Blockchain στη Γεωργία: Περίπτωση χρήσης και παραδείγματα

Οι αυξανόμενες προκλήσεις στον τομέα της γεωργίας καθιστούν αδύνατη τη διατήρηση της αειφορίας. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, η χρήση blockchain στη γεωργία μπορεί να αλλάξει αυτό το σενάριο για πάντα. Ας καταλάβουμε γιατί το blockchain είναι απαραίτητο για αυτόν τον κλάδο?

Η γεωργική βιομηχανία συνεισφέρει σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών. Έτσι, είναι ένας από τους πιο ζωτικούς τομείς στον κόσμο. Επιπλέον, περισσότερα από 21,4 εκατομμύρια έχουν θέσεις εργασίας στη γεωργική βιομηχανία, επομένως τα μερίδια είναι σχετικά υψηλά για αυτόν τον τομέα.

Αν και αυτός ο τομέας είναι εξαιρετικά μεγάλος, πολλές προκλήσεις εξακολουθούν να μαστίζουν τη βιωσιμότητα του κλάδου. Ξεκινώντας από την απάνθρωπη εργασία σε μια ανταγωνιστική αγορά, κάθε θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Ή αλλιώς, ολόκληρο το οικοσύστημα μπορεί να καταρρεύσει. Βλέπουμε ήδη ότι ορισμένες από τις υποδομές στις αγροτικές περιοχές καταρρέουν ήδη. Αυτό οφείλεται στην αμέλεια αυτού του τομέα.

Επομένως, το blockchain μπορεί να βοηθήσει αυτόν τον τομέα να αντιμετωπίσει συνεχείς απειλές και να διατηρήσει την προσιτή τιμή σε όλο το οικοσύστημα. Οι αρχάριοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το άρθρο ως οδηγό για τη χρήση blockchain για γεωργικές βιομηχανίες.


Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Blockchain στη Γεωργία: Πώς ο τομέας της γεωργίας πέφτει πίσω?

Η γεωργική βιομηχανία μαίνεται ακόμη και μια δεκαετία πίσω, αλλά με την πάροδο του χρόνου, πολλά ζητήματα συσσωρεύονται λόγω της αυξημένης πολυπλοκότητας της διαδικασίας. Λόγω της έλλειψης κατάλληλης προσοχής, επιβραδύνουν τώρα την αλυσίδα εφοδιασμού της γεωργίας. Έτσι, απαιτείται blockchain σε αυτόν τον τομέα περισσότερο από ποτέ. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα ζητήματα – τεχνολογία blockchain στη γεωργία

Αλλαγή τάσεων καταναλωτή

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι οι τάσεις των καταναλωτών που αλλάζουν συνεχώς. Επομένως, η ζήτηση για ορισμένα υλικά ποικίλλει επίσης. Αυτό γίνεται πρόβλημα για τον αγρότη επειδή ο περισσότερος αγρότης τείνει να εργάζεται ή να ζει με βάση ένα προϊόν. Σε σπάνιες περιπτώσεις, αναζητούν περισσότερους από έναν τύπους προϊόντων. Ωστόσο, λόγω των διακυμάνσεων της ζήτησης, μερικές φορές μπορεί να έχουν μεγάλη απόδοση ή πολύ ελάχιστη απόδοση από την επένδυσή τους. Συνολικά, η εμπειρία είναι αρκετά αγχωτική, και πολλοί αγρότες πρέπει να αντιμετωπίσουν να προχωρήσουν εάν αντιμετωπίσουν απώλειες. Καθώς δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουν την αλλαγή των τάσεων, πέφτουν θύματα του ζητήματος.

Ανταγωνιστικότητα των εμπορευμάτων

Λοιπόν, τα καθημερινά μας προϊόντα μπορούν να προέρχονται από διάφορες πηγές. Καθώς αυτά είναι τα πιο απαιτητικά αγαθά, το στοίχημα είναι πάντα πολύ υψηλό. Επομένως, οι μικροί αγρότες δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν σε διάφορες αγορές όπου οι εταιρικοί γίγαντες παίζουν μονοπώλιο. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των γιγάντων και των μικρών αγροτών, καθώς δεν έχουν καμία επιλογή να μπουν στο οικοσύστημα χωρίς να πάρουν το βάρος της αποτυχίας ακόμη και αν τα προϊόντα τους προσφέρουν καλύτερη ποιότητα από τις κορυφαίες εταιρείες. Επίσης, όπως σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι αγρότες ή οι μικρές εταιρείες δεν έχουν τους πόρους για την εμπορία των προϊόντων τους, γεγονός που τους κάνει επίσης να μείνουν πίσω.

Κακή διαχείριση αποθέματος

Η διαχείριση αποθέματος είναι ένα τεράστιο ζήτημα σε αυτόν τον τομέα, καθώς τα περισσότερα προϊόντα εδώ είναι πρώτες ύλες. Επομένως, δεν περνάει καμία διαδικασία για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής τους. Ξεκινώντας από τις καλλιέργειες έως το κρέας, όλα είναι ευπαθή. Επομένως, πρέπει να διατηρήσουν το απόθεμά τους σωστά πριν πραγματοποιήσουν την πώληση. Ωστόσο, πολλές γεωργικές εταιρείες δεν είναι εξοπλισμένες να χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία για τη διαχείριση των αποθεμάτων τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη των προϊόντων και των πόρων. Για να μην αναφέρουμε τις απώλειες που πρέπει να υποστούν οι αγρότες για αυτό. Στην πραγματικότητα, εργάζονται σκληρά για την παραγωγή των αντικειμένων, αλλά όλη η σκληρή δουλειά τους είναι μάταιη για κακή διαχείριση αποθεμάτων.

Έλλειψη αυτοματοποίησης και χρήσης τεχνολογίας

Ένα άλλο πρόβλημα αυτού του τομέα είναι η έλλειψη αυτοματοποίησης και χρήσης τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι αγρότες δεν έχουν τον προϋπολογισμό για να αγοράσουν γεωργικά μηχανήματα ή μηχανήματα σε υψηλές τιμές. Επίσης, καθώς ο κόσμος αλλάζει ραγδαία και η τεχνολογία ανθίζει, υπάρχουν πολλές τεχνολογίες γεωργίας για να βοηθήσουν τους αγρότες. Όμως, η έλλειψη γνώσεων σχετικά με αυτήν την τεχνολογία ή το ταμείο για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων στους αγρότες υστερούν στον ανταγωνισμό. Στην πραγματικότητα, οι μεγάλες γεωργικές εταιρείες τείνουν να χρησιμοποιούν όλη τη σύγχρονη τεχνολογία για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους. Ωστόσο, οι μικρές ή μεσαίες εταιρείες δεν μπορούν να ακολουθήσουν την πορεία.

Διαβάστε περισσότερα:Blockchain In Manufacturing: Ένας οδηγός για τη βιομηχανική ενδυνάμωση

Καταναγκαστικοί κυβερνητικοί κανονισμοί

Οι κυβερνητικοί κανονισμοί είναι εδώ για να διατηρήσουν την ισορροπία σε κάθε μέρος του κόσμου. Αλλά η φύση των κυβερνητικών κανονισμών θα πρέπει να εμποδίζει την παραγωγή γεωργίας σε μια χώρα. Σε πολλές περιπτώσεις, ο καταναγκαστικός χαρακτήρας ορισμένων κυβερνητικών νόμων και η αύξηση της φορολογίας σε κάθε στάδιο αναγκάζουν πολλές εταιρείες να χρεοκοπήσουν. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, η υπερβολική ρύθμιση εμποδίζει τη διαδικασία κλιμάκωσης της γεωργικής βιομηχανίας. Δεν εννοούμε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιβάλλει κανονισμού σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, η υπερβολική υπέρβαση θα καταστρέψει μόνο τις δυνατότητες ενός εξέχοντος τομέα.

Υψηλή τιμή γης για επέκταση

Η τιμή της γης για γεωργικούς σκοπούς αλλάζει πάντα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι τιμές φαίνεται να ποικίλλουν πολύ καθώς η ρευστότητα των γαιών είναι πραγματικά χαμηλή. Επομένως, η επέκταση σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι δυνατή λόγω των εξαιρετικά υψηλών σημείων τιμολόγησης των γαιών. Όχι μόνο αυτό, αλλά η διαθεσιμότητα της γης είναι επίσης αρκετά περιορισμένη σε πολλές περιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, η πρόσθετη φορολογία που συνοδεύεται από την αγορά άφθονης γης μπορεί να αποτελέσει βάρος για πολλές εταιρείες και αγρότες. Έτσι, ακόμη και αν ένας αγρότης ή μια εταιρεία τα πάει πολύ καλά όταν αυξάνεται η ζήτηση, δυσκολεύονται να κλιμακώσουν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Αύξηση καταρρεύσεων υποδομής

Λόγω πολλών λόγων, η αγροτική υποδομή της υπαίθρου καταρρέει αργά. Μπορεί να οφείλεται σε φυσικές καταστροφές, στη γη που χάνει τη γονιμότητά της ή σε μαζικές αστικοποιήσεις. Επομένως, είναι δύσκολο να διατηρηθεί η βιωσιμότητα όταν τα άλλα στοιχεία δεν είναι συγχρονισμένα με την υποδομή. Επίσης, η έλλειψη κατάλληλου εκσυγχρονισμού αυτού του τομέα οδηγεί σε απώλειες, και αυτό επίσης προκαλεί την κατάρρευση της υποδομής. Ακόμη και σε μεγάλες εταιρείες, μπορούν να αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα, καθώς το σύστημα υποστήριξης δεν έχει τεθεί σε ισχύ. Κάθε εταιρεία χρειάζεται στοιχεία όπως δρόμους, δάνεια, γη και ούτω καθεξής για να διασφαλίσει ότι το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί. Αλλά η έλλειψη αυτών των στοιχείων μπορεί να εμποδίσει μαζικά την επιχείρησή τους.

Ασφάλεια και ασφάλεια στα αγροκτήματα

Η ασφάλεια είναι ένα τεράστιο ζήτημα στις εκμεταλλεύσεις. Σε κάθε φάρμα, υπάρχουν πολύτιμα ζώα, εξοπλισμός ή οχήματα για τη μεταφορά των προϊόντων σας. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, εάν οι κλέφτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη γη σας, τότε μπορούν να έχουν πρόσβαση και στα ζώα ή τον εξοπλισμό σας. Αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο στη γεωργία και πονοκέφαλο για τους αγρότες, καθώς δεν έχουν τους πόρους για να αντιμετωπίσουν αυτό το είδος κλοπής. Έτσι, ακόμη και αν μπορούν να επενδύσουν σε ακριβό εξοπλισμό, διατηρώντας τους ασφαλείς χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις στη διαδικασία. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές τεχνολογίες που να προσφέρουν την κατάλληλη ασφάλεια στα αγροκτήματα.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Οφέλη του Blockchain στη γεωργία

Η γεωργία είναι επίσης ένας άλλος μεγάλος τομέας που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χαρακτηριστικά του blockchain και να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτήν. Ας δούμε ποια είναι τα κύρια οφέλη για αυτόν τον τομέα.

Καλύτερη διαχείριση αποθέματος αγροκτήματος

Στην πραγματικότητα, πολλές αγροτικές εταιρείες δεν είναι εξοπλισμένες να χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία για τη διαχείριση των αποθεμάτων τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη των προϊόντων και των πόρων. Για να μην αναφέρουμε τις απώλειες που πρέπει να υποστούν οι αγρότες για αυτό. Έτσι, αυτό είναι ένα τεράστιο βάρος για τους αγρότες, καθώς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αλλά με την τεχνολογία blockchain στη γεωργία, μπορούν να αλλάξουν αυτό το σενάριο για πάντα. Το Blockchain είναι ιδανικό για διαχείριση αποθέματος. Έτσι, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους αγρότες προκειμένου να διατηρήσουν τα αποθέματά τους τέλεια χωρίς προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι το blockchain μπορεί να παρακολουθεί το περιβάλλον αποθήκευσης και να σας ειδοποιεί πότε θα λήξουν τα προϊόντα. Έτσι, μπορείτε να λάβετε κατάλληλα μέτρα για αυτό.

Βελτίωση της αποδοτικότητας της γεωργικής εφοδιαστικής αλυσίδας

Μια άλλη εξαιρετική περίπτωση χρήσης της τεχνολογίας blockchain στη γεωργία είναι η αυξημένη απόδοση σε ολόκληρο τον κλάδο. Λόγω της έλλειψης αυτοματισμού και χρήσης τεχνολογίας, η αποδοτικότητα αυτού του κλάδου δεν είναι μέχρι το σημείο. Στην πραγματικότητα, είναι πιο εμφανές για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να μην έχουν πρόσβαση σε τεχνολογίες υψηλών τιμών για να αυξήσουν τη συνολική απόδοση της παραγωγής. Επομένως, το blockchain σίγουρα μπορεί να βοηθήσει εδώ. Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αμετάβλητου καθολικού blockchain, μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα όλα τα στοιχεία και να μειώσει το κόστος των διαδικασιών εκτροφής και να αυξήσει τη συνολική απόδοση της παραγωγής.

Εκσυγχρονισμός λογισμικού διαχείρισης αγροκτημάτων (FMS)

Ένα άλλο από τα οφέλη του blockchain στη γεωργία είναι η διαδικασία εκσυγχρονισμού του λογισμικού διαχείρισης αγροκτημάτων. Στην πραγματικότητα, το λογισμικό διαχείρισης αγροκτημάτων πρόκειται να γίνει mainstream πολύ σύντομα. Ωστόσο, αυτό το λογισμικό εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το τυπικό μοντέλο πελάτη-διακομιστή για να λειτουργήσει. Επομένως, εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να προσφέρουν τη μέγιστη παραγωγή τους όπως θα μπορούσαν με το blockchain. Έτσι, χρησιμοποιώντας το blockchain, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του FMS σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το λογισμικό θα έχει την ασφάλεια που χρειάζονται με προστασία blockchains. Έτσι, οι αγρότες δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για κυβερνοεπιθέσεις.

Ασφάλεια για βελτιστοποίηση IoT στη γεωργία

Η γεωργική βιομηχανία χρειάζεται συσκευές IoT για να παρακολουθεί τα προϊόντα τους. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι συσκευές μπορούν να προσφέρουν ακόμη και ασφάλεια στον εξοπλισμό τους. Χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα, μπορούν να καταγράψουν την κατάσταση του καιρού και της γης και να τα προσαρμόσουν ανάλογα. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένες συσκευές μπορούν ακόμη και να προβλέψουν φυσικές καταστροφές από πριν. Αλλά αυτές οι συσκευές είναι αρκετά ευάλωτες αυτή τη στιγμή. Σε πολλές περιπτώσεις, οι υπηρεσίες cloud που χρησιμοποιούν για την αποθήκευση των πληροφοριών είναι αδύναμες από κυβερνοεπιθέσεις. Έτσι, η ασφάλεια διαφέρει πολύ. Αλλά το blockchain μπορεί να προσφέρει βοήθεια εδώ. Τα οφέλη του blockchain στη γεωργία εδώ θα προστατεύουν αυτές τις συσκευές IoT και θα τους προσφέρουν ένα καλύτερο σύστημα δικτύωσης για να συνεργαστούν.

Το Blockchain μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη και σε άλλους τομείς. Ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Παροχή δίκαιων τιμών

Ναι, πολλές αγροτικές εταιρείες δεν λαμβάνουν τη δίκαιη τιμή που αξίζουν για τα προϊόντα τους. Παρόλο που εργάζονται για την παραγωγή καλλιεργειών και ζώων, πολλοί χονδρέμποροι εξακολουθούν να μην προσφέρουν την αξία που τους αξίζει για όλη τη δουλειά. Στην πραγματικότητα, πολλοί αγρότες παίρνουν το ελάχιστο που χρειάζονται για να επιβιώσουν. Έτσι, χρησιμοποιώντας το blockchain στην αγορά της γεωργίας, το σενάριο μπορεί να αλλάξει. Χρησιμοποιώντας μια αγορά που βασίζεται σε blockchain στη θέση τους, βλέπουν να πωλούν τα προϊόντα τους σε δίκαιους αγοραστές και μπορούν ακόμη και να προσεγγίσουν περισσότερους αγοραστές από ό, τι θα μπορούσαν πριν. Αυτό θα τους βοηθήσει να διαπραγματευτούν τις τιμές πιο δίκαια. Έτσι, οι αγρότες μπορούν να πάρουν αυτό που πραγματικά τους αξίζει.

Διαφάνεια στις γεωργικές επιδοτήσεις

Λοιπόν, είμαστε αυτοί που πραγματικά πληρώνουμε για τις επιδοτήσεις στη γεωργία. Αν και η κυβέρνηση το πληρώνει, ο προϋπολογισμός για τα χρήματα προέρχεται από τους φόρους μας. Ωστόσο, η διαφάνεια που περιστρέφεται γύρω από τις επιδοτήσεις είναι ανύπαρκτη. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, μπορούμε να δούμε την ευνοιοκρατία, καθώς οι μεγαλύτερες ομάδες παίρνουν περισσότερα από όσα χρειάζονται και οι μικρότερες εκμεταλλεύσεις δεν παίρνουν αρκετά. Επομένως, το blockchain στην αγορά της γεωργίας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της διαφάνειας για αυτό το μείζον ζήτημα. Η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα δημόσιο blockchain για τη συναλλαγή των επιδοτήσεων στις νόμιμες εκμεταλλεύσεις και το κοινό μπορεί να ελέγξει αν τα χρήματα πηγαίνουν εκεί που πρέπει ή όχι.

Παροχή μικροδανείων για μικρούς και μεσαίους αγρότες

Μια άλλη εξαιρετική εφαρμογή τεχνολογίας blockchain στη γεωργία είναι η επιλογή να αποκτήσετε μικροδάνεια. Στην πραγματικότητα, οι μικρές έως μεσαίες εκμεταλλεύσεις χρειάζονται δάνεια από καιρό σε καιρό για να διευθύνουν την επιχείρησή τους. Ωστόσο, η πολιτική δανείων στις τράπεζες έχει υψηλότερες πολιτικές τόκων. Έτσι, οι εταιρείες βρίσκονται σε αγχωτική κατάσταση καθώς τα επιτόκια μπορούν να τις επιβαρύνουν με περισσότερα δάνεια. Επομένως, η χρήση της τεχνολογίας blockchain εδώ μπορεί να λύσει το πρόβλημα για πάντα. Το Blockchain μπορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν μικροδάνεια στο δίκτυο από δανειστές σε όλο τον κόσμο. Με ένα μικρό ποσό δανείου, μπορούν να αναλάβουν το βάρος των μικρών επιτοκίων, βοηθώντας τους να διευθύνουν την επιχείρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:Επεξήγηση τεχνολογίας Blockchain: Ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα

Πληρωμή μπόνους από τον καταναλωτή στους αγρότες

Μια άλλη εξαιρετική περίπτωση χρήσης του blockchain είναι η επιλογή να ενημερώσετε τους αγρότες απευθείας. Καθώς το blockchain μπορεί να προσφέρει προέλευση και την ιστορία ενός μεταποιημένου προϊόντος ή του προϊόντος, οι καταναλωτές μπορούν να δουν ποιος ήταν υπεύθυνος για το προϊόν. Εάν οι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι με το προϊόν, μπορούν απλώς να συνδεθούν στην πλατφόρμα blockchain για να ενημερώσουν απευθείας τους αγρότες. Εδώ, τα πορτοφόλια των αγροτών θα παραμείνουν συνδεδεμένα στο σύστημα για να λάβουν τις συμβουλές των πελατών. Υπάρχουν ήδη πολλές εφαρμογές τεχνολογίας blockchain στη γεωργία που εργάζονται σε αυτόν τον τύπο χαρακτηριστικών.

Βιώσιμες πρακτικές κινήτρων

Πολλές από τις πρακτικές στη γεωργική βιομηχανία δεν είναι βιώσιμες, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν. Στην πραγματικότητα, το ζήτημα είναι η υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων που τελικά μολύνουν το νερό για μπάνιο, πόσιμο και μαγείρεμα. Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς μπορεί να βλάψει τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους. Έτσι, χωρίς την ενθάρρυνση βιώσιμων πρακτικών, αυτός ο τύπος κακής πρακτικής θα συνεχίσει να υπάρχει. Επομένως, το blockchain στην αγορά της γεωργίας μπορεί να βοηθήσει στην παροχή κινήτρων σε αγρότες που είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν βιώσιμες μεθόδους και όχι να χρησιμοποιούν χημικά που βλάπτουν τους καταναλωτές και το περιβάλλον. Συνήθως, σε φτωχές χώρες, αυτή η δυνατότητα παροχής κινήτρων μπορεί να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιούν λιγότερα χημικά και να εστιάζουν σε περισσότερα βιολογικά προϊόντα.

Καλύτερη λογοδοσία για τις επιχειρήσεις

Λοιπόν, οι πολυεθνικές εταιρείες τείνουν να χρησιμοποιούν πολλές απάνθρωπες μεθόδους για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους, ξεκινώντας από την παράνομη εργασία έως τη χρήση επιβλαβών χημικών για τη συντήρηση των προϊόντων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι μεγάλες εταιρείες μπορούν επίσης να χειρίζονται τα ζώα με πολύ απάνθρωπο τρόπο, κάτι που είναι αρκετά σοκαριστικό. Καθώς δεν υπάρχει τρόπος για τον καταναλωτή να γνωρίζει πώς χειρίζονται τα προϊόντα τα προϊόντα, χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτά. Επομένως, οι εφαρμογές τεχνολογίας blockchain στη γεωργία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της διαφάνειας που σχετίζεται με τις πολυεθνικές εταιρείες. Ο καταναλωτής μπορεί να δει πώς οι επιχειρήσεις χειρίζονται το προϊόν και εάν η διαδικασία είναι αποδεκτή.

Θέλετε να δείτε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης blockchain; Δείτε τις κορυφαίες 20+ περιπτώσεις χρήσης blockchain αυτή τη στιγμή!

Διαφορετικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain στη γεωργία

Γιάρα Διεθνές

Η Yara International χρησιμοποιεί blockchain για να εντοπίσει τον καφέ από τους αγρότες τους. Βοηθούν επίσης τους καταναλωτές να δουν την ποιότητα και την προέλευση του καφέ και μάλιστα επιτρέπουν την υποστήριξη των αγροτών δίνοντας συμβουλές απευθείας. Προς το παρόν λανσάρουν την εφαρμογή “Ευχαριστώ My Farmer” που θα επιτρέψει στους πελάτες να βοηθήσουν τους αγρότες.

CNH Industrial NV

Η CNH Industrial NV χρησιμοποιεί blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού της γεωργίας για να αυξήσει τη διαχείριση αποθεμάτων. Αυτή η εταιρεία παράγει, σχεδιάζει και πωλεί γεωργικό εξοπλισμό και θέλει να προσφέρει μεγαλύτερες υπηρεσίες στους αγρότες με τη διαχείριση του αποθέματός τους. Προς το παρόν, συνεργάζονται με την IBM για να εργαστούν για τη λύση.

JD.com

Το JD.com είναι ένας από τους κινέζους γίγαντες ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για να παρακολουθεί τα προϊόντα βοείου κρέατος από το εξωτερικό. Προς το παρόν, συνεργάζεται με την Αυστραλία InterAgri για να πάρει το βόειο κρέας Angus από την εταιρεία. Στην πραγματικότητα, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για την καλύτερη διαχείριση της γεωργικής διαδικασίας και τον έλεγχο πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των ζώων.

Bayer AG

Η Bayer AG χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για την παρακολούθηση γεωργικών προϊόντων. Προς το παρόν, συνεργάζεται με την Ant Financial για την ολοκλήρωση του έργου. Στην πραγματικότητα, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να βοηθήσουν στη διαδικασία ψηφιοποίησης της γεωργίας και να προσφέρουν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ακόμη τη διάρκεια της διαδικασίας του έργου.

Κόκκοι Lawson

Η Lawson Grains χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για να αυξήσει τη διαδικασία καλλιέργειας σιτηρών. Προς το παρόν, συνεργάζεται με την AgriDigital για την ολοκλήρωση του έργου. Πιο συγκεκριμένα, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να λάβουν καλύτερες υπηρεσίες συγκομιδής. Και πάλι, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για τη διαχείριση του αποθέματος και του συστήματος παράδοσης. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιδείξετε και να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα: Οι 50 κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain

Hortobagy Angus

Η Hortobagy Angus χρησιμοποιεί το blockchain στη γεωργική βιομηχανία για να εφαρμόσει μια λύση ιχνηλασιμότητας. Προς το παρόν, συνεργάζεται με την TE-FOOD για την ολοκλήρωση του έργου. Επιπλέον, θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να βοηθήσουν τους αγρότες να καταχωρίσουν πληροφορίες γρήγορα στο σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές τους μπορούν να σαρώσουν απευθείας τον κωδικό QR και να δουν οι ίδιοι τις πληροφορίες.

Unilever

Η Unilever χρησιμοποιεί το blockchain στη γεωργική βιομηχανία για να προσφέρει κεφάλαια για τη γεωργία των μικρών αγροτών. Προς το παρόν, συνεργάζονται με πολλές τράπεζες προκειμένου να επεξεργαστούν τις πολιτικές μικροχρηματοδότησης. Επιπλέον, έχουν επίσης άλλους παίκτες στο οικοσύστημα, ξεκινώντας από ΜΚΟ έως λιανοπωλητές. Στην πραγματικότητα, είναι μια μεγάλη πρωτοβουλία να βοηθήσουμε τις μικρές εκμεταλλεύσεις.

Ναπολίνα (Πρίγκηπες)

Ο Όμιλος Princes είναι στην πραγματικότητα ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ειδών παντοπωλείου στην Ευρώπη. Η Napolina είναι μία από τις μάρκες κονσερβοποιημένων προϊόντων. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν blockchain στη γεωργική βιομηχανία για να αντιμετωπίσουν το παράνομο εργατικό ζήτημα στο αγροτικό περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, σχεδιάζουν να κάνουν ολόκληρη τη διαδικασία διαφανή και να απαλλαγούν από τυχόν παράνομα εργασιακά προβλήματα.

Προγεφύρωμα

Η Bridgehead χρησιμοποιεί blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού της γεωργίας για να αυξήσει τη διαφάνεια των διαδικασιών της. Αυτή η εταιρεία συνεργάζεται με πολλούς αγρότες μικρής διάρκειας για να πάρει βιολογικά προϊόντα και θέλει να προσφέρει μεγαλύτερες υπηρεσίες στους αγρότες εντοπίζοντας τον καφέ. Οι καταναλωτές τους μπορούν απλώς να σαρώσουν τον κωδικό QR και θα μάθουν για την πραγματική διαδικασία εκτροφής κάθε παραγωγής.

Αγκυρα

Η Anchor χρησιμοποιεί blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού της γεωργίας για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από τις διαδικασίες τους. Στην πραγματικότητα, οι γαλακτοκομικές επιχειρήσεις αυξάνουν τον αριθμό των αποτυπωμάτων άνθρακα, κάτι που δεν είναι βιώσιμο για το περιβάλλον. Αυτή η εταιρεία συνεργάζεται με 10.500 αγρότες για να πάρει βιολογικά προϊόντα και θέλει να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους αγρότες με το γάλα Anchor.

Το Blockchain μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την επιχείρησή σας. Ξεκινήστε το έργο blockchain χρησιμοποιώντας την απόλυτη στρατηγική υλοποίησης blockchain τώρα!

συμπέρασμα

Το Blockchain στη γεωργία έχει δείξει πώς η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τις υπάρχουσες διαδικασίες που συνεχίζονται για γενιές. Πιο συγκεκριμένα, το blockchain μπορεί να δημιουργήσει την αγορά για τους αγρότες προκειμένου να αποκτήσει το δίκαιο μερίδιό τους στην αξία που τους αξίζει. Ωστόσο, η παραμονή στην κορυφή των γεωργικών διαδικασιών είναι ένα πολύπλοκο έργο, αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά απαραίτητο για ολόκληρη τη βιομηχανία. Λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας, θα πρέπει επίσης να μείνετε ενήμεροι για την πρόσφατη εξέλιξη για να μείνετε μπροστά στον ανταγωνισμό. Σας συνιστούμε να ελέγξετε το δωρεάν μάθημα Blockchain, καθώς μπορεί να σας προσφέρει καλύτερη πραγματοποίηση του φάσματος blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me