Τα καλύτερα εταιρικά πλαίσια Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Όσον αφορά το εταιρικό πλαίσιο blockchain, υπάρχουν πολλά μεγάλα πλαίσια εκεί έξω. Αν ψάχνετε να δημιουργήσετε την εταιρική σας λύση, τότε έχετε φτάσει στο σωστό μέρος καθώς θα περάσουμε από τα καλύτερα εταιρικά πλαίσια blockchain.

Το Blockchain άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Έχει βελτιώσει τη διαφάνεια, το αμετάβλητο και την αποδοτικότητα του δικτύου – προσφέροντας οφέλη στις εταιρικές ρυθμίσεις. Γι ‘αυτό όλο και περισσότερες εταιρικές εταιρείες είναι πρόθυμες να δοκιμάσουν την τεχνολογία για να μάθουν περισσότερα γι’ αυτήν. Υπάρχουν επίσης πολλές εταιρικές εταιρείες που ήδη εργάζονται με επιτυχία στην τεχνολογία.

Ως επιχείρηση, ο στόχος σας είναι να έχετε ένα δίκτυο που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικό στο μέλλον και πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τον επιχειρηματικό στόχο της επιχείρησης. Αυτός ο οδηγός θα προσφέρει μια σύντομη λίστα πλαισίων blockchain που μπορείτε να δείτε.

Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Γιατί να χρησιμοποιήσετε Enterprise Blockchain Frameworks?

Λοιπόν, ίσως σκέφτεστε ποια είναι τα οφέλη του blockchain για επιχειρήσεις; Εάν είστε εξοικειωμένοι με το blockchain, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το blockchain αφορά τη διαφάνεια και την αποκέντρωση. Ωστόσο, η επιχείρηση απαιτεί το αντίθετο από αυτό που έχει να προσφέρει ένα παραδοσιακό δημόσιο blockchain.

Για τις επιχειρήσεις, η άδεια είναι απαραίτητη. Για αυτούς, το blockchain πρέπει να διασφαλίσει ότι η άδεια λειτουργεί μέσω του συστήματος, προστατεύοντας τα δεδομένα και την πνευματική ιδιοκτησία ανά πάσα στιγμή. Τα επιτρεπόμενα blockchains είναι το κλειδί εκεί. Όχι μόνο προσφέρουν κατάλληλα επίπεδα ασφάλειας, αλλά είναι επίσης γρήγορα σε σύγκριση με ένα δημόσιο blockchain.

Οι δημόσιες μπλοκ δεν είναι φιλικές προς τις επιχειρήσεις. Εξ ορισμού, οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει σε ένα ανοιχτό δίκτυο – το οποίο δεν θα ήθελαν όλες οι επιχειρήσεις – έως και εκτός εάν δημιουργήσουν ένα δημόσιο δίκτυο για ένα μέρος της υπηρεσίας τους.

Λοιπόν, ποιοι παράγοντες κάνουν πραγματικά το blockchain της επιχείρησης τόσο επικερδές; Ας δούμε τα παρακάτω οφέλη:

 • Ένα blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να σημαίνει μικρότερο κόστος. Βελτιώνει επίσης τη γρήγορη επεξεργασία και εξασφαλίζει χαμηλό κόστος. Η χρήση έξυπνων συμβολαίων αυτοματοποιεί ένα καλό μέρος των συναλλαγών δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της εκκαθάρισης διακανονισμού και ούτω καθεξής.
 • Η εξάλειψη ενός κεντρικού δικτύου διασφαλίζει επίσης ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη πιθανή απάτη στο δίκτυο.
 • Ανθρώπινα σφάλματα αφαιρούνται επίσης από το σύστημα – εξοικονομώντας χρόνο, προσπάθεια και κόστος που σχετίζεται με αυτό.
 • Προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια και παρέχει λογοδοσία.
 • Αποκτήστε πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο
 • Το Enterprise blockchain είναι ιδανικό για τη ρύθμιση εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα διάφορα επίπεδα ασφάλειας του οργανισμού.
 • Τέλος, βοηθά στη μείωση των πλεονασμάτων και βελτιώνει την καλύτερη ποιότητα συλλογής και μετάδοσης δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα: 6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Γιατί χρειαζόμαστε Enterprise Blockchain Frameworks?

Τώρα που έχουμε καταλάβει την ανάγκη για το blockchain της επιχείρησης, ας καταλάβουμε γιατί η επιχείρηση χρειάζεται πλαίσια.

Τα πλαίσια προσφέρουν μια δομή που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές γρήγορα. Είναι αλήθεια για κάθε οικοσύστημα καθώς τα πλαίσια φροντίζουν τις κοκκώδεις λειτουργίες ενός οικοσυστήματος.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα πλαίσιο Django για τη δημιουργία ιστού, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για βασικές λειτουργίες, όπως έλεγχο ταυτότητας, σύνδεση βάσης δεδομένων και ούτω καθεξής. Τα πλαίσια παρέχουν ενότητες για την εκτέλεση των εργασιών. Με τα πλαίσια, δεν υπάρχει επίσης ανάγκη να φτιάξετε κάτι από το μηδέν ή, με απλούστερα λόγια, «να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό».


Παρομοίως, μια επιχείρηση δεν μπορεί να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη λύση blockchain από άκρο σε άκρο. Τα πλαίσια συμβάλλουν στην απλοποίηση της διαδικασίας και διασφαλίζουν επίσης ότι η επιχείρηση έχει την ελευθερία να προσαρμόζει το δίκτυο blockchain που δημιουργούν για τον εαυτό τους. Τα πλαίσια προσφέρουν τα δομικά στοιχεία που λειτουργούν ως επιταχυντής για τις επιχειρήσεις και μπορούν να επικεντρωθούν στην εφαρμογή των απαιτήσεών τους αντί να επαναπροσδιορίσουν ιδέες.

Το ίδιο ισχύει και για την ανάπτυξη διαδικτύου. Μπορείτε να βρείτε πλαίσια ανάπτυξης blockchain που επιτρέπουν στους προγραμματιστές ιστού να δημιουργούν αποτελεσματικά ιστότοπους. Θα μοιραστούμε μαζί σας την καλύτερη λίστα πλαισίων blockchain αργότερα σε αυτόν τον οδηγό.

Μερίδιο αγοράς

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού θα αλλάξει τον κόσμο γύρω μας. Ο νούμερο ένα λόγος πίσω από τον αντίκτυπό του είναι τα οφέλη που προσφέρει. Οι οργανισμοί μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από την εμπιστοσύνη που παρέχεται από το blockchain. Τροφοδοτεί την εμπιστοσύνη σε κάθε οργανισμό – βελτιώνοντας τις διαδικασίες και την εκτέλεση ακόμη και των πιο σύνθετων οργανωτικών πτυχών.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης blockchain είναι η εφαρμογή, η διαχείριση και η εκτέλεση του χαμηλού κόστους – όλοι αυτοί οι λογαριασμοί για το μερίδιο αγοράς του, το οποίο μπορεί 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Αυτή η εκπληκτική ανάπτυξη είναι δυνατή μόνο εάν οι οργανισμοί χρησιμοποιούν blockchain για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους διαδικασία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τεχνητή νοημοσύνη θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το τι είναι το DLT αυτήν τη στιγμή!

Ποια είναι τα στοιχεία των πλαισίων ανάπτυξης Blockchain?

Η απλή εφαρμογή του blockchain δεν θα σας δώσει επιτυχία. Ως οργανισμός ή επιχείρηση, πρέπει να διασφαλίσετε ότι ορισμένα στοιχεία λειτουργούν όπως προορίζεται. Ας συζητήσουμε τα παρακάτω στοιχεία για να πάρουμε μια καλύτερη εικόνα.

Υψηλή εμπιστευτικότητα

Ως επιχείρηση, πρέπει να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε τη σημασία της εμπιστευτικότητας. Το Blockchain ορίζεται ως ένα διαφανές, αποκεντρωμένο δίκτυο που προσφέρει ιδιωτικότητα και εμπιστοσύνη.

Για μια επιχείρηση, είναι αδύνατο να προσφέρουμε καθολική πρόσβαση, καθώς υπάρχουν πολλά σημαντικά δεδομένα ή πληροφορίες που πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικά για την επιτυχία του οργανισμού. Επίσης, εάν οι πληροφορίες διαρρεύσουν, ο οργανισμός μπορεί να υποστεί τεράστιες απώλειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εμπιστευτικότητα και η ασφάλεια είναι τα δύο στοιχεία που πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για μια επιχείρηση όπου η απώλεια πληροφοριών μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια δολάρια που χάνονται στα έσοδα.

Για να ξεκινήσετε, οι οργανισμοί πρέπει να δημιουργήσουν κατάλληλο έλεγχο πρόσβασης σε όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην πλατφόρμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει επίσης να τηρούν τις νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις.

Τα εταιρικά πλαίσια blockchain έχουν πάντα τη δυνατότητα να παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια. Το Hyperledger Fabric, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί μια δομή ροής δεδομένων τριών επιπέδων για να διασφαλίσει ότι τα εταιρικά δεδομένα παραμένουν ασφαλή με οποιοδήποτε κόστος.

Η δομή ροής δεδομένων σε τρία επίπεδα μοιάζει παρακάτω:

 • Παροχή εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στους χρήστες ομαδοποιώντας πληροφορίες σε ξεχωριστά καθολικά ή κανάλια.
 • Οι συναλλαγές μεταξύ των μερών διατηρούνται εμπιστευτικές με τη βοήθεια καλύτερου απορρήτου και εμπιστευτικότητας δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο, κανένα τρίτο μέρος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες συναλλαγών.
 • Τέλος, η επικύρωση μηδενικής γνώσης διασφαλίζει ότι τα ενθυλακωμένα δεδομένα μπορούν να επαληθευτούν χωρίς αποκάλυψη δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Πώς λειτουργεί το Blockchain?

Πλήρης διαφάνεια

Η διαφάνεια είναι απαραίτητη εάν ένας οργανισμός επιχείρησης θέλει να αναπτυχθεί. Πρέπει να διασφαλίσουν τη σωστή ροή πληροφοριών μεταξύ των μερών. Η αλυσίδα εφοδιασμού απαιτεί τη μεγαλύτερη διαφάνεια καθώς οι σωστές πληροφορίες μπορούν να της επιτρέψουν να λειτουργεί βέλτιστα. Οποιαδήποτε έλλειψη πληροφοριών σημαίνει διακοπή της υπηρεσίας – με αποτέλεσμα απώλεια.

Σε γενικές γραμμές, οι επιχειρήσεις φοβούνται πάντοτε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά εάν οι ανταγωνιστές τους το γνωρίζουν. Επιπλέον, η εσωτερική τιμολόγηση είναι σημαντικό μέρος κάθε οργανισμού – η διαρροή αυτών των πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει σε μειονεκτήματα της αγοράς καθώς οι ανταγωνιστές μπορούν να μάθουν για τις τιμές τους και να δημιουργήσουν στρατηγικές για τη βελτίωση του μεριδίου αγοράς.

Οποιοδήποτε πλαίσιο εταιρικού blockchain θα πρέπει να κατανοήσει τη λεπτή διαφορά μεταξύ κρίσιμων πληροφοριών και κανονικών πληροφοριών για να το ξεπεράσει. Με αυτόν τον τρόπο, η διαφάνεια σε οποιαδήποτε οντότητα μπορεί να διατηρηθεί χωρίς την ανάγκη έκθεσης των βασικών κρίσιμων πληροφοριών.

Όσον αφορά το δημόσιο blockchain, η διαφάνεια σημαίνει ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα. Ούτε το δημόσιο blockchain δεν είναι απολύτως διαφανές – μόνο οι απαιτούμενες πληροφορίες είναι εύκολα προσβάσιμες – ενώ οι πιο κρίσιμες πληροφορίες αποθηκεύονται με ασφάλεια στο δίκτυο.

Όσον αφορά τη διαφάνεια, τα εταιρικά πλαίσια blockchain κάνουν καλύτερη δουλειά διασφαλίζοντας διαφορετικά επίπεδα απορρήτου. Επομένως, η καλύτερη προσέγγιση είναι να υπάρχει ένα υψηλότερο επίπεδο απορρήτου όπου οι πληροφορίες που απαιτούνται για τη βέλτιστη λειτουργία του δικτύου μοιράζονται μεταξύ ομοτίμων. Από την άλλη πλευρά, οι εμπιστευτικές πληροφορίες πρέπει να αποθηκεύονται με ασφάλεια – διατηρώντας ανέπαφο το ενδιαφέρον του οργανισμού.

Χαμηλό λειτουργικό κόστος

Ένα σωστά διαφανές δίκτυο μπορεί να επιφέρει καλύτερη μείωση του λειτουργικού κόστους. Μπορεί να το κάνει με τη μορφή μειωμένης μη αυτόματης παρέμβασης, δοκιμής ελέγχου και κατανομής κόστους.

 • Εξάλειψη μεσαζόντων: Κάθε δίκτυο που καταφέρνει να μοιράζεται πληροφορίες χωρίς να εκθέτει πιο κρίσιμες πληροφορίες σημαίνει επίσης ότι η εξάλειψη των διαμεσολαβητών. Με αυτόν τον τρόπο, το κόστος που απαιτείται για την πρόσληψη ή τη διαχείρισή τους καταργείται εντελώς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αριθμός των μεσολαβητών μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο. Οι έξυπνες συμβάσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για την αυτοματοποίηση συναλλαγών και ανταλλαγής δεδομένων.
 • Κατανομή κόστους: Μια άλλη μείωση του λειτουργικού κόστους προέρχεται από τη χρήση τεχνολογιών κατανεμημένων καθολικών. Οι μεγάλοι οργανισμοί απαιτούν κοινή χρήση δεδομένων ως μέρος της ροής εργασίας τους. Χρησιμοποιώντας μια κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών, οι μεγάλοι οργανισμοί μπορούν να μοιραστούν το κόστος που απαιτείται για τη φιλοξενία και τη συντήρηση των ίδιων των δεδομένων. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει ανάγκη για λύση ή λογισμικό τρίτων – πράγμα που σημαίνει πρόσθετο κόστος και περισσότερα θέματα ασφάλειας.
 • Διαδρομή ελέγχου: Ένα κατάλληλα διαφανές σύστημα σημαίνει επίσης εύκολο έλεγχο-δοκιμή, μειώνοντας το κόστος και το χρόνο που σχετίζεται με αυτό.

Χαμηλό κόστος συναλλαγής

Το τελευταίο σημείο που θα συζητήσουμε είναι η μείωση του κόστους συναλλαγής. Το DLT επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αφαιρούν στοιχεία τρίτων ή τουλάχιστον να μειώνουν τη συμμετοχή τους στο ελάχιστο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους συναλλαγής.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία Blockchain; Ανατρέξτε στον οδηγό ορισμού blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο πλαίσιο τεχνολογίας Blockchain?

Φοβερό, καλύψαμε αρκετά για το εταιρικό πλαίσιο blockchain. Τώρα, ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να επιλέξετε το σωστό εταιρικό πλαίσιο blockchain.

Η λίστα θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε σε σύντομο κατάλογο ορισμένων εταιρικών πλαισίων blockchain. Από εκεί, πρέπει να λάβετε μια απόφαση με βάση τις απαιτήσεις σας. Επομένως, η επιλογή ενός πλαισίου blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να είναι δύσκολη – και για αυτό είναι σημαντικό να αναζητήσετε διαφορετικά στοιχεία πριν κάνετε μια επιλογή.

 1. Κοινότητα: Μια ακμάζουσα κοινότητα μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε θέματα και ανάπτυξη. Ως επιχείρηση, πρέπει πάντα να ρωτάτε πόσο μεγάλη και επηρεάζει η κοινότητα-πλαίσιο?
 2. Αδεια: Ως επιχείρηση, πρέπει να ελέγξετε ξανά την άδεια πλαισίου. Ρωτήστε τον εαυτό σας ερωτήσεις όπως είναι δωρεάν για χρήση; Εάν ναι, έχει κάποιους περιορισμούς; Αυτές οι ερωτήσεις θα σας εξοπλίσουν για να λάβετε τις σωστές αποφάσεις. Η χρήση ενός πλαισίου με περιορισμένη χρήση ή λανθασμένου όρου αδειοδότησης μπορεί εύκολα να παρεμποδίσει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του οργανισμού σας
 3. Μοντέλο υποστήριξης: Τα πλαίσια απαιτούν συνεχή υποστήριξη. Εάν λάβει υποστήριξη από μια μεγάλη εταιρεία, ίσως θελήσετε να το δοκιμάσετε, καθώς σημαίνει ότι έχει ένα καλύτερο ποσοστό επιβίωσης μακροπρόθεσμα.
 4. Χάρτης πορείας: Το πλαίσιο που επιλέγετε έχει έναν σαφώς καθορισμένο χάρτη πορείας; Εάν ναι, ελέγξτε τι έχουν να προσφέρουν στο μέλλον.
 5. Δραστηριότητα: Πόσο ενεργό είναι το πλαίσιο όταν πρόκειται για ενημερώσεις και ενημερώσεις κώδικα?
 6. Ευκολία στη χρήση: Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να κατανοήσετε την ευκολία χρήσης που προσφέρει το πλαίσιο.

Καλύτερα εταιρικά πλαίσια τεχνολογίας Blockchain

Με όλα τα βασικά καλυμμένα, είναι πλέον καιρός να απαριθμήσετε τα μεγάλα εταιρικά πλαίσια blockchain εκεί έξω. Ας περάσουμε από αυτά για να μάθουμε για αυτά.

Υφάσματα υπερκαλλιέργειας

Το υφασμάτινο blockchain είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εταιρικά πλαίσια ανοιχτού κώδικα ανοιχτού κώδικα από το Hyperledger. Το πλαίσιο Hyperledger δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2016. Είναι ένα δίκτυο με άδεια, το οποίο το καθιστά ιδανική επιλογή για επιχειρήσεις εκεί έξω.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα blockchain για επιχειρήσεις ανοιχτού κώδικα και προσφέρει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θα περιμένατε από ένα blockchain για επιχειρήσεις – συμπεριλαμβανομένων έξυπνων συμβολαίων, πρωτοκόλλων, απορρήτου, ασφάλειας και ούτω καθεξής!

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση του Fabric –

 • Ανοιχτός κώδικας και δωρεάν χρήση
 • Κωδικός ποιότητας
 • Αρθρωτή σχεδίαση, ιδανική για ενσωμάτωση και επέκταση
 • Υψηλότερη απόδοση
 • Επιτρεπόμενο δίκτυο
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών

Από όλα τα χαρακτηριστικά, ο αρθρωτός σχεδιασμός είναι αυτό που κάνει το πλαίσιο Hyperledger ελκυστικό. Προσφέρει επίσης σωστή εμπιστευτικότητα, κρυπτογράφηση συναλλαγών – την οποία η δημόσια blockchain δεν προσφέρει για επιχειρηματικές ανάγκες.

Επιπλέον, η αρθρωτή σχεδίαση φέρνει επίσης λιγότερα επίπεδα επαλήθευσης και βελτιώνει την απόδοση του λογισμικού και του δικτύου. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έργο Fabric από το blockchain Hyperledger και να το διαμορφώσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύει τα εταιρικά δεδομένα διατηρώντας τα σε έλεγχο με κανονισμούς και διάφορους νόμους.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Fabric; Διαβάστε περισσότερα από τον οδηγό μας για το Hyperledger Fabric τώρα.

Απαρτία

Η απαρτία είναι ένα άλλο δημοφιλές εταιρικό πλαίσιο ανοιχτού κώδικα ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στο δίκτυο Ethereum. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2016. Πιο συγκεκριμένα, το πλαίσιο επικεντρώνεται κυρίως στον χρηματοοικονομικό τομέα και είναι το πνευματικό τέκνο της JP Morgan.

Όπως και το άλλο πλαίσιο εταιρικών blockchain, η Απαρτία προσφέρει επίσης εγκεκριμένα δίκτυα και επιτρέπει στους οργανισμούς να το προσαρμόσουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της απαρτίας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα –

 • Διαχείριση ομοτίμων και δικτύων
 • Πλαίσιο blockchain ανοιχτού κώδικα
 • Με γνώμονα την κοινότητα
 • Αξιόπιστο και έτοιμο για επιχειρήσεις
 • Ωριμος
 • Έτοιμο για επιχειρήσεις
 • Με γνώμονα την κοινότητα

Τα τρία βασικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής της απαρτίας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα-

 • Κόμβος απαρτίας: Ένα εργαλείο γραμμής εντολών που τροφοδοτείται από Geth
 • Διαχειριστής συναλλαγών αστερισμού: Ένας διαχειριστής συναλλαγών που εστιάζει στη φροντίδα δεδομένων συναλλαγών.
 • Enclave: Το Enclave χειρίζεται ευαίσθητες πληροφορίες και διαχειρίζεται την κρυπτογράφηση / αποκρυπτογράφηση

Η απαρτία έχει αναπτυχθεί ενεργά και υπάρχει ήδη επιτυχής εφαρμογή πέρα ​​από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το βασικό σημείο πώλησης εδώ είναι η ταχύτερη επεξεργασία συναλλαγών, η εύκολη ενοποίηση και το δίκτυο με άδεια

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Απαρτία; Διαβάστε περισσότερα από τον οδηγό μας για την απαρτία τώρα.

Επιχείρηση Ethereum (ΕΕ)

Το δίκτυο Ethereum είναι δημοφιλές λόγω της ικανότητάς του να δημιουργεί dApps και έξυπνα συμβόλαια. Ωστόσο, είναι ένα ανοιχτό δίκτυο, δημόσιου χαρακτήρα.

Το Enterprise Ethereum είναι μια άδεια ή ιδιωτική χρήση της βάσης κώδικα Ethereum. Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το Ethereum χωρίς να ανησυχούν για την εμπιστευτικότητα, την ασφάλεια, τη διαφάνεια και το κόστος.

Η ΕΕ προσφέρει όλες τις δυνατότητες που έχει το Ethereum Η μόνη διαφορά είναι η συμπερίληψη της διαχείρισης ταυτότητας για να γίνει ένα δίκτυο με άδεια. Το EE είναι ένα εξαιρετικό προϊόν καθώς στοχεύει στην αξιοποίηση των υφιστάμενων προτύπων και θέλει να εξελιχθεί δίπλα-δίπλα. Αυτήν τη στιγμή είναι ένας οργανισμός που καθοδηγείται από μέλη (Enterprise Ethereum Alliance) με πάνω από 300+ μέλη της εταιρείας, 45+ χώρες, 1400+ μεμονωμένα μέλη και 19+ τεχνικές και νομικές συμβουλές.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Enterprise Ethereum; Διαβάστε περισσότερα από τον οδηγό μας για το Enterprise Ethereum τώρα.

R3 Corda

Το R3 Corda είναι μια άλλη από τις πλατφόρμες εταιρικών blockchain που πρέπει να δείτε. Στην πραγματικότητα, προσφέρει ένα επιτρεπόμενο περιβάλλον και δεν προσφέρει κανένα πλαίσιο χωρίς άδεια αυτή τη στιγμή. Παρόλο που προηγουμένως ήταν πιο κατάλληλο για χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, τώρα ισχύει σε πολλές βιομηχανίες.

Τα αρχιτεκτονικά πρότυπα Corda περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Μακροζωία
 • Σταθερός
 • Ασφαλής
 • Διαλειτουργικό
 • Κλιμακούμενος

Το R3 Corda έχει επίσης τις δικές του επιχειρηματικές αρχές, οι οποίες βοηθούν την επιχείρηση να καταλάβει τι έχει να προσφέρει.

 • Οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον
 • Προσφέρει εγγυημένη ταυτότητα
 • Υποστήριξη κοινής λογικής
 • Προστασία προσωπικών δεδομένων
 • Αμετάβλητος
 • Επίσημος

Συνολικά, το R3 Corda πρέπει να προσφέρει όλα όσα έχει να προσφέρει μια εταιρική blockchain.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το R3 Corda; Διαβάστε περισσότερα από τον οδηγό μας για το R3 Corda τώρα.

Σύγκριση πλαισίων Blockchain

Παρακάτω θα δείτε μια πλήρη σύγκριση των τεσσάρων διαφορετικών πλαισίων blockchain. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πίνακα για να συγκρίνετε τα πλαίσια και να λάβετε την τελική σας απόφαση.

 Υφάσματα HyperledgerQuorumR3 CordaEthereum
Τύπος καθολικού Επιτρέπεται Επιτρέπεται Επιτρέπεται Χωρίς άδεια
Διακυβέρνηση Ίδρυμα Linux JP Morgan και Ethereum προγραμματιστές Κοινοπραξία R3 Προγραμματιστές Ethereum
Βιομηχανική εστίαση Διακλαδική βιομηχανία Διακλαδική βιομηχανία Χρηματοοικονομική βιομηχανία Διακλαδική βιομηχανία
Κρυπτονόμισμα Κανένας Κανένας Κανένας Αιθέρας (ETH)
Μηχανισμός συναίνεσης Μηχανισμός Pluggable Πρωτόκολλο ψηφοφορίας Μηχανισμός Pluggable Απόδειξη εργασίας (PoW)
Έξυπνη σύμβαση
Έξυπνη γλώσσα συμβολαίου NodeJS ή Golang ή Java Στερεότητα Java ή Kotlin Στερεότητα
Τύπος αίτησης Ευρύ φάσμα Ευρύ φάσμα Οικονομικές εφαρμογές Ευρύ φάσμα
Διακίνηση > 2000 tps 100 tps ~ 170 tps ~ 20 tps

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του άρθρου των εταιρικών πλαισίων blockchain. Εδώ συζητήσαμε τι αποτελεί το επιχειρηματικό blockchain, τις ανάγκες, το μερίδιο αγοράς, τα στοιχεία και τα εταιρικά πλαίσια blockchain που είναι δημοφιλή εκεί έξω. Ας ελπίσουμε ότι, αυτός ο οδηγός θα βοηθήσει όλους τους αρχάριους εκεί έξω να μάθουν περισσότερα για το εταιρικό πλαίσιο blockchain.

Ωστόσο, το θέμα της τεχνολογίας blockchain είναι αρκετά περίπλοκο και δύσκολο να κατανοηθεί τις περισσότερες φορές. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε από έναν ειδικό, σας προτείνουμε να δείτε το δωρεάν μάθημα blockchain. Γιατί να περιμένεις? Ξεκινήστε το ταξίδι σας blockchain τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map