Ψηφιακός Μετασχηματισμός Blockchain – 30+ Παραδείγματα Μετασχηματισμού Blockchain

Ο μετασχηματισμός Blockchain είναι πάνω μας. Όλα ξεκίνησαν με το Bitcoin. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009 και από εκεί η ανάπτυξη δεν έχει σταματήσει καθόλου. Μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε επί του παρόντος σε ένα στάδιο όπου οι Οργανισμοί και οι Επιχειρήσεις αρχίζουν να το υιοθετούν. Ο αντίκτυπός του είναι αναμφισβήτητος και οι βιομηχανίες ακολουθούν την τάση.

Η ιδέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Blockchain είναι αρκετά απλή για να αφομοιωθεί. Επιτρέπει στους κατανεμημένους κόμβους να συνδέονται μεταξύ τους χωρίς την ανάγκη κεντρικής αρχής. Το ψηφιακό καθολικό είναι αυτό που το καθιστά δυνατό όταν η ασφάλεια, το αμετάβλητο και η διαφάνεια είναι τα τρία πρώτα οφέλη.

Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να συζητήσουμε σήμερα. Στο σημερινό άρθρο, θα επικεντρωθούμε σε μεγάλο βαθμό στις βιομηχανίες που σήμερα μεταμορφώνονται από το blockchain.

Με το Bitcoin, δημιουργήθηκε η πρώτη γενιά τεχνολογίας blockchain. Ήταν πολλά υποσχόμενο, αλλά όπως και κάθε τεχνολογία πρώτης γενιάς, είχε επίσης προβλήματα που σχετίζονται με αυτήν.

Όπως ακριβώς το Διαδίκτυο δημιουργήθηκε και είχε προβλήματα με αυτό.

Η πρώτη γενιά του Διαδικτύου ήταν ήπια και απλή. Δούλεψε όπως έπρεπε, αλλά μπορείτε να βρείτε μόνο στατικούς ιστότοπους εκεί. Μπορούμε πάντα να σκεφτόμαστε το Διαδίκτυο ως τον πρώτο ψηφιακό μετασχηματισμό που άλλαξε τη ζωή. Ωστόσο, μεγάλωσε, και τώρα έχουμε στο Web 2.0. Το blockchain είναι μια τεχνολογία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας δεύτερος ψηφιακός μετασχηματισμός και θα αλλάξει εντελώς την ψηφιακή μας ζωή. Με το blockchain, χτίζουμε το Web 3.0, το μέλλον του Διαδικτύου και είναι ο μετασχηματισμός blockchain που περιμένουμε.

Contents

Μετασχηματισμός Blockchain

Το blockchain είναι πανταχού παρόν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση διαφορετικών προβλημάτων. Για παράδειγμα, είναι χρήσιμο στις τραπεζικές συναλλαγές καθώς κάνει τις διασυνοριακές πληρωμές πιο γρήγορες και πιο ασφαλείς. Ενώ στη χρηματοδότηση, μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να έχουν μια πιο ασφαλή και ταχύτερη συναλλαγή με πλήρη διαφάνεια.

Η αποθήκευση δεδομένων μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική περίπτωση χρήσης για το blockchain, καθώς μπορούμε να διανείμουμε δεδομένα σε κόμβους όπου δεν χρειάζεται να υπάρχει με μια κεντρική αρχή. Υπάρχουν περισσότερα παραδείγματα επιχειρηματικών μετασχηματισμών blockchain τα οποία θα συζητήσουμε παρακάτω.

Εν ολίγοις, βλέπουμε τη νέα αλλαγή καθώς πρόκειται να μεταμορφώσει την εμπειρία των πελατών.

Πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ήδη την πρόκληση και αναπτύσσουν νέες λύσεις με βάση το blockchain. Θα ψηφιοποιήσει καλύτερα το οικοσύστημα και θα διασφαλίσει ότι διαθέτουμε υποδομή εργασίας στη μεγάλη βιομηχανία που συνδέεται άμεσα με την καθημερινή μας ζωή. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς μεταμορφώνεται μια βιομηχανία. Θα προσθέσουμε επίσης μερικά παραδείγματα μαζί με αυτό.

Για να επιτύχουμε έναν μετασχηματισμό blockchain πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις απειλές που σταματούν την ανάπτυξή της. Ο αυτοματισμός είναι το κλειδί για τη δεύτερη ψηφιακή μετατροπή. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει επίσης να λύσουμε θέματα ασφάλειας και να διασφαλίσουμε ότι η τεχνολογία θα αναπτυχθεί χωρίς να παρεμποδιστεί.

Το Blockchain θα μεταμορφώσει επίσης το Διαδίκτυο παρέχοντας μια εξαιρετικά επεκτάσιμη λύση βασισμένη σε διαφορετικά μοντέλα blockchain.


Πριν ξεκινήσουμε, ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε περισσότερα σχετικά με τον αντίκτυπο του blockchain στον κόσμο γύρω μας.

Πώς λύσαμε προβλήματα πριν από το blockchain?

Το blockchain είναι μια συγκριτικά νέα τεχνολογία. Είναι μόλις μία δεκαετία, και πρέπει να προχωρήσουμε πολύ πριν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι σημαντικό με αυτό. Για να κατανοήσουμε πραγματικά τις δυνατότητές του, πρέπει να γνωρίζουμε πώς λειτούργησε ο κόσμος μας πριν ξεκινήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός blockchain.

Πριν εισαχθεί το blockchain, ο κόσμος μας ήταν αποτελεσματικός, αλλά δεν εκμεταλλευόταν το αποκεντρωμένο δίκτυο. Εκείνη την εποχή, η ύπαρξη κεντρικής αρχής ήταν απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των εργασιών. Χωρίς αυτούς, δεν είναι δυνατόν.

Ο αυτοματισμός ήταν επίσης περιορισμένος και δεν μπορούσε να ανθίσει καθώς υπήρχε πάντα η ανάγκη για μια κεντρική αρχή να εκπληρώσει τις απαιτήσεις ενός δικτύου. Πριν από το blockchain, έπρεπε πάντα να χρησιμοποιούμε τράπεζες για συναλλαγές ή συναλλαγές.

Το οικονομικό τοπίο ελέγχθηκε από μια κεντρική αρχή και δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος για να πραγματοποιήσετε συναλλαγές χωρίς οι τράπεζες να το μάθουν.

Πώς αλλάζει τώρα?

Η πρώτη αλλαγή στον μετασχηματισμό blockchain που θα δείτε αμέσως είναι η απουσία κεντρικής εξουσίας. Αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας. Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί θα επωφεληθούν επίσης από αυτό βελτιστοποιώντας το δίκτυό τους και αυτοματοποιώντας το χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης. Σχεδόν κάθε κλάδος πρόκειται να αλλάξει με τη βοήθεια του blockchain, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών.

Infographic Ψηφιακός Μετασχηματισμός Blockchain

ψηφιακός μετασχηματισμός blockchain

9 Κάθετες μετασχηματισμού Blockchain

1. Τεχνολογία

Το Blockchain έχει μεταμορφώσει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας σε διαφορετικούς τομείς. Για να το καταλάβουμε καλύτερα, αποφασίσαμε να τα υπο-κατηγοριοποιήσουμε όπως παρακάτω.

 1. Cloud Storage
 2. το διαδίκτυο των πραγμάτων
 3. Διαχείριση ισχύος
 4. Κυβερνασφάλεια

Cloud Storage

Μέχρι τώρα, η αποθήκευση cloud λειτουργούσε σε κεντρικό περιβάλλον. Ήταν αποτελεσματικό, αλλά είναι επίσης ευάλωτο σε απειλές ασφαλείας και χάκερ. Με το blockchain, οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστεύονται περισσότερο το cloud storage καθώς θα μετακινηθεί σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα όπου είναι λιγότερο πιθανό να εκμεταλλευτεί και θα προστατεύσει τα δεδομένα από την απώλεια.

Στόρτζ είναι το πρωταρχικό παράδειγμα όσον αφορά την αποκεντρωμένη αποθήκευση cloud. Αλλάζει το μέλλον του cloud storage χρησιμοποιώντας blockchain και επιτρέπει στους χρήστες να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων τους. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κυκλοφορήσει σύντομα στο άλφα στάδιο. Η ιδέα είναι να αξιοποιηθεί το χρησιμοποιούμενο εύρος ζώνης σε όλο τον κόσμο και να δημιουργηθεί ένα κέντρο δεδομένων όπου η απόδοση, η αξιοπιστία και η διαφάνεια είναι οι κύριοι παράγοντες ανάπτυξης.

Ο χώρος αποθήκευσης με βάση το Blockchain είναι πάντα καλύτερος από τον παραδοσιακό χώρο αποθήκευσης, καθώς επιλύει πολλές προκλήσεις που σχετίζονται με το παραδοσιακό σύστημα αποθήκευσης cloud. Άλλα έργα που αξίζει να αναφερθούν περιλαμβάνουν Siacoin, Filecoin, και Καμαριέρα. Το cloud storage είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μετασχηματισμού blockchain.

το διαδίκτυο των πραγμάτων

Το Internet of Things (IoT) είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία. Με την τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, θα αλλάξει εντελώς καθώς θα προσφέρει περισσότερη ασφάλεια, διαφάνεια και ευκαιρίες που δεν έχουν εξερευνηθεί ποτέ πριν. Ο βασικός ρόλος του blockchain εδώ είναι να διασφαλίσει ότι οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς προβλήματα. Το Blockchain θα μπορεί επίσης να αποθηκεύει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές, τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν και να δημιουργεί ένα δίκτυο εμπιστοσύνης μεταξύ των συσκευών.

Εν ολίγοις, το blockchain θα λειτουργεί ως βάση των αλληλεπιδράσεων και των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο δίκτυο. Οι έξυπνες συμβάσεις θα διευκολύνουν επίσης τους μηχανικούς να αυτοματοποιήσουν ολόκληρο το δίκτυο. Τα βασικά οφέλη από τη χρήση blockchain στο IoT περιλαμβάνουν δημιουργία εμπιστοσύνης, εφαρμογή χαμηλού κόστους και γρηγορότερες συναλλαγές.

Πολλές εφαρμογές blockchain IoT τράβηξαν την προσοχή μας. Ωστόσο, αυτό που θέλουμε να συζητήσουμε είναι Η IBM επισήμανε μπλόκ που ξεκλειδώνουν επί του παρόντος πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το IoT με τη χρήση blockchain. Ένα άλλο παράδειγμα περιλαμβάνει το Hyundai Digital Asset Currency (HDAC), ένα δίκτυο blockchain IoT που κατασκευάζει επί του παρόντος το ιδιωτικό blockchain IoT. Η Filament startup εργάζεται επίσης σκληρά για την εξέλιξη της βιομηχανίας IoT παράγοντας ένα τσιπ που θα εκμεταλλευτεί την τεχνολογία blockchain.

Διαχείριση ισχύος / ενέργειας

Η διαχείριση της ενέργειας είναι απαραίτητη για ένα καλύτερο μέλλον. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου χρειαζόμαστε τη δύναμη να κάνουμε σχεδόν τα πάντα. Εξαντλούμε επίσης τις μεθόδους για την εκπλήρωση της ενεργειακής απαίτησης του μέλλοντος. Εδώ μπαίνει ο μετασχηματισμός blockchain.

Το Blockchain θα αλλάξει τον πρώτο τρόπο αποθήκευσης, διανομής και παραγωγής ενέργειας. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα όσον αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό. Αυτές οι εταιρείες παίρνουν ένα τεράστιο κομμάτι του κέρδους για να εξασφαλίσουν την παροχή της υπηρεσίας τους. Με την εξαφάνισή τους, η ενέργεια θα γίνει φθηνότερη. Για να ζωντανεύουν οι ιδέες, πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις εργάζονται στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας. Οι νεοσύστατες εταιρείες ενεργειακού blockchain αυξήθηκαν σχεδόν 324 εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο. Μέχρι τώρα, υπάρχουν περισσότερες από 100 εκκινήσεις ενέργειας που συμμετέχουν στον μετασχηματισμό blockchain.

Η επιλογή μας περιλαμβάνει Κότζουλε και Τάση. Η Conjoule δημιουργεί ένα δίκτυο peer-to-peer όπου καθένας θα διαθέτει ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών, εταιρικούς αγοραστές και δημόσιο τομέα. Η Drift, από την άλλη πλευρά, θα αξιοποιήσει το DLT, τις συναλλαγές και τη μηχανική μάθηση για να προσφέρει έναν νέο πάροχο ενέργειας λιανικής.

Κυβερνασφάλεια

Το Cyber ​​Security είναι μια κρίσιμη πτυχή της τρέχουσας τεχνολογίας. Οι εταιρείες ξοδεύουν πολλούς πόρους για να προστατεύσουν τα εμπιστευτικά τους δεδομένα. Θέλουν επίσης να προστατεύσουν την υποδομή τους από εκμετάλλευση συμπεριλαμβανομένων των δρομολογητών και άλλων σημαντικών συσκευών. Όχι μόνο ότι άλλες κρίσιμες υποδομές όπως οι μεταφορές, οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας κ.λπ. χρειάζονται επίσης προστασία από το hack

Το Blockchains θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πρώτον, θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός διατηρεί τα δεδομένα αποκεντρωμένα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αρνηθούν στους χάκερ ένα μέρος για να κάνουν hack. Θα εισαγάγει επίσης ένα δίκτυο peer-to-peer το οποίο βελτιώνει περαιτέρω την ασφάλεια του δικτύου. Η κλοπή δεδομένων και η απάτη θα είναι το παρελθόν, χάρη στην προστασία που προσφέρει το blockchain. Θα αποτρέψει επίσης την κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας (DDoS). Ο μετασχηματισμός Blockchain μπορεί να βοηθήσει μόνο εάν έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις ή εταιρείες που τράβηξαν την προσοχή μας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν Αστικός, Κέμπριτζ Blockchain, Gladius, Καθολικό και πολλά άλλα. Θα θέλαμε να αναφέρουμε τι κάνει ο Gladius. Είναι η εκκίνηση που χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή τεχνολογία blockchain για την καταπολέμηση επιθέσεων DDoS και τη μείωση του χρόνου φόρτωσης. Αυτό θα βοηθήσει την επιχείρηση να προστατεύσει τις διαδικτυακές υπηρεσίες της από την παρεμπόδιση.

2. Μέσα

Τα μέσα είναι μια βιομηχανία πολλών δολαρίων που εξελίσσεται κάθε χρόνο. Ωστόσο, προς το παρόν δεν είναι φιλική προς τους καταναλωτές ή τους δημιουργούς, επειδή οι ενδιάμεσοι εκμεταλλεύονται και πραγματοποιούν τόνους εσόδων στη διαδικασία. Με το blockchain, ολόκληρος ο χώρος της γης μπορεί να αλλάξει και να γίνει πιο προσιτός τόσο στους καταναλωτές όσο και στους δημιουργούς περιεχομένου. Πιστεύουμε ότι θα επηρεάσει τις ακόλουθες δύο μεγάλες υπο-βιομηχανίες.

 1. Διαφήμιση
 2. Αξιολόγηση της αγοράς
 3. Παιχνίδια

Διαφήμιση

Η διαφήμιση είναι το βασικό επιχειρηματικό μοντέλο για πολλές μεγάλες εταιρείες. Για παράδειγμα, η Google και το Facebook χρησιμοποιούν το μοντέλο για να κερδίσουν έσοδα, παρέχοντας παράλληλα τις περισσότερες από τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Το Διαδίκτυο είναι ένα μέρος όπου οι διαφημιζόμενοι μπορούν να τοποθετήσουν τις διαφημίσεις τους και να κερδίσουν έσοδα σε εκατομμύρια δολάρια. Αυτό δεν είναι όλο καθώς το οικοσύστημα για κινητά διευκολύνει επίσης τη διαφήμιση σε εφαρμογές.

Λοιπόν, πώς μπορεί ο μετασχηματισμός blockchain να αλλάξει τη διαφήμιση; Μπορεί να φανεί από δύο οπτικές γωνίες. Η πρώτη προοπτική είναι πώς θα επηρεαστούν οι χρήστες. Με τα νέα προγράμματα περιήγησης με τεχνολογία blockchain, είναι πλέον δυνατό για τους καταναλωτές να απενεργοποιήσουν τη διαφήμιση και να προστατεύσουν το απόρρητό τους ταυτόχρονα.

Ο 2ος τρόπος για να το κοιτάξετε είναι να αφαιρέσετε τον μεσάζοντα. Το Brave θα κυκλοφορήσει επίσης το διακριτικό τους γνωστό ως Basic Attention Token (BAT) που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες και οι διαφημιζόμενοι μπορούν να αλληλεπιδρούν άμεσα μεταξύ τους, αφαιρώντας μεσάζοντες όπως το Facebook, το Google κ.λπ. βοήθεια του blockchain.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο ξεκίνημα blockchain που θα θέλαμε να αναφέρουμε είναι το AdEx. Είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο διαφημίσεων που προβάλλει διαφημίσεις με τη χρήση έξυπνων συμβάσεων και blockchain.

Αξιολόγηση αγοράς / Πρόβλεψη

Η πρόβλεψη είναι το μέλλον. Καθώς τα πράγματα εξελίσσονται στην πολυπλοκότητα με την πάροδο του χρόνου, δεν είναι δυνατόν για τους ανθρώπους να κατανοήσουν την υποκείμενη πολυπλοκότητα και να λάβουν αποφάσεις. Με εργαλεία πρόβλεψης ή αξιολόγησης της αγοράς, θα είναι εύκολο για τους εμπόρους και τους διαχειριστές να λάβουν μια καλύτερη απόφαση.

Ο μετασχηματισμός blockchain μπορεί να επιταχύνει την πρόβλεψη σε εντελώς νέο επίπεδο. Η ολιστική προσέγγιση μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ανάλυση, στην έρευνα και σε άλλους τομείς της αγοράς. Καθώς το blockchain μπορεί να διατηρεί τεράστιο όγκο δεδομένων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μηχανική εκμάθηση ή τεχνητή νοημοσύνη.

Μαντεύω, για παράδειγμα, κάνει ακριβώς αυτό. Χρησιμοποιούν το Ethereum blockchain για να τροφοδοτήσουν το πρωτόκολλο πρόβλεψής τους που λειτουργεί και ανήκει από τους ανθρώπους και όχι από οποιονδήποτε κεντρικό οργανισμό. Ανταμείβει τους ανθρώπους αν το προβλέψουν σωστά. Αυτή τη στιγμή, είναι σε beta και μεταβαίνουν αργά στην κύρια κυκλοφορία τους. Ένα άλλο φοβερό παράδειγμα θα ήταν η Γνώση. Αναδιανέμουν το μέλλον παρέχοντας μια πλατφόρμα αγοράς προβλέψεων όπου οι πόροι κατανέμονται ανάλογα.

Παιχνίδια

Θα εκπλαγείτε όταν γνωρίζετε ότι το Gaming επηρεάζεται από τον μετασχηματισμό blockchain. Τα τυχερά παιχνίδια μέχρι τώρα ελέγχεται από εταιρείες καθώς απελευθερώνουν παιχνίδια που κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία. Επίσης, η οικονομία στοιχείων παιχνιδιού ελέγχεται επίσης από την εταιρεία παιχνιδιών. Τώρα όλα αυτά θα αλλάξουν χάρη στις αποκεντρωμένες πλατφόρμες παιχνιδιών. Θα βοηθήσει επίσης τους ανεξάρτητους προγραμματιστές παιχνιδιών να κυκλοφορήσουν τα παιχνίδια τους στον κόσμο χωρίς να ανησυχούν για θέματα σχετικά με την άδεια ή τις χρεώσεις. Τα Esports θα ευδοκιμήσουν επίσης λόγω του blockchain.

Το αποκεντρωμένο παιχνίδι έχει επίσης τραβήξει την προσοχή από τους παίκτες και από εταιρείες που βρίσκονται σε αυτόν τον τομέα.

Μπόντι είναι μια Σιγκαπούρη esports που επιλύει το πρόβλημα του eSports με τη βοήθεια της κρυπτογράφησης και του blockchain. Απλοποιούν τα θέματα συναλλαγών και το καθιστούν διαφανές και γρήγορο. Ένα άλλο παράδειγμα θα ήταν Ομάδα όνειρο που επιλύει εσωτερικά προβλήματα eSport με την επίλυση θεμάτων οργάνωσης, πληρωμών και χορηγών.

3. Νόμος και έγκλημα

Η κοινωνία μας χρειάζεται πάντα μια λύση για τα εγκλήματα που συμβαίνουν. Ο νόμος επιβάλλει αυτές τις αυστηρές οδηγίες και διασφαλίζει ότι το έγκλημα διατηρείται σε ένα χαμηλό όλων των εποχών. Θα εκπλαγείτε να δείτε ότι ο νόμος επηρεάζεται επίσης από τον μετασχηματισμό blockchain. Αποφασίσαμε να την κατηγοριοποιήσουμε στα ακόλουθα.

 1. Αστυνομία / νόμος
 2. Ασφάλεια όπλου

Αστυνομία / νόμος

Το blockchain διατηρεί την ακεραιότητα των δεδομένων και ως εκ τούτου παρέχει ένα εξαιρετικό μέρος για την αποθήκευση όλων των στοιχείων. Μπορεί επίσης να διανεμηθεί χωρίς να ανησυχείτε για το μετριασμό και προσθέτει το απαραίτητο επίπεδο ασφάλειας που προσθέτει νόημα και εμπιστοσύνη στην επιβολή του νόμου.

Είμαστε γοητευμένοι από δύο νεοσύστατες εταιρείες που κάνουν το βαρύ ανυψωτικό σε αυτόν τον τομέα. Αυτοί είναι Χρονικό και Ελλειπτικός. Το Chronicled επικεντρώνεται στην παροχή μιας έξυπνης λύσης εφοδιαστικής αλυσίδας. Αναπτύσσει επίσης ένα τσιπ επικοινωνιών κοντινού πεδίου και εμπορευματοκιβώτια αδιάβροχα, όπου το περιεχόμενο μπορεί να καταχωρηθεί και να αποθηκευτεί, το οποίο είναι ιδανικό για υπηρεσίες και αρχές επιβολής του νόμου. Η ελλειπτική, από την άλλη πλευρά, έχει να κάνει με την πρόληψη της εγκληματικότητας στην κρυπτογράφηση, κατανοώντας τα μοτίβα στο δίκτυο και αλλάζοντας τις αρχές σε περίπτωση που προκύψει κάτι ύποπτο.

Θα θέλαμε επίσης να αναφέρουμε Neutrino. Προσφέρει μια λύση επιβολής του νόμου που παρέχει καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης και ανάλυσης σε πολλά blockchain.

Παρακολούθηση όπλου

Η παράνομη ιδιοκτησία και χρήση όπλων αυξάνεται σε πολλές πολιτείες σε ολόκληρο τον κόσμο. Με το blockchain, μπορούμε να έχουμε ένα σύστημα όπου μπορεί να λογοδοτεί κάθε όπλο. Η υποδομή θα παρακολουθεί κάθε όπλο που φεύγει από το εργοστάσιο και βοηθά στη διακοπή της παράνομης χρήσης και εξαγωγής όπλων. Οι πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί μπορούν επίσης να ανιχνευθούν όποτε χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένα όπλο χρησιμοποιείται σε ένα έγκλημα, μπορεί να εντοπιστεί στον αρχικό του ιδιοκτήτη ή η προέλευσή του μπορεί να γίνει αμέσως γνωστή.

Μπλοκafe είναι μια εκκίνηση που δημιουργεί πραγματικά μια λύση εντοπισμού όπλων που θα φέρει λογοδοσία στο σύστημα.

4. Μεταφορές

Η μεταφορά είναι ζωτικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Είναι επίσης μια σημαντική πτυχή της τρέχουσας επιχείρησης καθώς πρέπει να διαχειρίζονται την αλυσίδα εφοδιασμού τους και επίσης να διασφαλίζουν ότι το κάνουν αποτελεσματικά. Αυτήν τη στιγμή, η βιομηχανία μεταφορών έχει αλλάξει αυτήν τη στιγμή με μετασχηματισμό blockchain. Το κάνει μειώνοντας το κόστος επεξεργασίας και διαχείρισης, μειώνοντας τις διαφορές, βελτιώνοντας τη συνολική ταχύτητα μεταφοράς και πολλά άλλα! Για να ρίξουμε μια καλύτερη ματιά, θα το διανείμουμε στις ακόλουθες κατηγορίες.

 1. Μεταφορά επιχειρήσεων
 2. Αυτοκίνητο
 3. Δημόσιες συγκοινωνίες

Μεταφορές επιχειρήσεων

Το blockchain κάνει τις επιχειρήσεις μεταφοράς πιο ασφαλείς, εξοικονομώντας κόστος και βοηθούν τις εταιρείες logistics να είναι κορυφαίες στο παιχνίδι τους. Το κάνει επιτρέποντας τον εύκολο συντονισμό δεδομένων χρησιμοποιώντας DLT. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν έξυπνα συμβόλαια για να αυτοματοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος του αγωγού μεταφοράς τους ή να δημιουργήσουν μια προσαρμοσμένη λύση για να επιτρέψουν τη μεταφορά για εύθραυστα και ευαίσθητα προϊόντα εύκολα. Απολαμβάνουν επίσης την ασφάλεια που προσφέρει η αυθεντικότητα που έχει το blockchain. Για να μην αναφέρουμε, ολόκληρο το δίκτυο μπορεί να κλιμακώσει ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα οχήματα μεταφοράς, προϊόντα και πληροφορίες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα που θα θέλαμε να μοιραστούμε είναι SkyCell που κατασκευάζει επί του παρόντος ένα ψυγείο εμπορευματοκιβώτιο που τροφοδοτείται από blockchain και διασφαλίζει ότι η θερμοκρασία παραμένει σταθερή κατά τη διαδικασία μεταφοράς.

BiTA (Blockchain στη συμμαχία μεταφορών) εργάζεται για τη δημιουργία ενός προτύπου για τους οργανισμούς να ακολουθούν, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν σωστά από το blockchain και να συνεργαστούν με άλλους οργανισμούς με πολύ καλύτερο τρόπο.

Αυτοκίνητο

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναπτύσσεται ραγδαία την τελευταία δεκαετία. Με αυτοκίνητα αυτοκινούμενα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει και έχουν αποσταλεί, είναι πλέον καιρός για την αυτοκινητοβιομηχανία να κάνει χρήση του blockchain. Η επανάσταση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς η IOTA έδειξε την απόδειξη της ιδέας τους με τη Volkswagen και έδειξε πώς το σύστημα σύγχυσης IOTA θα μπορούσε να λειτουργήσει για τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Άλλοι παίκτες στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπως η BMW, χτίζουν επίσης τη λύση τους, η οποία θα βελτιώσει τη συνολική πορεία τους. Ακόμη και η Porsche διαθέτει τις εφαρμογές blockchain.

Δημόσια συγκοινωνία

Η τελευταία πτυχή των μεταφορών που θέλουμε να συζητήσουμε είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες. Οι δημόσιες συγκοινωνίες απαιτούσαν πάντα βελτίωση από το ευρύ κοινό και η κυβέρνηση εργάζεται επίσης για τη βελτίωσή της με την πάροδο του χρόνου. Με τον μετασχηματισμό blockchain, τα πράγματα θα αλλάξουν δραστικά. Ο υπουργός μεταφορών της Μάλτας έχει ήδη πάρει τα πράγματα στο χέρι του συνεργαζόμενος με Παντού, μια εκκίνηση που θα χρησιμοποιεί το blockchain ως μεσαίο λογισμικό.

5. Κυβερνητικές υπηρεσίες

Η κυβέρνηση δεν αρέσει το bitcoin, αλλά τους αρέσει το blockchain. Η ιδέα πίσω από το bitcoin είναι να παρέχει σε κανέναν τη δυνατότητα να πραγματοποιεί συναλλαγές χωρίς καμία παρέμβαση είτε από την κυβέρνηση είτε από τις ίδιες τις τράπεζες. Όμως, το blockchain είναι η τεχνολογία που έχει τραβήξει την προσοχή της κυβέρνησης καθώς μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κυβερνήσει. Αυτήν τη στιγμή, οι κυβερνήσεις βελτιώνουν διαφορετικές πτυχές της διακυβέρνησής τους και επίσης βελτιώνουν τον τρόπο παροχής υπηρεσιών στον μέσο πληθυσμό. Δεν μπορούν απλώς να αγνοήσουν τον μετασχηματισμό blockchain. Για να κατανοήσουμε καλύτερα την προσπάθειά τους, θα αναφέρουμε τις επιπτώσεις τους σε διαφορετικές κατηγορίες παρακάτω.

 1. Διακυβέρνηση
 2. Ταξίδια
 3. Φροντίδα υγείας
 4. Εκπαίδευση

Διακυβέρνηση

Ο νούμερο ένα στόχος της κυβέρνησης είναι η σωστή διακυβέρνηση. Περιλαμβάνει το κατάλληλο διαφανές σύστημα ψηφοφορίας, το δικαίωμα των πολιτών και την ελαχιστοποίηση των απάτων στο σύστημα. Η διακυβέρνηση περιλαμβάνει επίσης τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη διασφάλιση της διατήρησης του νόμου και της τάξης με οποιοδήποτε κόστος. Με το blockchain, οι κυβερνήσεις διερευνούν περισσότερο αυτοματισμό μέσω έξυπνων συμβάσεων και φέρνουν την απαραίτητη αλλαγή στη διακυβέρνηση δικτύων, έργων ή κεφαλαίων.

Η IBM εργάζεται ήδη σε έναν μετασχηματισμό blockchain για τις κυβερνήσεις. Μπορείτε να το ελέγξετε εδώ: https://www.ibm.com/blogs/blockchain/category/blockchain-for-government/ Παρέχουν μια λύση όπως διασυνοριακές συναλλαγές, κοινή χρήση δεδομένων και ούτω καθεξής. Ένα άλλο παράδειγμα που θα θέλαμε να μοιραστούμε είναι η κυβέρνηση της Γεωργίας που συνεργάζεται με το BitFury Group για να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την παρακολούθηση και την ασφάλεια των κυβερνητικών αρχείων τους. Διαβάστε περισσότερα στο προηγούμενο άρθρο μας: “Blockchain Government Transformation: Τι σημαίνει; Και πώς θα βελτιώσει τη ζωή μας; “

Ταξίδια

Η τουριστική βιομηχανία αναπτύσσεται σχεδόν κάθε χρόνο. Για την κυβέρνηση, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανανεώσουν τα συστήματά τους, ώστε να μπορούν να κάνουν καλύτερη ταυτοποίηση επιβατών, να αποθηκεύουν καλύτερα ταξιδιωτικές πληροφορίες και να κάνουν τις πληροφορίες επιβίβασης διαβατηρίου πιο αυτοματοποιημένες. Οι κυβερνήσεις ήδη αναπτύσσουν τον τρόπο τους για να κάνουν τα ταξίδια πιο αυτοματοποιημένα. Η αναγνώριση, για παράδειγμα, θα αυτοματοποιηθεί, χάρη στην ψηφιακή ταυτότητα που δημιουργήθηκε για άτομα στην blockchain. Θα διευκολύνει την εκκαθάριση των τελωνείων, την επιβίβαση σε ένα σχέδιο και την εκτέλεση άλλων ταξιδιωτικών εργασιών.

Τα δεδομένα των επιβατών μπορούν επίσης να αποθηκευτούν στο blockchain, διευκολύνοντας την παρακολούθηση και τη διαχείριση τους.

Φροντίδα υγείας

Για τις κυβερνήσεις, η παροχή υγειονομικής περίθαλψης που είναι βιώσιμη, επεκτάσιμη και ασφαλής είναι πιο σημαντική. Τα κάνουν όλα, χάρη στον μετασχηματισμό blockchain. Τα νοσοκομεία ή οι επαγγελματίες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους καλύτερα και επίσης να παρέχουν αποτελεσματική θεραπεία. Η κυβέρνηση μπορεί επίσης να τηρεί αρχεία των ασθενών και να παρέχει υπηρεσίες υγείας στους άπορους. Επίσης, όλα τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή.

Λίγοι αξιοσημείωτοι παίκτες blockchain περιλαμβάνουν Κόσμημα, Έγγραφο .AI, και Γονιδιωματική νεφελώματος. Το Gem παρέχει το δικό του Δίκτυο Υγείας Gem το οποίο θα διευκολύνει την αποθήκευση, την ασφάλεια και την κοινή χρήση δεδομένων που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη. Διαβάστε περισσότερα στο προηγούμενο άρθρο μας “5 περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας Blockchain στη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης”.

Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση μεταμορφώνεται επίσης από το blockchain. Όχι μόνο κυβερνητικός οργανισμός, αλλά και ιδιωτικοί οργανισμοί αναζητούν επίσης εφαρμογές εκπαίδευσης blockchain. Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε τα ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια επαληθεύσιμα μέσω του blockchain. Αυτό θα προσφέρει ασφάλεια, διαφάνεια και ελευθερία να ελέγχει και να ανακτά τα διαπιστευτήρια με τον τρόπο που θέλει. Θα καταργήσει επίσης την τεκμηρίωση.

Πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις εργάζονται επί του παρόντος για την ψηφιακή μετατροπή blockchain στον τομέα της εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, το Odem δημιουργεί μια Αγορά Εκπαίδευσης κατ ‘απαίτηση που διευκολύνει την άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών και επαγγελματιών και αφαιρεί ενδιάμεσους εντελώς από το σύστημα.

Η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια εφαρμογή και να εκπαιδεύσει τους απόρους σε απομακρυσμένα μέρη όποτε χρειαστεί. Ένα άλλο παράδειγμα είναι Edgecoin το οποίο δημιουργεί το πρώτο διακριτικό e-learning χρησιμοποιώντας το Ethereum blockchain. Θα φέρει το blockchain ως υπηρεσία στον εκπαιδευτικό τομέα.

6. Ανθρώπινα δικαιώματα και συνεισφορές

Παρόλο που προχωρούμε με ένα συναρπαστικό ρυθμό, χρειαζόμαστε ακόμα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Εμείς ως άνθρωποι πρέπει επίσης να συνεισφέρουμε στην κοινωνία μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και στις δύο περιπτώσεις, χρειαζόμαστε blockchain για να βελτιώσουμε ολόκληρο το τοπίο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός Blockchain το αναλαμβάνει επίσης αυτή τη στιγμή. Για να το κατανοήσουμε σωστά, το έχουμε υπο-κατηγοριοποιήσει ως εξής:

 • Συνεισφορές
 • Εθελοντική οργάνωση
 • Δικαίωμα ενημέρωσης

Συνεισφορές

Υπάρχει ένας μετασχηματισμός blockchain στον τομέα των συνεισφορών. Επιτρέπει τη διαφάνεια των δωρεών και ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να κάνουν δωρεές. Επίσης, οι δωρεές μπορούν να παρακολουθούνται στο τέλος, διευκολύνοντας τις δωρεές να γνωρίζουν πού πήγαν τα χρήματά τους. Αλίκη είναι μια από τις άλλες πλατφόρμες blockchain που φέρνουν διαφάνεια στην κοινωνική χρηματοδότηση. Χτίζει την εμπιστοσύνη και διασφαλίζει επίσης ότι δεν σπαταλούνται χρήματα. Δέκατη, Ένα άλλο dApp που βασίζεται στο Ethereum είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που τροφοδοτεί τη φιλανθρωπική οργάνωση.

Εθελοντική οργάνωση

Η εθελοντική οργάνωση μοιάζει πολύ με τις συνεισφορές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση όλων των δωρεών διασφαλίζοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο σύστημα. Η ακεραιότητα διατηρείται επίσης διασφαλίζοντας ότι δεν αλλάζουν δεδομένα μετά τη δωρεά. Η εθελοντική οργάνωση θα μειώσει επίσης την πολυπλοκότητα ολόκληρης της διαδικασίας δωρεάς.

Δικαίωμα ενημέρωσης

Το δικαίωμα στην πληροφόρηση είναι το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτήν τη στιγμή, οποιοσδήποτε θέλει να μάθει ότι πρέπει να περάσει μια περίπλοκη διαδικασία συμπλήρωσης φορμών και στη συνέχεια να περιμένει μέρες για να πάρει μια απάντηση. Διαφορετικές χώρες λειτουργούν διαφορετικά, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να ασκήσετε το δικαίωμά σας στην ενημέρωση. Πληροφορίες όπως το ιστορικό υπαλλήλων, η επαλήθευση ταυτότητας, η διαδικασία πληρωμής και άλλα υπάγονται στην υποκατηγορία εξουσιοδότησης πληροφοριών. Ο μετασχηματισμός Blockchain μπορεί να διευκολύνει μια σωστή διαδικασία παρέχοντας σωστή διαχείριση δεδομένων και πρόσβαση σε πληροφορίες.

7. Fintech

Το Fintech είναι το μέρος όπου δημιουργούνται νέες ιδέες. Με το blockchain, το Fintech θα αλλάξει και θα δει μια αλλαγή παραδείγματος. Αυτήν τη στιγμή, πολλοί νεοσύστατοι Fintech συνεργάζονται με το blockchain και στοχεύουν στην παροχή μιας καλύτερης λύσης. Η εμπλοκή του blockchain στο Fintech μπορεί να γίνει κατανοητό από το γεγονός ότι από τα 50 κορυφαία Fintech 2018 του Forbes, 11 εργάζονται σε χώρο blockchain.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα, το έχουμε υπο-κατηγοριοποιήσει παρακάτω.

 1. Χρηματοδότηση
 2. Οικονομική Προστασία
 3. Τραπεζική διεπαφή

Δεν θα συζητήσουμε κάθε υποκατηγορία ξεχωριστά, καθώς σχετίζονται στενά. Ωστόσο, θα απαριθμήσουμε μερικές από τις εκπληκτικές νεοσύστατες εταιρείες που εργάζονται στον τομέα blockchain Fintech.

Ubiquicoin το οικοσύστημα είναι η πρώτη μας επιλογή. Είναι ένα μοναδικό σύστημα που προσφέρει προβλέψεις για τους επενδυτές στο ευμετάβλητο περιβάλλον blockchain. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα δύο νομισμάτων που εξασφαλίζει ότι ο κίνδυνος μπορεί να εξαλειφθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Χρησιμοποιεί επίσης έναν νέο μηχανισμό συναίνεσης γνωστός ως απόδειξη πλειοψηφίας.

Λέντοιτ είναι μια πλατφόρμα δανεισμού που προσφέρει μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα δανεισμού peer-to-peer. Και, τέλος, το Δίκτυο Kyber η οποία παρέχει μια αξιόπιστη, αποκεντρωμένη πλατφόρμα εκκαθάρισης κρυπτο-περιουσιακών στοιχείων.

8. Συμβάσεις

Απαιτούνται συμβόλαια για τον καθορισμό απαιτήσεων για την ανάληψη εργασίας, για πληρωμή και για οποιεσδήποτε άλλες εργασίες που απαιτούν δύο μέρη. Μπορεί να είναι μουσική, νόμιμη ή ακόμα και γη ή ιδιοκτησία. Για να το απλοποιήσουμε, το έχουμε χωρίσει στις ακόλουθες υποκατηγορίες. Διαβάστε περισσότερα για τις έξυπνες συμβάσεις.

 1. Κληρονομικότητες
 2. Νομικές συμβάσεις
 3. Ακίνητα και γη

Κληρονομικότητες

Οι έξυπνες επαφές μπορούν επίσης να ενισχύσουν την κληρονομιά και να βοηθήσουν στον μετασχηματισμό blockchain. Είναι πιο γνωστό ως η ψηφιακή κληρονομιά που σημαίνει να μεταφέρετε τα ψηφιακά σας στοιχεία σε κάποιον άλλο όταν πεθάνετε. Και, θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύπτετε ότι υπάρχουν ήδη υπηρεσίες κρυπτογράφησης εκεί έξω. Digipulse μια εκκίνηση της Λετονίας κάνει ακριβώς αυτό παρέχοντας στον ιδιοκτήτη τη δημιουργία κληρονομιάς σε καταστάσεις όπου τα ψηφιακά του στοιχεία θα μεταβιβαστούν σε κάποιον άλλο.

Νομικές συμβάσεις

Η νομική βιομηχανία θα αλλάξει με τη βοήθεια blockchain και έξυπνων συμβάσεων. Θα δημιουργήσει νομικά συμβόλαια που εκμεταλλεύονται τα έξυπνα συμβόλαια και ζουν στο blockchain. Με αυτόν τον τρόπο, η πνευματική ιδιοκτησία μπορεί να διατηρηθεί από τον ιδιοκτήτη χωρίς να ανησυχείτε για κλοπή. Οι νομικές συμβάσεις πρέπει να συμμορφώνονται με τον νόμο blockchain και ως εκ τούτου δεν μπορούν να κωδικοποιηθούν εκτός του νόμου.

Ακίνητα και γη

Οι νομικές συμβάσεις μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ιδιοκτησία και τη γη. Αυτή τη στιγμή, έχει να κάνει με το σωστό χαρτί. Αργά ή γρήγορα, όλα θα ψηφιοποιηθούν και το blockchain θα παρέχει τα κατάλληλα μέσα για την καταγραφή πράξεων, ιδιοκτησίας ακινήτων και ούτω καθεξής. Αυτό θα αφαιρέσει τυχόν απάτες ή αλλαγή πράξης χωρίς την ειδοποίηση του ίδιου του κατόχου. Επίσης, οι πληροφορίες μπορούν να ανιχνευθούν με πλήρη διαφάνεια και ασφάλεια.

Πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις εργάζονται για την ιδέα της ψηφιοποίησης ολόκληρου του ορίζοντα των ακινήτων. Μας άρεσε Λιμάνι, ShelterZoom, και Ευαισθησία καθώς όλοι παρέχουν έναν μοναδικό τρόπο επίλυσης του προβλήματος.

9. Ψυχαγωγία

Η τελευταία μας κατηγορία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό blockchain είναι η ψυχαγωγία. Ο μετασχηματισμός Blockchain αλλάζει επίσης ψυχαγωγία. Για να το καταστήσουμε πιο σαφές, αποφασίσαμε να το χωρίσουμε σε δύο υποκατηγορίες:

 1. Βιομηχανία διασκέδασης
 2. Μουσική βιομηχανία

Βιομηχανία διασκέδασης

Το μέλλον της ψυχαγωγίας θα είναι στα χέρια του blockchain. Το Blockchain θα αλλάξει τον τρόπο δημιουργίας ή κατανάλωσης περιεχομένου. Αυτήν τη στιγμή, η βιομηχανία ψυχαγωγίας ελέγχεται επί του παρόντος από κεντρικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των Twitch και Spotify ή ακόμη και της Apple Music.

Το Twitch, για παράδειγμα, είναι προκατειλημμένο προς τα δημοφιλή streamers και είναι δύσκολο για τα νέα streamers να ξεκινήσουν στην πλατφόρμα. Η Apple Music και το Spotify φαίνεται επίσης να μειώνουν τα μεγάλα τέλη και να παρέχουν οριακά οφέλη μόνο στους δημιουργούς περιεχομένου.

Άβεντους είναι ένα από αυτά τα έργα ανοιχτού κώδικα που στοχεύουν στην επίλυση προβλημάτων εισιτηρίων. Θα λύσει τα προβλήματα των εισιτηρίων υψηλής τιμής και επίσης θα εξαλείψει τα ψεύτικα εισιτήρια από την εξίσωση. Άλλοι βασικοί παίκτες που μπορούν να μεταμορφώσουν το μέλλον της ψυχαγωγίας περιλαμβάνουν MovieCoin, FlimChain Μεγάλος καναπές, StreamSpace, και άλλοι.

Μουσική βιομηχανία

Η Μουσική Βιομηχανία είναι μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες στον κόσμο. Το Blockchain μπορεί να αλλάξει ψυχαγωγία. Θα κάνει την κοινή χρήση περιεχομένου πιο προσβάσιμη και θα χρησιμοποιεί επίσης έξυπνες συμβάσεις. Οι έξυπνες συμβάσεις θα διασφαλίσουν ότι τα έσοδα κατανέμονται στα μέρη σύμφωνα με τη συμφωνία. Αυτή η απλή κεντρική αλλαγή θα διευκολύνει τους δημιουργούς περιεχομένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δουλειά τους. Θα αφαιρέσει επίσης τους μεσάζοντες.

Λίγοι αξιόλογοι παίκτες περιλαμβάνουν Εργο. Πρόκειται για ένα έργο ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί τεχνολογία IPFS peer-to-peer στην κορυφή του δικτύου Ethereum. Βασικά θα δώσει τα έσοδα απευθείας στους δημιουργούς περιεχομένου και τους καλλιτέχνες αφαιρώντας τους μεσάζοντες. Φωνή είναι επίσης μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα μουσικής που εκμεταλλεύεται το δίκτυο Ethereum. Ένα άλλο αξιοσημείωτο ξεκίνημα είναι UjoMusic, το οποίο θα διευκολύνει τους δημιουργούς να έχουν τα κατάλληλα δικαιώματα στην εργασία τους, αυτοματοποιώντας τα δικαιώματα εκμετάλλευσης χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια.

συμπέρασμα

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός blockchain έχει ξεκινήσει μόνο. Βλέπουμε αλλαγές σε σχεδόν κάθε τομέα που μπορούμε να σκεφτούμε – μπορεί να είναι η εκπαίδευση, η υγεία, η ακίνητη περιουσία και πολλά άλλα! Μέχρι τώρα, έχουμε καλύψει συνολικά εννέα κατηγορίες. Τα υποδιαιρέσαμε επίσης για να δώσουμε μια καλύτερη εικόνα του μετασχηματισμού blockchain.

Λοιπόν, τι ισχύει το μέλλον; Είναι σίγουρα φωτεινό. Με τις επιχειρήσεις και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να εργάζονται παράλληλα για να εισαγάγουν νέα λύση και βελτιωμένες ήδη υπάρχουσες, είναι τώρα η καλύτερη στιγμή για να παρακολουθήσετε ολόκληρη την επανάσταση μπροστά στα μάτια σας. Πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί χρόνος μεταξύ 5-8 ετών για να γίνει το blockchain πανταχού παρόν. Λοιπόν, τι νομίζεις? Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map