Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας Blockchain;

Θέλετε να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους blockchain; Αυτός ο οδηγός θα επικεντρωθεί σε κάθε τύπο και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για το έργο blockchain σας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το blockchain έχει εξελιχθεί πολύ την τελευταία δεκαετία. Ξεκίνησε με το bitcoin, το οποίο προσέφερε δημόσια blockchain – τον πρώτο τύπο blockchain. Μπορούμε επίσης να ορίσουμε το blockchain του bitcoin ως την πρώτη γενιά τεχνολογίας blockchain.

Αυτήν τη στιγμή, βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας blockchain – καθένας από αυτούς εξυπηρετεί το σκοπό του και επιλύει ένα συγκεκριμένο ή ένα σύνολο προβλημάτων. Επιπλέον, πολλές εταιρείες τις χρησιμοποιούν στην εταιρεία τους για να αξιοποιήσουν τα οφέλη όσο μπορούν.

Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Γιατί χρειαζόμαστε διαφορετικούς τύπους Blockchain?


Πριν κάνουμε μια πραγματική συζήτηση για τύπους blockchain, ας μάθουμε γιατί τους χρειαζόμαστε πρώτα.

Όταν η τεχνολογία blockchain εισήχθη στον κόσμο, ήταν ένας δημόσιος τύπος blockchain με θήκη χρήσης κρυπτογράφησης. Είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσουμε την πρόθεση του δημιουργού του, αλλά γενικά, παρείχε την έννοια της αποκεντρωμένης τεχνολογίας καθολικών (DLT).

Η ιδέα του DLT άλλαξε τον τρόπο επίλυσης των πραγμάτων γύρω μας. Έδωσε στους οργανισμούς τη δυνατότητα να εργάζονται χωρίς να εξαρτάται από μια κεντρική οντότητα.

Η κατανεμημένη τεχνολογία επιλύει τα μειονεκτήματα της συγκέντρωσης, αλλά από μόνη της έφερε πολλά άλλα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν όταν πρόκειται για την εφαρμογή τεχνολογίας blockchain σε διαφορετικά σενάρια.

Για παράδειγμα, το bitcoin χρησιμοποίησε έναν αναποτελεσματικό αλγόριθμο συναίνεσης, Proof-of-Work. Απαίτησε τους κόμβους για την επίλυση μαθηματικών υπολογισμών χρησιμοποιώντας ενέργεια.

Αρχικά, δεν ήταν πρόβλημα, αλλά μόλις αυξήθηκε η δυσκολία, ο χρόνος και η ενέργεια που απαιτούνται για την επίλυση αυτών των μαθηματικών εξισώσεων αυξήθηκαν επίσης. Αυτή η αναποτελεσματικότητα το καθιστά ακατάλληλο για κανένα σύστημα που πρέπει να παραμείνει αποδοτικό ανεξάρτητα από το τι.

Για παράδειγμα, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν πολλές συναλλαγές κάθε μέρα. Έτσι, αυτός ο τύπος blockchain δεν είναι κατάλληλος για αυτό.

Υπήρχαν άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την πρώτη γενιά blockchain, όπως επεκτασιμότητα, χωρίς αυτοματοποίηση και ούτω καθεξής. Εν πάση περιπτώσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άρθρο ως τύπο τεχνολογίας blockchain pdf όταν το χρειάζεστε.

Διαβάστε επίσης: Blockchain για αρχάριους: Οδηγός έναρξης

Μια διαφορετική άποψη για το ζήτημα

Τώρα, ας πάρουμε μια διαφορετική άποψη για το πρόβλημα. Δεν μπορούν όλοι να χρησιμοποιούν δημόσιο blockchain. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούν να δημοσιοποιήσουν κάθε πτυχή της επιχείρησής τους. Έχουν ορισμένα κρίσιμα δεδομένα που κάνουν την επιχείρησή τους επιτυχημένη. Εάν δημοσιοποιηθεί, θα υπάρχουν ανταγωνιστές που το χρησιμοποιούν.

Για την επίλυση των εν λόγω περιπτώσεων χρήσης, δημιουργήθηκε ιδιωτικό ή ομοσπονδιακό blockchain. Τα ιδιωτικά blockchain προσφέρουν ένα εντελώς ιδιωτικό περιβάλλον όπου ο οργανισμός αποφασίζει ποιος συμμετέχει σε αυτό. Αυτό τους επιτρέπει να επωφεληθούν από τις λειτουργίες blockchain χωρίς να χρειάζεται να δημοσιοποιήσουν τα πάντα.

Συνοψίζοντας, έχουμε τα εξής –

 • Το blockchain πρώτης γενιάς είχε πολλά μειονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της αποδοτικότητας και της επεκτασιμότητας.
 • Επίσης, είναι ένα δημόσιο blockchain που δεν ταιριάζει στην ατζέντα ή την ανάγκη όλων.

Αυτοί οι δύο λόγοι μπορούν να θεωρηθούν ως ο ακρογωνιαίος λίθος της προόδου στους διαφορετικούς τύπους τεχνολογίας blockchain.

Διαβάστε περισσότερα: 6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας Blockchain

Τώρα που έχουμε κατανοήσει την ανάγκη για τύπους τεχνολογίας blockchain. Ήρθε η ώρα να μάθουμε γι ‘αυτά.

Με μια ματιά, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι τεχνολογιών blockchain. Περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

 • Δημόσιο
 • Ιδιωτικός
 • Υβρίδιο
 • Ομοσπονδία

Δημόσιο Blockchain

Ένα δημόσιο blockchain είναι ένας από τους διαφορετικούς τύπους τεχνολογίας blockchain. Ένα δημόσιο blockchain είναι η τεχνολογία καθολικού κατανεμημένου χωρίς άδεια, όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν και να πραγματοποιούν συναλλαγές. Πρόκειται για μια μη περιοριστική έκδοση όπου κάθε ομότιμος έχει ένα αντίγραφο του καθολικού. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στο δημόσιο blockchain εάν έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Ένα από τα πρώτα δημόσια blockchain που κυκλοφόρησαν στο κοινό ήταν το bitcoin public blockchain. Επέτρεψε σε οποιονδήποτε συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο να κάνει συναλλαγές με αποκεντρωμένο τρόπο.

Η επαλήθευση των συναλλαγών γίνεται μέσω συναίνεσης μεθόδων όπως Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS) και ούτω καθεξής. Στους πυρήνες, οι συμμετέχοντες κόμβοι πρέπει να κάνουν το heavy-lifting, συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης συναλλαγών για να λειτουργήσει το κοινό blockchain Εάν ένα δημόσιο blockchain δεν έχει τους απαιτούμενους ομότιμους συμμετέχοντες στην επίλυση συναλλαγών, τότε θα γίνει μη λειτουργικό. Υπάρχουν επίσης διαφορετικοί τύποι πλατφορμών blockchain που χρησιμοποιούν αυτούς τους διάφορους τύπους blockchain ως βάση του έργου τους. Ωστόσο, κάθε πλατφόρμα εισάγει περισσότερες δυνατότητες στην πλατφόρμα της εκτός από τις συνηθισμένες.

Μάθετε περισσότερα για το δημόσιο blockchain από τον ολοκληρωμένο οδηγό μας για το δημόσιο blockchain τώρα!

Παραδείγματα δημόσιου blockchain: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, NEO

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα?

Οι δημόσιες μπλοκ αλυσίδες είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. Τα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

 • Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στο δημόσιο blockchain.
 • Φέρνει εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την κοινότητα των χρηστών
 • Όλοι αισθάνονται κίνητρα να εργαστούν για τη βελτίωση του δημόσιου δικτύου
 • Το δημόσιο blockchain δεν απαιτεί κανένα ενδιάμεσο για να λειτουργήσει.
 • Τα δημόσια blockchain είναι επίσης ασφαλή ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων κόμβων
 • Προσφέρει διαφάνεια σε ολόκληρο το δίκτυο καθώς τα διαθέσιμα δεδομένα είναι διαθέσιμα για λόγους επαλήθευσης.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα?

Το δημόσιο blockchain πάσχει από μειονεκτήματα. Έχουν ως εξής:

Υποφέρουν από έλλειψη ταχύτητας συναλλαγής. Μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά έως ώρες πριν ολοκληρωθεί μια συναλλαγή. Για παράδειγμα, το bitcoin μπορεί να διαχειριστεί μόνο επτά συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο σε σύγκριση με 24.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο που πραγματοποιούνται από τη VISA. Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζεται χρόνος για την επίλυση των μαθηματικών προβλημάτων και στη συνέχεια την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ένα άλλο πρόβλημα με το δημόσιο blockchain είναι η επεκτασιμότητα. Απλώς δεν μπορούν να κλιμακωθούν λόγω του τρόπου λειτουργίας τους. Όσο περισσότεροι κόμβοι ενώνουν, τόσο πιο αδύνατος, και καθυστερεί το δίκτυο. Έχουν ληφθεί μέτρα για την επίλυση του προβλήματος. Για παράδειγμα, το Bitcoin εργάζεται για τον φωτισμό του δικτύου, το οποίο κάνει τις συναλλαγές εκτός αλυσίδας για να κάνει το κύριο δίκτυο bitcoin πιο γρήγορο και πιο επεκτάσιμο.

Το τελευταίο μειονέκτημα ενός δημόσιου blockchain είναι η επιλογή μεθόδου συναίνεσης. Το Bitcoin, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί το Proof-of-Work (PoW), το οποίο καταναλώνει πολλή ενέργεια. Ωστόσο, αυτό έχει επιλυθεί εν μέρει χρησιμοποιώντας πιο αποτελεσματικούς αλγόριθμους όπως Proof-of-Stake (PoS).

Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης?

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης του δημόσιου blockchain. Για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα, ας παραθέσουμε μερικές από αυτές παρακάτω.

 • Ψηφοφορία: Οι κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν ψηφοφορία μέσω δημόσιου blockchain χρησιμοποιώντας διαφάνεια και εμπιστοσύνη.
 • Ερανος: Οι εταιρείες ή οι πρωτοβουλίες μπορούν να κάνουν χρήση του δημόσιου blockchain για τη βελτίωση της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης.

Διαβάστε επίσης: 10+ Πρέπει να γνωρίζετε περιπτώσεις χρήσης Blockchain για επιχειρήσεις

Ιδιωτικό Blockchain

Ένα ιδιωτικό blockchain είναι ένας από τους διαφορετικούς τύπους τεχνολογίας blockchain. Ένα ιδιωτικό blockchain μπορεί να οριστεί καλύτερα ως το blockchain που λειτουργεί σε περιοριστικό περιβάλλον, δηλαδή σε κλειστό δίκτυο. Είναι επίσης ένα επιτρεπόμενο blockchain που βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας οντότητας.

Τα ιδιωτικά blockchain είναι εκπληκτικά για χρήση σε ιδιωτική εταιρεία ή οργανισμό που θέλει να το χρησιμοποιήσει για εσωτερικές περιπτώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το blockchain και να επιτρέψετε μόνο σε επιλεγμένους συμμετέχοντες να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο blockchain. Ο οργανισμός μπορεί επίσης να ορίσει διαφορετικές παραμέτρους στο δίκτυο, όπως προσβασιμότητα, εξουσιοδότηση και ούτω καθεξής!

Λοιπόν, πώς διαφέρει από ένα δημόσιο blockchain; Είναι διαφορετικό στον τρόπο πρόσβασης. Διαφορετικά, προσφέρει το ίδιο σύνολο δυνατοτήτων με αυτό του δημόσιου blockchain, παρέχοντας διαφάνεια, εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους επιλεγμένους συμμετέχοντες.

Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι είναι συγκεντρωτικό καθώς μόνο μία αρχή κοιτάζει μέσω του δικτύου. Έτσι, δεν έχει αποκεντρωμένη θεωρητική φύση. Υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι πλατφορμών blockchain που χρησιμοποιούν την ιδιωτική blockchain ως βάση της πλατφόρμας τους. Πιο συγκεκριμένα, κάθε ένα από αυτά τείνει να είναι μοναδικό και να προσφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Σε πολλές περιπτώσεις, ένα ιδιωτικό blockchain θεωρείται επιτρεπόμενο blockchain. Όμως, η έννοια του επιτρεπόμενου blockchain είναι πολύ ευρύτερη, καθώς μπορεί να περιλαμβάνει και δημόσια blockchain.

Μάθετε περισσότερα για το ιδιωτικό blockchain από τον ολοκληρωμένο οδηγό μας για το ιδιωτικό blockchain τώρα!

Παραδείγματα ιδιωτικών blockchain: Multichain, Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth, Corda

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα?

Οι ιδιωτικές μπλοκ είναι γρήγορες. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν λίγοι συμμετέχοντες σε σύγκριση με το δημόσιο blockchain. Εν ολίγοις, απαιτείται λιγότερος χρόνος για το δίκτυο να επιτύχει συναίνεση με αποτέλεσμα γρηγορότερες συναλλαγές.

Οι ιδιωτικές μπλοκ είναι πιο επεκτάσιμες. Η επεκτασιμότητα είναι δυνατή επειδή, σε ένα ιδιωτικό blockchain, μόνο μερικοί κόμβοι έχουν εξουσιοδότηση για την επικύρωση των συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σημασία εάν το δίκτυο μεγαλώνει. το ιδιωτικό blockchain θα λειτουργεί με την προηγούμενη ταχύτητα και αποτελεσματικότητά του. Το κλειδί εδώ είναι η κεντρική πτυχή της λήψης αποφάσεων.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα?

Τα ιδιωτικά blockchain δεν είναι πραγματικά αποκεντρωμένα. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ιδιωτικού blockchain και έρχεται σε αντίθεση με τη βασική φιλοσοφία της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού ή του blockchain γενικά.

Η απόκτηση εμπιστοσύνης στο ιδιωτικό blockchain είναι δύσκολη επειδή οι κεντρικοί κόμβοι πραγματοποιούν την τελευταία κλήση.

Τέλος, καθώς υπάρχουν μόνο μερικοί κόμβοι εδώ, η ασφάλεια δεν είναι τόσο καλή. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι είναι δυνατόν να χάσετε την ασφάλεια εάν ένας συγκεκριμένος αριθμός κόμβων παραπλανηθεί και θέσει σε κίνδυνο τη μέθοδο συναίνεσης που χρησιμοποιείται από το ιδιωτικό δίκτυο.

Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης?

Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές περιπτώσεις χρήσης blockchain. Μερικά από αυτά αναφέρονται παρακάτω.

 • Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας: Οι οργανισμοί μπορούν να αναπτύξουν ένα ιδιωτικό blockchain για να διαχειριστούν την αλυσίδα εφοδιασμού τους.
 • Ιδιοκτησία ιδιοκτησίας: Τα στοιχεία μπορούν να παρακολουθούνται και να επαληθεύονται χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό blockchain.
 • Εσωτερική ψηφοφορία: Το ιδιωτικό blockchain είναι επίσης αποτελεσματικό στην εσωτερική ψηφοφορία.

Εν πάση περιπτώσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άρθρο ως τύπους τεχνολογίας blockchain pdf όταν χρειάζεστε.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το τι είναι το DLT αυτήν τη στιγμή!

Κοινοπραξία Blockchain

Η κοινοπραξία blockchain είναι ένας από τους διαφορετικούς τύπους τεχνολογίας blockchain. Η κοινοπραξία blockchain (επίσης γνωστή ως Federated blockchains) είναι μια δημιουργική προσέγγιση για την επίλυση των αναγκών των οργανισμών όπου υπάρχει ανάγκη τόσο για δημόσιες όσο και για ιδιωτικές λειτουργίες blockchain. Σε ένα blockchain κοινοπραξίας, ορισμένες πτυχές των οργανισμών δημοσιοποιούνται, ενώ άλλες παραμένουν ιδιωτικές.

Οι διαδικασίες συναίνεσης σε μια κοινοπραξία blockchain ελέγχονται από τους προκαθορισμένους κόμβους. Πιο συγκεκριμένα, παρόλο που δεν είναι ανοιχτό σε μαζικούς ανθρώπους, εξακολουθεί να έχει αποκεντρωμένο χαρακτήρα. Πως? Λοιπόν, μια κοινοπραξία blockchain διαχειρίζεται από περισσότερους από έναν οργανισμούς. Δεν υπάρχει λοιπόν μια ενιαία δύναμη συγκεντρωτικού αποτελέσματος εδώ.

Για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργικότητα, η κοινοπραξία διαθέτει έναν κόμβο επικυρωτή που μπορεί να κάνει δύο λειτουργίες, να επικυρώσει τις συναλλαγές και επίσης να ξεκινήσει ή να λάβει συναλλαγές. Σε σύγκριση, ο κόμβος μέλους μπορεί να λάβει ή να ξεκινήσει συναλλαγές.

Εν ολίγοις, προσφέρει όλες τις δυνατότητες ενός ιδιωτικού blockchain, συμπεριλαμβανομένης της διαφάνειας, του απορρήτου και της αποτελεσματικότητας, χωρίς ένα μέρος να έχει ενοποιημένη ισχύ.

Παραδείγματα κοινοπραξίας Blockchain: Marco Polo, Energy Web Foundation, IBM Food Trust.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα?

 • Προσφέρει καλύτερη προσαρμοστικότητα και έλεγχο των πόρων.
 • Οι μπλοκ κοινοπραξίας είναι πιο ασφαλείς και έχουν καλύτερη επεκτασιμότητα.
 • Είναι επίσης πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τα δημόσια δίκτυα blockchain.
 • Λειτουργεί με καλά καθορισμένες δομές διακυβέρνησης.
 • Προσφέρει ελέγχους πρόσβασης.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα?

 • Παρόλο που είναι ασφαλές, ολόκληρο το δίκτυο μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο λόγω της ακεραιότητας του μέλους.
 • Είναι λιγότερο διαφανές.
 • Οι κανονισμοί και η λογοκρισία μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη λειτουργικότητα του δικτύου.
 • Είναι επίσης λιγότερο ανώνυμο σε σύγκριση με άλλους τύπους blockchain.

Μάθετε περισσότερα για την κοινοπραξία blockchain από τον ολοκληρωμένο οδηγό μας σχετικά με την κοινοπραξία blockchain τώρα!

Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης?

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης της κοινοπραξίας blockchain. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα

 • Τραπεζικές και πληρωμές: Μια ομάδα τραπεζών μπορεί να συνεργαστεί και να δημιουργήσει μια κοινοπραξία. Μπορούν να αποφασίσουν τους κόμβους που θα επικυρώσουν τις συναλλαγές.
 • Ερευνα: Μια κοινοπραξία blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κοινή χρήση ερευνητικών δεδομένων και αποτελεσμάτων.
 • Παρακολούθηση φαγητού: Είναι επίσης εξαιρετικό για παρακολούθηση τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα: Χρήση Blockchain: Λίστα 20+ περιπτώσεων χρήσης τεχνολογίας Blockchain 

Υβριδικό Blockchain

Το υβριδικό blockchain είναι ένας από τους διαφορετικούς τύπους τεχνολογίας blockchain. Πιο συγκεκριμένα, το Hybrid blockchain είναι ο τελευταίος τύπος blockchain που πρόκειται να συζητήσουμε εδώ. Πιο συγκεκριμένα, το υβριδικό blockchain μπορεί να ακούγεται σαν blockchain κοινοπραξίας, αλλά δεν είναι. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν κάποιες ομοιότητες μεταξύ τους.

Το υβριδικό blockchain ορίζεται καλύτερα ως συνδυασμός ιδιωτικού και δημόσιου blockchain. Έχει περιπτώσεις χρήσης σε έναν οργανισμό που ούτε θέλει να αναπτύξει ιδιωτικό blockchain ούτε δημόσιο blockchain και απλά θέλει να αναπτύξει το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Παράδειγμα Hybrid Blockchain: Dragonchain, Hybrid blockchain του XinFin

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα?

 • Λειτουργεί σε ένα κλειστό οικοσύστημα χωρίς να χρειάζεται να δημοσιοποιούνται τα πάντα.
 • Οι κανόνες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τις ανάγκες.
 • Τα υβριδικά δίκτυα είναι επίσης άνοσα σε επιθέσεις 51%.
 • Προσφέρει ιδιωτικό απόρρητο ενώ εξακολουθεί να συνδέεται με δημόσιο δίκτυο.
 • Προσφέρει καλή επεκτασιμότητα σε σύγκριση με το δημόσιο δίκτυο.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα?

 • Δεν είναι απολύτως διαφανές.
 • Η αναβάθμιση στο υβριδικό blockchain μπορεί να είναι μια πρόκληση.
 • Δεν υπάρχει κίνητρο για συμμετοχή και συνεισφορά στο δίκτυο.

Μάθετε περισσότερα για το δημόσιο blockchain από τον ολοκληρωμένο οδηγό μας σχετικά με το Hybrid blockchain τώρα!

Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης?

Μερικές από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης του Hybrid blockchain είναι οι εξής:

 • Ακίνητα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υβριδικά δίκτυα για σκοπούς ακίνητης περιουσίας όπου οι εταιρείες ακινήτων μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να τρέξουν τα συστήματά τους και να χρησιμοποιήσουν το κοινό για να εμφανίσουν πληροφορίες στο κοινό.
 • Λιανεμποριο: Το Retail μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το υβριδικό δίκτυο για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών τους.
 • Εξαιρετικά ρυθμιζόμενες αγορές: Τα υβριδικά blockchain είναι επίσης ιδανικά για αγορές με υψηλή ρύθμιση, όπως οι χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ποιος τύπος Blockchain πρέπει να επιλέξετε?

Κάθε blockchain έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει απλή απάντηση για τον τύπο blockchain που πρέπει να επιλέξετε.

Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή, ας εξετάσουμε καθένα από αυτά και να καταλάβουμε τι έχουν να προσφέρουν.

Δημόσιο δίκτυο Blockchain

Όπως γνωρίζετε ήδη, ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει σε δημόσια blockchain και οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε όλους. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για οργανισμούς που ευδοκιμούν στην εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι οι ΜΚΟ ή οι ομάδες κοινωνικής υποστήριξης μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το blockchain που βασίζεται στο κοινό.

Η δημόσια φύση του σημαίνει επίσης ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι πρέπει να διατηρήσουν τα δεδομένα τους απόρρητα. Επίσης, η διαχείριση των δημόσιων blockchain μπορεί να είναι δαπανηρή, καθώς απαιτεί κόμβους να λειτουργούν ως ανθρακωρύχος και να εκτελούν είτε Proof-of-Work (PoW) και Proof-of-Stack (PoS).

Έτσι, εάν είστε ένα άτομο που θέλει να εισαγάγει μια νέα παγκόσμια κρυπτογράφηση, τότε αυτό μπορεί να είναι για εσάς! Εάν θέλετε όλα δημόσια, αστεία, τότε είναι συνετό να δημιουργήσετε ένα δημόσιο δίκτυο blockchain.

Θέλετε να μάθετε για τις επιχειρήσεις blockchain; Δείτε το καλύτερο εταιρικό πλαίσιο blockchain αυτή τη στιγμή!

Ιδιωτικό δίκτυο Blockchain

Το ιδιωτικό blockchain είναι το αντίθετο του δημόσιου blockchain καθώς προσφέρει ένα ιδιωτικό δίκτυο. Είναι καλύτερο για επιχειρήσεις που θέλουν ιδιωτικό δίκτυο, αλλά θέλουν να επωφεληθούν από το blockchain. Είναι επίσης συγκεντρωτικά στη φύση, πράγμα που σημαίνει ότι μια εταιρεία μπορεί να ελέγχει το δίκτυο χωρίς να το διατηρεί ανοιχτό στο κοινό.

Προσφέρουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του blockchain και δίνουν στα μέλη της εταιρείας έναν τρόπο να χτίσουν εμπιστοσύνη μέσω της αμετάβλητης και της ασφάλειας.

Στα ιδιωτικά δίκτυα, η εταιρεία μπορεί επίσης να θέσει κανόνες και να διαχειριστεί το δίκτυο σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους.

Δίκτυο κοινοπραξίας Blockchain

Στη συνέχεια, έχουμε ένα δίκτυο blockchain κοινοπραξίας που ελέγχεται από ένα σύνολο οργανισμών ή κόμβων και όχι από έναν κεντρικό κόμβο ή ένα αποκεντρωμένο δίκτυο. Το blockchain της κοινοπραξίας είναι καλό επειδή έρχεται με προεπιλεγμένους κόμβους.

Είναι ιδανικό για μια λύση που απαιτεί συνεργασία σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα, αλυσίδα εφοδιασμού, τρόφιμα, φάρμακα – όλα αυτά απαιτούν συνεργασία μεταξύ εμπορικών σημάτων.

Υβριδικό δίκτυο Blockchain

Τέλος, έχουμε τους τελευταίους τύπους τεχνολογίας blockchain – Hybrid blockchain. Αν θέλετε να αποκτήσετε όλα τα πλεονεκτήματα τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου blockchain με ελάχιστο μειονέκτημα, θα πρέπει να πάτε για αυτό το blockchain.

Στην πραγματικότητα, το υβριδικό blockchain έρχεται με μειονεκτήματα όπως άλλοι τύποι τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, είναι αρκετά ελάχιστα.

Φαίνεται ότι τα υβριδικά blockchain μπορεί να είναι τέλεια για πολλά επερχόμενα επιχειρηματικά μοντέλα. Επιλέξτε λοιπόν καλά.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος των διαφόρων τύπων οδηγών blockchain. Σε γενικές γραμμές, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε ιδιωτικό blockchain εάν είστε εταιρεία και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να δημοσιοποιήσετε τα πάντα. Επιπλέον, εάν θέλετε περισσότερη διαφάνεια στο δίκτυό σας, τότε η μετάβαση σε μια δημόσια πλατφόρμα είναι μια καλή επιλογή. Αλλά δεν ταιριάζουν τόσο πολύ στις περιπτώσεις χρήσης επιχειρήσεων.

Εάν είστε απλώς αρχάριος και θέλετε να καταλάβετε πώς λειτουργεί κάθε ένας από αυτούς τους τύπους blockchain, προτείνουμε το δωρεάν μάθημα blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me