Τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού: Από όπου ξεκινά η τεχνολογική επανάσταση

Αυτός ο οδηγός προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την Τεχνολογία Κατανεμημένων Καθολικών (DLT). Μάθετε τον ορισμό, τα βασικά χαρακτηριστικά, το ιστορικό, τους τύπους, τις πλατφόρμες, τις εφαρμογές, τις προκλήσεις και το πιθανό μέλλον αυτής της τεχνολογίας.

Ακούσαμε πρόσφατα πολλές βόμβες να περιστρέφονται – Κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών. Εάν αντιμετωπίζετε κρυπτονομίσματα και blockchain, πρέπει να έχετε ήδη ακούσει για αυτό. Η υλοποίηση του κατανεμημένου καθολικού είναι αναμφισβήτητα μία από τις έξυπνες εφευρέσεις όλων των εποχών.

Από τότε, η τεχνολογία προχώρησε πολύ, εξελίχθηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερη αξία. Επιτρέποντας τη διανομή πληροφοριών με μεγαλύτερη διαφάνεια, η DLT εξελίχθηκε πράγματι στο Διαδίκτυο. Αρχικά, αυτή η τεχνολογία σχεδιάστηκε μόνο για συναλλαγές και ψηφιακά νομίσματα. Αλλά τώρα η τεχνολογική κοινότητα βρήκε πολλές πιθανές περιπτώσεις χρήσης που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας για πάντα.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη μεγάλη σύγχυση γύρω από τις κατανεμημένες λύσεις καθολικών. Πολλοί από εσάς εξακολουθούν να συγχέουν την υλοποίηση του κατανεμημένου καθολικού με το blockchain. Αλλά η τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών δεν είναι μόνο blockchain, αλλά κάτι πολύ πιο σημαντικό.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Πίνακας περιεχομένων

Κεφάλαιο-1: Εξέλιξη της τεχνολογίας καθολικών

Κεφάλαιο-2: Τι είναι ένα κατανεμημένο καθολικό?

Κεφάλαιο-3: Διαφορετικοί τύποι DLT και πώς λειτουργούν

Κεφάλαιο-4: Χαρακτηριστικά διαφορετικών DLT

Κεφάλαιο-5: Αξιοσημείωτες πλατφόρμες DLT

Κεφάλαιο-6: Εφαρμογές της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού

Κεφάλαιο-7: Προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσει το DLT

Κεφάλαιο-8: Το μέλλον της κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών


Κεφάλαιο-9: Τελικές λέξεις

Contents

Κεφάλαιο-1: Εξέλιξη της τεχνολογίας καθολικών

Γνωρίζατε ότι το κεντρικό σύστημα καθολικών επικράτησε από πολύ καιρό πριν; Πάνω από 5000 χρόνια πριν, τα πήλινα δισκία χρησιμοποιήθηκαν ως κεντρικό καθολικό. Εδώ, οι αρχαίοι Μεσοποταμικοί σχεδίαζαν εικόνες σε σειρά και στήλες μαζί με τρύπες για να παρακολουθούν πόσα αντικείμενα είχαν στο κατάστημα. Πολύ συναρπαστικό, έτσι δεν είναι?

Πριν από περίπου 700 χρόνια, ένα νέο είδος κεντρικού συστήματος καθολικών εμφανίστηκε στη βόρεια Ιταλία. Εδώ, οι έμποροι προσπάθησαν να επιτύχουν μια λογική σύνδεση μεταξύ όλων των εγγραφών. Κάθε στοιχείο στο κεντρικό καθολικό θα έχει καταχώριση χρέωσης και πίστωσης. Έτσι, θα πρέπει να εισαγάγετε το αντικείμενο δύο φορές. Προφανώς, αυτή η νέα μορφή του συγκεντρωτικού καθολικού ήταν η πορεία προς τον «καπιταλισμό».

Τα τυπικά τραπεζικά συστήματα και η τήρηση αρχείων ήρθε πολύ μετά από αυτό. Όπου οι άνθρωποι κρατούσαν τα πάντα σε χαρτί. Αλλά μετά την εφεύρεση των υπολογιστών, όλα άρχισαν να ψηφιοποιούνται. Στη δεκαετία του 1980 και του 90, το σύστημα υπολογιστών άρχισε να αναλαμβάνει τα τυπικά τραπεζικά κεντρικά συστήματα.

Και μόλις πριν από δέκα χρόνια, προέκυψε μια νέα μορφή αποκεντρωμένης δομής βάσης δεδομένων. Το 2009, η Satoshi Nakamoto παρουσίασε την πρώτη τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών που απαλλάσσει ολόκληρο το έγκυρο περιβάλλον και προωθεί έναν εκθεσιακό χώρο.

Και έτσι δημιουργήθηκε η επαναστατική κεντρική τεχνολογία καθολικών.

Κεφάλαιο-2: Τι είναι ένα κατανεμημένο καθολικό?

Ένα κατανεμημένο καθολικό είναι μια μορφή ψηφιακής βάσης δεδομένων που ενημερώνεται και διατηρείται από κάθε μέλος ανεξάρτητα σε έναν μεγάλο χώρο δικτύου. Σε αυτόν τον τύπο καθολικού δεν υπάρχει καμία κεντρική αρχή για τη μετάδοση των εγγραφών σε κάθε μέλος.

Αντ ‘αυτού, όλοι οι κόμβοι θα κρατήσουν το καθολικό και θα το κατασκευάσουν ανεξάρτητα. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, οι κόμβοι στο δίκτυο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις λίστες συναλλαγών και να δίνουν τα δικά τους συμπεράσματα προτού το προσθέσουν στο κατανεμημένο καθολικό.

Συνήθως, κάθε κόμβος στο δίκτυο τείνει να περάσει από μια διαδικασία συμφωνίας για να καταλήξει σε ένα μόνο συμπέρασμα. Το σύστημα διαφέρει στην πραγματικότητα από το κατανεμημένο καθολικό στο το κατανεμημένο καθολικό.

Μετά τη συμφωνία, το κατανεμημένο καθολικό ενημερώνεται και όλοι οι κόμβοι στο δίκτυο θα ενημερώνουν επίσης κάθε δικό τους καθολικό. Το σύστημα καθιστά τη συνολική αρχιτεκτονική της διεπαφής αρκετά περίπλοκη σε σύγκριση με τα τυπικά συστήματα βάσεων δεδομένων.

Εάν θέλετε να έχετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο σχετικά με το τι διανέμεται καθολικό?

Τα κατανεμημένα καθολικά έρχονται με ένα ειδικό δυναμικό σύστημα που μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητες των τυπικών συστημάτων καθισμάτων με βάση το χαρτί. Εν ολίγοις, με διαφορετικούς τύπους DLT, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε νέες τεχνολογίες και να επιτρέψετε την ασφάλεια σε ολόκληρο τον ψηφιακό κόσμο.

Συνήθως, σε αυτό το είδος τυπικών συστημάτων, υπάρχει πάντα θέμα εμπιστοσύνης. Ωστόσο, αυτό το νέο DLT εισάγει ένα νέο είδος τεχνολογίας που απαλλάσσει τα ζητήματα «εμπιστοσύνης» και χτίζει τα πάντα με απόλυτη διαφάνεια.

Με αυτήν τη νέα εφεύρεση του κατανεμημένου συστήματος καθολικών, τώρα μπορείτε να ζήσετε την επανάσταση της συλλογής πληροφοριών και να επικοινωνείτε πέρα ​​από τους παραδοσιακούς τρόπους. Μπορείτε να το εφαρμόσετε τόσο σε δυναμικά δεδομένα όσο και σε συστήματα στατικών δεδομένων.

Τα κατανεμημένα καθολικά απλώς επαναφέρουν τη δύναμη στα χέρια σας. Αφορά περισσότερο τη διαχείριση ολόκληρου του συστήματος και όχι απλώς μια απλή βάση δεδομένων.

Μάθε περισσότερα: Τι είναι το DLT (Τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού)? 

Myth Buster: Δεν είναι όλα τα DLT Blockchain

Με την ξαφνική αύξηση της δημοτικότητας του Bitcoin και πολλών κρυπτονομισμάτων, η λέξη “blockchain” έχει γίνει μια ευνοϊκή επιλογή θέματος. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν τη λέξη ως συνώνυμο για όλα όσα σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και την οικονομία των διακριτικών.

Ακόμη και η κίνηση κρυπτογράφησης μερικές φορές αναφέρεται ως «κίνηση μπλοκ αλυσίδας».

Έτσι, βλέπετε κατά κάποιο τρόπο το blockchain να χρησιμοποιείται πολύ σε πολλά περιβάλλοντα. Υπάρχουν μόνο λίγοι άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν πραγματικά να διακρίνουν το blockchain και τις κατανεμημένες λύσεις μεταξύ τους.

Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην ταιριάξετε και τα δύο καθώς το DLT και το Blockchain δεν μπορούν να ανταλλάσσονται.

Τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού έναντι Blockchain: Η κύρια διαφοράμικρό

Ο όρος κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών είναι ένα είδος Ομπρέλα-Όρος που καλύπτει τις τεχνολογίες όπου το σύστημα καθολικών κατανέμεται μεταξύ όλων που το χρησιμοποιούν. Εδώ, διαφορετικοί τύποι DLT μπορούν να είναι είτε ιδιωτικοί είτε δημόσιοι. εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας.

Το blockchain είναι ένα είδος υλοποίησης κατανεμημένου καθολικού και πιο πολύτιμο είναι το πρώτο λειτουργικό. Το τεχνολογικό είδος εισέβαλε στον νέο ψηφιακό κόσμο και πολλοί άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν ότι είναι η μόνη μορφή κατανεμημένου συστήματος καθολικών.

Έτσι, οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούσαν συχνά εναλλακτικά, γεγονός που οδήγησε σε ολόκληρη την παρανόηση ότι το DLT είναι ένα άλλο όνομα του Blockchain.

Με απλά λόγια, το blockchain είναι μόνο μία από τις υποκατηγορίες του συστήματος κατανεμημένων καθολικών. Για παράδειγμα, υπάρχουν διάφορα είδη φρούτων και ένα από αυτά είναι το “Apple”. Εδώ, ο όρος «Apple» εμπίπτει στην κατηγορία των φρούτων. Έτσι, το μήλο είναι ένα είδος φρούτου, αλλά δεν είναι όλα τα φρούτα μήλο.

Με τον ίδιο τρόπο, το blockchain είναι ένα είδος DLT, αλλά δεν είναι όλα τα DLTs blockchain. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο σχετικά με την τεχνολογία blockchain έναντι κατανεμημένου καθολικού

Γιατί να ξεχωρίσω Blockchain και DLT?

Ο κόσμος της κρυπτογράφησης μόλις δημιουργήθηκε πριν από λίγα χρόνια, που σημαίνει ότι εξακολουθεί να είναι μια ανώριμη τεχνολογία. Τα επόμενα χρόνια, θα δούμε εκθετική ανάπτυξη καθώς έχει τη δυνατότητα να αλλάξει εντελώς τους τυπικούς τρόπους.

Υπάρχουν πολλά έργα εκεί έξω που ασχολούνται με ολόκληρη την έννοια των διαφορετικών τύπων DLTs και όχι μόνο με το blockchain. Η εφαρμογή κατανεμημένου καθολικού είναι μια τεράστια κατηγορία και εάν θέλουμε πραγματικά περισσότερη καινοτομία, πρέπει να βγούμε από το κέλυφος “blockchain”.

Υπάρχουν ήδη πολλοί διαφορετικοί τύποι DLTs, και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να δούμε περισσότερες προσθήκες στο νεότερο μέλλον. Αλλά προς το παρόν, η μετάβαση στην εφαρμογή κατανεμημένων καθολικών θα ήταν η πιο σοφή επιλογή για κάθε είδους ανάπτυξη.

Κεφάλαιο-3: Διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού και τρόπος λειτουργίας τους

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι DLT και όλα έχουν διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας. Για να κατανοήσετε τις μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, θα πρέπει να τις συγκρίνετε.

Διαβάστε περισσότερα: Blockchain vs Hashgraph vs Dag vs Holochain: Τύποι DLTs

1. Blockchain

Πρώτον, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στον ορισμό του blockchain. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους DLT εκεί έξω. Το Blockchain είναι ένας τύπος DLT όπου τα αρχεία συναλλαγών διατηρούνται στο καθολικό ως αλυσίδα μπλοκ. Σκεφτείτε το ως μια μεγάλη λίστα δίσκων. Αλλά όχι κυριολεκτικά μπλοκ, εδώ όταν λέμε την αλυσίδα των μπλοκ, εννοούμε οποιοδήποτε είδος ψηφιακής πληροφορίας που αποθηκεύεται στη βάση δεδομένων.

Εδώ, οι ψηφιακές πληροφορίες αποτελούν τα μπλοκ. Συνήθως, έχουν τρία διαφορετικά είδη μερών –

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έκανε μια συναλλαγή. Το μπλοκ συναλλαγών θα περιέχει την ώρα, την ημερομηνία και το ποσό που έστειλε ο αποστολέας.

Το μπλοκ θα περιέχει επίσης τα στοιχεία του αποστολέα. Ωστόσο, για να διατηρηθεί η ανωνυμία, η τεχνολογία δεν θα χρησιμοποιεί το πραγματικό σας όνομα, αλλά θα περιέχει τη μοναδική σας «ψηφιακή υπογραφή».

Για να διαφοροποιήσετε ή να συγχρονίσετε τις συναλλαγές, κάθε μπλοκ θα περιέχει ένα ειδικό αναγνωριστικό γνωστό ως hash. Αυτή η συνάρτηση κατακερματισμού βοηθά στη διάκριση μεταξύ όλων των μπλοκ συναλλαγών στο καθολικό. Κυρίως η συνάρτηση περιλαμβάνει χαρακτήρες που είναι αλφαριθμητικοί και κάθε συνάρτηση κατακερματισμού είναι μια μοναδική και τυχαία επιλογή.

Αυτό σημαίνει, κανείς δεν μπορεί απλώς να το προβλέψει ή να έχει κάποιο τρόπο να χαράξει τον τρόπο του για να το αλλάξει.

Πώς λειτουργεί το Blockchain?

Στο blockchain υπάρχουν πολλά μπλοκ που προστίθενται στο σύστημα καθολικών, αλλά πώς γίνεται αυτή η διαδικασία ακριβώς?

Υπάρχουν τέσσερα στάδια για το πώς το “μπλοκ” προστίθεται στο blockchain. Ας δούμε τι είναι:

Πρώτον, κάποιος στο δίκτυο πρέπει να κάνει μια συναλλαγή. Ας πούμε; στείλατε χρήματα στον φίλο σας Mike.

Μόλις πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή, πρέπει να επαληθευτεί. Υπάρχουν επίσης διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους το blockchain επαληθεύει μια συναλλαγή. Εξαρτάται κυρίως από τους κόμβους σε αυτό το δίκτυο. Οι κόμβοι θα έπρεπε να καταλήξουν σε συμφωνία ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε.

Γι ‘αυτό, ελέγχουν αν η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε όπως δηλώσατε. Η συναίνεση σε αυτό το δίκτυο επιτρέπει στα περισσότερα μέλη να συμφωνήσουν και αν η πλειοψηφία πιστεύει ότι είναι αλήθεια, η συναλλαγή σας θα αποθηκευτεί σε ένα μπλοκ.

Αφού η συναλλαγή σας λάβει το πράσινο σήμα, όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη συναλλαγή σας, όπως χρόνος, ποσό, ψηφιακή υπογραφή σας, ψηφιακή υπογραφή του μικροφώνου αποθηκεύονται στο μπλοκ. Θα δείτε ότι το ποσό αφαιρείται από το πορτοφόλι σας και ο Mike θα δει το ποσό να προστίθεται στο δικό του.

Ωστόσο, προτού πάρει μια θέση στο καθολικό, το μπλοκ παίρνει ένα μοναδικό αναγνωριστικό. Είναι ένας αναγνωριστικός κωδικός για τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Το μπλοκ θα περιέχει επίσης τον κατακερματισμό του πρόσφατου μπλοκ για να διατηρήσει τη δομή της αλυσίδας των μπλοκ.

Αφού η συναλλαγή σας προστεθεί στο καθολικό, θα μπορείτε να τη δείτε και με βάση τα χαρακτηριστικά του δικτύου, άλλοι μπορεί να το βλέπουν ή όχι. Εάν αυτοί οι τύποι DLTs είναι δημόσιοι, τότε όλοι στο δίκτυο θα μπορούν να το δουν και εάν είναι ιδιωτικοί ή ομοσπονδιακοί, θα εξαρτηθεί από τους κανόνες του κατανεμημένου συστήματος καθολικών..

2. Hashgraph

Στο Hashgraph μπορεί να υπάρχουν πολλές συναλλαγές αποθηκευμένες στο καθολικό στην ίδια χρονική σήμανση. Όλες οι συναλλαγές αποθηκεύονται σε παράλληλη δομή. Εδώ κάθε εγγραφή στο καθολικό ονομάζεται “Event”.

Αυτό το κατανεμημένο καθολικό χωρίς blockchain είναι απολύτως δίκαιο, καθώς κανένας κόμβος στο δίκτυο δεν θα μπορεί να χειριστεί τις πληροφορίες ή τις συναλλαγές. Σημαίνει ότι κανείς στο σύστημα DLT δεν μπορεί στην πραγματικότητα να αλλάξει ή να αναβάλει όλες τις οδηγίες που πρόκειται να συμβούν ή να ελέγξει τη διαδικασία της συναλλαγής.

Αν το συγκρίνουμε με το blockchain, θα δείτε πώς ένας ανθρακωρύχος μπορεί να επιλέξει ποια συναλλαγή θα συμπεριληφθεί στο “block”. Για παράδειγμα, εσείς και ο μικρόφωνο πραγματοποιείτε και τις δύο συναλλαγές και τώρα περιμένουν να επαληθευτούν. Άλλοι κόμβοι στο δίκτυο μπορούν να επιλέξουν επιλεκτικά τη συναλλαγή του Mike για επαλήθευση πρώτα από ό, τι είστε, παρόλο που ενδέχεται να έχετε πραγματοποιήσει συναλλαγές λίγο νωρίτερα από τον Mike.

Για το Hashgraph, οι κόμβοι επαληθευτή πρέπει να περιλαμβάνουν τη συναλλαγή σας και του Mike με τον τρόπο που πραγματοποιήσατε συναλλαγές, οπότε κανένας δεν θα μείνει πίσω.

Έτσι, σε αυτό το κατανεμημένο καθολικό χωρίς blockchain, τόσο πιο γρήγορη είναι η σύνδεσή σας, τόσο καλύτερη. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να κάνετε συναλλαγές πιο γρήγορα και θα βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή για επαλήθευση.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι το Hashgraph?

Μικρότερες μονάδες αποθήκευσης

Σε αυτόν τον τύπο υλοποίησης κατανεμημένου καθολικού, όλη η συναλλαγή στο δίκτυο είναι αποδεκτή. Πως? Λοιπόν, καθώς πραγματοποιούνται συναλλαγές στο δίκτυο, μέσα σε λίγα λεπτά όλοι στο δίκτυο θα γνωρίζουν πού θα τοποθετηθεί η συναλλαγή στο καθολικό.

Επιπλέον, όλοι στο δίκτυο θα γνωρίζουν ότι ολόκληρο το δίκτυο γνωρίζει για την ύπαρξη της συναλλαγής και, ως εκ τούτου, θα κάνει τις αλλαγές ανάλογα. Αυτό σημαίνει ότι οι κόμβοι θα κάνουν τις αλλαγές και στη συνέχεια θα απορρίψουν τη συναλλαγή.

Δεν θα χρειαστεί να κρατήσετε αυτές τις πληροφορίες στο καθολικό σας για πάντα. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται μόνο λίγα gigabytes μιας μονάδας αποθήκευσης για να αποθηκεύσει όλες τις πληροφορίες της πλατφόρμας βάσης δεδομένων κατανεμημένων βιβλίων Hashgraph.

Βυζαντινή και ACID Φύση του Δικτύου

Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής κατανεμημένου καθολικού Hashgraph. Ένα σύστημα είναι βυζαντινό σημαίνει ότι καμία μικρή ομάδα ή οντότητα δεν μπορεί να επηρεάσει την πορεία προς την επίτευξη συναίνεσης. Επίσης, αφού επιτευχθεί η συναίνεση, κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να την σταματήσει. Κάθε μέλος θα γνωρίζει ότι έχει επιτευχθεί η συναίνεση και θα παραμείνει έτσι.

Σε αυτό το κατανεμημένο καθολικό χωρίς blockchain, κάθε κόμβος στο δίκτυο θα συμφωνήσει για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή και θα την καταγράψει ανάλογα.

Όλη η κοινότητα σε αυτό το DLT θα έχει ένα κατανεμημένο αλλά ενιαίο σύστημα βάσης δεδομένων που θα μοιράζεται παρόμοιες ιδιότητες. Εάν συγκρίνουμε το blockchain DLT, θα παρατηρήσετε πώς οι κόμβοι στο δίκτυο δεν είναι ποτέ σίγουροι εάν επιτευχθεί συναίνεση.

Ωστόσο, στο Hashgraph, είναι δυνατό. Επομένως, είναι επίσης συμβατό με ACID.

Πώς κάνει Εργασία Hashgraph?

Το πώς λειτουργεί το Hashgraph είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Αυτό το σύστημα κατανεμημένων καθολικών χρησιμοποιεί ένα πρωτόκολλο κουτσομπολιού για τη μετάδοση όλων των ειδών πληροφοριών κυρίως για συναλλαγές σε όλο το δίκτυο. Κάθε κόμβος στο δίκτυο μπορεί να στείλει πληροφορίες (γνωστές ως “συμβάν” και είναι προ-υπογεγραμμένοι) σε μια νέα συναλλαγή.

Κάθε κόμβος θα επιλέξει τυχαία τον γειτονικό κόμβο για τη μετάδοση αυτών των πληροφοριών. Στη συνέχεια, ένας κόμβος θα συγκεντρώσει το συμβάν με άλλες ληφθείσες πληροφορίες και στη συνέχεια θα το μεταδώσει σε άλλους γειτονικούς κόμβους.

Έτσι, με απλούς όρους, μόλις πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή, οι γειτονικοί κόμβοι μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες με άλλους κόμβους και μετά από λίγο καιρό όλοι οι κόμβοι θα γνωρίζουν τη συναλλαγή. Η διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη, οπότε θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να γνωρίζουν όλοι το δίκτυο για την εκδήλωση.

Με τη βοήθεια του πρωτοκόλλου “Εικονική ψηφοφορία”, κάθε κόμβος επικυρώνει τη συναλλαγή και στη συνέχεια προστίθεται στο καθολικό.

3. DAG

Μια άλλη φιλόδοξη προσθήκη στο κατανεμημένο καθολικό χωρίς την οικογένεια blockchain είναι το DAG (Directed Acyclic Graph). Το DAG εφευρέθηκε ως εναλλακτική προσέγγιση στο Blockchain DLT. Γι ‘αυτό το κατανεμημένο καθολικό χωρίς blockchain προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά του blockchain αλλά με μεγαλύτερη βελτίωση.

Παρόλο που είναι μια εναλλακτική λύση, η δομή αυτού του καθολικού είναι πραγματικά διαφορετική. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της εφαρμογής κατανεμημένου καθολικού DAG είναι η δυνατότητα να προσφέρει Nano-συναλλαγές χωρίς χρέωση. Είναι επειδή η επεκτασιμότητα βελτιώνεται καθώς το δίκτυο μεγαλώνει.

Με απλά λόγια, όσο περισσότερο πραγματοποιείται συναλλαγή στο δίκτυο, τόσο πιο γρήγορα θα είναι σε θέση να τα διευθετήσει. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ας δούμε πώς λειτουργεί το DAG.

Πώς κάνει DAG Εργασία?

Το DAG τυχαίνει να ακολουθεί διαφορετική διαδρομή σχετικά με την επίτευξη συναίνεσης. Το σύστημα κατανεμημένου καθολικού αποθηκεύει τις διαδικασίες συναλλαγών στους κόμβους. Εδώ, κάθε μέλος του δικτύου ονομάζεται «κόμβος» όπως το blockchain.

Όλοι οι κόμβοι στο δίκτυο επικυρώνουν συναλλαγές στο καθολικό και επίσης αντιπροσωπεύονται από επικυρωμένες συναλλαγές. Οποιοσδήποτε κόμβος μπορεί να ξεκινήσει συναλλαγές, ωστόσο, για να τις επικυρώσει πρέπει να επαληθεύσει τουλάχιστον δύο από τις προηγούμενες συναλλαγές στο καθολικό.

Αφού τους επικυρώσει, η συναλλαγή του θα επιβεβαιωθεί. Όσο περισσότερο ένα άτομο επικυρώνει, τόσο περισσότερες συναλλαγές του γίνονται έγκυρη συναλλαγή στη βάση δεδομένων του κατανεμημένου καθολικού.

Επομένως, εάν μια συναλλαγή έχει μεγαλύτερο κλάδο προηγούμενων επικυρωμένων συναλλαγών, θα έχει το μεγαλύτερο βάρος στο καθολικό. Ωστόσο, ένας αλγόριθμος θα επιλέξει τυχαία τις δύο προηγούμενες συναλλαγές για κάθε μέλος για επικύρωση.

Γιατί αν δεν γίνει, τα μέλη θα επικυρώσουν μόνο τις συναλλαγές τους και θα αφήσουν μια άλλη πίσω.

Πρόκειται πραγματικά για μια υπέροχη νέα μορφή συναίνεσης για την επίτευξη μεγαλύτερης επεκτασιμότητας. Λόγω αυτής της φύσης της εφαρμογής του κατανεμημένου καθολικού, οι εταιρείες που απαιτούν μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών κάθε δευτερόλεπτο θα πρέπει να το χρησιμοποιούν.

4. Ολοχέιν

Είναι ένα από τα πρόσφατα διανεμημένα καθολικά χωρίς blockchain – το Holochain DLT λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο προηγμένα επίπεδα καθολικών εκεί έξω. Η εταιρεία Holochain που δημιούργησε αυτήν τη νέα μορφή DLT δίνει στους προγραμματιστές τεχνολογίας έναν νέο τρόπο δημιουργίας αποκεντρωμένων εφαρμογών.

Μία σημαντική αλλαγή από άλλα κατανεμημένα καθολικά χωρίς blockchain είναι ότι αυτή είναι επικεντρωμένη στην πράξη αντί για δομή που επικεντρώνεται στα δεδομένα. Αυτό το δίκτυο αποφεύγει τη χρήση οποιουδήποτε παγκόσμιου πρωτοκόλλου συναίνεσης παρέχοντας σε κάθε πράκτορα το δικό του σύστημα περόνης. Ακριβώς αυτή η αλλαγή λύνει όλα τα ζητήματα με δυνατότητα κλιμάκωσης και διατηρεί ανέπαφο το δίκτυο ακόμα και μετά την ανάπτυξη του δικτύου.

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός Holochain Ultimate 

Πώς διαφέρει αυτή η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού?

Με παραδοσιακούς τρόπους, όλοι οι άλλοι κόμβοι του δικτύου αναγκάζονται να έχουν παγκόσμια συναίνεση και να επαληθεύουν ολόκληρο το δίκτυο. Ωστόσο, η Holochain αλλάζει αυτή τη φύση. Η διαδικασία είναι παρόμοια με το όνομά της. Το όνομα αυτής της κατανεμημένης βάσης δεδομένων καθολικών προήλθε από την ιδέα πίσω από αυτήν την αρχιτεκτονική, και αυτό είναι ένα ολόγραμμα.

Στο ολόγραμμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα τρισδιάστατο μοτίβο, θα χρειαστείτε συγκεκριμένες δέσμες φωτός και να τις αλληλεπιδράσετε με έναν τρόπο για να δημιουργήσετε την εικόνα. Το Holochain είναι παρόμοιο. Χρησιμοποιεί μεμονωμένες ενότητες για να δημιουργήσει ολόκληρο το σύστημα καθολικών.

Εδώ, κάθε κόμβος διατηρεί το δικό του κατανεμημένο καθολικό και επικοινωνεί μαζί του μέσω της δικής του μοναδικής υπογραφής. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ολόκληρο το δίκτυο ως ποτάμι που ακολουθεί μια κατεύθυνση. Εδώ, κάθε κόμβος τροφοδοτεί τον ποταμό των καθολικών μέσω των μικρών τους ρευμάτων και δημιουργεί το ποτάμι στο σύνολό του. Εάν μία από τις ροές γίνει εκτός σύνδεσης, η βάση δεδομένων του κατανεμημένου καθολικού δεν θα επηρεαστεί από αυτήν.

Πώς κάνει Εργασία Holochain?

Είναι απλό, κάθε κόμβος θα έχει το δικό του καθολικό, αλλά αυτό το καθολικό θα περιστρέφεται γύρω από ένα συγκεκριμένο σύνολο τιμών που ονομάζεται “DNA”. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, αυτό το DNA διασφαλίζει ότι κάθε κόμβος στο δίκτυο που προσπαθεί να προσθέσει νέες πληροφορίες στο δημόσιο καθολικό θα επικυρωθεί.

Ένας κόμβος θα αποσταλεί πληροφορίες σε άλλους κόμβους για να τους επικυρωθεί στο δίκτυο. Εάν άλλοι κόμβοι στο δίκτυο μπορούν να επαληθεύσουν τις πληροφορίες του με το DNA, τότε μεταδίδουν αυτό το μήνυμα σε άλλους κόμβους στο δίκτυο.

Ωστόσο, εάν κάποιος προσπαθήσει να εισβάλει στο δίκτυο και να προσπαθήσει να αποθηκεύσει ψεύτικα δεδομένα στο δίκτυο, θα έχει διαφορετικό DNA. Επομένως, εάν κάποιος θέλει να παραποιήσει μια συναλλαγή, θα κάνει τον εαυτό του σκληρό κώδικα από την αλυσίδα και θα λειτουργεί από μια διαφορετική αλυσίδα αλλαγών με διαφορετικούς κανόνες. Άλλοι κόμβοι στο δίκτυο θα το επαληθεύσουν τώρα με το DNA πριν αποδεχθούν τις πληροφορίες.

Και μόλις βρουν ανισότητες, θα την απορρίψουν και θα τη μεταδώσουν στο δίκτυο και θα προειδοποιήσουν τους άλλους για αυτόν τον κακόβουλο κόμβο.

Η διαδικασία είναι αρκετά τακτοποιημένη και ανθεκτική. Και γι ‘αυτό κερδίζει τόση δημοτικότητα.

5. Tempo (Radix)

Όπως και άλλα κατανεμημένα καθολικά χωρίς blockchain, το Tempo λέγεται ότι είναι μια σχετικά νέα συνεισφορά στο σύστημα. Όπως κάθε άλλη πλατφόρμα, θα διατηρήσει την ακολουθία των πληροφοριών στο καθολικό. Ωστόσο, προσφέρει επίσης χρονική σήμανση μαζί με άλλες λειτουργίες επίσης.

Η Radix DLT είναι η εταιρεία που βρήκε αυτή τη λαμπρή νέα τεχνολογία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κατανεμημένο καθολικό χωρίς blockchain για ιδιωτικές και δημόσιες λειτουργικές μονάδες, καθώς δεν απαιτείται καθόλου τροποποίηση. Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν θα χρειαστείτε κανένα βαρύ στοιχείο υλικού. Είναι εξαιρετικά ελαφρύ και μπορεί ακόμη και να λειτουργήσει στις φορητές συσκευές σας.

Με το Tempo θα μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας αποκεντρωμένες εφαρμογές, μάρκες, νομίσματα, συναλλαγές εξαιρετικά γρήγορα και πολλά άλλα.

Η βάση δεδομένων κατανεμημένων καθολικών βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές:

 • Έχετε ένα σύμπλεγμα δικτυακών κόμβων
 • Το καθολικό καθολικό κατανέμεται μεταξύ των ομάδων κόμβων
 • Ειδικοί αλγόριθμοι για συμβάντα χρονικής σήμανσης στο καθολικό

Κάθε παρουσία σε αυτήν την κατανεμημένη βάση δεδομένων είναι γνωστή ως το Σύμπαν. Μέσα στο Σύμπαν, κάθε γεγονός ονομάζεται «Atom».

Πώς λειτουργεί το Tempo DLT?

Είναι λίγο διαφορετικό από ό, τι άλλες κατανεμημένες βάσεις δεδομένων στην αγορά. Κάθε κόμβος μπορεί να επιλέξει να μεταφέρει ένα υποσύνολο του καθολικού καθολικού καθολικού μαζί του. Το υποσύνολο του καθολικού ονομάζεται θραύσματα και κάθε κόμβος που φέρει θραύσμα θα έχει ένα μοναδικό αναγνωριστικό για το υποσύνολο του καθολικού. Επομένως, οι κόμβοι δεν απαιτείται να φέρουν το βάρος του καθολικού καθολικού στο δίκτυο.

Αυτό διασφαλίζει ότι το δίκτυο μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερη ποσότητα φορτίου, αυξάνοντας έτσι την επεκτασιμότητα.

Όταν ένας κόμβος θέλει να επικυρώσει συναλλαγές, χρησιμοποιεί λογικά ρολόγια. Η συνήθης χρονική σήμανση της βάσης δεδομένων κατανεμημένων καθολικών δεν είναι ικανή να επιτύχει συναίνεση από μόνη της. Είναι επειδή η προοπτική του χρόνου αλλάζει από άτομο σε άτομο.

Έτσι, αντί να ταιριάζει όταν συνέβη, βλέπει τι συνέβη πριν από αυτό. Εάν μια προηγούμενη συναλλαγή ήταν Α και τώρα έγινε μια νέα συναλλαγή Β, οι κόμβοι θα δουν αν υπήρχε η συναλλαγή Α πριν από το Β.

Έτσι, εδώ, οι κόμβοι θα καταγράφουν την ακολουθία συμβάντων και όχι την πραγματική ώρα του συμβάντος. Οι ιδιότητες της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού εξελίσσονται πραγματικά για την εποχή της και κερδίζουν αργά δημοτικότητα.

Κεφάλαιο-4: Χαρακτηριστικά διαφορετικών τύπων DLT

Χαρακτηριστικά Blockchain –

 • Αμετάβλητο

Η βάση δεδομένων κατανεμημένων βιβλίων Blockchain είναι εκπληκτικά εξαιρετικά αμετάβλητη. Είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος καθολικών. Αμετάβλητο σημαίνει ότι κανείς στο δίκτυο δεν μπορεί να το καταστρέψει με οποιονδήποτε τρόπο. Σε αυτό το κατανεμημένο καθολικό, μόλις προσθέσετε οτιδήποτε στο καθολικό, δεν θα μπορείτε να το αλλάξετε, να το διαγράψετε ή ακόμη και να το αντιστρέψετε.

Έτσι, θα παραμείνει ως μόνιμος δίσκος και κανείς δεν θα μπορεί να το αγγίξει. Αλλά προτού προσθέσει οτιδήποτε στο καθολικό, θα περάσει από μια διαδικασία συναίνεσης και θα επικυρωθεί.

 • Βελτιωμένη ασφάλεια

Η παραβίαση αυτού του DLT είναι σχεδόν αδύνατη λόγω της αποκεντρωμένης φύσης και της κρυπτογραφικής κρυπτογράφησης. Το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει το DLT είναι εκπληκτικό. Οι κόμβοι πραγματοποιούν συναλλαγές χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία όπου κάθε εγγραφή στο δίκτυο αποκρυπτογραφείται. Χρησιμοποιώντας δημόσιο και δημόσιο κλειδί, το συμβαλλόμενο μέρος διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να παρεμποδίσει μια συναλλαγή.

Υπάρχουν πολλά μοντέλα επικύρωσης και καθώς κανείς δεν έχει πρόσβαση για να το τροποποιήσει, το Blockchain γίνεται ένα σταθερό καθολικό για την αποθήκευση προσωπικών πληροφοριών χωρίς να ανησυχείτε για τις συνέπειες.

 • Ταχύτερη διευθέτηση

Τα τυπικά τραπεζικά συστήματα μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Αλλά με αυτές τις ιδιότητες της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού, θα μπορείτε να κάνετε ταχύτερους διακανονισμούς. Η τεχνολογία προχώρησε πολύ και τώρα μπορεί να προσφέρει ένα σχετικά γρηγορότερο χρονικό διάστημα για οποιονδήποτε να στείλει χρήματα.

Η χρήση αυτών των ατόμων μπορεί να πραγματοποιεί καθολικές πληρωμές όποτε μπορούν. Δεν χρειάζεται να περιμένουν αρκετές μέρες για να πάρουν τα χρήματα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Επίσης, η μινιμαλιστική χρέωση θα σας εξοικονομήσει τεράστιο χρηματικό ποσό μακροπρόθεσμα.

 • Ομοφωνία

Το Blockchain υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα αλγορίθμων συναίνεσης για το blockchain για την επικύρωση μιας συναλλαγής. Οι μηχανισμοί συναίνεσης είναι ένας τρόπος επίτευξης συμφωνίας μεταξύ κόμβων στο δίκτυο. Όταν αντιμετωπίζετε εκατομμύρια κόμβους στο δίκτυο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία χωρίς τη βοήθεια συναίνεσης.

Καθώς αυτό είναι ένα περιβάλλον χωρίς εμπιστοσύνη, μόνο οι αλγόριθμοι μπορούν να τους βοηθήσουν να διατηρήσουν το κατανεμημένο καθολικό. Είναι ένα από τα ειδικά χαρακτηριστικά του Blockchain.

Χαρακτηριστικά DAG –

 • Κοντά στην Άπειρη Επεκτασιμότητα

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης των ιδιοτήτων της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού, αυτό προσφέρει νέα επεκτασιμότητα. Αν κοιτάξετε άλλα DLT, θα παρατηρήσετε πώς μειώνεται η επεκτασιμότητα όταν το δίκτυο αρχίζει να αναπτύσσεται. Όχι όμως σε αυτό το καθολικό.

Εδώ, η επεκτασιμότητα θα αυξηθεί με την ανάπτυξη του δικτύου. Κάθε κόμβος πρέπει να επικυρώνει τουλάχιστον δύο από τις προηγούμενες συναλλαγές του, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συναλλαγή τους. Όσο περισσότερο επικυρώνεται ο κόμβος, η συναλλαγή γίνεται πιο έγκυρη. Επίσης, μειώνει την ισχύ κατακερματισμού που απαιτείται για την επικύρωση προηγούμενων συναλλαγών.

 • Μικρές και νανο-συναλλαγές

Καθώς οι κόμβοι στο δίκτυο θα πρέπει να επικυρώσουν προηγούμενες συναλλαγές, έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες συναλλαγές στο δίκτυο. Επομένως, με DAG κατανεμημένες λύσεις καθολικών η ευκαιρία των μικρο-συναλλαγών σε αυτό το αποκεντρωμένο κανάλι γίνεται μια αιώνια ιδέα.

Κανείς δεν μπορούσε να εισαγάγει μικρο συναλλαγές στο blockchain DLT για τις σχετικά αυξανόμενες χρεώσεις συναλλαγών. Ωστόσο, η DAG προσφέρει ένα πρωτόκολλο χωρίς χρέωση συναλλαγής, οπότε οποιοσδήποτε στο δίκτυο θα μπορεί να κάνει Nano σε Μικρομεταφορές σε μια στιγμή. Αυτό είναι ένα από τα βαθιά χαρακτηριστικά αυτής της τεχνολογίας.

 • Κβαντική αντίσταση

Σε σύγκριση με άλλες ιδιότητες της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού, το DAG είναι ανθεκτικό σε κβαντικά. Άλλες τεχνολογίες είναι ασφαλείς, αλλά με τεχνολογικές καινοτομίες, πιθανότατα θα είναι ευαίσθητες σε κβαντικούς υπολογιστές. Οι κβαντικοί υπολογιστές προσφέρουν ανώτερο επίπεδο τεχνολογίας υπολογιστών και με αυτό είναι δυνατό να επιτεθείτε ακόμη και στα ισχυρότερα συστήματα ασφαλείας.

Ωστόσο, το DAG συνοδεύεται από ένα σύστημα υπογραφής Winternitz One-Time για να έχει ένα τείχος προστασίας στο οποίο ακόμη και ο κβαντικός υπολογιστής μπορεί να εισχωρήσει. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα ενδέχεται να διαφέρει από διαφορετικές εταιρείες DAG.

 • Αποκρυμμένα αυθεντικά μηνύματα (MAM)

Προς το παρόν, έχω δει μόνο αυτήν τη λειτουργία ειδικά στο DAG του Tangle. Ωστόσο, είναι ένας υπέροχος τρόπος ανταλλαγής πληροφοριών με άλλους κόμβους χωρίς να ανησυχείτε για ελέγχους ασφαλείας. Καθώς οι ιδιότητες της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού είναι ανθεκτικές σε κβαντικά, οι κόμβοι μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες με συγκεκριμένα μέρη μέσω κρυπτογράφησης και ελέγχου ταυτότητας.

 • Παράλληλες ευθυγραμμισμένες συναλλαγές

Μόλις μια συναλλαγή επικυρωθεί, θα ευθυγραμμιστεί παράλληλα με άλλες συναλλαγές. Συνήθως, αυτές οι συναλλαγές είναι σχετικά νέες στο καθολικό. Συνήθως, κάθε συναλλαγή στο δίκτυο έχει σύνδεση με προηγούμενες συναλλαγές. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, το καθολικό θα γίνει πολύ περίπλοκο και μεγάλο και θα ήταν δύσκολο να το διατηρήσετε.

Το δίκτυο έχει στόχο πλάτους και θα το ρυθμίσει προκειμένου το σύστημα να αντισταθμίσει μια μεγάλη αναπτυσσόμενη βάση δικτύου.

Θα μπορείτε επίσης να κάνετε συναλλαγές πολύ γρήγορα με αυτόν τον τύπο φύσης.

Χαρακτηριστικά Hashgraph –

 • Υπογεγραμμένες συναλλαγές

Όλοι στο δίκτυο είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν μια υπογεγραμμένη συναλλαγή όποτε θέλουν. Αφού το δημιουργήσουν, άλλοι κόμβοι θα το γνωρίζουν και χρησιμοποιώντας μια βυζαντινή διαδικασία θα μπορούν να καταλήξουν σε συναίνεση με τη σειρά της εκδήλωσης..

 • Βελτιωμένη δικαιοσύνη

Το υψηλότερο επίπεδο δικαιοσύνης καθιστά αυτήν την κατανεμημένη τεχνολογία ευπαθή στους επιδότες. Κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει άλλους κόμβους στην αλλαγή της συμφωνίας τους πριν οι κόμβοι συμφωνήσουν σε αυτόν. Μόλις συμφωνήσουν σε μια συγκεκριμένη συναλλαγή, ο επηρεαστής δεν θα έχει καμία εξουσία για το αν του αρέσει ή όχι.

 • Τυχαίο κουτσομπολιό

Μόλις ένας κόμβος ξεκινήσει μια συναλλαγή, θα επιτρέψει να επιλέξει τυχαία έναν γειτονικό κόμβο και να μεταδώσει αυτές τις πληροφορίες. Λοιπόν, είναι σαν μια τυχαία κουτσομπολιά ακολουθία όπου θα επιλέγατε τον κοντινότερο κόμβο και θα του πείτε όλα όσα γνωρίζετε.

 • Κουτσομπολιό για τα κουτσομπολιά

Μόλις εμφανιστεί τυχαίο κουτσομπολιό και ο κόμβος συναλλαγής ειδοποιήσει τον πλησιέστερο κόμβο του, ο κόμβος θα μεταδώσει ότι οι πληροφορίες σε έναν από τους γειτονικούς κόμβους του είναι παρόμοιος. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί έως ότου όλοι οι κόμβοι στο δίκτυο γνωρίζουν τις πληροφορίες. Αυτή η διαδικασία είναι κουτσομπολιό για το κουτσομπολιό γιατί εδώ θα κουτσομπολεύετε για ένα προηγούμενο τυχαίο κουτσομπολιό.

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να γνωρίζουν όλοι οι χρήστες του δικτύου για τη συναλλαγή.

 • Μοναδική δομή δεδομένων

Το καθολικό καταγράφει κάθε σειρά κουτσομπολιού στο δίκτυο με ομαλό τρόπο. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι όλοι στο δίκτυο γνωρίζουν τις αλλαγές. Το καθολικό θα καταγράψει το σημείο εκκίνησης στο τελικό σημείο για να συγκρίνει εάν κάθε κόμβος γνωρίζει τη συναλλαγή.

 • Εικονική ψηφοφορία

Αυτό το μοναδικό κατανεμημένο καθολικό χρησιμοποιεί σύστημα εικονικής ψηφοφορίας για την επικύρωση κάθε συναλλαγής. Εάν τα 2/3 ολόκληρου του δικτύου συμφωνούν με τη συναλλαγή, τότε θεωρείται έγκυρη. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που παίζονται εδώ. Η εικονική ψηφοφορία μπορεί να συμβεί περισσότερες από μία φορές και θα μετρήσει πόσους διάσημους μάρτυρες σε αυτό μετράνε. Μετά από αυτό, θα αποτύχει ή θα περάσει.

 • Διάσημοι μάρτυρες

Σε αυτήν την περίπτωση, το δίκτυο θα επιλέξει κάποιες συναλλαγές και θα ζητήσει κάθε μία εάν είχαν συμβεί σε διαδοχικό θέμα ή όχι; Εάν οι περισσότεροι μάρτυρες απαντήσουν ναι, τότε αυτό το γεγονός ονομάζεται διάσημος μάρτυρας, καθώς οι περισσότεροι από τους κόμβους το γνώριζαν σχετικά πιο γρήγορα.

Αυτοί οι μάρτυρες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την επικύρωση νέων συναλλαγών.

 • Βλέποντας έντονα

Αυτή η ιδέα διασφαλίζει ότι η πιθανότητα συναίνεσης είναι πάντα μία. Οι κόμβοι έχουν πολλές διαδρομές που συνδέονται μεταξύ τους και αν δύο άτομα μπορούν να δουν έντονα άλλα άτομα, τότε μπορούν να γνωρίζουν τι θα ψηφίσει αυτό το άτομο. Επομένως, θα ψηφίσουν το ίδιο.

Χαρακτηριστικά Holochain –

 • Πράκτορας-κεντρικός

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αυτού του κατανεμημένου καθολικού είναι ότι είναι επικεντρωμένο σε πράκτορες. Σε μια τυπική δομή που επικεντρώνεται στα δεδομένα, κάθε κόμβος στο δίκτυο αναγκάζεται να επαληθεύει μεμονωμένες συναλλαγές από την ουρά συναλλαγών και να τις προσθέτει στην αλυσίδα. Ωστόσο, σε αυτή τη δομή, όσο περισσότερο προσθέτει, τόσο πιο αργή γίνεται.

Ωστόσο, σε συστήματα με επίκεντρο τον πράκτορα, όπως το Holochain, θα μπορείτε να διατηρείτε το δικό σας ιστορικό ιστορικού και να μοιράζεστε ανεξάρτητα χωρίς να απαιτείται αναγκαστική συναίνεση. Κάθε κόμβος έχει το δικό του καθολικό και μπορεί να τα διατηρήσει όλα μόνα του.

 • Ενεργειακής απόδοσης

Η διαφορετική φύση του καθολικού καθιστά το σύστημα πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό από άλλα. Γιατί; Επειδή εδώ δεν θα χρειαστείτε εξοπλισμό εξόρυξης για να εκτελέσετε βαρείς μηχανισμούς συναίνεσης για την επικύρωση των συναλλαγών.

Καθώς πρέπει να διατηρήσετε μόνο την έκδοση του κατανεμημένου καθολικού, θα χρειαστεί μόνο μια μινιμαλιστική συσκευή για την αποθήκευσή της. Μπορείτε ακόμη να εκτελέσετε το Holochain από το τηλέφωνό σας και δεν θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια από τη συνηθισμένη χρήση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διασφαλίζει την ενεργειακή απόδοση, η οποία θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα.

 • Αληθινό κατανεμημένο καθολικό

Τι σημαίνει ένα πραγματικό καθολικό διανομής; Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα δείτε όλους τους κόμβους στο δίκτυο να μεταφέρουν το φορτίο ολόκληρου του καθολικού στις συσκευές τους. Αλλά αυτό φτάνει στην πραγματική διανομή που χρειαζόμαστε?

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Holochain είναι ότι μπορεί να φτάσει το πραγματικό επίπεδο διανομής σε όλο το δίκτυο. Ως κεντρικός παράγοντας, όλοι χρησιμοποιούν το δικό τους καθολικό στις συσκευές τους και, όταν χρειάζεται, μπορούν να επικοινωνούν με το κύριο καθολικό χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό τους κλειδί. Εδώ, κάθε κόμβος λειτουργεί ως ξεχωριστή οντότητα και στο τέλος σχηματίζει μια εντελώς νέα λειτουργική μονάδα.

 • Ενδυνάμωση χρηστών

Χρησιμοποιώντας το ολογραφικό μοντέλο για την αρχιτεκτονική, οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί τώρα να εφεύρει αποκεντρωμένες εφαρμογές που μπορούν να κλιμακωθούν με πολλούς τρόπους οδηγώντας σε πραγματικές ιδιότητες της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού. Θα διασφαλίσει ότι κάθε κόμβος θα λειτουργεί ανεξάρτητα. Θα πρέπει να συγχρονιστούν μόνο όταν απαιτείται και εάν συμφωνούν άλλοι χρήστες.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα έχει τον πλήρη έλεγχο των ενεργειών και των δεδομένων του. Κανείς δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτά και να το εκμεταλλευτεί. Αυτό απαλλάσσει τα συστήματα τρίτων μερών όπου οι εταιρείες πουλάνε πληροφορίες σε άλλες εταιρείες για δικό τους όφελος. Προωθεί επίσης την υγιή ενδυνάμωση των χρηστών.

 • Ασφάλεια και επεκτασιμότητα

Το κατανεμημένο καθολικό Holochain προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας λόγω της ειδικής τους δυνατότητας που ονομάζεται “DNA”. Σε περίπτωση που κάποιο κακόβουλο άτομο προσπαθεί να στείλει κακόβουλες ή μη έγκυρες πληροφορίες σε άλλους κόμβους, θα πρέπει να περάσει από το DNA αυτού του συστήματος. Πριν αποδεχθούν νέες πληροφορίες, όλοι οι κόμβοι καλούνται να επαληθεύσουν το DNA του αποστολέα με το δικό τους σύνολο DNA.

Καθώς το κακόβουλο άτομο θα πρέπει να αλλάξει το DNA για να στείλει μη έγκυρα δεδομένα, δεν θα ταιριάζει με το υπάρχον και έτσι θα αποκλειστεί από την αλυσίδα. Άλλοι κόμβοι θα λάβουν επίσης μια προειδοποίηση για τις ενέργειές του και θα παραμείνουν προσεκτικοί προτού αποδεχθούν νέες πληροφορίες.

Επίσης, το δίκτυο είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο, καθώς το προσωπικό καθολικό κάθε κόμβου θα αποθηκεύεται μόνο με περιορισμένο τρόπο. Επομένως, θα αυξήσει την επεκτασιμότητα. Σε μια θεωρητική προσέγγιση, εάν υπάρχουν αρκετοί κόμβοι στο δίκτυο, αυτό το κατανεμημένο καθολικό μπορεί να χειριστεί απεριόριστες συναλλαγές.

Χαρακτηριστικά Tempo –

 • Σκάρνοντας

Αυτή είναι μια μοναδική μέθοδος για να βεβαιωθείτε ότι οι κατανεμημένες λύσεις Tempo είναι σε θέση να αποθηκεύουν κάθε Atom που εξέρχεται στο Σύμπαν. Το καθολικό έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να είναι επεκτάσιμο σε οριζόντιο τρόπο, να υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα ημι-δομημένων πληροφοριών και να μπορεί να ενημερώνει όλες τις καταχωρήσεις.

Ας μιλήσουμε για τη διαδικασία θραύσης. Το καθολικό καθολικό στο δίκτυο θα χωριστεί σε μικρότερα υποσύνολα αυτού του καθολικού. Αυτά τα μικρότερα μέρη ονομάζονται “θραύσματα”. Κάθε θραύσμα έρχεται με τον δικό του μοναδικό κωδικό αναγνώρισης και κατανέμεται μεταξύ των κόμβων.

Το τοπικό καθολικό που λειτουργεί σε μεμονωμένες συσκευές μπορεί να επιλέξει να αποθηκεύσει θραύσματα ή όλα αυτά. Η διαδικασία εγγυάται ότι κάθε θραύσμα θα περιέχει όλο το Atom σε σωστή σειρά και θα καθορίσει επίσης ποιος κόμβος θα πάρει ποια άτομα.

Είναι σαν κομμάτια ενός παζλ, που μόλις συγκεντρωθούν θα αποκαλυφθεί κάτι αυθόρμητο. Εδώ, σε αυτήν την περίπτωση, τα κομμάτια του παζλ είναι θραύσματα και το αποτέλεσμα είναι το καθολικά κατανεμημένο καθολικό.

 • Πρωτόκολλο κουτσομπολιού

Για να βεβαιωθείτε ότι κάθε θραύσμα έχει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το κατανεμημένο καθολικό, το Tempo DLT ξεκινά ένα πρωτόκολλο κουτσομπολιού. Με αυτό το πρωτόκολλο, οι κόμβοι στο δίκτυο επικοινωνούν μεταξύ τους και μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με τα θραύσματά τους.

Αυτό το πρωτόκολλο των ιδιοτήτων της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους διάδοσης πληροφοριών σε αυτόν τον τύπο αρχιτεκτονικής. Το πρωτόκολλο κουτσομπολιού είναι παρόμοιο με την τυχαία ακολουθία κουτσομπολιού του Hashgraph.

Οι κόμβοι στις πληροφορίες δικτύου σχετικά με οποιαδήποτε νέα διαμόρφωση και μεταδίδουν τις πληροφορίες σε άλλους κόμβους. Στη συνέχεια, άλλοι κόμβοι βελτιστοποιούν τις πληροφορίες και συγχρονίζουν ανάλογα τα θραύσματά τους.

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη καθώς οι κόμβοι θα χρειάζονται ενημερώσεις θραύσματα για την επικύρωση τυχόν νέων συναλλαγών που συμβαίνουν στο δίκτυο. Το πρωτόκολλο κουτσομπολιού μπορεί επίσης να ανακοινώσει μεταδεδομένα για άλλους κόμβους με τους οποίους συνδέονται άμεσα.

 • Λογικά ρολόγια

Μια άλλη από τις μεγάλες ιδιότητες της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού είναι το λογικό ρολόι. Τα λογικά ρολόγια βρίσκονται στον πυρήνα αυτού του συστήματος καθολικών. Εδώ, σημαίνει μια ακολουθία παραγγελιών των σχετικών συμβάντων στο δίκτυο και με τη χρήση αυτού ένας κόμβος μπορεί να επικυρώσει μια συναλλαγή.

Σε αυτό το καθολικό, κάθε κόμβος περιέχει ένα λογικό ρολόι τοπικά, με αυξανόμενη ακέραια τιμή που θα αντιπροσωπεύει τον συνολικό αριθμό των συμβάντων που παρακολούθησε ο συγκεκριμένος κόμβος. Θα αυξάνουν αυτόν τον αριθμό κάθε φορά που βλέπουν ένα νέο συμβάν που δεν το είχαν ξαναδεί. Κατά την αποθήκευση οποιουδήποτε συμβάντος, θα αποθηκεύει επίσης τον λογικό αριθμό ρολογιού μαζί του. Αυτός ο αριθμός βοηθά στην επικύρωση νέων συναλλαγών με προηγούμενες συναλλαγές.

Ωστόσο, μόνο νέα άτομα στο δίκτυο θα θεωρούνται γεγονός.

Κεφάλαιο-5: Αξιοσημείωτες πλατφόρμες DLT

Blockchain:

 • Αιθέριο

Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραδείγματα blockchain DLT στην αγορά σήμερα. Το Ethereum εκτελείται σε καθολικό κατανεμημένο καθολικό. Παρόλο που πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι το Ethereum είναι παρόμοιο με το bitcoin, αλλά υπάρχουν τόνοι διαφορών.

Αυτό το παράδειγμα blockchain DLT αποδίδει πολύ καλύτερα σε οποιοδήποτε πεδίο σε σύγκριση με το bitcoin. Αντί να έχετε περιορισμένες επιλογές, θα μπορείτε να δημιουργήσετε οποιουδήποτε είδους λειτουργίες στο Ethereum. Είναι κυρίως για την εφαρμογή αποκεντρωμένων εφαρμογών. Η Ethereum παρουσίασε για πρώτη φορά τη δική τους εικονική μηχανή Ethereum. Αυτό το λογισμικό λειτουργεί αποκλειστικά στην πλατφόρμα και επιτρέπει στους προγραμματιστές να εκτελούν οποιοδήποτε είδος προγραμμάτων. Τον τελευταίο καιρό, το Enterprise Ethereum παίρνει μεγάλη έλξη από διάφορες εταιρείες.

Έτσι, θα μπορούσατε να το σκεφτείτε ως ζώνη ανάπτυξης για μια νέα αποκεντρωμένη εφαρμογή. Εκτός από αυτό το Ethereum εισήγαγε επίσης Smart Contracts, το οποίο είναι το τέλειο εργαλείο για την αυτόματη διευθέτηση των πληρωμών. Ο Vitalik Buterin είναι ο ιδρυτής αυτής της τεχνολογίας.

 • Υφάσματα υπερκαλλιέργειας

Αυτό είναι επίσης ένα άλλο υπέροχο παράδειγμα blockchain DLT εταιρικού επιπέδου. Το Hyperledger Fabric είναι μία από τις διάσημες πλατφόρμες καθολικών κατανεμημένων καθισμάτων με αρθρωτό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Παρέχουν λύσεις σε επίπεδο επιχειρήσεων με μεγαλύτερη δυνατότητα κλιμάκωσης, ευελιξία, ανθεκτικότητα και εμπιστευτικότητα.

Αυτό το παράδειγμα blockchain DLT σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει πολλές εφαρμογές με δυνατότητα σύνδεσης με διαφορετικούς τύπους στοιχείων. Θα φιλοξενήσει επίσης μεγάλο αριθμό περιπλοκών και περιπλοκών του τυπικού οικονομικού συστήματος.

Το Hyperledger Fabric δεν είναι ένα διανεμημένο καθολικό χωρίς άδεια, αλλά επιτρέπεται. Έτσι, δεν θα επιτρέπεται σε όλους στο δίκτυο. Εδώ, προσφέρουν επίσης την αποθήκευση πολλαπλών μορφών δεδομένων στο κατανεμημένο καθολικό. Χρησιμοποιώντας τα, θα μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε διαφορετικά καθολικά για το προσωπικό σας κανάλι. Είναι κυρίως για ανταγωνιστές που δεν θέλουν να αποκαλύψουν τις τιμές τους στον ενδιάμεσο ανταγωνιστή τους. Το Linux υποστηρίζει αυτή τη νέα τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού.

 • R3 Corda

Ξεκίνησε το 2015, με την ανοιχτή πλατφόρμα Corda R3. Το Corda blockchain είναι μια πλατφόρμα κατανεμημένου καθολικού που βασίζεται στο blockchain. Το R3 είναι ένα από τα κορυφαία στον κόσμο παραδείγματα blockchain DLT κοινοπραξίας όπου έχουν συναντηθεί μερικές από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Οι αριθμοί για τους συνεργάτες τους έχουν αυξηθεί στη ζώνη 60+. Παρόλο που αυτή η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τραπεζικούς σκοπούς, μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε σε άλλους τομείς όπως – κυβέρνηση, αλυσίδα εφοδιασμού, υγειονομική περίθαλψη και πολλά άλλα.

Η Corda προσφέρει μια από τις πιο γρήγορες και αξιόπιστες εξόδους εκεί έξω στην αγορά.

ΣΗΜΑ:

 • ΙΩΤΑ

Θα μπορούσατε να το σκεφτείτε ως πρωτοπόρο μιας νέας τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού – The DAG. Η IOTA δημιουργήθηκε το 2016 όταν το blockchain DLT άρχισε να αναλαμβάνει τον κόσμο αλλά δεν μπόρεσε να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις.

Με το DAG, η IOTA καταφέρνει να λύσει ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα – Μικρο-συναλλαγές. Η πληρωμή πάρα πολύ για την επαλήθευση της συναλλαγής μας είχε αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών. Ωστόσο, η IOTA κατάφερε να σώσει την ημέρα.

Η IOTA καλεί το σύστημα κατανεμημένων καθολικών DAG ως το δίκτυο Tangle και είναι στον πυρήνα της πλατφόρμας τους. Ακόμα κι αν οι κόμβοι συνεχίσουν να αυξάνονται, δεν θα υπάρξει καμία επίδραση στο σύστημα μικρο-συναλλαγών. Με το DAG DLT, θα μπορούσε να επιτευχθεί υψηλότερη επεκτασιμότητα.

Οι τομείς IoT θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από αυτήν την πλατφόρμα και θα ήταν τέλειος για ένα μεγάλο δίκτυο IoT.

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός για αρχάριους για το IOTA Blockchain

 • Μπάιτμπολ

Υπάρχει μια άλλη πλατφόρμα που χρησιμοποίησε την τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού DAG – Byteball. Αν και η πλατφόρμα DAG, η IOTA προσέφερε δωρεάν συναλλαγές που δεν συμβαίνουν εδώ. Στο Byteball, θα πρέπει να πληρώσετε ένα πολύ μικρό ποσό αμοιβής. Ωστόσο, θα μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα συναλλαγής.

Στο Byteball δεν υπάρχει κίνδυνος επίθεσης 51% και θα μπορείτε να κάνετε συναλλαγές ιδιωτικά. Κάτι που δεν θα δείτε σε άλλες πλατφόρμες DAG. Για να διατηρήσει τα πάντα σε καλή κατάσταση, το Byteball χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό επικύρωσης. Αυτός ο μηχανισμός έχει την υπέρτατη επιρροή στο δίκτυο. Προσφέρει επίσης μεγάλη δυνατότητα κλιμάκωσης, οπότε δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για βραδύτερη απόδοση σε οποιοδήποτε σενάριο.

Μάθετε περισσότερα για το τι είναι το Byteball; Η πρώτη πλατφόρμα DAG 

Hashgraph:

 • Hedera Hashgraph

Με μια άλλη δημοφιλή μορφή κατανεμημένης τεχνολογίας λογισμικού Hashgraph, θα δείτε ότι η Hedera Hashgraph κυριαρχεί στην αγορά. Αρχικά, οι Swirlds βρήκαν την ιδέα του Hashgraph. Ωστόσο, δεν έχουν κανένα δίκτυο που να βασίζεται σε αυτό. Αντ ‘αυτού, η Hedera Hashgraph αγόρασε την τεχνολογία από αυτούς. Μάθετε περισσότερα για το Hashgraph και το Hedera Hashgraph εδώ.

Το Hedera Hashgraph είναι εξαιρετικά ελαφρύ και εξαιρετικά γρήγορο. Εκτός από αυτό, αυτή η εταιρεία υπερηφανεύεται για την δικαιοσύνη και την ασφάλειά τους. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το δικό τους ψηφιακό νόμισμα, μονάδες αποθήκευσης και έξυπνες συμβάσεις.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την πλατφόρμα, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικά διαφορετικό είδος αποκεντρωμένων εφαρμογών, οι οποίες θα ξεπεράσουν το blockchain DLT αρκετά εύκολα. Τα τέλη συναλλαγής είναι εξαιρετικά χαμηλά και θα μπορείτε να κάνετε μικροπληρωμές μαζί του.

 • ΝΟΙΑ

Ένα δίκτυο Επιτάχυνσης Διαδικτύου ή NOIA είναι μια άλλη δημοφιλής πλατφόρμα τεχνολογίας κατανεμημένων βιβλίων Hashgraph στην αγορά. Ωστόσο, αυτή η πλατφόρμα είναι μάλλον μοναδική. Προσφέρουν ένα κατανεμημένο CDN (Content Delivery Network) χρησιμοποιώντας τους κόμβους για να προσφέρουν καλύτερη απόδοση στο Διαδίκτυο.

Με την ενσωμάτωση της κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών, θα μπορείτε να απολαύσετε κάθε δυνατότητα που υπάρχει στην πλατφόρμα Hedera Hashgraph. Λοιπόν, επειδή το Hashgraph DLT βασίζεται στην εταιρεία Hedera Hashgraph.

Εκτός από αυτό, το NOIA είναι εντελώς άδειο, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο και να χρησιμοποιήσει το εύρος ζώνης όπως χρειάζονται. Εξακολουθεί να είναι μια σχετικά νέα πλατφόρμα βασισμένη στο Hashgraph.

 • Μίνγκο

Ακόμη και αναρωτιέστε πώς θα ήταν η κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών εάν τη χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή στα κοινωνικά μέσα; Το Mingo είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Χρησιμοποιεί το Hashgraph DLT για να δημιουργήσει το πλαίσιο του. Σκεφτείτε το ως μια πλατφόρμα συγκεντρωτικών μηνυμάτων όπου οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές συνομιλίας θα ενώνονται ως μία.

Από όσο γνωρίζουμε, όλο το λογισμικό ανταλλαγής μηνυμάτων δεν μπορεί να επικοινωνήσει μεταξύ τους μέχρι τώρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε κάποιον από το Skype στο Facebook. Αλλά με αυτήν τη μοναδική πλατφόρμα, τώρα θα μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα από αυτό. Αυτή η πλατφόρμα υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα δημοφιλών εφαρμογών όπως – Twitter, Facebook, Slack, Discord, Stream, Skype και πολλά άλλα.

Θα έχει επίσης ένα βοηθητικό νόμισμα κρυπτογράφησης για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τυχόν αγορών εντός εφαρμογής. Άλλες προσθήκες περιλαμβάνουν πρόσθετα Gaming ή περιαγωγής. Από τώρα, είναι ζωντανή στο Android. η έκδοση IOS βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Αυτό θα μπορούσε να είναι η μεταβαλλόμενη ζωή τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού που αναζητούσαμε.

Ολοχέιν:

 • Ολοχέιν

Αυτή η πλατφόρμα εισήγαγε έναν εντελώς διαφορετικό τύπο τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών στον κόσμο της τεχνολογίας. Χρησιμοποιεί το Holochain DLT, ακριβώς όπως το όνομά του. Το Holochain είναι μια φανταστική πλατφόρμα, αρχικά. Για να διατηρήσει το δικαίωμα των χρηστών, αυτή η κατανεμημένη πλατφόρμα καθολικών εισήγαγε ένα διαφορετικό είδος αρχιτεκτονικής μοντέλου.

Χρησιμοποιεί μια ολογραφική δομή αποθήκευσης δεδομένων, η οποία διασφαλίζει ότι κάθε κόμβος στο δίκτυο θα έχει τη δυνατότητα να διατηρεί τα δικά του δεδομένα. Έτσι, δεν υπάρχει κίνδυνος τρίτων εταιρειών να κλέψουν προσωπικά στοιχεία άλλων ατόμων.

Κυρίως η πλατφόρμα περιστρέφεται γύρω από συμφωνία με επίκεντρο τον πράκτορα και παρέχει σε κάθε κόμβο το δικό τους σύστημα καθολικών. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει την αληθινά κατανεμημένη φύση που πρέπει να έχει κάθε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού.

Χρησιμοποιώντας το Holochain, θα μπορείτε να δημιουργήσετε νέες και βελτιωμένες αποκεντρωμένες εφαρμογές. Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η κοινή χρήση εφαρμογών, η διαχείριση σχέσεων προμηθευτών, η κυβέρνηση, τα κοινωνικά μέσα και η διαχείριση πόρων είναι μερικές από τις περιπτώσεις χρήσης αυτής της νέας πλατφόρμας.

Η επίτευξη συναίνεσης είναι εξαιρετικά εύκολη και εξαρτάται κυρίως από τους κόμβους. Θα πρέπει να συγχρονίσετε τα δεδομένα στο DLT μόνο όταν το χρειάζεστε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η πλατφόρμα είναι πολύ κατάλληλη και για κινητές συσκευές.

Ρυθμός:

 • Radix DLT

Ένας άλλος σχετικά νέος παίκτης που αλλάζει την παραδοσιακή τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού είναι: Radix DLT. Το Radix DLT λειτουργεί με τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού. Δυστυχώς, είναι το μόνο που τρέχει στο Tempo. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προσφέρει μια πιο επεκτάσιμη και ταχύτερη παραγωγή από οποιαδήποτε άλλη DLT στην αγορά.

Η εντελώς διαφορετική προσέγγισή τους θα είναι επιτέλους σε θέση να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να εξορύσσουν από οποιοδήποτε είδος συσκευών όπως τηλεόραση, μόντεμ ή ακόμη και κινητά τηλέφωνα! Η εξόρυξη θα είναι προσβάσιμη σε όλους, επομένως είναι ασφαλές να πούμε ότι η πλατφόρμα είναι δημόσια.

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού είναι σχετικά πιο αποτελεσματική από το blockchain και το DAG. Ωστόσο, είναι ακόμα μια πολύ ανώριμη φάση, επομένως είναι καλύτερα να περιμένετε να δείτε την τελική έξοδο αυτού του νέου DLT.

Κεφάλαιο-6: Εφαρμογές της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού

 • Εμπορία

Το εμπόριο είναι μία από τις κρίσιμες περιπτώσεις χρήσης κατανεμημένων καθολικών. Το DLT είναι πιο γνωστό ως η βάση συναλλαγών των κρυπτονομισμάτων. Συνήθως, η εμπορική επιχείρηση είναι επικίνδυνη και περιλαμβάνει και συναισθηματικές αποφάσεις. Και όταν πρέπει να ασχοληθείτε με τα τυπικά τραπεζικά συστήματα, αφήνει πολλά χαρτιά και ως εκ τούτου καθίσταται πολύ ξεπερασμένο με την πάροδο του χρόνου.

Για να μην αναφέρουμε τους κακούς παίκτες στην αγορά που σαμποτάρουν πάντα την αγορά για το προσωπικό τους όφελος. Οι κατανεμημένες λύσεις εδώ μπορούν να παρέχουν μια διαφανή μέθοδο συναλλαγών. Για να μην αναφέρουμε ότι η εξάλειψη των εργασιών χαρτιού και η αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος θα μειώσει σίγουρα πολύ χρόνο επεξεργασίας μακροπρόθεσμα.

Επίσης, αυτά τα DLT είναι αρκετά πλήρη απόδειξη, οπότε κανείς δεν θα μπορούσε να τα χειριστεί όπως θέλει.

Οι κατανεμημένες λύσεις, σε αυτήν την περίπτωση, θα σταματήσουν τις παράλογες αποφάσεις σας και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία με καλύτερο τρόπο. Θα παρέχει επίσης μια ασφαλή πηγή πορτοφολιού όπου θα μπορείτε να αποθηκεύετε όλα τα ψηφιακά σας στοιχεία χωρίς κινδύνους.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Enterprise Blockchains και Trade Finance

 • Ψυχαγωγία

Οι κατανεμημένες λύσεις καθολικών μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την τυπική σκηνή των βιομηχανιών ψυχαγωγίας. Σήμερα ένας καλός καλλιτέχνης δεν ωφελείται τόσο πολύ όσο εργάζεται υπό μια εταιρεία. Πολλοί καλλιτέχνες κερδίζουν χρήματα μέσω ροής και η διαδικασία μπορεί να είναι αρκετά ταραχώδης. Είναι μία από τις δημοφιλείς περιπτώσεις χρήσης κατανεμημένων καθολικών.

Μαζί με τις διανεμημένες λύσεις, κάθε καλλιτέχνης μπορεί να κερδίσει τα κέρδη του μέσω έξυπνων συμβολαίων όπου το δίκτυο θα εξετάσει τη διαδικασία. Το DLT μπορεί επίσης να εξασφαλίσει καλύτερη αξία για τους καλλιτέχνες και να τον βοηθήσει να συνδεθεί με άλλα κανάλια ψυχαγωγίας.

Τα κατανεμημένα έργα τεχνολογίας καθολικών μπορούν επίσης να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα στο gaming. Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών αναπτύσσεται ταυτόχρονα και ένα δίκτυο που βασίζεται σε DLT θα βοηθήσει τον παίκτη να αποκτήσει μια καλύτερη εμπειρία χρήστη.

 • Βιομηχανοποίηση

Τα διανεμημένα έργα τεχνολογίας καθολικών μπορούν πραγματικά να λάμψουν στον κόσμο της παραγωγής. Ένα δίκτυο που συνδέεται με όλους τους εργαζόμενους μπορεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερες εξόδους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί ήδη να παρατηρήσετε ότι οι κατανεμημένες λύσεις καθολικών ταιριάζουν πολύ στη θέση κατασκευής και μπορούν να κάνουν το σύστημα πιο αποδοτικό και φιλικό προς το κόστος. Είναι μια άλλη δημοφιλής θήκη χρήσης κατανεμημένων καθολικών.

Ωστόσο, ολόκληρη η διαδικασία σύνδεσης αυτών των εργαζομένων με την κατασκευή δεν είναι ακόμα στο τραπέζι. Αυτό που μπορούν να κάνουν τα έργα κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών εδώ είναι να παράσχουν ένα οικοσύστημα για να βλέπουν τους εργαζομένους και να λαμβάνουν ορθολογικές αποφάσεις βάσει.

Οι εταιρείες θα ωφεληθούν ακόμη περισσότερο και θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη ζήτηση των πελατών. Μάθετε περισσότερα για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain εδώ.

 • Εφοδιαστική αλυσίδα

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ένα κρίσιμο μέρος της βιομηχανίας παραγωγής. Πολλοί οργανισμοί επενδύουν τώρα σε αλγόριθμους που προσφέρουν μια καλύτερη λύση. Ωστόσο, εξακολουθούν να αγωνίζονται με 100% ικανοποίηση πελατών.

Με την υποστήριξη των έργων τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών, οι οργανισμοί θα μπορούν να διαχειρίζονται κάθε διαδικασία από την κατασκευή έως τη ναυτιλία. Οι διαδικασίες εφοδιαστικής θα εξασφαλίζουν πλήρη ικανοποίηση των πελατών κάθε φορά. Η τεχνολογία διανεμημένου καθολικού θα μπορούσε να παρακολουθεί τις πρώτες ύλες και τα είδη πολυτελείας.

Μπορεί επίσης να αξιολογήσει καλύτερα τις απαιτήσεις των πελατών. Κατά κάποιο τρόπο, όλα θα είναι πιο απλοποιημένα.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Enterprise Blockchains και Supply Chain Management

 • Κυβερνασφάλεια

Μια άλλη από τις καλύτερες κατανεμημένες περιπτώσεις χρήσης καθολικών είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Τώρα όλοι είναι συνδεδεμένοι μέσω του Διαδικτύου. Οι άνθρωποι κινούνται προς έναν συνολικό ψηφιακό τρόπο ζωής.

Επομένως, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι πλέον η πρώτη προτεραιότητα οποιασδήποτε εταιρείας ή ατόμου. Οι χάκερ γίνονται όλο και πιο μυστικοί, και δισεκατομμύρια χρήματα παραβιάζονται μόνο για την έλλειψη ασφάλειας.

Με τη βοήθεια έργων τεχνολογίας Κατανεμημένου καθολικού, τώρα οποιοσδήποτε μπορεί να αισθάνεται ασφαλής περιαγωγή στο Διαδίκτυο. Το δίκτυο είναι ήδη σχεδόν αδιάβροχο. Και με το DLT στο mix, κανένας hacker δεν θα μπορεί να διεισδύσει στο τείχος προστασίας σας. Το ίδιο το δίκτυο θα γίνει το τείχος προστασίας και δεν θα χρειαστεί πρόσθετο λογισμικό για να το ελέγξει.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα πιστοποιημένου Blockchain Security Expert (CBSE)

 • Φροντίδα υγείας

Η τεχνολογία είναι ικανή να αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του ασθενούς και οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν μια καλή διάγνωση βάσει των πληροφοριών. Μπορεί να υποστηρίξει τους γιατρούς στην ανάλυση των συμπτωμάτων και να ξεκινήσει αμέσως τη θεραπεία. Η υγειονομική περίθαλψη είναι μία από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις χρήσης κατανεμημένων καθολικών. Διαβάστε περισσότερα για το blockchain για υγειονομική περίθαλψη εδώ.

Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει σε επιστημονικές ανακαλύψεις χρησιμοποιώντας πολλά δεδομένα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί επίσης να συνδέσει τους ασθενείς με τους γιατρούς τους μέσω εφαρμογών με τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού. Η τεχνολογία είναι επίσης ικανή να προστατεύει κάθε πληροφορία του ασθενούς και να παρέχει τον αποκλειστικό έλεγχο μόνο στον ασθενή.

 • Μεταφορά

Όλοι ξέρουμε πώς οδηγούμε προς την επόμενη γενιά – “Smart Cars”. Αλλά μια κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών θα είναι σε θέση να την μεταφέρει σε ένα άλλο επίπεδο. Όχι μόνο η τεχνολογία θα μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε πλήρως με τα προγράμματα οδήγησης, αλλά θα διασφαλίσετε επίσης αντικλεπτικές διαδικασίες. Είναι μια άλλη δημοφιλής θήκη χρήσης κατανεμημένων καθολικών.

Όλα τα δεδομένα στο αυτοκίνητό σας θα είναι διαθέσιμα στο δίκτυο. Χρησιμοποιώντας κατανεμημένα έργα τεχνολογίας καθολικών, ο ιδιοκτήτης μπορεί να εντοπίσει το αυτοκίνητο πολύ εύκολα, απλώς εντοπίζοντας τις πληροφορίες από το δίκτυο. Θα μπορεί επίσης να κοιτάξει τα μέρη του υλικού του έξυπνου αυτοκινήτου σας. Δεν θα ήταν φοβερό?

Οι οδηγοί θα μπορούσαν να έχουν δίκαιο εμπόριο όταν συναντιούνται με τους πελάτες τους. Λόγω του αποδιοργανωτικού αντίκτυπου στην αλυσίδα εφοδιασμού, το blockchain στην εφοδιαστική αποκτά μεγάλη έλξη.

 • Νομικές συμβάσεις

Η χρήση συμβατικών εγγράφων με έργα κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών είναι μια άλλη εξαιρετική περίπτωση χρήσης. Το δίκτυο παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για την αποθήκευση όλων των νομικών συμβατικών εγγράφων σε αυτό, όπως διαθήκες, τραπεζικές καταστάσεις, λογαριασμούς ακινήτων και πολλά άλλα. Το DLT είναι περισσότερο από ικανό να το διατηρήσει από εξωτερικούς χάκερ.

Μια άλλη εξαιρετική πτυχή είναι να το χρησιμοποιήσετε για την επικύρωση κληρονομιών. Οι έξυπνες συμβάσεις σε αυτόν τον τύπο δικτύου μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία χωρίς προβλήματα.

 • Κυβερνητικές υπηρεσίες

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού μπορεί να είναι η πλατφόρμα επόμενης γενιάς για εκλογές. Οι διαφανείς εκλογές είναι απαραίτητες, αλλά υπό την ανθρώπινη εξουσία, τα πράγματα παραβιάζονται. Οι παράνομες δραστηριότητες, σε αυτήν την περίπτωση, θα σταματήσουν εάν όλοι χρησιμοποιούν ένα δίκτυο τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού για να ψηφίσουν.

Κάθε ψήφος θα προστεθεί στο δίκτυο όπου δεν μπορεί να παραβιαστεί και ο αλγόριθμος μπορεί στη συνέχεια να τις τεμαχίσει και να πραγματοποιήσει την κλήση. Κάθε διαδικασία θα είναι διαφανής και όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δικαιοσύνη ψήφου που τους αξίζει.

Άλλες δραστηριότητες όπως το νομικό τμήμα θα επωφεληθούν επίσης από την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών. Μαζί με ένα αποκεντρωμένο νευρωνικό δίκτυο τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών, δεν θα υπάρχει περιθώριο για παράνομες δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα: Blockchain για κυβέρνηση: Αποκέντρωση στον πυρήνα

 • το διαδίκτυο των πραγμάτων

Το Διαδίκτυο των πραγμάτων δείχνει στην πραγματικότητα πολλές συνδεδεμένες συσκευές με ένα δίκτυο. Συνήθως, αυτή η υπηρεσία παρέχει εταιρείες για να παρέχουν στους χρήστες ένα κοινό δίκτυο όπου συνδέουν το δίκτυό τους και μεταδίδουν χρήσιμες πληροφορίες από τη μία συσκευή στην άλλη.

Ωστόσο, το IoT περιστρέφεται κυρίως γύρω από ένα κεντρικό περιβάλλον, το οποίο είναι μακροπρόθεσμα επικίνδυνο, καθώς μπορεί εύκολα να κλέψει τα προσωπικά σας στοιχεία. Εδώ, η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού μπορεί να παρέχει ασφάλεια στο Διαδίκτυο των πραγμάτων με το αποκεντρωμένο σύστημά της. Είναι μια άλλη δημοφιλής θήκη χρήσης κατανεμημένου καθολικού ως blockchain και το IoT συμβαδίζει.

Μπορεί επίσης να προσφέρει ένα καλύτερο οικοσύστημα για την αντιμετώπιση επιχειρησιακών προκλήσεων. Χρησιμοποιώντας το, οι άνθρωποι μπορούν ελεύθερα να συνδέσουν τις συσκευές τους στο δίκτυο και να μεταδώσουν πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για θέματα ασφαλείας.

 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Κατανεμημένα έργα τεχνολογίας καθολικών και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένας αγώνας που έγινε στον παράδεισο. Και οι δύο ασχολούνται με πληροφορίες συναλλαγών, οπότε φαίνεται ιδανικό να εισαγάγουμε το DLT ως την κύρια τεχνολογία. Κυρίως το ηλεκτρονικό εμπόριο παίζει τεράστιο ρόλο στην αγορά. Ωστόσο, επηρεάζεται κυρίως από μεγάλους παίκτες και δεν προωθεί τη δικαιοσύνη στο παιχνίδι.

Το DLT έχει τη δυνατότητα να προσφέρει καλύτερες επιλογές για έναν καλό έμπορο και να προάγει τη δικαιοσύνη. Μπορεί να συνδέσει τους χρήστες με καλύτερους εμπόρους. Επίσης, η απόδειξη παραβίασης αυτής της βιομηχανίας θα αύξανε περισσότερο το ενδιαφέρον των κοινών ανθρώπων.

 • Καθολική μέθοδος πληρωμής

Είναι μια άλλη δημοφιλής θήκη χρήσης κατανεμημένων καθολικών. Αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα παγκόσμιο οικοσύστημα πληρωμών. Προσφέρει ήδη και μπορεί πράγματι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αυξανόμενων οικονομικών απαιτήσεων. Οι καθολικές πληρωμές σε ένα τυπικό τραπεζικό σύστημα απαιτούν πολύ χρόνο και τις περισσότερες φορές πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό σε περιόδους ανάγκης.

Επίσης, δεν μπορείτε να πληρώσετε για όλα με μία μόνο πηγή του συστήματος πληρωμών. Για να εξαλειφθεί αυτό το πρόβλημα, το DLT μπορεί να γίνει η γέφυρα μεταξύ του αποστολέα και του παραλήπτη. Μπορεί να παρέχει ταχύτερες, ασφαλέστερες συναλλαγές. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορεί επίσης να παρέχει μια πηγή για να συμπεριλάβετε ψηφιακά νομίσματα και να μεταμορφώσετε πλήρως τους χρηματοπιστωτικούς τομείς, εξαλείφοντας τα νομίσματα fiat.

Κεφάλαιο-7: Προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσει το DLT

 • Αβεβαιότητα των κανονισμών

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού ανέκαθεν αντιμετώπιζε ρυθμιστικά ζητήματα. Δεν είναι μια ασυνήθιστη σκηνή εδώ. Οι περισσότερες από τις κατανεμημένες πλατφόρμες καθολικών δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένο νόμο ή κανονισμό στα δίκτυά τους. Αυτή η έλλειψη ρύθμισης ή περιορισμένης ρύθμισης θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα των χρηστών στο δίκτυο.

Η αβεβαιότητα κάνει το DLT πιο ασταθές και οι άνθρωποι επενδύουν σε cryptos που σχετίζονται με DLTs πέφτουν θύματα. Για να μην αναφέρουμε ότι αυτές οι πλατφόρμες δεν παρέχουν πραγματικά δικαιώματα στους κόμβους τους. Έτσι, ακόμη και αν χάσετε κάπως το διακριτικό σας στο δίκτυο λόγω εισβολής, δεν θα υπάρχει αντίγραφο ασφαλείας για αυτό.

Λόγω των περιστάσεων, η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού σε μεγάλο βαθμό δεν προσελκύει ανθρώπους και καινοτόμους. Εάν αυτή η τεχνολογία θέλει να λάμψει, τότε πρέπει να ενσωματώσει κάθε είδους ρυθμιστικούς κανόνες που θα παρέχουν προστασία στα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων.

 • Περιορισμένα στοιχεία παγκόσμιου αντίκτυπου

Παρόλο που η DLT κάνει τον τρόπο στην αγορά, εξακολουθεί να στερείται το ένα πολύ απαραίτητο συστατικό – Παγκοσμιοποιήσεις. Για να εξελιχθεί οποιαδήποτε τεχνολογία, πρέπει να υπάρχει τρέλα ή ζήτηση στην αγορά από τους απλούς ανθρώπους. Ο τρόπος με τον οποίο το DLT μπορεί να εφαρμοστεί παγκοσμίως είναι ακόμα μια θεωρητική προσέγγιση. Δεν υπάρχουν πολύ σκληρές ενδείξεις για τον σημερινό παγκόσμιο αντίκτυπο.

Αλλά η έλλειψη μάρκετινγκ κάνει αυτή τη νέα τεχνολογία να παραμείνει στο σκοτάδι. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών, εξακολουθεί να μην επαρκεί. Πολλές χώρες απαγόρευσαν τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, καθώς δεν τηρεί απαραίτητα το νόμο.

Επίσης, οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν αρκετά τους μηχανισμούς πίσω από αυτό λόγω της έλλειψης κατάλληλης κατανόησης. Εάν η τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών θέλει να μπει στο προσκήνιο του τεχνολογικού κόσμου, πρέπει να γίνει αποδεκτή και να εφαρμοστεί παγκοσμίως. Η στόχευση μόνο συγκεκριμένης αγοράς στον κόσμο δεν υπόσχεται ποσοστό επιτυχίας 100%.

 • Ανυπαρξία της τεχνολογίας

Η πρώτη τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού ήταν το blockchain και εισήχθη μέσω του Bitcoin το 2009. Λοιπόν, ήταν πάρα πολύ καιρό, αλλά λόγω της πολύπλοκης φύσης των συστημάτων, πολλοί προγραμματιστές δεν μπορούσαν ακόμη να κατανοήσουν πλήρως την τεχνολογία.

Επιπλέον, το blockchain είχε αρκετά μειονεκτήματα. Η βελτίωση τους και η παροχή καλύτερης τεχνολογίας ήταν η προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια. Πολλές εταιρείες έφτασαν πολύ. Όμως, καθώς η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού είναι ένα τεράστιο πεδίο, πολλοί προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα πιο αποτελεσματικό μοντέλο.

Ωστόσο, η τελειοποίηση αυτών των μοντέλων χρειάζεται χρόνο. Επίσης, καθώς οι DLT θα συνεχίσουν να αυξάνονται πώς θα επηρεάσει το δίκτυο; Ναι, πολλά DLT υπόσχονται άπειρη επεκτασιμότητα, αλλά παρόλα αυτά, είναι μόνο θεωρητικά.

Εάν στην πράξη, τα πράγματα δεν λειτουργούν, τότε θα πρέπει να τα βελτιώσουν ξανά και ξανά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών εξακολουθεί να θεωρείται ανώριμη και οι περισσότεροι άνθρωποι την αποφεύγουν λόγω αυτής της φύσης.

 • Προστασία δεδομένων και διατήρηση της ασφάλειας

Η προστασία δεδομένων και η διατήρηση της ασφάλειας είναι ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα που πρέπει να ξεπεράσει η τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών. Ο σκοπός κάθε νέας τεχνολογίας είναι να έχει παγκόσμιο αντίκτυπο. Αλλά αν ενσωματωθεί στην παγκόσμια πτυχή, περισσότερα άτομα θα ενταχθούν στο δίκτυο. Ωστόσο, η διατήρηση της ασφάλειας και η προστασία των δεδομένων γίνεται πολύ πιο δύσκολη υπόθεση καθώς το δίκτυο μεγαλώνει.

Υπήρξαν πολλά σενάρια όπου το καθολικό κατανεμημένου καθολικού δεν μπορούσε να χειριστεί τα ζητήματα ασφαλείας. Ως αποτέλεσμα, έχουν αναφερθεί πολλές ευπάθειες. Επίσης, μετά τις ανησυχίες για το hack και το blockchain του DAO, πολλοί άρχισαν να αποφεύγουν εντελώς τα κατανεμημένα συστήματα καθολικών. Δεδομένου ότι αυτό το πλαίσιο δεν έχει καμία κυβερνητική αρχή, η ασφάλεια είναι το πιο απαραίτητο χαρακτηριστικό εδώ.

Έτσι, για τη μελλοντική ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας, το DLT πρέπει να διατηρήσει την ασφάλεια και να προστατεύσει κάθε είδους δεδομένα στο δίκτυο με οποιοδήποτε μέσο.

 • Υπερνίκηση ζητημάτων απορρήτου

Η ιδιωτικότητα είναι μια άλλη ανησυχία για τους μαζικούς ανθρώπους. Διάφορες επιχειρήσεις αποφεύγουν την ενσωμάτωση της κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών. Ένας πιο σημαντικός λόγος είναι το δημόσιο σύστημα καθολικών. Αυτές οι εταιρείες πιστεύουν ότι η κοινή χρήση των δραστηριοτήτων τους στο καθολικό με το κοινό ή ο ανταγωνισμός τους θα είχε ως αποτέλεσμα την πτώση τους.

Ωστόσο, υπήρχαν επίσης άδεια ή ομόσπονδα κατανεμημένα καθολικά. Ένα άλλο γεγονός είναι ότι, παρόλο που επιτρέπονται ορισμένα από τα κατανεμημένα καθολικά, τα άτομα που έχουν πρόσβαση στο καθολικό θα μπορούν να βλέπουν τις συναλλαγές του άλλου.

Με αυτόν τον τρόπο το ατομικό απόρρητο καταστρέφεται. Όμως, από τώρα, υπάρχει κάποια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού που εστιάζει περισσότερο στο δικαίωμα και το απόρρητο του χρήστη. Εάν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλήρως αυτό το σχήμα, τότε το DLT σίγουρα θα επικρατήσει στο μέλλον.

 • Σύγκρουση με παραδοσιακές προσεγγίσεις

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού δεν συμβαδίζει πραγματικά με τους παραδοσιακούς τρόπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι το θεωρούν μια καλή εναλλακτική λύση στα τυπικά τραπεζικά συστήματα. Καθώς ολόκληρο το δίκτυο είναι αρκετά μεταμόσχευση, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα δόλιων δραστηριοτήτων στο δίκτυο.

Ωστόσο, η έλλειψη νόμου κάνει αυτό το σύστημα να συγκρούεται άμεσα με τις παραδοσιακές προσεγγίσεις. Τα κυβερνητικά ιδρύματα αμφισβητούν την ακεραιότητα της τεχνολογίας. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι εταιρειών τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών που δεν έχουν καν την κατάλληλη άδεια για την αποφυγή κυβερνητικών επιρροών.

Μπορεί να είναι και οι δύο τρόποι – Καμία κυβερνητική δύναμη δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το δίκτυο και θα ήταν ένας εκθεσιακός χώρος, από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι θα στερηθούν τα νομικά τους δικαιώματα. Η όλη έννοια του DLT έρχεται σε αντίθεση με τις ήδη υπάρχουσες προσεγγίσεις. Η τεχνολογία πρέπει να αποδείξει την αξία της για να είναι πλήρως αποδεκτή.

Κεφάλαιο-8: Το μέλλον της κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών

Πρέπει να αναρωτιέστε, ποιο είναι το μέλλον αυτής της νέας τεχνολογίας; Ας ρίξουμε λίγο φως στα πιθανά αποτελέσματα. Εάν η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού συνεχίζει να ανθίζει έτσι, τότε πιθανότατα θα δούμε πολύ περισσότερη ένταση όσον αφορά τις σημερινές ενσωματώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ήδη πολλοί κορυφαίοι οργανισμοί που προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτήν τη νέα τεχνολογία και να αλλάξουν τους τυπικούς τρόπους του τεχνολογικού κόσμου. Ωστόσο, εάν η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού μπορεί πραγματικά να καταφέρει να ξεπεράσει τους περιορισμούς της, τότε θα ήταν δυνατή η παγκοσμιοποίηση.

Τα δεδομένα είναι ο νέος τύπος λαδιού αυτή τη στιγμή και αυτά τα καθολικά προορίζονται να παρέχουν έναν εξαιρετικό τρόπο συλλογής τους με διαδοχικό τρόπο. Το Διαδίκτυο αλλάζει τον τρόπο ζωής μας και με το DLT θα είμαστε σε θέση να έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο σε αυτό.

Άλλα πρωτόκολλα όπως η ροή, η κρυπτογράφηση και η αποστολή δισεκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων δεδομένων μέσω αυτού του καναλιού είναι το κύριο αποτέλεσμα. Προφανώς, για να μετατρέψουμε τα πάντα σε ψηφιακό σύστημα, θα πρέπει επίσης να συνεργαστούμε με κρυπτονομίσματα.

Λοιπόν, θα πρέπει να υπάρχει μια αγορά κρυπτογράφησης σε άνοδο πολύ σύντομα. Είναι ασφαλές να πούμε ότι θα δούμε επίσης –

 • Κυβερνητικά συστήματα βασισμένα στο DLT
 • Ανάγκη για το τραπεζικό σύστημα κρυπτογράφησης.
 • Πλήρης διαφάνεια στις βιομηχανίες.
 • Οικοσύστημα που συνδέει διαφορετικές κοινωνικές αλυσίδες.
 • Πρωτόκολλα ασφαλείας με βάση το DLT

Αυτές είναι μερικές από τις φουτουριστικές αναλύσεις αυτής της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο αυτή η τεχνολογία μπορεί πραγματικά να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες μας και αν είναι ικανή να χειριστεί έναν παγκόσμιο αντίκτυπο.

Θέλετε να διαβάσετε μια απλούστερη έκδοση αυτού του περιεκτικού οδηγού; Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο – Κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών: Απλώς εξηγείται

Κεφάλαιο-9: Τελικές λέξεις

Με την εφεύρεση της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού, ξεκίνησε μια νέα μορφή επανάστασης – επικοινωνία και συλλογή πληροφοριών. Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία, μπορούμε να συλλέξουμε τόσο στατικές όσο και δυναμικές ακολουθίες δεδομένων. Έτσι, μπορεί να είναι ένα τεράστιο βήμα για εμάς. Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού μπορεί να μας επιτρέψει να προχωρήσουμε πέρα ​​από το τυπικό σύστημα βάσεων δεδομένων και να την χρησιμοποιήσουμε σε καθημερινές εφαρμογές.

Θα ήταν λιγότερο μόνο για τη συλλογή πληροφοριών, αλλά περισσότερο για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για την οικονομική ανάπτυξη. Ένα μεγαλύτερο DLT με περισσότερη απόδοση δεν έχει ακόμη επινοηθεί. Προφανώς, η τελειοποίηση αυτής της νέας τεχνολογίας θα απαιτούσε χρόνο αλλά μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα σύντομα.

Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει σε έναν κόσμο όπου επικρατεί διαφάνεια, έτσι; Ας δούμε απλώς τι ισχύει για το μέλλον.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις βασικές αρχές της τεχνολογίας blockchain; Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το δωρεάν μάθημα blockchain τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map