20+ χρήσεις για τεχνολογία Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Η εκμάθηση των χρήσεων για την τεχνολογία blockchain μπορεί να σας δώσει μια σαφή κατανόηση του πώς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο γύρω μας. Εάν είστε νέοι στο blockchain και θέλετε να μάθετε την τεχνολογία blockchain μέσα και έξω, τότε η εκμάθηση των χρήσεων της τεχνολογίας blockchain μπορεί πραγματικά να βοηθήσει!

Κανείς δεν αρνείται τον αντίκτυπο της τεχνολογίας blockchain στον πραγματικό μας κόσμο. Ακόμη και οι έμπειροι χρήστες blockchain μπορούν να επωφεληθούν μαθαίνοντας τις περιπτώσεις χρήσης για την τεχνολογία blockchain. Και τι γίνεται με τις επιχειρήσεις; Λοιπόν, καλύψαμε όλους καθώς θα περάσουμε από χρήσεις για τεχνολογία blockchain από την επιχειρηματική και επιχειρηματική σκοπιά.

Εκτός από αυτό, θα καλύψουμε επίσης πραγματικές χρήσεις για τεχνολογία blockchain που απευθύνεται σε άτομα που δεν προέρχονται από τεχνικό υπόβαθρο. Συνολικά, αυτή η ανάρτηση θα είναι ένας πλήρης οδηγός για να μάθετε σχετικά με τις περιπτώσεις χρήσης για την τεχνολογία blockchain.

Αλλά προτού το πράξουμε, πρέπει να μάθουμε για την τεχνολογία Blockchain. Ας αρχίσουμε.


Τεχνολογία Blockchain: Ένας νέος τρόπος για να δείτε τον κόσμο

Ο κόσμος μας είναι συγκεντρωμένος. Αν κοιτάξετε γύρω σας, θα βρείτε τόνους υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τη συγκέντρωση για να τροφοδοτήσουν ολόκληρη τη διαδικασία τους. Η τράπεζα που επισκέπτεστε για κατάθεση ή ανταλλαγή χρημάτων είναι συγκεντρωτική και κατέχει την ιδιοκτησία των περιουσιακών σας στοιχείων με περισσότερους τρόπους από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε.

Η τεχνολογία Blockchain είναι εδώ για να σπάσει τα δεσμά της συγκεντρωτικότητας και να παρέχει καλύτερες επιλογές στους τελικούς χρήστες. Στον πυρήνα, το blockchain είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο peer-to-peer που βασίζεται στο καθολικό όπου δεν υπάρχει κεντρική αρχή.

Η βασική ιδέα της αποκέντρωσης είναι αυτό που κάνει την τεχνολογία blockchain τόσο δημοφιλής. Τώρα χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς για τη βελτίωση της κατάστασής τους.

Για να εξασφαλιστεί η αποκέντρωση, το δίκτυο χρησιμοποιεί ορισμένα βασικά πράγματα για να λειτουργήσει η αποκέντρωση.

  • Κάθε ομότιμος συμμετέχει στη συντήρηση του δικτύου. Κάθε ομότιμος έχει επίσης ένα πλήρες αντίγραφο καθολικού.
  • Το δίκτυο χρησιμοποιεί επίσης μια μέθοδο συναίνεσης που επικυρώνει τις συναλλαγές.
  • Ο μεταλλευτικός μηχανισμός παρέχεται επίσης στους συνομηλίκους όπου πρέπει να συμμετέχουν στη μέθοδο συναίνεσης ακολουθώντας τους κανόνες της εξόρυξης.

Εάν είστε νέοι στο blockchain, προτείνουμε να ανατρέξετε στον αναλυτικό οδηγό μας για το blockchain που έχουμε δημιουργήσει για αρχάριους: Blockchain για αρχάριους: Οδηγός έναρξης.

20+ χρήσεις για τεχνολογία Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Τώρα που έχουμε καταλάβει τα βασικά της τεχνολογίας blockchain, μπορούμε πλέον να αλλάξουμε την εστίασή μας στις περιπτώσεις χρήσης τεχνολογίας blockchain.

Χρήσεις για τεχνολογία Blockchain

Πρώτον, θα ρίξουμε μια ματιά στις χρήσεις της τεχνολογίας blockchain από επιχειρηματική άποψη.

Επιχειρηματικές χρήσεις για τεχνολογία Blockchain

Οι επιχειρήσεις έχουν διαφορετικές ανάγκες. Χρειάζονται τεχνολογία που μπορεί να είναι αποτελεσματική, προοδευτική και να τους βοηθήσει να λύσουν τα σημεία πόνου που σχετίζονται με προηγούμενες τεχνολογίες.

Το Blockchain παρέχει αυτό το εύρος βελτίωσης για τις επιχειρήσεις και μπορεί ήδη να φανεί στην τρέχουσα αγορά. Τομείς όπως χρηματοδότηση, υγειονομική περίθαλψη, ακίνητα, ενέργεια, μέσα ενημέρωσης και άλλοι κινούνται προς την υιοθέτηση blockchain αργά και σύντομα.

Ας δούμε μερικές από τις επιχειρησιακές περιπτώσεις χρήσης για τεχνολογία blockchain.

Φροντίδα υγείας

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση μιας πανδημίας. Και, αν κοιτάξετε τα δεδομένα, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι προετοιμασμένα για κάτι μεγάλο σαν αυτό. Σε ορισμένες χώρες, υπήρξε τεράστια ζήτηση για κρεβάτια και δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε πού διατίθενται κρεβάτια. Αυτό οφείλεται στο κεντρικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που χρησιμοποιούμε τις τελευταίες τρεις έως τέσσερις δεκαετίες.

Μια κεντρική προσέγγιση σημαίνει ότι δεν υπάρχει κατάλληλος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των νοσοκομείων σχετικά με την ανταλλαγή κρίσιμων πληροφοριών σχετικά με κρεβάτια, φάρμακα ή προφίλ ασθενών. Ένα άλλο πρόβλημα ότι τα τρέχοντα κεντρικά συστήματα είναι η έλλειψη παρακολούθησης των φαρμάκων. Αυτό οδηγεί σε υψηλότερες τιμές για φάρμακα που διατίθενται στο εμπόριο από τα ίδια τα νοσοκομεία. Εν ολίγοις, υπάρχει έλλειψη διαφάνειας σε ολόκληρο το σύστημα.

Το Blockchain αλλάζει όλα αυτά. Παρέχει ένα διαφανές, χωρίς εμπιστοσύνη και αμετάβλητο σύστημα που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η υγειονομική περίθαλψη μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Για παράδειγμα, τα φάρμακα μπορούν να εντοπιστούν ενσωματώνοντάς τα στην αλυσίδα εφοδιασμού. Επίσης, χρησιμοποιώντας ένα συνδεδεμένο δίκτυο blockchain, κάθε παίκτης μπορεί να μοιραστεί σημαντικές πληροφορίες μεταξύ τους. Οι ασθενείς μπορούν επίσης να εμπιστεύονται περισσότερο το σύστημα και να κατανοούν πώς λειτουργεί το σύστημα.

Ένας αξιοσημείωτος παίκτης στην υγειονομική περίθαλψη που αλλάζει το τοπίο χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain είναι BurstIQ. Πρόκειται για μια πλατφόρμα ασφαλείας που επιτρέπει στις εταιρείες να μεταφέρουν με ασφάλεια τα δεδομένα των ασθενών από το ένα μέρος στο άλλο. Ακολουθούν επίσης αυστηρούς κανόνες συμμόρφωσης HIPAA.

Έχουμε καλύψει το Blockchain For Healthcare όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις χρήσης και εφαρμογές.

Blockchain για υγειονομική περίθαλψη: Θήκες χρήσης και εφαρμογές

Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βασικός κορμός για οποιαδήποτε επιχείρηση εκεί έξω είναι η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Είτε το λιανικό εμπόριο είτε το ηλεκτρονικό εμπόριο, η βέλτιστη αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να κάνει ή να σπάσει μια επιχείρηση.

Παρόλο που οι επιχειρήσεις εργάζονται εντυπωσιακά με τα τρέχοντα συστήματα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα σημαντικά μειονεκτήματα που δεν την αφήνουν να λειτουργήσει στη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Το τρέχον σημείο πόνου για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι η ανιχνευσιμότητα. Η τεχνολογία Blockchain παρέχει διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα αγαθά από τα σημεία προέλευσης έως τα σημεία παράδοσης. Αυτές οι εντολές γίνονται με ακρίβεια και παρέχουν έναν καλύτερο τρόπο χειρισμού των εμπορευμάτων και της κατάστασής τους.

Η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ριζική αλλαγή που παρέχεται από την τεχνολογία blockchain. IBM Food Trust είναι ένα από τα πρωταρχικά παραδείγματα όσον αφορά την παρακολούθηση των τροφίμων. Παρακολουθούν τα τρόφιμα από την προέλευσή τους έως την κατανάλωσή τους, ωφελώντας σχεδόν όλους στη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των λιανοπωλητών, των κατασκευαστών, των προμηθευτών και του τελικού χρήστη. Λειτουργεί επισημαίνοντας κάθε στοιχείο φαγητού με έναν μοναδικό γραμμωτό κώδικα που δημιουργείται από το blockchain. Στη συνέχεια παρακολουθείται καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Έτσι, εάν κάτι πάει στραβά, το σύστημα θα ειδοποιηθεί για αυτό και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την επίλυσή του.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού και τις επιπτώσεις της στην τεχνολογία blockchain, ρίξτε μια ματιά στο The Ultimate Blockchain And Supply Chain Course!

Δείτε επίσης, Blockchain For Supply Chain: The Game Changer

Μάθημα Blockchain και Supply Chain

Ακίνητα

Το Real Estate είναι μια μεγάλη βιομηχανία και οι αριθμοί μιλούν από μόνα τους. Μόνο στις ΗΠΑ, η επιχείρηση ακινήτων ανέρχεται περίπου στο 6-7% κάθε χρόνο με τη μέση τιμή των κατοικιών για 300.000 $ περίπου. Ο αριθμός μπορεί να σας δώσει την εντύπωση ότι η ακίνητη περιουσία λειτουργεί όπως υποσχέθηκε και δεν υποφέρει από προβλήματα. Αυτό είναι εντελώς λάθος!

Η ακίνητη περιουσία μπορεί να είναι συνολικά μια πολύ κερδοφόρα αγορά. Ωστόσο, δεν είναι τόσο βέλτιστο ή κερδοφόρο όσο θα έπρεπε – με τη σωστή τεχνολογία.

Τα σημερινά σημεία πόνου των ακινήτων είναι η έλλειψη διαφάνειας, οι μεσάζοντες, η μακρά διαδικασία και η απάτη. Λοιπόν, τι σημαίνουν όλα αυτά;?

Παράδειγμα

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα σπίτι το 2020, πρέπει να περάσετε ένα βήμα ή μια διαδικασία που μπορεί να είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Στα αρχικά στάδια, πρέπει να ελέγξετε εάν το ακίνητο που έχετε αποφασίσει να αγοράσετε πωλείται νόμιμα από τον πραγματικό του ιδιοκτήτη ή όχι. Για να το επιβεβαιώσετε, πρέπει να προσλάβετε δικηγόρο για να επαληθεύσετε τα έγγραφα. Επιπλέον, το χαρτί μπορεί να παραποιηθεί για να εξαπατήσει τον πιθανό αγοραστή. Αφού είστε ικανοποιημένοι με την ιδιοκτησία και την πρωτοτυπία των εγγράφων, μπορείτε στη συνέχεια να μετακινηθείτε για να αγοράσετε το ακίνητο μέσω ενός διαμεσολαβητή.

Οι μεσάζοντες έχουν τα δικά τους οφέλη και μειονεκτήματα. Φυσικά, σας βοηθούν να κλείσετε τη συμφωνία, αλλά παίρνετε επίσης ένα μεγάλο κομμάτι αμοιβών για αυτό που κάνουν. Για να μην αναφέρουμε, προσθέτουν ένα άλλο επίπεδο πολυπλοκότητας σε όλη τη διαδικασία αγοράς του σπιτιού.

Αλλά, πώς η τεχνολογία blockchain λύνει τα προβλήματα της ακίνητης περιουσίας?

Το επιτυγχάνει παρέχοντας διαφάνεια, αφαιρώντας τους μεσάζοντες, προσθέτοντας επαλήθευση και μειώνοντας το κόστος. Καθώς το blockchain προσφέρει μια αξιόπιστη και διαφανή πλατφόρμα, δεν υπάρχει ανάγκη για μεσάζοντες, καθώς όλα είναι διαφανή τόσο για τον αγοραστή όσο και για τον πωλητή. Τα ακίνητα μπορούν επίσης να καταχωρηθούν ψηφιακά προσθέτοντας επαλήθευση στην ιδιοκτησία συμπεριλαμβανομένου του κατόχου της.

Έτσι, εάν πήγατε να αγοράσετε ένα ακίνητο μέσω μιας πλατφόρμας ή μιας αγοράς που υποστηρίζεται από μια πλατφόρμα blockchain, τότε πρέπει να επιλέξετε το ακίνητο και να το αγοράσετε χωρίς να σκέφτεστε.

Η πλατφόρμα θα φροντίσει για οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης δανείων και επεξεργασίας ιδιοκτησίας μέσω έξυπνων συμβολαίων. Το έξυπνο συμβόλαιο είναι ένας τρόπος αυτοματοποίησης πτυχών ενός συμβολαίου, όπως η μεταβίβαση ιδιοκτησίας στον αγοραστή μόλις εξοφληθεί όλο το ποσό του δανείου. Τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να κωδικοποιηθούν ώστε να περιλαμβάνουν ειδικούς όρους. Είναι βασικά ένα νομικό έγγραφο σε κώδικα.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Μερικά από τα αξιοσημείωτα περιλαμβάνουν PropertyClub, ΔιαχείρισηGO, και RealBlocks.

Ενέργεια

Όταν μιλάμε για ενέργεια, σημαίνει την ενέργεια που παράγεται με διαφορετικά μέσα όπως από άνθρακα, αιολικό ή ηλιακό. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι μια από τις βασικές μορφές ενέργειας που τροφοδοτεί σχεδόν τα πάντα γύρω μας. Ο ενεργειακός τομέας έχει δει ριζικές αλλαγές τις τελευταίες δύο έως τρεις δεκαετίες, καλύπτοντας περισσότερες περιοχές και παράγοντας ενέργεια που τροφοδοτεί μητροπολιτικές πόλεις. Ωστόσο, η προσέγγιση χρηστών είναι περιορισμένη και υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Στον πυρήνα, ο κύριος λόγος για τον οποίο ο ενεργειακός τομέας δεν είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα είναι ότι είναι συγκεντρωμένος. Τα βασικά προβλήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη πρόσβασης, τη λιγότερη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια.

Όλα αυτά θα αλλάξουν με την τεχνολογία blockchain, καθώς θα βελτιώσει τους τόνους των περιπτώσεων χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας χονδρικής, της ανταλλαγής ενέργειας από ομοτίμους και ούτω καθεξής!

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να παράγουν ενέργεια και να τη συνδέσουν σε ένα ανοιχτό πλέγμα για να καταναλώσουν άλλοι. Η ιδέα είναι καταπληκτική καθώς αφαιρεί τη συγκέντρωση και επιτρέπει την ενέργεια να φτάσει σε μέρη του κόσμου όπου δεν είναι βιώσιμη για τις εταιρείες να δημιουργήσουν την υποδομή. Η διαπραγμάτευση ενέργειας από ομοτίμους μπορεί να αυτοματοποιηθεί με έξυπνα συμβόλαια.

Πλέγμα+ είναι μία από αυτές τις εταιρείες ενέργειας που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να επιτρέψουν τη χονδρική διανομή ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του ομότιμου εμπορίου ενέργειας.

Εμείς, στο 101Blockchains, συζητήσαμε επίσης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Energy Friendly Solutions, S.A., Oscars Odin. Στη συνέντευξή του, μίλησε για τη δημιουργία του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία blockchain μπορεί να σπάσει το μονοπώλιο του ενεργειακού τομέα και να χρησιμοποιήσει ανταλλαγές peer-to-peer. Μιλάει για το πώς οι συσκευές IoT μπορούν να συνδεθούν μαζί παρέχοντας ιχνηλασιμότητα, διαφάνεια και εμπιστοσύνη σε ολόκληρο το δίκτυο. Θέλουν να αλλάξουν τον ενεργειακό τομέα με την καινοτόμο τεχνολογία τους. Για να μάθετε περισσότερα, σας προτείνουμε να ελέγξετε τη συνέντευξη με τα επίκεντρα της κοινότητας.

https://www.youtube.com/watch?v=YGsi0OKe360

Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Οι τελευταίες επιχειρηματικές χρήσεις για την τεχνολογία blockchain που επηρεάζουν θα συζητήσουμε είναι ο τομέας των μέσων ενημέρωσης. Είναι ένας από αυτούς τους τομείς που εξελίσσονται συνεχώς ανάλογα με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της περιοχής. Η Κίνα, για παράδειγμα, έχει αυστηρό έλεγχο των μέσων ενημέρωσης που μπορεί να οδηγήσει σε ελεγχόμενα μέσα και ελευθερία.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για κάθε χώρα εκεί έξω. Με δωρεάν μέσα, έρχονται πολλά άλλα προβλήματα, όπως παραβίαση IP, κεντρικό περιεχόμενο και ζητήματα δημιουργίας εσόδων.

Ένα άλλο ζήτημα που υποφέρουν πολλοί χρήστες είναι η αδυναμία επιλογής της πλατφόρμας της επιλογής τους. Επομένως, εάν είστε δημιουργός περιεχομένου και θέλετε να προσεγγίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, πρέπει να επιλέξετε τις δημοφιλείς πλατφόρμες περιεχομένου εκεί έξω. Αυτό όχι μόνο περιορίζει το κοινό που λαμβάνετε, αλλά και τα χρήματα που κερδίζετε από το περιεχόμενό σας, καθώς οι πλατφόρμες μειώνουν ένα καλό ποσό για υπηρεσίες ως αμοιβές. Αυτό δεν είναι win-win κατάσταση για τους δημιουργούς περιεχομένου.

Παράδειγμα

Το YouTube είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μονοπωλίου περιεχομένου. Αρχικά, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τόνους περιεχομένου παρέχοντας καλά χρήματα δημιουργίας περιεχομένου στους δημιουργούς περιεχομένου πλατφόρμας. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, έκαναν τα πάντα αυστηρά παρέχοντας λιγότερη αξία στους δημιουργούς περιεχομένου. Ο αλγόριθμος τους ήταν επίσης υπό αμφισβήτηση καθώς ευνοεί έναν τύπο περιεχομένου από άλλους. Στη ρίζα του προβλήματος, υπάρχει συγκεντρωτισμός.

Μια αποκεντρωμένη προσέγγιση που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain είναι πρωτοποριακή στα μέσα ενημέρωσης καθώς επιλύει τα περισσότερα από τα προβλήματα. Ο δημιουργός περιεχομένου μπορεί να απελευθερώσει το περιεχόμενό του σε μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα όπου δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Επίσης, δεν υπάρχει καμία χρέωση για κοινή χρήση του περιεχομένου τους στον Ιστό. Τέλος, κάθε περιεχόμενο περιέχει κωδικούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό παραβίασης IP.

Έτσι, εάν κάποιος κάνει παραβίαση IP, τότε το σύστημα μπορεί να το εντοπίσει και να προβεί σε ενέργειες βάσει των έξυπνων ορισμών της σύμβασης.

Το Spotify στοχεύει στη χρήση τεχνολογίας blockchain για τη δημιουργία καλύτερης σχέσης μεταξύ του χρήστη και των δημιουργών.

Χρήσεις για την τεχνολογία Blockchain για επιχειρήσεις

Τώρα που έχουμε καταλάβει πώς η τεχνολογία blockchain ωφελεί τις επιχειρήσεις, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στις επιχειρήσεις. Παρόλο που οι επιχειρήσεις είναι ένα είδος επιχείρησης, ορίζονται ως επιχειρήσεις που είναι μεγάλες στο κοινό-στόχο και την κλίμακα τους.

Έτσι, εάν είστε μέλος της επιχείρησης που επιλύει τα προβλήματα εκατομμυρίων χρηστών, τότε η ανάγνωση αυτής της ενότητας μπορεί να σας βοηθήσει.

Αυτήν τη στιγμή, το blockchain βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της βρεφικής ηλικίας. Ωστόσο, είναι ανενεργή ανάπτυξη από πολλές οντότητες σε όλο τον κόσμο. Υπερκαλλιεργητής είναι ένα από τα κύρια παραδείγματα ανάπτυξης blockchain σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα έργο ανοιχτής πηγής ομπρέλας που αποτελείται από εργαλεία, πλαίσια και βιβλιοθήκες για επιχειρήσεις για τη δημιουργία και την εξερεύνηση λύσεων γύρω από την τεχνολογία blockchain.

Στο 101Blockchains.com, έχουμε καλύψει το Hyperledger σε βάθος. Έτσι, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, ρίξτε μια ματιά στα άρθρα που δημοσιεύονται παρακάτω.

  • Αναλυτής Corner: Τι είναι το Hyperledger?
  • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain επόμενης γενιάς
  • Περίπτωση χρήσης υφασμάτων Hyperledger και μελέτες περιπτώσεων

Έχουμε επίσης καλύψει τις χρήσεις για την τεχνολογία blockchain για την επιχείρηση, 10+ Πρέπει να Γνωρίζουμε τις περιπτώσεις χρήσης Blockchain για επιχειρήσεις όπου συζητήσαμε τις περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις που πρέπει να γνωρίζουμε.

Τραπεζικά και οικονομικά

Ο χρηματοοικονομικός τομέας είναι ο κορυφαίος τομέας στην εφαρμογή τεχνολογίας blockchain. Η απαρτία είναι ένα από τα εταιρικά πλαίσια blockchain που προσφέρουν στους οργανισμούς να επωφεληθούν από το blockchain.

Στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, έχουμε την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) που βρίσκεται στον πυρήνα της αλλαγής. Το DeFi είναι μια κίνηση ανοιχτού κώδικα που αλλάζει δραματικά τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοοικονομικών εφαρμογών σε μια αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική. Στον πυρήνα, δεν υπάρχει κεντροποίηση που εξαλείφει τα κύρια προβλήματα κατάχρησης κεφαλαίων. Το Ethereum είναι η βασική πλατφόρμα blockchain που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εφαρμογών DeFi.

Εκτός από αυτό, οι τράπεζες μπορούν επίσης να εφαρμόσουν τεχνολογία blockchain για να βελτιώσουν την τραπεζική τους διαδικασία. Μπορούν να το αυτοματοποιήσουν για να παρέχουν μια απρόσκοπτη εμπειρία στους τελικούς χρήστες.

Τέλος, μπορούμε επίσης να δούμε τις επιπτώσεις του blockchain στον τρόπο μεταφοράς στοιχείων ή αξίας σε ολόκληρο τον κόσμο χωρίς την ανάγκη κεντρικής οντότητας.

Βιομηχανία τροφίμων

Η βιομηχανία τροφίμων χρειάζεται απόλυτα αλλαγή. Από τα τρόφιμα, παίρνουμε ενέργεια και η κατανάλωση καλής τροφής μπορεί να σημαίνει καλύτερη υγεία για όλους. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει όταν πρόκειται για τα τρόφιμα που τρώμε καθημερινά. Μπορεί να υπάρχει μόλυνση στα τρόφιμα που δεν θα γνωρίζαμε. Αυτό δεν είναι ασφαλές.

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων, ολόκληρη η αλυσίδα εφοδιασμού πρέπει να είναι διαφανής ως προς την ποιότητα και την κατάσταση των τροφίμων. Με το blockchain, αυτό μπορεί να συμβεί.

Τα δοχεία τροφίμων μπορούν να αναγνωριστούν μοναδικά στο blockchain με όλους τους απαραίτητους αισθητήρες. Έτσι, εάν η ποιότητα του φαγητού υποβαθμιστεί, τότε ο αισθητήρας μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα και να στείλει ένα μήνυμα στον επεξεργαστή. Μπορούν να επιλέξουν να το αντικαταστήσουν ή να το απορρίψουν εντελώς.

Η μοναδική ταυτότητα που προστίθεται σε κάθε είδος τροφίμου σημαίνει επίσης ότι το άτομο που το αγοράζει μπορεί να επαληθεύσει την προέλευση και τη διαδρομή του αντικειμένου τροφίμων χρησιμοποιώντας τη δημόσια πλατφόρμα πληροφοριών.

Λιανεμποριο

Η λιανική βιομηχανία μπορεί επίσης να επωφεληθεί από την τεχνολογία blockchain. Όσον αφορά το λιανικό εμπόριο, περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων, όπως καταστήματα τροφίμων, υφασμάτων ή ηλεκτρονικών ειδών. Έχουμε ήδη συζητήσει παραπάνω για το πώς η τεχνολογία blockchain μπορεί να αλλάξει τη βιομηχανία τροφίμων παρέχοντας ασφάλεια τροφίμων παρακολουθώντας στενά τον κύκλο ζωής των τροφίμων – από την αρχή έως το τέλος.

Τι γίνεται όμως με άλλες λύσεις λιανικής; Μπορούν επίσης να επιλέξουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain για να παρακολουθούν την αλυσίδα εφοδιασμού και να την κάνουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική. Η διαφάνεια αλλάζει το παιχνίδι όπου οι επιχειρήσεις λιανικής μπορούν να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να εμπιστεύονται καλύτερα τα καταστήματα, καθώς μπορούν να επαληθεύσουν οι ίδιοι τις πληροφορίες μέσω δημόσιων πυλών.

Αυτοκίνητα

Η αυτοκινητοβιομηχανία κερδίζει περισσότερη δυναμική με την αυξημένη ζήτηση για προσωπικά οχήματα. Με τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα να γίνονται πιο αισθητά στο δρόμο, θα είναι σύνηθες να βλέπουμε την τεχνολογία να ψήνεται στα μελλοντικά αυτοκίνητα. Και, η τεχνολογία blockchain μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη δυνατότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας να φτάσει το ορόσημο.

Με την τεχνολογία blockchain, οι ενσωματωμένοι αισθητήρες όχι μόνο μπορούν να συλλάβουν τις πληροφορίες αλλά και να αποθηκεύσουν και να διανείμουν με ασφάλεια και διαφάνεια στις εξουσιοδοτημένες οντότητες. Αυτά θα βελτιώσουν την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μεταξύ των μερών που εμπλέκονται στο οικοσύστημα συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών, των οχημάτων και των επιχειρήσεων.

Τα στελέχη αυτοκινήτων αποδέχονται επίσης ότι η τεχνολογία blockchain μπορεί να έχει τον αντίκτυπό της αισθητή μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κυβερνητικές υπηρεσίες

Δεν είναι όλες οι κυβερνήσεις ευέλικτες όσον αφορά την υιοθέτηση της καινοτομίας. Όμως, υπάρχουν πολλοί που κατανοούν και απολαμβάνουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία blockchain.

Μία από αυτές τις κυβερνήσεις περιλαμβάνει το Ντουμπάι. Ο στόχος τους να κάνουν το Ντουμπάι την πρώτη πόλη στον κόσμο που θα τροφοδοτείται πλήρως από το blockchain έως το 2021 είναι ένα από τα πρωταρχικά παραδείγματα για το πώς η ενσωμάτωση του blockchain είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία όλων.

Η Ελβετία είναι μια άλλη χώρα που απολαμβάνει τι προσφέρει η τεχνολογία blockchain. Είναι η πιο φιλική προς το crypto και blockchain χώρα όπου οι φορολογικοί νόμοι είναι χαλαροί και φιλόξενοι. Υποστηρίζουν επίσης την καινοτομία, καθώς επιτρέπουν τη χρηματοδότηση από το crowdfunding έως και 1,05 εκατομμύρια δολάρια για νεοσύστατες επιχειρήσεις χωρίς να χρειάζεται να εμπίπτουν στους νόμους περί κανονισμών.

Κάθε κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για να αλλάξει τη διαδικασία. Χρησιμοποιώντας το blockchain, μπορούν να κάνουν τις διαδικασίες τους διαφανείς και το κοινό θα έχει καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των κυβερνήσεών τους. Όχι μόνο αυτό, πολλές κυβερνήσεις μπορούν επίσης να επιλέξουν να χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να τροφοδοτήσουν το σύστημα ψηφοφορίας τους, φέρνοντας πλήρη διαφάνεια στη διαδικασία.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η ασφάλιση είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία της κοινωνίας μας. Σχεδόν κάθε τομέας ή άτομο χρειάζεται ασφάλιση για να ζήσει τη ζωή του χωρίς να ανησυχεί για μη προγραμματισμένα συμβάντα που επηρεάζουν την υγεία, τον πλούτο και τη διανοητική τους ικανότητα.

Με την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά να αλλάζει ραγδαία, είναι η μόνη φορά, θα υπάρξει αύξηση στην υιοθέτηση τεχνολογίας blockchain μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών. Στην πραγματικότητα, βλέπουμε ήδη οργανισμούς να υιοθετούν τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού. Στην έρευνα που πραγματοποίησε η Accenture το 2019, το 80% των στελεχών δήλωσαν ότι ο οργανισμός τους χρησιμοποιεί τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού με τη μία ή την άλλη μορφή.

Λοιπόν, πώς η τεχνολογία blockchain ωφελεί την ασφάλιση; Λοιπόν, το κάνει παρέχοντας βελτιωμένη σαφήνεια, διαφάνεια και αμετάβλητο σε ολόκληρο το σύστημα. Με τα πάντα στο δίκτυο blockchain, οι ασφαλιστές μπορούν να επεξεργαστούν την ασφάλειά τους μέσα σε λίγα λεπτά. Ο ασφαλιστικός κλάδος μπορεί επίσης να επωφεληθεί από αυτόν καθώς απομακρύνει τις απάτες από το σύστημα αυτοματοποιώντας τις περισσότερες από τις παραμέτρους αναφοράς ασφάλισης.

Για παράδειγμα, ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με αισθητήρες μπορεί να αναφέρει ένα ατύχημα απευθείας στην ασφάλιση με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας αυθεντικότητα σε ολόκληρη την υπόθεση. Μόλις ληφθούν τα δεδομένα, η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί στη συνέχεια να διεκπεραιώσει την ασφάλιση χωρίς να χρειάζεται να χάσουμε χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο τόσο οι ασφαλιστές όσο και οι ασφαλιστικές εταιρείες επωφελούνται από ολόκληρη τη διαδικασία.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που εργάζονται ενεργά για να ενσωματώσουν την τεχνολογία blockchain στον ασφαλιστικό τους οργανισμό. Etherisc είναι μία από αυτές τις εταιρείες που παρέχει μια πλατφόρμα ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα για αποκεντρωμένες ασφαλιστικές εφαρμογές.

Θήκες χρήσης σε πραγματικό κόσμο

Μέχρι τώρα μπορεί να έχετε σαφή κατανόηση των χρήσεων της τεχνολογίας blockchain. Αλλά, αν είστε κάποιος που δεν είναι τεχνολογικός και δεν έχετε ιδέα για το πώς το blockchain θα αλλάξει τη ζωή σας, τότε αυτή η ενότητα είναι για εσάς. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως άλλες χρήσεις για την τεχνολογία blockchain.

Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε ήδη καλύψει τις περιπτώσεις χρήσης τεχνολογίας blockchain πραγματικού κόσμου στη λεπτομερή μας ανάρτηση εδώ: Θήκες χρήσης Blockchain πραγματικού κόσμου – 46 εφαρμογές Blockchain

Εκεί συζητάμε μερικές από τις συναρπαστικές περιπτώσεις χρήσης του πραγματικού κόσμου σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, της λιανικής, της αποθήκευσης, των ακινήτων και ούτω καθεξής.

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο, τότε πρέπει να χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Και, υπάρχει ήδη ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, Γενναίος, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για να βελτιώσει το απόρρητο και να δώσει τη δύναμη στον χρήστη να κοινοποιεί τα προσωπικά του δεδομένα στις εταιρείες.

Εκτός από αυτό, υπάρχει SimplyVital Υγεία, μια λύση υγειονομικής περίθαλψης που στοχεύει να παρέχει σε ειδικούς, παρόχους και πελάτες υγειονομικής περίθαλψης έναν τρόπο σύνδεσης και ανταλλαγής πληροφοριών με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain.

Χρήσεις για τεχνολογία blockchain στην Κυβέρνηση

Διατηρήσαμε αυτήν την ενότητα για χρήση στην τεχνολογία blockchain στην κυβέρνηση. Έχουμε ήδη συζητήσει εν συντομία τον αντίκτυπο των τεχνολογιών blockchain στην κυβέρνηση.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης που περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

  • Διαχείριση ταυτότητας: Οι κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία blockchain για να εφαρμόσουν μια σωστή λύση διαχείρισης ταυτότητας για τον πληθυσμό τους. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από την παροχή ταυτοποίησης με συγκεντρωτικά μέσα, επειδή η προσέγγιση είναι αποκεντρωμένη και διαφανής. Το κοινό μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να επαληθευτεί οπουδήποτε είναι χωρίς να χρειάζεται να φέρει έγγραφα. Το μόνο που χρειάζονται είναι το δημόσιο κλειδί τους για επαλήθευση μέσω μιας πλατφόρμας διαχείρισης εφαρμογών ή ταυτότητας.Διαχείριση εγγραφών: Όπως και η διαχείριση ταυτότητας, οι κυβερνήσεις μπορούν επίσης να δημιουργήσουν διαχείριση αρχείων που λειτουργεί πάνω από την τεχνολογία blockchain. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να εγγράψουν έγγραφα στο δίκτυο blockchain χωρίς να ανησυχούν ότι θα χαθούν ή θα αντιγραφούν από κάποιον άλλο. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν εν κινήσει και να έχουν πάντα καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης των περιφερειακών νόμων.
  • Ψηφοφορία: Η ψηφοφορία ήταν πάντα μια πρόκληση για κάθε κυβέρνηση. Με το blockchain, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν καθώς οι κυβερνήσεις μπορούν τελικά να πραγματοποιήσουν μια διαφανή διαδικασία ψηφοφορίας με τεχνολογία blockchain. Αυτό θα στηρίξει επίσης τις θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με την ψηφοφορία και θα δώσει στο κοινό μια σαφή προοπτική για το τι συμβαίνει.
  • Φόροι: Οι κυβερνήσεις μπορούν επίσης να επεξεργάζονται φόρους μέσω μιας αποκεντρωμένης πλατφόρμας που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πληρωμής φόρου για όλους.

Εταιρείες που εφαρμόζουν ενεργά την τεχνολογία Blockchain

Πολλές εταιρείες εφαρμόζουν ενεργά την τεχνολογία blockchain. Σε αυτήν την ενότητα, θα ρίξουμε μια ματιά στις λίγες εταιρείες που ενεργούν ενεργά ή επενδύουν σε blockchain.

Στο Bank and Finance, μπορείτε να βρείτε εταιρείες όπως η Visa, η HSBC, η Barclays και άλλες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Εάν βλέπετε υγειονομική περίθαλψη, υπάρχουν παίκτες όπως οι FDA, Pfizer και DHL Express. Στην ανάρτησή μας, ποιες εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνολογία Blockchain;, αναφέραμε τις περισσότερες από αυτές τις εταιρείες. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά κοιτάζοντας την παρακάτω εικόνα.

εταιρείες που επενδύουν σε blockchain

Υπάρχουν επίσης εταιρείες που επενδύουν σε blockchain. Το κίνητρο αυτών των εταιρειών είναι να προωθήσουν την τεχνολογία blockchain είτε δημιουργώντας τα εργαλεία, τις βιβλιοθήκες και τα πλαίσια. Έπειτα, έχουμε εταιρείες που επενδύουν σε νεοσύστατες εταιρείες για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τον στόχο τους με αντάλλαγμα τα κέρδη.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη λίστα των εταιρειών που επενδύουν σε blockchain εδώ: Εταιρείες που επενδύουν σε Blockchain.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος των 20+ χρήσεών μας για τεχνολογία blockchain που πρέπει να γνωρίζετε. Όπως μπορείτε να δείτε, καλύψαμε σχεδόν κάθε πτυχή της υπόθεσης χρήσης εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων, επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και ούτω καθεξής.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για την τεχνολογία blockchain; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me