Ένας πλήρης οδηγός για το Amazon QLDB

Αυτό το άρθρο προσφέρει μια σύντομη αναλυτική προβολή της Amazon Quantum Ledger Database ή του QLDB. Επίσης, θα βρείτε τις δυνατότητες, τη λειτουργικότητα και τις περιπτώσεις χρήσης του QLDB.

Θέλετε να μάθετε για το Amazon QLDB; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε το Amazon Quantum Ledger Database (QLDB).

Η Amazon είναι πάντα στο μπροστινό μέρος όσον αφορά την τεχνολογία blockchain ή οποιαδήποτε τεχνολογία γενικά. Η Amazon, η ίδια ως γίγαντας γνωρίζει τη σημασία των δεδομένων μεταξύ των επιχειρήσεων. Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να διασφαλίσουν τη σωστή διαχείριση δεδομένων.

Το Blockchain έχει δείξει τη δυνατότητα να αλλάξει κάθε τομέα εκεί έξω. Επίσης, το blockchain είναι εξίσου χρήσιμο για την αποθήκευση δεδομένων. Σε τελική ανάλυση, είναι ένα κατανεμημένο καθολικό. Επίσης, το γεγονός ότι οι παραδοσιακές βάσεις δεδομένων θα ξεπεράσουν σύντομα την πιο ισχυρή βάση δεδομένων που βασίζεται σε blockchain. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια αποκεντρωμένη βάση δεδομένων για την επιχείρησή τους, καθώς πρέπει να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Εδώ μπαίνει το AWS QLDB. Ας το διερευνήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Contents

Τι είναι η βάση δεδομένων Quantum Ledger Amazon?

Το Amazon QLDB προσφέρει μια πλήρως διαχειριζόμενη βάση δεδομένων καθολικών. Προσφέρει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά μιας βάσης δεδομένων λογισμικού blockchain, όπως αμετάβλητο, διαφάνεια και κρυπτογραφικά επαληθεύσιμο αρχείο καταγραφής συναλλαγών. Ωστόσο, το QLDB ανήκει σε μια κεντρική αξιόπιστη αρχή. Έτσι, κατά μία έννοια, έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά μιας κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών με μια κεντρική προσέγγιση.

Επίσης, δεν μπορείτε να συγκρίνετε το Amazon QLDB έναντι του blockchain, καθώς τα δύο έχουν κάποιες θεμελιώδεις διαφορές. Το QLDB κυκλοφορεί μαζί με το Amazon Managed Blockchain.

Διαβάστε περισσότερα: QLDB εναντίον Hyperledger – Μια καλύτερη εναλλακτική λύση Amazon QLDB?

Ποια είναι η ανάγκη για μια κεντρική βάση δεδομένων με βάση το καθολικό?

Εάν είστε εταιρικός χρήστης, τότε πρέπει να γνωρίζετε πώς αποθηκεύονται τα δεδομένα. Μέχρι να γίνει το blockchain μια βιώσιμη επιλογή, τα δεδομένα αποθηκεύονται σε μια κεντρική βάση δεδομένων. Με το blockchain, υπάρχουν πολλοί τρόποι, η τεχνολογία blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους.

Ο πρώτος τρόπος είναι να κάνετε σωστή χρήση ενός κεντρικού καθολικού που σας επιτρέπει να καταγράφετε όλες τις συναλλαγές και τα αρχεία καταγραφής. Αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιείται ευρέως στις αλυσίδες εφοδιασμού, στον ασφαλιστικό κλάδο ή στον κλάδο των πιστώσεων, όπου είναι σημαντικό να παρακολουθείτε κάθε πιθανή αλλαγή στο σύστημα. Σε αυτό το μοντέλο, μια κεντρική αρχή έχει την κυριότητα του κεντρικού καθολικού που μοιράζεται μεταξύ των εταιρειών.


Ο δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια τεχνολογία καθολικού ή σχεσιακή βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας πλαίσια blockchain ανοιχτού κώδικα.

Εάν ακολουθήσετε και τις δύο προσεγγίσεις, καμία από αυτές δεν είναι βέλτιστη για τις τρέχουσες προκλήσεις του κλάδου. Το γεγονός ότι η σχεσιακή βάση δεδομένων δεν μπορεί να λειτουργήσει με κρυπτογραφία είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα. Για σχεσιακές βάσεις δεδομένων, οι πελάτες καλούνται να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες δοκιμές και πίνακες ελέγχου.

Μια κεντρική βάση δεδομένων με βάση το καθολικό που τροφοδοτείται από το blockchain είναι η απάντηση σε όλα αυτά. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να δημιουργήσουν ένα καθολικό όπου όλες οι αλλαγές των δεδομένων αποθηκεύονται και είναι αμετάβλητες στη φύση. Αυτό σημαίνει ότι αποθηκεύονται όχι μόνο τα δεδομένα, αλλά και το ιστορικό τους αποθηκεύονται για να παρέχουν τα απαραίτητα μέσα για την επαλήθευση των δεδομένων. Τα δεδομένα πρέπει επίσης να χειρίζονται κρυπτογραφικά για να είναι αμετάβλητα.

Βάση δεδομένων Blockchain με πλήρη καθολική τροφοδοσία

Όλες αυτές οι απαιτήσεις πληρούνται από το Amazon QLDB, όπου παρέχει έναν τρόπο σωστής διαμόρφωσης και ανάπτυξης μιας βάσης δεδομένων blockchain που υποστηρίζεται από το καθολικό. Με αυτό, οι οργανισμοί μπορούν να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων που αποθηκεύονται και διανέμονται.

Μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές δεδομένων και να δουν αν είναι επαληθεύσιμα. Εάν ένας οργανισμός χρησιμοποιεί παλιές μεθόδους, πρέπει να δημιουργήσει προσαρμοσμένους πίνακες ελέγχου ή δοκιμές. Δεν είναι αποτελεσματικό και δεν είναι 100% πλήρες.

Επιπλέον, η δημιουργία και η συντήρηση προσαρμοσμένων πινάκων ελέγχου και μονοπατιών απαιτεί προσαρμοσμένη ανάπτυξη, που σημαίνει ότι επενδύετε περισσότερο χρόνο και χρήμα σε αυτό. Επιπλέον, η προσαρμοσμένη ανάπτυξη είναι επίσης επιρρεπής σε ανθρώπινα λάθη.

Τι γίνεται όμως αν εταιρείες ή οργανισμοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν λύσεις blockchain όπως το Ethereum και το Hyperledger Fabric για τη δημιουργία και διαχείριση του καθολικού?

Μπορεί να γίνει; Ωστόσο, μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εφαρμογή μιας πλήρους λύσης blockchain που θα αυξήσει την πολυπλοκότητα ολόκληρου του έργου.

Γιατί χρειαζόμαστε το Amazon QLDB?

Εντάξει, μάθαμε πολλά για το Amazon QLDB, αλλά πρέπει ακόμα να αποδείξουμε την ανάγκη του στο τρέχον οικοσύστημα λύσεων και τεχνολογιών. Σε αυτήν την ενότητα, θα εξετάσουμε τα σημεία που ενισχύουν την ανάγκη για Amazon QLDB. Ας συζητήσουμε τα παρακάτω σημεία.

Interparty Trust

Υπήρξε απαράμιλλη ανάπτυξη όσον αφορά τις βιομηχανίες. Κατά την τελευταία δεκαετία, οι εταιρείες είναι τώρα έτοιμες να αναλάβουν νέες τεχνολογίες που επιλύουν βασικά προβλήματα όπως η εμπιστοσύνη.

Αυτή τη στιγμή, οι εταιρείες παράγουν τόνους δεδομένων μέσω των διαφορετικών διαδικασιών τους. Μπορεί να σχετίζεται με την αλυσίδα εφοδιασμού ή τα καταστήματα λιανικής πώλησης ή στην πραγματικότητα τη διαδικασία κατασκευής, είναι σημαντικό για αυτούς να διαθέτουν δεδομένα που είναι επαληθεύσιμα και αξιόπιστα.

Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για μια βάση δεδομένων με βάση το καθολικό που παρέχει βασικά χαρακτηριστικά, όπως επαληθεύσιμο καθολικό, αμετάβλητο και κρυπτογραφία, ώστε κάθε αλλαγή στη βάση δεδομένων να μπορεί να παρακολουθείται και να βελτιώνεται.

Όλα αυτά σημαίνουν μια καλύτερη αλληλεπίδραση εμπιστοσύνης μεταξύ των παικτών στον επιχειρηματικό κόσμο. Οι τελικοί χρήστες, δηλαδή, οι πελάτες μπορούν επίσης να περιμένουν εκπληκτική διαφάνεια όταν βλέπουν το ιστορικό μιας συναλλαγής να ξετυλίγεται μπροστά τους.

Για παράδειγμα, οι πελάτες μπορούν να ελέγξουν πώς η ασφαλιστική εταιρεία διαχειρίζεται την ασφάλιση πίσω από πόρτες και οι πελάτες μπορούν να διασφαλίσουν ότι δεν έχει γίνει χειραγώγηση.

Ένα άλλο καλό παράδειγμα είναι οι συναλλαγές ακινήτων όπου κανείς δεν μπορεί να πουλήσει ακίνητα με απάτη, καθώς η ιστορία του ακινήτου περιέχει όλες τις πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ιδιοκτησία της.

Ωστόσο, το blockchain είναι ήδη ικανό να εκτελεί αυτές τις εργασίες. Εάν διαβάσετε το blockchain για ασφάλιση και το blockchain για άρθρα ακινήτων, μπορείτε να έχετε μια καλύτερη ιδέα.

Κανονισμοί

Η συμμόρφωση είναι ένα άλλο πόνο για τους οργανισμούς εκεί έξω. Αυτή η συμμόρφωση διαφέρει ανάλογα με τη βιομηχανία στη βιομηχανία. Ωστόσο, υπάρχει ένα κοινό πράγμα μεταξύ τους, δηλαδή τα ίχνη ελέγχου. Αυτά τα ίχνη ελέγχου πρέπει να συντηρούνται διεξοδικά από οργανισμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια άλλη πρόκληση είναι να βεβαιωθείτε ότι όλες οι ενέργειες είναι καλά τεκμηριωμένες και αποθηκευμένες στη δοκιμή. Εν ολίγοις, τα ίχνη ελέγχου είναι ένα ιστορικό βιβλίο κάθε κίνησης και δράσης που πραγματοποιούν οι οργανισμοί.

Η πρόκληση, ωστόσο, είναι να χρησιμοποιήσετε την παραδοσιακή βάση δεδομένων ως τρόπο για να ξεπεράσετε τα προβλήματα του ελέγχου. Για το σκοπό αυτό, οι οργανισμοί όχι μόνο πρέπει να διασφαλίζουν την κατάλληλη παραδοσιακή βάση δεδομένων τους, αλλά και να διασφαλίζουν ότι υπάρχουν ίχνη ελέγχου για εσωτερικούς ελέγχους. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ένα αποθαρρυντικό καθήκον όπου οι εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουν σύνθετες λύσεις που επίσης δεν είναι πλήρεις.

Η λύση είναι στο Amazon QLDB που δημιουργεί μια ελεγχόμενη, επαληθεύσιμη και αμετάβλητη βάση δεδομένων.

Εφημερίδα-Πρώτη προσέγγιση

Τα περιοδικά είναι ένας παλιός τρόπος καταγραφής γεγονότων. Σε τελική ανάλυση, το τελικό αποτέλεσμα είναι να έχουμε παράγωγες πληροφορίες για όλες τις συναλλαγές. Το Amazon QLDB ακολουθεί επίσης μια πρώτη-περιοδική προσέγγιση την οποία θα συζητήσουμε αργότερα.

Η προσέγγιση είναι πολύ χρήσιμη καθώς διατηρεί ένα ιστορικό αντίγραφο των δεδομένων. Οι χρήστες επωφελούνται περισσότερο από την προσέγγιση.

Πλεονεκτήματα / Χαρακτηριστικά Amazon QLDB

Το Amazon QLDB διαθέτει πολλές δυνατότητες και οφέλη. Ας τα συζητήσουμε παρακάτω ένα προς ένα.

Αμετάβλητο και διαφανές

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε για το QLDB είναι το αμετάβλητο. Αυτό είναι δυνατό λόγω της χρήσης του περιοδικού μόνο για προσάρτημα. Το περιοδικό αποθηκεύει μια διαδοχική και ακριβή καταχώρηση κάθε αλλαγής δεδομένων που λαμβάνει χώρα μέσα στο σύστημα.

Επίσης, το περιοδικό είναι μόνο προσάρτημα που σημαίνει ότι είναι αμετάβλητο στη φύση και έχει την ικανότητα να αποθηκεύει το ιστορικό οποιασδήποτε συναλλαγής ή αλλαγής δεδομένων. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τυχόν δεδομένα που αποθηκεύονται δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να αλλάξουν.

Εάν υπάρχει ανάγκη αφαίρεσης ορισμένων δεδομένων από μια βάση δεδομένων, τότε το καθολικό θα διατηρήσει τη γνώση της διαγραφής με την προηγούμενη τιμή και τις καταστάσεις του.

Εύκολη πρόσβαση

Το Amazon QLDB γνωρίζει ότι είναι σημαντικό τα δεδομένα να είναι εύκολα προσβάσιμα για τον χρήστη. Γι ‘αυτό η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα ολόκληρο το ιστορικό. Για έλεγχο, ο χρήστης πρέπει να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα ερωτήματος. Μπορεί να ελέγξει τόσο τις ιστορικές αλλαγές όσο και το ιστορικό συναλλαγών.

Κρυπτογραφικά επαληθεύσιμο

Κάθε μία από τις αλλαγές είναι επαληθεύσιμη μέσω κρυπτογραφικών κατακερματισμών που συνδέονται με κάθε αλλαγή δεδομένων. Δημιουργεί μια συνοπτική περίληψη όλων των αλλαγών που κάνατε στα δεδομένα. Είναι γνωστό ως περίληψη ή ασφαλής περίληψη. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι εύκολα hackable, χρησιμοποιεί το κρυπτογραφικό κατακερματισμό SHA-256.

Έτσι, εάν λάβετε δεδομένα και κάνετε αλλαγές σε αυτά, τότε θα δημιουργηθεί μια σύνοψη που θα χρησιμοποιείται ως απόδειξη της αλλαγής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της ακεραιότητας και της επαλήθευσης των δεδομένων. Επίσης, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο digest χρησιμοποιώντας το API του QLDB.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το QLDB για να γνωρίζετε το ιστορικό των δεδομένων και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διεπαφή ερωτήσεων που έχει να προσφέρει.

Εύκολη κλιμάκωση

Το Amazon QLDB είναι εύκολο να κλιμακωθεί. Προσφέρει την επιλογή αυτόματης κλιμάκωσης που είναι απρόσκοπτη στη φύση. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε χειροκίνητη εργασία για την κλιμάκωση της εφαρμογής σας. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε ένα πλαίσιο εταιρικού blockchain, το QLDB θα συνεργαστεί επίσης με αυτό – βελτιώνοντας την απόδοσή του.

Το QLDB είναι πολύ πιο γρήγορο σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεταφορές δεδομένων πλαισίου blockchain καθώς σας επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές 2-3 φορές πιο γρήγορα.

Οποιαδήποτε παραδοσιακή λύση blockchain πρέπει να λειτουργεί με τους κόμβους της για την επικύρωση των συναλλαγών. Όμως, στην περίπτωση του Amazon QLDB, δεν είναι απαίτηση.

Εύκολο στη ρύθμιση

Μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε το Amazon QLDB, καθώς δεν απαιτεί διακομιστές για παροχή χωρητικότητας και διαχείρισης. Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο καθολικό διαθέσιμο στη διεπαφή γραμμής εντολών AWS (CLI), στην κονσόλα διαχείρισης AWS ή σε άλλες μεθόδους.

Μετρήσεις και παρακολούθηση

Με την παρακολούθηση και τις μετρήσεις, μπορείτε να διαχειριστείτε και να έχετε μια σωστή λειτουργική εικόνα της λύσης σας.

Υποστήριξη PartiQL

Το QLDB έρχεται με την υποστήριξη του PartiQL. Είναι μια τυπική γλώσσα ερωτήματος με την υποστήριξη συμβατής με SQL πρόσβασης στο QLDB. Με αυτό, ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί με το μοντέλο δεδομένων προσανατολισμένο στο έγγραφο. Αυτό σημαίνει ότι το PartiQL μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από την υποκείμενη πηγή δεδομένων. Όσον αφορά τη χρηστικότητα, το PartiQL είναι εύκολο στη χρήση και προσφέρει ένα καλό σύνολο λειτουργιών SQL που θα σας φανεί οικείο.

Μοντέλο δεδομένων προσανατολισμένο στα έγγραφα

Το μοντέλο δεδομένων προσανατολισμένο στο έγγραφο υποστηρίζεται από το Amazon QLDB. Επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν ευέλικτη αποθήκευση δεδομένων και προσφέρει ένα καλά δομημένο μοντέλο δεδομένων.

Σημασιολογία ACID και συνεκτικότητα συναλλαγών

Το QLDB έρχεται με την υποστήριξη της ιδιότητας ACID. Η ιδιότητα ACID σημαίνει ατομικότητα, συνέπεια, απομόνωση και ανθεκτικότητα. Άλλες βασικές δυνατότητες βάσης δεδομένων περιλαμβάνουν πλήρη σειριοποίηση.

Πώς λειτουργεί το QLDB?

Υπάρχουν δύο βασικά στοιχεία του QLDB που πρέπει να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί.

 • Εφημερίδα: Ένα περιοδικό βρίσκεται στον πυρήνα του QLDB. Είναι ένα αμετάβλητο αρχείο καταγραφής συναλλαγών. Τυχόν συναλλαγές που αποθηκεύονται στο περιοδικό επισυνάπτονται ως μπλοκ δεδομένων. Αυτά τα μπλοκ συνδέονται με κατακερματισμό δεδομένων για επαλήθευση χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία. Μόλις αποθηκευτούν τα δεδομένα εδώ, δεν μπορούν να αλλάξουν ή να διαγραφούν.
 • Τρέχουσα κατάσταση και ιστορικό: Για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα διατηρούνται καλά στο περιοδικό, διατηρεί δύο ακόμη πίνακες γνωστούς ως τον τρέχοντα πίνακα και τον πίνακα ιστορικού. Ο τρέχων πίνακας περιέχει την τελευταία κατάσταση των δεδομένων, ενώ ο πίνακας ιστορικού περιλαμβάνει το ιστορικό των δεδομένων.

Θήκες χρήσης Amazon QLDB

Σε αυτήν την ενότητα, θα ρίξουμε μια ματιά στις περιπτώσεις χρήσης του Amazon QLDB. Οι θήκες χρήσης του Amazon QLDB είναι σημαντικές για να ρίξετε μια πλήρη ματιά σε αυτό που έχει να προσφέρει το QLDB.

Βιομηχανοποίηση

Οι κατασκευαστικές εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από αυτό που προσφέρει η QLDB Amazon. Στην κατασκευή, είναι σημαντικό για τις εταιρείες να διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα της αλυσίδας εφοδιασμού τους ταιριάζουν με αυτά της αλυσίδας εφοδιασμού. Με το QLDB, μπορούν να καταγράφουν κάθε συναλλαγή και το ιστορικό της. Καθώς βλέπουμε ήδη το blockchain στην κατασκευή, το QLDB θα κάνει τα πράγματα πιο αποτελεσματικά.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε μεμονωμένη παρτίδα τους θα τεκμηριωθεί σωστά. Στο τέλος, θα είναι εξοπλισμένα με τη γνώση ανίχνευσης των ανταλλακτικών εάν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής διανομής ενός προϊόντος.

Χρηματοδότηση

Το blockchain στον τομέα της χρηματοδότησης του εμπορίου μπορεί να επωφεληθεί πάρα πολύ χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση για πρώτη φορά στο περιοδικό. Χρησιμοποιώντας μια λύση που υποστηρίζεται από το QLDB, μπορούν να παρακολουθούν κρίσιμα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών τραπεζικών λογαριασμών, δανείων και ούτω καθεξής!

Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί επίσης δεν χρειάζεται να επενδύσουν στη δημιουργία μιας λύσης βάσει προσαρμοσμένων.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Enterprise Blockchains και Trade Finance

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Το blockchain για τον ασφαλιστικό τομέα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και αποτελεσματικά με το Amazon QLDB. Με αυτό, μπορούν να έχουν ένα σωστό ιστορικό των συναλλαγών και μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες αξιώσεις. Από τώρα, οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν τις πολύπλοκες ελεγκτικές λύσεις τους που χρησιμοποιούν παλιές τεχνολογίες, όπως σχεσιακές βάσεις δεδομένων.

Εάν χρησιμοποιούν το QLDB, μπορούν να διατηρήσουν όλα τα ιστορικά δεδομένα σχετικά με μια συναλλαγή και να λύσουν τυχόν πιθανές συγκρούσεις που προκύπτουν κυρίως στον ασφαλιστικό τομέα. Το κρυπτογραφικά ασφαλές καθολικό διασφαλίζει επίσης ότι δεν υπάρχει παραβίαση ή χειραγώγηση δεδομένων.

Λιανεμποριο & Εφοδιαστική αλυσίδα

Με το QLDB Amazon, οι λιανοπωλητές μπορούν να φροντίζουν σωστά την αλυσίδα εφοδιασμού τους και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν στα καταστήματα λιανικής πώλησης και,.

Όπως μπορείτε να δείτε, το QLDB μπορεί να βοηθήσει δύο τομείς ταυτόχρονα –

 • Blockchain στο λιανικό εμπόριο
 • Blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού

Για παράδειγμα, μπορούν να γνωρίζουν πότε αποστέλλονται τα είδη, πότε θα φτάσουν στο λιανικό εμπόριο και ποιος χειρίζεται την αποστολή. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες είναι πολύ επωφελείς και βοηθούν το λιανικό εμπόριο να διατηρεί πάντα ενημερωμένο το απόθεμα και να είναι έτοιμο. Η εφοδιαστική τους βελτιώνεται επίσης με καλύτερα δεδομένα συναλλαγών και ιστορικού.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Enterprise Blockchains και Supply Chain Management

Πελάτες και συνεργάτες QLDB

Τη στιγμή της γραφής, η QLDB έχει δημιουργήσει ισχυρούς συνεργάτες και έχει επίσης αποκτήσει πελάτες. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

 • Ψηφιακό στοιχείο
 • Accenture
 • Ασάνο
 • Βασίλειο
 • Wipro
 • Ζίλαντ
 • Splunk
 • Κλάρνα

Συχνές ερωτήσεις για το Amazon QLDB

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε καλή κατανόηση του τι έχει να προσφέρει το Amazon QLDB. Αλλά μπορεί να υπάρξει κάποια σύγχυση που μπορεί ακόμα να σας θολώσει. Γι ‘αυτό ας δούμε μερικές από τις ερωτήσεις FAQ που πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα το QLDB Amazon.

Ε: Ποια δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν σε μια βάση δεδομένων βιβλίου?

Α: Γενικά, οι εφαρμογές συστήματος καταγραφής μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από το QLDB καθώς προσφέρει δυνατότητα επαλήθευσης, πληρότητας και ακεραιότητας δεδομένων. Για παράδειγμα, ο εφοδιαστικός χώρος και η αλυσίδα εφοδιασμού μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από αυτήν.

Ε: Είναι η υπηρεσία blockchain Amazon QLDB ή κατανεμημένο καθολικό?

Α: Το Amazon QLDB δεν εμπίπτει σε κανένα από αυτά. Είναι ένας τύπος βάσης δεδομένων που παίρνει τα καλύτερα κομμάτια από κατανεμημένες λύσεις καθολικών και τη χρησιμοποιεί για τα καλύτερα οφέλη των εταιρειών.

Ε: Πώς να συνδέσετε εφαρμογές στο Amazon QLDB?

Α: Πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης QLDB που παρέχεται από AWS.

Ε: Πόσο ταχύτερα συγκρίνεται το Amazon QLDB με τα παραδοσιακά πλαίσια blockchain?

Α: Γενικά είναι 2-3 φορές πιο γρήγορα.

Ε: Τι είναι το PartiQL?

Α: Το PartiQL είναι μια ανοιχτή γλώσσα ερωτημάτων που χρησιμοποιείται για τον χειρισμό και την πρόσβαση δεδομένων στο QLDB.

Ε: Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του καθολικού?

Α: Το στιγμιότυπο του καθολικού μπορεί να ληφθεί ανά πάσα στιγμή για να το δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Είναι επίσης εύκολα ξεκούραστο.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του οδηγού Amazon Quantum Ledger Database (QLDB). Προσφέρει ένα κρυπτογραφικά επαληθεύσιμο ιστορικό με πλήρη ικανοποίηση της εταιρείας και των χρηστών. Έχει επίσης εξαιρετικές περιπτώσεις χρήσης, όπως αλυσίδα εφοδιασμού, χρηματοδότηση, λιανική και ούτω καθεξής. Η τιμολόγηση του Amazon QLDB φαίνεται αρκετά προσιτή. Για παράδειγμα, εάν η αίτησή σας έχει 180 αιτήματα IO ανά δευτερόλεπτο και 0,15 γράψτε αιτήματα IO με δεδομένα εφαρμογής 30 GB Journal και 30 GB ευρετηρίου αποθήκευσης, πρέπει να πληρώσετε μόνο 73,06 $ ανά μήνα.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για το Amazon QLDB; Θα το χρησιμοποιήσετε στο έργο σας?

Αν θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα τις βασικές αρχές του blockchain, θα πρέπει να εγγραφείτε στο δωρεάν μάθημα blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map