30+ καλύτερες εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης

Τους τελευταίους μήνες, το Αποκεντρωμένο Χρηματοοικονομικό (DeFi) είναι ένα από τα καυτά θέματα στο χώρο του blockchain. Όλοι επικεντρώνονται στην ανάπτυξη αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών εφαρμογών, κάτι που τελικά θα κάνει το οικονομικό μας μοντέλο διαφανές.

Η DeFi χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για να διασφαλίσει ότι το χρηματοοικονομικό μας σύστημα είναι πλήρως αποκεντρωμένο, διανεμημένο και ασφαλές, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μέσα. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς στον χώρο κρυπτογράφησης.

Νιώθετε ενθουσιασμένοι; Ας δούμε μερικές από τις δημοφιλείς αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης στην αγορά που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα. Ας ξεκινήσουμε!

Εγγραφείτε τώρα: Εισαγωγή στο μάθημα DeFi

Τι είναι οι αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης?

Προτού αρχίσουμε να εξετάζουμε τις εφαρμογές DeFi, θα εξηγήσω εν συντομία την ιδέα πίσω από την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση είναι το σύστημα χρηματοδότησης peer-to-peer peer-peer που υποστηρίζεται από αποκεντρωμένες τεχνολογίες. Με απλά λόγια, είναι στην πραγματικότητα η μετάβαση από ένα κεντρικό και παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα σε ένα πιο αποκεντρωμένο και ομότιμο δίκτυο.

Οι αποκεντρωμένες εταιρείες χρηματοδότησης φέρνουν ένα ολόκληρο οικοσύστημα γεμάτο εφαρμογές, ξεκινώντας από τις πλατφόρμες δανεισμού και δανεισμού έως τη διαμόρφωση στοιχείων ενεργητικού. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, οι αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης δεν είναι τίποτα περισσότερο από blockchain ή κατανεμημένες εφαρμογές που αναπτύχθηκαν ειδικά για τους χρηματοοικονομικούς κλάδους.

Επίσης, οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές χρησιμοποιούν το Ethereum ως την υποκείμενη τεχνολογία. Στην πραγματικότητα, το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό μας σύστημα λειτουργεί κυρίως σε κεντρική υποδομή, η οποία είναι εξαιρετικά ελαττωματική. Από την άλλη πλευρά, οι αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης απαλλάσσουν τα ζητήματα που προέρχονται από την κεντρική υποδομή.

Επομένως, είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για την ψηφιοποίηση αυτού του τομέα χωρίς προβλήματα με τα παλαιά συστήματα.

Επομένως, εάν έχετε μόνο σύνδεση στο Διαδίκτυο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες αυτές τις εφαρμογές Defi που έχουν δημιουργηθεί για να εξορθολογίσουν όλες τις οικονομικές σας ανάγκες.

Η ανακάλυψη του DeFi αλλάζει πραγματικά το σενάριο των χρηματοοικονομικών μας συστημάτων. Τώρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρυπτογραφικά στοιχεία με πολλούς τρόπους που δεν ήταν ποτέ δυνατοί με νομίσματα πραγματικού κόσμου. Η αλλαγή του παραδείγματος στην οικονομική υποδομή μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες και απαλλάσσεται από κινδύνους και ζητήματα εμπιστοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Αποκεντρωμένη Τεχνολογία Οικονομικών – Ένας πλήρης οδηγός

Ποιες είναι οι καλύτερες εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης στην αγορά?


Από τα συνθετικά περιουσιακά στοιχεία έως τους DAO, οι αποκεντρωμένες εταιρείες χρηματοδότησης ανοίγουν ευκαιρίες για ένα εντελώς νέο οικονομικό μοντέλο σε όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, η βέλτιστη θήκη χρήσης αυτού του τομέα είναι απόδειξη ότι αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα σωρό έργα DeFi.

Είναι μια ολοκληρωμένη προσπάθεια ανάπτυξης ενός πλήρους οικοσυστήματος χρηματοδότησης που μετατοπίζεται από τις παραδοσιακές κεντρικές υπηρεσίες. Επομένως, ας δούμε τις καλύτερες αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης για να κατανοήσουμε ποια οφέλη μπορείτε να περιμένετε από αυτές.

Ας ξεκινήσουμε!

Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

Οι αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης θα σας βοηθήσουν να είστε ο μοναδικός θεματοφύλακας των πληροφοριών σας. Επομένως, περιλαμβάνει τη διαχείριση του κρυπτογραφικού σας περιουσιακού στοιχείου. Υπάρχουν πολλά πορτοφόλια κρυπτογράφησης που θα σας βοηθήσουν να αλληλεπιδράσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα με εφαρμογές για πώληση, αγορά, μεταφορά και απόκτηση ενδιαφέροντος για τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Έτσι, στο χώρο των έργων DeFi, θα έχετε τα δεδομένα σας, όχι τρίτα μέρη ή κυβερνητικές υπηρεσίες.

 • MetaMask: Το MetaMask προσφέρει την ασφάλεια και τη χρηστικότητα που απαιτείται για μια απόδραση σε εφαρμογές blockchain. Ωστόσο, είναι επίσης ένα πορτοφόλι και μπορεί να χειριστεί τη διαχείριση λογαριασμού και να συνδέσει οποιοδήποτε άτομο με το blockchain. Επιπλέον, προσφέρει ακόμη και πορτοφόλια υλικού, τα οποία είναι εντελώς απομονωμένα από τον ιστότοπο.
 • Safe Gnosis: Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως και να διαχειριστείτε όλα τα στοιχεία κρυπτογράφησης. Σας επιτρέπει ακόμη και να τα αποθηκεύσετε σε πολλές συσκευές. Για παράδειγμα, προσφέρει πορτοφόλια με βάση EOA, πορτοφόλια υλικού, πορτοφόλια χαρτιού ή ακόμη και συνδυασμό αυτών των τριών.

 

Συμμόρφωση και KYT

Βασικά, στις παραδοσιακές εταιρείες χρηματοδότησης, οι οδηγίες γνώσης-πελάτη σας βοηθούν στην καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (CFT) και προωθούν την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) Ωστόσο, καθώς το σύστημα είναι εύθραυστο, οι χάκερ μπορούν να κάνουν hack μέσω του συστήματος και να παρακάμψουν εύκολα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Επομένως, το DeFi μεταφέρει αυτό το σύστημα σε νέο ύψος. Χωρίς να εστιάζουν στις ταυτότητες των πελατών, εστιάζουν στις διευθύνσεις των πελατών. Έτσι, αντί να γνωρίζουν τον πελάτη σας, οι εφαρμογές επικεντρώνονται στις γνώσεις σας-συναλλαγές (KYT). Αυτό βοηθά στην αποφυγή κινδύνων σε πραγματικό χρόνο και απαλλάσσει τυχόν επιλογές για οικονομικά εγκλήματα.

 • Συμμόρφωση Codefi: Αυτή η εφαρμογή προσφέρει διαδικασίες KYT που βοηθούν τις επιχειρήσεις να εκτιμήσουν τυχόν επικίνδυνες συμπεριφορές από την αρχή. Επομένως, μπορεί να προσφέρει ελέγχους CFT και AML για να εντοπίσει τυχόν δόλιες δραστηριότητες ή ακόμα και τρομοκρατικές ενέργειες.
 • KYC-Αλυσίδα: Το KYC-Chain είναι μια άλλη εφαρμογή που σας προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες. Θα λάβετε ελέγχους KYC και AML, ταυτότητα και επαλήθευση, κρυπτογραφημένο πορτοφόλι AML, επεκτάσιμο και ασφαλές δίκτυο και πρόσβαση στο δίκτυο Selfkey.

 

DAO

Το DAO είναι στην πραγματικότητα ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός που εστιάζει σε αποκεντρωμένα και διαφανή επιχειρηματικά μοντέλα. Βασικά, αυτοί οι τύποι οργανισμών βασίζονται στην τεχνολογία blockchain και είναι απίστευτα διαφορετικοί από τους παραδοσιακούς οργανισμούς.

Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν εφαρμογές που επικεντρώνονται στη διαχείριση χρηματοοικονομικών πράξεων, στη συγκέντρωση χρημάτων και στη διατήρηση αποκεντρωμένης διακυβέρνησης σε DAO.

 • Κατασκευαστής: Οι κάτοχοι MKR διέπουν πραγματικά τα πρωτόκολλα MakerDAO. Και αυτό θα περιλαμβάνει την προσαρμογή της πολιτικής για την Dai, τη βελτίωση της διακυβέρνησης, την επιλογή διαφορετικών τύπων ασφάλειας, την παροχή ασφάλειας και διαφάνειας.
 • Χημική ένωση: Το Compound είναι επίσης μια άλλη εφαρμογή για το DAO, όπου η αποκεντρωμένη κοινότητα είναι οι κάτοχοι διακριτικών COMP. Επιπλέον, μπορούν να προτείνουν ή ακόμη και να ψηφίσουν αναβαθμίσεις που σχετίζονται με το πρωτόκολλο.

Αναρωτιέστε πώς λειτουργούν πραγματικά οι DAO; Περάστε από το αποκεντρωμένος οργανισμός οδηγός για να λάβετε την απάντησή σας.

Δεδομένα και Analytics

Οι αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης συνοδεύονται από πρωτοφανή διαφάνεια για τη δραστηριότητα του δικτύου και τα δεδομένα συναλλαγών. Γι ‘αυτό η χρήση πρωτοκόλλων DeFi μπορεί να σας βοηθήσει στην ανάλυση δεδομένων, την ανακάλυψη και τις βαθιές ευκαιρίες λήψης αποφάσεων. Η εκρηκτική δημοτικότητα αυτών των εφαρμογών οδηγεί στην ανάπτυξη διαφόρων ταμπλό και εργαλείων. Στην πραγματικότητα, μερικά από αυτά μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε τυχόν κινδύνους πλατφόρμας, να παρακολουθείτε την αξία των περιουσιακών σας στοιχείων και να τα συγκρίνετε για τη διαδικασία ρευστότητας.

 • Δεδομένα Codefi: Το Codefi Data είναι μια σουίτα για διαχείριση δεδομένων και αναλυτικά στοιχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λύση στο επενδυτικό οικοσύστημα, όπως δημόσια διακριτικά blockchain, ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αποκεντρωμένα πρωτόκολλα χρηματοδότησης και ούτω καθεξής. Εκτός από αυτό, προσφέρει επίσης μετρήσεις απόδοσης και ασφάλεια.
 • Παλμός DeFi: Είναι ένα ζωντανό tracker DeFi. Εδώ, μπορείτε να βρείτε όλες τις τελευταίες βαθμολογίες των πρωτοκόλλων DeFi και των αναλυτικών τους στοιχείων. Συνήθως, παρακολουθούν τη συνολική τιμή που είναι κλειδωμένη στις έξυπνες επαφές αυτών των εφαρμογών.

 

Παράγωγα

Χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια που βασίζονται στο Ethereum, η DeFi παρουσιάζει τώρα έναν νέο τύπο παραγώγων. Συνήθως, αυτά τα παράγωγα συνδέονται άμεσα με ένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο και η απόδοση αλλάζει με βάση αυτό το στοιχείο.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παράγωγα DeFi για την εκπροσώπηση ομολόγων, νομισμάτων, εμπορευμάτων και ακόμη και κρυπτονομισμάτων πραγματικού κόσμου.

 • bZx: Είναι ένα πρωτόκολλο δανεισμού περιθωρίων που βασίζεται στο blockchain Ethereum. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να δημιουργήσετε άλλες πλατφόρμες που προσφέρουν δυνατότητες δανεισμού, δανεισμού και συναλλαγών. Έτσι, ακόμα κι αν είστε δανειολήπτης ή δανειστής, θα είστε αυτός που ελέγχει τα κλειδιά.
 • dYdX: Το dYdX είναι μια εξαιρετική εφαρμογή που σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε, να δανείζεστε, να δανείζετε και να διαχειρίζεστε ακόμη και τα περιουσιακά σας στοιχεία απευθείας. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κρατήσεις κρυπτογράφησης ως εγγύηση για δανεισμό άλλων περιουσιακών στοιχείων. Η παρακολούθηση της απόδοσής σας και των στοιχείων σας είναι επίσης πολύ εύκολη.

 

Ανάπτυξη υποδομών

Οι εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης προσφέρουν συνθεσιμότητα. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει σε διαφορετικά στοιχεία ενός συστήματος να επικοινωνούν, να συνδέονται και να λειτουργούν εύκολα. Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική, οι κοινότητες βασίζονται σε αυτό που έχουν ήδη δημιουργήσει άλλοι προγραμματιστές, καθιστώντας το ένα από τα πιο εξέχοντα και ισχυρά δίκτυα αυτή τη στιγμή.

Μπορείτε να σκεφτείτε την κατασκευή εφαρμογών DeFi όπως η κατασκευή με το Legos. Υπάρχουν πολλά εργαλεία αφιερωμένα ειδικά στην ανάπτυξη υποδομών πλατφορμών blockchain. Πιο συγκεκριμένα, αυτά είναι σίγουρα μερικά από τα καλύτερα εργαλεία που οι προγραμματιστές τείνουν να αγαπούν για τις λύσεις blockchain.

 • Truffle Σουίτα: Το Truffle Suite είναι ένας συνδυασμός εργαλείων ανάπτυξης που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια νέα υποδομή από το μηδέν. Περιέχει τρία εργαλεία για τη μεταγλώττιση, τη δοκιμή, τον εντοπισμό σφαλμάτων και την ανάπτυξη – Truffle, Ganache και Drizzle.
 • Infura: Χρησιμοποιώντας το Infura, μπορείτε να συνδέσετε αμέσως την εφαρμογή σας με τα API τους και να χρησιμοποιήσετε την υποστήριξή τους για διασύνδεση για την εκτέλεση της εφαρμογής σας. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το κάνετε μόνο με 1 μόνο διεύθυνση URL. Επιπλέον, προσφέρουν υπηρεσίες διαχείρισης, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην ανάπτυξη έργων.

Υπάρχουν πολλά άλλα εργαλεία blockchain που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε αποκεντρωμένες λύσεις. Δείτε τα εργαλεία blockchain που λατρεύουν οι προγραμματιστές για να μάθουν περισσότερα σχετικά με αυτά.

Αποκεντρωμένη ανταλλαγή

Μια άλλη δημοφιλής περίπτωση χρήσης του DeFi είναι οι γνωστές αποκεντρωμένες εφαρμογές ανταλλαγής. Κυρίως αυτά είναι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που δεν χρειάζονται καμία κεντρική αρχή. Επιπλέον, επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές με άλλους συναδέλφους και να διασφαλίζουν ότι ο έλεγχος παραμένει μόνο στους χρήστες. Έτσι, βοηθά στη μείωση κάθε χειραγώγησης των τιμών, κάθε είδους κλοπής ή παραβίασης.

Επιπλέον, αυτές οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές προσφέρουν ρευστότητα για ορισμένα έργα, κυρίως όταν πρόκειται για ανταγωνιστικές κεντρικές ανταλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένες ανταλλαγές ενδέχεται να χρησιμοποιούν αποκέντρωση σε κάποιο βαθμό χωρίς να απαλλαγούν πλήρως από τους κεντρικούς διακομιστές.

 • Ανταλλαγή αέρα: Το AirSwap είναι μια εξαιρετική εφαρμογή αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών συναλλαγών peer-to-peer. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιεί το Ethereum ως την υποκείμενη τεχνολογία. Επιπλέον, δεν θα χρειαστείτε χρεώσεις, καταθέσεις ή εγγραφές για συναλλαγές. Προσφέρει επίσης μια ασφαλή και εύχρηστη διεπαφή που προωθεί τη ρευστότητα των περιουσιακών στοιχείων.
 • Ανταλλαγή Uniswap: Βασίζεται επίσης στο Ethereum και προσφέρει αυτοματοποιημένο πρωτόκολλο ρευστότητας. Ο τύπος που χρησιμοποιούν είναι αρκετά μοναδικός και χρησιμοποιούν μη αναβαθμιζόμενα έξυπνα συμβόλαια για αυτό. Επομένως, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αξιόπιστους διαμεσολαβητές, μεγάλη ασφάλεια, αντίσταση λογοκρισίας και να δώσετε προτεραιότητα στην αποκέντρωση χρησιμοποιώντας αυτό.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Παιχνίδια

Οι αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης βρίσκονται επίσης στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας αυτές τις εφαρμογές, οι παίκτες μπορούν πλέον να ξεκλειδώσουν την ευκαιρία να χειριστούν τις αγορές τους εντός εφαρμογής χωρίς κινδύνους παραβίασης πιστωτικών καρτών. Επιπλέον, αυτές οι εφαρμογές προσφέρουν τώρα μοναδικά μοντέλα κινήτρων, τα οποία είναι δύσκολο να συναντηθούν σε μια τυπική εμπειρία παιχνιδιού.

Αυτό σίγουρα θα βελτιώσει την εμπειρία παιχνιδιού σας χωρίς να ανησυχείτε πολύ για τα οικονομικά σας.

 • PoolTogether: Είναι ένα ελεγμένο παιχνίδι εξοικονόμησης όπου δεν υπάρχει απώλεια για εσάς. Επιπλέον, χρησιμοποιεί το Ethereum για να το κάνει πλήρως αποκεντρωμένο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το Dai για να πάρετε εισιτήρια από την πισίνα. Κάθε Dai στην πισίνα θα έχει ενδιαφέρον, οπότε είναι μια win-win κατάσταση για όλους.

 

Δανεισμός και δανεισμός

Ο δανεισμός και ο δανεισμός χρησιμοποιούν μια από τις πιο εμφανείς περιπτώσεις χρήσης για την εφαρμογή αποκεντρωμένης χρηματοδότησης. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες μπορούν να δανείζουν τα κρυπτονομίσματά τους σε μια ομάδα δανεισμού και να κερδίζουν ενδιαφέροντα βάσει αυτού. Με βάση τα κριτήριά τους, πολλές εφαρμογές ταιριάζουν με τον δανειολήπτη και τον δανειστή, απαλλάσσοντας τυχόν προβλήματα εμπιστοσύνης στην πορεία.

 • Aave: Είναι ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα που δημιουργεί διαφορετικά είδη χρηματαγορών. Εδώ, μπορείτε να κερδίσετε τόκους βάσει του δανεισμού και της κατάθεσής σας. Πιο συγκεκριμένα, οι καταθέτες είναι υπεύθυνοι για την αύξηση της ρευστότητας και οι δανειολήπτες μπορούν να δανειστούν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο με τρόπο που δεν καλύπτεται με ασφάλεια ή με υπερβολικά ασφαλή τρόπο.
 • Ντάρμα: Το Dharma προσφέρει μια σειρά εργαλείων προγραμματιστών και έξυπνων συμβολαίων που βοηθούν στον δανεισμό και τον δανεισμό κρυπτονομισμάτων. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή προσφέρει πρόσβαση σε 2000+ μάρκες, όπου δεν θα χρειαστείτε τέλη αερίου για συναλλαγές. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε ανάληψη όποτε θέλετε.

 

Διαχείριση ταυτότητας

Μπορείτε να συνδυάσετε εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης με συστήματα ταυτότητας που βασίζονται σε blockchain για να δώσετε στους χρήστες πρόσβαση σε μια παγκόσμια οικονομική πλατφόρμα. Πιο συγκεκριμένα, αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στη δική τους ταυτότητα και να τη χρησιμοποιήσουν ως φορητή αναγνώριση όποτε τη χρειάζονται.

Επιπλέον, μπορείτε να περιμένετε υψηλή ασφάλεια για τα οικονομικά σας στοιχεία και τα προσωπικά σας έγγραφα, επειδή κανένας τρίτος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε να μοιραστείτε μερικές πληροφορίες στους πελάτες σας χωρίς να αποκαλύψετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

 • Αστικός: Το Civic είναι ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα ταυτότητας. Εδώ, θα πρέπει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας μία φορά και, στη συνέχεια, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όσο θέλετε. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ποια εταιρεία εμπιστεύεστε για να μοιραστείτε τις πληροφορίες σας. Επομένως, δεν χρειάζεται να μοιράζεστε κάτι άλλο.
 • uPort: Στο uPort, θα έχετε μια αυτοδύναμη ταυτότητα με λίγα μόνο κλικ. Στην πραγματικότητα, αυτό το εργαλείο θα προσφέρει σε κάθε άτομο να μοιραστεί τα δεδομένα του με ασφαλή, απλό και ιδιωτικό τρόπο. Έρχεται σε δύο παραλλαγές – τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η DeFi σίγουρα μιλά και για τις ασφαλιστικές βιομηχανίες. Λόγω της έλλειψης σωστής διαχείρισης και ασφάλειας, αυτός ο τομέας ασχολείται με παραβιάσεις συμβολαίων και ψευδείς ασφαλιστικές απαιτήσεις. Επίσης, η διαδικασία διεκδίκησης της ασφάλισης απαιτεί πολύ χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια σειρά καινοτόμων αποκεντρωμένων εφαρμογών σε αυτό το φάσμα χρησιμοποιεί blockchain για προστασία και κάλυψη συμβολαίων και βοήθεια για τον ταχύτερο εξορθολογισμό ασφαλιστικών απαιτήσεων.

 • Etherisc: Το DIP Foundation υποστηρίζει το οικοσύστημα και περιλαμβάνει προμηθευτές oracle, κατασκευαστές προϊόντων, μεταπωλητές, φύλακες κινδύνου, ρυθμιστές αξιώσεων, αναδόχους και αναμεταδότες. Εν πάση περιπτώσει, είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τη δημιουργία λύσεων μεταφοράς κινδύνων αποκλειστικά για τον ασφαλιστικό κλάδο.
 • Nexus Mutual: Το Nexus Mutual είναι μια μοναδική εφαρμογή που απαλλάσσει την έννοια των ασφαλιστικών εταιρειών. Εδώ, μπορείτε να μοιραστείτε τον κίνδυνο με άλλα μέρη σε μια ομάδα χωρίς να χρειάζεται καμία εταιρεία να το υποστηρίξει. Επιπλέον, προσφέρουν μια εφεδρική λύση για οποιαδήποτε καταστροφή, όπως ελαττωματικά έξυπνα συμβόλαια ή hack DAO.

 

Εμπόριο περιθωρίων

Στην πραγματικότητα, οι έμποροι περιθωρίου μπορούν να δανείζονται κεφάλαια από έναν δανειστή και να χρησιμοποιούν τις συναλλαγές τους σε ένα τυπικό χρηματοοικονομικό σύστημα. Ωστόσο, στο DeFi, αυτή η διαπραγμάτευση είναι πλήρως αποκεντρωμένη και προσφέρει πρωτόκολλα δανεισμού μη στερητικών της ελευθερίας. Λόγω του γεγονότος ότι τα έξυπνα συμβόλαια συνδέονται με την πλειονότητα αυτού του τύπου εφαρμογής, πολλοί τα αποκαλούν «αυτόνομες αγορές χρήματος» αυτή τη στιγμή.

 • Υπομόχλιο: Είναι μια αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική εφαρμογή για τη διαδικασία διαπραγμάτευσης περιθωρίων κέρδους και δανεισμού. Δεν χρειάζεται κανένα KYC και AML και προσφέρει μη στερητικές λύσεις. Οι αυτοματοποιημένες χρεώσεις ανανέωσης και ανανέωσης συμβάλλουν στη διατήρηση μιας απρόσκοπτης εμπειρίας.
 • DDEX: Το DDEX προσφέρει άμεσο δανεισμό, τόκο δανεισμού από την αρχή και 5x μόχλευση συναλλαγών. Επιπλέον, όλα τα έξυπνα συμβόλαια ελέγχονται και ασφαλίζονται μαζί με προσβάσιμες κινητές συσκευές.

 

Σταθεροί

Τα Stablecoins εμπίπτουν επίσης στο φάσμα του DeFi. Κυρίως αυτά είναι τα κρυπτονομίσματα, αλλά συνδέονται με οποιοδήποτε είδος σταθερού περιουσιακού στοιχείου. Μπορεί να είναι χρήματα, ή χρυσός ή ακόμη και άλλα κρυπτονομίσματα. Στην πραγματικότητα, τα stablecoins είναι εδώ για να μειώσουν την ευμετάβλητη φύση των κρυπτονομισμάτων και να τα κάνουν μια καλή πηγή ψηφιακού νομίσματος. Προς το παρόν, πολλά πρωτόκολλα ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) χρησιμοποιούν stablecoins.

 • Ντάι: Το Dai είναι ένα stablecoin που συνδέεται με το USD. Εδώ, 1 Dai = 1 USD. Το stablecoin χρησιμοποιεί πλατφόρμα που βασίζεται στο Ethereum και το MakerDAO ακολουθεί τη διακυβέρνησή του. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία διάκριση όσον αφορά την Dai, καθώς προσφέρει σταθερές τιμές όλη την ώρα.
 • Δολάριο Δίδυμων: Το Δολάριο Gemini είναι επίσης συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ. Εδώ, σε μερίδα 1: 1 σε USD. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει υψηλή επεκτασιμότητα και ευχρηστία σε οποιοδήποτε περιβάλλον, απαλλαγούμε από κάθε ευμετάβλητη φύση των παραδοσιακών κρυπτογράφησης.

 

Διαδικτυακές αγορές

Οι διαδικτυακές αγορές είναι μια άλλη εξαιρετική περίπτωση χρήσης του DeFi. Οι εφαρμογές της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης βοηθούν τους χρήστες να ανταλλάσσουν προϊόντα απευθείας χωρίς τρίτους. Επιπλέον, προωθεί επίσης την παγκοσμιοποίηση όσον αφορά τις διαδικτυακές αγορές. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε ανεξάρτητες συναυλίες σε αυτές τις εφαρμογές, αν θέλετε.

 • Gitcoin: Το Gitcoin είναι μια αγορά για τις αναπτυξιακές σας εργασίες. Είναι μια αγορά ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι όλες οι αναπτυξιακές σας εργασίες εδώ θα είναι για το κοινό. Προσφέρει εργαστήρια, ένα αυξανόμενο περιβάλλον για τα έργα σας και ορισμένες πληρωμές για να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε να συνεισφέρετε.
 • Ethlance: Είναι μια διαφορετική ιδέα για το blockchain, το οποίο μοιάζει με δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το Upwork, το Fiverr κ.λπ. Αλλά αντί να πληρώνεστε σε χρήματα, θα πληρώνεστε στο Ether. Προς το παρόν, δεν λαμβάνουν καμία περικοπή από τις πληρωμές σας, οπότε τα χρήματα που κερδίζετε από αυτό είναι δικά σας.

 

Πληρωμές

Λοιπόν, η κύρια περίπτωση χρήσης της εφαρμογής DeFi ξεκινά με ένα σύστημα πληρωμών peer-to-peer. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες από τις καλύτερες αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης προσφέρουν αυτήν τη λειτουργικότητα σε όλους τους χρήστες. Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία blockchain είναι περισσότερο από αρκετή για να εξασφαλίσει μια ασφαλή και άμεση σύνδεση με άλλους χρήστες χωρίς να χρειάζονται τρίτα μέρη.

Αλλά οι πληρωμές DeFi το μεταφέρουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Δημιουργεί έναν πιο ανοιχτό χώρο για ασφαλή αποστολή και λήψη πληρωμών σε όλο τον κόσμο.

 • Αίτημα δικτύου: Είναι ένα δίκτυο πληρωμών που χρησιμοποιεί IPFS και Ethereum. Εν πάση περιπτώσει, χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρότυπα, υποδομές για τη δημιουργία του δικού σας έργου πληρωμών.
 • Groundhog: Το Groundhog είναι μια φοβερή εργαλειοθήκη που αναπτύχθηκε ειδικά για τη δημιουργία συνδρομών που βασίζονται σε κρυπτογράφηση. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη του Groundhog στην εφαρμογή σας είναι μια απλή εργασία με λίγες μόνο γραμμές κώδικα. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα σε αυτό το πορτοφόλι χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πορτοφόλι κρυπτογράφησης ή τραπεζικό λογαριασμό.

Διαβάστε περισσότερα: Ο τελικός οδηγός Ethereum Smart Contracts

Αγορές πρόβλεψης

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης αποκλειστικά κατασκευασμένες για αγορές προβλέψεων. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εφαρμογές μπορούν εύκολα να αναλύσουν τα δεδομένα και τις συμπεριφορές των καταναλωτών για να προβλέψουν επιτυχώς οποιεσδήποτε αλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές της αγοράς μπορούν έμμεσα να δείξουν ορισμένα γεγονότα. Έτσι, αυτές οι εφαρμογές αναλύουν την κατάσταση και μπορούν να σας προσφέρουν τα αποτελέσματα γύρω από την οικονομική εκδήλωση, τα αποτελέσματα των εκλογών, ακόμη και τα αθλητικά παιχνίδια.

 • Μαντεύω: Ποιος δεν συμπαθεί τις εφαρμογές αγοράς προβλέψεων; Το Augur είναι τώρα μία από τις κορυφαίες εφαρμογές αγοράς προβλέψεων στην αγορά χωρίς όριο σε αυτό που μπορείτε να στοιχηματίσετε. Απόλυτα εξαρτάται από το πόσο θέλετε να στοιχηματίσετε.
 • Γνώση: Το Gnosis είναι μάλλον μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να αναπτύξετε λύσεις προβλέψεων στην αγορά με βάση το Ethereum. Επομένως, είναι περισσότερο ένα εργαλείο προγραμματιστή όπου μπορεί να έχει πρόσβαση σε πόρους, πληροφορίες και χρηματοοικονομικές υποδομές.

 

Συνθετικά περιουσιακά στοιχεία

Αυτά σχετίζονται λίγο πολύ με τα σταθερά νομίσματα. Στην πραγματικότητα, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι ένα μείγμα άλλων περιουσιακών στοιχείων όπως τα χρήματα fiat, ο χρυσός ή τα κρυπτονομίσματα για την προσφορά σταθερής αξίας. Για παράδειγμα, ένα συγκεκριμένο ποσοστό ή χρήματα fiat και ο χρυσός μπορούν να αποτελέσουν ένα συνθετικό πλεονέκτημα.

Επιπλέον, αυτή η διαδικασία βοηθά στην απορρόφηση τυχόν σοκ στις τιμές που μπορεί να συμβεί αργότερα στο μέλλον. Έτσι, εάν οι τιμές του χρυσού κυμαίνονται, τα χρήματα fiat μπορούν να τα υποστηρίξουν και να κάνουν την τελική αξία σταθερή.

 • Σύνθεση: Το Synthetix είναι μια μοναδική εφαρμογή που προσφέρει ένα μείγμα διαφόρων στοιχείων για ένα στοιχείο σταθερής αξίας. Προς το παρόν, είναι η ραχοκοκαλιά των συναλλαγών παραγώγων με συνθετικά στοιχεία. Εν πάση περιπτώσει, το Synthetix Network Token δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας κάθε στοιχείου στην εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: 50+ κορυφαία έργα DeFi το 2020

Οι εφαρμογές DeFi αλλάζουν το μέλλον της οικονομίας μας

Οι εφαρμογές DeFi αλλάζουν αργά αλλά σίγουρα το οικονομικό μοντέλο του κόσμου. Ακόμη και πριν από μια δεκαετία, ήταν αδύνατο να φανταστεί κανείς ένα πλήρως αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό σύστημα. Ωστόσο, η τεχνολογία blockchain ανοίγει αργά το δρόμο για να μας προσφέρει την επόμενη τεχνολογική επανάσταση.

Παρόλο που αυτές οι εφαρμογές δεν είναι τέλειες, εξακολουθούν να καταφέρνουν να αντικαταστήσουν τα παλαιά συστήματα που είναι επιρρεπή σε σφάλματα.

Εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο να μάθετε για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, τότε θα πρότεινα να ξεκινήσετε με το μάθημα Εισαγωγή στο DeFi!

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την πλήρη Αποποίηση ευθυνών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map