AI Blockchain: Μια ματιά στο μέλλον

Σήμερα, δύο νέες τεχνολογίες βρυχθούν στον κόσμο της τεχνολογίας – Τεχνητή Νοημοσύνη και Blockchain. Και οι δύο αυτές τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στον κόσμο. Αλλά το πιο συζητημένο θέμα μέχρι στιγμής είναι ότι, εάν αυτά τα δύο μπορούν πραγματικά να είναι ευεργετικά το ένα για το άλλο.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το blockchain έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα αποκεντρωμένο σύστημα καθολικών και πολλοί έχουν ήδη υιοθετήσει την τεχνολογία. Από την άλλη πλευρά, η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχισε επίσης να βελτιστοποιεί τις διαδικασίες προς όφελός μας.

Αλλά μπορεί το AI βασισμένο σε blockchain να είναι το επόμενο τεχνολογικό ορόσημο; Λοιπόν, ας δούμε αν το blockchain είναι πραγματικά ικανό να τροφοδοτήσει AI ή όχι.

Contents

Εισαγωγή στο Blockchain + AI Infographic

Πίνακας Περιεχομένων

Κεφάλαιο-1: AI Blockchain – Μια ματιά μέσα στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Κεφάλαιο-2: Ποιο είναι το τρέχον τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης?
Κεφάλαιο-3: Ρόλος Blockchains στην τεχνολογία AI
Κεφάλαιο-4: Αξιοσημείωτο Blockchain AI PAAS
Κεφάλαιο-5: Συνοψίζοντας

 

Κεφάλαιο-1: AI Blockchain – Μια ματιά μέσα στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Artificial Intelligent είναι η προσομοίωση της ανθρώπινης νοημοσύνης μέσω συστημάτων υπολογιστών. Συνήθως, αυτά τα συστήματα υπολογιστών προγραμματίζονται με τρόπο ώστε να μιμούνται ανθρώπινες ενέργειες. Προφανώς, η διαδικασία είναι εντελώς περίπλοκη καθώς οι ανθρώπινες δραστηριότητες είναι πολύπλοκες για προσομοίωση.

Αλλά η πρωταρχική ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης θα ήταν υπερβολικά ορθολογική όπως οι άνθρωποι και θα αναλάβει δράσεις με βάση την πνευματική σκέψη. Δεν θα εκτελούν μόνο προγράμματα αλλά θα καταλάβουν και την ιδέα πίσω από αυτό.

Το AI φτάνει σε αυτό το επίπεδο νοημοσύνης μέσω της μεθόδου βαθιάς μάθησης. Τι είναι η βαθιά μάθηση; Ας ανακαλύψουμε!

 

Βαθιά μάθηση: Ο δρόμος προς την ανθρώπινη νοημοσύνη

Αυτή η νέα τεχνική μάθησης είναι στην πραγματικότητα μια μορφή μηχανικής μάθησης. Εδώ, το μοντέλο αλγορίθμου είναι πραγματικά εμπνευσμένο από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Έτσι, εδώ το μηχάνημα θα μάθει από μια μεγάλη ποσότητα δεδομένων. Είναι παρόμοιο με τη μέθοδο μάθησης από εμπειρίες.

Σε αυτήν τη μέθοδο, το AI θα εκτελούσε οποιαδήποτε εργασία επανειλημμένα και θα έβλεπε το αποτέλεσμα. Κάθε φορά που θα αλλάζει ελαφρώς την εργασία για να βελτιώσει την απόδοση. Οι προγραμματιστές προτιμούν πραγματικά αυτήν τη μέθοδο από οποιαδήποτε τυπική μηχανική εκμάθηση.

Η βαθιά μάθηση μπορεί να βοηθήσει το AI να μάθει πώς να σκέφτεται ή να εκτελεί εργασίες που απαιτούν σκέψη εκ των προτέρων. Η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ δροσερή.


 

AI ως υπηρεσία (AIaaS)

Η τεχνητή νοημοσύνη ως υπηρεσία αναφέρεται σε οποιεσδήποτε υπηρεσίες AI που προέρχονται από προβολή τρίτων. Συνήθως, εάν θέλετε να κάνετε οτιδήποτε ως υπηρεσία, τότε θα χρειαζόταν τη δυνατότητα κλήσης από ένα δίκτυο που χρησιμοποιεί το cloud.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε πολλές περιπτώσεις το λογισμικό ή η τεχνολογία θα είναι συνήθως διαθέσιμο από τρίτο προμηθευτή. Θα μπορείτε να κάνετε ορισμένες αλλαγές και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες μετά από αυτό. Μερικές φορές αυτά τα προϊόντα μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως στις ανάγκες σας.

Αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναπτύξουν μόνη τους την τεχνολογία AI ή δεν θέλουν να σπαταλήσουν τους πόρους τους για αυτήν. Η ανάπτυξη μιας τεχνητής νοημοσύνης θα απαιτούσε πολλή χρηματοδότηση και στη συνέχεια η δοκιμή τους απαιτεί πολύ χρόνο.

Έτσι, αυτές οι εταιρείες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν το AI ως υπηρεσία για να ενσωματώσουν την τεχνολογία με τη δική τους. Συνήθως, αυτή η υπηρεσία προσφέρει:

 • Μια επιλογή να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν πόρους για την βασική τους επιχειρηματική τεχνολογία και να χρησιμοποιούν το μοντέλο για ξεχωριστά μέσα.
 • Μια διαφανής λύση μείωσης κόστους.
 • Μειώνει τον κίνδυνο επένδυσης σε περίπτωση που τα πράγματα δεν λειτουργούν.
 • Αυξάνει τα οφέλη από τη χρήση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων.
 • Εξασφαλίζει την ευελιξία της επιχείρησής τους ως AI ως λύση υπηρεσίας είναι πάντα ευέλικτη.

Επί του παρόντος, το 2018, η αγοραία αξία για το AIaaS υπερβαίνει τα 1,52 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ολόκληρη η αγορά θα αυξηθεί σε 10,88 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023.

Λοιπόν, βλέπετε ότι το AIaaS θα ήταν μια από τις κορυφαίες τεχνολογίες στο εγγύς μέλλον, οπότε γιατί να μην αρχίσετε να επενδύετε σε αυτό; Ωστόσο, η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης εξακολουθεί να στερείται με πολλούς τρόπους. Για να το αντιμετωπίσουμε, το Blockchain μπορεί να βοηθήσει και μαζί οι εταιρείες AI blockchain μπορούν να αποτελέσουν το καύσιμο της τεχνολογίας επόμενης γενιάς.

 

Κεφάλαιο-2: Ποιο είναι το τρέχον τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης?

Το πρόβλημα είναι ότι οποιαδήποτε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να αναπτυχθεί όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγάλο αριθμό δεδομένων. Όσο περισσότερα δεδομένα θα πάρει για μάθηση, τόσο καλύτερη θα είναι η παραγωγή. Ωστόσο, αυτό θα απαιτήσει πολλούς δαπανηρούς πόρους και, σαφώς, οι μικρές εταιρείες δεν θα είναι σε θέση να συμβαδίσουν με αυτό.

Οι μεγάλες εταιρείες έχουν το προβάδισμα τώρα. Έχουν τον προϋπολογισμό ή τους πόρους για την ανάπτυξη οποιωνδήποτε εκπαιδευτικών διαδικασιών που απαιτούνται για την τεχνητή νοημοσύνη τους. Εκτός αυτού, μπορούν επίσης να προσλάβουν κορυφαίους ειδικούς για να βοηθήσουν περαιτέρω στη δημιουργία νέας τεχνολογίας.

Από σήμερα, μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon, η Google, το Facebook κατέχει τις κορυφαίες θέσεις. Έτσι, κάθε νέα εταιρεία που θέλει να παίξει στο γήπεδο πρέπει τουλάχιστον να ξεπεράσει αυτούς τους ισχυρούς ανταγωνιστές. Αυτή η κατάσταση δεν είναι τόσο εύκολη.

Το μοντέλο θα απαιτούσε μια τεράστια βάση δεδομένων και το πιο σημαντικό ήταν οικονομικά αποδοτικό.

Το δεύτερο πρόβλημα των σημερινών τεχνολογιών AI είναι ότι όλες είναι συγκεντρωτικές. Όλες οι εταιρείες διατηρούν τις πληροφορίες και προστατεύουν τους αλγόριθμους τους αντί να δημιουργούν τότε ανοιχτού κώδικα.

 

Είναι αξιόπιστη η κεντρική τεχνητή νοημοσύνη?

Η χρήση μιας κεντρικής βάσης δεδομένων για τη διδασκαλία της τεχνητής νοημοσύνης είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμη. Πολλοί ειδικοί υποθέτουν τώρα εάν αυτές οι τεχνολογίες ή οντότητες μπορούν να είναι αξιόπιστες ή όχι. Επειδή οι AIs υποτίθεται ότι είναι μια αμερόληπτη πηγή πληροφοριών όπου θα ήταν σε θέση να αποφασίζει χωρίς πλευρά.

Ωστόσο, πολλές από τις σημερινές AI φαίνεται να είναι λίγο προκατειλημμένες προς τους προγραμματιστές τους. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι μια εταιρεία “X” δημιούργησε μια νέα τεχνολογία AI. Ωστόσο, όποτε αναμένεται να λάβει αποφάσεις για το ευρύτερο καλό, φαίνεται να ισχύει για εκείνη που ωφελεί περισσότερο την εταιρεία “X”.

Έχουμε ήδη δει πολλές μελέτες για να αποδείξουμε αυτό το γεγονός, και αν συνεχιστεί τότε, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να επιτύχουμε την ιδανική AI όπως χρειαζόμαστε.

Σε ένα συγκεντρωτικό πεδίο, οι κορυφαίες εταιρείες δεν μας δίνουν πρόσβαση για να δούμε πώς εκπαιδεύουν τα AI τους, επομένως δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε πλήρως.

Αυτό δημιουργεί επίσης απειλή για την ασφάλεια. Οι αλγόριθμοι διαπραγματεύονται επίσης κρυφά, οπότε ξέρει τι ακριβώς εκπαιδεύεται το AI. Ποτέ δεν ξέρεις πώς ένα AI μπορεί να επηρεάσει το σύστημα και αν άλλοι διαγωνισμοί θα το πληρώσουν ή όχι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο να απαλλαγείτε από αυτά τα ελαττώματα και να επικρατήσετε δικαιοσύνη στην αγορά Οι εταιρείες AI blockchain μπορούν να είναι η μόνη λύση. Έτσι, ένα αποκεντρωμένο δίκτυο μπορεί πραγματικά να αλλάξει το σενάριο και με τις εταιρείες blockchain AI πολλές μπορούν να επενδύσουν σε AI.

 

Το κόστος είναι πολύ υψηλό

Η τεχνολογία AI είναι εξαιρετικά συναρπαστική και μπορεί να μας ανοίξει πολλές πόρτες. Αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κάθε εταιρεία ή άτομο που θέλει να ακολουθήσει αυτήν την τεχνολογία συνειδητοποιεί ότι χρειάζονται τεράστια υπολογιστική δύναμη για να το κάνουν.

Και εδώ έρχονται οι προδιαγραφές του υλικού. Η οικοδόμηση οποιασδήποτε τεχνολογίας με βαθιά μάθηση θα απαιτούσε να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε πολλούς παράγοντες εδώ. Πρώτα έρχεται η εξαιρετικά γρήγορη και ισχυρή CPU, GPU, SSD και ισχυρή μητρική πλακέτα. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ στην αρχή, αλλά για να δημιουργήσετε τόσο υψηλή τεχνολογία θα πρέπει να έχετε τα καλύτερα από το καλύτερο υλικό στην αγορά.

Περιττό να πούμε, αυτά δεν είναι φθηνά. Αλλά η τεχνολογία AI δεν αφορά μόνο τον εξοπλισμό υλικού. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τους τεράστιους λογαριασμούς τροφοδοσίας, συντήρησης και κλιματισμού που θα συνοδεύσουν.

Επίσης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ζημιές σε εξαρτήματα, διότι δεν μπορεί κάθε εξοπλισμός να πάρει τόσο πολύ φορτίο ισχύος για πολύ καιρό. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο.

Κάθε τεχνολογία εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, εάν θέλετε να είστε στην κορυφή του διαγωνισμού, θα πρέπει να μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες προδιαγραφές υλικού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης γίνεται μια πραγματικά δαπανηρή βιομηχανία όλων των εποχών.

Από αυτήν την άποψη, μόνο οι εταιρείες υψηλού επιπέδου όπως η Google ή το Facebook μπορούν να σκεφτούν να συνεχίσουν το έργο AI για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι θα συμβεί όμως στις μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις; Δεν υπάρχει τρόπος μείωσης του κόστους?

Λοιπόν, αυτό είναι όπου το Blockchain μπαίνει στο παιχνίδι.

 

Το Blockchain μπορεί να βελτιστοποιήσει την GPU για καλύτερες υπηρεσίες AI

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι AI απαιτούν πολλές υπολογιστικές δυνάμεις. Αυτό γίνεται ένα ζήτημα καθώς οι υπολογιστικές δυνάμεις γίνονται πλέον μια έλλειψη. Από την άλλη πλευρά, το blockchain μπορεί να χρησιμοποιεί τη χρήση GPU με διαφορετικό τρόπο. Εκτός της εξόρυξης, αυτά τα δύο κάνουν έναν εξαιρετικό πόρο ζεύξης.

Εάν οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί να αξιοποιήσει αυτήν την υπολογιστική ισχύ, τότε μπορεί να κάνει υπερυπολογιστές πολύ εύκολα. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν επίσης GPU ως υπηρεσία, αλλά είναι κυρίως συγκεντρωτικές, οπότε δεν βοηθά στο τέλος.

Το Google Cloud ή το Amazon προσφέρουν υπηρεσίες GPU, αλλά είναι επίσης συγκεντρωτικές. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, πολλές εταιρείες blockchain AI προσπαθούν να αλλάξουν τη σκηνή. Θέλουν να παρουσιάσουν το αποκεντρωμένο μοντέλο και να χρησιμοποιούν blockchain μαζί με AI. Καθώς το blockchain ήδη αξιοποιεί την υπολογιστική ισχύ των χρηστών τους, αυτό μπορεί πραγματικά να είναι οικονομικά αποδοτικό μακροπρόθεσμα.

Θα καλύψουμε αυτές τις εταιρείες σύντομα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η τεχνολογία blockchain έρχεται με διαφορετική φύση τεχνολογίας. Το κατανεμημένο καθολικό αυτής της νέας τεχνολογίας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην κατασκευή ενός υπερυπολογιστή σε φθηνότερες τιμές. Η παρουσίαση AI blockchain μπορεί να μειώσει το κόστος έως και 10 παράγοντες! Με το blockchain, θα μπορείτε να επιλύσετε όλα τα τεχνικά ζητήματα με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Πρώτα λοιπόν, ας δούμε πώς η σύγκλιση του blockchain και του AI μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον για να φτάσουν στο φάσμα blockchain AI.

 

Κεφάλαιο-3: Ρόλος Blockchains στην τεχνολογία AI

Τώρα που γνωρίζετε πώς η AI θα επηρεάσει την τεχνολογία AI που βασίζεται στο blockchain, ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ρόλο blockchain σε αυτό. Ας δούμε πώς το blockchain μπορεί να βελτιώσει την AI και να διασφαλίσουμε μια καλύτερη λύση blockchain AI για εσάς.

 • Βοηθήστε μας να δημιουργήσουμε έναν κατανεμημένο υπερυπολογιστή:

Η τεχνολογία AI πάσχει από ένα τεράστιο ποσό ανεξήγητων τιμών δεδομένων. Γιατί; Λοιπόν, γιατί κυρίως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πάντα την επικοινωνία κάθε AI μαζί μας. Το AI επικοινωνεί ή δίνει έξοδο σε τιμές ή ροές δεδομένων.

Ο εντοπισμός σφαλμάτων αυτών των ροών δεδομένων απαιτεί πολύ χρόνο και πολλές φορές η διαδικασία γίνεται πολύ περίπλοκη για να καταλάβουμε και απαιτεί υπερβολική ισχύ. Αυτό που μπορεί να κάνει το blockchain AI είναι να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν κατανεμημένο υπερυπολογιστή.

Οι χρήστες στο δίκτυο μπορούν να προσφέρουν την υπολογιστική τους δύναμη και συνδέοντάς τους, μπορεί να γίνει υπερ-υπολογιστής σε χρόνο μηδέν.

Με την κατανεμημένη φύση θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαδικασία μηχανικής εκμάθησης καθώς όλα τα δεδομένα στο blockchain προστίθενται το ένα μετά το άλλο. Έτσι, θα μπορούσαν να βρουν μια σαφή διαδρομή για το πώς η AI μαθαίνει νέες πληροφορίες.

Το AI και το blockchain μαζί ως μοντέλο θα μπορούσαν να αυξήσουν τη συνολική εμπειρία της AI. Θα μπορούσατε να λάβετε καλύτερες λύσεις, καλύτερες δράσεις, πιο δημιουργικά αποτελέσματα και έξυπνη τεχνητή νοημοσύνη. Η παράβλεψη του δικτύου θα βοηθούσε την AI να μάθει γρηγορότερα από πριν, και επομένως η ανάπτυξη της AI θα ήταν πολύ πιο απλοποιημένη.

 

 • Συνδέστε διαφορετικές αγορές:

Όχι μόνο το blockchain θα μπορούσε να συνδέσει όλες τις αγορές ταυτόχρονα, αλλά θα δημιουργήσει επίσης νέες επιχειρήσεις. Θέλω να πω, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες τις πληροφορίες σας με ασφάλεια στο δίκτυο και είπα πριν, θα μπορούσατε να τις πουλήσετε επίσης.

Αυτό θα ξεκινήσει μια νέα αγορά δεδομένων. Η αποθήκευση πληροφοριών στο blockchain θα έκανε επίσης την αποκεντρωμένη ανάπτυξη κάθε AI. Έτσι, θα αφαιρεθεί το απόρρητο οποιασδήποτε λειτουργίας AI και όλοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτήν.

Θα δημιουργήσει επίσης μια αγορά AI όπου θα μπορείτε να αποκτήσετε εργαλεία ανάπτυξης AI από άλλες εταιρείες που το πωλούν.

Με αυτόν τον τρόπο η αγορά AI θα ήταν πιο ρευστή. Έτσι, το AI και το blockchain μαζί θα μπορούσαν να λάμψουν με κάθε τρόπο.

 

 • Λύστε το πρόβλημα εμπιστοσύνης:

Όπως γνωρίζετε ήδη, οι κεντρικές τεχνολογίες AI δεν μπορούν να είναι πλήρως αξιόπιστες. Έτσι, όταν όλα θα αποθηκευτούν σε μια αποκεντρωμένη βάση δεδομένων, θα έχετε ένα σαφές ίχνος για το τι κάνει το AI και πώς επικοινωνεί με άλλες περιπτώσεις.

Θα ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη σας στην τεχνητή νοημοσύνη και θα μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό με ασφάλεια. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ μηχανών και μηχανών θα καταγραφούν επίσης και θα κατανοήσετε καλύτερα τους τρόπους επικοινωνίας τους. Έτσι, συνδυάζοντας το blockchain και το AI, θα μπορούσε να σπάσει τα εμπόδια εύκολα.

 

 • Αύξηση της συνολικής εμπειρίας χρήστη-AI:

Με το AI blockchain ο χρήστης θα μπορεί να έχει την καλύτερη εμπειρία AI στη διάρκεια της ζωής του. Το Blockchain εστιάζει ήδη στην εμπειρία και την ασφάλεια των χρηστών περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αλλά όταν το blockchain τροφοδοτεί το AI, οι δυνατότητες νεότερων εφαρμογών είναι τεράστιες.

Αυτή η νέα τεχνολογία AI Blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία καινοτόμων έξυπνων εφαρμογών που εστιάζουν κυρίως στους χρήστες. Όχι μόνο αυτό, αλλά με το blockchain στο μείγμα, θα είναι επιτέλους η δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος των σιλό δεδομένων.

 

Κεφάλαιο-4: Διακεκριμένοι προμηθευτές Blockchain AI PAAS

 • ΑΤΟΖ

Αυτή η εταιρεία ενοποιεί και χτίζει την ανώτατη πλατφόρμα AI όλων των εποχών. Το ATOZ είναι μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού που χρησιμοποιεί τη δύναμη του AI. Ο πρωταρχικός στόχος της ATOZ είναι να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία cloud computing και να εξασφαλίσει μια καλύτερη τεχνολογική παραγωγή για το AI.

Για το έργο σας με βαθιά μάθηση, η ATOZ προσφέρει ένα συστηματικό πλαίσιο όπου θα συνδέουν κέντρα δεδομένων επιχειρηματικού επιπέδου και θα σας παρέχουν τη δύναμη που θέλετε. Για να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε καλύτερη τεχνολογία AI, η ATOZ σας προσφέρει τον πιο χρησιμοποιημένο εξοπλισμό στη βιομηχανία AI με πλαίσια όπως Keras, Tourch, Caffe και Tensorflow.

Χρειάζεται μηδενικός χρόνος εγκατάστασης για να ξεκινήσει το νέο σας έργο στον χώρο εργασίας του ATOZ. Η εκκίνηση οποιασδήποτε εικονικής μηχανής που βασίζεται σε GPU θα διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα και θα μπορείτε να εργαστείτε παράλληλα σε διαφορετικά μηχανήματα.

Το καλύτερο μέρος για την ATOZ είναι ότι αυτή η εταιρεία αφιερώνει όλους τους πόρους της για μια οικονομική λύση. Ξέρουν πώς το οικοσύστημα της AI απαιτεί δαπανηρές προδιαγραφές υλικού. Για αυτό πολλές μικρές έως μεσαίες εταιρείες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις. Με το ATOZ θα μπορείτε να μειώσετε το συνολικό κόστος της βαθιάς μάθησης κατά x5 παράγοντες!

Έτσι, για τις ανάγκες ανάπτυξης AI, η ATOZ μπορεί να φέρει ολόκληρο το πακέτο σε ένα μέρος.

 

 • Αλυσίδα DeepBrain

Αυτός είναι ένας άλλος οργανισμός που ένωσε το AI και το Blockchain στην ίδια πλατφόρμα. Προσφέρουν ένα Ανταλλαγή DeepToken λύση για την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών νευρωνικών δικτύων blockchain AI. Ο κύριος σκοπός του DeepBrain Chain είναι να παρέχει μια αγορά για τους προγραμματιστές. Εδώ, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε υπολογιστική ισχύ που απαιτείται για AIs.

Ωστόσο, εδώ όλοι θα χωριστούν σε κατηγορίες με βάση την υπολογιστική τους δύναμη. Οι ανθρακωρύχοι θα σχηματίσουν τους μεγάλους κόμβους και μπορούν να νοικιάσουν την υπολογιστική τους δύναμη σε εταιρείες. Πολύ απλούστερο υπολογιστικό υλικό θα είναι μεσαίου έως μικρού κόμβου.

Οποιαδήποτε εταιρεία τότε θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ό, τι χρειάζονται. Όλα τα άτομα που ενοικιάζουν την υπολογιστική ισχύ θα λάβουν το διακριτικό DBC ως πληρωμή. Αυτό το διακριτικό θα ανταλλάσσεται μέσω του έξυπνου συμβολαίου της NEO. Εκτός από αυτό, το δίκτυο διατηρεί όλη την ακεραιότητα χρησιμοποιώντας το Delegated Proof of Stake και το Proof of Importance.

Προς το παρόν, η αλυσίδα DeepBrain θέλει να παρέχει στους προγραμματιστές φθηνή, χαμηλού κόστους υπολογιστική ισχύ. Αλλά θέλουν να το επεκτείνουν σε περισσότερες επιλογές, όπως μια πλατφόρμα συναλλαγών για αλγόριθμους AI, μοντέλα, δεδομένα κ.λπ..

 

 • SingularityNET

Μια άλλη αποκεντρωμένη αγορά για έργα που βασίζονται σε AI είναι το SingularityNET. Είναι κυρίως για αλγόριθμους AI. Εδώ οι προμηθευτές θα μπορούσαν να προσφέρουν υπηρεσίες λογισμικού και υλικού στους πελάτες με αντάλλαγμα την κρυπτογράφηση ή οποιαδήποτε υπηρεσία AI. Νομίζω ότι γνωρίζετε ήδη πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να βρείτε συναφείς υπηρεσίες AI στην αγορά, για να μην αναφέρουμε τις τιμές τους.

Με το SingularityNET θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αποκεντρωμένη πλατφόρμα και να αποκτήσετε την υπηρεσία AI όπως απαιτείται.

Κάθε προγραμματιστής που θα προσθέσει μια υπηρεσία AI στο δίκτυο θα πληρώνεται μέσω έξυπνων συμβολαίων και θα πληρώνεται σε μάρκες. Η διαδικασία αντιστοιχίας αγορών και πωλήσεων εγκαταστάσεων για έξυπνα συμβόλαια. Είναι μια σχετικά απλή αγορά όπου θέλουν να φέρουν αγοραστές και πωλητές σε ένα μέρος.

Προς το παρόν, αυτή η εταιρεία προσφέρει ένα διακριτικό AGI, το οποίο είναι ένα διακριτικό ERC20. Όλοι οι χρήστες του δικτύου χρησιμοποιούν κυρίως αυτό το διακριτικό για να πληρώσουν για τις υπηρεσίες AI. Ωστόσο, αυτά τα διακριτικά παρέχουν επίσης δικαιώματα ψήφου του πράκτορα στο δίκτυο.

 

 • Γκόλεμ

Πρόκειται για μια μάλλον μοναδική αποκεντρωμένη πλατφόρμα νευρικού δικτύου AI blockchain. Είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο όπου παρέχουν μια υπηρεσία υπολογιστικής ισχύος. Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι μέρος του δικτύου είτε είναι οργανισμός είτε μεμονωμένη οντότητα.

Το σύστημα είναι παρόμοιο με το Uber. Εάν έχετε την υπολογιστική δύναμη να διαθέσετε μπορείτε να το πουλήσετε εδώ σε άλλους οργανισμούς. Το δίκτυο είναι παγκοσμίως διαθέσιμο, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και να κερδίσει επιπλέον μετρητά.

Οι εταιρείες που εργάζονται με AI ή blockchain θα χρειαστούν τεράστιο υπολογιστικό δυναμικό, το οποίο μπορούν να νοικιάσουν από εδώ.

Η Golem προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επεξεργαστικής ισχύος από τους χρήστες. θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη από έναν προσωπικό υπολογιστή σε μεγάλα κέντρα δεδομένων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η πλατφόρμα μπορεί να είναι το καλύτερο παράδειγμα ή AI blockchain συνολικά.

Αλλά πώς θα πληρώνονται οι χρήστες που ενοικιάζουν την υπολογιστική τους δύναμη; Είναι απλό. Το δίκτυο blockchain βασίζεται στο Ethereum έτσι ώστε να μπορούν να διευθετήσουν κάθε είδους πληρωμή μαζί με την παροχή υπολογιστικών πόρων.

Το διακριτικό δικτύου GNT χρησιμοποιείται για οποιοδήποτε είδος πληρωμής. Εάν θέλετε να αγοράσετε κάποια υπολογιστική ισχύ, θα πρέπει να το ζητήσετε και, στη συνέχεια, θα ορίσετε αυτόματα ένα έξυπνο συμβόλαιο. Το έξυπνο συμβόλαιο θα επεξεργαστεί την πληρωμή μόλις ολοκληρώσετε την ενοικίαση ή την αγορά της υπολογιστικής δύναμης.

Λοιπόν, είναι εξαιρετικά εύκολο.

 

 • Φλοιός

Το Cortex είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα με την Τεχνητή Νοημοσύνη να τροφοδοτεί το δίκτυο. Οποιοσδήποτε προγραμματιστής τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να ανεβάσει το μοντέλο του και άλλα άτομα έχουν πρόσβαση σε εκείνους που πληρώνουν εγγενή μάρκες Cortex.

Είναι ανοιχτές πηγές και προσφέρουν μόνο μοντέλα AI προς το παρόν. Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, δεν παρέχουν κανένα είδος υπολογιστικής δύναμης για την ανάπτυξη ή την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης τους. Κάθε εταιρεία που αγοράζει το μοντέλο θα αποκτήσει μια εφαρμογή μηχανικής μάθησης AI και θα χρειαστεί να το αναπτύξει περαιτέρω στις ανάγκες τους. Το Cortex είναι πιο κατάλληλο για αποκεντρωμένες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι αυτή η εταιρεία θα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν τις αποκεντρωμένες εφαρμογές AI και να τις πωλούν στο δίκτυο.

 

 • SONM

Αυτή είναι μια άλλη πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain που προσφέρει αποκεντρωμένο υπολογισμό ομίχλης. Χρησιμοποιώντας το SONM, θα είστε σε θέση να αξιοποιήσετε την υπολογιστική ισχύ ως μια φύση σαν ομίχλη. Ο υπολογιστής ομίχλης είναι στην πραγματικότητα διαφορετικός από το cloud computing.

Η κύρια διαφορά είναι η αποκεντρωμένη φύση. Στις τυπικές υπηρεσίες cloud, θα λάβετε υπολογιστική ισχύ από μια κεντρική πηγή ή κέντρα δεδομένων. Αλλά στον υπολογισμό ομίχλης, θα έχετε τα ίδια οφέλη, αλλά όχι μόνο από μία πηγή. Αντ ‘αυτού, θα χρησιμοποιείτε μεμονωμένες συσκευές για να λάβετε την υπηρεσία.

Αυτή η δομή λύνει πραγματικά το ζήτημα της επεκτασιμότητας και κάνει το σύστημα να διανέμεται. Το Fog computing προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση και απόδοση σε σύγκριση με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική cloud.

Έτσι, ο κύριος σκοπός της SONM είναι να δημιουργήσει μια ανοιχτή αγορά για υπολογιστικούς πόρους. Η SONM χρησιμοποιεί το διακριτικό ERC20 – ένα διακριτικό που βασίζεται στο Ethereum για τη διευθέτηση των πληρωμών. Το διακριτικό SNM τροφοδοτεί το δίκτυο SONM.

Στην αγορά, τα άτομα χωρίζονται σε ομάδες – προμηθευτές και πελάτες. Οι προμηθευτές θα παρέχουν την υπολογιστική ισχύ και οι πελάτες θα τις αγοράσουν.

Η SONM χρησιμοποιεί λειτουργίες έξυπνης σύμβασης Ethereum για τη σύναψη συμβολαίου μεταξύ αυτών των δύο ομάδων.

 

 • Τάτα

Αυτό είναι ένα άλλο κατανεμημένο δίκτυο υπολογιστών, αλλά η κύρια εστίασή τους είναι στις επιχειρήσεις. Το Tatau είναι μια πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain και χρησιμοποιεί το AI για να αξιοποιήσει τους ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενους υπολογιστικούς πόρους από τον κόσμο.

Οι προγραμματιστές της Tatau πιστεύουν ότι τα σύγχρονα κέντρα δεδομένων που βασίζονται σε CPU δεν επαρκούν για την προώθηση καινοτόμων εφευρέσεων του μέλλοντος. Αυτά τα κέντρα δεν μπορούν να παρέχουν το απαραίτητο αντίγραφο ασφαλείας για τεχνητή νοημοσύνη, αναλύσεις ροής και απόδοση βίντεο. Γι ‘αυτό η Tatau θέλει να επιλύσει το ζήτημα εστιάζοντας στην υπολογιστική ισχύ που μπορεί να αναλάβει τη σύγχρονη σύνθετη αρχιτεκτονική.

Θα μπορείτε να επεξεργάζεστε υπηρεσίες μέσω του δικτύου τους που βασίζεται σε blockchain. Η Tatau σχεδίασε την πλατφόρμα τους με διαφορετικό τρόπο – επεξεργάζεται τεχνητή νοημοσύνη, απόδοση βίντεο και αξιοποιεί την ισχύ της GPU. Θέλουν επίσης να συνδυάσουν την GPU με βιώσιμες πηγές ενέργειας για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών αντιγράφων ασφαλείας.

Έτσι, οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των υψηλότερων υπολογιστικών τεχνολογιών τους χωρίς προβλήματα.

Για να αποκτήσει την υπολογιστική ισχύ, ο αγοραστής θα πρέπει να αγοράσει το διακριτικό TATAU και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσει για να πληρώσει τους προμηθευτές.

 

 • iExec

Ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα του AI blockchain είναι το iExec – μια πλατφόρμα blockchain με μια αγορά υπολογιστικής ισχύος. Το iExec θέλει να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική για το cloud computing. Για να εργαστεί στο δίκτυο, αυτή η εταιρεία παρέχει τη δική τους κρυπτογράφηση που ονομάζεται “RLC”. Το RLC σημαίνει “Runs on Lots of Computers” που ουσιαστικά ορίζει ολόκληρο το σχήμα τους.

Το διακριτικό είναι διακριτικό ERC20, επομένως βασίζεται στην πλατφόρμα blockchain Ethreums. Στο δίκτυο, οποιοσδήποτε χρήστης θα χωριστεί σε τρεις βασικούς τύπους – προγραμματιστή, πάροχο και κάτοχο διακριτικών. Εδώ, οι προγραμματιστές είναι οι πελάτες και θα νοικιάσουν υπολογιστική ισχύ από τους παρόχους. Οι προγραμματιστές θα πρέπει να πληρώσουν στον πάροχο με το διακριτικό RLC.

Από την άλλη πλευρά, οι πάροχοι θα μπορούν να εκμισθώνουν την υπολογιστική τους δύναμη στους προγραμματιστές και να πληρώνονται σε αντάλλαγμα. Οι κάτοχοι κουπονιών στο δίκτυο θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κανάλι πληρωμών του iExec για να στέλνουν ή να λαμβάνουν χρήματα.

Αλλά υπάρχει μια μικρή διαφορά με άλλες αγορές AI blockchain. Εδώ, ο πάροχος μπορεί να γίνει τρεις τύποι διαφορετικών ενοικιαστών ισχύος – εφαρμογή, δεδομένα και διακομιστής. Επιπλέον, οι προγραμματιστές θα μπορούν επίσης να αναπτύξουν CLI και JS στο δίκτυο. Αλλά για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα δεν έχει προβλήματα επεκτασιμότητας, κάθε ανάπτυξη γίνεται εκτός αλυσίδας στο αποκεντρωμένο σύννεφο.

Ένα άλλο διασκεδαστικό γεγονός είναι ότι οι προγραμματιστές μπορούν να προσθέσουν την αποκεντρωμένη εφαρμογή τους στο κατάστημα του iExec για να προωθήσουν τις νέες τους εφευρέσεις. Έτσι, βλέπετε ότι αυτή η πλατφόρμα παρέχει πολλές ευκαιρίες τόσο για προγραμματιστές όσο και για μη προγραμματιστές.

 

Κεφάλαιο-5: Συνοψίζοντας,

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και το blockchain είναι δύο από τις κορυφαίες τεχνολογίες μέχρι στιγμής. Έτσι, το AI Blockchain είναι απλά ο συνδυασμός Blockchain και AI.

Με αυτά τα πολλά εμπόδια στο μονοπάτι του blockchain της εξέλιξης της AI μπορεί σίγουρα να βελτιώσει το σενάριο σε μεγάλο βαθμό. Με το blockchain, οι προγραμματιστές θα μπορούν να εκτελούν μηχανισμό βαθιάς μάθησης χωρίς να ανησυχούν για το κόστος.

Το AI blockchain μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη υπερυπολογιστών. Με το blockchain στο μείγμα, οι καινοτομίες είναι σίγουρα στο δρόμο.

Το AI blockchain μπορεί να είναι πρωτοπόρος της επόμενης γενιάς στον κόσμο της τεχνολογίας. Είναι δύσκολο να πούμε, πώς θα αποδειχθούν, αλλά προς το παρόν, ας ελπίσουμε για το καλύτερο.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι αξιώσεις που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιες. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map