Κορυφαίες 20+ επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τεχνολογία Blockchain

Εταιρείες, οργανισμοί, επιχειρήσεις καθώς και άτομα εφαρμόζουν όλο και περισσότερο τεχνολογία blockchain καθώς επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις δυνατότητές της. Σε αυτόν τον οδηγό, θα επικεντρωθούμε στις εταιρείες που εφαρμόζουν λύσεις blockchain.

Η τεχνολογία Blockchain δεν αφορά αποκλειστικά την κρυπτογράφηση. Στην πραγματικότητα, η υποκείμενη αποκεντρωμένη τεχνολογία καθολικών συνεχίζει να βρίσκει εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, όλα στην προσπάθεια να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα πράγματα »και να βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων.

Εκτός από την ενίσχυση των συστημάτων επεξεργασίας πληρωμών, η εφαρμογή blockchain συνεχίζει να βρίσκει το δρόμο της σε διάφορους κλάδους ξεκινώντας από την αλυσίδα εφοδιασμού έως την κυβέρνηση. Ορισμένα άτομα και οντότητες χρησιμοποιούν επίσης την τεχνολογία για την τροφοδοσία προγραμμάτων ανταμοιβής λιανικής και πίστης, καθώς και ψηφιακών αναγνωριστικών και για αμετάβλητη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων.

Ως εκ τούτου, η τεχνολογία blockchain έφερε μαζί της ένα νέο σύνολο επιχειρηματικών ιδεών, καθώς και μοντέλα που εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο οι εταιρείες. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν τεχνολογία για να λανσάρουν νέα προϊόντα, καθώς και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων προϊόντων τους και την παροχή υπηρεσιών.


Έτσι, σε αυτόν τον οδηγό, θα ρίξουμε μια ματιά στις κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν το blockchain για τη δική τους βελτίωση.

Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Οι 20 κορυφαίες επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τεχνολογία Blockchain

Επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τεχνολογία Blockchain

 1. Walmart: Παρακολούθηση προϊόντων

Ο γίγαντας λιανικής Walmart είναι μία από τις πολυεθνικές που έχει ηγετικό ρόλο στην υλοποίηση του Blockchain. Η εταιρεία αξιοποιεί την τεχνολογία ψηφιακού καθολικού για να βελτιώσει τη διαδικασία παρακολούθησης και διαχείρισης δεδομένων, στις καθημερινές της δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, η Walmart συνεργάζεται με την IBM σε αυτό που θεωρείται ένα τέλειο παράδειγμα εφαρμογής blockchain στην επιχείρηση παρακολούθησης προϊόντων κρέατος και πουλερικών που πωλούνται στα καταστήματά του.

Αυτό είναι το τέλειο παράδειγμα εταιρειών υψηλού προφίλ που χρησιμοποιούν blockchain.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει ήδη εφαρμόσει ένα σύστημα blockchain ικανό να παρακολουθεί πληροφορίες απευθείας από τον αγρότη έως τον μεσίτη, τον διανομέα και τον λιανοπωλητή.

Οι υπάλληλοι και οι καταναλωτές της Walmart μπορούν πλέον να παρακολουθούν τα προϊόντα πίσω στις ρίζες τους, χάρη στην ολοκλήρωση της τεχνολογίας blockchain.

 1. British Airways: Σύστημα παρακολούθησης Blockchain

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας British Airways είναι ένα άλλο παράδειγμα εταιρειών που χρησιμοποιούν blockchain. Στην πραγματικότητα, έχει επίσης εφαρμόσει τεχνολογία blockchain για τη διαχείριση πληροφοριών σχετικά με πτήσεις δεδομένων μεταξύ βασικών αεροδρομίων στο Λονδίνο, τη Γενεύη και το Μαϊάμι. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία δοκιμάζει επίσης μια νέα υπηρεσία επαλήθευσης VChain με τεχνολογία blockchain που έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη διαδικασία check-in.

Με το νέο σύστημα, οι αεροπορικές εταιρείες και οι αρχές του αεροδρομίου θα μπορούν να επαληθεύουν την ταυτότητα των ατόμων που ταξιδεύουν με βάση μια βάση δεδομένων που διατηρείται σε ένα blockchain. Το σύστημα θα ελέγξει μετρητά την εγκυρότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων χωρίς να κοινοποιεί προσωπικά στοιχεία σε τρίτους.

 1. Maersk: Πλατφόρμα αποστολής Blockchain

Η Maersk, ένα άλλο παράδειγμα εταιρειών που χρησιμοποιούν blockchain, συνεργάστηκε με τον τεχνολογικό γίγαντα IBM για να ξεκινήσει μια πλατφόρμα για την παρακολούθηση της μεταφοράς φορτίων. Έτσι, το TradeLens είναι η υλοποιημένη πλατφόρμα blockchain που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί »για την παρακολούθηση αποστολών καθώς μετακινούνται από τη μία θύρα στην άλλη.

Η πλατφόρμα έχει ήδη περισσότερους από 175 συμμετέχοντες. Επίσης, το ψηφιακό ηλεκτρονικό καθολικό αποστολής έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει λεπτομέρειες της αποστολής φορτίου καθώς φεύγουν από τα ναυπηγεία μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Κατά τη διαδικασία αποστολής, τα μέρη που εμπλέκονται στην αλυσίδα εφοδιασμού θα μπορούν να παρακολουθούν πληροφορίες όπως ώρες άφιξης αποστολής και έγγραφα όπως τελωνειακές εκδόσεις και εμπορικά τιμολόγια. Σύμφωνα με τον γίγαντα της ναυτιλίας, η εφαρμογή blockchain έχει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσει και να ενισχύσει την ασφάλεια όσον αφορά τη διεθνή ναυτιλία.

Θέλετε να μάθετε πώς το blockchain μπορεί να αλλάξει τον τομέα της αλυσίδας εφοδιασμού; Ανατρέξτε στον οδηγό μας για το blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού αυτήν τη στιγμή!

 1. Blockchain UPS: Σύστημα Logistics

Η United Parcel Services εντάχθηκε στο Blockchain in Trucking Alliance για την εφαρμογή λύσεων blockchain για τη βιομηχανία εμπορευμάτων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμμαχία σχεδιάζει να προωθήσει την ανάπτυξη προτύπων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία μέσω της εφαρμογής ενός ασφαλούς συστήματος blockchain.

Υπό τη συμμαχία, σχεδιάζουν να αναπτύξουν νέες καινοτομίες που μπορούν να προσφέρουν ένα αποτελεσματικό και φθηνότερο σύστημα διαχείρισης εφοδιαστικής. Ένας μεγάλος αριθμός χρηματιστηρίων, καθώς και κρυφές πληροφορίες σε πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού, είναι μερικές από τις προκλήσεις που θα λύσει η τεχνολογία blockchain στον κλάδο ως μέρος της τελευταίας ώθησης.

 1. FedEx: Blockchain για επίλυση διαφορών

Το FedEx είναι ένας άλλος γίγαντας αποστολής που έχει εξαγάγει ένα καλό παράδειγμα εφαρμογής blockchain. Η εφαρμογή Blockchain επέτρεψε στην εταιρεία να βελτιώσει τη διαδικασία επίλυσης διαφορών που αφορούν πελάτες

Η εταιρεία εφαρμόζει λύσεις blockchain για να προσδιορίσει τον τύπο δεδομένων που θα αποθηκεύσει σε ένα blockchain, ιδανικό για την επίλυση προβλημάτων πελατών. Επιπλέον, η τεχνολογία πρόκειται επίσης να χρησιμοποιηθεί »για την αποθήκευση αρχείων για μελλοντική αναφορά.

 1. BHP Billiton: Blockchain για διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Ο εξορυκτικός γίγαντας BHP Billiton εφαρμόζει επίσης τεχνολογία blockchain καθώς φαίνεται να ενισχύει τις διαδικασίες της αλυσίδας εφοδιασμού. Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού για την καταγραφή και τον εντοπισμό των κινήσεων των δειγμάτων βράχου και υγρών πηγαδιών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, η εταιρεία θα πρέπει να μπορεί να διασφαλίζει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που παράγονται κατά την παράδοση.

Το σύστημα blockchain θα επιτρέψει στην εταιρεία να ενισχύσει την εσωτερική αποδοτικότητα, επιτρέποντάς της έτσι να συνεργάζεται στενά με συνεργάτες. Η εταιρεία απαιτεί επίσης από τους προμηθευτές να χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain μέσω λύσεων που παρέχονται από τους BlockApps και ConsenSys για τη συλλογή ζωντανών δεδομένων.

Επιπλέον, η εταιρεία εκτελεί κόμβους στο Διαπλανητικό Σύστημα Αρχείων, το οποίο λειτουργεί ως πρωτόκολλο κοινής χρήσης αρχείων peer-to-peer σε συνδυασμό με συστήματα blockchain.

 1. Alibaba: Παρακολούθηση προϊόντων πολυτελείας

Παρά το ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους κριτικούς των κρυπτονομισμάτων, ο συνιδρυτής της Alibaba Jack Ma παραμένει αισιόδοξος για την τεχνολογία blockchain. Η εταιρεία φιλοξενεί τα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας blockchain στον κόσμο, υπογραμμίζοντας πόσο επικεντρώνεται στη χρήση του για την ενίσχυση των λειτουργιών της.

Στο μέτωπο της εφαρμογής, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αποκάλυψε, μια λύση βασισμένη σε blockchain που επιτρέπει την παρακολούθηση πολυτελών αγαθών που πωλούνται σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Tmall. Η ενίσχυση των διασυνοριακών αλυσίδων εφοδιασμού είναι ένα άλλο παράδειγμα υλοποίησης blockchain από τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Australian Unit της εταιρείας έχει επίσης αναπτύξει μια πλατφόρμα blockchain για την παρακολούθηση της κίνησης των τροφίμων με συνεργάτες.

 1. Tencent: Blockchain για νόμιμη χρέωση και φορολογία

Η Tencent εφαρμόζει τεχνολογία blockchain για να ενισχύσει τη νομική χρέωση και τη φορολογία στην κινεζική πόλη Σενζέν. Στην πραγματικότητα, η πολυεθνική διερευνά το blockchain για επιχειρηματικές εφαρμογές, αξιοποιώντας την τεχνολογία για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των πλαστών τιμολογίων, καθώς και να μειώσει την περίπτωση επιχειρήσεων στην πόλη, εκμεταλλευόμενα τα μειονεκτήματα φόρου

Σε συνεργασία με την κρατική διοίκηση φορολογίας της πόλης Shenzhen, η εταιρεία ελπίζει να χρησιμοποιήσει την αναδυόμενη τεχνολογία για να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των τιμολογίων. Η προτεινόμενη λύση blockchain πρόκειται να ενσωματωθεί στην πλατφόρμα WeChat της εφαρμογής πολυμέσων κλίμακας ανταλλαγής μηνυμάτων της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα:6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

 1. Baidu: Διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων

Το Baidu είναι μια άλλη κινεζική πολυεθνική που έχει δώσει ένα καλό παράδειγμα υλοποίησης blockchain. Ο γίγαντας αναζήτησης ξεκίνησε ένα σύστημα διαχείρισης δικαιωμάτων εικόνας που υποστηρίζεται από τεχνολογία blockchain.

Στην πραγματικότητα, το σύστημα παρέχει έναν τρόπο για τους φωτογράφους καθώς και τα πρακτορεία φωτογραφιών να δημιουργήσουν προφίλ και να είναι σε θέση να διεκδικήσουν πνευματικά δικαιώματα στις εικόνες τους. Το comptECH φαίνεται να έχει δανειστεί ένα φύλλο από το σύστημα παρακολούθησης φωτογραφιών της Kodak KodakOne.

Η εταιρεία έχει επίσης ξεκαθαρίσει ένα καλό παράδειγμα εφαρμογής blockchain στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Το Leci Gou είναι το νέο παιχνίδι εκτροφής κατοικίδιων ζώων με τεχνολογία blockchain που είναι κάπως παρόμοιο με το CryptoKitties. Το παιχνίδι χρησιμεύει ως πρόγραμμα μάρκετινγκ και πίστης καθώς οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν κουτάβια κρυπτογράφησης καθώς και πιστώσεις παιχνιδιού για την αγορά προϊόντων Baidu.

Επιπλέον, η Baidu ξεκίνησε μια ανοιχτή πλατφόρμα που επιτρέπει στους προγραμματιστές επιχειρήσεων να δημιουργήσουν εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain εστιάζοντας σε τομείς ψηφιακής χρέωσης και διαχείρισης τραπεζικών πιστώσεων.

 1. Ομάδα AIA: Blockchain Enabled Bancassurance

Μία από τις χρηματοοικονομικές εταιρείες που χρησιμοποιούν blockchain είναι ο Όμιλος AIA. Στην πραγματικότητα, έχει εφαρμόσει τεχνολογία blockchain και στη διαδικασία ξεκίνησε την πρώτη Bancassurance με δυνατότητα blockchain. Η λύση θα διευκολύνει την εταιρεία και τους συνεργάτες της να μοιράζονται δεδομένα πολιτικής καθώς και τεκμηρίωση σε πραγματικό χρόνο. Η λύση θα πρέπει επίσης να οδηγήσει σε αυξημένη διαφάνεια καθώς και σε μειωμένους χρόνους επεξεργασίας

Η ολοκλήρωση των συστημάτων πληροφορικής των ασφαλιστών και των τραπεζών παλαιού τύπου ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο, με την ψηφιοποίηση του bancassurance channel, οι τράπεζες θα πρέπει να μπορούν να επιλέγουν και να χρησιμοποιούν το λογισμικό επιλογής τους.

Η εφαρμοζόμενη bancassurance που βασίζεται σε blockchain θα προσφέρει σημαντικά έσοδα για τους ασφαλιστές ζωής. Θα πρέπει επίσης να βοηθήσει τους ασφαλιστές να συνεργάζονται αποτελεσματικότερα με τους καταναλωτές, βελτιώνοντας παράλληλα τους χρόνους ανακύκλωσης.

Δείτε τη σημασία του blockchain στον ασφαλιστικό κλάδο τώρα!

 1. Metlife: Αυτόματη ασφαλιστική λύση με τεχνολογία Blockchain

Μια άλλη εταιρεία χρηματοδότησης που χρησιμοποιεί το blockchain είναι η Metlife. Ωστόσο, το χρησιμοποιούν μέσω του κέντρου καινοτομίας Lumen Lab με έδρα τη Σιγκαπούρη. Στην πραγματικότητα, έχει αποκαλύψει ένα παράδειγμα εφαρμογής blockchain στη βιομηχανία υγείας.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία δοκιμάζει επί του παρόντος την πρώτη αυτοματοποιημένη ασφαλιστική λύση στον κόσμο με τεχνολογία blockchain για να προσφέρει σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν οικονομική διαβήτη κύησης.

Η Vitana είναι ένα παράδειγμα μιας πλατφόρμας εφαρμογής blockchain που επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες μιας στις πέντε μέλλουσες γυναίκες στη Σιγκαπούρη. Με την εφαρμογή μιας λύσης blockchain, η Metlife θα μπορεί να συνδέει τα ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία των πελατών σε πραγματικό χρόνο και να εκδίδει πολιτικές εντός λίγων λεπτών.

Η λύση θα εκδώσει επίσης αυτόματη πληρωμή κατά τη διάγνωση χωρίς την ανάγκη των ατόμων που υποβάλλουν αξιώσεις.

 1. Facebook: Blockchain για ψηφιακές πληρωμές

Το Facebook έπρεπε να βρει νέους τρόπους διασφάλισης καλύτερης προστασίας των δεδομένων των ανθρώπων ως απάντηση στο σκάνδαλο Cambridge Analytica. Η εφαρμογή τεχνολογίας blockchain για τη φροντίδα του τεράστιου όγκου δεδομένων φαίνεται να είναι η τελευταία ώθηση της εταιρείας.

Ένα άλλο δημοφιλές έργο στο οποίο εργάζονται είναι το πρόγραμμα κρυπτογράφησης Libra. Προηγουμένως, επικεντρώθηκε περισσότερο στην υποστήριξη μόνο του διακριτικού Libra. Αλλά τώρα, θα περιλαμβάνει και τα υπάρχοντα νομίσματα που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση στην πλατφόρμα.

Στην πραγματικότητα, αυτό το έργο μπορεί πραγματικά να γίνει η πρώτη πλατφόρμα για την εισαγωγή ψηφιακού δολαρίου. Έτσι, είναι ένα μεγάλο βήμα για τη διεθνή κοινότητα.

 1. Walt Disney: Blockchain για παρακολούθηση αποθεμάτων

Η υλοποίηση του blockchain στο θεματικό πάρκο Walt Disney παίρνει επίσης σχήμα. Η πιο προφανής περίπτωση χρήσης της τεχνολογίας στη λειτουργία της εταιρείας είναι η παρακολούθηση αποθεμάτων και πωλήσεων και αποστολών στα πάρκα.

Η εταιρεία διερευνά επίσης τη χρήση της τεχνολογίας για να διευκολύνει τους ανθρώπους να γνωρίζουν εάν μια συναλλαγή έχει εγκριθεί ή απορριφθεί. Το Dragonchain είναι η προτεινόμενη λύση blockchain στην οποία εργάζεται η εταιρεία, καθώς ενώνει άλλες εταιρείες για να κάνει επιδείξεις στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της.

 1. Ford: Blockchain για υποστήριξη τεχνολογιών κινητικότητας

Η Ford έχει ενταχθεί σε μια αυξανόμενη λίστα εταιρειών αυτοκινήτων που εφαρμόζουν τεχνολογία blockchain στη βιομηχανία. Η εταιρεία σχεδιάζει να εφαρμόσει τεχνολογία blockchain για να επιτρέψει στις τεχνολογίες κινητικότητας να υποστηρίξουν τις λύσεις Smart Mobility.

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε σύντομα να αξιοποιήσει την τεχνολογία blockchain για να διευκολύνει τα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους ως τρόπο μείωσης της κίνησης. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας οχήματος-προς-όχημα περιγράφει λεπτομερώς ένα σύστημα που θα επιδιώκει να μετριάσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση μέσω του συντονισμού της ταχύτητας των αυτοκινήτων στο δρόμο.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

 1. Προληπτικό: Πλατφόρμα συναλλαγών Blockchain

Ο ασφαλιστικός γίγαντας της Σιγκαπούρης Prudential συνεργάστηκε με το Starhub στην εφαρμογή blockchain. Οι δύο συνεργάζονται σε μια πλατφόρμα ψηφιακού εμπορίου με στόχο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Το Fast-track Trade είναι η πλατφόρμα που υποστηρίζεται από blockchain και θα επιδιώξει να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να βρουν συνεργάτες και διανομείς, καθώς και να μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές και να παρακολουθούν αγαθά. Το Prudential είναι επίσης η χρήση της πλατφόρμας για την προσφορά ασφαλιστικών προϊόντων.

 1. Nestle: Blockchain στη διαχείριση εφοδιασμού

Η Nestle εφαρμόζει τεχνολογία blockchain για την παρακολούθηση προϊόντων διατροφής, ιδίως εκείνων που χρησιμοποιούνται από παιδιά, απευθείας από αγροκτήματα. Η εταιρεία εφαρμόζει τεχνολογία blockchain στην εφοδιαστική της αλυσίδα σύμφωνα με αυτό που συμβαίνει στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το γεγονός ότι η παιδική τροφή τείνει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για τη χρήση της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των ανακλήσεων τροφίμων. Το πειραματικό έργο που θα στοχεύει την παιδική τροφή Gerber είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης συνεργασίας που περιλαμβάνει την Unilever Walmart και την IBM.

 1. Toyota: Blockchain για ενίσχυση της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης

Ο ιαπωνικός γίγαντας αυτοκινήτων Toyota σκέφτεται να εφαρμόσει τεχνολογία blockchain για να επιταχύνει την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης. Η ερευνητική μονάδα της εταιρείας συνεργάστηκε με το MIT Media Lab για την ανάπτυξη ενός ψηφιακού περιβάλλοντος, όπου οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να μοιράζονται αυτόνομα δεδομένα οχημάτων, καθώς και να διαχειρίζονται συναλλαγές μετοχών και μεριδίων αυτοκινήτων

Οι δύο συνεργάζονται με άλλους συνεργάτες για την ανάπτυξη εφαρμογών καθώς και απόδειξη ιδεών για την ενίσχυση της κινητικότητας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σύμφωνα με την εταιρεία, η εφαρμογή blockchain θα βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν πιο άνετοι με αυτόνομες τεχνολογίες.

 1. UnitedHealthcare: Blockchain για βελτίωση καταλόγων γιατρών

Οι UnitedHealthcare, Humana, Optum και Quest Diagnostics συνεργάστηκαν για να διερευνήσουν πώς να εφαρμόσουν την τεχνολογία blockchain στην επιχείρηση. Στην πραγματικότητα, θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης που θα επικεντρωθούν στους καταλόγους των γιατρών. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να εξασφαλίσουν δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης και να τα διανείμουν με ασφαλή τρόπο.

Η εφαρμογή Blockchain θα επιτρέψει στις εταιρείες να βελτιώσουν την ποιότητα των δεδομένων που παραδίδονται σε ασφαλιστικές εταιρείες, εκτός από τη μείωση του διοικητικού κόστους. Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας καθολικών θα πρέπει να εξαλείψει το πάρα πολύ κοινό πρόβλημα που προκύπτει από μια αξίωση που προέρχεται από ασφαλιστές, ενώ η ασυμφωνία των πληροφοριών που παρέχονται από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα μπορούσε το Blockchain να διαταράξει την υγειονομική περίθαλψη?

 1. Samsung: Blockchain για διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Ο γίγαντας υλικού της Samsung έχει επίσης εφαρμόσει τεχνολογία blockchain καθώς φαίνεται να βελτιώνει τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και την εφοδιαστική. Όντας ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών στον κόσμο, η εταιρεία χρειάζεται απόλυτα ένα σύστημα ικανό να διαχειριστεί την τεράστια αλυσίδα εφοδιασμού της.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να παρακολουθεί τις μυριάδες αποστολές που αποτελούνται από ηλεκτρονικές συσκευές και συσκευές όλων των μεγεθών. Η εταιρεία αναμένει ότι η εφαρμογή blockchain θα τροφοδοτήσει ψηφιακούς μετασχηματισμούς βελτιώνοντας τη λειτουργική απόδοση.

 1. Apple: Δεδομένα Blockchain To Timestamp

Για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η Apple είναι μαμά για το αν βλέπει τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain να είναι μέρος της τεράστιας αυτοκρατορίας της. Ωστόσο, η συμπλήρωση ενός νέου διπλώματος ευρεσιτεχνίας έθεσε σε αναμονή τη συζήτηση αφού προέκυψε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ψηφιακού καθολικού για τη δημιουργία και την επαλήθευση των χρονικών σημείων.

Έτσι, προς το παρόν, εξακολουθούν να διερευνούν πώς να εφαρμόσουν το blockchain στην επιχείρηση.

 1. HSBC: Αποκεντρωμένη πλατφόρμα Vault

Η HSBC χρησιμοποιεί ήδη μια πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain. Στην πραγματικότητα, εφαρμόζουν το blockchain για να ψηφιοποιήσουν το σύστημα θησαυρών τους. Για να γίνει πιο ασφαλής και ιδιωτική, η τράπεζα απομακρύνεται από την τήρηση αρχείων σε χαρτί. Έτσι, οι επενδυτές τους μπορούν τώρα να παρακολουθούν όλα τα χρήματά τους από την πλατφόρμα.

 1. Anheuser Busch InBev: Blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού

Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ζυθοποιίας στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Προς το παρόν χρησιμοποιούν blockchain για την αλυσίδα εφοδιασμού τους. Μαζί με το BanQu, θέλουν να αυξήσουν τη συνολική διαφάνεια των συστημάτων τους. Πιο συγκεκριμένα, θα εντοπίσει και θα αυξήσει τη διαφάνεια της αλυσίδας καλλιέργειας μανιόκας. Έτσι, θα ενισχύσει επίσης περισσότερους από 2000 αγρότες στη Ζάμπια.

 1. Pfizer: Διαχείριση αποθεμάτων φαρμακευτικών προϊόντων

Η Pfizer εφαρμόζει επίσης τεχνολογία blockchain. Η Biogen και η Pfizer μόλις ολοκλήρωσαν την απόδειξη της ιδέας για το έργο. Αυτό το έργο προορίζεται για την παρακολούθηση αρχείων και τη διαχείριση της ψηφιακής απογραφής φαρμακευτικών προϊόντων.

Στην πραγματικότητα, η ομάδα έρχεται επίσης με άλλους παίκτες όπως οι GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca και Deloitte.

 1. Shell: Blockchain για εμπορία αργού πετρελαίου

Η Shell είναι μία από τις εταιρείες ενέργειας που εφαρμόζουν blockchain για τον ενεργειακό τομέα. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αυτής της εταιρείας μαζί με την Sinochem Energy Technology Co Ltd και τη Macquarie, η Shell σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει blockchain για την εμπορία αργού πετρελαίου.

Επίσης, εξερευνούν την τεχνολογία και για άλλους σκοπούς στη βιομηχανία πετρελαίου. Εν πάση περιπτώσει, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να προωθήσουν τη διαφάνεια και να απαλλαγούν από τη διαφθορά.

 1. JLL: Ισπανική εμπορική αποτίμηση ακινήτων

Η JLL είναι μια άλλη εταιρεία που εμφυτεύει τεχνολογία blockchain. Προς το παρόν, χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για τη διαδικασία αποτίμησης των ισπανικών εμπορικών ακινήτων. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για την κατασκευή του τομέα των ακινήτων. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, μπορείτε να νοικιάσετε ή ακόμα και να πουλήσετε ακίνητα. Αυτή η πρωτοβουλία επικεντρώνεται κυρίως στην JLL Japan.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πλατφόρμες εταιρικών blockchain για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί καθεμία από αυτές.

Λίστα επιχειρήσεων που υλοποιούν Blockchain

Λύση CompanySectorBlockchain
Walmart Λιανεμποριο Χρήση τεχνολογίας blockchain για παρακολούθηση της κίνησης των προϊόντων από τους αγρότες στα καταστήματα
βρετανικές Αερογραμμές Τουριστική βιομηχανία Εφαρμογή blockchain για διαχείριση δεδομένων πτήσης καθώς και επαλήθευση της ταυτότητας του ταξιδιώτη
Μάερσκ Αποστολή Σύστημα Blockchain για παρακολούθηση κίνησης αποστολών μεταξύ λιμένων
BHP Μπιλίτον Εξόρυξη Αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας
Τέντεντ ηλεκτρονικό εμπόριο / λιανική Λύση για την επαλήθευση της αυθεντικότητας του τιμολογίου και για τη διασφάλιση της φορολογικής συμμόρφωσης
Toyota Βιομηχανία αυτοκινήτων Σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία blockchain για να βελτιώσετε την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης
UnitedHealthcare Φροντίδα υγείας Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain για τη βελτίωση των καταλόγων γιατρών, ώστε να επιτρέπουν ακριβή συμπλήρωση ασφαλιστικών απαιτήσεων
UPS Αποστολή Λύση παρακολούθησης και διαχείρισης εφοδιαστικής με τεχνολογία Blockchain
Μπάιντου Αναζήτηση γίγαντας Χρησιμοποιώντας το blockchain για να βελτιώσουμε τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων
Samsung Τεχνολογία Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για να βελτιώσει τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας όταν πρόκειται για αποστολές ηλεκτρονικών
FedEx Αποστολή Εργασία για τη λύση blockchain για την επίλυση διαφορών πελατών
Άλιμπαμπα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain για την παρακολούθηση πολυτελών αγαθών στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου
Όμιλος AIA ΑΣΦΑΛΙΣΗ Κυκλοφόρησε το πρώτο του είδους bancassurance για κοινή χρήση δεδομένων πολιτικής
Metlife Φροντίδα υγείας Χρήση τεχνολογίας blockchain για την αποθήκευση ιατρικών αρχείων ασθενών για ασφαλιστικούς σκοπούς
Facebook Τεχνολογία Εξερεύνηση της χρήσης του blockchain για ενίσχυση της ασφάλειας των δεδομένων και του απορρήτου των χρηστών
Πέρασμα Αυτο Αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain για ενίσχυση των τεχνολογιών κινητικότητας
Συνετός ΑΣΦΑΛΙΣΗ Παρουσιάζει μια πλατφόρμα συναλλαγών που υποστηρίζεται από blockchain για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
μήλο Τεχνολογία Πατενταρισμένη τεχνολογία blockchain για χρονική σήμανση δεδομένων
Φωλιάζω Λιανεμποριο Χρήση τεχνολογίας blockchain στη διαχείριση εφοδιασμού για την παρακολούθηση προϊόντων παιδικής τροφής
Google Τεχνολογία Εξερεύνηση της χρήσης της τεχνολογίας blockchain για ενίσχυση της ασφάλειας των υπηρεσιών cloud και για την προστασία δεδομένων
HSBC Τράπεζα Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain για την πλήρη ψηφιοποίηση της τήρησης αρχείων και την αύξηση της ασφάλειας του συστήματος θησαυροφυλακίων
Anheuser Busch InBev Ποτό Χρήση blockchain για την αλυσίδα εφοδιασμού ποτών και αύξηση της διαφάνειας
Pfizer Φαρμακευτικός Παρακολούθηση αρχείων και διαχείριση της ψηφιακής απογραφής φαρμακευτικών προϊόντων
Κέλυφος Λάδι Σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το blockchain για το εμπόριο αργού πετρελαίου για να απαλλαγείτε από τη διαφθορά
JLL Ακίνητα Εξερεύνηση blockchain για αποτίμηση εμπορικών ακινήτων στην Ισπανία

Στο τέλος

Καλύψαμε 20+ επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τεχνολογίες blockchain σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την παροχή υπηρεσιών και να βελτιώσουν την επιχειρησιακή αποδοτικότητα. Οι αυξημένες επενδύσεις στον τομέα αναμένεται να οδηγήσουν σε καλύτερες καινοτομίες που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του τρόπου ζωής των ανθρώπων. Εάν ενδιαφέρεστε να εφαρμόσετε το blockchain για τη βιομηχανία σας, έχετε ήδη κάποια εικόνα για το πώς το κάνουν άλλοι.

Ωστόσο, εάν θέλετε να μάθετε για την τεχνολογία από το μηδέν, μπορείτε να δείτε το δωρεάν μάθημα blockchain τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me