Πώς να εφαρμόσετε το Blockchain για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας;

Πολλοί από εσάς αναρωτιέστε πώς να χρησιμοποιήσετε το blockchain για τη δική σας επιχείρηση και να αποκομίσετε τα οφέλη του. Θα περάσουμε από τη διαδικασία του τρόπου εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain για επιχειρήσεις και θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα την ιδέα.

Η τεχνολογία Blockchain δημιουργήθηκε αρχικά για να καλύψει το εμπόριο ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο, ο τεχνολογικός κόσμος συνειδητοποίησε σύντομα ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το blockchain.

Η τεχνολογία Blockchain έχει νόημα για τις επιχειρήσεις που εργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών να εφαρμόζουν blockchain. Εάν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε για το blockchain που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σας, εδώ είναι ένας εξαιρετικός οδηγός που μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε μια ενημερωμένη απόφαση.

Προς το παρόν, ίσως αναρωτιέστε πώς να χρησιμοποιήσετε το blockchain για τη δική σας επιχείρηση και πώς να αποκομίσετε τα οφέλη του. Τέτοια προβλήματα συνδέονται πάντα με νέες τεχνολογίες, οπότε μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνοι. Γι ‘αυτό ακριβώς είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε λεπτομερώς στη διαδικασία υλοποίησης blockchain.

Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Πώς να εφαρμόσετε το Blockchain?

Πριν από τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν την τεχνολογία blockchain, είναι επιτακτική ανάγκη να προσδιορίσουν πρώτα ποια είναι η καλύτερη και πιο σχετική χρήση της για την ενίσχυση του blockchain ως κερδοφόρου περιουσιακού στοιχείου και όχι ως δαπανηρή υποχρέωση.

Ωστόσο, ως ηγέτης της επιχείρησης, πρέπει πρώτα να παραδεχτείτε ότι το blockchain είναι εδώ για να μείνετε. Απλά δεν μπορείτε να το αγνοήσετε πια. Πέραν αυτού του γεγονότος, παρέχει πρακτικές λύσεις σε πολλά από τα καθημερινά λειτουργικά σας ζητήματα.

Η καλύτερη δυνατή κίνηση είναι η εφαρμογή blockchain. Ας ξεκινήσουμε με αυτό!

Εξερευνήστε τις ευκαιρίες

Δεν χρειάζεστε την έμπνευση για να ξεκινήσετε; Επί του παρόντος, υπάρχουν αρκετά παραδείγματα και χρήσεις υλοποίησης blockchain που μπορούν να σας εμπνεύσουν.

Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε νέο χρήστη να εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα των τρεχουσών χρήσεων και να επιλέξει το καλύτερο πρότυπο για εφαρμογή στη δική του εταιρεία. Θα πρέπει να εξερευνήσετε τις πιλοτικές περιπτώσεις χρήσης blockchain που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στην αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το κορυφαίο παράδειγμα υλοποίησης blockchain είναι ο τραπεζικός τομέας.


Λόγω του αριθμού των παραβιάσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζουν τα διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα και το γεγονός ότι μία από τις πιο αξιοσημείωτες πτυχές της τεχνολογίας blockchain είναι η premium ασφάλεια, η εφαρμογή blockchain ήταν μια τέλεια εναλλακτική λύση για τα διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες τράπεζες έχουν σχεδόν αναγκαστεί να εφαρμόσουν τεχνολογία blockchain προκειμένου να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών. Αυτό, με τη σειρά του, αύξησε την ακρίβεια, την ταχύτητα και την ασφάλεια των συναλλαγών και των διαδικτυακών τραπεζών γενικά. Με τη σειρά του, αυτό βοηθά επίσης τις τράπεζες κατά τον έλεγχο.

Με απλά λόγια, η εφαρμογή blockchain φέρνει διαφάνεια και σαφήνεια στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Γι ‘αυτό οι περισσότερες τράπεζες ερωτεύονται το blockchain.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Αυτό είναι ένα σημαντικό παράδειγμα περίπτωσης εφαρμογής blockchain για την επιχείρησή σας.

Για κάθε ασφαλιστική εταιρεία, η διαφάνεια των δεδομένων είναι επιτακτική. Η εφαρμογή τεχνολογίας Blockchain χρησιμεύει για τον εξορθολογισμό της ανταλλαγής τέτοιων δεδομένων και διασφαλίζει ότι παραμένει διαφανής.

Αυτό γίνεται με έξυπνα συμβόλαια. Επαληθεύει τους όρους της σύμβασης και καθορίζει εάν ένα συγκεκριμένο περιστατικό / κατάσταση εμπίπτει στους όρους του εν λόγω έξυπνου συμβολαίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πελάτης να πάρει το απαιτούμενο ποσό γρήγορα στην αξία. Στη συνέχεια, τα αρχεία διατηρούνται και ενημερώνονται με ταχύτητες.

Περιττό να πούμε, το blockchain διασφαλίζει επίσης ότι ολόκληρη η διαδικασία είναι ασφαλής και ανθεκτική σε παράνομους χάκερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σημειώθηκε τεράστια αύξηση στις ασφαλιστικές εφαρμογές blockchain τον τελευταίο χρόνο, καθώς και συνολική εφαρμογή στον τομέα της ζωής, της υγειονομικής περίθαλψης, του τίτλου και της ασφάλισης αυτοκινήτων.

Μερικές από τις καλά αναγνωρισμένες ασφαλιστικές εταιρείες που βασίζονται σε blockchain περιλαμβάνουν:

  1. Kasko2Go
  2. FidentiaX
  3. Έβερλγκερ
  4. Αιθερικός

Μπορείτε να βρείτε πολλά περισσότερα, καθώς πολλές ασφαλιστικές εταιρείες υιοθετούν τεχνολογία blockchain.

Είστε περίεργοι για τον αντίκτυπο του blockchain στην ασφάλιση; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το blockchain στην ασφάλιση αυτή τη στιγμή!

Φροντίδα υγείας

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης απαιτεί σχολαστική τήρηση αρχείων. Επιπλέον, τέτοια αρχεία ασθενών μπορούν να περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες, και επομένως, η ασφάλεια των ίδιων είναι υψίστης σημασίας. Έτσι, για να εφαρμόσετε το blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού υγειονομικής περίθαλψης, πρέπει να εστιάσετε σε μεγάλο βαθμό στα φαρμακευτικά προϊόντα.

Ενώ η τεχνολογία blockchain ικανοποιεί αποτελεσματικά αυτές τις απαιτήσεις, παρέχει επίσης την ευκαιρία να ενσωματώσει διαδικτυακούς τρόπους πληρωμής.

Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει τα νοσοκομεία και τους παρόχους ιατρικών υπηρεσιών να συνδεθούν με εταιρείες ασφάλισης υγείας προκειμένου να επισπεύσουν τις πληρωμές ασφάλισης. Υπάρχει ήδη πολλή φαρμακευτική εταιρεία που επένδυσε χρήματα για να εφαρμόσει το blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Επομένως, η επιλογή εφαρμογής τεχνολογίας blockchain θα αποδειχθεί επωφελής τόσο για τον υλοποιητή όσο και για τους πελάτες.

Είστε περίεργοι για τον αντίκτυπο του blockchain στην υγειονομική περίθαλψη; Ανατρέξτε στον οδηγό μας για το blockchain στην υγειονομική περίθαλψη αυτή τη στιγμή!

Ακίνητα

Αυτό είναι ένα άλλο υπέροχο παράδειγμα περίπτωσης εφαρμογής blockchain. Με την έναρξη της ψηφιακής τήρησης αρχείων στον τομέα των ακινήτων, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος χάκερ.

Αυτές περιλαμβάνουν τις τροποποιημένες λεπτομέρειες της εγγραφής μαζί με τα στοιχειώδη σφάλματα όπως κακή τήρηση αρχείων, ανακριβή έγγραφα κ.λπ..

Αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό αριθμό απωλειών σε ανυποψίαστους απλούς ανθρώπους.

Ευτυχώς, η εφαρμογή blockchain χρησιμεύει για την κατάργηση ή τουλάχιστον τη μείωση του περιθωρίου σφάλματος. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά τόσο τη φήμη της επιχείρησης του χρήστη όσο και τους πελάτες.

Είστε περίεργοι για τον αντίκτυπο του blockchain στα ακίνητα; Ανατρέξτε στον οδηγό μας για το blockchain για ακίνητα αυτή τη στιγμή!

Υλοποίηση Blockchain: Τα βήματα

Ακολουθούν τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την εφαρμογή του blockchain.

Προσδιορίστε μια υπόθεση χρήσης

Το πρώτο φυσικό βήμα είναι να προσδιορίσετε τη θήκη χρήσης. Είναι μια διαδικασία εντοπισμού, αποσαφήνισης και οργάνωσης των αναγκών σας για ένα blockchain. Η υπόθεση χρήσης απαντά γιατί χρειάζεστε ένα blockchain για την επιχείρησή σας; Για τι χρειάζεστε ένα blockchain; Και ποιοι στόχοι προσπαθείτε να επιτύχετε με την εφαρμογή blockchain?

Απλώς προσθέτει σαφήνεια στους στόχους σας που σχετίζονται με το blockchain. Προσδιορίζετε μια θήκη χρήσης και στη συνέχεια χτίζετε τα επόμενα βήματα γύρω από αυτήν.

Το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε μικρά. Ξεκινήστε με μερικές πιλοτικές περιπτώσεις χρήσης blockchain. Εξερευνήστε τα, δοκιμάστε τα, χρησιμοποιήστε τα, αναλύστε τα αποτελέσματα και, στη συνέχεια, εφαρμόστε το blockchain σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Διαβάστε περισσότερα: Χρήση Blockchain: Λίστα 20+ περιπτώσεων χρήσης τεχνολογίας Blockchain

Αναπτύσσοντας μια απόδειξη της έννοιας (POC)

Μόλις δείτε τους διάφορους τρόπους με τους οποίους η εφαρμογή blockchain μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας, μπορείτε να προχωρήσετε στο POC.

Αρκετές οντότητες του Fortune 500 έχουν ήδη δει τις δυνατότητες στην εφαρμογή blockchain και τροφοδοτούν χρήματα για να αναπτύξουν μια απόδειξη της ιδέας. Σε αυτό το μέρος, ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε το blockchain σε java ή οποιεσδήποτε κατάλληλες γλώσσες προγραμματισμού.

Τι είναι το POC?

Είναι μια διαδικασία που καθορίζει το πρακτικό δυναμικό και τη σκοπιμότητα του έργου blockchain για την επιχείρησή σας.

Στάδια ανάπτυξης POC

Η ανάπτυξη ενός POC ξεκινά όπως κάθε επιχειρηματική επιχείρηση. με σταθερό σχεδιασμό. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με μια σειρά ερωτήσεων σχετικών με το έργο σας. Αυτά τα ερωτήματα, με τη σειρά τους, βοηθούν τη σταδιακή ανάπτυξη του POC.

Οι ερωτήσεις θα περιστρέφονται γύρω από τη φύση της επιχείρησης και τις απαιτήσεις της. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με την αγορά-στόχο, ειδικά εάν η φύση της αγοράς είναι εξειδικευμένη.

Αφού απαντηθούν οι ερωτήσεις, είστε έτοιμοι να θέσετε τα βασικά θεμέλια για το Blockchain Proof of Concept. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να κατανοήσετε καλύτερα την κατεύθυνσή σας. Αυτό θα αποφύγει τυχόν περιττές περιπλοκές κατά την ανάπτυξη του POC. Κατ ‘επέκταση, η πρόληψη της πολυπλοκότητας θα αποτρέψει τον υπερβολικό χρόνο και χρήμα που δαπανάται για ανάπτυξη POC που δεν έχει κατεύθυνση. Αυτό είναι ένα κρίσιμο στάδιο καθώς ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε το blockchain στην Java. Επιπλέον, εάν χρειαστεί, ίσως χρειαστεί να προχωρήσετε και στην εφαρμογή blockchain στο python.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Θεωρητική συσσώρευση: Σύνολο οδηγιών που εξηγούν την παράμετρο του έργου σας.

Πρωτότυπο: Ένα πρωτότυπο που περιέχει κώδικα, σκίτσα, αρχιτεκτονική, σχεδιασμό και κοροϊδεύω.

MVP: Ονομάζεται επίσης το ελάχιστο βιώσιμο προϊόν, με ένα ελάχιστο σύνολο βέλτιστων δυνατοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του blockchain proof of concept, είναι επιτακτική ανάγκη να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές.

Πρέπει να προσδιορίσετε το αποτέλεσμα που επιθυμεί να επιτύχει η επιχείρησή σας ή ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί μέσω του blockchain. Επιπλέον, μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον τροχό. Δείτε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τροχό που βρίσκεται ήδη σε περιστροφή.

Με αυτό, εννοούμε να αποφύγουμε την υπερβολική πολυπλοκότητα της ζωής σας προσπαθώντας να φέρουμε επανάσταση στο ίδιο το blockchain και αντ ‘αυτού, να φέρουμε επανάσταση στην επιχείρησή σας μέσω blockchain Ο έλεγχος του δείγματος ή του πρωτοτύπου είναι πολύ σημαντικός. Μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ εκατομμυρίων χαμένων ή εκατομμυρίων κερδισμένων.

Το POC είναι ένα σημαντικό μέρος της εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain. Μάθετε περισσότερα για αυτό από την απόλυτη απόδειξη οδηγού έννοιας αυτή τη στιγμή.

Επιλογή πλατφόρμας Blockchain

Θα πρέπει να επιλέξετε μια πλατφόρμα που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας, αλλά έχει επίσης ένα συγκεκριμένο ιστορικό αποτελεσματικότητας στον τομέα που έχετε επιλέξει. Συχνά, μπορεί κανείς να παραπλανηθεί με εντυπωσιακές τακτικές μάρκετινγκ και να κάνει λάθος επιλογή. Επομένως, η έρευνα είναι κρίσιμη.

Ενώ επιλέγετε μια πλατφόρμα blockchain, θα πρέπει να βεβαιωθείτε εάν διαθέτουν έναν σταθμό ανοιχτού κώδικα. Πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι η τεχνική ομάδα τους είναι οργανωμένη σωστά.

Ένας καλός δείκτης της αποτελεσματικότητας της πλατφόρμας είναι τα τεχνικά ιστολόγιά τους, καθώς οι περισσότερες πλατφόρμες που αξίζουν τα χρήματά σας θα έχουν ένα.

Blockchain ως υπηρεσία

Εάν θέλετε να εφαρμόσετε το blockchain στην επιχείρηση, τότε είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα blockchain ως πάροχος υπηρεσιών. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι πάροχοι μπορούν να σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε το blockchain στην επιχείρησή σας και να το διαχειριστείτε. Είναι μια απλή προσέγγιση στην εφαρμογή.

Παρόλο που το Ethereum είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και συχνά χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες blockchain στον κόσμο, αλλά για επιχειρήσεις που ξεκινούν με blockchain, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να χρησιμοποιήσετε το blockchain ως υπηρεσία.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να επενδύσετε χρόνο για την ανάπτυξη υποδομής, για να βρείτε έναν πιο εξειδικευμένο ανθρώπινο πόρο, αλλά απλώς ξεκινήστε με την εφαρμογή του προ-σχεδιασμένου blockchain που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας.

Το καλύτερο είναι ότι υπάρχουν πολλές καλές επιλογές για να διαλέξετε από μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους τεχνολογικούς γίγαντες εκεί έξω. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν:

  • Amazon ή AWS (Amazon Web Services)
  • Azure της Microsoft
  • Μαντείο

Εάν είστε SMB, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με το Amazon ή τα Πρότυπα Υπηρεσιών Ιστού Amazon (AWS). Αυτή η υπηρεσία pay-as-you-go όχι μόνο σας επιτρέπει να πληρώνετε ανάλογα με τη χρήση σας, αλλά και τα προκαθορισμένα πρότυπα blockchain κάνουν την ανάπτυξη πιο γρήγορη. Έχετε επίσης την επιλογή να επιλέξετε μεταξύ Ethereum και Hyperledger Fabric ως πλατφόρμα.

Το Microsoft Azure είναι μια άλλη οικονομική και γρήγορη επιλογή για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με πολλούς συνεργάτες. Ωστόσο, εάν είστε μια μεγάλη επιχείρηση, προτείνουμε τη λύση Oracle Blockchain Solution (διατίθεται μόνο με Hyperledger Fabric).

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δημοφιλείς επιλογές όπως Ethereum, Hyperledger Fabric ή Hyperledger Sawtooth όσον αφορά τις πλατφόρμες.

Διαβάστε περισσότερα: Blockchain ως υπηρεσία: Λύσεις BaaS Enterprise-Grade

Κτίριο & Δοκιμή λύσης Blockchain

Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει πρώτα να παρατηρήσετε τις τρέχουσες τεχνολογίες blockchain. Επιλέξτε και εφαρμόστε αυτά που μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, πρέπει να εξετάσετε πολλούς παράγοντες που περιλαμβάνουν:

  1. Το βάθος της τεχνολογίας σημαίνει ασφάλεια και συναίνεση που προσφέρει, και εάν υποστηρίζει τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά blockchain.
  2. Το εύρος της τεχνολογίας σημαίνει εάν υποστηρίζει πολλαπλές αλυσίδες και πολλαπλές πλατφόρμες.

Η βασική πτυχή της τεχνολογίας blockchain είναι έξυπνα συμβόλαια. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν σημαντικά προϊόντα χωρίς να απαιτούν κεντρικό τρίτο μέρος. Μπορείτε να επισυνάψετε τους απαιτούμενους κανόνες σας στις συμβάσεις. Κυρίως αυτά είναι η εφαρμογή blockchain στο python.

Αυτό θα επιτρέψει την αυτόματη διαδικασία μεταφοράς. Παρέχει επίσης διαφάνεια και διασφαλίζει ότι όλα τα μέρη ακολουθούν τους κανόνες της σύμβασης. Στην πραγματικότητα, είναι το έξυπνο συμβόλαιο αυτο-εκτέλεσης που κάνει το blockchain τόσο συναρπαστικό για τις επιχειρήσεις. Δημιουργήστε έξυπνα συμβόλαια για τις επιχειρηματικές σας διαδικασίες όπου είναι λογικό να προσθέσετε αυτοματοποίηση.

Στην περίπτωση εφαρμογών, δοκιμάστε τις πρώτα στο δοκιμαστικό δίκτυο για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί όπως ακριβώς θέλετε.

Συνεργάτες Ενσωμάτωσης και Ενσωμάτωση

Όταν θέλετε να εφαρμόσετε το blockchain στην επιχείρησή σας, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τους συνεργάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη σας.

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να παρασυρθείτε και να μεταβείτε εντελώς στο blockchain. Είναι εύκολο να παρασυρθείτε όταν αποκομίσετε τα οφέλη της νέας τεχνολογίας. Θα χρειαστείτε ακόμα παλαιά συστήματα και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης στο ίδιο.

Θα υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις ή εταιρείες που δεν θα έχουν ενσωματώσει την τεχνολογία blockchain. Επομένως, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή μαζί τους κατά καιρούς. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να ενσωματώσετε συστήματα παλαιού τύπου στην τεχνολογία blockchain που εφαρμόσατε πρόσφατα. Αυτό θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε επιχειρηματικές σχέσεις με όποιον δεν έχει κάνει ακόμα τη μετάβαση.

Ίσως αργά να γίνετε σύμβολο αλλαγής. Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν αλλάξει θα κοιτάξουν προς εσάς ως παράδειγμα. Με τον καιρό, μπορεί να είναι πεπεισμένοι ότι η εναλλαγή σε ένα blockchain είναι η λύση.

Μπορεί ακόμη και να έρθουν σε εσάς και να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν το πρωτότυπό σας. Με τη σειρά του, αυτό θα ανοίξει μια νέα επιχειρηματική οδό για εσάς. Μπορεί να γίνετε πωλητής blockchain.

Αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο εάν τα παλαιά συστήματα ενσωματώνονται στο blockchain σας. Εάν είναι, θα επιτρέψει στους ακροατές να εκτιμήσουν την ευελιξία της νέας τεχνολογίας. Εάν δεν είναι ενσωματωμένοι, τότε η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να είναι ξένη για τους κακοποιούς.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Λειτουργία και διαχείριση του δικτύου στην παραγωγή

Για να κυλήσετε τα πράγματα, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε μόνοι σας το αρχικό μπλοκ. Ωστόσο, ένα τέτοιο μπλοκ πρέπει να ενσωματώνει κάθε χαρακτηριστικό της αλυσίδας.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί επίσης μια δευτερεύουσα σύνδεση, έτσι ώστε να παρέχεται η εσωτερική αντιστοιχία του blockchain. Σκεφτείτε το έτσι. Στο πρώτο βήμα, θέσαμε τις βάσεις για κόμβους για την αποστολή πληροφοριών. Τώρα πρέπει να θέσουμε τα θεμέλια για να λάβουν πληροφορίες.

Αυτό είναι όπου ένα κρυπτογραφημένο διακριτικό ή, για τον απλό, το κρυπτογράφηση μπαίνει στο παιχνίδι. Θα χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση της υπολογιστικής ισχύος που είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι η επικοινωνία των κόμβων συνεχίζεται.

Ανάπτυξη

Στη συνέχεια είναι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής στο δίκτυο blockchain, το οποίο είναι ένας προετοιμασμένος διακομιστής εφαρμογών. Είναι το βήμα όπου φιλοξενείτε όλες τις εφαρμογές σας στην κύρια αλυσίδα. Εάν έχετε εφαρμογές με οντότητες τόσο εντός όσο και εκτός αλυσίδας, γεγονός που το καθιστά υβριδική λύση, αναπτύξτε το στο διακομιστή cloud.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία blockchain; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό ορισμών blockchain τώρα!

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εφαρμογή του Blockchain

Εδώ είναι τα γρήγορα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη και να ελέγξετε κατά τη διαδικασία της εφαρμογής blockchain.

Κάντο να δουλέψει

Εάν θέλετε να ελέγξετε εάν το σύστημά σας λειτουργεί πραγματικά, πρέπει να το δοκιμάσετε πλήρως. Είναι απαραίτητο πρώτα να το δοκιμάσετε σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Τότε πρέπει επίσης να το δοκιμάσετε στην πραγματική εργασία. Μπορεί να καταλήξετε να βρείτε μια μοναδική μεταβλητή που δεν θεωρήσατε προηγουμένως. Οποιοσδήποτε παράγοντας μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της εφαρμογής blockchain.

Η αποτυχία είναι πάντα μια ευκαιρία

Κάθε πτυχή του πρωτοκόλλου υλοποίησης blockchain δεν θα λειτουργεί στο μέγιστο στην αρχή. Δημιουργήστε ένα αντίγραφο όλων των προβλημάτων και αποτυχιών και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να τα διορθώσετε. Θα βρείτε πολλές μεθόδους για να το κάνετε. Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να βεβαιωθείτε ότι το blockchain παραμένει απλό

Η δοκιμή και το σφάλμα σε τέτοιες στιγμές θα είναι ο καλύτερος φίλος σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει αρκετές δοκιμές και δεν αφήνετε καμία σπατάλη. Αντιμετωπίστε κάθε δοκιμή ως μέρος της καμπύλης μάθησης. Βεβαιωθείτε ότι σας επιτρέπει να μεγαλώνετε αντί να υποχωρείτε.

Μείνε συγκεντρωμένος

Πρέπει να έχετε κατά νου τον αρχικό στόχο σας ενώ κάνετε βελτιώσεις και τροποποιήσεις στο πρωτόκολλό σας. Οι διαφορετικές πτυχές μπορούν εύκολα να σας αναμιχθούν.

Αυτό μπορεί να βλάψει το συνολικό σας σχέδιο. Προσπαθήστε να δείτε ότι εσείς και ο οργανισμός σας συνεχίζετε να ακολουθείτε αυτό που υποσχέθηκε στους πελάτες του και τι απαιτούν. Το να κάνετε το σύστημα πιο αποτελεσματικό πρέπει να είναι ο στόχος σας, όχι να το αλλάζετε εντελώς ενώ βρίσκεστε στη μέση.

Εν ολίγοις, είναι επιτακτικό να διατηρείτε την εστίαση και να μην αποσπούν την προσοχή. Διαφορετικά, ολόκληρη η άσκηση θα μπορούσε να αποδειχθεί άκαρπη για εσάς.

Προετοιμαστείτε για το μέλλον

Μόλις μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό πρωτόκολλο εφαρμογής blockchain, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το επόμενο. Δοκιμάστε και δείτε αν ορισμένες λειτουργίες χρειάζονται βελτιώσεις. Πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν το blockchain είναι επεκτάσιμο για τις μελλοντικές σας ανάγκες ανάπτυξης.

Αυτό είναι σημαντικό ώστε η τεχνολογία να μην σταματήσει. Επομένως, δεν μπορείτε να ξεκουραστείτε στις δάφνες σας και πρέπει να υιοθετήσετε το kaizen. Ο Kaizen είναι ο ιαπωνικός όρος για συνεχή βελτίωση. Συνεχίστε να εργάζεστε για την τελειότητα με τη μορφή μικρών βελτιώσεων.

Χωρίς να έχετε κατά νου ένα σωστό επιχειρηματικό μοντέλο, είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το blockchain ως μόχλευση. Δείτε την απόλυτη στρατηγική υλοποίησης blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάπτυξη blockchain.

Άλλες πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες άλλες σημαντικές γωνίες του οδηγού εφαρμογής Blockchain που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη.

Τύπος άδειας

Αυτή είναι μια σημαντική πτυχή της εφαρμογής blockchain και η επιλογή της ίδιας της τεχνολογίας. Υπάρχουν 3 τύποι αδειών, δηλαδή Ιδιωτικό, Δημόσιο και Ομοσπονδιακό. Πρέπει να αποφασίσετε σύμφωνα με τις διαθέσιμες προεπιλογές blockchain. Δηλαδή, εάν η προεπιλογή είναι δημόσια, αλλά επιλέγετε μια ιδιωτική προεπιλογή, μπορεί τελικά να δημιουργήσει αισθητά εμπόδια για εσάς.

Αμετάβλητο

Ουσιαστικά, το αμετάβλητο είναι αυτό που επιτρέπει σε ένα σύστημα να παρατηρεί και να ελέγχει οποιαδήποτε «διπλή δαπάνη». Στο τρέχον στάδιο της ανάπτυξής του, το Διαδίκτυο δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη μεταβλητότητα.

Το Blockchain πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διατηρεί το αμετάβλητο στις συναλλαγές. Θα διατηρήσει τις σχετικές πληροφορίες εντός του δικτύου. Θα επιτρέψει στα άτομα να το χρησιμοποιήσουν με την κατάλληλη αναγνώριση. Αυτό θα δημιουργήσει αμετάβλητο στο δίκτυο.

Αυτό θα προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, επιτρέποντας στη συνδυασμένη εφαρμογή blockchain να έχει μεγαλύτερη τοπική προσαρμογή.

Διαβάστε περισσότερα: Οι 50 κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain

Κοινά εμπόδια

Κατά τη δημιουργία του συστήματός σας μακροπρόθεσμα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένα από τα προβλήματα, όπως αυτά παρακάτω.

Αναποτελεσματικό σύστημα

Εάν μια νέα τεχνολογία δεν λειτουργεί πλήρως, απαιτούμενη αποτελεσματικότητα, τότε δεν διαρκεί πολύ. Το Bitcoin είχε παρόμοια προβλήματα όταν ξεκίνησε. Οι πελάτες ενδέχεται να μην χρησιμοποιούν την εφαρμογή blockchain για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν τα προβλήματα στη λειτουργία τους συνεχίζουν να αυξάνονται.

Εάν το blockchain σας παρέχει τις ίδιες δυνατότητες με άλλα συστήματα αλλά με μεγαλύτερο κόστος, τότε οι πελάτες δεν θα συμμετάσχουν μαζί σας. Πρέπει πάντα να κάνετε κάποια έρευνα αγοράς για να δείτε ποια χαρακτηριστικά απαιτούνται.

Δύσκολο περιβάλλον εργασίας χρήστη

Ορισμένες εφαρμογές blockchain καθίστανται πολύ περίπλοκες για να λειτουργήσουν λόγω όλων των τροποποιήσεων. Όλοι οι πελάτες σας δεν είναι πολύ καλοί στη χρήση τεχνολογίας. Επομένως, δεν θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα που είναι πολύ δύσκολο να ακολουθηθεί.

Πολλοί πελάτες δεν θα είχαν χρησιμοποιήσει προηγουμένως τεχνολογία blockchain. Μπορείτε να προσελκύσετε τα μέγιστα άτομα εάν διατηρείτε το σύστημά σας απλό. Το σύστημά σας δεν πρέπει να είναι εύκολοι κανόνες που μπορούν να κατανοήσουν οι περισσότεροι.

Πολύ ακριβό

Η εκκίνηση ενός συστήματος από την αρχή απαιτεί πολλά χρήματα. Με τροποποιήσεις, ένα έργο μπορεί να κοστίσει έως και εκατομμύρια δολάρια. Εάν είστε εκκίνηση, θα είναι δύσκολο για εσάς να βρείτε τόσο μεγάλα χρήματα. Θα πρέπει λοιπόν να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με άλλες, μεγαλύτερες εταιρείες στην αρχή.

Δεν μεγαλώνει

Οι απαιτήσεις των πελατών αυξάνονται συνεχώς. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απαιτήσεις εκεί έξω. Όλες αυτές οι απαιτήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από κάθε επιχείρηση blockchain. Ορισμένα συστήματα μπορεί να είναι ξεπερασμένα αμέσως μετά την κυκλοφορία τους, εάν δεν ασχολούνται με αυτό που χρειάζονται οι πελάτες.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 κορυφαίες προκλήσεις εφαρμογής Blockchain για επιχειρήσεις

συμπέρασμα

Είμαστε σίγουροι ότι έχετε πλέον μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς να εφαρμόσετε το blockchain. Εάν θέλετε να εφαρμόσετε το δικό σας blockchain ή απλά να εφαρμόσετε την τεχνολογία blockchain στην υπάρχουσα επιχείρησή σας, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό εξακολουθεί να είναι μια νέα τεχνολογία. Μπορεί εύκολα να απογοητευτείτε στην αρχή. Το κλειδί θα είναι να επιμείνουμε καθώς αυτό είναι πραγματικά το μέλλον της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης.

Εν πάση περιπτώσει, εάν είστε απλώς αρχάριος και θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία, προτείνουμε να ξεκινήσετε με το δωρεάν μάθημα blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map