Μάθετε πώς να δημιουργείτε ένα Blockchain

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να δημιουργήσετε ένα blockchain; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Οι μπλοκ είναι οι «μελλοντικός“. Έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πάντα γύρω μας και να επηρεάσει τις βιομηχανίες με έναν άνευ προηγουμένου τρόπο, όπως το πώς η ηλεκτρική ενέργεια και το Διαδίκτυο άλλαξαν την καθημερινή μας ζωή.

Επί του παρόντος, το blockchain βρίσκεται σε αρχικά στάδια όπου η ταχεία ανάπτυξη λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο για να φέρει το ποσοστό υιοθέτησής του υψηλότερο από ποτέ. Μερικοί από τους βασικούς παίκτες του αγώνα περιλαμβάνουν Hyperledger, Corda και Ethereum. Καθένας από αυτούς προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με μια προσπάθεια βελτίωσης του ποσοστού υιοθέτησης και εφαρμογής blockchain.

Αλλά, γιατί σας λέμε όλα αυτά τα πράγματα; Αυτό συμβαίνει επειδή θέλουμε να αποδείξουμε το γεγονός ότι υπάρχει ζήτηση για εργαλεία blockchain και λύσεις που λειτουργούν πραγματικά. Αυτό θα σας δώσει επίσης το κίνητρο να δημιουργήσετε μια εφαρμογή blockchain ή στην πραγματικότητα, να μάθετε πώς να δημιουργείτε το blockchain σας.


Πώς να δημιουργήσετε μια εφαρμογή / λύση Blockchain από μια επιχειρηματική προοπτική

πώς να δημιουργήσετε ένα blockchain

Εάν είστε επαγγελματίας που ψάχνει να μάθει πώς να δημιουργεί μια λύση blockchain, τότε σας καλύπτουμε.

Ας αρχίσουμε.

Βήμα 1: Εύρεση της σωστής θήκης χρήσης

Παρόλο που το blockchain είναι πολλά υποσχόμενο και κάνει αυτό που σκοπεύει να κάνει, υπάρχει πολλή διαφημιστική εκστρατεία. Γι ‘αυτό ως επιχείρηση, πρέπει να κατανοήσετε τη διαφημιστική εκστρατεία και να καταλάβετε με σαφήνεια εάν το blockchain στην περίπτωσή σας λύνει το πρόβλημα. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να διαφοροποιήσετε τα γεγονότα από τη διαφημιστική εκστρατεία και στη συνέχεια να λάβετε αποφάσεις βάσει αυτής.

Έχουμε γράψει έναν πλήρη οδηγό σχετικά με το πότε να επιλέξουμε το blockchain όπου συζητήσαμε έναν βήμα προς βήμα οδηγό για το πώς να το κάνουμε. Ρίξτε μια ματιά για να μάθετε πότε και πού να χρησιμοποιήσετε το blockchain και να προσδιορίσετε εάν το blockchain θα προσθέσει κάτι στην επιχείρησή σας ή όχι.

Γενικά, το blockchain ταιριάζει καλύτερα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Έξυπνη διαχείριση στοιχείων: Εάν η επιχείρησή σας περιβάλλεται από ανταλλαγή, συνταξιοδότηση, έκδοση ή πληρωμή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain αποτελεσματικά, καθώς απαιτεί από εσάς να κάνετε διαχείριση περιουσιακών στοιχείων
 • Έξυπνες συμβάσεις: Τα έξυπνα συμβόλαια είναι ένας τρόπος αυτοματοποίησης διαδικασιών και διασφαλίζουν επίσης νομικές δεσμεύσεις σε ψηφιακό κώδικα. Εάν η επιχείρησή σας μπορεί να το χρησιμοποιήσει, τότε μπορεί να είναι μια καλή επιλογή με το blockchain. Όμως, πριν λάβετε την απόφαση, είναι καλύτερα να κάνετε ενδοσκόπηση και να λάβετε τη σωστή απόφαση.
 • Επαλήθευση και έλεγχος ταυτότητας δεδομένων:Το Blockchain λειτουργεί επίσης απρόσκοπτα με ψηφιακές υπογραφές, αμετάβλητο χώρο αποθήκευσης και κρυπτογράφηση. Έτσι, εάν θέλετε να εργαστείτε με δεδομένα που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας συναλλαγές, τότε το blockchain είναι μια καλή επιλογή.

Βήμα 2: Επιλογή του μηχανισμού συναίνεσης

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το μηχανισμό συναίνεσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Υπάρχουν πολλοί δημοφιλείς μηχανισμοί συναίνεσης εκεί έξω.

Το πιο δημοφιλές είναι το Proof-of-Work (PoW). Ωστόσο, δεν είναι ιδανικό για επιχειρήσεις εκεί έξω, καθώς απαιτείται ισχυρό υλικό και πολλή ενέργεια για να λειτουργήσει με επιτυχία.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές άλλες εκπληκτικές μέθοδοι συναίνεσης εκεί έξω που εφαρμόζονται σε άλλα κατανεμημένα συστήματα καθολικών (DLT) όπως το Corda, το Hyperledger, το Sister και άλλα.

Αυτά τα DLT προσφέρουν μηχανισμούς συναίνεσης όπως βυζαντινά ανεκτά σφάλματα, απόδειξη του στοιχήματος, ομοσπονδιακή βυζαντινή συμφωνία, απόδειξη του παρελθόντος χρόνου, πλεονάζουσα βυζαντινή ανοχή σφαλμάτων, Robin Round, απλοποιημένη βυζαντινή ανοχή σφαλμάτων, ομοσπονδιακή συναίνεση και ούτω καθεξής!

Η δουλειά σας είναι να εξετάσετε κάθε έναν από τους διαθέσιμους μηχανισμούς συναίνεσης και να καταλάβετε ποιος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βήμα 3: Επιλογή της πλατφόρμας

Τώρα, πρέπει να επιλέξετε την πλατφόρμα στην οποία θέλετε να δημιουργήσετε το blockchain σας. Προς το παρόν, υπάρχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή σας και όλες πρέπει να προσφέρουν κάτι μοναδικό. Ως επιχείρηση, πρέπει να βρείτε την πλατφόρμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τον προϋπολογισμό.

Μερικές από τις αξιοσημείωτες πλατφόρμες που προτείνουμε περιλαμβάνουν Corda, Ethereum, Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth Lake, Hyperledger Iroha ,orum, Stellar, OpenChain, BigChainDB και άλλα.

Όλες αυτές οι πλατφόρμες καλύπτονται εκτενώς σε 101Blockchains και μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε μία από αυτές για να μάθετε για αυτές.

Εάν είστε εταιρική επιχείρηση, τότε ίσως θέλετε να δείτε το Hyperledger Fabric.

 • Υφάσματα Hyperledger 2.0
 • Περίπτωση χρήσης υφασμάτων Hyperledger και μελέτες περιπτώσεων

Βήμα 4: Σχεδιασμός κόμβων

Με τον αλγόριθμο συναίνεσης και την πλατφόρμα επιλεγμένη, είναι πλέον καιρός να σχεδιάσετε τους κόμβους. Γενικά, μπορείτε να προσεγγίσετε τη δημιουργία δικτύου blockchain με πολλούς τρόπους.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξουσιοδοτημένο δίκτυο που είναι κλειστό δίκτυο και απαιτείτε αυστηρούς κανόνες KYC για την ένταξη κόμβων. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα δίκτυο χωρίς άδεια που είναι ουσιαστικά δημόσια δίκτυα. Εδώ, οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στο δίκτυο και να επωφεληθεί από αυτό που έχει να προσφέρει.

Τις περισσότερες φορές, οι επιχειρήσεις απαιτούν άδεια δικτύου, καθώς δεν θέλουν να μοιράζονται ζωτικές πληροφορίες με όλους εκεί έξω. Επίσης, ένα εξουσιοδοτημένο δίκτυο μπορεί να σχεδιαστεί για να μοιράζεται πληροφορίες και στο κοινό.

Μόλις το αποφασίσετε, πρέπει τώρα να αποφασίσετε πού θα εκτελέσετε αυτούς τους κόμβους. Θέλετε να εκτελέσετε τους κόμβους στο cloud ή στις εγκαταστάσεις ή σε συνδυασμό και των δύο; Επίσης, πρέπει να βρείτε τις απαιτήσεις υλικού όπου αποφασίζετε τη μνήμη, τους επεξεργαστές και το μέγεθος του δίσκου για κάθε κόμβο.

Τέλος, πρέπει επίσης να σχεδιάσετε το λειτουργικό σύστημα των κόμβων. Μπορείτε να πάτε με τα δωρεάν λειτουργικά συστήματα Linux όπως το CentOS, το Fedora, το Debian ή το Ubuntu. Εάν δεν είστε άνετοι με λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Linux, τότε μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα Windows ως λειτουργικό σύστημα για τον κόμβο σας.

Βήμα 5: Σχεδιασμός της παρουσίας Blockchain

Απαιτείται τώρα μια δημιουργία blockchain. Η δημιουργία και η διαχείριση γίνονται με βάση την πλατφόρμα της επιλογής σας. Εδώ, μπορείτε να διαμορφώσετε διαφορετικές πτυχές της παρουσίας, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης στοιχείων, της επανέκδοσης στοιχείων, των αδειών, της διαχείρισης κλειδιών, της ατομικής ανταλλαγής, των εγγενών στοιχείων, των βασικών μορφών, των υπογραφών αποκλεισμού και άλλων!

Αυτό το βήμα είναι πολύ κρίσιμο. Γι ‘αυτό πρέπει να αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο για να σχεδιάσετε την παρουσία blockchain.

Βήμα 6: Διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API)

Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει την παρουσία του blockchain, είναι πλέον καιρός να διαχειριστείτε τη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API). Υπάρχουν ήδη προκατασκευασμένα API ανάλογα με την πλατφόρμα της επιλογής σας. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες πλατφόρμες ενδέχεται να μην προσφέρουν καθόλου API.

Λοιπόν, γιατί χρειάζεστε API; Λοιπόν, τα χρειάζεστε για να κάνουν τα εξής.

 • Εκτελέστε συναφείς με τον έλεγχο λειτουργίες
 • Δημιουργήστε ζεύγη κλειδιών και διευθύνσεις
 • Ανάκτηση και αποθήκευση δεδομένων
 • Έλεγχος ταυτότητας δεδομένων χρησιμοποιώντας κατακερματισμούς και ψηφιακή υπογραφή
 • Έξυπνες συμβάσεις
 • Διαχείριση της διαχείρισης κύκλου ζωής έξυπνων περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνει πληρωμή, έκδοση, μεσεγγύηση, ανταλλαγή και συνταξιοδότηση

Βήμα 7: Σχεδιασμός του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη και του διαχειριστή

Με τη ρύθμιση παρασκηνίου, είναι πλέον καιρός να σχεδιάσετε τη διεπαφή για τον διαχειριστή και τους χρήστες. Για τη διεπαφή διαχειριστή, πρέπει να παρέχετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στον διαχειριστή, ενώ ταυτόχρονα βεβαιώνεστε ότι δεν κατακλύζετε τη διεπαφή με περιττές πληροφορίες.

Για τον χρήστη, μπορείτε να αποφασίσετε να παρουσιάσετε μόνο τα σημαντικά πράγματα. Εάν βρίσκεστε σε δίκτυο με άδεια, μπορείτε να αποφασίσετε να τους δείξετε πληροφορίες KYC, την κατάστασή τους με το δίκτυο, τους ρόλους τους και άλλες ζωτικές πληροφορίες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις γλώσσες προγραμματισμού διεπαφής εκεί έξω. Σας προτείνουμε να επιλέξετε HTML5, CSS, C #, PHP, JavaScript, Java και ούτω καθεξής!

Βήμα 8: Οριστικοποίηση του Blockchain

Το τελευταίο βήμα είναι η ολοκλήρωση του έργου. Εδώ, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δίκτυο blockchain σας λειτουργεί όπως προορίζεται παρακολουθώντας το χωρίς διακοπή. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να εργάζεστε στο δίκτυό σας blockchain. Ίσως θέλετε επίσης να προσθέσετε μελλοντική τεχνολογία στο blockchain σας, όπως analytics, cloud, τεχνητή νοημοσύνη και ούτω καθεξής!

Δημιουργήστε το δικό σας Blockchain για οικονομικό προϊόν

Σε αυτήν την ενότητα, θα καλύψουμε σημαντικά σημεία σχετικά με τη δημιουργία blockchain για χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τα χρηματοοικονομικά προϊόντα είναι διαφορετικά σε σύγκριση με άλλα είδη προϊόντων και ως εκ τούτου απαιτούν διαφορετικές μορφές σχεδιασμού και εκτέλεσης.

Στην πραγματικότητα, ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι η πιο έτοιμη βιομηχανία εκεί έξω που είναι έτοιμη για blockchain. Ακόμη και η πρώτη περίπτωση χρήσης για το blockchain είναι ένα bitcoin κρυπτονομίσματος που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο δύο μέρη συνδέονται και μεταφέρουν χρήματα μεταξύ τους.

Η FinTech είναι ένας από τους τομείς που υποφέρουν πάντα από κάποιο είδος απάτης ή φάουλ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν λάθος πράγματα για να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Και, εκεί έρχεται το blockchain καθώς παρέχει τα απαραίτητα μέσα για να προστατεύσει το συμφέρον όλων των μερών εκεί έξω.

Με τη χρήση blockchain, τα μέρη μπορούν να εργαστούν χωρίς μεσάζοντες και ως εκ τούτου μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και κόστος που σχετίζεται με την πραγματοποίηση της συναλλαγής. Το Blockchain είναι επίσης χρήσιμο όσον αφορά τη διαχείριση άλλων πτυχών της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των εμπορευμάτων, της εφοδιαστικής & απόθεμα, παρακολούθηση συναλλαγών και ούτω καθεξής.

Όμως, δεν πρέπει κάθε προϊόν fintech να υιοθετεί blockchain τόσο νωρίς. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσπαθήσετε να επενδύσετε στο blockchain:

 • Προσελκύστε επενδύσεις: Η υιοθέτηση Blockchain θεωρείται τώρα ως μελλοντική και επομένως μπορεί να λειτουργήσει εκπληκτικά αν ψάχνετε για επενδύσεις.
 • Αυξημένη ανταγωνιστικότητα: Εάν υιοθετήσετε το blockchain νωρίς, σίγουρα θα παρουσιάσετε ανταγωνισμό στην αγορά.
 • Πειραματισμός: Αν ψάχνετε για πειραματισμό, η ανάπτυξη προϊόντων με βάση το blockchain μπορεί να είναι μια εξαιρετική κίνηση. Μπορείτε επίσης να είστε ένα από τα πρώτα προϊόντα fintech που έκανε μια σημαντική ανακάλυψη.

Όταν το Blockchain δεν είναι καλή επιλογή για χρηματοοικονομικά προϊόντα?

Υπάρχουν φυσικά πολλές περιπτώσεις όπου το blockchain δεν είναι καλή επιλογή. Για παράδειγμα, εάν είστε περιορισμένοι στους πόρους σας, τότε δεν είναι σοφό να αναζητήσετε blockchain. Οι μηχανικοί Blockchain δεν είναι φτηνοί και χρειάζεται επίσης πολλή προσπάθεια για τη συντήρηση του blockchain.

Επίσης, μια εφαρμογή blockchain σημαίνει πολλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των λειτουργιών και αυτό θα μπορούσε να είναι πάρα πολύ για υπαλλήλους ή τελικούς χρήστες που αλληλεπιδρούν με το σύστημα.

Τέλος, δεν είναι σκόπιμο που το προϊόν Fintech αναζητά βραχυπρόθεσμους στόχους. Το Blockchain, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής και του κόστους, το καθιστά πάντα μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για οποιαδήποτε επιχείρηση εκεί έξω.

Πλαίσια Blockchain που ισχύουν στο Fintech

Η Fintech μπορεί να επωφεληθεί από τα ακόλουθα πλαίσια

 • Αιθέριο → Είναι ένα δημοφιλές πλαίσιο ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών.
 • CryptoNote → Ένα άλλο δημοφιλές έργο ανοιχτού κώδικα όπου μπορείτε να δημιουργήσετε κρυπτονομίσματα.
 • ZeroNet → Μια ενδιαφέρουσα πλατφόρμα όπου μπορείτε να δημιουργήσετε αποκεντρωμένους ιστότοπους.

Θέλω να δημιουργήσω ένα blockchain! Δείξε μου πώς να δημιουργήσω ένα blockchain

Λοιπόν, εάν είστε κάποιος που θέλει να μπει στο καλό να δημιουργήσετε το δικό σας blockchain, τότε αυτή η ενότητα είναι για εσάς.

Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε ήδη γράψει ένα πλήρες σεμινάριο για το πώς να φτιάξουμε ένα blockchain στο Python.

Ρίξτε μια ματιά στο infographic που δημιουργήσαμε για να σας δώσουμε μια γεύση του τι μπορείτε να περιμένετε από το σεμινάριο.

Πώς να φτιάξετε ένα Blockchain στο Python

Λοιπόν, τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε; Λοιπόν, εάν έχετε κάποια εμπειρία προγραμματισμού, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε το σεμινάριο. Εάν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού, τότε μπορείτε να βρείτε τόνους σεμιναρίων στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να μάθετε πώς να κωδικοποιείτε.

Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με Τεκμηρίωση Python. Επιπλέον, πρέπει επίσης να μάθετε το Flask – ένα μικρο-πλαίσιο Python.

Για να δείτε ολόκληρη τη διαδικασία ανάπτυξης, πρέπει να δημιουργήσετε ένα μπλοκ με πέντε βασικές μεταβλητές.

 • Δείκτης
 • Χρονική σήμανση σε ώρα Unix
 • Λίστα συναλλαγών
 • Απόδειξη
 • Προηγούμενο Block Hash

Επίσης, η σημαντική λειτουργία που πρέπει να δημιουργήσετε στο blockchain σας περιλαμβάνει

 • new_block (self) → Εδώ, πρέπει να δημιουργήσετε νέα μπλοκ και στη συνέχεια να το προσθέσετε στην αλυσίδα
 • __init __ (self) → Εδώ, αρχικοποιείτε το blockchain
 • new_transactions (self) → Δημιουργία και προσθήκη νέων συναλλαγών
 • hash (block) → Εδώ, ένα block είναι κατακερματισμένο
 • register_node () → Εδώ, καταχωρείται ένας νέος κόμβος
 • valid_chain () → Η επικύρωση της αλυσίδας συμβαίνει εδώ
 • valid_proof () → η απόδειξη επικύρωσης πραγματοποιείται πριν υποβληθεί στην αλυσίδα
 • proof_of_work () → Εδώ, εφαρμόζεται η απόδειξη συναίνεσης εργασίας

Δημοφιλείς πλατφόρμες Blockchain-as-a-service (BaaS)

Υπάρχουν επίσης δημοφιλείς πλατφόρμες Blockchain-as-a-Service (BaaS) εκεί έξω. Αυτές οι πλατφόρμες BaaS είναι τρίτων και σας βοηθούν να διαχειριστείτε και να δημιουργήσετε δίκτυα blockchain. Είναι μια λύση που βασίζεται στο cloud όπου οι εταιρείες παρέχουν τα απαραίτητα εργαλεία και υποδομή για να φιλοξενήσουν δίκτυα blockchain.

Αυτά τα BaaS είναι πολύ χρήσιμα για τις επιχειρήσεις καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούν νέα δίκτυα και εφαρμογές blockchain σε αυτό χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν την υποδομή για αυτές. Επίσης, δεν χρειάζεται να δαπανήσουν για τη συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων καθώς η εταιρεία που προσφέρει την υπηρεσία κάνει όλα αυτά τα πράγματα.

Λοιπόν, ποιες πλατφόρμες BaaS πρέπει να λάβετε υπόψη; Ας τα παραθέσουμε παρακάτω.

 1. Υπηρεσίες Web Amazon
 2. Πλατφόρμα IBM Blockchain
 3. Microsoft Azure
 4. Alibaba Cloud Blockchain ως υπηρεσία
 5. Υπηρεσία Cloud της Oracle Blockchain

Διαβάστε επίσης, Προσφορά λύσης AWS vs AZURE vs Oracle Blockchain: Σύγκριση

Έχουμε ήδη καλύψει λεπτομερώς πώς να επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα BaaS για την επιχείρησή σας. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω γράφημα για να δείτε τι θα περιμένετε.

Blockchain ως υπηρεσία BAAS

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό, μπορείτε να το δείτε εδώ: Blockchain ως υπηρεσία: Λύσεις BaaS Enterprise-Grade.

Γίνοντας προγραμματιστής Blockchain

Γνωρίζουμε ότι αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, είστε είτε επιχείρηση ή επίδοξος μαθητής που θέλει να γίνει προγραμματιστής blockchain.

Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε ήδη καλύψει μια πληθώρα περιεχομένου προγραμματιστών blockchain στον ιστότοπό μας. Δείτε τα παρακάτω.

 • 30+ ερωτήσεις συνέντευξης για προγραμματιστές Blockchain το 2020
 • Ο μισθός για προγραμματιστές Blockchain On The Rise
 • Τρόπος προσγείωσης μιας εργασίας προγραμματιστή Blockchain

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του τρόπου δημιουργίας ενός άρθρου blockchain. Καλύψαμε αρκετό περιεχόμενο και προσπαθήσαμε να εξετάσουμε την ερώτηση τόσο από τον μαθητή όσο και από την επιχειρηματική προοπτική. Λοιπόν, τι πιστεύετε για τη δημιουργία του δικού σας blockchain; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me