Blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Το Blockchain είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία σε πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εδώ, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς το blockchain μπορεί να διαταράξει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και να το καταστήσει πιο βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

Το Blockchain ξεπερνά γρήγορα από την ετικέτα crypto για να γίνει αυτοματοποιημένος και έξυπνος διαμεσολαβητής συμβολαίων. Όχι μόνο αυτό, αλλά και το blockchain θεωρείται επίσης ως το τούβλο τοίχο που είναι σχεδόν αδύνατο να διαπεραστεί.

Πέρα από την αφαίρεση του μεσάζοντος ή των διαμεσολαβητών, το blockchain λειτουργεί τώρα μια αξιόπιστη πηγή όπου προωθεί το απόρρητο. Τι γίνεται όμως με τις επιπτώσεις της στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στην πραγματικότητα, αυτή η βιομηχανία μαστίζεται από πλήθος ζητημάτων και χρειάζεται αλλαγή. Αλλά μπορεί το blockchain να είναι ο σωτήρας αυτής της βιομηχανίας?

Μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμο εδώ; Θα τεμαχίσουμε και θα βοηθήσουμε τους αρχάριους να κατανοήσουν τα αποτελέσματα του blockchain σε αυτήν τη θέση. Έτσι, εδώ, μπορείτε να μάθετε γρήγορα τη χρήση blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη γνωστή βάση προς όφελός σας.

Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Blockchain σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Υπάρχουν προβλήματα?

Υπάρχουν πολλά ζητήματα σε αυτόν τον κλάδο. Και το blockchain στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Ας δούμε τα πιθανά ζητήματα αυτού του κλάδου αυτήν τη στιγμή!

περιπτώσεις χρήσης blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επιδείνωση των δημοσιονομικών όρων

Τα ζητήματα είναι ότι οι φορολογικές διοικήσεις δεν έχουν την κατάλληλη σταθερότητα. Ως εκ τούτου, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα, καθώς πρέπει να αντιμετωπίζουν συνεχώς τους μεταβαλλόμενους κανονισμούς. Επιπλέον, κάθε έθνος διαθέτει διαφορετικούς τύπους κανονισμών. Η παρακολούθηση όλων αυτών είναι πρακτικά αρκετά δύσκολη.

Οι ηγέτες του κλάδου σε αυτόν τον τομέα πιστεύουν ότι είναι μόνο προφανές ότι αυτό το ζήτημα θα τους κατακλύσει μακροπρόθεσμα εάν η δημοσιονομική διοίκηση δεν έχει σταθερότητα. Επιπλέον, η αστάθεια από μόνη της κόστισε στη βιομηχανία περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μειωμένα έσοδα. Αυτό, λοιπόν, χρειάζεται τώρα μια αλλαγή εάν αυτός ο τομέας μπορεί να ανθίσει σωστά.

Επιβλαβείς μη συμβατικοί πόροι

Οι μη συμβατικοί πόροι είναι δύσκολο να προσπελαστούν. Επίσης, προηγουμένως δεν ήταν τόσο δημοφιλείς όσο οι σημερινές εποχές. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία, οι εταιρείες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν αυτούς τους πόρους. Στην πραγματικότητα, αυτά περιλαμβάνουν κυρίως σχιστολιθικό αέριο, άμμο πετρελαίου και μεθάνιο με άνθρακα. Αν και αυτοί οι πόροι ανοίγουν νέες ευκαιρίες για αυτόν τον κλάδο, οι συνέπειες της χρήσης τους μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά μακροπρόθεσμα.


Πολλοί ειδικοί ανησυχούν πολύ για το υδραυλικό κάταγμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους. Μπορεί να δηλητηριάσει τους υδάτινους πόρους ή ακόμη και να κάνει το περιβάλλον να είναι πιο ασταθές. Λοιπόν, είναι επίσης ένα τεράστιο ζήτημα που δεν μπορείτε να το παραβλέψετε αυτήν τη στιγμή.

Αύξηση της ζήτησης των καταναλωτών

Οι απαιτήσεις των καταναλωτών αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. Παρόλο που πολλές εταιρείες πραγματοποιούν ήδη επενδύσεις για να αυξήσουν την ανάπτυξή τους, δεν αρκεί ακόμη να διατηρηθεί μια σταθερή εξορθολογισμός πετρελαίου και φυσικού αερίου για την ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων.

Επίσης, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι αυτοί οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι. Επιπλέον, η διαδικασία πρόσβασης και εξευγενισμού τους είναι επίσης πολύ δαπανηρή. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις από αυτή την άποψη δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν τη ζήτηση ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, η τιμολόγηση για αυτά μπορεί να μειωθεί με ταχύ ρυθμό σε περίπτωση περιβαλλοντικής καταστροφής ή ακόμη και να αυξηθεί όταν η ζήτηση είναι υψηλή, αλλά η προσφορά είναι χαμηλή.

Κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη

Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα αυτήν τη στιγμή. Εδώ, οι εταιρείες πρέπει να ασχοληθούν με διάφορα κοινωνικά ζητήματα, όπως τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα ζητήματα ασφάλειας και τα θέματα υγείας των εργαζομένων. Επίσης, οι συνολικές σχέσεις της κοινότητας μπορούν να επηρεάσουν επίσης. Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου πρέπει να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και τις περιβαλλοντικές ζημίες καθώς η διαδικασία εξόρυξης αυτών των πόρων είναι επιβλαβής για την ίδια τη γη.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του fracking. Στην πραγματικότητα, το fracking θεωρείται παράνομο σε πολλά έθνη, καθώς μπορεί να δηλητηριάσει τις γύρω περιοχές μαζί με την πηγή νερού τους. Έτσι, οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα εδάφη θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα. Μακροπρόθεσμα, αυτά τα εδάφη ερημώνουν και δεν μπορούν να ζουν, κάτι που αποτελεί επίσης μεγάλη ανησυχία.

Διαβάστε επίσης:Επεξήγηση τεχνολογίας Blockchain: Ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα

Αυξημένες απαιτήσεις για ανανεώσιμα καύσιμα

Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται λόγω περιβαλλοντικής πίεσης. Στην πραγματικότητα, πολλοί καταναλωτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και απαιτούν μια καλύτερη ανανεώσιμη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Επίσης, πρέπει να σταματήσει η αυξανόμενη ποσότητα ρύπανσης. Ωστόσο, οι εταιρείες δυσκολεύονται να προσφέρουν μια πλήρως ανανεώσιμη λύση.

Σε αυτό το σημείο θα χρειαστούν πρόσθετη βοήθεια για την εύρεση και τον συντονισμό ολόκληρου του επιχειρηματικού τους σχεδίου χωρίς κατάλληλη λύση σε αυτήν την θέση. Εάν δεν αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα αμέσως, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Αύξηση του κόστους συντήρησης

Η διατήρηση αυτών των φυτών είναι επίσης ένα άλλο ζήτημα σε αυτόν τον τομέα. Στην πραγματικότητα, όλοι οι σταθμοί λαμβάνουν τακτικούς ελέγχους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Επιπλέον, η βιομηχανία πρέπει επίσης να επικεντρωθεί στην προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν τέλεια, πρέπει να κάνουν τακτικούς ελέγχους.

Αλλά όλες αυτές οι διαδικασίες αυξάνουν το κόστος συντήρησης. Ως αποτέλεσμα, η συνολική αποδοτικότητα της εταιρείας χτυπά και μειώνεται. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να εξισορροπήσετε αυτούς τους δύο όρους και να διασφαλίσετε καλύτερη συντήρηση με μειωμένο κόστος.

Μείωση απόδοσης

Καθώς η ζωή ωριμάζει σε μια τοποθεσία φυτείας, η συνολική απόδοση αυτού του φυτού μειώνεται. Ωστόσο, η μετάβαση σε μια εντελώς νέα φυτεία είναι μια πολύ δαπανηρή διαδικασία. Επομένως, είναι πλέον απαίτηση να διατηρείται η αποδοτικότητα, ακόμη και αν η φυτεία μεγαλώνει με το χρόνο. Έτσι, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου πρέπει να εγγυηθεί ότι αυτές οι μονάδες είναι αξιόπιστες θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Από σήμερα, δεν υπάρχει σταθερή λύση σε αυτό το πρόβλημα. Γι ‘αυτό γίνεται επίσης ένα τεράστιο πρόβλημα τόσο για τους επενδυτές όσο και για την ίδια την εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα: Blockchain στη Γεωργία: Περίπτωση χρήσης και παραδείγματα

Αναποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού

Ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα είναι η έλλειψη σωστής διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στην πραγματικότητα, κάθε μονάδα πετρελαίου ή φυσικού αερίου έχει τεράστιο μέγεθος και χρειάζεται πολλούς ανθρώπινους πόρους για συντονισμό μεταξύ όλων των περιπτώσεων ή στοιχείων.

Αλλά η διατήρηση ή η διατήρηση ενός συνδέσμου μεταξύ αυτών των στοιχείων είναι μια περίπλοκη και δύσκολη εργασία. Χωρίς τη σωστή διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουν όλα τα στοιχεία ταυτόχρονα. Επιπλέον, δεν υπάρχει επίσης επιλογή παρακολούθησης της διαδικασίας σε πραγματικό χρόνο. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή δεν είναι σωστή και λειτουργεί με το παλαιό σύστημα, το οποίο είναι επιρρεπές σε σφάλματα.

Έλλειψη διαφάνειας

Ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα είναι η έλλειψη διαφάνειας σε αυτόν τον κλάδο. Ένα από τα κύρια ζητήματα είναι η αυξανόμενη διαφθορά που μαστίζει τη βιομηχανία από μέσα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που κάνουν κατάχρηση της θέσης τους και επωφελούνται από εταιρείες χωρίς καν να το παρατηρήσει κανείς. Αυτό είναι ένα τεράστιο βάρος που πρέπει να αντιμετωπίσει η βιομηχανία και δεν είναι σε θέση να σταματήσει όλη τη διαφθορά.

Επιπλέον, δεν υπάρχει διαφάνεια σε κάθε στάδιο της εταιρείας. Έτσι, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για τον κακό παίκτη να αλλάξει εύκολα την τεκμηρίωση. Επομένως, αυτό το ζήτημα χρειάζεται εξωτερική βοήθεια για να απαλλαγούμε πλήρως από τη διαφθορά για μια για πάντα.

Έλλειψη κατάλληλων ελέγχων και συντήρησης

Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν διαθέτει κατάλληλα συστήματα συντήρησης και ελέγχου. Επομένως, είναι φυσικό να αντιμετωπίζουμε τεχνικές δυσκολίες όλη την ώρα. Λόγω αυτών των δυσκολιών, ο κλάδος χάνει πολλά έσοδα κάθε χρόνο. Για να μην αναφέρουμε τον αυξανόμενο αριθμό κινδύνων στην ίδια τη φυτεία. Απλώς φανταστείτε εάν συμβεί τεχνική ζημιά στον αγωγό και δεν διορθωθεί αμέσως, μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

Χωρίς καθημερινή διαδικασία ελέγχου και γρήγορη συντήρηση σε αυτά τα ζητήματα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί μόνο. Όμως, η διαδικασία ελέγχου και συντονισμού αυτών των συντηρήσεων είναι επίσης μια δαπανηρή διαδικασία και οι εταιρείες είναι κάπως απρόθυμες να τις κάνουν κατά καιρούς.

Κακή διαχείριση αποβλήτων

Η φρίκη της διαχείρισης αποβλήτων σε αυτόν τον κλάδο είναι ανησυχητική. Οι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες δεν διαθέτουν κατάλληλα πρωτόκολλα διαχείρισης αποβλήτων. Ωστόσο, όλες αυτές οι εταιρείες παράγουν μια μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων που πρέπει να συντηρούνται σωστά. Στην πραγματικότητα, αυτά τα απόβλητα είναι επικίνδυνα επιβλαβή για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Αλλά θα δείτε ότι ορισμένες εταιρείες μπορούν να απορρίψουν τα απόβλητά τους οπουδήποτε θέλουν, προκαλώντας δυσκολότερα στο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, οι κυβερνήσεις έχουν αυστηρούς κανονισμούς για να παρουσιάσουν ένα κακό αποτέλεσμα, αλλά μόνο μια χούφτα ακολουθεί το πρωτόκολλο ασφάλειας.

Εγγραφείτε τώρα:Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Οφέλη από τη χρήση Blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Υπάρχουν ορισμένα οφέλη που συνοδεύουν τη χρήση blockchain σε αυτόν τον κλάδο. Στην πραγματικότητα, το blockchain προσφέρει μερικές πολύ μεγάλες δυνατότητες που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν αυτόν τον κλάδο να λάμψει περισσότερο. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έξυπνες συμβάσεις για την αυτοματοποίηση αγορών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να διευκολύνετε τυχόν συμβόλαια με τα οποία ασχολείται η εταιρεία. Αυτό όχι μόνο θα εξοικονομήσει χρόνο, αλλά θα είναι επίσης οικονομικό.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η διαφάνεια. Ναι, το blockchain προσφέρει ένα σύστημα καθολικής διαφάνειας που είναι ανοιχτό για όλους.

Επομένως, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επιστρέψουμε επιτέλους στη διαφθορά που καταστρέφει αυτόν τον κλάδο από μέσα προς τα έξω. Όταν τα αρχεία καταγραφής είναι ανοιχτά για να δουν όλοι, μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν ασυμφωνίες ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό μέρος είναι το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί καθόλου ανίχνευση, καθώς όλες οι εγγραφές αυτού του καθολικού είναι αμετάβλητες. Τι σημαίνει αυτό? Λοιπόν, σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει ή να το διαγράψει ξανά όταν υπάρχει εγγραφή στο καθολικό. Άρα, δεν υπάρχει τρόπος για έναν κακό παίκτη να αλλάξει τα έγγραφα.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το blockchain μπορεί να κάνει αυτόν τον κλάδο να διανεμηθεί και να αποκεντρωθεί. Τι σημαίνει αυτό? Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι αυτή η βιομηχανία δεν θα έχει πλέον κεντρική αρχή να κυβερνά.

Στην πραγματικότητα, θα προωθήσει τη δικαιοσύνη και την εμπιστοσύνη μεταξύ των μερών που πρόκειται να εργαστούν από κοινού. Γι ‘αυτό είναι μία από τις περιπτώσεις χρήσης πετρελαίου και φυσικού αερίου blockchain.

Το Blockchain έρχεται με πολλά οφέλη για διάφορες βιομηχανίες. Ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Θήκες χρήσης Blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Υπάρχουν τόσες πολλές περιπτώσεις χρήσης του blockchain σε αυτόν τον κλάδο. Ωστόσο, θα επικεντρωθούμε σε μερικά από τα κρίσιμα σήμερα. Ας δούμε τι είναι τώρα.

Ψηφιοποίηση συναλλαγών αργού πετρελαίου

Μία από τις πιο σημαντικές περιπτώσεις χρήσης πετρελαίου και φυσικού αερίου blockchain είναι η διαδικασία ψηφιοποίησης συναλλαγών αργού πετρελαίου. Στην πραγματικότητα, το αργό πετρέλαιο είναι μια οικονομικά ώριμη αγορά βασικών προϊόντων αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, μόνο ένας μικρός αριθμός εταιρειών τείνουν να παράγουν αργό πετρέλαιο για διαπραγμάτευση. Αυτό συνέβη σε απομακρυσμένες τοποθεσίες που χρειάζονται μεταφορά. Σχεδόν το 80% των συναλλαγών αργού πετρελαίου στον κόσμο πραγματοποιούνται μέσω της πλωτής οδού.

Με το blockchain, αυτή η διαδικασία μπορεί τελικά να πάρει τη συναλλαγή που χρειάζεται. Για παράδειγμα, με το blockchain, αυτή η συναλλαγή θα έχει μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Επίσης, καθώς η διαφάνεια θα βελτιωθεί, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τη διαδικασία από την πλατφόρμα.

Λάδι και αέριο με υποστήριξη Crypto

Το Blockchain μπορεί να ανοίξει τόσες πολλές νέες δυνατότητες για αυτόν τον κλάδο. Για αρχάριους, μπορεί να προσφέρει κρυπτογράφηση με υποστήριξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στους καταναλωτές. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ανάδειξη αυτού του τομέα και περισσότερες επιλογές για τους επενδυτές. Οι επενδυτικές αγορές είναι αρκετά ευδιάκριτες αυτή τη στιγμή, οπότε η προσθήκη περισσότερων επιλογών θα ωφελήσει μόνο τις δύο βιομηχανίες.

Επιπλέον, μπορεί να γίνει μια μεγάλη πηγή επενδύσεων και μια καλή πηγή εισοδήματος για πολλούς ανθρώπους. Επίσης, διάφορα μέρη θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το διακριτικό για να μεταφέρουν την αξία τους χωρίς να χρειαστούν ποτέ τράπεζες ως μεσάζων. Επομένως, είναι μια πολύ καλή προσέγγιση να υποστηρίζουμε την κρυπτογράφηση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Καλύτερη ρυθμιστική διαχείριση

Όπως γνωρίζετε ήδη, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα, καθώς πρέπει να αντιμετωπίζουν συνεχώς τους μεταβαλλόμενους κανονισμούς. Πιο συγκεκριμένα, κάθε έθνος έρχεται με διαφορετικούς τύπους κανονισμών. Η παρακολούθηση όλων αυτών είναι πρακτικά αρκετά δύσκολη.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς οι κυβερνήσεις αλλάζουν συνεχώς τον κανονισμό και το ποσό φόρου, οι εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν πώς να παραμείνουν εντός των κανονισμών και να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις.

Επομένως, η χρήση έξυπνων συμβάσεων για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Οι ρυθμιστικές αρχές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη σύμβαση για να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία πληρωμής των φόρων. Επίσης, καθώς τα συμβόλαια πρέπει πάντα να παραμένουν ενημερωμένα και να διατηρούνται, μπορείτε να παρακολουθείτε τις αλλαγές αρκετά εύκολα.

Βελτιωμένη διαχείριση αρχείων εδάφους

Μία από τις σημαντικότερες περιπτώσεις χρήσης blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι η βελτιωμένη διαχείριση ρεκόρ εδάφους. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες πρέπει να διαχειρίζονται όλα τα αρχεία της γης τους, καθώς είναι προϊόν επενδύσεων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, ο παραδοσιακός ή βασισμένος σε χαρτί τρόπος διατήρησης τόσο μεγάλης κλίμακας αρχείων είναι δυσκίνητος. Για να μην αναφέρουμε ότι μπορεί να πέσει σε λάθος χέρι, ποιος μπορεί στη συνέχεια να το εκμεταλλευτεί.

Αλλά με το blockchain, αυτό το ζήτημα είναι πλήρως διαχειρίσιμο. Καθώς έχετε ήδη πρόσβαση σε ένα αμετάβλητο καθολικό, οι εταιρείες μπορούν να ανεβάσουν τις πληροφορίες μαζί με την τεκμηρίωση των κτηματολογίων. Έτσι, μπορείτε να ασφαλίσετε πλήρως τα έγγραφα, καθώς κανείς δεν μπορεί ποτέ να τα τροποποιήσει ή να τα διαγράψει από το σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα:Blockchain in Manufacturing: Ένας οδηγός για τη βιομηχανική ενδυνάμωση

Ασφαλής αποθήκευση δεδομένων για Internet of Things

Μια άλλη από τις περιπτώσεις χρήσης blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι η αποθήκευση δεδομένων των συσκευών IoT. Στην πραγματικότητα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι εταιρείες χρησιμοποιούν τώρα πολλές συσκευές IoT για να παρακολουθούν τις διάφορες λειτουργίες τους.

Ωστόσο, η ασφάλεια για τα δεδομένα που συλλέγουν οι συσκευές IoT είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Γενικά, οι συσκευές IoT δεν έχουν αποκεντρωμένη δομή, επομένως είναι επιρρεπείς σε επιθέσεις και είναι πολύ ευάλωτες σε ηλεκτρονικές εισβολές.

Αλλά εάν οι εταιρείες αρχίσουν να χρησιμοποιούν το blockchain ως την κύρια αποθήκευση των δεδομένων, μπορούν να προστατεύσουν όλες τις πληροφορίες από λάθος χέρια. Μπορεί πραγματικά να προσφέρει ένα ασφαλές επίπεδο με κρυπτογραφία για να κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα και να το καθιστά ιδιωτική ιδιοκτησία.

Καλύτερη ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων

Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για την εφαρμογή που βασίζεται σε blockchain να λάμπει σε αυτόν τον τομέα. Όπως γνωρίζετε, οι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες δεν διαθέτουν κατάλληλα πρωτόκολλα διαχείρισης αποβλήτων. Ωστόσο, όλες αυτές οι εταιρείες παράγουν μια μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων που πρέπει να συντηρούνται σωστά.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα απόβλητα είναι επικίνδυνα επιβλαβή για το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότερες εταιρείες τείνουν να παραγγέλνουν πρώτες ύλες σε μεγάλη ποσότητα και να μην επαναχρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα όταν μπορούν.

Αυτό αυξάνει επίσης πολλά απόβλητα. Αλλά με το blockchain στο μείγμα, οι εταιρείες μπορούν γρήγορα να απαλλαγούν από το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, το blockchain μπορεί να προσφέρει έναν τρόπο παρακολούθησης αυτών των προϊόντων και των απορριμμάτων που παράγονται στις φυτείες.

Παρακολούθηση αποτυπώματος άνθρακα

Μια άλλη δημοφιλής χρήση του blockchain στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι η παρακολούθηση των εκπομπών άνθρακα. Μακροπρόθεσμα, όλη η φυτεία αυτής της βιομηχανίας παράγει πολλή ρύπανση και εκπέμπει πολύ άνθρακα στο περιβάλλον. Επομένως, είναι μόνο πρακτικό να εισαγάγουμε ένα πιο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα μειώσει τα ίχνη άνθρακα μια για πάντα.

Εδώ μπαίνει το blockchain στο παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, το blockchain μπορεί να παρακολουθεί μεμονωμένα όλες τις εκπομπές άνθρακα και να προσφέρει καλύτερα συστήματα διαχείρισης για αυτόν τον κλάδο. Έτσι, χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία, η βιομηχανία μπορεί τελικά να εντοπίσει και να μειώσει τα αποτυπώματα άνθρακα.

Βελτιωμένη επιθεώρηση αγωγών

Στην πραγματικότητα, η επιθεώρηση αγωγών θα χρειαστεί αρκετό συντονισμό από περιφερειακές εταιρείες για να ολοκληρώσει την εργασία αποτελεσματικά. Όπως σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες πρέπει να παρουσιάσουν τις πληροφορίες επιθεώρησης ή να λάβουν πιστοποίηση βάσει των δεδομένων για να διατηρήσουν τη λειτουργία της επιχείρησης.

Ωστόσο, ο συντονισμός μεταξύ περιφερειακών εταιρειών δεν είναι εύκολος στόχος. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν συντονίζουν και μερικές φορές ακόμη και σφυρηλατούν τα δεδομένα για να λάβουν την πιστοποίηση.

Για να σταματήσει αυτό, το blockchain μπορεί να παρουσιάσει την πλατφόρμα του για τη διαχείριση των επιθεωρήσεων στοίβας. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες επιθεώρησης μπορούν να ανεβάσουν τα δεδομένα από την επαλήθευση στο κανάλι και αυτό θα συμβεί επίσης σε πραγματικό χρόνο. Οποιοδήποτε είδος εταιρείας μπορεί να δει τα δεδομένα επιθεώρησης σε πραγματικό χρόνο.

Θέλετε να δείτε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης blockchain; Δείτε τις κορυφαίες 20+ περιπτώσεις χρήσης blockchain αυτή τη στιγμή!

Καλύτερη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Όπως γνωρίζετε ήδη, κάθε μονάδα πετρελαίου ή φυσικού αερίου έχει τεράστιο μέγεθος και χρειάζεται πολλούς ανθρώπινους πόρους για συντονισμό μεταξύ όλων των περιπτώσεων ή στοιχείων.

Ωστόσο, η διατήρηση ή η διατήρηση ενός συνδέσμου μεταξύ αυτών των στοιχείων είναι μια περίπλοκη και δύσκολη εργασία. Χωρίς τη σωστή διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουν όλα τα στοιχεία ταυτόχρονα.

Επομένως, η χρήση blockchain στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στην πραγματικότητα, το blockchain μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση του συστήματος 24/7/365. Έτσι, τυχόν προβλήματα ή προβλήματα εντοπίζονται εύκολα μέσω της πλατφόρμας.

Μείωση σφάλματος

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα με τους ανθρώπινους πόρους είναι ο αριθμός των σφαλμάτων που κάνουν κατά τη συλλογή δεδομένων. Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που η εκπαίδευση δεν μπορεί να ξεφορτωθεί. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στο να κάνουν λάθος, και ακόμη και ένα μόνο σφάλμα από την άποψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες. Ωστόσο, καθώς δεν υπάρχει τρόπος για αυτόν τον κλάδο να απαλλαγεί από όλους τους ανθρώπινους πόρους, χρειάζεται περισσότερη τεχνολογική βοήθεια όσο μπορεί.

Έτσι, η χρήση του blockchain εδώ σίγουρα θα τους βοηθήσει να μειώσουν τα ανθρώπινα λάθη μια για πάντα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες μπορούν να αυτοματοποιήσουν τη συλλογή δεδομένων δεδομένων συντήρησης, εισιτηρίων και ούτω καθεξής. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την πιθανότητα σφαλμάτων.

Βελτιωμένη συντήρηση

Στην πραγματικότητα, η συντήρηση εντός της φυτείας είναι ένα έργο με μεγάλο κόστος. Αλλά όλες αυτές οι διαδικασίες αυξάνουν το κόστος συντήρησης. Ως αποτέλεσμα, η συνολική αποδοτικότητα της εταιρείας χτυπά και μειώνεται.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να εξισορροπήσετε και τους δύο όρους και να διασφαλίσετε καλύτερη συντήρηση με μειωμένο κόστος.

Επομένως, η χρήση blockchain σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε αυτόν τον κλάδο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη βελτίωση της διαδικασίας συντήρησης. Θα είναι τακτική και η ασφάλεια θα διατηρηθεί σε όλες τις διαδικασίες.

Στην πραγματικότητα, αυτές οι βάσεις δεδομένων είναι αυτοματοποιημένες και η συντήρηση αυτών των βάσεων δεδομένων είναι χαμηλή. Έτσι, με λίγα λόγια, θα εξοικονομήσει χρήματα και θα προσφέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα.

Οικονομική Συμφιλίωση

Η διαδικασία ανάντη της βιομηχανίας είναι αρκετά περίπλοκη. Επομένως, πολλές εταιρείες μπορούν να καταλήξουν να εργάζονται ταυτόχρονα στο ίδιο έργο. Επομένως, η τήρηση όλων αυτών στο αρχείο και η σωστή συντήρησή τους είναι δύσκολο από τώρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές εταιρείες μπορούν να συγκρουστούν με αυτό που εργάζονται.

Επομένως, η χρήση έξυπνων συμβάσεων για την αυτοματοποίηση όλων των έργων της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί στην πραγματικότητα να λύσει τα ζητήματα. Επομένως, η διευκόλυνση όλων των συμβαλλομένων μερών σε ένα συμβόλαιο θα βοηθήσει, μακροπρόθεσμα, να διασκεδάσει όλα τα θέματα ταυτόχρονα.

Το Blockchain μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την επιχείρησή σας. Ξεκινήστε το έργο blockchain χρησιμοποιώντας την απόλυτη στρατηγική υλοποίησης blockchain τώρα!

Ποιες εταιρείες εφαρμόζουν τεχνολογία Blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου?

Εθνική εταιρεία πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι

Η Abu Dhabi National Oil Company εφαρμόζει τεχνολογία blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου για να αυξήσει τη διαφάνεια εντός των εταιρειών. Επιπλέον, σχεδιάζουν επίσης να επεκτείνουν αυτήν την τεχνολογία στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας τους.

Κέλυφος

Η Shell είναι μια άλλη εταιρεία που εφαρμόζει τεχνολογία blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου για το εμπόριο αργού πετρελαίου. Επιπλέον, έχουν επίσης την Macquarie ως επενδυτική τράπεζα στο έργο. Σχεδιάζουν να επενδύσουν στο έργο Sinochem.

PetroChina

Η PetroChina χρησιμοποιεί blockchain σε λάδι και αέριο για τις διαδικασίες κατάντη. Προς το παρόν, εργάζονται σε ένα έργο που θα τους βοηθήσει να ανταλλάσσουν πετρέλαιο με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει 15 εκατομμύρια δολάρια για το έργο.

Σαουδική Αράμκο

Η Saudi Aramco χρησιμοποιεί επίσης blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου για τις μεταγενέστερες διαδικασίες. Προς το παρόν, συνεργάζονται με το VAKT για συναλλαγές. Στην πραγματικότητα, αυτή η πλατφόρμα είναι πιο κατάλληλη για επεξεργασία μετά το εμπόριο.

ΒΡ

Η BP χρησιμοποιεί επίσης blockchain στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Επιπλέον, εργάζονται σε μια πλατφόρμα για εμπορία ενεργειακών εμπορευμάτων και η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου εμπίπτει ακριβώς σε αυτήν. Συνεργάζονται επίσης με το VAKT.

ExxonMobil

Το ExxonMobil είναι ένας άλλος παίκτης στη θέση blockchain. Προς το παρόν, χρησιμοποιούν blockchain σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο για μεταγενέστερες διαδικασίες. Πρόσφατα ολοκλήρωσαν μια δοκιμή για εξουσιοδότηση βάσει δαπανών blockchain (AFE).

Chevron Corporation

Η Chevron Corporation είναι ένας από τους σημαντικότερους γίγαντες αυτής της βιομηχανίας. Προς το παρόν, ενδιαφέρονται επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για τους σκοπούς της εμπορίας πετρελαίου. Επιπλέον, συμμετείχαν σε μια κοινοπραξία με άλλους κορυφαίους παίκτες στην αγορά.

Σύνολο SE

Η Total SE χρησιμοποιεί blockchain στο πεδίο πετρελαίου και φυσικού αερίου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των δυνατοτήτων εμπορίου πετρελαίου Αναμένουν εξαιρετικά αποτελέσματα από αυτήν την τεχνολογία και θέλουν να την αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Lukoil

Η Lukoil χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία με διαφορετικό τρόπο. Στην πραγματικότητα, δέχονται το Bitcoin ως επίσημο τρόπο πληρωμής στα βενζινάδικα τους. Οι σταθμοί τους στην Εσθονία, τη Λιθουανία και τη Λετονία ζουν ήδη αποδεχόμενοι αυτό το crypto.

Gazprom

Η Gazprom χρησιμοποιεί επίσης blockchain στο πεδίο πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στην πραγματικότητα, θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για να παρακολουθούν και να εκτελούν τις καθημερινές επιχειρηματικές συμβάσεις τους. Για αυτό, θα χρησιμοποιήσουν έξυπνα συμβόλαια για να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία.

Ρίξτε μια ματιά στις κορυφαίες 50 εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να δείτε πιο πραγματικό παράδειγμα περιπτώσεων χρήσης που βασίζονται σε blockchain.

Τελική σημείωση: Το μέλλον του Blockchain σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Όπως μπορείτε να δείτε, το μέλλον του blockchain στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι αρκετά λαμπρό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους αυτή η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει αυτόν τον τομέα. Κρίνοντας από όλους τους μεγάλους παίκτες που έχουν ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία σε αυτό το θέμα μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι είναι εδώ για να μείνουμε.

Αν και πολλοί εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι για το μέλλον του blockchain στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τα παραδείγματα του πραγματικού κόσμου σας λένε διαφορετικά.

Εάν είστε απλώς αρχάριος που θέλει επίσης να χρησιμοποιήσει το blockchain σε αυτόν τον κλάδο ή θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με το δωρεάν μάθημα blockchain. Αυτό μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς τον στόχο σας!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map