30+ ερωτήσεις συνέντευξης για προγραμματιστές Blockchain το 2020

Αναζητάτε τις πιο συχνές ερωτήσεις συνέντευξης για προγραμματιστές blockchain; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος!

Το Blockchain είναι μακράν μια από τις πιο επαναστατικές τεχνολογίες του 21ου αιώνα. Επιπλέον, αναφέρεται συχνά ως η δεύτερη έλευση του Διαδικτύου και προβλέπεται να διαταράξει και να αναμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως.

84% των εταιρειών προσπαθούν να ενσωματώσουν την τεχνολογία blockchain στις λειτουργίες τους. Ως εκ τούτου, μπορείτε να φανταστείτε την αυξανόμενη ζήτηση για προγραμματιστές blockchain.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια έκθεση του 2019, η παγκόσμια ζήτηση για βΟι προγραμματιστές lockchain είναι 517% περισσότερο από αυτό του 2018. Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι η αγορά blockchain αναμένεται να αναπτυχθεί από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε 23,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, σήμερα είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε τη δουλειά των ονείρων σας ως προγραμματιστής blockchain. Και για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε, έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με ερωτήσεις συνέντευξης για προγραμματιστές blockchain.

Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις γνώσεις σας και να σπάσετε αυτήν τη συνέντευξη για προγραμματιστές blockchain. Πρώτον, σας συνιστούμε να διαβάσετε μερικά από αυτά τα υλικά μελέτης:

 • Blockchain για αρχάριους: Οδηγός έναρξης
 • Πώς να γίνετε επαγγελματίας Blockchain
 • Μαθήματα στο Blockchain: Ξεκινήστε τον μετασχηματισμό σας!

Contents

Ετοιμαστείτε για μια συνέντευξη προγραμματιστή Blockchain

Επίσης, ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα που πρέπει να προσθέσετε στην προετοιμασία συνέντευξης για προγραμματιστές blockchain για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλεγεί για την ανάρτηση.

Ερευνήστε την εταιρεία:

Σχεδόν κάθε εταιρεία αναζητά υποψηφίους που μπορούν να ταιριάζουν με το εργασιακό τους περιβάλλον και να μοιράζονται τους στόχους και τα οράματα της εταιρείας. Ως εκ τούτου, πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα για να κατανοήσετε την εταιρεία στην οποία υποβάλλετε αίτηση. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με:

 • Ημερομηνία έναρξης της εταιρείας.
 • Το ταξίδι της εταιρείας.
 • Το μέγεθος της εταιρείας.
 • Πρόσφατες αναφορές τύπου που σχετίζονται με την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με κοινοπραξίες, κυκλοφορίες προϊόντων, νέα διαφημιστικά μέτρα και ούτω καθεξής.
 • Εταιρική κουλτούρα.

Επικεντρωθείτε στις σχετικές δεξιότητες που είναι σημαντικές για την ανάρτηση:

Μπορεί να έχετε χρόνια εμπειρίας και τόνους μοναδικών σετ δεξιοτήτων. Ωστόσο, δεδομένου ότι υποβάλλετε αίτηση για συνέντευξη blockchain, βεβαιωθείτε ότι αντιπροσωπεύετε δεξιότητες που έχουν σημασία.

Επιπλέον, εάν πρέπει να παρουσιάσετε τα άλλα επιτεύγματά σας που δεν σχετίζονται, είτε δημιουργήστε μια ξεχωριστή στήλη στο βιογραφικό σας είτε περιμένετε να σας ρωτήσει συγκεκριμένα ο ερευνητής.


Προετοιμαστείτε για τις γενικές ερωτήσεις συνέντευξης:

Όλες οι συνεντεύξεις έρχονται με μερικές βασικές ερωτήσεις που όλοι έχουμε να περιμένουμε από το HR. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιες καλές απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις:

 • Πες μου για τον εαυτό σου.
 • Πού βλέπεις τον εαυτό σου πέντε χρόνια από τώρα?
 • Γιατί επιλέξατε μια καριέρα στο blockchain?
 • ποια είναι τα δυνατά σου σημεία?
 • ποιες ειναι οι αδυναμιες σου?
 • Γιατί επιλέξατε αυτήν την εταιρεία?
 • Ποια είναι η πηγή του κινήτρου σας?
 • Πες μου για τα μακροχρόνια σχέδια καριέρας σου.

Παρουσιάστε τον καλύτερο εαυτό σας:

Όλοι γνωρίζουμε το ρητό – «η πρώτη εντύπωση είναι η τελευταία εντύπωση». Ως εκ τούτου, φροντίστε να κατευθυνθείτε σε αυτήν την αίθουσα συνέντευξης, να είστε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας.

 • Φορέστε καλά, μάλλον ντύστε επαγγελματικά.
 • Προσοχή στη γλώσσα του σώματός σας. Καθίστε ευθεία με τα χέρια σας ορατά στον ερευνητή.
 • Σκεφτείτε για τις ερωτήσεις για λίγο και μετά δώστε τις απαντήσεις σας.
 • Μην αποπνέετε αρνητικότητα. Μην μιλάτε αρνητικά και επικρίνετε προηγούμενους εργοδότες

Τώρα, που είστε έτοιμοι για τη συνέντευξη για προγραμματιστές blockchain, ας δούμε τις 30+ ερωτήσεις συνέντευξης blockchain.

Συνέντευξη για προγραμματιστές Blockchain

30+ πιο συχνές ερωτήσεις συνέντευξης προγραμματιστή Blockchain

Ακολουθεί μια λίστα με τις πιο κοινές και μερικές δύσκολες ερωτήσεις συνέντευξης για μια θέση προγραμματιστή blockchain. Επιπλέον, σας προτείνουμε να μην τις απομνημονεύσετε απλά, αλλά να αφιερώσετε χρόνο για να τις κατανοήσετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σαφή και διεξοδική κατανόηση των εννοιών.

# 1. Τι είναι το blockchain?

Το Blockchain είναι μια αμετάβλητη τεχνολογία ψηφιακού καθολικού που μπορεί να προγραμματιστεί για τη συγκράτηση αρχείων συναλλαγών με έμφαση στη διαφάνεια και την ασφάλεια.

Οι εγγραφές συναλλαγών αναφέρονται ως «μπλοκ» που συνδέονται ή «συνδέονται» μαζί χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία.

# 2. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του blockchain Bitcoin και του blockchain Ethereum?

Το Bitcoin είναι βασικά ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως μέσο ανταλλαγής χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Είναι σαν ένα ψηφιακό δολάριο.

Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, είναι μια τεχνολογία καθολικών που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν νέα προγράμματα. Ωστόσο, έρχεται επίσης με την αξία του νομίσματος γνωστή ως Ether, η οποία είναι συγκρίσιμη με το Bitcoin και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

# 3. Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι μπλοκ αλυσίδων?

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι μπλοκ αλυσίδων.

Δημόσιο Blockchain: Τα δημόσια blockchain είναι ανοιχτού κώδικα και επιτρέπουν σε όλους να συμμετέχουν ως προγραμματιστές, ανθρακωρύχοι και χρήστες. Επιπλέον, αυτά είναι απόλυτα διαφανή επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να εξετάσει όλες τις καταγεγραμμένες πληροφορίες συναλλαγών.

Ιδιωτικό ή επιτρεπόμενο Blockchain: Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι επιτρεπόμενες μπλοκ επιβάλλουν ορισμένους κανόνες απορρήτου. Για παράδειγμα, οι χρήστες χρειάζονται συναίνεση πριν συμμετάσχουν σε ένα δίκτυο. Επιπλέον, όλες οι συναλλαγές παραμένουν ιδιωτικές στο εξωτερικό και διατίθενται μόνο σε άτομα εντός του οικοσυστήματος.

Κοινοπραξία Blockchain: Η κοινοπραξία Blockchain μπορεί να θεωρηθεί ως υποκατηγορία του ιδιωτικού blockchain. Επιπλέον, έρχεται με τα ίδια πλεονεκτήματα ενός ιδιωτικού blockchain αλλά με την προσθήκη ρήτρας ότι αυτές διέπονται από μια ομάδα και όχι από μία οντότητα.

Υβριδικό Blockchain: Τα υβριδικά blockchains προσφέρουν το τέλειο μείγμα μεταξύ απορρήτου και διαφάνειας, χρησιμοποιώντας πτυχές τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου blockchain. Επιπλέον, αυτό είναι το πιο δημοφιλές μεταξύ των επιχειρήσεων καθώς μπορούν να ελέγχουν ποια δεδομένα θέλουν να δημοσιοποιήσουν και ποια δεδομένα θέλουν να διατηρήσουν απόρρητα.

Σημείωση: Αυτή είναι μια από τις συνήθεις ερωτήσεις συνέντευξης για προγραμματιστές blockchain.

# 4. Ποια είναι η αρχή στην οποία βασίζεται η τεχνολογία blockchain?

Στον πυρήνα, η κύρια αρχή είναι η αποκέντρωση. Εκτός από αυτό, στοχεύει επίσης να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους μέσα στο δίκτυο. Το Bitcoin κατάφερε να το κάνει. Ωστόσο, οι άλλοι τύποι τεχνολογίας blockchain ενδέχεται να διαφέρουν στην προσέγγισή τους.

# 5. Τι είναι η τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών?

Ένα κατανεμημένο καθολικό, ή τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, είναι βασικά μια βάση δεδομένων που υπάρχει ταυτόχρονα σε πολλές τοποθεσίες. Επιπλέον, όλα τα δεδομένα διανέμονται, αναπαράγονται και συγχρονίζονται μεταξύ αυτών των τοποθεσιών. Δεν διαθέτει κεντρικό φορέα αποθήκευσης δεδομένων ή διαχειριστή.

# 6. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικού και του blockchain?

Το Blockchain είναι βασικά ένας τύπος τεχνολογίας DLT ή ψηφιακού καθολικού. Δηλαδή, όλα τα blockchain είναι DLTs, αλλά δεν είναι όλα τα DLTs blockchain.

Το Blockchain προσθέτει βασικά ένα επιπλέον σύνολο χαρακτηριστικών στα DLTs. Επιπλέον, με το blockchain, όλα τα δεδομένα μοιράζονται μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και προστατεύονται χρησιμοποιώντας μια κρυπτογραφική υπογραφή, που ονομάζεται κατακερματισμός. Αυτό καθιστά αμετάβλητες τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο blockchain, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια και την ακεραιότητα.

# 7. Πώς το blockchain μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη εμπιστοσύνη?

Το Blockchain έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε καμία από τις αποθηκευμένες πληροφορίες ή εγγραφές να μπορεί να χειραγωγηθεί ή ακόμη και να καταστραφεί. Επιπλέον, το blockchain διευκολύνει τη διαφάνεια και αφαιρεί έναν μόνο ρυθμιστικό φορέα.

Αυτό δίνει στους χρήστες ίση πρόσβαση σε πληροφορίες, αλλά χωρίς να ανησυχούν για παραβιάσεις ασφαλείας, καθώς όλα μπορούν να ελεγχθούν από οποιονδήποτε.

Σημείωση: Αυτή είναι μια από τις συνήθεις ερωτήσεις συνέντευξης για προγραμματιστές blockchain.

# 8. Τι είδους εγγραφές υπάρχουν στη βάση δεδομένων του blockchain?

Υπάρχουν δύο τύποι εγγραφών που μπορούν να αποθηκευτούν σε μια βάση δεδομένων blockchain:

 • Συναλλακτικά αρχεία.
 • Αποκλεισμός εγγραφών.

# 9. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του blockchain?

Τα κύρια χαρακτηριστικά που φέρνει το blockchain στο τραπέζι περιλαμβάνουν:

 • Ένα αποκεντρωμένο σύστημα.
 • Κατανεμημένο καθολικό.
 • Ασφαλές και ασφαλές οικοσύστημα.
 • Νομισματοκοπείο.

# 10. Τι είναι η κρυπτογράφηση και ποιος είναι ο ρόλος της στο blockchain?

Στην πραγματικότητα, η κρυπτογράφηση είναι η διαδικασία κωδικοποίησης πληροφοριών, όπου οι αρχικές πληροφορίες αλλάζουν έτσι ώστε άλλα μέρη να μην μπορούν να τις καταλάβουν. Ο κάτοχος εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες αποκρυπτογραφώντας τις χρησιμοποιώντας ένα δεδομένο κλειδί.

Στην περίπτωση του blockchain, ο καθένας έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση για να βεβαιωθείτε ότι οι άλλοι δεν μπορούν να δουν τα προσωπικά δεδομένα ενός ατόμου, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια του συστήματος.

# 11. Τι αναφέρεται στο “block” στο blockchain?

Ένα μπλοκ είναι ένα κομμάτι εγγραφής συναλλαγών ή δεδομένων που αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων blockchain. Αυτά τα μπλοκ στη συνέχεια συνδέονται μεταξύ τους, και έτσι το όνομα – blockchain.

# 12. Είναι αμετάβλητα δεδομένα γραμμένα σε blockchain?

Ναι, τα δεδομένα που είναι γραμμένα στο blockchain είναι πρακτικά αμετάβλητα.

Όπως γνωρίζετε, τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο blockchain είναι γνωστά ως μπλοκ. Κάθε μπλοκ συνδυάζεται με μια τιμή κατακερματισμού. Τώρα κάθε μπλοκ δεν περιέχει μόνο μια τιμή κατακερματισμού για τον εαυτό της αλλά και την τιμή κατακερματισμού του προηγούμενου μπλοκ. Εάν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε αλλαγή στο μπλοκ, τότε θα αλλάξει την τιμή κατακερματισμού.

Επομένως, εάν θέλετε να παραβιάσετε δεδομένα σε ένα μόνο μπλοκ, τότε θα πρέπει να αλλάξετε ολόκληρο το blockchain, το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο.

Σημείωση: Αυτή είναι μια από τις συνήθεις ερωτήσεις συνέντευξης για προγραμματιστές blockchain.

# 13. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ «απόδειξης πονταρίσματος» και «απόδειξης εργασίας»?

 • Απόδειξη εργασίας: Η απόδειξη της εργασίας είναι η διαδικασία όπου οι ανθρακωρύχοι ανταγωνίζονται για την επίλυση σύνθετων κρυπτογραφικών παζλ, επενδύοντας τεράστια υπολογιστική ισχύ χρησιμοποιώντας εξοπλισμό υψηλού επιπέδου και γελοίο ποσό κατανάλωσης ενέργειας.

Σε αντάλλαγμα, ο ανθρακωρύχος που επιλύει το πρόβλημα ανταμείβεται με ένα διακριτικό.

 • Απόδειξη πονταρίσματος: Το Proof of Stake είναι μια εναλλακτική λύση για το Proof of Work, όπου δεν υπάρχει άμεσος ανταγωνισμός μεταξύ των ανθρακωρύχων και κάποιος επιλέγεται τυχαία για να “επικυρώσει” ένα μπλοκ. Η πιθανότητα να γίνετε επικυρωτής αυξάνεται ανάλογα με το ποσό πονταρίσματος που έχετε στο blockchain, δηλαδή πόσα σύμβολα της blockchain έχετε στην κατοχή σας.

Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση της χρήσης δαπανηρών πόρων και έτσι είναι μια πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

# 14. Τι είναι τα αναγνωριστικά μπλοκ?

Ένα μπλοκ μέσα σε ένα blockchain μπορεί να αναγνωριστεί χρησιμοποιώντας το hash κεφαλίδας μπλοκ και το ύψος του μπλοκ.

# 15. Πώς τα δέντρα Merkle παίζουν σημαντικό ρόλο στο blockchain?

Το Merkle Tree είναι μια δομή δεδομένων παρόμοια με ένα δυαδικό δέντρο και χρησιμοποιείται για να περιέχει τις κρυπτογραφικές κατακερματισμούς κάθε μπλοκ σε ένα blockchain. Εδώ ο κόμβος φύλλων παρουσιάζει ένα κατακερματισμό ενός μπλοκ δεδομένων συναλλαγών ενώ ο κόμβος χωρίς φύλλα αντιπροσωπεύει ένα κατακερματισμό του περιέχοντος κόμβου φύλλων.

Το πλεονέκτημα της χρήσης της δομής Merkle Tree επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν απλώς την αλυσίδα των κεφαλίδων μπλοκ, αντί να κάνουν λήψη κάθε συναλλαγής και αποκλεισμού. Ως εκ τούτου, αυτό καθιστά την επαλήθευση της ύπαρξης ενός συγκεκριμένου μπλοκ μέσα σε ένα blockchain εξαιρετικά εύκολη και βολική.

# 16. Ποιοι είναι οι συνηθισμένοι τύποι Ledger που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Blockchain?

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι καθολικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο blockchain περιλαμβάνουν:

 • Κεντρικά δίκτυα.
 • Αποκεντρωμένα δίκτυα.
 • Κατανεμημένα δίκτυα.

# 17. Τι είναι η λειτουργία trapdoor στην ανάπτυξη blockchain και ποια είναι η χρήση της?

Στην πραγματικότητα, μια λειτουργία trapdoor είναι μια λειτουργία που είναι εύκολο να υπολογιστεί σε μία κατεύθυνση αλλά είναι δύσκολο να υπολογιστεί στην αντίθετη κατεύθυνση, εκτός εάν ο χρήστης έχει πρόσβαση σε ειδικές πληροφορίες.

Η λειτουργία trapdoor είναι ζωτικής σημασίας κατά την ανάπτυξη κρυπτογράφησης δημόσιου κλειδιού και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μπλοκ για να δημιουργήσετε διευθύνσεις και ιδιωτικά κλειδιά για τους χρήστες.

# 18. Γιατί χρειάζεται ένα blockchain για να λειτουργήσει?

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νομίσματα ή μάρκες στο blockchain για να εφαρμόσετε αλλαγές μεταξύ κρατών. Εν πάση περιπτώσει, κάθε συναλλαγή εντός ενός blockchain αναφέρεται σε μια αλλαγή κατάστασης την οποία μπορείτε να αντιπροσωπεύσετε τη μεταφορά ενός νομίσματος από μια διεύθυνση σε άλλη διεύθυνση.

Εκτός από αυτό, κέρματα και μάρκες διευκολύνουν επίσης τις συναλλαγές στο blockchain. Κάθε συναλλαγή σημαίνει ότι υπάρχει μια αλλαγή κατάστασης που αντιπροσωπεύεται από μια αλλαγή στα δεδομένα. Τώρα τα κουπόνια και τα κέρματα είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξετε την κατάσταση ενός μπλοκ σε ένα αμετάβλητο blockchain.

# 19. Πώς λειτουργεί η ομότιμη ανακάλυψη σε ένα δίκτυο P2P?

Όταν ξεκινά ένας νέος κόμβος, δεν έχει πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο, επειδή το blockchain δεν διαθέτει κεντρικό διακομιστή. Ως εκ τούτου, ο προγραμματιστής πρέπει να παρέχει μια λίστα με αξιόπιστους κόμβους γραμμένους απευθείας στον κώδικα του κόμβου τον οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει για την αρχική ανακάλυψη από ομοτίμους.

# 20. Τι είναι το scriptPubKey?

Το scriptPubKey είναι ένα σενάριο κλειδώματος που τοποθετείται στην έξοδο μιας συναλλαγής. Περιέχει ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την εκπλήρωση της συναλλαγής.

# 21. Τι είναι το RSA?

Το RSA, συντομογραφία του Rivest-Shamir-Adelman, είναι ένας αλγόριθμος για την υπογραφή δεδομένων και την κρυπτογράφηση. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ασφαλίσετε δεδομένα εφαρμόζοντας έναν ασύμμετρο αλγόριθμο κρυπτογράφησης που λειτουργεί σε δύο διαφορετικά κλειδιά – δηλαδή ένα δημόσιο κλειδί και ένα ιδιωτικό κλειδί.

Το δημόσιο κλειδί μπορεί να κοινοποιηθεί σε οποιονδήποτε, ενώ το ιδιωτικό κλειδί πρέπει να είναι μυστικό.

Σημείωση: Αυτή είναι μια από τις συνήθεις ερωτήσεις συνέντευξης για προγραμματιστές blockchain.

# 22. Τι είναι το SHA-256?

Το SHA-256 είναι μέρος του SHA-2 (Secure Hash Algorithm Version 2) το οποίο είναι ένα συλλογικό όνομα για διαφορετικές εκδόσεις λειτουργιών κατακερματισμού, συμπεριλαμβανομένων των SHA-224, SHA-384 και SHA-512.

Επομένως, είναι βασικά μια μονοκατευθυντική συνάρτηση κρυπτογραφικού κατακερματισμού που μετατρέπει ένα κείμενο οποιουδήποτε μήκους σε μια μοναδική συμβολοσειρά που περιέχει 256 bit ή 32 byte.

# 23. Τι είναι η εξόρυξη?

Η εξόρυξη είναι μια διαδικασία με την οποία η εγκυρότητα μιας συναλλαγής γίνεται σε ένα δίκτυο blockchain. Επιπλέον, η διαδικασία εξυπηρετεί ουσιαστικά δύο λειτουργίες:

Πρώτον, η εξόρυξη δημιουργεί νέα νομίσματα σε ένα μπλοκ που δημιουργείται.

Δεύτερον, παρέχει απόδειξη εργασίας στο δίκτυο blockchain που επικυρώνει μια συναλλαγή στο κατανεμημένο καθολικό.

# 24. Τι είναι η διπλή δαπάνη; Πώς το σταματάς?

Η διπλή δαπάνη αναφέρεται στην κατάσταση κατά την οποία ένα ψηφιακό διακριτικό δαπανάται πολλές φορές. Δεδομένου ότι τα διακριτικά είναι βασικά ψηφιακά στοιχεία που αποτελούνται από ψηφιακά αρχεία, μπορείτε εύκολα να το κλωνοποιήσετε. Επομένως, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα για το σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την υποδομή blockchain, αλλά μπορεί να αποφευχθεί έξυπνα. Ωστόσο, το blockchain χρησιμοποιεί πολλά μέρη για να επιβεβαιώσει μια συναλλαγή πριν την γράψει στο καθολικό. Αυτό καθιστά τις διπλές δαπάνες υπολογιστικά ανέφικτες.

# 25. Ποιες είναι μερικές δημοφιλείς πλατφόρμες για την ανάπτυξη εφαρμογών blockchain?

Μερικές από τις δημοφιλείς πλατφόρμες για την ανάπτυξη εφαρμογών blockchain περιλαμβάνουν:

 • Αιθέριο.
 • Υπερκαλλιεργητής.
 • Qtum.
 • EOS.
 • ΙΩΤΑ.

# 26. Ποια γλώσσα χρησιμοποιείται για τη δημιουργία έξυπνων συμβολαίων?

Στην πραγματικότητα, τα έξυπνα συμβόλαια που δημιουργείτε στο Ethereum αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας Στερεότητα. Είναι μια γλώσσα προγραμματισμού αντικειμενοστραφής υψηλού επιπέδου με σύνταξη παρόμοια με τη JavaScript. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνταξη απλών και σύνθετων προγραμμάτων.

# 27. Τι είναι μια επίθεση 51%?

Μια επίθεση 51% σε ένα blockchain συμβαίνει όταν μια ομάδα ή ένα άτομο καταλήξει να ελέγχει πάνω από το ήμισυ (ή > 51%) του ποσοστού κατακερματισμού εξόρυξης ή υπολογιστικής ισχύος. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούν να ελέγχουν το σύστημα απορρίπτοντας και εγκρίνοντας συναλλαγές, και μπορούν ακόμη και να πραγματοποιήσουν διπλές δαπάνες.

# 28. Τι είναι η μυστική κοινή χρήση?

Είναι ένας από τους πρωταρχικούς τρόπους με τους οποίους χειρίζεται την ασφάλεια δεδομένων σε blockchain. Επιπλέον, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να διαχωρίσετε τα προσωπικά σας στοιχεία (ή τυχόν μυστικές πληροφορίες) σε πολλές ενότητες. Μετά από αυτό, μπορείτε να τα στείλετε στον χρήστη.

Μπορείτε να ανακτήσετε τις αρχικές πληροφορίες μόνο όταν ένας συμμετέχων που έχει μέρος του μυστικού συμφωνήσει να τις συνδυάσει με την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό παρέχει πολλά οφέλη ασφαλείας στην τεχνολογία blockchain.

# 29. Τι είναι η εκτελεστική λογιστική?

Η εκτελεστική λογιστική είναι ένας ειδικός τύπος λογιστικής ειδικά σχεδιασμένος για επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες στον πελάτη ή την πελατειακή τους βάση. Επιπλέον, παρέχεται χωρίς ανώτατο όριο στις υπηρεσίες, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δημιουργούν και να διαχειρίζονται οποιονδήποτε απαραίτητο αριθμό υπηρεσιών.

# 30. Τι είναι ένα σκληρό πιρούνι και ένα μαλακό πιρούνι?

 • Σκληρό πιρούνι: ένα σκληρό πιρούνι εφαρμόζει αλλαγές στο πρωτόκολλο blockchain που το καθιστά ασύμβατο με την προηγούμενη έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι οι μη ενημερωμένοι κόμβοι δεν θα μπορούν να ωθήσουν νέα μπλοκ στο blockchain.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκληρά πιρούνια για να βελτιώσετε ένα παλιό υπάρχον blockchain ή να δημιουργήσετε ένα νέο blockchain συνολικά.

 • Μαλακό πιρούνι: ένα μαλακό πιρούνι είναι μια αλλαγή στο πρωτόκολλο blockchain που είναι συμβατό με παλαιότερες εκδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι μη ενημερωμένοι κόμβοι εξακολουθούν να είναι σε θέση να επεξεργάζονται συναλλαγές και να ωθούν νέα μπλοκ στο blockchain, αρκεί να μην παραβιάζουν τα νέα πρωτόκολλα.

Ωστόσο, οι χρήστες γενικά συνειδητοποιούν ότι το παλιό σύστημα είναι ξεπερασμένο και αναβαθμίζεται γρήγορα στην πιο πρόσφατη έκδοση.

# 31. Ονομάστε τους πιο διαδεδομένους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους.

Μερικοί από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους περιλαμβάνουν:

 • RSA.
 • Τριπλό DES.
 • Blowfish.
 • Twofish.
 • AES.

Σημείωση: Αυτή είναι μια από τις συνήθεις ερωτήσεις συνέντευξης για προγραμματιστές blockchain.

# 32. Πώς θα χειριστείτε τη διαχείριση κινδύνων που σχετίζονται με την ασφάλεια των αρχείων συναλλαγών?

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι χειρισμού της διαχείρισης κινδύνων που σχετίζονται με την εξασφάλιση των αρχείων συναλλαγών. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Προσδιορισμός των απειλών και των τρωτών σημείων που σχετίζονται με τα οικονομικά αρχεία ενός οργανισμού και στη συνέχεια λήψη των κατάλληλων αντιμέτρων για τον μετριασμό αυτού του κινδύνου.
 • Επενδύστε σε ένα εφεδρικό πρόγραμμα.
 • Χρήση αποκλειστικού λογισμικού διαχείρισης κινδύνων.

# 33. Τι είναι το BIP?

Το BIP είναι σύντομο για το Bitcoin Improvement Protocol.

# 34. Τι είναι ο αλγόριθμος συναίνεσης; Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι συναίνεσης αλγορίθμων?

Ένας αλγόριθμος συναίνεσης είναι βασικά μια μέθοδος για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι συνομηλίκοι του δικτύου blockchain βρίσκονται στην ίδια σελίδα σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του κατανεμημένου καθολικού. Πιο συγκεκριμένα, ο αλγόριθμος βοηθά στη δημιουργία αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ δύο άγνωστων συνομηλίκων στο κατανεμημένο περιβάλλον υπολογιστών.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα δημοφιλών αλγορίθμων συναίνεσης:

 • Απόδειξη εργασίας (PoW)
 • Απόδειξη χωρητικότητας (PoC)
 • Απόδειξη δραστηριότητας (PoA)
 • Εξουσιοδοτημένη απόδειξη πονταρίσματος (DPoS)
 • Proof-of-Stake (PoS)
 • Απόδειξη εξουσίας
 • Απόδειξη του εγκαύματος
 • Απόδειξη βάρους
 • Απόδειξη του χρόνου που έχει παρέλθει

Τρόπος συνέντευξης ενός προγραμματιστή Blockchain?

Εάν είστε επαγγελματίας Ανθρώπινου Δυναμικού ή άτομο στο οποίο έχει ανατεθεί η συνέντευξη με τον προγραμματιστή blockchain, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από το ερωτηματολόγιο συνέντευξης και τις απαντήσεις που συζητούνται εδώ.

Εκτός από το περιεχόμενο, θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε άλλες ιδιότητες στον υποψήφιο, όπως ηγετικές ικανότητες, ικανότητα διαχείρισης του εαυτού τους και την επιθυμία να μάθετε νέα πράγματα.

Στην πραγματικότητα, η πραγματοποίηση συνέντευξης για προγραμματιστές blockchain δεν είναι εύκολη και θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων!

συμπέρασμα

Ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη αυτή η περιεκτική λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις συνέντευξης. Στην πραγματικότητα, αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη για προγραμματιστές blockchain. Ωστόσο, σας συνιστούμε να συνεχίσετε τις βασικές αρχές, καθώς η σαφής κατανόηση των βασικών εννοιών θα σας δίνει πάντα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map