Ποια προβλήματα λύνει το Blockchain;

Το Blockchain μπορεί να λύσει πολλά πραγματικά προβλήματα και να προσφέρει ένα καλύτερο επιχειρηματικό μοντέλο και οικονομική δομή για όλους μας. Ας διερευνήσουμε αυτά τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις που προσφέρει το blockchain.

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για το blockchain μαζί με το Bitcoin και το Cryptocurrency. Ωστόσο, η εφαρμογή του υπερβαίνει τα όρια των ψηφιακών στοιχείων. Στην πραγματικότητα, το blockchain είναι μακράν, μια από τις πιο αποδιοργανωτικές και επαναστατικές τεχνολογίες της εποχής μας.

Σύμφωνα με αναφορές, οι παγκόσμιες δαπάνες για το blockchain εκτιμάται ότι θα αυξηθούν και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15,9 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023.

Επιπλέον, σχεδόν κάθε βιομηχανικός τομέας επιδιώκει να υιοθετήσει τεχνολογία blockchain και να αποκομίσει τα οφέλη της. Αυτό ξεκινά για τις αναμενόμενες εταιρείες fintech, ακόμη και για τις βιομηχανίες μέσων μαζικής ενημέρωσης και την υγειονομική περίθαλψη.


Λοιπόν, τι κάνει το blockchain αυτή την τεράστια δύναμη που πρέπει να υπολογιστεί; Λοιπόν, για τους σκοπούς αυτής της ανάγνωσης, έχουμε δημιουργήσει μια λίστα που καλύπτει ορισμένα από τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου και πώς το blockchain προσφέρει αποτελεσματικές και αποδοτικές λύσεις. Επιπλέον, θα γνωρίζουμε επίσης ποιο είναι το βασικό πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει το blockchain?

Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Προβλήματα που λύνει το Blockchain: Τι είναι το Blockchain?

Όπως το όνομα μπορεί να σας έχει σκεφτεί, το Blockchain δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αλυσίδα μπλοκ – καλά, θεωρητικά τουλάχιστον. Τα «μπλοκ» εδώ αντιπροσωπεύουν ψηφιακές πληροφορίες που είναι συνδεδεμένες ή «αλυσοδεμένες» με άλλα μπλοκ χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικό κατακερματισμό του προηγούμενου μπλοκ.

Αυτή η μοναδική δομή το καθιστά εξαιρετικά ασφαλές και ανθεκτικό σε κάθε είδους τροποποίηση δεδομένων, και εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της εφαρμογής του.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχει κεντρική αρχή που να διέπει το blockchain. Αυτό το καθιστά ένα πλήρως εκδημοκρατισμένο σύστημα. Στη συνέχεια, δεδομένου ότι οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι αμετάβλητες, μπορούν εύκολα να κοινοποιηθούν και να ανοιχτούν στο κοινό επιτρέποντας ασύγκριτα επίπεδα διαφάνειας.

Αυτοί οι δύο παράγοντες καθιστούν το blockchain κυριολεκτικά το επόμενο μεγαλύτερο πράγμα από την έλευση του Διαδικτύου. Αλλά ποια προβλήματα λύνει το blockchain, καθιστώντας το τόσο δημοφιλές και πρωτοποριακό?

Λοιπόν, εδώ είναι μερικά παραδείγματα προβλημάτων πραγματικού κόσμου που λύνει το blockchain. Έτσι, χωρίς άλλη παραλλαγή, ας ξεκινήσουμε:

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα βασικά στοιχεία του blockchain εδώ: Blockchain For Beginners: Οδηγός έναρξης.

Κορυφαία 10 πραγματικά προβλήματα που λύνει το Blockchain

Τώρα που έχετε μια βασική κατανόηση για το τι είναι το blockchain και πώς λειτουργεί, ας ρίξουμε γρήγορα μια ματιά σε ορισμένα πραγματικά προβλήματα και πώς αυτή η επαναστατική τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τα λύσει και να προσφέρει λύσεις. Θα μάθουμε επίσης ποιο είναι το βασικό πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει το blockchain?

Επίλυση προβλημάτων Blockchain

1. Διασυνοριακές πληρωμές

Το πρόβλημα: Η τρέχουσα κατάσταση των διεθνών πληρωμών μέσω τραπεζικών καναλιών είναι ένα hotch-potch, τουλάχιστον. Είναι μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων που περιλαμβάνει πολλούς μεσάζοντες. Επιπλέον, κάθε βήμα της διαδικασίας απαιτεί πολύ χρόνο και απαιτεί επίσης ένα μεγάλο ποσό χρημάτων.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το μέσο τέλος συναλλαγής για τις παγκόσμιες πληρωμές είναι περίπου 7%. Είναι πολύ!

Πώς το Blockchain λύνει τα προβλήματα

Το Blockchain βοηθά στον εξορθολογισμό ολόκληρης της διαδικασίας, αποκόπτοντας οποιονδήποτε και όλους τους μεσάζοντες και μακρές διαδικασίες, άρα το βάρος των περιττών καθυστερήσεων χρόνου.

Χρησιμοποιώντας το ασφαλές και εξελιγμένο κατανεμημένο καθολικό του, μόλις καταγραφεί μια συναλλαγή, η πληρωμή μεταφέρεται σχεδόν στιγμιαία στο παραλήπτη. Δεδομένου ότι η συναλλαγή δεν μπορεί να αντιστραφεί ή να αλλάξει, εξασφαλίζει επίσης καλύτερη λογοδοσία και ασφάλεια από το τρέχον σύστημα που χρησιμοποιείται.

Σύμφωνα με τη Deloitte, για συναλλαγές που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας blockchain, τα εμπλεκόμενα μέρη επιβαρύνουν περίπου 40% έως 80% λιγότερα τέλη εμβασμάτων από τις παραδοσιακές μεθόδους. Όχι μόνο αυτό, αλλά και όλες οι συναλλαγές υποβάλλονται σε επεξεργασία και ολοκληρώνονται σε διάστημα 4 έως 6 δευτερολέπτων αντί να πρέπει να περιμένουν ημέρες.

Και όταν συμπεριλαμβάνετε τα οφέλη της πρόσθετης ασφάλειας και της διαφάνειας στο μείγμα, το blockchain είναι σίγουρα μια καλύτερη λύση για παγκόσμιες νομισματικές συναλλαγές.

Ποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Blockchain για αυτόν τον σκοπό?

Επί του παρόντος, μια ομάδα εταιρειών fintech χρησιμοποιεί blockchain για να λύσει αυτό το πρόβλημα. Τα αξιοσημείωτα ονόματα στο πεδίο περιλαμβάνουν:

Κύκλος: Επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν με ασφάλεια χρήματα (πολλαπλά υποστηριζόμενα νομίσματα) σε περισσότερες από 29 χώρες.

Κυματισμός: Βοηθά τις τράπεζες, τους παρόχους πληρωμών και τις ανταλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα παγκοσμίως, εξαιρετικά γρήγορα και με ελάχιστες χρεώσεις εμβάσματος.

WeTrade: Το WeTrade προσφέρει μια καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα που επιτρέπει στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις να συνεργάζονται σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας ασφαλείς, διαφανείς και ευκαιρίες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία blockchain; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό ορισμών blockchain τώρα!

2. Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Το πρόβλημα: Το Supply Chain Management αναφέρεται στον προγραμματισμό και την εκτέλεση όλων των σχετικών διαδικασιών που οδηγούν σε ανάπτυξη ενός τελικού προϊόντος. Γενικά, αποτελεί ένα δίκτυο οντοτήτων – ατόμων ή επιχειρήσεων που ξεκινούν από προμηθευτές πρώτων υλών, κατευθείαν στους κατασκευαστές προϊόντων και, στη συνέχεια, μέχρι τους διανομείς.

Μια καλά βελτιστοποιημένη αλυσίδα εφοδιασμού εξασφαλίζει μέγιστη παραγωγικότητα με μειωμένη δόλια δραστηριότητα και γενικό κόστος. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η εφαρμογή αυτού στον πραγματικό κόσμο είναι μια πραγματική ταραχώδης δουλειά. Έχουν γίνει προσπάθειες αυτοματισμού χρησιμοποιώντας AI και Machine Learning, αλλά το blockchain υπόσχεται να αλλάξει το παιχνίδι σε αυτόν τον τομέα. Λοιπόν, αυτό είναι ένα από τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου που επιλύονται από το blockchain.

Πώς το Blockchain λύνει τα προβλήματα

Ένα από τα βασικά οφέλη που προσφέρει το blockchain στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας θα ήταν η διαλειτουργικότητα.

Η διαφάνεια στην κοινή χρήση δεδομένων διασφαλίζει ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα – ξεκινώντας από τους κατασκευαστές έως τους λιανοπωλητές, τους πωλητές, ακόμη και τους εργολάβους. Με τη σειρά του, αυτό βοηθά στη μείωση κάθε διένεξης και καθυστέρησης στις λειτουργίες.

Επιπλέον, δεδομένου ότι όλα τα προϊόντα μπορούν να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο, μειώνει τον κίνδυνο εσφαλμένης τοποθέτησης ή κολλήματος των εμπορευμάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Και αν δεν είναι μόνο αυτό, το blockchain προσφέρει επεκτασιμότητα σε αδιανόητα επίπεδα, με μεγάλες βάσεις δεδομένων να είναι διαθέσιμες από πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η επιχείρησή σας ή πόσο διασκορπισμένη σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας το blockchain, θα μπορείτε να διαχειριστείτε την αλυσίδα εφοδιασμού σας χωρίς κόπο.

Ποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Blockchain για αυτόν τον σκοπό?

Μερικά παραδείγματα εταιρειών που χρησιμοποιούν blockchain για αποτελεσματική διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι:

Origintrail: Προσφέρουν ένα πρωτόκολλο ανταλλαγής δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διασυνδεδεμένες αλυσίδες εφοδιασμού.-

Openport: Μια πλατφόρμα Blockchain συνδέει άμεσα τους φορτωτές και τους μεταφορείς, γεγονός που μειώνει το κόστος και βελτιστοποιεί τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Walmart: Η Walmart, ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής, χρησιμοποιεί blockchain για να βελτιώσει την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Διαβάστε για το πώς το Blockchain μπορεί να μεταμορφώσει την εμπορική χρηματοδότηση τώρα!

3. Θέματα υπευθυνότητας με παραδοσιακές συμβάσεις και συμφωνίες

Το πρόβλημα: Στον πυρήνα του, δημιουργούμε συμβάσεις και συμφωνίες επειδή υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των συναλλασσόμενων μερών. Ως αποτέλεσμα, περνάμε από αυτήν τη νομική διαδικασία δημιουργίας συμβάσεων, μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων που περιλαμβάνει ακόμη περισσότερα μέρη και τόνους και τόνους χαρτιού.

Ως αποτέλεσμα, αφιερώνεται πολύς χρόνος και χρήμα στους διαμεσολαβητές. Ακριβώς φανταστείτε την τελευταία φορά που δημιουργήσατε ένα συμβόλαιο και πόσα χρήματα χρειάσατε να πληρώσετε στο δικηγόρο σας για τη δημιουργία όλων αυτών των κανονιστικών εγγράφων ή πόσο χρόνο αφιερώσατε οδηγώντας πάνω και στο κέντρο για να συγκεντρώσετε όλες τις υπογραφές.

Παρόλο που το θεωρούμε ως κανόνα και μέρος της δημιουργίας συμβάσεων και συμφωνιών, όλες αυτές οι ταλαιπωρίες μπορούν να αποφευχθούν με την αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain, ειδικά έξυπνων συμβάσεων.

Λοιπόν, αυτό είναι ένα από τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου που επιλύονται από το blockchain.

Πώς το Blockchain λύνει τα προβλήματα

Λοιπόν, τα blockchains επιτρέπουν κάτι γνωστό ως Smart Contracts, μια έξυπνη λύση και μελλοντική αντικατάσταση παραδοσιακών συμβολαίων και συμφωνιών. Έτσι, το επόμενο προφανές ερώτημα θα ήταν, τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο?

Λοιπόν, ένα έξυπνο συμβόλαιο είναι βασικά μερικές γραμμές κωδικών που μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα Blockchain. Αυτά είναι προγραμματισμένα να εκτελούν συγκεκριμένες ενέργειες – ιδανικά, να επεξεργάζονται μια συναλλαγή μόλις πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που καθορίζονται στις γραμμές κώδικα.

Τώρα, δεδομένου ότι τα έξυπνα συμβόλαια αποθηκεύονται στο blockchain, οι όροι και οι προϋποθέσεις δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να χειριστούν. Επιπλέον, όλα είναι ανοιχτά και διαθέσιμα στο κοινό, επιτρέποντας μεγαλύτερη διαφάνεια.

Ποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Blockchain για αυτόν τον σκοπό?

Υπάρχουν πολλοί νεοσύστατοι και εταιρείες που έχουν ήδη υιοθετήσει έξυπνα συμβόλαια σε αντάλλαγμα παραδοσιακών συμφωνιών. Ακολουθούν μερικές αξιοσημείωτες αναφορές:

Tradelanse: Βοηθά στην ψηφιοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού χαλαρώνοντας τις συμφωνίες και τις παραδοσιακές συμβάσεις.

Tradeix: Το Tradeix ξαναγράφει τη χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης και το εμπόριο χρησιμοποιώντας blockchain. Παρέχουν αξία για εναλλακτικούς χρηματοδότες, τράπεζες, παρόχους προστιθέμενης αξίας και ούτω καθεξής!

Είστε περίεργοι για τον αντίκτυπο του blockchain στις κυβερνήσεις; Ανατρέξτε στον οδηγό μας για το blockchain για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή!

4. Κλοπή ταυτότητας

Το πρόβλημα: Στον πυρήνα της, η ταυτότητά σας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συλλογή αξιώσεων που αφορούν εσάς ως άτομο. Αυτό περιλαμβάνει δεδομένα σχετικά με το πού ζείτε, τον αριθμό διαβατηρίου σας, την άδεια οδήγησης, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και ούτω καθεξής. Όλα αυτά είναι σημεία δεδομένων που χρησιμοποιούνται από κυβερνήσεις και αποθηκεύονται σε κεντρικές βάσεις δεδομένων.

Ένας κακός ηθοποιός μπορεί δυνητικά να αποκτήσει ένα από αυτά τα έγγραφα και εκμεταλλευόμενος ορισμένα ελαττώματα ασφαλείας, κλέβει την ταυτότητά σας. Μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν την ταυτότητά σας για να κερδίσουν κάποιο οικονομικό πλεονέκτημα ή να λάβουν πίστωση στο όνομά σας. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα! Στην πραγματικότητα, πολλοί εγκληματίες κλέβουν επίσης την ταυτότητα ενός νεκρού για να διαπράξουν εγκλήματα και να ξεφύγουν από αυτό. Λοιπόν, αυτό είναι ένα από τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου που επιλύονται από το blockchain.

Πώς το Blockchain λύνει τα προβλήματα

Το Blockchain προσφέρει μια νέα λύση στο πρόβλημα. Σε μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα, έχετε πρόσβαση σε ιδιωτικό κλειδί και δημόσιο κλειδί. Το δημόσιο κλειδί διατίθεται στο κοινό.

Και λόγω της ανοιχτής, διαφανούς φύσης του blockchain, όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δημόσια αρχεία σας. Ωστόσο, προσφέρει συγκεκριμένη ασφάλεια καθώς κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ή να επεξεργαστεί τα δεδομένα σας.

Σε περίπτωση που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα ή να παράσχετε εξουσιοδότηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιδιωτικό σας κλειδί για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας. Είναι μια απλή μέθοδος, αλλά παρέχει μεγάλη ασφάλεια έναντι της περιορισμένης κλοπής ταυτότητας, όπως γίνεται σήμερα.

Ποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Blockchain για αυτόν τον σκοπό?

Ένας τόνος νέων startup Blockchain εμφανίστηκε γύρω από τη διαχείριση ταυτότητας. Εδώ είναι μερικά αξιοσημείωτα:

Validate ID: Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία Blockchain για την παροχή λύσεων ψηφιακής ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας ηλεκτρονικής υπογραφής. Η υπηρεσία τους προσπαθεί να παρέχει απλές και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν επίσης υψηλού επιπέδου ασφάλεια.

Νέα τράπεζα: Το NewBanking επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις ταυτότητές τους μέσω του διαδικτύου χωρίς να ανησυχούν για απώλεια ή θυσία των ευαίσθητων δεδομένων τους.

Σοβρίν: Η Sovrin προσφέρει το πρώτο δίκτυο αυτόνομης ταυτότητας (SSI) στον κόσμο.

Uport: Η Uport επιτρέπει στην επιχείρηση να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο οικοσύστημα και να προσφέρει στους πελάτες και τους συνεργάτες έναν τρόπο συναλλαγής με ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Blockchain για ψηφιακή ταυτότητα

5. Διαχείριση και προστασία δεδομένων ασθενών σε οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης

Το πρόβλημα: Τα τρέχοντα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιούν κεντρικά συστήματα για την καταγραφή και διαχείριση δεδομένων ασθενών. Αυτά μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλή και ενδέχεται να παραπλανηθούν.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις παραβίασης δεδομένων σε νοσοκομεία όπου κλέφθηκαν δεδομένα ασθενών όπως πληροφορίες πιστωτικών καρτών και αρχεία γονιδιωματικών δοκιμών. Στην πραγματικότητα, μεταξύ του 2009 και του 2017, περισσότερα από 176 εκατομμύρια αρχεία ασθενών διακυβεύτηκαν λόγω παραβιάσεων δεδομένων.

Επιπλέον, η τρέχουσα κατάσταση της ενδονοσοκομειακής επικοινωνίας των δεδομένων των ασθενών είναι ένα πλήρες χάος. Πολλές φορές οι ασθενείς επιλέγουν να αλλάξουν νοσοκομεία. Μερικές φορές, λόγω καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, εισάγονται σε νοσοκομεία σε διαφορετικό δίκτυο.

Τώρα, δεδομένου ότι το τρέχον σύστημα δεν διευκολύνει τη γρήγορη και εύκολη ανταλλαγή αρχείων ασθενών από τον πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αναγκάζονται τώρα να δημιουργήσουν ένα νέο ιατρικό αρχείο, το οποίο είναι απώλεια χρόνου και χρημάτων.

Πώς το Blockchain λύνει τα προβλήματα

Το Blockchain μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα αποκεντρωμένο αρχείο καταγραφής δεδομένων ασθενών που να είναι διαφανές και δημόσιο για πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία. Επιπλέον, δεν υπάρχει τρόπος αλλοίωσης των δεδομένων, επομένως επιλύεται όλο το πρόβλημα της ενδοκοινοτικής επικοινωνίας.

Στη συνέχεια έρχεται η ασφάλεια. Παρά το γεγονός ότι είναι διαφανές και δημόσιο, το blockchain μπορεί επίσης να διατηρήσει τα δεδομένα σας απόρρητα αποκρύπτοντας την ταυτότητά σας με ασφαλείς κωδικούς που θα προστατεύουν όλα τα ευαίσθητα δεδομένα σας. Εάν και ακόμη και απαραίτητο, πρέπει να δώσετε ένα ιδιωτικό κλειδί και μόνο τότε θα είναι προσβάσιμες οι πληροφορίες.

Ποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Blockchain για αυτόν τον σκοπό?

Πολλές εταιρείες υιοθετούν blockchain στον τομέα της υγείας για να παρέχουν καλύτερη διαχείριση και ασφάλεια για τα δεδομένα των ασθενών. Εδώ είναι μερικά αξιοσημείωτα ονόματα:

BurstIQ: Η εταιρεία παρέχει λύσεις Blockchain για να βοηθήσει τις εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης να διαχειρίζονται τεράστια ποσά δεδομένων ασθενών με ασφάλεια και ασφάλεια.

Ιατρική αλυσίδα: Βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας των αρχείων υγείας. Οι γιατροί, τα νοσοκομεία και τα εργαστήρια μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για τον ασθενή, αλλά η ταυτότητα του ασθενούς παραμένει ασφαλής και προστατευμένη από εξωτερικές πηγές.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

6. Ψηφιακά πνευματικά δικαιώματα και πειρατεία

Το πρόβλημα: Γνωρίζατε ότι η αμερικανική βιομηχανία κινηματογράφου και τηλεόρασης υπέστη απώλεια περίπου 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων; Μεγάλα σπίτια μέσων όπως η Sony και άλλοι αγωνίζονται συνεχώς νομικούς πολέμους ενάντια στην πειρατεία και την παράνομη διανομή μέσων.

Αλλά γιατί αυτές οι βιομηχανίες υποφέρουν τόσο πολύ?

Λοιπόν, θα εκπλαγείτε όταν μαθαίνετε ότι οι βιομηχανίες μέσων, ειδικά η βιομηχανία μουσικής, εξακολουθούν να διατηρούν τα παλαιά συστήματα και τα επιχειρηματικά μοντέλα που ήταν σχετικά πίσω όταν ήταν δημοφιλής η έντυπη μορφή. Το σύστημα δεν είναι ικανό στον κόσμο του Διαδικτύου.

Αυτός είναι ο λόγος που μερικοί επιλεγμένοι παίκτες έχουν αγκαλιάσει αυτήν την τάση ψηφιοποίησης και κυριαρχούν επί του παρόντος στην αγορά ροής.

Πώς το Blockchain λύνει τα προβλήματα

Το Blockchain μπορεί να βοηθήσει τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς να ψηφιοποιήσουν τα μεταδεδομένα του περιεχομένου τους, όπως χρονικές σημάνσεις και δικαιώματα IP (πνευματική ιδιοκτησία) σε αμετάβλητα καθολικά.

Τώρα, ο δημιουργός μπορεί να θέσει με ασφάλεια το περιεχόμενό του σε μια ανοιχτή δημόσια αγορά, αλλά αμέσως γνωρίζει μόλις προκύψει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και, ως εκ τούτου, να κινήσει νομική διαδικασία.

Επιπλέον, το blockchain μπορεί να καταγράφει κάθε φορά που το περιεχόμενο αποκτά πρόσβαση ή χρησιμοποιείται. Αυτό δημιουργεί ένα είδος διαφανούς παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, το οποίο ανοίγει επίσης τη δυνατότητα για μηχανισμούς τιμολόγησης βάσει κατανάλωσης, οι οποίοι θα είναι καλύτεροι για τον καταναλωτή.

Όσον αφορά τις συναλλαγές, μπορούν να δημιουργηθούν έξυπνες συμβάσεις για την παροχή διευκολύνσεων μικροπληρωμής μεταξύ του καταναλωτή και του δημιουργού.

Ποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Blockchain για αυτόν τον σκοπό?

Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του κλάδου που συμμετέχουν ενεργά στην ιδέα του blockchain για DRM θα ήταν η Sony.

Δείτε τις κορυφαίες 50 εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

7. Κυβερνητικά συστήματα και δημόσιοι τομείς

Το πρόβλημα: Οι περισσότερες από τις τοπικές κυβερνήσεις και τους δημόσιους τομείς παγκοσμίως βασίζονται σε παλαιές μεθόδους και συστήματα για όλες τις διαδικασίες τους, οι οποίες είναι αργές, ακριβές και προσφέρουν χώρο για διαφθορά.

Για παράδειγμα, οι εσωτερικές παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να καταστήσουν ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με κυβερνήσεις σε υψηλό κίνδυνο. Στη συνέχεια, υπάρχει η περίπτωση για τις διαδικασίες έντασης εργασίας, οι οποίες απαιτούν πολύ χρόνο και αυξάνουν επίσης το κόστος.

Επιπλέον, ως κεντρικό σύστημα, δημιουργεί χώρο για πολλές κακοποιήσεις και διαφθορά από μέσα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη δυσπιστία μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού της, η οποία συνήθως μεταφράζεται σε ακόμη περισσότερα προβλήματα στην πολιτεία.

Πώς το Blockchain λύνει τα προβλήματα

Πρώτα απ ‘όλα, τα κυβερνητικά μοντέλα που βασίζονται σε Blockchain επιτρέπουν στις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τα άτομα να μοιράζονται με ασφάλεια πόρους εντός του κατανεμημένου καθολικού με πλήρη σιγουριά. Δεδομένου ότι η δομή είναι αμετάβλητη, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για απάτη ή χειραγώγηση δεδομένων.

Δεύτερον, ακολουθώντας την αποκεντρωμένη φύση του blockchain, καθιστά τις κυβερνητικές επιχειρήσεις πιο διαφανείς, ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα.

Τέλος, χρησιμοποιώντας έξυπνες συμβάσεις, πολλές εργασίες υψηλής έντασης εργασίας μπορούν να αυτοματοποιηθούν, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη διαδικασία, συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου και του κόστους.

Ποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Blockchain για αυτόν τον σκοπό?

Το Ντουμπάι θα είναι μια από τις πρώτες πόλεις στον κόσμο που θα εφαρμόσει την πολιτική blockchain. Αυτό θα επιτρέψει στην κυβέρνησή τους να διευκολύνει τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας blockchain, όπου είναι δυνατόν.

Διαβάστε περισσότερα: 6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

8. Χρηματοδότηση και συγκέντρωση χρημάτων

Το πρόβλημα: Το Crowdfunding γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, καθώς οι επιχειρήσεις και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να συγκεντρώσουν κεφάλαια με σχετικά φθηνό και απλό τρόπο. Ήταν επίσης και εξακολουθεί να είναι η κύρια μορφή συγκέντρωσης χρημάτων για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Αλλά με αυτό που λέγεται, οι πλατφόρμες Crowdfunding μαστίζονται από πολλά προβλήματα που ξεκινούν από την κατάχρηση των επενδυτών, τις ανησυχίες για την ασφάλεια και ακόμη και τις παράνομες συναλλαγές. Όλα αυτά δημιουργούν φόβο στο μυαλό των επενδυτών, απομακρύνοντάς τους από πλατφόρμες crowdfunding.

Ως εκ τούτου, τόσο οι οργανισμοί, όσο και οι επενδυτές, αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του πώς λειτουργούν τα πράγματα αυτήν τη στιγμή.

Πώς το Blockchain λύνει τα προβλήματα

Τα συστήματα που βασίζονται σε blockchain επιτρέπουν τίτλους ή αρχικό crowdfunding. Στην ουσία, είναι παρόμοιο με τις δημόσιες προσφορές όπου μια εταιρεία ή μια νεοσύστατη εταιρεία θα εκδώσει μάρκες που θα λειτουργούν ως μερίδιο της εταιρείας, αλλά χωρίς ανταλλαγή μετοχών.

Ένας χρήστης μπορεί να αγοράσει τα διακριτικά χρησιμοποιώντας νομίσματα fiat όπως το USD και ως εκ τούτου υποστηρίζει την εκκίνηση ή την εταιρεία.

Ποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Blockchain για αυτόν τον σκοπό?

Μέχρι τώρα, κυριολεκτικά, εκατοντάδες εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει τίτλους για τις ανάγκες συγκέντρωσης κεφαλαίων. Η Petro είναι μακράν η πιο επιτυχημένη ομάδα, συγκεντρώνοντας πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία της.

Διαβάστε επίσης: 10+ Πρέπει να γνωρίζετε περιπτώσεις χρήσης Blockchain για επιχειρήσεις

9. Ακίνητη περιουσία

Το πρόβλημα: Η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς ακινήτων είναι ένα περίπλοκο χάος. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα νέο σπίτι, τότε δεν αρκεί απλώς να έχετε τα χρήματα για να αγοράσετε τη γη.

Πρόκειται για μια μακρά και κουραστική διαδικασία που θα περιλαμβάνει πολλά χαρτιά, ελέγχους ιστορικού και πολλούς μεσάζοντες. Περιττό να πούμε, αυτό θα απαιτήσει περισσότερα χρήματα, αλλά είναι επίσης μια αγχωτική διαδικασία που θα καταναλώσει πολύ χρόνο.

Και τότε υπάρχει ο φόβος της απάτης πωλητή – όπου κάποιος πουλά ένα ακίνητο που δεν είναι δικό του, για να ξεκινήσετε.

Πώς το Blockchain λύνει τα προβλήματα

Λοιπόν, μπορείτε να ψηφιοποιήσετε τα ακίνητα και τα ακίνητα σας και να τα αποθηκεύσετε σε ένα blockchain. Αυτό το καθιστά αμετάβλητο, επομένως δεν μπορεί να παραβιαστεί. Επιπλέον, κάθε επόμενη συναλλαγή αποθηκεύεται για μελλοντικές αναφορές.

Όλα αυτά καθιστούν αδύνατο για ένα άτομο να εξαπατήσει και να πουλήσει το ακίνητό σας που δεν είναι δικό του. Παρομοίως, όταν έχετε μια ιδιοκτησία, καταγράφεται εκεί στο blockchain και δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να απορριφθεί.

Επιπλέον, με την αποκεντρωμένη φύση του blockchain σε συνδυασμό με τη χρήση έξυπνων συμβάσεων, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις περισσότερες από τις χρονοβόρες νομιμότητες και να απλοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία.

Ποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Blockchain για αυτόν τον σκοπό?

Επί του παρόντος, πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις και εταιρείες αξιοποιούν το blockchain για να φέρουν επανάσταση στην αγορά ακινήτων. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Propy: Είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγαν τη χρήση έξυπνων συμβολαίων στην αγορά και πώληση ακινήτων. Η πρώτη συναλλαγή που έγινε με το σύστημά τους ήταν ένα διαμέρισμα 60.000 $ στην Ουκρανία.

PropertyClub: Πρόκειται για μια εκκίνηση που βασίζεται στη Νέα Υόρκη και προσφέρει μια πλατφόρμα που βασίζεται σε blockchain όπου οι άνθρωποι μπορούν να αγοράζουν, να πωλούν και να επενδύουν σε ακίνητα, αξιοποιώντας έξυπνα συμβόλαια.

Είστε περίεργοι για τον αντίκτυπο του blockchain στα ακίνητα; Ανατρέξτε στον οδηγό μας για το blockchain για ακίνητα αυτή τη στιγμή!

10. Αθλητισμός και ESports

Το πρόβλημα: Ο κλάδος του αθλητισμού και του αθλητισμού ακολουθεί μια προσέγγιση παλιού σχολείου για τη δημιουργία εσόδων. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία καμπανιών για την πώληση εισιτηρίων εκδηλώσεων, τη δημιουργία συνδρομών καναλιού για την εμφάνιση ενός ζωντανού παιχνιδιού και ούτω καθεξής.

Αν και το μοντέλο λειτουργεί, δεν είναι βελτιστοποιημένο. Για παράδειγμα, δεν ενθαρρύνει τους θεατές για την αφοσίωσή τους, κάτι που μπορεί να προσελκύσει περισσότερη προσοχή στα αθλήματα και στα σπορ. Επιπλέον, το crowdfunding είναι λίγο σπάνιο σε αυτόν τον κλάδο, αλλά έχει τεράστιες υποσχέσεις για να επιτρέψει στους αθλητές να δημιουργήσουν εισόδημα βάσει επιδόσεων.

Όλα αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν εύκολα εισάγοντας το blockchain στην αγορά.

Πώς το Blockchain λύνει τα προβλήματα

Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, το blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων μοντέλων εσόδων συμβολίζοντας ομάδες και εισάγοντας προγράμματα αφοσίωσης. Επιτρέπει επίσης τη δημιουργία νέων αγορών όπου οι άνθρωποι μπορούν να ξεκινήσουν να στοιχηματίζουν στις αγαπημένες τους ομάδες.

Ομοίως, μεμονωμένοι αθλητές μπορούν να δημιουργήσουν επιλογές crowdfunding αξιοποιώντας έξυπνα συμβόλαια για να αρχίσουν να κερδίζουν χρήματα για να προσφέρουν καλύτερη απόδοση.

Ένα σύστημα που βασίζεται σε blockchain μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην παρακολούθηση της αφοσίωσης και της αλληλεπίδρασης των χρηστών, η οποία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία προγραμμάτων κινήτρων για την προώθηση ακόμη περισσότερης αλληλεπίδρασης και αφοσίωσης κοινού.

Ποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Blockchain για αυτόν τον σκοπό?

Ένα πλήθος εταιρειών και νεοσύστατων εταιρειών αρχίζουν να εφαρμόζουν blockchain για να βοηθήσουν στην επανάσταση του μέλλοντος των αθλημάτων και των esports. Μερικές αξιότιμες αναφορές θα ήταν:

SportyCo: Η εταιρεία προσφέρει χορηγίες κρυπτογράφησης για αθλητές.

Παίκτες: Η εταιρεία συμβάλλει στην αναγνώριση παικτών για την προώθηση της συμμετοχής των θαυμαστών.

Είστε περίεργοι για τον αντίκτυπο του blockchain στην ασφάλιση; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το blockchain στην ασφάλιση αυτή τη στιγμή!

Τυλίγοντας

Έτσι, αυτή ήταν η γρήγορη ματιά μας σε μερικά από τα σημερινά προβλήματα σε διάφορους κλάδους της βιομηχανίας και πώς η τεχνολογία Blockchain μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτών των ζητημάτων. Έχουμε επίσης συμπεριλάβει μερικές αναφορές τρεχουσών εταιρειών και νεοσύστατων επιχειρήσεων που υιοθετούν την τεχνολογία για να ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον.

Ελπίζουμε ότι αυτή η ανάγνωση σας βοήθησε να αναπτύξετε μια καλύτερη κατανόηση και εκτίμηση για το blockchain. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να έχετε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με κάποια άλλα προβλήματα που λύνει το blockchain και πώς το κάνει, τότε ρίξτε μια ματιά στο δωρεάν μάθημα blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me