Η σημασία του Blockchain στην ασφαλιστική βιομηχανία

Σήμερα, η απόλυτη πολυπλοκότητα του ασφαλιστικού κλάδου δημιουργεί κάποια ορατά κενά, τα οποία μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν. Ωστόσο, η ικανότητα του blockchain να προσφέρει διαφάνεια, υψηλή ασφάλεια και αμετάβλητη αλλάζει το τοπίο. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς το blockchain μπορεί να γίνει αναστατωτική δύναμη στον ασφαλιστικό κλάδο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ασφάλιση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, ειδικά στον οικονομικό τομέα και την ευημερία των οικογενειών και των ατόμων. Στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου, διαφορετικοί τύποι ασφάλισης είναι επίσης βασικά γρανάζια. Κάθε χρόνο, αυτός ο τομέας ευθύνεται για έσοδα ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα ηλιοφάνεια και ουράνιο τόξο όταν πρόκειται για τον ασφαλιστικό κλάδο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες υστερούν όταν ο υπόλοιπος κόσμος ανεβαίνει προς μια νέα εποχή. Οι δόλιες δραστηριότητες, τα δαπανηρά ασφάλιστρα επηρεάζουν τη δημοτικότητα αυτής της βιομηχανίας.

Αλλά, το blockchain μπορεί να αλλάξει το σενάριο εδώ. Με το blockchain, ο ασφαλιστικός κλάδος αναμένεται να αυξηθεί από 64,5 εκατομμύρια $ σε 1,39 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το έτος 2023. Έτσι, αντί να βλέπει το blockchain ως εχθρό, η ασφαλιστική βιομηχανία μπορεί να αξιοποιήσει τον αποδιοργανωτικό χαρακτήρα αυτής της τεχνολογίας για να ανακτήσει τη δόξα της.

Έτσι, σε αυτόν τον οδηγό, θα επικεντρωθώ κυρίως στο πώς το blockchain μπορεί να διαταράξει αυτόν τον κλάδο και γιατί πρέπει να εφαρμόσετε το blockchain στην ασφάλιση.

Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα βασικών στοιχείων Blockchain

Contents

Blockchain In Insurance: Ποια είναι τα σημαντικότερα ζητήματα του ασφαλιστικού τομέα?

Ο ασφαλιστικός κλάδος σίγουρα δεν είναι τέλειος. Έτσι, εάν έχετε καριέρα σε αυτόν τον τομέα, θα παρατηρήσετε πώς οι παραδοσιακές ασφαλιστικές διαδικασίες είναι γεμάτες κενά και θέματα ασφάλειας. Ας δούμε τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζει αυτός ο τομέας αυτή τη στιγμή.

Περιορισμένη ανάπτυξη της αγοράς

Η ανάπτυξη της αγοράς κατά την τελευταία δεκαετία δεν ήταν τόσο μεγάλη για τον ασφαλιστικό κλάδο. Στην πραγματικότητα, το 2006, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 12,5%, αλλά μειώθηκε αργά σε 1% το 2010. Παρόλο που ανέκαμψε, εξακολουθεί να είναι αρκετά χαμηλός.

Στην πραγματικότητα, αυτή η ανάπτυξη είναι ελαφρώς υψηλότερη από το παγκόσμιο ΑΕγχΠ, αλλά πρέπει να αλλάξει. Οι πράκτορες πρέπει να είναι πιο έξυπνοι για τις στρατηγικές τους και δεν μπορούν να θεωρήσουν αυτήν την ανάπτυξη δεδομένη καθώς μπορεί να μειωθεί ανά πάσα στιγμή. Επίσης, δεδομένου ότι η οικονομία υστερεί, δεν έχουν πολλές επιχειρήσεις ή ιδιώτες τα χρήματα για να δαπανήσουν για την ασφάλιση.

Αναποτελεσματική ανταλλαγή δεδομένων

Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι τα δεδομένα που ανταλλάσσονται σε όλα τα στοιχεία του ασφαλιστικού κλάδου είναι γεμάτα λάθη. Καθώς ο τομέας βασίζεται σε έγγραφα που βασίζονται σε χαρτί λίγο πολύ, υπάρχουν πολλά ανθρώπινα λάθη. Επίσης, πολλές φορές, οι λανθασμένοι μπορούν να αλλάξουν το περιεχόμενο των εγγράφων για να εξαπατήσουν το σύστημα.


Επομένως, σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι καταλήγουν σε παραπληροφόρηση, γεγονός που οδηγεί σε καθυστερήσεις στις ασφαλιστικές απαιτήσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες πρέπει ακόμη και να αντιμετωπίσουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με νέους πελάτες. Συνολικά, αυτό προκαλεί συλλογικά πολλές απώλειες στον κλάδο. Εάν συνεχιστεί τότε, αυτός ο τομέας θα αρχίσει σιγά σιγά να εξαντλείται.

Αύξηση απατών αξιώσεων

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που ασχολείται σήμερα η ασφαλιστική βιομηχανία. Δεν μπορείτε καν να φανταστείτε τις προσπάθειες που θα ακολουθήσουν οι άνθρωποι για να πάρουν τα χρήματα της ασφάλισης. Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι ψευδείς ισχυρισμοί ατυχημάτων όπου ο διάδικος ισχυρίζεται ότι είναι σε ατύχημα, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Επίσης, το πάρτι μπορεί ακόμη και να κάνει το ίδιο ένα ατύχημα.

Στην πραγματικότητα, αυτό το είδος δόλιας προσπάθειας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη φύση των ασφαλιστικών συμβολαίων και τις περισσότερες φορές ξεφεύγει από αυτό. Δεν υπάρχει σωστή διαδικασία ανίχνευσης. η εταιρεία υποχρεούται να πληρώσει για το πάρτι.

Ωστόσο, αυτό ισχύει και προς τους δύο τρόπους. Υπάρχουν επίσης πολλές απάτες, όπου η εταιρεία είναι ο δράστης. Στην πραγματικότητα, το σύστημα δεν είναι διαφανές, οπότε οι εταιρείες μπορούν να εξαπατούν τους ανθρώπους να ασφαλίζονται, αλλά αφήνουν πολλά κενά που τους εμποδίζουν να ξανακάνουν τα χρήματά τους.

Κακός χειρισμός δεδομένων

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι ο χειρισμός δεδομένων στον ασφαλιστικό κλάδο. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της ασφαλιστικής εταιρείας δεν είναι εξοπλισμένο για την αποτελεσματική διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλά ζητήματα κλοπής δεδομένων και κλοπής ταυτότητας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πρωτόκολλα KYC συλλέγουν ευαίσθητες πληροφορίες για τους πελάτες τους και χωρίς τη σωστή επίβλεψη ή ασφάλεια, τα δεδομένα κλέβονται.

Είναι ένα σοβαρό ζήτημα και με τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο να αυξάνονται, δεν πρόκειται να φύγει σύντομα. Έτσι, χωρίς να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο κανάλι δικτύωσης, οι εταιρείες δεν μπορούν να προσφέρουν προστασία για τη συλλογή δεδομένων.

Υποδομή ξεπερασμένης τεχνολογίας

Η βιομηχανία λειτουργεί με ένα παλιό ή παλαιό σύστημα δικτύωσης. Επιπλέον, αυτός ο τύπος υποδομής σίγουρα δεν είναι ικανός να χειριστεί τον αυξημένο φόρτο εργασίας με μεγάλη απόδοση. Τις περισσότερες φορές, εμποδίζει την ανάπτυξη του ασφαλιστή.

Επιπλέον, δεν μπορεί να προσφέρει ρυθμιζόμενο λειτουργικό κόστος, ικανοποίηση των πελατών και επιχειρηματικές απαιτήσεις. Ο κόσμος προχωρά και εξαρτάται περισσότερο από τις προηγμένες τεχνολογίες. Σε αυτό το σενάριο, η χρήση παλαιών δικτύων θα επηρεάσει μόνο αρνητικά.

Χωρίς κατάλληλα πρωτόκολλα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ασφάλειας, δεν υπάρχει τρόπος να μπορούν οι εταιρείες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών.

Αύξηση του κόστους των εργασιών

Αυτό συνδέεται άμεσα με τη χρήση παλαιών δικτύων. Στην πραγματικότητα, καθώς ο ασφαλιστικός κλάδος συνεχίζει να χρησιμοποιεί ξεπερασμένη τεχνολογία, χρειάζονται περισσότερους πόρους για να κάνουν τα πάντα. Έτσι, καταλήγουν σε ένα πιο περίπλοκο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο αγκαλιάζει χρόνο, χρήμα και πόρους. Επίσης, αυτές οι εταιρείες πρέπει να ενημερώσουν και να συνεργαστούν με κυβερνητικές υπηρεσίες.

Το να ξοδεύουμε τόσα πολλά χρήματα σε ανθρώπινους πόρους δημιουργεί λάθη και αργή παραγωγή. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος, σε αυτήν την περίπτωση, είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τεχνολογίες που μπορούν να αναλάβουν το βάρος και να κάνουν τα πράγματα με καθαρό και αποτελεσματικό τρόπο.

Πάρα πολύ κανονισμός

Με τον καιρό, η ασφαλιστική βιομηχανία γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Σε πολλές περιπτώσεις, οι μεγάλες εταιρείες δυσκολεύονται να πάρουν ασφάλιση λόγω όλων των κανονισμών που ισχύουν. Στην πραγματικότητα, εάν οι κανονισμοί καθιστούν δύσκολη τη σύνδεση με τους πελάτες, τότε γιατί οι εταιρείες θα παραμείνουν εντός των κανονισμών?

Προφανώς, θα χρειαστείτε κανονισμούς στον ασφαλιστικό χώρο για να διαχειριστείτε τον κλάδο. Αλλά η επιβολή πάρα πολλών κανονισμών μπορεί να είναι αμφίδρομη. Σε κάθε περίπτωση, εάν οι κανονισμοί αρχίσουν να απαιτούν πολύ κεφάλαιο, τότε οι εταιρείες θα αναλάβουν κινδύνους στο εξωτερικό.

Επίσης, δεν είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη πρακτική για την προσέλκυση επιχειρήσεων.

Επιθεώρηση αργής ασφάλισης

Ένα άλλο ζήτημα είναι η αργή και δυσκίνητη διαδικασία των ασφαλιστικών ελέγχων. Υπάρχουν επιθεωρητές που ελέγχουν αν η αξίωση είναι αυθεντική ή όχι σε περίπτωση ασφαλιστικής απαίτησης. Αλλά η συνολική διαδικασία είναι πραγματικά αργή. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί ακόμη και ένας μήνας για την πλήρη επιθεώρηση και έλεγχο της κατάστασης.

Αυτό όχι μόνο μειώνει το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών, αλλά και η εταιρεία υστερεί επίσης μαζικά. Επιπλέον, λόγω ανθρώπινων σφαλμάτων, η επιθεώρηση έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία πολλές φορές και ο πελάτης πρέπει να ζητήσει επανεκτίμηση. Δυστυχώς, χωρίς κατάλληλα κανάλια, αυτό το ζήτημα θα συνεχίσει να παραμένει.

Διαδικασία αργής ασφαλιστικής απαίτησης

Υπάρχουν πάρα πολλά βήματα για να κάνετε λάθη σε μια ασφαλιστική απαίτηση. Πρώτα απ ‘όλα, ξεκινά γεμίζοντας πολλά χαρτιά, ευθυγραμμίζοντας και υποβάλλοντάς τα. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα την επανεξετάσει και στη συνέχεια θα ξεκινήσει τη διαδικασία επιθεώρησης. Αλλά τις περισσότερες φορές, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν διαθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό ή τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες για να ανταποκριθούν στις συντριπτικές απαιτήσεις των πελατών.

Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται να χρειαστεί πολύς χρόνος για να διεκδικήσετε την αξίωσή σας και, στη συνέχεια, να εκχωρήσετε ανθρώπινους πόρους για να σας βοηθήσουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, επιβαρύνει συναισθηματικά και τους καταναλωτές, όταν προσπαθούν να πάρουν τα ασφαλισμένα χρήματα αφού έχασαν έναν από τους αγαπημένους τους.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την επιρροή του blockchain στον ασφαλιστικό κλάδο; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το blockchain για ασφαλιστικές περιπτώσεις και εφαρμογές τώρα!

Βασικές περιπτώσεις χρήσης του Blockchain στην Ασφάλιση

blockchain στο ασφαλιστικό γράφημα

Το Blockchain στην ασφάλιση έρχεται με το δικό του σύνολο προνομίων. Παρόλο που αυτή η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη στην αρχική φάση της ανάπτυξης, μπορεί ήδη να λύσει πολλά ζητήματα ασφάλισης. Ας δούμε τι είναι αυτά –

Εντοπισμός δόλιων αξιώσεων

Όπως γνωρίζετε, οι απατηλοί ισχυρισμοί μαστίζουν τη βιομηχανία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λοιπόν, δεν είναι ότι οι ασφαλιστές δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την απάτη. Χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες για να το καταπολεμήσουν, αλλά δυστυχώς, δεν βοηθά καθόλου.

Ωστόσο, κάπως το ποσοστό συνεχίζει να αυξάνεται. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από αυτές τις απάτες συμβαίνουν σε ασφάλειες υγείας / ζωής. Άλλοι τύποι ασφαλίσεων έχουν επίσης προβλήματα δόλιων απαιτήσεων, αλλά αυτοί οι 2 τύποι έχουν το υψηλότερο ποσοστό.

Συγκεκριμένα, το blockchain στην ασφάλιση ζωής ή την ασφάλιση υγείας μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των δόλιων αξιώσεων. Καθώς το blockchain παρακολουθεί όλες τις πληροφορίες, χωρίς να αφήνει ψίχουλα για να ακολουθήσει το διεφθαρμένο μέρος, βοηθά στον εντοπισμό τυχόν δόλιων αξιώσεων.

Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain για την εταιρεία σας για να μειώσετε τη δραστική ποσότητα δόλιων δραστηριοτήτων.

Διευκόλυνση των αξιώσεων και των διαδικασιών χάραξης πολιτικής

Λοιπόν, ο ασφαλιστικός τομέας είναι το πρωταρχικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο συμβαίνουν αναποτελεσματικές ενέργειες και σφάλματα κατά τη διαδικασία διεκδίκησης και χάραξης πολιτικής. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αυξήσει σημαντικά το κόστος, το οποίο γίνεται ενοχλητικό για τον πελάτη και την εταιρεία.

Είναι μόνο θέμα χρόνου που οι μεσάζοντες πρέπει να προσαρμοστούν ή να αντικατασταθούν από τεχνολογίες που δεν κάνουν όλα αυτά τα λάθη. Επομένως, το blockchain μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Χρησιμοποιώντας έξυπνες λειτουργίες συμβολαίου, μπορεί να ελέγξει γρήγορα το σύνολο των κανόνων πριν είτε πληρώσει είτε απορρίψει την αξίωση. Είναι πιο αποτελεσματικό και εξοικονομεί χρόνο και για τα δύο μέρη.

Ειδικά το blockchain στην ασφάλιση υγείας μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας, βοηθώντας έτσι τους ασθενείς το συντομότερο δυνατό.

Εξορθολογισμός των τακτικών επιθεωρήσεων

Οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να επιθεωρούν διάφορες πτυχές όπως έγγραφα, ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία καθημερινά για να συμβαδίζουν με τη διαδικασία αξιώσεων. Επίσης, χωρίς κατάλληλη έρευνα, οι δόλιες δραστηριότητες αρχίζουν να αυξάνονται γρήγορα. Ωστόσο, αυτή η ασφαλιστική βιομηχανία είναι εξαιρετικά ανεπαρκής. Στην πραγματικότητα, η βιομηχανία δεν είναι εξοπλισμένη για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας επιθεώρησης, και πολλές φορές κάνουν ακόμη και διάφορα λάθη.

Επομένως, είναι λογικό να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το blockchain στην ασφάλιση υγείας ή σε οποιοδήποτε άλλο είδος ασφάλισης για να βελτιστοποιήσετε σωστά τις ρουτίνες διαδικασίες ελέγχου. Επομένως, εάν οι πληροφορίες κάποιου διατηρούνται στη βάση δεδομένων και ενημερώνονται κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή, είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείτε την πρόοδο, έτσι δεν είναι;?

Έτσι το blockchain μπορεί πραγματικά να βοηθήσει.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Πρόληψη κινδύνων στον κυβερνοχώρο

Αυτό είναι ένα άλλο από τα οφέλη του blockchain στην ασφάλιση. Στην πραγματικότητα, η βιομηχανία εξαρτάται πάρα πολύ από τις τεχνολογίες παλαιάς γενιάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις όταν το χρειάζονται πραγματικά επειδή δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για αυτό. Στην πραγματικότητα, η κλοπή δεδομένων και η κλοπή πληροφοριών μπορεί να κοστίσουν στις εταιρείες να πληρώσουν δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, με το blockchain στο μείγμα, η πρόληψη των κινδύνων στον κυβερνοχώρο είναι πραγματικά εύκολη. Επιπλέον, το blockchain μπορεί να προσφέρει την τεχνολογία αιχμής που απαιτείται για τον τερματισμό των κυβερνοεπιθέσεων. Το Blockchain έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει καλύτερη ασφάλεια και μπορεί επίσης να αποτρέψει πολλές κυβερνοεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας.

Ασφάλιση κατ ‘απαίτηση

Η κατ ‘απαίτηση ασφάλιση είναι ένας νέος τύπος επιλογής αυτή τη στιγμή και αποκτά την ορμή που του αξίζει. Εδώ, οι χρήστες μπορούν να λάβουν ασφάλιση απευθείας από τις κινητές συσκευές τους ή ακόμα και τους υπολογιστές τους όποτε τη χρειάζονται. Αν και είναι ήδη σε ισχύ, η εικονική εμπειρία μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά εάν οι εταιρείες αρχίσουν να χρησιμοποιούν blockchain.

Σημαντικά, το blockchain στην ασφάλιση υγείας μπορεί να βοηθήσει στην αυτοματοποίηση ολόκληρης της διαδικασίας πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, οι εταιρείες μπορούν να συνθέσουν έξυπνα συμβόλαια με βασικούς κανόνες αντί για τις αρχικές τους έντυπες φόρμες. Οι χρήστες μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα έξυπνα συμβόλαια, να περάσουν από όλα τα απαραίτητα και, στη συνέχεια, να επιλέξουν αυτό που χρειάζονται.

Θα πάρει μόνο λίγα λεπτά στα καλύτερά του!

Παρακολούθηση στοιχείων σε πραγματικό χρόνο

Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν πολλά ασφάλιστρα για ασφάλιση ακινήτων ή ατυχημάτων. Ωστόσο, είναι λίγο πιο δύσκολο να παρακολουθείτε ή να διαχειριστείτε. Ωστόσο, η συλλογή όλων των πληροφοριών σχετικά με τις ιδιότητες, τα περιουσιακά στοιχεία ή τα άτομα είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή προσέγγιση.

Αλλά με το blockchain στο μείγμα, μπορούν να παρακολουθούν τα περιουσιακά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για να δουν τις αλλαγές στην ιδιοκτησία, τις συνθήκες ή άλλα πρότυπα που πρέπει να διατηρήσουν. Επιπλέον, καθώς όλες οι πληροφορίες σχετικά με το blockchain είναι επαληθευμένες, εξοικονομεί πολύ χρόνο και χρήμα για τις εταιρείες.

Ειδικά, το blockchain στην ασφάλιση ζωής μπορεί να παρακολουθεί όλες τις υποχρεώσεις και να εξορθολογίζει ταχύτερα τη διαδικασία ασφάλισης.

Η τεχνολογία Blockchain είναι μια μοναδική τεχνολογία, η οποία μπορεί να προσφέρει τη χρησιμότητά της σε σχεδόν κάθε κλάδο. Δείτε τη λίστα με 20+ περιπτώσεις χρήσης τεχνολογίας blockchain αυτή τη στιγμή!

Παροχή δυναμικής τιμολόγησης

Πρόκειται για μια νέα ανάληψη ασφάλισης, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να προβλέψουν παράγοντες που αλλάζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών έναντι της ασφάλισης. Για παράδειγμα, το να υπάρχει πάντα στατικό placeholder, ακόμη και όταν η οικονομία είναι τρομερή, θα κάνει τους ανθρώπους να μην ζητούν ασφάλειες.

Έτσι, κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες παίζουν τεράστιο ρόλο στον καθορισμό της τιμολόγησης αυτών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Αυτό είναι ένα από τα οφέλη του blockchain στην ασφάλιση, καθώς μπορεί να προβλέψει την αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών και την αγοραία αξία ανά πάσα στιγμή.

Έτσι, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα και να κάνουν αλλαγές στις τιμές τους βάσει ενός πραγματικού σεναρίου.

Μείωση κόστους KYC

Λοιπόν, ένας πελάτης δεν θα συνεχίσει να παίρνει ασφάλιση από μία μεμονωμένη ασφαλιστική εταιρεία. Συνήθως, τους αρέσει να παίρνουν τις επιλογές τους και να επιλέγουν τις καλύτερες από διάφορες εταιρείες. Ωστόσο, κάθε φορά που πρέπει να περάσουν από τις ίδιες διαδικασίες KYC, η οποία απαιτεί πολύ χρόνο.

Καθώς οι πληροφορίες είναι ίδιες σε κάθε οργανισμό, είναι πιο αποτελεσματικές μόνο εάν μπορούν να ανταλλάξουν δεδομένα από τη μία πηγή στην άλλη. Έτσι, εάν υπάρχει διαλειτουργικότητα, ο καταναλωτής θα πρέπει να συμπληρώσει τις πληροφορίες μόνο μία φορά και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσει για όλες τις άλλες εταιρείες.

Στην πραγματικότητα, εξοικονομεί πολύ κόστος και από τις εταιρείες.

Παροχή μοντέλου ασφάλισης Peer-to-Peer

Αυτό είναι ένα διαφορετικό είδος μοντέλου και πολύ πιο αποτελεσματικό με το blockchain στη θέση του. Στην πραγματικότητα, εδώ, τα μέλη μπορούν να συγκεντρώσουν τα χρήματά τους και να κρατήσουν τα ασφάλιστρα στον εαυτό τους αντί των ασφαλιστών. Συνήθως, τα μέλη μπορούν να συγκεντρώσουν όλα τα χρήματά τους σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για να επενδύσουν στον ασφαλιστικό τομέα.

Εάν κάποιος υποβάλει αξίωση, τότε η επένδυση έχει εξαντληθεί και εάν κανείς δεν υποβάλει αξίωση, όλα τα χρήματα επιστρέφονται. Επιπλέον, υπάρχουν ήδη πολλές εφαρμογές, ειδικά στον χώρο Defi για το σκοπό αυτό.

Αυτό είναι ένα άλλο από τα συγκεκριμένα οφέλη του blockchain στην ασφάλιση.

Είστε περίεργοι για το DeFi; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο ολοκληρωμένο οδηγό μας για την αποκεντρωμένη τεχνολογία χρηματοδότησης για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν.

Διάφορες εταιρείες που χρησιμοποιούν Blockchain στην ασφαλιστική βιομηχανία

Πολλές εταιρείες πραγματικού κόσμου επενδύουν πολλά χρήματα σε blockchain σε ασφαλιστικά έργα. Ας δούμε μερικά από αυτά τώρα.

Όμιλος AIA

Ο Όμιλος AIA εργάζεται σε μια ποικιλία έργων ασφαλιστικών blockchain και ένα από αυτά είναι για λύσεις bancassurance. Εδώ, συνεργάζονται με άλλες συνεργαζόμενες τράπεζες για να μοιράζονται έγγραφα μεταξύ τους.

MetLife

Η Metlife εργάζεται επί του παρόντος στον τομέα της ασφάλισης υγείας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία βάσης καινοτομίας LumenLab είναι αυτή πίσω από το έργο. Στην πραγματικότητα, προσφέρουν ασφαλιστικά κεφάλαια για τα αποθανόντα αγαπημένα τους πρόσωπα, και μπορεί επίσης να καθορίσει εάν είχαν κάποια ασφάλιση ζωής.

Προληπτική οικονομική

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά έργα blockchain που σύντομα θα αλλάξει το σενάριο. Στην πραγματικότητα, η Prudential Financial θέλει να αξιοποιήσει αυτήν την τεχνολογία για να απαλλαγεί από δόλιες δραστηριότητες, να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία πελατών και να επεξεργάζεται τεκμηρίωση. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί επίσης να παρακολουθεί την πρόοδο μιας σύμβασης.

ΑΙΓ

Συνεργαζόμενη με την International Business Machines Corp, το American International Group εργάζεται για μια λύση για την ανάπτυξη μιας έξυπνης πλατφόρμας ασφάλισης. Επομένως, αυτή η πλατφόρμα είναι απόλυτα εξοπλισμένη για τη διαχείριση διεθνών ασφαλιστικών ζητημάτων.

Αίγκον

Η Aegon εργάζεται επίσης σε ένα από τα ασφαλιστικά έργα blockchain. Στην πραγματικότητα, συμμετέχουν στην πρωτοβουλία B3i που χρησιμοποιεί το Corda για να αξιοποιήσει το blockchain για ασφαλιστικούς σκοπούς. Επιπλέον, αυτό το έργο είναι ικανό να χειριστεί τον φόρτο εργασίας της διαδικασίας αντασφάλισης και ασφάλισης.

ΑΧΑ

Η AXA παρουσιάζει μια από τις πιο εξαιρετικές εφαρμογές blockchain στην ασφάλιση. Παρουσιάζουν την εφαρμογή της Fizzy που θα σας βοηθήσει να λάβετε αυτοματοποιημένη και ασφαλή ασφάλιση για τις καθυστερημένες πτήσεις σας. Έτσι, αυτή η εταιρεία προσφέρει κυρίως ασφάλιση που καλύπτει τον αεροπορικό τομέα.

Allianz SE

Ο ασφαλιστικός γίγαντας Allianz SE εργάζεται για μια λύση που θα διευκολύνει τις διεθνείς πληρωμές ασφάλισης για όλους τους εταιρικούς πελάτες τους. Εν πάση περιπτώσει, το σύστημα αναγνωρίζεται επί του παρόντος και προσφέρουν αυτά τα διακριτικά για την πληρωμή των ασφαλιστικών απαιτήσεων.

Assicurazioni Generali

Η Generali είναι επίσης μια άλλη μεγάλη εταιρεία που συνεργάζεται με την Accenture για τον ασφαλιστικό κλάδο. Στην πραγματικότητα, αναπτύσσουν μια λύση που θα προσφέρει τη διαδικασία αντασφάλισης για δεσμευμένες ασφαλιστικές υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, με την μέχρι τώρα πρόοδο, αυτό θα γίνει μια από τις καλύτερες εφαρμογές blockchain στον ασφαλιστικό τομέα.

Ζυρίχη

Η Ζυρίχη συνεργάζεται με την Accenture για να βρει μια λύση που θα διαχειρίζεται εγγυήσεις. Συνήθως, αυτά τα ομόλογα είναι απαραίτητα για την εγγύηση της απόδοσης σε ορισμένες επιχειρηματικές συναλλαγές. Έτσι, αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά για τις ασφαλιστικές αγορές.

Liberty Mutual

Η Liberty Mutual εργάζεται επίσης για διαφορετικούς τύπους εφαρμογών blockchain στον ασφαλιστικό τομέα. Προς το παρόν, έχουν μια λύση για την αύξηση της αποτελεσματικότητας μεταξύ της διαχείρισης δεδομένων των εκδοτών και των αντασφαλιστών.

Διαβάστε περισσότερα: Λίστα 50 κορυφαίων εταιρειών που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain

Προβλέψιμες προκλήσεις

Ανταγωνιστικό τοπίο

Λοιπόν, το blockchain είναι μια νέα τεχνολογία και σιγά-σιγά κερδίζει έλξη με τα χρόνια. Έτσι, οποιοσδήποτε ανταγωνισμός σχετικά με την ασφαλιστική αγορά πρόκειται να ανταγωνιστεί για μια νέα σφαίρα. Πολλές εταιρείες επενδύουν ήδη σε blockchain και φοβούνται ότι οι εταιρικές εταιρείες μπορεί να πάρουν όλη τη δόξα.

Έτσι, με αυτήν την έννοια, οι νεοσύστατες εταιρείες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να επενδύσουν σε δαπανηρές λύσεις blockchain. Αλλά αν αυτές οι λύσεις δεν αποδίδουν αρκετά καλά, μπορούν ακόμη και να χρεοκοπήσουν. Έτσι, βλέπετε, όσο περισσότερο η εταιρεία προσπαθεί να ενσωματώσει το blockchain, τόσο πιο ανταγωνιστική θα γίνει η αγορά.

Συντήρηση και διακυβέρνηση

Αυτός είναι ένας από τους περιορισμούς του blockchain στην ασφάλιση. Στην πραγματικότητα, το blockchain δεν συνοδεύεται από ένα σύστημα διακυβέρνησης. Είναι αποκεντρωμένο και διανέμεται στη φύση, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη για ένα σύστημα διακυβέρνησης. Αλλά οι εταιρικές εταιρείες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς μοντέλα διακυβέρνησης.

Οι επιχειρηματικές διαδικασίες ή τα μοντέλα τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν έτσι. Επιπλέον, η συντήρηση του blockchain είναι επίσης ένα τεράστιο σημείο ανησυχίας, διότι οι εταιρείες θα χρειαστούν εμπειρογνώμονες για να διατηρήσουν αυτήν τη νέα τεχνολογία. Επομένως, δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψετε και τις δύο αυτές παραμέτρους και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία.

Έλλειψη νομικών κανονισμών

Ένας άλλος από τους σημαντικότερους περιορισμούς του blockchain στην ασφάλιση είναι η έλλειψη κανονισμών. Πιο συγκεκριμένα, νομικοί όροι. Λοιπόν, ολόκληρη η έννοια της ασφάλισης περιστρέφεται γύρω από νομικά περιβάλλοντα. Χωρίς κατάλληλους κανονισμούς ή νόμους, το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές και οι εταιρείες χρειάζονται την επιλογή να ζητήσουν βοήθεια από δικαστήρια και δικηγόρους.

Πώς μπορούν να επιλύσουν το ζήτημα σε κάθε είδους διαφορά εάν δεν υπάρχει έννοια νόμου ή κανονισμούς; Αλλά το blockchain δεν προσφέρει αυτόν τον τύπο χαρακτηριστικού. Έτσι, αυτή είναι επίσης μια τεράστια πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσει ο τομέας.

Χαμηλή επεκτασιμότητα

Πιστεύω ότι αυτός είναι ένας από τους απόλυτους περιορισμούς του blockchain στην ασφάλιση. Στην πραγματικότητα, το blockchain βρίσκεται ακόμη στις πρώτες φάσεις ανάπτυξης. Παρόλο που υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορούν να απαλλαγούν από το πρόβλημα κλιμάκωσης.

Έτσι, όταν υπάρχουν πάρα πολλοί συμμετέχοντες σε ένα δίκτυο, η απόδοση αυτού του δικτύου θα μειωθεί δραστικά. Αυτό θα οδηγήσει σε πιο αργή παραγωγή και συναλλαγές. Προφανώς, καμία εταιρεία δεν το θέλει αυτό. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Έτσι, εάν το blockchain θέλει να αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση, πρέπει να λύσει το ζήτημα της επεκτασιμότητας για πάντα.

Για να εφαρμόσετε λύσεις βασισμένες σε τεχνολογία blockchain, πρέπει να κατανοήσετε τις υποκείμενες προκλήσεις. Μάθετε περισσότερα από τη λίστα των κορυφαίων 10 εταιρικών προκλήσεων εφαρμογής blockchain.

Τελική σημείωση

Το Blockchain στην ασφάλιση μπορεί να ανοίξει ένα πεδίο νέων ευκαιριών και καινοτομιών. Αυτός ο τομέας έχει μείνει πίσω στον αγώνα οικονομικής σταθερότητας Έτσι, είναι πλέον καιρός για αυτόν τον τομέα να αγκαλιάσει τα χαρακτηριστικά αυτής της τεχνολογίας.

Μόλις οι εταιρείες αρχίσουν να εφαρμόζουν blockchain στην ασφάλιση, θα αλλάξουν αργά το σενάριο από χειρότερο σε καλύτερο. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία blockchain ή θέλετε να ξεκινήσετε να εργάζεστε σε ένα έργο, θα σας προτείνουμε να δείτε το δωρεάν μάθημα blockchain.

Γιατί να περιμένεις? Πάρτε την πρωτοβουλία και βυθιστείτε σε μια σφαίρα δημιουργικότητας τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map