Πότε εφευρέθηκε το Blockchain; Μια σε βάθος εμφάνιση

Αναρωτηθήκατε ποτέ πότε εφευρέθηκε το blockchain; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Το Blockchain, παρόλο που είναι μια νέα τεχνολογία, έχει πλούσια προέλευση και ιστορία. Γι ‘αυτό, σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε λεπτομερώς την προέλευση των blockchain.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε για το blockchain, τότε είναι πάντα καλή ιδέα να γνωρίζετε το ιστορικό της, καθώς θα σας διδάξει την ανάγκη για την τεχνολογία blockchain και πώς ταιριάζει στις τρέχουσες απαιτήσεις της αγοράς.

Πριν ξεκινήσουμε με την πορεία μας να μάθουμε για την προέλευση και την ιστορία του blockchain, ας μάθουμε γρήγορα για το blockchain.

Τι είναι το Blockchain και πότε εφευρέθηκε το Blockchain?

Το Blockchain είναι ένα δίκτυο peer-to-peer όπου ομότιμοι μπορούν να επικοινωνούν και να πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ τους χωρίς την ανάγκη κεντρικής οντότητας. Για να καταστήσει το δίκτυο αυτόνομο, κάθε ομότιμος θα έχει ένα αντίγραφο του καθολικού και θα υπάρχει επίσης ένας αλγόριθμος συναίνεσης που θα φροντίζει για την επικύρωση και την αποθήκευση συναλλαγών σε μπλοκ που αποτελούν μέρος της «μπλοκ αλυσίδας».

Έτσι, εάν θέλετε να στείλετε χρήματα σε άλλο άτομο χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο blockchain, τότε δεν χρειάζεται να εγγραφείτε για οποιαδήποτε υπηρεσία.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πορτοφόλι που μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο blockchain και να ξεκινήσει τη συναλλαγή. Μόλις ολοκληρωθεί, το δίκτυο θα χρησιμοποιήσει τον αλγόριθμο συναίνεσης για να επιτύχει συναίνεση σχετικά με τη συναλλαγή και τελικά να προσθέσει στο μπλοκ.

Η συναλλαγή γίνεται αμετάβλητη μόλις προστεθεί το μπλοκ στην αλυσίδα.

Υπάρχουν πολλά οφέλη του blockchain, όπως:

  • Καλύτερη διαφάνεια
  • Βελτιωμένη ασφάλεια
  • Πραγματική ιχνηλασιμότητα
  • Μειωμένο κόστος
  • Βελτιωμένη ταχύτητα και απόδοση

Κι αλλα!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το blockchain και να το καταλάβετε τόσο από αρχάριους όσο και από τεχνική άποψη, ελέγξτε το Blockchain For Beginners: Οδηγός έναρξης.

Πότε εφευρέθηκε το Blockchain

Από την Κεντροποίηση στην Αποκέντρωση


Η δουλειά μας ευδοκιμεί στη συγκέντρωση. Σχεδόν κάθε εφαρμογή κοινωνικών μέσων που ανοίγετε στον υπολογιστή σας ελέγχεται από μια εταιρεία ή μια ομάδα εταιρειών που παρέχουν την υπηρεσία αντί των δεδομένων σας, ακόμη και όταν αρνούνται ότι δεν χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας για χρηματικά οφέλη. Εάν κλείσετε την οθόνη του υπολογιστή σας και πηγαίνετε στην τράπεζά σας, τότε επίσης θα βρείτε τη συγκέντρωση στον πυρήνα σχεδόν κάθε λειτουργίας.

Και γιατί όχι? Η συγκέντρωση ήταν αρκετά επιτυχημένη όσον αφορά την παγκοσμιοποίηση. Ο 21ος αιώνας συγκέντρωσε μια πληθώρα εφευρέσεων που δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παγκοσμιοποιήσουν την αγορά τους και να επωφεληθούν από διεθνείς συνθήκες και συνεργασία που επιτρέπει σε κάθε επιχείρηση να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο ανταγωνισμού.

Η λέξη συγκεντρωτισμός χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1794. Το 1820, η λέξη «αποκέντρωση» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Στα Αγγλικά, η λέξη συγκεντρωτισμού δημιουργήθηκε το 1800.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι έννοιες της συγκέντρωσης και της αποκέντρωσης είναι σχεδόν δύο αιώνες.

Με το συγκεντρωτισμό να καταγράφει μια ισχυρή βάση για το πώς λειτούργησε ο κόσμος, ήταν μόνο η στιγμή που οι άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει επίσης ανάγκη για αποκέντρωση. Στις αρχές του 20ού αιώνα, οι Αμερικανοί απάντησαν αρνητικά στη συγκέντρωση. κατηγόρησαν τη βιομηχανική παραγωγή μεγάλης κλίμακας για την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις για την αποκέντρωση που μοιάζουν περισσότερο με την κατανεμημένη φύση.

Ταξίδι στο Διαδίκτυο σε σχέση με την Κεντροποίηση και την Αποκέντρωση

Το Διαδίκτυο είδε επίσης τον ίδιο κύκλο αλλαγών και ανάπτυξης όσον αφορά τον συγκεντρωτισμό και την αποκέντρωση. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το Διαδίκτυο, όλοι ήταν σχεδόν πεπεισμένοι ότι είναι αποκεντρωμένο. Ωστόσο, με τη μέγιστη ποσότητα επικοινωνίας που διατρέχει έναν αριθμό εταιρειών, έγινε κατανοητό ότι το Διαδίκτυο δεν είναι πραγματικά αποκεντρωμένο.

Σύντομα, άρχισαν να εμφανίζονται πολλά νέα έργα που προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα της αποκέντρωσης. Μερικά από τα έργα περιλαμβάνουν το FreedomBox, το Namecoin, το ArkOS και ούτω καθεξής! Όλο το επίκεντρο αυτών των έργων ήταν να κάνουμε το Διαδίκτυο πιο αποκεντρωμένο με τον χρόνο.

Ο E.F. Schumacher στο βιβλίο του, «Το Small is Beautiful: Μια μελέτη των οικονομικών σαν να έχουν σημασία οι άνθρωποι». χρησιμοποίησε έναν άλλο όρο γνωστό ως «κατάλληλη τεχνολογία». Ο όρος υπογραμμίζει έντονα τις τεχνολογίες που είναι μικρής κλίμακας αλλά είναι ενεργειακά αποδοτικές και αποκεντρωμένες.

Όλα αυτά οδηγούν στην τεχνολογία Blockchain.

Η άνοδος της τεχνολογίας Blockchain: Πότε εφευρέθηκε το Blockchain?

Η ιδέα του blockchain δεν είναι καινούργια. Stuart Haber και W.Scott Stornetta το 1991 οραματίστηκε επίσης κάτι παρόμοιο με το blockchain. Δημιουργούν τις πρώτες κρυπτογραφικά ασφαλείς αλυσίδες μπλοκ με χρονικές σφραγίδες, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα παραβιάσει.

Τον επόμενο χρόνο, οι Haber, Stornetta και Bayer χρησιμοποίησαν δέντρα Merkle για να βελτιώσουν περαιτέρω το σχέδιο. Βελτίωσε την αποτελεσματικότητα του συστήματος και τους επέτρεψε να αποθηκεύσουν πολλά πιστοποιητικά εγγράφων σε ένα μπλοκ.

Στη συνέχεια, υπάρχει μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόοδος που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα με την υποκείμενη αρχή ενός συστήματος παρόμοιου με την τεχνολογία blockchain.

Β-χρήματα

Ο W.Dai, ένας πολύ γνωστός μηχανικός υπολογιστών με το σημαντικό έργο του σε κρυπτονομίσματα και κρυπτογραφία, ανέφερε την ιδέα του αποκεντρωμένου χρήματος, το b-money το 1998. Είναι ένα σχήμα όπου οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά ψευδώνυμα τους και επίσης να κάνουν συναλλαγές με το καθένα κατά την επιβολή συμβάσεων χωρίς την ανάγκη για βοήθεια από το εξωτερικό.

Αυτή η διαδικασία σκέψης μπορεί να βρεθεί στον ιστότοπό του Β-χρήματα, ξεκίνησε τις σκέψεις του αναφέροντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κυβέρνηση ή βία σε μια κοινότητα όπου οι άνθρωποι συνδέονται χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική τους ταυτότητα.

Η θεωρία του ανέφερε σαφώς ότι ένα τέτοιο σύστημα είναι δυνατό όπου μια κοινότητα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να περιορίζεται από κανόνες και κανονισμούς μιας μεμονωμένης οντότητας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους και ως εκ τούτου μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κοινότητα για να οδηγήσουν την ανταλλαγή χρημάτων και να επιβάλουν συμβάσεις.

Αναφέρθηκε επίσης έξυπνα σε δύο πρωτόκολλα όπου το πρώτο πρωτόκολλο ήταν «ο καθένας ορειβάζει μια βάση δεδομένων (ξεχωριστή)». Η βάση δεδομένων θα έχει έναν πλήρη λογαριασμό για κάθε ψευδώνυμο, και ως εκ τούτου όλοι γνωρίζουν συλλογικά την ιδιοκτησία των χρημάτων.

Θεώρησε την ανάγκη επίλυσης υπολογιστικών προβλημάτων όπου ανέφερε ότι είναι η δημιουργία χρήματος.

Συναρπαστικό, σωστά?

Λοιπόν, η ιδέα των κρυπτονομισμάτων δεν ήταν νέα, και υπήρχαν πάντα θεωρίες για αυτό.

Το 2008, ένα άτομο με το όνομα Satoshi Nakamoto (ψευδώνυμο) κυκλοφόρησε το whitepaper bitcoin, που βασίστηκε στην ιδέα που μοιράστηκε ο W.Dai για τη δημιουργία bitcoin. Το Bitcoin είναι το κρυπτογράφηση εδώ. Ωστόσο, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται από το bitcoin είναι τεχνολογία blockchain.

Ωστόσο, υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες στο διαδίκτυο, όπου λίγοι πόροι αναφέρουν το έτος της τεχνολογίας blockchain το 2009 και άλλοι το 2008. Επιλέγουμε τη Wikipedia καθώς είναι πιο αξιόπιστη από άλλες διαδικτυακές πηγές.

Λοιπόν, εάν ερωτηθείτε πότε δημιουργήθηκε το blockchain; Η απάντηση πρέπει να είναι το 2008 και όχι το 2009.

Το Blockchain διαχωρίζεται από το Bitcoin

Το Bitcoin είναι ένα cryptocurrency που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain. Αυτό σημαίνει ότι χρειάστηκαν μερικά χρόνια πριν οι προγραμματιστές άρχισαν να αξιοποιούν τις δυνατότητες τεχνολογίας blockchain και άρχισαν να το χρησιμοποιούν εκτός από τη δημιουργία κρυπτονομισμάτων.

Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι το bitcoin και το blockchain είναι τα ίδια πράγματα.

Αλλά, στην πραγματικότητα, το bitcoin χρησιμοποίησε την τεχνολογία blockcahin ως την υποκείμενη τεχνολογία του.

Στη συνέχεια ήρθε το 2017, όπου η ζήτηση bitcoin αυξήθηκε και έφτασε σε νέα ύψη. Αυτό επέτρεψε στην τεχνολογία blockchain να προσεγγίσει νέους ανθρώπους και μάζες.

Τεχνολογία Blockchain: Το Ταξίδι συνεχίζεται

Η βασική τεχνολογία blockchain του Bitcoin είναι η τεχνολογία πρώτης γενιάς. Αυτό άφησε πολλά περιθώρια για βελτιώσεις στην τεχνολογία blockchain.

Τεχνολογικός αγώνας Bitcoin

Ένα από τα προβλήματα που υπέστη είναι η έλλειψη ταχύτητας για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Η έλλειψη επεκτασιμότητας εμπόδισε το bitcoin. Όμως, τώρα, οι προγραμματιστές bitcoin είναι ήδη σε εξέλιξη για να εισαγάγουν ένα δίκτυο αστραπής που βελτιώνει τη συναλλαγή bitcoin ανά δευτερόλεπτο από 7 TPS σε έναν αξιοσέβαστο αριθμό.

Η VISA, από την άλλη πλευρά, προσφέρει 24000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Το Bitcoin πάσχει επίσης από τέλη συναλλαγής που μπορεί να είναι αρκετά φορολογικά για το άτομο που κάνει τη συναλλαγή.

Ωστόσο, το τρέχον σενάριο αλλάζει γρήγορα καθώς το bitcoin δοκιμάζει και αναπτύσσει δίκτυα φωτισμού.

Τα δύο στοιχεία για το δίκτυο αστραπής τους περιλαμβάνουν το Δαίμονας δικτύου φωτισμού και Neutrino. Το βαρύ φορτίο του δικτύου αφαιρείται εκτός αλυσίδας χρησιμοποιώντας το δίκτυο αστραπής.

Το Neutrino είναι ένας πελάτης που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και είναι εύχρηστος και εστιάζεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το Lightning Network Daemon, από την άλλη πλευρά, πρόκειται να χειριστεί άλλες πτυχές του δικτύου.

Ethereum: Παρουσιάζοντας έξυπνα συμβόλαια

Η έλλειψη τελειότητας στην τεχνολογία blockchain του bitcoin σήμαινε τόνους ευκαιριών για άλλους να δημιουργήσουν τεχνολογία blockchain που μπορεί να είναι πιο ευέλικτη όταν πρόκειται για επεκτασιμότητα, συμβατότητα και διαμόρφωση.

Το Ethereum κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 30 Ιουλίου 2015 από τους Vitalik Buterin και Gavin Wood. Εισήγαγε έξυπνα συμβόλαια που επέτρεψαν στους προγραμματιστές να κωδικοποιήσουν όρους και απαιτήσεις και να δημιουργήσουν εικονικές συμβάσεις μεταξύ δύο μερών.

Έτσι, εάν αγοράσετε ένα σπίτι από έναν πωλητή, μπορείτε και οι δύο να δημιουργήσετε ένα αυτο-εκτελέσιμο έξυπνο συμβόλαιο που θα έχει όλες τις υποκείμενες προϋποθέσεις, όπως πληρωμή δανείου, μεταβίβαση ιδιοκτησίας και ούτω καθεξής. Μόλις πραγματοποιήσετε όλη την πληρωμή, το έξυπνο συμβόλαιο θα εκτελεστεί και θα σας μεταβιβάσει την κυριότητα από τον πωλητή.

Διαβάστε περισσότερα για το Ethereum εδώ:

  • Συμπεριλάβετε το άρθρο 1 του Ethereum από το ιστολόγιό μας
  • Συμπεριλάβετε το άρθρο 1 του Ethereum από το ιστολόγιό μας

Διανεμημένες λύσεις Blockchain με βάση την τεχνολογία Ledger

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού είναι ένας όρος ομπρέλας στον οποίο εμπίπτει η τεχνολογία blockchain.

Τώρα, θα μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές λύσεις DLT, συμπεριλαμβανομένων των Hyperledger ,orum και Corda. Όλοι τους έχουν διαφορετική προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος του κατανεμημένου καθολικού. Έχουμε καλύψει όλα αυτά στο 101Blcockahins.com, οπότε ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

  • Το άρθρο του Hyperledger
  • Άρθρο απαρτίας
  • Άρθρο Corda

Συχνές Ερωτήσεις

Πότε εφευρέθηκε το cryptocurrency?

Η ιδέα της κρυπτογράφησης είναι παλιά και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1900.

Η πρώτη πραγματική εφαρμογή κρυπτογράφησης έγινε το 2008 όταν ο Satoshi Nakamoto κυκλοφόρησε τη Λευκή Βίβλο bitcoin.

Ωστόσο, ο David Chaum κυκλοφόρησε το 1983 την ιδέα του ηλεκτρονικού χρήματος, γνωστού ως Cash.

Το 1998, ο Wei Dei κυκλοφόρησε την ιδέα του για τα χρήματα. Η ιδέα είναι ένα κρυπτογράφηση που θα διανεμηθεί και θα προσφέρει ένα ηλεκτρονικό σύστημα μετρητών με ανωνυμία.

Πότε εφευρέθηκε η τεχνολογία blockchain?

Η Satoshi Nakamoto εφευρέθηκε για πρώτη φορά την τεχνολογία blockchain το 2008 μέσω της κυκλοφορίας του bitcoin whitepaper.

Πότε εφευρέθηκε για πρώτη φορά το blockchain?

Η τεχνολογία blockchain και blockchain σημαίνει το ίδιο πράγμα. Αυτό το blockchain εφευρέθηκε για πρώτη φορά το 2008.

Ποιος εφηύρε την κρυπτογράφηση?

Ο όρος «κρυπτογράφηση» εφευρέθηκε από τη δεκαετία του 1900. Το 2008, ο Satoshi Nakamoto έκανε την πραγματική εφαρμογή όταν κυκλοφόρησε τη Λευκή Βίβλο bitcoin.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του άρθρου, όπου συζητήσαμε την προέλευση και την ιστορία του blockchain. Στόχος μας ήταν να βρούμε το κίνητρο πίσω από την τεχνολογία blockchain, την πορεία εξέλιξής της και τους ανθρώπους που την υποστηρίζουν.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για το άρθρο; Πιστεύετε ότι μπορέσαμε να το καλύψουμε σε βάθος; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map