Hyperledger: Το Enterprise Blockchain

Ενώ εξερευνάτε τον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας καθολικών, αργά ή γρήγορα θα ακούσετε για το Hyperledger. Αυτό το ανοιχτό λογισμικό Linux Foundation δεσμεύεται κυρίως στην επίλυση ζητημάτων σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι πρόκειται για ένα ενιαίο έργο, το “Hyperledger” στην πραγματικότητα είναι ένα έργο ομπρέλας στο οποίο δώδεκα μεγάλα έργα εκτελούνται ταυτόχρονα και συνεργάζονται με περισσότερους από 260 μεγάλους οργανισμούς σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Αυτό μπορεί να δηλωθεί ως μια τεράστια επιτυχία για οποιοδήποτε έργο blockchain καθώς ξεκίνησε το ταξίδι του το 2015. Ακόμα και στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά τεχνολογίας όπου οι μεγάλοι καρχαρίες καταβροχθίζουν τα μικρότερα, η Hyperledger πιστεύει στο «μάντρα συνεργασίας!»

Σήμερα, πρόκειται να τεμαχίσουμε αυτόν τον ΜΕΓΑΛΟ παίκτη στο σενάριο τεχνολογίας blockchain και να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τα πάντα.

 

Contents

Κεφάλαιο-1: Βάσεις δεδομένων και επιχειρήσεις
Κεφάλαιο-2: Τι είναι το Hyperledger?
Κεφάλαιο 3: Hyperledger: The Enterprise Blockchain Greenhouse
Κεφάλαιο-4: Αρχιτεκτονική σχεδιασμού Hyperledger
Κεφάλαιο-5: Θήκες χρήσης Core Hyperledger
Κεφάλαιο-6: Έργα Hyperledger: Όλα τα πλαίσια
Κεφάλαιο-7: Έργα Hyperledger: Όλα τα εργαλεία
Κεφάλαιο-8: Προμηθευτές Hyperledger BAAS
Κεφάλαιο-9: Εταιρείες πραγματικού κόσμου που χρησιμοποιούν έργα Hyperledger
Κεφάλαιο-10: Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο όραμα του Hyperledger?
Κεφάλαιο-11: Τελικές λέξεις

 

Κεφάλαιο-1: Βάσεις δεδομένων και επιχειρήσεις

Είναι βάσεις δεδομένων παντού?

Ποιος δεν ξέρει για “Βάσεις δεδομένων”, σωστά; Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε τη βάση δεδομένων σε σχεδόν ό, τι κάνουμε. Για παράδειγμα, ακόμη και η λίστα επαφών του κινητού σας τηλεφώνου είναι μια μορφή βάσης δεδομένων. Ωστόσο, είναι απλώς μια ψηφιακή έκδοση των προηγούμενων βιβλίων διευθύνσεων σε χαρτί.

Μια άλλη πολύπλοκη βάση δεδομένων θα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριών, όπως η λίστα των ασθενών, των πελατών, των ψηφοφόρων, των υπαλλήλων, των ιδιοκτησιών, των πολυτελών αγαθών και οτιδήποτε άλλο. Ορισμένες βάσεις δεδομένων θα περιέχουν λίστες προγραμμάτων ή ιδρυμάτων που μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Στην πραγματικότητα, μια βάση δεδομένων είναι απλώς ένα σύνολο πληροφοριών που είναι πλήρως οργανωμένες με συγκεκριμένο τρόπο και είναι εξαιρετικά εύκολο να βρείτε εκεί ενημερωμένα στοιχεία εκεί.

Μετά την επανάσταση των υπολογιστών τη δεκαετία του 1950, οι ψηφιακές βάσεις δεδομένων άρχισαν να κερδίζουν δημοτικότητα μεταξύ της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. Επιπλέον, ξεκίνησε με απλές εφαρμογές, αλλά έχει γίνει ένας πιο σημαντικός παράγοντας στη ζωή μας. Καθώς οι επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν, έτσι και οι βάσεις δεδομένων και άρχισαν να εξελίσσονται επίσης.

Οι εταιρείες άρχισαν να απαιτούν όλο και περισσότερη ισχύ και ταχύτητα. οι βάσεις δεδομένων άρχισαν να έχουν σχεσιακές πληροφορίες με βάση στήλες και σειρές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ζητήσετε συγκεκριμένες σχεσιακές πληροφορίες και να λάβετε τις επιθυμητές πληροφορίες που ταιριάζουν με αυτές. Προφανώς, δεν μπορείτε να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα με απλές βάσεις δεδομένων χαρτιού, μπορείτε επίσης?

 


Οι περισσότερες από τις σημερινές βάσεις δεδομένων είναι κοινόχρηστες

Από τώρα, ο κόσμος είναι συνδεδεμένος περισσότερο από ποτέ, και διαφορετικά άτομα ή εταιρείες πρέπει να έχουν πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες. Αντί να δημιουργήσουμε τις ίδιες βάσεις δεδομένων για τις ανάγκες όλων, η τεχνολογία εξελίχθηκε και μας έδωσε κατανεμημένες βάσεις δεδομένων.

Επίσης, τώρα χρησιμοποιώντας περισσότερα από ένα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες στις βάσεις δεδομένων τώρα. Δεν είναι τόσο υπέροχο?

Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω με ένα παράδειγμα. Σε μια εταιρεία, οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να έχουν ορισμένες συναντήσεις σε συγκεκριμένες ώρες. Επομένως, ο καθορισμός μιας διμερούς ημερομηνίας συνάντησης θα ήταν αρκετά δύσκολος στα ημερολόγια. Για να το βοηθήσουν αυτό, μπορούν όλοι να ρυθμίσουν τον διαθέσιμο χρόνο τους σε ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο από το οποίο μπορεί να επιτευχθεί ένα αντίστοιχο πρόγραμμα.

Αλλά αυτό είναι απλά ένα απλό παράδειγμα. Επομένως, οι κατανεμημένες βάσεις δεδομένων συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας με μεγαλύτερο ρυθμό. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σχεδόν σε όλα μόνο από τον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας, χωρίς να χρειάζεται να πάτε οπουδήποτε αυτοπροσώπως και να χάσετε χρόνο.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα και μερικές σοβαρές ερωτήσεις με τον νέο τύπο βάσης δεδομένων. Τυπικά προβλήματα όπως αυτά προκύπτουν:

 • Ποιος είναι αξιόπιστος για την κοινοποίηση των πληροφοριών σας?
 • Πώς να ξέρετε αν κάποιος είναι αυτός που λέει ότι είναι?
 • Τι επιτρέπεται να κάνουν οι άλλοι στη βάση δεδομένων?
 • Πώς θα εντοπίσετε ένα κατεστραμμένο προσωπικό?
 • Τι μπορείτε να κάνετε για την επίλυση διαφορών?

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν ορισμένα ελαττώματα με την ιδέα των κατανεμημένων βάσεων δεδομένων. Ωστόσο, η τεχνολογία Blockchain έρχεται με έναν σχετικά νέο τρόπο εξέτασης αυτών των βάσεων δεδομένων. Επιλύει τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με κοινές βάσεις δεδομένων.

 

Blockchain: Ένας νέος τύπος βάσης δεδομένων

Η τεχνολογία blockchain είναι μια νέα μορφή της βάσης δεδομένων χωρίς ανάγκη κεντρικής αρχής ή εμπιστοσύνης. Στην πραγματικότητα, οι κοινόχρηστες βάσεις δεδομένων συχνά ασχολούνται με θέματα εμπιστοσύνης. Ωστόσο, δεν θα εμπιστευτείτε απλά το άτομο που μόλις γνωρίζετε στο διαδίκτυο για να αποκτήσετε πληροφορίες από τα στοιχεία σας.

Εδώ η εμπιστοσύνη θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι θέλετε όλοι να εκτελούν νόμιμες ενέργειες στις βάσεις δεδομένων. Οι χρήστες δεν προσπαθούν να κλέψουν ο ένας τον άλλον προσωπικά στοιχεία ή να υποβαθμίσουν την απόδοση άλλων χρηστών χρησιμοποιώντας ψευδή μέσα. Αλλά με το blockchain, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για αυτό.

Ωστόσο, αυτό το ζήτημα εμφανίζει δύο είδη blockchain.

Προς το παρόν, πολλά από τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν blockchain χωρίς άδεια. Εδώ, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να συμμετάσχει στο δίκτυο και θα έχει πλήρη δικαιώματα για να εργαστεί σε αυτό. Για παράδειγμα, ο καθένας μπορεί να αγοράσει Ether ή Bitcoin. Και τα δύο αυτά δίκτυα είναι χωρίς άδεια.

Από την άλλη πλευρά, εάν διευθύνετε μια επιχείρηση, θα θέλατε λίγο περισσότερο απόρρητο. Έτσι, η χρήση της επιτρεπόμενης blockchain θα ήταν η στρατηγική προσέγγιση. Εδώ, οι χρήστες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα και να κάνουν συγκεκριμένες ενέργειες. Ορισμένα από αυτά επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να συμμετάσχει, ενώ επιτρέπουν μόνο σε προ-εγκεκριμένα άτομα να επαληθεύουν συναλλαγές.

Σε άλλες περιπτώσεις, μόνο προ-εγκεκριμένα άτομα μπορούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο μέσω επαλήθευσης ταυτότητας.

Επιπλέον, για εταιρικές περιπτώσεις, είναι καλύτερο να παραμείνετε σε εγκεκριμένο blockchain, καθώς θα δώσει περισσότερο πλεονέκτημα στην ίδια την εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα για την Ιστορία της Τεχνολογίας Blockchain.

 

Άδειες και συναίνεση Blockchain

Τα πρωτόκολλα συναίνεσης στην τεχνολογία blockchain παίζουν τεράστιο ρόλο όσον αφορά τη διατήρηση της ακεραιότητας του δικτύου. Επειδή είναι ένα δίκτυο χωρίς εμπιστοσύνη και δεν υπάρχει καμία κεντρική αρχή, η ανάγκη ασφάλειας πρέπει να είναι επίκαιρη.

Και εκεί είναι που παίζει το πρωτόκολλο συναίνεσης. Επιπλέον, αυτά τα δίκτυα χρησιμοποιούν blockchain για να βεβαιωθούν ότι όλες οι πληροφορίες στο καθολικό είναι στο σημείο. Για να γίνει αυτό, οι αλγόριθμοι συναίνεσης έχουν διαφορετικούς τρόπους ή σύνολο κανόνων για την απόδοσή τους.

Υπάρχουν πολλά είδη πρωτοκόλλου συναίνεσης με διαφορετικό χαρακτήρα εργασίας.

Για παράδειγμα, η απόδειξη της εργασίας είναι ο τρόπος επίτευξης συναίνεσης του Bitcoin. Άλλοι τύποι έχουν απόδειξη πονταρίσματος, απόδειξη χρόνου που έχει παρέλθει και πολλά άλλα. Μερικοί χρησιμοποιούν ακόμη και έναν διαφορετικό αλγόριθμο που ονομάζεται Byzantine Fault Tolerant.

Αλλά ανεξάρτητα από το πώς ή τον τύπο συναίνεσης που χρησιμοποιείτε, κάθε δίκτυο χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για να κωδικοποιεί τις πληροφορίες στο καθολικό. Με αυτόν τον τρόπο είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί και επομένως δεν είναι ευάλωτο σε επιθέσεις.

Επιπλέον, το εγκεκριμένο blockchain χρησιμοποιεί το βασικό σύστημα διαχείρισης ταυτότητας για να καταλάβει ποια μέλη είναι αξιόπιστα. Συνήθως, αυτά περιλαμβάνουν πιστοποίηση ή ψηφιακές υπογραφές.

Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να κατανοήσετε το blockchain στο επίπεδο κωδικοποίησης για να μάθετε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι πραγματικά.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Blockchain Transformation; Δείτε το βιβλίο αναπαραγωγής Blockchain Transformation!

 

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το Blockchain για επιχειρηματίες?

Πολλές υπάρχουσες επιχειρήσεις μπορούν να ταιριάζουν ιδιαίτερα στην τεχνολογία blockchain. Μπορούν να εξοικονομήσουν τεράστιο χρόνο, χρήμα και προφανώς να αυξήσουν την ασφάλεια. Επιπλέον, πολλοί μπορούν να ξεκινήσουν μια εντελώς διαφορετική αγορά με βάση το μόνο blockchain.

Η προηγούμενη γενιά του διαδικτύου ήταν εξαιρετική για την κοινή χρήση οποιουδήποτε είδους πληροφοριών όπως έγγραφα, τραγούδια, ιστοσελίδες, φωτογραφίες, email, βίντεο. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό ζήτημα. Έτσι, γίνεται αρκετά δύσκολο να αποδείξετε την ταυτότητά σας.

Οποιοδήποτε είδος συναλλαγής θα περιλαμβάνει στη συνέχεια έναν διαμεσολαβητή, όπως την προσωπική σας εταιρεία πιστωτικών καρτών ή την τράπεζά σας, για να επιβεβαιώσετε το άλλο άτομο ότι είστε όντως πραγματικά πριν αγοράσετε κάτι. Αυτό το σύστημα δημιούργησε καθυστερήσεις, τριβές, επιπλέον έξοδα και πολλά άλλα σημεία αποτυχίας που είναι πολύ εύκολο για έναν εισβολέα.

Αλλά το blockchain ανοίγει την πόρτα σε μια νέα σφαίρα. Ένα μέρος είναι πιο κατάλληλο για την ανταλλαγή πολύτιμων πληροφοριών χωρίς να ανησυχείτε για διαρροή. Οι άνθρωποι μπορούν τώρα να προσδιορίσουν ποιοι είναι πραγματικά και μπορούν να ανταλλάξουν ομόλογα, αποθέματα και χρήματα, ψήφους, πόντους πίστης, πνευματικές ιδιοκτησίες, εμπιστευτικά αρχεία κ.λπ..

Και έτσι, δεν θα έχει σημασία αν εμπιστεύεστε το άλλο άτομο ή όχι, όσο περνά από το σωστό κανάλι, θα μπορείτε να κάνετε συναλλαγές χωρίς παρέμβαση. Αφήστε την τεχνολογία να απαλλαγεί από τον μεσάζοντα και να εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Μπορεί να γίνει καλύτερο από αυτό?

 

Ρίξτε μια ματιά στο Ultimate Blockchain Cheat Sheet για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το blockchain με τον εύκολο τρόπο!

 

Κεφάλαιο-2: Τι είναι το Hyperledger?

Το Hyperledger είναι ένα έργο ανοιχτής πηγής του Linux Foundation, το οποίο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλαισίων και εργαλείων για προγραμματιστές και επιχειρήσεις. Το Hyperledger κοινότητα βοηθά τις επιχειρήσεις να πειραματιστούν με δίκτυα blockchain άνετα.

Το Hyperledger δημιουργήθηκε το 2015 για να βοηθήσει στην πρόοδο του blockchain για τις επιχειρήσεις δημιουργώντας μια κοινοπραξία μακρινών επιχειρήσεων.

Βασικές αρχές του Hyperledger Infographic

Γιατί δημιουργήθηκε?

Μετά την έκρηξη της δημοτικότητας της τεχνολογίας blockchain, πολλές εταιρείες ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα να συνεργαστούν με τη νέα τεχνολογία. Αλλά συνειδητοποίησαν ότι εάν αρχίσουν να συνεργάζονται, μπορούν να επιτύχουν πολύ περισσότερες καινοτομίες από ότι θα μπορούσαν να κάνουν ξεχωριστά.

Όλες αυτές οι εταιρείες αποφάσισαν στη συνέχεια να ενώσουν τους πόρους τους και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Οι διορατικές εταιρείες προσπαθούν τώρα να κάνουν την τεχνολογία blockchain πιο αποδεκτή και μια τυπική τεχνολογία κλάδου.

Το Ίδρυμα Linux πήρε την κηδεμονία του Hyperledger και άρχισε να εξαπλώνεται τα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, πάνω από 260 οργανισμοί συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το blockchain θα γίνει τεχνολογία βιομηχανικής ποιότητας.

Το Hyperledger έχει τώρα 12 έργα, με 10 ενεργές ομάδες εργασίας, 110+ συναντήσεις σε όλο τον κόσμο με 28.000 συμμετέχοντες. Όλοι όσοι ασχολούνται με το Hyperledger θέλουν να κάνουν την τεχνολογία blockchain αρθρωτή και ανοιχτή πηγή για εύκολη χρήση από όλους.

 

Είναι το Hyperledger Open Source, αλλά γιατί?

Το Hyperledger είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα. Συνήθως, σε περίπτωση ιδιόκτητου λογισμικού, ο πωλητής ή ο κατασκευαστής αδειοδοτεί τα προϊόντα και τις μετοχές μόνο με χρέωση. Σε αυτήν την περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την αρχική ρύθμιση κώδικα αυτού του λογισμικού. Αλλά σε ανοιχτό κώδικα, ο καθένας μπορεί να δει, να κατεβάσει και να κάνει αλλαγές στον κώδικα.

Επιπλέον, η τεχνολογία ανοιχτού κώδικα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για τις επιχειρήσεις blockchain.

Εάν ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα κωδικοποιηθεί, σχεδιαστεί και αναπτυχθεί σωστά, γίνεται αποτελεσματική επιλογή και είναι αποδεδειγμένο όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι πιο δημοφιλές και εξαιρετικά αξιόπιστο. Για παράδειγμα, το Linux OS είναι ανοιχτού κώδικα και λειτουργεί στο 90% του δημόσιου φόρτου εργασίας cloud. Εδώ, το 99% των υπερυπολογιστών το χρησιμοποιούν και το 80% των smartphone το χρησιμοποιούν. Ο Apache Web Server είναι επίσης ανοιχτός και υποστηρίζει περισσότερους από 405 ιστότοπους που θα βρείτε.

Λοιπόν, βλέπετε ότι οι πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα αποκτούν μεγαλύτερη έκθεση και ως επί το πλείστον τους αρέσει αυτός ο προγραμματιστής.

 

Το Open Source προσφέρει ορισμένα σημαντικά οφέλη

Υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλύτερα για πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα. Δείτε τα πέντε οφέλη των πλατφορμών ανοιχτού κώδικα –

 • Πιο ανταγωνιστικές δυνατότητες και δυνατότητες

Οι πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα δημιουργούν πιο ανταγωνιστικές εξειδικευμένες θέσεις καθώς προσφέρει πολλές δυνατότητες εντελώς δωρεάν. Για παράδειγμα, εάν λαμβάνετε τις ίδιες δυνατότητες σε δύο λογισμικά όπου το ένα πληρώνεται και το άλλο είναι ανοιχτού κώδικα, ποιο θα επιλέγατε?

Είναι προφανές ότι αυτές οι πλατφόρμες δίνουν στον ανταγωνισμό μια προσπάθεια για τα χρήματά τους, καθώς προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

 • Δεν υπάρχει κλείδωμα προμηθευτή, βοηθώντας τους πελάτες να αλλάζουν εύκολα

Συνήθως, σε ιδιόκτητο λογισμικό, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση κλειδώματος προμηθευτή. Είναι μια κατάσταση όπου δεν επιτρέπεται να ενημερωθείτε για την κωδικοποίηση του λογισμικού. Επίσης, για να αποκτήσετε το λογισμικό πρέπει να πληρώσετε ένα ορισμένο ποσό αμοιβής. Αυτό δεν επιτρέπει στους πελάτες να αλλάζουν εύκολα από το λογισμικό εάν δεν τους αρέσει μετά τη χρήση.

Αλλά στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για κλειδαριές προμηθευτών, εάν δεν σας αρέσουν, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε σε άλλο.

 • Υψηλής ποιότητας λύσεις

Ο ανοιχτός κώδικας προσφέρει περισσότερες λύσεις προηγμένης τεχνολογίας. Σε αυτήν την περίπτωση, η δυνατότητα διαλειτουργικότητας διασφαλίζει την ποιότητα του δικτύου. Το Blockchain υποφέρει από προβλήματα διαλειτουργικότητας. Ωστόσο, το Hyperledger παρέχει πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα που είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον για ένα διαλειτουργικό περιβάλλον.

Επιπλέον, ο ανοιχτός κώδικας επιτρέπει στον χρήστη να συνδεθεί ελεύθερα με άλλα κανάλια ανοιχτού κώδικα. Αλλά με ιδιόκτητο λογισμικό, γίνεται πολύ πιο δύσκολο.

 • Γρήγορες διορθώσεις σφαλμάτων και προσαρμογή για τη βελτίωση

Ο ανοιχτός κώδικας του, ο καθένας είναι ελεύθερος να εξετάσει τον κώδικα. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στο χρήστη με πιο γρήγορες διορθώσεις σφαλμάτων. Όποιος μπορεί να εξετάσει τον κώδικα μπορεί να καταλάβει το κενό και να κάνει τις αλλαγές για να το διορθώσει. Ακόμα περισσότερο, η προσαρμογή παίζει τεράστιο ρόλο εδώ.

Αλλά κάθε προγραμματιστής λειτουργεί διαφορετικά, και θα εκπλαγείτε να δείτε πώς ο καθένας προσαρμόζει τον ίδιο κώδικα ανάλογα με τις ανάγκες του. Αυτό προωθεί την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

 • Το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας είναι πολύ χαμηλότερο

Εργάζεστε σε μια λύση και για αυτό προσαρμόζετε ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Απλώς φανταστείτε το κόστος για την ίδια λύση χωρίς το αρχικό προϊόν ανοιχτού κώδικα. Δεν θα χρειαστείτε περισσότερα χρήματα και χρόνο για να αναπτύξετε τη λύση?

Λαμβάνετε ένα περιβάλλον που με συγκεκριμένη προσαρμογή θα ήταν ιδανικό για την επιχείρησή σας. Λοιπόν, γιατί θα ξοδεύατε επιπλέον χρήματα για να αναπτύξετε το ίδιο πράγμα από το μηδέν; Οι ανοιχτές πηγές δεν μπορούν να πάνε με κάθε περιβάλλον απευθείας από το κουτί. Αλλά σας δίνουν την ευκαιρία να κάνετε το τσίμπημα και σας εξοικονομεί πολύ κόστος.

 

Όχι μόνο ένα δωρεάν προϊόν

Προηγουμένως, το ανοιχτό κώδικα θα σήμαινε μόνο ότι είναι δωρεάν και οι άνθρωποι θα γοητευόταν. Αλλά τα σενάρια έχουν αλλάξει. Τώρα με μόνο “δωρεάν” ως χαρακτηριστικό δεν θα μπορεί να τραβήξει την προσοχή των προγραμματιστών.

Επιπλέον, οι άνθρωποι παρατηρούν τώρα τις βασικές αξίες του ανοιχτού κώδικα και οι επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν την αγορά τους, να μειώσουν τον κίνδυνο και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Τώρα οι οργανισμοί θέλουν να εργαστούν σε ένα στρατηγικό έργο που θα λύσει ορισμένα συγκεκριμένα ζητήματα προσανατολισμένα στη βιομηχανία.

Έτσι, με ανοιχτό κώδικα αντί να ανακαλύπτει ξανά ολόκληρη την ιδέα από το μηδέν, μπορούν να προσθέσουν περισσότερες βελτιώσεις για να το χρησιμοποιήσουν για άλλο σκοπό.

Όχι μόνο είναι εξαιρετικό για τεχνολογικές εξελίξεις καθώς βελτιστοποιεί την καινοτομία, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει το κόστος σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, εάν ένας κλάδος μπορεί να δημιουργήσει μια πλατφόρμα και άλλοι μπορούν να την βελτιώσουν με διαφορετικούς τρόπους, κάθε εταιρεία που χρειάζεται να πάρει την ίδια λύση μπορεί να την ωφελήσει από αυτές. Δεν χρειάζεται να ξαναχτίσουν τα πράγματα ξανά.

 

Το Open Source ενισχύει την εμπιστοσύνη

Η Hyperledger πιστεύει ότι το blockchain μπορεί να είναι η τέλεια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα ως παράδειγμα, καθώς ασχολείται πολύ με θέματα εμπιστοσύνης.

Το Blockchain διασφαλίζει μια άμεση προσέγγιση, ομότιμη μετάδοση, τα περισσότερα μέρη που δεν εμπιστεύονται το ένα το άλλο ή οποιοδήποτε είδος κυβερνητικού συστήματος. Έτσι, δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανένα μέρος για να επιλύσουν τις διαφορές τους. Επομένως, καθίσταται προφανές ότι εμπιστευόμαστε την ίδια την τεχνολογία blockchain.

Έτσι, το Hyperledger το καθιστά ανοιχτό κώδικα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν τώρα να ενώσουν και να οικοδομήσουν ένα κατάλληλο περιβάλλον για βιομηχανική ανάπτυξη και να έχουν αρκετή εμπιστοσύνη στην ίδια την τεχνολογία.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Blockchain; Ρίξτε μια ματιά στην Παρουσίαση Βασικών Αρχών Blockchain και εγγραφείτε στο μάθημα Webinar τώρα!

 

Κεφάλαιο-3: Hyperledger: The Enterprise Blockchain Greenhouse

Το Hyperledger λειτουργεί ως θερμοκήπιο blockchain που φέρνει μαζί προγραμματιστές, χρήστες και προμηθευτές από όλο τον κόσμο σε μια πλατφόρμα. Κάθε συμμετέχων στο δίκτυο έχει κάτι κοινό – όλοι θέλουν να μάθουν για το blockchain και να αναπτύξουν επιχειρηματικές λύσεις για τη χρήση τους.

Παρόλο που το blockchain είναι μια πραγματικά ισχυρή λύση, δεν θα μπορείτε να ταιριάξετε αυτήν την τεχνολογία παντού.

Κάθε εταιρεία έχει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της όσον αφορά το blockchain. Θέλουν να το τροποποιήσουν με τον δικό τους τρόπο ώστε να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Καθώς διαφορετικός οργανισμός έχει διαφορετικό είδος απαιτήσεων, το blockchain δεν μπορεί να είναι ένα ενιαίο σύστημα ή πρότυπο. Η Hyperledger αναμένει να αναπτύξει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη blockchains με διαφορετικά χαρακτηριστικά για κάθε επιχείρηση.

Ένας τύπος αρχιτεκτονικής θερμοκηπίου, στην περίπτωση αυτή, μπορεί να βοηθήσει στην άνθιση αυτής της τεχνολογίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Hyperledger παρέχει αυτήν τη δομή για να υιοθετήσει νέες ιδέες, βοηθώντας με την παροχή πόρων και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε τη σωστή διανομή.

Όντας ένας οργανισμός θερμοκηπίου, με το Hyperledger θα έχετε πολλά οφέλη. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω οφέλη:

 • παρακολουθείτε τις εξελίξεις
 • Βελτιωμένη παραγωγικότητα χρησιμοποιώντας ειδικότητα
 • Συνεργατική προσέγγιση
 • Έλεγχος ανώτερης τιμής του κώδικα
 • Διαχείριση πνευματικής ιδιοκτησίας

 

Οφέλη Hyperledger

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις

Γνωρίζουμε πώς μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό να περιηγηθείτε στο περιβάλλον ανοιχτού κώδικα του Hyperledger. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι από τους οργανισμούς ενδέχεται να εγκαταλείψουν μόνο λόγω της πολυπλοκότητας και του κόστους ή να μην ξεκινήσουν ποτέ την ανάπτυξή τους.

Αλλά με το Hyperledger μπορείτε να μειώσετε όλο το βάρος της έρευνας καθώς εργάζεστε σε ένα συνεργατικό περιβάλλον με σαφή επικοινωνία. Έτσι, ένα καλό κανάλι επικοινωνίας που σας βοηθά να παρακολουθείτε αρκετά γρήγορα την κωδικοποίηση ή την ανάπτυξη. Μακροπρόθεσμα, θα μπορείτε να αναπτύξετε μια λύση πολύ πιο γρήγορα.

 

Βελτιωμένη παραγωγικότητα χρησιμοποιώντας ειδικότητα

Ένα από τα βασικά οικονομικά της παραγωγικότητας είναι ο καταμερισμός της εργασίας. Ίσως το γνωρίζετε ως εξειδίκευση. Αυτή η τεχνική εξασφαλίζει την καλύτερη παραγωγικότητα από κάθε είδους οργανισμό. Το Hyperledger χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνική για να ενισχύσει την ανάπτυξη οποιουδήποτε έργου.

Εδώ, όλοι δεν θα κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα. Αλλά το Hyperledger καταδεικνύει τα δυνατά του κοστούμια και επιτρέπει σε αυτούς τους ανθρώπους να εργαστούν σε αυτόν τον ειδικό τομέα. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι γίνονται εμπειρογνώμονες σε ό, τι υπερέχουν και επίσης η συνολική αύξηση της παραγωγικότητας.

Τα οφέλη είναι αμέτρητα. θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε περισσότερη αξία, μεγαλύτερη τεχνογνωσία και σταθερή παραγωγικότητα. Καθώς το blockchain είναι ανοιχτού κώδικα, χωρίς το Hyperledger, το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα ήταν πολύ πιο δύσκολο.

Διακόπτει επίσης τον ανταγωνισμό καθώς οι άνθρωποι εργάζονται στον ιδιαίτερο ατομικό τους τομέα, οπότε δεν υπάρχει κανένα σημείο ανταγωνισμού. Το Hyperledger θα σας ενθαρρύνει να ενώσετε τις δυνάμεις σας και να χρησιμοποιήσετε την έρευνά τους με καλό τρόπο.

 

Συνεργατική προσέγγιση

Το Blockchain τυχαίνει να είναι ένα αθόρυβο περιβάλλον για τώρα. Αλλά συνήθως σε αυτό το είδος περιβάλλοντος, πολλοί άνθρωποι τείνουν να αντιγράφουν τις εξελίξεις του καθενός. Η αναπαραγωγή όλων των εξελίξεων στο blockchain είναι εξαιρετικά μη παραγωγική, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα πολλά ανοιχτά μυαλά προγραμματιστών στην ομάδα blockchain.

Στο Hyperledger, θα δείτε κάτι διαφορετικό. Εδώ, η συνεργασία είναι η προτεραιότητα. Χρησιμοποιώντας τη συνεργασία, το Hyperledger μπορεί να αποφύγει την πιθανότητα επανάληψης να βελτιώσει τη συνολική εξέλιξη. Επιπλέον, ενθαρρύνει επίσης ολόκληρη την κοινότητα.

Καθώς θα συνεργαστούν, η διαλειτουργικότητα θα ήταν ένα άλλο πιθανό χαρακτηριστικό, το Hyperledger θα μπορεί να επιτύχει εύκολα.

 

Έλεγχος ανώτερης αξίας κώδικα

Οποιοδήποτε είδος λογισμικού ανοιχτού κώδικα εκτιμάται πάντα για το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας. Αυτή η ποιότητα προέρχεται από μια προσεκτική παρατήρηση του κώδικα και από πολλά σφάλματα. Το Hyperledger θα συνεχίζει να προωθεί τον ποιοτικό έλεγχο της κωδικοποίησης για κάθε έργο του.

Η τεχνική επιτροπή του Hyperledger θα συνεχίσει να αναθεωρεί κάθε γραμμή κώδικα εφόσον συμμετέχουν στην ομάδα. Δημιουργεί έναν νέο τύπο ακμής για το δίκτυο. Κάθε νέο έργο θα λάβει το εύλογο μερίδιο της κριτικής του και από αυτό οι προγραμματιστές μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ποιότητας.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα μακροπρόθεσμα μέλη θα μπορούσαν να μάθουν από νέα έργα και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και στο έργο τους. Με αυτόν τον τρόπο το Hyperledger επιτυγχάνει το επίπεδο ποιότητας των ανώτερων στην κωδικοποίηση.

 

Χειρισμός πνευματικής ιδιοκτησίας

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του Hyperledger είναι ο χειρισμός της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με την αρχιτεκτονική του θερμοκηπίου, το Hyperledger μπορεί να διασφαλίσει πιο συνεπή φροντίδα της πνευματικής ιδιοκτησίας. Το Hyperledger χρησιμοποιεί άδεια κώδικα Apache 2.0. Χρησιμοποιεί επίσης άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International για οποιοδήποτε είδος περιεχομένου.

Και οι δύο αυτές άδειες προστατεύουν την πνευματική ιδιοκτησία και είναι εξαιρετικά φιλικές για τις επιχειρήσεις.

Έτσι, το Hyperledger χρησιμοποιεί μια ενιαία συνεπή προσέγγιση για την πνευματική ιδιοκτησία και απαλλάσσεται από το κόστος και τον περίπλοκο χαρακτήρα των συμβατικών σχέσεων.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Hyperledger χωρίς να ανησυχείτε για νομικά ζητήματα. Το Hyperledger είναι εδώ για να έχει την πλάτη σας.

 

Κεφάλαιο-4: Αρχιτεκτονική σχεδιασμού Hyperledger

Τα κατανεμημένα καθολικά έχουν πάντα μια σημαντική απαίτηση κυρίως για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης. Για παράδειγμα, εάν οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι έχουν ένα τεράστιο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ τους, όπως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τότε το blockchain θα μπορούσε να παίξει χρησιμοποιώντας τον μικρότερο χρόνο επιβεβαίωσης και τους αλγόριθμους ταχείας συναίνεσης.

Από την άλλη πλευρά, εάν οι συμμετέχοντες έχουν ελάχιστη εμπιστοσύνη, τότε θα πρέπει να πάνε για πιο αργό χρόνο επεξεργασίας με περισσότερη ασφάλεια.

Infographic Σχεδιασμός Αρχιτεκτονικής και Χρήσεων Hyperledger

Η Hyperledger θέλει να καλύψει κάθε πιθανή περίπτωση χρήσης στην αγορά. Γνωρίζουν ότι διαφορετικά σενάρια επιχειρήσεων έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Γι ‘αυτό το Hyperledger κάνει τις αλλαγές με αποκέντρωση, χρόνους επιβεβαίωσης, εμπιστοσύνη και πολλά άλλα ζητήματα. Κάθε ζήτημα μπορεί να βελτιστοποιηθεί για βελτίωση στο Hyperledger.

Για να αντιμετωπίσει την ποικιλομορφία, κάθε έργο Hyperledger ακολουθεί μια συγκεκριμένη σχεδιαστική αρχιτεκτονική. Περιλαμβάνουν:

 • Αρθρωτή σχεδίαση
 • Εξαιρετικά ασφαλής πλατφόρμα
 • Διαλειτουργικό
 • Cryptocurrency-agnostic
 • Υποστήριξη API υψηλού επιπέδου

 

Η αρχιτεκτονική:

Αρθρωτή σχεδίαση

Το Hyperledger εργάζεται πάντα σε αρθρωτά πλαίσια που είναι επεκτάσιμα. Εδώ χρησιμοποιούν κοινά δομικά στοιχεία, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά σε άλλα έργα. Αυτή η αρθρωτή δομή είναι αρκετά αποτελεσματική καθώς οι προγραμματιστές μπορούν να πειραματιστούν χωρίς να επηρεάσουν τη συνολική δομή του δικτύου.

Αυτό διασφαλίζει τη δημιουργία ενός ξεχωριστού στοιχείου που μπορείτε να συνδυάσετε και να δημιουργήσετε ένα κατανεμημένο καθολικό βάσει αυτού.

Είναι μια τέλεια προσέγγιση που θα πάρετε από τα έργα Hyperledger. Οι προγραμματιστές σας θα μπορούσαν να εργαστούν ξεχωριστά σε κάθε μοντέλο και, στη συνέχεια, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε άλλα προηγούμενα μοντέλα για να δημιουργήσετε ένα νέο.

Η ομάδα εργασίας Hyperledger Architecture δηλώνει όλες τις ενότητες για διαφορετικές χρήσεις, όπως έξυπνα συμβόλαια, αποθήκευση καθολικών, ταυτότητα, κρυπτογραφία, συναίνεση, πολιτική και επικοινωνία.

 

Εξαιρετικά ασφαλής πλατφόρμα

Ποιος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για κάθε κατανεμημένο καθολικό; Το εκτεταμένο επίπεδο ασφάλειας είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του DLT. Καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης όπου μπορεί να χρειαστεί να ασχοληθείτε με ευαίσθητα δεδομένα ή συναλλαγές υψηλής αξίας.

Καθώς τα κατανεμημένα δίκτυα αντιμετωπίζουν ένα φορτίο κόμβων, βάσεων κώδικα και ροών δεδομένων, ο χάκερ στοχεύει κυρίως αυτά τα είδη δικτύων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ασφάλεια πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα κάθε υποδομής. Εν τω μεταξύ, η εξασφάλιση του blockchain δεν είναι εύκολη δουλειά. Είναι επειδή το Hyperledger πρέπει να παρέχει πολλές λειτουργίες διατηρώντας παράλληλα την αντίσταση.

Η ανθεκτικότητα και η ασφάλεια είναι οι δύο παράγοντες που επιτρέπουν την ανάπτυξη οποιουδήποτε είδους blockchain εταιρικής ποιότητας. Με αυτόν τον τρόπο το Hyperledger μπορεί να προσφέρει μια κριτική αρχιτεκτονική για τις επόμενες γενιές.

Όλα τα έργα τους έχουν απόλυτη ασφάλεια και ακολουθούν τις ίδιες αρχές της βασικής υποδομής των ιδρυμάτων Linux. Ωστόσο, θα χαρείτε να γνωρίζετε ότι όλα τα πρωτόκολλα, οι αλγόριθμοι και η κρυπτογράφηση Hyperledger ελέγχονται τακτικά. Είναι ως επί το πλείστον ειδικοί ασφαλείας ή άλλη κοινότητα που ελέγχει αυτούς τους κωδικούς.

 

Διαλειτουργικό

Στο μέλλον, για να αποκτήσουν blockchain σε κάθε τομέα της ζωής μας, πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν χωρίς προβλήματα με άλλα συστήματα. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορούν να ανταλλάξουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα και να δημιουργήσουν ένα πιο ισχυρό σύστημα δικτύου.

Η Hyperledger θέλει να κάνει όλες τις εφαρμογές και τις έξυπνες συμβάσεις φορητές για κάθε άλλο δίκτυο blockchain εκεί έξω.

Έτσι, το Hyperledger προσπαθεί να δημιουργήσει ένα διαλειτουργικό δίκτυο που μπορεί να ενισχύσει τη διαδικασία υιοθέτησης του blockchain.

 

Cryptocurrency-agnostic

Το Hyperledger δεν ασχολείται με κρυπτονομίσματα ή οποιοδήποτε είδος διακριτικών στις πλατφόρμες τους. Όλα τα έργα τους είναι κρυπτονομιστικά. Επιπλέον, το Hyperledger υπόσχεται επίσης να μην εκδώσει ποτέ το κρυπτονομίσματός τους.

Επειδή πιστεύουν στην βασική τεχνολογία όχι μόνο για τη διαχείριση οποιουδήποτε είδους κρυπτονομισμάτων, αλλά καθώς πολλές εταιρείες μπορεί να θέλουν να έχουν κρυπτονομίσματα στο blockchain τους, το Hyperledger θα σας δώσει τις επιλογές για τη δημιουργία των κρυπτονομισμάτων σας στο δίκτυο.

Ωστόσο, το δίκτυο δεν χρειάζεται πραγματικά κρυπτονομίσματα για να λειτουργήσει.

 

Υποστήριξη API υψηλού επιπέδου

Κάθε έργο Hyperledger θα σας δώσει εύχρηστο και γεμάτο δυνατότητες υποστήριξη API. Όλα τα API που παρέχουν είναι ικανά να διαχειριστούν τη διαλειτουργικότητα. Τα Hyperledger API θα σας επιτρέψουν να επικοινωνήσετε με το βασικό τους σύστημα από μια εξωτερική εφαρμογή πελάτη και δίκτυο.

Όλα τα API βοηθούν το blockchain ή οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού να πολλαπλασιαστεί σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης.

 

Κεφάλαιο-5: Θήκες χρήσης Core Hyperledger

Τώρα ας μιλήσουμε περισσότερο για τις περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger. Θα καταλάβετε την ιδέα πολύ καλύτερα με αυτά. Κάθε περίπτωση χρήσης αντλείται από τη δική τους οπτική. Αυτά είναι μερικά από τα δημοφιλή παραδείγματα. Εκτός από αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Hyperledger σε πολλούς άλλους τομείς.

Μερικά από αυτά δίνονται παρακάτω. Ρίξε μια ματιά!

 • ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
 • Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
 • Φροντίδα υγείας
 • ΤΟ
 • Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας
 • Κυβέρνηση
 • Αυτοκίνητο
 • ΜΜΕ και ψυχαγωγία

Σε κάθε περίπτωση χρήσης του Hyperledger, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία τους. Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει ειδική απόδειξη της έννοιας. Ας δούμε τι είναι –

 

1. Τραπεζικές

Εάν θέλετε να λάβετε δάνειο από την τράπεζά σας, θα πρέπει να δώσετε πολλές πληροφορίες που θα πείσουν τις τράπεζες να δώσουν το δάνειο. Οι τράπεζες θέλουν να δώσουν ένα δάνειο. Αλλά πρέπει επίσης να αναλάβουν έναν καλό κίνδυνο όταν γνωρίζουν ότι ο δανειολήπτης μπορεί να τους εξοφλήσει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τράπεζες ζητούν κάθε είδους πληροφορίες επαλήθευσης όπως κυβερνητικό αναγνωριστικό, ετήσιο εισόδημα, ημερομηνίες γέννησης, αριθμό διαβατηρίου και ούτω καθεξής.

Τελικά, όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για το PII είναι απλώς για την επαλήθευση της πιστοληπτικής ικανότητάς σας. Ορισμένοι από τους κανονισμούς επιτρέπουν την ανταλλαγή αυτών των πληροφοριών με τις αρχές για πιθανή πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ωστόσο, η λήψη όλων αυτών των πληροφοριών, θα έκανε την τράπεζα έναν νούμερο ένα στόχο για έναν χάκερ. Και αν με κάποιο τρόπο οι χάκερ μπορούσαν να ξεπεράσουν το τείχος προστασίας, κάθε άτομο που είχε επενδύσει σε αυτήν την τράπεζα θα κινδύνευε.

Από την άλλη πλευρά, αυτή δεν είναι μια εύκολη λύση και για εσάς. Η διαδικασία υποβολής αίτησης δανείου απαιτεί πολύ χρόνο. Με κάθε νέα εφαρμογή, διακινδυνεύετε επίσης την κατάχρηση όλων των προσωπικών σας στοιχείων.

Όμως, αυτές οι περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger θα σας επιτρέψουν να μοιραστείτε τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς να ανησυχείτε για οποιοδήποτε τρόπο.

 

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy είναι ικανή να χειριστεί τη διαδικασία

Με την Hyperledger Indy, κάθε αιτών θα κοινοποιούσε μόνο τις πληροφορίες που απαιτούνται για την επιβεβαίωση της ταυτότητας ή της κατάταξής της από την τράπεζα. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι παίρνουν ένα αληθινό σύστημα και η πίεση στις τράπεζες μειώνεται πολύ.

Εάν αναζητάτε δάνειο ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που περιλαμβάνει την κοινοποίηση των προσωπικών σας στοιχείων στις τράπεζες, τότε μπορείτε να το κάνετε σε χιλιοστά του δευτερολέπτου με την αρχιτεκτονική Hyperledger Indy. Όχι μόνο ένας, αλλά η εφαρμογή σε 100 δανειστές θα γίνει μέσα σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Αντί να αποκαλύψετε το PII σας, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε απόδειξη μηδενικής γνώσης για να επαληθεύσετε ότι είστε άνω των 21 ετών και ότι η πληρωμή φόρου σας πέρυσι περνά από ένα συγκεκριμένο όριο. Θα μπορείτε επίσης να αποδείξετε την ταυτότητα της κυβέρνησής σας και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy διασφαλίζει τη λύση ταυτότητας με βάση το καθολικό για κάθε είδους εταιρεία που χρειάζεται να προσφέρει αξία σε πολλά μέρη. Θα σας ζητηθεί συγκατάθεση πριν μοιραστείτε τις πληροφορίες, επομένως θα έχετε τον πλήρη έλεγχο όλων των πληροφοριών σας.

 

Ενίσχυση με άλλα έργα Hyperledger

Η θήκη χρήσης θα μπορούσε να γίνει πιο συμπαγής με άλλα έργα Hyperledger στο μείγμα.

Για παράδειγμα, το Hyperledger Burrow θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε κάθε αίτηση δανείου σε έξυπνη σύμβαση. Σε αυτό το συμβόλαιο, θα μπορείτε να επαληθεύσετε ορισμένους κανόνες και να επεξεργαστείτε αυτόματα το δάνειο.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν θήκες χρήσης υφασμάτων υπερκαλλιέργειας εδώ. Μπορεί να δημιουργήσει ένα σύστημα συμμετοχής για να επικυρώσει τυχόν προϋπάρχοντα μέλη και να προσφέρει αυτόνομη ταυτότητα γι ‘αυτό. Οι θήκες χρήσης υφασμάτων Hyperledger μπορούν πραγματικά να λάμψουν σε αυτό το αρχείο.

 

2. Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Γιατί οποιαδήποτε χρηματοοικονομική υπηρεσία χρησιμοποιεί blockchain; Λοιπόν, η κύρια ώθηση που τροφοδοτεί αυτούς τους τομείς είναι η εμπιστευτικότητα, το απόρρητο και η υπευθυνότητα. Και προφανώς, οι περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger μπορούν να περιλαμβάνουν και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για όλες τις δυνατότητες.

Οι ειδικές συμμορφώσεις των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και να γνωρίζουν τον πελάτη σας για να επικυρώσουν την ταυτότητα κάθε ατόμου. Όλες αυτές οι απαιτήσεις δημιουργούν εγκεκριμένα ή ιδιωτικά blockchain. Λοιπόν, επειδή τα δημόσια blockchain δεν είναι σε θέση να παρέχουν την εμπιστευτικότητα που χρειάζονται.

Η μετα-συναλλαγή επεξεργασία σε αυτούς τους χρηματοοικονομικούς τομείς είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger. Και μπορείτε πραγματικά να επωφεληθείτε από αυτό.

 

Ένα τυπικό βήμα της μετα-συναλλαγής επεξεργασίας –

Συνήθως, η μετα-συναλλαγή επεξεργασία θα καλύψει κάθε μικρό βήμα που γίνεται μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της συναλλαγής. Ας δούμε ποια είναι τα βήματα:

 • Επικύρωση του Tarde: Η επιβεβαίωση και η επικύρωση της συναλλαγής πραγματοποιείται αμέσως μετά τη διαπραγμάτευση.
 • Εκκαθάριση του διακανονισμού: Για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή θα πρέπει να ταιριάξετε με τις αρχικές οδηγίες και να ακολουθήσετε με την επιβεβαίωση της αντιστοίχισης με τις οδηγίες.
 • Επίλυση: Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε τις νομικές υποχρεώσεις για την οριστικοποίησή της. Αυτό θα περιλαμβάνει κάθε μεμονωμένο μέρος που θα είναι παρόν και θα τους ενημερώνει για το θέμα.
 • Επιμέλεια του εμπορίου: Εάν πολλά μέρη έχουν την επιτήρηση μιας συναλλαγής όπως η ιδιοκτησία, τότε η διανομή του ακινήτου γίνεται ταυτόχρονα.
 • Τελική αναφορά: Αφού ικανοποιήσει τα πάντα, η παραπάνω αναφορά στην αρχή ολοκληρώνει την ανταλλαγή.

Έτσι, βλέπετε ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζατε ότι ήταν. Το σημερινό εμπόριο πάσχει από διπλή προσπάθεια, σημεία συμφόρησης και καθυστερήσεις.

 

Το Hyperledger μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας

Εάν συγκρίνετε το ίδιο μοντέλο επεξεργασίας της συναλλαγής με το blockchain, θα δείτε μεγαλύτερη αύξηση της απόδοσης σε κάθε βήμα.

Χρησιμοποιώντας τη λύση peer to peer του blockchain, οποιοδήποτε μέρος θα μπορούσε να παράσχει τις πληροφορίες συναλλαγών για επαλήθευση άλλων μερών. Κάνοντας τα πάντα στην πλατφόρμα Hyperledger blockchain θα βελτιώσει ολόκληρη τη διαδικασία και το δίκτυο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τρίτος. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, πολύ πιο ασφαλής.

Μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από άλλες πολυπλοκότητες, καθώς όλα όσα χρειάζονται θα μπορούσαν να αποθηκευτούν στο δίκτυο. Έτσι, μπορείτε απλώς να παρέχετε τις πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο άτομο και να τις ολοκληρώσετε σε λίγα λεπτά.

Εσύ τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τα βασικά βήματα για την επεξεργασία μετά το εμπόριο μπορούν να βρίσκονται στην πλατφόρμα αρκετά εύκολα.

 

Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα Έργα Hyperledger

Υπάρχουν πολλά έργα Hyperledger με πολλαπλή θήκη χρήσης για την κάλυψη όλων των λειτουργιών των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Οι περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger Fabric από αυτή την άποψη μπορούν να συμβάλουν στην αποσύνδεση του leger με ξεχωριστά σύνολα υποστήριξης και τον καθορισμό συγκεκριμένων κόμβων για προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η αναπαραγωγή των ίδιων δεδομένων δεν θα μπορούσε να συμβεί στο δίκτυο λόγω των συναίνεσης αλγορίθμων.

Το Hyperledger Sawtooth μπορεί να προσφέρει τις λειτουργικές συναλλαγές του για να προσφέρει μια ισχυρή και αξιόπιστη λύση για τις συναλλαγές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ασφαλείς λειτουργίες έξυπνης σύμβασης στην εταιρεία τους για να διεκπεραιώσει τις απαιτήσεις ακόμη πιο γρήγορα χωρίς πρόσθετα έγγραφα. Αυτό μειώνει τελικά τον παράγοντα κινδύνου που σχετίζεται με αυτά τα ιδρύματα.

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy θα μπορούσε να βοηθήσει στις πολιτικές απορρήτου της χωρίς να διακυβεύεται τίποτα. Όλα τα έργα δημιουργούν έτσι ένα υπέροχο οικοσύστημα όπου το καθένα μπορεί να συνεισφέρει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του και να συμβάλει στη διατήρηση της ασφάλειας των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

 

3. Υγειονομική περίθαλψη

Η υγειονομική περίθαλψη είναι μια από τις κορυφαίες περιπτώσεις χρήσης Hyperledger στην αγορά τώρα. Με τη βοήθεια του blockchain Hyperledger τώρα ο τομέας μπορεί επιτέλους να εξορθολογίσει τους γιατρούς που είναι διαπιστευτές. Οι γιατροί πιστοποίησης είναι πραγματικά σημαντικοί για την υγειονομική περίθαλψη. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο να γνωρίζει αν οι γιατροί τους είναι πραγματικά αξιόπιστοι ή ικανές να συμμετάσχουν.

Όμως, η διαδικασία για αυτό απαιτεί πολύ χρόνο. Και για να μην αναφέρουμε την τεράστια ποσότητα χαρτιού που αφήνει πίσω. Ο διπλός έλεγχος κάθε δεδομένων από αυτά τα αρχεία απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο τόσο για τον ιατρό όσο και για το νοσοκομείο.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η παραποίηση ναρκωτικών. Ένα μεγάλο κομμάτι ναρκωτικών παραποιείται κάθε χρόνο. Και το αποτέλεσμα – η ταλαιπωρία των καταναλωτών. Όχι μόνο αυτά τα φάρμακα είναι επικίνδυνα, αλλά πλήττουν επίσης τις βιομηχανίες υγειονομικής περίθαλψης με κακή αντιπροσωπεία.

Οι περιπτώσεις χρήσης υπερκαλλιέργειας μπορούν επίσης να συμπληρώσουν την επαλήθευση της αξίωσης ασφάλισης υγείας εδώ. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η διεκπεραίωση των απαιτήσεων ασφάλισης υγείας απαιτεί πολύ χρόνο. Αντί να ξεκουραστούν οι ασθενείς, τότε πρέπει να ασχοληθούν με τη γραφική εργασία και τη διαδικασία, πράγμα που είναι πραγματικά τρομακτικό.

 

Το Hyperledger Blockchain μπορεί να βοηθήσει σε αυτό

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy είναι περισσότερο από ικανή να χειριστεί το ζήτημα της πιστοποίησης των νοσοκομείων. Μπορεί να παρέχει ένα ασφαλέστερο δίκτυο όπου οι ιατρικές σχολές θα ανεβάζουν τα διαπιστευτήρια των γιατρών και θα δημιουργούν τις ταυτότητες επαλήθευσής τους.

Κάθε νοσοκομείο μπορεί τώρα να ζητήσει απλώς την ανάγκη να γνωρίζει πληροφορίες από το δίκτυο και να επαληθεύει εάν είναι ικανοί ή όχι. Δεν θα χρειαστεί να καλέσουν τις ιατρικές σχολές απευθείας για επαλήθευση.

Επίσης, η παρακολούθηση των ναρκωτικών και η επιτάχυνση της διαδικασίας ασφαλιστικής απαίτησης είναι το Hyperledger blockchains άλλο ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό.

 

4. Πληροφορική

Με το blockchain τώρα οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν την αυτο-κυρίαρχη ταυτότητά τους άνετα. Αυτή είναι μια μοναδική ιδέα όπου κάθε άτομο θα έχει το δικό του αναγνωριστικό και θα μπορεί να ελέγχει τα δεδομένα σε αυτό. Στην ενότητα IT, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές εξελίξεις.

Μία από τις πιο συναρπαστικές εφαρμογές του blockchain είναι για την αυτο-κυρίαρχη ταυτότητα: η ιδέα ότι ένα άτομο κατέχει τη δική του «ταυτότητα» και ελέγχει τα δεδομένα γύρω από αυτό. Αυτό έχει βαθιές επιπτώσεις στην εταιρική πληροφορική.

 

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy ταιριάζει ακριβώς εδώ

Το καθολικό Indy προσφέρει μια αυτόνομη ταυτότητα. Σε συνδυασμό με τους παραδοσιακούς τρόπους της ταυτότητας, θα έχετε πολύ περισσότερη ασφάλεια και κρυπτογραφία χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα.

Η έκδοση μεμονωμένων υπογραφών και η προσφορά πλούσιων μεταδεδομένων είναι ο πρωταρχικός στόχος της Indy. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές με άλλα καθολικά. Αυτός ο τύπος ταυτότητας δεν αποκρύπτεται, κοινοποιείται ή ενοποιείται. Όλες οι ταυτότητες είναι φορητές εδώ. Έτσι, μπορείτε απλώς να φέρετε το αναγνωριστικό σας μαζί σας όπου υπάρχει κατανεμημένο καθολικό.

Ένας χρήστης που χρησιμοποιεί την ταυτότητά του σε οποιονδήποτε οργανισμό θα ήταν ασφαλής, καθώς ο οργανισμός δεν θα μπορεί να επηρεάσει τα δεδομένα στο αναγνωριστικό των χρηστών.

Έτσι, η χρήση του Indy μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να έχουν υψηλού επιπέδου ασφάλεια για την Πληροφορική. Γι ‘αυτό είναι μια άλλη κορυφαία θήκη Hyperledger.

 

5. Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Ίσως πιστεύετε ότι η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας ως ένα αρκετά εύκολο μοντέλο, αλλά καθώς οι μέρες περνούν από την αρχιτεκτονική γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Λόγω της σύνθετης διαχείρισης της φύσης, κάθε στάδιο της αλυσίδας εφοδιασμού γίνεται εμπόδιο.

Ξεκινώντας από την κατασκευή, καθίσταται ανάγκη να εντοπιστεί η πρόοδος του προϊόντος που αφήνει στο ταξίδι του στην πόρτα των πελατών. Ο κατασκευαστής παράγει ποιοτικά προϊόντα, αλλά κάπου κατά τη διάρκεια της αποστολής πολλά προϊόντα κλέβονται ή αντικαθίστανται. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες δεν είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Επίσης, κάθε τομέας της αλυσίδας εφοδιασμού ασχολείται με συναλλαγές. Όσο περισσότερο η διαδικασία εξορθολογίζεται, τόσο καλύτερη είναι η παραγωγικότητα.

 

Τα έργα Hyperledger μπορούν να διαχειριστούν την εφοδιαστική αλυσίδα

Το Hyperledger Sawtooth μπορεί να είναι χρήσιμο για τη διαχείριση των αλυσίδων εφοδιασμού. Με αυτό οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ιχνηλασιμότητας, όπου κάθε στάδιο της αλυσίδας εφοδιασμού θα βρίσκεται στο καθολικό. Χρησιμοποιώντας αισθητήρες IoT, το καθολικό μπορεί να καταγράψει τη θέση, τη θερμοκρασία και άλλους παράγοντες σε περίπτωση αποστολής.

Αυτό θα επέτρεπε επίσης στις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν ποιος είναι ο διεφθαρμένος άνθρωπος και πώς εκμεταλλεύονται το σύστημα.

Επίσης, η χρήση της δυνατότητας έξυπνης σύμβασης του Sawtooth θα επέτρεπε την ομαλή πραγματοποίηση πληρωμών σε κάθε στάδιο. Η επιχείρηση μπορεί πραγματικά να επωφεληθεί από αυτές τις περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger.

 

6. Κυβέρνηση

Οι κυβερνήσεις πρέπει να διατηρήσουν πολλά καθήκοντα, όπως η παροχή πολιτικών δικαιωμάτων, η ικανοποίηση των απαιτήσεων συμμόρφωσης, η καταπολέμηση δόλιων δραστηριοτήτων χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές, αξιόπιστο κανάλι. Ωστόσο, το υπάρχον μοντέλο δεν είναι αρκετό για να πολεμήσει ή να παρέχει στους πολίτες τη φροντίδα που απαιτούν.

Τα υπάρχοντα μοντέλα έχουν πολλά ελαττώματα και η διαφθορά είναι το κορυφαίο σημείο σε ένα τυπικό κυβερνητικό σύστημα. Οι άνθρωποι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους και θα βασίζονταν σε άλλα τρίτα μέρη που θα μπορούσαν εύκολα να εκμεταλλευτούν τις πληροφορίες τους με το πρόσχημα να τους βοηθήσουν. Οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως κανένας άλλος τομέας – διοικήσεις, αρχιτέκτονες δεδομένων και πολιτική απορρήτου.

Η θήκη χρήσης Hyperledger στην κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει το σύστημα με το κατάλληλο δίκτυο χωρίς ασφάλεια και διαφθορά που χρειάζεται. Από την επιβολή νόμων έως την έκδοση ταυτότητας μπορούν να γίνουν στο ίδιο το δίκτυο.

 

Έργα Hyperledger μπορούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση

Ξεκινώντας από την αντικατάσταση μιας απλής πινακίδας για την αλλαγή έκτακτης ανάγκης, όλα θα μπορούσαν να παρακολουθούνται χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική Hyperledger Fabric. Επιπλέον, οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το πλαίσιο για να δημιουργήσει ένα σύστημα μεγάλης κλίμακας.

Με αυτήν τη νέα περίπτωση χρήσης Hyperledger θα μπορείτε να παρακολουθείτε οποιοδήποτε είδος χρησιμότητας μέσα σε μια πόλη. Έτσι, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη και να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους με άνεση.

Επιπλέον, η ύπαρξη ενός διαφανούς εκλογικού συστήματος θα διατηρήσει την εμπιστοσύνη στο κυβερνητικό σύστημα.

Με την αρχιτεκτονική Hyperledger Indy, η έκδοση ταυτότητας διακυβέρνησης θα είναι ένα κομμάτι κέικ. Το έργο Hyperledger έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα κατάλληλο δίκτυο όπου μπορεί να εκδίδεται και να διατηρείται σε ασφαλές μέρος η ταυτότητα κάθε πολίτη.

Η χρήση της ταυτοποίησης σε οποιονδήποτε τομέα του κυβερνητικού συστήματος θα ήταν τότε ευκολότερη. Μπορούν απλώς να ζητήσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται από το καθολικό και να πάρουν ό, τι χρειάζονται.

 

7. Αυτοκίνητο

Σήμερα οι μονάδες μεταφοράς έχουν πολύ πιο περίπλοκη φύση στο σύστημα δικτύου. Πολλά αυτοκίνητα έρχονται με δόσεις λογισμικού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανάγκη ασφάλειας στο σύστημα γίνεται δυσκολότερη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει τώρα να ασχοληθεί με μικροπληρωμές, υπηρεσίες κινητικότητας, φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, έξυπνη δομή αυτοκινήτου και πολλά άλλα.

Για να μην αναφέρουμε τα μέρη του κλάδου. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν μια παγκόσμια αγορά, και για αυτό, προμηθεύουν τα μέρη τους παγκοσμίως. Αλλά λόγω της κατάλληλης έλλειψης μέτρων ασφαλείας, τα ανταλλακτικά παραποιούνται και οι πελάτες λαμβάνουν παραγωγή χαμηλής ποιότητας. Η ανιχνευσιμότητα είναι απαραίτητη για την ανίχνευση ελαττωματικών εξαρτημάτων ή πλαστών ανταλλακτικών ως τρόπο προστασίας των καταναλωτών.

Έτσι, όπως βλέπετε όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν εάν βάλουν το μπλοκ Hyperledger στο μείγμα.

 

Έργα Hyperledger Χορηγώντας Χείρα Βοήθειας

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μια δημοφιλής θήκη χρήσης Hyperledger. Το blockchain Hyperledger είναι πλήρως ικανό να χειριστεί όλες τις ανάγκες τους. Χρησιμοποιώντας το Fabric, οι βιομηχανίες μπορούν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα όπου μπορούν να επιτρέψουν τέλη συμφόρησης, μικροπληρωμές για διόδια, στάθμευση, ηλεκτρική χρέωση ή οποιοδήποτε είδος λύσης πληρωμής.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να έχετε ένα ασφαλές σημείο πτώσης σε περίπτωση ευαίσθητων πακέτων.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger είναι να προσφέρετε σωστή ανίχνευση ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Με αυτόν τον τρόπο οι βιομηχανίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πλαστά και οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν ένα ασφαλέστερο όχημα κάθε μέρα.

Επίσης, η διασύνδεση των έξυπνων αυτοκινήτων με τη δική τους πλατφόρμα blockchain Hyperledger θα τους έδινε εύκολη πρόσβαση σε εγκαταστάσεις. Οι άνθρωποι θα έχουν καλύτερη υπηρεσία μεταφοράς καθώς θα συνδέουν τον επιβάτη με την επιθυμητή διαδρομή τους.

 

8. Μέσα και ψυχαγωγία

Ο κλάδος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας υποφέρει σε πολλές περιπτώσεις. Η αδειοδότηση της μουσικής ή του περιεχομένου και η απόκτηση των δικαιωμάτων εκτέλεσης εξακολουθούν να αγωνίζονται για την καλύτερη κατανόηση του θέματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χειροκίνητη συμφιλίωση, η κακή ποιότητα δεδομένων, η αναπαραγωγή δεδομένων, ένα παγκόσμιο δίκτυο οργανισμών ή ακόμη και οι κυβερνήσεις μαστίζουν αυτόν τον κλάδο.

Εάν δεν παρακολουθούν σωστά, οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν τα δικαιώματα για τη μουσική τους θα μπορούσαν να διαρκέσουν ακόμη και ένα χρόνο.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι το τμήμα μάρκετινγκ ή η έλλειψη κατάλληλης έκθεσης. Σχεδόν το 50% των συνολικών διαφημίσεων μάρκετινγκ αποτυγχάνουν, καθώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν το κοινό όπως ελπίζονταν. Τα σταδιακά συστήματα μέτρησης και οι βαθμολογίες καθιστούν πραγματικά δύσκολο για κάθε μουσική βιομηχανία να γνωρίζει πόσο πραγματικά τους αγαπάει το κοινό.

Αφήστε μαζί με την απάτη στην ψηφιακή διαφήμιση. κοστίζει στη βιομηχανία περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ κάθε χρόνο. Λοιπόν, έχετε χαμηλή ταμειακή ροή, διαρροή περιεχομένου, κόστος εργασίας, διαφορές και πολλά άλλα ζητήματα.

Με τα αυξανόμενα επίπεδα Torrents, οποιοδήποτε τηλεοπτικό πρόγραμμα ή ψηφιακό περιεχόμενο αγωνίζεται να παρέχει το περιεχόμενο μόνο στους πληρωμένους πελάτες του. Η διαρροή μέσω των πληρωμένων πελατών είναι η νούμερο ένα πηγή απώλειας πολύτιμου εισοδήματος.

 

Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα Έργα Hyperledger

Αυτό μπορεί πραγματικά να είναι μία από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης υφασμάτων Hyperledger. Με τη βοήθεια της αρχιτεκτονικής Hyperledger Fabric, αυτές οι βιομηχανίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έξυπνο συμβόλαιο για να λάβουν άδειες για τη μουσική που δημιουργούν. Η αποκεντρωμένη πλατφόρμα Hyperledger μπορεί να παρακολουθεί το περιεχόμενο και να παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο.

Το Hyperledger Sawtooth μπορεί επίσης να βοηθήσει σε αυτό το θέμα, καθώς είναι πλήρως ικανό να χειριστεί αυτές τις περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger.

Με τη βοήθεια του Hyperledger το blockchain μπορεί να βελτιστοποιήσει τις διαφημίσεις περισσότερο και θα λάβει τα πραγματικά σχόλια από το κοινό αντί για ψεύτικα. Έτσι, θα μειώσει το συνολικό κόστος και θα βοηθήσει τη βιομηχανία να αναπτυχθεί.

 

Κεφάλαιο-6: Έργα Hyperledger: Όλα τα πλαίσια

Το Hyperledger προωθεί ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών blockchain. Επί του παρόντος, έχουν έξι πλαίσια κάτω από την τσάντα τους. Ας δούμε τι είναι:

 • Hyperledger-Burrow
 • Υπερκαλλιέργεια-Ύφασμα
 • Hyperledger-Indy
 • Hyperledger-Iroha
 • Hyperledger-Sawtooth
 • Hyperledger-Grid

 

Συνοπτικός πίνακας πλαισίων Hyperledger

Τίτλος Περιγραφή Κατάσταση
ΥΠΕΡΠΕΔΡΙΚΟ ΜΠΡΟΥΖΟ Είναι μια αρθρωτή πλατφόρμα blockchain με επιτρεπόμενη ενσωμάτωση έξυπνων συμβολαίων. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ethereum Virtual Machine (EVM). Επώαση
ΥΦΑΣΜΑ ΥΠΕΡΠΛΕΓΚΟΥ Το ύφασμα είναι μια κατανεμημένη λύση καθολικού με αρθρωτό σχεδιασμό που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν μια εφαρμογή υψηλής ποιότητας για οποιονδήποτε σκοπό. Ενεργός
HYPERLEDGER INDY Το Indy είναι μια πλατφόρμα κατανεμημένου καθολικού που προσφέρει μια σειρά βιβλιοθηκών, εργαλείων και επαναχρησιμοποιήσιμων στοιχείων για τη δημιουργία αποκεντρωμένου συστήματος βασισμένου στην ταυτότητα. Επώαση
HYPERLEDGER IROHA Αυτό είναι ένα πλαίσιο blockchain για εύκολη ενσωμάτωση blockchain στις εταιρικές αρχιτεκτονικές. Ενεργός
HYPERLEDGER SAWTOOTH Το Sawtooth είναι ένα κοστούμι blockchain για λειτουργία, ανάπτυξη και κατασκευή κατανεμημένων καθολικών. Προσφέρει ένα ολοκαίνουργιο πρωτόκολλο συναίνεσης – Απόδειξη του χρόνου που έχει παρέλθει. Ενεργός
HYPERLEDGER GRID Το Grid προσφέρει λύσεις με βάση το καθολικό για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας σε σενάρια μεταξύ βιομηχανιών. Επώαση

 

Έργα Hyperledger: Πλαίσια και Εργαλεία Infographic

1. Hyperledger Burrow

Το Burrow είναι ένα από τα έργα Hyperledger που παρέχει ένα πλαίσιο. Το Hyperledger Burrow είναι μια αρθρωτή πλατφόρμα blockchain με επιτρεπόμενη ενσωμάτωση έξυπνης σύμβασης. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ethereum Virtual Machine (EVM).

Η Burrow είναι η τέταρτη κατανεμημένη πλατφόρμα καθολικών από την Hyperledger εντός του 2017. Η Monax πρότεινε αρχικά το καθολικό και την ανέπτυξε. Όλες οι επιχειρήσεις που θέλουν να πάρουν τα χέρια τους σε μια ισχυρή πλατφόρμα blockchain όπου η κύρια εστίαση είναι τα έξυπνα συμβόλαια, τότε θα πρέπει να δοκιμάσουν αυτό το έργο.

Η χρήση έξυπνων συμβάσεων Hyperledger φτάνει σε άλλο ύψος για αυτό το έργο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Burrow για σκοπούς πολλαπλών αλυσίδων, καθώς η πλατφόρμα σχεδιάστηκε για συγκεκριμένη βελτιστοποίηση εφαρμογών. Επιπλέον, το χαρακτηριστικό της ενσωμάτωσης έξυπνων συμβάσεων Hyperledger το καθιστά ακόμη πιο επικερδές.

 

Συστατικά του Hyperledger Burrow

Διαθέτει κυρίως τρία διαφορετικά είδη συστατικών, αλλά άλλα ειδικά μέρη κάνουν αυτό το έργο τόσο επικερδές. Αυτοί είναι:

Μια μηχανή για συναίνεση: Το Burrow χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Byzantine Fault-Tolerant Tendermint. Πρόκειται για έναν νέο τύπο πρωτοκόλλου που εξασφαλίζει υψηλότερο ποσοστό συναλλαγών. Αλλά θα πρέπει να ασχοληθείτε με τους γνωστούς επικυρωτές στο παρελθόν. Επίσης, αυτή η συναίνεση δεν αφήνει το πλαίσιο να διακλαδώσει.

Δυαδική διεπαφή εφαρμογής (ABI): Κάθε συναλλαγή πρέπει να μετατραπεί σε δυαδικούς κωδικούς επειδή ο κόμβος blockchain μπορεί να το επεξεργαστεί με αυτόν τον τρόπο. Το σετ εργαλείων σε αυτήν τη διεπαφή θα σας επιτρέψει να μεταγλωττίσετε, να αναπτύξετε και ακόμη και να συνδέσετε μια άλλη σταθερότητα έξυπνων συμβάσεων Hyperledger και να διαμορφώσετε τη συναλλαγή για να καλέσετε αυτά τα έξυπνα συμβόλαια Hyperledger στην αλυσίδα.

Εικονική μηχανή Ethereum (επιτρέπεται): Η Hyperledger χρησιμοποιεί αυτήν την εικονική μηχανή για να τηρεί τους κωδικούς λειτουργίας του Ethereum και να διασφαλίζει ότι η αρχή έχει το σωστό επίπεδο άδειας. Αλλά πώς επιτυγχάνονται τα επίπεδα άδειας; Λοιπόν, οι εγγενείς λειτουργίες το επιβάλλουν κυρίως και διατηρούν τους κωδικούς έξυπνων συμβάσεων Hyperledger.

Εφαρμογή έξυπνης σύμβασης: Κάθε συναλλαγή πρέπει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη σειρά για να φτάσει στην κατάσταση της εφαρμογής. Η σειρά ακολουθεί την ακολουθία με την οποία η συναίνεση οριστικοποίησε καθένα από αυτά. Έτσι, οι χρήστες στο Burrow θα μπορούν να καλούν έξυπνους κωδικούς συμβολαίου στη συναλλαγή. Εάν καλέσουν τις έξυπνες συμβάσεις Hyperledger μέσω μιας συναλλαγής, τότε θα εκτελεστεί στην εικονική μηχανή.

Εφαρμογή Blockchain Interface (ABCI): Το επίπεδο εφαρμογής έξυπνης σύμβασης συνδέεται με τη μηχανή συναίνεσης χρησιμοποιώντας το ABCI. Αυτή η διεπαφή επιτρέπει στον κινητήρα συναίνεσης να είναι αγνωστικός από τις εφαρμογές έξυπνων συμβάσεων Hyperledger.

 

2. Υφάσματα υπερκαλλιέργειας

Το ύφασμα είναι μια κατανεμημένη λύση καθολικού με αρθρωτό σχεδιασμό που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν μια εφαρμογή υψηλής ποιότητας για οποιονδήποτε σκοπό. Με την αρχιτεκτονική Hyperledger Fabric θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε την επεκτασιμότητα, την ανθεκτικότητα, την ευελιξία και την εμπιστευτικότητα που θα χρειαστείτε ποτέ για την εταιρεία σας. Όποια κι αν είναι η βιομηχανία σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αρχιτεκτονική υφασμάτων Hyperledger.

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Fabric λειτουργεί σε μια γλώσσα προγραμματισμού γενικής χρήσης, η οποία την καθιστά απαλλαγμένη από οποιαδήποτε εγγενή κρυπτογράφηση.

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Fabric έχει το πιο διαφορετικό σύνολο της αναπτυξιακής κοινότητας. Πολλοί οργανισμοί έχουν συνεισφέρει στις περιπτώσεις χρήσης υφασμάτων Hyperledger και η κοινότητα είναι τώρα αρκετά μεγάλη.

Τώρα υπάρχουν πάνω από 35 οργανισμοί που διατηρούν τη συνολική ποιότητα της υφάσματος Hyperledger. Μαζί με 200 προγραμματιστές από την πρώτη ανάπτυξη.

 

Η αρθρωτότητα

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Fabric είναι αρθρωτή. Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα σύστημα διαχείρισης ταυτότητας ή συναίνεση, αυτό το πλαίσιο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε επιχείρηση και να τα μετατρέψει σε περιπτώσεις χρήσης υφασμάτων Hyperledger Fabric.

Συνήθως, η αρχιτεκτονική Hyperledger Fabric περιέχει τις ακόλουθες ενότητες:

 • Παραγγελία υπηρεσιών που επιτρέπουν στη συναίνεση του Hyperledger Fabric να παραγγείλει τις συναλλαγές και στη συνέχεια να τις μεταδίδει σε άλλους κόμβους. (Με δυνατότητα σύνδεσης)
 • Πάροχοι υπηρεσιών μέλους, οι οποίοι συσχετίζουν τους χρήστες στο δίκτυο με κρυπτογραφικές ταυτότητες. (Με δυνατότητα σύνδεσης)
 • Προαιρετικές υπηρεσίες κουτσομπολιού peer-to-peer που διανέμουν την έξοδο του μπλοκ σε άλλους συνομηλίκους.
 • Επιλογή έξυπνης σύμβασης που θα εκτελείται σε περιορισμένο περιβάλλον.
 • Διαμορφώσιμο για διαφορετικά DBMS.

 

Έξυπνες συμβάσεις

Με νέα έξυπνα συμβόλαια Hyperledger, στο Fabric, θα λάβετε τον κωδικό αλυσίδας. Είναι μια λειτουργία που λαμβάνει όλη την ασφάλεια ή την εμπιστοσύνη από το ίδιο το blockchain. Αυτή είναι μια επιχειρηματική λογική που έχει δημιουργηθεί για εκπαίδευση και εφαρμογές blockchain για επιχειρήσεις.

Αντί να ακολουθήσουν τους παραδοσιακούς τρόπους, εισήγαγαν κάποιες αλλαγές στα έξυπνα συμβόλαια Hyperledger. Το αποκαλούν execute-order-validate.

Συνήθως, ακολουθεί τρία μεγάλα βήματα –

 • Εκτέλεση συναλλαγής και έπειτα ελέγξτε για την ορθότητα.
 • Παραγγελία της συναλλαγής με χρήση του πρωτοκόλλου συναίνεσης Hyperledger Fabric.
 • Επικύρωση της συναλλαγής με χρήση συγκεκριμένων κανόνων εφαρμογής πριν από την προσθήκη στο καθολικό.

Αυτή η νέα σχεδίαση αλλάζει εντελώς τη διαδικασία συναλλαγής, αυξάνοντας έτσι την απόδοση των έξυπνων συμβολαίων.

 

Πρωτόκολλα συναίνεσης Pluggable Hyperledger Fabric

Εάν ένας χρήστης πραγματοποιεί συναλλαγές στην πλατφόρμα που πρέπει να περάσει από τον μηχανισμό συναίνεσης Hyperledger Fabric. Εδώ, η συναίνεση του Hyperledger Fabric είναι εφικτή. Έτσι, αφού ξεκινήσετε μια συναλλαγή, θα συνδεόταν με την ενότητα συναίνεσης Hyperledger Fabric που μπορεί να συνδεθεί και θα την περάσει.

Καθώς είναι αρθρωτό, κάθε προγραμματιστής μπορεί να το τροποποιήσει για να προσφέρει μια συγκεκριμένη λύση. Με αυτόν τον τρόπο, η συναίνεση Hyperledger Fabric μπορεί να αποκτήσει περισσότερη ποικιλία. Ωστόσο, επιτρέπουν στην πλατφόρμα να έχει κιτ εργαλείων για βυζαντινό ανθεκτικό σε σφάλματα ή ανθεκτικό σε σφάλματα.

 

3. Hyperledger Indy

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy είναι μια άλλη εξαιρετική προσθήκη στο Hyperledger. Το Indy είναι μια πλατφόρμα κατανεμημένου καθολικού που προσφέρει μια σειρά βιβλιοθηκών, εργαλείων και επαναχρησιμοποιήσιμων στοιχείων για τη δημιουργία αποκεντρωμένου συστήματος βασισμένου στην ταυτότητα.

Όλες οι ταυτότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε τομέα διαχείρισης, οργανισμό και εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πλήρη εξουσία για την ταυτότητά σας και για το πού τη χρησιμοποιείτε. Οποιοσδήποτε οργανισμός θα μπορούσε να απορρίψει την πρόσβασή σας, αλλά όχι την ταυτότητά σας. Θα παραμείνει άθικτο. Θα σας επιτρέψει επίσης να δώσετε στους ανταγωνιστές σας, τους φίλους σας και ακόμη και τους ανταγωνιστές σας να απαντήσουν στην κοινή πηγή αλήθειας.

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy σάς επιτρέπει να λαμβάνετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ποιος θα αντιμετωπίσετε και πώς θα μπορείτε να επαληθεύσετε κάθε είδους πληροφορίες από το άλλο μέρος. Και τα δύο αυτά είναι ανάγκη σε εταιρείες εταιρικού επιπέδου.

 

Κύρια χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής Hyperledger Indy

Αυτονομία: Στο Indy, θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αντικείμενα ταυτότητάς σας στο κατανεμημένο καθολικό. Όλα τα αντικείμενα θα μπορούσαν να έχουν κρυπτογραφικούς συσσωρευτές, αποδείξεις ύπαρξης, δημόσια κλειδιά και πολλά άλλα. Κανείς εκτός από εσάς μπορείτε να αφαιρέσετε την ταυτότητά σας από το καθολικό.

Απόρρητο: Προφανώς, το σύστημα πρέπει να προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy τη διατηρεί με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς να μην αφήνει κανένα ψωμί.

Επαληθεύσιμες αξιώσεις: Η ταυτότητα αξίωσης μπορεί να απαιτεί οποιοδήποτε είδος τεκμηρίωσης, όπως άδειες οδήγησης, πιστοποιητικά γέννησης, διαβατήρια και ούτω καθεξής. Ωστόσο, εάν κάποιος αποκτήσει περισσότερη πρόσβαση σε αυτά, θα μπορούσε να τα κάνει κατάχρηση. Γι ‘αυτό η πλατφόρμα χρησιμοποιεί απόδειξη μηδενικής γνώσης για να αποκαλύψει μόνο επιλεκτική τεκμηρίωση που απαιτείται.

 

Ισχυρά οφέλη του Hyperledger Indy

Ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών της αρχιτεκτονικής Hyperledger Indy είναι αρκετά ισχυρός. Αλλά με την Indy, μπορείτε να αναπτύξετε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης Hyperledger.

Η παραβίαση οποιουδήποτε συστήματος θα μπορούσε να εξαφανίσει το μεγαλύτερο μέρος των ευαίσθητων δεδομένων στο δίκτυο. Αλλά χρησιμοποιώντας το Indy, οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση εισβολής. Επειδή οι βιομηχανίες θα έχουν λιγότερη εξουσία για τις ταυτότητες που τις καθιστούν ασφαλείς από παραβιάσεις.

Επιπλέον, η ταυτότητα μπορεί να φτάσει σε ένα δυναμικό σημείο όπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ελεύθερη αγορά. Η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy διαθέτει προηγμένη κρυπτογραφία, αλλά το API είναι αρκετά απλό και απλό. Περιλαμβάνει μόνο 50 λειτουργίες με δυνατότητα κλήσης C και ιδιότυπα περιτυλίγματα για την υποστήριξη δημοφιλών γλωσσών προγραμματισμού.

 

4. Hyperledger Iroha

Το Hyperledger Iroha είναι ένα άλλο από τα υπέροχα έργα Hyperledger. Αυτό είναι ένα πλαίσιο blockchain για εύκολη ενσωμάτωση blockchain στις εταιρικές αρχιτεκτονικές. Το Hyperledger Iroha μπήκε στο παιχνίδι μετά το Fabric και το Sawtooth το 2016. Ο Soramitsu ανέπτυξε το έργο και μαζί με τους Hitachi, Colu και NTT Data το πρότειναν στο Hyperledger.

Βασικά χαρακτηριστικά του Hyperledger Iroha

 • Απλή συντήρηση και ανάπτυξη.
 • Τόνοι βιβλιοθηκών για χρήση για προγραμματιστές.
 • Ο έλεγχος πρόσβασης βασίζεται σε ρόλο.
 • Ο σχεδιασμός είναι αρθρωτός.
 • Αρχή διαχωρισμού εντολών-ερωτήματος.
 • Διαχείριση ταυτότητας και περιουσιακών στοιχείων.

Το Hyperledger Iroha διαθέτει μοντέλο ποιοτικού ελέγχου όπου βελτιώνει προσεκτικά αυτά τα ακόλουθα –

 • Απόδοση (αξιοποίηση πόρων και χρονική συμπεριφορά)
 • Αξιοπιστία (δυνατότητα ανάκτησης, ανοχή σφαλμάτων)
 • Ευχρηστία (αναγνωρισιμότητα καταλληλότητας, προστασία σφάλματος χρήστη, ικανότητα εκμάθησης)

 

Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Hyperledger Iroha?

Υπάρχει μια λίστα με περιπτώσεις χρήσης Hyperledger που χρησιμοποιούν το Iroha. Η εταιρεία ελπίζει ότι οι προγραμματιστές θα εμπνευστούν από αυτές τις εφαρμογές και θα εφεύρουν περισσότερα με το Hyperledger Iroha. Δείτε τις συνήθεις περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger Iroha –

 • Πιστοποιητικά στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση

Το Hyperledger Iroha μπορεί να είναι χρήσιμο στην πιστοποίηση ιδρυμάτων όπως σχολεία, ιατρικά και μηχανολογικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Η χρήση του μοντέλου άδειας Hyperledger Iroha θα βοηθήσει αυτά τα ιδρύματα να δημιουργήσουν ταυτότητες πιστοποίησης και στη συνέχεια να διανείμει τα πιστοποιητικά.

Κάθε ένα από αυτά τα πιστοποιητικά θα περάσει από μια διαδικασία επαλήθευσης. Οι ανώτερες αρχές θα τις επαληθεύσουν προσωπικά.

 • Διασυνοριακές μεταφορές

Η πλατφόρμα Hyperledger Iroha θα είναι σε θέση να παρέχει γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη απόδοση. Με αυτές τις επιχειρήσεις μπορούν να διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία με λιγότερη πολυπλοκότητα. Η χρήση έξυπνων συμβάσεων Hyperledger για την πραγματοποίηση της πληρωμής θα ήταν πολύ πιο εύκολη.

 • Οικονομικές εφαρμογές

Μια άλλη δημοφιλής περίπτωση χρήσης για το Hyperledger Iroha είναι οι χρηματοοικονομικοί τομείς. Αυτή η πλατφόρμα είναι ιδανική για διαδικασία ελέγχου. Καθώς μπορεί να περιορίσει τις προσβάσεις με βάση το άτομο. Επίσης, ο καθένας μπορεί να πάρει το επιθυμητό επίπεδο απορρήτου και εδώ.

Επιπλέον, μπορείτε να εντοπίσετε συναλλαγές, οι οποίες βοηθούν στον εντοπισμό τυχόν παράνομων δραστηριοτήτων αμέσως. Επίσης, τα έξυπνα συμβόλαια Hyperledger μπορούν να ωφελήσουν περισσότερο τον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Iroha.

 • Διαχείριση ταυτότητας

Το Hyperledger Iroha θα παρέχει εγγενή υποστήριξη για τη διαχείριση της ταυτότητας. Κάθε χρήστης του συστήματος μπορεί να έχει τον δικό του μοναδικό λογαριασμό με προσωπικά στοιχεία για να λάβει εξουσιοδότηση. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στο Hyperledger να είναι η τέλεια εφαρμογή για εφαρμογές KYC.

 • Εφοδιαστική αλυσίδα

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι αρκετά εύκολη με το Hyperledger Iroha. Οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να ενσωματώσουν αυτήν την πλατφόρμα με τη δική τους και θα τους ενημερώσουν για κάθε λεπτομέρεια για ένα αντικείμενο. Έτσι, θα βοηθήσει στον εντοπισμό του τόπου οποιασδήποτε διαδικασίας κατασκευής.

 

5. Hyperledger Sawtooth

Το Hyperledger Sawtooth είναι ένα κοστούμι blockchain για λειτουργία, ανάπτυξη και κατασκευή κατανεμημένων καθολικών. Τα κατανεμημένα καθολικά προσφέρουν ψηφιακά αρχεία χωρίς κεντρική αρχή. Ωστόσο, λόγω της πολύπλοκης φύσης του δικτύου και των θεσμών που επιδιώκουν λίγο περισσότερη συγκέντρωση, συχνά η αποκέντρωση καθίσταται αδύνατη.

Ωστόσο, η Hyperledger Sawtooth θέλει να διατηρήσει τα κατανεμημένα συστήματα κατανεμημένα και να κάνει τη λειτουργία έξυπνης σύμβασης Hyperledger ασφαλέστερη για τις επιχειρήσεις. Για να ταιριάζει στην κατηγορία με βάση την εστίαση, το Hyperledger Sawtooth είναι μια αρθρωτή πλατφόρμα. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κάνουν το κάλεσμα για τις ίδιες. Μπορούν να επιλέξουν τι είδους χαρακτηριστικά θέλουν να προσθέσουν στο καθολικό.

 

Κορυφαίες τεχνικές καινοτομίες στο Hyperledger Sawtooth

Το Sawtooth καλύπτει μερικές από τις νέες τεχνολογικές καινοτομίες του blockchain. Ας δούμε τι είναι:

Δυναμική συναίνεση: Ένας χρήστης μπορεί να αλλάξει συναίνεση σε κοινοπραξίες στο blockchain που τρέχει. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εκδώσουν μια συναλλαγή και να χρησιμοποιήσουν τη συναίνεση σε πραγματικό χρόνο.

Απόδειξη του παρελθόντος χρόνου (PoET): Πρόκειται για έναν αλγόριθμο συναίνεσης που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο απόδειξης εργασίας, αλλά δεν έχει τις μεγαλύτερες καταναλώσεις ισχύος.

Οικογένειες συναλλαγών: Αυτή είναι μια έξυπνη αφαίρεση συμβολαίου. Με αυτό, ο χρήστης μπορεί να γράψει ένα έξυπνο συμβόλαιο σε οποιαδήποτε γλώσσα. Θα έχουν την απόλυτη ελευθερία να το κάνουν αυτό.

Συμβατότητα με συμβάσεις Ethereum: Εάν οι επιχειρήσεις θέλουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σύμβαση Ethereum αντί για τα έξυπνα συμβόλαια Hyperledger. Η σύνδεση στη σύμβαση Ethereum είναι πλήρως συμβατή με το καθολικό. Μπορούν να το κάνουν χρησιμοποιώντας το Burrows EVM.

Παράλληλη εκτέλεση συναλλαγών: Το Hyperledger Sawtooth επιτρέπει παράλληλες διαδικασίες συναλλαγών. Αυτό επιταχύνει τις διαδικασίες επικύρωσης.

Ιδιωτικές συναλλαγές: Οι συστάδες αυτής της πλατφόρμας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ξεχωριστός κόμβος αδειοδότησης. Τι σημαίνει αυτό? Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιδιωτική ξεχωριστή αλυσίδα και να είστε πιο σίγουροι για τις συναλλαγές σας.

 

Χρησιμοποιώντας το για επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν τεράστιο αριθμό συμμετεχόντων και το Hyperledger Sawtooth είναι πλήρως ικανό να χειριστεί τον αυξανόμενο αριθμό κόμβων.

Επίσης, το PoET θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια ενάντια σε οποιονδήποτε κακό παίκτη στο δίκτυο και δεν θα αφήσει κανέναν να σαμποτάρει το πλαίσιο.

Επιπλέον, με αυτό, μπορείτε επίσης να έχετε επιτόπια διακυβέρνηση για να αναβαθμίσετε τη συναίνεση ή τυχόν κανόνες που δίνονται από την κοινοπραξία ανά πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι η κοινοπραξία μπορεί να αλλάξει τη συναίνεση όποτε θέλουν.

 

6. Πλέγμα Hyperledger

Το Grid προσφέρει λύσεις με βάση το καθολικό για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας σε σενάρια μεταξύ βιομηχανιών. Κυρίως το Hyperledger Grid είναι έργο που βασίζεται στο WebAss Assembly. Θα λάβετε πολλά μοντέλα δεδομένων, βιβλιοθήκες και SDK για να βελτιώσετε την ανάπτυξη διεπαφών πελατών και έξυπνων συμβολαίων αλυσίδας εφοδιασμού.

Η αλυσίδα εφοδιασμού είναι ένας από τους δημοφιλείς τομείς για το blockchain και η διασφάλιση ότι όλο και περισσότερες περιπτώσεις χρήσης σε αυτήν την ενότητα θα ωφελήσουν τη συνολική τεχνολογία. Και μια κοινόχρηστη πλατφόρμα μπορεί να επιτύχει όλα αυτά ταυτόχρονα. Επίσης, το να το κάνουμε φιλικό προς τη βιομηχανική χρήση διαφοροποιεί τη συνολική φύση της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Είναι Hyperledger Grid για ενσωματώσεις μεταξύ πλατφορμών?

Αυτό το έργο δεν λέει τίποτα για την απαγόρευση της χρήσης άλλων πλατφορμών. Ωστόσο, εξασφαλίζει μια ασφαλή λύση που υποστηρίζει τη χρήση της σε άλλες πλατφόρμες. Οι βιβλιοθήκες που θα βρείτε εδώ θα πρέπει να μπορούν να εκτελούνται σε άλλες πλατφόρμες. Το Hyperledger Grid δεν θέλει να περιορίσει την ανάπτυξη της λύσης εφοδιαστικής αλυσίδας λέγοντας μόνο να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους αντί για άλλες.

 

Όχι εφαρμογή

Πολλοί συγχέουν αυτό το έργο ως εφαρμογή για αλυσίδες εφοδιασμού. Δυστυχώς όμως δεν είναι. Είναι μια συλλογή πλαισίων, εργαλείων και βιβλιοθηκών που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη άλλων εφαρμογών. Θα διασφαλίσει ότι άλλοι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν κοινούς λόγους κατασκευή εφαρμογών που θα μειώσει το φράγμα των πλατφορμών.

Με αυτούς τους τρόπους οι χρήστες θα μπορούσαν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών πιο συχνά, προσθέτοντας ευελιξία.

 

Η διαφορά με το Hyperledger Composer

Το πλέγμα Hyperledger μπορεί να φαίνεται λίγο παρόμοιο με τον συνθέτη, αλλά δεν είναι. Έχουν παρόμοιο είδος στόχων, αλλά ο μηχανισμός που χρησιμοποιούν είναι πολύ διαφορετικός. Το πλέγμα δεν θέλει να είναι εργαλείο δημιουργίας κώδικα. Μάλλον θέλει να είναι ένα πλαίσιο με χρήσιμα εργαλεία που θα χρησιμοποιούνται ειδικά στην αλυσίδα εφοδιασμού.

 

Μπορείτε να το συγκρίνετε με την Indy?

Λοιπόν, και οι δύο πλατφόρμες επιλύουν συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με τον τομέα. Τα τυπικά πλαίσια καθολικών δεν μπορούν να επιλύσουν μόνο συγκεκριμένα ζητήματα και αυτά τα δύο φαίνεται να λειτουργούν καλά για αυτά τα σενάρια. Ωστόσο, αυτά τα ζητήματα έχουν ευρύτερο φάσμα, οπότε και οι δύο αυτές πλατφόρμες μπορούν να έχουν διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης.

 

Το πλέγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες βιομηχανίες?

Το Hyperledger Grid έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο κοντά στην αλυσίδα εφοδιασμού και προσφέρει όλα τα οφέλη για αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα διόδια από αυτήν την πλατφόρμα για να το τροποποιήσουν και να το καταστήσουν κατάλληλο και για άλλες θέσεις.

 

Κεφάλαιο-7: Έργα Hyperledger: Όλα τα εργαλεία

Το Hyperledger προωθεί ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών blockchain. Επί του παρόντος, έχουν έξι εργαλεία κάτω από την τσάντα τους. Ας δούμε τι είναι:

 • Hyperledger-Caliper
 • Hyperledger-Cello
 • Hyperledger-Συνθέτης
 • Hyperledger-Explorer
 • Hyperledger-Quilt
 • Hyperledger-Ursa

Συνοπτικός Πίνακας Εργαλείων Hyperledger

Τίτλος Περιγραφή Κατάσταση
ΥΠΕΡΠΕΔΙΟ ΚΑΛΙΠΕΡ

 

Εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης για πλατφόρμες blockchain. Θα αναλύσει τον βαθμό απόδοσης οποιασδήποτε πλατφόρμας blockchain βάσει προκαθορισμένων περιπτώσεων χρήσης. Επώαση
HYPERLEDGER CELLO Εργαλειοθήκη ενότητας για την ανάπτυξη του Blockchain ως υπηρεσία. Μειώνει την προσπάθεια δημιουργίας, τερματισμού και διαχείρισης υπηρεσιών blockchain. Επώαση
ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΥΠΕΡΠΕΔΡΙΚΟΥ

 

Το Hyperledger Composer προσφέρει ένα αναπτυξιακό πλαίσιο και ένα σύνολο εργαλείων για τον εξορθολογισμό της ανάπτυξης εφαρμογών blockchain. Επώαση
ΥΠΕΡΓΕΝΤΡΙΚΟΣ ΕΞΗΓΗΤΗΣ

 

Πρόσβαση φιλική προς το Web για το δίκτυο, όπως κόμβοι, μπλοκ, στατιστικά στοιχεία, συναλλαγές, έξυπνες επαφές και πολλά άλλα. Επώαση
HYPERLEDGER QUILT

 

Είναι ένα επιχειρηματικό εργαλείο blockchain που προσφέρει διαλειτουργικότητα μεταξύ κατανεμημένων συστημάτων καθολικών χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Inter-ledger. Επώαση
HYPERLEDGER URSA

 

Το Ursa λειτουργεί ως κοινόχρηστη κρυπτογραφική βιβλιοθήκη που παρακολουθεί όλες τις κρυπτογραφικές εργασίες. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις μπορούν να αποφύγουν την διπλή εργασία και να έχουν ασφάλεια. Επώαση

 

1. Δαγκάνα Hyperledger

Το Hyperledger Caliper είναι ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης για πλατφόρμες blockchain. Θα αναλύσει τον βαθμό απόδοσης οποιασδήποτε πλατφόρμας blockchain βάσει προκαθορισμένων περιπτώσεων χρήσης.

 

Γιατί δημιούργησε η κοινότητα Hyperledger Caliper?

Οι χρήστες Blockchains ανησυχούν περισσότερο για τη συνολική απόδοση οποιασδήποτε πλατφόρμας blockchain πριν τη χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιλογές για να μάθετε εάν μια λύση blockchain είναι ικανή να προσφέρει την επιθυμητή έξοδο ή όχι.

Υπάρχουν ορισμένες αναφορές σχετικά με την απόδοση του blockchain σε διαφορετικά σενάρια, αλλά αυτό δεν μετρά πραγματικά ως εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης. Το Hyperledger Caliper εδώ σίγουρα θα σας βοηθήσει. Είναι ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης που θα λειτουργήσει αν του δώσετε προκαθορισμένη υποδομή.

Καθώς πολλές πλατφόρμες blockchain έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα, η κοινότητα Hyperledger αποφάσισε να μην ακολουθήσει μια κοινή μορφή σημείων αναφοράς.

 

Λόγοι για να μην έχουμε κοινό έδαφος

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους το Hyperledger Caliper δεν έχει κοινά πρότυπα αναφοράς. Αυτά είναι –

 • Χωρίς πηγαίο κώδικα: Παρόλο που υπάρχουν ορισμένες αναφορές απόδοσης σχετικά με έργα blockchain, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν παρέχουν πηγαίο κώδικα για την αξιολόγηση της πλατφόρμας. Έτσι, καθίσταται αδύνατο να εφαρμοστεί μια κοινή μέθοδος συγκριτικής αξιολόγησης.
 • Κοινός δείκτης απόδοσης: Κάθε πλατφόρμα είναι διαφορετική και εστιάζει σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των λύσεων blockchain. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να συγκρίνει άμεσα αυτά τα πλαίσια με άλλα πλαίσια που εστιάζουν σε διάφορα στοιχεία. Γι ‘αυτό το Hyperledger Caliper δεν διαθέτει ιδανικό πρότυπο.
 • Θήκες χρήσης: Κάθε πλαίσιο έχει το δίκαιο μερίδιο των περιπτώσεων χρήσης. Οι χρήστες είναι κυρίως περίεργοι για τις περιπτώσεις χρήσης και το Hyperledger Caliper θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να παρέχει ένα σημείο αναφοράς για τους χρήστες. Ωστόσο, για κάθε πλατφόρμα, η περίπτωση χρήσης πρέπει να αλλάξει μαζί με τις απαιτήσεις του χρήστη για σωστή αξιολόγηση.

 

2. Hyperledger Cello

Αυτό είναι άλλο ένα από τα έργα Hyperledger στην ουρά. Το Hyperledger Cello είναι μια αρθρωτή εργαλειοθήκη για την ανάπτυξη του Blockchain ως υπηρεσίας. Μειώνει την προσπάθεια δημιουργίας, τερματισμού και διαχείρισης υπηρεσιών blockchain.

Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της εργαλειοθήκης είναι να προσφέρει μια δημιουργική γοητεία στο οικοσύστημα blockchain. Το πιο σημαντικό τώρα, οι επιχειρήσεις είναι πιο πρόθυμες για το Blockchain ως λύση υπηρεσίας. Αλλά μπορεί να μην είναι πρόθυμοι να λάβουν τις υπηρεσίες από άλλο BAAS.

Αλλά αν αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Cello, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα blockchain χωρίς να κάνουν πολύ δρόμο. Επίσης, αυτό το κιτ εργαλείων είναι εξαιρετικά επωφελές για εκείνους τους προμηθευτές που θέλουν να παρέχουν BAAS σε επιχειρήσεις.

Η κοινότητα Cello Hyperledger παρέχει μια αυτοματοποιημένη και αποτελεσματική υπηρεσία πολλαπλών ενοικιαστών που προσφέρει διαφορετικές υποδομές για μια συγκεκριμένη ανάπτυξη.

Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως εικονικές μηχανές, γυμνά μέταλλα και πλατφόρμες cloud (παρόμοια με το Amazon Web Services). Επίσης, αυτή η κοινότητα Hyperledger προσφέρει πλατφόρμες κοντέινερ όπως το Kubernetes και το Docker Swarm. Συνολικά, κάθε μικρό εργαλείο θα ενισχύσει τη συνολική απόδοση του BAAS.

 

Πίνακας ελέγχου για Cello

Με το Hyperledger Cello, θα λάβετε έναν πίνακα ελέγχου. Χρησιμοποιώντας αυτό μπορείτε –

 • Δείτε την κατάσταση του δικτύου blockchain σας
 • Δείτε στατιστικά δεδομένα, όπως απόδοση αλυσίδας κώδικα, συμβάντα blockchain και χρήση συστήματος
 • Διαχειριστείτε το δίκτυο αναπτύσσοντας, διαμορφώνοντας και καταργώντας τα
 • Φροντίστε τον κωδικό αλυσίδας ανεβάζοντας τους υπάρχοντες και αναπτύσσοντας νέους

Ωστόσο, προς το παρόν, το Hyperledger Fabric είναι η μόνη πλατφόρμα blockchain που υποστηρίζει το Cello. Η κοινότητα Hyperledger θέλει να την κάνει πιο προσβάσιμη και σε άλλα πλαίσια.

Η αρχιτεκτονική είναι επίσης σπονδυλωτή, οπότε θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε πτυσσόμενα εργαλεία. Το Hyperledger Cello λειτουργεί σε JavaScript και Python.

 

3. Συνθέτης Hyperledger

Δημοφιλή έργα Hyperledger, το Hyperledger Composer προσφέρει αναπτυξιακό πλαίσιο και σύνολο εργαλείων για τον εξορθολογισμό της ανάπτυξης εφαρμογών blockchain. Το ίδιο το Hyperledger Composer δεν είναι ένα πλαίσιο, αλλά αν το ενσωματώσετε με ένα υπάρχον, μπορεί να μετατρέψει αυτό το πλαίσιο σε ένα αναπτυξιακό σύστημα χρησιμοποιώντας τις εργαλειοθήκες του.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Hyperledger Composer είναι η δυνατότητα παράδοσης ενός ταχύτερου και απλούστερου τρόπου δημιουργίας έξυπνων συμβάσεων. Αυτό λύνει πολλά επιχειρηματικά προβλήματα αρκετά εύκολα.

Με το Hyperledger Composer μπορείτε να αναπτύξετε μια λύση blockchain σε λίγες εβδομάδες !! Αυτό είναι εξαιρετικά γρήγορο έργο από την κοινότητα Hyperledger.

Το Hyperledger Composer θα σας επιτρέψει επίσης να μοντελοποιήσετε γρήγορα ένα επιχειρηματικό δίκτυο και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε άλλα εργαλεία για να ενσωματώσετε λειτουργίες που θέλετε να προσθέσετε στο σύστημα. Το δίκτυο θα μπορούσε να έχει περιουσιακά στοιχεία – ευδιάκριτα ή απτά. Θα μπορούσαν να είναι ακίνητα, υπηρεσίες ή ακόμη και αγαθά και θα έχουν συναλλαγές που σχετίζονται με αυτά.

Αλλά με το Hyperledger Composer μπορείτε να ορίσετε πώς τα στοιχεία θα αλληλεπιδρούν με τις συναλλαγές.

Συνήθως, τα επιχειρηματικά μοντέλα blockchain έχουν ορίσει συμμετέχοντες που αλληλεπιδρούν με τα στοιχεία. Μπορείτε να έχετε μια μοναδική ταυτότητα για πολλά επιχειρηματικά δίκτυα με τη βοήθεια του Hyperledger Composer.

Προς το παρόν, το Hyperledger Composer υποστηρίζει μόνο την υποδομή Hyperledger Fabric.

 

Χαρακτηριστικά του Hyperledger Composer

 • Απλό σχέδιο σχεδίασης. Μπορείτε να γράψετε όλους τους κωδικούς σε JavaScript, δίνοντάς σας λιγότερα προβλήματα. Το JavaScript είναι μία από τις δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού, επομένως δεν θα χρειαστεί να μάθετε μια σκληρή γλώσσα προγραμματισμού.
 • Αναπτύξτε εφαρμογές έτοιμες για παραγωγή μόνο από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Είναι επίσης σχετικά πιο γρήγορο.
 • Το Hyperledger Composer χρησιμοποιεί το LoopBack για ενσωμάτωση στο σύστημά σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συνδεθείτε στο σύστημα blockchain σας αμέσως.

 

4. Hyperledger Explorer

Είναι ένα από τα έργα Hyperledger για φιλική πρόσβαση στον ιστό πρόσβαση στο δίκτυο, όπως κόμβοι, μπλοκ, στατιστικά στοιχεία, συναλλαγές, έξυπνες επαφές και πολλά άλλα. Γιατί όμως να χρησιμοποιείτε το Hyperledger Explorer; Λοιπόν, δεν θα ήταν βολικό για εσάς να κάνετε έλεγχο στο δίκτυο από ένα μέρος?

Επιπλέον, οι προγραμματιστές που προσπαθούν να δημιουργήσουν περισσότερες εκχωρήσεις blockchain ή λύσεις πρέπει να έχουν ανωτερότητα και να δουν την υγεία του δικτύου πριν το κυκλοφορήσουν. Και ο Hyperledger Explorer είναι ιδανικός για αυτό.

Χρησιμοποιώντας αυτό μπορείτε να δείτε την κατάσταση του δικτύου σας και να κάνετε ένα τσίμπημα εάν υπάρχει κάποιο σφάλμα στην κωδικοποίηση. Επίσης, ορισμένες επιχειρήσεις θέλουν να έχουν μια επιτροπή διατήρησης για λόγους ασφαλείας. Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο για να ζητήσουν συγκεκριμένες συναλλαγές μπλοκ.

Ωστόσο, προτού χρησιμοποιήσετε αυτό το κιτ εργαλείων που προτείνει η κοινότητα Hyperledger, πρέπει να εξουσιοδοτήσετε κατάλληλα την πλατφόρμα. Είτε είναι ανοιχτού κώδικα είτε εμπορικού, μπορείτε να παραχωρήσετε πρόσβαση ανάλογα με τη θέση του χρήστη στην πλατφόρμα.

 

Σκοπός του Hyperledger Explorer –

 • Η κοινότητα Hyperledger θέλει να δημιουργήσει έναν εξερευνητή blockchain που βασίζεται στον ιστό. Και αυτός ο εξερευνητής θα ήταν απλός στην εγκατάσταση.
 • Κάντε το πιο προσβάσιμο σε άλλες πλατφόρμες blockchain.
 • Χρησιμοποιήστε την τελευταία τεχνολογία και εργαλεία για την εφαρμογή, τη συντήρηση και την επέκταση των πλατφορμών blockchain.
 • Παρέχετε ένα τυπικό πακέτο για κάθε προγραμματιστή.

Το Hyperledger Explorer είναι προς το παρόν σε θέση να συνεργαστεί με το πλαίσιο Hyperledger Fabric. Η ενοποίηση με άλλα δίκτυα βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

5. Πάπλωμα Hyperledger

Είναι ένα επιχειρηματικό εργαλείο blockchain που προσφέρει διαλειτουργικότητα μεταξύ κατανεμημένων συστημάτων καθολικών χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Inter-ledger. Το Hyperledger Quilt εφαρμόζει το ILP σε γλώσσα προγραμματισμού Java. Αλλά τι είναι το ILP?

Λοιπόν, το ILP είναι ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα. Χρησιμοποιώντας αυτό, μια εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο χώρο ονομάτων για λογαριασμούς χρηστών και να πραγματοποιήσει καθολικές πληρωμές, κυρίως σε καθολικά.

 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Hyperledger Quilt?

Συνήθως, το σύστημα καθολικών είναι αρκετά αποσυνδεδεμένο. Μπορείτε να στείλετε χρήματα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία σε μια χώρα, κυρίως εάν εσείς και ο παραλήπτης έχετε λογαριασμούς σε παρόμοιο καθολικό ή δίκτυα. Αλλά όταν πρόκειται για την αποστολή χρημάτων σε ένα άτομο σε άλλο καθολικό, είναι πολύ περίπλοκο. Παρόλο που υπάρχουν συνδέσεις εντός των δικτύων, αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι εξαιρετικά αργές ή ακριβές.

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η κοινότητα Hyperledger εισήγαγε το πρωτόκολλο inter-ledger που μπορεί να αναλάβει τη νέα τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών.

Ακολουθεί μια παρόμοια ιδέα όπως τα πρωτόκολλα Διαδικτύου. Το IP διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες είναι πακέτες και στη συνέχεια δρομολογούνται για να τις παραδώσουν μέσω του καναλιού.

Το ILP πακετάρει παρόμοια τα χρήματα ή το περιουσιακό στοιχείο, το δρομολογεί και το παραδίδει σε άλλα συστήματα καθολικών. Το πάπλωμα Hyperledger είναι πλήρως ικανό να αναλάβει εταιρείες βαθμού Enterprise. ταιριάζει κυρίως για χρηματοπιστωτικούς τομείς.

 

Τι θα παρέχει το πάπλωμα?

Χρησιμοποιώντας το Hyperledger Quilt, θα λάβετε –

 • Σύνολο κανόνων διαλειτουργικότητας στα συστήματα καθολικών. Θα περιέχει κυρίως βασικές διαδικασίες μεσεγγύησης.
 • Το πρότυπο για τη μορφή διεύθυνσης που θα είναι ανεξάρτητο από το καθολικό.
 • Πλαίσιο για την εφαρμογή πρωτοκόλλων.

 

6. Hyperledger Ursa

Η Ursa είναι τα τελευταία έργα Hyperledger που συμμετέχουν στην ομάδα. Το Ursa λειτουργεί ως κοινόχρηστη κρυπτογραφική βιβλιοθήκη που παρακολουθεί όλες τις κρυπτογραφικές εργασίες. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις μπορούν να αποφύγουν την διπλή εργασία και να έχουν ασφάλεια. Η δομή είναι αρθρωτή και υποστηρίζει και άλλα έργα Hyperledger.

Το Hyperledger Ursa είναι μια σχετικά νέα προσθήκη και υπάρχει για να σας δώσει ένα ασφαλέστερο σύνολο κρυπτογραφικών βιβλιοθηκών για χρήση στα κατανεμημένα συστήματα καθολικών.

Επιπλέον, θα παρακολουθεί και θα διατηρεί όλες τις αρθρωτές υπογραφές και τα συστηματικά βασικά πρωτόγονα. Με αυτόν τον τρόπο οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να τροποποιήσουν κρυπτογραφικά σχήματα χρησιμοποιώντας απλή κρυπτογραφία. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε επίσης να πάρετε τα χέρια σας σε νεότερες εφαρμογές κρυπτογράφησης.

Η κοινότητα Hyperledger θέλει να γράψει Ursa στο Rust. Ωστόσο, θα έχει άλλες διεπαφές με διαφορετικές γλώσσες.

 

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Ursa?

Καθώς η κοινότητα Hyperledger ωριμάζει, κάθε έργο της εταιρείας ένιωσε την ανάγκη για εξελιγμένη κρυπτογραφία. Ωστόσο, η δημιουργία κρυπτογραφίας μεμονωμένα απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο. Αλλά εάν έχουν μια κοινή κοινόχρηστη βιβλιοθήκη για να συνεργαστούν στις κρυπτογραφίες, θα βελτιώσει την ανάπτυξη πολύ περισσότερο.

Ωστόσο, το Hyperledger Ursa έχει και άλλα οφέλη –

 • Χωρίς επανάληψη: Η εφαρμογή της κρυπτογράφησης απαιτεί πολύ χρόνο, για να μην αναφέρουμε τον αριθμό των περιπλοκών που συνοδεύει. Επιπλέον, η ανάπτυξη κρυπτογράφησης μπορεί να έχει πιθανές πιθανότητες αναπαραγωγής. Αλλά με την Ursa, μπορούν να το παρακολουθούν και να αποφεύγουν περιττές επαναλήψεις.
 • Υψηλότερη ασφάλεια: Η διατήρηση όλων αυτών στην Ursa θα αύξανε σίγουρα το επίπεδο ασφάλειας. Η διατήρηση της ασφάλειας της διαφορετικής κρυπτογραφίας μεμονωμένα θα απαιτούσε περισσότερα από τη διατήρηση της ασφάλειας σε ένα μέρος.
 • Γνώμη ειδικού: Οι ειδικοί μπορούν να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τη νέα κρυπτογραφία στο Hyperledger Ursa. Με αυτόν τον τρόπο οι νεοεισερχόμενοι θα μπορούσαν να μάθουν και να τελειοποιήσουν την τεχνολογία πιο αποτελεσματικά.
 • Διαλειτουργικότητα: Η χρήση της ίδιας βιβλιοθήκης κρυπτογράφησης από το καθολικό θα εξασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί.
 • Νεότερο έργο: Κάνοντας νεότερα έργα από το μηδέν θα ήταν απλούστερο εάν οι προγραμματιστές μπορούν να πάρουν τα χέρια τους σε τελειοποιημένη κρυπτογραφία από την αρχή.

 

Κεφάλαιο-8: Προμηθευτές Hyperledger BAAS

Hyperledger Ecosystem και Vision Infographic

 

 • Μαντείο

Ένας από τους ολοκληρωμένους προμηθευτές blockchain BAAS Hyperledger είναι το Oracle. Η Oracle διανέμει μια διαφορετική προσέγγιση για το BAAS μόνο για επιχειρηματική χρήση. Ο προμηθευτής θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε το blockchain Hyperledger μαζί με την πραγματοποίηση αλλαγών στα υπάρχοντα καθολικά. Με την Oracle, θα μπορείτε να απολαύσετε την πλήρη επέκταση των έργων Hyperledger και να μοιραστείτε πληροφορίες με τους εταιρικούς σας συνδέσμους.

Προς το παρόν η εφαρμογή Hyperledger Fiber είναι το πιο δημοφιλές σχήμα της Oracle. Και θα προσφέρουν κάθε δυνατότητα του blockchain Hyperledger. Εάν θέλετε να κάνετε συγκεκριμένες εφαρμογές blockchain για να ταιριάζουν στην εταιρεία σας, μπορείτε να το κάνετε αρκετά εύκολα.

Επιπλέον, εάν η Hyperledger πραγματοποιήσει ενημερώσεις ή αλλαγές στον κώδικα, θα είστε οι πρώτοι που θα λάβετε αυτές τις ενημερώσεις. Η πλατφόρμα βασίζεται κυρίως σε μοντέλο αρχιτεκτονικής με δυνατότητα σύνθεσης Ο πυρήνας της πλατφόρμας θα σας επιτρέψει να έχετε διάφορα επίπεδα με διασυνδέσεις για να προσαρμόσετε τις ενσωματωμένες μονάδες.

 

Βασικές ιδιότητες

 • Διαφανείς Λύσεις: Όλοι οι χρήστες στο δίκτυο θα μπορούν να δουν τα σταθερά δεδομένα στο καθολικό. Ωστόσο, η πρόσβαση θα μπορούσε να απορριφθεί εάν δεν έχουν κατάλληλη πρόσβαση εξουσιοδότησης στο δίκτυο.
 • Αναμφισβήτητη συναίνεση: Κυρίως η συναίνεση εξαρτάται από την πλειονότητα των χρηστών. Εάν αποφασίσουν ότι μια συναλλαγή είναι έγκυρη, τότε είναι έγκυρη. Εάν αποφασίσει ότι δεν είναι έγκυρο, τότε θα απορριφθεί. Αλλά όταν αποφασιστεί κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει.
 • Αμετάβλητος: Λειτουργεί παρόμοια με το δημόσιο blockchain, οπότε κανείς δεν μπορεί να αλλάξει συναλλαγές αφού είναι στο καθολικό.
 • Κρυπτογραφημένο μπλοκ: Η σωστή κρυπτογράφηση του καθολικού εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια καθώς κανείς δεν μπορεί να την αποκρυπτογραφήσει.

 

 • IBM

Η IBM είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές της BAAS της Hyperledger. Συνεργαζόμενοι μαζί τους ήρθαν με την πιο προηγμένη τεχνολογία blockchain – Hyperledger Fabric. Επίσης, η IBM προσφέρει την καλύτερη από τις καλύτερες λύσεις που είναι έτοιμες για επιχειρήσεις στη διάθεσή σας.

 

Υπάρχουν οποιεσδήποτε ειδικές δυνατότητες?

Καινοτομία

Η IBM προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών Hyperledger για την ανάπτυξή σας. Μπορείτε να αναζητήσετε ένα διαδικτυακό, τοπικό ή κοινόχρηστο περιβάλλον. Αλλά ίσως χρειαστεί να πάρετε τα χέρια σας στις εργαλειοθήκες ανάπτυξης. Λοιπόν, τίποτα να ανησυχείτε, όλα τα εργαλεία του Hyperledger είναι στη διάθεσή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε ενότητες και να αρχίσετε να είστε δημιουργικοί.

 

Εξουσία

Αυτό που θέλουν πολλές επιχειρήσεις είναι η εξουσία μέσω του δικτύου. Οι επιχειρήσεις ή άλλοι οργανισμοί έχουν την ευαίσθητη προσωπική τους τεκμηρίωση για να αντιμετωπίσουν. Και αν προσφέρουν ένα δίκτυο όπου όλοι μπορούν να ρίξουν μια ματιά στις ευαίσθητες πληροφορίες τους, τα πράγματα θα μπορούσαν να ξεφύγουν.

Λοιπόν, ασχοληθείτε με αυτό, η IBM θα σας δώσει ένα πάνελ από όπου μπορείτε να ελέγχετε το καθολικό κατά καιρούς.

 

Επιχειρήσεων

Η IBM προσφέρει την κορυφαία απόδοση που μπορείτε να πάρετε από τα έργα Hyperledger. Έτσι, η πρόσβαση σε ένα απρόσκοπτο περιβάλλον με ατελείωτες επιλογές για να επιλέξετε δεν θα είναι πρόβλημα για εσάς. Η IBM είναι εδώ για να σας υποστηρίξει.

 

 • AWS

Το Amazon Web Services ή το AWS είναι μια υπέροχη προσθήκη στη λίστα προμηθευτών Hyperledger BAAS. Εάν θέλετε έναν απλό τρόπο για να ενσωματώσετε αυτό το blockchain στην εταιρεία σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να δείτε το AWS.

Η οικοδόμηση των δικών σας κλιμάκων λύσεων είναι εύκολη. Κάθε δίκτυο διαχειρίζεται πλήρως η Amazon. Έτσι, η απλή λήψη του προτύπου θα φροντίσει τη δουλειά από την πλευρά σας. Αφήστε την ομάδα AWS να φροντίσει τα υπόλοιπα.

Επιπλέον, οι λύσεις εδώ είναι οικονομικές και υψηλής ποιότητας.

 

Ποιο είναι το όφελος?

 • Χρόνος ανάπτυξης

Η ανάπτυξη του δικτύου blockchain Hyperledger θα διαρκέσει μόνο ένα λεπτό περίπου. Προς το παρόν, το AWS προσφέρει μόνο υλοποιήσεις Fabric.

 • Επιλογή για επιλογή

Μπορείτε να επιλέξετε το κοντέινερ για να εκτελέσετε το πρότυπο AWS. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των παρουσιών EC2 για την εκτέλεση του συμπλέγματος Docker ή Amazon Elastic Container Service (ECS).

 •  Εργαλεία

Το πρότυπο που θα παρέχει το AWS συνοδεύεται από το απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη ή τη διαχείριση της δομής του δικτύου. Κυρίως αυτά ταιριάζουν σε καταστάσεις όπου μια εταιρεία θέλει να ενσωματώσει το blockchain ως εσωτερικό δίκτυο.

 • Χωρίς κρυφό κόστος

Το πιο σημαντικό, μην ανησυχείτε για τυχόν πρόσθετα κρυφά κόστη. Στο AWS, θα πληρώνετε μόνο για τις υπηρεσίες. Αφού λάβετε το πρότυπο, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κρυφά κόστη.

 

 • Microsoft Azure

Συνεργαζόμενος με το Hyperledger τώρα η Microsoft παρέχει επίσης υπηρεσίες BAAS. Επιπλέον, το Microsoft Azure θα σας επιτρέψει να το ενεργοποιήσετε και να το λειτουργήσετε μέσα σε μια μέρα!

Αλλά το πιο συναρπαστικό πράγμα για αυτόν τον προμηθευτή είναι ότι χρειάζεται μόνο μερικά κλικ για να το ρυθμίσετε. Ωστόσο, υπάρχει μια παγίδα. Ο πάγκος εργασίας του Azure είναι ως επί το πλείστον για αναπτυξιακούς σκοπούς, οπότε η χρήση του ως απλού συστήματος καθολικών δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Η Azure δεν υστερούσε σε άλλους προμηθευτές όσον αφορά τα εργαλεία ανάπτυξης. Προσφέρουν πολλά εργαλεία ανάπτυξης για την έναρξη της εφαρμογής.

 

Λίστα δυνατοτήτων

 • Τα παραγόμενα προϊόντα παρακολουθούν με διασυνδέσεις SMS και φωνής.
 • Η ενσωμάτωση του Internet of Things συνοδεύεται από τις λύσεις. Έτσι, η παρακολούθηση προϊόντων ή αποστολών χρησιμοποιώντας το IoT είναι αρκετά απλή.
 • Η διαχείριση των βασικών διαδικασιών θα περάσει από ένα σύστημα ERP. Αυτά τα συστήματα είναι πλήρως ικανά να αλληλεπιδρούν με τους χρήστες.
 • Η ανάπτυξη της λύσης blockchain είναι αρκετά γρήγορη και αυξάνει την αποδοτικότητα.
 • Το κόστος για ανάπτυξη σε επίπεδο επιχείρησης είναι συγκριτικά φθηνότερο. Επιπλέον, προσφέρει επίσης την αλλαγή του παλιού συστήματος δικτύου με blockchain.

 

 • Σύννεφο Alibaba

Το Alibaba Cloud είναι ένας άλλος προμηθευτής της BAAS της Hyperledger. Η πλατφόρμα είναι η πιο δημοφιλής για την προσφορά λύσης εταιρικού επιπέδου σε εταιρείες. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε επίσης να απολαύσετε τα οφέλη του Hyperledger χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο να το αναπτύξετε, το Alibaba Cloud θα το κάνει για εσάς.

 

Οφέλη του Alibaba Cloud

 • Προσφέρει στρατηγικές ασφαλείας για την παροχή ασφάλειας στρατιωτικού επιπέδου και έχει απομόνωση πολλαπλών ενοικιαστών.
 • Έρχεται με μια αξιόπιστη αποθήκευση δεδομένων. Έτσι, η επεκτασιμότητα δεν θα είναι πρόβλημα και θα έχετε απρόσκοπτη απόδοση ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.
 • Simple and Easy Παρέχει λειτουργικές λειτουργίες που βοηθούν στη δημιουργία του έργου με λίγα κλικ.
 • Ανοιχτό οικοσύστημα Έρχεται με ένα ανοιχτό οικοσύστημα. Έτσι, θα υποστηρίζει την αλήθεια των εφαρμογών και των δεδομένων.

 

Τι γίνεται με άλλες λειτουργίες?

 • Το Alibaba Cloud συνεργάζεται με την κοινότητα Hyperledger και με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.
 • Η Γρήγορη λειτουργία σάς επιτρέπει να αναπτύξετε το blockchain με ένα μόνο κλικ.
 • Δημιουργήστε κοινοπραξίες και προσθέστε τους συμμετέχοντες, λάβετε βοήθεια για τη διαχείριση από το Alibaba Cloud.
 • Ελέγξτε την απόδοση της πλατφόρμας σας και διαχειριστείτε τη δραστηριότητα άλλων χρηστών.
 • Πιστοποιήσεις CA για κυβερνητική ασφάλεια.
 • Προσφέρει έξυπνα συμβόλαια Chaincode και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη σύμβαση με πολλά μέρη ταυτόχρονα.

 

 • Huawei

Η Huawei είναι οι νεοφερμένοι σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, είναι ο μοναδικός προμηθευτής BAAS για το Hyperledger είναι η Ασία από τώρα. Αλλά οι υπηρεσίες δεν περιορίζονται μόνο στην Ασία. Οι εταιρείες γύρω είναι ελεύθερες να δουν μια λύση στην πλατφόρμα.

 

Έχει πλεονεκτήματα;?

 • Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν: Η Huawei επικεντρώνεται αποκλειστικά στις εταιρικές λύσεις Hyperledger. Χρησιμοποιεί το Fabric 1.1 για να αναπτύξει την πλατφόρμα και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για την ανάπτυξη.
 • Εύκαμπτος: Η Huawei που είναι BAAS προσφέρει το πιο ποικίλο φάσμα πρωτοκόλλων συναίνεσης στην αγορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επίτευξη 5000 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο είναι μια εύκολη εργασία. Επιπλέον, θα έχετε επίσης ευέλικτο πρωτόκολλο εναλλαγής, δυναμική σύνδεση και διαχείριση πόρων.
 • Οικονομικά αποδοτικό: Είναι αρκετά οικονομικό να αναπτύξετε ένα έργο χρησιμοποιώντας το Huawei. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πληρώσετε για τους πόρους που θα χρειαστείτε. Το συνολικό κόστος για διαφορετικά χαρακτηριστικά είναι επίσης φθηνότερο από άλλους δημοφιλείς προμηθευτές.
 • Προστασία και ασφάλεια: Θα συνοδεύεται από έναν πίνακα για τη διαχείριση όλων των κόμβων και των δικαιωμάτων πρόσβασης. Επιπλέον, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι επί τόπου και δεν θα αφήσει καμία επίθεση να συμβεί.
 • Αυθεντικοποίηση: Οι επιχειρήσεις χρειάζονται πρωτόκολλα ελέγχου ταυτότητας και πρέπει να είναι πλήρη απόδειξη. Εάν με κάποιον τρόπο κάποιος έχει ένα κενό, τότε μπορεί να εκμεταλλευτεί το leger και να θέσει σε κίνδυνο ευαίσθητες πληροφορίες. Επίσης, για να αντιμετωπίσει αυτό το Huawei θα προσφέρει ένα διαφορετικό είδος διαδικασίας ελέγχου ταυτότητας που θα το κάνει αμετάβλητο.

 

 • Accenture

Η εταιρεία Accenture είναι ένας από τους λάτρεις της blockchain για επιχειρήσεις. Η Accenture ενδιαφερόταν για το blockchain από την αρχή και συνεργάστηκε με πολλές πλατφόρμες blockchain.

Ένας από αυτούς είναι το Hyperledger και η Accenture είναι ένας από τους προμηθευτές της BAAS. Με το Accenture, θα λάβετε επίσης μια συμβουλευτική λύση μαζί με τυπικές υπηρεσίες Hyperledger.

 

Τι προσφέρουν?

 • Δημιουργικές στρατηγικές: Επομένως, θέλετε να αναπτύξετε το blockchain αλλά δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε. Με τη διαφορετική ομάδα εμπειρογνωμόνων, η Accenture θα αναλύσει την εταιρεία σας και στη συνέχεια θα δείξει πώς να ξεκινήσετε την υιοθεσία σας.
 • Πλατφόρμα εστιασμένη στην εφαρμογή: Η εταιρεία σας είναι από μια επιλεκτική θέση, οπότε πρέπει να κάνετε το χώρο blockchain σας παρόμοιο με αυτό. Αλλά ποιες λύσεις θα μπορούσατε να προσφέρετε; Το Accenture θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε.
 • Περιβάλλοντα ανάπτυξης: Η ανάπτυξη της λύσης είναι εύκολη με το Accenture. Προσφέρουν απόδοση έναντι οτιδήποτε.
 • Ειδική σχεδίαση: Μπορούν να σχεδιάσουν τη λύση Hyperledger που θέλετε. Θα πρέπει απλώς να αναφέρετε τις απαιτήσεις σας σε αυτές.

Ρίξτε μια ματιά στον Ultimate Blockchain Business Strategy Guide και ξεκινήστε!

 • Samsung SDS

Η λύση που παρέχει το Samsung SDS είναι λίγο διαφορετική από άλλους προμηθευτές. Προσφέρουν βελτιστοποίηση λύσεων blockchain μόνο για Hyperledger Fabric. Η πλατφόρμα Nexledger τους είναι αρκετή για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες σας στο Hyperledger.

Με την πλατφόρμα τους, θα μπορείτε να λάβετε λύσεις εταιρικού επιπέδου με πιο βελτιωμένες δυνατότητες. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε μια τροποποιημένη λύση Hyperledger Fabric όπου θα ενσωματώνουν το δικό τους Nexledger Accelerator για να επιταχύνουν τη διαδικασία συναλλαγής. Αλλά μην νομίζετε ότι άφησαν τα άλλα χαρακτηριστικά του έργου.

Με το Samsung SDS θα μπορείτε να απολαύσετε όλα αυτά, αλλά είναι πιο επιταχυνόμενο.

 

Χαρακτηριστικά του Samsung SDS

 • Υψηλή απόδοση: Η ενσωμάτωση του επιταχυντή θα σας προσφέρει λύσεις υψηλής απόδοσης βασισμένες στο Fabric.
 • Παρακολούθηση και διαχείριση: Ρίξτε μια ματιά στη δραστηριότητα των blockchains και στη δημιουργία νέων μπλοκ από ένα σύστημα διαχείρισης.
 • Έξυπνες συμβάσεις: Η ενσωμάτωση ισχυρών έξυπνων λειτουργικών συμβάσεων θα βελτιστοποιήσει τις συναλλαγές σας περισσότερο.
 • Συναλλαγές υψηλού όγκου: ο επιταχυντής αυξάνει τα ποσοστά συναλλαγών του Fabric blockchain. Επομένως, αντί να λαμβάνετε το παλιό ποσοστό συναλλαγών, μπορείτε να επεξεργάζεστε πάντα υψηλούς όγκους.

 

Κεφάλαιο-9: Εταιρείες πραγματικού κόσμου που χρησιμοποιούν έργα Hyperledger

Από σήμερα, υπάρχουν μόνο τρία έργα Hyperledger – Fabric, Iroha και Sawtooth. Δεδομένου ότι είναι ελεύθερες στη χρήση, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν αυτά τα έργα για να βρουν περιπτώσεις καλής χρήσης για τις συγκεκριμένες θέσεις τους. Θα μιλήσω για ποιες εταιρείες πραγματικού κόσμου χρησιμοποιούν το blockchain Hyperledger. Ας αρχίσουμε λοιπόν!

 

 • CLS

Η CLS χρησιμοποιεί το Hyperledger Fabric για να τροφοδοτήσει τη νέα λύση συμψηφισμού πληρωμών με βάση το blockchain που ονομάζεται “CLSNet”. Αυτή η πλατφόρμα συμβάλλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών διαδικασιών όπως η επίγνωση σε πραγματικό χρόνο για οποιοδήποτε νόμισμα, η βελτιστοποίηση της ρευστότητας εντός της ημέρας, η μείωση των κινδύνων και πολλά άλλα. Αυτή η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους μετριασμού και διακανονισμού κινδύνων στο παγκόσμιο συνάλλαγμα.

Η CLS θέλει κυρίως να ενσωματώσει αυτήν τη λύση συμψηφισμού στην αγορά συναλλάγματος που περιλαμβάνει εταιρείες, hedge funds, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, μεσίτες-εμπόρους, μεσίτες και τράπεζες. Οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν οδηγίες FX στο CLSNet για ανταλλαγές, μη παραδοτέες προωθήσεις, προωθήσεις, επόμενη / επόμενη μέρα, spot και συναλλαγές της ίδιας ημέρας για 140+ νομίσματα.

Κάθε χρήστης που χρησιμοποιεί τη λύση θα έχει μετριασμό λειτουργικού κινδύνου, αποτελεσματικότητα, επεξεργασία συστήματος, βελτιωμένη ρευστότητα.

 

 • Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)

Η FDA χρησιμοποιεί το Hyperledger Fabric για να εξασφαλίσει δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης. Θα έδινε στους ασθενείς έναν καλύτερο τρόπο να αλληλεπιδρούν με τις δικές τους πληροφορίες και να οδηγούν σε ανακαλύψεις. Αυτές οι πληροφορίες υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσαν να καλύπτουν γονιδιωματικά δεδομένα, Ηλεκτρονικά Ιατρικά Αρχεία (EMR), κλινικές δοκιμές κ.λπ. Είναι ένας επεκτάσιμος και αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση όλων των δεδομένων που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη σε ένα μόνο καθολικό.

Σήμερα οι ασθενείς δεν έχουν αρκετή πρόσβαση στις δικές τους πληροφορίες υγείας, επιτρέποντας την κοινή χρήση αυτών των πληροφοριών σε σχετικούς ερευνητές. Αλλά με τη λύση, θα μπορούν να μοιράζονται τα δεδομένα τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορούν να συμβάλλουν σε ιατρικές ανακαλύψεις. Έτσι, θα επιτρέψει επιτέλους στους παρόχους ή στους ερευνητές να έχουν πρόσβαση 360 ° στις πληροφορίες του ασθενούς.

 

 • Sichuan Hejia Co. Ltd..

Η Hejia μαζί με το φαρμακείο λιανικής, μια τράπεζα και ένα νοσοκομείο εργάζονται στο Yijian Blockchain Technology Application System. Το σύστημα βασίζεται στο Hyperledger Fabric. Πρωταρχικός στόχος του είναι να εξαλείψει τις οικονομικές προκλήσεις για τα φαρμακευτικά προϊόντα. Η Hejia θέλει να επεκτείνει το σύστημα εφαρμογών ώστε να ενσωματώσει περισσότερες τράπεζες, νοσοκομεία και εμπόρους λιανικής, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα.

Το σύστημα εφαρμογής θα λαμβάνει υπόψη τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού της φαρμακευτικής εταιρείας και θα παρακολουθεί τα φάρμακα για την προώθηση της διαφάνειας. Θα διασφαλίσει επίσης όλες τις οικονομικές συναλλαγές με την τράπεζα χρησιμοποιώντας το κανάλι. Συνολικά, το σύστημα θα μείωνε τον απαιτούμενο κύκλο εργασιών για κάθε αποστολή ναρκωτικών.

 

 • Όμιλος Χρηματιστηρίου του Λονδίνου

Το London Stock Exchange Group χρησιμοποιεί την εφαρμογή Hyperledger Fabric στην οικονομική θέση για τη δημιουργία ενός εμπορικού δικτύου επιχειρήσεων. Ωστόσο, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο για να επιτύχουν διαλειτουργικότητα με τα υπάρχοντα συστήματά τους, προωθώντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους.

Το έργο πρέπει να έχει εμπιστευτικότητα και διαχωρισμό, καθώς αυτά τα δύο είναι ζωτικής σημασίας στοιχεία κάθε χρηματοοικονομικής υπηρεσίας.

Το Hyperledger Fabric μπορεί να παρέχει το αντίγραφο ασφαλείας εδώ. Μπορεί να κάνει το έργο ικανό να μοιράζεται ευαίσθητες πληροφορίες στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο. Επίσης, το έργο θα χρησιμοποιήσει το υψηλότερο επίπεδο κρυπτογραφίας για να εξασφαλίσει την πλατφόρμα.

Άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί μπορούν να επιτύχουν διαλειτουργικότητα με τον όμιλο Χρηματιστηρίου του Λονδίνου μέσω αυτής της πλατφόρμας.

 

 • TenneT

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται μέρα με τη μέρα και η προσφορά της γίνεται πιο ασταθής. Στο εγγύς μέλλον, θα μπορούσαν να υπάρξουν στιγμές που η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Και αυτή η ανισορροπία θα δημιουργήσει διακοπή ρεύματος και θα είχε αρνητικές επιπτώσεις σε μια κοινωνία που βασίζεται στην τεχνολογία. Για να το αντιμετωπίσει, η TenneT έρχεται με μια λύση. Η TenneT χρησιμοποιεί υπόθεση Hyperledger Fabric για να σχηματίσει ένα καθολικό που θα εντοπίζει την προσφορά και τη ζήτηση.

Επιπλέον, για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ζήτησης, η TenneT θα χρησιμοποιεί οικιακές μπαταρίες ή αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει το δίκτυο.

Επί του παρόντος, η εταιρεία δοκιμάζει ακόμα το έργο. Για τη διαρκή ροή ηλεκτρικής ενέργειας, αυτή η εφαρμογή Hyperledger Fabric θα καταγράφει τη διαθεσιμότητα των χρηστών που επιθυμούν να δανείσουν την ηλεκτρική μπαταρία του αυτοκινήτου τους για την τροφοδοσία του δικτύου. Η εφαρμογή θα σημειώσει ποιες είναι διαθέσιμες για χρήση και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει αυτήν την πηγή για τη διαχείριση της διακοπής ρεύματος.

Επιπλέον, η TenneT υπόσχεται να μην κάνει υπερβολική χρήση ή συμβιβασμό της διαθεσιμότητας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή να προκαλέσει τυχόν αναστάτωση στους πελάτες.

 

 • ΧΥΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ

Ο γίγαντας λογισμικού SAP ξεκίνησε μια πλατφόρμα cloud ως μέσο για την ανάπτυξη των εφαρμογών blockchain. Η SAP χρησιμοποιεί θήκες χρήσης υφασμάτων Hyperledger σε αυτήν την πλατφόρμα και θέλει να προσφέρει μια λύση για τις επιχειρήσεις.

Συνέβαλε επίσης στην αρχική ανάπτυξη του έργου υφάσματος Hyperledger. Η SAP συνεργάστηκε με περισσότερες από 65 εταιρείες από τώρα για την ανάληψη συνεργατικών προσπαθειών blockchain σε διάφορες εφαρμογές, όπως κατασκευή, αλυσίδα εφοδιασμού, μεταφορές, φαρμακευτικά προϊόντα και τρόφιμα.

Με αυτήν την εφαρμογή υφασμάτων Hyperledger, θα μπορείτε να αναπτύξετε το blockchain σας σε ένα περιβάλλον cloud. Επίσης, η ανάπτυξη, ο έλεγχος και η δημιουργία πρωτοτύπων έξυπνων συμβάσεων ή άλλων εφαρμογών μπορούν επίσης να γίνουν στο δίκτυο.

Μπορείτε να επεκτείνετε την ήδη υπάρχουσα λύση και να δημιουργήσετε κοινοπραξίες ή ιδιωτικά συστήματα blockchain. Η SAP δεν θέλει να επικεντρωθεί μόνο στην ίδια την τεχνολογία. Αλλά θέλουν επίσης να εξερευνήσουν άλλες θέσεις, όπως επιχειρηματικές αξίες, περιπτώσεις χρήσης, κοστολόγηση και πολλά άλλα. Επιπλέον, η εφαρμογή Hyperledger Fabric υπόσχεται ακεραιότητα και ποιότητα δεδομένων από το ξεκίνημα.

 

 • ANZ, Westpac και Scentre Group

Μια άλλη δημοφιλής περίπτωση χρήσης υφασμάτων Hyperledger είναι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών τραπεζικής εγγύησης για εμπορική μίσθωση ακινήτων. Η συνεργατική προσπάθεια των ANZ, Westpac και Scentre Group καθιστά δυνατή. Χρησιμοποιούν Hyperledger Fabric από την IBM για να τροφοδοτήσουν το σύστημα.

Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το DLT για να εξαλείψετε την ανάγκη για εγγυήσεις σε χαρτί. Με αυτόν τον τρόπο όλα τα έγγραφα θα ψηφιοποιηθούν και θα μειώσει την πιθανότητα παραβίασης και δόλιων δραστηριοτήτων. Συνήθως, οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια όσον αφορά τη μίσθωση εμπορικών ακινήτων, καθώς υπάρχουν πολλές επαναλήψεις και ιδιοσυγκρασίες. Αλλά η εφαρμογή Hyperledger Fabric εδώ θα απαλλαγούσε από το κακό πάρτι για πάντα.

Επιπλέον, η λύση θα παρακολουθεί και θα αναφέρει την κατάσταση των εγγυήσεων μέσω πολλαπλών αλλαγών. Αυτό θα επιτρέψει στις τράπεζες να ελέγχουν τα πράγματα. Η ομάδα είναι πρόθυμη να μοιραστεί αυτή τη λύση με άλλους κλάδους και να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο πιλοτικό έργο.

 

 • UBS

Χρησιμοποιώντας Hyperledger Fabric περιπτώσεις χρήσης UBS μαζί με άλλες εταιρείες, όπως Commerzbank, Bank of Montreal (BMO), Erste Group και CaixaBank δημιουργεί μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα συναλλαγών Batavia. Η UBS λαμβάνει επί του παρόντος τεχνολογική καθοδήγηση από την IBM.

Οποιοσδήποτε οργανισμός, είτε μεγάλος είτε μικρός, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν την εφαρμογή Hyperledger Fabric Batavia και να χρησιμοποιήσει τον τομέα χρηματοδότησης εμπορίου σε οποιοδήποτε είδος τρόπου διαπραγμάτευσης. Επιπλέον, δεν θα έχει σημασία αν πραγματοποιείτε συναλλαγές σε αέρα, ξηρά ή θάλασσα.

Προς το παρόν, οι πέντε τράπεζες το αναπτύσσουν συνεργατικά και η UBS πρωτοστατεί. Οι τομείς εμπορικής χρηματοδότησης αντιμετωπίζουν πολλά ζητήματα και η χρήση περιπτώσεων χρήσης υφασμάτων Hyperledger Fabric σε αυτήν τη θέση θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει το επίπεδο παραγωγικότητας.

Επιπλέον, η εφαρμογή Hyperledger Fabric Batavia υποστηρίζει έναν διαφανή, αποδοτικό και οικονομικό τρόπο για να πραγματοποιήσει το εμπόριο. Έτσι, η παγκόσμια πλατφόρμα εμπορίου θα μπορούσε να βοηθήσει αυτούς τους οργανισμούς να δημιουργήσουν διασυνοριακές συναλλαγές και πολυμερείς συναλλαγές πιο προσβάσιμες.

 

 • Αλλαγή υγειονομικής περίθαλψης

Οι περιπτώσεις χρήσης υφασμάτων Hyperledger υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό. Και αυτή τη φορά το Change Healthcare πρωτοστατεί με τη νέα εφαρμογή Hyperledger Fabric, το Intelligent Healthcare Network ™.

Αυτό το δίκτυο είναι πλέον διαθέσιμο για χρήση και τα άτομα μπορούν να διαχειριστούν με διαφάνεια τις αξιώσεις τους. Το ευφυές δίκτυο υγειονομικής περίθαλψης είναι η πρώτη λύση blockchain για επαγγελματικούς σκοπούς στην εξειδικευμένη περίθαλψη.

Τώρα με τη χρήση της πλατφόρμας, ο οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης θα μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση των υποβολών αξιώσεων καθώς και τα εμβάσματα σε ολόκληρο τον κύκλο αξιώσεων. Επίσης, για να γίνει πιο αποτελεσματική και η μεταφορά της εφαρμογής Hyperledger Fabric θα ελέγξει, θα εντοπίσει και θα αναπτύξει εμπιστοσύνη μεταξύ των χρηστών.

Είναι μια λύση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή που μπορεί να προωθήσει περισσότερες καινοτομίες.

Η εφαρμογή Hyperledger Fabric μπορεί να επεξεργαστεί μια διοικητική, κλινική και οικονομική συναλλαγή από χιλιάδες άλλα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης. Έτσι, στο τέλος, το Change Healthcare αλλάζει κυριολεκτικά τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης.

 

 • Εθνική Τράπεζα της Καμπότζης

Μια άλλη εξαιρετική περίπτωση χρήσης του πλαισίου Hyperledger Iroha είναι η Εθνική Τράπεζα της Καμπότζης. Χρησιμοποιούν το Bakong – ένα τραπεζικό σύστημα που λειτουργεί στο Hyperledger Iroha. Η Εθνική Τράπεζα της Καμπότζης ανέπτυξε αυτό το σύστημα για να παρέχει χρηματοοικονομική υποστήριξη για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων εντός των τραπεζών της Καμπότζης.

Αυτή τη στιγμή συνεργάζονται με τη Soramitsu για να δοκιμάσουν την πλατφόρμα blockchain πριν από την κυκλοφορία. Εάν το έργο είναι επιτυχές, θα μπορούσε να αυξήσει την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να παρακολουθεί και να διευκολύνει τις διατραπεζικές συναλλαγές και το δανεισμό.

Επιπλέον, θέλουν να μειώσουν το κόστος για διατραπεζικό δανεισμό. Ωστόσο, δεν θα υποστηρίζουν κρυπτονομίσματα μόλις τώρα. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, θα μπορείτε να απολαύσετε μια προσιτή, ασφαλή, αποτελεσματική και ομαλή διαδικασία συναλλαγής εάν ζείτε στην Καμπότζη.

Επιπλέον, σε αυτό το στάδιο, εστιάζουν κυρίως στις λειτουργικές λειτουργίες που ακολουθούν τις πολιτικές της τράπεζας. Θα υποστηρίξει επίσης τη χρήση τοπικών νομισμάτων.

 

 • Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc..

Ένας ιαπωνικός παγκόσμιος όμιλος ασφάλισης ατυχημάτων και ακινήτων Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc. χρησιμοποιεί την Hyperledger Iroha για να ξεπεράσει συμβόλαια παραγώγων. Η χρήση του blockchain είναι ένας ασφαλιστικός οργανισμός είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις μέρες μας και η Sompo είναι η τελευταία που συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία, προσφάτως εντόπισαν το πραγματικό δυναμικό του blockchain που μπορούν να αξιοποιήσουν για το κατά πόσον ή για καταστροφή διαδικασιών μεταφοράς κινδύνου. Παρακολουθούν το προϊόν προς το παρόν. Η Ιαπωνία εκτίθεται σε πολλές φυσικές καταστροφές όπως ηφαιστειακές εκρήξεις, τυφώνες και σεισμούς. Γι ‘αυτό η ζήτηση για παράγωγα του κλίματος αυξάνεται.

Η Sompo θέλει να παρέχει στους πελάτες της βολικές παράγωγες υπηρεσίες μαζί με υψηλότερη απόδοση. Εάν χρησιμοποιούν blockchain για να εκδώσουν αυτά τα παράγωγα, τότε μπορούν να προσφέρουν ένα αυτοματοποιημένο προϊόν όπου η παράμετρος θα λάβει καιρικές καταστάσεις στην εξίσωση.

Και η χρήση του Hyperledger Iroha έχει νόημα καθώς μπορεί να προσφέρει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η Sompo.

 

 • Σοραμίτσου

Η Soramitsu αξιοποιεί το Hyperledger Iroha για να βοηθήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται όλα τα ψηφιακά τους στοιχεία. Αν και ο Soramitsu είναι ο αρχικός προγραμματιστής του έργου Iroha και συνέβαλαν σημαντικά στην κοινότητα Hyperledger. Επίσης, έγραψαν το έργο στο C ++ έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν μια αξιόπιστη και υψηλής απόδοσης λύση.

Επιπλέον, η Soramitsu εργάζεται τώρα σε άλλες λύσεις χρησιμοποιώντας το Hyperledger Iroha. ως επί το πλείστον αυτές είναι εφαρμογές για κινητά για συμβόλαια, ταυτότητα ή ψηφιακά στοιχεία.

Ένα από τα έργα που εργάζονται είναι η Sora. Είναι μια εφαρμογή ταυτότητας που θα βρίσκεται στον πυρήνα της πλατφόρμας απορρήτου και διαχείρισης ταυτότητας. Θα μπορείτε να ελέγχετε την ταυτότητά σας χρησιμοποιώντας αυτήν την πλατφόρμα και να μοιράζεστε πληροφορίες μέσω ενός ιδιωτικού καναλιού, εάν χρειάζεται.

Το Πανεπιστήμιο του Aizu χρησιμοποιεί επίσης το έργο του για να δημιουργήσει ένα τοπικό νόμισμα όπου οι φοιτητές μπορούν να πληρώσουν για πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά. Αρχικά δοκίμασαν την εφαρμογή στην καφετέρια και τα καταστήματα του πανεπιστημίου.

 

 • Τ κινητό

Το Hyperledger Sawtooth γίνεται αργά δημοφιλές μεταξύ πολλών εταιρειών, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι προσφέρει πολλές δυνατότητες. Μεταξύ των εταιρειών, η T-Mobile χρησιμοποιεί επίσης αυτήν την πλατφόρμα για να δημιουργήσει μια λύση διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης που ονομάζεται Sawtooth Hyper Directory.

Κυρίως θα τρέχει σε Proof-of-Concept και η Intel κατασκευάζει το μοντέλο για αυτούς. Το Hyper Directory θα αντιμετωπίσει ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση ταυτότητας. Η διεπαφή χρήστη παρέχει μια εύχρηστη πρόσβαση μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα.

Το T-Mobile θα έχει επίσης έξυπνο χαρακτηριστικό σύμβασης στο έργο για να προσφέρει ελεγκτικές λύσεις. Επιπλέον, το κάνουν ανοιχτού κώδικα. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον κατάλογο, θα μπορείτε να παρακολουθείτε την ταυτότητά σας και να τη διαχειρίζεστε με ευκολία. Έτσι, η λύση θα είναι προσβάσιμη στους πελάτες μαζί με τις επιχειρήσεις τους.

 

 • Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ

Η TASE εργάζεται σε μια πλατφόρμα δανεισμού blockchain μαζί με το Fintech hub TheFloor και Accenture. Προς το παρόν, το Ισραήλ δεν έχει κανένα κεντρικό σημείο για τον δανεισμό μετοχών και συνήθως η διαδικασία δανεισμού πραγματοποιείται εντός της διατραπεζικής.

Επιπλέον, αυτή η πλατφόρμα δανεισμού θέλει να παρέχει πρόσβαση σε πολύ μεγαλύτερους χρήστες μαζί με ταχύτερα αποτελέσματα. Μπορεί επίσης να υποστηρίζει τυχόν βραχυπρόθεσμες θέσεις δανεισμού.

Ωστόσο, επικεντρώνονται κυρίως στον μακροπρόθεσμο δανεισμό μετοχών παρά στις ανοικτές πωλήσεις καθώς δημιουργεί μια ευμετάβλητη αγορά.

Το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ χρησιμοποιεί το Hyperledger Sawtooth για να τροφοδοτήσει την πλατφόρμα. Η Intel είναι ο αρχικός προγραμματιστής αυτής της πλατφόρμας. Το Hyperledger Sawtooth μπορεί να υπόσχεται χαρακτηριστικά όπως έξυπνες συμβάσεις, συναλλαγές peer-to-peer και αυξημένο επίπεδο ασφάλειας, κάτι που θα κάνει την πλατφόρμα αμετάβλητη.

Επιπλέον, τα οφέλη δεν σταματούν εκεί. Η χρήση του σε μια πλατφόρμα δανεισμού θα μπορούσε να μειώσει το κόστος της ανάπτυξης. Επίσης, μπορεί να σταθεροποιήσει την αγορά και να την καταστήσει πιο κατάλληλη για τους ανθρώπους να αγοράσουν μετοχές.

 

 • Κρατική Τράπεζα της Ινδίας

Μια άλλη εφαρμογή του Hyperledger Sawtooth είναι το BankChain – μια κοινοπραξία ινδικών τραπεζών. Εδώ, η State Bank of India είναι ο ιδρυτής της BankChain. Συνεργαζόμενοι με τις τεχνολογίες Primechain προσπαθούν να αναπτύξουν την κοινοπραξία τραπεζών. Προς το παρόν, έχουν πάνω από 27 μέλη από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή.

Προς το παρόν, θέλουν να αξιοποιήσουν το Hyperledger Sawtooth για να εφαρμόσουν ένα ανώτερο Know Your Customer (KYC) και Anti-Money Laundering and Counter-Terrorism Financing (AML / CFT). Το πλαίσιο Sawtooth είναι πλήρως ικανό να χειριστεί αυτές τις απαιτήσεις αρκετά εύκολα.

Η SBI θέλει κυρίως να προσθέσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους χρηματοπιστωτικούς τομείς για να σταματήσει ο συμβιβασμός των συναλλαγών και του απορρήτου των δεδομένων.

Θέλουν επίσης την Intel ως τεχνικό σύμβουλο, να εξορθολογίσει την κατασκευή του έργου. Επιπλέον, με τη χρήση της πλατφόρμας BankChain, άλλες τράπεζες θα μπορούν να απολαμβάνουν μειωμένο κόστος για την ανάπτυξη υποδομής και ακουστικό.

 

Κεφάλαιο-10: Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο όραμα του Hyperledger?

Διαδεδομένη ολοκλήρωση 

Το Hyperledger blockchain προβλέπει ένα κοινό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν όλοι στο μέλλον. Οι άνθρωποι θα ήθελαν να μοιραστούν τα δεδομένα τους σε κατανεμημένες πλατφόρμες. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα σημείο εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των χρηστών.

Λοιπόν, η λύση θα ήταν, κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών. Το Hyperledger blockchain θέλει να δημιουργήσει μια κοινότητα όπου τα DLT και τα Blockchains θα ήταν πιο κοινά αντί να είναι εξωτική τεχνολογία.

Ωστόσο, η ευρεία ενσωμάτωση δεν θα ήταν εύκολη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν η πλατφόρμα blockchain προσφέρει περισσότερη ασφάλεια και απόρρητο, τότε η απόδοση μειώνεται κάπως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε διαφορετικούς τύπους blockchain όπου κάθε σύστημα μπορεί να επικοινωνεί μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο το blockchain μπορεί να είναι ένα οικοσύστημα όπου οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όλες τις περιπτώσεις χρήσης.

Το Hyperledger blockchain θέλει να διατηρήσει τα πλαίσια τους διαλειτουργικά και αρθρωτά για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

 

Εναλλάξιμες ενότητες

Το Hyperledger blockchain προσπαθεί να αναπτύξει πολλές ενότητες στο μέλλον. Θέλουν να καλύψουν κάθε χώρο, ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να τα συνδυάσουν για να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα εργασίας. Επιπλέον, αυτές οι πλατφόρμες θα ήταν ασφαλείς, συνεκτικές και εξαιρετικά λειτουργικές.

Επίσης, αυτές οι ενότητες θα μπορούσαν να επικοινωνούν με άλλες ενότητες στην ίδια πλατφόρμα ή σε άλλες πλατφόρμες. Αλλά ο πρωταρχικός στόχος είναι να το καταστήσει κατάλληλο για μη ειδικούς που μπορούν να δημιουργήσουν ένα blockchain ακόμα κι αν δεν ξέρει πώς να κωδικοποιεί.

 

Συνεργασία με τον ανταγωνισμό

Το blockchain της Hyperledger θέλει να προωθήσει τις συνεργασίες περισσότερο. Θα χαρούσατε να ξέρετε ότι δεν θέλουν να κυριαρχήσουν από μόνα τους στο οικοσύστημα. Επίσης, θέλουν να έρθουν μαζί με άλλες πλατφόρμες blockchain και να αναπτύξουν την κοινότητα.

Η προώθηση της συνεργασίας θα αντέξει επίσης περισσότερη ανάπτυξη σε αυτήν τη θέση. Καθώς οι εταιρείες θα σταματούσαν τον ανταγωνισμό και θα συνεργαστούν, μπορούν να βρουν περισσότερες λύσεις πολύ πιο γρήγορα.

 

Συλλογή εργαλείων

Μερικοί από εσάς μπορεί να πιστεύουν ότι το blockchain του Hyperledger γίνεται μια ενιαία στοίβα λογισμικού. Αλλά η εμπιστοσύνη είναι ότι θέλουν απλώς να δημιουργήσουν μια συλλογή εργαλείων και πλαισίων που είναι εύχρηστα. Έτσι, θα έχετε πλήρη πρόσβαση για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πλαίσια και εργαλεία για να δημιουργήσετε τη δική σας πλατφόρμα.

Έτσι, δεν θα περιορίσουν τη χρήση σας ή δεν θα σας έλεγαν να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε άλλα βιβλία μπλοκ αλυσίδας. Επιπλέον, ο στόχος είναι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους προγραμματιστές στην κοινότητά τους. Αυτό θα εξασφαλίσει τη συνολική ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων.

 

Κεφάλαιο-11: Τελικές λέξεις

Ζούμε όλοι σε μια εποχή όπου η τεχνολογική μετατόπιση είναι αρκετά εκθετική. Όλα είναι τώρα συνδεδεμένα και οι άνθρωποι απαιτούν να είναι συνδεδεμένοι συνεχώς. Τόσο στην προσωπική σας όσο και στην επαγγελματική σας ζωή μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι χρειάζεστε περισσότερη επικοινωνία, ψηφιακό περιεχόμενο και δεδομένα.

Αλλά όλα αυτά θα χρειαστούν ένα ιδιωτικό, ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον. Το Hyperledger προσπαθεί απλώς να σας προσφέρει όλα αυτά με έναν εύκολο τρόπο. Το Blockchain και τα DLT είναι λύσεις για μελλοντικές ανάγκες. Και το Hyperledger προσφέρει δημιουργικότητα και ευχρηστία σε αυτό το πλαίσιο.

Καθώς είναι ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρως τα ήδη αναπτυγμένα έργα τους. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε όλο και περισσότερα από τα υπέροχα έργα τους και θα δούμε το οικοσύστημα blockchain να μεγαλώνει.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map