Μάθετε για τα καλύτερα έργα ανοιχτού κώδικα Blockchain

Το Blockchain υπήρξε η λέξη-κλειδί της χρονιάς για σχεδόν μια δεκαετία τώρα και αυτό δεν φαίνεται να σταματά σύντομα. Ενώ η τεχνολογία κέρδισε δημοτικότητα με το bitcoin, η υιοθέτηση του mainstream ήταν αργή. Ωστόσο, η φύση της blockchain μπορεί να οδηγήσει την υιοθεσία της. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε το open source του blockchain και πώς μπορεί να επιταχύνει την υιοθέτηση του mainstream.

Μια σύντομη ματιά στην τεχνολογία Blockchain

Για ευκολία κατανόησης, ας κατανοήσουμε πρώτα την τεχνολογία blockchain και τι έχει να προσφέρει.

Η τεχνολογία Blockchain είναι μια καινοτόμος εφαρμογή του κατανεμημένου καθολικού για τη δημιουργία ενός δικτύου συνδεδεμένων κόμβων. Ας υποθέσουμε ότι η πλατφόρμα blockchain είναι υπολογιστικό φύλλο της Google. Αυτό το υπολογιστικό φύλλο διανέμεται μεταξύ δικτύων υπολογιστών και κάθε χρήστης στο δίκτυο έχει ένα αντίγραφο.


Κάθε φορά που ένα πραγματικό άτομο πραγματοποιεί μια συναλλαγή, οι πληροφορίες καταγράφονται στο υπολογιστικό φύλλο και όλοι οι συμμετέχοντες στο δίκτυο έχουν πρόσβαση σε αυτό. Η σημαντική ανοδική είναι ότι κανένας από τους χρήστες δεν μπορεί να επεξεργαστεί τις πληροφορίες.

Η τεχνολογία Blockchain έχει βασικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν πιο ελκυστική.

Πρώτον, δεν υπάρχει κεντρική αρχή που να μεσολαβεί στις συναλλαγές μεταξύ ομοτίμων. Ως εκ τούτου, η κατεύθυνση της αλληλεπίδρασης από ομοτίμους επιτρέπει την ταχεία και ασφαλή συναλλαγή.

Δεύτερον, το καθολικό κατανέμεται σε ολόκληρο το οικοσύστημα και κάθε κόμβος μπορεί να έχει πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες. Ως εκ τούτου, ένας κακός ηθοποιός δεν μπορεί να παραβιάσει με επιτυχία τα δεδομένα στο καθολικό.

Διαβάστε τώρα: Επεξήγηση τεχνολογίας Blockchain: Ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα

Τρίτον, ένα δίκτυο blockchain δημιουργείται γύρω από την έννοια της κρυπτογραφίας. Ουσιαστικά, οι κακοί ηθοποιοί δεν μπορούν να παραβιάσουν το δίκτυο εκτός εάν παρακάμψουν τα ισχυρά συστήματα κρυπτογράφησης που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Τέταρτον, όταν τα δεδομένα έχουν δεσμευτεί στο δημόσιο καθολικό, κανένας χρήστης δεν μπορεί να τα αλλάξει.

Τέλος, οι χρήστες μπορούν να συμφωνήσουν μέσω συναίνεσης για να προσθέσουν δεδομένα στην πλατφόρμα. Αυτό είναι όπου η τεχνολογία αποκτά το αποκεντρωμένο χαρακτηριστικό της και ως εκ τούτου το όνομα Distolved Ledger Technology (DLT).

Ανοιχτός κώδικας Blockchain

Όταν η τεχνολογία blockchain έγινε δημόσια, στοχεύει κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ειδικότερα, το Λευκή Βίβλος bitcoin σκιαγράφησε ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν μετρητά από το σημείο Α στο σημείο Β χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε παραδοσιακά κανάλια. Το νέο κανάλι θα ήταν peer-to-peer, όπως εξηγείται παραπάνω.

Ωστόσο, το blockchain έχει πλέον εξαπλωθεί πέρα ​​από τη χρηματοδότηση και οι εφαρμογές του είναι εμφανείς στη διαχείριση δεδομένων, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ψηφοφορία στο διαδίκτυο, την ενέργεια, τα παιχνίδια και άλλους τομείς.

Μετά από αυτές τις νέες εφαρμογές, δημιουργούνται διάφορες εμπορικές πλατφόρμες blockchain.

Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε μια κοινότητα ανοιχτού κώδικα blockchain η οποία ξεκίνησε έργα ανοιχτού κώδικα blockchain για την πρόοδο του κλάδου.

Είτε πρόκειται για εμπορικό είτε ανοιχτού κώδικα, μια πλατφόρμα blockchain έχει κατασκευαστεί κατά κύριο λόγο για να ικανοποιεί τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

Κατ ‘αρχάς, μια πλατφόρμα blockchain πρέπει να έχει μια βάση δεδομένων που είναι συναλλακτική και λειτουργεί. Ως εκ τούτου, οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να συναλλάσσονται με τους συναδέλφους τους ανά πάσα στιγμή.

Δεύτερον, μια πλατφόρμα blockchain πρέπει να έχει ετικέτες αναγνώρισης χρήστη που διευκολύνουν τις συναλλαγές μεταξύ ενεργών χρηστών.

Τρίτον, η πλατφόρμα πρέπει να παρέχει μηχανισμούς για την επαλήθευση των συναλλαγών πριν εγκριθούν.

Τέλος, η πλατφόρμα πρέπει να διαθέτει συστήματα για τη διακοπή συναλλαγών που δεν μπορούν να επαληθευτούν.

Οι πλατφόρμες blockchain ανοιχτού κώδικα επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) που παρέχουν λύσεις για διάφορα προβλήματα. Η ζήτηση για λογισμικό ανοιχτού κώδικα αυξάνεται καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να υιοθετούν την τεχνολογία όλο και περισσότερο. Το Enterprise blockchain είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα για την τεχνολογία που είναι ως επί το πλείστον άγνωστο σε πολλούς ανθρώπους ακόμη. Ωστόσο, αυτό το είδος υιοθέτησης είναι μια πρόσκληση για χρήση γενικής χρήσης.

Δοκιμάστε τώρα: Δωρεάν μάθημα βασικών στοιχείων Blockchain

Καλύτερα έργα ανοιχτού κώδικα Blockchain

Η αυξανόμενη ζήτηση για εταιρικά blockchain έχει ωθήσει τη βιομηχανία να δημιουργήσει περισσότερα έργα ανοιχτού κώδικα όπου το καθένα έχει ένα μοναδικό πλαίσιο ανοιχτού κώδικα blockchain.

Συγκεκριμένα, κάθε ένα από τα έργα επιδιώκει την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου στη βιομηχανία. Οι λύσεις καλύπτουν όλους τους τομείς με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, τους πιο διερευνημένους.

Διαβάστε τώρα: Γιατί το Blockchain θα αλλάξει τον κόσμο?

Ανοιχτός κώδικας Blockchain

Ο τομέας της αλυσίδας εφοδιασμού έχει επίσης παρουσιάσει πολλά έργα μέχρι στιγμής με προσαρμοσμένες λύσεις. Υπό το πρίσμα αυτό, μερικά από τα καλύτερα έργα ανοιχτού κώδικα blockchain περιλαμβάνουν:

1. Υπερκαλλιεργητής

Έχοντας συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain, το Ίδρυμα Linux συγκέντρωσε μια ομάδα στελεχών μεταξύ βιομηχανιών για να βρει το Hyperledger Project. Πρόκειται για μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα ανοιχτού κώδικα που προσφέρει ευρεία γκάμα εργαλείων και πλαισίων για προγραμματιστές για τη δημιουργία λύσεων που εστιάζουν στην επιχείρηση.

Κάτω από την ομπρέλα Hyperledger, μια επιχείρηση μπορεί να πειραματιστεί με πλατφόρμες blockchain που στοχεύουν στη δημιουργία λύσεων σε όλους τους κλάδους.

Υπάρχει μια Τεχνική Διευθύνουσα Επιτροπή (TSC) της οποίας η βασική ευθύνη είναι να επανεξετάζει και να εγκρίνει τεχνικές συνεισφορές από όλα τα μέλη της κοινότητας Hyperledger για να διατηρήσει το περιβάλλον ανοιχτού κώδικα ζωντανό μέσα στην κοινότητα.

Η TSC αποτελείται από κορυφαίους εμπειρογνώμονες που προέρχονται από διάφορους κλάδους και δεσμεύεται για «ανοιχτή και διαφανή συζήτηση, λήψη αποφάσεων και διαδικασίες».

Μερικές από τις κρίσιμες ευθύνες που αναλαμβάνει η TSC περιλαμβάνουν την επίβλεψη των ομάδων εργασίας και την τεχνική κατεύθυνση της κοινότητας.

Επίσης, η επιτροπή θα αξιολογήσει τις συνεισφορές που προτείνουν τα μέλη. Η ανάγκη για το TSC είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει μια ενοποιημένη βάση κώδικα για όλα τα έργα υπό την εποπτεία του Hyperledger. Πέρα από το TSC, υπάρχει το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο λαμβάνει κρίσιμες διαχειριστικές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης: Hyperledger: The Enterprise Blockchain

Έργα ανοιχτού κώδικα Blockchain στο Hyperledger
 • Υφάσματα υπερκαλλιέργειας

Με βάση τη φύση του Hyperledger ανοιχτού κώδικα, διάφορα μέλη έχουν αναπτύξει έργα με έμφαση σε πολλές βιομηχανίες.

Ένα από τα πιο δημοφιλή και ευρέως υιοθετημένα έργα είναι το Hyperledger Fabric. Η ευρωστία αυτής της πλατφόρμας την έχει ωθήσει στην κατάσταση του de-facto προτύπου για έργα που επικεντρώνονται σε εταιρικά blockchain. Συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές έχουν πρόσβαση σε μια μοναδική προσέγγιση συναίνεσης που διευκολύνει την απόδοση σε κλίμακα. Ταυτόχρονα, οι πλατφόρμες είναι εξαιρετικά διαλειτουργικές σε ένα περιβάλλον δικτύου-δικτύων χωρίς συμβιβασμούς στο απόρρητο.

Το Hyperledger Fabric είναι ένα από τα καλύτερα πλαίσια blockchain ανοιχτού κώδικα για την καινοτομία του. Μέσω της ανοιχτής διακυβέρνησης και του ανοιχτού κώδικα, οι προγραμματιστές και οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν αξιόπιστες εφαρμογές που υποστηρίζουν τη λογοδοσία και τη διαφάνεια.

Προς το παρόν, μπορεί κανείς να δημιουργήσει δίκτυα χωρίς άδεια και χωρίς άδεια μέσω του Hyperledger Fabric.

Το πλαίσιο επιτρέπει εμπιστευτικές συναλλαγές και συνοδεύεται από αρχιτεκτονική με δυνατότητα σύνδεσης. Ως εκ τούτου, είναι πολύ φυσικό για όλους να ξεκινήσουν την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για τις λύσεις τους. Συγκεκριμένα, η στιβαρότητα του υφάσματος Hyperledger υπογραμμίζεται από τον μεγάλο αριθμό μηχανικών που εργάζονται με το πλαίσιο. Συγκεκριμένα, 28 οργανισμοί και 159 μηχανικοί χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το πλαίσιο.

 • Hyperledger Sawtooth

Το Hyperledger Sawtooth είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα κάτω από την ομπρέλα Hyperledger. Όπως το ύφασμα Hyperledger, το Hyperledger Sawtooth παρέχει ένα πλαίσιο εταιρικού επιπέδου που οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν dApps.

Οι προγραμματιστές και οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν και να εκτελέσουν dApps χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε μια κεντρική αρχή.

Το Hyperledger Sawtooth είναι μια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ της Digital Asset και της IBM. Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες blockchain, το Sawtooth αξιοποιεί το Proof of Elapsed Time (PoET) ως μηχανισμό συναίνεσης. Ο μηχανισμός δημιουργεί αξιόπιστα περιβάλλοντα εκτέλεσης τα οποία ενσωματώνονται ομαλά με λύσεις ασφάλειας υλικού.

Το Sawtooth είναι στην πρώτη γραμμή για να προωθήσει τις φιλοδοξίες ανοιχτού κώδικα του Linux Foundation. Οι λύσεις λογισμικού είναι κατασκευασμένες γύρω από τον κωδικό Hyperledger, ο οποίος διευκολύνει την αναβάθμιση χωρίς να αντιμετωπίσει βλάβη στο δίκτυο. Όπως πολλές άλλες πλατφόρμες εταιρικών blockchain, το Sawtooth έχει άδεια blockchain και διαθέτει ένα πλατφόρμα που μπορεί να συνδεθεί.

Διαβάστε επίσης: Hyperledger Composer: Build Your Enterprise Blockchain

2. Επιχείρηση Ethereum

Εκτός από την πλατφόρμα που διαδόθηκε έξυπνα συμβόλαια, το Ethereum έχει τεράστια σημασία για τις επιχειρήσεις. Με βολική ονομασία Enterprise Ethereum, αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν λύσεις blockchain που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση εταιρικών χρηστών. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό δίκτυο Ethereum, το οποίο είναι δημόσιο, το Enterprise Ethereum επιτρέπεται για τους ίδιους λόγους με τους HydraChain, Corda και Hyperledger.

Βασικά, αυτή η πλατφόρμα είναι μια εφαρμογή της βάσης κώδικα Ethereum. Με αυτό το δίκτυο, οι οργανισμοί μπορούν να δημιουργήσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps). Τα dApps μπορούν να δοκιμαστούν και να αναπτυχθούν εντός του οικοσυστήματος χωρίς διακοπή λειτουργίας. Λόγω των εγγενών χαρακτηριστικών της τεχνολογίας blockchain, τα dApps που δημιουργήθηκαν εδώ δεν μπορούν να λογοκριθούν, να παρέμβουν από τρίτους ή να χρησιμοποιηθούν για δόλιες προσπάθειες.

Το Enterprise Ethereum διέπεται από την Ethereum Alliance. Οι οργανισμοί που θέλουν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα είναι τα πρώτα μέλη της συμμαχίας. Προς το παρόν, οι οργανώσεις μέλη είναι διακλαδικές. Μερικά από αυτά είναι τα Accenture, Microsoft, Advanced Micro Devices (AMD), Banco Santander SA, BBVA, Deloitte, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε τώρα: Ο απόλυτος οδηγός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Ethereum

Σημαντικά σημεία πώλησης για το Enterprise Ethereum
 • Εξαιρετικά προσαρμόσιμο

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή πλατφόρμα Ethereum, το Enterprise Ethereum επιτρέπει στον προγραμματιστή να αλλάξει το μέγεθος του δικτύου για την καλύτερη κλίμακα. Επίσης, οι προγραμματιστές μπορούν να τροποποιήσουν το μέγεθος του μπλοκ καθώς και το όριο αερίου για να διασφαλίσουν την καλύτερη λειτουργία του δικτύου. Συγκεκριμένα, η κύρια χρήση μιας εταιρικής πλατφόρμας blockchain είναι να επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εφαρμογές που θα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αποδίδουν καλύτερα.

 • Μειωμένο κόστος εμπιστοσύνης

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Enterprise Ethereum είναι μια εφαρμογή της βάσης κώδικα Ethereum. Αυτό σημαίνει ότι οι οργανισμοί (οι οποίοι είναι τώρα ομότιμοι στην πλατφόρμα Ethereum της επιχείρησης) μπορούν να αλληλεπιδράσουν άμεσα και με ασφάλεια χωρίς μεσάζοντες. Επίσης, αυτή η εγγύτητα μεταξύ των χρηστών αυξάνει τις πιθανότητες συνεργασίας σε πρωτοποριακές προσπάθειες. Εκτός αυτού, η αμετάβλητη φύση των δεδομένων στην πλατφόρμα καθιστά εύκολη με ριζικό τρόπο για τους χρήστες την πρόσβαση και τη διαχείριση δεδομένων.

 • Καλύτερη απόδοση

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες παλαιού τύπου βασίζονται σε χαρτί και επομένως είναι δυσκίνητες και αναποτελεσματικές. Αντίθετα, ένα δίκτυο blockchain εξαλείφει την ανάγκη για έγγραφα σε συναλλαγές peer-to-peer, γεγονός που αυξάνει την αποδοτικότητα. Τα μέρη με επαρκή εξουσιοδότηση μπορούν να ανταλλάσσουν αρχεία συναλλαγών και δεδομένα χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια. Η διαδικασία αυτοματοποιεί και βελτιστοποιεί τις συναλλαγές, όπως επαλήθευση ταυτότητας, διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού και ούτω καθεξής με ριζικό τρόπο.

3. Κόρδα

Το Corda είναι μια άλλη δημοφιλής πλατφόρμα blockchain, ειδικά επειδή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο απόρρητο των πληροφοριών σχετικά με τις συναλλαγές μεταξύ ομοτίμων.

Το Corda blockchain είναι επιχειρηματικό προσανατολισμό. Τονίζεται από την ικανότητα των προγραμματιστών να δημιουργούν δίκτυα blockchain τα οποία είναι διαλειτουργικά αλλά με την αυστηρή πολιτική απορρήτου. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν λύσεις που βασίζονται στο Corda μπορούν να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Corda περιλαμβάνουν έξυπνα συμβόλαια που μπορούν να γραφτούν σε γλώσσες JVM καθώς και σε Java. Επίσης, η πλατφόρμα είναι χτισμένη γύρω από το πλαίσιο ροής, όπου οι διαπραγματεύσεις και οι επικοινωνίες μεταξύ χρηστών μπορούν να διαχειριστούν ομαλά.

Επίσης, οι κόμβοι εντός του δικτύου αλληλεπιδρούν σε βάση peer-to-peer. Επιπλέον, η πλατφόρμα υποστηρίζει μια συμβολαιογραφική υποδομή που διευκολύνει την αλληλουχία των συναλλαγών καθώς και την επικύρωση της μοναδικότητάς τους χωρίς παγκόσμια μετάδοση.

Συγκεκριμένα, το Corda είναι κατασκευασμένο για όλους τους λάτρεις που θα ήθελαν να δημιουργήσουν ισχυρές εφαρμογές για διακλαδικές λύσεις. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα έχει το Apache 2.0 ως άδεια ανοιχτού κώδικα blockchain που απέκτησε το 2016.

Ως παράδειγμα ανοιχτού κώδικα blockchain, η Corda έχει διαφοροποιηθεί ως πλατφόρμα όπου οι συναλλαγές δεν είναι δημόσιες. Συνήθως, οι παραδοσιακές πλατφόρμες blockchain όπως το Bitcoin και το Ethereum διασφαλίζουν ότι όλες οι πληροφορίες συναλλαγών είναι δημόσιες για τη βελτίωση της επαλήθευσης. Ωστόσο, αυτό ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο για το blockchain των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θέλουν να διατηρήσουν τα δεδομένα συναλλαγών ιδιωτικά για χάρη της στρατηγικής. Καμία επιχείρηση δεν θα ήθελε να εκθέσει τη μαλακή κοιλιά της σε ανταγωνιστές!

Δεδομένου ότι επιτρέπεται το Corda, όλοι οι κόμβοι εμπιστεύονται αυτόματα ο ένας τον άλλον επειδή κανείς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει συναλλαγές χωρίς να έχει υποβληθεί πρώτα σε αυστηρές διαδικασίες KYC πριν αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο. Από τεχνικής απόψεως, η Corda είναι απίστευτη. Αυτό σημαίνει ότι η ολοκλήρωση συναλλαγών στην πλατφόρμα δεν απαιτεί συναίνεση σε όλο το δίκτυο. Συγκεκριμένα, μόνο οι κόμβοι που συμμετέχουν στις συναλλαγές θα πρέπει να επαληθεύσουν τις συναλλαγές.

Αυτός ο μη αξιόπιστος μηχανισμός υπονοεί ότι η ταχύτητα της συναλλαγής είναι μέτρια σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πλατφόρμες. Για αρχάριους, η συναλλαγή ανά δευτερόλεπτο (TPS) είναι ένα βασικό κατώφλι που θα καθορίσει τον ρυθμό της υιοθέτησης του blockchain. Επομένως, όποιος καταφέρει να επιταχύνει το TPS στο επίπεδο των εταιρειών καρτών όπως η MasterCard και η VISA, θα κερδίσει πολλούς εταιρικούς πελάτες.

4. Απαρτία

Για αρχάριους, το οικοσύστημα blockchain εξελίχθηκε για πρώτη φορά ως προϊόν του χρηματοπιστωτικού τομέα που επέτρεψε στους ανθρώπους να ανταλλάσσουν αξία με αποκεντρωμένο τρόπο. Το πρώτο μέσο ανταλλαγής μέσω μιας πλατφόρμας blockchain ήταν το Bitcoin. Με την ανάπτυξη του blockchain, άρχισε να απομακρύνεται από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και να διακλαδίζεται σε κάθε κλάδο που υπάρχει. Ωστόσο, η εμφάνιση του blockchain των επιχειρήσεων κατέστρεψε την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας blockchain για επιχειρήσεις που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αυτό επιδιώκει να εκπληρώσει η Απαρτία.

Η απαρτία αναπτύχθηκε από τον JP Morgan. Η πλατφόρμα είναι ένα πιρούνι του Ethereum και στοχεύει να παρέχει στον χρηματοπιστωτικό τομέα τα πλήρη οφέλη του blockchain. Συγκεκριμένα, η ενσωμάτωση της JP Morgan στο οικοσύστημα blockchain είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κύρια υιοθέτηση της τεχνολογίας. Ο πρωταρχικός στόχος του δικτύου είναι να παρέχει ένα επιτρεπόμενο δίκτυο blockchain που βασίζεται στη βάση κώδικα Ethereum, το οποίο επιτρέπει ιδιωτικές συναλλαγές.

Διαβάστε τώρα: Trade Finance Blockchain: Επανασχεδιασμός του κόσμου των συναλλαγών και των επιχειρήσεων

Βασικά χαρακτηριστικά της απαρτίας
 • Εμπιστοσύνη

Δεν υπάρχει βιομηχανία όπου η εμπιστοσύνη είναι πιο πολύτιμη από ό, τι στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Η απαρτία το μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο παρέχοντας μια πλατφόρμα της οποίας η ψηφιακή εμπιστοσύνη είναι εγγενής στο σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κανείς να αποδείξει και να επικυρώσει πληροφορίες χωρίς τη βοήθεια εξωτερικών, αξιόπιστων οργανισμών. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να επαληθεύσουν τις υπογραφές άλλων συνομηλίκων, μια δυνατότητα που δεν είναι διαθέσιμη στο Ethereum όπου οι χρήστες μπορούν να κάνουν συναλλαγές ανώνυμα.

 • Συνεργασία

Δεδομένου ότι η απαρτία είναι ανοιχτού κώδικα, υπάρχει μια ζωντανή κοινότητα οργανισμών που θα ήθελαν να δοκιμάσουν την πλατφόρμα. Ως εκ τούτου, υπάρχουν διαφορετικές προοπτικές που ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ των συνομηλίκων.

 • Λήξη

Η απαρτία χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων Ethereum. Ως εκ τούτου, η πλατφόρμα θα παρακολουθεί την ανάπτυξη του Ethereum, το οποίο μεταξύ των πρωτοπόρων πλατφορμών blockchain. Ως εκ τούτου, καθώς το Ethereum ωριμάζει, η απαρτία θα αυξηθεί παράλληλα, και αυτό θα ωφελήσει τους χρήστες σε μεγάλο βαθμό.

Περισσότερα πλαίσια ανοιχτού κώδικα Blockchain

Εκτός από τα Hyperledger και Corda, υπάρχουν αρκετά πλαίσια ανοιχτού κώδικα blockchain που παρέχουν μια υγιή εναλλακτική λύση για προγραμματιστές. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

5. OpenChain

Πρόκειται για μια αυτόνομη πλατφόρμα blockchain που αποκλίνει από τον παραδοσιακό σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική ενός δικτύου DLT. Ιδιαίτερα, OpenChain εγκαταλείπει την ιδέα όπου οι πληροφορίες συναλλαγών αποθηκεύονται σε μπλοκ που είναι διατεταγμένα σε μια αλυσίδα. Ως εκ τούτου, αυτό καθιστά το δίκτυο εξαιρετικά επεκτάσιμο και στιβαρό. Επιπλέον, αυτό συνεπάγεται ότι οι χρήστες μπορούν εύκολα να επιτύχουν TPS, το οποίο έχει ακόμη καταγραφεί σε παραδοσιακές πλατφόρμες εταιρικών blockchain.

Αντί για αλυσίδες μπλοκ, η αρχιτεκτονική του OpenChain συνδέει τις συναλλαγές απευθείας τη στιγμή που οι χρήστες τις υποβάλλουν. Αυτό είναι αρκετά επαναστατικό, ακόμη και αν ολόκληρο το οικοσύστημα blockchain μόλις αρχίζει να κερδίζει παγκόσμια προσοχή.

Πώς λειτουργεί το OpenChain

Αφού καταλάβαινε ότι το OpenChain δεν λειτουργεί όπως τα παραδοσιακά δίκτυα blockchain, πρέπει κανείς να αναρωτηθεί πώς λειτουργεί. Εδώ είναι πώς.

Πρώτον, το OpenChain διαχειρίζεται πιο κεντρικά σε σύγκριση με τα παραδοσιακά δίκτυα blockchain. Αυτό συμβαίνει επειδή η επικύρωση των συναλλαγών γίνεται από μία μόνο αρχή.

Δεύτερον, κάθε κόμβος στο οικοσύστημα OpenChain έχει το δικό του καθολικό το οποίο έχει αποκλειστικό έλεγχο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική ενός δικτύου blockchain όπου υπάρχει ένα ενιαίο καθολικό που μοιράζεται σε όλους τους κόμβους.

Επιπλέον, το OpenChain έχει αρθρωτή αρχιτεκτονική. Έχουν ως εξής:

Πρώτον, υπάρχουν μηχανές αποθήκευσης όπου αποθηκεύονται αρχεία και αλυσίδες συναλλαγών.

Παραδείγματα στοιχείων σε αυτήν την ενότητα περιλαμβάνουν OpenChain.SQLServer, OpenChain.SQLite και OpenChain, MongoDB. Η δεύτερη ενότητα είναι οι κινητήρες επικύρωσης, ενώ η τελευταία είναι τα μέσα αγκύρωσης.

Η ευρωστία του δικτύου βασίζεται στην ταχύτητα με την οποία οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, μια νέα εμφάνιση του OpenChain μπορεί να προβληθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κάθε παρουσία του OpenChain έχει έναν διαχειριστή ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για τις λειτουργίες του καθολικού. Ο διαχειριστής καθορίζει τα πρότυπα στα οποία πρέπει να τηρούν οι τελικοί χρήστες. Επίσης, οι συναλλαγές επικυρώνονται χρησιμοποιώντας ψηφιακές υπογραφές όπως συμβαίνει στο δίκτυο Bitcoin.

Διαβάστε τώρα: Blockchain για ψηφιακή ταυτότητα: Η αποκεντρωμένη και αυτόνομη ταυτότητα (SSI)

6. Πολλαπλές αλυσίδες

Ένα άλλο ενδιαφέρον έργο ανοιχτού κώδικα blockchain είναι το MultiChain. Είναι ένα blockchain για επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο, οποιοσδήποτε οργανισμός που χρησιμοποιεί το MultiChain μπορεί να μειώσει τον χρόνο ανάπτυξης κατά 80%.

Στον πυρήνα, η ιδέα του είναι να παρέχει τα εργαλεία και τις τεχνικές για να επιταχύνει την ανάπτυξη εφαρμογών blockchain.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν ταχεία ανάπτυξη, ροές δεδομένων, λεπτομερείς άδειες και απεριόριστα στοιχεία. Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του παρακάτω.

 • Ταχεία ανάπτυξη

Το Multichain είναι πολύ αποδοτικό όταν πρόκειται για γρήγορη ανάπτυξη. Χρειάζεστε μόνο δύο βήματα για να δημιουργήσετε ένα νέο blockchain. Χρειάζεστε επίσης τρία βήματα εάν θέλετε να συνδεθείτε σε ένα υπάρχον blockchain. Δεν υπάρχει επίσης περιορισμός όσον αφορά την ανάπτυξη blockchain.

 • Ροές δεδομένων

Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ροές δεδομένων με τη βοήθεια του κλειδιού-τιμής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε σε πολλές βάσεις δεδομένων ταυτόχρονα για βελτιωμένη χρονική σήμανση, κοινή χρήση δεδομένων και κρυπτογράφηση υψηλού επιπέδου.

Μπορείτε να δημιουργήσετε και να αναπτύξετε απεριόριστα στοιχεία στο blockchain χρησιμοποιώντας το Multichain.

Διαβάστε τώρα: Blockchain vs Database: Κατανόηση της διαφοράς μεταξύ των δύο

 • Ανοιχτή πηγή

Το έργο blockchain είναι εντελώς ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνεισφέρετε στον πυρήνα. Μπορείτε επίσης να κάνετε αλλαγές στη βάση του κώδικα, εάν προκύψει ανάγκη.

 • Λεπτομερείς άδειες

Έχετε επίσης πρόσβαση σε ένα κατάλληλο σύστημα αδειοδότησης.

Άλλες βασικές δυνατότητες MultiChain περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

 • Προσαρμόσιμο
 • Ευέλικτη ασφάλεια
 • Φιλικό για προγραμματιστές

Διαβάστε τώρα: 5 λόγοι για να γίνετε προγραμματιστής Blockchain

Τελικές λέξεις

Αυτά είναι διαφορετικά έργα ανοιχτού κώδικα Blockchain για τα οποία πρέπει να γνωρίζετε. Μπορείτε επίσης να τα δοκιμάσετε εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια καριέρα στο blockchain. Εμείς στο 101Blockchains προσφέρουμε εκπαιδευτικά μαθήματα και προγράμματα πιστοποίησης για τους λάτρεις του blockchain να μάθουν Blockchain, να χτίσουν δεξιότητες blockchain και να αναγνωρίσουν αυτές τις δεξιότητες.

Εάν είστε αυτός που έχει μεγάλες δυνατότητες να συμμετάσχετε στον αγώνα blockchain, σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε το δωρεάν μάθημα Blockchain και να κάνετε το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me