Blockchain για αρχάριους: Οδηγός έναρξης

Αν ψάχνετε για οδηγό για αρχάριους για το blockchain, τότε μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Εδώ, θα εξετάσουμε κάθε στοιχείο του οικοσυστήματος blockchain και θα καταλάβουμε πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία.

Το Blockchain για αρχάριους είναι μια από τις λέξεις-κλειδιά με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Διαδίκτυο. Η δημοτικότητα του Blockchain έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Με τις επιχειρήσεις, την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις να υιοθετούν περισσότερο το blockchain, η αξία της μάθησης blockchain έχει επίσης αυξηθεί. Μαθαίνοντας για την τεχνολογία blockchain, θα είστε μέρος της επόμενης γενιάς και θα καταλάβετε πώς θα διαμορφωθεί η οικονομία μας στο εγγύς μέλλον.

Εάν είστε αρχάριος, πρέπει να ξεκινήσετε με έναν οδηγό για αρχάριους για το blockchain που απλά θα εξηγήσει τα πάντα. Σήμερα, θα περάσουμε από έναν οδηγό εκκίνησης για το blockchain και θα σας βοηθήσουμε στο δρόμο σας για να το μάθετε.

Λοιπόν, τι είναι το blockchain; Ας εξερευνήσουμε.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Tutorial Blockchain για αρχάριους: Τι είναι το Blockchain?

Το Blockchain είναι ένα σύστημα λογισμικού peer-to-peer που επιτρέπει στους συναδέλφους να συναλλάσσονται μεταξύ τους χωρίς καμία κεντρική αρχή. Το δίκτυο peer-to-peer είναι πλήρως αποκεντρωμένο. Για να το αποκεντρώσει, κάθε ομότιμος φέρει ένα αντίγραφο του καθολικού. Το καθολικό μπορεί να είναι ένα πλήρες αντίγραφο ή ένα ελάχιστο αντίγραφο που απαιτείται για να παραμείνει συνδεδεμένος και λειτουργικός στο δίκτυο.

Για τη διασφάλιση συναίνεσης μεταξύ συναλλαγών, χρησιμοποιούνται μέθοδοι συναίνεσης όπως Proof-of-Work, Proof-of-Stake ή άλλες. Επίσης, κάθε συναλλαγή είναι πλήρως ασφαλής με τη βοήθεια προηγμένων κρυπτογραφικών αλγορίθμων. Είναι σαφές ότι ολόκληρος ο μηχανισμός blockchain χρησιμοποιείται για την αξιοποίηση της εμπιστοσύνης, του αμετάβλητου και της διαφάνειας. Η ιδέα είναι το τελείως αντίθετο της συγκέντρωσης

Εν ολίγοις, είναι ένα δίκτυο με συναδέλφους που μπορούν να κάνουν συναλλαγές χωρίς καμία κεντρική αρχή. Αυτή η απλή ιδέα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι βιομηχανίες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το blockchain καταγράφει συναλλαγές στο καθολικό.

Για παράδειγμα, η υγειονομική περίθαλψη μπορεί τώρα να φέρει επανάσταση για την αποθήκευση δεδομένων των ασθενών στο blockchain. Με αυτόν τον τρόπο, οι ασθενείς δεν χρειάζεται να φέρουν τα δικά τους έγγραφα καθώς όλα θα αποθηκεύονται στο δίκτυο και θα κάνουν κλικ μακριά. Ο ασθενής μπορεί επίσης να μοιραστεί τα δεδομένα του για έρευνα και να βελτιώσει την έρευνα για πολλές κρίσιμες ασθένειες. Επίσης, επιλύει το πλαστό πρόβλημα ναρκωτικών – βοηθώντας τόσο τους ασθενείς όσο και τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Αρχιτεκτονική Blockchain για αρχάριους

Τώρα που έχουμε τώρα μια ιδέα του blockchain, ήρθε η ώρα να μάθουμε για την αρχιτεκτονική blockchain.

Τα βασικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής blockchain είναι τα παρακάτω:


  • Συναλλαγές
  • Μπλοκ
  • Ομοφωνία

Εκτός από τα γενικά στοιχεία, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αρχιτεκτονικής blockchain, συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής δημόσιων, ιδιωτικών και κοινοπραξιών blockchain. Θα το συζητήσουμε λίγο μετά την εξέταση των βασικών στοιχείων παρακάτω.

Εγγραφείτε τώρα: Πιστοποιημένος Enterprise Blockchain Architect (CEBA)

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Ένα blockchain αποτελείται από μπλοκ. Τα μπλοκ αποθηκεύονται με γραμμικό τρόπο όπου το τελευταίο μπλοκ είναι προσαρτημένο στο προηγούμενο μπλοκ. Κάθε μπλοκ περιέχει δεδομένα – η δομή των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα εντός του μπλοκ καθορίζεται από τον τύπο της αλυσίδας μπλοκ και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα δεδομένα.

Μπορούμε να πάρουμε το παράδειγμα του blockchain bitcoin. Ένα μπλοκ στο blockchain bitcoin περιέχει τις βασικές πληροφορίες σχετικά με μια συναλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του παραλήπτη, του αποστολέα και του ποσού του bitcoin που μεταφέρεται.

Επίσης, το πρώτο μπλοκ οποιουδήποτε blockchain είναι γνωστό ως το μπλοκ Genesis. Μόνο το μπλοκ γένεσης δεν έχει κανένα προηγούμενο μπλοκ. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μπλοκ σε οποιοδήποτε σεμινάριο blockchain για αρχάριους.

Σε ένα μπλοκ, υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες γνωστές ως κατακερματισμός. Το κατακερματισμό χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της αυθεντικότητας οποιουδήποτε μπλοκ και εάν θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στην τρέχουσα αλυσίδα ή όχι. Ο κατακερματισμός είναι μοναδικός σε κάθε μπλοκ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αναπαραχθεί από κακόβουλο μπλοκ. Είναι επίσης μια πύλη για την κατανόηση του τι περιλαμβάνει το μπλοκ. Αυτό επιτρέπει στο μπλοκ να προστατεύει τα περιεχόμενα. Έτσι, εάν κάποιος προσπαθήσει να αλλάξει τις πληροφορίες μέσα στο μπλοκ, η τιμή κατακερματισμού θα αλλάξει επίσης, ενεργοποιώντας προειδοποίηση, ώστε άλλα μπλοκ να μην την αποδεχτούν.

Η δομή κάθε μπλοκ μπορεί να χωριστεί σε τρία μέρη, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, του κατακερματισμού και του προηγούμενου κατακερματισμού.

Συναλλαγή

Μια συναλλαγή πραγματοποιείται εντός του δικτύου όταν ένας ομότιμος στέλνει πληροφορίες σε έναν άλλο ομότιμο. Είναι ένα βασικό στοιχείο οποιουδήποτε blockchain, και χωρίς αυτό, δεν θα υπήρχε σκοπό χρήσης μιας συναλλαγής.

Μια συναλλαγή αποτελείται από πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του αποστολέα, του παραλήπτη και της αξίας. Είναι παρόμοιο με μια συναλλαγή που πραγματοποιείται σε σύγχρονες πλατφόρμες πιστωτικών καρτών. Η μόνη διαφορά είναι ότι η συναλλαγή γίνεται χωρίς κεντρική αρχή.

Ένα απλό παράδειγμα θα ήταν ο χρήστης που στέλνει bitcoin σε άλλον χρήστη. Η συναλλαγή ξεκινά ένα blockchain συμφωνημένου συμβολαίου που αλλάζει την κατάστασή του. Καθώς ολόκληρο το blockchain είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο, πρέπει να ενημερωθεί από όλους τους κόμβους. Κάθε κόμβος περιέχει ένα ακριβές αντίγραφο του καθολικού και έτσι δημιουργείται μια κατάσταση blockchain. Κάθε μεμονωμένη συναλλαγή μπορεί να ξεκινήσει μια αλλαγή κατάστασης.

Ένα μπλοκ που συζητήσαμε νωρίτερα περιέχει μια δέσμη συναλλαγών. Υπάρχει ένα όριο για το πόσες συναλλαγές μπορεί να περιέχει ένα μπλοκ. Εξαρτάται από το μπλοκ, το μέγεθος συναλλαγής και οποιοδήποτε επιβλητικό όριο για το πόσες συναλλαγές μπορούν να παραμείνουν σε ένα μπλοκ. Η επαλήθευση της συναλλαγής γίνεται από ανεξάρτητους κόμβους με βάση τη μέθοδο συναίνεσης που χρησιμοποιείται.

Τεχνικά, κάθε συναλλαγή μπορεί να έχει μία ή περισσότερες εισόδους και αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο, οι συναλλαγές συνδέονται έτσι ώστε να μπορεί να τηρεί σωστά τις δαπάνες που πραγματοποιούνται στο blockchain.

Ομοφωνία

Το τελευταίο σημαντικό μέρος της αρχιτεκτονικής blockchain είναι η συναίνεση. Είναι η μέθοδος μέσω της οποίας μια συναλλαγή και επικυρώνεται. Κάθε blockchain μπορεί να έχει μια διαφορετική μέθοδο συναίνεσης σε αυτό. Για παράδειγμα, το bitcoin χρησιμοποιεί Proof-of-Work (PoW), ενώ το Ethereum χρησιμοποιεί το Proof-of-Stake (PoS). Υπάρχουν και άλλοι τύποι μεθόδων συναίνεσης που θα παραθέσουμε παρακάτω.

Οι αλγόριθμοι συναίνεσης προσφέρουν ένα σύνολο κανόνων. Πρέπει να ακολουθείται από όλους στο δίκτυο. Επίσης, για την επιβολή μεθόδου συναίνεσης, πρέπει να συμμετέχουν κόμβοι. Χωρίς καμία συμμετοχή κόμβου, η μέθοδος συναίνεσης δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όσο περισσότεροι κόμβοι συμμετέχουν στη μέθοδο συναίνεσης, τόσο ισχυρότερο ξεκινά το δίκτυο.

Το Bitcoin έχει ένα μεγάλο δίκτυο και προσφέρει ένα μεγάλο κίνητρο για να γίνει ανθρακωρύχος. Στην πραγματικότητα, έχει επίσης μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες ανθρακωρύχων εκεί έξω. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μπλοκ σε οποιοδήποτε σεμινάριο blockchain για αρχάριους.

Οι ανθρακωρύχοι ακολουθούν μερικές φορές επίσης την πίστη τους όταν πρόκειται να εκφράσουν την άποψή τους. Για παράδειγμα, εάν απαιτείται αλλαγή στο blockchain, οι ανθρακωρύχοι μπορούν να αποφασίσουν να διαμαρτυρηθούν τουλάχιστον για την αλλαγή.

Οι ανθρακωρύχοι ή οι κόμβοι που συμμετέχουν στη μέθοδο συναίνεσης μπορούν να εισβάλουν στο δίκτυο εάν περισσότερο από το 51% αυτών ελέγχεται από μία οντότητα. Αυτή η επίθεση είναι γνωστή ως επίθεση 51% όπου περισσότεροι από τους μισούς κόμβους ελέγχονται από μία οντότητα. Μπορούν να κάνουν ψεύτικες συναλλαγές και καθιστούν επίσης δυνατή την πραγματοποίηση διπλών δαπανών.

Πώς λειτουργεί το Blockchain

Αν θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί το blockchain σε μια διαδικασία βήμα προς βήμα, τότε μπορούμε να το ακολουθήσουμε παρακάτω.

Βήμα 1: Στο πρώτο βήμα, ζητείται μια συναλλαγή. Η συναλλαγή μπορεί να είναι είτε για τη μεταφορά πληροφοριών είτε για κάποιο περιουσιακό στοιχείο νομισματικής αξίας.

Βήμα 2: Δημιουργείται ένα μπλοκ για την αναπαράσταση της συναλλαγής. Ωστόσο, η συναλλαγή δεν έχει ακόμη επικυρωθεί.

Βήμα 3: Το μπλοκ με τη συναλλαγή αποστέλλεται τώρα στους κόμβους δικτύου. Εάν είναι δημόσιο blockchain, αποστέλλεται σε κάθε κόμβο. Κάθε μπλοκ αποτελείται από τα δεδομένα, τον προηγούμενο κατακερματισμό μπλοκ και τον τρέχοντα κατακερματισμό μπλοκ.

Βήμα 4: Οι κόμβοι αρχίζουν τώρα να επικυρώνονται σύμφωνα με τη μέθοδο συναίνεσης που χρησιμοποιείται. Στην περίπτωση bitcoin, χρησιμοποιείται το Proof-of-Work (PoW).

Βήμα 5: Μετά την επιτυχή επικύρωση, ο κόμβος λαμβάνει τώρα μια ανταμοιβή με βάση την προσπάθειά τους.

Βήμα 6: Η συναλλαγή έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Όλες αυτές οι διαδικασίες μπορούν να σας προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στο δίκτυο.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα πιστοποιημένου Blockchain Security Expert (CBSE)

Τύποι αρχιτεκτονικής Blockchain

Τώρα που έχουμε κατανοήσει τα βασικά στοιχεία οποιουδήποτε δικτύου blockchain, θα πρέπει επίσης να μάθουμε για τους διαφορετικούς τύπους αρχιτεκτονικής blockchain.

Δημόσια αρχιτεκτονική Blockchain

Σε μια δημόσια αρχιτεκτονική blockchain, οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει στο δίκτυο. Οι δημόσιες πληροφορίες της συναλλαγής είναι διαθέσιμες σε όλους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα ιδιωτικά δεδομένα μιας συναλλαγής είναι πλέον διαθέσιμα. Παραδείγματα δημόσιας αρχιτεκτονικής blockchain περιλαμβάνουν bitcoin, Litecoin και Ethereum.

Ιδιωτική αρχιτεκτονική Blockchain

Όσον αφορά την ιδιωτική αρχιτεκτονική blockchain, κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο blockchain. Ο διαχειριστής ή το κυβερνών σύνολο κόμβων καθορίζει ποιος μπορεί να συμμετάσχει στο δίκτυο.

Θέλετε να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού blockchain; Ακολουθεί ένας οδηγός για το δημόσιο και το ιδιωτικό blockchain που μπορείτε να δείτε.

Federated / Consortium Blockchain Architecture

Ο τελευταίος τύπος αρχιτεκτονικής blockchain είναι η ενοποιημένη αρχιτεκτονική blockchain. Συνδυάζει τις καλύτερες δυνατότητες τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού blockchain. Είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενο και ταιριάζει καλύτερα στις επιχειρήσεις blockchain.

Για να δείτε τη διαφορά, ας δούμε το παρακάτω γράφημα.

 Ιδιωτικό blockchainΔημόσιο blockchainConsortium blockchain
Πρόσβαση Ιδιωτικός Δημόσιο Δημόσιο ιδιωτικό
Ομοφωνία Με βάση τον οργανισμό Δημόσιο Επιλεγμένοι κόμβοι
Αποδοτικότητα Υψηλός Χαμηλός Υψηλός
Συγκέντρωση Ναί Οχι Μερικός
Διαδικασία συναίνεσης Βάσει άδειας Επιτρέπεται βάσει Χωρίς άδεια
Αμετάβλητο Δεν είναι εντελώς αδιάβροχο Πλήρως αδιάβροχο Δεν είναι εντελώς αδιάβροχο

Μέθοδοι συναίνεσης Blockchain

Οι μέθοδοι συναίνεσης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε τύπου blockchain. Καθορίζει πόσο γρήγορα, αποτελεσματικά και διασφαλίζει μια συναλλαγή. Γι ‘αυτό, σε αυτήν την ενότητα, θα ακολουθήσουμε διαφορετικές μεθόδους συναίνεσης.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλοί μέθοδοι συναίνεσης εκεί έξω. Αλλά για απλότητα της συζήτησης, θα καλύψουμε τα τέσσερα δημοφιλή.

  • Απόδειξη εργασίας (PoW)
  • Proof-of-Stake (PoS)
  • Εξουσιοδοτημένη απόδειξη πονταρίσματος (DPoS)
  • Πρακτική ανοχή βυζαντινών βλαβών (PBFT)

Απόδειξη εργασίας (PoW):

Είναι η πρώτη μέθοδος συναίνεσης που χρησιμοποιείται από ένα δίκτυο blockchain. Παρουσιάστηκε με bitcoin. Σε αυτήν τη μέθοδο συναίνεσης, υπάρχουν ανθρακωρύχοι που είναι υπεύθυνοι για την επικύρωση μιας συναλλαγής. Πρέπει να βρεθεί ο κατακερματισμός ενός νέου μπλοκ ώστε να μπορεί να προστεθεί στο δίκτυο. Αυτός που βρίσκει το πρώτο παίρνει ανταμοιβή με άλλους. Το Blockchain Proof of Work απαιτεί εξαιρετική υπολογιστική ισχύ και έχει επίσης υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά το υλικό.

Proof-of-Stake (PoS):

Το Proof-of-Stake χρησιμοποιείται από το δίκτυο blockchain 2ης γενιάς, Ethereum. Έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, καθώς δεν απαιτεί εκτεταμένη κατανάλωση ενέργειας. Εδώ τα νομίσματα στοιχίζονται από τους κόμβους. Το Ethereum έχει τις δικές του απαιτήσεις σχετικά με το πώς πρέπει να στοιχηματιστούν τα κέρματα για να είναι επιλέξιμα για συμμετοχή στον αλγόριθμο συναίνεσης. Οι κόμβοι με περισσότερα στοιχήματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανταμειφθούν. Αυτό καθιστά επίσης την επένδυση Proof-of-Stake βαριά.

Κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξη πονταρίσματος (DPoS):

Το DPoS είναι ένας διαφορετικός τύπος PoS. Διαχειρίζεται την επιλογή κόμβου με διαφορετικό τρόπο. Οι κάτοχοι κερμάτων, στην περίπτωση αυτή, επιλέγουν τους κόμβους για να λάβουν μέρος στη μέθοδο συναίνεσης. Μπορούν επίσης να ψηφίσουν επιλέγοντας ή κλωτσώντας έναν κόμβο. Είναι πιο κατάλληλο για ένα καθιερωμένο δίκτυο με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνολογία για επιχειρηματικά μοντέλα blockchain.

Πρακτική ανοχή βυζαντινών σφαλμάτων:

Το PBFT είναι ένας τρόπος επίλυσης του προβλήματος των βυζαντινών στρατηγών. Επιτρέπει στους κόμβους να αποφασίζουν εάν θα αποδεχτούν ή να αρνηθούν τις υποβληθείσες πληροφορίες. Το πάρτι διατηρεί μια εσωτερική κατάσταση που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση υπολογισμού σε νέα μηνύματα. Εάν ο υπολογισμός του συμβαλλόμενου μέρους λειτουργεί καλά, τότε αποφασίζει να μοιραστεί τη συναλλαγή με άλλα μέρη εντός του ίδιου δικτύου.

Το τελικό αποτέλεσμα έφτασε όταν πολλά μέρη έχουν υπολογίσει, και η απόφαση βασίζεται στα αποτελέσματα των μερών. Δεδομένου ότι δεν απαιτούνται όλοι οι κόμβοι για τη μέθοδο συναίνεσης, έχει επίσης απαίτηση χαμηλού ποσοστού κατακερματισμού. Ωστόσο, για να είναι επιτυχημένη, απαιτείται πολύ αξιόπιστοι κόμβοι για να συνεργαστούν. Το PBFT χρησιμοποιείται σε δημοφιλή έργα, συμπεριλαμβανομένων των Ripple, Stellar και Hyperledger.

Blockchain για αρχάριους: Επιχειρησιακές θήκες χρήσης

Σε αυτήν την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις. Οι περιπτώσεις χρήσης blockchain θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την τεχνολογία blockchain. Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις χρήσης blockchain, αλλά θα απαριθμήσουμε μερικές μόνο από αυτές παρακάτω για λόγους απλότητας.

Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Η Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας αντιμετωπίζει επί του παρόντος πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο πρόβλημα στο SCM είναι το πλαστό προϊόν. Χρησιμοποιώντας blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού, τα προϊόντα μπορούν να εντοπιστούν με ακρίβεια, αφαιρώντας τυχόν πλαστά. Βελτιώνει επίσης τη διαφάνεια και διασφαλίζει ότι υπάρχει συνολική μείωση του κόστους. Οι βελτιώσεις στο SCM σημαίνουν επίσης βελτίωση σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, της βιομηχανίας τροφίμων κ.λπ..

Εάν είστε περίεργοι για το πώς το blockchain μπορεί να επηρεάσει θετικά τον κόσμο της αλυσίδας εφοδιασμού και συγκεκριμένα τις λειτουργίες διαχείρισης, τότε πρέπει να εγγραφείτε τώρα στο μάθημα της επιχείρησης blockchain και της αλυσίδας εφοδιασμού!

Φροντίδα υγείας

Η υγειονομική περίθαλψη επωφελείται επίσης από τα blockchain. Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει τρόπος για τους ειδικούς της υγειονομικής περίθαλψης να δουν μια μεμονωμένη έκδοση της αναφοράς υγειονομικής περίθαλψης ενός ατόμου. Με το blockchain για υγειονομική περίθαλψη, θα είναι πλέον δυνατό για τους ασθενείς να αποθηκεύουν τις αναφορές τους σε blockchain – οι οποίες μπορούν να ανακτηθούν αργότερα.

Με αυτόν τον τρόπο, οι γιατροί μπορούν να εργαστούν σε μια μόνο αναφορά και να τους προσφέρουν καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες. Κάνει επίσης τη διαδικασία αποτελεσματική, βελτιώνει την ανταλλαγή πληροφοριών και παρέχει τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους ασθενείς να εξασφαλίσουν τα έγγραφά τους ώστε να μην χρειάζεται να τα φέρουν. Ας δούμε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης σε αυτό το blockchain για οδηγούς για αρχάριους.

Αγορά ενέργειας

Οι εταιρείες διανομής ενέργειας είναι μεγάλοι παίκτες που παρέχουν υπηρεσίες σε όλους σχεδόν εκεί έξω. Προς το παρόν, ως καταναλωτής, πρέπει να περιμένετε τις μεγάλες εταιρείες να σας παρέχουν μια εγκατάσταση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από λίγες ημέρες έως μερικές εβδομάδες, ανάλογα με την τοποθεσία σας.

Η αγορά ενέργειας είναι επί του παρόντος ένα κλειστό οικοσύστημα με νέους παίκτες που προσπαθούν να το φέρουν επανάσταση με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain. Με το blockchain, οι κόμβοι θα μπορούν να παράγουν και να εμπορεύονται ηλεκτρισμό χωρίς την ανάγκη κεντρικής αρχής. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για αυτόν τον τομέα.

Αυτό θα χαλαρώσει τις τιμές της ενέργειας και θα βελτιώσει την ενεργειακή εμβέλεια σε μέρη που δεν ήταν δυνατό πριν. Υπάρχουν έργα όπως το Grid + και το Power Ledger που κάνουν όλα αυτά δυνατά.

Ακίνητα

Η χρήση blockchain για ακίνητα μπορεί να ωφελήσει σημαντικά αυτόν τον τομέα. Η ακίνητη περιουσία είναι ένας μεγάλος τομέας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλοί παίκτες στην ακίνητη περιουσία που αγωνίζονται λόγω του ενός ή του άλλου λόγου. Ένας σημαντικός λόγος πίσω από την αργή ανάπτυξη των ακινήτων είναι η έλλειψη αποτελεσματικότητας σε ολόκληρο το σύστημα. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα ακίνητο, τότε πρέπει να περάσετε από μια αργή, επώδυνη διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Με το blockchain, τα ακίνητα μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικά με μια ασφαλή και ομαλή συναλλαγή. Όλα αυτά θα είναι δυνατά λόγω έξυπνων συμβάσεων που μπορούν να αυτοματοποιήσουν εργασίες όπως αγορά ή πώληση ακινήτου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επαλήθευση ιδιοκτησίας και είναι οικονομικά αποδοτική.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του blockchain για αρχάριους οδηγούς. Το Blockchain είναι μια μοναδική τεχνολογία. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότερες εταιρείες θα αρχίσουν να υιοθετούν blockchain στις επιχειρήσεις τους. Επομένως, είναι ασφαλές να πείτε, εάν είστε απλώς αρχάριος, πρέπει να αποκτήσετε πολλά στοιχεία για να μπορέσετε ακόμη να σκεφτείτε να γίνετε μέρος αυτής της τεχνολογίας.

Συνιστούμε να ξεκινήσετε χωρίς δωρεάν μάθημα blockchain για να μάθετε για τα βασικά στοιχεία του blockchain. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην εκπαίδευση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map