Λίστα 50 κορυφαίων εταιρειών που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain

Με τη δημοτικότητα του blockchain, πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Και γιατί όχι; Το Blockchain έχει τη δυνατότητα να φέρει πολλά στο τραπέζι. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain σε διάφορες περιπτώσεις χρήσης, όπως η αλυσίδα εφοδιασμού, η υγειονομική περίθαλψη, η κυβέρνηση, η ασφάλιση, η τραπεζική, η ακίνητη περιουσία και πολλά άλλα.

Παρόλο που το blockchain θεωρήθηκε αρχικά κατάλληλο για τους τραπεζικούς τομείς, άρχισε να διαταράσσει και άλλους κλάδους. Έτσι, τώρα έχουμε πολλές λύσεις που βρίσκονται σε πιλοτική φάση ή χρησιμοποιούνται ήδη στην επιχείρηση.

Εγγραφή τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Οι 50 κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain

Αναρωτιέστε ποιες εταιρείες χρησιμοποιούν το blockchain; Δεν χρειάζεται να κοιτάξετε περισσότερο γιατί έχουμε μια λίστα με 50 εταιρείες που χρησιμοποιούν το blockchain με πολλούς τρόπους. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι εταιρείες!

Τράπεζα και χρηματοοικονομικά

 • BBVA

Η BBVA είναι μία από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για τον τραπεζικό τομέα. Η Red Electrica Corporation και η BBVA ολοκλήρωσαν πρόσφατα ένα κοινοπρακτικό δάνειο χρησιμοποιώντας αυτήν την υπέροχη τεχνολογία. Προφανώς, η MUFG, η BNP Paribas και η BBVA χορήγησαν τη συμφωνία 150 εκατ. Ευρώ. Επιπλέον, το δάνειο έφτασε σε ταχύτητα ρεκόρ από την πλατφόρμα blockchain της BBVA.

Προς το παρόν, η εταιρεία είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξη για τη χρήση τεχνολογίας και για μελλοντικά έργα.

 • Intesa Sanpaolo

Banca Intesa Sanpaolo – ένας ιταλικός τραπεζικός όμιλος χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για την επικύρωση δεδομένων συναλλαγών. Οι Deloitte, Eternity Wall και η τράπεζα άρχισαν να δοκιμάζουν την τεχνολογία πρόσφατα. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο OpenTimestamps που χρησιμοποιεί το Bitcoin για την τροφοδοσία του συστήματος.

Εν πάση περιπτώσει, ο βασικός συντελεστής Peter Todd του Bitcoin, βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία. Ας προχωρήσουμε στις εταιρείες με τεχνολογία blockchain στο επόμενο μέρος.

 • Μπαρκλέι

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η Barclays και μία από τις εταιρείες με τεχνολογία blockchain. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για τον εξορθολογισμό των μεταφορών χρημάτων και των διαδικασιών KYC (Know-Your-Customer). Πιο συγκεκριμένα, υπέβαλαν ακόμη αίτηση για διπλώματα ευρεσιτεχνίας έναντι αυτών των δύο χαρακτηριστικών, έτσι είναι εύκολο να πούμε ότι σίγουρα εργάζονται πάνω στην τεχνολογία.

 • HSBC

Η τράπεζα HSBC σχεδιάζει την πλατφόρμα που βασίζεται σε blockchain έως τα τέλη Μαρτίου 2020. Επιπλέον, θα μεταβούν από τα παραδοσιακά χαρτιά τους σε πλήρη ψηφιακή και αποκεντρωμένη πλατφόρμα Vault. Έτσι, οι επενδυτές τους μπορούν πλέον να παρακολουθούν τελικά τα χρήματά τους σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, θα έχει και ιδιωτικά χαρακτηριστικά.

Ας προχωρήσουμε στις εταιρείες με τεχνολογία blockchain στο επόμενο μέρος.

 • Visa

Η Visa είναι μία από τις εταιρείες με τεχνολογία blockchain που προχώρησε πολύ στη θέση της. Προηγουμένως το 2016, εισήγαγαν μια πλατφόρμα blockchain που θα ασχολήθηκε με τις υπηρεσίες πληρωμών μεταξύ επιχειρήσεων.

Ωστόσο, τους πήρε χρόνο να κάνουν το έργο ζωντανό. Μέχρι το τέλος του 2019, ήθελαν να καλύψουν 90 αγορές στις οποίες μπορούν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις.


Αναρωτιέστε πώς αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν το Blockchain; Περάστε την επιχειρηματική στρατηγική Blockchain και ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε με το Blockchain.

Εφοδιαστική αλυσίδα

 • Ντε Μπύρες

Η DE Beers είναι μια άλλη από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού. Για να βοηθήσουν στη ρύθμιση του συστήματος διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, βρήκαν μια πλατφόρμα blockchain που ονομάζεται Tracr. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν την πλατφόρμα, μπορείτε να παρακολουθείτε οποιοδήποτε μέγεθος διαμαντιών από τον χώρο εξόρυξης έως το κατάστημα λιανικής.

Είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος για να αποδείξετε ότι τα διαμάντια που προέρχονται από την DeBeers είναι 100% αληθινά.

 • Unilever

Η Unilever είναι επίσης στις εταιρείες που χρησιμοποιούν blockchain στη λίστα εφοδιαστικής αλυσίδας. Στην πραγματικότητα, η Unilever χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή τεχνολογία για τη διαχείριση της βιομηχανίας τσαγιού της. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα παρακολουθούν όλες τις συναλλαγές τους στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Επιπλέον, μπορούν επίσης να παρακολουθούν τους προμηθευτές προκειμένου να διατηρούν την ποιότητα σε κάθε βήμα του τρόπου.

 • Walmart

Η Walmart υπήρξε ενθουσιώδης για το blockchain εδώ και πολύ καιρό. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία της αλυσίδας εφοδιασμού της IBM – Hyperledger Fabric για να υποστηρίξει τη διαδικασία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, σκοπεύουν επίσης να παρακολουθήσουν τα τρόφιμά τους απευθείας από τους αγρότες τους και να προσφέρουν στους πελάτες τους να ελέγξουν την προέλευση πριν αγοράσουν ένα είδος.

 • Anheuser Busch InBev

Η Anheuser Busch InBev είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ζυθοποιίας που χρησιμοποιούν blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού. Μαζί με το BanQu, θέλουν να αυξήσουν τη συνολική διαφάνεια των συστημάτων τους. Εν πάση περιπτώσει, θα εντοπίσει και θα αυξήσει τη διαφάνεια της αλυσίδας καλλιέργειας μανιόκας. Έτσι, θα ενισχύσει επίσης περισσότερους από 2000 αγρότες στη Ζάμπια.

 • Πέρασμα

Η Ford είναι μια άλλη δημοφιλής εταιρεία που χρησιμοποιεί μοναδική τεχνολογία. Στην πραγματικότητα, η IBM συνεργάζεται μαζί τους και μαζί σχεδιάζουν να παρακολουθούν τις πρώτες ύλες της όπως το κοβάλτιο από τους προμηθευτές. Θέλουν να διασφαλίσουν ότι λαμβάνουν ένα αυθεντικό προϊόν για να διατηρήσουν την ποιότητά τους. Μόλις εξορύσσεται το κοβάλτιο, θα φτάσουν στο καθολικό και η Ford μπορεί να εντοπίσει πού πηγαίνει από εκεί.

Διαβάστε επίσης: Private vs Public Blockchain: Ποιο είναι το καλύτερο?

Φροντίδα υγείας

 • Αλλαγή υγειονομικής περίθαλψης

Το Change Healthcare είναι μία από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Στην πραγματικότητα, εργάζονται στο Intelligent Healthcare Network ™ που χρησιμοποιεί το Hyperledger Fabric για να το τροφοδοτήσει. Εν πάση περιπτώσει, η πλατφόρμα θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν τις αξιώσεις ασθενών και την κατάσταση της αξίωσης σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, το σύστημα μπορεί εύκολα να ελέγξει, να αναπτύξει και να προωθήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των χρηστών.

 • FDA

Η FDA εργάζεται επίσης για λύσεις υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το Hyperledger για να τροφοδοτήσουν μια πλατφόρμα που θα εξασφάλιζε δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης. Αλλά γιατί; Λοιπόν, οι ασθενείς έχουν πολύ μικρό έλεγχο όσον αφορά τις εμπιστευτικές πληροφορίες τους. Αλλά με αυτήν την πλατφόρμα, μπορούν να προστατεύσουν τις κλινικές δοκιμές, τα γονιδιωματικά δεδομένα, ακόμη και τα ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία (EMR).

Διαβάστε επίσης: Χρησιμοποιήστε θήκες και εφαρμογές του Blockchain για υγειονομική περίθαλψη

 • DHL

Η DHL είναι μια άλλη από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Μαζί με το Accenture, εργάζονται σε μια απόδειξη της ιδέας που θα ανιχνεύει φαρμακευτικά προϊόντα από το σημείο προέλευσης έως τον καταναλωτή. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες μπορούν τελικά να απαλλαγούν από τυχόν παραβιάσεις ή πλαστά θέματα ναρκωτικών που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα.

 • Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών

Η εταιρεία Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι εδώ για να αξιοποιήσει νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση της γενικής υγείας των Αμερικανών πολιτών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργάζονται με την IBM για την ανάπτυξη ενός κρυπτογραφημένου συστήματος καθολικών που θα τους βοηθούσε να καταγράφουν όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR), χωρίς ποτέ να διακυβεύεται καμία ασφάλεια.

 • Pfizer

Η Pfizer είναι μια ακόμη από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Ο οργανισμός με επικεφαλής την Biogen and Pfizer, Clinical Supply Blockchain Working Group (CSBWG), μόλις ολοκλήρωσε την απόδειξη της ιδέας για την παρακολούθηση αρχείων και τη διαχείριση του ψηφιακού αποθέματος φαρμακευτικών προϊόντων.

Στην πραγματικότητα, η ομάδα έρχεται επίσης με άλλους παίκτες όπως οι GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca και Deloitte.

Διαβάστε τώρα: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Blockchain και του κατανεμημένου καθολικού?

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 • Όμιλος AIA

Ο Όμιλος AIA είναι επίσης μία από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν blockchain για ασφαλιστικούς σκοπούς. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία ξεκίνησε ένα έργο για τραπεζοασφαλιστικές λύσεις με άλλες συνεργαζόμενες τράπεζες. Αυτή η πλατφόρμα θα αξιοποιήσει τη δύναμη του blockchain και θα βοηθήσει στην κοινή χρήση τεκμηρίωσης και δεδομένων πολιτικής σε πραγματικό χρόνο σε ένα ασφαλές κανάλι.

Σύμφωνα με αυτούς, είναι μια μοναδική λύση στην αγορά.

 • MetLife

Μια άλλη από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain είναι η MetLife. Στην πραγματικότητα, η LumenLab είναι η εταιρεία inkubator της MetLife στη Σιγκαπούρη και συνεργάζονται με την NTUC Income και την Singapore Press Holdings (SPH) για τη δημιουργία Lifechain.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την πλατφόρμα, μπορείτε να βοηθήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να προσδιορίσουν εάν ο νεκρός είχε ασφάλιση ή όχι και, όταν χρειαστεί, αυτόματα θα υποβάλει αίτηση ασφάλισης.

 • Προληπτική οικονομική

Η Prudential Financial είναι μία από τις δημόσιες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για ασφάλιση. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν δόλιες δραστηριότητες στις ασφάλειες και όλοι οι πελάτες έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση και μπορούν να αποδείξουν τα έγγραφά τους χωρίς καμία ταλαιπωρία..

Εν πάση περιπτώσει, η εταιρεία θα συνεργαστεί και με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες για να αναπτύξει τη λύση. Εν πάση περιπτώσει, λειτουργεί επίσης σε μια πλατφόρμα που μπορεί να προσφέρει αγορά και πώληση αγαθών, παρακολούθηση, καθώς και κατάθεση ασφάλισης από την ίδια πλατφόρμα.

 • ΑΙΓ

Η εταιρεία American International Group ή AIG είναι μία από τις δημόσιες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Προς το παρόν, συνεργάζονται με την International Business Machines Corp για την ανάπτυξη μιας έξυπνης πλατφόρμας ασφάλισης. Με τη βοήθεια της πλατφόρμας, μπορούν τελικά να καλύψουν όλα τα περίπλοκα διεθνή ασφαλιστικά προβλήματα.

 • Αίγκον

Η Aegon περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα δημόσιων εταιρειών που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Στην πραγματικότητα, αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας B3i που χρησιμοποιεί το R3 Πλατφόρμα Corda για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της πλατφόρμας ασφάλισης. Επιπλέον, υπάρχουν και δεκατέσσερις ασφαλιστές και αντασφαλιστές στον όμιλο.

Εν πάση περιπτώσει, η λύση είναι ικανή να χειρίζεται όλο το φόρτο εργασίας των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαδικασιών από ένα μέρος.

Διαβάστε το προηγούμενο ιστολόγιό μας για να μάθετε πώς να εφαρμόσετε το Blockchain.

Ενέργεια

 • Κέλυφος

Η Shell είναι μία από τις εταιρείες ενέργειας που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για τον ενεργειακό τομέα. Μαζί με τη Sinochem Energy Technology Co Ltd και τη Macquarie, η Shell σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει blockchain για την εμπορία αργού πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη εξερευνήσει την τεχνολογία για τις βιομηχανίες πετρελαίου. Εν πάση περιπτώσει, με τη βοήθεια της πλατφόρμας, είναι εύκολο να παρακολουθείτε τα προϊόντα μαζί με την προώθηση της διαφάνειας και την πρόληψη της απάτης.

 • Siemens

Η Siemens είναι επίσης μια άλλη εταιρεία που επενδύει σε blockchain για ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να φέρει καινοτομία στον ενεργειακό τομέα. Εν πάση περιπτώσει, σκοπεύουν επίσης να επεκτείνουν τη λύση στις Υπηρεσίες παραγωγής ενέργειας.

Με αυτό, σκοπεύουν να δημιουργήσουν πιο βιώσιμα ενεργειακά συστήματα.

 • TenneT

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται, αλλά η προσφορά παραμένει πολύ χαμηλή. Ως αποτέλεσμα, είναι δύσκολο να παρέχουμε συνεχώς ενέργεια στους καταναλωτές Η TenneT είναι μία από τις εταιρείες ενέργειας που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει Υφάσματα υπερκαλλιέργειας για να παρακολουθείτε τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Προσφέρει επίσης μια λύση χρησιμοποιώντας αποθηκευμένη ισχύ για να υποστηρίξει την έλλειψη ζήτησης.

 • Εθνική εταιρεία πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι

Το ADNOC ή το Abu Dhabi National Oil Company είναι μια άλλη προσθήκη στις εταιρείες ενέργειας που χρησιμοποιούν τη λίστα τεχνολογίας blockchain. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αυξήσουν τη διαφάνεια σε όλες τις εταιρείες τους και τελικά θα επεκταθούν και στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 • Εθνική Επιτροπή Ενέργειας της Χιλής

Η Εθνική Επιτροπή Ενέργειας της Χιλής πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα δίκτυο που βασίζεται στο Ethereum για την καταγραφή όλων των δεδομένων των τομέων της ενέργειας. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές αποκλίσεις στον τομέα της ενέργειας, θα ήταν πιο σοφό να έχουμε ένα αμετάβλητο ρεκόρ που κανείς δεν μπορεί να αλλάξει.

Ωστόσο, είναι περισσότερο από πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τη δημόσια πλατφόρμα Ethereum για αυτό.

Εμπορικές συναλλαγές

 • Μιζούχο

Η Mizuho βρίσκεται στις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν τη λίστα τεχνολογίας blockchain για τον τομέα του εμπορίου. Στην πραγματικότητα, η τράπεζα ολοκλήρωσε την πρώτη της συναλλαγή χρηματοοικονομικών συναλλαγών με μεγαλύτερη ακρίβεια. Σύμφωνα με αυτούς, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα κοινοποίησης εμπιστευτικών δεδομένων και εγγράφων στην πλατφόρμα με άλλα μέρη.

Εν πάση περιπτώσει, σκοπεύουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα στο μέλλον.

 • ΑΝΖ

Η ANZ είναι μία από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν επίσης τεχνολογία blockchain. Μαζί με τα άλλα 6 μέλη, η εταιρεία δημιούργησε μια κοινοπραξία για τους εμπορικούς τομείς. Εν πάση περιπτώσει, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ ηγείται του έργου μέχρι στιγμής, και ο στόχος είναι να επεξεργαστεί κάθε έγγραφο και να τα κάνει ψηφιακά. Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα σχεδιάζει επίσης να απαλλαγεί από τυχόν διπλότυπα δεδομένα και να παρέχει μόνο ένα πραγματικό στοιχείο για οποιοδήποτε έγγραφο.

 • Scotiabank

Η Scotiabank χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Alphapoint για τον εμπορικό τομέα. Παρόλο που στέλνουν ήδη δοκιμαστικά έγγραφα συναλλαγών για να ελέγξουν πώς λειτουργεί η πλατφόρμα. Προς το παρόν, συνεχίζονται, οπότε είναι ασφαλές να πούμε ότι το έργο έκανε καλή δουλειά. Το έργο θα σας βοηθήσει να ψηφιοποιήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία, να διαχειριστείτε τα χαρτιά συναλλαγών και πολλά άλλα.

 • SEB

Η SEB είναι επίσης στην θέση διαπραγμάτευσης με το blockchain. Επιπλέον, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Trade360 της CGI για το χειρισμό όλων των κανονισμών και συναλλαγών τους. Το καλύτερο μέρος είναι ότι η πλατφόρμα είναι πλήρως ικανή να χειρίζεται τις οικονομικές πτυχές των συναλλαγών και προσφέρει επίσης μια ισχυρή αρχιτεκτονική.

 • Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας

Η People’s Bank of China αναζητά λύσεις blockchain για χάρη της εμπορικής επιχείρησης. Εν πάση περιπτώσει, η πλατφόρμα στην οποία εργάζονται θα έχει ένα οικοσύστημα στο οποίο οι εταιρείες μπορούν να κάνουν άνετα τις διασυνοριακές συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ, στην περιοχή του Μακάο, και στο Γκουανγκντόνγκ..

ΙΩΤ

 • Μάερσκ

Μαζί με την IBM, η Maersk συνεργάζεται με την τεχνολογία blockchain για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αλλά για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν συστήματα IoT που βασίζονται σε blockchain για να έχουν διαφάνεια στην πλατφόρμα. Χρησιμοποιώντας συσκευές IoT, κάθε διαδικασία θα είναι online και θα συνδέεται στην πλατφόρμα. Έτσι, θα είναι εύκολο να παρακολουθείτε τις συνθήκες τους.

 • Τράπεζα της Κοινοπολιτείας

Ένα άλλο δροσερό παράδειγμα στον τομέα blockchain IoT είναι η τράπεζα της Κοινοπολιτείας. Χρησιμοποιούν το κατανεμημένο καθολικό για να απαλλαγούν από δύο σημαντικά ζητήματα του παγκόσμιου εμπορίου και της ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων. Εν πάση περιπτώσει, η ενσωμάτωση του IoT στο σύστημα blockchain τους βοηθά να παρακολουθούν όλες τις διαδικασίες του παγκόσμιου εμπορίου σε πραγματικό χρόνο.

Ας δούμε ποιος χρησιμοποιεί το blockchain στο επόμενο μέρος!

 • Βαν Ντόρπ

Ο Van Dorp χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία για τον τομέα IoT. Στην πραγματικότητα, συνεργάζονται με την Timeseries για να ξεκινήσουν ένα έξυπνο οικιακό έργο όπου κάθε έξυπνη οικιακή συσκευή θα είναι συνδεδεμένη στην πλατφόρμα blockchain.

Καθώς το blockchain είναι ασφαλές, οι έξυπνες οικιακές συσκευές θα έχουν πλήρη ασφάλεια ενώ επικοινωνούν μεταξύ τους.

 • Smart Electric Power Alliance

Μια άλλη φοβερή λύση στη βιομηχανία IoT είναι το έργο στο οποίο εργάζεται ο SEPA. Χρησιμοποιώντας συσκευές IoT και blockchain, σκοπεύουν να ασφαλίσουν τους τρόπους τροφοδοσίας και να προσφέρουν καθαρή ενέργεια για εκπαίδευση, έρευνα και πολλά άλλα. Βασικά, καθώς οι συσκευές IoT είναι ευάλωτες, χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να την ασφαλίσουν.

 • ΜακΚέσον

Αυτό το έργο που βασίζεται στο IoT προορίζεται και για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Η λύση της MediLedger περιλαμβάνει πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς και χονδρεμπόρους. Μεταξύ αυτών, οι McKesson, AmerisourceBergen και Pfizer ξεχωρίζουν περισσότερο. Καθώς οι συσκευές IoT θα παρακολουθούν τα προϊόντα, το συνδέουν με blockchain για να προσφέρουν υψηλή ασφάλεια.

Ας δούμε ποιος χρησιμοποιεί το blockchain στο επόμενο μέρος!

Επίσης, ελέγξτε: Πρακτικές περιπτώσεις χρήσης του Blockchain

Ταξίδι

 • Singapore Airlines

Η Blockchain αναλαμβάνει επίσης την ταξιδιωτική βιομηχανία. Η Singapore Airlines χρησιμοποιεί ήδη την τεχνολογία για να προσφέρει προσφορές βασισμένες στην αφοσίωση στους πελάτες τους. Εν πάση περιπτώσει, χρησιμοποιούν το KrisPay για να προσφέρουν προσφορές για τους πιστούς πελάτες τους. Έτσι, οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα και να κατεβάσουν την εφαρμογή τους από το play store.

 • Εθνική αεροπορική εταιρεία των ΗΑΕ

Η εθνική αεροπορική εταιρεία των ΗΑΕ, η Etihad Airways, συνεργάζεται με την Winding Tree. Το Winding Tree είναι στην πραγματικότητα μια πλατφόρμα ταξιδιού που προσφέρει διάφορα χαρακτηριστικά και χρησιμοποιεί τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού για την τροφοδοσία του συστήματος.

Εν πάση περιπτώσει, η αεροπορική εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να διερευνήσει ευκαιρίες που μπορούν να αυξήσουν την προσέγγιση των πελατών τους και να κάνουν το Αμπού Ντάμπι έναν εξωτικό προορισμό.

 • Lufthansa

Η Lufthansa Industry Solutions είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Και για να αξιοποιήσουν τις πραγματικές δυνατότητες του blockchain, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία Blockchain for Aviation (BC4A). Εδώ, σκοπεύουν να συμπεριλάβουν συμμετέχοντες όπως κατασκευαστές αεροσκαφών, πάροχοι εφοδιαστικής, πάροχοι υπηρεσιών MRO, προγραμματιστές λογισμικού και πολλά άλλα.

Ας προχωρήσουμε στην επόμενη εταιρεία σε αυτό που οι εταιρείες χρησιμοποιούν τον τεχνολογικό οδηγό blockchain.

 • Delta Airlines

Η Delta Airlines είναι πολύ πίσω στον αγώνα blockchain. Πρόσφατα, δήλωσαν ότι εργάζονται σε chatbots με τεχνολογία blockchain που μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές τα οφέλη που θέλουν. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας αυτό το chatbot, η εταιρεία μπορεί να ελευθερώσει τους πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών και να επικεντρωθεί περισσότερο σε θέματα υψηλής ποιότητας των πελατών τους.

 • βρετανικές Αερογραμμές

Η British Airways συνεργάζεται με το VChain εκκίνησης για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών ελέγχου ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, οι διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας απαιτούν πολύ χρόνο και πόρους. Μερικές φορές μπορεί ακόμη και να καθυστερήσει τις πτήσεις, κάτι που αποτελεί μεγάλη ταλαιπωρία τόσο για τις αεροπορικές εταιρείες όσο και για τους πελάτες.

Έτσι, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, μπορούν να εξασφαλίσουν ταχύτερη απόδοση.

Ας προχωρήσουμε στην επόμενη εταιρεία σε αυτό που οι εταιρείες χρησιμοποιούν τον τεχνολογικό οδηγό blockchain.

Διαβάστε τώρα: Τι είναι το Private Blockchain?

Ακίνητα

 • Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων Brookfield

Είναι μία από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Η Brookfield Asset Management είναι μία από τις πολύ γνωστές εταιρείες στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το blockchain και σχεδιάζουν να το ενσωματώσουν ως μέρος των συστημάτων τους. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, σκοπεύουν να μειώσουν το κόστος συναλλαγής και να αυτοματοποιήσουν τις επαφές.

 • Σύνδεση REIT, Χονγκ Κονγκ

Allinfra και Link REIT, το Χονγκ Κονγκ συνεργάζεται για να εργαστεί σε ένα έργο blockchain για τους τομείς των ακινήτων. Βασικά, θα εργαστούν στο πιλοτικό έργο για να ελέγξουν πώς το blockchain μπορεί να βοηθήσει τον τομέα των ακινήτων. Εν πάση περιπτώσει, σκοπεύουν να εισαγάγουν μια βιώσιμη υποδομή που υποστηρίζεται από το blockchain.

 • JLL

Η JLL είναι μια άλλη από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain. Αυτή τη στιγμή το χρησιμοποιούν στην εκτίμηση εμπορικών ακινήτων στην Ισπανία. Σύμφωνα με αυτούς, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο στην κατασκευή και τη χρηματοδότηση του τομέα ακινήτων, ακόμη και στην πώληση και ενοικίαση ακινήτων. Κυρίως η πρωτοβουλία προήλθε από την JLL Japan.

 • Γουέστφιλντ

Η Westfield χρησιμοποιεί blockchain για εγγυήσεις τράπεζας ακινήτων. Είναι κυρίως για τα άτομα που είναι μισθωτές στις λιανικές αγορές. Εν πάση περιπτώσει, το ζωντανό έργο του Westfield θα διαρκέσει οκτώ εβδομάδες και θα καθορίσει εάν η τεχνολογία λειτουργεί για αυτούς ή όχι. Ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξο ότι θα τους βοηθήσει να εκδώσουν εμπορικές μισθώσεις εύκολα.

 • Κολίντγουελ Μπάνκερ

Μια άλλη από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain είναι η Coldwell Banker. Προς το παρόν, είναι ενεργός πελάτης της εταιρείας Propy. Βασικά, η Coldwell χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να παραθέσει πωλητές και αντιπροσώπους, καθώς και να προσφέρει συναλλαγές. Επιπλέον, με αυτήν την πλατφόρμα, μπορούν να εξασφαλίσουν όλες τις συναλλαγές και τα συμβόλαιά τους χωρίς προβλήματα.

Δεν γνωρίζετε για τους διαφορετικούς τύπους τεχνολογίας Blockchain; Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για τους τύπους Blockchain.

Κυβέρνηση

 • Κυβέρνηση του Ντουμπάι

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι στοχεύει στην πρώτη έξυπνη πόλη στον κόσμο έως το 2021. Γι ‘αυτό, δημιούργησαν το κυβερνητικό γραφείο Smart Dubai και συνεργάστηκαν με μια σειρά εταιρειών τεχνολογίας για τον εξορθολογισμό του μελλοντικού σχεδίου της έξυπνης πόλης τους. Και για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν επίσης blockchain.

Επιπλέον, έχουν ήδη λίγους τομείς που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και σχεδιάζουν να την συμπεριλάβουν και σε άλλους τομείς.

 • Μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ πρόκειται να δημιουργήσει το διοικητικό της σύστημα που βασίζεται σε blockchain. Επιπλέον, μαζί με το έργο, οι κάτοικοι της πόλης θα έχουν S-coin που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για δημόσιες υπηρεσίες. Επιπλέον, μπορούν επίσης να εξαργυρώσουν αυτά τα νομίσματα για ανταμοιβές. Μπορούν επίσης να πληρώνουν φόρους και να συμμετέχουν σε κοινές γνώμες μέσω της πλατφόρμας.

 • Lantmäteriet

Η Lantmäteriet είναι η αρχή κτηματολογίου της Σουηδίας και τώρα συνεργάζεται με τράπεζες και επιχειρήσεις για ένα πιλοτικό έργο blockchain. Σύμφωνα με αυτούς, η αγορά ενός ακινήτου είναι πολύ χρονοβόρα και με το blockchain, μπορεί να εξοικονομήσει πόρους και χρόνο και τα δύο. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα έγγραφα θα ήταν σε ψηφιακή μορφή χωρίς να αφήνουν ίχνη χαρτιού.

 • Εθνική Αρχή Ναρκωτικών της Ουγκάντα

Η Εθνική Αρχή Ναρκωτικών της Ουγκάντα ​​συνεργάζεται με τη MediConnect για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πλαστών ναρκωτικών της χώρας τους. Σύμφωνα με αυτούς, το έργο θα παρακολουθεί όλα τα φάρμακα από τις φαρμακευτικές εταιρείες για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να τα κλέψει ή να τα αντικαταστήσει με ψεύτικα.

 • Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης ηγείται ενός έργου που βασίζεται σε blockchain και προσφέρει πληρωμές σε διαφορετικά νομίσματα στο ίδιο δίκτυο. Σε συνεργασία με τους Temasek και J.P. Morgan, η MAS σχεδιάζει να βελτιώσει τη συνολική οικονομική απόδοση των επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Προς το παρόν, το δοκιμάζουν ακόμα για βιομηχανικές εφαρμογές.

Ελέγξτε επίσης την παρουσίαση τεχνολογίας Blockchain και δείτε μια λεπτομερή επισκόπηση της τεχνολογίας Blockchain

Εκκαθάριση

Το Blockchain είναι πραγματικά μια ανατρεπτική δύναμη που κανείς δεν μπορεί να εξημερώσει. Διαλύει ήδη πολλές βιομηχανίες και σύντομα, θα διαταράξει κάθε αγορά στον κόσμο. Προς το παρόν, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain πραγματικά εξασφαλίζουν τη θέση τους στο μεταβαλλόμενο οικοσύστημα.

Στην πραγματικότητα, είναι προφανές ότι οι εταιρείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλότερο πρόβλημα εάν αποφύγουν να επενδύσουν στην τεχνολογία. Έτσι, αν δεν έχετε υιοθετήσει μια λύση blockchain για την επιχείρησή σας μέχρι τώρα, είναι καιρός να εξετάσετε το blockchain.

Εάν είστε αρχάριος και σκοπεύετε να ξεκινήσετε μια καριέρα στο blockchain, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εσάς στον κλάδο. Εγγραφείτε λοιπόν στο Free Enterprise Blockchain Fundamentals Course και θέστε τα θεμέλια για μια λαμπρή καριέρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map