Προσφορά λύσης AWS vs AZURE vs Oracle Blockchain: Η σύγκριση BaaS

Καθώς η τεχνολογία blockchain εμφανίστηκε ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και νέες αλλαγές στην ανάπτυξη στον κλάδο της τεχνολογίας, πολλοί τεχνολογικοί γίγαντες βρήκαν τις δικές τους λύσεις blockchain για τους πελάτες τους τους τελευταίους μήνες. Το BaaS (blockchain-as-a-service) λαμβάνει όλο και περισσότερη προσοχή.

Αυτοί οι τεχνολογικοί γίγαντες περιλαμβάνουν:

 • Amazon ή AWS (Amazon Web Service)
 • Το AZURE της Microsoft
 • Μαντείο

Τον τελευταίο χρόνο, σχεδόν όλοι οι μεγάλοι τεχνολογικοί γίγαντες όπως προαναφέρθηκαν μαζί με την IBM, την HP, τη SAP και την κινεζική Huawei ανακοίνωσαν τις δικές τους λύσεις blockchain το ένα μετά το άλλο ή σχεδόν την ίδια στιγμή. Η Google έχει επίσης επενδύσει πολλά και αναμένεται να έρθει με τη δική της λύση τους επόμενους μήνες.

Τι σημαίνει αυτό?

Αυτό αντικατοπτρίζει ότι οι τεχνολογικοί γίγαντες ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον, επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία blockchain και πείστηκαν ότι το blockchain είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Δείχνει επίσης τον επείγοντα χαρακτήρα των μεγάλων παικτών να αγωνιστούν μπροστά στο παιχνίδι.

Το ενδιαφέρον οφείλεται κυρίως στο ότι η αγορά blockchain αναμένεται να αυξηθεί κατά 61,5% ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια. Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες θέλουν να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο, αποκαλύφθηκε ότι σχεδόν όλοι οι μεγάλοι τεχνολογικοί γίγαντες που περιλαμβάνουν IBM, Google, Oracle, Microsoft και Amazon, επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε εταιρείες blockchain και λύσεις blockchain.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες της προσφοράς AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution με μια λεπτομερή σύγκριση μεταξύ των τριών.

Contents

Azure vs Προσφορά λύσης AWS vs Oracle Blockchain:

Προσφορά λύσης AWS vs Azure vs Oracle Blockchain

Λύση Blockchain AWS

Ας ξεκινήσουμε με το AWS, επίσης γνωστό ως Amazon Web Services. Τα ανακοίνωσαν Πρότυπα Blockchain ως προσφορά BaaS (blockchain ως υπηρεσία) τον Απρίλιο του 2018. Η κυκλοφορία ακολούθησε τις παρόμοιες ανακοινώσεις των Microsoft Azure, Oracle και IBM. Κάνει το Microsoft Azure το τελευταίο που προωθεί τη λύση blockchain σε σύγκριση με τα Oracle και Azure.

Τι προσφέρει λοιπόν το BaaS στους προγραμματιστές και τις εταιρείες?


Το πιο δημοφιλές προϊόν τους είναι τα AWS Blockchain Templates που επιτρέπουν στους χρήστες AWZ που εργάζονται σε εφαρμογές blockchain να δημιουργήσουν δίκτυα Hyperledger Fabric ή Ethereum με πιο γρήγορο τρόπο.

Το AWS δίνει επίσης στους χρήστες του πρόσβαση σε προσιτούς πόρους που μπορούν να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν γρήγορα δίκτυα blockchain.

Κυριότερα χαρακτηριστικά

Εδώ είναι μερικά από τα σημαντικά χαρακτηριστικά της Λύσης Blockchain AWS.

 • Προσφέρει ασφάλεια στις εταιρείες καθώς οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν δικαιώματα για τον έλεγχο της πρόσβασης στους πόρους AWS. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στη δραστηριότητα πόρων ανά πάσα στιγμή που είναι συνδεδεμένη στο AWS CloudTrail.
 • Η υπηρεσία προσφέρεται ως πληρώστε ως εσείς υπηρεσία, επομένως πληρώνετε μόνο για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε και το χρονικό διάστημα που τις χρησιμοποιήσατε. Αυτό καθιστά τους πόρους AWS προσιτούς. Επίσης, δεν χρειάζεται να πληρώσετε τέλη τερματισμού ή προκαταβολές, καθώς δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη σύμβαση μεταξύ της AWS και του χρήστη.
 • Το AWS σας προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα επιλογών όταν πρόκειται για πλαίσια blockchain. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Corda, Hyperledger Fabric και Ethereum, καθώς και λύσεις συνεργατών για τη βιομηχανία σας.
 • Με Πρότυπα Blockchain AWS, οι χρήστες μπορούν να αναπτύξουν γρήγορα ασφαλή δίκτυα blockchain.

Προϊόντα

Η AWS προσφέρει δύο διαφορετικές επιλογές κάτω από τις λύσεις blockchain, οι οποίες περιλαμβάνουν AWS Blockchain Templates και AWS Partner Solutions που είναι διαθέσιμες στην αγορά τους.

Πρότυπα Blockchain AWS

Το AWS Blockchain Template είναι το κύριο προϊόν τους που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν μεταξύ πλαισίων Hyperledger Fabric ή Ethereum ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη ασφαλών δικτύων blockchain με γρήγορο τρόπο.

Με αυτά τα πρότυπα, δεν χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο στη μη αυτόματη ρύθμιση του δικτύου blockchain, καθώς μπορείτε απλά να αναπτύξετε τα πρότυπα AWS CloudFormation και να εστιάσετε στη δημιουργία μόνο της εφαρμογής blockchain.

Αυτά τα πρότυπα αναπτύσσουν το πλαίσιο blockchain της επιλογής σας στο ECS, επίσης γνωστό ως Amazon Elastic Container Service. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα επιπλέον για αυτά τα πρότυπα. Στην πραγματικότητα, πρέπει να πληρώσετε μόνο για τους πόρους που χρησιμοποιείτε για τη διαχείριση του δικτύου blockchain.

 • Οφέλη

Εκτός από τη λειτουργία pay-as-you-go, τα AWS Blockchain Templates προσφέρουν επίσης γρήγορη ανάπτυξη δικτύου blockchain σε εικονικούς διακομιστές Amazon EC2 και Amazon EC3, εκτός από την υπηρεσία κοντέινερ ECS. Έχετε επίσης την επιλογή να επιλέξετε ανάμεσα στο πλαίσιο Hyperledger Fabric ή Ethereum, τα οποία είναι σήμερα τα πιο δημοφιλή και κοινά χρησιμοποιούμενα πλαίσια blockchain εκεί έξω.

Ανεξάρτητα από το πλαίσιο που επιλέγετε, έχετε πρόσβαση σε λειτουργίες όπως λειτουργικότητα έξυπνης σύμβασης, κατανεμημένους αλγόριθμους συναίνεσης, έλεγχο πρόσβασης και άλλες βασικές λειτουργίες blockchain.

Τα πρότυπα συνοδεύονται επίσης από δικά τους εργαλεία διαχείρισης που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε, να περιηγείστε και να διαχειρίζεστε τα blockchain σας.

Ποιο πλαίσιο Blockchain να επιλέξετε: Ethereum ή Hyperledger Fabric

Εδώ είναι μια γρήγορη σύγκριση που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μεταξύ των δύο με βάση τις ανάγκες σας.

Αιθέριο
Υφάσματα υπερκαλλιέργειας
Το Ethereum είναι σήμερα το πιο δημοφιλές πλαίσιο blockchain που αναπτύχθηκε από το Ethereum Foundation. Προτιμάται για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο δημόσιο δίκτυο, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα έξυπνης σύμβασης Ethereum Solidity ή θέλουν να συναλλάσσονται με συνομηλίκους σε δημόσιο δίκτυο Ethereum. Το Linux Foundation ανέπτυξε το Hyperledger Fabric. Συνιστάται για όσους θέλουν περισσότερες δυνατότητες ασφαλείας, θέλουν να περιορίσουν τις συναλλαγές που μπορούν να δουν οι χρήστες ή θέλουν να δημιουργήσουν ένα ιδιωτικό δίκτυο blockchain.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Ethereum ή το Hyperledger Fabric στις αναλυτικές προηγούμενες αναρτήσεις ιστολογίου μας. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το Hyperledger vs Corda R3 vs Ethereum: The Ultimate Guide.

Αφού αποφασίσετε σχετικά με το πλαίσιο με το οποίο θέλετε να εργαστείτε, απλώς δημιουργήστε το δίκτυο blockchain σε αυτό και αναπτύξτε αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Επιλέξτε το ΠλαίσιοΔιαμόρφωση λογισμικού BlockchainΑνάπτυξη dApps

Απλό και οικονομικό, έτσι δεν είναι?

Λύσεις συνεργατών AWS

Εκτός από τη χρήση AWS Blockchain Templates, το AWS επιτρέπει επίσης στους χρήστες του να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα λύσεων συνεργατών AWS για ανάπτυξη blockchain. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μια που ταιριάζει στις ανάγκες τους, καθώς πολλοί από τους παρακάτω συνεργάτες προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις blockchain για συγκεκριμένη βιομηχανία.

Για παράδειγμα, το Corda R3 έχει σχεδιαστεί για τη χρηματοπιστωτική αγορά, ενώ το GuildOne έχει σχεδιαστεί για τομείς εκτός της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Συνεργάτες

Για να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες blockchain στους πελάτες της, η AWS συνεργάζεται με διάφορους συνεργάτες που αναφέρονται παρακάτω.

 • Καλέιντο

AWS ανακοινώθηκε τη συνεργασία της με την ConsenSys, τη μητρική εταιρεία της Καλέδιο, πίσω στα μέσα Μαΐου. Είναι ένα Blockchain Business Cloud που λειτουργεί ως μια πλατφόρμα SaaS για όλες τις επιχειρήσεις. Το Kaleido σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τους οργανισμούς να αναπτύξουν ασφαλείς ιδιωτικές αλυσίδες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το τι προσφέρει το Kaleido στους προγραμματιστές εδώ.

 • BlockApps

Η AWS συνεργάστηκε με το BlockApps για την παροχή λύσεων ανάπτυξης blockchain Ethereum στους πελάτες τους. Το BlockApps παρέχει έναν από τους γρηγορότερους τρόπους ανάπτυξης επεκτάσιμου δικτύου blockchain Ethereum και δημιουργίας εφαρμογών blockchain.

 • Τεχνολογία πολλαπλών

Η νέα συνεργασία με την Manifold Technology επιτρέπει στους χρήστες AWS να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά αποδοτικό, επεκτάσιμο και πολύ εύκολο στην ενσωμάτωση δίκτυο blockchain.

 • CISCO

Το Cisco Blockchain επιτρέπει στους χρήστες AWS να δημιουργούν εφαρμογές blockchain σε επίπεδο επιχείρησης. Η λύση blockchain της Cisco είναι επεκτάσιμη, ασφαλής και απλή.

 • Corda R3

Το Corda R3 είναι ένα γνωστό όνομα στη βιομηχανία blockchain, καθώς ήταν η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε τον μεγαλύτερο συνεργατικό όμιλο στη χρηματοοικονομική αγορά με περισσότερα από 100 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Είναι η εξειδικευμένη πλατφόρμα blockchain που έχει σχεδιαστεί για τη χρηματοοικονομική αγορά. Με απλά λόγια, είναι ένα χρηματοοικονομικό καθολικό που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα που εφαρμόζονται στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Προσφέρει κωδικούς και API για τη δημιουργία εφαρμογών blockchain για μεγαλύτερη αποδοτικότητα στις επιχειρηματικές συναλλαγές.

 • GuildOne

Για δεκαετίες, η GuildOne παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες βάσης δεδομένων και τεχνολογίας στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και τώρα ηγείται της τεχνολογίας blockchain που έχει σχεδιαστεί για εταιρείες εκτός της κρυπτονομιστικής και χρηματοοικονομικής βιομηχανίας.

Άλλοι τεχνολογικοί εταίροι περιλαμβάνουν Intel, ενώ οι συμβουλευτικοί εταίροι της AWS περιλαμβάνουν Accenture, Μπλοκσκ, Luxoft, PWC, και Trek10.

Πελάτες

Σύμφωνα με την AWS, αρκετοί μεγάλοι πελάτες χρησιμοποιούν την υπηρεσία τους για τη δημιουργία λύσεων blockchain. Αυτό περιλαμβάνει πελάτες όπως το T Mobile και το Guidewire.

Περίληψη: AWS Blockchain Solution

Παρόλο που η AWS μπήκε στον αγώνα λίγο αργά, αλλά τα προϊόντα τους αντανακλούν ότι έκαναν την εργασία τους σωστά. Το πιο δημοφιλές προϊόν τους, τα AWS Blockchain Templates διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν γρήγορα τα πράγματα, καθώς μπορούν να αναπτύξουν τα πρότυπα και να αρχίσουν να εργάζονται στις αποκεντρωμένες εφαρμογές τους χωρίς καθυστέρηση..

Στην πραγματικότητα, τα AWS Blockchain Templates είναι μια δυνατότητα που τα καθιστά διαφορετικά από άλλους παρόχους BaaS.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν από τις λύσεις συνεργατών τους. Η τιμή είναι επίσης προσιτή καθώς οι χρήστες AWS μπορούν να πληρώσουν ανάλογα με τη χρήση, αντί να συνάψουν ετήσιο συμβόλαιο. Απλώς πληρώστε για τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιείτε για το χρόνο που το χρησιμοποιείτε. Στην πραγματικότητα, πληρώνετε πραγματικά για το διακομιστή και τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε, όχι για την υπηρεσία blockchain.

Οι λύσεις που παρέχονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών που περιλαμβάνουν χρηματοπιστωτική αγορά και εμπόριο (χρηματοοικονομικές συναλλαγές), αλυσίδα εφοδιασμού, ασφάλιση, υγειονομική περίθαλψη και ταυτότητα και συμμόρφωση.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν προσφέρει αποκλειστικό πάγκο εργασίας blockchain όπως αυτό που προσφέρει η Azure. Για τη διαχείριση και ανάπτυξη εφαρμογών blockchain, πρέπει να βασίζεστε σε συμβατικές υπηρεσίες AWS ή εξισορροπητές φορτίων.

Microsoft Azure

Η Microsoft Azure ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που ανακοίνωσε τη λειτουργία BaaS σε εταιρείες και προγραμματιστές. Έκανε επίσης την πρώτη προσπάθεια να διατηρήσει με ασφάλεια τις ψηφιακές ταυτότητες σε ένα blockchain σε συνεργασία με το αποκεντρωμένο ίδρυμα ταυτότητας.

Έτσι, όταν πρόκειται για το χρονοδιάγραμμα, το Azure είναι ο πρωτοπόρος στον κλάδο BaaS. Το Microsoft Azure διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο συμμόρφωσης στον κλάδο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι παρέχει λύση blockchain χαμηλού κινδύνου, χαμηλού κόστους, γρήγορης και ασφαλούς ως BaaS (Blockchain-as-a-service). Φιλοξενεί blockchain σε διακομιστές Linux.

Κυριότερα χαρακτηριστικά

Ακολουθούν μερικά από τα σημαντικά χαρακτηριστικά της Λύσης Azure Blockchain.

 • Το Azure μειώνει το χρόνο ανάπτυξης προσφέροντας στους χρήστες προκαθορισμένα δίκτυα και υποδομές. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν αμέσως την ανάπτυξη των αποκεντρωμένων εφαρμογών.
 • Με τη βοήθεια του Ενσωματωμένες συνδέσεις με εργαλεία Azure, Οι χρήστες μπορούν να επικυρώσουν και να επαναλάβουν τις εξελίξεις blockchain πιο γρήγορα και ευκολότερα.
 • Με τη βοήθεια μιας παγκόσμιας διαθέσιμης πλατφόρμας cloud, μπορείτε να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλής. Οι λύσεις είναι επίσης κλιμακούμενος που σας επιτρέπει να επεκτείνετε όποτε θέλετε.

Προϊόντα

Ακριβώς όπως το AWS, το Azure παρέχει επίσης διαφορετικές λύσεις με βάση το πλαίσιο με το οποίο θέλετε να εργαστείτε. Επιπλέον, προσφέρουν επίσης πιο εξατομικευμένες λύσεις συνεργατών που θα συζητήσουμε λεπτομερώς παρακάτω.

Λύσεις Azure Marketplace

Μπορείτε να επιλέξετε από πολλά προϊόντα καθώς και πλαίσια στο Azure. Εδώ είναι η πλήρης λίστα.

 • Ethereum on Azure

Το Azure σάς επιτρέπει να εργάζεστε στο δίκτυο blockchain που χρησιμοποιείται πιο συχνά. Ωστόσο, με την ποικιλία των προκαθορισμένων τοπολογιών δικτύου που προσφέρει, μπορείτε να αναπτύξετε το δίκτυο μέσα σε λίγα λεπτά. Η λύση διαθέτει επίσης μοναδικά οφέλη, όπως εύκολες σειρές κλίμακας VM, ικανότητα διαχείρισης κόμβων με υλοποιήσεις μεταξύ περιοχών και εργαλεία παρακολούθησης.

 • Υφάσματα υπερκαλλιέργειας

Το επόμενο δημοφιλές πλαίσιο από το Linux Foundation είναι επίσης διαθέσιμο στο Azure. Αυτό είναι καλύτερο για όσους θέλουν να αναπτύξουν υπηρεσίες για την επικύρωση ομότιμων και για παραγγελίες memebershop. Και πάλι, η ανάπτυξη είναι εύκολη και γρήγορη.

 • Κόρντα

Για όσους θέλουν να εργαστούν σε αποκεντρωμένες εφαρμογές στους χρηματοπιστωτικούς τομείς, η Azure προσφέρει πλατφόρμα Corda κατανεμημένη. Επιτρέπει στους χρήστες να αναπτύξουν με ευκολία δίκτυο πολλαπλών δικτύων και πολλών συμμετεχόντων. Οι χρήστες μπορούν επίσης να συνεργαστούν με συμβολαιογράφους, συνομηλίκους και έναν χάρτη δικτύου.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ποια από τις παραπάνω τεχνολογίες κατανεμημένων καθισμάτων είναι καλύτερη για τις ανάγκες σας, μπορείτε να διαβάσετε τη λεπτομερή σύγκριση των παραπάνω τεχνολογιών εδώ.

 • Πάγκος εργασίας Azure Blockchain

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση Workbench για γρήγορη ανάπτυξη εφαρμογών blockchain. Το Azure Blockchain Workbench είναι μια εύχρηστη διεπαφή ιστού που διευκολύνει επίσης τη χρήση σε σύγκριση με το AWS.

 • DevTest Labs για Blockchain ως υπηρεσία

Με αυτήν την υπηρεσία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εργαστήριο για μια ομάδα που θα περιέχει όλες τις πολιτικές και τα πρότυπα ομάδας.

Συνεργάτες

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από 23 λύσεις στην αγορά από διαφορετικούς συνεργάτες. Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές λύσεις που προσφέρουν οι συνεργάτες τους.

 • BlockApps

Το BlockApps επιτρέπει τόσο την ιδιωτική πλατφόρμα Ethereum blockchain ενός κόμβου όσο και πολλών κόμβων τόσο για προγραμματιστές όσο και για επιχειρήσεις. Η πλατφόρμα Ethereum διαθέτει RESTful API και άλλα εργαλεία προγραμματιστών, όπως analytics, search και explorer. Συνολικά, μπορείτε να επιλέξετε από τις τρεις λύσεις από το BlockApps.

 • GoChain

Για όσους θέλουν να επικεντρωθούν σε γρήγορες συναλλαγές στον χρηματοπιστωτικό τομέα, το GoChain προσφέρει έναν ενιαίο κόμβο blockchain συμβατό με Ethereum ως έκδοση για προγραμματιστές.

Άλλοι συνεργάτες με τις λύσεις που διατίθενται στην αγορά Azure περιλαμβάνουν Guildkraft, Trade Finance, Accredible, Chain Core Developer Edition, RekoChain ,orum Demo, RSK Notary Solution και πολλά άλλα.

Πελάτες

Το Azure έχει χρήστες από διαφορετικούς κλάδους που χρησιμοποιούν το Azure Blockchain Solution για να επιτύχουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, η Insurwave ανέπτυξε πρόσφατα μια ασφαλιστική λύση blockchain. Άλλοι πελάτες περιλαμβάνουν τα Xbox, 3M, το Association of Banks στη Σιγκαπούρη και το webjet.com.au.

Περίληψη: Azure Blockchain Solution

Το Azure Blockchain Solution έρχεται με πολλαπλά οφέλη έναντι των ανταγωνιστών του. Πρώτον, επειδή έχετε την επιλογή να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα επιλογών πλατφόρμας blockchain που περιλαμβάνουν Ethereum, Chain, Corda, Hyperledger Fabric ,orum και άλλα.

Όλα αυτά τα πλαίσια blockchain είναι διαθέσιμα σε τοπολογίες ενός κόμβου, πολλαπλών κόμβων και πολλών μελών. Η ισχυρότερη από αυτές τις επιλογές είναι η τοπολογία πολλών μελών που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο συμπεριλαμβανομένων πολλών οργανισμών, ενώ κάθε οργανισμός διατηρεί τον διοικητικό του έλεγχο επίσης.

Στην αγορά, μπορείτε να βρείτε λύσεις από 23 συνεργάτες που σας επιτρέπουν να επιλέξετε μια λύση που είναι πιο εξατομικευμένη για τις μοναδικές σας ανάγκες.

Λύση της Oracle Blockchain

Η Oracle ακολούθησε τα βήματα της Microsoft και ξεκίνησε το μοντέλο λύσης blockchain B2B τον Σεπτέμβριο του 2017. Το σχέδιο είναι γνωστό ως Enterprise-Grade Blockchain Cloud Service επειδή απευθύνεται σε επιχειρήσεις και επιχειρήσεις. Η υπηρεσία προσφέρει στους εταιρικούς πελάτες μια πλήρως διαχειριζόμενη προσέγγιση που θέλουν να ασχοληθούν με το blockchain.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αντιπρόεδρο, Zavity, η Oracle παρουσίασε αυτήν την υπηρεσία, έτσι ώστε οι εταιρείες να μπορούν να εργαστούν σε ανοιχτό λογισμικό blockchain και να την προσαρμόσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους προσθέτοντας εμπιστευτικά δικαιώματα, ασφάλεια και API.

Η υπηρεσία blockchain βασίζεται σε ανοιχτό κώδικα Πρόγραμμα Υφάσματος Hyperledger μόνο, σε αντίθεση με το AWS και το Azure που σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά πλαίσια blockchain.

Κυριότερα χαρακτηριστικά

Ακολουθεί η λίστα ορισμένων βασικών δυνατοτήτων που προσφέρει η Oracle Autonomous Blockchain Cloud Service.

 • Το Oracle blockchain είναι επίσης γρήγορο και γρήγορο για ανάπτυξη καθώς προσφέρει πλήρως διαχείριση και προσυναρμολόγηση υπηρεσία blockchain.
 • Σας επιτρέπει να αναπτύξετε δίκτυο και εφαρμογές blockchain ανοιχτή πηγή Πλαίσιο Hyperledger Fabric.
 • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Oracle Integration Cloud για γρήγορη ενσωμάτωση εφαρμογών εσωτερικής εγκατάστασης, Oracle SaaS και εφαρμογών τρίτων.
 • ο Λύση Blockchain Enterprise Grade έχει σχεδιαστεί για να παρέχει λειτουργίες σε επίπεδο επιχείρησης, όπως ενσωματωμένο αντίγραφο ασφαλείας, βελτιωμένη ασφάλεια, διαχείριση ταυτότητας βάσει ρόλου και διαχείριση ανάκλησης πιστοποιητικών.
 • Προσφέρει ένα αυτονόμος λύση που είναι αυτο-οδήγηση, αυτο-ασφαλιστική και αυτο-επισκευή.

Προϊόντα

Η Oracle προσφέρει τη λύση blockchain με το όνομα της Αυτόνομης λύσης Blockchain που είναι διαθέσιμη για 0,75 $ σε αμοιβή καθώς πηγαίνετε. Η λύση blockchain επιτρέπει 500 συναλλαγές blockchain ανά ώρα.

Η λύση blockchain σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε αποκεντρωμένες εφαρμογές blockchain στη λύση Hyperledger Fabric. Μπορείτε εύκολα να αυτοματοποιήσετε τις συναλλαγές σας με έξυπνα συμβόλαια, γνωστά και ως κωδικοί αλυσίδας.

Είναι επίσης μια καλή επιλογή για τη δημιουργία αξιόπιστων επιχειρηματικών δικτύων. Η λύση blockchain σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε υβριδικά δίκτυα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να συμμετάσχετε με συνεργάτες εκτός του Oracle Cloud, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν επίσης την πλατφόρμα Hyperledger Fabric.

Εργαλεία

Η λύση blockchain σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη επιλογή διαχείρισης και παρακολούθησης. Έχετε πρόσβαση σε μια διαισθητική κονσόλα διαχειριστή που είναι ένας εύχρηστος πίνακας ελέγχου. Μπορείτε εύκολα να πλοηγηθείτε σε δίκτυα, κανάλια, κόμβους και κωδικούς αλυσίδας εξαιτίας αυτού. Σας επιτρέπει επίσης να διαχειρίζεστε εύκολα το δίκτυο και να βλέπετε στοιχεία blockchain.

Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε κανάλια δικτύου και να ορίσετε πολιτικές σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, η Oracle παρέχει επίσης σε βάθος πόρους σε προγραμματιστές που μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε με τη δημιουργία έξυπνων συμβολαίων.

Περίληψη: Oracle Blockchain Solution

Σε σύγκριση με το AWS και το Azure, η Oracle είναι σαφώς πίσω, αλλά προσπαθεί σκληρά να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στη λύση blockchain. Πρώτον, σας περιορίζει στη χρήση της πλατφόρμας Hyperledger Fabric, χωρίς Ethereum ή άλλη επιλογή πλαισίου.

Δεύτερον, το προϊόν είναι μόνο μια λύση Enterprise Grade, χωρίς άλλες λύσεις διαθέσιμες από συνεργάτες, όπως η AWS ή η Azure. Η τιμολόγηση είναι παρόμοια με το Azure και το AWS, το οποίο πληρώνεται καθώς πηγαίνετε.

Ωστόσο, για επιχειρήσεις που αναζητούν ασφαλή και αυτόνομη λύση blockchain, με δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όλων των συναλλαγών σας, το Oracle είναι μια καλή επιλογή.

Οι εφαρμογές είναι επίσης τεράστιες επειδή η λύση blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον χρηματοοικονομικό τομέα, φροντίδα υγείας, και αρκετές άλλες βιομηχανίες.

Προσφορά λύσης AWS vs Azure vs Oracle Blockchain: Πίνακας σύγκρισης

Ακολουθεί ένας πίνακας γρήγορης σύγκρισης με βάση τη λεπτομερή έρευνά μας και τις προαναφερθείσες δυνατότητες. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λύση AWS vs Azure vs Oracle Blockchain στον πίνακα.

Κατηγορίες
AWS
Γαλανός
Μαντείο
Δομή Ethereum, Hyperledger Fabric, Corda και Korum Ethereum, Hyperledger Fabric ,orum, Chain και Corda Υφάσματα υπερκαλλιέργειας
Τιμή Πληρώστε ανά χρήση Διαφέρει ανάλογα με το πρόγραμμα, πληρώνετε ανά χρήση. 0,75 $ Πληρώστε καθώς πηγαίνετε
Σημαντικοί συνεργάτες Cisco, BlockApps, GuildOne, Intel, Kaleido, Manifold Technology, Corda R3 με αρκετούς άλλους συνεργάτες. Corda, BlockApps, GoChain, με συνολικά 23 λύσεις συνεργατών διαθέσιμες.
Κύριοι πελάτες T Mobile και Οδηγός Xbox, 3M και Insurwave

Τελικές λέξεις

Είναι περισσότερο από εμφανές τώρα ότι η αγορά blockchain θα αναπτυχθεί εκθετικά τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι επίσης ορατό από τον αγώνα μεταξύ των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας που ανταγωνίζονται για την παροχή της καλύτερης λύσης BaaS (blockchain-as-a-service) στους πελάτες τους.

Η αυξανόμενη μαζική υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain ως υπηρεσία το καθιστά επίσης την τελευταία επανάσταση στη βιομηχανία fintech τώρα. Ωστόσο, με τόσες πολλές καλές επιλογές διαθέσιμες, ίσως θελήσετε να μάθετε ποια είναι η καλύτερη για εσάς. Αυτός είναι ο λόγος που σας έδωσα μια λεπτομερή ανάλυση προσφοράς AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε μεταξύ της καλύτερης υπηρεσίας για τις μοναδικές σας ανάγκες.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

https://aws.amazon.com/blogs/apn/how-aws-blockchain-partners-are-enabling-new-ways-of-doing-business/

https://www.fxstreet.com/cryptocurrencies/news/how-some-of-the-largest-tech-companies-are-investing-in-blockchain-201804162009

https://techcrunch.com/2018/04/22/amazons-new-blockchain-service-competes-with-similar-products-from-oracle-and-ibm/

https://techcrunch.com/2017/10/02/oracle-climbs-on-blockchain-bandwagon-with-new-cloud-service/

https://aws.amazon.com/partners/blockchain/solutions/

https://www.computerworld.com/article/3278088/blockchain/amazon-joins-list-of-blockchain-as-a-service-providers.html

https://www.ethnews.com/amazon-web-services-consensys-partnership-to-offer-kaleido-blockchain-platform

https://www.crn.com/news/cloud/300103791/partners-ready-to-take-deeper-dive-into-blockchain-with-aws.htm

https://www.businessinsider.com/ibm-azure-aws-blockchain-service-2017-10

https://www.ledgerinsights.com/how-to-blockchain-as-a-service-baas/

https://developer.oracle.com/blockchain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map