Κορυφαία 7 επιχειρηματικά μοντέλα Blockchain επιχειρήσεων

Όλο και περισσότερες εταιρικές εταιρείες είναι πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν το blockchain στην επιχείρησή τους. Ας συζητήσουμε μερικά από τα κορυφαία επιχειρηματικά μοντέλα blockchain για εταιρικές εταιρείες.

Το Blockchain έχει τραβήξει την προσοχή των διαφόρων βιομηχανικών κλάδων εκεί έξω. Όχι μόνο αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, αλλά επιτρέπει επίσης την εξέλιξη της καινοτομίας με ταχύ ρυθμό.

Γι ‘αυτό θα βρείτε πολλές εταιρείες που υιοθετούν blockchain. Αυτές οι ίδιες εταιρείες ασχολούνται επίσης με το blockchain καθιστώντας το πιο εφικτό για πιο γενική εφαρμογή.

Με την καινοτομία στο προσκήνιο, είμαστε επίσης μάρτυρες της αύξησης της χρήσης επιχειρηματικών μοντέλων blockchain. Στο σημερινό άρθρο, θα διερευνήσουμε τα επιχειρηματικά μοντέλα blockchain.

Η αποκέντρωση έχει πράγματι αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα γύρω μας και τα λύουμε με μοναδικό τρόπο. Όχι μόνο αυτό, αλλά επίσης ανοίγει πολλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις εκεί έξω. Λοιπόν, πώς το προσεγγίζουν; Η λύση είναι να βρείτε τα σωστά επιχειρηματικά μοντέλα blockchain και να τα εφαρμόσετε σωστά.

Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα Blockchain

Γιατί χρειαζόμαστε επιχειρηματικά μοντέλα Blockchain?

Το ίδιο το Blockchain είναι ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο. Με το blockchain, οι οργανισμοί μπορούν να μετατρέψουν την επιχείρησή τους σε μια πλατφόρμα αποκέντρωσης, η οποία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής τους. Αλλάζει τις οντότητες, τη ροή των συναλλαγών, τα κέρδη, και επίσης διασφαλίζει ότι η ανάπτυξη διατηρείται κατά τη διάρκεια της αλλαγής.

Από την έλευση του bitcoin το 2009, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου το blockchain απέτυχε ή τουλάχιστον οι εφαρμογές blockchain απέτυχαν άσχημα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον τρόπο με τον οποίο συνέβη η εφαρμογή, αλλά και λόγω του ελαττωματικού επιχειρηματικού μοντέλου των εταιρειών.

Επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται σε blockchain όπως το επιχειρηματικό μοντέλο The BitConnect δεν ήταν παρά ένα σχέδιο Ponzi. Υπάρχουν επίσης άλλα μοντέλα που εκμεταλλεύονται τους εύθραυστους ανθρώπους εκεί έξω. Θα αγνοήσουμε όλα αυτά τα είδη απάτες και θα επικεντρωθούμε αποκλειστικά σε μοντέλα επιχειρηματικής στρατηγικής legit blockchain.

Από τεχνική άποψη, χρειαζόμαστε ένα επιχειρηματικό μοντέλο βασισμένο σε blockchain που βελτιώνει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και ωφελεί τους τελικούς χρήστες.

Το επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται σε blockchain θα πρέπει επίσης να αρχίσει να εστιάζει στους επιχειρηματίες και όχι στους επενδυτές. Αυτό θα κάνει τα έργα να επικεντρώνονται στη χρησιμότητα και όχι στην αξία στην αγορά. Το SuchApp είναι ένα από τα έργα που επικεντρώνονται στη χρησιμότητα παρέχοντας μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων με τεχνολογία blockchain Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρηματικές ιδέες blockchain θα πρέπει να λειτουργούν τόσο σε μακροοικονομικό όσο και σε μικρο επίπεδο, ωφελώντας τους εσωτερικούς υπαλλήλους της εταιρείας καθώς και τους τελικούς χρήστες.

Διαβάστε περισσότερα: 6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε


Κατανόηση του παραδοσιακού επιχειρηματικού μοντέλου

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τα μοντέλα επιχειρηματικής στρατηγικής blockchain, πρέπει πρώτα να μάθουμε περισσότερα για το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο. Όλες οι επιχειρήσεις εκεί έξω που δεν χρησιμοποιούν χρήση blockchain, παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο.

Παρέχουν ουσιαστικά υπηρεσίες ή αγαθά και κερδίζουν κέρδος από εκεί. Οι καταναλωτές αγοράζουν το προϊόν ή την υπηρεσία με καθορισμένη τιμή.

Οι τιμές καθορίζονται ανάλογα και αποτελούνται από όλους τους μισθούς ή άλλα έξοδα που η επιχείρηση έχει ή μπορεί να έχει κατά τη διαδικασία παροχής της υπηρεσίας ή του προϊόντος. Κάθε επιχείρηση έχει έναν διαφορετικό τρόπο χειρισμού της επιχείρησης. Ωστόσο, χρησιμοποιούν ένα βασικό συγκεντρωτικό μοντέλο.

Το μοντέλο αποτελείται από τέσσερις κύριες οντότητες. Περιλαμβάνει τους ιδιοκτήτες ή τους μετόχους, τον οργανισμό, τους πελάτες και τους υπαλλήλους.

Μάθετε πώς μπορείτε υλοποίηση blockchain για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας τώρα!

Το επιχειρηματικό μοντέλο Blockchain

Κορυφαία επιχειρηματικά μοντέλα Blockchain

Πολλά πράγματα αλλάζουν με το επιχειρηματικό μοντέλο blockchain. Πρώτα απ ‘όλα, είναι η αποκέντρωση, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια κεντρική αρχή. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα όταν πρόκειται για επιχειρηματικά μοντέλα blockchain.

Το dApps, για παράδειγμα, παρέχει εργασία απευθείας χάρη στις συναλλαγές peer-to-peer. Καταργεί την ανάγκη για μια κεντρική αρχή και τυχόν διαμεσολαβητές. Η ικανότητα δημιουργίας ενός αξιόπιστου δικτύου είναι επαναστατική, για να πούμε το τελευταίο.

Λοιπόν, ποιες οντότητες δεν υπάρχουν στην εφαρμογή dApps; Πρώτον, δεν υπάρχουν υπάλληλοι ή μέτοχοι. Δεύτερον, δεν ανήκει σε κανέναν, γεγονός που καθιστά το επιχειρηματικό μοντέλο μια προσοδοφόρα προοπτική για τους χρήστες. Ωστόσο, αν προχωρήσουμε βαθιά, μπορούμε να πούμε ότι οι χρήστες είναι οι ίδιοι υπάλληλοι ή ιδιοκτήτες, αλλά ο ρόλος και ο αντίκτυπός τους αλλάζουν δραστικά σε αυτό το μοντέλο blockchain.

Κερδίζοντας κέρδος

Αλλά, πώς το παραπάνω επιχειρηματικό μοντέλο με βάση το blockchain αποφέρει κέρδος; Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μάρκες για να κερδίσετε. Όποιος βοηθά το blockchain να επιτύχει συναίνεση ανταμείβεται με το διακριτικό που έχει αξία. Η αξία, ωστόσο, εξαρτάται από την κατάσταση της αγοράς. Το Bitcoin, για παράδειγμα, προσφέρει στους ανθρακωρύχους την ευκαιρία να κάνουν κέρδος συμβάλλοντας στο δίκτυο.

Όλα φαίνονται υπέροχα, αλλά τι γίνεται με τον οργανισμό ή την επιχείρηση που ξεκίνησε την επιχείρηση για να κερδίσει χρήματα; Το κάνουν κρατώντας κάποιο ποσό των διακριτικών για τον εαυτό τους.

Αρχικά, η τιμή του διακριτικού ορίζεται σε μια προκαθορισμένη τιμή και πωλείται σε ενδιαφερόμενους επενδυτές μέσω ICO. Ωστόσο, η αξία του διακριτικού μετά την κυκλοφορία στην αγορά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η κατάσταση της αγοράς, η αποτίμηση της επιχείρησης και η κατάσταση της επιχείρησης στο τρέχον σενάριο της αγοράς.

Η διαδικασία crowdfunding δίνει στους πρώτους υιοθέτες την ευκαιρία να επενδύσουν στην επιχείρηση, δίνοντάς τους μια καλύτερη ευκαιρία να κάνουν κέρδη. Κατά την αρχική διαδικασία ICO, η τιμή των στοιχείων κρυπτογράφησης ή του διακριτικού είναι χαμηλή. Με αυτόν τον τρόπο, οι προγραμματιστές ή ο οργανισμός λαμβάνουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για να κάνουν το έργο τους πραγματικότητα.

Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε λήψη και αποθήκευση αυτού του οδηγού ως έκδοση pdf του επιχειρηματικού μοντέλου blockchain.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Διαφορετικοί τύποι επιχειρηματικών μοντέλων Blockchain

Τώρα που έχουμε δημιουργήσει μια βασική κατανόηση των παραδοσιακών μοντέλων blockchain και πώς η επιχείρηση βγάζει χρήματα από αυτά, ας συζητήσουμε τα κορυφαία επιχειρηματικά μοντέλα blockchain ή ιδέες εκεί έξω.

Επιχειρηματικό μοντέλο P2P Blockchain

Το επιχειρηματικό μοντέλο P2P προσφέρει μια επιχείρηση που βασίζεται σε ομότιμους. Η τεχνολογία Blockchain ήταν πάντα ομότιμη. Το P2P blockchain επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να αλληλεπιδρούν απευθείας μεταξύ τους. Αυτό το καθιστά μέρος σχεδόν όλων των άλλων μοντέλων blockchain που έχουμε συζητήσει προηγουμένως. Το επιχειρηματικό μοντέλο P2P μπορεί να δημιουργήσει έσοδα με πολλούς τρόπους, όπως μάρκες, BaaS ή χρεώσεις συναλλαγών.

Το IPFS, ένα διαπλανητικό σύστημα αρχείων, εκμεταλλεύεται το επιχειρηματικό μοντέλο blockchain. Επίσης, υπάρχει ένα λογισμικό εξόρυξης που θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τον αχρησιμοποίητο αποθηκευτικό τους χώρο. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε λήψη και αποθήκευση αυτού του οδηγού ως έκδοση pdf του επιχειρηματικού μοντέλου blockchain.

Blockchain ως επιχειρηματικό μοντέλο υπηρεσίας (Baas)

Το Blockchain ως υπηρεσία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιχειρηματικά μοντέλα blockchain ή ιδέες εκεί έξω. Έχει να κάνει με ένα οικοσύστημα για άλλες επιχειρήσεις να διαχειρίζονται το σύστημα blockchain. Σε αυτό το οικοσύστημα, οι εταιρείες μπορούν να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν και να κάνουν έρευνα. Αυτήν τη στιγμή, η Microsoft (Azure), η Amazon (AWS), η IBM (BlueMix) κ.λπ., προσφέρουν το blockchain ως υπηρεσία (BaaS) και αποτελούν το τέλειο παράδειγμα του αποκεντρωμένου επιχειρηματικού παραδείγματος.

Οι τελικοί χρήστες (σε αυτήν την περίπτωση, επιχειρήσεις, νεοσύστατες επιχειρήσεις ή οργανισμοί) δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το πώς λειτουργεί το blockchain και δεν χρειάζεται να το ρυθμίσετε πριν το επεξεργαστούν. Το BaaS εξαλείφει επίσης την ανάγκη για υλικό, το οποίο με τη σειρά του δίνει τη δυνατότητα σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, εταιρείες ή οργανισμούς να επικεντρωθούν στον κύκλο ανάπτυξής τους.

Οι περισσότερες από τις τρέχουσες λύσεις blockchain, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin και Ethereum, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υπηρεσία. Ένα τέτοιο παράδειγμα περιλαμβάνει το EBaas, το Ethereum Blockchain ως υπηρεσία (EBaaS). Η υπηρεσία διαχειρίζεται και παρέχεται από τη Microsoft σε συνεργασία με το ConsenSys.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία Blockchain; Ανατρέξτε στον οδηγό ορισμού blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Token Economy – Επιχειρηματικό μοντέλο Utility Token

Το επιχειρηματικό μοντέλο βοηθητικών συμβόλων είναι διαδεδομένο στον κλάδο. Έχουμε επίσης συζητήσει νωρίτερα στην ανάρτηση όπου προσπαθούμε να κατανοήσουμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο blockchain μέσω των ματιών του επιχειρηματικού μοντέλου token. Επί του παρόντος, υπάρχουν τόνοι νεοσύστατων επιχειρήσεων, επιχειρήσεων ή ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιούν μοντέλο blockchain βασισμένο σε βοηθητικά προγράμματα. Το Ripple είναι επίσης ένα βοηθητικό διακριτικό καθώς τροφοδοτεί το δίκτυο και διευκολύνει τις δραστηριότητες του δικτύου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Οι επιχειρήσεις κρατούν μερικά από τα βοηθητικά σύμβολα και αποδεσμεύουν τα υπόλοιπα για τη λειτουργικότητα του δικτύου. Κάνουν κέρδος όταν αλλάζει η αξία του διακριτικού βοηθητικού προγράμματος. Η ιδέα της συνεργασίας με μάρκες μπορεί να συνοψιστεί με τη λέξη «Tokenomics».

Το βοηθητικό πρόγραμμα διακριτικών θα πρέπει να έχει τρεις πολύτιμες μεταβλητές. Για παράδειγμα, θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο ρόλο, χαρακτηριστικά και σκοπό.

Προϊόντα λογισμικού με βάση το Blockchain

Η έννοια του blockchain παρουσιάστηκε το 2009. Ωστόσο, τώρα, η ανάγκη για blockchain είναι περισσότερο από ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγάλοι παλιοί παίκτες πρέπει να υιοθετήσουν το blockchain νωρίτερα.

Ο ευκολότερος τρόπος για τους συνεργάτες να το κάνουν είναι να αγοράσουν μια λύση blockchain και να την ενσωματώσουν στο σύστημά τους. Αυτό δημιουργεί τις εταιρείες blockchain που δημιουργούν μια λύση και στη συνέχεια τις πωλούν σε μεγαλύτερες εταιρείες. Η παροχή τεχνολογίας blockchain σε άλλους οργανισμούς μπορεί να είναι εξαιρετικά κερδοφόρα, καθώς δεν θα λαμβάνουν μόνο λογικές πληρωμές εκ των προτέρων. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να παρέχουν υποστήριξη μετά την εφαρμογή.

Ένας άλλος πιθανός λόγος για την απόκτηση μιας λύσης λογισμικού που βασίζεται σε blockchain είναι η έλλειψη ταλέντων στην αγορά. Οι εταιρείες δεν θέλουν να περάσουν από τη διαδικασία απόκτησης ταλέντων. Γι ‘αυτό είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να αγοράσουν μια λύση blockchain που ταιριάζει στις απαιτήσεις τους.

Δείτε τις κορυφαίες 50 εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Πλατφόρμες ανάπτυξης

Η συνολική ιδέα του blockchain βρίσκεται ακόμα στο αρχικό της στάδιο. Πολλή ανάπτυξη και έρευνα πηγαίνει στο blockchain καθώς οι νεοσύστατες επιχειρήσεις προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα με μοναδικό τρόπο. Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο αποκεντρωμένο επιχειρηματικό μας μοντέλο, γνωστό ως πλατφόρμες ανάπτυξης.

Οι εταιρείες σήμερα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη εφαρμογών που μπορούν να οδηγήσουν σε υποδομή blockchain. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να προβληθούν χρησιμοποιώντας blockchain και cloud στον τελικό χρήστη παρέχοντας ταχεία ανάπτυξη.

Το Hyperledger είναι ένα από αυτά τα παραδείγματα που παρέχει εργαλεία, πλαίσια και οδηγίες για την ανάπτυξη blockchain. Το κλειδί εδώ είναι η ταχεία ανάπτυξη και προσπαθούν να κάνουν ακριβώς αυτό.

Χρέωση χρέωσης δικτύου

Ένα άλλο πολύ επιχειρηματικό μοντέλο είναι να συνδέεται μια χρέωση δικτύου με το ίδιο το blockchain. Αυτός ο τύπος επιχειρηματικού μοντέλου blockchain ισχύει και για τις δύο λύσεις blockchain όπως το Ethereum ή το dApps που χρεώνουν ένα μικρό ποσό για τον χρήστη για διαφορετικές δραστηριότητες στο δίκτυο. Για παράδειγμα, το δίκτυο Ethereum χρεώνει τους προγραμματιστές Ethereum για τη δημοσίευση του dApp τους. Το ίδιο ισχύει και για το NEO, το οποίο έχει χρέωση για δημοσίευση dApp.

Επαγγελματικές υπηρεσίες Blockchain

Το τελευταίο επιχειρηματικό μοντέλο blockchain που πρόκειται να συζητήσουμε είναι οι επαγγελματικές υπηρεσίες Blockchain. Αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται από κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης εμπειρογνωμόνων σε νεοσύστατες επιχειρήσεις ή άλλες επιχειρήσεις για να τις προετοιμάσουν με το blockchain.

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση θα ήθελε κάποιος να δημιουργήσει το προσαρμοσμένο έργο blockchain. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούν να προσλάβουν εταιρείες όπως η Deloitte, η IBM ή άλλοι για να ολοκληρώσουν το έργο για αυτές.

Το κλειδί εδώ είναι να μην επενδύσουμε στο υλικό, το λογισμικό ή τη δημιουργία ομάδων, αλλά να πάρουμε άμεσα τις υπηρεσίες εταιρειών που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της ανάπτυξης blockchain. Μπορείτε επίσης να βρείτε μικρότερους παίκτες σε αυτήν την αγορά.

Συνολικά, είναι ένα εξαιρετικό επιχειρηματικό μοντέλο blockchain για ταλαντούχους επαγγελματίες blockchain που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητές τους για να κάνουν επιχειρήσεις.

Υπάρχουν και άλλες μορφές επαγγελματικών υπηρεσιών blockchain. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες που υποστηρίζουν blockchain προσφέρουν υπηρεσίες που σχετίζονται με blockchain, όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες, ανάπτυξη νομικών εγγράφων ή έλεγχος της επιχείρησης.

Διαβάστε περισσότερα: Χρήση Blockchain: Λίστα 20+ περιπτώσεων χρήσης τεχνολογίας Blockchain

Συμπερασματικές σκέψεις

Εν ολίγοις, μια εταιρεία blockchain γενικά κερδίζει χρήματα χρησιμοποιώντας μία από τις ακόλουθες μεθόδους. Ας τα συζητήσουμε παρακάτω ένα προς ένα.

  1. Χρέωση δικτύου: Η εταιρεία ή ο οργανισμός κερδίζει χρήματα επιβάλλοντας τέλος δικτύου.
  2. Token Economy: Τα βοηθητικά διακριτικά χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση διαφορετικών δραστηριοτήτων στο δίκτυο. Είναι ένα στοιχείο κρυπτογράφησης που πρέπει να αγοράσουν οι χρήστες.
  3. Προϊόντα λογισμικού με βάση το Blockchain: Οι εταιρείες Blockchain μπορούν επίσης να κερδίσουν χρήματα παρέχοντας τη λύση τους σε άλλες εταιρείες.

Το επιχειρηματικό μοντέλο μπορεί επίσης να είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών ιδεών και εξαρτάται πλήρως από το τι θέλει να κάνει η επιχείρηση. Δεν υπάρχει σκληρός και γρήγορος κανόνας για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα επιχειρηματικό μοντέλο. Οι εταιρείες ή οι οργανισμοί είναι ελεύθεροι να πειραματιστούν με τον τρόπο που θέλουν.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις επιχειρηματικές διαδικασίες blockchain, προτείνουμε να εγγραφείτε στο δωρεάν μάθημα blockchain. Ξεκινήστε το ταξίδι σας blockchain τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map