Blockchain στη βιομηχανία τροφίμων: Ιχνηλασιμότητα και ασφάλεια των τροφίμων

Πώς μπορεί το blockchain στη βιομηχανία τροφίμων να βελτιώσει όλες τις ανεπάρκειες; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τρέχον σενάριο της βιομηχανίας τροφίμων και τον τρόπο με τον οποίο το blockchain εμπίπτει στο οικοσύστημα.

Όταν άρχισε να εμφανίζεται το blockchain, οι ειδικοί πίστευαν ότι περιοριζόταν μόνο στις χρηματοπιστωτικές βιομηχανίες. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, το blockchain άρχισε να πιέζει για υιοθέτηση σε διάφορους κλάδους εκτός χρηματοδότησης. Προς το παρόν, η βιομηχανία τροφίμων φαίνεται να είναι ένας από τους πιο περιεκτικούς προορισμούς για την τεχνολογία blockchain. Τα τελευταία δύο χρόνια, διάφοροι παίκτες επιχειρήσεων τροφίμων ανακοινώνουν τη δική τους πρωτοβουλία blockchain.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το 2019, το blockchain άρχισε να διαταράσσει τη βιομηχανία με ταχύ ρυθμό. Σύμφωνα με έρευνα, περισσότερο από το 20% των κορυφαίων παγκόσμιων εταιρειών θα χρησιμοποιήσουν το blockchain έως το έτος 2025. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain στη βιομηχανία τροφίμων θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Τι κάνει αυτή την τεχνολογία τόσο ελκυστική που οι γίγαντες της βιομηχανίας τροφίμων εφαρμόζουν τις δικές τους λύσεις; Σε αυτόν τον οδηγό, θα συζητήσουμε πόσο σημαντικό είναι το blockchain για τη βιομηχανία τροφίμων και πώς μπορεί να αναμορφώσει το μέλλον των τροφίμων.

Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Blockchain στη βιομηχανία τροφίμων: Βασικά ζητήματα της βιομηχανίας τροφίμων

Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα σχετικά με τη βιομηχανία τροφίμων. Αν και αυτή η βιομηχανία είναι τεράστια, ακόμα και αν τα προβλήματα δεν επιλυθούν αποτελεσματικά, μπορεί να καταρρεύσει το οικοσύστημα. Ας δούμε λοιπόν γιατί αυτή η βιομηχανία χρειάζεται τεχνολογία blockchain.

Έλλειψη ιχνηλασιμότητας προϊόντων

Λοιπόν, η παρακολούθηση των προϊόντων είναι ένα τεράστιο ζήτημα, καθώς οι περισσότερες εταιρείες φαίνεται απρόθυμες σε αυτήν την περίπτωση. Με τη σωστή παρακολούθηση, οι καταναλωτές δεν έχουν ιδέα πώς και πώς επεξεργάστηκε το φαγητό. Στην πραγματικότητα, κανένας καταναλωτής δεν ενδιαφέρεται για οργάνωση και υγιεινά στοιχεία περισσότερο από ποτέ. Έτσι, είναι υπερβολικά σκεπτικοί για κάθε στοιχείο που τρώνε.

Αλλά εάν η εταιρεία τροφίμων δεν παρακολουθεί τα προϊόντα ή τη διαδικασία, πώς θα διατηρήσουν την ποιότητα; Το ζήτημα είναι ότι η παρακολούθηση του φαγητού ή της διαδικασίας από προμηθευτές στον καταναλωτή χρειάζεται πρόσθετη επένδυση. Επομένως, πολλές εταιρείες δεν είναι τόσο πρόθυμες να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από ό, τι χρειάζονται για αυτό.

Αλλαγή κανονισμών

Στην πραγματικότητα, ο χώρος τροφίμων και ποτών εμπίπτει στους κυβερνητικούς κανονισμούς. Έτσι, πολλοί οργανισμοί όπως οι EPA, FDA, FTC και OSHA εργάζονται επιμελώς για να διατηρήσουν συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με τις ετικέτες των τροφίμων, τα υγιή προϊόντα και την υγιεινή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εταιρείες ακολουθούν όλους τους κανόνες ολόψυχα. Ωστόσο, σε ορισμένες εσφαλμένες επικοινωνίες, η βιομηχανία τελειώνει με κακή ποιότητα τροφίμων, πλεόνασμα πρώτων υλών και σπατάλη τροφίμων. Λόγω της φύσης των μεταβαλλόμενων κανόνων, πολλές εταιρείες πρέπει να ανακαλέσουν τα νέα προϊόντα τους, καθώς οι νέοι κανόνες δεν ήταν συγχρονισμένοι με τα προϊόντα τους. Έτσι, στο τέλος, καταλήγουν με απώλεια χρημάτων και πολύτιμο χρόνο.


Επιπλοκές της διαχείρισης αποθέματος

Η διαχείριση αποθέματος στη βιομηχανία τροφίμων είναι λίγο περίπλοκη καθώς τα τρόφιμα έχουν ημερομηνίες λήξης. Έτσι, η συντήρηση αυτών των προϊόντων είναι πιο σοβαρή από ό, τι σε άλλες βιομηχανίες. Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να διατηρηθεί η υγιεινή, πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες των εγκαταστάσεων αποθήκευσης. Ωστόσο, η χειροκίνητη παρακολούθηση διαρκεί πολύ χρόνο.

Επιπλέον, οι εταιρείες δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένες για να χειρίζονται τη διαχείριση σε περιόδους εποχιακών απαιτήσεων. Έτσι, η βιομηχανία καταλήγει σε μη διαχειριζόμενο απόθεμα, το οποίο οδηγεί σε σπατάλη τροφίμων και απώλεια χρημάτων. Έτσι, πολλές φορές, οι αποστολές φτάνουν αργά ή μπορεί να στείλουν λάθος προϊόντα με μικρότερη διάρκεια ζωής.

Γενικές απαιτήσεις

Λοιπόν, η ζήτηση για τρόφιμα διαφέρει από γενιά σε γενιά. Δεν έχουν κάθε γενιά παρόμοια γεύση στα τρόφιμα ή τα ποτά. Επομένως, γίνεται αρκετά δύσκολο να συμβαδίζει με όλα τα προβλήματα ταυτόχρονα. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες πρέπει να ικανοποιήσουν έξι μεγάλες γενιές, ξεκινώντας από μωρά έως ηλικιωμένους. Ναι, μπορούν να δημιουργήσουν δεδομένα με βάση τις προτιμήσεις των καταναλωτών, αλλά δεν υπάρχουν πολλά εργαλεία εκεί έξω για να τα λύσετε αποτελεσματικά.

Επομένως, οι εταιρείες μπορούν να περιγράψουν τις βασικές απαιτήσεις των καταναλωτών τους, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης. Μερικές φορές λόγω της έλλειψης αποτελεσματικών μέτρων, μπορούν να υπολογίσουν εσφαλμένα και να αυξήσουν την παραγωγή ενός προϊόντος με χαμηλή ζήτηση.

Διαβάστε επίσης: Επεξήγηση τεχνολογίας Blockchain: Ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα

Έλλειψη διαφάνειας στην επισήμανση

Λοιπόν, αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της βιομηχανίας τροφίμων που επηρεάζει άμεσα τους καταναλωτές. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρείες τείνουν να είναι ειλικρινείς σχετικά με τα συστατικά που χρησιμοποίησαν στην παραγωγή. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, παραπλανούν τις πληροφορίες στην ετικέτα. Για παράδειγμα, τώρα οι άνθρωποι προσελκύονται περισσότερο από χορτοφαγικά ή vegan τρόφιμα.

Αλλά σε πολλά πιάτα με βάση τα λαχανικά χρησιμοποιήστε συστατικά που προέρχονται από προϊόντα με βάση το κρέας. Επίσης, τείνουν να τα ταξινομούν ως χημικά στοιχεία, έτσι ώστε οι απλοί άνθρωποι να μην μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν. Και πάλι, ορισμένες εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και να μην τις αναφέρουν στην ετικέτα. Αυτό σίγουρα δεν είναι αποδεκτό μέσο για να κάνετε επιχειρήσεις.

Παραποιημένα προϊόντα διατροφής

Ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα είναι ο αυξανόμενος αριθμός πλαστών προϊόντων. Φαίνεται λίγο πολύ κάθε βιομηχανία πρέπει να αντιμετωπίζει θέματα παραποίησης / απομίμησης. Αλλά στη βιομηχανία τροφίμων, μπορεί να πάει στραβά ανά πάσα στιγμή. Προφανώς, εάν οι άνθρωποι αρχίσουν να τρώνε πλαστά προϊόντα, μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά και μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν σε θάνατο. Επίσης, καθώς περνά ο καιρός, όλο και περισσότερες σκιερές εταιρείες εισάγουν πλαστά προϊόντα με ένα αυθεντικό. Έτσι, γίνεται πολύ δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ τους.

Αλλά η μητρική εταιρεία έχει πολύ περιορισμένες επιλογές για να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Εάν αυτό το ζήτημα δεν επιλυθεί εγκαίρως, θα βλάψει τόσο την εταιρεία όσο και τον καταναλωτή.

Κύκλοι καινοτομίας αργών προϊόντων

Η δημιουργία νέων προϊόντων είναι μια δύσκολη κλήση σε αυτόν τον κλάδο. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες πρέπει να αναλύσουν εκτενώς τη βάση των καταναλωτών και τι είδους τρόφιμα απολαμβάνουν. Επίσης, η δημοτικότητα κάθε νέου προϊόντος είναι ένα τυχερό παιχνίδι με ευαισθησία στο χρόνο. Μερικές φορές, η δημοτικότητα του προϊόντος μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες και μερικές φορές μόνο λίγους μήνες. Έτσι, η εταιρεία πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή τους, η οποία απαιτεί πολύ χρόνο.

Έτσι, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, θα βοηθήσουν από μια τεχνολογία που μπορεί να προβλέψει και ακόμη και να τους βοηθήσει να αναλύσουν καλύτερα τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Διαφορετικά, η εταιρεία δεν μπορεί να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό και σύντομα θα μείνει πίσω.

Κακή ασφάλεια των τροφίμων

Λοιπόν, αυτό είναι ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα της βιομηχανίας τροφίμων. Στην πραγματικότητα, ακόμη και ελαφρά κακή συμπεριφορά ή κακή διαχείριση των τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Και δεν χρειάζεται να σας πούμε τις συνέπειες αυτού. Δυστυχώς, η βιομηχανία τροφίμων εξακολουθεί να μην είναι κατάλληλη για τον εντοπισμό της πραγματικής πηγής μόλυνσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να μην εντοπιστεί έως ότου είναι πολύ αργά.

Είναι θέμα δημόσιας υγείας και αποτελεί σοβαρό έγκλημα. Μόνο για ένα μικρό ζήτημα, η εταιρεία μπορεί να χάσει όλη τη φήμη τους, να πληρώσει βαριά πρόστιμα, ακόμη και να κλείσει. Επίσης, στη σημερινή εποχή, οι καταναλωτές είναι δύσπιστοι για τα περισσότερα από τα πράγματα που αγοράζουν. Έτσι, η μικρή μόλυνση μπορεί να καταλήξει άσχημα για εσάς και την εταιρεία σας.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Πώς λειτουργεί το Blockchain στη βιομηχανία τροφίμων

Το Blockchain μπορεί να λειτουργήσει με διάφορους τρόπους στη βιομηχανία τροφίμων. Εδώ είναι μερικές από τις επικερδείς περιπτώσεις χρήσης που θα δείτε στο blockchain.

Βελτίωση της ιχνηλασιμότητας των τροφίμων

Όπως γνωρίζετε ήδη, η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων είναι πολύ απαραίτητη σε αυτόν τον κλάδο. Η παρακολούθηση των προϊόντων είναι ένα τεράστιο ζήτημα, καθώς οι περισσότερες εταιρείες φαίνεται απρόθυμες σε αυτήν την περίπτωση. Με τη σωστή παρακολούθηση, οι καταναλωτές δεν έχουν ιδέα πώς και πώς επεξεργάστηκε το φαγητό. Έτσι, η βιομηχανία χρειάζεται ένα χέρι βοήθειας αυτή τη στιγμή.

Επομένως, το blockchain στην ιχνηλασιμότητα των τροφίμων μπορεί να αλλάξει το σενάριο εδώ για όλους. Το Blockchain είναι πλήρως εξοπλισμένο για να χειρίζεται την ανίχνευση των τροφίμων από προμηθευτές στον καταναλωτή που τα αγοράζει. Έτσι, οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτήν τη δύναμη για να αυξήσουν την προβολή τους στη γραμμή παραγωγής και να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα τροφίμων στην αγορά.

Διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του blockchain είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την ασφάλεια των τροφίμων. Το Blockchain στην ασφάλεια των τροφίμων μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές να είναι άνετα και να αγοράσουν όλα τα προϊόντα τους χωρίς να ανησυχούν για μόλυνση ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα. Καθώς η βιομηχανία τροφίμων εξακολουθεί να μην είναι κατάλληλη για τον εντοπισμό της πραγματικής πηγής μόλυνσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να μην εντοπιστεί έως ότου είναι πολύ αργά. Έτσι, χρησιμοποιώντας το blockchain, οι εταιρείες μπορούν να παρακολουθούν τον χειρισμό των πρώτων στοιχείων και των τελικών προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν ακόμη και να χειριστούν τα υποπροϊόντά τους πιο προσεκτικά για να διατηρήσουν την ποιότητα και το επίπεδο των τροφίμων τους χωρίς προβλήματα.

Επιλογή προμηθευτή βιομηχανίας τροφίμων

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να βοηθήσει το blockchain είναι η επιλογή του προμηθευτή. Στη βιομηχανία τροφίμων, οι εταιρείες είναι αρκετά ανταγωνιστικές και θέλουν πάντα να βρίσκονται στην πρώτη θέση στην αγορά. Ωστόσο, η επιλογή του προμηθευτή για τις πρώτες ύλες πρέπει να μελετηθεί περισσότερο, καθώς οι πρώτες ύλες χαμηλής ποιότητας θα οδηγήσουν μόνο σε τελικά προϊόντα χαμηλής ποιότητας.

Επομένως, χρησιμοποιώντας το blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού της βιομηχανίας τροφίμων, μπορούν να συνδεθούν με καλύτερους προμηθευτές όπου οι προμηθευτές πρέπει να προσφέρουν προέλευση της ποιότητάς τους. Έτσι, το blockchain μπορεί να δημιουργήσει μια αγορά όπου οι προμηθευτές μπορούν να συνδεθούν με τους αγοραστές και να υποβάλουν προσφορές για συγκεκριμένα έργα με βάση την ποιότητά τους.

Συνάντηση λειτουργικών απαιτήσεων

Η αντιμετώπιση των καθημερινών επιχειρησιακών απαιτήσεων είναι επίσης δύσκολο έργο. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις και να τις παράγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι η βιομηχανία δεν διαθέτει πάντα κατάλληλα κανάλια για να ξεπεράσει το τεράστιο βάρος των απαιτήσεων λειτουργίας.

Επομένως, γίνεται πολύ δύσκολο να συμβαδίζει με όλες τις ποικίλες απαιτήσεις παραγωγής ταυτόχρονα. Αλλά χρησιμοποιώντας το blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού της βιομηχανίας τροφίμων, οι εταιρείες μπορούν τελικά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, μπορούν να παρακολουθούν όλα τα στοιχεία της γραμμής παραγωγής και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της καθημερινής λειτουργίας.

Το Blockchain έρχεται με πολλά οφέλη για διάφορες βιομηχανίες. Ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Βελτιωμένη διαχείριση αποθέματος

Υπάρχει ένας όρος στην αλυσίδα εφοδιασμού που ονομάζεται “Χρόνος παράδοσης”. Αυτή είναι η ώρα που περνά από την αρχή μιας διαδικασίας στο τέλος της διαδικασίας. Έτσι, όσο μικρότερος είναι ο χρόνος, τόσο καλύτερη μπορεί η εταιρεία να διαχειριστεί τα αποθέματά της. Ωστόσο, η μείωση του χρόνου παράδοσης είναι δύσκολη χρησιμοποιώντας τυπικές μεθόδους και μόνο ένας μικρός αριθμός τεχνολογικών γιγάντων μπορεί να το τραβήξει μερικές φορές.

Ωστόσο, με το blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού της βιομηχανίας τροφίμων, μπορεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων και να απαλλαγεί από ασυμφωνίες εντός της γραμμής παραγωγής. Επομένως, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο παράδοσης και προφανώς να βελτιώσει τη διαχείριση αποθεμάτων.

Αποτρέπει τον εξαναγκασμό τιμών

Οι τιμές στη βιομηχανία τροφίμων ποικίλλουν σημαντικά. Ως εκ τούτου, θεωρείται μία από τις πτητικές βιομηχανίες αυτή τη στιγμή. Για πολλούς λόγους – οι κοινωνικές ή περιβαλλοντικές εταιρείες μπορούν να αλλάξουν τις τιμές τους. Αλλά αυτή η αλλαγή τιμών επηρεάζει αρνητικά τους καταναλωτές, καθώς έχουν επίσης ένα περιορισμένο χρηματικό ποσό για να επενδύσουν σε προϊόντα διατροφής.

Επομένως, το blockchain μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων. Μπορεί επίσης να μειώσει όλα τα τέλη μεσάζων, μειώνοντας τελικά την τελική τιμολόγηση για τους καταναλωτές. Στην πραγματικότητα, ορισμένες εφαρμογές τεχνολογίας blockchain στη βιομηχανία τροφίμων μπορούν να προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα χωρίς προβλήματα.

Εξάλειψη πλαστών προϊόντων

Το Blockchain μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του αυξημένου αριθμού πλαστών προϊόντων. Εάν οι άνθρωποι αρχίσουν να τρώνε πλαστά προϊόντα, μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά και μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν σε θάνατο. Αλλά η μητρική εταιρεία έχει πολύ περιορισμένες επιλογές για να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Εάν αυτό το ζήτημα δεν επιλυθεί εγκαίρως, θα βλάψει τόσο την εταιρεία όσο και τον καταναλωτή.

Όμως, το blockchain στην ιχνηλασιμότητα των τροφίμων μπορεί να λύσει το πρόβλημα αμέσως. Καθώς το blockchain μπορεί να παρακολουθεί όλα τα προϊόντα από τη γραμμή παραγωγής έως τον καταναλωτή, μπορεί να διασφαλίσει εάν το προϊόν είναι αυθεντικό ή όχι. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί επίσης να μειώσει το εύρος της παραποίησης προϊόντων απομίμησης στην αγορά αναγνωρίζοντας την πηγή του προβλήματος.

Διαβάστε παρόμοιο θέμα: Η σημασία του Blockchain στον ασφαλιστικό κλάδο

Μείωση των απορριμμάτων τροφίμων

Η χρήση blockchain στην ιχνηλασιμότητα των τροφίμων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Υπάρχουν πολλές αιτίες σπατάλης τροφίμων, ξεκινώντας από την κακή διαχείριση αποθέματος έως την καθυστερημένη αποστολή προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση, ο κλάδος πρέπει να αντιμετωπίσει τεράστιες απώλειες, οι οποίες με τη σειρά τους αυξάνουν την πίεση να παράγουν περισσότερα προϊόντα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες απαιτήσεις.

Αλλά με το blockchain, οι εταιρείες μπορούν να αρχίσουν να εντοπίζουν τα τρόφιμα για να διατηρήσουν τους κωδικούς υγείας και να ακολουθήσουν όλες τις οδηγίες και να βελτιώσουν το σύστημα διαχείρισης τους. Καθώς μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα στο διαδίκτυο, είναι εύκολο να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων στο ελάχιστο, ακόμη και σε πραγματικό χρόνο.

Παροχή τροφικής αλυσίδας

Ένα άλλο σημαντικό εμπόδιο είναι η μη υπάρχουσα προέλευση των τροφίμων. Έτσι, αγοράσατε ένα προϊόν και μπορεί να διαφημιστεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά προσφέρει πραγματικά αυτό που διαφημίζει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι. Οι καταναλωτές δεν εμπιστεύονται πλέον τυφλά το προϊόν που αγοράζουν από το κατάστημα σήμερα. Χρειάζονται προέλευση για να γνωρίζουν ακριβώς πώς και πότε φτιάχνονταν το φαγητό τους.

Στην πραγματικότητα, το blockchain είναι τέλειο για αυτό. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain στην ασφάλεια των τροφίμων για να διατηρήσετε την προέλευση, ξεκινώντας από τους αγρότες έως το κατάστημα λιανικής. Ακριβώς αν σαρώσετε τον κωδικό QR στο προϊόν, ένας πελάτης μπορεί να δει το ιστορικό πίσω από αυτό το προϊόν διατροφής και να βεβαιωθεί ότι είναι αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι.

Παροχή αξιώσεων ετικετών

Όπως γνωρίζετε, οι εταιρείες τείνουν να είναι λίγο παραπλανητικές όσον αφορά τις ετικέτες. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, αλλά φαίνεται ότι χρησιμοποιούν όλα τα οργανικά στοιχεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άτομα που πεθαίνουν λόγω της κατανάλωσης επιβλαβών χημικών σε μεταποιημένα τρόφιμα. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain σε πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των τροφίμων για να καταπολεμήσετε τα προβλήματα.

Καθώς το blockchain θα καταγράφει κάθε στοιχείο που χρησιμοποιήσατε στη διαδικασία δημιουργίας ενός προϊόντος, μπορείτε να το κάνετε αυτό δημόσιο στους καταναλωτές σας για να αποδείξετε τις αξιώσεις της ετικέτας σας. Εάν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, τότε γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το blockchain για να αποδείξετε το θέμα?

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Enterprise Blockchains και Supply Chain Management

Διάφορες εταιρείες που χρησιμοποιούν Blockchain στη βιομηχανία τροφίμων

Walmart

Η Walmart χρησιμοποιεί μπλοκ αλυσίδας στην τροφική αλυσίδα για να παρακολουθεί φέτες πακέτων μάνγκο. Προηγουμένως, χρειάστηκαν περίπου έξι ημέρες για να παρακολουθήσουν ολόκληρη τη διαδικασία του φαγητού. Ωστόσο, τώρα χρειάζονται μόνο δευτερόλεπτα! Μπορείτε να φανταστείτε το χρόνο που εξοικονομούν; Πιο συγκεκριμένα, αυτή η παρακολούθηση πραγματοποιήθηκε από το Μεξικό μέχρι το κατάστημά τους. Έτσι, τα πακέτα πέρασαν από πολλά στάδια και το blockchain μπορούσε να ανιχνεύσει την κατάσταση σε καθένα από αυτά.

Carrefour

Η Carrefour είναι ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές της Ευρώπης που χρησιμοποιεί blockchain για να εντοπίσει τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής τους. Επιπλέον, επιτρέπουν στους αγοραστές να παρακολουθούν τη διαδικασία σε κάθε στάδιο, γνωρίζοντας ακριβώς από πού και πώς ήταν διαθέσιμο το κοτόπουλο στο κατάστημα. Επομένως, με επιτυχία, η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει blockchain σε είδη τροφίμων και ποτών, όπως γάλα, σολομό, ντομάτες, αυγά, μέλι και ούτω καθεξής.

Φωλιάζω

Η Nestlé χρησιμοποιεί μπλοκ αλυσίδας στην τροφική αλυσίδα για να εντοπίσει το γάλα τους από τα αγροκτήματα και τον οίκο παραγωγής στα εργοστάσια. Προς το παρόν, συνεργάζονται με το OpenSc στο πιλοτικό έργο. Ωστόσο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε τα δυνατά τους σημεία στην αγορά καθώς επιλέγουν να παραμείνουν διαφανείς στις ενέργειές τους. Επιπλέον, σκοπεύουν επίσης να συμπεριλάβουν και άλλα προϊόντα σε αυτό το έργο αργότερα.

Anheuser-Busch InBev

Το Anheuser-Busch InBev είναι ένας από τους μεγαλύτερους ζυθοποιούς στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Προς το παρόν, χρησιμοποιούν blockchain στη θέση τροφίμων και ποτών και προσπαθούν να βελτιώσουν την ιχνηλασιμότητα της αλυσίδας εφοδιασμού ποτών. Στην πραγματικότητα, θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση διαβίωσης των ανθρώπων στην Αφρική καθώς τείνουν να λαμβάνουν τις πρώτες ύλες από εκεί.

Θέλετε να δείτε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης blockchain; Δείτε τις κορυφαίες 20+ περιπτώσεις χρήσης blockchain αυτή τη στιγμή!

JBS

Η JBS χρησιμοποιεί τη διαχείριση blockchain στη βιομηχανία τροφίμων για να αυξήσει τη διαδικασία διασταύρωσης δεδομένων μεταφοράς ζώων από τους προμηθευτές τους. Στην πραγματικότητα, η χρήση τεχνολογίας θα βοηθήσει την εταιρεία να εγγυηθεί την ασφάλεια, την εμπιστευτικότητα και την ιχνηλασιμότητα.

Tyson Foods

Η Tyson Foods χρησιμοποιεί τη διαχείριση blockchain στη βιομηχανία τροφίμων για να εντοπίσει την αλυσίδα εφοδιασμού τους από τις εκμεταλλεύσεις και τον οίκο παραγωγής στα εργοστάσια. Αυτή τη στιγμή εργάζονται με το FoodLogiQ στο πιλοτικό έργο και σε άλλες εταιρείες του κλάδου. Επιπλέον, σκοπεύουν επίσης να συμπεριλάβουν και άλλα προϊόντα σε αυτό το έργο αργότερα. Σύμφωνα με αυτούς, το έργο είναι εξαιρετικά επιτυχημένο αυτήν τη στιγμή.

Kraft Heinz

Ο Kraft Heinz είναι ένας άλλος παίκτης στη σφαίρα του blockchain. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν το blockchain στη βιομηχανία τροφίμων για να βελτιώσουν τα μέτρα ασφαλείας για τα παιδικά τρόφιμα. Επιπλέον, θέλουν επίσης να διασφαλίσουν ότι οι παιδικές τροφές είναι πάντα της υψηλότερης ποιότητας, οπότε σχεδιάζουν να εφαρμόσουν μια δυνατότητα ιχνηλασιμότητας με την τεχνολογία.

Albert Heijn

Ο Albert Heijn χρησιμοποιεί μπλοκ αλυσίδας για να εντοπίσει το χυμό πορτοκαλιού τους από τα αγροκτήματα στα εργοστάσια. Προς το παρόν, συνεργάζονται με την Refresco στο πιλοτικό έργο. Επιπλέον, σκοπεύουν επίσης να συμπεριλάβουν και άλλα προϊόντα σε αυτό το έργο αργότερα. Στην πραγματικότητα, πρωταρχικός στόχος τους είναι η αύξηση της διαφάνειας και η διατήρηση βιώσιμων διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πλάντζες

Η Plantaze χρησιμοποιεί blockchain σε τρόφιμα και ποτά για να εντοπίσει τα 15.000 μοναδικά μπουκάλια κρασιού που παράγουν από υψηλής ποιότητας σταφύλια. Προς το παρόν, συνεργάζονται με το OriginTrail και το TagItSmart στο έργο. Επιπλέον, σκοπεύουν επίσης να αντιμετωπίσουν ψεύτικα ζητήματα κρασιού που είναι τόσο επίμονα στην αγορά. Στην πραγματικότητα, πρωταρχικός στόχος τους είναι να αυξήσουν τη διαφάνεια τους και να διασφαλίσουν στους καταναλωτές ότι διαθέτουν το αυθεντικό προϊόν της εταιρείας.

Bumble Bee Foods

Η Bumble Bee Foods χρησιμοποιεί διαχείριση blockchain στη βιομηχανία τροφίμων για να εντοπίσει τον κιτρινό τόνο που αλιεύουν οι ψαράδες από τη θάλασσα. Προς το παρόν, συνεργάζονται με τη SAP στο πιλοτικό έργο. Εν πάση περιπτώσει, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε τα δυνατά τους σημεία στην αγορά, καθώς επιλέγουν να παραμείνουν διαφανείς στις πράξεις τους. Πρωταρχικός στόχος τους είναι να εξαλείψουν την εσφαλμένη σήμανση και να βοηθήσουν τους καταναλωτές να παρακολουθήσουν ολόκληρη τη διαδικασία του εμπορίου.

Πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για την τεχνολογία blockchain. Δείτε τις κορυφαίες 50 εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Τελικές σκέψεις

Όπως γνωρίζετε ήδη, το blockchain μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στη βιομηχανία τροφίμων. Η βιομηχανία τροφίμων είναι γεμάτη προβλήματα και χωρίς να βρει την κατάλληλη λύση, οι καταναλωτές κινδυνεύουν. Επομένως, η χρήση blockchain στον κλάδο μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των περισσότερων από τα επίμονα ζητήματα και να εξασφαλίσει μια καλύτερη και υγιέστερη κοινότητα στο μέλλον.

Εάν είστε απλώς αρχάριος και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το blockchain στην εταιρεία σας, σας συνιστούμε να δείτε το δωρεάν μάθημα blockchain! Αυτό μπορεί να είναι το σημείο εκκίνησης του ταξιδιού σας στο blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map