Blockchain και καίγοντας άνθρωπος: Καταλύτες δημιουργικότητας μέσω της κοινότητας και της εμπιστοσύνης

Τι κοινό έχουν η αρχαία πνευματική λογοτεχνία της Ινδίας, ο αρχαίος Παρθενώνας της Ελλάδας και τα σύγχρονα δυτικά τεχνολογικά θαύματα; Η ανθρώπινη δημιουργικότητα ρέει ανεμπόδιστη όταν τα ανθρώπινα όντα βιώνουν έναν λογικό βαθμό ελευθερίας, αίσθησης κοινότητας και εμπιστοσύνης. Αυτό είναι το κοινό νήμα. Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψω τον τρόπο με τον οποίο το blockchain και το καυτό άτομο ενισχύουν τη δημιουργικότητα μέσω της ελευθερίας, της κοινότητας και της εμπιστοσύνης.

Τι είναι η τεχνολογία blockchain?

Η τεχνολογία blockchain εφαρμόζει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο peer-to-peer (P2P) όπου μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Κάθε κόμβος, δηλ. Ένας υπολογιστής στο δίκτυο διατηρεί ολόκληρες τις πληροφορίες στην κατανεμημένη βάση δεδομένων και μπορεί να δει ολόκληρο το ιστορικό συναλλαγών.

Κάθε κόμβος έχει ίση εξουσία, το οποίο οδηγεί σε μια κοινότητα αντί για δομή εντολών και ελέγχου από πάνω προς τα κάτω. Δεν υπάρχει κανένας κεντρικός διαχειριστής σε ένα blockchain χωρίς δημόσια άδεια.

Η ισχυρή κρυπτογράφηση δεδομένων προστατεύει τις συναλλαγές χρηστών στο blockchain. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στον “Οδηγό για αρχάριους: Χρήση κρυπτογραφίας σε κρυπτογράφηση”.

Τα αρχεία συναλλαγών ομαδοποιούνται σε μπλοκ, τα οποία στοιβάζονται πάνω από άλλα μπλοκ ένα προς ένα. Ισχυροί αλγόριθμοι συναίνεσης προστατεύουν την ιερότητα των δεδομένων.

Η αποκέντρωση ενθαρρύνει το κοινοτικό πνεύμα, ενώ ένα διαφανές και ασφαλές δίκτυο βοηθά στη βελτίωση της εμπιστοσύνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν ότι η τεχνολογία blockchain μεταμορφώνει τον κόσμο, είτε στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είτε στον χώρο αποθήκευσης Cloud.

Διαβάστε περισσότερα για την τεχνολογία blockchain στον “Ο απόλυτος οδηγός τεχνολογίας Blockchain: Μια επανάσταση για να αλλάξετε τον κόσμο”.

Τι είναι το φεστιβάλ «Burning Man»?

Ο Larry Harvey και ο John Law, και οι δύο Αμερικανοί πολίτες, ίδρυσαν το φεστιβάλ «Burning Man» το 1986. Είχαν χτίσει ένα ξύλινο άγαλμα ενός ανθρώπου 8 ποδιών και το έκαψαν τελετουργικά σε μια παραλία του Σαν Φρανσίσκο την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου εκείνο το έτος. Η αυθόρμητα διοργανωμένη εκδήλωση προσέλκυσε αμέσως μερικούς ενθουσιώδεις.

Με την πάροδο του χρόνου η εκδήλωση μεγάλωσε, και λόγω των περιορισμών επιβολής του νόμου για την καύση ενός αγάλματος σε μια παραλία της Καλιφόρνια, το φεστιβάλ μετακόμισε στην έρημο του Black Rock στην πολιτεία της Νεβάδας. Από μια χούφτα θεατών το 1986, το εβδομαδιαίο φεστιβάλ προσελκύει σχεδόν 70.000 ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα στην έρημη έρημο κάθε χρόνο.

Οι εθελοντές του φεστιβάλ χτίζουν μια πόλη στην έρημο μόνοι τους, διοργανώνουν πολλές εκθέσεις τέχνης και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Χτίζουν ένα μεγάλο άγαλμα με ναό, φιλοξενούν χιλιάδες ανθρώπους, και μετά από μια εβδομάδα έκαψαν ακριβώς το άγαλμα και το ναό.

Blockchain εναντίον Burning Man


Οι συμμετέχοντες, που ονομάζονται «καυστήρες», θεωρούν το τελετουργικό καύσου σύμβολο κυκλικής καταστροφής και δημιουργίας, και ως εκ τούτου ιερό. Η κοινότητα καυστήρων καταδεικνύει μια καταπληκτική αίσθηση κοινότητας, ανοιχτότητας, συνεργασίας και δημιουργικότητας. Μετά το φεστιβάλ, όλοι καθαρίζουν ολόκληρο το μέρος, και πάλι για να συγκεντρωθούν τον επόμενο χρόνο και να χτίσουν την «Black Rock City» σε αυτήν την έρημη έρημο.

Η κοινότητα έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο 10 κανόνων που δεσμεύονται να ζήσουν, χωρίς επιβολή. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα των κανόνων:

 1. Ειλικρίνεια;
 2. Αμοιβαίος σεβασμός και κοινοτική δράση βάσει συναίνεσης:
 3. Εθελοντική προσπάθεια;
 4. Αντίσταση στην εμπορευματοποίηση του φεστιβάλ τους.
 5. Αυτονομία
 6. Αυτο-έκφραση;
 7. Αστική ευθύνη.

Διαβάστε περισσότερα για το φεστιβάλ Burning Man τον ιστότοπό τους.

Blockchain και Burning Man: Ομοιότητες αφθονούν!

Το Blockchain και το Burning Man έχουν πολλές ομοιότητες. Θα εξηγήσω μερικά βασικά, τα οποία είναι τα εξής:

 1. Ένας ευγενής σκοπός
 2. Ώθηση στην οικοδόμηση της κοινότητας?
 3. Ειλικρίνεια;
 4. Άγχος στην εθελοντική προσπάθεια.
 5. Έμφαση σε έναν «αμετάβλητο πυρήνα».

Το Blockchain και το Burning man έχουν και τους δύο ευγενείς σκοπούς

Αυτός που έχει γιατί να ζήσει μπορεί να αντέξει σχεδόν με κάθε τρόπο.

Αυτά είναι λόγια του αείμνηστου Γερμανού φιλόσοφου Φρίντριχ Νίτσε. Ο ύστερος Βίκτορ Εμίλ Φρανκλ, ο ιδρυτής της «Λογοθεραπείας», και ο επιζών του Ολοκαυτώματος, αθάνασαν αυτές τις λέξεις στο βιβλίο του «Η αναζήτηση του νόμου του ανθρώπου» Διαβάστε το βιβλίο και πώς αυτές οι λέξεις επικοινωνούν τη σημασία ενός ευγενούς σκοπού εδώ.

Οι λάτρεις του Blockchain θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, με την αποκέντρωση και τα αμετάβλητα αρχεία που υπόσχεται η τεχνολογία. Διαβάστε σχετικά με αυτά τα συναρπαστικά έργα στις “Πραγματικές υποθέσεις χρήσης Blockchain – 46 εφαρμογές Blockchain”.

Η κοινότητα Burning Man θέλει επίσης να βελτιώσει τον κόσμο στον οποίο ζούμε, μέσω της κοινοτικής προσπάθειας και της βαθιάς σύνδεσης μεταξύ των ανθρώπων. Ας ευχηθούμε και στις δύο αυτές κοινότητες επιτυχία!

Η σημασία της κοινότητας

Το φεστιβάλ Burning Man έχει να κάνει με την κοινότητα. Το φεστιβάλ και η προετοιμασία για όλο το χρόνο επικεντρώνεται στην οικοδόμηση δεσμών μεταξύ πλήρων ξένων. Όλοι βοηθούν άλλους “Burner”, ειδικά αν το “Burner” είναι νέο.

Οι κοινότητες οδηγούν πλήρως τα δημόσια έργα blockchain όπως το Bitcoin ή το Ethereum. Συζητούν διάφορες προτάσεις βελτίωσης και αποφασίζουν για μελλοντικές αναβαθμίσεις με διαφανή τρόπο. Όταν η κοινότητα του Bitcoin εφάρμοσε το «Segregated Witness» (SegWit), χρησιμοποίησαν μια κοινοτική προσέγγιση και πέτυχαν συναίνεση.

Ανοιχτό και φιλόξενο δίκτυο

Τα δημόσια blockchain και το Burning Man επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να συμμετάσχει. Ο καθένας μπορεί να εκτελέσει έναν πλήρη κόμβο Bitcoin. Ομοίως, το φεστιβάλ Burning Man είναι ανοιχτό σε όλους, χωρίς καμία διάκριση.

Τα δημόσια blockchain επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα τους. Το Burning Man το επιτρέπει επίσης στους «Burners» τους.

Οι εθελοντικές προσπάθειες οδηγούν σε αλλαγές

Στο φεστιβάλ Burning Man, δεν ξοδεύετε χρήματα μόλις αγοράσετε τα εισιτήρια εισόδου σας και έρθετε με τα εργαλεία κάμπινγκ σας κ.λπ. Μόνο μία κεντρική εγκατάσταση δέχεται καθόλου χρήματα για τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που πωλούν και αυτό είναι για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Η κοινότητα εκτιμά την έννοια του δώρου και των εθελοντικών προσπαθειών.

Οι προγραμματιστές υποβάλλουν όλες τις προτάσεις βελτίωσης σε δημόσια blockchain, εθελοντικά. Κάνουν επίσης τον απαραίτητο προγραμματισμό για αυτές τις προτάσεις βελτίωσης εθελοντικά. Για παράδειγμα στο Ethereum blockchain, το πρότυπο διακριτικών ERC 20 έχει ένα σφάλμα, το οποίο καίει μάρκες σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένας προγραμματιστής Ethereum πρότεινε εθελοντικά ένα ψήφισμα μέσω του ERC 223. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στο «ERC 20 έναντι ERC 223 έναντι ERC 777: Σύγκριση μεταξύ προτύπων Ethereum token».

Οι βασικές αρχές δεν είναι διαπραγματεύσιμες

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν με την αλλαγή εάν δεν υπάρχει πυρήνας χωρίς αλλαγή μέσα τους.

Αυτά είναι λόγια του αμερικανού εμπειρογνώμονα ηγεσίας και διάσημου συγγραφέα Stephen R Covey. Διαβάστε πόσο μεγάλη σημασία απέδωσε σε ένα σύνολο μη διαπραγματεύσιμων βασικών αρχών εδώ. Οι επιτυχημένοι οργανισμοί, οι κοινότητες και οι άνθρωποι κατέχουν πάντα ένα σύνολο θεμελιωδών αρχών ιερό, ενώ είναι ανοιχτοί στην εξέλιξη για οτιδήποτε άλλο.

Το Burning Man είναι ένα πνευματικό φεστιβάλ, που βασίζεται στην έννοια της άνευ όρων σύνδεσης μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός άλλου. Ενώ είναι ανοιχτοί σχετικά με το ποιος συμμετέχει, δεν συμβιβάζονται ποτέ στους βασικούς κανόνες τους, για παράδειγμα εθελοντική προσπάθεια για έσοδα από διαφημίσεις.

Η κοινότητα του blockchain είναι πολύ προστατευτική για το τι θεωρούν τον πυρήνα της τεχνολογίας, δηλαδή την αποκέντρωση και την αμετάβλητη των δεδομένων. Εξετάζουν όλες τις προτάσεις βελτίωσης και αντιτίθενται σε οποιαδήποτε πρόταση που αποσκοπεί στην αραίωση αυτού του πυρήνα.

Blockchain and Burning man: Η ανάγκη επαγρύπνησης

Τόσο το Blockchain όσο και το Burning Man υπόσχονται πολλά, ωστόσο, όπως είχε παρατηρήσει ο αμερικανός ιστορικός Will Durant, ο πολιτισμός είναι εύθραυστος. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να χτιστεί ένας μεγάλος πολιτισμός, αλλά μόνο μια γενιά απροσεξίας μπορεί να τον καταστρέψει. Διαβάστε περισσότερα για την παρατήρηση του Durant στο αυτή η ιστοσελίδα του Ιδρύματος Will Durant.

Όπως διαπίστωσε η κοινότητα κρυπτογράφησης, οι αδίστακτοι παίκτες εκτελούν απάτη «Αρχικές προσφορές νομισμάτων» (ICOs) και εξαπατούν τους επενδυτές κρυπτογράφησης. Χαίρομαι που βλέπω ότι η κοινότητα εξετάζει βελτιώσεις όπως το DAICO για την αποτροπή απάτης ICO. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στον “Οδηγό για αρχάριους: Τι είναι το DAICO; Το βελτιωμένο ICO! Πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση.

Η κοινότητα Burning Man πρέπει να εξετάσει τις υποτιθέμενες περιπτώσεις κατάχρησης ουσιών κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Επίσης, στο φεστιβάλ του 2017, ένας συμμετέχων ξεπέρασε τους εθελοντές και πήδηξε στη φωτιά. Πέθανε την επόμενη μέρα λόγω σοβαρού εγκαύματος και της καρδιακής ανακοπής που προκάλεσε. Το φεστιβάλ δημιουργεί ισχυρά συναισθήματα και η κοινότητα πρέπει να υποστηρίζει τους συμμετέχοντες με συναισθηματική αναταραχή για να αποτρέψει μια τέτοια θλιβερή απώλεια ζωής.

Και οι δύο πρωτοβουλίες αξίζουν την ειλικρινή υποστήριξή μας και ελπίζω να παραμείνουν αιώνια επαγρύπνηση στο ταξίδι τους για να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map