Blockchain σε λιανικό εμπόριο: Χρησιμοποιήστε θήκες και πιθανές εφαρμογές

Το Blockchain μπορεί να προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για τις βιομηχανίες λιανικής. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο ρόλο του blockchain στη βιομηχανία λιανικής.

Οι βιομηχανίες λιανικής σημείωσαν άνθηση ακόμη και πέρυσι πριν η πανδημία έπληξε τον κόσμο. Παρόλο που πολλές εταιρείες λιανικής προσφέρουν διαδικτυακές αγορές, τα κύρια έσοδα προέρχονται από τα φυσικά καταστήματά τους. Ωστόσο, μετά την πανδημία, οι λιανοπωλητές αντιμετώπισαν ορισμένα σημαντικά ζητήματα όπως η διατήρηση της αλυσίδας εφοδιασμού, η πώληση προϊόντων, το άνοιγμα καταστημάτων και η διατήρηση όλων των πελατών και των εργαζομένων ασφαλή.

Ωστόσο, όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν αυτή η βιομηχανία ακολούθησε την τεχνολογία blockchain από την αρχή. Στην πραγματικότητα, η αξιοπιστία, η βιωσιμότητα και η ποιότητα της παρακολούθησης και της βοήθειας στις διαδικασίες διαχείρισης του blockchain μπορούν να προσφέρουν στις βιομηχανίες λιανικής την απόλυτη ψηφιοποίηση που χρειάζονται.

Λοιπόν, πρόκειται για τις βιομηχανίες λιανικής χρόνου που επικεντρώθηκαν περισσότερο στο blockchain και άρχισαν να την ενσωματώνουν στα παλαιά τους συστήματα. Επομένως, σε αυτόν τον οδηγό, θα καλύψουμε γιατί η λιανική βιομηχανία χρειάζεται blockchain και πώς το blockchain μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.

Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Blockchain σε λιανικό εμπόριο: Χρειάζεται πραγματικά αυτή η βιομηχανία Blockchain?

Είναι φυσιολογικό να αναρωτιόμαστε αν αυτή η βιομηχανία χρειάζεται πραγματικά blockchain ή όχι. Στην πραγματικότητα, ο τομέας του λιανικού εμπορίου φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά σε σύγκριση με άλλους τομείς. Ωστόσο, αυτή η βιομηχανία ασχολείται με πολλά εσωτερικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν νωρίτερα από αργότερα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτή η βιομηχανία χρειάζεται μια αλλαγή όπως ένα blockchain αυτή τη στιγμή. Ας δούμε τα πιθανά ζητήματα.

blockchain στη λιανική αγορά

Αλλαγή προσδοκιών καταναλωτή

Η λιανική βιομηχανία πρέπει να ασχοληθεί με πολλά ασταθή στοιχεία, και ένα από αυτά είναι οι προσδοκίες των καταναλωτών. Στην πραγματικότητα, οι προσδοκίες των καταναλωτών φαίνεται να αλλάζουν αρκετά γρήγορα, κάτι που είναι δύσκολο να τηρηθεί. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία στο παιχνίδι, αλλάζοντας τις προτιμήσεις των καταναλωτών μια μέρα στην άλλη. Για παράδειγμα, ένα καλό μέρος του καταναλωτή μπορεί να λατρεύει ένα προϊόν σήμερα, ακριβώς την επόμενη μέρα, μπορεί να έχει διαφορετικές σκέψεις και μερικοί μπορεί να μην τους αρέσουν πλέον το προϊόν.

Αλλαγές σεζόν, περιπτώσεις, διακοπές, τάσεις είναι μερικοί από τους κρίσιμους παράγοντες σε αυτό. Επομένως, η βιομηχανία λιανικής πρέπει να είναι αρκετά έξυπνη για να κατανοήσει όλες αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο, οι ακριβείς προβλέψεις δεν είναι ακόμη δυνατές μέχρι σήμερα.

Κακή συντήρηση πιστότητας πελατών

Για να δημιουργήσετε καλή αφοσίωση στην επωνυμία, πρέπει να έχετε μια καλή εμπειρία πελατών. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο εξέχοντα ζητήματα των εμπόρων λιανικής είναι η πρακτική της απώλειας των παλαιών πελατών τους, πιστεύοντας ότι μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα. Γνωρίζουμε ότι οι συναλλαγές με τους καταναλωτές μπορεί να γίνουν δύσκολες κατά καιρούς. Αλλά η πρακτική της απελευθέρωσης μπορεί να επιστρέψει μόνο για να σας στοιχειώσει αργότερα.


Για παράδειγμα, εάν διατηρήσετε αυτήν τη νοοτροπία, τότε θα δυσκολευτείτε να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας. Παρόλο που οι προωθήσεις ή οι προσφορές πώλησης ή οι ειδικές εκπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν τους παλιούς πελάτες σας να νιώθουν ότι θέλουν, δεν είναι αρκετό αυτή τη στιγμή, γιατί τις περισσότερες φορές, οι λιανοπωλητές δεν παρέχουν εξατομικευμένες προσφορές.

Αναποτελεσματική εσωτερική επικοινωνία

Αυτό ταιριάζει περισσότερο στις μεγάλες εταιρείες λιανικής καθώς φαίνεται να έχουν πολλά τμήματα. Επομένως, η διατήρηση αυτού του μεγάλου διαχωρισμού ταυτόχρονα είναι δαπανηρή και περίπλοκη. Επομένως, η απλή πολυπλοκότητα της διαχείρισης και λειτουργίας αυτών των τμημάτων μέσω της εσωτερικής επικοινωνίας μπορεί να μην είναι δυνατή μερικές φορές.

Ως αποτέλεσμα, η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τμημάτων μπορεί να διαταράξει την επιχειρηματική διαδικασία μαζί με τη μείωση της ικανοποίησης των καταναλωτών. Χωρίς κατάλληλο σύστημα για την αυτοματοποίηση αυτών των επικοινωνιών, δεν υπάρχει κατάλληλος τρόπος για να διατηρηθεί αυτό το πρόβλημα. Επομένως, χρειάζονται βοήθεια από τεχνολογίες.

Χωρίς χρήση προηγμένων τεχνολογιών

Λοιπόν, πολλές τεχνολογίες κατασκευάζονται ειδικά για ορισμένες επιχειρήσεις και μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση επιπλέον πλεονεκτημάτων, εάν χρησιμοποιούνται σωστά. Ωστόσο, οι εταιρείες λιανικής υποχωρούν εντελώς από αυτήν την τάση. Ακόμα και μέχρι σήμερα, πολλοί λιανοπωλητές δεν έχουν καν παρουσία στο διαδίκτυο. Επομένως, υστερούν δραστικά.

Στην πραγματικότητα, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την παλιά μέθοδο που έληξε πριν από πολύ καιρό. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, οι λιανοπωλητές θεωρούν ότι η χρήση της τεχνολογίας είναι δύσκολη εργασία και δεν έχουν τη δυνατότητα να την χρησιμοποιήσουν σωστά.

Και πάλι, ορισμένες εταιρείες λιανικής λαμβάνουν λανθασμένες αποφάσεις για να επιλέξουν την τεχνολογία που χρειάζονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματικότητα και σπατάλη χρημάτων ως λύση που δημιουργείται για άλλες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να προσφέρουν το ίδιο όφελος στη λιανική.

Εξερευνήστε περισσότερα παρόμοια θέματα:Η σημασία του Blockchain στον ασφαλιστικό κλάδο

Κακή σύγχρονη στρατηγική μάρκετινγκ

Ναι, πολλές εταιρείες λιανικής μεταβαίνουν αργά στον τομέα του διαδικτυακού μάρκετινγκ. Όμως, η έλλειψη κατάλληλης βάσης γνώσεων για το αντικείμενο τους κάνει να καταλήξουν να επενδύουν πολλά χρήματα με σχεδόν καθόλου αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε να μείνετε μόνο στο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαθέσετε τα προϊόντα σας στους πελάτες.

Επιπλέον, οι πελάτες αγαπούν τις προσωπικές τους επωνυμίες. Επομένως, αν δεν τους προσφέρετε αυτήν τη δυνατότητα, ενδέχεται σύντομα να χάσουν το ενδιαφέρον τους για την επωνυμία σας. Και πάλι, οι εταιρείες λιανικής μπορούν μερικές φορές να εμπορεύονται τα προϊόντα υπερβολικά, γεγονός που αυξάνει τη δυσαρέσκεια των πελατών.

Απάτη και πλαστά προϊόντα

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα αυτού του κλάδου είναι η αυξανόμενη ποσότητα δόλιων δραστηριοτήτων και παραποιημένων προϊόντων. Όχι μόνο υπάρχουν πάρα πολλά πλαστά προϊόντα στην αγορά που καταστρέφουν τη φήμη που δημιουργούν οι εταιρείες λιανικής, αλλά και οι δραστηριότητες εσωτερικής απάτης επηρεάζουν επίσης τα έσοδα..

Στην πραγματικότητα, τα πλαστά προϊόντα γίνονται όλο και πιο δύσκολο να εντοπιστούν, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη δυσαρέσκεια των καταναλωτών. Χωρίς να αντιμετωπίσει σωστά το ζήτημα, τόσο ο πελάτης όσο και ο λιανοπωλητής θα συνεχίσουν να χάνουν τα πολύτιμα χρήματά τους. Έτσι, οι εταιρείες λιανικής πρέπει να λύσουν αυτό το ζήτημα όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Cyber ​​Hacks

Ο αυξανόμενος αριθμός hacks στον κυβερνοχώρο είναι ένα άλλο εμπόδιο για τις εταιρείες λιανικής. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες εταιρείες λιανικής χρησιμοποιούν ένα τυπικό μοντέλο δικτύωσης πελάτη-διακομιστή, το οποίο είναι αρκετά ευάλωτο, ειλικρινά. Επομένως, είναι σχεδόν εύκολο να κάνετε hack στους διακομιστές και να κλέψετε σημαντικά δεδομένα. Επιπλέον, καθώς κάθε εταιρεία λιανικής διατηρεί δεδομένα για τους πελάτες της, είναι πολύ εύκολο να χειριστείτε αυτά τα δεδομένα και να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή του τραπεζικού λογαριασμού τους. Αυτό μπορεί γρήγορα να γίνει μια τεράστια παραβίαση ασφάλειας που οδηγεί σε απώλεια πολλών εσόδων. Επιπλέον, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να σας εμπιστεύονται τα δεδομένα τους, κάτι που δεν είναι καλή εντύπωση για την επωνυμία σας.

Πληθωρισμός λιανικής τιμής

Οι καταναλωτές πρέπει να πληρώνουν όλο και περισσότερο στις μέρες μας, για τα καθημερινά είδη διαβίωσής τους. Έτσι, τείνουν να έχουν λιγότερα χρήματα που εξοικονομούνται για τον προϋπολογισμό οποιωνδήποτε ειδών πολυτελείας. Ωστόσο, οι τιμές λιανικής και οι μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών αποθαρρύνουν μόνο έναν πελάτη να ξοδέψει χρήματα. Έτσι, οι λιανοπωλητές πρέπει να προσφέρουν ειδικές προσφορές ή εκπτώσεις για να προσελκύσουν τους καταναλωτές να αγοράσουν τα προϊόντα.

Ωστόσο, οι εταιρείες λιανικής δεν μπορούν ακόμη να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος αυτή τη στιγμή. Μα γιατί? Λοιπόν, η έλλειψη κατάλληλου αυτοματισμού και προγραμματισμού μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κόστος κατασκευής, γεγονός που αυξάνει και τις τιμές λιανικής.

Έτσι, η διατήρηση ενός ποσοστού υψηλότερου από τις προσδοκίες των καταναλωτών δεν είναι καλή στρατηγική εάν θέλετε να κλιμακώσετε.

Εγγραφείτε τώρα:Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Ποια είναι τα οφέλη του Blockchain στο λιανικό εμπόριο?

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση του blockchain στο λιανικό εμπόριο. Μερικά από αυτά τα οφέλη είναι αποκλειστικά και είναι δυνατά μόνο εάν ο κλάδος αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία. Ωστόσο, με τη βοήθεια του blockchain, αυτή η βιομηχανία μπορεί σύντομα να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια σε χρόνο μηδέν. Ας δούμε ποια είναι τα οφέλη –

Σωστή διαχείριση αποθέματος

Όπως γνωρίζετε ήδη, οι εταιρείες λιανικής χρειάζονται σωστή διαχείριση αποθεμάτων εάν θέλουν να αυξήσουν τη συνολική τους αποτελεσματικότητα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία πτώση που συνοδεύει. Οι εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν μόνο επειδή η διαχείριση αποθεμάτων θα τους βοηθήσει να παρακολουθούν τα προϊόντα και τις ημερομηνίες λήξης τους και τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Το Blockchain στη λιανική αγορά μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν τα αποθέματά τους πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, θα τους εξοικονομήσει πολλά χρήματα, καθώς μπορεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία της έλλειψης προϊόντων ή του πλεονάσματος προϊόντων με βάση τη ζήτηση των καταναλωτών σε πραγματικό χρόνο. Πιστεύουμε ότι είναι μια εξαιρετική περίπτωση χρήσης για τη βιομηχανία λιανικής.

Χρήση του Crypto ως μέθοδος πληρωμής

Μια άλλη εξαιρετική χρήση του blockchain στη λιανική αγορά είναι οι μέθοδοι πληρωμής κρυπτογράφησης. Όπως ήδη γνωρίζετε, οι αγορές κρυπτογράφησης αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι διαφορετικές χώρες είναι πρόθυμες να εργαστούν σε ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας, η οποία είναι ουσιαστικά μια κρυπτογραφική έκδοση των χρημάτων fiat.

Έτσι, φαίνεται ότι τα κρυπτονομίσματα θα γίνουν τα χρήματα του μέλλοντος. Εδώ, οι εταιρείες λιανικής μπορούν να μείνουν ένα βήμα μπροστά χρησιμοποιώντας την ήδη υπάρχουσα κρυπτογράφηση ως επίσημη πληρωμή για τα προϊόντα. Στην πραγματικότητα, είναι μια καλή στρατηγική να διεγείρουν τους καταναλωτές και να τους βοηθούν να πληρώνουν για το προϊόν χρησιμοποιώντας ασφαλές και ψηφιακό χρήμα με διαφανή τρόπο.

Καλύτερη διαχείριση ταυτότητας πελατών

Όπως γνωρίζετε ήδη, οι περισσότερες εταιρείες λιανικής χρησιμοποιούν ένα τυπικό μοντέλο δικτύωσης πελάτη-διακομιστή, το οποίο είναι αρκετά ευάλωτο. Επομένως, είναι πολύ εύκολο να χειριστείτε αυτά τα δεδομένα και να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ή του τραπεζικού λογαριασμού. Πρόκειται για μαζική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και σαφή παραβίαση του κρατικού δικαίου.

Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το blockchain στη λιανική αγορά για να εξασφαλίσουν τα δεδομένα που σχετίζονται με τον πελάτη. Στην πραγματικότητα, μπορούν να προσφέρουν διαδικασίες ελέγχου ταυτότητας στο σύστημα και να αποθηκεύουν όλες τις πληροφορίες στον αμετάβλητο χώρο αποθήκευσης. Έτσι, ο πελάτης θα έχει πρόσβαση μόνο στις πληροφορίες του και κανένας τρίτος δεν μπορεί να παραβιάσει το δίκτυο και να κάνει κατάχρηση αυτών των πληροφοριών.

Το Blockchain μπορεί να προσφέρει οφέλη για σχεδόν κάθε κλάδο. Δείτε τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain τώρα!

Βελτιστοποίηση του φόρου λιανικών πωλήσεων

Ένα άλλο από τα οφέλη του blockchain στο λιανικό εμπόριο είναι η διαδικασία εξορθολογισμού του φόρου λιανικών πωλήσεων. Στην πραγματικότητα, κάθε χρόνο, κάθε εταιρεία λιανικής πρέπει να καταβάλλει φόρους βάσει των πωλήσεών τους. Ωστόσο, πολλοί τείνουν να αποφεύγουν την πληρωμή αυτού του φόρου, που ανέρχεται σε 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια! Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της φοροαποφυγής συμβαίνει για τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής. Εάν συνεχιστεί, οι εταιρείες μπορούν ακόμη και να τους επιβληθούν κατηγορίες κακουργίας για αυτό.

Επομένως, για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, η αυτοματοποιημένη είσπραξη φόρου πωλήσεων βάσει βάσης blockchain μπορεί να συμβάλει στη συλλογή των φόρων με βάση τον αριθμό των πωλήσεων ή των κερδών που πραγματοποίησαν. Επιπλέον, οι έμποροι λιανικής μπορούν να ανεβάσουν τα έγγραφά τους, τα οποία θα υποβληθούν σε σωστή επαλήθευση στο δίκτυο. Αυτός είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος για να πληρώσετε τον φόρο σε εύθετο χρόνο και να αποφύγετε τυχόν νομικά ζητήματα.

Πρόληψη απομιμήσεων και απάτης

Ένα άλλο από τα οφέλη του blockchain στο λιανικό εμπόριο είναι η πρόληψη της απάτης και των πλαστών προϊόντων. Στην πραγματικότητα, ακριβώς λόγω της απάτης, η βιομηχανία λιανικής έχασε 62 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Επιπλέον, οι εταιρείες λιανικής υψηλού επιπέδου έχασαν σχεδόν το 30% των κερδών τους λόγω της επιεικής πολιτικής επιστροφής και των υψηλών περιθωρίων. Αλλά το ζήτημα δεν είναι η απώλεια, αλλά η ζημιά που λαμβάνει η μάρκα από τη διατήρηση πλαστών προϊόντων προς πώληση.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain, οι λιανοπωλητές μπορούν να παρακολουθούν τα προϊόντα τους από τους κατασκευαστές και να διασφαλίζουν ότι λαμβάνουν το αυθεντικό προϊόν κάθε φορά. Πιο συγκεκριμένα, αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα πλαστά προϊόντα για πάντα.

Παροχή προϊόντων

Ένα άλλο από τα blockchain στις περιπτώσεις λιανικής χρήσης είναι το χαρακτηριστικό της προέλευσης των προϊόντων. Προς το παρόν, οι καταναλωτές είναι δύσπιστοι για όλα όσα αγοράζουν. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς μπορούν να περιμένουν περισσότερα όταν το πληρώνουν. Ωστόσο, οι εταιρείες λιανικής δεν μπορούν να προσφέρουν άλλη προέλευση εκτός από τη σφραγίδα στο δοχείο που λέει “κατασκευάζεται σε xxx”.

Έτσι, χρησιμοποιώντας το blockchain, οι εταιρείες μπορούν τελικά να προσφέρουν την προέλευση καθώς ο καταναλωτής μπορεί να παρακολουθεί ή να βλέπει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού ενός μεμονωμένου προϊόντος. Θα ξεκινήσει με τους προμηθευτές και θα τελειώσει με τον καταναλωτή που το αγόρασε. Θα παρέχει την προέλευση που θέλουν οι πελάτες τώρα και μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε ένα αυθεντικό προϊόν.

Χωρίς να έχετε κατά νου ένα σωστό επιχειρηματικό μοντέλο, είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το blockchain ως μόχλευση. Δείτε την απόλυτη στρατηγική υλοποίησης blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάπτυξη blockchain.

Προσφορά συμβολαίων προϊόντων

Η έλλειψη σωστής συντήρησης του καναλιού προμηθευτών εμποδίζει την ανάπτυξη αυτής της βιομηχανίας. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία πληρωμής των αποστολών απαιτεί πολύ χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της επαλήθευσης και της επεξεργασίας. Ωστόσο, αυτή η μακρά διαδικασία μπορεί να αποθαρρύνει πολλούς προμηθευτές από την αποστολή εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Επομένως, μπορεί να ισοδυναμεί με πολλές απώλειες και για τους λιανοπωλητές.

Ωστόσο, ένα από τα καλύτερα στοιχεία του blockchain σε περιπτώσεις λιανικής χρήσης είναι το έξυπνο συμβόλαιο. Στην πραγματικότητα, πολλές εταιρείες λιανικής μπορούν να χρησιμοποιούν έξυπνα συμβόλαια ως εγγύηση πληρωμής. Εδώ, μπορούν να προσφέρουν μια υπόσχεση πληρωμής που θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά για την επεξεργασία. Επομένως, οι προμηθευτές θα έχουν κίνητρα να εκπληρώσουν την αποστολή εντός της προθεσμίας.

Μείωση των Cyber ​​Hacks

Ένα άλλο από τα δημοφιλή blockchain σε περιπτώσεις λιανικής χρήσης είναι η άμυνα κατά των ηλεκτρονικών hacks. Όπως γνωρίζετε ήδη, η βιομηχανία λιανικής αντιμετωπίζει συχνά απειλές για την ασφάλεια. Επομένως, αυτό μπορεί γρήγορα να γίνει μια τεράστια παραβίαση ασφάλειας που οδηγεί σε απώλεια πολλών εσόδων. Επιπλέον, αυτό θα σημαίνει επίσης ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να εμπιστεύονται εταιρείες με τα δεδομένα τους, κάτι που δεν είναι καλή εντύπωση για την επωνυμία.

Αλλά με τη χρήση του blockchain εδώ, το σενάριο μπορεί να αλλάξει δραστικά. Καθώς το blockchain μπορεί να προσφέρει πρωτόκολλα υψηλής ασφάλειας για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων, δεν θα είναι πλέον δυνατή παραβίαση της ασφάλειας. Επομένως, το blockchain μπορεί να αρχίσει να αυξάνει τα έσοδα προστατεύοντας το δίκτυο από μια οντότητα τρίτου μέρους.

Έξυπνα προγράμματα αφοσίωσης

Το Blockchain σε ένα κατάστημα λιανικής μπορεί να βοηθήσει και στα προγράμματα αφοσίωσης. Προς το παρόν, πολλές εταιρείες λιανικής διαθέτουν προγράμματα αφοσίωσης που τους βοηθούν να συνδεθούν με ένα πολύ μεγαλύτερο πλήθος και να διατηρήσουν τους παλιούς καταναλωτές τους ευχαριστημένους με τις μάρκες τους. Υπάρχουν όμως και ανεπάρκειες στα προγράμματα πίστης. Τις περισσότερες φορές, προσφέρουν ασυνεπείς κανόνες που δεν επιτρέπουν στον καταναλωτή να πάρει τους πόντους ανταμοιβής.

Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, λόγω αναντιστοιχίας συστήματος, παρόλο που ένας καταναλωτής είναι επιλέξιμος για πόντους, ενδέχεται να μην το πάρει.

Αλλά με τα έξυπνα συμβόλαια του blockchain στο παιχνίδι, οι εταιρείες λιανικής μπορούν να αυτοματοποιήσουν ολόκληρη τη διαδικασία. Μπορούν απλώς να προ-προγραμματίσουν τους κανόνες σε ένα έξυπνο συμβόλαιο και όταν ένας πελάτης ακολουθήσει κάθε κανόνα, παίρνει αυτόματα τους πόντους.

Συναλλαγές από άτομο σε έμπορο

Αυτό είναι ένα μάλλον δροσερό χαρακτηριστικό του blockchain που τώρα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν πολλοί έμποροι λιανικής. Το Blockchain σε ένα κατάστημα λιανικής μπορεί να προσφέρει συναλλαγές σε εμπόρους. Στην πραγματικότητα, αυτό βοηθά και τα δύο μέρη να επωφεληθούν από τη διαδικασία πληρωμής. Ο πελάτης δεν χρειάζεται να επιβραδύνει επιπλέον χρεώσεις χρησιμοποιώντας άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες τρίτου μέρους και ο έμπορος μπορεί να επωφεληθεί από την άμεση λήψη της πληρωμής χωρίς να χρησιμοποιεί εφαρμογές τρίτων.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια συνεχή εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο μερών, το οποίο είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τις εταιρείες λιανικής.

Θέλετε να δείτε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης blockchain; Δείτε τις κορυφαίες 20+ περιπτώσεις χρήσης blockchain αυτή τη στιγμή!

Λιανικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain

Walmart

Η Walmart εργάζεται για blockchain σε λιανικές λύσεις για την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων. Για αυτό, χρησιμοποιούν Hyperledger Fabric. Προς το παρόν, συνεργάζονται με την IBM για να λάβουν την τεχνική υποστήριξη για τη λύση. Πιο συγκεκριμένα, ο γίγαντας λιανικής έχει ήδη εργαστεί σε δύο επιτυχημένα έργα δοκιμαστικής ανάλυσης χρησιμοποιώντας blockchain. Σύμφωνα με αυτούς, το blockchain μπορεί να τους βοηθήσει να διατηρήσουν την ποιότητα των τροφίμων και να αποφύγουν καταστροφικά αποτελέσματα.

Αμαζόνα

Η Amazon κάνει το καλύτερο από την τεχνολογία blockchain. Προς το παρόν, χρησιμοποιούν το blockchain στη διαφημιστική τους επιχείρηση. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι στην πραγματικότητα μια καλή χρήση των χαρακτηριστικών του blockchain, καθώς μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά την απόδοσή τους.

Εκτός από αυτό, πουλάνε προϊόντα blockchain όπως το blockchain ως υπηρεσία όπου προσφέρουν ανάπτυξη δικτύου με βάση τις ανάγκες του πελάτη.

Άλιμπαμπα

Η Alibaba εργάζεται επίσης σε blockchain σε λύσεις λιανικής. Η εταιρεία χρησιμοποιεί blockchain για να αυξήσει την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων της. Επιπλέον, έχουν ήδη δημιουργήσει μια διασυνοριακή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου με το όνομα Kaola με βάση το blockchain. Εν πάση περιπτώσει, αυτή η πλατφόρμα θα καταγράφει όλες τις εκτελωνίσεις, τις λεπτομέρειες της εφοδιαστικής και τις καταχωρίσεις προϊόντων. Επομένως, σχεδιάζουν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για την καταπολέμηση των παραποιημένων προϊόντων με έναν δισδιάστατο κώδικα.

Ahold Delhaize

Μια θυγατρική της Ahold Delhaize, Albert Heijn, εργάζεται σε blockchain σε λύσεις λιανικής για ψηφιοποίηση της διαδικασίας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στην πραγματικότητα, θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να μειώσουν τη διαδικασία γραφειοκρατίας και να αυτοματοποιήσουν ολόκληρη τη διαδικασία. Σύμφωνα με αυτούς, θέλουν να κάνουν την αλυσίδα εφοδιασμού τους καθαρή, ασφαλή και έξυπνη χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.

Carrefour

Ο Carrefour εντάχθηκε στον αγώνα blockchain πριν από πολύ καιρό. Εργάζονται επίσης σε εφαρμογές blockchain στο λιανικό εμπόριο για την παρακολούθηση των προϊόντων τους. Πιο συγκεκριμένα, τα καλά νέα είναι ότι η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν δραστικά μόλις μεταβούν στο blockchain. Η διαδικασία παρακολούθησης ήταν τεράστια επιτυχία στην Κίνα. Έτσι, θέλουν να το ενσωματώσουν και σε άλλες χώρες.

Aldi

Η Aldi χρησιμοποιεί το blockchain στο λιανικό εμπόριο για τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού τους. Προς το παρόν, χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να επικυρώσουν τις εταιρικές τους αγορές. Μαζί με το Verifish, παρακολουθούν βιολογικά και βιώσιμα ιρλανδικά θαλασσινά. Πιο συγκεκριμένα, η Verifish ανέπτυξε το έργο και η BIM υποστηρίζει τη λύση. Αν και το έργο θα εκτελεστεί για 12 μήνες, η εταιρεία θέλει να ολοκληρώσει το έργο εντός του 2021.

ΙΚΕΑ

Ποιος δεν γνωρίζει το όνομα του ΙΚΕΑ; Ωστόσο, θα χαρείτε να μάθετε ότι αυτή η εταιρεία εργάζεται επίσης σε εφαρμογές blockchain στον τομέα της λιανικής. Ιδιαίτερα το τμήμα της Ισλανδίας τους συμμετέχει σε εμπορικές διαδικασίες συναλλαγών χρησιμοποιώντας το Ethereum. Πιο συγκεκριμένα, η λύση προήλθε από το Tradeshift και χρησιμοποίησαν προγραμματιζόμενα μετρητά. Στην πραγματικότητα, αυτό καθιερώνει επίσης τη χρήση της CBDC σε παγκόσμια κλίμακα.

Οχάν

Η Auchan εργάζεται επίσης σε εφαρμογές blockchain σε βιομηχανίες λιανικής. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κυκλοφορήσει μια εφαρμογή ιχνηλασιμότητας τροφίμων χρησιμοποιώντας blockchain στη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σενεγάλη. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα προέλευσης, καθώς προσφέρουν στους καταναλωτές να παρακολουθούν τη ζωή του προϊόντος από τη σάρωση του κωδικού QR.

Το Home Depot

Το Home Depot είναι ένα άλλο γνωστό όνομα μεταξύ των εταιρειών λιανικής. Χρησιμοποιώντας το blockchain σε ένα κατάστημα λιανικής, θέλουν να εξαλείψουν οποιαδήποτε διαφωνία προμηθευτή που συμβαίνει λόγω κακής διαχείρισης. Πιο συγκεκριμένα, η διαφωνία μπορεί επίσης να φουσκώσει το απόθεμα, το οποίο δεν είναι αποτελεσματικό. Έτσι, το Home Depot εργάζεται σε μια πιλοτική λύση για να παρακολουθεί όλες τις αγορές από τους προμηθευτές και να διασφαλίζει ότι όλα διατηρούνται καλά.

Στόχος

Η Target χρησιμοποιεί το blockchain στο λιανικό εμπόριο για τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμη την κατάλληλη εφαρμογή του έργου, αλλά γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούν το πριονίδι Hyperledger για τη λύση. Αλλά αργότερα, προχώρησαν στο Hyperledger Grid, το οποίο τους βοήθησε να στοχεύσουν πιο αποτελεσματικά τον τομέα λιανικής.

Διαβάστε περισσότερα:Οι 50 κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain

Τελικές σκέψεις

Το Blockchain στο λιανικό εμπόριο μπορεί να αλλάξει πολλές πτυχές αυτού του τομέα. Αν και αυτός ο τομέας είναι ήδη αρκετά ισχυρός από μόνος του, εξακολουθεί να ασχολείται με πολλά ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα αργότερα στο μέλλον. Αλλά χρησιμοποιώντας το blockchain, αυτή η βιομηχανία μπορεί να ξεπεράσει όλες τις αδυναμίες και να εισαγάγει περισσότερα χαρακτηριστικά για τους καταναλωτές.

Εάν είστε στη βιομηχανία λιανικής, τότε ήρθε η ώρα να αγκαλιάσετε αυτήν την τεχνολογία και όλα τα οφέλη της. Κάθε αρχάριος που είναι περίεργος για την τεχνολογία blockchain μπορεί να δει το δωρεάν μάθημα blockchain και να ξεκινήσει το ταξίδι blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map