Τεχνολογία Blockchain έναντι Κατανεμημένου Καθολικού

Αναρωτιέστε αν υπάρχει διαφορά μεταξύ blockchain ή DLT; Εδώ είναι η απάντηση με σύγκριση τεχνολογίας blockchain έναντι κατανεμημένου καθολικού.

Σε αυτήν την εποχή που όλοι μιλούν για αποκέντρωση, blockchain και κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών, επίσης γνωστή ως DLT είναι οι πιο συχνά συζητούμενες τεχνολογίες. Πολλοί άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις τεχνολογίες χρησιμοποιούν συχνά τους όρους εναλλακτικά.

Ωστόσο, είναι αλήθεια; Είναι η τεχνολογία blockchain και κατανεμημένου καθολικού το ίδιο πράγμα; Λοιπόν, όχι αρκετά. Η τεχνολογία Blockchain vs κατανεμημένου καθολικού είναι ένα καυτό θέμα μεταξύ των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το μέλλον αυτών των τεχνολογιών.

Η έλλειψη κατάλληλης γνώσης για οποιαδήποτε από αυτές τις τεχνολογίες οδηγεί σε σύγχυση και απόσυρση στο κοινό. Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, οι νέες τεχνολογίες μπορούν γρήγορα να γίνουν λέξεις-κλειδιά και, όπως γνωρίζετε, δεν διαρκούν πολύ. Ωστόσο, το blockchain και το DLT αναμένεται να μεταμορφώσουν το μέλλον.

Εδώ είναι ο αναλυτικός οδηγός μας σχετικά με το τι είναι το blockchain, και ακόμη καλύτερα, ελέγξτε αυτό το απόλυτο φύλλο cheat blockchain απαντώντας σε όλες τις βασικές ερωτήσεις σχετικά με το blockchain.

Οι τεχνολογίες Blockchain, καθώς και τα κατανεμημένα καθολικά, είναι μοναδικά από πολλές απόψεις, παρόλο που περιστρέφονται γύρω από την αποκέντρωση. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συχνά συγχέουν και τις δύο τεχνολογίες. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι είναι και μπορούν να φέρουν επανάσταση σε πολλές βιομηχανίες, ιδίως στον χρηματοοικονομικό κόσμο.

Θέλετε να δημιουργήσετε μια καριέρα στην τεχνολογία Blockchain; Εγγραφείτε στο Blockchain Free Course και ξεκινήστε τώρα.

Τεχνολογία Blockchain έναντι Κατανεμημένου Καθολικού: Απλώς εξηγείται

Προτού φτάσουμε στην τεχνολογία blockchain vs κατανεμημένου καθολικού, ας δούμε ποια είναι κάθε τεχνολογία.

Διαβάστε τώρα: Το Blockchain εξήγησε τον εύκολο τρόπο

Τι είναι ένα κατανεμημένο καθολικό?

Ένα κατανεμημένο καθολικό είναι μια βάση δεδομένων που είναι αποκεντρωμένη, δηλαδή διανέμεται σε πολλούς υπολογιστές ή κόμβους. Σε αυτήν την τεχνολογία. Κάθε κόμβος θα διατηρεί το καθολικό και, εάν συμβούν αλλαγές δεδομένων, το καθολικό θα ενημερωθεί. Η ενημέρωση πραγματοποιείται ανεξάρτητα σε κάθε κόμβο.

Όλοι οι κόμβοι έχουν την ίδια κατάσταση όσον αφορά την εξουσία. Δεν υπάρχει κεντρική αρχή ή διακομιστής που διαχειρίζεται τη βάση δεδομένων, γεγονός που καθιστά την τεχνολογία διαφανή. Κάθε κόμβος μπορεί να ενημερώσει το καθολικό και άλλοι κόμβοι θα επαληθεύσουν την ύπαρξή του.


Η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ εύκολη. Οι κόμβοι θα προσπαθήσουν να επαληθεύσουν τη συναλλαγή με τον αλγόριθμο συναίνεσης ή την ψηφοφορία. Ωστόσο, το δικαίωμα ψήφου ή η συμμετοχή όλων των κόμβων θα εξαρτηθεί από τους κανόνες αυτού του καθολικού. Έτσι, μερικές φορές όλοι οι κόμβοι μπορούν να συμμετέχουν, σε άλλες εποχές, μόνο επιλεγμένοι κόμβοι θα συμμετέχουν.

Μόλις όλοι οι κόμβοι δώσουν το σήμα, η συναλλαγή παίρνει μια θέση στο καθολικό και όλοι οι κόμβοι ενδέχεται να λάβουν την ενημερωμένη κατάσταση. Λοιπόν, ποια είναι η θετική πλευρά αυτής της τεχνολογίας?

Λοιπόν, προφανώς, θα έχετε μεγάλη διαφάνεια σε αυτήν την τεχνολογία, έτσι δεν είναι?

Ωστόσο, όλη η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού παρέχει μεγάλη ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει καμία κεντρική αρχή. Κανένας κόμβος δεν είναι μεμονωμένη αρχή. Οι κόμβοι θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επαλήθευση, αλλά αυτό είναι. Έτσι, δεν υπάρχει σημείο διαφθοράς σε αυτήν την τεχνολογία.

Αυτό το καθιστά μια ελκυστική τεχνολογία για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο ή οποιονδήποτε άλλο κλάδο που αναζητά πιο διαφανή τεχνολογία και εκείνους που θέλουν να απομακρυνθούν από μια κεντρική αρχή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε επίσης να διαβάσετε τον αναλυτικό οδηγό για αρχάριους σχετικά με το τι διανέμεται καθολικό.

Διαβάστε επίσης: Τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού: Από όπου ξεκινά η τεχνολογική επανάσταση

Τι είναι το Blockchain?

Το blockchain είναι πραγματικά ένας τύπος κατανεμημένου καθολικού. Μπορείτε να θεωρήσετε το DLT ως τη μητρική τεχνολογία του blockchain. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, έγινε πιο δημοφιλές από ολόκληρη την έννοια της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού.

Ωστόσο, πολλοί προγραμματιστές προσπαθούν τώρα να βγουν από τη σκιά blockchain. Γι ‘αυτό οι άνθρωποι είναι περισσότερο από πρόθυμοι να μάθουν για τις διαφορές τεχνολογίας blockchain έναντι κατανεμημένων καθολικών.

Το blockchain είναι μια από τις κατανεμημένες τεχνολογίες καθολικών όπου κάθε κόμβος λαμβάνει το δικό του αντίγραφο του καθολικού. Κάθε φορά που κάποιος προσθέτει μια νέα συναλλαγή, όλα τα αντίγραφα του καθολικού ενημερώνονται. Όλες οι συναλλαγές είναι κρυπτογραφημένες πριν προστεθούν στο καθολικό.

Το Blockchain δεν απαιτεί κεντρική αρχή για τη διαχείριση λειτουργιών παρόμοιων με το DLT. Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς αποκεντρωμένη. Υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας που απαιτούν υπολογιστική εμπιστοσύνη. Το blockchain οργανώνει τα δεδομένα σε όρους μπλοκ, εξ ου και το όνομα. Αυτά τα μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους και κρυπτογραφούνται για ασφάλεια.

Το Blockchain επιτρέπει μόνο την προσθήκη λειτουργίας, δηλαδή μπορείτε να προσθέσετε νέα δεδομένα, αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να διαγράψετε υπάρχοντα δεδομένα. Αυτή είναι μια πτυχή που τη διακρίνει από τις παραδοσιακές βάσεις δεδομένων. Καθώς δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε ούτε ένα μόνο μπλοκ δεδομένων, κάθε συναλλαγή υπάρχει στο ιστορικό.

Αυτό το καθιστά μία από τις πιο διαφανείς τεχνολογίες, ειδικά για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους η αγορά blockchain αναμένεται να αυξηθεί από μισό δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ το 2018 σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021. Ορισμένες προβλέψεις εκτιμούν ακόμη και ένα 16 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ αγορά το 2024.

Τεχνολογία Blockchain έναντι Κατανεμημένου Καθολικού

Παρόλο που και οι δύο τεχνολογίες ακούγονται οι ίδιες, αλλά υπάρχουν και κάποιες διαφορές. Μπορείτε να δείτε το κατανεμημένο καθολικό blockchain ως τη μητρική τεχνολογία του blockchain ή το blockchain ως μια προηγμένη έκδοση του κατανεμημένου καθολικού.

Με απλά λόγια, το blockchain είναι ένας τύπος κατανεμημένου καθολικού. Ωστόσο, δεν μπορείτε να ονομάσετε κάθε κατανεμημένο καθολικό blockchain. Ξέρετε πώς ορισμένοι τύποι προϊόντων γίνονται μάρκα και γίνονται πιο δημοφιλείς στο όνομά τους.

Για παράδειγμα, τα πάνινα παπούτσια συνεργασίας Michael Jordan με τη Nike είναι στην πραγματικότητα απλά πάνινα παπούτσια, αλλά είναι τόσο δημοφιλή που οι άνθρωποι τα γνωρίζουν τώρα ως Ιορδανοί με τη ξεχωριστή τους ταυτότητα. Αυτό ισχύει για το blockchain ακριβώς όπως έχει αποκτήσει τη δική του ταυτότητα.

Μπορείτε επίσης να βρείτε διαφορές στον τρόπο λειτουργίας του κατανεμημένου καθολικού. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του DLT, είναι απαραίτητη η συναίνεση. Ωστόσο, στο blockchain, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλές μεθόδους για να επιτύχουν μια συναίνεση που περιλαμβάνει Proof of Stake (PoS) και Proof of Work (PoW). Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δύο αυτές μεθόδους στη λεπτομερή σύγκριση εδώ.

Μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαφορά μεταξύ του blockchain και της βάσης δεδομένων στον οδηγό blockchain έναντι βάσης δεδομένων.

Ακολουθούν ορισμένες πτυχές του blockchain που είναι μοναδικές και ενδέχεται να μην υπάρχουν απαραίτητα σε άλλα κατανεμημένα καθολικά, για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη σύγκριση τεχνολογίας blockchain έναντι κατανεμημένου καθολικού.

  • Δομή μπλοκ

Εδώ είναι η πρώτη διαφορά τεχνολογίας blockchain έναντι κατανεμημένου καθολικού – η δομή. Το Blockchain αποτελείται από ομάδες δεδομένων. Αυτή η δομή δεν είναι η γνήσια δομή δεδομένων των κατανεμημένων καθολικών. Ένα κατανεμημένο καθολικό είναι απλώς μια βάση δεδομένων που κατανέμεται σε διαφορετικούς κόμβους. Ωστόσο, μπορείτε να αντιπροσωπεύσετε αυτά τα δεδομένα με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε καθολικό.

  • Αλληλουχία

Στην τεχνολογία blockchain, μπορείτε να βρείτε όλα τα μπλοκ σε μια συγκεκριμένη σειρά. Τα κατανεμημένα καθολικά δεν απαιτούν συγκεκριμένη ακολουθία δεδομένων. Αυτή η ακολουθία μπλοκ είναι αυτό που κάνει το blockchain διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού.

  • Απόδειξη εργασίας ή πεινασμένη ισχύς

Μια άλλη διαφορά μεταξύ της τεχνολογίας blockchain έναντι του κατανεμημένου καθολικού είναι οι αλγόριθμοι συναίνεσης που είναι πεινασμένοι για την ισχύ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει συνήθως μια ευρεία χρήση του μηχανισμού απόδειξης εργασίας. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, αλλά στο τέλος καταλαμβάνουν επίσης δύναμη.

Αλλά το κατανεμημένο καθολικό δεν χρειάζεται τέτοιου είδους συναίνεση, οπότε εν ολίγοις, είναι συγκριτικά πιο επεκτάσιμο.

Το blockchain είναι απλώς ένα υποσύνολο κατανεμημένων καθολικών. Έχει πρόσθετη λειτουργικότητα πέρα ​​από το πεδίο των παραδοσιακών DLTs. Είναι ικανοί για κάποια λειτουργικότητα που ίσως άλλα κατανεμημένα καθολικά δεν μπορούν να επιτύχουν, για παράδειγμα, την παρουσία ψηφιακής αξίας και διαλειτουργικότητας. Θα ήταν ασφαλές να πούμε ότι το blockchain οδηγεί το DLT στο επόμενο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Αλγόριθμοι συναίνεσης: Η ρίζα της τεχνολογίας Blockchain

  • Εφαρμογές πραγματικής ζωής

Οι υλοποιήσεις είναι ένας τεράστιος παράγοντας όσον αφορά την τεχνολογία blockchain έναντι κατανεμημένου καθολικού. Το Blockchain τυχαίνει να είναι το προβάδισμα σε αυτό. Λόγω του ότι το Blockchain λαμβάνει όλη την προσοχή από την αρχή, υπάρχουν πολλές εφαρμογές στην πραγματική ζωή.

Επίσης, πολλές επιχειρήσεις έχουν αρέσει στη φύση του blockchain και άρχισαν αργά να το ενσωματώνουν στα συστήματά τους. Υπάρχουν επίσης πολλοί μεγάλοι γίγαντες όπως οι IBM, Amazon, Oracle, Alibaba και πολλοί άλλοι που προσφέρουν καλές λύσεις Blockchain As A Service.

Από την άλλη πλευρά, οι προγραμματιστές μόλις πρόσφατα άρχισαν να μπαίνουν βαθύτερα στον πυρήνα της ίδιας της Τεχνολογίας Κατανεμημένων καθολικών. Υπάρχουν άλλες παραλλαγές DLTs στον κόσμο της τεχνολογίας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλές πραγματικές εφαρμογές που βασίζονται απλώς σε αυτές τις κατανεμημένες τεχνολογίες καθολικών. Αλλά βρίσκονται υπό ανάπτυξη και θα δουν το φως της ημέρας πολύ σύντομα.

Γι ‘αυτό, όσον αφορά τις πραγματικές εφαρμογές, το blockchain έχει μεγαλύτερη δημοτικότητα από το DLT προς το παρόν. Ωστόσο, η αγορά πηγαίνει αργά προς ολόκληρη την έννοια της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού.

Διαβάστε τώρα: Οδηγός εφαρμογής Blockchain: Ενδυνάμωση της επιχείρησής σας

  • Διακριτικά

Εδώ έρχονται μάρκες, μια άλλη βασική διαφορά μεταξύ των δύο τεχνολογιών. Σε μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, δεν είναι απαραίτητο να έχετε μάρκες ή οποιοδήποτε είδος νομίσματος στο δίκτυο.

Η μόνη φορά που μπορεί να βρείτε την ανάγκη χρήσης διακριτικών είναι όταν θέλετε να αποκλείσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα και υπάρχει ανάγκη για ανίχνευση κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Στο blockchain, οποιοσδήποτε μπορεί να εκτελέσει έναν κόμβο. Ωστόσο, η εκτέλεση ενός πλήρους κόμβου ουσιαστικά σημαίνει ένα τεράστιο δίκτυο που μπορεί να γίνει δύσκολο να διαχειριστεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει κάποιο είδος οικονομίας.

Αν και η σύγχρονη τεχνολογία blockchain προσπαθεί να βγει από τη σκιά κρυπτογράφησης.

Το Token διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στην τεχνολογία blockchain. Κάθε άτομο μπορεί να εκτελέσει έναν πλήρη κόμβο, αλλά είναι απίθανο να λύσει ένα νέο μπλοκ. Ωστόσο, μπορούν ακόμα να είναι μέρος του συστήματος επαληθεύοντας συναλλαγές και νέα μπλοκ.

Από αρχιτεκτονική άποψη, το blockchain είναι πολύ διαφορετικό. Πάρτε, για παράδειγμα, έξυπνες συμβάσεις που είναι μεμονωμένα τμήματα κώδικα. Κάθε φορά που πραγματοποιείται μια συναλλαγή στο δίκτυο blockchain, δημιουργεί αυτά τα έξυπνα συμβόλαια στο οικοσύστημα της πλατφόρμας.

Ένα εξαιρετικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί για την τεχνολογία blockchain έναντι κατανεμημένου καθολικού.

Διαβάστε επίσης: Non Fungible Tokens (NFTs): Ένας πλήρης οδηγός

Εφαρμογές Blockchain και DLT

Πολλές εφαρμογές και συστήματα χρησιμοποιούν κατανεμημένη τεχνολογία και το παιδί της την τεχνολογία blockchain. Κατά τη συζήτηση σχετικά με την τεχνολογία blockchain έναντι κατανεμημένου καθολικού, είναι σημαντικό να κοιτάξετε τα τρέχοντα συστήματα στον κόσμο που βασίζονται σε αυτές τις τεχνολογίες. Αυτό θα βοηθούσε στην καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το blockchain διαφέρει από άλλες τεχνολογίες κατανεμημένων καθολικών.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα DLT δεν είναι νέα ιδέα, αν και έχουν γίνει δημοφιλείς μόλις πρόσφατα. Η συζήτηση για αποκεντρωμένες βάσεις δεδομένων υπήρξε εδώ και πολύ καιρό.

Αν κοιτάξετε πίσω, είναι το Bitcoin, το πρώτο κρυπτογράφηση στον κόσμο που κάνει το blockchain έναν δημοφιλή όρο. Το Bitcoin βασίστηκε στην πλατφόρμα blockchain. Μετά από αυτό το blockchain καθιέρωσε για πρώτη φορά την αγορά του με τη βοήθεια κρυπτονομισμάτων. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, οι προγραμματιστές τελικά αναγνώρισαν τις δυνατότητές του.

Τώρα, το blockchain αναπτύσσεται ανεξάρτητα και σε άλλους κλάδους, εκτός από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών και κρυπτογράφησης.

Στην πραγματικότητα, η τρέχουσα πτώση στην αγορά κρυπτογράφησης, η οποία υπέστη τη χειρότερη χρονιά το 2018 λόγω της τεράστιας μείωσης της αξίας σχεδόν όλων των κρυπτονομισμάτων, έχει μικρή επίδραση στην ανάπτυξη του blockchain.

Μπορείτε να βρείτε πολλές άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν επί του παρόντος κατανεμημένα καθολικά. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τα IBM Fabric, R3 Conda και Digital Asset Holdings. Αυτά τα συστήματα DLT είναι παρόμοια με το blockchain, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η τεχνολογία blockchain είναι ο απόγονος ή το υποσύνολο της κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών.

Διαβάστε επίσης: Τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού: Από όπου ξεκινά η τεχνολογική επανάσταση

Γιατί να συγκρίνετε το κατανεμημένο καθολικό και το Blockchain; Βγαζει νοημα?

Η ομορφιά της τεχνολογίας blockchain vs κατανεμημένου καθολικού είναι ότι είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες και καινοτομίες. Βλέπουμε μόνο την αρχή αυτής της τεχνολογίας σε πρακτικά πεδία. Το Crypto world παράγει τακτικά έργα που είναι αρκετά ενδιαφέροντα, τουλάχιστον.

Παρόλο που το blockchain προέρχεται από το DLT, είναι σημαντικό για το κοινό, τους προγραμματιστές και τους πιστούς αυτών των τεχνολογιών να μπορούν να κάνουν τη σωστή διάκριση. Το παράδειγμα του Bitcoin ταιριάζει καλύτερα εδώ, καθώς ήταν ένα έργο ανοιχτού κώδικα που οδήγησε στη δημιουργία πολλών παρόμοιων έργων, Ethereum, Lite coin και πολλά άλλα.

Πολλά έργα έχουν κολλήσει στις αρχές των DLT και έχουν απορρίψει τις παραδοσιακές ιδέες blockchain. Αυτά περιλαμβάνουν Hedera Hashgraph, RaiBlocks, Peaq, και ΝΑΝΟ.

Πλεονεκτήματα της Τεχνολογίας Κατανεμημένου Καθολικού & Blockchain

Το νούμερο ένα πλεονέκτημα των DLT και ο λόγος για τον οποίο γίνεται όλο και πιο δημοφιλής είναι η αποκέντρωση των κόμβων. Αφαιρεί τον μεγάλο άντρα από τη σκηνή. Δίνει ουσιαστικά τον έλεγχο των πληροφοριών και τη ροή σε όλους τους χρήστες.

Η διαφάνεια είναι μια μεγάλη ανάγκη της ώρας σε πολλούς κλάδους, ιδίως στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κόσμο. Τα κατανεμημένα καθολικά προσφέρουν διαφάνεια και μπορούν να χειριστούν δισεκατομμύρια συναλλαγές σχετικά γρηγορότερα από τα παραδοσιακά συστήματα βάσεων δεδομένων που λειτουργούν σήμερα. Όταν μειώνουν τα λειτουργικά προβλήματα, το κόστος αυτών των εργασιών μειώνεται αυτόματα.

Το Blockchain επέτρεψε τη διαφάνεια στην περίπτωση κρυπτογράφησης. Κάθε συναλλαγή ήταν δημόσια διαθέσιμη. Οι άνθρωποι άρεσαν την ιδέα ενός τόσο ισχυρού συστήματος που δεν μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα και οι συναλλαγές ήταν ασφαλείς.

Διαβάστε επίσης: Cryptographic Hashing: A Beginner’s Guide

Ένα άλλο πλεονέκτημα της αποκέντρωσης είναι η ισχυρή ασφάλεια. Όλα τα αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων και η προσθήκη νέων δεδομένων πρέπει να περάσουν από σκληρούς ελέγχους ασφαλείας.

Είτε πρόκειται για μεταφορά χρημάτων είτε για δημιουργία ασφαλιστικών αρχείων, οι έξυπνοι αλγόριθμοι σε συνδυασμό με κρυπτογράφηση υψηλού επιπέδου δημιουργούν ένα περιβάλλον χωρίς προστασία.

Σύμφωνα με τα πλεονεκτήματα, υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ της τεχνολογίας blockchain έναντι του κατανεμημένου καθολικού.

Αντί να βασίζονται σε ανθρώπινους πόρους ή σε παραδοσιακές βάσεις δεδομένων, ένα κατανεμημένο καθολικό κάνει τα πάντα γρηγορότερα και πιο αξιόπιστα. Τα δεδομένα δεν μπορούν να παραβιαστούν καθώς καμία τοποθεσία ή οντότητα δεν το ελέγχει. Υπάρχουν πολλοί τομείς όπου το blockchain μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την εξάλειψη των προβλημάτων.

συμπέρασμα

Ελπίζουμε να μπορείτε τώρα να έχετε μια σαφή ιδέα για τις διαφορές αφού διαβάσετε τον οδηγό τεχνολογίας Blockchain έναντι κατανεμημένου καθολικού. Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού είναι η μητρική τεχνολογία του blockchain. Το blockchain είναι βασικά ένα κατανεμημένο καθολικό που έχει γίνει η τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα.

Το Blockchain διαφέρει από τα DLT από την άποψη της αρχιτεκτονικής. Ωστόσο, η ιδέα είναι η ίδια. Αυτές οι τεχνολογίες έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς λόγω της αποκέντρωσης. Υπάρχει μια συναίνεση μεταξύ της αποκέντρωσης και των ενθουσιωδών ψηφιακών νομισμάτων ότι η DLT μπορεί να λύσει πολλά από τα υπάρχοντα προβλήματα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Μέχρι στιγμής μπορούμε να δούμε το blockchain ως μέρος της κρυπτογράφησης και να εισχωρήσουμε στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, αλλά έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει κάθε κλάδο και να φέρει επανάσταση προς το καλύτερο.

Το Blockchain είναι μια δημοφιλής τεχνολογία και σύμφωνα με τις αναφορές, το Blockchain είναι η κορυφαία ικανότητα. Έτσι, εάν επιθυμείτε να ξεκινήσετε μια καριέρα Blockchain, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Free Blockchain Course και να ξεκινήσετε το Blockchain ταξίδι σας χωρίς καθυστέρηση.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map