχρονα, όπως πληρωμές λογαριασμών, αιτήσεις θεώρησης, ανανέωση αδειών και πολλά άλλα. Και τι μπορεί να είναι μια κατάλληλη περίπτωση χρήσης blockchain για επιχειρήσεις από αυτό?

Παραδείγματα σε αυτόν τον τομέα είναι τεράστια. Πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες συνεργάζονται με λύσεις blockchain για ψηφιοποίηση της χώρας τους. Το uPort είναι μία από αυτές τις εταιρικές λύσεις. Παράλληλα με το uPort, το Zug δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα που ονομάζεται ZugID. Αυτή η εφαρμογή θα επιτρέψει σε όλους τους πολίτες του Zug, να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση με ασφαλή τρόπο. Το uPort συνεργάστηκε επίσης με ένα άλλο έργο με την κυβέρνηση της Βραζιλίας για ταυτότητες και αποθήκευση τεκμηρίωσης στο blockchain.

Αν και οι κυβερνήσεις δεν συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτήν τη νέα τεχνολογία και γι ‘αυτό η πρόοδος είναι αργή. Το Ντουμπάι, η Εσθονία, η Χιλή και το Ισραήλ είναι περισσότερο από πρόθυμοι να ξεκινήσουν το δικό τους κυβερνητικό έργο blockchain.

Πνευματική ιδιοκτησία

Η διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας γίνεται ένα σημαντικό ζήτημα για εμπορικά σήματα και κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Υπάρχουν ήδη πολλοί τρίτοι οργανισμοί διαθέσιμοι για την εμπορική σήμανση οποιασδήποτε ιδιοκτησίας για τον σωστό κάτοχό τους. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά είναι παλιά και είναι κατάλληλα μόνο για τοπική ευρεσιτεχνία.

Αλλά αυτοί οι μεγάλοι οργανισμοί, όπως εφευρέτες, σχεδιαστές, καλλιτέχνες και μουσικοί θέλουν να έχουν αντίκτυπο στη διεθνή αγορά, οι κανονισμοί για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας γήρατος δεν λειτουργούν καλά.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές φορές κατάχρησης της πνευματικής ιδιοκτησίας και οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν το απαραίτητο ποσό πληρωμής για τη δουλειά τους.

Αλλά με το blockchain των επιχειρήσεων, οι άνθρωποι μπορούν πλέον να λάβουν τελικά την πληρωμή που τους αξίζει. Το Blockchain μπορεί να παρακολουθεί τη χρήση των πνευματικών ιδιοκτησιών και μπορεί να προσφέρει τη μείωση των αμοιβών που τους αξίζει.

Το Kodak θα ήταν ένα καλό παράδειγμα αυτών των εταιρικών περιπτώσεων χρήσης blockchain. Ανέπτυξαν μια πλατφόρμα KodakOne, ωστόσο, ότι κάθε φωτογράφος κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη δουλειά του και λαμβάνει μισθό κάθε φορά που η φωτογραφία του χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο.

Φροντίδα υγείας

Τα φαρμακευτικά προϊόντα και η υγειονομική περίθαλψη μπορούν να αξιοποιήσουν τη λειτουργικότητα του blockchain επιχειρήσεων σε μεγάλο βαθμό. Παρόλο που πολλές χώρες επενδύουν πολλά χρήματα σε αυτούς τους τομείς, αλλά σε σύγκριση με αυτό το αποτέλεσμα είναι αρκετά κακό.

Αλλά γιατί είναι αυτό; Οι κύριοι ένοχοι πίσω από αυτό είναι η έλλειψη διαφάνειας και ευπάθειας δεδομένων. Μια άλλη σημαντική αιτία βλάπτει αυτή τη βιομηχανία σε μαζική κλίμακα – πλαστά φάρμακα. Τα πλαστά ναρκωτικά δεν επηρεάζουν μόνο την οικονομία αλλά και τη ζωή των ανθρώπων.

Κάθε χρόνο ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων υποφέρει από μεγαλύτερη αντίδραση στα ψεύτικα ναρκωτικά.

Για να αντιμετωπίσουν αυτήν την υγειονομική περίθαλψη και οι κατασκευαστές φαρμάκων μπορούν να συντονιστούν με το blockchain των επιχειρήσεων και να διασφαλίσουν ένα πρωτόκολλο ασφάλειας που θα καταπολεμήσει αυτά τα προβλήματα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αναλάβετε τη συνεργασία της FDA και της IBM για την παροχή ασφαλούς αποκεντρωμένου συστήματος καθολικών που θα στοχεύει στη διαφάνεια και θα βελτιώσει τις γενικές ανησυχίες περί απορρήτου των ασθενών. Αυτή είναι μια άλλη από τις περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις.

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Σύμφωνα με την Accenture, η τεράστια βιομηχανία φυσικού αερίου και πετρελαίου μπορεί να επωφεληθεί ιδιαίτερα από την εταιρική λύση blockchain. Κυρίως στην πληρωμή φορτίου και τον έλεγχο. Με απλά λόγια, μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαδρομές – Σιδηροδρομικά, Φορτηγά, Πλοία και Αεροπλάνα. Με αυτόν τον τρόπο οι εταιρείες πετρελαίου μπορούν να υπολογίσουν την καλύτερη διαδρομή και μπορούν να μειώσουν το κόστος αποστολής.

Τελικά, όλα θα καταλήξουν στην υπευθυνότητα των δεδομένων, όπου μόλις προστεθεί στο καθιστικό τόσο ο αποστολέας όσο και ο μεταφορέας θα μπορούν να τα δουν.

Σε περαιτέρω επεξεργασία, η Accenture επεσήμανε ότι το blockchain των επιχειρήσεων θα μπορούσε εύκολα να εξοικονομήσει 5% έσοδα μόνο βελτιώνοντας την ακρίβεια. Η Shell, ο γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου, επενδύει επί του παρόντος σε λύσεις βασισμένες σε blockchain. Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι σημαντικές περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις.

Ακίνητα

Η παρούσα κατάσταση της αγοράς ακινήτων πάσχει σε μεγάλο βαθμό από το υψηλότερο κόστος, την απρόσιτη πρόσβαση και την πολύ κακή ρευστότητα. Συνήθως μόνο πλούσιοι άνθρωποι μπορούν τώρα να επενδύσουν σε επιχειρήσεις ακινήτων, ενώ απέχουν από τη μεσαία τάξη.

Εάν οι εταιρείες ακινήτων θέλουν να την εξισορροπήσουν πραγματικά, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουν το blockchain της επιχείρησης. Το Enterprise blockchain και η πλατφόρμα μπορούν να προσφέρουν τη ρευστότητα που απαιτείται για αυτήν την τεράστια αγορά.

Το Ντουμπάι συνεργάστηκε με την ConsenSys για να αναπτύξει μια λύση βασισμένη σε blockchain για παρακολούθηση προέλευσης της αγοράς ακινήτων. Το Meridio είναι το εγχείρημα αυτής της συνεργασίας και τώρα μπορεί να μετατρέψει κάθε μεμονωμένη γη σε ψηφιακή βάση που μοιράζεται στην πλατφόρμα Ethereum.

Από αυτό, οι άνθρωποι μπορούν πλέον να έχουν κλασματική ιδιοκτησία εύκολα και να αγοράζουν και να πουλάνε τις εκτάσεις τους όποτε βρίσκουν έναν καλό αγοραστή. Εκθέτει μεγάλο αριθμό περιουσιακών στοιχείων σε μια ευρεία επιλογή επενδυτών. Έτσι, οι περιπτώσεις χρήσης εταιρικών blockchain εδώ θα ρευστοποιήσουν την επιχείρηση ακινήτων.

Ανθρωπισμός

Το Enterprise blockchain μπορεί να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του σε αυτήν τη θέση ειδικά. Πολλαπλά ανθρωπιστικά προγράμματα πρέπει να αντιμετωπίζουν διεφθαρμένα προσωπικά και πρέπει να διασφαλίζουν ότι βοηθούν πραγματικά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Λόγω της διαφθοράς κάθε χρόνο γίνεται κατάχρηση μεγαλύτερων ποσών δωρεών σε αυτές τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και μόνο ένα μικρό μέρος της φτάνει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εάν μια ανθρωπιστική οργάνωση θέλει να προσφέρει 100% διαφάνεια στους δωρεές πελάτες της, οι άνθρωποι θα ήταν πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Καθώς οι άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους στα ανθρωπιστικά ιδρύματα, μόνο το blockchain των επιχειρήσεων μπορεί να το φέρει πίσω.

Το Save The Children είναι μια ανθρωπιστική φιλανθρωπική οργάνωση. Επί του παρόντος πειραματίζονται με το νέο blockchain της ανθρωπιστικής επιχείρησης.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα καθολικών, θα παρακολουθούν κάθε δωρεά που πραγματοποιείται και ο δωρητής θα μπορεί επίσης να δει πού δωρίζουν τα χρήματά τους και πώς χρησιμοποιούνται. Θα ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων και τα άτομα που έχουν ανάγκη θα πάρουν το δίκαιο μερίδιό τους σωστά.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ο ασφαλιστικός κλάδος ασχολείται με υπερβολική ποσότητα χαρτιού και λογοδοσίας. Κάθε ασφαλιστής πρέπει να ασχολείται με πολλά χαρτιά κάθε φορά που κάποιος ασφαλίζεται ή διεκδικεί το μερίδιό του. Ο λογαριασμός κάθε μεμονωμένου πελάτη για να δει αν η αξίωσή του είναι έγκυρη ή όχι είναι επίσης μια ταραχώδης δουλειά. Για να μην αναφέρουμε χρειάζεται πολύ χρόνο.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτή η βιομηχανία εκμεταλλεύεται και τους πελάτες, υπογράφοντας συμβόλαια χωρίς πλήρη ειλικρίνεια. Ως αποτέλεσμα, πολλοί δεν επιστρέφουν την ασφάλιση που υπέβαλαν εδώ και καιρό μόνο λόγω της «τεχνικότητας».

Το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να αξιοποιήσει τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη του σε αυτόν τον κλάδο και να τον βοηθήσει να μεταμορφωθεί πλήρως. Με το blockchain στο μείγμα, κανείς δεν πρέπει να περιμένει μήνες για να πάρει τα χρήματά του και ο επιθεωρητής μπορεί εύκολα να καταλάβει εάν η αξίωση είναι έγκυρη ή όχι.

Η Metlife πειραματίζεται επί του παρόντος με αυτόματες λύσεις ασφαλιστικών αξιώσεων για να δει την πορεία των πραγμάτων. Ο όμιλος AIA σχεδιάζει να αναπτύξει ένα Bancassurance βασισμένο σε blockchain. Η Bancassurance θα βοηθήσει τις τράπεζες να επιλέξουν το απαιτούμενο λογισμικό τους και να τα χρησιμοποιήσουν για τα οφέλη τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ασφάλιση μπορεί να γίνει μία από τις δημοφιλείς περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις στην αγορά.

ΜΜΕ και ψυχαγωγία

Η συμμετοχή στην επιχείρηση ψυχαγωγίας και στα μέσα ενημέρωσης είναι αρκετά εύκολη χάρη στις κοινωνικές πλατφόρμες όπως το YouTube. Ωστόσο, ακόμη και στο YouTube οι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν θέματα αδικίας και δεν λαμβάνουν την αποζημίωση που πραγματικά τους αξίζει.

Αυτό το σενάριο αποθαρρύνει τους καλούς καλλιτέχνες να συνεχίσουν να προωθούν το έργο τους και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική επιχείρηση ψυχαγωγίας. Με τις περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις σε αυτόν τον τομέα, η διαδικασία επικοινωνίας εντός του κλάδου θα αποκεντρωθεί. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχει κεντρική αρχή που θα εκμεταλλεύεται καλλιτέχνες για δικό τους όφελος.

Δεδομένου ότι το blockchain των επιχειρήσεων είναι σε θέση να παρακολουθεί όλα τα αρχεία από κάθε καλλιτέχνη και να κατανέμει τα έσοδα δίκαια. Ένας μουσικός Imogen Heap κυκλοφόρησε ένα από τα κομμάτια που ονομάζεται “Tiny Human” μέσω του καναλιού blockchain. Λοιπόν, αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του blockchain που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία.

Ταξίδι

Τα αεροδρόμια επιθυμούν να εφαρμόσουν την πλατφόρμα εταιρικών blockchain ως το εσωτερικό τους δίκτυο. Ελπίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη μεταφορά επιβατών σε μεγάλο βαθμό.

Η SITA (ταξιδιωτική ομάδα) πιστεύει ότι η χρήση ενός μοναδικού σημείου blockchain για την ταυτοποίηση όλων των επιβατών θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιβάτες όσον αφορά τη διέλευση των συνόρων. Θα απαιτήσουν λιγότερη τεκμηρίωση και η βιομετρική θα βελτιστοποιήσει τη διαδικασία εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Η British Airways μαζί με άλλα τρία αεροδρόμια, όπως το Μαϊάμι, η Γενεύη και το Λονδίνο, δημιούργησαν μια λύση βασισμένη σε μικρές επιχειρήσεις για να ελέγξουν πώς λειτουργεί το σύστημα. Ηχογράφησε περισσότερες από 2 εκατομμύρια πτήσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια. Έτσι, οι εταιρικές περιπτώσεις χρήσης blockchain λάμπουν και σε αυτόν τον τομέα.

Κεφάλαιο-7: Υπάρχουν προκλήσεις εφαρμογής?

 • Διαλειτουργικότητα

Η εφαρμογή blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να είναι πιο δύσκολη δουλειά από ό, τι αναμενόταν. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει το blockchain για επιχειρηματικές προκλήσεις είναι η διαλειτουργικότητα. Η διαλειτουργικότητα είναι απόλυτη ανάγκη όσον αφορά την παγκόσμια αποδοχή.

Γιατί?

Λοιπόν, είναι απλώς και μόνο επειδή εάν θέλουμε να έχουμε blockchain για επιχειρήσεις σε κάθε τομέα της ζωής μας, πρέπει να έχουμε τα δίκτυα να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό θα το έκανε πιο απλοποιημένο. Έτσι, εάν ένα ινστιτούτο υγειονομικής περίθαλψης έχει μια εταιρική λύση blockchain, τότε θα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί με το blockchain της ασφαλιστικής εταιρείας για ιατρικές ασφαλιστικές αξιώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει περιττά έγγραφα και μπορεί να καλύψει τα ιατρικά του έξοδα αρκετά εύκολα.

Ωστόσο, το τρέχον εταιρικό τοπίο blockchain δεν προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα. Ναι, υπήρξαν κάποιες πρωτοβουλίες όπου η λύση blockchain για επιχειρήσεις θα λειτουργούσε ως κόμβος. Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα τεράστια δουλειά.

Το να αφήσουμε όλοι να επιβιβαστούν είναι επίσης μια σκληρή δουλειά. Έτσι, γίνεται ένα από τα σημαντικότερα blockchain για επιχειρηματικές προκλήσεις.

 • Δίκτυα παλαιού τύπου

Η αντιμετώπιση της παλαιάς δομής δικτύου είναι ένα άλλο σημαντικό blockchain για επιχειρηματικές προκλήσεις. Μια ψηφιακή λύση μπορεί πάντα να γυρίσει το σύστημα, αλλά προς το παρόν, όλη η τεχνολογία μας λειτουργεί σε παλαιά δίκτυα.

Αυτή η υποδομή αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τη λύση blockchain για επιχειρήσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι έχουν ήδη επενδύσει στην παλιά τεχνολογία και η αλλαγή ολόκληρης της οικονομικής δομής θα μπορούσε να απαιτήσει τεράστιο χρόνο και χρήμα.

Επίσης, με τα δημόσια αρχεία, δεν είναι πολλοί που είναι πρόθυμοι να το ενσωματώσουν αμέσως. Έτσι, όταν όλοι βλέπουν τις πραγματικές δυνατότητες του blockchain της επιχείρησης, μπορούν να αρχίσουν να φέρουν επανάσταση στην αλλαγή. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια και πολλές δοκιμές, αλλά είναι αναπόφευκτο.

 • Σύνολο ικανοτήτων

Εάν προσπαθείτε να εφαρμόσετε τη δική σας εταιρική λύση blockchain ή τουλάχιστον προσπαθείτε να ενσωματώσετε την υπάρχουσα, θα πρέπει να προσλάβετε πολλά άτομα με ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων. Επιπλέον, η ανάπτυξη blockchain για επιχειρήσεις είναι εντελώς περίπλοκη ανάγκη και χωρίς άτομα με υψηλότερες δεξιότητες, κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα από το μηδέν.

Ένα σημαντικό ζήτημα είναι η σωστή επιλογή των προγραμματιστών. Θα πρέπει να έχετε εξειδικευμένους κωδικοποιητές που είναι αφοσιωμένοι μόνο στην τεχνολογία blockchain και έχουν μια σαφή αντίληψη για το πώς λειτουργεί το σύστημα. Επίσης, θα χρειαστείτε μια ομάδα ανθρώπων για μάρκετινγκ και σάρωση της αγοράς για να εστιάσετε σε συγκεκριμένες δυνατότητες.

Εάν δεν προσλαμβάνετε εξειδικευμένο προσωπικό, το blockchain σας για επιχειρήσεις, μπορεί να μην έχει μεγάλη δημοτικότητα. Πρέπει να ξεπεράσει άλλα blockchain για πλατφόρμες επιχειρήσεων στην αγορά. Αλλά το ζήτημα είναι ότι πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι με την αρχιτεκτονική του δικτύου και οι εταιρείες blockchain επιχειρήσεων δεν έχουν το κατάλληλο εργατικό δυναμικό που χρειάζονται.

Έτσι, εάν θέλετε να εφαρμόσετε αυτήν την τεχνολογία, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη αυτό το blockchain για επιχειρηματικές προκλήσεις.

 • Μεθοδολογία

Κάθε εταιρική λύση blockchain παρέχει υποστήριξη με νεότερα έργα. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς δεν πιστεύουν με σεβασμό – σωστή μεθοδολογία. Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε τη σωστή μεθοδολογία πίσω από τη νέα σας λύση, θα αφήσει πίσω πολλά κενά.

Υπήρχαν πολλές έξυπνες πλατφόρμες συμβάσεων που χρησιμοποίησαν τη δημιουργία του Ethereum. Ωστόσο, μετά την ανάπτυξη, αυτές οι πλατφόρμες είχαν πολλές ευπάθειες. Η τεχνολογία Blockchain ευδοκιμεί για τα υψηλότερα ποσοστά ασφαλείας τους, αλλά εάν έχουν ευπάθειες όπως ένα τυπικό σύστημα, οι άνθρωποι δεν θα τη χρησιμοποιούν, θα?

Εάν ένας χάκερ αποκτήσει πρόσβαση μέσω ενός από τα κενά της λύσης blockchain της επιχείρησής σας και ξεφύγει από όλα τα διαθέσιμα κρυπτονομίσματα, πώς θα το αντιμετωπίσετε; Επιπλέον, το blockchain για επιχειρήσεις πρέπει να έχει τεράστιο αριθμό δυνατοτήτων επεξεργασίας δεδομένων και αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δεν έχει νόημα να εφαρμοστεί ένα από αυτά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πριν από την εφαρμογή, θα πρέπει να δοκιμάσετε τις πλατφόρμες σας εκατομμύρια φορές πριν από την ανάπτυξη δημόσια.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό το blockchain για επιχειρηματικές προκλήσεις μπορεί να βλάψει τη φήμη σας εάν δεν αντιμετωπιστεί προσεκτικά. Έτσι, θα πρέπει να γνωρίζετε περισσότερα για τα Blockchain Business Models για να λάμψετε πραγματικά σε αυτόν τον τομέα.

 • Μαζική υιοθέτηση

Το Enterprise blockchain έχει όλη τη δόξα μέχρι να πάει στραβά. Στη θεωρητική πλευρά, όλη η τεχνολογία είναι ικανή να χειριστεί ένα σενάριο μαζικής υιοθέτησης. Αλλά αυτό είναι μόνο για θεωρίες. Στην πράξη, άλλοι παράγοντες μπορεί να πάνε στραβά και θα μπορούσατε να καταλήξετε σε ένα αργό, αναποτελεσματικό δίκτυο.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν στο δίκτυο τόσο πιο δύσκολο γίνεται να διατηρηθεί η επεκτασιμότητα. Η συναλλαγή γίνεται πιο αργή, και για αυτό, τα ποσοστά γίνονται όλο και πιο ψηλά. Αυτό είναι το ακριβές σενάριο που συμβαίνει με την πλατφόρμα Ethereum.

Παρόλο που υπήρχαν και άλλα έργα που το ασχολούνται με την ανταλλαγή των αλγόριθμων συναίνεσης με μια ελαφρύτερη έκδοση. Ωστόσο, αυτό το blockchain για επιχειρηματικές προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά για να τα ξεπεράσει.

Ένα άλλο πρόβλημα για τη μαζική υιοθέτηση είναι ο ανεξέλεγκτος αριθμός ICO που ξεκινούν κάθε χρόνο. Ωστόσο, τα STO είναι συγκριτικά καλύτερα για κάθε οργανισμό. Αλλά θα πρέπει να μάθετε περισσότερα για το μάρκετινγκ STO για να εξασφαλίσετε μια θέση στην αγορά.

Εάν θέλετε η επιχείρησή σας να αναπτυχθεί και να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει έτσι ακόμα κι αν αμέτρητοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το δίκτυο, θα πρέπει να ωριμάσετε πολύ την τεχνολογία.

 • Προκλήσεις κόστους

Αυτό είναι άλλο ένα από τα σημαντικότερα blockchain για επιχειρηματικές προκλήσεις στην αγορά. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν είναι ένα μείζον ζήτημα για τις επιχειρήσεις, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η μετατροπή ολόκληρου του οικοσυστήματος μπορεί να χρειαστεί πολύ τότε που περιμένατε. Το κόστος διαφέρει από τις απαιτήσεις σας. Εάν θέλετε να έχετε πολλά χαρακτηριστικά στη λύση blockchain της επιχείρησής σας, τότε θα πρέπει να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε αυτό.

Από την άλλη πλευρά, όπως είπαμε νωρίτερα, τα παλαιά δίκτυα θα μπορούσαν να σας τραβήξουν λίγο. Είναι δύσκολο να το ενσωματώσεις στο υπάρχον πλαίσιο, οπότε θα πρέπει να το αλλάξεις εντελώς και εκεί θα αντιμετωπίσεις τη μεγαλύτερη πρόκληση – χωρίς να έχεις αρκετό προϋπολογισμό για αυτό. Ο μετασχηματισμός Blockchain πρέπει να είναι εστιασμένος και στρατηγικός.

Έτσι, εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια εταιρική λύση blockchain, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη το blockchain για επιχειρηματικές προκλήσεις.

Είστε νέοι στην τεχνολογία Blockchain; Δεν έχετε χρόνο να μπείτε βαθιά στον πυρήνα; Λοιπόν, δοκιμάστε το cheat sheet blockchain μας τώρα!

Κεφάλαιο-8: Ποιο είναι το μέλλον?

Το Enterprise blockchain κερδίζει δημοτικότητα σε μαζική κλίμακα. Έχει τεράστια πυρκαγιά που δεν μπορούν ποτέ να έχουν οι κεντρικές πλατφόρμες. Οι επιχειρήσεις εκτιμούν αργά αυτό το δίκτυο, καθώς θα μπορούν να έχουν blockchain για επιχειρήσεις με αποδοτικότητα και λιγότερο κόστος.

Ωστόσο, σε αυτήν την ηλικία, μόνο το blockchain της επιχείρησης μπορεί να παρέχει τόσο μεγάλο αντίγραφο ασφαλείας. Επιπλέον, πολλές εταιρείες που συγχρονίζουν αυτήν την πλατφόρμα με την αποκεντρωμένη εφαρμογή θα λάμψουν στο μέλλον είναι ότι η τεχνολογία blockchain αναλαμβάνει τον κόσμο.

Αλλά για αυτό επιτρέπεται και το κοινό blockchain πρέπει να λειτουργούν ταυτόχρονα. Προβλέπεται ότι έως το 2020, το δημόσιο blockchain θα λειτουργεί με άδεια blockchain και θα δημιουργεί ένα ικανοποιητικό σύστημα δικτύου για κάθε είδους χρήση.

Εάν το blockchain για επιχειρήσεις δεν θέλει να μειώσει το ζήτημα της επεκτασιμότητας, πρέπει να έχουν μαζί δύο περιβάλλοντα εργασίας. Προς το παρόν, πολλοί προμηθευτές όπως η IBM, η Accenture και η Microsoft εργάζονται για την εταιρική λύση blockchain.

Υπάρχουν φήμες ότι ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων Facebook και ο γκουρού μηχανών αναζήτησης Google είναι επίσης πρόθυμοι να συνεργαστούν με μια νέα μορφή τεχνολογίας. Έτσι, είναι μια καλή αρχή καθώς οι εταιρικοί γίγαντες παρατηρούν το πραγματικό δυναμικό της τεχνολογίας blockchain.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι έως το 2013, το επιτρεπόμενο δίκτυο blockchain θα μπορούσε να παρέχει ένα δίκαιο χώρο χωρίς την ανάγκη για κίνητρα. Και με περισσότερα δεδομένα εμπιστευτικά, οι οργανισμοί θα μπορούν να διατηρούν το απόρρητο.

Μέχρι το 2028, θα δούμε την λύση blockchain για επιχειρήσεις παντού και αυτή η οικονομία θα πρέπει να έχει φτάσει μέχρι σήμερα στη δυνητική της μορφή.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την εκπαίδευση blockchain Enterprise; ρίξτε μια ματιά από εδώ!

Δείτε επίσης το Masterclass Blockchain για την εκπαίδευση blockchain για επιχειρήσεις.

Κεφάλαιο-9: Τελικές λέξεις

Η επίδραση της τεχνολογίας blockchain είναι αρκετά ισχυρή. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλοί ειδικοί στην αγορά που μπορούν να κατανοήσουν πλήρως τις περιπτώσεις χρήσης των πολλών δυνατοτήτων που διαθέτει. Οι εταιρικές εταιρείες blockchain ξεκινούν μια υπέροχη αρχή με όλους τους μεγάλους γίγαντες.

Θα συνέχιζε να μεγαλώνει και να εξελίσσεται ώστε να είναι σε θέση να χειριστεί κάθε είδους εμπόδιο που μπορεί να αντιμετωπίσει. Η ανάπτυξη αυτής της επιχειρηματικής λύσης blockchain μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάσπαρτο τρόπο. Ωστόσο, μπορεί να μην πάρει τόσο χρόνο όσο νομίζαμε.

Κατά τα επόμενα 5-10 χρόνια, αυτός ο κλάδος θα αντικαταστήσει τους υπάρχοντες και μέχρι το 2030 θα δούμε μια επιχείρηση blockchain 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Αλλά για τώρα, ας ελπίσουμε για ένα λαμπρότερο μέλλον και να δούμε τι θα συμβεί.

Εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για το blockchain; Ρίξτε μια ματιά στις “Top 50 ερωτήσεις και απαντήσεις συνέντευξης Blockchain”, σίγουρα θα απαλλαγείτε από όλες τις ανησυχίες σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map