Ιστορία της τεχνολογίας Blockchain: Ένας αναλυτικός οδηγός

Η τεχνολογία Blockchain πρέπει να είναι μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες του 21ου αιώνα, δεδομένης της επίδρασης που έχει σε διάφορους τομείς, από τον χρηματοοικονομικό έως τον μεταποιητικό τομέα και την εκπαίδευση. Άγνωστο σε πολλούς, είναι ότι η ιστορία του Blockchain χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Από τότε που η δημοτικότητά του άρχισε να αυξάνεται μερικά χρόνια πίσω, ορισμένες εφαρμογές έχουν ξεπεράσει όλες, αλλά υπογραμμίζουν το είδος του αντίκτυπου που προορίζεται να έχει καθώς ο αγώνας για τις ψηφιακές οικονομίες αυξάνεται. Σε αυτήν τη συζήτηση, θα μάθουμε για την ιστορία του Blockchain με την εξέλιξη του Blockchain.

Εγγραφή τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Ιστορία της τεχνολογίας Blockchain – Timeline Infographic

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε για την ιστορία του Blockchain για τους λάτρεις του Blockchain και του Blockchain. Έτσι, για να βοηθήσουμε τον αναγνώστη μας να γνωρίζει την ιστορία του Blockchain και να κατανοήσει την εξέλιξη του Blockchain, φέρνουμε εδώ έναν λεπτομερή οδηγό για την ιστορία της τεχνολογίας blockchain με τη λεπτομερή εξέλιξή της.

1991-2008: Τα πρώτα χρόνια της τεχνολογίας Blockchain

Πώς προέκυψε το blockchain; Οι Stuart Haber και W. Scott Stornetta οραματίστηκαν αυτό που πολλοί άνθρωποι έχουν γνωρίσει ως blockchain, το 1991. Το πρώτο τους έργο περιελάμβανε την εργασία σε μια κρυπτογραφημένη ασφαλή αλυσίδα μπλοκ, όπου κανείς δεν μπορούσε να παραβιάσει τις χρονικές σφραγίδες των εγγράφων.

Το 1992, αναβάθμισαν το σύστημά τους για να ενσωματώσουν δέντρα Merkle που βελτίωσαν την αποδοτικότητα επιτρέποντας έτσι τη συλλογή περισσότερων εγγράφων σε ένα μόνο μπλοκ. Ωστόσο, είναι το 2008 που το Ιστορικό Blockchain αρχίζει να αποκτά σημασία, χάρη στη δουλειά ενός ατόμου ή ομάδας με το όνομα Satoshi Nakamoto.

Ο Satoshi Nakamoto είναι διαπιστευμένος ως ο εγκέφαλος πίσω από την τεχνολογία blockchain. Πολύ λίγα είναι γνωστά για το Nakamoto καθώς οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων που δούλευε στο Bitcoin, την πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας ψηφιακού καθολικού.

Η Nakamoto σχεδίασε το πρώτο blockchain το 2008 από όπου η τεχνολογία εξελίχθηκε και βρήκε το δρόμο της σε πολλές εφαρμογές πέρα ​​από τα κρυπτονομίσματα. Ο Satoshi Nakamoto κυκλοφόρησε το πρώτο whitepaper για την τεχνολογία το 2009. Στο whitepaper, παρείχε λεπτομέρειες για το πώς η τεχνολογία ήταν καλά εξοπλισμένη για να ενισχύσει την ψηφιακή εμπιστοσύνη, δεδομένης της πτυχής αποκέντρωσης που σήμαινε ότι κανείς δεν θα είχε ποτέ τον έλεγχο οτιδήποτε.

Από τότε που ο Satoshi Nakamoto βγήκε από τη σκηνή και παρέδωσε την ανάπτυξη Bitcoin σε άλλους βασικούς προγραμματιστές, η τεχνολογία ψηφιακού καθολικού έχει εξελιχθεί με αποτέλεσμα νέες εφαρμογές που αποτελούν το ιστορικό blockchain.

Μια πολύ κοινή ερώτηση, πότε επινοήθηκε το blockchain; βλέπουμε ότι το Blockchain εφευρέθηκε το 1991.

Ιστορία της τεχνολογίας Blockchain


Επίσης, ελέγξτε: Παρουσίαση βασικών στοιχείων Blockchain

Δομή Blockchain

Με απλά λόγια, το Blockchain είναι ένα καθολικό κατανεμημένο καθολικό που είναι ασφαλές και χρησιμοποιείται για την καταγραφή συναλλαγών σε πολλούς υπολογιστές. Το περιεχόμενο του καθολικού μπορεί να ενημερωθεί μόνο προσθέτοντας ένα άλλο μπλοκ που είναι συνδεδεμένο με το προηγούμενο μπλοκ. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως δίκτυο peer-to-peer που λειτουργεί πάνω από το Διαδίκτυο.

Σε απλούς ή επιχειρηματικούς όρους, το blockchain είναι μια πλατφόρμα όπου επιτρέπεται στους ανθρώπους να πραγματοποιούν συναλλαγές κάθε είδους χωρίς την ανάγκη κεντρικού ή αξιόπιστου διαιτητή.

Η δημιουργημένη βάση δεδομένων κοινοποιείται στους συμμετέχοντες στο δίκτυο με διαφανή τρόπο, με τον οποίο όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα περιεχόμενά της. Η διαχείριση της βάσης δεδομένων γίνεται αυτόνομα χρησιμοποιώντας δίκτυα peer-to-peer και διακομιστή χρονικής σήμανσης. Κάθε μπλοκ σε ένα blockchain είναι διατεταγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αναφέρεται στο περιεχόμενο του προηγούμενου μπλοκ.

Τα μπλοκ που σχηματίζουν ένα blockchain διατηρούν πολλές συναλλαγές εγκεκριμένες από συμμετέχοντες σε ένα δίκτυο. Κάθε μπλοκ έρχεται με ένα κρυπτογραφικό κατακερματισμό ενός προηγούμενου μπλοκ στην αλυσίδα.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο μας Ultimate Blockchain Guide για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία blockchain.

Εξέλιξη του Blockchain: Φάση 1- Συναλλαγές

2008-2013: Blockchain 1.0: Bitcoin Εμφάνιση

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το Bitcoin και το Blockchain είναι ένα και το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει, καθώς είναι η βασική τεχνολογία που υποστηρίζει τις περισσότερες εφαρμογές, εκ των οποίων μία από αυτές είναι τα κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2008 ως η πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας Blockchain. Ο Satoshi Nakamoto στο βιβλίο του το περιέγραψε ως ηλεκτρονικό σύστημα peer-to-peer. Ο Nakamoto δημιούργησε το μπλοκ γένεσης, από το οποίο εξόρυξαν άλλα μπλοκ, διασυνδέθηκαν με αποτέλεσμα μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες μπλοκ που μεταφέρουν διαφορετικά κομμάτια πληροφοριών και συναλλαγών.

Από τότε που το Bitcoin, μια εφαρμογή blockchain, έπληξε τα κύματα αέρα, πολλές εφαρμογές έχουν περικοπεί όλες που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις αρχές και τις δυνατότητες της τεχνολογίας ψηφιακού καθολικού. Κατά συνέπεια, το ιστορικό blockchain περιέχει μια μεγάλη λίστα εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Όλο και περισσότεροι οργανισμοί ενώνουν την επανάσταση του ψηφιακού μετασχηματισμού με την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain. Διαβάστε το προηγούμενο ιστολόγιό μας για να κατανοήσετε πώς θα αλλάξουν οι οργανισμοί blockchain.

Εξέλιξη του Blockchain: Φάση 2- Συμβόλαια

2013-2015: Blockchain 2.0: Ανάπτυξη Ethereum

Σε έναν κόσμο όπου η καινοτομία είναι η σειρά της ημέρας, η Vitalik Buterin συγκαταλέγεται μεταξύ μιας αυξανόμενης λίστας προγραμματιστών που ένιωσαν ότι το Bitcoin δεν είχε φτάσει ακόμη εκεί, όταν επρόκειτο να αξιοποιήσει τις πλήρεις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain, ως ένας από τους πρώτους συνεισφέροντες στο Βάση κώδικα Bitcoin.

Ανησυχημένος από τους περιορισμούς του Bitcoin, ο Buterin άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό που ένιωθε ότι θα ήταν ένα ελαστικό blockchain που μπορεί να εκτελεί διάφορες λειτουργίες εκτός από το ότι είναι ένα δίκτυο peer-to-peer. Το Ethereum γεννήθηκε ως ένα νέο δημόσιο blockchain το 2013 με πρόσθετες λειτουργίες σε σύγκριση με το Bitcoin, μια εξέλιξη που αποδείχθηκε καθοριστική στιγμή στην ιστορία του Blockchain.

Ο Buterin διαφοροποίησε το Ethereum από το Bitcoin Blockchain, ενεργοποιώντας μια λειτουργία που επιτρέπει στους ανθρώπους να καταγράφουν άλλα στοιχεία, όπως συνθήματα, καθώς και συμβόλαια. Το νέο χαρακτηριστικό επέκτεινε τις λειτουργίες Ethereum από το να είναι κρυπτογράφηση σε πλατφόρμα για την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών.

Η Ethereum blockchain κυκλοφόρησε επίσημα το 2015 και έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εφαρμογές της τεχνολογίας blockchain, δεδομένης της ικανότητάς της να υποστηρίζει έξυπνα συμβόλαια που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση διαφόρων λειτουργιών. Η πλατφόρμα Ethereum blockchain κατάφερε επίσης να συγκεντρώσει μια ενεργή κοινότητα προγραμματιστών που την έχει δει να δημιουργεί ένα πραγματικό οικοσύστημα.

Το Ethereum blockchain επεξεργάζεται τον μεγαλύτερο αριθμό καθημερινών συναλλαγών χάρη στην ικανότητά του να υποστηρίζει έξυπνες συμβάσεις και αποκεντρωμένες εφαρμογές. Το όριο αγοράς του έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά στον χώρο κρυπτογράφησης.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το Blockchain θα αλλάξει τον κόσμο?

Εξέλιξη του Blockchain: Φάση 3- Εφαρμογές

2018: Blockchain 3.0: το μέλλον

Το ιστορικό και η εξέλιξη του Blockchain δεν σταματούν με το Ethereum και το Bitcoin. Τα τελευταία χρόνια, ορισμένα έργα έχουν ξεπεράσει όλες τις δυνατότητες τεχνολογίας blockchain. Νέα έργα έχουν επιδιώξει να αντιμετωπίσουν ορισμένες από τις ελλείψεις του Bitcoin και του Ethereum εκτός από την εμφάνιση νέων δυνατοτήτων που αξιοποιούν τις δυνατότητες blockchain.

Ορισμένες από τις νέες εφαρμογές blockchain περιλαμβάνουν το NEO, που ονομάζεται η πρώτη πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, αποκεντρωμένη και blockchain που κυκλοφόρησε στην Κίνα. Παρόλο που η χώρα έχει απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα, παραμένει ενεργή όταν πρόκειται για καινοτομίες blockchain. Η ΝΕΟ χαρακτηρίζεται ως το κινεζικό Ethereum που έχει ήδη λάβει την υποστήριξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alibaba Jack Ma καθώς σχεδιάζει να έχει τον ίδιο αντίκτυπο με τον Baidu στη χώρα.

Στον αγώνα για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του Διαδικτύου των πραγμάτων, ορισμένοι προγραμματιστές, έτσι ταιριάζουν, να αξιοποιήσουν την τεχνολογία blockchain και στη διαδικασία ήρθε με το IOTA Η πλατφόρμα κρυπτογράφησης έχει βελτιστοποιηθεί για το Διαδίκτυο των πραγμάτων, καθώς προσπαθεί να παρέχει μηδενικά τέλη συναλλαγών καθώς και μοναδικές διαδικασίες επαλήθευσης. Αντιμετωπίζει επίσης ορισμένα από τα ζητήματα επεκτασιμότητας που σχετίζονται με το Blockchain 1.0 Bitcoin.

Εκτός από το IOTA και το NEO, άλλες πλατφόρμες blockchain δεύτερης γενιάς έχουν επίσης κυματιστό αποτέλεσμα στον κλάδο. Τα blockchain Monero Zcash και Dash δημιουργήθηκαν ως τρόπος αντιμετώπισης ορισμένων από τα ζητήματα ασφάλειας και επεκτασιμότητας που σχετίζονται με τις πρώτες εφαρμογές blockchain. Με την ονομασία Altcoins απορρήτου, η πλατφόρμα τριών blockchain επιδιώκει να παρέχει υψηλά επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας όταν πρόκειται για συναλλαγές.

Το ιστορικό blockchain που συζητήθηκε παραπάνω περιλαμβάνει δημόσια δίκτυα blockchain, όπου όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα περιεχόμενα ενός δικτύου. Ωστόσο, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ορισμένες εταιρείες έχουν αρχίσει να υιοθετούν την τεχνολογία εσωτερικά ως τρόπο βελτίωσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην πρόσληψη επαγγελματιών καθώς επιδιώκουν να αποκτήσουν το προβάδισμα στη χρήση της τεχνολογίας. Εταιρείες όπως η Microsoft και η Microsoft φαίνεται να έχουν πάρει το προβάδισμα στην εξερεύνηση εφαρμογών τεχνολογίας blockchain με αποτέλεσμα αυτό που έχει γίνει γνωστό ως ιδιωτικό, υβριδικό και ομοσπονδιακό blockchains.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν Blockchain

2015: Hyperledger

Το 2015, το Ίδρυμα Linux παρουσίασε ένα έργο ομπρέλα ανοιχτού κώδικα blockchain. Συνέχισαν να το ονομάζουν Hyperledger, το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργεί ως συνεργατική ανάπτυξη κατανεμημένων καθολικών. Υπό την ηγεσία του Brian Behlendorf, η Hyperledger επιδιώκει να προωθήσει τη δια-βιομηχανική συνεργασία για την ανάπτυξη blockchain και κατανεμημένων καθολικών.

Το Hyperledger επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση της χρήσης τεχνολογίας blockchain για τη βελτίωση της απόδοσης και της αξιοπιστίας των τρεχόντων συστημάτων για την υποστήριξη παγκόσμιων επιχειρηματικών συναλλαγών.

2017: EOS.IO

Το πνευματικό τέκνο της ιδιωτικής εταιρείας block.one της EOS δημιουργήθηκε το 2017, με τη δημοσίευση μιας Λευκής Βίβλου που περιγράφει ένα νέο πρωτόκολλο blockchain που τροφοδοτείται από ένα EOS ως το εγγενές κρυπτογράφηση Σε αντίθεση με άλλα πρωτόκολλα blockchain, το EOS προσπαθεί να μιμηθεί χαρακτηριστικά πραγματικών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων CPU και GPU.

Για το λόγο αυτό, το EOS.IO διπλασιάζεται ως έξυπνη πλατφόρμα συμβάσεων καθώς και ως αποκεντρωμένο λειτουργικό σύστημα. Ο κύριος σκοπός του είναι να ενθαρρύνει την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών μέσω μιας αυτόνομης αποκεντρωμένης εταιρείας.

Χρονολόγιο εξέλιξης Blockchain

ΧρονολόγιοBlockchainBitcoinEthereumNEO
1991-2008 Οι Stuart Haber και Scott Stornetta εργάζονται στο πρώτο Blockchain
2009 Η Satoshi Nakamoto κυκλοφορεί τη Λευκή Βίβλο του Bitcoin
2010 Πραγματοποιείται η πρώτη αγορά BitcoinBTC 10.000BTC
2013 Το Bitcoin Marketplace ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η Vitalik Buterin κυκλοφορεί τη Λευκή Βίβλο Ethereum
2014 Το Ethereum Blockchain χρηματοδοτείται από το Crowdsale
2014 Το Blockchain Technology R3 έχει διαμορφωθεί και σχηματίζει μια κοινοπραξία άνω των 40 παλαιών χρηματοοικονομικών για την εφαρμογή της τεχνολογίας Blockchain
2014 Το έργο NEO κυκλοφορεί ως Antshares από τους Da Hongfei και Erik Zhang
2015 Αποκαλύπτεται το δεύτερο Blockchain Ethereum
2015 Το Linux Foundation παρουσιάζει το Hyperledger για την ενίσχυση της ανάπτυξης Blockchain
2017 Το EOS.IO αποκαλύπτεται από το block.one ως ένα νέο πρωτόκολλο blockchain για την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών
2015-2018 Η τεχνολογία Blockchain συνεχίζει να εξελίσσεται από τον αυξημένο αριθμό κρυπτονομισμάτων καθώς και από εταιρείες που αξιοποιούν την τεχνολογία για να ενισχύσουν την αποδοτικότητα

2020: Ιστορία Blockchain & Το μέλλον

Το μέλλον της τεχνολογίας Blockchain φαίνεται λαμπερό, εν μέρει, λόγω του τρόπου με τον οποίο οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις επενδύουν μεγάλα καθώς επιδιώκουν να προωθήσουν καινοτομίες και εφαρμογές. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι μια μέρα θα υπάρχει ένα δημόσιο blockchain που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας.

Οι υποστηρικτές αναμένουν ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει στην αυτοματοποίηση των περισσότερων εργασιών που χειρίζονται επαγγελματίες σε όλους τους τομείς. Η τεχνολογία βρίσκει ήδη μεγάλη χρήση στη διαχείριση εφοδιασμού καθώς και στην επιχείρηση cloud computing. Η τεχνολογία θα πρέπει επίσης να βρει το δρόμο της σε βασικά στοιχεία, όπως μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο στο μέλλον.

Καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία, η Gartner Trend Insights αναμένει τουλάχιστον μία επιχείρηση που βασίζεται σε blockchain να εκτιμηθεί σε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022. Λόγω του Blockchain Digital Transformation, η ερευνητική εταιρεία αναμένει ότι η επιχειρηματική αξία θα αυξηθεί σε πάνω από 176 δισεκατομμύρια δολάρια 2025 και ξεπερνά τα 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας Blockchain τα τελευταία χρόνια αύξησε τη ζήτηση για επαγγελματίες Blockchain. οι εταιρείες εφαρμόζουν επίσης Blockchain για να επωφεληθούν από τις εφαρμογές Blockchain. Έτσι, εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια καριέρα στο Blockchain, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε με το δωρεάν μάθημα Blockchain.

Κάντε το πρώτο βήμα τώρα και θέστε τα θεμέλια μιας φωτεινής καριέρας Blockchain μπροστά!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map