Μπορεί το Blockchain να παραβιαστεί;

Καθώς πολλοί από εσάς ανησυχείτε για το hackchain, θα βυθίσουμε τον πυρήνα των ζητημάτων για να καταλάβουμε εάν αυτό το είδος σεναρίου είναι ακόμη δυνατό.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η ασφάλεια είναι τεράστια ανησυχία και οι παραβιάσεις δεδομένων είναι καθημερινή δραστηριότητα. Η διαδικτυακή υποδομή που χρησιμοποιούμε σήμερα γίνεται παρωχημένη μέρα με τη μέρα. Δεν μπορεί να αποτρέψει σαφώς κάθε είδους επιθέσεις υψηλής τεχνολογίας στον κυβερνοχώρο. Ανεξάρτητα από τον τύπο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που χρησιμοποιούμε, σίγουρα δεν μπορεί να μας προστατεύσει 100%.

Η τεχνολογία Blockchain υπόσχεται μια διαφορετική προσέγγιση με αυτόν τον τρόπο. Διασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται πλέον να εξαρτάται από την εμπιστοσύνη και να μπορούμε να ελέγχουμε το ψηφιακό μας περιεχόμενο μόνοι μας. Επιπλέον, κατά κάποιον τρόπο, πολλοί ισχυρίζονται ότι κανείς δεν μπορεί να χαράξει το blockchain. Είναι όμως αλήθεια αυτή η δήλωση?

Δεν υπάρχει τρόπος να χαράξει κανείς το blockchain; Στην πραγματικότητα, το blockchain είναι εξαιρετικά ισχυρό και μπορεί να φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να χαράξει το blockchain. Ωστόσο, πρέπει να πούμε, δεν είναι απολύτως απρόσβλητο από επιθέσεις. Κάθε τεχνολογία διαθέτει δυνατά και αδύνατα σημεία. Έτσι, θα σκάψουμε λίγο πιο βαθιά και θα σας ενημερώσουμε ότι μπορεί να παραβιαστεί ή όχι το blockchain.

Αλλά προτού ξεκινήσουμε, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα σημαντικότερα ηλεκτρονικά hack hack που συνέβησαν με τα χρόνια. Ας ξεκινήσουμε!

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα πιστοποιημένου Blockchain Security Expert (CBSE)

Blockchain Hacked: Can You Hack Blockchain?

 • Gox

Το πρώτο hackchain Blockchain online τον Ιούνιο του 2011.

Απώλεια: 50.000 $ (2609 BTC)

Αυτό είναι ένα από τα γνωστά σενάριο παραβίασης blockchain στην ιστορία. Προφανώς, ο εγκληματίας στον κυβερνοχώρο έλαβε γνώση των διαπιστευτηρίων του ελεγκτή και, στη συνέχεια, κακή χρήση αυτών για να μπει στο σύστημα. Επιπλέον, ο εισβολέας άλλαξε την τιμή του 1 BTC σε 1 σεντ. Επιπλέον, ο εισβολέας συνέλεξε επίσης 2609 BTC από πολλούς πελάτες που πούλησαν το BTC σε αυτήν την πολύ χαμηλή τιμή.

Μετά από αυτό, αγόρασε ακόμη και 650 BTC από άλλο λογαριασμό. Μετά το φως του σεναρίου hacking blockchain, Mt. Ο Gox διέκοψε όλες τις λειτουργίες για μερικές ημέρες. Ωστόσο, στη συνέχεια επανεκκίνηση των εργασιών και συνέχισαν.

Τώρα, ας προχωρήσουμε στην επόμενη επίθεση αυτού μπορείτε να χαράξετε τον οδηγό blockchain.

Το δεύτερο Blockchain παραβιάστηκε τον Μάρτιο του 2014.

Ζημιά: 350 εκατομμύρια δολάρια (750.000 BTC)


Η δεύτερη επίθεση ήταν ακόμη χειρότερη για τον Mt. Gox. Προφανώς, αυτή τη φορά, ο εισβολέας ανακάλυψε ένα σφάλμα στους κωδικούς και είδε ότι οι συναλλαγές είναι πιο ευέλικτες. Πιο συγκεκριμένα, ο καθένας θα μπορούσε να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες της συναλλαγής και να την κάνει να μοιάζει ότι ποτέ δεν συνέβη. Λοιπόν, σαν διπλές δαπάνες.

Αν πάμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, η διαδικασία συνέβη έτσι. Ο εισβολέας χειρίστηκε την υπογραφή του αποστολέα προτού αποθηκευτεί μόνιμα στο καθολικό. Επίσης, άλλαξε το αναγνωριστικό συναλλαγής. Το νέο αναγνωριστικό και η αλλαγή συναλλαγής μπορούν να αντικαταστήσουν τα αρχικά στοιχεία της συναλλαγής και να κάνουν ότι ο παραλήπτης δεν έλαβε χρήματα.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ο εισβολέας το έλαβε, αλλά το σύστημα το έκανε λάθος για μια ανεπιτυχή συναλλαγή. Μόλις ολοκληρωθεί, ο εισβολέας ζήτησε ξανά τη μεταφορά και πήρε τα χρήματα δύο φορές.

Αυτή τη φορά Η Gox διέκοψε όλες τις συναλλαγές BTC αμέσως μετά τον εντοπισμό της επίθεσης στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, δεν υπήρξαν επιστροφές χρημάτων. Μετά από λίγο καιρό, δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στην απώλεια και στη συνέχεια υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης.

 • Bitcoinica:

Συνολική απώλεια: 430.000 $ (122.000 BTC)

Πρώτη διαδικτυακή εισβολή Blockchain τον Μάρτιο του 2012.

Στην πρώτη, ο εισβολέας επιτέθηκε κυρίως στο ζεστό πορτοφόλι της Bitcoinica και το αποκρυπτογράφησε από τον διακομιστή του Linode. Στο τέλος, η επίθεση χρειάστηκε περίπου 43.554 BTC. Άλλοι χρήστες που χρησιμοποιούσαν επίσης τον διακομιστή του Linode δέχθηκαν παραβίαση.

Το δεύτερο Blockchain χάθηκε τον Μάιο του 2012.

Λοιπόν, η πρώτη φορά δεν ήταν αρκετή για το Bitcoinica. Τη δεύτερη φορά, ο εισβολέας μπήκε στο εσωτερικό σύστημα της βάσης δεδομένων. Από εκεί, έκλεψε όλα τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών και πήρε ακόμη και 38.000 BTC.

Τρίτη εισβολή Blockchain τον Ιούλιο του 2012.

Οι επιθέσεις έγιναν τόσο άσχημες που, αργότερα τον Ιούλιο, έκλεψαν ξανά περίπου 40.000 BTC! Ωστόσο, τυχαίνει να αποθηκεύουν τα χρήματά τους κρυφά στο Mt. Ο Gox κρυφά και αργότερα επιστράφηκαν.

Ας προχωρήσουμε στο επόμενο σε αυτό μπορείτε να χαράξετε τον οδηγό blockchain.

 • Bitfinex

Blockchain hack online τον Αύγουστο του 2016.

Απώλεια: 72 εκατομμύρια δολάρια (120.000 BTC)

Η ιστορία είναι αρκετά σύντομη σε αυτό. Το Bitfinex άρχισε να χρησιμοποιεί το πορτοφόλι πολλαπλών υπογραφών του BitGo μόλις πριν από ένα χρόνο πριν από την επίθεση. Προφανώς, το πορτοφόλι είχε ορισμένα σημαντικά ζητήματα και υπήρχαν τεράστιες ευπάθειες σε αυτό. Στην πραγματικότητα, ο εισβολέας βρήκε το ζήτημα και έκλεψε τα BTC.

Μετά την επίθεση, η εταιρεία εξέδωσε γρήγορα μάρκες BFX για αποζημίωση των πελατών τους. Τα διακριτικά BFX εξαργυρώνονται σε USD. Ωστόσο, επέστρεψαν όλα τα κλεμμένα χρήματα σταδιακά, καθώς ήταν ένα βαρύ ποσό. Με αυτή τη μία επίθεση, η τιμή μειώθηκε από 607 $ σε 515 $ μέσα σε λίγες ώρες!!!

 • NiceHash Hack

Blockchain hack online στις 6 Δεκεμβρίου 2017.

Απώλεια: 80 εκατομμύρια δολάρια (4700 BTC)

Πρόκειται περισσότερο για μια πρόσφατη επίθεση στο blockchain. Προφανώς, η πλατφόρμα ανταλλαγής της Σλοβενίας, NiceHash, παραβιάστηκε. Λίγο μετά το hack blockchain, ο CEO εμφανίστηκε στο Facebook Live και το ανακοίνωσε. Ωστόσο, δεν μπήκε σε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες.

Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ήταν ότι ένας από τους υπολογιστές του υπαλλήλου τους είχε παραβιαστεί και οι επιτιθέμενοι το χρησιμοποίησαν για να κλέψουν τα νομίσματα.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία ανέστειλε όλες τις συναλλαγές για τις επόμενες 24 ώρες για να αναλύσει το ζήτημα και πώς μπορούν να το αποτρέψουν να ξανασυμβεί ξανά. Πρέπει να πούμε ότι είναι μια αρκετά καλή πρωτοβουλία από τη διεύθυνση της εταιρείας.

Λοιπόν, αυτά είναι μερικά από τα hacks blockchain που συνέβησαν στο παρελθόν. Τώρα, ας προχωρήσουμε στο επόμενο τμήμα αυτού μπορείτε να χαράξετε τον οδηγό blockchain.

Blocking Blockchain: Πιθανά σενάρια

Μπορεί να παραβιαστεί το blockchain

Τώρα θα συζητήσουμε εάν το blockchain μπορεί να παραβιαστεί και, εάν ναι, πώς μπορεί να είναι δυνατό. Ενδέχεται να προκύψουν ορισμένα συγκεκριμένα σενάρια. Ας δούμε τι είναι –

 • Μια επίθεση 51%

Ας ξεκινήσουμε με το βασικό σενάριο μπλοκαρίσματος hacking. Εάν έχετε ασχοληθεί με το blockchain για επιχειρήσεις κάποια στιγμή, τότε πρέπει να έχετε ακούσει για το πρόγραμμα επιθέσεων 51%. Αλλά πώς μπορεί να συμβεί μια επίθεση 51%?

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα δημόσιο blockchain ή DLT που χρησιμοποιεί τη συναίνεση Proof of Work και τυχαίνει να έχει έναν καλό αριθμό ενεργών κόμβων. Επιπλέον, όλοι οι κόμβοι τείνουν να διαθέτουν ειδικά εργαλεία λογισμικού και υλικού για εξόρυξη, γιατί έτσι επικυρώνετε μια συναλλαγή στο PoW.

Ο κανόνας αυτού του τύπου δικτύου είναι η πλήρης αποκέντρωση. Έτσι, οι χρήστες δεν θα ήταν μέρος μιας ομάδας και θα ακολουθούσαν όλους τους κανόνες του συστήματος. Επιπλέον, για να βεβαιωθείτε ότι επικρατεί η αποκεντρωμένη φύση, κάθε κόμβος προσφέρει μια δύναμη υπολογισμού αλλά όχι αρκετή για να υπερνικήσει κανέναν άλλο.

Ωστόσο, εάν ένας χάκερ μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα εργαλείο hack blockchain για να αποκτήσει περισσότερη υπολογιστική ισχύ, τότε μπορεί να ξεκινήσει μια επίθεση. Αλλά για να το κάνει αυτό, πρέπει να ελέγξει το 51% της συνολικής υπολογιστικής ισχύος μέσα στο σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να έχουν υψηλότερο ρυθμό κατακερματισμού σε σύγκριση με άλλους κόμβους.

Μακροπρόθεσμα, μπορούν να χειριστούν τη διαδικασία συναλλαγής και αυτό θα οδηγούσε σε διπλά έξοδα. Ωστόσο, αυτό θα συμβεί μόνο σε πεινασμένους αλγόριθμους συναίνεσης που ισχύουν για υπολογιστικές δυνάμεις.

Μπορούν οι χάκερ να το τραβήξουν?

Στην πραγματικότητα, τα δημόσια blockchain όπως το Ethereum έρχονται με μεγάλο αριθμό κόμβων. Όσο περισσότεροι κόμβοι προσθέτει το δίκτυο, τόσο περισσότερη υπολογιστική ισχύς απαιτείται. Επιπλέον, νέοι κόμβοι προστίθενται στο δίκτυο κάθε μέρα.

Αυτό το υψηλό επίπεδο υπολογιστικής ισχύος διασφαλίζει ότι το hacking blockchain θα ήταν μάλλον δύσκολο έργο. Κυρίως επειδή το εργαλείο hack blockchain που θα χρησιμοποιούν δεν είναι ικανό να προσφέρει τόσο μεγάλη υπολογιστική δύναμη για να ξεπεράσει άλλους κόμβους.

Επίσης, οποιαδήποτε πλατφόρμα που δεν χρησιμοποιεί PoW βρίσκεται στην ασφαλή πλευρά και εάν είναι ιδιωτική ή ομοσπονδιακή, τότε είστε σίγουροι.

Δεν είναι τόσο δημοφιλείς οι δημόσιοι αποκλεισμοί εδώ. Το 2018, οι χάκερ προσπάθησαν να τραβήξουν μια επίθεση blockchain 51% σε Monacoin, Verge κ.λπ..

Μήπως ωφελεί τους χάκερ με οποιονδήποτε τρόπο?

Εάν ένα δημόσιο blockchain δεν είναι τόσο δημοφιλές, τότε η αξία της κρυπτογράφησής της θα είναι χαμηλή. Μέσω μιας επίθεσης 51%, θα είχαν αναμφίβολα κέρματα, αλλά το κέρδος θα ήταν πολύ χαμηλότερο. Από την άλλη πλευρά, το blockchain από μια δημοφιλή δημόσια πλατφόρμα θα απαιτούσε σημαντικό αριθμό υπολογιστικών δυνάμεων και μακροπρόθεσμα, θα κόστιζε περισσότερο από το κέρδος.

 • Σφάλματα κώδικα πρωτοκόλλου Blockchain

Ένα άλλο παράδειγμα σε αυτόν τον οδηγό hackchain blockchain θα ήταν τυχόν ελαττώματα στους πηγαίους κωδικούς πρωτοκόλλου. Λοιπόν, το blockchain είναι ένα περίπλοκο σύστημα και μπορεί επίσης να έχει σφάλματα στους κωδικούς πρωτοκόλλου. Ας δούμε ένα παράδειγμα αυτού του ζητήματος για να το κατανοήσουμε καλύτερα. Αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα του blockchain.

Υπήρχε ένα σενάριο hack hack το 2010, όπου κακοποίησαν έναν κακό κώδικα στο πρωτόκολλο Bitcoin. Στην πραγματικότητα, ο κωδικός που έλεγξε τις συναλλαγές Bitcoin ήταν ελαττωματικός. Προφανώς, ο κώδικας δεν λειτουργεί εάν το αποτέλεσμα είναι πολύ μεγάλο και προκαλεί υπερχείλιση στο άθροισμα.

Ως αποτέλεσμα, ένας χάκερ το χρησιμοποίησε προς όφελός του και δημιούργησε 184,467 δισεκατομμύρια κέρματα. Ωστόσο, η μέγιστη παροχή Bitcoin είναι στην πραγματικότητα 21 εκατομμύρια! Αφού το ανακάλυψε, ο δημιουργός Satoshi Nakamoto και ένας άλλος προγραμματιστής Gavin Andersen έκαναν γρήγορα τα προβλήματα μέσα σε λίγες ώρες.

Επιπλέον, διαμόρφωσαν την κακή αλυσίδα για να δημιουργήσουν μια καλή αλυσίδα και συμβούλευαν άλλους χρήστες να αποφύγουν την αλυσίδα που δημιουργήθηκε από τον χάκερ. Συνολικά, ήταν μια καλή εξοικονόμηση.

Αλλά πρέπει να πούμε ότι κάποιος που κάνει ένα παρόμοιο πρόγραμμα hackchain με την ίδια μέθοδο είναι αρκετά απρόβλεπτο προς το παρόν.

Όποιος θέλει να επιτεθεί χρησιμοποιώντας ένα σφάλμα όπως αυτό πρέπει να έχει προηγμένο επίπεδο δεξιοτήτων ακόμη και για να εντοπίσει το ζήτημα, πόσο μάλλον να κάνει αλλαγές σε αυτό. Καθώς το blockchain είναι μια εξελιγμένη πλατφόρμα, είναι πολύ αδύνατο.

Επίσης, τώρα, οι προγραμματιστές blockchain ελέγχουν διεξοδικά τους κωδικούς τους πριν από την έναρξη, και αυτό αποτρέπει αποτελεσματικά αυτό το είδος χάος.

 • Έξυπνα σφάλματα συμβολαίου

Αυτή είναι μια άλλη ελαττωματική κατάσταση κώδικα που μπορεί να οδηγήσει σε hack σενάρια blockchain. Είναι περισσότερο ένα hacking ενός προγράμματος στο δίκτυο και όχι ολόκληρη η ίδια η πλατφόρμα. Ωστόσο, αυτό το είδος hackchain μπορεί να αφήσει σοβαρό αντίκτυπο.

Τα έξυπνα συμβόλαια είναι εξαιρετικά δημοφιλή και λειτουργούν σε πολλές πλατφόρμες blockchain. Εάν προκαθορίσετε τους όρους, μπορεί να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία βάσει αυτών των κανόνων. Επίσης, καθώς βρίσκονται στο blockchain, τότε κανείς δεν μπορεί να τα τροποποιήσει μόλις οριστούν οι όροι.

Επιπλέον, μετά από όλα, πληρούνται οι προϋποθέσεις, μπορεί να εκτελεστεί αυτόματα, και αυτές παίρνουν επίσης μόνιμη θέση στο καθολικό. Έτσι, κανείς δεν μπορεί πραγματικά να αντιστρέψει την εκτέλεση. Ωστόσο, εάν με κάποιο τρόπο, ο έξυπνος κώδικας σύμβασης είναι γεμάτος σφάλματα, τότε οι χάκερ μπορεί να το εκμεταλλευτούν.

Ένα καλό παράδειγμα θα ήταν η επίθεση στο DAO. Κατά τη διάρκεια του 2016, η κοινότητα Ethereum δημιούργησε το DAO για τη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων και για να τους βοηθήσει να διαχειριστούν καλύτερα τις προτάσεις. Ωστόσο, χρησιμοποιούσαν έξυπνα συμβόλαια για τη διαχείριση του DAO.

Παρόλο που το πρωτόκολλο συστήματος Ethereum λειτούργησε τέλεια, το πρόγραμμα έξυπνων συμβάσεων είχε ένα σφάλμα. Στην πραγματικότητα, το σφάλμα επέτρεψε σε έναν χρήστη να ζητήσει χρήματα από τον λογαριασμό DAO και να μην το καταγράψει στο καθολικό. Αυτός ο τύπος hack DAO αποτελεί μεγάλη απειλή για την ασφάλεια blockchain.

Ο Hacker το κατάλαβε και πήρε 60 εκατομμύρια δολάρια από το δίκτυο. Μετά από αυτό το περιστατικό, το Ethereum σκληρά διέταξε να επαναφέρει το σύστημα. Έτσι, το Ethereum που βλέπετε τώρα είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα αυτού του σκληρού πιρουνιού. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την παλιά αλυσίδα και αυτό ονομάζεται Ethereum Classic.

Όσον αφορά αυτά, άλλα ερωτήματα όπως μπορεί να παραβιαστούν πορτοφόλια blockchain ή άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με το blockchain αυξάνονται. Πρέπει να πούμε ότι είναι το ίδιο για όλα τα άλλα.

 • Sybil Attack

Είναι ένα άλλο είδος επίθεσης όπου μια οντότητα μπορεί να έχει τεράστιο αριθμό κόμβων σε ένα μόνο δίκτυο. Με τον αριθμό των κόμβων, η οντότητα μπορεί να επιχειρήσει να πλημμυρίσει το δίκτυο με κακές συναλλαγές ή μη έγκυρες και να διακόψει τη δραστηριότητα.

Οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα διάφορα εργαλεία hackchain για αυτό. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η επίθεση εξακολουθεί να είναι θεωρητική. Ωστόσο, η αποτροπή είναι πολύ απλούστερη. Εάν οι εταιρικές πλατφόρμες blockchain μπορούν να κάνουν την κατοχή ενός τεράστιου αριθμού κόμβων ακριβών χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα και αλγόριθμους, τότε μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι οι εισβολείς δεν μπορούν να ξεκινήσουν μια επίθεση.

 • Επίθεση δρομολόγησης

Είναι περισσότερο μια εσωτερική επίθεση παρά να έρχεται από έξω. Ένας παραβιασμένος πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου είναι η βασική αιτία αυτού του τύπου εισβολής. Οι χάκερ μπορούν να αναχαιτίσουν τα κανάλια επικοινωνίας του blockchain συμβιβασμό ή συνεργασία με τον ISP.

Παρόλο που είναι δυνατή η εκτέλεση κόμβων από οπουδήποτε στον κόσμο, ωστόσο, στην τρέχουσα κατάσταση, η εκτέλεση κόμβων είναι εξαιρετικά συγκεντρωμένη. Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου τείνουν να επιβαρύνουν το φορτίο και αυτά τα σημεία εισόδου είναι ευάλωτα.

Η υποκλοπή σημάτων σε αυτά τα κανάλια θα διακόψει την επικοινωνία και μπορεί στη συνέχεια να χειριστεί τη διαδικασία συναλλαγής. Επίσης, οι χάκερ μπορούν να χωρίσουν το δίκτυο σε ξεχωριστά κομμάτια και να ξοδέψουν κέρματα για το καλό σε ένα από αυτά. Αργότερα, όταν αφαιρέσουν το διαμέρισμα, η μικρότερη αλυσίδα θα ακυρωθεί αυτόματα.

Όσο προχωρά, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τέτοιες επιθέσεις.

 • Άμεση άρνηση υπηρεσίας

Εδώ, οι εισβολείς μπορούν να πλημμυρίσουν ένα δίκτυο με μεγάλο όγκο επισκεψιμότητας και να διαταράξουν τα νόμιμα αιτήματα από την απόκτηση πόρων. Πιστεύουμε ότι βλέπετε αυτό το είδος επίθεσης σε καθημερινή βάση σε συγκεντρωτικές επιχειρήσεις.

Στην πραγματικότητα, η μέθοδος είναι να συνεχίσετε να στέλνετε μεγάλο αριθμό αιτημάτων στον διακομιστή της εταιρείας, χωρίς να του δίνετε χρόνο να αντιμετωπίσετε την αυξημένη αύξηση της κυκλοφορίας. Ως αποτέλεσμα, το εύρος ζώνης εξαντλείται και ο διακομιστής διακόπτεται.

Ωστόσο, θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι χάκερ δεν μπορούν να κλέψουν τίποτα παρά να προκαλέσουν βλάβη στη δραστηριότητα του δικτύου. Επιπλέον, πολλές λύσεις blockchain μπορούν να το προστατεύσουν αποτελεσματικά από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Παραβίαση των ανταλλαγών Blockchain ή Crypto?

Όπως είδατε ήδη ότι τα περισσότερα από τα παραδείγματα παραβίασης του blockchain είναι κυρίως μια ανταλλαγή κρυπτογράφησης ή οποιαδήποτε πλατφόρμα που συμβαίνει να προσφέρει κρυπτονομίσματα Έτσι, οι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι τείνουν να συγχέουν αυτά τα hacks ανταλλαγής κρυπτογράφησης και hack hackchain.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ αυτών των δύο. Ας δούμε γιατί είναι διαφορετικοί –

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα δημόσια blockchain έχουν πολύ διαφορετική τεχνολογική αρχιτεκτονική από το ένα το άλλο. Και έτσι, δεν είναι διαλειτουργικά. Επομένως, δεν μπορείτε να κάνετε συναλλαγές στην πλατφόρμα bitcoin χρησιμοποιώντας το Ethereum.

Έτσι, εδώ είναι που παίζουν οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων Στην πραγματικότητα, αυτά σας προσφέρουν μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος κρυπτογράφησης. Μπορείτε ακόμη και να μετατρέψετε ένα κρυπτογράφηση σε άλλο. Παρόλο που το διευκολύνουν, ωστόσο, είναι τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών.

Έτσι, το εμπόριο είναι πολύ εύκολο. Ωστόσο, δεν έχουν το απαραίτητο ποσό ασφάλειας για τους κεντρικούς διακομιστές τους. Και με αυτόν τον τρόπο, οι χάκερ που χρησιμοποιούν το εργαλείο hack blockchain μπορούν εύκολα να χαράξουν αυτά τα διακριτικά χωρίς προβλήματα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να βρείτε κινδύνους blockchain μόλις αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Ωστόσο, όταν επιτίθενται σε αυτές τις ανταλλαγές κρυπτογράφησης, αυτό δεν σημαίνει ότι χαράσσουν το blockchain. Αντ ‘αυτού, είναι απλώς μια επίθεση στον κεντρικό διακομιστή και δεν θεωρείται ότι πειρατώνει την τεχνολογία blockchain.

Ας προχωρήσουμε στο επόμενο τμήμα μας σε αυτό το blockchain μπορεί να παραβιαστεί οδηγός.

Οι χρήστες εξίσου κατηγορούν ή ακόμα περισσότερο!

Όταν κάποιος ρωτάει, “μπορεί να παραβιαστεί το blockchain”, η απάντηση θα ήταν ανάμεσα σε μια γκρίζα περιοχή. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, θα δείτε ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες φταίνε και μερικές φορές είναι ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει το hack blockchain.

Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία blockchain προσφέρει ένα αρκετά ισχυρό σύστημα και υπήρξαν μόνο μερικές επιτυχημένες περιπτώσεις κατάστασης blockchain. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, οι χρήστες χάνουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Αλλά πως?

Λοιπόν, η ασφάλεια στην τεχνολογία blockchain είναι αρκετά ισχυρή, αρχικά. Ωστόσο, ξεχνάτε το πιο ευάλωτο σημείο εισόδου του συστήματος – τους χρήστες.

Ίσως σκέφτεστε, μπορεί να παραβιαστεί το πορτοφόλι blockchain και θα έπρεπε να πω – ΝΑΙ!

Διάφορα σημεία εισόδου, όπως ανταλλαγές, πορτοφόλια, άλλες υπηρεσίες τρίτων που χρησιμοποιούν οι χρήστες τείνουν να έχουν ένα ευάλωτο πρωτόκολλο ασφαλείας. Επίσης, πολλοί χρήστες δεν έχουν καν τη διαφορά μεταξύ ενός ιδιωτικού κλειδιού και ενός δημόσιου κλειδιού. Επομένως, μπορούν να αποκαλύψουν τα ιδιωτικά τους κλειδιά σε άλλους και να χάσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Είστε περίεργοι για τις διαφορές μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων κλειδιών; Ακολουθεί ένας οδηγός για ιδιωτικό κλειδί έναντι δημόσιου κλειδιού.

Έτσι, οι χάκερ μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν ένα εργαλείο hack blockchain για να εισβάλουν στο σύστημα και να κλέψουν εκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία.

Πρέπει να πούμε ότι τα περισσότερα σενάρια που συμπεριλάβαμε σε αυτόν τον οδηγό blockchain hack είναι θεωρητικά. Ακόμα και έτσι ώστε οι πλατφόρμες blockchain να τις υπερασπίζονται χωρίς προβλήματα σε πραγματικό χρόνο. Το υψηλό επίπεδο της κρυπτογράφησης συνέβη κυρίως επειδή, οι άνθρωποι δεν είναι τόσο καλοί στο να επαγρυπνούν.

Πολλοί χρήστες τείνουν να επαναχρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης, να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο απρόσεκτα, να πέφτουν θύματα απάτης ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, να παραμελούν τυχόν ασυνήθιστες συμπεριφορές, να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους σε ευάλωτα μέρη και ούτω καθεξής. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε hack hack σχήματα blockchain αρκετά εύκολα.

Μπορείτε να νικήσετε πραγματικά τους χάκερ?

Υπάρχουν πολλές πρόσφατες νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν το ζήτημα των hacks blockchain. Επιπλέον, υπάρχουν οριστικοί τρόποι βελτίωσης της συνολικής ασφάλειας της αρχιτεκτονικής. Ωστόσο, τόσο οι προγραμματιστές όσο και οι χρήστες έχουν τεράστιο ρόλο σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, οι λειτουργίες blockchain μπορούν αναμφίβολα να βοηθήσουν στην νίκη του χάκερ εάν το χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο. Ας δούμε τι είναι αυτά –

 • Έλεγχος – Διαδικασίες ελέγχου που θα ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τους κωδικούς πρωτοκόλλου blockchain πριν ξεκινήσουν. Οποιοδήποτε είδος ψεύτικου ή κακού κώδικα θα ανιχνευόταν αρκετά εύκολα. Πιο συγκεκριμένα, εάν μπορείτε να φέρετε το AI στο μείγμα, θα ήταν πολύ ακριβές.
 • Δοκιμή εξαντλητικά – Οι έξυπνοι κωδικοί συμβολαίου πρέπει να δοκιμαστούν εξαντλητικά για να απαλλαγούν από τυχόν κενά. Χωρίς χιλιάδες δοκιμές σε πραγματικό χρόνο, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει εάν έχει σφάλματα ή όχι.
 • Μυστικότητα – Οι χρήστες πρέπει να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους κλειδί ιδιωτικό και να μην το κοινοποιήσουν σε κανέναν άλλο. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πληροφορίες από πού μπορεί να διαρρεύσουν τα ιδιωτικά σας κλειδιά. Επομένως, φυλάξτε το σε ασφαλές μέρος μακριά από όλους τους άλλους.
 • Επαγρύπνηση – Οι χρήστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν επαναλαμβανόμενους κωδικούς πρόσβασης ή να συνδέονται από μια ξένη συσκευή. Θα έδινε σε έναν χάκερ την ευκαιρία να κάνει κατάχρηση του λογαριασμού σας.
 • Επιλογές παρακολούθησης – Οι πλατφόρμες Blockchain θα πρέπει να έχουν επιλογές παρακολούθησης για γρήγορη ανίχνευση τυχόν ανώμαλων δραστηριοτήτων.
 • Ενημερωμένο – Τα πρωτόκολλα ασφαλείας Blockchain πρέπει να είναι ενημερωμένα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει ευπάθεια από την άποψη του λογισμικού.
 • Αλγόριθμοι συναίνεσης – Το Blockchain πρέπει να χρησιμοποιεί αλγόριθμους συναίνεσης κατά της παραβίασης.
 • Σταθερές αναφορές – Οι χρήστες στο δίκτυο θα πρέπει να αναφέρουν οποιοδήποτε σφάλμα στο σύστημα μόλις το εντοπίσουν. Εάν οι χρήστες αντιμετωπίζουν το σύστημα ως δικό τους, τότε θα παραμείνει ασφαλές και για αυτούς.

Τελική σημείωση

Λοιπόν, μπορεί να παραβιαστεί το blockchain ή όχι είναι μια αρκετά περίπλοκη ερώτηση, αρχικά; Η ίδια η τεχνολογία είναι πολύ πιο ανώτερη από οποιαδήποτε άλλη εκεί έξω μέχρι στιγμής. Και όπως γνωρίζουμε, είναι ακόμα αρκετά νέο για το tech club. Έτσι, σίγουρα θα έχει κάποια ελαττώματα επίσης.

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα ελαττώματα της μπορούν να ξεπεραστούν εάν οι εταιρείες blockchain αρχίσουν να εξετάζουν την ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα.

Σε αυτό το σημείο, πολλές μπλοκ επιχειρήσεων προσφέρουν τώρα το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας χωρίς όλα τα ελαττώματα. Και φαίνονται αρκετά ελπιδοφόρα μέχρι τώρα. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι πλατφόρμες μπορούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις hackchain χωρίς προβλήματα.

Τώρα που γνωρίζετε για τους κινδύνους, ποια είναι τα επόμενα βήματά σας; Θέλετε να γίνετε εμπειρογνώμονας ασφάλειας blockchain στην αντιμετώπιση όλων αυτών των ζητημάτων; Εγγραφείτε στο μάθημα Certified Blockchain Security Expert (CBSE) και μάθετε πώς να επιλύσετε ταυτόχρονα όλα τα ζητήματα ασφαλείας!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map