Blockchain για εκπαίδευση στελεχών

Εάν είστε στέλεχος, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να μάθετε για το blockchain.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για το blockchain. Είναι ένα εισαγωγικό μάθημα που απευθύνεται σε στελέχη, «blockchain για εκπαίδευση στελεχών».

Στην τρέχουσα ανταγωνιστική αγορά, είναι σημαντικό να μάθετε για το blockchain. Για να σας βοηθήσουμε στην αναζήτηση, ας δούμε την εκπαίδευση blockchain για την ατζέντα στελεχών.

Γιατί πρέπει να μάθετε για το blockchain?

Το Blockchain είναι η συζήτηση της πόλης. Εάν βρίσκεστε σε ανώτερη διοικητική θέση, θα βρείτε το θέμα του blockchain που συζητείται πολύ συχνά.

Ως στέλεχος, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τις βασικές έννοιες του blockchain. Αυτό θα σας κάνει να είστε σίγουροι για τις συνομιλίες σας και επίσης να σας βοηθήσει να λάβετε αποφάσεις βάσει αυτής. Αυτός είναι ο βασικός στόχος της σειράς μαθημάτων του blockchain.

Εάν είστε ήδη μέλη της κορυφαίας διαχείρισης blockchain, η ανανέωση των βασικών σας στοιχείων μπορεί να σας δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να λάβετε δύσκολες αποφάσεις που απαιτούν γνώση και εξειδίκευση.

Ποια θέματα πρέπει να καλύπτονται στο εκπαιδευτικό μάθημα blockchain για στελέχη; Και γιατί?

Ας δούμε τα θέματα που θα συζητήσουν στο blockchain μας για εκπαίδευση στελεχών.

 1. Εισαγωγή Blockchain – Για να κατανοήσετε σωστά το blockchain
 2. Ο αντίκτυπος του Blockchain είναι παρόμοιος με το Διαδίκτυο – Για να μάθετε πώς το blockchain είναι πανομοιότυπο με το Διαδίκτυο όσον αφορά τον αντίκτυπο και τη λειτουργικότητα
 3. Ο αντίκτυπος της Blockchain σε διαφορετικές βιομηχανίες – Γνωριμία με τις τρέχουσες περιπτώσεις χρήσης
 1. Τραπεζικά και οικονομικά
 2. Εφοδιαστική αλυσίδα
 3. Αυτοκίνητα
 4. Κυβερνητικές υπηρεσίες
 • Ψηφιακή εμπιστοσύνη: Το απόλυτο όφελος Κατανοώντας τη σημασία της ψηφιακής εμπιστοσύνης και πώς το blockchain βελτιώνει την ψηφιακή εμπιστοσύνη μεταξύ των χρηστών
 • Πώς λειτουργεί το blockchain; – Μαθαίνοντας πώς λειτουργεί το blockchain
  1. Προσαρμοσμένο καθολικό
  2. Η ικανότητα αποθήκευσης οτιδήποτε
  3. Μάθηση σχετικά με τα κρυπτονομίσματα: Cryptoeconomics 101 – Μάθετε πώς λειτουργούν τα cryptos, ώστε να είστε η οικονομία γύρω από το blockchain
  4. Διαχείριση κινδύνου – Μάθετε πώς να κάνετε διαχείριση κινδύνου blockchain
  5. Επιχειρηματικά πλαίσια που πρέπει να γνωρίζετε – Μάθετε για τα εταιρικά πλαίσια, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στον οργανισμό σας
  6. συμπέρασμα
  7. Γιατί επιλέγονται τα θέματα για το blockchain για το μάθημα στελεχών?

   Το blockchain για εκπαίδευση στελεχών απευθύνεται σε στελέχη που δεν είναι εξοικειωμένα με το blockchain. Τα θέματα επιλέγονται για να πάρουν τα βασικά σωστά, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε πιο εντατικά εκτελεστικά μαθήματα blockchain.

   Το εισαγωγικό μάθημα θα σας εξοικειώσει με την ιδέα του blockchain, τις περιπτώσεις χρήσης του και άλλα σημαντικά πράγματα. Μέχρι το τέλος του μαθήματος, θα μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα πράγματα:

   • Εξηγήστε το blockchain
   • Εξηγήστε τον αντίκτυπο του blockchain στις τρέχουσες βιομηχανίες μας
   • Κατανοήστε τις περιπτώσεις χρήσης που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού, τραπεζικές και χρηματοοικονομικές, κυβερνητικές υπηρεσίες και αυτοκίνητα
   • Κατανοήστε τη σημασία της ψηφιακής εμπιστοσύνης και πώς μπορεί να το παρέχει το blockchain.
   • Γνωρίστε πώς λειτουργεί το blockchain εσωτερικά
   • Μάθετε για την οικονομία γύρω από το blockchain, δηλαδή τα κρυπτονομίσματα και τα διακριτικά
   • Κατανοήστε τη διαχείριση κινδύνου blockchain

   Το προτεινόμενο μάθημά μας για εκπαίδευση Blockchain για στελέχη

   Εισαγωγή: Blockchain


   Το Blockchain άλλαξε τον κόσμο. Η αποκεντρωμένη προσέγγισή της δεν υστερεί σε κανέναν. Με αυτό, οι ομότιμοι μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες μέσω του δικτύου χωρίς την ανάγκη κεντρικής αρχής.

   Τεχνικά, μπορείτε να σκεφτείτε το blockchain ως μια αλυσίδα μπλοκ. Κάθε μπλοκ περιέχει πληροφορίες συναλλαγών που αποθηκεύονται και ασφαλίζονται χρησιμοποιώντας ισχυρές κρυπτογραφικές μεθόδους. Έτσι, εάν ένας ομότιμος αποφασίσει να στείλει πληροφορίες σε έναν άλλο ομότιμο, μπορεί να μεταδώσει τις πληροφορίες σε όλους τους ομότιμους. Αυτό πρέπει να συμπεριληφθεί στο μπλοκ και στη συνέχεια να επαληθευτεί χρησιμοποιώντας μια μέθοδο συναίνεσης.

   Το Blockchain είναι μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT) που σημαίνει ότι κάθε peer αποθηκεύει ένα αντίγραφο του καθολικού ή της βάσης δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο, η ανάγκη για συγκεντρωτισμό καταργείται εντελώς.

   Αυτή η προσέγγιση DLT ανοίγει νέους δρόμους για να εξερευνήσουν οι εταιρείες. Μπορούν τώρα να κάνουν τα συστήματά τους πιο καθιερωμένα από ποτέ – εισάγοντας ένα πιο ασφαλές και ιδιωτικό αποκεντρωμένο σύστημα. Ενσωματώνει επίσης διαφάνεια, αμετάβλητο και επεκτασιμότητα σε ολόκληρη την πλατφόρμα.

   Αυτό είναι ένα καλό ξεκίνημα για το blockchain για εκπαίδευση στελεχών.

   Ο αντίκτυπος του Blockchain είναι παρόμοιος με το Διαδίκτυο

   Για να κατανοήσουμε καλύτερα το blockchain, ας κατανοήσουμε την παράξενη ομοιότητα μεταξύ του blockchain και του Διαδικτύου

   Το Διαδίκτυο ήταν μια επαναστατική τεχνολογία. Άλλαξε τη ζωή μας. Έφερε τόσες πολλές καινοτομίες και εξακολουθεί να επηρεάζει και τη ζωή μας τώρα. Με το blockchain, η ψηφιοποίηση μας θα γίνει πιο mainstream.

   Υπάρχουν πολλά οφέλη του blockchain. Για να ρίξετε μια ματιά, ας δούμε τα παρακάτω οφέλη:

   • Οι πληροφορίες μπορούν πλέον να γίνουν πιο προσιτές από πριν. Με το blockchain, δεν θα υπάρχει ανάγκη για μια κεντρική αρχή να αποθηκεύει, να ανταλλάσσει και να διανέμει αρχεία.
   • Το κόστος διαχείρισης ολόκληρης της λύσης blockchain θα είναι καλύτερο σε σύγκριση με την κεντρική αρχή. Ωστόσο, η επιλογή της μεθόδου συναίνεσης καθορίζει το κόστος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χρήση του blockchain είναι επωφελής όσον αφορά το κόστος.
   • Οι βιομηχανίες που δεν διαταράσσονται από το Διαδίκτυο θα αρχίσουν επίσης να βλέπουν αλλαγή. Αυτό οφείλεται στον τρόπο δημιουργίας, αποθήκευσης και ανάκτησης των δεδομένων.
   • Οι υπηρεσίες που ήταν ευάλωτες στην εποχή του Διαδικτύου θα δουν αλλαγή. Για παράδειγμα, η κοινή χρήση μουσικής μπορεί να γίνει πιο διαφανής από ποτέ με την αφαίρεση κεντρικών πλατφορμών. Οι νέοι μουσικοί θα έχουν καλύτερη ευκαιρία να προσεγγίσουν τους ακροατές από ποτέ.
   • Η ανάγκη για σιλό στον ιατρικό τομέα θα αφαιρεθεί αργά – βελτιώνοντας τον τρόπο αποθήκευσης των ιατρικών δεδομένων του ασθενούς. Θα βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας των ιατρών και επίσης θα αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας χρησιμοποιώντας δημόσια αποθηκευμένα ιατρικά δεδομένα.

   Web 3.0 απλά εξηγείται

   Ο αντίκτυπος του Blockchain σε διαφορετικές βιομηχανίες

   Υπάρχουν πολλές πραγματικές περιπτώσεις χρήσης για blockchain. Το Blockchain για εκπαίδευση στελεχών θα καλύψει επίσης μια μικρή ματιά στις περιπτώσεις χρήσης, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τον πραγματικό αντίκτυπο του blockchain. Ας αναφέρουμε μερικά από αυτά:

   Τραπεζικά και οικονομικά: Από την αρχή, ο μεγαλύτερος τομέας που θα δείτε τον αντίκτυπο θα ήταν η τραπεζική και η χρηματοδότηση. Πολλά πλαίσια που σχετίζονται με επιχειρήσεις είναι ήδη διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένης της απαρτίας. Αυτό το πλαίσιο προσφέρει τα εργαλεία, τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα για τη μετατροπή τραπεζικών και χρηματοδοτικών υπηρεσιών για τη χρήση blockchain.

   Πολλοί μεγάλοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Visa, JPMorgan, American Express κ.λπ., έχουν ήδη ξεκινήσει την κατάκτησή τους για να εφαρμόσουν το blockchain. Πολλά από αυτά είναι αποδεικτικά της έννοιας (POC), ενώ μερικά εκτελούν πιλοτικά προγράμματα.

   Εφοδιαστική αλυσίδα: Η αλυσίδα εφοδιασμού είναι ένας άλλος τομέας όπου το blockchain θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Θα διασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού θα γίνει πιο απλουστευμένη – με λιγότερες ή καθόλου απάτες. Οι εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορούν τώρα να παρακολουθούν κάθε περιουσιακό στοιχείο που μεταδίδεται μέσω αυτού. Σχεδόν κάθε πληροφορία μπορεί να παρακολουθείται, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν απάτες. Εξασφαλίζει επίσης ότι τα κακά προϊόντα ή αντικείμενα που έχασαν την ημερομηνία λήξης μπορούν να απορριφθούν.

   Η εφαρμογή blockchain της εφοδιαστικής αλυσίδας εξοικονομεί επίσης κόστος και χρόνο. Η IBM συνεργάστηκε με τη Walmart για την παραγωγή της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

   Αυτοκίνητα: Η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί επίσης να επωφεληθεί από το blockchain. Προς το παρόν, οι περισσότεροι παίκτες δοκιμάζουν το blockchain και βρίσκονται στο στάδιο PoC. Παίκτες όπως η Volkswagen Financial Services και η Renault είναι οι βασικοί παίκτες. Η Ford και η Tesla αναπτύσσουν επίσης το δικό τους blockchain που θα τους βοηθήσει να δοκιμάσουν την παρακολούθηση τηλεματικής.

   Κάνοντας την παρακολούθηση, μπορούν να βελτιώσουν την αυτόματη φροντίδα, να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες να αναλάβουν αξιώσεις ασφάλισης και άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης κ.λπ..

   Κυβερνητικές υπηρεσίες: Η υπόθεση χρήσης των κυβερνητικών υπηρεσιών είναι ειδική, καθώς απεικονίζει τον αντίκτυπο του blockchain και όχι των κρυπτονομισμάτων Τα κρυπτονομίσματα έχουν δει μια μεγάλη επιτυχία μεταξύ κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο – με πολλές να την απαγορεύουν εντελώς. Το Blockchain, από την άλλη πλευρά, έχει δώσει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να χειρίζεται τα συστήματά τους πιο αποτελεσματικά.

   Η χρήση του blockchain θα σημαίνει επίσης ότι περισσότερη εμπιστοσύνη στα συστήματα. Η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το blockchain για την οικοδόμηση έξυπνων πόλεων, την κατάλληλη εκπαίδευση, την παρακολούθηση εμβολιασμών, τη χορήγηση δανείων και μισθοδοσιών. Υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες και το blockchain μπορεί να βοηθήσει στον μετασχηματισμό του τρόπου λειτουργίας και λειτουργίας της κυβέρνησης.

   Υπάρχουν άλλοι τομείς και περιπτώσεις χρήσης όπου το blockchain λάμπει. Για να σας δώσουμε μια καλύτερη προοπτική, ας παραθέσουμε μερικά από αυτά παρακάτω:

   • Ασφάλεια τροφίμων
   • Λιανεμποριο
   • Φροντίδα υγείας
   • ΑΣΦΑΛΙΣΗ
   • Ακίνητα
   • Διεθνές εμπόριο και εμπορεύματα
   • Αθλητισμός

   Και πολλα ΑΚΟΜΑ!

   Ψηφιακή εμπιστοσύνη: Το απόλυτο όφελος

   Ως στέλεχος, πρέπει να κατανοήσετε τη σημασία της ψηφιακής εμπιστοσύνης. Όλες οι τεχνολογίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα της ψηφιακής εμπιστοσύνης.

   Η συγκέντρωση είναι η βασική ιδέα που χρησιμοποιείται από οργανισμούς εκεί έξω. Πάρτε οποιαδήποτε εταιρεία και θα διαπιστώσετε ότι είναι μεγάλο μέρος του τρόπου λειτουργίας των πραγμάτων. Η συγκέντρωση δεν είναι κακή, αλλά είναι μια αποτυχία όσον αφορά την ψηφιακή εμπιστοσύνη.

   Αυτήν τη στιγμή, η ψηφιακή εμπιστοσύνη είναι το πιο ακριβό πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή. Με το blockchain, μπορεί να γίνει πιο προσιτό σε όλους. Χωρίς κεντρική αρχή, είστε βέβαιοι ότι θα αποκτήσετε καλύτερη εμπιστοσύνη από τους συνομηλίκους που συμμετέχουν στο δίκτυο. Οι υπηρεσίες και τα αγαθά μπορούν να ανταλλάσσονται απευθείας. Καμία πληροφορία ή απάτη δεν μπορεί να λάβει χώρα λόγω έλλειψης ενός μέρους ελέγχου.

   Το Blockchains είναι επίσης γνωστό για εξαιρετική ασφάλεια. Επιπλέον, τα αρχεία θα είναι αμετάβλητα, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα μετά τη σύνταξη δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Αυτό λειτουργεί άριστα για συστήματα που βασίζονται στην απόδειξη της συναλλαγής μεταξύ δύο μερών.

   Η τριβή της συναλλαγής θα μειωθεί επίσης, βελτιώνοντας τη συνολική χρηματοδότηση του εμπορίου.

   Πώς λειτουργεί το blockchain?

   Η βασική ιδέα του Blockchain είναι η αποκέντρωση.

   Για την επίτευξη της βασικής ιδέας, χρησιμοποιεί μπλοκ σε μια αλυσίδα.

   Μπορείτε να το σκεφτείτε ως ένα τρένο που κάθε διαμέρισμα ως μπλοκ. Είναι μια μονόδρομη λίστα, και ως εκ τούτου μπορείτε να προσθέσετε μόνο ένα νέο μπλοκ στο τέλος της λίστας.

   Το Blockchain δεν χρησιμοποιεί μια παραδοσιακή βάση δεδομένων αλλά βασίζεται σε αποκεντρωμένες δομές δεδομένων. Οργανώνει τα δεδομένα στην αποκεντρωμένη βάση δεδομένων. Στην περίπτωση της παραδοσιακής βάσης δεδομένων, μπορείτε να δείτε τη χρήση πινάκων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι δομές δεδομένων λειτουργούν ως πηγή αποθήκευσης των πληροφοριών. Για να διασφαλιστεί η εσωτερική λειτουργία του, το κρυπτογράφηση για να επιτευχθεί συναίνεση.

   Η μέθοδος συναίνεσης εδώ είναι η πιο σημαντική ιδέα.

   Η μέθοδος συναίνεσης βοηθά στη λήψη απόφασης ή συναίνεσης στο δίκτυο. Για παράδειγμα, εάν πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή, οι διαφορετικοί ομότιμοι θα συμπεριλάβουν στη συναίνεση και στη συνέχεια θα την επικυρώσουν σύμφωνα με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε. Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς μέθοδοι συναίνεσης.

   Λίγοι από αυτούς περιλαμβάνουν

   • Απόδειξη εργασίας (PoW)
   • Proof-of-Stake (PoS)
   • Εξουσιοδοτημένη απόδειξη πονταρίσματος (DPOS)
   • Απόδειξη χωρητικότητας

   Λόγω αυτής της προσέγγισης, δεν υπάρχει κεντρική αρχή που ελέγχει το σύστημα. Το Paypal, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί μια κεντρική προσέγγιση. Λόγω αυτού, μπορούν να αξιοποιήσουν ένα καλό περιθώριο κατά τη μεταφορά ενός εν λόγω ποσού. Συγκριτικά, το blockchain κοστίζει μόνο ένα κλάσμα.

   Προσαρμοσμένα καθολικά

   Ως στέλεχος, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει σκληρός και γρήγορος κανόνας. Το Blockchain για στελέχη σημαίνει κατανόηση ότι είναι πραγματικά δυνατό να προσαρμόσετε το blockchain σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιας επιχείρησης ή επιχείρησης.

   Το καθολικό αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία που μπορούν να προσαρμοστούν και να διατηρηθούν απλά ταυτόχρονα. Τα σύνθετα αντικείμενα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους – ορίζονται σύμφωνα με τη συμπεριφορά που έχει οριστεί για αυτά.

   Στον πυρήνα, υπάρχουν τρεις κύριες συνελεύσεις. Περιλαμβάνουν

   • Συναλλαγές
   • Μπλοκ
   • Έξυπνες συμβάσεις

   Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται όταν ένας ομότιμος στέλνει πληροφορίες ή πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο σε άλλο ομότιμο. Είναι η πιο βασική μορφή υπολογισμού που λαμβάνει χώρα στο blockchain. Το καθολικό, το οποίο αποτελείται από μπλοκ, παίρνει τις πληροφορίες και τις προσθέτει σε αυτό. Ωστόσο, το μπλοκ πρέπει να περάσει από τον έλεγχο του δικτύου χρησιμοποιώντας τις μεθόδους συναίνεσης.

   Μόλις μεταδοθούν οι συναλλαγές, προστίθεται σε μπλοκ. Τα μπλοκ μπορούν στη συνέχεια να αντιμετωπιστούν με τη μέθοδο συναίνεσης ή τα έξυπνα συμβόλαια που χρησιμοποιούνται στο δίκτυο blockchain.

   Λοιπόν, ποια είναι τα έξυπνα συμβόλαια?

   Οι έξυπνες συμβάσεις είναι νομικός κώδικας που εκτελείται εάν πληρούται μια συγκεκριμένη προϋπόθεση. Κωδικοποιούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις και λειτουργούν ως τρόπος αυτοματοποίησης των πραγμάτων.

   Για παράδειγμα, ας πάρουμε δύο μέρη που ασχολούνται με την ακίνητη περιουσία.

   Ένα μέρος συμφωνεί να πουλήσει την περιουσία του σε άλλο. Για να ξεκινήσει η διαδικασία, ένα μέρος στέλνει ένα συγκεκριμένο ποσό για να κάνει κράτηση της ιδιότητας. Το έξυπνο συμβόλαιο καταγράφει τα αιτήματα και κάνει κράτηση της ιδιοκτησίας στο όνομα του αγοραστή. Στη συνέχεια, τα έγγραφα δημιουργούνται χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια και τα δεδομένα που καταγράφονται στην ειδική λύση blockchain. Με έτοιμα έγγραφα, το έξυπνο συμβόλαιο μπορεί τώρα να περιμένει το υπόλοιπο του ποσού που θα μεταφερθεί. Μόλις μεταφερθεί το υπόλοιπο ποσό, τα έξυπνα συμβόλαια εκτελούνται ξανά, δίνοντας τα κατάλληλα δικαιώματα της ιδιοκτησίας.

   Με αυτόν τον τρόπο, τα έξυπνα συμβόλαια αυτοματοποιούν πολλά πράγματα, όπως

   • Κράτηση της ιδιοκτησίας
   • Προετοιμασία εγγράφων συμπεριλαμβανομένης της επαλήθευσης
   • Εγγραφή του ακινήτου
   • Οριστικοποίηση της ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της επαλήθευσης

   Εάν το συγκρίνετε με ένα σενάριο πραγματικού κόσμου, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες.

   Η ακεραιότητα δεδομένων παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο. Καθώς τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο blockchain είναι αμετάβλητα, είναι ήδη αξιόπιστα. Βελτιώνει την επικοινωνία και τη συναίνεση.

   Λαμβάνονται δύο στάδια για την επαλήθευση των πληροφοριών. Η πρώτη είναι η επικοινωνία, όπου οι νέες πληροφορίες διαδίδονται από τον έναν ομότιμο στον άλλο. Το δεύτερο βήμα είναι να κάνετε επικύρωση δικτύου χρησιμοποιώντας συναίνεση.

   • Βήμα 1: Επικοινωνία μεταξύ συνομηλίκων
   • Βήμα 2: Επικύρωση δικτύου μέσω συναίνεσης

   Τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται σε ένα δίκτυο blockchain μπορεί να είναι διαφορετικά και αυτό μπορεί να καθορίσει τον χρόνο, το κόστος και τη μέθοδο της συναλλαγής. Το εξατομικευμένο καθολικό προσφέρει τη χρήση πρωτοκόλλων που εξαρτώνται πλήρως από τον υλοποιητή.

   Η ικανότητα αποθήκευσης οτιδήποτε

   Το Blockchain προσφέρει καταστήματα αξίας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε στο blockchain, το οποίο περιλαμβάνει ταυτότητα, πρώτες πληροφορίες, αξία συναλλαγής και ούτω καθεξής. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πιστοποιήσεις, κρίσεις-διαμεσολάβηση, παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων, δεσμευμένη ταυτότητα, δικαστήριο, αλυσίδα εφοδιασμού, κονκάρδες και ούτω καθεξής!

   Μάθηση σχετικά με τα κρυπτονομίσματα: Cryptoeconomics 101

   Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος blockchain. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα οικονομικά γύρω από το blockchain.

   Τα κρυπτονομίσματα είναι αποκεντρωμένα νομίσματα που δεν απαιτούν καμία κεντρική αρχή για αποτίμηση. Οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα ή να πραγματοποιεί συναλλαγές σε αυτά.

   Το Bitcoin είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα κρυπτονομισμάτων. Επίσης, η κρυπτογράφηση είναι μια πραγματική περίπτωση χρήσης blockchain. Είναι η πρώτη περίπτωση χρήσης του blockchain.

   Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, πρέπει να μάθετε τα εξής:

   • Οι υπογραφές χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του μηνύματος αποστολέα.
   • Το Hash χρησιμοποιείται για την αποστολή τοπολογικών μηνυμάτων
   • Το πρωτόκολλο συναίνεσης καθορίζει τον τρόπο επαλήθευσης των συναλλαγών

   Όσον αφορά την οικονομική πτυχή του crypto, πρέπει να μάθετε τα εξής:

   • Τα διακριτικά χρησιμοποιούνται ως κίνητρο για τους συνεργάτες να εργαστούν για τη διαχείριση blockchain ή κρυπτογράφησης
   • Προνόμια που ανατίθενται σε ηθοποιούς για τη λήψη αποφάσεων

   Διαχείριση κινδύνου

   Οι κίνδυνοι αποτελούν μέρος οποιασδήποτε τεχνολογίας. Το Blockchain έχει τον δικό του κίνδυνο. Ως στέλεχος, πρέπει να μάθετε για τους κινδύνους που σχετίζονται με το blockchain.

   Οι γενικοί κίνδυνοι που περιβάλλουν το blockchain περιλαμβάνουν τα ακόλουθα

   • Δύσκολο να ενσωματωθούν πρωτόκολλα blockchain
   • Έλλειψη τυποποίησης
   • Κακή αποτίμηση των κρυπτονομισμάτων

   Αυτοί οι κίνδυνοι είναι συνηθισμένοι σε σχεδόν κάθε έργο blockchain που κάνετε. Μαθαίνοντας αυτούς τους κινδύνους, είστε τώρα έτοιμοι να τους αντιμετωπίσετε.

   Εάν είστε στην ομάδα ανάπτυξης, τότε υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι που σχετίζονται. Οι κίνδυνοι ανάπτυξης blockchain περιλαμβάνουν τα ακόλουθα

   • Υποανάπτυκτες προδιαγραφές
   • Υψηλή ζήτηση ενέργειας
   • Νομοθεσία περί απορρήτου δεδομένων
   • Εμπιστοσύνη μεταξύ προγραμματιστών και διαχειριστών blockchain
   • Ταχύτητες συναλλαγής
   • Ο ρόλος του χρήστη
   • Κακόβουλοι χρήστες

   Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους Blockchain, ρίξτε μια ματιά στο αναλυτικό άρθρο σχετικά με τους κινδύνους Blockchain

   Κίνδυνοι Blockchain

   Επιχειρηματικά πλαίσια που πρέπει να γνωρίζετε

   Η κατασκευή του δικού σας blockchain από το μηδέν δεν είναι πρακτική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσετε εταιρικά πλαίσια blockchain.

   Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση πλατφορμών blockchain. Για αρχάριους, θα λάβετε τα βασικά από το κουτί. Το βασικό blockchain θα παρέχεται ήδη το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

   Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν βελτιωμένη απόδοση, έξυπνες συμβάσεις, πρόληψη απάτης, διαφάνεια, έλεγχο απόδοσης και ακουστικό.

   Μπορείτε να δείτε τις δημοφιλείς πλατφόρμες blockchain όπως παρακάτω:

   • Hyperledger – Η καλύτερη πλατφόρμα blockchain εκεί έξω. Πρόκειται για ένα έργο ομπρέλας και έχει αναπτύξει πολλαπλά έργα-πλαίσια.
   • R3 Corda – Το R3 Corda είναι μια πλατφόρμα blockchain ανοιχτού κώδικα που ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με το blockchain.
   • Ethereum – Ένα δημοφιλές blockchain ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε το blockchain σας
   • Enterprise Ethereum – Το Enterprise Ethereum blockchain είναι μια εταιρική λύση
   • Απαρτία – Η απαρτία είναι μια εταιρική λύση blockchain που εστιάζεται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

   Επιπλέον, υπάρχουν επίσης πλατφόρμες blockchain που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το blockchain σας. Έχουν ως εξής

   • IBM
   • AWS
   • Μαντείο

   Μπορείτε να διαβάσετε έναν πλήρη οδηγό για το εταιρικό πλαίσιο εδώ: https: //101blockchains.com/blockchain-platforms/

   Εκπαίδευση προσωπικού και γιατί πρέπει να το λάβετε

   Εάν είστε σοβαροί για να μάθετε σχετικά με το blockchain, τότε μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στην προσωπική προπόνηση.

   Λαμβάνοντας την προσωπική εκπαίδευση, θα έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε καλύτερα το blockchain. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να κάνετε ερωτήσεις και να καθαρίσετε τις αμφιβολίες σας στο πλήρες blockchain για εκπαίδευση στελεχών.

   συμπέρασμα

   Το Blockchain για εκπαίδευση στελεχών είναι ένα καυτό θέμα και αν το έχετε κάνει μέχρι τώρα, τότε θα πρέπει να δείτε την προσωπική εκπαίδευση που προσφέρεται στο 101Blockchains.com. Ελέγξτε επίσης το εργαστήριο BlockchainEnterprise, το οποίο εσείς και η ομάδα σας μπορείτε να παρακολουθήσετε και να αυξήσετε τις γνώσεις σας για την εφαρμογή blockchain πραγματικού κόσμου. Θα υπάρχει επίσης ένας προσωπικός / εκπαιδευτικός οδηγός, ώστε να ξεκαθαρίσετε τις αμφιβολίες σας και να μεγιστοποιήσετε τη μάθησή σας.

   Λοιπόν, τι πιστεύετε για το blockchain για εκπαίδευση στελεχών; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map