Η σημασία του Blockchain στη χρησιμότητα για καθαρή ενέργεια

Καθώς η οικονομία προβάλλει περισσότερη ζήτηση στη βιομηχανία κοινής ωφέλειας, αντιμετωπίζει επίσης πολλά ζητήματα. Αυτός ο οδηγός θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και θα δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ της blockchain και της διαχείρισης βοηθητικών προγραμμάτων για να κατανοήσει πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.

Το βοηθητικό πρόγραμμα είναι ένα μεγάλο φάσμα για εργασία. Καλύπτει όλα τα στοιχεία που πρέπει να λειτουργούμε σε καθημερινή βάση – αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία της χρησιμότητας, αλλά το φάσμα αυτών είναι πολύ πιο έντονο.

Το ζήτημα είναι ότι η κατανάλωση αυτών των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ή ενέργειας δεν είναι αρκετά αποτελεσματική. Ως αποτέλεσμα, σιγά σιγά καίμε το απόθεμά μας και επίσης εκπέμπουμε πολύ άνθρακα στην ατμόσφαιρά μας. Λόγω διαφόρων κακοδιαχείρισης και διαφθοράς, οι εταιρείες αυτού του κλάδου αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλες απώλειες κάθε χρόνο.

Η χρήση του blockchain στο βοηθητικό πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει το σενάριο. Αν και το blockchain δεν είναι η μόνη θεραπεία για όλα τα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα. Αλλά έχει τη δυνατότητα να μειώσει ένα καλό μέρος του. Έτσι, θα δούμε πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει αυτόν τον κλάδο και την καθημερινή μας ζωή.

Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain


Contents

Blockchain In Utility: Ποια είναι τα ζητήματα αυτού του τομέα?

Στην πραγματικότητα, αυτός ο τομέας έρχεται με πολλά ζητήματα και τα περισσότερα από αυτά χρειάζονται άμεση λύση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση blockchain στη βιομηχανία κοινής ωφέλειας θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση και τη μείωση όλων των προβλημάτων.

Χαμηλή ικανοποίηση πελατών

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα αυτού του κλάδου είναι η μείωση της ικανοποίησης των πελατών. Στην πραγματικότητα, η υποδομή για αυτόν τον κλάδο εξακολουθεί να λειτουργεί σε ένα πολύ παλιό μοντέλο. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να συμβαδίσει με τη μεταβαλλόμενη συμπεριφορά των πελατών. Έτσι, οι καταναλωτές δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτό που παίρνουν.

Για παράδειγμα, το ένα τέταρτο του πληθυσμού στις ΗΠΑ δεν φαίνεται να πίνει νερό βρύσης. Αλλά γιατί; Αυτό οφείλεται αυστηρά στις δυσάρεστες οσμές, που σχετίζεται με το φόβο της ασφάλειας των υδάτων. Επομένως, εάν ο πληθυσμός δεν αισθάνεται ασφαλής να το πίνει, τότε ο τομέας των υπηρεσιών κοινής ωφελείας έχει αποτύχει σοβαρά από αυτή την άποψη.

Αύξηση του κόστους συντήρησης

Το κόστος συντήρησης αυτών των τομέων είναι εξαιρετικά υψηλό. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, οι υποδομές διανομής και μεταφοράς δεν έφτασαν το όριο και είχαν πολύ λίγες επενδύσεις. Από την άλλη πλευρά, λόγω της έλλειψης ανεπαρκών επενδύσεων, το κόστος συντήρησης αυτού του τομέα αυξάνεται. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση της υπηρεσίας δεν είναι μέχρι του σημείου, μειώνοντας την αξιοπιστία της υποδομής.

Ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι λιγότερο αξιόπιστη υποδομή οδηγεί σε μεγαλύτερο κόστος συντήρησης, και πάλι μειώνει την ποιότητα. Είναι ένα ατέλειωτο κενό όπου και το κόστος θα συνεχίσει να αυξάνεται και η ποιότητα θα συνεχίσει να μειώνεται.

Αναποτελεσματική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

Τα περιουσιακά στοιχεία είναι η βάση της βιομηχανίας κοινής ωφέλειας και ηλεκτρικής ενέργειας. Πρακτικά, αυτοί είναι αγωγοί, μετασχηματιστές, ηλεκτρικά καλώδια και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα, όμως, οι οργανισμοί δεν έχουν σωστή εικόνα των περιουσιακών τους στοιχείων σε ένα μέρος. Ως αποτέλεσμα, δυσκολεύονται να παρακολουθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και να τα διαχειρίζονται ανάλογα. Αλλά χωρίς σωστή διαχείριση, η απόδοση θα μειωθεί δραστικά και έτσι θα αυξήσει το κόστος για τη διατήρησή τους. Επίσης, καθώς οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν έγγραφα που βασίζονται σε χαρτί, είναι ακόμη πιο σκληρή δουλειά για αυτές μακροπρόθεσμα. Έτσι, η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας όσον αφορά τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Συντονισμός στην Κατανεμημένη Παραγωγή Ισχύος

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι αυστηρά συγκεντρωτική και έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, λόγω της εμφάνισης νέων και καλύτερων τεχνολογιών, το μοντέλο αντιμετωπίζει τώρα προκλήσεις περισσότερο από ποτέ. Το πρόβλημα με το μοντέλο κατανεμημένης ισχύος είναι ότι δεν υπάρχει επαρκής υποδομή για συντονισμό μεταξύ τους.

Τώρα η κυβέρνηση ή άλλες αρχές ζητούν από τη βιομηχανία κοινής ωφέλειας να φιλοξενήσει τόσο κεντρικές όσο και κατανεμημένες πηγές ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες πρέπει να προσφέρουν ασφάλεια και αξιοπιστία και στις δύο κατευθύνσεις και στον πελάτη. Αλλά αυτό δεν είναι απλό καθήκον και ο κλάδος δεν είναι πλήρως εξοπλισμένος για τη διαχείριση των προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης: Ορισμός Blockchain: Η πραγματική έννοια της τεχνολογίας Blockchain

Κακή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Μπορεί να φαίνεται ότι αυτός ο κλάδος δεν αντιμετωπίζει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, αλλά στην πραγματικότητα, αυτός ο κλάδος πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει αυτόν τον τύπο επίθεσης. Στην πραγματικότητα, είτε πρόκειται για οικονομικούς είτε για οποιοδήποτε πολιτικό λόγο, αλλά ο τομέας των υπηρεσιών κοινής ωφελείας είναι έντονα αντικείμενο κακών παραγόντων. Επιπλέον, οι απόπειρες παραβίασης του συστήματος αυξάνονται μόνο και η υποδομή σίγουρα δεν είναι κατάλληλη για να το χειριστεί αυτό.

Καθώς αυτά τα συστήματα έχουν ένα μόνο σημείο αποτυχίας, οι κακοί παράγοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ευπάθεια και να ξεκινήσουν μια επίθεση. Γι ‘αυτό, αυτός ο τομέας χρειάζεται ένα ισχυρό σύστημα δικτύωσης που μπορεί να προστατεύσει όλα τα δεδομένα από τους κακούς παίκτες.

Περιβαλλοντική ευθύνη

Σε όλους τους κλάδους του τομέα κοινής ωφέλειας, η επένδυση στην περιβαλλοντική ευθύνη θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Προς το παρόν, κανένας από αυτούς τους τομείς δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει καθαρή ενέργεια με οποιονδήποτε τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι ηλεκτρικές επιχειρήσεις και τα αέρια που βασίζονται σε φυσικό αέριο θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο από αυτή την άποψη. Στην πραγματικότητα, το ζήτημα είναι ότι αυτός ο τομέας απελευθερώνει μια μεγάλη ποσότητα άνθρακα στο περιβάλλον. Έτσι, η μείωση τους είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Δεδομένου ότι δεν έχουν τρόπο να παρακολουθούν τις εκπομπές τους, δεν μπορούν να εφαρμόσουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για να τα διατηρήσουν ή να τα μειώσουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Δυναμική τιμολόγηση

Η μεταβαλλόμενη τιμολόγηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας είναι ένα τεράστιο σημείο ανησυχίας για τους καταναλωτές. Στην πραγματικότητα, οι τιμές μπορούν να εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την οικονομία μιας χώρας ή του κόσμου. Έτσι, οποιαδήποτε μετατόπιση στην παγκόσμια οικονομία μπορεί να αλλάξει τις τιμές. Αλλά το ζήτημα έρχεται όταν οι καταναλωτές πρέπει να συμβαδίζουν με τη μεταβολή των τιμών.

Επιπλέον, αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες, καθώς πρέπει να καταβάλουν μια μεγάλη κλίμακα αμοιβών όσον αφορά την παροχή των υπηρεσιών. Ακόμη και αυτή τη στιγμή, αυτές οι εταιρείες δεν διαθέτουν συγκεκριμένη εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές ή εφαρμογές για κινητά για να ενημερώσουν τους πελάτες για την αλλαγή. Επομένως, μειώνει πραγματικά την ικανοποίηση των πελατών και αυξάνει την ένταση στον κλάδο.

Θέλετε να μάθετε πώς το blockchain μπορεί να επηρεάσει τον κλάδο των πληρωμών; Ρίξτε μια ματιά στον ολοκληρωμένο οδηγό μας για το blockchain στους κλάδους πληρωμών αυτήν τη στιγμή!

Αναποτελεσματική αποθήκευση ενέργειας

Ένα άλλο τεράστιο ζήτημα είναι το πρόβλημα αποθήκευσης ενέργειας. Όχι μόνο η ενέργεια, αλλά οποιοδήποτε είδος χρησιμότητας δεν διαθέτει επαρκή διαχείριση αποθήκευσης όπως χρειάζεται. Λόγω της έλλειψης σωστής διαχείρισης, οι εταιρείες δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών σε αυτήν την περίπτωση.

Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες δεν έχουν καλή και ασφαλή επιλογή αποθήκευσης για ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι, σε πολλά στάδια, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια χάνεται και ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές διακοπές.

Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι βασίζονται κυρίως στα ηλεκτρονικά και σε διάφορα προϊόντα που χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα, μια συσκότιση μπορεί εύκολα να διαταράξει αυτόν τον τρόπο ζωής.

Απάτη χρέωση

Το κύριο πρόβλημα είναι η αυξανόμενη ποσότητα διαφθοράς σε αυτόν τον τομέα. Για παράδειγμα, πολλοί καταναλωτές πρέπει να αντιμετωπίσουν ψευδείς ή τεκμηριωμένους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, παρόλο που γνωρίζουν σαφώς ότι δεν καταναλώνουν τόσο μεγάλη ενέργεια. Ωστόσο, λόγω της έλλειψης κατάλληλης ασφάλειας, ο κακός παίκτης στο σύστημα το εκμεταλλεύεται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα υψηλόβαθμα στελέχη βρίσκονται ακόμη και στο σχέδιο δόλιας χρέωσης. Επομένως, η διαμαρτυρία ή η λήψη μέτρων κατά αυτών των λογαριασμών δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι εκτός ελέγχου και οι καταναλωτές είναι εκείνοι που υποφέρουν εξαιτίας αυτής.

Έλλειψη διαφάνειας

Όλες οι διαδικασίες στη βιομηχανία κοινής ωφέλειας δεν έχουν καμία διαφάνεια. Έτσι, πολλοί μπορούν να το εκμεταλλευτούν για το προσωπικό τους όφελος. Μπορεί να εκμεταλλεύεται την ίδια την εταιρεία ή ακόμη και να εκμεταλλεύεται τους πελάτες. Λόγω αυτού του ζητήματος, πολλά από τα έγγραφα παραβιάζονται και η εταιρεία πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση όταν είναι πολύ αργά.

Επιπλέον, αυτό βλάπτει επίσης τη φήμη των εταιρειών εάν η εταιρεία αφήσει την κατάσταση να κλιμακωθεί.

Διαβάστε παρόμοιο θέμα: Blockchain για Logistics: Επανάσταση στη βιομηχανία

Οφέλη του Blockchain στον τομέα βοηθητικών προγραμμάτων

Τώρα που γνωρίζετε για το πιθανό ζήτημα αυτού του τομέα, θα πρέπει επίσης να μάθετε πώς το blockchain μπορεί να προσφέρει οφέλη σε αυτόν τον τομέα.

Το Blockchain προσφέρει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που μπορεί να είναι χρήσιμα από αυτή την άποψη. Για παράδειγμα, το blockchain προσφέρει διαφάνεια και αυτό μπορεί να βοηθήσει αυτόν τον τομέα στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Έτσι, η χρήση blockchain στον τομέα των βοηθητικών προγραμμάτων για αύξηση της διαφάνειας σε κάθε στάδιο είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Και πάλι, το ποσό της ασφάλειας που θα χρησιμοποιήσετε χρησιμοποιώντας το blockchain στη βιομηχανία κοινής ωφέλειας είναι εκπληκτικό. Υπάρχουν ήδη πολλές δημοφιλείς εφαρμογές στην αγορά που προσφέρουν ασφάλεια, αλλά καμία από αυτές δεν είναι καν κοντά στο blockchain.

Στην πραγματικότητα, η χρήση κρυπτογραφίας και άλλων πρωτοκόλλων για τη διασφάλιση και την επαλήθευση κάθε δεδομένων θα διασφαλίσει την ακεραιότητα αυτού του τομέα. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσο κακοί παίκτες προσπαθούν να διεισδύσουν στο δίκτυο, δεν μπορούν να το κάνουν.

Η κατανεμημένη φύση της τεχνολογίας θα σας βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Όπως γνωρίζετε ήδη, οι καταναλωτές χάνουν σιγά σιγά την εμπιστοσύνη τους λόγω της αυξανόμενης επιρροής των κεντρικών αρχών. Αλλά καθώς το blockchain μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση μιας αποκεντρωμένης προσέγγισης, θα είναι ευκολότερο να εμπιστευόμαστε το σύστημα, καθώς η κεντρική αρχή θα έχει πολύ λίγη εξουσία στο δίκτυο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσετε το blockchain ως βοηθητικό πρόγραμμα για να έχετε την καλύτερη επιλογή για την επιχείρησή σας.

Το Blockchain είναι ιδανικό για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας για την εταιρεία σας. Μάθετε για τη στρατηγική εφαρμογής blockchain τώρα!

Χρήση περιπτώσεων Blockchain στο βοηθητικό πρόγραμμα

Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς περιπτώσεις χρήσης σε αυτόν τον τομέα. Εδώ, θα εξετάσουμε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγορά. Ας δούμε λοιπόν τι είναι –

Βοηθητικά προγράμματα Tokenizing

Μία από τις πρώτες χρήσεις του blockchain στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι η αναγνώριση των βοηθητικών προγραμμάτων. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σπαταλά λίγο πολύ ενέργεια. Ωστόσο, οι ΗΠΑ φαίνεται να βρίσκονται στην πρώτη θέση. Γνωρίζατε ότι σχεδόν το 71% της ενέργειας χάνεται κατά τη μεταφορά?

Επιπλέον, πάνω από το 20% της χρησιμότητας στον μεταποιητικό τομέα δεν χρησιμοποιείται καν! Αυτό σίγουρα δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χειριστούμε όλες τις ανάγκες μας σε βοηθητικά προγράμματα, όταν έχουμε πολύ περιορισμένους πόρους όσον αφορά τα βοηθητικά προγράμματα.

Ωστόσο, η χρήση blockchain για την αναγνώριση αυτών των βοηθητικών προγραμμάτων θα βοηθήσει στη μείωση ενός μεγάλου ποσού σπατάλης. Πιο συγκεκριμένα, η χρήση αυτών των βοηθητικών προγραμμάτων συμβάλλει στην παρακολούθηση της ενέργειας σε καθημερινή βάση.

Σωστή συντήρηση μικροδίκτυο

Μια άλλη δημοφιλής περίπτωση χρήσης του blockchain στο εμπόριο βοηθητικών προγραμμάτων είναι η συντήρηση μικροπλέγματος. Προηγουμένως, το κεντρικό δίκτυο ισχύος θεωρήθηκε καλή πηγή ενέργειας, αλλά με τον καιρό είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες απώλειες ενέργειας και αναποτελεσματική. Για την αντιμετώπιση αυτού, εισάγονται μικροδίκτυα. Στην πραγματικότητα εντοπίζει τα ηλεκτρικά δίκτυα και βοηθά στη διατήρηση της ισχύος.

Αλλά χρειάζονται επίσης ένα κατάλληλο σύστημα δικτύου παρακολούθησης. Εδώ, το blockchain μπορεί να εισέλθει και να βοηθήσει στην παρακολούθηση όλων των ενεργειακών συναλλαγών. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας για την πρόβλεψη των απαιτήσεων από πριν.

Εμπορική ενέργεια Peer to Peer

Μια άλλη μεγάλη χρήση του blockchain στον τομέα της ενέργειας είναι η ανταλλαγή ενέργειας από ομότιμους. Στην πραγματικότητα, ένα από τα βασικά μας βοηθητικά προγράμματα είναι ο ηλεκτρισμός. Ωστόσο, η βιομηχανία κοινής ωφέλειας είναι πολύ αναποτελεσματική για να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Ως αποτέλεσμα, πολλές χώρες δεν έχουν συνεχή ροή ηλεκτρικής ενέργειας κάθε μέρα.

Αλλά με το blockchain, οι καταναλωτές μπορούν να αξιοποιήσουν την ανεκμετάλλευτη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για παράδειγμα, μπορούν να πουλήσουν αποθηκευτικό χώρο κουρτίνας ή οποιαδήποτε μορφή ηλιακής ενέργειας απευθείας σε έναν άλλο συνεργάτη που το χρειάζεται. Επομένως, όχι μόνο θα λύσει το ζήτημα, αλλά θα δημιουργήσει επίσης έναν νέο τύπο επιχειρηματικής ευκαιρίας για ιδιώτες.

Αυτοματοποιημένο κίνητρο για ανανεώσιμες υιοθεσίες

Η δημοτικότητα της ανανεώσιμης χρησιμότητας αυξάνεται. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία εξαγωγής πολλών βοηθητικών στοιχείων βλάπτει το περιβάλλον με διαφορετικούς τρόπους. Έτσι, η πίεση για τις εταιρείες να υιοθετήσουν νέες και βελτιωμένες πηγές ενέργειας είναι σε υψηλό όλων των εποχών. Ωστόσο, πολλές εταιρείες δεν είναι ακόμη πρόθυμες να αρχίσουν να εφαρμόζουν την απαραίτητη υποδομή για αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, σε πολλές περιπτώσεις, οι καταναλωτές δεν θέλουν να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες για το πώς διαχειρίζονται το βοηθητικό πρόγραμμα που λαμβάνουν. Αλλά με το blockchain, οι κυβερνήσεις ή οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προσφέρουν αυτοματοποιημένα κίνητρα για τα άτομα ή τις εταιρείες που υιοθετούν ανανεώσιμες υποδομές.

Αυτή η χρήση του blockchain στον τομέα της ενέργειας θα δημιουργήσει αργά ενδιαφέρον για την επαναχρησιμοποίηση βοηθητικών προγραμμάτων.

Θέλετε να δείτε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης blockchain; Δείτε τις κορυφαίες 20+ περιπτώσεις χρήσης blockchain αυτή τη στιγμή!

Επιτάχυνση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων

Τα ηλεκτρικά οχήματα εξαρτώνται από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας περισσότερο από ποτέ. Καθώς λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα και το χρειάζονται για να λειτουργεί σωστά, είναι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που καταναλώνει πολλή ενέργεια.

Παρόλο που η έννοια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήταν μια ξένη ιδέα ακόμη και την τελευταία δεκαετία, είναι όλα αληθινά αυτή τη στιγμή. Όλο και περισσότερες εταιρείες αναπτύσσουν τον δικό τους τύπο ηλεκτρικού οχήματος για να εξορθολογίσουν το πρωτόκολλο καθαρής ενέργειας.

Έτσι, μία από τις πιο σημαντικές περιπτώσεις χρήσης blockchain στα βοηθητικά προγράμματα είναι η επιτάχυνση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων. Χρησιμοποιώντας το blockchain, οι εταιρείες μπορούν να διαθέτουν ένα κατάλληλο σύστημα δικτύωσης και να προσφέρουν ένα σύστημα συναλλαγών μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης.

Μείωση εκπομπών άνθρακα

Ένα άλλο τεράστιο ζήτημα αυτού του τομέα είναι η αυξημένη ποσότητα εκπομπών άνθρακα που συμβαίνει λόγω της παραγωγής αυτών των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Αυτή η αυξημένη ποσότητα άνθρακα προκαλεί τεράστια βλάβη στο περιβάλλον. Ωστόσο, καθώς αυτές οι εταιρείες δεν έχουν την κατάλληλη επιλογή παρακολούθησης, δεν μπορούν να τις παρακολουθήσουν και να μειώσουν τις εκπομπές στρατηγικά.

Αλλά με περιπτώσεις χρήσης blockchain στα βοηθητικά προγράμματα, είναι δυνατό να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα για πάντα. Στην πραγματικότητα, το blockchain στη βιομηχανία κοινής ωφέλειας θα προσφέρει μια μέθοδο παρακολούθησης. Αυτή η μέθοδος θα εντοπίσει γρήγορα τις ζώνες κινδύνου και θα βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών πιο στρατηγικά. Έτσι, οι εταιρείες μπορούν τελικά να εντοπίσουν και να εξαλείψουν αυτό το πρόβλημα για πάντα.

Μειωμένο κόστος συντήρησης

Μια άλλη από τις περιπτώσεις χρήσης blockchain στα βοηθητικά προγράμματα είναι η μειωμένη συντήρηση που κοστίζει στη βιομηχανία. Όπως γνωρίζετε ήδη, το κόστος συντήρησης αυτών των τομέων είναι εξαιρετικά υψηλό. Από την άλλη πλευρά, λόγω της έλλειψης ανεπαρκών επενδύσεων, το κόστος συντήρησης αυτού του τομέα αυξάνεται. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση της υπηρεσίας δεν είναι μέχρι του σημείου και μειώνει την αξιοπιστία της υποδομής.

Εδώ μπορεί να παίξει το blockchain. Στην πραγματικότητα, το blockchain μπορεί να συμβάλει στον εξορθολογισμό ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού πιο αποτελεσματικά. Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες θα γνωρίζουν τι συμβαίνει σε ποιο στάδιο. Αυτό θα μειώσει το κόστος συντήρησης και θα βοηθήσει στην αποφυγή κακών συνθηκών.

Παρέχετε υπηρεσίες χονδρικής

Μια άλλη υπέροχη χρήση του blockchain είναι στο εμπόριο βοηθητικών προγραμμάτων. Εδώ, οι εταιρείες μπορούν να επικεντρωθούν στη διανομή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στους τελικούς χρήστες. Έτσι, συνδυάζοντας το blockchain με τις συσκευές IoT, μπορούν εύκολα να παρακολουθούν και να ανταλλάσσουν τη χρήση χωρίς προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν το βοηθητικό πρόγραμμα απευθείας από την πηγή αντί να περάσουν από λιανοπωλητές. Η διαδικασία χρέωσης και μέτρησης των βοηθητικών προγραμμάτων μπορεί να γίνει από ένα μόνο σημείο. Έτσι, είναι πιο βολικό για πολλούς ανθρώπους. Επίσης, οι δημόσιες πλατφόρμες blockchain είναι ιδανικές για αυτόν τον τύπο έργου.

Καλύτερη διαχείριση δεδομένων χρησιμότητας

Το Blockchain στο εμπόριο βοηθητικών προγραμμάτων μπορεί να προσφέρει ένα καλύτερο σύστημα διαχείρισης δεδομένων. Στην πραγματικότητα, όλες οι διαδικασίες στη βιομηχανία κοινής ωφέλειας δεν έχουν καμία διαφάνεια. Έτσι, πολλοί μπορούν να το εκμεταλλευτούν για το προσωπικό τους όφελος. Μπορεί να εκμεταλλεύεται την ίδια την εταιρεία ή ακόμη και να εκμεταλλεύεται τους πελάτες. Έτσι, χωρίς τη σωστή διαχείριση δεδομένων και ασφάλεια, η κατάσταση θα επιδεινωθεί μόνο.

Αλλά με το blockchain σε χρησιμότητα, η βιομηχανία θα έχει το διαφανές σύστημα που χρειάζεται. Πιο συγκεκριμένα, το blockchain μπορεί να προσφέρει προστασία δεδομένων χωρίς παραβίαση, η οποία θα βοηθήσει όχι μόνο να ταξινομήσει τα δεδομένα αλλά και να τα ασφαλίσει.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Εταιρείες που χρησιμοποιούν Blockchain στη βιομηχανία κοινής ωφέλειας

Ομάδα Enel

Η Enel Group χρησιμοποιεί blockchain στον τομέα των βοηθημάτων για εμπορικές συναλλαγές. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαδικασία ήταν εξαιρετικά ομαλή και δεν χρειάστηκε κανένας κεντρικός μεσίτης για να το κάνει. Επιπλέον, έπρεπε να επενδύσουν λιγότερα χρήματα στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή δεν υπήρχε μεσάζων.

Ένγκι

Η Engie είναι μια άλλη εταιρεία που χρησιμοποιεί blockchain στη βιομηχανία κοινής ωφέλειας για τον εξορθολογισμό της εσωτερικής εφαρμογής blockchain. Στην πραγματικότητα, έχουν ήδη δοκιμάσει την απόδειξη της ιδέας του έργου τους και παρουσίασαν 2 προϊόντα – Rockside και Dojo. Μέχρι στιγμής, χρησιμοποιούν το Ethereum ως βάση του έργου.

TEPCO

Η TEPCO χρησιμοποιεί επίσης blockchain στην εταιρεία ισχύος τους. Μαζί με την εταιρεία Itochu, εργάζονται σε μια πλατφόρμα που θα ανταλλάσσει πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα ξεκινήσει σύντομα ένα έργο δοκιμαστικής ιδέας στο πρώτο εξάμηνο του ερχόμενου 2021.

ΑΙΩΝ

Η E.ON χρησιμοποιεί επίσης blockchain για τη βιομηχανία ενέργειας. Στην πραγματικότητα, έχουν ήδη αναπτύξει μια πλατφόρμα που θα βοηθήσει τους πελάτες τους να αποκτήσουν πλήρη διαφάνεια και έλεγχο της δικής τους κατανάλωσης ενέργειας. Επιπλέον, υπέβαλαν αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε αυτήν τη νέα μορφή συστήματος.

ΚΕΠΚΟ

Η KEPCO ή η Korea Electric Power Corporation χρησιμοποιεί επίσης blockchain στη διανομή ισχύος. Προς το παρόν, υπέγραψαν σύμβαση με δύο τοπικούς προμηθευτές για τη συναλλαγή πιστοποιητικών ανανεώσιμης ενέργειας (REC). Πιστεύουν ότι το blockchain μπορεί να ανοίξει νέες δυνατότητες για αυτούς μακροπρόθεσμα.

Iberdrola

Η Iberdrola είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας στην Ισπανία. Στην πραγματικότητα, αυτή η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης blockchain στη διανομή ισχύος. Πιο συγκεκριμένα, ολοκλήρωσαν πρόσφατα μια δοκιμή βασισμένη σε blockchain για να δουν αν η παρεχόμενη ισχύς και η κατανάλωση ενέργειας είναι πλήρως ανανεώσιμες. Και με χαρά ανακοινώνουν ότι το έργο ήταν τεράστια επιτυχία. Τώρα θα χρησιμοποιούν blockchain για να επιταχύνουν την υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα: Blockchain στη Γεωργία: Περίπτωση χρήσης και παραδείγματα

Έξελον

Η Exelon είναι επίσης μία από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν blockchain σε χρησιμότητα. Λοιπόν, στην πραγματικότητα, μία από τις υπο-εταιρείες ComEd είναι αυτή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία σε αυτόν τον τομέα για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα με κάθε τρόπο. Σχεδιάζουν επίσης να δοκιμάσουν την τεχνολογία για πάνω από τρία χρόνια για να κατανοήσουν πλήρως την ιδέα.

Ηλεκτρική ισχύς Kansai

Η Kansai Electric Power χρησιμοποιεί το blockchain σε χρησιμότητα για εμπορικούς σκοπούς. Επιπλέον, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια ως εμπορικό βοηθητικό πρόγραμμα. Ωστόσο, εξακολουθούν να δοκιμάζουν την τεχνολογία και δεν έχουμε καμία ιδέα για κάποια οριστική πλατφόρμα ακόμη.

Centrica

Το Centrica χρησιμοποιεί επίσης blockchain σε χρησιμότητα για συναλλαγές βοηθητικών προγραμμάτων peer-to-peer. Προς το παρόν, συνεργάζονται με τον Verv και βρίσκεται στη μέση μιας δοκιμής σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η κοινοτική ενέργεια ανταλλάσσεται P2P. Πιο συγκεκριμένα, η δοκιμή συνεργάζεται με τις τοπικές κοινότητες για να δει πώς θα προχωρήσει πραγματικά το εκπαιδευτικό σύστημα.

TenneT

Η TenneT είναι μια άλλη τεράστια εταιρεία που χρησιμοποιεί το blockchain για να προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο περιλαμβάνει κυρίως τη λήψη ηλεκτρικής ενέργειας από καταναλωτικές μπαταρίες, ηλιακούς συλλέκτες και ηλεκτρικά οχήματα για τη διατήρηση της παροχής και της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Εδώ, το blockchain μπορεί να προσφέρει ένα τέλειο μείγμα προσφοράς και μπορεί να εξορθολογίσει διεξοδικά ολόκληρη τη διαδικασία.

Υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο που άρχισαν να χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για την επιχείρησή τους. Ρίξτε μια ματιά στις κορυφαίες 50 εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο που τη χρησιμοποιούν.

Τελική σημείωση

Η βιομηχανία κοινής ωφέλειας είναι πραγματικά μια τεράστια βιομηχανία που πρέπει να κάνει ορισμένες αλλαγές στην υποδομή για να συμβαδίσει με τον ταχύ ρυθμό του κόσμου. Αναφέραμε πολλά ζητήματα σε αυτόν τον τομέα σε αυτόν τον οδηγό. Όλα αυτά τα ζητήματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση blockchain στη χρησιμότητα μπορεί να βοηθήσει τη βιομηχανία να καταρρεύσει. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές εμπιστεύονται ξανά τις εταιρείες και θα απαλλαγούν επίσης από τυχόν διαφθορά. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για τη βιομηχανία κοινής ωφελείας να χρησιμοποιήσει το blockchain και να αναβαθμίσει τα συστήματά τους προς το καλύτερο.

Έτσι, κάθε αρχάριος που θέλει να καταλάβει αυτήν την τεχνολογία λίγο καλύτερα και θέλει να εφαρμόσει έργα blockchain σε αυτόν τον κλάδο θα πρέπει να ξεκινήσει με το δωρεάν μάθημα blockchain. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε μαθήματα blockchain για να γίνετε εξειδικευμένος επαγγελματίας. Γιατί να περιμένεις? Κάντε το πρώτο βήμα προς τον στόχο σας τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me