Πώς καταγράφει το Blockchain όλες τις συναλλαγές

Θέλετε να μάθετε πώς το καθολικό καταγράφει όλες τις συναλλαγές σε ένα blockchain; Ή πώς το blockchain καταγράφει όλες τις συναλλαγές; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. 

Είναι η Blockcahin η τεχνολογία του μέλλοντος; Έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το βιομηχανικό τοπίο προσφέροντας ένα αποκεντρωμένο σύστημα βασισμένο σε καθολικά. 

Η μετασχηματιστική πτυχή του τι κάνει το blockchain να μιλά για την πόλη. Αλλά πώς όλα αυτά αμφισβητούνται ποτέ?

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πώς λειτουργεί το blockchain και θα επικεντρωθούμε συγκεκριμένα στον τρόπο λειτουργίας των συναλλαγών, καταγράφουν / αποθηκεύουν σε ένα δίκτυο blockchain.

Blockchain: Μια απαράμιλλη ανάπτυξη

Οι λύσεις Blockchain αναμένεται να φτάσουν τα 15,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από μόλις 1,5 δισεκατομμύρια το 2018, σύμφωνα με τη Statista. Υπήρξαν επίσης καλύτερα ποσοστά έγκρισης όταν πρόκειται για επιχειρηματίες που λαμβάνουν αποφάσεις που υιοθετούν blockchain. Στην πραγματικότητα, με την πάροδο του χρόνου, υπήρξαν περισσότερες βιομηχανίες που τώρα επικεντρώνονται στο blockchain το 2019. Εν ολίγοις, οι επενδύσεις αυξάνονται.

Με περισσότερα χρήματα στο οικοσύστημα blockchain, είναι επίσης εύκολο να δούμε βελτιώσεις όσον αφορά την τεχνολογία blockchain.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το blockchain έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το μέλλον και, στην πραγματικότητα, να γίνει το μέλλον των συναλλαγών.

Blockchain: Το μέλλον των συναλλαγών

Για να μάθουμε πώς λειτουργούν οι συναλλαγές εγγραφής blockchain, πρέπει πρώτα να μάθουμε πώς λειτουργεί!

Βιαστικά, ρίξτε μια ματιά στον Οδηγό Blockchain για αρχάριους.

Το Blockchain είναι μια αλυσίδα μπλοκ που χρησιμοποιεί αλγόριθμους συναίνεσης για να επιτρέπει στους συνομηλίκους να κάνουν μεταβάσεις χωρίς την ανάγκη κεντρικής αρχής.

Μπλοκ


Ο αποκλεισμός είναι ο όρος στον οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε. Εδώ αποθηκεύονται και διαχειρίζονται ψηφιακές πληροφορίες.

Κάθε μπλοκ αποτελείται από τρία μέρη:

 • Πληροφορίες συναλλαγής: Τα μπλοκ αποθηκεύουν πάντα πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές. Για παράδειγμα, εάν ένας ομότιμος συναλλαγή με έναν άλλο, τότε θα αποθηκεύσει την ώρα, την ημερομηνία και το ποσό της συναλλαγής. Μπορεί να είναι οποιεσδήποτε πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου, μετάδοσης μηνυμάτων και ούτω καθεξής!
 • Χρήστες που συμμετέχουν στη συναλλαγή: Τα μπλοκ αποθηκεύουν επίσης πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες που έχουν συμμετάσχει στη συναλλαγή. Για παράδειγμα, εάν δύο ομότιμοι πραγματοποιούν μια συναλλαγή, τότε οι πληροφορίες του ομότιμου θα αποθηκευτούν. Η επιλογή πληροφοριών σχετικά με τους συνομηλίκους εξαρτάται από τον τρόπο εφαρμογής του απορρήτου στο δίκτυο blockchain. Τις περισσότερες φορές, το απόρρητο του δικτύου διαχειρίζεται χρησιμοποιώντας ψηφιακές υπογραφές, οι οποίες λειτουργούν ως ονόματα χρήστη χωρίς να αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους ταυτότητες.
 • Αποθηκεύστε μοναδικά πληροφορίες συναλλαγών: Το μπλοκ αποθηκεύει επίσης πληροφορίες για να βεβαιωθείτε ότι κάθε συναλλαγή / πληροφορία είναι μοναδική μεταξύ τους. Οι συναλλαγές διακρίνονται από τη φύση τους. 

Το “hash” επιτρέπει στο δίκτυο να αναγνωρίζει τη συναλλαγή. Οι κρυπτογραφικοί αλγόριθμοι χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της τιμής κατακερματισμού.

Πώς λειτουργεί το Blockchain

Τώρα που έχουμε μια σαφή κατανόηση του τι πληροφορίες αποθηκεύει το blockchain, είμαστε πλέον έτοιμοι να καταλάβουμε για να μάθουμε πώς λειτουργεί το blockchain.

Βήμα 1: Μια συναλλαγή πραγματοποιείται όταν ένας ομότιμος στέλνει πληροφορίες ή χρήματα σε έναν άλλο ομότιμο. Μόλις το κάνει, το μπλοκ ειδοποιείται για τη συναλλαγή. Είναι παρόμοιο με τον τρόπο που πραγματοποιείτε διαδικτυακές συναλλαγές. 

Όταν αγοράζετε κάτι στο διαδίκτυο, η πλατφόρμα και η τράπεζα ειδοποιούνται για αυτό. Και οι δύο αποθηκεύουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη συναλλαγή. Επίσης, το δίκτυο blockchain μπορεί να δει δεκάδες και χιλιάδες συναλλαγές να πραγματοποιούνται παράλληλα ανά πάσα στιγμή.

Βήμα 2: Στην περίπτωση του blockchain, οι συναλλαγές πρέπει να επαληθευτούν. Αυτό είναι παρόμοιο με τις επαληθεύσεις που πραγματοποιούνται από την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και την τράπεζα κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς. Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά εδώ. 

Η διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει κεντρική οντότητα που τη φροντίζει. Για τη φροντίδα των συναλλαγών, χρησιμοποιείται μέθοδος συναίνεσης.

Οι πληροφορίες συναλλαγής επαληθεύονται με τη μέθοδο. Η συμμετοχή των συνομηλίκων είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της μεθόδου συναίνεσης. Ωστόσο, όλοι οι συνομηλίκοι δεν χρειάζεται να συμμετάσχουν στην εφαρμογή της μεθόδου συναίνεσης.

Βήμα 3: Στο βήμα 3, η συναλλαγή αποθηκεύεται στο μπλοκ. Αυτό το βήμα συμβαίνει μόνο εάν η συναλλαγή επαληθευτεί. Επομένως, εάν η συναλλαγή απέτυχε στην επαλήθευση, τότε δεν θα προστεθείτε στο μπλοκ. Αυτό μπορεί να είναι παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο διέρχεται η συναλλαγή σας όταν επαληθεύσετε τη συναλλαγή χρησιμοποιώντας έναν εφάπαξ κωδικό πρόσβασης. Στην περίπτωση του blockchain, η επαλήθευση γίνεται χρησιμοποιώντας συναίνεση αλγόριθμους. Μόλις ολοκληρωθεί η επαλήθευση, η συναλλαγή αποθηκεύεται στο μπλοκ.

Βήμα 4: Στο τελευταίο βήμα, το μπλοκ έχει τώρα μια μοναδική τιμή κατακερματισμού. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται η τιμή κατακερματισμού του τελευταίου μπλοκ για τη δημιουργία της μοναδικής τιμής κατακερματισμού. Αυτό βοηθά στη δημιουργία της αλυσίδας των μπλοκ.

Η τιμή κατακερματισμού επαληθεύεται και ελέγχεται έναντι των άλλων μπλοκ της αλυσίδας για να διασφαλιστεί εάν ένα μπλοκ είναι μέρος της αλυσίδας. 

Επίσης, η τιμή κατακερματισμού καθορίζεται από τις συναλλαγές που αποθηκεύονται στο μπλοκ. Αυτό το καθιστά τον μοναδικό κώδικα που δεν μπορεί να μαντέψει ή να αναπαραχθεί μέσω οποιασδήποτε άλλης υπολογιστικής διαδικασίας ή αλγορίθμου.

Τι καταγράφει όλες τις συναλλαγές σε ένα blockchain?

Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, θα παρουσιάσουμε έναν νέο όρο γνωστό ως «καθολικό.”

Το Ledger είναι ένα αρχείο υπολογιστή ή ένα κύριο βιβλίο που καταγράφει όλη την καταγραφή των συναλλαγών που πραγματοποιούνται σε μια εταιρεία, οργανισμό ή δίκτυο.

Η έννοια του καθολικού δεν είναι νέα. Ήταν εκεί από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι συναλλαγές. Τα πρώτα καθολικά βρέθηκαν στην πόλη της Μεσοποταμίας 7000 χρόνια πριν, η οποία είναι τώρα γνωστή ως Ιράκ. Συναρπαστικό δικαίωμα?

Οι άνθρωποι κράτησαν αυτά τα εύχρηστα βιβλία κοντά τους, ώστε να μπορούν να γνωρίζουν πώς συνέβησαν οι συναλλαγές.

Η ιστορία των καθολικών είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα ιδέα. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν σύγχρονα καθολικά και οι υπολογιστές είναι πλέον σε θέση να καταγράφουν και να διαχειρίζονται περίπλοκα καθολικά. 

Το Blockchain άλλαξε επίσης τον τρόπο λειτουργίας των καθολικών. Με αυτό, έχουμε πλέον ένα κατανεμημένο και αποκεντρωμένο καθολικό. Επίσης, καθώς δεν υπάρχει κεντρική αρχή, η επικύρωση γίνεται χρησιμοποιώντας συναίνεση αλγορίθμων.

Τι είναι το Blockchain Ledger?

Το μπλοκ blockchain είναι ένα κατανεμημένο καθολικό που αποθηκεύει και διαχειρίζεται τις συναλλαγές. Είναι σαφές ότι διανέμεται και αποκεντρώνεται που το καθιστά τόσο ενδιαφέρον σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα καθολικών. 

Καθώς δεν υπάρχει κεντρική αρχή, το καθολικό διανέμεται στη φύση. Σε ένα δημόσιο blockchain, κάθε υπολογιστής διαθέτει ένα αντίγραφο του καθολικού. Έχουν είτε το πλήρες αντίγραφο του καθολικού είτε τα βασικά μέρη για να τα καταστήσουν επιλέξιμα για συμμετοχή στο δίκτυο.

Το καθολικό αλλάζει συνεχώς με νέες συναλλαγές. Έτσι, όποτε πραγματοποιείται μια νέα συναλλαγή, το καθολικό ενημερώνεται.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του λογισμικού blockchain είναι τα παρακάτω:

 • Μη διεφθαρμένο
 • Αποκεντρωμένη τεχνολογία
 • Βελτιωμένη ασφάλεια
 • Ομοφωνία
 • Ταχύτεροι οικισμοί

Μπορείτε να δείτε τον πλήρη οδηγό για τις λειτουργίες blockchain εδώ: 6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε!

Κύκλος ζωής συναλλαγής Blockchain

Παρόλο που έχουμε καλύψει αυτήν την πτυχή σε προηγούμενα τμήματα, είναι προτιμότερο να έχουμε μια σαφή εικόνα του τι προσφέρεται περνώντας τον πλήρη κύκλο ζωής συναλλαγών blockchain.

Γενικά, ένας κύκλος ζωής συναλλαγών έχει τα ακόλουθα έξι βήματα.

 1. Ένας κόμβος στο δίκτυο υποβάλλει ένα αίτημα συναλλαγής. Ο κόμβος χρησιμοποιεί είτε μια αποκεντρωμένη εφαρμογή είτε ένα πορτοφόλι.
 2. Ένα μήνυμα μετάδοσης αποστέλλεται στο δίκτυο
 3. Τώρα, οι υπολογιστές αρχίζουν να επικυρώνουν τη συναλλαγή με βάση τους κανόνες επικύρωσης (συναίνεση αλγόριθμος) που είναι συγκεκριμένοι για το εν λόγω δίκτυο blockchain.
 4. Η συναλλαγή λαμβάνει τώρα μια μοναδική τιμή κατακερματισμού. Το μπλοκ προσθέτει τη συναλλαγή μόλις επικυρωθεί.
 5. Το επικυρωμένο μπλοκ προστίθεται τώρα στο blockchain.
 6. Η συναλλαγή blockchain έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Πώς λειτουργεί το καθολικό σε ιδιωτικό / εξουσιοδοτημένο δίκτυο?

Υπάρχουν πολλοί τύποι δικτύων blockchain. Ένας από τους τύπους που συζητούμε εδώ είναι το επιτρεπόμενο δίκτυο. Είναι ένα ιδιωτικό δίκτυο όπου μπορούν να λάβουν μέρος οι μόνοι επιλεγμένοι συμμετέχοντες. 

Έτσι, εάν μια εταιρεία αποφασίσει να δημιουργήσει ένα εξουσιοδοτημένο δίκτυο, μπορεί να προσκαλέσει τα επιλεγμένα άτομα σε αυτό. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία Γνωρίστε τον πελάτη σας (KYC). 

Όμως, το πιο σημαντικό ερώτημα είναι ότι το καθολικό λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο σε ένα εξουσιοδοτημένο δίκτυο?

Λοιπόν, η ερώτηση είναι εν μέρει, ναι.

Η μόνη διαφορά είναι η επιλογή των ατόμων που μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο. Μια άλλη αλλαγή που είναι κοινή σε ένα εξουσιοδοτημένο δίκτυο είναι το σύνολο προεπιλεγμένων υπολογιστών για τη διαδικασία επικύρωσης συναλλαγής.

Χρησιμοποιώντας δίκτυο με άδεια, οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που έχει να προσφέρει.

Το εξουσιοδοτημένο δίκτυο επιτρέπει στην εταιρεία να τροποποιεί τις ρυθμίσεις δικτύου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του.

Πώς λειτουργεί το σύστημα καθολικών σε διαφορετικά δίκτυα blockchain?

Το οικοσύστημα του blockchain εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό. Το πρώτο bitcoin δίκτυο blockchain ήταν περιορισμένο όσον αφορά την αποδοτικότητα, την επεκτασιμότητα και τα χαρακτηριστικά.

Αυτό έδωσε τη σωστή ευκαιρία για άλλους και δημιούργησε πολλά ενδιαφέροντα έργα blockchain.

Ας τα συζητήσουμε παρακάτω και να μάθουμε πώς καταγράφουν συναλλαγές στο δίκτυο blockchain τους.

Κόρντα

Το Corda είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα της διαφορετικής προσέγγισης στο δίκτυο blockchain. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά δίκτυα blockchain, η Corda δεν θέλει να μεταδώσει τα στοιχεία της συναλλαγής σε όλους εκεί έξω. 

Θέλει να είναι αποτελεσματική στην προσέγγισή της και γι ‘αυτό μόνο τα άτομα που συμμετέχουν στη συναλλαγή γνωρίζουν τα δεδομένα. Αυτή η προσέγγιση είναι μοναδική και λύνει το πρόβλημα των διπλών δεδομένων και των ζητημάτων κλιμάκωσης.

Στην Corda, κάθε συναλλαγή είναι ατομική και ως εκ τούτου δεν υπάρχει έννοια του μπλοκ ή του καθολικού. Δεν υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης του καθολικού με κάθε αλλαγή κάθε συναλλαγής που πραγματοποιείται στο δίκτυο. Οι συνομηλίκοι μπορούν επίσης να συνδέσουν άλλες βασικές υπηρεσίες που μπορούν να επαληθεύσουν τις συναλλαγές και να βεβαιωθούν ότι είναι απαλλαγμένες από οποιαδήποτε απάτη.

Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιούν το Corda ως τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού Είναι γρήγορο και ασφαλές. Το Corda είναι επίσης ιδανικό για τη δημιουργία πραγματικών εφαρμογών.

Αιθέριο

Το Ethereum είναι μια τεχνολογία blockchain δεύτερης γενιάς που εισήγαγε τις ενδιαφέρουσες έννοιες των έξυπνων συμβάσεων και των dApps. Η αυτοματοποίηση διαφορετικών εργασιών επιτρέπει στις εταιρείες να βελτιώσουν περαιτέρω τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες. Αλλά, αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας του καθολικού εδώ; Ή στην πραγματικότητα, οι συναλλαγές λειτουργούν διαφορετικά?

Στην περίπτωση του Ethereum, υπάρχουν καταστάσεις συναλλαγών.

 • Άγνωστη κατάσταση → Στην άγνωστη κατάσταση, η συναλλαγή δεν εμφανίζεται ούτε επεξεργάζεται.
 • Σε εκκρεμότητα → Οι ανθρακωρύχοι δεν επιλέγουν τη συναλλαγή καθώς εκκρεμεί η κατάστασή της. Το Mempool αποθηκεύει τις συναλλαγές μέχρι τότε. Επίσης, οι ανθρακωρύχοι επιλέγουν τη συναλλαγή με την υψηλότερη τιμή αερίου.
 • Στο μπλοκ → Η κατάσταση συναλλαγής έχει πλέον οριστεί σε “στο μπλοκ”
 • Αντικαταστάθηκε → Εδώ, η συναλλαγή αντικαθίσταται

Για να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο αποθήκευσης και εκτέλεσης των αρχείων blockchain στο Ethereum, δείτε αυτό αναλυτική ανάρτηση.

Απαρτία

Η απαρτία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το πώς πραγματοποιούνται οι συναλλαγές και αποθηκεύονται στο καθολικό. Υπάρχουν πολλές πτυχές που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου. Γι ‘αυτό σας προτείνουμε να διαβάσετε τον κύκλο ζωής μιας ιδιωτικής συναλλαγής στο Blockchain της απαρτίας εδώ: Κύκλος ζωής μιας ιδιωτικής συναλλαγής.

Λεζάντα: Κύκλος ζωής συναλλαγής απαρτίας, Πηγή: απαρτία

Συναλλαγές εγγραφής Blockchain: The End

Είναι εύκολο να πούμε ότι η τεχνολογία blockchain εξελίσσεται κάθε μέρα. Υπάρχουν άλλα έργα που δεν ανέφερα στην ανάρτηση. Το Hyperledger, για παράδειγμα, παίρνει τον δικό του τρόπο για να λύσει το πρόβλημα της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού για τις επιχειρήσεις.

Ελπίζω να μάθετε πώς καταγράφει όλες οι συναλλαγές σε ένα blockchain. Αν θέλετε να συνεισφέρετε κάτι στο θέμα, κάντε σχόλιο χρησιμοποιώντας την παρακάτω ενότητα σχολίων. Ακούμε!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map