Κορυφαία 5 πρωτόκολλα Blockchain για επιχειρήσεις

Τα πρωτόκολλα εταιρικού blockchain ή πρωτόκολλα blockchain έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν διαφορετικές πτυχές του blockchain. Ας αναλύσουμε τους διάφορους τύπους πρωτοκόλλων blockchain και τα χαρακτηριστικά τους.

Εάν κοιτάξετε το Διαδίκτυο, τότε θα διαπιστώσετε ότι όλα λειτουργούν σύμφωνα με ένα σχέδιο. Ένα πρόγραμμα περιήγησης στέλνει σήματα σε έναν διακομιστή και, σε αντάλλαγμα, το πρόγραμμα περιήγησης λαμβάνει τον ιστότοπο ή τους πόρους που αναζητά ο χρήστης. Όλα αυτά είναι δυνατά λόγω των διαδικτυακών πρωτοκόλλων που το κάνουν.

Ομοίως, στον κόσμο της τεχνολογίας blockchain, υπάρχουν ορισμένες οδηγίες και κανόνες για τη δημιουργία αποκεντρωμένων και κατανεμημένων συστημάτων καθολικών. Κυρίως αυτοί οι διάφοροι τύποι πρωτοκόλλων είναι απαραίτητοι για διάφορες περιπτώσεις χρήσης. Επομένως, σε αυτόν τον οδηγό, θα επικεντρωθούμε στη λίστα των κορυφαίων πλατφορμών / πρωτοκόλλων blockchain, προκειμένου να μελετήσουμε καλύτερα το σενάριο αγοράς.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Top 5 Blockchain Protocol που πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι ένα πρωτόκολλο?


Ένα πρωτόκολλο είναι οι κανόνες και οι οδηγίες που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη μιας συγκεκριμένης εργασίας. Το πρωτόκολλο στοχεύει στην παροχή ενός πλαισίου (κανόνες και οδηγίες) για τη μεταφορά δεδομένων για το Διαδίκτυο. Αυτοί οι κανόνες είναι απαραίτητοι για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν αποτελεσματικά.

Τα πρωτόκολλα προορίζονται να λειτουργούν έτσι, και τίποτα δεν είναι διαφορετικό στην περίπτωση του blockchain.

Τα πρωτόκολλα εταιρικού blockchain ή πρωτόκολλα blockchain έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν διαφορετικές πτυχές του blockchain. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πρωτόκολλα ασφαλείας blockchain, πρωτόκολλα δικτύου και πρωτόκολλα συναίνεσης blockchain. Όλα αυτά τα πρωτόκολλα, όταν συνδυάζονται, συνδυάζονται κυρίως σε ένα πλαίσιο blockchain.

Η εστίασή μας στο άρθρο είναι να παραθέσουμε τα εταιρικά πρωτόκολλα blockchain. Θα συζητήσουμε επίσης ορισμένα από τα πρωτόκολλα συναίνεσης blockchain.

Γιατί το Blockchain χρειάζεται πρωτόκολλο?

Η βασική ιδέα πίσω από το blockchain είναι η αποκεντρωμένη φύση της. Αυτό σημαίνει ότι η κεντρική αρχή απουσιάζει. Για να λειτουργήσει όπως προορίζεται, χρησιμοποιούνται πρωτόκολλα Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κεντρική οντότητα, οι ομότιμοι ή οι κόμβοι πρέπει να συνδεθούν και να διατηρήσουν ένα αντίγραφο του καθολικού. Υπάρχει μια μέθοδος συναίνεσης που λειτουργεί επίσης στο δίκτυο για την επικύρωση των συναλλαγών σε μπλοκ.

Αυτά τα μπλοκ, μόλις δημιουργηθούν, δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Όλα αυτά γίνονται χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα. Λειτουργεί ως κατευθυντήρια γραμμή. Αυτό σημαίνει επίσης ότι έχουμε διαφορετικούς τύπους blockchain που προσπαθούν να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά, ανάλογα με το τι θέλουν να επιτύχουν από τις προσπάθειές τους.

Το Bitcoin, για παράδειγμα, είναι ένα cryptocurrency που στοχεύει στη βελτίωση της αποκεντρωμένης ανταλλαγής αξιών. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, έχει γίνει περισσότερο ένα περιουσιακό στοιχείο που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της αξίας, όπως και ο χρυσός.

Το Blockchain αναπτύσσεται επίσης ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Έχει προχωρήσει πολύ από το τι ξεκίνησε το bitcoin. Υπάρχουν αφοσιωμένοι άνθρωποι, ομάδες και εταιρείες που προσπαθούν να φέρουν επανάσταση στο blockchain με μια καλύτερη λύση που μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικά σενάρια.

Κορυφαία 5 πρωτόκολλα Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Αυτά τα πρωτόκολλα θεωρούνται επίσης ως οι καλύτερες πλατφόρμες blockchain στην αγορά. Ας δούμε κάθε ένα από αυτά.

Υπερκαλλιεργητής

Το Hyperledger είναι ένα εταιρικό πλαίσιο ανοιχτού κώδικα. Το διαχειρίζεται το Linux Foundation. Πρόκειται για ένα έργο ομπρέλας που έχει τόνους πλαισίων και πρωτοκόλλων. Καθώς είναι ανοιχτού κώδικα, οποιοσδήποτε με τη σωστή εμπειρογνωμοσύνη μπορεί να συνεισφέρει στο έργο. Επίσης, το Hyperledger αφορά αποκλειστικά το blockchain.

Ο κύριος στόχος είναι να παρέχει στις εταιρικές λύσεις blockchain ένα καθολικό πλαίσιο ή οδηγίες για την εφαρμογή blockchain. Υπάρχουν πολλοί τεχνολογικοί γίγαντες που συμμετέχουν επί του παρόντος στο έργο, που εργάζονται με το ίδιο όραμα για τη δημιουργία ενός πρωτοκόλλου που μπορεί να ακολουθηθεί από εταιρικές λύσεις.

Δημιουργήθηκε το 2015. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 260 οργανισμοί εργάζονται για τη δημιουργία μιας εταιρικής λύσης ποιότητας. Το Hyperledger διαθέτει ένα ισχυρό πρωτόκολλο blockchain ασφαλείας και ένα από τα έργα του, το Hyperledger Fabric, είναι πραγματικά δημοφιλές μεταξύ των επιχειρήσεων.

Οφέλη του Hyperledger

Υπάρχουν πολλά οφέλη του Hyperledger. Είναι όπως παρακάτω

 • Τεχνολογία αιχμής
 • Βελτιωμένη παραγωγικότητα με τη βοήθεια πλαισίων και εργαλείων
 • Καλή ποιότητα κώδικα λόγω της φύσης ανοιχτού κώδικα
 • Καλύτερα στο χειρισμό της πνευματικής ιδιοκτησίας
 • Συνεργατική προσέγγιση

Τα βασικά έργα στο πλαίσιο του Hyperledger όπως παρακάτω:

 • Hyperledger-Besu
 • Υφασμάτινο Υπερκαλλιέργεια
 • Hyperledger-Iroha
 • Hyperledger-Indy
 • Hyperledger-Sawtooth
 • Hyperledger-Burrow

Το Hyperledger προσφέρει επίσης πολλά εργαλεία, όπως το Avalon, το Cello, το Caliper και άλλα.

Απαρτία

Η απαρτία είναι ένα ακόμη πρωτόκολλο blockchain για επιχειρήσεις που στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων στον χρηματοοικονομικό τομέα. Η JP Morgan εφηύρε την απαρτία, η οποία μπορεί να περιγραφεί ως blockchain Ethereum που εστιάζεται στην επιχείρηση. Αυτό το σύστημα που βασίζεται σε πρωτόκολλο είναι το κλειδί για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση. Μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων και να εφαρμόσει το blockchain εσωτερικά.

Η απαρτία, όπως και το Hyperledger, είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα και διατίθεται υπό την άδεια LGPL 3.0. Οφέλη από την αρχιτεκτονική και την προσέγγιση του Ethereum. Με πάνω από 10.000+ δεσμεύσεις, εξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα δυνατά πλαίσια blockchain για επιχειρήσεις. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες βιομηχανίες και περιπτώσεις χρήσης. Ο σχεδιασμός που βασίζεται σε πρωτόκολλα επιτρέπει την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιτρεπόμενων δικτύων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του blockchain της Korum περιλαμβάνουν

 • Καλύτερη απόδοση
 • Μηχανισμοί συναίνεσης με βάση την ψηφοφορία
 • Ανοιχτή πηγή
 • Ωριμος
 • Αξιόπιστο και έτοιμο για επιχειρήσεις
 • Με γνώμονα την κοινότητα
 • Βελτιωμένες συναλλαγές και απορρήτου συμβολαίου

Η αρχιτεκτονική απαρτίας περιλαμβάνει τρία σημαντικά στοιχεία – κόμβο απαρτίας, διαχείριση συναλλαγών αστερισμού και εγκύκλιος. Χρησιμοποιεί επίσης μια συναίνεση βασισμένη σε σχεδία και την Istanbul BFT.

Κόρντα

Το R3 Corda είναι επίσης ένα πολλά υποσχόμενο επιχειρηματικό πρωτόκολλο που έχει κατασκευαστεί από το μηδέν. Χειρίζεται από την R3 τραπεζική κοινοπραξία και ταιριάζει καλύτερα σε τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Χρησιμοποιεί κατανεμημένο λογισμικό καθολικών. Το Corda blockchain χρησιμοποιεί αλγόριθμους συναίνεσης για να διασφαλίσει τη διαφάνεια, την ιχνηλασιμότητα και την επικύρωση συναλλαγών.

Προσφέρει επίσης έξυπνα συμβόλαια, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότερες από τις τραπεζικές λύσεις μπορούν να αυτοματοποιηθούν. Τα κύρια χαρακτηριστικά του R3 Corda περιλαμβάνουν τα ακόλουθα

 • Η δυνατότητα δημιουργίας έξυπνων συμβάσεων
 • Προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες και χρονική σήμανση με συμβολαιογραφικές πισίνες
 • Πλαίσιο ροής που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να γράφουν σύνθετα πρωτόκολλα και να τις κάνουν να δουλεύουν με τους χρήστες.

Το Corda, όπως και τα άλλα πρωτόκολλα blockchain που συζητήθηκαν μέχρι τώρα, είναι ανοιχτού κώδικα και επιτρέπεται. Αυτό το καθιστά ιδανική λύση για επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την αρχιτεκτονική Corda R3.

Τα πέντε βασικά πρότυπα της αρχιτεκτονικής Corda περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Μακροζωία
 • Ασφαλής
 • Σταθερός
 • Κλίμακα
 • Διαλειτουργικό

Επίσης, οι επιχειρηματικές αρχές στην πλατφόρμα Corda περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Μυστικότητα
 • Νομική βάση
 • Βεβαιωμένη ταυτότητα
 • Αμετάβλητο
 • Ανοικτό σύστημα
 • Συμπερίληψη

Αυτή τη στιγμή, το οικοσύστημα ευδοκιμεί και έχει περισσότερα από 200 μέλη από διαφορετικές βιομηχανίες.

Επιχείρηση Ethereum

Το Ethereum είναι μια από τις καλύτερες δημόσιες πλατφόρμες blockchain εκεί έξω. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, όπως έξυπνα συμβόλαια, δημιουργία εφαρμογών και πολλά άλλα. Ωστόσο, για να καταστεί εφικτή για επιχειρήσεις, πρέπει να εγκριθεί. Εδώ μπαίνει η επιχείρηση Ethereum. Στην πραγματικότητα, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν δίκτυα ιδιωτικής άδειας πλήρως ικανά να κλιμακώσουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Οι ιδιωτικές αλυσίδες που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας το Enterprise Ethereum διαχωρίζονται από τις δημόσιες αλυσίδες. Όμως, οι ιδιωτικές αλυσίδες είναι απολύτως ικανές να αλληλεπιδρούν με δημόσιες αλυσίδες, εάν χρειάζεται.

Η βασική διαφορά μεταξύ Ethereum και Enterprise Ethereum είναι η άδεια. Επομένως, το Enterprise Ethereum προσφέρει επίσης ένα καλύτερο επίπεδο απορρήτου με βελτιωμένη απόδοση και επεκτασιμότητα.

Το Enterprise Ethereum Alliance το διατηρεί. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 300+ εταιρείες μέλη από 45+ χώρες. Έχει επίσης 1400+ μεμονωμένα μέλη.

Ο βασικός στόχος για το Enterprise Ethereum Alliance περιλαμβάνει τα εξής:

 • Πρότυπο ανοιχτού κώδικα
 • Βελτιώνεται παράλληλα με το Ethereum
 • Διακλαδική ανάπτυξη

Ακολουθεί ένας οδηγός σύγκρισης για το Hyperledger vs Corda vs Ethereum. Ρίξτε μια ματιά για να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ αυτών των τριών σημαντικών πρωτοκόλλων blockchain.

Κυματισμός

Αυτή η εταιρική πλατφόρμα blockchain ξεκίνησε το ταξίδι της μόνο το 2012. Ωστόσο, δεν ήταν γνωστή ως Ripple όταν κοίταξε για πρώτη φορά το ταξίδι της. Το Ripple ονομάστηκε Opencoin και αργότερα μετονομάστηκε ή μετονομάστηκε σε Ripple το 2015. Επιπλέον, το RippleNet μπορεί να συνδέσει τράπεζες, οργανισμούς, ανταλλαγές περιουσιακών στοιχείων, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα blockchain και να επικεντρωθεί σε μια ταχύτερη επεξεργασία πληρωμών..

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Ripple περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Απεριόριστα περιουσιακά στοιχεία
 • Ταχεία ανάπτυξη
 • Υψηλή ασφάλεια
 • Ταχύτερες πληρωμές
 • Λύσεις ρευστότητας
 • Εκσυγχρονισμένα μηνύματα
 • Φιλικό για προγραμματιστές

Το Ripple ταιριάζει καλύτερα στις επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα. Οι Santander, CROSS ENF και Siam Commercial bank είναι μερικοί από τους δημοφιλείς χρήστες αυτού του πρωτοκόλλου.

Σύγκριση πρωτοκόλλων Blockchain

Ας δούμε τον πίνακα σύγκρισης των 5 κορυφαίων πρωτοκόλλων blockchain από κάτω –

 Υφάσματα HyperledgerQuorumR3 CordaEthereumRipple
Τύπος καθολικού Επιτρέπεται Επιτρέπεται Επιτρέπεται Χωρίς άδεια Επιτρέπεται
Διακυβέρνηση Ίδρυμα Linux JP Morgan και Ethereum προγραμματιστές Κοινοπραξία R3 Προγραμματιστές Ethereum Ripple Labs
Βιομηχανική εστίαση Διακλαδική βιομηχανία Διακλαδική βιομηχανία Χρηματοοικονομική βιομηχανία Διακλαδική βιομηχανία Χρηματοοικονομική βιομηχανία
Κρυπτονόμισμα Κανένας Κανένας Κανένας Αιθέρας (ETH) Κυματισμός (XRP)
Μηχανισμός συναίνεσης Μηχανισμός Pluggable Πρωτόκολλο ψηφοφορίας Μηχανισμός Pluggable Απόδειξη εργασίας (PoW) Πρωτόκολλο πιθανοτήτων ψηφοφορίας
Έξυπνη σύμβαση ×
Έξυπνη γλώσσα συμβολαίου NodeJS ή Golang ή Java Στερεότητα Java ή Kotlin Στερεότητα
Τύπος αίτησης Ευρύ φάσμα Ευρύ φάσμα Οικονομικές εφαρμογές Ευρύ φάσμα Κατάλληλο για οικονομικές εφαρμογές
Διακίνηση > 2000 tps 100 tps ~ 170 tps ~ 20 tps ~ 1500 tps

Τελική σημείωση

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος των 5 κορυφαίων πρωτοκόλλων blockchain. Υπήρξε ταχεία ανάπτυξη όσον αφορά το blockchain. Τα πρωτόκολλα εξελίσσονται επίσης με ταχύ ρυθμό. Κάθε τομέας, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας εφοδιασμού, της υγείας, της χρηματοδότησης κ.λπ., χρησιμοποιεί μια λύση blockchain που βασίζεται σε πρωτόκολλο. Εάν ενδιαφέρεστε να κατανοήσετε αυτά τα πρωτόκολλα, πρέπει να δείτε τα μαθήματα blockchain τώρα!

Τι πιστεύετε λοιπόν για τα 5 πρωτόκολλα blockchain; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me