20+ ερωτήσεις και απαντήσεις συνέντευξης Hyperledger

Ετοιμάζεστε για τη συνέντευξή σας στο Hyperledger; Λοιπόν, δεν είστε μόνοι. Η Hyperledger έχει αυξηθεί στη ζήτηση της τα τελευταία δύο χρόνια. Η ζήτησή του συνδυάζεται με τη ζήτηση για ταλέντο blockchain.

Μεγάλες εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter, η Microsoft και άλλοι γνωρίζουν τη σημασία του ταλέντου, και όταν πρόκειται για νέες τεχνολογίες όπως το Blockchain.

Αυτή τη στιγμή, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τις βιομηχανίες είναι να εργαστούν προς ένα πρότυπο για το blockchain.

Το Hyperledger, ένα έργο ομπρέλας που διευθύνεται από το Ίδρυμα Linux στοχεύει να κάνει ακριβώς αυτό. Πρόκειται για μια τεχνολογία blockchain ανοιχτού κώδικα που στοχεύει στην προώθηση της υιοθέτησης blockchain μέσω της παγκόσμιας συνεργασίας.


Έχει υιοθετηθεί σε πολλά έργα πραγματικού κόσμου και υπάρχουν οφέλη για τους οργανισμούς να κολλήσουν σε ένα οικοσύστημα που εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό. Προς το παρόν, υπάρχουν εκατοντάδες μέλη που είναι επί του παρόντος μέρος του οικοσυστήματος Hyperledger, συμπεριλαμβανομένων των IBM, AirBus, Accenture και άλλων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΕΡΠΕΔΡΟΥ

Contents

Πώς να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη Blockchain

Πριν εξετάσουμε τις ερωτήσεις, πρέπει να μάθουμε πώς να προετοιμαζόμαστε για τη συνέντευξη. Ως μαθητευόμενος, πρέπει πάντα να ξεκινάτε από τα βασικά και να γίνετε δυνατοί σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγετε τον εαυτό σας σε πιο προηγμένες ιδέες.

Εκτός από αυτό, θα πρέπει να αποκτήσετε ευρείες δεξιότητες πολλαπλής πειθαρχίας, βασική κατανόηση διαφορετικών πλατφορμών blockchain, ικανότητα διαχείρισης της επιχείρησης με τεχνολογία, κατανόηση της επιχειρηματικής διαδικασίας και πολλά άλλα!

Έχουμε καλύψει όλα τα σημεία στο θέμα Πώς να προετοιμάζουμε για ένα θέμα συνέντευξης Blockchain. Αυτά τα σημεία ισχύουν επίσης για εσάς για Hyperledger Interview καθώς βασίζεται σε blockchain. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τους πόντους σύμφωνα με μια εταιρεία που προσπαθεί να σας προσλάβει για το Hyperledger. Τέλος πάντων, η συνέντευξη θα βοηθήσει και γι ‘αυτό πρέπει να την διαβάσετε πριν προχωρήσετε παρακάτω.

Ψάχνετε για ερωτήσεις συνέντευξης για το blockchain; Στη συνέχεια, οι κορυφαίες 50 ερωτήσεις και απαντήσεις για συνέντευξη Blockchain 2019 είναι αυτό που πρέπει να ελέγξετε!

Απαίτηση Blockchain και Hyperledger

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το blockchain είναι σε ζήτηση. Εξάλλου, αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας και λειτουργίας των βιομηχανιών μας. Είναι η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων που θεωρήθηκαν ότι ήταν αδύνατα νωρίτερα είναι αυτό που το κάνει τόσο εκπληκτικό!

Επιπλέον, θα βρείτε πολλά προγράμματα πιστοποίησης γύρω από το blockchain.

Το 101 Blockchains κατανοεί τη ζήτηση της αγοράς και προσφέρει επίσης τη δική του πληθώρα μαθημάτων που σχετίζονται με το blockchain. Ρίξτε μια ματιά στην ακαδημία 101 Blockchains για να μάθετε περισσότερα!

Το Hyperledger του Ιδρύματος Linux είναι μια εξαιρετική προσπάθεια παροχής εργαλείων για την αποτελεσματική χρήση του blockchain. Στην πραγματικότητα, πολλά κορυφαία σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των MIT και του Berkey, εμπλέκουν ήδη τους μαθητές τους παρέχοντας μαθήματα κρυπτογράφησης και blockchain.

Συνολικά, μπορούμε να δούμε μια τεράστια ζήτηση τόσο στο blockchain όσο και στο Hyperledger στον γενικό χώρο. Το CNBC αναφέρει επίσης ότι το blockchain είναι οι δεξιότητες εργασίας με τη μεγαλύτερη ζήτηση σύμφωνα με το Linkedin το 2020

Συνολικά, είναι εύκολο να πούμε ότι έχετε επιλέξει το σωστό δρόμο εάν προσπαθείτε να μπείτε στον κλάδο.

Απαιτούνται δεξιότητες

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές απαιτήσεις για το blockchain και το Hyperledger. Είναι εύκολο να πούμε ότι θα βρεις δουλειά αν έχεις τις δεξιότητες και την ικανότητα να ξεκαθαρίσεις τη συνέντευξη. Τις περισσότερες φορές, είναι η αδυναμία του υποψηφίου να γνωρίζει τις απαιτήσεις εργασίας πριν προσπαθήσει να το πάρει.

Εκτός από την εύρεση εργασίας στο Hyperledger μέσω συνέντευξης στο Hyperledger, θέλουμε να εξετάσουμε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουμε ειδικός blockchain και αρχιτέκτονας blockchain.

Ειδικός Blockchain: Ένας ειδικός blockchain είναι αυτός που θέλει να έχει τις δεξιότητες να αναπτύξει λύσεις που βασίζονται σε blockchain. Έχει δεξιότητες όπως τεχνική συνείδηση, ειδικός γλωσσών προγραμματισμού, σχεδιάζει και αναπτύσσει λύση blockchain, διαμορφώνει υποδομή blockchain και ούτω καθεξής!

Έχουμε ήδη καλύψει το θέμα λεπτομερώς που σχετίζεται με το Blockchain Specialist. Διαβάστε περισσότερα για αυτό εδώ: Πώς να γίνετε Ειδικός Blockchain Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει στη συνέντευξή σας στο Hyperledger

Αρχιτέκτονας Blockchain: Ένας αρχιτέκτονας blockchain έχει διαφορετικό ρόλο να παίξει συνολικά. Είναι το άτομο που σχεδιάζει τη λύση blockchain για μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό. Συνεργάζεται στενά με τον R&D ομάδες για να το συμβεί! Οι βασικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας αρχιτέκτονας blockchain, περιλαμβάνουν βασικές αρχές, δεξιότητες ηγεσίας, γνώση δομής δεδομένων, γνώσεις κρυπτογράφησης και ούτω καθεξής!

Έχουμε ήδη καλύψει το άρθρο του αρχιτέκτονα blockchain. Αν θέλετε να μάθετε, ρίξτε μια ματιά εδώ: Πώς να γίνετε αρχιτέκτονας Blockchain. Η κατανόηση της διαφοράς μπορεί να σας βοηθήσει να παρουσιάσετε τις δεξιότητές σας ανάλογα και να την προσαρμόσετε στη συνέντευξή σας στο Hyperledger.

35+ ερωτήσεις συνέντευξης Hyperledger που πρέπει να γνωρίζετε

Ε: Τι είναι το Hyperledger?

Α: Το Hyperledger είναι ένα έργο συνεργασίας ανοιχτού κώδικα ομπρέλα που διαχειρίζεται το The Linux Foundation. Προσφέρει ένα οικοσύστημα Hyperledger Greenhouse, το οποίο αποτελείται από πολλά έργα που κυμαίνονται από εργαλεία, πλαίσια και βιβλιοθήκες..

Καθώς είναι ανοιχτού κώδικα, αναπτύσσεται ενεργά και εκατοντάδες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να το βελτιώσουν. Παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2016 στην όμορφη πόλη του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Εκείνη τη στιγμή, έχει 30 ιδρυτικά μέλη, συμπεριλαμβανομένων των IBM, VMWare, SWIFT, R3 και άλλων.

Διαβάστε περισσότερα παρακάτω.

 • Tutorial Hyperledger: Ο απόλυτος οδηγός

Ε: Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι του Hyperledger?

Α: Οι βασικοί στόχοι του Hyperledger είναι οι παρακάτω.

 • Δημιουργήστε βάσεις κώδικα και διανεμημένα πλαίσια καθολικού που είναι εταιρικού επιπέδου και ανοιχτού κώδικα. Αυτά θα βοηθήσουν στην υποστήριξη επιχειρηματικών συναλλαγών.
 • Δημιουργήστε τεχνικές κοινότητες, ώστε να μπορούν να εργαστούν για τη δημιουργία και την ανάπτυξη κοινών POCs, blockchain, δοκιμές πεδίου και πολλά άλλα!
 • Εκπαιδεύστε το κοινό σχετικά με την ευκαιρία αγοράς τεχνολογίας blockchain.
 • Πηγαίνετε για μια αρχιτεκτονική με γνώμονα την κοινότητα, η οποία είναι ανοιχτή και ουδέτερη. Θα πρέπει να υποστηρίζεται από επιχειρηματική και τεχνική διακυβέρνηση.
 • Τέλος, θέλουν να προωθήσουν την κοινότητα έτσι ώστε να μπορεί να προσεγγίσει όσα πλαίσια και πλατφόρμες.

Ερ: Τι είναι το Υφασμάτινο Υφάσματα?

A: Το Hyperledger Fabric είναι ένα δημοφιλές έργο Hyperledger. Χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη λύσεων και εφαρμογών με αρθρωτή αρχιτεκτονική. Μερικές από τις βασικές δυνατότητές της περιλαμβάνουν συνδρομή plug-and-play, συναίνεση και άλλες δυνατότητες. Αυτό δίνει στον κλάδο πολλές επιλογές για να εργαστεί με την τεχνολογία blockchain και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα περιπτώσεων χρήσης της βιομηχανίας. Επίσης, εστιάζεται στο να φέρει περισσότερη επεκτασιμότητα χωρίς να χρειάζεται να θυσιάζεται η ιδιωτικότητα.

Επί του παρόντος, το Hyperledger Fabric είδε μια κυκλοφορία 2.0.

Περισσότεροι πόροι για να μάθετε από:

 • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain επόμενης γενιάς

Ε: Ποια είναι τα κύρια συστατικά του Hyperledger Fabric Model; Περιγράψτε τα σύντομα.

A: Στο επίκεντρο, το Hyperledger Fabric θέλει να προσφέρει μια προσαρμοσμένη αλλά ισχυρή και ολοκληρωμένη λύση blockchain για επιχειρήσεις. Το Hyperledger Fabric Model αποτελείται από έξι βασικά χαρακτηριστικά σχεδίασης.

 • Στοιχεία: Τα στοιχεία χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό στοιχείων που προσφέρουν αξία και μπορούν να ανταλλαχθούν μέσω του δικτύου. Μπορεί να είναι τρόφιμα, φάρμακα ή κρυπτονομίσματα.
 • Χαρακτηριστικά Ledger: Το Ledger προσφέρει πληθώρα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας κωδικοποίησης του ιστορικού συναλλαγών κάθε καναλιού. Είναι επίσης αμετάβλητο και κοινόχρηστο. Υποστηρίζει ένα ερώτημα τύπου SQL.
 • Απόρρητο: Η λειτουργία απορρήτου διασφαλίζει τόσο ιδιωτικές όσο και συλλογές δεδομένων καναλιού.
 • Chaincode: Ο Chaincode βρίσκεται στον πυρήνα του Fabric. Διασφαλίζει πολλές πτυχές, όπως απόδοση, επεκτασιμότητα, σε όλους τους τύπους κόμβων, επαλήθευση και εμπιστοσύνη.
 • Consensus: Διαχειρίζεται τη συναίνεση δικτύου με δυνατότητα κλιμάκωσης και ασφάλειας.
 • Ασφάλεια & Υπηρεσίες μελών: Προσφέρετε τη δυνατότητα δημιουργίας αδειοδοτημένων δικτύων

Σημείωση: Αυτή είναι μια σημαντική ερώτηση στη συνέντευξη του Hyperledger.

Ε: Ποια έργα περιλαμβάνονται στην ομπρέλα Hyperledger?

Α: Επί του παρόντος, υπάρχουν 15 έργα στο Hyperledger Greenhouse. Είναι όπως παρακάτω.

 • Hyperledger Κριός
 • Hyperledger Avalon
 • Hyperledger Besu
 • Hyperledger Burrow
 • Δαγκάνα Hyperledger
 • Hyperledger Explorer
 • Υφάσματα υπερκαλλιέργειας
 • Πλέγμα Hyperledger
 • Hyperledger Indy
 • Hyperledger Iroha
 • Πάπλωμα Hyperledger
 • Hyperledger Sawtooth
 • Hyper καθολικό Transact
 • Hyperledger Ursa

Μάθετε περισσότερα για αυτά εδώ: Hyperledger Project

Σημείωση: Στη συνέντευξη Hyperledger, ο ερευνητής αναμένει από εσάς να γνωρίζετε όλα τα έργα. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε όλα, τότε μην ανησυχείτε καθώς ο ερευνητής θα επικεντρωθεί και στις τεχνικές σας γνώσεις.

Ε: Τι είναι η τεχνική διευθύνουσα επιτροπή (TSC)?

Α: Η τεχνική διευθύνουσα επιτροπή είναι υπεύθυνη για την καθοδήγηση των αξιών και της ευθύνης της τεχνικής κατεύθυνσης του Hyperledger. Η επιτροπή αποτελείται από 11 εκλεγμένα μέλη. Έχουν ένα πολύπλοκο φάσμα ευθυνών, οι οποίες ορίζονται στον Χάρτη του υπερκατασκευαστή.

Ε: Ποια είναι τα τρία στάδια που περνάει ένα έργο Hyperledger?

Α: Ο κύκλος έργου Hyperledger μπορεί να αποτελείται από πέντε πιθανές καταστάσεις

 • Πρόταση: Εδώ, η TSC λαμβάνει τις προτάσεις έργου.
 • Επώαση: Το έργο μόλις εγκριθεί από την TSC μπαίνει στο Incubation
 • Ενεργό: Κάθε έργο που έχει κλείσει το Incubation έχει οριστεί σε Active.
 • Πρώτη σημαντική κυκλοφορία: Αυτό συμβαίνει όταν το έργο περνά από την πρώτη του μεγάλη κυκλοφορία.
 • Καταργήθηκε: Σε αυτό το στάδιο, το έργο δεν έχει αναπτυχθεί ενεργά. Αναπτύσσεται και συντηρείται από την κοινότητά της για έξι μήνες. Μετά από αυτό, δεν γίνονται επίσημες κυκλοφορίες.
 • Τέλος της ζωής: Το έργο δεν συντηρείται ούτε αναπτύσσεται.

Σημείωση: Η αφήγηση της συνέντευξης σχετικά με τις πέντε πιθανές καταστάσεις στη συνέντευξη Hyperledger σημαίνει ότι γνωρίζετε πώς συντηρούνται τα έργα.

Ερ: Πείτε μας το πλεονέκτημα του Hyperledger Fabric?

Α: Υπάρχουν πολλά οφέλη του Hyperledger Fabric σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον.

 • Επιτρεπόμενα δίκτυα: Με το Hyperledger Fabric, κάθε επιχείρηση ή οργανισμός θα είναι δυνατό να δημιουργήσει δίκτυα με πλήρη άδεια. Αυτό σημαίνει ότι οι οργανισμοί μπορούν να αποφασίσουν ποιος και τι μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας στο δίκτυο. Οι ταυτότητες πρέπει πρώτα να κάνουν KYC για να έχουν πρόσβαση σε πόρους δικτύου. Βοηθά οργανισμούς που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ασφάλεια δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών τομέων, της υγειονομικής περίθαλψης και των τραπεζών.
 • Επεκτασιμότητα και απόδοση: Το Hyperledger προσφέρει απόδοση και επεκτασιμότητα με τα έργα Hyperledger. Το Hyperledger Fabric, για παράδειγμα, προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης ενός αρθρωτού σχεδιασμού, το οποίο βελτιώνει την επεκτασιμότητα χωρίς να θυσιάζεται το απόρρητο του δικτύου. Είναι επίσης ένα μεγάλο επίπεδο εμπιστοσύνης.
 • Πλούσια ερωτήματα: Το ύφασμα Hyperledger προσφέρει μεταβάσεις κατάστασης με διαδοχικό τρόπο. Αυτό δίνει στην πλατφόρμα τη δυνατότητα δημιουργίας ζευγών κλειδιού-τιμής.
 • Αρθρωτή σχεδίαση: Το Fabric προσφέρει ένα αρθρωτό σχέδιο, το οποίο με τη σειρά του διευκολύνει τις επιχειρήσεις να το ενσωματώσουν στο σύστημά τους. Ανοίγει επίσης πολλές περιπτώσεις χρήσης στον κλάδο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον αρθρωτό σχεδιασμό.
 • Λειτουργικότητα αλυσίδας: Ένα άλλο πλεονέκτημα του Hyperledger Fabric περιλαμβάνει τη χρήση εφαρμογών αλυσίδας κώδικα, οι οποίες με τη σειρά τους διασφαλίζουν ότι οι συναλλαγές με ιδιοκτησία μεταφοράς υπόκεινται στις ίδιες απαιτήσεις και κανόνες.

Ε: Ποια είναι τα συστατικά του Hyperledger Fabric?

Α: Διαθέτει δύο στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων κατάστασης και του αρχείου καταγραφής συναλλαγών.

Ε: Τι είναι το Hyperledger Explorer?

Το Hyperledger Explorer είναι μέρος των έργων Hyperledger Umbrella. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν μια εφαρμογή ιστού για να προβάλλουν / αποκλείουν ερωτήματα, συσχετισμένα δεδομένα και συναλλαγές στο Hyperledger. Σας επιτρέπει επίσης να ελέγχετε τις οικογένειες συναλλαγών και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο καθολικό.

Ε: Τι είναι το Hyperledger Aries?

Α: Το Hyperledger Aries διευκολύνει μια διαλειτουργική, επαναχρησιμοποιήσιμη και κοινόχρηστη εργαλειοθήκη που στοχεύει στα ψηφιακά διαπιστευτήρια. Επιτρέπει το σχεδιασμό των λύσεων και πρωτοβουλιών μετάδοσης, δημιουργίας και αποθήκευσης επαληθεύσιμων ψηφιακών διαπιστευτηρίων. Είναι μια βιβλιοθήκη και λειτουργεί σε συνδυασμό με την κρυπτογραφική υποστήριξη του Hyperledger Ursa.

Είναι πιο κατάλληλο για αλληλεπιδράσεις από ομοτίμους σε περιβάλλον blockchain.

Ε: Τι είναι το Hyperledger Avalon?

Το Hyperledger Avalon είναι ένα εργαλείο που είναι μια ανεξάρτητη εφαρμογή καθολικών χρησιμοποιώντας τις προδιαγραφές Trusted Compute. Το Enterprise Ethereum Alliance το δημοσιεύει. Με αυτό, η επεξεργασία blockchain μπορεί να μετακινηθεί με ασφάλεια στους ειδικούς υπολογιστικούς πόρους από την κύρια αλυσίδα.

Ερ. Τι είναι το Hyperledger Besu?

A: Το Hyperledger Besu είναι πελάτης Ethereum που είναι έτοιμος για επιχειρήσεις. Μπορεί να είναι ιδιωτική και δημόσια. Έρχεται με πολλή συναίνεση αλγόριθμο υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων PoA, PoW και άλλα.

Ε: Τι είναι το Hyperleder Burrow?

Α: Το Hyperledger Burrow είναι ένα λογισμικό κατανεμημένου καθολικού που εστιάζει στην ταχύτητα, την εργονομία του προγραμματιστή και την απλότητα. Μπορεί επίσης να οριστεί ως μια ολοκληρωμένη διανομή αποκλειστικού δυαδικού blockchain. Έρχεται με την υποστήριξη και για WASM και EVM έξυπνα συμβόλαια. Διαθέτει επίσης άδεια και διακυβέρνηση ενσωματωμένο και μπορεί επίσης να κάνει συναλλαγές προτάσεων αλυσίδας.

Ε: Τι είναι το Hyperledger Caliper?

Το Hyperledger Caliper είναι ένα εργαλείο στο οικοσύστημα Hyperledger. Με αυτό, μπορείτε να συγκρίνετε το blockchain, την απόδοσή του χρησιμοποιώντας τις προκαθορισμένες περιπτώσεις χρήσης. Δημιουργεί αναφορές και δίνει επίσης στον χρήστη αναφορές σε άλλες λύσεις blockchain, όπως Hyperledger Sawtooth, Ethereum, Hyperledger Besu, Hyperledger Burrow, FISCO BCOS, Hyperledger Fabric και Hyperledger Iroha.

Ερ. Τι είναι το Hyperledger Cello?

Α: Είναι ένα άλλο εργαλείο στο Hyperledger Greenhouse. Προσφέρει λειτουργικό ταμπλό blockchain. Βελτιώνει τη διαχείριση, τη δημιουργία και τη χρήση blockchain. Επιτρέπει επίσης στην επιχείρηση να δημιουργήσει το Blockchain ως υπηρεσία. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λειτουργική κονσόλα, επιτρέποντάς σας να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το blockchain. Μπορεί να λειτουργεί σε διαφορετικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων εικονικών μηχανών, γυμνού μετάλλου και άλλων πλατφορμών κοντέινερ.

Ε: Τι είναι το Hyperledger Grid?

Ερ: Το Hyperledger Grid είναι μια λύση υλοποίησης αναφοράς που βασίζεται στην εφοδιαστική αλυσίδα. Είναι συγκεκριμένο τομέα και επομένως θα συνεργαστεί με μια επιχείρηση που βασίζεται στην αλυσίδα εφοδιασμού. Με αυτό, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναφέρουν την εφαρμογή μοντέλων δεδομένων, τύπων δεδομένων, έξυπνων συμβολαίων κ.ο.κ. Ακολουθεί επίσης τα ανοιχτά πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές της βιομηχανίας.

Ε: Τι είναι το Hyperledger Sawtooth?

Α: Το Sawtooth είναι ένα λογισμικό κατανεμημένου καθολικού που προσφέρει μια αρθρωτή και ευέλικτη αρχιτεκτονική, όπως το Fabric. Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διακρίνουν το βασικό σύστημα από τον τομέα εφαρμογής του. Αυτό σημαίνει ότι τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να διαμορφωθούν χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουμε τον βασικό σχεδιασμό του συστήματος. Υποστηρίζει επίσης διαφορετικούς αλγόριθμους συναίνεσης, συμπεριλαμβανομένης της απόδειξης του χρόνου που έχει παρέλθει (PoET) και της πρακτικής βυζαντινής βλάβης (PBFT).

Ε: Τι είναι το Hyperledger Indy?

Α: Το Indy είναι ένα λογισμικό κατανεμημένου καθολικού που προσφέρει επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία, εργαλεία και βιβλιοθήκες για ψηφιακές ταυτότητες σε κατανεμημένα καθολικά και μπλοκ. Είναι επίσης διαλειτουργικό και λειτουργεί με διαφορετικά blockchain.

Ερ. Τι είναι το Hyperledger Iroha?

Α: Το Hyperledger Iroha είναι ένα ακόμη λογισμικό κατανεμημένου καθολικού που λειτουργεί καλά με IoT και έργα υποδομής. Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε αυτά και είναι επίσης απλό στη χρήση. Τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν αρθρωτή, απλή κατασκευή, σχεδιασμό C ++ και άλλους αλγόριθμους συναίνεσης ανεκτούς σε σφάλματα.

Ε: Τι είναι το Hyperledger Quilt?

A: Το Hyperledger Quilt είναι εφαρμογή Java του πρωτοκόλλου Interledger. Επιτρέπει πληρωμές σε crypto και fiat σε όλα τα δίκτυα πληρωμών.

Ε: Τι είναι το Hyperledger Transact?

Α: Το Hyperledger Transact είναι μια βιβλιοθήκη που μειώνει την ανάπτυξη γραφής λογισμικού κατανεμημένου καθολικού. Παρέχει τη δυνατότητα επίσης να δημιουργήσετε μια τυπική διεπαφή που επιτρέπει την εκτέλεση έξυπνων συμβάσεων.

Ερ: Πείτε μας τη διαφορά μεταξύ Ethereum και Hyperledger?

Α: Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ Ethereum και Hyperledger. Στον πυρήνα, το Hyperledger και το Ethereum έχουν διαφορετικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, το Hyperledger προορίζεται για επιχειρήσεις B2B, ενώ το Ethereum προορίζεται για επιχειρήσεις γενικευμένων εφαρμογών και B2C. Τόσο το Hyperledger όσο και το Ethereum προσφέρουν ιδιωτικά και επιτρεπόμενα δίκτυα. Ωστόσο, το Ethereum δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας δημόσιων δικτύων blockchain.

Το Ethereum χρησιμοποιεί τη συναίνεση αλγορίθμου PoW, η οποία απαιτεί εξόρυξη, ενώ το Hyperledger προσφέρει μια συναίνεση με δυνατότητα σύνδεσης όταν δεν απαιτείται εξόρυξη. Η τελευταία διαφορά είναι ότι χρησιμοποιεί τη γλώσσα προγραμματισμού Golang, ενώ το Ethereum χρησιμοποιεί το Solidity.

Διαβάστε περισσότερα για: Ethereum vs Hyperledger: Ποιο είναι ιδανικό για έξυπνες συμβάσεις και απόρρητο?

Ε. Τι είναι ένα αρχείο YAML?

A: Το αρχείο YAML είναι μια γλώσσα αναγνώσιμη από τον άνθρωπο με σειριοποίηση δεδομένων. Χρησιμοποιείται στο έργο Hyperledger. Χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση διαφορετικών πτυχών του έργου.

Ε: Σε ποια γλώσσα είναι γραμμένος ο κωδικός αλυσίδας?

Α: Ο κωδικός αλυσίδας γράφεται χρησιμοποιώντας πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Java και GO.

Ε: Τι είναι το Golang?

Α: Golangis γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται στο έργο Hyperledger Fabric. Χρησιμοποιείται για τη σύνταξη έξυπνων συμβάσεων, και επίσης ο κωδικός αλυσίδας γράφεται χρησιμοποιώντας αυτό.

Ερ. Τι είναι το Genesis Block?

Α: Το μπλοκ Genesis είναι το πρώτο μπλοκ που δημιουργείται σε μια πλατφόρμα blockchain. Είναι επίσης το πρώτο blockchain που δημιουργείται στο Hyperledger. Οι συναλλαγές που δημιουργούνται αργότερα προστίθενται στα τελευταία μπλοκ με σωστή επαλήθευση.

Ε: Ποιοι είναι οι κόμβοι στο Hyperledger Fabric?

Α: Οι καταχωρήσεις επικοινωνίας στο Hyperledger είναι γνωστές ως κόμβοι.

Ερ .: Τι είναι ένα κανάλι στο Hyperledger Fabric?

Α: Το υποδίκτυο ενός δικτύου Hyperledger είναι γνωστό ως κανάλι. Μπορεί να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια στο δίκτυο blockchain.

Ερ. Πείτε μας για τους διαφορετικούς τύπους κόμβων στο Hyperledger Fabric?

Α: Υπάρχουν τρεις τύποι κόμβων στο Hyperledger Fabric.

 • Ομότιμος κόμβος
 • Κόμβος πελάτη
 • Κόμβος παραγγελίας

Κάθε κόμβος έχει τη δική του λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, ο ομότιμος πρέπει να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή που ξεκινά από τον κόμβο πελάτη. Η εγγύηση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής εξασφαλίζεται από τον κόμβο παραγγελίας.

Ε. Είναι παρόμοια έξυπνα συμβόλαια και κωδικοί αλυσίδας?

Α: Στην πραγματικότητα είναι τα ίδια.

Ε: Ποιος είναι ο μηχανισμός συναίνεσης?

Α: Ο μηχανισμός συναίνεσης χρησιμοποιείται για την επαλήθευση των συναλλαγών και άλλων δραστηριοτήτων στο δίκτυο blockchain. Υπάρχουν πολλοί δημοφιλείς μηχανισμοί συναίνεσης, όπως Proof-of-Work (PoW) και Proof-of-Stake (PoS). Το Hyperledger χρησιμοποιεί το μοντέλο PBFT (Πρακτική ανοχή βυζαντινών σφαλμάτων).

Ε. Τι σημαίνει το BaaS?

Α: Η BaaS σημαίνει Blockchain ως υπηρεσία – η οποία παρέχεται από εταιρείες κορυφαίας κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Google κ.λπ., για να παρέχει το Blockchain ως ολοκληρωμένη υπηρεσία. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρηση δεν χρειάζεται να δημιουργήσει τη δική της λύση blockchain και μπορεί να φιλοξενήσει την εφαρμογή blockchain στην Blockchain.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος της συνέντευξης και των ερωτήσεων του Hyperledger. Λοιπόν, τι πιστεύετε για τις ερωτήσεις της συνέντευξης για το Hyperledger; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me