Οι 10 κορυφαίες προκλήσεις εφαρμογής Blockchain για επιχειρήσεις

Καθώς το blockchain μεταβαίνει από τη διαφημιστική εκστρατεία στην πραγματικότητα, έρχονται στο φως διάφορες προκλήσεις εφαρμογής blockchain. Ας δούμε πιο βαθιά για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτές τις προκλήσεις και πώς μπορείτε να τις ξεπεράσετε.

Στην πραγματικότητα, οι προκλήσεις υλοποίησης blockchain υπονοούν απλώς ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να μπορέσει η τεχνολογία να εκπληρώσει την υπόσχεσή της. Επιπλέον, καθίσταται επίσης σαφές ότι η τεχνολογία απαιτεί περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την καλύτερη κατανόηση, εξ ου και καλύτερη εφαρμογή.

Είναι ενδιαφέρον ότι το να φτάσουμε στο κάτω μέρος των προκλήσεων απαιτεί καλή κατανόηση της τεχνολογίας και του τι συνεπάγεται. Ακόμα και τώρα, το blockchain είναι αρκετά απροσδιόριστο. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην είστε ξεκάθαροι για το τι να περιμένετε από αυτό στο μέλλον.

Η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι σκληρή και αρκετά ασαφής, ειλικρινά. Συγκεκριμένα, τα ζητήματα που δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί περιλαμβάνουν την αρχιτεκτονική εφαρμογής blockchain που δεν έχει ακόμη τυποποιηθεί. Σε αυτό το φως, θα συζητήσουμε το πρόβλημα blockchain που αντιμετωπίζουμε σήμερα και αν μπορείτε να τα ξεπεράσετε ή όχι.

Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Οι 10 κορυφαίες προκλήσεις εφαρμογής Blockchain για επιχειρήσεις

Αύξηση κόστους εφαρμογής Blockchain

Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις υλοποίησης blockchain είναι το κόστος ολόκληρης της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες από τις υπάρχουσες πλατφόρμες blockchain είναι αρκετά αναποτελεσματικές όσον αφορά την ταχύτητα των συναλλαγών και την κατανάλωση ενέργειας. Για παράδειγμα, ενώ το δίκτυο bitcoin πραγματοποιεί συναλλαγές μόνο 3 έως 5 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, αυξάνει πολλή ενέργεια στη διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά, η Ethereum μπορεί να διαχειριστεί έως και 15 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Δυστυχώς, όλα αυτά συγκρίνονται τόσο άσχημα με το VISA που μπορεί να πραγματοποιήσει 1.667 σε ένα δευτερόλεπτο.

Βασικά, οι πλατφόρμες εταιρικών blockchain λειτουργούν σε παρόμοιο πλαίσιο με το bitcoin και άλλες. Συγκεκριμένα, το δίκτυο bitcoin ήταν το πρώτο που ήρθε στο φως και είναι αυτό που ενέπνευσε όλες τις άλλες τεχνολογίες που βασίζονται σε blockchain που υπάρχουν σήμερα.

Παρ ‘όλα αυτά, οι δημοφιλείς πλατφόρμες εταιρικών blockchain έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την ταχύτητα των συναλλαγών.

Για παράδειγμα, Hyperledger Fabric ισχυρίζεται ότι επιτρέπει ταχύτητες έως 3.500 TPS που είναι σχεδόν διπλάσιες της ταχύτητας σε σχέση με την πλατφόρμα VISA. Ωστόσο, το Hyperledger Fabric δεν διαθέτει πλατφόρμες απόδειξης εργασίας όπως το bitcoin και ως εκ τούτου είναι αργή στην κατανάλωση ενέργειας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία εφαρμογής είναι φθηνή. Πρώτον, θα χρειαστεί να προσλάβετε τα σωστά άτομα που έχουν έλλειψη. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις απαιτήσεις λογισμικού είναι ακριβές.


Εν ολίγοις, κάποιος πρέπει να είναι έτοιμος να πληρώσει για την ευκολία που συνοδεύει τη νέα τεχνολογία. Αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε κοινοπραξίες που ωθούν τα επιχειρηματικά έργα blockchain όπου τα περισσότερα από αυτά είναι ιδιωτικά. Εν πάση περιπτώσει, ας δούμε τα προβλήματα blockchain και τις λύσεις τους στο επόμενο τμήμα.

Χαμηλή επεκτασιμότητα

Η τεχνολογία Blockchain, και κατ ‘επέκταση η τεχνολογία blockchain για επιχειρήσεις, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αδυναμίας εξυπηρέτησης πολλών χρηστών.

Με την αυξημένη ζήτηση για εταιρικό blockchain και τις σχετικές εφαρμογές, εταιρείες που μπορούν να κλιμακώσουν επιτυχώς τις πλατφόρμες εταιρικών blockchain θα αποκομίσουν μεγάλη.

Συγκεκριμένα, για να αποκτήσει η τεχνολογία ουσιαστική υιοθέτηση από τις κύριες οντότητες, η απόδοση πρέπει να είναι επαρκής. Ήδη, υπάρχουν πολλά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και διερευνούν τρόπους με τους οποίους οι ταχύτητες συναλλαγών των εταιρικών πλατφορμών μπορούν να παραμείνουν υψηλές ακόμη και με πολλούς χρήστες στο πλοίο.

Για επιχειρήσεις που έχουν μεγάλο αριθμό πελατών, είναι σαφές ότι η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι απαραίτητη για να εξετάσουν την τεχνολογία.

Δυστυχώς, τα περισσότερα από τα υπάρχοντα εταιρικά δίκτυα blockchain δεν έχουν δοκιμαστεί σε αυτό το βαθμό. Λοιπόν, αυτή είναι μια από τις τεράστιες προκλήσεις υλοποίησης blockchain αυτή τη στιγμή. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα εταιρικό δίκτυο blockchain όπως το Corda ή το Hyperledger Fabric χρησιμοποιείται από μεγάλες τράπεζες για τον προσδιορισμό του ποσοστού επιτυχίας.

Ως εκ τούτου, λίγα ιδρύματα, εάν υπάρχουν, είναι διατεθειμένα να πάρουν την ευκαιρία για το φόβο ότι θα μπορούσε να τους πυροδοτήσει. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβουν τα διάφορα εταιρικά έργα blockchain να διαβεβαιώσουν την αγορά ότι οι πλατφόρμες τους είναι επαρκώς επεκτάσιμες με την πραγματική εφαρμογή τους. Εν πάση περιπτώσει, ας δούμε τα προβλήματα blockchain και τις λύσεις τους στο επόμενο τμήμα.

Διαβάστε περισσότερα: 6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Χαμηλό απόρρητο δεδομένων

Ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πώλησης του blockchain για επιχειρήσεις είναι ότι αποκεντρώνει λειτουργίες έτσι ώστε οι χρήστες να μην απαιτούν τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων. Ωστόσο, είναι επίσης μία από τις προκλήσεις υλοποίησης blockchain.

Στην πραγματικότητα, είναι επίσης αλήθεια ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν θα εκτιμούσαν την περίπτωση όπου ο καθένας μπορεί να δει τα δεδομένα του που ενδέχεται να είναι αρκετά ευαίσθητα στις βασικές τους επιχειρήσεις. Ας δούμε τις προκλήσεις της εφαρμογής blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού ως παράδειγμα.

Ας πούμε ότι η εταιρεία A και η εταιρεία B είναι ανταγωνιστές στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Επιπλέον, ας υποθέσουμε ότι οι εταιρείες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο “TradeLens”, μια λύση αλυσίδας εφοδιασμού βασισμένη σε blockchain που στοχεύει στην ψηφιοποίηση των δραστηριοτήτων στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, το TradeLens είναι μια περίπτωση υλοποίησης blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού, όπου εταιρείες του ναυτιλιακού κλάδου μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που σχετίζονται με αγαθά. Επιπλέον, η λύση λειτουργεί με το Hyperledger Fabric της IBM, όπου οι αλληλεπιδράσεις είναι peer-to-peer. Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε είδος δεδομένων μέσω του κατανεμημένου καθολικού. Στην ουσία, αυτό συνεπάγεται ότι η Εταιρεία Α μπορεί να δει οποιοδήποτε είδος δεδομένων που σχετίζεται με την Εταιρεία Β.

Εάν η Εταιρεία Α και η Εταιρεία Β είναι επιχειρηματικοί αντίπαλοι, η Εταιρεία Β θα χάσει κάθε είδους μόχλευση που μπορεί να έχει μόλις η Εταιρεία Α προβάλει δεδομένα που θα έπρεπε να παραμείνουν ιδιωτικά. Για παράδειγμα, η εταιρεία Α θα αποτρέψει κάθε είδους έκπληξη ή στρατηγική κίνηση που είχε στο μυαλό της η εταιρεία Β. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρηση για την εταιρεία Β δεν θα είναι τόσο καλή όσο θα μπορούσε να είχε οραματίσει η εταιρεία.

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι απίθανο οι εταιρείες να ενταχθούν σε μια τέτοια πλατφόρμα. Επομένως, το απόρρητο των δεδομένων παραμένει ένα κρίσιμο σημείο που τα εταιρικά blockchain έργα προσπαθούν να διορθώσουν εάν η τεχνολογία πρόκειται να γίνει mainstream.

Ανεπαρκής βάση γνώσεων στο Blockchain

Το Blockchain ως τεχνολογία απλώς απογειώνεται. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες από τις λύσεις που έρχονται είναι καινοτόμες και είναι κυρίως τεχνικές για την πλειονότητα των ανθρώπων του κλάδου. Ωστόσο, οι οργανισμοί δεν έχουν άτομα που κατανοούν σαφώς την έννοια του blockchain και κατ ‘επέκταση, το blockchain για επιχειρήσεις. Έτσι, αυτή είναι μια άλλη από τις προκλήσεις υλοποίησης blockchain που εμποδίζουν την ανάπτυξη αυτού του τομέα.

Συγκεκριμένα, οι οργανισμοί δεν διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με πτυχές όπως η επιλογή της καλύτερης πλατφόρμας blockchain για υιοθέτηση. Επιπλέον, οι εταιρείες δεν γνωρίζουν τα κατάλληλα βήματα υλοποίησης blockchain που θα πρέπει να εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Είναι ενδιαφέρον ότι η τεχνολογία blockchain υπόσχεται να λύσει πολλά ζητήματα που ήταν αρχικά απαράδεκτα. Η τεχνολογία υπόσχεται να αγγίξει σχεδόν όλους τους τύπους της βιομηχανίας, από τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας έως τη διαχείριση της ταυτότητας. Επομένως, οι οργανισμοί πρέπει να είναι σαφείς σχετικά με τις ανάγκες blockchain τους, ώστε να μπορούν να επιλέξουν την καλύτερη πλατφόρμα blockchain για επιχειρήσεις.

Για την επιτυχή επίτευξη του στόχου, ο οργανισμός θα χρειαστεί επαρκείς εσωτερικές γνώσεις blockchain. Είναι ενδιαφέρον ότι θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να καλύψουν τυχόν κενά προσλαμβάνοντας εξωτερικό ταλέντο. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη ειδικευμένων ατόμων που μπορούν να επιτύχουν με επιτυχία τον στόχο. Επομένως, καθίσταται δύσκολο για τις εταιρείες να εφαρμόσουν το έργο που σχετίζεται με το blockchain.

Η σύγχυση σχετικά με την εφαρμογή του blockchain είναι ένα φυσιολογικό σενάριο, καθώς εξακολουθεί να είναι μια νέα τεχνολογία. Ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με το “Χρειάζεστε ένα Blockchain;” Να πάρει την απόφαση τώρα!

Δυσκολία στη μετάβαση από τα παλαιά δίκτυα

Μια άλλη από τις προκλήσεις εφαρμογής blockchain είναι η φάση μετάβασης από τα παλαιά δίκτυα. Πριν εισέλθει το blockchain στην εικόνα, τα περισσότερα πράγματα που στοχεύει να αλλάξει λειτουργούσαν ήδη αρκετά καλά.

Συγκεκριμένα, παρά τις λίγες προκλήσεις που αντιμετώπισαν, οι βιομηχανίες παρείχαν υπηρεσίες ή προϊόντα στους πελάτες τους. Συγκεκριμένα, οι βιομηχανίες είχαν συνηθίσει τόσο στις καθιερωμένες δομές κληρονομιάς όσο και στα πρότυπα που καθορίστηκαν σύμφωνα με τις δομές.

Κατά προτίμηση στον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας, αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της εφαρμογής blockchain.

Επιπλέον, οι άνθρωποι στις βιομηχανίες είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τις κληρονομικές δομές για να επεκτείνουν ότι κάθε προσπάθεια εισαγωγής νέων δομών θα αποσταθεροποιήσει ολόκληρη τη βιομηχανία. Για παράδειγμα, είναι σαφές ότι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος συγκαταλέγεται στους τομείς που αντιμετωπίζουν μια επανάσταση που προκαλείται από το blockchain. Εδώ, ο τομέας έχει δημιουργήσει δομές που καθοδηγούν την παροχή υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες χρησιμοποιούν το VISA για διασυνοριακές συναλλαγές. Για τις τράπεζες, χρησιμοποιούν SWIFT και άλλα μέσα για τη μεταφορά μετρητών χύμα. Τέτοιες δομές είναι τόσο εδραιωμένες στο σύστημα που θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την εισαγωγή νέων μηχανισμών. Είναι ενδιαφέρον, αυτό ακριβώς κάνει το blockchain. Αυτή η τεχνολογία αλλάζει ριζικά τη φύση των λειτουργιών με κάθε τρόπο κατανοητό.

Όπως συζητήθηκε προηγουμένως, τα συστήματα κληρονομιάς είναι βαθιά εδραιωμένα στον κλάδο έτσι ώστε οι άνθρωποι να είναι απρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα συστήματα. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι στον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα μπορούσαν να αντισταθούν στην υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain επειδή – i) το γνωρίζουν πολύ λίγα γι ‘αυτό και ii) πιστεύουν ότι θα μπορούσε να προειδοποιήσει τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας λόγω ορισμένων θέσεων που έλειπαν.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Έλλειψη τεχνολογικών εταίρων

Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, το blockchain εξακολουθεί να είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμη αποκτήσει μια σαφή εικόνα για αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και για εκείνους τους οργανισμούς που θα ήθελαν να το εφαρμόσουν, δεν υπάρχει σαφής οδικός χάρτης εφαρμογής blockchain.

Συγκεκριμένα, η έλλειψη σαφών προτύπων σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες που είναι πιο συγκεχυμένες από ό, τι είναι χρήσιμες.

Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν προσπάθειες για να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία για όσους θέλουν να εφαρμόσουν το blockchain των επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν πάρετε τη βουτιά είναι να βρείτε τον σωστό τεχνολογικό συνεργάτη που θα καθοδηγήσει τον λαβύρινθο.

Ωστόσο, έρχεται ένα άλλο εμπόδιο. Ποιος είναι ο καλύτερος συνεργάτης και πώς μπορεί κανείς να πει ότι έχει βρει τον σωστό συνεργάτη?

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις υλοποίησης blockchain που προκύπτουν όταν οι οντότητες προσπαθούν να εφαρμόσουν την τεχνολογία.

Η απόκτηση του σωστού συνεργάτη θα επιτρέψει σε έναν οργανισμό να ανακαλύψει τον καλύτερο χάρτη πορείας υλοποίησης blockchain.

Επί του παρόντος, υπάρχουν έργα ομπρέλας όπως το Hyperledger, το Enterprise Ethereum Alliance και άλλες πλατφόρμες blockchain επιχειρήσεων όπως το ύφασμα Corda, Microsoft Azure και Hyperledger. Συγκεκριμένα, αυτές είναι ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain που συγκεντρώνουν ομοειδείς οργανισμούς που επικεντρώνονται στο blockchain.

Η πραγματικότητα είναι ότι το κόστος εφαρμογής blockchain είναι απαγορευτικά υψηλό. Ως εκ τούτου, είναι συνετό μόνο κάποιος να αναζητά έναν συνεργάτη για να βοηθήσει στην εφαρμογή της τεχνολογίας.

Ακόμη και με τους διαθέσιμους πολλούς και υψηλού προφίλ συνεργάτες, μερικές φορές είναι πολύ δαπανηρή η πρόσβαση στις πλατφόρμες τους. Επιπλέον, οι υπάρχουσες πλατφόρμες γεμίζουν γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν σύντομα να υπερφορτωθούν. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, θα ήταν δύσκολο να λάβετε εξατομικευμένες υπηρεσίες δεδομένης της τεράστιας ζήτησης.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις τεχνολογίες εταιρικών blockchain; Δείτε τα καλύτερα εταιρικά πλαίσια blockchain για το έργο σας αυτήν τη στιγμή!

Θέματα ασφάλειας

Οι προκλήσεις για την ανάπτυξη blockchain έρχονται σε διάφορες μορφές. Είναι σαφές ότι ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πώλησης του blockchain είναι η ανθεκτικότητά του έναντι επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Ωστόσο, ο τομέας του blockchain αντιμετωπίζει διάφορους κινδύνους από κακούς παράγοντες. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός εφαρμογής της τεχνολογίας εκθέτει φαινομενικά τμήματα της βιομηχανίας σε χάκερ.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές ευπάθειες στην τεχνολογία λόγω των ανώριμων διαδικασιών και άμυνας. Για παράδειγμα, οι πιθανότητες ενός ατόμου να πέσει θύμα απάτης ηλεκτρονικού “ψαρέματος” είναι αρκετά υψηλές. Επιπλέον, η έλλειψη σαφών προτύπων ανάπτυξης συνεπάγεται ότι υπάρχει πολύ κακόβουλο λογισμικό που κρύβεται μέσα στον κλάδο. Αυτά, σε συνδυασμό με τα τεχνολογικά τρωτά σημεία, καθώς και με την υλοποίηση, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους ανυποψίαστους χρήστες.

Για να αποφύγουν την πιθανότητα προβλημάτων ασφαλείας, οι χρήστες αναζητούν συνεχώς ιδιωτικά δίκτυα blockchain. Συγκεκριμένα, αυτά είναι δίκτυα που δεν είναι ανοιχτά στο κοινό και που απαιτούν έλεγχο ταυτότητας πριν από την πρόσβαση. Παραδείγματα τέτοιων πλατφορμών blockchain περιλαμβάνουν εκείνες στις οποίες εκτελούνται διάφορα έργα blockchain επιχειρήσεων.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τα ιδιωτικά δίκτυα είναι ότι οι χρήστες δεν έχουν την ίδια αυτονομία με τους χρήστες δημόσιων δικτύων blockchain. Εδώ, υπάρχει η τάση του κόμβου «προεδρίας» να ασκεί περιορισμούς στο τι μπορούν να κάνουν οι συμμετέχοντες. Για παράδειγμα, αυτό επηρεάζει την ικανότητα των χρηστών να παίζουν με την πλατφόρμα με τον τρόπο που θα ήθελαν.

Παρ ‘όλα αυτά, οι δημόσιες μπλοκ αλυσίδες είναι ανασφαλείς έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τρέξει έναν κόμβο εντός του οικοσυστήματος. Εάν ένας κακός ηθοποιός επιτεθεί επιτυχώς σε μια πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορεί να ξεκινήσει διπλή δαπάνη κερμάτων, η πλατφόρμα είναι πιθανό να χάσει την αξιοπιστία της. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει επενδύσεις στο οικοσύστημα θα αντιμετωπίσει ζημίες.

Εγκληματική δραστηριότητα

Η εφαρμογή blockchain για επιχειρήσεις αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση που αγγίζει την «καθαρότητα» της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία ανέλαβε παγκόσμια δημοτικότητα μετά από δύο πράγματα που συνέβησαν.

Πρώτον, έφερε στο φως bitcoin, το οποίο απείλησε να ανατρέψει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Δεύτερον, η τεχνολογία φάνηκε να μειώνει την εγκληματική δραστηριότητα υψηλού επιπέδου όπως το ξέπλυμα χρήματος. Είναι ενδιαφέρον ότι οι κακοί ηθοποιοί χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για να μεταφέρουν τεράστιες δόσεις μετρητών που έχουν κλαπεί αλλού. Το Blockchain αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα ακόμη και σήμερα!

Επιπλέον, οι ερευνητές στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Cornell ίδρυσαν ωστόσο επισκόπηση ότι πολλοί άνθρωποι δυσπιστούν το blockchain λόγω των περιβόητων κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι εγκληματίες χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα για να διευθετήσουν σκιερές συναλλαγές μέσω αγορών που βασίζονται στο Διαδίκτυο.

Επίσης, η μελέτη παρατήρησε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση για να ζητήσουν λύτρα σε περιπτώσεις επιθέσεων Κατανεμημένης Άρνησης Υπηρεσίας (DDoS) υπολογιστών.

Ως αποτέλεσμα, το blockchain πήρε μια απίθανη ποιότητα. Για τους πιθανούς υιοθέτες της τεχνολογίας, παραμένει σημαντικό να εξαλείψουμε πρώτα τους φόβους των κακών παραγόντων να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να διεξάγουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Στην ουσία, υπάρχει κάποιος φόβος μεταξύ των νέων πιθανών χρηστών που δεν είναι έτοιμοι να εμπλακούν σε ένα σχέδιο που δεν τους αρέσει.

Στην πραγματικότητα, είναι η σκέψη τέτοιων περιστατικών που παρεμποδίζουν τους πιθανούς χρήστες της τεχνολογίας. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίες 10 προκλήσεις υιοθεσίας Blockchain

Έλλειψη κανονισμών 

Αυτή είναι μια από τις προκλήσεις blockchain που έρχονται με λύσεις και ευκαιρίες. Δεδομένων των διάφορων ατυχών περιστατικών που συζητήθηκαν παραπάνω, ορισμένες κυβερνητικές οντότητες είναι απρόθυμες να επιτρέψουν στην τεχνολογία την ελεύθερη ανάπτυξη. Επιπλέον, οι ρυθμιστικές αρχές δυσκολεύονται να καθορίσουν το νομικό περιβάλλον για την τεχνολογία, δεδομένης της πολυπλοκότητάς της.

Για παράδειγμα, ένα δίκτυο blockchain αποτελείται από διάφορους κόμβους που διαδίδονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Επομένως, μόλις πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή στην πλατφόρμα, είναι δύσκολο για τις αρχές να καθορίσουν με σαφήνεια τη δικαιοδοσία και, επομένως, τις σωστές νομικές υποχρεώσεις των μερών της συναλλαγής.

Μέσα σε αυτό το νομικό αίνιγμα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα λειτουργήσει η επικείμενη νομοθεσία όπως ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ (GDPR).

Ουσιαστικά, ο κανονισμός παρέχει ψηφιακά δικαιώματα ιδιοκτησίας δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε μια πλατφόρμα blockchain. Είναι ενδιαφέρον ότι είναι σαφές ότι οι χρήστες πλατφορμών blockchain μπορούν να λειτουργούν ανώνυμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι έμπειροι παρατηρητές αναρωτιούνται πόσο αποτελεσματικό θα είναι το GDPR.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ο GDPR προτείνει κάποια μορφή προστασίας δεδομένων είναι πιο συγκεχυμένο. Προφανώς, τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο κατανεμημένο καθολικό είναι διαθέσιμα σε όλους τους συμμετέχοντες για προβολή, αλλά όχι για αλλαγή.

Επίσης, δεν είναι διαθέσιμα όλα τα δεδομένα που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη συναλλαγή για προβολή από τους χρήστες. Αυτό οφείλεται σε μια ιδιότητα δικτύου blockchain που ονομάζεται ελαχιστοποίηση δεδομένων. Επομένως, αυτό αποτελεί απόδειξη ότι τα δεδομένα σε ένα δίκτυο blockchain είναι ήδη προστατευμένα.

Ωστόσο, το θέμα είναι ότι η κοινότητα του blockchain δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη για το τι λέει ο νόμος για την αναδυόμενη τεχνολογία. Ως εκ τούτου, αυτό είναι ένα σημείο ανησυχίας που έχει πολλούς πιθανούς χρήστες του blockchain επιχειρήσεων να μαντέψουν τις αποφάσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα: Λίστα 20+ Θήκες Χρήσης Τεχνολογίας Blockchain

Χωρίς διαλειτουργικότητα των Enterprise Blockchain Platforms

Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν πολλές πλατφόρμες εταιρικών blockchain που υπάρχουν σήμερα. Είναι ενδιαφέρον ότι κάθε έργο προσπαθεί να παρέχει συγκεκριμένες λύσεις στους χρήστες.

Για παράδειγμα, το Hyperledger Fabric της IBM είναι εξαιρετικό στη διαχείριση αλυσίδων εφοδιασμού, ενώ το Corda της R3 είναι το καλύτερο για λύσεις χρηματοοικονομικής βιομηχανίας. Προφανώς, υπάρχει κάποιο είδος αποσύνδεσης μεταξύ αυτών των πλατφορμών, γεγονός που καθιστά την πλοήγηση μεταξύ πλατφορμών εφιάλτη.

Η διαλειτουργικότητα του blockchain για επιχειρήσεις είναι ένα σημαντικό ζήτημα στο οποίο οι προγραμματιστές πρέπει να βρουν μια λύση για να γίνει μαζική υιοθέτηση. Συγκεκριμένα, κάποιος πρέπει να μπορεί να ενώνει το Hyperledger ύφασμα αλλά να μπορεί να χρησιμοποιεί υπηρεσίες σε Corda ή Microsoft Azure χωρίς σοβαρά προβλήματα συμβατότητας.

Αυτή είναι μια από τις προκλήσεις blockchain που έρχονται με λύσεις και ευκαιρίες.

Είναι ενδιαφέρον ότι δύο από τις πιο δημοφιλείς εταιρικές πλατφόρμες blockchain, η Enterprise Ethereum Alliance και η Hyperledger, συναντήθηκαν πέρυσι με επίκεντρο το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, τα έργα προορίζονταν να συνεργαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα της διαλειτουργικότητας. Μέρος της συμφωνίας περιελάμβανε τη θέσπιση ορισμένων προτύπων που θα καθοδηγούσαν την εφαρμογή λύσεων blockchain επιχειρήσεων.

Παρά τον ενθουσιασμό πίσω από τη συνάντηση, υπάρχουν πολλά να επιθυμούμε όσον αφορά τη διαλειτουργικότητα. Είναι ενδιαφέρον ότι η διαλειτουργικότητα είναι ιδιοκτησία λογισμικού που καθορίζει εάν έχει πιθανότητες μαζικής υιοθέτησης.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν χιλιάδες λογισμικά εκεί όπου ο καθένας έχει χρήστες. Επομένως, πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο οι χρήστες διαφορετικών λογισμικών μπορούν να αλληλεπιδρούν και να διεξάγουν ουσιαστικές επιχειρήσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, υπάρχει ανάγκη για περισσότερη δουλειά όσον αφορά τη διαλειτουργικότητα της blockchain για την προώθηση της μαζικής υιοθέτησης.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη διαλειτουργικότητα blockchain; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό μας για τη διαλειτουργικότητα blockchain!

Τελικές λέξεις

Τώρα που γνωρίζετε τις προκλήσεις της τεχνολογίας blockchain, μπορείτε να λάβετε την ενημερωμένη απόφαση σχετικά με το αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το blockchain ή όχι. Ωστόσο, το blockchain θα είναι το μέλλον ακόμα κι αν υπάρχει πρόβλημα blockchain σήμερα.

Με την πάροδο του χρόνου, η τεχνολογία blockchain λαμβάνει τις ενημερώσεις που θα απαλλαγούν από αυτά τα υποκείμενα ζητήματα. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ήδη ιδιωτικές τεχνολογίες blockchain για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα.

Εν πάση περιπτώσει, εάν είστε απλώς αρχάριος και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την τεχνολογία και τα θέματα, προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο δωρεάν μάθημα blockchain. Αυτό μπορεί να είναι η αρχή του ταξιδιού σας στο blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map