Ο τελικός οδηγός για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Blockchain

Σε αυτόν τον οδηγό, θα ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain και πώς μπορείτε να ξεπεράσετε όλες τις αδυναμίες του blockchain.

Πολλοί λάτρεις του blockchain στην αγορά δοξάζουν την τεχνολογία blockchain για να είναι η επόμενη καλύτερη ψηφιακή επανάσταση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι όλα λάθος. Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία αλλάζει παλαιά συστήματα, απαλλάσσει τους μεσάζοντες και μας εισάγει έναν νέο κόσμο. Ωστόσο, πολλοί αποτυγχάνουν να σταθμίσουν σωστά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του blockchain πριν μπουν μέσα.

Με κάθε τεχνολογία, θα υπάρχουν πάντα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το blockchain είναι επίσης στη λίστα. Έτσι, όταν οι επιχειρήσεις προσπαθούν να καταλάβουν το πλήρες δυναμικό του blockchain, συχνά ξεχνούν τα ζητήματα.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί τείνουν να κάνουν λάθη και χάνουν πόρους, και χάνουν χρόνο. Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του blockchain, θα τα καλύψουμε σε αυτόν τον οδηγό. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του blockchain! Αλλά προτού προχωρήσουμε στην ενότητα των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της τεχνολογίας blockchain, ας ρίξουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση της πραγματικής τεχνολογίας blockchain.


Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Contents

Τι είναι η τεχνολογία Blockchain?

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά – Η τεχνολογία Blockchain είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα καθολικών που προωθεί την κατανεμημένη φύση, την ακεραιότητα των δεδομένων και τη διαφάνεια.

Δεν ήταν τόσο περίπλοκο, έτσι; Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω με απλούστερο τρόπο. Βασικά, είναι ένα σύστημα καθολικών όπου υπάρχουν μπλοκ και κάθε μπλοκ συνδέεται σε μια δομή τύπου αλυσίδας. Έτσι, όλα τα μπλοκ θα συνδεθούν με το νέο μπλοκ και το μπλοκ.

Επιπλέον, κάθε μεμονωμένο μπλοκ θα περιέχει πληροφορίες και η δομή τύπου αλυσίδας θα αντιπροσωπεύει τη διαδικασία σύνδεσης. Εν πάση περιπτώσει, όλες οι πληροφορίες εντός του μπλοκ είναι κρυπτογραφικά ασφαλείς. Εκτός από αυτά, θα έχει επίσης αναγνωριστικό κατακερματισμού, χρονικές σημάνσεις και δεδομένα συναλλαγών.

Στην πραγματικότητα, σε αυτόν τον τύπο αρχιτεκτονικής, θα καταλήξετε με μια αλυσίδα μπλοκ και από εδώ προήλθε το όνομα του blockchain. Πολλοί από εσάς μπορεί να το συγχέουν με τη βάση δεδομένων, αλλά στην πραγματικότητα το blockchain και η βάση δεδομένων είναι πολύ διαφορετικά.

Τα καλύτερα πλεονεκτήματα του blockchain είναι ότι προσφέρει σύνδεση peer-to-peer, οπότε δεν θα υπάρχει κεντρικός διακομιστής που θα παρακολουθεί κάθε σας κίνηση.

Πόσο δημοφιλές είναι μεταξύ των επιχειρήσεων?

Προς το παρόν, πολλές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την τεχνολογία blockchain. Μετά την ανάλυση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων του blockchain, πολλοί έχουν ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή blockchain. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, περισσότερο από το 36% των επιχειρήσεων είναι πρόθυμες να επενδύσουν 5 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα στο blockchain.

Η έρευνα του 2020 διεξήχθη σε 1488 παγκόσμιες επιχειρήσεις, όπου κάθε εταιρεία ρωτήθηκε πόσα σχεδιάζει να επενδύσει. Μπορείτε να δείτε την παρακάτω φόρμα ποσοστού. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι η έρευνα δεν περιλαμβάνει κάθε επιχείρηση στον κόσμο που εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας.

Έτσι, το «αληθινό» ποσοστό θα ποικίλλει πάντα. Εάν θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε το Deloitte επισκόπηση.

Επενδύσεις Ποσοστό επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να επενδύσουν
≥ 10 εκατομμύρια $ 7%
5 εκατομμύρια $ – 10 εκατομμύρια $ 24%
1 εκατομμύριο $ – 5 εκατομμύρια $ 30%
500.000 $ – 1 εκατομμύριο $ 24%
< 500.000 $ 12%
Όχι σίγουρα 2%
Χωρίς επένδυση 1%

Έτσι, βλέπετε, οι επιχειρήσεις είναι επίσης πρόθυμες να επενδύσουν στην τεχνολογία. Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσουμε στο επόμενο τμήμα των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων του οδηγού blockchain.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνολογίας Blockchain

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain, αλλά μεταξύ αυτών, θα εξετάσουμε πρώτα την ενότητα επαγγελματιών. Δείτε τα πλεονεκτήματα του blockchain από κάτω.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Blockchain

Πλεονεκτήματα Blockchain

Υπάρχουν πολλά οφέλη της τεχνολογίας blockchain. Ας δούμε τι είναι μερικά από αυτά:

Διαμεσολάβηση

Πρώτα απ ‘όλα, με το blockchain, έχετε ένα κατανεμημένο σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι απαλλάσσει τους μεσάζοντες από το σύστημά σας. Αλλά πώς είναι αυτό ένα πλεονέκτημα; Στην πραγματικότητα, οι μεσάζοντες τείνουν να είναι η πηγή τρίτων που σας συνδέει με τις υπηρεσίες σας.

Ωστόσο, στον επιχειρηματικό κόσμο, από κάθε υπηρεσία που προσφέρουν οι μεσάζοντες, παίρνουν μια περικοπή. Στην πραγματικότητα, ένα μικρό ποσό πληρωμής μπορεί να μην μοιάζει πολύ, αλλά αυξάνεται όταν η υπηρεσία σας απαιτεί διαδικασία 10-15 βημάτων.

Εκτός από αυτό, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε εάν οι μεσάζοντες θα ήταν ειλικρινείς με τις υπηρεσίες τους. Στην πραγματικότητα, η διαφθορά είναι βαθιά, και σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι ενδιάμεσοι τείνουν να κακοποιούν τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές για το προσωπικό τους όφελος.

Έτσι, με την απαλλαγή τους, επιλύεται ολόκληρο το ζήτημα εμπιστοσύνης. Ας δούμε το επόμενο πλεονέκτημα σε αυτούς τους επαγγελματίες του οδηγού blockchain.

Δεδομένα υψηλής ποιότητας

Η τεχνολογία Blockchain προσφέρει ανώτερο επίπεδο ποιότητας δεδομένων. Στην πραγματικότητα, είναι ένα σύστημα κατανεμημένου καθολικού όπου αποθηκεύει δεδομένα. Αλλά πώς παρέχει δεδομένα υψηλής ποιότητας; Λοιπόν, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δεδομένα χαμηλής ποιότητας δεν θα μετατραπούν σε δεδομένα υψηλής ποιότητας μέσα σε μια νύχτα. Δεν συμβαίνει αυτό.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή η κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών προσφέρει μια διαδικασία συναίνεσης που σας επιτρέπει να φιλτράρετε τυχόν κακά δεδομένα με χρήσιμα δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί απλώς να προσθέσει οποιαδήποτε πληροφορία στο καθολικό ή ακόμη και να χειριστεί τα υπάρχοντα.

Έτσι, όταν κάθε πληροφορία επαληθεύεται πριν προστεθεί στο καθολικό, θα εξαλείψει τυχόν ψευδή δεδομένα.

Επιπλέον, απαλλάσσει επίσης τα ζητήματα που προέρχονται από ανθρώπινα λάθη. Καθώς κάθε πληροφορία επαληθεύεται, δεν υπάρχει περιθώριο για ανθρώπινο λάθος.

Έτσι, αυξάνει σημαντικά την ποιότητα των δεδομένων. Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσουμε στο επόμενο πλεονέκτημα σε αυτόν τον οδηγό υπέρ και μειονεκτημάτων blockchain.

Ανθεκτικότητα και ασφάλεια

Το Blockchain προσφέρει αντοχή στα καλύτερά του. Θα μπορούσατε να το σκεφτείτε ως το Διαδίκτυο όπου υπάρχει ενσωματωμένη στιβαρότητα. Στην πραγματικότητα, η συνολική δομή της τεχνολογίας το καθιστά τόσο ανθεκτικό. Επιπλέον, καθώς αποθηκεύει τμήματα πληροφοριών γύρω από το δίκτυο, διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο αποτυχίας ή καμία οντότητα που το ελέγχει.

Αυτή η ποιότητα καθιστά το σύστημα εγγενώς ανθεκτικό. Επιπλέον, καθώς κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τα μπλοκ, μένει να είναι μια σταθερή ασφαλής πλατφόρμα. Εκτός από αυτό, είναι αρκετά αποτελεσματικό στην αποτροπή των προσπαθειών πειρατείας.

Λοιπόν, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα υπέρβασης αυτού του δικτύου. Εν πάση περιπτώσει, ας δούμε το επόμενο πλεονέκτημα σε αυτόν τον οδηγό υπέρ και μειονεκτημάτων blockchain.

Υψηλό επίπεδο ακεραιότητας

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του blockchain είναι το επίπεδο ακεραιότητας. Σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλα συστήματα δικτύου εκεί έξω, το blockchain προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας μέχρι στιγμής. Τι σημαίνει όμως; Στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα σας θα είναι πάντα τα σωστά και κανείς δεν μπορεί να τα αλλάξει μόλις βρεθεί στο καθολικό.

Επιπλέον, η διαδικασία αποθήκευσης των πληροφοριών και των διαδικασιών συναίνεσης είναι επίσης ισχυρή. Επιπλέον, οποιοσδήποτε χρήστης δεν μπορεί απλώς να κάνει αλλαγές στην επαλήθευση όπως θέλει. Έτσι, θα προσφέρει ακριβή και αξιόπιστα δεδομένα κάθε φορά που πραγματοποιείτε συναλλαγές ή αποθηκεύετε οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες.

Από την άλλη πλευρά, το αναγνωριστικό κατακερματισμού κάθε blockchain παίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση αυτής της ιδιότητας. Ας δούμε το επόμενο πλεονέκτημα σε αυτόν τον οδηγό υπέρ και μειονεκτημάτων blockchain.

Αμετάβλητο και Διαφάνεια

Για το επόμενο πλεονέκτημα σε αυτόν τον οδηγό υπέρ και μειονεκτημάτων blockchain, θα επεξεργαστούμε τη διαφάνεια και το αμετάβλητο. Το Blockchain συνοδεύεται από ένα αμετάβλητο σύστημα αποθήκευσης όπου δεν μπορείτε να αλλάξετε καμία μορφή δεδομένων ούτε να τα διαγράψετε εντελώς.

Στην πραγματικότητα, το κρυπτογραφικό κατακερματισμό παίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση μιας αμετάβλητης δομής. Καθώς κάθε μπλοκ θα έχει αναγνωριστικό Hash, τυχόν αλλαγές στα δεδομένα αυτού του μπλοκ θα αλλάξουν δραστικά το αναγνωριστικό. Και είναι αδύνατο να ξαναδημιουργήσετε το ίδιο Hash ID ξανά.

Έτσι, εάν κάποιος προσπαθήσει να αλλάξει τα δεδομένα, όλοι οι άλλοι χρήστες θα το προσέξουν αμέσως. Εν πάση περιπτώσει, το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος καθολικών αυτής της τεχνολογίας είναι επίσης ανοιχτό για να το βλέπουν όλοι. Ακόμα και σε ιδιωτικά blockchain, υπάρχουν κοινές πληροφορίες καθολικών που ο καθένας μπορεί να δει ανά πάσα στιγμή.

Μακροζωία και αξιοπιστία

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του οδηγού blockchain είναι η αξιοπιστία και η μακροζωία των δεδομένων. Όπως γνωρίζετε ήδη, το blockchain είναι αμετάβλητο, διαφανές και προσφέρει ακεραιότητα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν ως αποτέλεσμα την αξιοπιστία και τη μακροζωία της τεχνολογίας.

Επιπλέον, καθώς κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του blockchain όπως θέλει, παραμένει άθικτος. Επιπλέον, καθώς μπορεί να προσφέρει βιώσιμες λύσεις για διάφορα επιχειρηματικά θέματα μακροπρόθεσμα, καθίσταται αξιόπιστη τεχνολογία.

Πολλές επιχειρήσεις σκέφτονται ήδη να αλλάξουν τα παλαιά δίκτυά τους με blockchain μακροπρόθεσμα.

Απλοϊκό οικοσύστημα

Πολλοί από εσάς μπορεί να θεωρήσετε ότι το blockchain είναι ένα περίπλοκο οικοσύστημα. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη είναι στην πραγματικότητα ένα απλοϊκό οικοσύστημα. Στην πραγματικότητα, κάθε επιχείρηση πρέπει να περάσει από διάφορα στάδια για να επεξεργαστεί ή να προσφέρει στους καταναλωτές μια λύση.

Αυτό που κάνει το blockchain εδώ είναι να μειώσει τα διάφορα στάδια της επεξεργασίας σε μερικά βήματα. Επιπλέον, καθώς η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει σχεδόν τα πάντα στο διαδίκτυο, είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρηθεί.

Υπάρχουν ήδη πολλές λύσεις που βασίζονται σε blockchain στην αγορά όπου προσφέρουν φιλικές προς το χρήστη διεπαφές.

Εξουσιοδοτημένοι χρήστες

Είναι άλλο ένα από τα πλεονεκτήματα σε αυτόν τον οδηγό πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων blockchain. Στο παραδοσιακό κεντρικό σύστημα, οι χρήστες δεν έχουν πραγματικά τόσο πολύ έλεγχο στις δικές τους πληροφορίες. Ως αποτέλεσμα, πολλαπλά διεφθαρμένα άτομα προσπαθούν να κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών για το προσωπικό τους όφελος.

Ωστόσο, καθώς το blockchain εξασφαλίζει ένα δίκτυο peer-to-peer και δίνει στους χρήστες τον έλεγχο, διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να τους κάνει κακή χρήση με οποιονδήποτε τρόπο. Το επίπεδο ασφάλειας και διαφάνειας διασφαλίζει ότι κάθε άτομο έχει τον απόλυτο έλεγχο των πληροφοριών του.

Αυτό είναι σίγουρα κάτι που θέλαμε για πολύ καιρό.

Ταχύτερες συναλλαγές

Προσφέρει επίσης ταχύτερες συναλλαγές σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μέσα. Συνήθως, οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να πάρουν πολύ χρόνο ακόμη και για την επεξεργασία μιας συναλλαγής. Έγινε πιο διάσημο όταν κάποιος προσπαθεί να στείλει χρήματα στο εξωτερικό.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να χρειαστούν έως και έξι ημέρες για να επεξεργαστεί καν αυτήν τη συναλλαγή. Έτσι, σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, πολλοί καταναλωτές δεν μπορούν να βασίζονται στο αργό ρυθμό των παραδοσιακών τραπεζών. Ωστόσο, με το blockchain, μπορείτε να ολοκληρώσετε μια συναλλαγή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Αυτό είναι πολύ πιο γρήγορο από οποιοδήποτε παραδοσιακό μέσο μέχρι τώρα.

Χαμηλότερο κόστος συναλλαγών

Εκτός από την προσφορά ταχύτερων συναλλαγών, προσφέρει επίσης χαμηλότερο κόστος συναλλαγής – προφανώς, τίποτα δωρεάν. Όταν χρησιμοποιείτε παραδοσιακές μεθόδους για συναλλαγές σε καθημερινή βάση, πρέπει να τους δώσετε κάποια μορφή αμοιβής σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους.

Παρόλο που η χρέωση μπορεί να είναι μικρή, αλλά μετά από μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων, μπορεί να γίνει βαρύτερη στην τσέπη σας. Από την άλλη πλευρά, το blockchain προσφέρει μόνο χαμηλότερο τέλος συναλλαγής σε αντάλλαγμα για μια ταχύτερη διαδικασία συναλλαγής.

Ας δούμε το επόμενο σε αυτόν τον οδηγό πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων blockchain.

Νέο επιχειρηματικό μοντέλο και αλυσίδα αξίας

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του blockchain σε αυτόν τον οδηγό πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων blockchain είναι το νέο επιχειρηματικό μοντέλο. Το Blockchain έρχεται με μια νέα προοπτική για το πώς πρέπει να μοντελοποιήσουμε την επιχείρησή μας στον νέο κόσμο.

Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, δημιουργούνται νέες αγορές και δημιουργούνται νέες ευκαιρίες. Επιπλέον, είναι μια καλύτερη υποδομή που απαλλάσσει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Επίσης, προσθέτει περισσότερη αξία στην επιχείρησή σας μόλις αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε αυξάνοντας τα έσοδα και προωθώντας την εμπιστοσύνη.

Βελτιωμένη ιχνηλασιμότητα

Αυτό είναι το τελευταίο πλεονέκτημα στη λίστα πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων blockchain μέχρι στιγμής. Λοιπόν, είναι περισσότερο για επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον περίπλοκο χαρακτήρα της αλυσίδας εφοδιασμού ή οποιασδήποτε άλλης παρόμοιας βιομηχανίας. Ο εντοπισμός του τι ή του τρόπου με τον οποίο καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα στοιχείο είναι ζωτικής σημασίας.

Σε κάθε στάδιο, πρέπει να διασφαλίσετε ότι προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα. Ωστόσο, εάν δεν γνωρίζετε την προέλευση των προϊόντων σας, δεν μπορείτε να προσφέρετε ποιότητα. Ωστόσο, το blockchain διασφαλίζει ότι μπορείτε να εντοπίσετε αυτά τα στοιχεία από την ίδια την πηγή έως το τελικό σημείο.

Όχι μόνο καλό, αλλά μπορείτε επίσης να επαληθεύσετε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο και στις ανταλλαγές στοιχείων.

Μειονεκτήματα τεχνολογίας Blockchain

Σε αυτά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του οδηγού τεχνολογίας blockchain, τώρα θα μιλήσουμε για τα διάφορα μειονεκτήματα τεχνολογίας blockchain. Ας δούμε τι είναι αυτά.

Περιττή απόδοση

Είναι το πρώτο πλεονέκτημα στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της λίστας blockchain μέχρι στιγμής. Στην πραγματικότητα, οι ανάγκες υπολογισμού αυτής της τεχνολογίας είναι πιο επαναλαμβανόμενες από τους κεντρικούς διακομιστές. Επειδή κάθε φορά που ενημερώνεται το καθολικό, όλοι οι κόμβοι πρέπει να ενημερώνουν και την έκδοση του καθολικού.

Επειδή η κατανεμημένη φύση του συστήματος καθολικών υποχρεώνει κάθε κόμβος να έχει ένα αντίγραφο του συστήματος καθολικού. Επομένως, πρέπει να υποστεί την ίδια διαδικασία ξανά και ξανά.

Σύνθετη διαδικασία επαλήθευσης υπογραφής

Ένα άλλο μειονέκτημα στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά μας της λίστας blockchain είναι η διαδικασία επαλήθευσης υπογραφής. Βασικά, για κάθε συναλλαγή στο σύστημα, θα χρειαστείτε επαλήθευση κρυπτογραφικής υπογραφής ιδιωτικού-δημόσιου.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί το ECDSA (Elliptic Curve Digital Signature Algorithm) για να διασφαλίσει ότι η συναλλαγή πραγματοποιείται μεταξύ των σωστών κόμβων. Έτσι, κάθε κόμβος πρέπει να επαληθεύει την αυθεντικότητα του χρήστη, κάτι που μπορεί να είναι μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία.

Ιδιωτικά κλειδιά

Για να πραγματοποιήσετε συναλλαγές στο δίκτυο, θα πρέπει να έχετε ένα ιδιωτικό κλειδί. Παρόλο που άλλοι χρήστες μπορούν να δουν το δημόσιο κλειδί σας, ένα ιδιωτικό κλειδί είναι πολύ πιο σημαντικό καθώς παραμένει κρυμμένο. Επιπλέον, όλες οι διευθύνσεις blockchain θα έχουν ιδιωτικό κλειδί.

Πρέπει να διατηρήσετε το ιδιωτικό κλειδί σας ασφαλές με οποιονδήποτε τρόπο, εάν δεν θέλετε άλλα άτομα να κάνουν κατάχρηση των στοιχείων σας. Ωστόσο, εάν χάσετε το ιδιωτικό σας κλειδί, θα χάσετε και την πρόσβαση στα χρήματά σας στο δίκτυο. Δεν υπάρχει τρόπος να τα ανακτήσετε πια.

Ας δούμε το επόμενο πλεονέκτημα στον οδηγό υπέρ και μειονεκτημάτων τεχνολογίας blockchain.

Έλλειψη εσωτερικών ικανοτήτων

Καθώς η τεχνολογία είναι μια σχετικά νέα ιδέα, δεν υπάρχουν πολλοί ικανοί προγραμματιστές που μπορούν να εργαστούν σε αυτήν. Έτσι, όταν οι επιχειρήσεις προσπαθούν να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική λύση blockchain, η εύρεση μιας ικανής ομάδας για να χειριστεί το έργο γίνεται δύσκολη.

Οι πάροχοι BAAS προσφέρουν πολλές υπηρεσίες σε αυτήν την περίπτωση. Αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν υψηλού επιπέδου προγραμματιστές και ομάδες μάρκετινγκ για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη λύση blockchain στην αγορά.

Αν θέλετε να βελτιώσετε το παιχνίδι σας και να γίνετε πιστοποιημένος επαγγελματίας blockchain, τότε εδώ είναι μια συλλογή από τα μαθήματα πιστοποίησης blockchain που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ανησυχίες ένταξης

Είναι ένα άλλο από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain. Απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν δίκτυα παλαιού τύπου. Στην πραγματικότητα, το blockchain θα αντικαταστήσει τα παλαιά δίκτυα. Ωστόσο, η διαδικασία ολοκλήρωσης δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργική. Επιπλέον, πολλές τεχνολογίες blockchain δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται με τα παλαιά δίκτυα.

Αυτό σημαίνει ότι για να το χρησιμοποιήσουν σωστά, οι εταιρείες θα πρέπει να απαλλαγούν εντελώς από τα παλιά τους δίκτυα. Αυτό είναι κάτι που πολλοί είναι δύσπιστοι.

Αβέβαιοι κανονισμοί

Είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά μας της λίστας blockchain. Στην πραγματικότητα, δεν παρέχονται όλες οι τεχνολογίες blockchain με το σωστό σύνολο κανονισμών στο δίκτυο. Έτσι, πολλοί δεν εμπιστεύονται καθόλου το σύστημα. Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη ρύθμισης φέρνει την έννοια της απάτης ICO.

Και είναι περιττό να πούμε, πολλοί έχουν πέσει θύματα απάτες ICO καθώς δεν υπάρχει κανονισμός που να σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα. Οι κυβερνητικοί θεσμοί αγωνίζονται επίσης να το υιοθετήσουν καθώς αυτός ο τομέας βασίζεται πλήρως στους κανονισμούς.

Μεγάλη κατανάλωση ενέργειας

Για να διασφαλιστεί ότι κάθε συναλλαγή είναι έγκυρη, πρέπει να περάσει από διαδικασίες συναίνεσης. Προφανώς, η διαδικασία συναίνεσης απαιτεί τεράστια προσπάθεια για τη διαμόρφωση κάθε κόμβου. Για να μην αναφέρουμε, όλοι οι κόμβοι πρέπει να επικοινωνούν μπρος-πίσω για να διασφαλίσουν ότι μια συναλλαγή είναι έγκυρη.

Από την άλλη πλευρά, οι αλγόριθμοι συναίνεσης όπως η απόδειξη της εργασίας απαιτούν πολλή υπολογιστική ισχύ, η οποία αυξάνει τη συνολική κατανάλωση ισχύος. Ωστόσο, θα θέλατε να μάθετε ότι τώρα πολλά πρωτόκολλα συναίνεσης καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια.

Ας δούμε το επόμενο πλεονέκτημα στον οδηγό υπέρ και μειονεκτημάτων τεχνολογίας blockchain.

Χωρίς έλεγχο για επιχειρήσεις

Λοιπόν, οι επιχειρήσεις χρειάζονται μια συγκεκριμένη έγκυρη διαδικασία για να χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain. Δυστυχώς, οι δημόσιοι αποκλεισμοί δεν θα μπορούν να προσφέρουν αυτές τις πτυχές ελέγχου σύντομα. Ωστόσο, η άνοδος των ιδιωτικών και κοινοπραξιών φαίνεται να προσφέρει τόσο τον έλεγχο της τεχνολογίας όσο και τον κατανεμημένο χαρακτήρα. Αυτά ονομάζονται ως επί το πλείστον εταιρικά πλαίσια blockchain και είναι κατάλληλα μόνο για οργανισμούς.

Έτσι, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε μια πιο σύγχρονη προσέγγιση σε αυτό το ζήτημα πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ας δούμε το επόμενο πλεονέκτημα στον οδηγό υπέρ και μειονεκτημάτων τεχνολογίας blockchain.

Προβλήματα απορρήτου

Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά μας της λίστας blockchain είναι ζητήματα απορρήτου. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται το απόρρητό τους για να διατηρήσουν την αξία της επωνυμίας τους με κάθε κόστος. Προφανώς, δεν μπορούν να αποκαλύψουν τις ευαίσθητες πληροφορίες τους στους μαζικούς ανθρώπους ή στους ανταγωνιστές τους.

Έτσι, πολλοί οργανισμοί δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν το blockchain για επιχειρηματικούς σκοπούς. Ωστόσο, η χρήση επιλογών ιδιωτικής συναλλαγής και ελέγχου ταυτότητας για συγκεκριμένους χρήστες επιλύει αυτό το πρόβλημα σιγά-σιγά.

Πολιτιστική Υιοθέτηση / Διακοπή

Αυτό είναι περισσότερο πολιτιστικό μειονέκτημα παρά τεχνικό. Τα επιχειρηματικά μοντέλα Out τρέχουν σε μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά η εφεύρεση του blockchain απειλεί αυτό το σύστημα.

Στην πραγματικότητα, το blockchain άρχισε ήδη να αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και έχει διαταράξει πολλές βιομηχανίες. Ως αποτέλεσμα, πολλές αγορές έχουν ήδη καταστεί άνευ αντικειμένου.

Ας δούμε το επόμενο πλεονέκτημα στον οδηγό υπέρ και μειονεκτημάτων τεχνολογίας blockchain.

Υψηλό κόστος

Ναι, το blockchain είναι πολύ φθηνότερο από άλλες υποδομές. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι μια δαπανηρή λύση. Βασικά, το κόστος εξαρτάται από το είδος του χαρακτηριστικού που θέλετε να προσθέσετε και τις ανάγκες σας. Πιο συγκεκριμένα, η ανάπτυξη μιας μορφής διαλύματος αμύλου απαιτεί ένα μεγάλο ποσό χρημάτων.

Για να μην αναφέρουμε την αντικατάσταση του παλαιού συστήματος θα κόστιζε επίσης πολλά χρήματα. Ωστόσο, μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το ζήτημα εάν διατηρήσετε τις λύσεις σας στο ελάχιστο. Επιπλέον, η συμμετοχή σε μια κοινοπραξία ή η χρήση BAAS μπορεί να σας βοηθήσει επίσης. Ωστόσο, το Blockchain ως υπηρεσία μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια σταθερή επιχειρηματική στρατηγική blockchain.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα για το 2020 σε 1488 παγκόσμιες επιχειρήσεις, ρωτήθηκαν ποιο είναι το εμπόδιο υιοθέτησής τους. Μπορείτε να δείτε την παρακάτω φόρμα ποσοστού. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι η έρευνα δεν περιλαμβάνει κάθε επιχείρηση στον κόσμο που εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας. Έτσι, το «αληθινό» ποσοστό θα ποικίλλει πάντα.

Θέματα υιοθέτησης Ποσοστό επιχειρήσεων που αισθάνονται το ζήτημα είναι εμπόδιο
Αντικατάσταση ή προσαρμογή υφιστάμενων παλαιών συστημάτων 35%
Πιθανές απειλές για την ασφάλεια 34%
Ανησυχίες για την ευαισθησία των ανταγωνιστικών πληροφοριών 34%
Έλλειψη ρυθμιστικής σαφήνειας 32%
Έλλειψη εσωτερικών ικανοτήτων 31%
Προκλήσεις στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας 31%
Επιβαρυντικό κανονιστικό περιβάλλον 30%
Αβέβαιη απόδοση επένδυσης 29%
Έλλειψη μιας συναρπαστικής εφαρμογής 29%
Αυτή η τεχνολογία δεν είναι αποδεδειγμένη 27%
Ανεπαρκής χρηματοδότηση 26%

Επιπλέον, το 22% των επιχειρήσεων δεν το θεωρούν ως επιχειρηματική προτεραιότητα. Επίσης, το 3% δεν είδε καθόλου εμπόδια και το 1% δεν είναι σίγουρο αν υπάρχει εμπόδιο για την υιοθέτηση blockchain ή όχι.

Ξεπερνώντας τα μειονεκτήματα του Blockchain

Με κάθε τεχνολογία, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε μειονεκτήματα εάν θέλετε να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα. Ωστόσο, τα μειονεκτήματα δεν πρέπει ποτέ να ξεπεράσουν τα πλεονεκτήματα. Επομένως, το blockchain πρέπει πραγματικά να ενισχύσει το παιχνίδι.

Και αυτό κάνει αυτήν τη στιγμή. Τα περισσότερα από τα μειονεκτήματα των εφαρμογών blockchain μπορούν να γίνουν επαγγελματίες εάν οι εταιρείες αγκαλιάζουν ιδιωτικές ή κοινοπραξίες blockchain. Τα ιδιωτικά blockchain προσφέρουν πρόσθετο έλεγχο, απόρρητο, κανονισμούς, γρηγορότερες συναλλαγές, ενσωματώσεις χαμηλού κόστους και πολλά άλλα.

Επίσης, εάν θέλετε να αποκτήσετε την αποκέντρωση του blockchain, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το blockchain της κοινοπραξίας για την εταιρεία σας. Καθώς περνάει ο καιρός, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την τεχνολογία blockchain και διασκορπίζουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να χτίσουν μια καριέρα σε αυτόν τον τομέα.

Αυτό εξαλείφει το ζήτημα της έλλειψης ειδικευμένων επαγγελματιών και δημιουργεί ένα νέο πεδίο τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη. Ναι, υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν νέα μειονεκτήματα εντός του οικοσυστήματος της εφαρμογής blockchain, αλλά μην ξεχνάτε ότι θα υπάρχουν και πλεονεκτήματα για την αντιμετώπιση αυτού.

Τελική σημείωση

Το Blockchain είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία αυτή τη στιγμή με ένα μακρύ ταξίδι μπροστά. Λοιπόν, είναι αρκετά εμφανές ότι θα έχει και μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Έχουμε επισημάνει σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του blockchain σε αυτόν τον οδηγό.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσετε ότι το blockchain έχει ήδη επιλύσει τα περισσότερα από τα ζητήματα και ανακαλύπτει έναν νεότερο τρόπο για να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Λοιπόν, δώστε του μερικά χρόνια ακόμη και ίσως δείτε μια τέλεια τεχνολογία έτοιμη να διαταράξει τις βιομηχανίες. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αρχίσετε να μαθαίνετε περισσότερα για την τεχνολογία blockchain. Συνιστούμε το δωρεάν βασικό μάθημα blockchain για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me