Κορυφαίες πλατφόρμες Blockchain και εταιρικές λύσεις για να διαλέξετε

Το οικοσύστημα blockchain έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία πέντε χρόνια. Με όλο και περισσότερες εταιρείες που δείχνουν ενδιαφέρον για το blockchain, είναι καιρός να αυξηθούν οι πλατφόρμες blockchain.

Σε αυτό το άρθρο, θα περάσουμε από τις πλατφόρμες blockchain. 

Οι πλατφόρμες που θα συζητήσουμε θα εμπίπτουν σε πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών πλατφορμών blockchain, των πλατφορμών cloud blockchain και ούτω καθεξής.

Το Blockchain είναι μια τεχνολογία καθολικών κατανεμημένων καθολικών. Οι κύριες εφαρμογές του μπορούν να βρεθούν σε σχεδόν κάθε τομέα εκεί έξω. Μπορείτε να εφαρμόσετε ή να χρησιμοποιήσετε το blockchain σε χρηματοδότηση, αλυσίδα εφοδιασμού, φαγητό, ψηφοφορία και ούτω καθεξής.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μέσω του whitepaper bitcoin όπου το Satoshi Nakamoto. 

Λοιπόν, τι περιμένουμε; Ας ξεκινήσουμε με τις καλύτερες πλατφόρμες blockchain εκεί έξω.

Contents

Τι είναι η πλατφόρμα blockchain; Το χρειαζόμαστε?

Η εφαρμογή Blockchain είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον τρέχοντα κλάδο.

Υπάρχουν πολλές αναφορές που υπαινίσσονται ότι υπάρχει μικρότερο ποσοστό επιτυχίας με την εφαρμογή blockchain όταν πρόκειται για σύνθετη εφαρμογή συστήματος.

Ολόκληρη η εφαρμογή blockchain γίνεται πιο περίπλοκη εάν μια επιχείρηση θέλει να δημιουργήσει το δίκτυο και το πλαίσιο της blockchain.

Με απλά λόγια, δεν είναι δυνατό να δημιουργήσετε ένα blockchain end-to-end λύση από το μηδέν.

Εκεί μπαίνει η πλατφόρμα blockchain. Επιτρέπει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις και επιχειρήσεις να επωφεληθούν από την υπάρχουσα υποδομή, λύση ή υπηρεσία που σχετίζεται με το blockchain. 

Χρειαζόμαστε επίσης την ανάπτυξη blockchain στην εξίσωση. Απλώς δεν είναι δυνατό για τις εταιρείες να ενημερώνουν το σύστημά τους εάν χρησιμοποιούν την αποκλειστική λύση blockchain. Το Blockchain εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό και είναι πάντα συνετό να αφήσετε την εργασία αναβάθμισης σε πλατφόρμες blockchain.

Οι πλατφόρμες Blockchain διαθέτουν πολλές δυνατότητες.


Τώρα που έχουμε κατανοήσει την πλατφόρμα blockchain και την ανάγκη τους. Ας απαριθμήσουμε τα οφέλη της πλατφόρμας blockchain παρακάτω:

Οφέλη από τη χρήση της πλατφόρμας blockchain

Ως καταναλωτής, γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα blockchain; Για αρχάριους, η πλατφόρμα blockchain δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις πιο σημαντικές προκλήσεις.

Ας πάρουμε και άλλα οφέλη που μπορείτε να αποκτήσετε χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα blockchain.

 1. Να πάρει τα απαραίτητα

Γιατί θα χρησιμοποιούσατε πρώτα μια πλατφόρμα blockchain?

Ο λόγος είναι απλός. Παίρνετε τα βασικά χαρακτηριστικά σχεδόν από κάθε πλατφόρμα blockchain εκεί έξω. Μερικά από αυτά προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση, ενώ άλλα παρέχουν μια συγκεκριμένη λύση. 

Αυτό σημαίνει ότι έχετε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να ξεκινήσετε.

Εν ολίγοις, οι πλατφόρμες Blockchain είναι λύσεις που παρέχουν τη δυνατότητα του τελικού χρήστη να αλληλεπιδρά με το blockchain. 

Στον πυρήνα, το blockchain είναι μια βάση δεδομένων, που διανέμεται και διαχειρίζεται από ομότιμους. Μπορεί να παρακολουθεί όλες τις συναλλαγές με ασφαλή και δομημένο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι οι πλατφόρμες blockchain προσφέρουν τα βασικά χαρακτηριστικά του blockchain.

Κάθε μία από τις συναλλαγές αποθηκεύεται εντός του μπλοκ – μια ασφαλής και κρυπτογραφημένη ακολουθία συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι κανένα άτομο δεν μπορεί να χειριστεί τα μπλοκ, παρέχοντας την απαραίτητη ασφάλεια. 

Ένας άλλος ουσιαστικός παράγοντας που προσφέρουν οι πλατφόρμες blockchain είναι η εφαρμογή του blockchain σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Το Blockchain είναι ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί ανάλογα.

 1. Βελτιωμένη απόδοση

Η πλατφόρμα blockchain έχει βελτιστοποιηθεί για να λειτουργεί αποτελεσματικά. Με το cloud να γίνεται πιο κοινό μεταξύ της πλατφόρμας, είναι προφανές ότι αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν πρόσθετη απόδοση.

Το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο χρησιμοποιεί υπολογιστές και την υπολογιστική τους αναποτελεσματικότητα. Αυτό μπορεί να αλλάξει με το blockchain καθώς προσφέρει περισσότερη ευελιξία και προσέγγιση σε σύγκριση με άλλες λύσεις πύλης. Οι λύσεις πύλης έχουν τους περιορισμούς τους, οι οποίοι μπορούν να καθορίσουν την τιμή, τον χρόνο παράδοσης και άλλους παράγοντες.

Μια πλατφόρμα blockchain επιτρέπει επίσης στους παραγωγούς να αλληλεπιδρούν απευθείας με τους καταναλωτές. Για παράδειγμα, ένας κατασκευαστής τροφίμων μπορεί να πουλήσει το προϊόν του μέσω της πλατφόρμας blockchain – αφαιρώντας τους μεσάζοντες και την προμήθειά τους.

Τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής επωφελούνται από τη χρήση πλατφορμών που βασίζονται σε blockchain.

 1. Έξυπνες συμβάσεις

Οι πλατφόρμες που βασίζονται σε blockchain όπως το Ethereum προσφέρουν έξυπνα συμβόλαια. Τα έξυπνα συμβόλαια είναι ένα πρωτόκολλο που καθορίζει πότε και σε ποια κατάσταση πραγματοποιείται μια συναλλαγή. Με απλά λόγια, μια συναλλαγή επιτρέπεται μόνο εάν πληρούται η προϋπόθεση. 

Αυτό είναι σημαντικό για την προστασία της πλατφόρμας από απάτες. Τα έξυπνα πρωτόκολλα συμβάσεων πρέπει να προγραμματιστούν προσεκτικά και πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες δοκιμές πριν από την εφαρμογή τους. 

 1. Πρόληψη της απάτης

Οι πλατφόρμες Blockchain παρέχουν πρόληψη απάτης. Αυτό οφείλεται στο πώς λειτουργεί το blockchain. Δεν είναι δυνατόν τα δεδομένα να τροποποιηθούν μόλις εγγραφούν στο blockchain.

Έτσι, εάν κάποιος στέλνει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, οι πληροφορίες συναλλαγής του αποθηκεύονται στο blockchain. Ο παραλήπτης παίρνει το ποσό και όλα αποθηκεύονται τώρα μέσα στο μπλοκ. Τώρα, κανένα από τα μέρη δεν μπορεί να αρνηθεί τη μεταφορά χρημάτων. Επίσης, δεν είναι δυνατή η τροποποίηση των πληροφοριών συναλλαγής από οποιοδήποτε μέρος ή κακόβουλο κόμβο τρίτων.

 1. Διαφάνεια

Οι πλατφόρμες Blockchain προσφέρουν διαφάνεια. Οι τράπεζες χρησιμοποιούν επί του παρόντος λύσεις που δεν είναι απολύτως διαφανείς. Οι τράπεζες πέφτουν λόγω αυτού – καθώς μπορούμε να βρούμε πολλές απάτες στο τραπεζικό σύστημα.

Επίσης, εάν μια συναλλαγή πάει στραβά ή καθυστερήσει, δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση τους από πελάτες. Μόνο οι τράπεζες μπορούν να επιβεβαιώσουν την κατάσταση της συναλλαγής, η οποία μπορεί εύκολα να διαρκέσει 2-3 ημέρες. Το Blockchain επιτρέπει στους χρήστες να φροντίζουν τα πάντα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι, οι ίδιοι οι χρήστες ενεργούν ως τράπεζα και μπορούν να εντοπίσουν τις συναλλαγές τους.

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα blockchain για επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη διαφάνεια. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα διαφάνειας που μπορεί να φέρει περισσότερη εμπιστοσύνη στο σύστημα.

 1. Ανασκόπηση επίδοσης

Οι πλατφόρμες Blockchain προσφέρουν μια επισκόπηση απόδοσης σχετικά με τα διάφορα στοιχεία της επιχείρησης. Για παράδειγμα, εάν μια αλυσίδα εφοδιασμού υιοθετήσει blockchain, μπορούν να ανακαλύψουν τα αδύνατα σημεία της αλυσίδας εφοδιασμού τους και να τα διορθώσουν. 

Το Blockchain είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που όχι μόνο βελτιώνει την αποδοτικότητα αλλά και κατανοεί καλύτερα τη δική σας επιχείρηση. Επίσης, αντανακλά τα μέρη που έχουν υψηλή απόδοση.

 1. Ελεξιμότητα

Ο έλεγχος είναι ουσιαστικό μέρος της επιχείρησης. Προσφέρει λογοδοσία σε όλους όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Το Blockchain φέρνει αυτήν την ακουστικότητα στο τραπέζι. Με την πλατφόρμα blockchain, είναι εύκολο να αποθηκεύσετε όλες τις πληροφορίες που μπορούν να ελεγχθούν για λογοδοσία. Για παράδειγμα, μια εταιρεία αλυσίδας εφοδιασμού μπορεί να θεωρεί υπεύθυνους τους εργαζομένους της όταν τα αντικείμενα φτάνουν στον προορισμό τους.

Κριτήρια για την επιλογή των πλατφορμών blockchain

Υπάρχουν πολλοί πλατφόρμες blockchain εκεί έξω. 

Για να διασφαλίσουμε ότι επιλέγουμε τα καλύτερα εκεί έξω, καταλήξαμε σε ένα συγκεκριμένο σύνολο κριτηρίων που ταιριάζουν. Αυτά τα κριτήρια περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

Τα κριτήρια θα μπορούσαν να διαφέρουν ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Επομένως, είναι πάντα καλή ιδέα να κάνετε έρευνα πριν ορίσετε τα σωστά κριτήρια. Γενικά, ακολουθούν τα γενικά κριτήρια που πρέπει να προσέξετε.

 • Δραστηριότητα και δημοτικότητα → Πόσο δημοφιλής ή ενεργή είναι η πλατφόρμα blockchain. 
 • Αρχιτεκτονική και υποστηριζόμενες γλώσσες → Ποιες γλώσσες προγραμματισμού υποστηρίζονται από την πλατφόρμα blockchain; Επίσης, ποια αρχιτεκτονική προσφέρει η πλατφόρμα blockchain?
 • Τύπος δικτύου → Ποιος είναι ο τύπος δικτύου; Δημόσιο, ιδιωτικό ή εξουσιοδοτημένο δίκτυο
 • Github Repo → Διαθέτουν repo Github; Εάν ναι, ενημερώνεται τακτικά?
 • Κόστος υλοποίησης και λειτουργίας→ Ποιο είναι το κόστος?

Λίστα των καλύτερων πλατφορμών Blockchain

Τώρα, που έχουμε περάσει τα οφέλη από τη χρήση της πλατφόρμας blockchain, ήρθε η ώρα να παραθέσουμε τις καλύτερες πλατφόρμες blockchain εκεί έξω.

Δημοφιλείς πλατφόρμες Blockchain

Υπερκαλλιεργητής

Το Hyperledger είναι γνωστό ως μια από τις καλύτερες πλατφόρμες blockchain εκεί έξω.

Η πλατφόρμα Hyperledger είναι μια μοναδική προσέγγιση για την επίλυση προβλημάτων blockchain. Είναι μια συνεργασία ανοιχτού κώδικα που πραγματοποιείται σε όλη τη βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται από το Ίδρυμα Linux. Μεγάλες εταιρείες σε τράπεζες, χρηματοδότηση, αλυσίδα εφοδιασμού και άλλες έχουν συμμετάσχει στο Hyperledger.

Το Hyperledger πλατφόρμα ένα ευρύ φάσμα πλαισίων / έργων που στοχεύουν σε διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης. Αυτά που πιστεύουμε ότι αξίζουν να αναφερθούν περιλαμβάνουν:

 • Υφάσματα υπερκαλλιέργειας – Είναι μια υλοποίηση πλαισίου blockchain που έχει ως στόχο να παρέχει τα θεμέλια για τις επιχειρήσεις να οικοδομήσουν τη λύση ή την εφαρμογή τους χρησιμοποιώντας την αρθρωτή αρχιτεκτονική. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών συμμετοχής και συναίνεσης. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να φιλοξενήσετε έξυπνα συμβόλαια χρησιμοποιώντας έναν «κόμβο αλυσίδας». Η IBM και η Digital Asses είναι η αρχική συνεισφορά στο έργο.
 • Λίμνη Hyperledger Sawtooth: Sawtooth η αρθρωτή πλατφόρμα του. Αποσκοπεί στην παροχή υπηρεσιών σε χρήστες για ανάπτυξη και εκτέλεση DLT. 
 • Hyplerleder Iroha: Το Hyperleder Iroha είναι μια άλλη εφαρμογή πλατφόρμας blockchain που γράφεται χρησιμοποιώντας το C ++. Χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο συναίνεσης Βυζαντινού Σφάλματος Ανοχής. Το μοναδικό χαρακτηριστικό του είναι η χρήση του PostgreSQL.

Υπάρχουν επίσης άλλα έργα Hyperledger, όπως Hyperledger Composer, Hyperledger Cello, Hyperledger Aries και ούτω καθεξής. Δεν είναι όλα τα έργα αυτήν τη στιγμή ανενεργή. Λίγα από τα έργα, συμπεριλαμβανομένων των Hyperledger Burrow και Hyperladder Grid, βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επώασης.

Είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα για το Hyperledger; Στη συνέχεια, ελέγξτε το Hyperledger: The Enterprise Blockchain.

R3 Corda

Το Corda είναι επίσης γνωστό ως μια από τις καλύτερες εταιρικές πλατφόρμες blockchain εκεί έξω.

Το R3 Corda είναι μια πλατφόρμα blockchain ανοιχτού κώδικα. Είναι μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού με μια αλλαγή.

Η προσέγγισή του είναι αρκετά διαφορετική από το παραδοσιακό blockchain, όπου μια συναλλαγή πρέπει να επαληθευτεί από πολλούς κόμβους. Η προσέγγισή του είναι να μειώσει τον αριθμό των επικυρώσεων και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφο το σύνολο χαρακτηριστικών του blockchain. 

Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του R3 Corda είναι ανοιχτός κώδικας, ανοιχτός σχεδιασμός και ανοιχτή ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει το R3 Corda και να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα blockchain ανοιχτού κώδικα για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του. 

Εάν είστε περίεργοι, τότε μπορείτε να δείτε τον απόλυτο οδηγό μας για το R3 Corda. Θα σας διδάξει περισσότερα για το R3 Corda, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών αρχών, αρχιτεκτονικής, του παγκόσμιου δικτύου Corda, Corda Bass Vendor και πολλά άλλα!

Αιθέριο

Το Ethereum είναι επίσης γνωστό ως μια από τις καλύτερες πλατφόρμες blockchain εκεί έξω.

Το Ethereum είναι ένα υψηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με το blockchain του Bitcoin. Εισήγαγε νέες ιδέες, συμπεριλαμβανομένων των dApps και των έξυπνων συμβάσεων.

Εάν είστε μια επιχείρηση που θέλετε να επωφεληθείτε από μια ανοιχτή πηγή, παγκοσμίως αποδεκτή πλατφόρμα blockchain, τότε το Ethereum είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εξαιρετικά εξελιγμένων αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApps).

Το Ethereum blockchain αναπτύχθηκε από τον Vitalik Buterin, ο οποίος είναι γνωστός για την εμπειρία του στο blockchain.

Για προγραμματιστές, έχουν ξεκινήσει οδηγούς, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμού έξυπνων συμβάσεων και της εύρεσης των πιο πρόσφατων εργαλείων προγραμματιστών. Το Ethereum χρησιμοποιεί επίσης το Solidity, το οποίο είναι δημοφιλές στην κοινότητα του προγραμματιστή.

Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε τι έχει να προσφέρει το Ethereum, τότε μπορείτε να το δείτε Σελίδα Ethereum 2.0.

Επιχείρηση Ethereum

Το Enterprise Ethereum είναι επίσης γνωστό ως μια από τις καλύτερες εταιρικές πλατφόρμες blockchain εκεί έξω.

Το Ethereum είναι ένα ανοιχτό κοινό, δημόσιο blockchain. Είναι κατάλληλο για ορισμένες επιχειρήσεις εκεί έξω, αλλά όχι για επιχειρήσεις. 

Το Enterprise απαιτεί μια πλατφόρμα blockchain που προσφέρει επιτρεπόμενη ανάπτυξη blockchain, ενώ παρέχει επίσης δυνατότητες blockchain όπως διαφάνεια, ασφάλεια και αμετάβλητη.

Εδώ μπαίνει το Enterprise Ethereum.

Το Enterprise Ethereum προσφέρει ένα ευέλικτο, ασφαλές και επεκτάσιμο blockchain που απευθύνεται σε επιχειρήσεις. Προσφέρει τρεις τύπους υλοποίησης, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών, υβριδικών και κοινοπραξιών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από το Ethereum προσαρμόζοντάς την στις απαιτήσεις τους. Με τα παρεχόμενα εργαλεία, μπορείτε να δημιουργήσετε αποκεντρωμένες εφαρμογές. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το dApp σας. 

Το Enterprise Ethereum είναι μια εξαιρετικά ικανή λύση blockchain που σημαίνει λιγότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας, καλύτερη εφαρμογή και δυνατότητα προσαρμογής. Σας βοηθά επίσης να μειώσετε το κόστος εφαρμογής και να αυξήσετε την εμπιστοσύνη σε ολόκληρο το σύστημα.

Τα βασικά οφέλη από τη χρήση του Enterprise Ethereum περιλαμβάνουν

 • Καλύτερη εμπιστοσύνη με χαμηλό κόστος
 • Βελτιωμένη απόδοση
 • Προσφέρει πλήρη δυνατότητα προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμοσμένης άδειας
 • Αυξήστε την ασφάλεια
 • Καλύτερα και νέα επιχειρηματικά μοντέλα

Το Enterprise Ethereum Alliance βρίσκεται πίσω από τα πρότυπα και την εφαρμογή του Enterprise Ethereum. Στόχος τους είναι να αναπτύξουν ένα ανοιχτό πρότυπο που μπορεί να λειτουργήσει παγκοσμίως. Η συνεργασία τους αποτελείται από 250+ εταιρείες μέλη που είναι κατανεμημένες σε 45+ χώρες.

Αναρωτιέστε τι προσφέρει το Enterprise Ethereum; Στη συνέχεια, ανατρέξτε στον οδηγό μας για το Enterprise Ethereum: Private Blockchain For Enterprise.

Απαρτία

Η απαρτία είναι το πνευματικό τέκνο του J.P.Morgan. Είναι επίσης εστιασμένη στις επιχειρήσεις και δημιουργείται κυρίως για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Επομένως, εάν είστε μια επιχείρηση στον χρηματοοικονομικό κλάδο, τότε η απαρτία πρέπει να θεωρηθεί ως μια πλατφόρμα για επιχειρήσεις blockchain. 

Οι κύριες λειτουργίες της απαρτίας περιλαμβάνουν γρήγορη συναλλαγή και απόδοση, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τον χρηματοοικονομικό τομέα. Επιπλέον, είναι επίσης ένα από τα πιο προηγμένα πρωτόκολλα ασφαλείας που το καθιστούν ασφαλές.

Η απαρτία βασίζεται επίσης στο Ethereum, το οποίο σημαίνει ότι προσφέρει δυνατότητες όπως έξυπνα συμβόλαια και τη δυνατότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων dApps. 

Η απαρτία προσφέρει καλύτερες δυνατότητες όπως

 • Καλύτερη απόδοση
 • Βελτιωμένο απόρρητο συμβολαίου
 • Σωστή διαχείριση δικτύου
 • Μηχανισμός συναίνεσης με βάση την ψηφοφορία

Το Κουρόμι χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο συναίνεσης BFT της Istanbul, ο οποίος προσφέρει υψηλή ασφάλεια και βελτιωμένη απόδοση. Επίσης, η απαρτία είναι ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το προσαρμόσετε για τις ανάγκες σας. Η προσέγγιση ανοιχτού κώδικα φέρνει επίσης εμπιστοσύνη, ωριμότητα και κοινότητα.

Μερικά από τα αξιοσημείωτα έργα που χρησιμοποιούν την Απαρτία περιλαμβάνουν VAKT, KIMLIC, IIN, FOGCHAIN ​​ETHHOTELS και άλλα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Απαρτία; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στον Ultimate οδηγό για την πλατφόρμα Blockchain της Προεδρίας.

Blockchain ως πλατφόρμες υπηρεσιών (BaaS Platforms)

Τώρα που έχουμε περάσει από μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες blockchain ας αναφέρουμε το blockchain ως πλατφόρμα υπηρεσιών.

Αυτές οι πλατφόρμες BaaS προσφέρουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, επιχειρήσεις και νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθώς τους επιτρέπει να φιλοξενήσουν τη λύση blockchain.

IBM

Σύμφωνα με την IBM, οι πρώτοι μετακινούμενοι έχουν το πλεονέκτημά τους. Προσφέρουν αξιόπιστη εμπειρογνωμοσύνη, η οποία αποτελείται από 1500 ειδικούς του κλάδου. Έχουν επίσης μια μεγάλη πελατειακή βάση 500+ πελατών και κατατάσσονται # 1 όταν πρόκειται για έρευνα.

Το εταιρικό blockchain διασφαλίζει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε, να διαχειριστείτε, να λειτουργήσετε και να αναπτυχθείτε χρησιμοποιώντας την εύχρηστη λύση blockchain. Εάν χρησιμοποιείτε blockchain IBM, έχετε επίσης πρόσβαση στο IBM cloud, το οποίο διασφαλίζει ότι μπορείτε να κλιμακώσετε γρήγορα την εφαρμογή blockchain.

Blockchain Amazon

Η Amazon προσφέρει επίσης τη λύση BaaS με τη χρήση του Amazon Managed Blockchain. Με αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε το blockchain. Λειτουργεί με δημοφιλή δίκτυα blockchain όπως Ethereum και Hyperledger Fabric.

Με αυτό, έχετε τα ακόλουθα οφέλη

 • Πλήρης διαχείριση
 • Επιλέξτε Ethereum ή Hyperledger Fabric
 • Ασφαλής και επεκτάσιμη
 • Αξιόπιστος

Πολλές περιπτώσεις χρήσης μπορούν να εφαρμοστούν χρησιμοποιώντας το blockchain του Amazon. Για παράδειγμα, μπορείτε να εφαρμόσετε μια αλυσίδα εφοδιασμού, το λιανικό εμπόριο, τα περιουσιακά στοιχεία και τη μεταφορά συναλλαγών.

Για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν την εφαρμογή blockchain, προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων, όπως Amazon QLDB (Quantum Ledger Database), Amazon Managed Blockchain, AWS Blockchain Templates και AWS Blockchain Partners.

Έχουν πελάτες όπως το Smatto, το DTCC, το healthdirect και άλλα.

Μαντείο

Η Oracle παρέχει επίσης την τεχνογνωσία blockchain μέσω της πλατφόρμας blockchain της Oracle. Προσφέρει έναν εύκολο στη χρήση τρόπο για την κατασκευή εφαρμογών blockchain, διευκολύνοντας έτσι μια επιχείρηση να υιοθετήσει blockchain.

Η Oracle ορίζεται ως πλατφόρμα blockchain εταιρικής ποιότητας. Παρέχουν υπηρεσίες που απαιτούνται για τη μετατροπή επιχειρηματικής εφαρμογής και διαδικασίας για τη χρήση blockchain.

Τα βασικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν προεγκατεστημένες διαχειριζόμενες υπηρεσίες, ενσωμάτωση plug and play, αυτοματοποιημένες λειτουργίες, εταιρικού επιπέδου και ανοιχτές. Παρέχουν ήδη τη λύση που σχετίζεται με το blockchain στην εφοδιαστική αλυσίδα με το CargoSmart.

Άλλες πλατφόρμες Blockchain που αξίζει να αναφερθούν

OpenChain

Το OpenChain είναι τεχνολογία blockchain για την επιχείρηση. Είναι ανοιχτού κώδικα, όπως και οι περισσότερες πλατφόρμες blockchain.

Το OpenChain απευθύνεται κυρίως σε οργανισμούς που θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα ψηφιακά τους στοιχεία διαχειρίζονται και εκδίδονται με ασφαλή, στιβαρό και επεκτάσιμο τρόπο.

Είναι εύκολο στη χρήση και ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τη δική του παρουσία OpenChain μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι επίσης προσαρμόσιμο από τους διαχειριστές. Οι κανόνες μπορούν να καθοριστούν από αυτόν όπου οι τελικοί χρήστες μπορούν να συμμετέχουν και να ανταλλάσσουν αξία που ορίζεται από αυτούς τους κανόνες. Κάθε συναλλαγή υπογράφεται ψηφιακά για να διασφαλιστεί η ασφάλεια.

Το OpenChain χρησιμοποιεί τη διαμερισμένη συναίνεση. Κάθε παρουσία Openchain έχει μία εξουσία για εγκυρότητα συναλλαγής, όπου το blockchain χρησιμοποιεί παρουσίες Openchain για σκοπούς αποκέντρωσης. Αυτό σημαίνει ότι η συναλλαγή πρέπει να επικυρωθεί από διαφορετικές παρουσίες OpenChain.

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά του OpenChain περιλαμβάνουν περισσότερη αποδοτικότητα λόγω της χρήσης αρχιτεκτονικής πελάτη-διακομιστή και χωρίς ανθρακωρύχο. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι συναλλαγές δεν χρειάζονται χρεώσεις και είναι άμεσες.

Τέλος, χρησιμοποιεί έναν αρθρωτό σχεδιασμό για καλύτερη ενοποίηση με άλλες επιχειρηματικές διαδικασίες.

Οι περιπτώσεις χρήσης του OpenChain περιλαμβάνουν τη δημιουργία κινητών αξιών για στοιχεία πραγματικού κόσμου, την υλοποίηση ιδιοκτησίας δημιουργικής εργασίας, πόντους επιβράβευσης και κάρτες δώρων.

Αστρικός

Το Stellar είναι μια πλατφόρμα blockchain που βοηθά στη σύνδεση τραπεζών, ατόμων και συστημάτων πληρωμών. Πρόκειται για τη λήψη χρημάτων διασυνοριακά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τους.

Η Stellar αποκαλείται το μέλλον των τραπεζών. Προσφέρει εμβάσματα, υποκαταστήματα κινητής τηλεφωνίας, μικροπληρωμές, χρηματικά χρήματα και υπηρεσίες για τους υπο-τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εάν βρίσκεστε στον τομέα των πληρωμών, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Stellar για να προσαρμόσετε την υποδομή πληρωμών. Μπορείτε να αναπτύξετε γρήγορα χρησιμοποιώντας το δίκτυο. 

Εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να δείτε το Αστρική τεκμηρίωση

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος της λίστας με τις καλύτερες πλατφόρμες blockchain. Μαζί με τις πλατφόρμες blockchain, καλύψαμε επίσης τις πλατφόρμες BaaS. Αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν στις επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν με το blockchain και να δημιουργήσουν τις πλήρεις εφαρμογές blockchain. 

Λοιπόν, τι πιστεύετε για τις πλατφόρμες blockchain; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map