Στρατηγική υλοποίησης Blockchain – Επιχειρηματικό πλαίσιο

Η τεχνολογία δεν είναι κάτι που φτάνει στον κορεσμό σε οποιοδήποτε σημείο. Υπάρχουν πάντα νέες τεχνολογίες που εφευρίσκονται κάθε μέρα, και κάθε μια συμβάλλει στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας. όλοι το ανυπομονούμε.

Όπως και οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία, το blockchain έχει φτάσει μέχρι σήμερα στην κορυφαία επαναστατική λίστα τεχνολογίας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 53% των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι η τεχνολογία blockchain αποτελεί πλέον κρίσιμη προτεραιότητα για την εταιρεία τους.

Ωστόσο, υπήρξαν πολλοί πειραματισμοί σχετικά με την τεχνολογία. Εν πάση περιπτώσει, καθώς η τεχνολογία φαίνεται να προοδεύει περισσότερο προς ζωντανά έργα, είναι καλύτερα να μάθετε για τη στρατηγική υλοποίησης blockchain ενώ μπορείτε.

Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να μπείτε στον αγώνα blockchain, σας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική εφαρμογής blockchain σε αυτόν τον οδηγό.

Ας αρχίσουμε λοιπόν!

Contents

Βασικές αρχές που πρέπει να θυμάστε για τη λύση Blockchain της επιχείρησής σας

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά προτού προχωρήσουμε στη στρατηγική υλοποίησης blockchain. Για να βεβαιωθείτε ότι η επιχειρηματική σας διαδικασία blockchain είναι επιτυχής, θα πρέπει να έχετε υπόψη αυτά τα σημεία. Ας δούμε τι είναι αυτά –

 • Οι ανοιχτές καινοτομίες είναι πάντα καλύτερες
 • Ένα επιτρεπόμενο Blockchain δεν πρέπει πάντα να είναι ιδιωτικό
 • Η διαφανής διακυβέρνηση είναι ο τρόπος να πάει
 • Τα κοινά πρότυπα μπορούν να δημιουργήσουν αύξηση της διαλειτουργικότητας
 • Το απόρρητο είναι απαραίτητο

Οι ανοιχτές καινοτομίες είναι πάντα καλύτερες

Για να διασφαλίσετε ότι η επιχειρηματική διαδικασία blockchain είναι ανοιχτή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη διαφορετική κοινότητα ανοιχτών οργανισμών και κοινοτήτων. Μακροπρόθεσμα, θα διασφαλίσει ότι έχετε πάντα ποιοτικούς κωδικούς.

Επιπλέον, θα σας ωφελούσε ακόμη περισσότερο αν μπορούσατε να συμμετέχετε σε ένα σύστημα ανοικτής διακυβέρνησης που θα προωθούσε τα ανοιχτά μοντέλα αδειοδότησης. Επίσης, εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να αποφύγετε κάθε είδους πατενταρισμένη τεχνολογία και να χρησιμοποιείτε πλαίσια ανοιχτού κώδικα που θα προσφέρουν δυνατότητες κοινής χρήσης.

Στην πραγματικότητα, αν μπορείτε να το κάνετε σωστά, θα αυξήσει σίγουρα τις καινοτόμες δεξιότητές σας και θα κάνει την επιχειρηματική σας διαδικασία blockchain πιο κερδοφόρα. Παράλληλα, θα έχετε μειωμένο κόστος και χρόνο για να κάνετε τη στρατηγική blockchain σας πιο ώριμη.


Για παράδειγμα, το εταιρικό έργο blockchain Hyperledger βρίσκεται στην πραγματικότητα στο Linux Foundation. Στην πραγματικότητα, οι προγραμματιστές το θεωρούν θερμοκήπιο για την προσφορά τεχνολογιών εταιρικού επιπέδου και μια διαφορετική κοινότητα κωδικοποιητών. Προς το παρόν, το Hyperledger έχει 14 έργα κάτω από τα φτερά του με τρία ζωντανά.

Ένα επιτρεπόμενο Blockchain δεν πρέπει πάντα να είναι ιδιωτικό

Το δεύτερο σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι όλες οι πλατφόρμες εταιρικού επιπέδου πρέπει να ασχολούνται με τις εμπιστευτικές και κανονιστικές ευθύνες. Έτσι, η επιχειρηματική διαδικασία blockchain πρέπει να ακολουθεί τις αρχές της αξιόπιστης πρόσβασης και αδειοδότησης.

Παρόλο που οι δημόσιες πλατφόρμες blockchain διαθέτουν πολλές λειτουργίες, εξακολουθούν να μην είναι κατάλληλες για επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, αυτά που περιστρέφονται γύρω από κανονισμούς. Στην πραγματικότητα, όλοι οι οργανισμοί πρέπει να γνωρίζουν με ποιον ασχολούνται και επίσης να βεβαιωθούν ότι κανείς δεν χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του για παράνομες δραστηριότητες.

Επομένως, ένα δημόσιο blockchain δεν ταιριάζει στην περιγραφή.

Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πάτε μόνο με ιδιωτικό blockchain. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις εγκαταστάσεις των επιτρεπόμενων πλατφορμών. Κυρίως αυτές οι πλατφόρμες είναι ανοιχτές για οποιονδήποτε να εγγραφεί, αλλά θα πρέπει να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους κρυπτογραφικά.

Εάν μπορείτε να εισαγάγετε ένα κοινό πρότυπο ταυτότητας, τότε θα είναι εύκολο να απλουστεύσετε τις διάφορες πλατφόρμες με ένα σύνολο επαληθευμένων διαπιστευτηρίων.

Για παράδειγμα, το Steller είναι ένα αποκεντρωμένο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών και το Sovrin είναι ένα σύστημα διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας. Στην πραγματικότητα, και οι δύο πλατφόρμες είναι ανοιχτά αλλά χωρίς άδεια δίκτυα. Από την άλλη πλευρά, το TradeLens είναι επίσης ένα σύστημα με άδεια. Είναι ένα δίκτυο διαχείρισης αλυσίδας εφοδιασμού που χρησιμοποιεί το HyperledgerFabric ως βασική τεχνολογία.

Η διαφανής διακυβέρνηση είναι ο τρόπος να πάει

Η διακυβέρνηση είναι κάτι που οι άνθρωποι συνδέουν περισσότερο με τη διαφθορά. Έτσι, εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα στρατηγικής blockchain σας μπορεί να αποτρέψει τυχόν επιρροές, τότε πρέπει να ακολουθήσετε διαφανή διακυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα, η διαφανής διακυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει μια κατανεμημένη και μοναδική μορφή συστήματος διακυβέρνησης που προάγει την εμπιστοσύνη χωρίς εμπιστοσύνη.

Οι εταιρείες υλοποίησης Blockchain πρέπει πάντα να λαμβάνουν υπόψη πλατφόρμες που θα προσφέρουν μια δημοκρατική δομή από προεπιλογή. Επιπλέον, πρέπει να προωθήσει τις επιλογές αδειοδότησης και το απόρρητο των χρηστών.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σχετικά με το ποιος μπορεί να συμμετάσχει στα δίκτυα και πώς μπορούν να το κάνουν; Επιπλέον, οι κατευθυντήριες γραμμές για συγκεκριμένο παιχνίδι ρόλων στο σύστημα πρέπει να καθοριστούν από την αρχή.

Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να διανείμετε αγκύρια εμπιστοσύνης σε πολλά μέρη, επειδή τείνουν να εκτελούν τους κόμβους και να συμμετέχουν στη διαδικασία επικύρωσης. Στην πραγματικότητα, θα χρειαστείτε τουλάχιστον τρεις αξιόπιστες άγκυρες για να κάνετε το μοντέλο διακυβέρνησης.

Επιπλέον, το σύστημα διακυβέρνησης θα πρέπει επίσης να διατηρήσει το μοντέλο χρηματοδότησης του δικτύου. Στην πραγματικότητα, πολλές λύσεις χρηματοδοτούνται με χειριστές καθολικών ή χρεώσεις μέλους ή τρίτο μέρος.

Για παράδειγμα, στον Καναδά, το The Verified: Me είναι ένα σύστημα δικτύου ταυτότητας. Εδώ, η SecureKey Inc. επιλέγει καναδικές τράπεζες ως εταιρείες αμοιβαίας εμπιστοσύνης και θα συμμετάσχουν στην επικύρωση συναλλαγών και φιλοξενίας κόμβων.

Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιούν ένα μοντέλο διακυβέρνησης που προσφέρει συνεχή υπόλοιπα και ελέγχους μεταξύ των συστατικών ομάδων εργασίας.

Τα κοινά πρότυπα μπορούν να δημιουργήσουν αύξηση της διαλειτουργικότητας

Πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν την αρχή, καθώς θα αποδείξει μελλοντικά τα δίκτυά σας από την αρχή. Επιπλέον, θα προωθούσε επίσης ένα ισχυρό οικοσύστημα και θα αποτρέψει κάθε είδους καταστάσεις κλειδώματος προμηθευτή. Στο εγγύς μέλλον, όλα θα αφορούν τη διαλειτουργικότητα. Έτσι, η χρήση κοινών προτύπων για τη μοντελοποίηση της στρατηγικής blockchain θα ήταν μια εξαιρετική ιδέα.

Οι εταιρείες υλοποίησης Blockchain πρέπει σίγουρα να λάβουν υπόψη αυτό το σημείο. Παρόλο που οι περισσότερες πλατφόρμες είναι βασικά σιλό, η τεχνολογία φαίνεται να κινείται προς ένα μοντέλο όπου μπορεί να υποστηρίξει ένα δίκτυο δικτύων.

Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι η λύση σας δεν θα μείνει πίσω, πρέπει να διατηρήσετε κοινά πρότυπα για μια στρατηγική υλοποίησης blockchain.

Επιπλέον, το πρώτο βήμα θα ήταν να υπάρχει ένα μητρώο λύσεων. Επιπλέον, όλες οι εταιρείες υλοποίησης blockchain θα πρέπει να δημοσιεύουν τα μοντέλα δεδομένων τους και διαφορετικές πολιτικές. Επίσης, όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε API που προσφέρουν άδεια παραγωγής ή έχουν στρατηγική blockchain στα βιομηχανικά πρότυπα.

Για παράδειγμα, το αποκεντρωμένο ίδρυμα ταυτότητας προσφέρει ένα σύνολο αρχών που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε ψηφιακά στοιχεία, άτομα και οργανισμούς σε πολλές πλατφόρμες. Πολλές συνεργατικές προσπάθειες όπως Τρυπώνω της Enterprise Ethereum Alliance και της Hyperledger υποστηρίζει αυτές τις αρχές.

Το απόρρητο είναι απαραίτητο

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, λάβετε υπόψη ότι το απόρρητο είναι απαραίτητο. Στην πραγματικότητα, θα διανέμετε όλα τα δεδομένα του χρήστη σας σε πολλούς κόμβους και πηγές. Επομένως, για να βεβαιωθείτε ότι έχουν πλήρη απόρρητο, πρέπει να προσφέρετε τον έλεγχο του ποιος μπορεί να δει τα δεδομένα του και ποιος δεν μπορεί.

Χωρίς αυτήν την αρχή, οι εταιρείες υλοποίησης blockchain δεν μπορούν να υπόσχονται κανένα απόρρητο. Επιπλέον, καθώς δεν υπάρχει ένας χρήστης που να κατέχει δεδομένα που βρίσκονται στις συσκευές του, μόνο ο δημιουργός θα έχει μια μοναδική αξίωση ιδιοκτησίας στα δεδομένα.

Επιπλέον, τα API πρέπει να επεκτείνουν αυτόματα αυτήν την άδεια πρόσβασης. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι οι κανονισμοί του GDPR. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να διατηρείτε όλα τα προσωπικά δεδομένα εκτός αλυσίδας.

Για παράδειγμα, στο IBM Food Trust, το δίκτυο επιτρέπει σε συμμετέχοντες όπως οι Carrefour, Walmart ή Nestle να χρησιμοποιούν τα κοινόχρηστα δεδομένα για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων. Από την άλλη πλευρά, διατηρεί επίσης τα προσωπικά δεδομένα κάθε μέλους εκτός ορίων.

Εν πάση περιπτώσει, τώρα ξέρετε ποιες αρχές πρέπει να ακολουθήσετε για να καταστήσετε την εταιρική στρατηγική υλοποίησης blockchain τεράστια επιτυχία. Ας προχωρήσουμε στο επόμενο τμήμα, όπου θα συζητήσουμε τα βήματα ανάπτυξης της τέλειας στρατηγικής υλοποίησης blockchain στην αγορά. Ας αρχίσουμε!

Στρατηγική υλοποίησης Blockchain – Πλαίσιο

στρατηγική υλοποίησης blockchain

Στρατηγική εφαρμογής Blockchain: Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βρείτε την τέλεια στρατηγική υλοποίησης blockchain. Ωστόσο, θα χρησιμοποιήσουμε μια διαδρομή που θα βοηθούσε πολύ. Ας δούμε τα βήματα –

Βήμα-1: Βρείτε την τέλεια εφαρμογή της λύσης σας

Πότε και πού το Blockchain κάνει νόημα?

Λοιπόν, για αρχάριους, πρέπει να μάθετε για το blockchain. Όσο περισσότερα θα μάθετε για αυτό, τόσο περισσότερο θα ξέρετε πώς λειτουργεί και πού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Στην πραγματικότητα, το blockchain σε κάθε πτυχή της εταιρείας σας μπορεί να μην έχει νόημα. Έτσι, καθορίστε πού μπορείτε να αξιοποιήσετε το blockchain.

Σίγουρα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των επόμενων φάσεων της στρατηγικής υλοποίησης blockchain.

Ποιες περιπτώσεις χρήσης αποθέματος μπορούν να αντιμετωπίσουν επιχειρηματικές προκλήσεις?

Εδώ, πρέπει να δείτε την επίδραση του blockchain στην επιχείρηση. Βασικά, θα καταλάβετε ποιες περιπτώσεις χρήσης του blockchain μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε συγκεκριμένο επιχειρηματικό πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ζητήματα όσον αφορά τις επιχειρήσεις.

Συνήθως, δεν έχουν διαφάνεια, είναι γεμάτοι διαφθορά, στερούνται ιδιωτικότητας και έχουν κενά ασφαλείας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές ακόμη προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Έτσι, αντιμετωπίστε τις προκλήσεις και κάντε ποιες χρήσεις μπορούν να τις λύσουν.

Πώς κάθε περίπτωση χρήσης αξιοποιεί τη δύναμη του Blockchain

Ένα άλλο σημείο που θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τον αντίκτυπο του blockchain στην επιχείρηση είναι η αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο κάθε περίπτωση χρήσης αξιοποιεί τα δυνατά σημεία του blockchain. Προφανώς, δεν θα χρησιμοποιούν όλες οι περιπτώσεις μιας χρήσης όλες τις δυνατότητες του blockchain.

Στην πραγματικότητα, κάποιοι μπορεί να χρησιμοποιούν διαφάνεια, κάποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν κατανεμημένη φύση, κάποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν πρωτόκολλα ασφαλείας και ούτω καθεξής. Εν πάση περιπτώσει, αυτό το βήμα σίγουρα θα σας ενημερώσει για τον αντίκτυπο του blockchain στην επιχείρηση.

Κατατάξτε όλες τις περιπτώσεις χρήσης με βάση την εταιρεία σας

Τώρα ήρθε η ώρα να κατατάξετε όλες τις περιπτώσεις χρήσης με βάση την εταιρεία σας. Καθώς κάθε εταιρεία προσανατολίζεται προς έναν συγκεκριμένο κλάδο, εστιάζετε σε κάτι που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Για παράδειγμα, εάν είστε κατασκευαστική εταιρεία, θα πρέπει να εστιάσετε στην παρακολούθηση και την ιχνηλασιμότητα παρά στην πιστοποίηση ή την κατανομή εσόδων.

Για να τα κατατάξετε, χρησιμοποιήστε αυτές τις τρεις αρχές για να σας βοηθήσουμε –

 • Βιωσιμότητα: Λοιπόν, θα πρέπει να δείτε αν μπορείτε να περιμένετε επιστροφή για μια υπόθεση χρήσης.
 • Λειτουργικότητα: Εδώ, πρέπει να αξιολογήσετε εάν μπορείτε να παραδώσετε τη θήκη χρήσης ή όχι. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι είστε ευθυγραμμισμένοι με τους πόρους σας και την επενδυτική στρατηγική blockchain.
 • Επιθυμητό: Μαζί με τα δύο προηγούμενα, προσπαθήστε να εστιάσετε στις περιπτώσεις χρήσης που επιθυμεί ο καταναλωτής σας. Εάν εστιάσετε σε μια ανεπιθύμητη λύση, δεν θα λάβετε την κατάλληλη απάντηση από τους πελάτες σας. Έτσι, η επενδυτική στρατηγική blockchain σας θα αποτελούσε πλήρη σπατάλη.

Κορυφαίες τάσεις χρήσης Blockchain τάσεις το 2019

Ενώ βαθμολογείτε και καταγράφετε τις περιπτώσεις χρήσης blockchain που πρέπει να δώσετε προτεραιότητα, θα πρέπει να ελέγξετε την αγορά εκεί έξω.

Μια έρευνα του 2019 για 1386 παγκόσμιες επιχειρήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την τέλεια στρατηγική υλοποίησης blockchain για εσάς. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε ότι η έρευνα δεν μιλά για όλες τις εταιρείες που εργάζονται στην τεχνολογία blockchain. Έτσι, οι «πραγματικοί» αριθμοί μπορεί να διαφέρουν. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε την έρευνα από εδώ.

Ο παρακάτω πίνακας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την έννοια –

Σλ. Οχι. Χρησιμοποιήστε Θήκες Ποσοστό των επιχειρήσεων που επικεντρώνονται σε αυτό
1 Επικύρωση δεδομένων 43%
2 Πρόσβαση ή κοινή χρήση δεδομένων 40%
3 Προστασία ταυτότητας 39%
4 Πληρωμές 37%
5 Ψηφιακό νόμισμα 36%
6 Παρακολούθηση και παρακολούθηση 32%
7 Πιστοποίηση 30%
8 Πρόσβαση στην πνευματική ιδιοκτησία 30%
9 Εγγραφή Συμφιλίωσης 25%
10 Μεταφορά περιουσιακών στοιχείων 24%
11 Κατανομή των εσόδων 23%
12 Διακριτικά με στοιχεία ενεργητικού 22%
13 Tokenized Equity 21%
14 Διακριτικό περιουσιακό στοιχείο 20%
15 Σφραγίδα χρόνου 19%
16 Επιμέλεια 16%
17 Οι υπολοιποι 2%

Ας προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της στρατηγικής υλοποίησης blockchain.

Βήμα-2: Αναπτύξτε μια απόδειξη της έννοιας

Επανεπιβεβαιώστε την τιμή και προσδιορίστε τις προκλήσεις που σχετίζονται με αυτήν

Για να είστε σε απόλυτο συγχρονισμό με την επενδυτική στρατηγική blockchain, θα πρέπει να επαναξιολογήσετε τις περιπτώσεις χρήσης που επιλέξατε. Στην πραγματικότητα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης υπόψη τις προκλήσεις που σχετίζονται με αυτές. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να καταλάβετε εάν οι προκλήσεις είναι υπερβολικές για την επενδυτική στρατηγική σας.

Εάν θέτει πολλές προκλήσεις, τότε είναι καλύτερο να το παραλείψετε. Πηγαίνετε με τις περιπτώσεις χρήσης που έρχονται με λιγότερες προκλήσεις και περισσότερα οφέλη.

Επιλέξτε το σωστό πλαίσιο τεχνολογίας Blockchain

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία όπου πρέπει να έχετε απόλυτο δίκιο. Υπάρχουν διάφορα πλαίσια blockchain στην αγορά αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, πρέπει να μάθετε ποιο είδος πλαισίου θα ήταν κατάλληλο για την εταιρεία σας.

Για παράδειγμα, υπάρχουν επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ένα ιδιωτικό blockchain. Από την άλλη πλευρά, πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν επίσης δημόσιες. Επιλέξτε λοιπόν τον καλύτερο τύπο που ταιριάζει με τη λύση και τα πρότυπα της εταιρείας σας.

Μοντέλα Blockchain

Δεν υπάρχει μοντέλο μπλοκ μπισκότων ή αρχιτεκτονική που μπορείτε να ακολουθήσετε ενώ σχεδιάζετε την οργανωτική σας δομή. Κάθε μοντέλο έχει τα δικά του προνόμια και μειονεκτήματα. Έτσι, η τελική απόφαση εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Καθώς μιλάμε για αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να ελέγξετε τη δημοτικότητα των μοντέλων blockchain στα οποία επικεντρώνονται οι περισσότερες ανερχόμενες εταιρείες φέτος. Ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα –

Σλ. Οχι. Μοντέλο Blockchain Ποσοστό των επιχειρήσεων που επικεντρώνονται σε αυτό
1 Ιδιωτικός 50%
2 Επιτρέπεται 45%
3 Δημόσιο 45%
4 Κοινοπραξία ή Ομοσπονδία 29%

Επιλέξτε μια ομάδα και ευθυγραμμίστε με τα ενδιαφερόμενα μέρη

Τώρα ξέρετε τι να κάνετε στη στρατηγική υλοποίησης blockchain. Στη συνέχεια, οι εταιρείες ανάπτυξης blockchain πρέπει να επιλέξουν τους κατάλληλους ανθρώπους για να κάνουν μια εξαιρετική ομάδα. Λάβετε υπόψη ότι όλα θα καταλήξουν στο πώς η ομάδα σας προσεγγίζει τη λύση.

Κατά πάσα πιθανότητα, εάν τα μέλη της ομάδας σας δεν είναι πλήρως εκτεθειμένα στην έννοια του blockchain, διδάξτε τα. Επιπλέον, οι εταιρείες ανάπτυξης blockchain θα πρέπει να προσφέρουν εκπαιδευτικές συνεδρίες για αυτό.

Επίσης, επιλέξτε σωστά τους προγραμματιστές σας, καθώς δεν υπάρχουν πολλά άτομα με εξειδίκευση στο blockchain κωδικοποίησης.

Μόλις ετοιμάσετε την ομάδα σας, εξηγήστε την κύρια στρατηγική σας με τους ενδιαφερόμενους και διατηρήστε την ευθυγραμμισμένη.

Ανάπτυξη τεχνικής και λειτουργικής αρχιτεκτονικής

Αφού επιλέξετε τον τύπο πλαισίου, θα εργαστείτε με την έναρξη της τεχνικής και λειτουργικής αρχιτεκτονικής σας. Στην πραγματικότητα, αυτό το μέρος είναι αρκετά τεχνικό και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους προγραμματιστές σας για να προγραμματίσετε τη λύση.

Αλλά μην ξεχνάτε να προσθέτετε λειτουργίες προτού μπορέσετε να δημιουργήσετε σωστά ένα λειτουργικό μοντέλο. Οτιδήποτε χτίζετε σε αδύναμη βάση δεν θα λειτουργούσε με τον τρόπο που σκοπεύατε. Επίσης, μην γίνετε άπληστοι, κρατήστε τα πράγματα ελάχιστα και προσθέστε τις λειτουργίες που χρειάζεστε μόνο.

Ορίστε το ελάχιστο βιώσιμο οικοσύστημα (MVE)

Αφού τελειώσετε με την αρχιτεκτονική, ήρθε η ώρα να ορίσετε το ελάχιστο βιώσιμο οικοσύστημα (MVE). Όλες οι εταιρείες ανάπτυξης blockchain θα πρέπει να το εξετάσουν αυτό γιατί θα βοηθήσει στη δημιουργία αξίας από οποιαδήποτε λύση ή προϊόντα περισσότερο.

Θα σας βοηθήσει επίσης να κλιμακώσετε το σύστημά σας όταν χρειάζεται.

Δημιουργήστε και δοκιμάστε επανειλημμένα

Όλα γίνονται. Τώρα, ολοκληρώστε τη διαδικασία ανάπτυξης και δοκιμάστε τη λύση σας. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες ανάπτυξης blockchain πρέπει να δοκιμάσουν το τελικό προϊόν ξανά και ξανά πριν το κυκλοφορήσουν. Επιπλέον, κάνοντας επανειλημμένα, μπορείτε να βρείτε κενά ή ελαττώματα στον κώδικα. Έτσι, είναι ένα σημαντικό σημείο για τη στρατηγική υλοποίησης blockchain.

Βήμα-3: Κλίμακα μετά την ανάπτυξη

Αυτό το βήμα είναι κυρίως για να σας δώσει μια στρατηγική υλοποίησης blockchain μακράς διάρκειας. Αφού αναπτύξετε τη λύση σας, θα πρέπει να έχετε και τη στρατηγική υλοποίησης blockchain μακροπρόθεσμα, αλλιώς θα μείνετε πίσω από τον ανταγωνισμό.

Ανάπτυξη μοντέλων διακυβέρνησης και λειτουργίας

Ξεκινήστε να αναπτύσσετε το μοντέλο διακυβέρνησής σας και άλλα λειτουργικά μοντέλα για να αναβαθμίσετε. Στην πραγματικότητα, τα μοντέλα διακυβέρνησης θα παίξουν τεράστιο ρόλο στη στρατηγική υλοποίησης blockchain – ειδικά για τις επιχειρήσεις.

Πιλοτίστε τη λύση σας σε περιβάλλον ζωντανής παραγωγής

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις λύσεις σας σε περιβάλλοντα ζωντανής παραγωγής. Θα σας δώσει μια σταθερή ροή εσόδων και θα αυξήσει τα ποσοστά αποδοτικότητας της εταιρείας σας.

Αναπτύξτε το MVE σας συμμετέχοντας ή δημιουργώντας μια κοινοπραξία

Ο καλύτερος τρόπος αύξησης είναι να δημιουργήσετε ή να συμμετάσχετε σε μια κοινοπραξία. Στην πραγματικότητα, οι κοινοπραξίες προωθούν ένα συνεργατικό περιβάλλον και προσφέρουν πολλά οφέλη. Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες που ενδέχεται να χρησιμοποιούν άλλες εταιρείες που θα μπορούσαν να είναι επωφελείς και για τη στρατηγική υλοποίησης blockchain.

Για να κάνετε την κοινοπραξία σας επιτυχημένη προσφορά αυτών των παραγόντων –

 • Ηγεσία
 • Ιδιότητα μέλους
 • Διακυβέρνηση
 • Χρηματοδότηση

Ενσωμάτωση με παλαιά συστήματα

Επίσης, ξεκινήστε να ενσωματώνετε τη λύση blockchain με παλαιά συστήματα. Εδώ, όσο περισσότερο μπορείτε να προσφέρετε μια σταθερή ενοποίηση, τόσο μεγαλύτερη αξία θα έχει η λύση σας. Επιπλέον, θα διασφαλίσει επίσης ότι το προϊόν σας λειτουργεί αποτελεσματικά χωρίς προβλήματα. Έτσι, είναι επίσης ένα σημαντικό σημείο της στρατηγικής υλοποίησης blockchain.

Βιομηχανοποιήστε τη λύση σας και εφαρμόστε κανονισμούς

Εφαρμόστε κανονισμούς για να εξασφαλίσετε τη λύση σας και αρχίστε επίσης να εκβιομηχάνετε. Βασικά, θα αναπτύξετε τη λύση σας ως βιομηχανικό προϊόν. Έτσι, οι καταναλωτές σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη λύση χωρίς να αλλάξουν τίποτα και να αποκτήσουν έτοιμα προϊόντα blockchain με δικά τους έξοδα.

Τελευταίες σκέψεις

Η τεχνολογία Blockchain έχει ήδη αρχίσει να διαταράσσει ορισμένες βιομηχανίες και αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Επομένως, προτού καταστεί παρωχημένη η επιχείρησή σας, θα πρέπει να αναπτύξετε τη στρατηγική υλοποίησης blockchain το συντομότερο δυνατό.

Σας έχουμε δώσει ένα πλήρες πακέτο για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε τη στρατηγική υλοποίησης blockchain. Επομένως, μην χάνετε άλλο χρόνο και ξεκινήστε τη στρατηγική τώρα!

Δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης του Blockchain από εδώ!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map