10+ Πρέπει να Γνωρίζετε Περίπτωση Χρήσης Blockchain για Επιχειρήσεις

Αναρωτιέστε ποιες είναι οι καλύτερες περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Σήμερα, θα εξετάσουμε τις περιπτώσεις εταιρικής χρήσης blockchain και θα μάθουμε για αυτές.

Το blockchain των επιχειρήσεων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια με τις επιχειρήσεις που έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για την τεχνολογία blockchain.

Λοιπόν, αυτό που κάνει το blockchain τόσο φοβερό?

Η τεχνολογία Blockchain ή σε ευρεία κλίμακα κατανεμημένου καθολικού αφορά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επικεντρώνονται σε σημαντικές πτυχές της επιχείρησής τους.

Ακόμη και εταιρείες Fortune 500 πηδούν στο πλοίο γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, υπάρχει ένα ορισμένο πλεονέκτημα της υιοθέτησης blockchain νωρίς. Αυτές οι 500 εταιρείες δεν θέλουν να χάσουν καθόλου το πλεονέκτημα. Επιπλέον, είναι ωφέλιμο για αυτές τις μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις να υιοθετήσουν το blockchain.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση της επιχείρησης blockchain. Περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

 • Βελτιώνει την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών μερών
 • Μειώνει το κόστος των συνολικών επιχειρηματικών διαδικασιών
 • Ξεκλειδώστε νέες ευκαιρίες με τη χρήση νέων επιχειρηματικών μοντέλων.
 • Βελτιώνει την λειτουργική αποδοτικότητα και την υπευθυνότητα του δικτύου.
 • Επιχείρηση στεγανότητας στο μέλλον

Blockchain στη βιομηχανία σήμερα

Τα τελευταία δύο χρόνια, η περίοδος 2017-2018 σημείωσε ραγδαία ανάπτυξη όσον αφορά την έρευνα και ανάπτυξη blockchain. Είδαμε πολλά αποδεικτικά στοιχεία (PoCs) και πολλά άλλα πιλοτικά προγράμματα. Η έρευνα και η ανάπτυξη συνδέονται με πολλές βιομηχανίες.

Με τα PoCs (μια πρώιμη εφαρμογή λογισμικού), είναι σαφές ότι όλοι θέλουν να γίνουν μέρος της επανάστασης του blockchain. Σε τελική ανάλυση, το blockchain είναι μια νέα τεχνολογία με τεράστιο εύρος ανάπτυξης. Το PoCs επιτρέπει στον ερευνητή να γνωρίζει για την πρακτικότητα και τη σκοπιμότητά του στον πραγματικό κόσμο.

Λοιπόν, γιατί μιλάμε για αυτά?

Επειδή αποτελούν μεγάλο μέρος της επιχείρησης R&D φάσμα και, όταν λαμβάνετε υπόψη μικρότερους παίκτες, τα πράγματα φαίνονται πολύ διαφορετικά από ό, τι γίνεται αντιληπτό.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότερες από 300 εταιρείες που κάνουν τη δική τους έρευνα σύμφωνα με την Outlier Ventures. Παρακολουθούν τις εταιρείες που εργάζονται στην τεχνολογία blockchain. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς διεξάγουν τα PoC τους, μερικοί από αυτούς κάνουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας και άλλοι εργάζονται σε ολοκληρωμένες λύσεις.


Όμως, στην πραγματικότητα, οι καταστάσεις είναι διαφορετικές όταν πρόκειται για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με αυτούς, 99% των εκκινήσεων blockchain δεν είναι γνήσιοι. Εργάζονται σε πράγματα που δεν αποτελούν τίποτα σημαντικό.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις, τις οποίες θα παραθέσουμε στην επόμενη ενότητα του άρθρου.

Γιατί το 2019 μπορεί να γίνει το έτος της blockchain της επιχείρησης?

Κάθε χρόνο, υπάρχουν δραστικές αλλαγές όσον αφορά το blockchain. Σύμφωνα με Έκθεση State of Blockchains Q2 2019 από την Outlier Ventures, οι blockchain των επιχειρήσεων κινούνται προς το open-source.

Το 2019, είδαμε μεγάλους παίκτες να ανοίγουν τον κωδικό τους στον κόσμο. Οι JP Morgan και EY, και οι δύο συμφώνησαν να κυκλοφορήσουν τον ανοιχτό τους κώδικα.

Το Facebook κυκλοφόρησε επίσης την ιδέα της ψηφιακής πλατφόρμας Libra στον κόσμο. Εάν η Libra κυκλοφορήσει με επιτυχία, θα κάνει το Facebook μια αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από μια απλή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Με τη συμμετοχή της κυβέρνησης, θα γίνει εύκολο για την επιχείρηση blockchain να ανθίσει και να αναπτυχθεί το 2019 και μετά.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους το 2019 είναι το έτος της blockchain των επιχειρήσεων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

 • Οι κορυφαίοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των IBM, Oracle και Amazon είναι τώρα έτοιμοι με το λογισμικό τους.
 • Αυξημένη διαλειτουργικότητα
 • Καλύτερο συναίσθημα γύρω από το blockchain ως τεχνολογία

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Blockchain Proof of Concept: Enterprise POC Guide.

Τι είναι το Enterprise Blockchain?

Προτού προχωρήσουμε περαιτέρω στις περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις, πρέπει να κατανοήσουμε το blockchain για επιχειρήσεις.

Το blockchain είναι μια λύση peer-to-peer που βασίζεται στην αποκέντρωση που δημιουργεί εμπιστοσύνη, διαφάνεια και αμετάβλητο.

Μπορείτε να σκεφτείτε το blockchain ως μια λίστα μπλοκ που συνδέονται μεταξύ τους. Το κάνει με τη βοήθεια συνδεδεμένων λιστών και δεικτών. Και οι δύο αυτοί όροι είναι τεχνικοί. Εάν δεν έχετε προγραμματίσει ποτέ ή δεν έχετε κάνει κάποια τάξη επιστήμης υπολογιστών, σίγουρα δεν ξέρετε τι εννοούν.

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να δείτε τις παρακάτω έννοιες:

Λοιπόν, αυτό που κάνει μια επιχείρηση blockchain?

Ένα εταιρικό blockchain προσφέρει βασικά χαρακτηριστικά που καθιστούν δυνατή την εκτέλεση σε εταιρική κλίμακα. Οι επιχειρήσεις έχουν μια εντελώς διαφορετική απαίτηση. Χρειάζονται μια λύση blockchain που όχι μόνο παρέχει τις δυνατότητες blockchain αλλά και το κάνει αποτελεσματικά.

Για να πάρετε μια καλή ιδέα, ας δούμε τις βασικές λειτουργίες blockchain για επιχειρήσεις παρακάτω

Απαιτούμενα χαρακτηριστικά του Enterprise Blockchains

Με το blockchain των επιχειρήσεων, οι μεγάλες εταιρείες στοχεύουν να λύσουν μια πληθώρα διαφορετικών προβλημάτων. Θέλουν να το κάνουν με τη βοήθεια λειτουργιών που προσφέρει το blockchain.

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί ότι η επιχείρηση λειτουργεί αποτελεσματικά. Λοιπόν, ποια χαρακτηριστικά είναι αυτά; Ας δούμε παρακάτω.

 1. Αποκέντρωση

Η αποκέντρωση είναι μια απαραίτητη δυνατότητα blockchain. Είναι προφανές, αλλά η φύση της αποκέντρωσης πρέπει να είναι προσαρμόσιμη.

Οι κεντρικοί διακομιστές είναι παρελθόν. Προσφέρουν καλή λειτουργία, αλλά περιορίζονται σε ορισμένες πτυχές. Για παράδειγμα, οι κεντρικοί διακομιστές είναι πιο επιρρεπείς σε παραβίαση από εξωτερικές πηγές. Ο διαχειριστής μπορεί επίσης να παραπλανηθεί και να κατεβάσει ολόκληρο το σύστημα.

Μια βάση δεδομένων peer-to-peer όπου κάθε ομότιμος παίζει καθοριστικό ρόλο για τη διατήρηση της ακεραιότητας και του αμετάβλητου των δεδομένων είναι αυτό που χρειάζεται η επιχείρηση.

 1. Αμετάβλητο

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό από το οποίο μπορεί να επωφεληθεί το blockchain των επιχειρήσεων είναι το αμετάβλητο.

Τι σημαίνει λοιπόν το αμετάβλητο?

Το αμετάβλητο στο blockchain σημαίνει ότι όταν τα δεδομένα γράφονται δεν μπορούν να αλλάξουν με οποιοδήποτε κόστος. Είναι η διαδικασία διασφάλισης ότι τα δεδομένα ή οι αποθηκευμένες πληροφορίες προστατεύονται από κάθε μορφή κακόβουλης αλλαγής.

Έχει τα οφέλη του και οι επιχειρήσεις μπορούν να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Σε μια εταιρική ρύθμιση, το μεγαλύτερο πολύτιμο στοιχείο είναι τα δεδομένα. Κάθε επιχείρηση παράγει τόνους δεδομένων κάθε μέρα. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, μπορούν να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή τους και να τα βελτιώσουν. Εάν διατηρούν τα δεδομένα αμετάβλητα, τότε μπορούν να είναι σίγουροι ότι κανείς, εσωτερικός ή εξωτερικός, δεν τα χειρίζεται.

Πολλές επιχειρηματικές διαδικασίες απαιτούν επίσης τη χρήση δεδομένων που διαχειρίζονται πολλά άτομα. Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει απάτη εντός του συστήματος.

 1. Διαφάνεια

Η διαφάνεια μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις.

Το Blockchain προσφέρει διαφάνεια από την αρχή. Ωστόσο, είναι εύκολο να το συνδυάσετε με το απόρρητο. Δεν είναι διαφανή τα πάντα σε ένα blockchain.

Με διαφάνεια, σημαίνει ότι μόνο οι πτυχές των συναλλαγών θα είναι δημόσιες που δεν επηρεάζουν το απόρρητο ενός ατόμου ή ενός οργανισμού.

Με το blockchain για επιχειρήσεις, οι εταιρείες μπορούν να αποφασίσουν ποια δεδομένα θέλουν να κάνουν διαφανή σε όλους τους χρήστες.

 1. Πιο φθηνα

Η τεχνολογία Blockchain θα κάνει όλη τη διαδικασία φθηνότερη. Εκτός από το αρχικό κόστος εγκατάστασης, το blockchain μειώνει το κόστος της επιχειρηματικής διαδικασίας καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά.

Πρώτα απ ‘όλα, μειώνει το κόστος αφαιρώντας περιττούς παίκτες. Η συμμόρφωση με το KYC, για παράδειγμα, είναι μια από τις πιο δαπανηρές διαδικασίες οποιασδήποτε τράπεζας. Μπορεί να τα κάνει περισσότερα από 300 εκατομμύρια λίρες ετησίως. Είναι πολύ! Για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας, οι τράπεζες απασχολούν χιλιάδες άτομα που εργάζονται κάθε χρόνο για να δέχονται νέες αιτήσεις KYC αλλά και να διατηρούν και να διαχειρίζονται τις.

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους η διαδικασία KYC μπορεί να κοστίσει τόσο πολύ είναι λόγω κανονισμών που συνεχίζουν να αλλάζουν σε έναν χρηματοοικονομικό κόσμο.

Το Blockchains μετριάζει όλα αυτά τα ζητήματα και φέρνει μια διαδικασία αυτο-KYC όπου ο χρήστης μπορεί να κάνει σχεδόν ο ίδιος τα πάντα. Αφαιρεί τους μεσολαβητές και σώζει την τράπεζα ή τον οργανισμό που κάνει πολλά χρήματα στην KYC. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του πώς το blockchain κάνει τα πράγματα φθηνότερα.

 1. Γρηγορότερα

Το Enterprise blockchain πρέπει να παρέχει ταχύτερες λύσεις. Είναι προφανές ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι επεκτάσιμα σε σύγκριση με άλλες μεθόδους πληρωμής, ιδίως βίζα, αλλά εδώ μιλάμε για οικοσυστήματα επιχειρήσεων όπου ο αριθμός των κόμβων είναι περιορισμένος – βελτιώνοντας την επεκτασιμότητα και τον χρόνο που απαιτείται για να πραγματοποιήσετε μια συναλλαγή.

Εν ολίγοις, ένα ιδανικό εταιρικό blockchain θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα

 • Υψηλή απόδοση με τουλάχιστον 10000-100.000 TPS. Θα πρέπει επίσης να μπορεί να χειρίζεται ένα πολύπλοκο υπολογιστικό έργο με εξαιρετική απόδοση. Εκτός από αυτό θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να χειρίζεται πρωτόκολλα συναίνεσης και ασύγχρονες ροές.
 • Να είστε ιδιαίτερα ανθεκτικοί όπου δεν θα πρέπει να έχει χρόνο διακοπής λειτουργίας. Ακόμα κι αν το κάνει, θα πρέπει να ξεκινά από την ίδια κατάσταση όταν κλείνει χωρίς πιθανή απώλεια δεδομένων ή πληροφοριών.
 • Οι εταιρικές μπλοκ αλυσίδες θα πρέπει επίσης να έχουν το κατάλληλο απόρρητο και ασφάλεια Πρέπει να ταιριάζει με τα πρότυπα σε επίπεδο επιχειρήσεων με πολλαπλά επίπεδα.

Περίπτωση χρήσης Blockchain για επιχειρήσεις

Μεγάλος! Έχουμε περάσει από τη σωστή κατανόηση του blockchain των επιχειρήσεων. είμαστε τώρα έτοιμοι να αναφέρουμε τις περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις. Αυτές οι εταιρικές περιπτώσεις χρήσης blockchain θα σας δώσουν μια γεύση της δύναμης του blockchain και της εφαρμογής του.

Τραπεζικά και οικονομικά

Η χρηματοπιστωτική βιομηχανία έχει δει την πιο υιοθεσία όσον αφορά το blockchain των επιχειρήσεων. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις blockchain, συμπεριλαμβανομένης της απαρτίας που παρέχει την απαιτούμενη λύση blockchain στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Πολλά έργα είναι επί του παρόντος εννοιολογικά ή δοκιμάζονται για να λειτουργήσουν στον πραγματικό κόσμο μέσω πιλοτικής εφαρμογής. Πολλές μεγάλες εταιρείες χρηματοδότησης του εμπορίου συμμετέχουν στον μετασχηματισμό. Για παράδειγμα, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η American Express, η Visa, η Citibank, η JPMorgan κ.λπ. εργάζονται συνεχώς προς μια καλύτερη λύση blockchain, ώστε επαγγελματίες και ολοκληρωμένες ομάδες εργασίας να μπορούν να συνεργαστούν.

Με την εφαρμογή blockchain, ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός τομέας μπορεί να εξοικονομήσει πάρα πολύ. Για παράδειγμα, μπορούν να εξοικονομήσουν τέλη όταν πρόκειται για διασυνοριακούς διακανονισμούς.

Το μέλλον της εμπορικής χρηματοδότησης είναι πολύ λαμπρό. Θα επηρεάσει πολλές πτυχές της χρηματοδότησης του εμπορίου. Για να κατανοήσουμε καλά, ας απαριθμήσουμε τα πράγματα που θα επηρεάσουν.

 • Συνολικές πληρωμές
 • Εμπορική χρηματοδότηση
 • Αυτοματοποιημένη συμμόρφωση
 • Κοινοπρακτικά Δάνεια
 • Ασφάλειες – P & Επεξεργασία αξιώσεων

Μπορείτε να δείτε το Blockchain In Trade Finance για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα.

Ασφάλεια τροφίμων

Η ασφάλεια των τροφίμων είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες στην κοινωνία μας. Τρώμε τρόφιμα που κατασκευάζονται σε εργοστάσια. Περνά επίσης μια περίπλοκη διαδικασία πριν φτάσουμε σε εμάς. Είναι μια από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους τα τρόφιμα μπορούν να μολυνθούν ή να αλλάξουν.

Αυτήν τη στιγμή, έχουμε ένα blockchain που μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της ασφάλειας των τροφίμων. Με το blockchain για επιχειρήσεις, εταιρείες που ασχολούνται με τρόφιμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και διαφάνειας.

Το Blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούν να προσδιορίσουν την πηγή του τροφίμου, ποιος και πού επεξεργάζεται και ποιος είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά του τροφίμου. Επιπλέον, μπορεί επίσης να παρακολουθεί κάθε άλλη σημαντική λεπτομέρεια για το φαγητό, συμπεριλαμβανομένων των χώρων όπου είναι αποθηκευμένο.

Μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας τροφίμων. Η IBM είναι η πρώτη γραμμή παροχής μιας πλατφόρμας εταιρικής ποιότητας για τους παίκτες της βιομηχανίας τροφίμων. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα και να διασφαλίσουν ότι μπορούν να φέρουν διαφάνεια στη βιομηχανία τροφίμων.

Το ταξίδι της IBM στην ασφάλεια των τροφίμων δεν είναι καινούργιο. Συνεργάστηκαν με την Walmart και έφεραν την ιδέα διεξάγοντας τις δοκιμές σε μεξικάνικα μάνγκο και κινεζικό χοιρινό. Δούλεψε άριστα, και τώρα έχουμε μια πλατφόρμα blockchain που λειτουργεί για επιχειρήσεις για τη βιομηχανία τροφίμων.

Θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη από τη χρήση blockchain στη βιομηχανία τροφίμων. Το μέλλον θα γίνει πιο συνδεδεμένο. Επίσης, μακροπρόθεσμα, η χρήση blockchain θα είναι φθηνότερη και πιο επωφελής για τους φορείς της βιομηχανίας τροφίμων.

Εφοδιαστική αλυσίδα

Η εφοδιαστική αλυσίδα βρίσκεται στον πυρήνα κάθε επιχείρησης, είτε στην παγκόσμια αγορά είτε στις μικρές επιχειρήσεις. Η αλυσίδα εφοδιασμού καθορίζει την επιτυχία των μεγάλων επιχειρήσεων καθώς μεγιστοποιεί τα κέρδη τους και τους επιτρέπει να προσεγγίζουν νέο κοινό πιο γρήγορα και πιο αξιόπιστα.

Το Blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να το αλλάξει εντελώς. Όχι μόνο βελτιώνει κάθε πτυχή του, αλλά φέρνει επίσης οφέλη για τους τελικούς χρήστες φέρνοντας διαφάνεια, ιχνηλασιμότητα και αποτελεσματικότητα.

Εν ολίγοις, το blockchain μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Ένα άλλο μεγάλο όφελος από τη χρήση της αλυσίδας εφοδιασμού είναι να απαλλαγούμε από χαρτιά. Αυτήν τη στιγμή, η γραφική εργασία αποτελείται από το ήμισυ του κόστους μεταφοράς. Μπορεί να συμβεί λόγω λανθασμένης επισήμανσης, απώλειας χαρτιών ή ακόμη και του κόστους διαχείρισης. Με πολλούς τρόπους, τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά καθώς δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος χειρισμού της αλυσίδας εφοδιασμού και των περίπλοκων πτυχών της.

Όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν με το blockchain, καθώς θα εισαγάγει τρεις κρίσιμες πτυχές, όπως ιχνηλασιμότητα, διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα.

Το μέλλον φαίνεται λαμπρό και μπορεί μόνο να βοηθήσει τις διάφορες βιομηχανίες να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στις ανακλήσεις προϊόντων και την παραχάραξη.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Δείτε το Blockchain For Supply Chain: The Game Changer

Λιανεμποριο

Το λιανικό εμπόριο είναι μεγάλο! Ωστόσο, η περισσότερη περίπτωση λιανικής είναι η αλυσίδα εφοδιασμού. Έχουμε ήδη καλύψει λεπτομερώς την αλυσίδα εφοδιασμού, αλλά το λιανικό εμπόριο έχει κάποια άλλα να προσφέρει.

Η Alibaba, για παράδειγμα, εργάζεται στο δικό τους δίκτυο blockchain, το οποίο θα τους βοηθήσει να αγκαλιάσουν το blockchain σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Η Alibaba είναι τεράστια και το blockchain της επιχείρησής τους μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για να ακολουθήσουν άλλοι. Επί του παρόντος, η εστίασή τους είναι να βελτιώσουν την αλυσίδα εφοδιασμού και να διασφαλίσουν ότι μπορούν να παρακολουθούν την αυθεντικότητα των προϊόντων.

Άλλοι παίκτες λιανικής όπως η Walmart ή η De Beers εστιάζουν επίσης στη βελτίωση της αλυσίδας εφοδιασμού τους.

Αυτοκίνητα

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επιθυμούν επίσης να επωφεληθούν από το blockchain. Με την άνοδο των αυτόνομων οχημάτων (AV), των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλων τεχνολογικών εξελίξεων αυτοκινήτων, είναι προφανές ότι οι εταιρείες θέλουν να χρησιμοποιούν blockchain.

Το 2017, δύο μεγάλοι παίκτες αυτοκινήτων Renault και Volkswagen Financial Services έτρεχαν το Proof-of-Concept (PoCs). Στα POC τους, έλεγαν την παρακολούθηση τηλεματικής.

Λοιπόν, τι γίνεται; Με την παρακολούθηση τηλεματικής, όλες οι βασικές πληροφορίες του οχήματος θα συλλαμβάνονται, θα αποθηκεύονται και θα διαβιβάζονται σε βασικά μέλη, όπως αγοραστές, έμποροι, ασφαλιστικές εταιρείες κ.ο.κ. Τα δεδομένα του οχήματος που θα ληφθούν περιλαμβάνουν το ιστορικό χρήσης του κινητήρα του οχήματος, τα χιλιόμετρα, το ιστορικό συντήρησης και άλλα κρίσιμα δεδομένα σχετικά με το όχημα. Αυτό θα βοηθήσει όλα τα μέρη που συμμετέχουν στη διαδικασία. Όμως, θα βοηθήσει περισσότερο τον χρήστη, καθώς μπορεί να τους βοηθήσει να πάρουν την ασφάλειά τους ή να κατανοήσουν καλύτερα τα οχήματά τους.

Θα εξαλείψει επίσης τις απάτες στην αγορά, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί να επαληθεύσει τη χρήση ενός οχήματος πριν πωληθεί. Είναι συνήθης πρακτική να χειρίζεστε τα χιλιομετρητά για να πουλάτε τα οχήματα σε υψηλότερη τιμή.

Κυβερνητικές υπηρεσίες

Οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται πολύ για το blockchain. Σε τελική ανάλυση, μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο λειτουργίας μιας κυβέρνησης. Χρησιμοποιώντας το blockchain, μπορούν να κάνουν τα συστήματά τους πιο αποτελεσματικά στο να κάνουν μια πληθώρα πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας των αναγνωριστικών των πολιτών σε ένα ασφαλές μέρος. Υπάρχουν άλλοι τύποι παροχών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κόστους και της βελτίωσης των διαδικασιών έντασης εργασίας με την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου παράδοσης.

Η κυβέρνηση με τη χρήση του blockchain μπορεί επίσης να ενσταλάξει την εμπιστοσύνη φέρνοντας διαφάνεια στα συστήματα. Εν ολίγοις, η κυβέρνηση που λειτουργεί με blockchain μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας, στην προστασία των δεδομένων και στην εμπιστοσύνη στο σύστημα.

Μια ψηφιακή κυβέρνηση μπορεί να εγγράψει άτομα, γη, επιχειρήσεις ή άλλους τύπους πόρων σε αποκεντρωμένο δίκτυο. Βελτιώνει την αποτελεσματικότητα σε πολλά επίπεδα.

Λοιπόν, τι ισχύει το μέλλον για την κυβέρνηση που χρησιμοποιεί το blockchain; Λοιπόν, πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, κάθε κυβέρνηση μπορεί να δημιουργήσει το GovChain Stack, το οποίο καλύπτει διάφορες βασικές κυβερνητικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων κανονισμών, διαχείρισης ταυτότητας, διαχείρισης διαδικασιών και οικονομικών & διαχείριση προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το blockchain με πολλούς τρόπους

 • Εκπαίδευση και επαγγελματικά προσόντα
 • Έξυπνες πόλεις
 • Δάνεια
 • Παρακολούθηση εμβολιασμών
 • Συλλογή φόρου μισθοδοσίας

Φροντίδα υγείας

Οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης αναζητούν πάντα καλύτερους τρόπους για τη διαχείριση της διαδικασίας τους. Αυτήν τη στιγμή, η υγειονομική περίθαλψη βρίσκεται σε αναστάτωση. Χρησιμοποιούν κεντρικές βάσεις δεδομένων, που σημαίνει έναν αναποτελεσματικό τρόπο χειρισμού των δεδομένων, των ασθενών και των γιατρών. Επίσης, δεν υπάρχει πραγματική σύνδεση μεταξύ των διαφόρων αποθετηρίων που είναι αποθηκευμένα σε όλη τη χώρα ή μια συγκεκριμένη περιοχή.

Ο αγώνας δεν σταμάτησε εδώ, καθώς οι ασθενείς πρέπει επίσης να αναλάβουν το βάρος της μεταφοράς των εγγράφων τους. Δεν υπάρχει καθολικό αποθετήριο όπου οι γιατροί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρα τα έγγραφα υγειονομικής περίθαλψης του ασθενούς. Ένας άλλος μεγάλος αγώνας είναι η αδυναμία διασφάλισης της αυθεντικότητας των ναρκωτικών. Αυτό προκαλεί ένα τεράστιο πρόβλημα στους ασθενείς καθώς πάσχουν από ψεύτικα φάρμακα που τους βλάπτουν περισσότερο.

Το blockchain σε επίπεδο επιχείρησης μπορεί να λύσει όλα τα παραπάνω προβλήματα. Αρχικά, αφαιρεί τις κεντρικές πτυχές της αποθήκευσης δεδομένων. Αυτό δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα να αποθηκεύουν ή να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά τους αρχεία από οπουδήποτε θέλουν. Οι αλυσίδες εφοδιασμού μπορούν επίσης να εξορθολογιστούν για να χρησιμοποιούν blockchain, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με τα πλαστά ναρκωτικά.

Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να αλλάξει δραστικά από το blockchain. Μπορεί να επηρεάσει τη διαχείριση της συγκατάθεσης του ασθενούς, την ασφάλεια δεδομένων σε κλινικές δοκιμές, την ιχνηλασιμότητα των ναρκωτικών και πολλά άλλα!

Βουτήξτε βαθιά στην υγειονομική περίθαλψη για το blockchain περνώντας από τις ακριβείς περιπτώσεις χρήσης και εφαρμογή εδώ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ο ασφαλιστικός τομέας είναι μια μεγάλη περίπτωση χρήσης blockchain για επιχειρήσεις. Ο ασφαλιστικός τομέας, όπως και άλλοι τομείς, αντιμετωπίζει επίσης διάφορα προβλήματα που προέρχονται από τη συγκέντρωση. Ο ασφαλιστικός τομέας πάσχει από απάτη, η οποία τους κοστίζει εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ο ασφαλιστικός τομέας είναι μεγάλος και καλύπτει και άλλους κλάδους. Η εφαρμογή blockchain σε επίπεδο επιχείρησης σημαίνει πολλαπλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω

 • Ασφάλεια υγείας
 • Ανίχνευση απάτης και πρόληψη κινδύνων
 • Αντασφάλεια
 • Ακίνητα και θύματα (σελ&Γ) ασφάλιση

Ενέργεια

Η βιώσιμη ενέργεια είναι η ανάγκη του μέλλοντος. Σε τελική ανάλυση, ενσωματώνει τον καταλύτη για καινοτομία. Όλο το περιβάλλον εξαρτάται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή άλλες μορφές ενέργειας. Με το blockchain, ο ενεργειακός τομέας μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός και να διασφαλίσει ότι θα αναπτυχθεί στο μέλλον.

Τα παλαιά συστήματα δεν διαθέτουν την απαραίτητη ικανότητα να κάνουν ενεργειακή απόδοση. Πάρτε λάδι και αέριο. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά χρησιμοποιώντας παλιές μεθόδους. Αλλά με το blockchain, οι εταιρείες ενέργειας μπορούν να παρακολουθούν τη χρήση και την παραγωγή τους.

Το μέλλον της ενέργειας με το blockchain φαίνεται λαμπερό καθώς μπορεί να αλλάξει ακόμη και ένα άτομο που συνδέεται με το ενεργειακό δίκτυο. Θα φέρει τη χονδρική διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. Με το IoT, θα είναι δυνατό για οποιονδήποτε να παράγει ενέργεια και να το μοιράζεται με άλλους στο δίκτυο. Μπορεί να μειώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας σε σημαντικά ποσά.

Άλλες βελτιώσεις θα είναι το ομότιμο εμπόριο ενέργειας, η διαχείριση δεδομένων ηλεκτρικής ενέργειας, οι πάροχοι υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και η εμπορία εμπορευμάτων.

Διαβάστε για το Corda Blockchain.

Ακίνητα

Η ακίνητη περιουσία είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή, υποφέρει από συγκεντρωτισμό. Πολλή γραφειοκρατία είναι αυτό που κάνει την ακίνητη περιουσία μια μακρά διαδικασία. Δεν υπάρχει επίσης κατάλληλος τρόπος για να επαληθεύσετε έγγραφα ή να μάθετε αν κάποιος κατέχει ιδιοκτησία ή όχι.

Υπάρχει σαφής ανάγκη για blockchain στα ακίνητα. Με την συνεχώς αυξανόμενη αποτίμηση των ακινήτων με την πάροδο του χρόνου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ολοκαίνουργια τεχνολογία για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ανάπτυξη. Κάθε blockchain επιχείρησης πρέπει να έχει το σωστό σύνολο χαρακτηριστικών για το ακίνητο με τη δυνατότητα να διατηρεί μια αποκεντρωμένη βάση δεδομένων.

Οι περιπτώσεις χρήσης του blockchain σε περίπτωση χρήσης περιλαμβάνουν κατάλληλους τίτλους γης και πράξεις, συμβολές, κεφάλαια ακινήτων και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, ταυτότητα επενδυτών και μισθωτών, λογιστική σε πραγματικό χρόνο και τέλος μίσθωση και πληρωμές.

Μεταξύ όλων των περιπτώσεων χρήσης, η διαγραφή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη διαταραχή. Θα επιτρέψει στους εκδότες να διασφαλίσουν ότι οι διανομές γίνονται σύμφωνα με μια συγκεκριμένη συνθήκη. Επιπλέον, θα μειώσει το κόστος βελτιώνοντας την ταχύτητα εκτέλεσης, την καινοτομία, την καλύτερη διαχείριση και ούτω καθεξής.

Οι πράξεις, από την άλλη πλευρά, μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση μέσω κατανεμημένων καθολικών, καθώς το blockchain είναι αμετάβλητο. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ή να παρεμποδίσει τις πληροφορίες χωρίς τη σωστή σωστή πρόσβαση.

Διεθνές εμπόριο και εμπορεύματα

Το διεθνές εμπόριο θα σημειώσει επίσης σημαντική αύξηση στη χρήση του blockchain των επιχειρήσεων. Το διεθνές εμπόριο έχει τα προβλήματά του. Μπορεί να αλλάζει κανονισμούς σε αποστολή ή ακόμη και πιστοποιήσεις. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις.

Με ένα blockchain για επιχειρήσεις, ολόκληρη η διαδικασία μπορεί να βελτιωθεί. Πρώτα απ ‘όλα, θα διευκολύνει μια λύση χωρίς χαρτί. Μειώνει το κόστος. Επιπλέον, επιτρέπει επίσης την απρόσκοπτη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των μερών και βελτιώνει τη διαδικασία KYC.

Αθλητισμός

Το Sports μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει εταιρικές λύσεις blockchain. Όλα ξεκινούν με τη χρήση του blockchain για τη βελτίωση της διαφορετικής αθλητικής ενότητας.

Επίσης, ο αντίκτυπος μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο του αθλητισμού, αλλά οι θεμελιώδεις οντότητες, συμπεριλαμβανομένων ομάδων, αθλητών, οπαδών και πρωταθλημάτων, σίγουρα θα επωφεληθούν από αυτό.

Ο κύριος αντίκτυπος θα είναι η ταυτότητα των θαυμαστών. Με το blockchain, οι θαυμαστές μπορούν πλέον να συμμετέχουν με έναν πιο εκλεπτυσμένο τρόπο. Το Blockchain μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε θαυμαστή να επηρεάσει άμεσα την ομάδα του κάνοντας crowdfunding. Μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα.

Άλλοι σημαντικοί τομείς που επηρεάζουν το εταιρικό blockchain περιλαμβάνουν ανταμοιβές αλληλεπιδράσεων με θαυμαστές, έλεγχο ταυτότητας αναμνηστικών, βελτίωση esports, crowdfunding αθλητών και διαμόρφωση ομάδων.

Ενδιαφέρεστε για περισσότερες περιπτώσεις χρήσης blockchain; Ρίξτε μια ματιά στις πραγματικές περιπτώσεις Blockchain Use-Case

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος των εταιρικών περιπτώσεων χρήσης blockchain. Αναφέραμε τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης για μια επιχείρηση που μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον αντίκτυπο του blockchain στον επιχειρηματικό τομέα. Ξεκινήσαμε καταλαβαίνοντας τι εταιρικό blockchain και τις δυνατότητες που απαιτούνται για να ονομάζεται blockchain για επιχειρήσεις.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για το blockchain για επιχειρήσεις; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map