Επιχειρηματικά παραδείγματα Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Αυτό το άρθρο προσφέρει τα ονόματα των τομέων για παραδείγματα blockchain επιχειρήσεων με εταιρείες που εργάζονται ήδη σε αυτόν τον τομέα.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις το blockchain; Εάν το κάνετε, τότε έχετε φτάσει στο σωστό μέρος καθώς θα μοιραστούμε τα δέκα παραδείγματα blockchain επιχειρήσεων εκεί έξω.

Το Blockchain έχει μεταμορφώσει πλήρως τις επιχειρήσεις. Οι εταιρείες είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την αλλαγή καθώς τους παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επίσης, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης blockchain στις εταιρικές ρυθμίσεις. Η ικανότητά του να προσαρμόζεται είναι αυτό που το κάνει τόσο ελκυστικό για τις επιχειρήσεις εκεί έξω. Με αυτό, υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες επιχειρηματικού μοντέλου.

Αλλά, αυτό σημαίνει ότι η επιχείρησή σας πρέπει επίσης να υιοθετήσει blockchain. Λοιπόν, εξαρτάται από τις επιπτώσεις του blockchain στην επιχείρησή σας, τώρα και μακροπρόθεσμα.

Για να σας βοηθήσουμε στην προσπάθεια να κατανοήσετε καλύτερα το blockchain της επιχείρησης, θα μοιραστούμε παραδείγματα blockchain επιχειρήσεων. Επίσης, το blockchain των επιχειρήσεων είναι διαφορετικό σε σύγκριση με τα δημόσια blockchain.

ΕγγράφωΤώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Επιτρεπόμενα Blockchains: Η προσέγγιση De Facto Enterprise

Τα δημόσια blockchain είναι δωρεάν για όλους να συμμετέχουν και να συμμετέχουν. Οι οργανισμοί δεν μπορούν να μοιραστούν κάθε πληροφορία. Έχουν σημαντικές πληροφορίες που καθορίζουν την αποτυχία και την επιτυχία τους. Εάν οι κρίσιμες πληροφορίες δεν αντιμετωπιστούν σωστά, οδηγεί σε απώλεια ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και μεριδίου αγοράς.

Εκεί μπαίνουν οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις blockchain. Όλα τα εταιρικά πλαίσια blockchain υποστηρίζουν επιτρεπόμενες λειτουργίες. Γι ‘αυτό θα συζητήσουμε επίσης το επιτρεπόμενο παράδειγμα blockchain. Κυρίως, τα πλαίσια προσφέρουν τη δυνατότητα χειρισμού αδειοδοτημένων δικτύων με δημόσια χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούν να διατηρήσουν τις πληροφορίες τους ασφαλείς επιτρέποντας σε άλλους τελικούς χρήστες να συνδεθούν στο δίκτυο blockchain – και να διασφαλίσουν τη σωστή ροή πληροφοριών.

Το επιτρεπόμενο blockchain για αλυσίδα εφοδιασμού έχει πληθώρα περιπτώσεων χρήσης. Η εφοδιαστική αλυσίδα χρειάζεται πάντα τη βέλτιστη εισροή και εκροή πληροφοριών. Εάν δεν γίνει σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες.

Προσδιορισμός των κατάλληλων παραδειγμάτων Blockchain για επιχειρήσεις / περιπτώσεις χρήσης

Ως επιχείρηση, η δουλειά σας είναι να εντοπίσετε τις περιπτώσεις όπου χρειάζεστε blockchain. Εάν το αναγνωρίσετε σωστά, μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από το blockchain. Ας δούμε τις ακόλουθες ερωτήσεις.

 • Η επιχείρησή σας αλληλεπιδρά με πολλές οντότητες για δεδομένα?
 • Είναι σημαντική η προβολή των δεδομένων ή των συναλλαγών για τους συνεργάτες σας?
 • Είναι το τρέχον σύστημά σας ανταλλαγής πληροφοριών λιγότερο ασφαλές ή δαπανηρό?

Εάν απαντήσατε σε όλες τις ερωτήσεις ως “ναι”, τότε έχετε μια θήκη χρήσης blockchain στα χέρια σας. Όμως, προτού προχωρήσετε και επιλέξετε ένα πλαίσιο εταιρικών blockchain, συνιστάται να προσδιορίσετε τον αντίκτυπό του πριν αλλάξετε. Η εφαρμογή Blockchain δεν είναι απλή και μπορεί επίσης να κοστίσει πολύ.


Τα καλύτερα παραδείγματα Blockchain για επιχειρήσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε για το blockchain είναι να διαβάσετε τα παραδείγματα. Η λίστα των 10 παραδειγμάτων εταιρικών blockchain θα καλύψει την πλειονότητα των περιπτώσεων χρήσης. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε παραδείγματα εταιρικών πλατφορμών blockchain που το εφαρμόζουν – έτσι ώστε να έχετε ένα κατάλληλο πλαίσιο.

Τίποτα δεν ξεπερνά τις πραγματικές περιπτώσεις χρήσης και γι ‘αυτό πρέπει να τις εξετάσουμε.

Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Το Blockchain στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι αναμφίβολα το νούμερο ένα επιχειρηματικό blockchain παράδειγμα. Σχεδόν κάθε βιομηχανία ή εταιρεία χρησιμοποιεί την αλυσίδα εφοδιασμού για να εξασφαλίσει τη σωστή ροή των προϊόντων. Αν χαλάσει ακόμη και κατά κλάσμα, μια εταιρεία χάνει κέρδος ή μερίδιο αγοράς. Αυτό είναι τόσο σημαντικό είναι η αλυσίδα εφοδιασμού.

Είναι σαφές ότι το blockchain παρέχει το απαραίτητο πλαίσιο για να καταστήσει την αλυσίδα εφοδιασμού πιο αποτελεσματική, αξιόπιστη και οικονομικά αποδοτική. Η χρήση του blockchain διασφαλίζει ότι η διαφάνεια αυξάνεται σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. Επιλύει το νούμερο ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει η αλυσίδα εφοδιασμού – απάτη.

Το Blockchain παρέχει επίσης οικονομικά αποδοτικά μέτρα για τη βελτίωση της συνολικής αποδοτικότητας του δικτύου. Εν τω μεταξύ, διασφαλίζει επίσης ότι τα δεδομένα / οι πληροφορίες μπορούν να ρέουν βαθιά μέσω του δικτύου χωρίς καθυστέρηση. Όλοι αυτοί οι παράγοντες βοηθούν την αλυσίδα εφοδιασμού να γίνει αυτό που είναι.

Ένα τέτοιο παράδειγμα της αλυσίδας εφοδιασμού είναι το Food Trust της IBM. Η συνεργασία της IBM με κορυφαίους παρόχους τροφίμων εργάζεται για την οικοδόμηση της λύσης επόμενης γενιάς εφοδιαστικής αλυσίδας χρησιμοποιώντας blockchain Έχει πολλαπλά οφέλη, όπως η εμπιστοσύνη στο εμπορικό σήμα, η αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και, το σημαντικότερο, η ασφάλεια των τροφίμων.

 • Ανάγκη για blockchain στην εφοδιαστική αλυσίδα
 • Ιχνηλασιμότητα – ιχνηλατήστε προϊόντα καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους
 • Διαφάνεια – Οι πληροφορίες είναι διαφανείς, ώστε να μπορούν να επαληθευτούν
 • Συναλλαγές – Βοηθά στη διεξαγωγή συναλλαγών χωρίς μεγάλη παρέμβαση τρίτων

Παραδείγματα: Τράουμ, Πολυτέλεια, GenuineWay, και άλλοι.

Φροντίδα υγείας

Η ανθρώπινη υγεία βρίσκεται στην κορυφή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων τον 21ο αιώνα. Με την ιατρική επιστήμη να βελτιώνεται με ταχύ ρυθμό, είναι η τεχνολογία που τη βοηθά να το κάνει. Το Blockchain είναι μια ακόμη τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της υγειονομικής περίθαλψης στο μέλλον.

Λοιπόν, τι συμβαίνει με την τρέχουσα υγειονομική περίθαλψη; Αυτήν τη στιγμή, το τρέχον οικοσύστημα υγειονομικής περίθαλψης λειτουργεί με κεντρικό τρόπο. Εάν ένα σιλό υγειονομικής περίθαλψης έχει πληροφορίες για την υγεία των ασθενών, τότε είναι δύσκολο για άλλες οντότητες να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές. Αλλά το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η δόλια διαδικασία αλυσίδας εφοδιασμού που επιτρέπει σε κακές οντότητες να στέλνουν και να διανέμουν ψεύτικα φάρμακα στους ασθενείς.

Με το blockchain για υγειονομική περίθαλψη, όλα αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν. Οι ασθενείς που έχουν λάβει προφίλ δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την κοινοποίηση των πληροφοριών τους. Μόλις το blockchain έχει αντίγραφο, μπορεί να επισκεφτεί γιατρούς και να παράσχει τις πληροφορίες – που είναι ακριβείς και προστατεύονται από τυχόν τροποποιήσεις. Τα ερευνητικά ιδρύματα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την αποκεντρωμένη κοινή χρήση δικτύων, καθώς μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του κοινού και να τις χρησιμοποιούν για να βρουν θεραπείες σε σύνθετα ιατρικά προβλήματα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα blockchain υγειονομικής περίθαλψης είναι Ιατρική αλυσίδα – Είναι μια εκκίνηση που παρέχει στους ασθενείς να αποθηκεύουν τα αρχεία υγείας τους με ασφάλεια. Καταργεί την ανάγκη για τους ασθενείς να παρακολουθούν τα ιατρικά τους δεδομένα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι υπάρχει μια έκδοση των ιατρικών δεδομένων που μπορούν να εμπιστεύονται τόσο οι ασθενείς όσο και οι ιατροί.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το blockchain και να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τις διαδικασίες τους που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, τα δεδομένα των ασθενών και τη διαχείριση.

Ανάγκη για blockchain στην υγειονομική περίθαλψη

 • Για τη διασφάλιση ηλεκτρονικών αρχείων υγείας (EHR)
 • Για τη βελτίωση της ιχνηλασιμότητας των ναρκωτικών
 • Ασφάλεια δεδομένων κλινικών δοκιμών
 • Διαχείριση συγκατάθεσης ασθενούς

Παραδείγματα: Γονιδιωματική νεφελώματος, Ίριο, Φρουρά, Κόσμημα

Χρηματοοικονομικά και τραπεζικά

Τα χρηματοοικονομικά μας συστήματα βρίσκονται στον πυρήνα της οικονομίας μας. Εάν λειτουργούν αποτελεσματικά, μεγαλώνουμε με ταχύ ρυθμό. Το ίδιο ισχύει και για το τραπεζικό μας σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται από τρισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ήδη κατανοήσει τη σημασία του blockchain. Με την ανάπτυξη blockchain για χρηματοοικονομικές συναλλαγές, οι τράπεζες βλέπουν ήδη μια μεταβολή στον τρόπο με τον οποίο διευθετούνται. Εξοικονομούν πολλά όταν πρόκειται για διασυνοριακό διακανονισμό. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας, από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να βελτιωθεί με το blockchain.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, οι ακόλουθες πτυχές μπορούν να βελτιωθούν δραστικά

 • Εμπορική χρηματοδότηση
 • Κοινοπρακτικά Δάνεια
 • Αυτοματοποιημένη συμμόρφωση
 • Μετά την ανταλλαγή μετοχών

Λοιπόν, πώς εξομοιώνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των επιχειρήσεων; Μπορούν να επωφεληθούν από το ήδη διαθέσιμο πλαίσιο R3 Corda, το οποίο παρέχει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τη δημιουργία του δικού τους επιχειρηματικού blockchain.

Παραδείγματα: UnicaCredit Banka, Κυματισμός, R3 Corda

Εγγραφείτε τώρα:Μάθημα Enterprise Blockchains και Trade Finance

Ενέργεια

Ο ενεργειακός τομέας μπορεί να επωφεληθεί πάρα πολύ από το blockchain όταν διέρχεται μια καινοτόμο περίοδο. Οι επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας προσφέρουν τώρα ηλεκτρική ενέργεια σε σταθερή τιμή. Αλλά με το blockchain, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και να εξελιχθούν πέρα ​​από το επιχειρηματικό τοπίο.

Η καινοτομία στον τομέα της ενέργειας είναι υψίστης σημασίας. Υπάρχουν ηλιακά στον τελευταίο όροφο, έξυπνη μέτρηση και ηλεκτρικά οχήματα. Με τόσο μεγάλη καινοτομία, το blockchain μπορεί να βοηθήσει τον ενεργειακό τομέα να αναπτυχθεί πέρα ​​από τον τρέχοντα περιορισμό του παρέχοντας ένα απρόσκοπτο παγκόσμιο δίκτυο ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν να μετακινηθούν σε περισσότερη προσφορά και ζήτηση όπου οι τιμές μπορούν να κυμαίνονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης από τις οποίες μπορεί να επωφεληθεί ο ενεργειακός τομέας με το blockchain. Ένα παράδειγμα είναι η αποδοτικότητα με την οποία παράγεται και διανέμεται ενέργεια σε ένα δίκτυο. Επίσης, θα συμβάλει στη βελτίωση του συνολικού κόστους που σχετίζεται με τη διανομή ενέργειας. Το Blockchain θα απλοποιήσει τον τρόπο εγγραφής νέων χρηστών για ενεργειακές απαιτήσεις – για προσφορά ή ζήτηση. Οι πάροχοι βοηθητικών προγραμμάτων μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το blockchain, καθώς μπορούν να παρακολουθούν καλύτερα τα υλικά πλέγματος που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός κατάλληλου παγκόσμιου δικτύου.

Επίσης, ο τομέας του πετρελαίου μπορεί επίσης να δει τεράστια οφέλη. Ο τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει δισεκατομμύρια χρήστες. Οι ηθοποιοί σε αυτό μπορούν να επωφεληθούν από τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που προσφέρει το blockchain. Θα βοηθήσει επίσης στην εξάλειψη τυχόν αναποτελεσματικότητας στις διαδικασίες ή την υποδομή.

Ανάγκη για blockchain σε ενέργεια

 • Καλύτερη διαφάνεια
 • Αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο → μεγαλύτερη ευελιξία
 • Η βελτιωμένη αλυσίδα εφοδιασμού για διαχείριση και εγκατάσταση δικτύου
 • Βελτιωμένη προστασία της ιδιωτικής ζωής στον ενεργειακό τομέα
 • Καλύτερη περιβαλλοντική βιωσιμότητα
 • Τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν καλύτερη διαφάνεια.

Επίσης, οι βασικές περιπτώσεις χρήσης στον ενεργειακό τομέα περιλαμβάνουν τους παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, την ανταλλαγή ενέργειας από ομοτίμους, την εμπορία εμπορευμάτων, τη διαχείριση δεδομένων ηλεκτρικής ενέργειας και ούτω καθεξής.

Παραδείγματα εταιρείας: Οντύφλο, Ακτινοβόλη Γη

Ταυτότητα

Οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται πολύ για την προστασία της ταυτότητας. Σε τελική ανάλυση, θέλουν να προστατεύσουν το ενδιαφέρον των χρηστών τους. Προς το παρόν, οι επιχειρηματικές διαδικασίες δεν είναι μέχρι στιγμής όσον αφορά την προστασία ταυτότητας. Η κλοπή ταυτότητας είναι ένα διαδεδομένο φαινόμενο όταν πρόκειται για μια εταιρική λύση. Οι παραβιάσεις δεδομένων βασίζονται κυρίως στην κλοπή ταυτότητας, όπου ένας εισβολέας κάνει κλοπή ταυτότητας και αποκτά πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες σε ένα δίκτυο.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από το blockchain για να βελτιώσουν τη διαχείριση ταυτότητας. Ένα σύστημα διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας που βασίζεται σε blockchain μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και επίσης δεν κάνει κανέναν να κάνει κλοπή ταυτότητας.

Το IBM Blockchain κατανοεί τη σημασία της κλοπής ταυτότητας και προσφέρει IBM Verify Credentials που βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται υπαλλήλους και άλλες κρίσιμες προσωπικές ταυτότητες μέσω ενός αποκεντρωμένου δικτύου. Το νέο οικοσύστημα λειτουργεί αρκετά καλά στο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Φροντίζει για επαναφορά κωδικού πρόσβασης, κανονισμούς απορρήτου, προκλήσεις διαχείρισης ταυτότητας και ούτω καθεξής. Με αυτό, τα επιτρεπόμενα δίκτυα μπορούν να λειτουργήσουν με υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης.

Ανάγκη για blockchain στο Identity

 • Εξασφαλίζει δεδομένα από κακόβουλους παράγοντες
 • Εξασφαλίστε κατάλληλο σύστημα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης
 • Οι ταυτότητες είναι πιο δύσκολο να σπάσουν και να αντιγραφούν
 • Βελτιωμένοι κανονισμοί απορρήτου

Παραδείγματα εταιρειών: IBM Blockchain, Επικυρωμένο αναγνωριστικό, Μετάδιο, Το κλειδί

Ακίνητα

Η ακίνητη περιουσία είναι ένας από τους τομείς που χρειάζονται μεταρρύθμιση για να αναπτυχθούν. Επί του παρόντος, η διαδικασία διαπραγμάτευσης ενός ακινήτου είναι αργή και μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο οδυνηρά αργό που μπορεί να πάρει οπουδήποτε μεταξύ μηνών για να αγοράσει ένα ακίνητο.

Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ακίνητη περιουσία. Πολλές δραστηριότητες απάτης πραγματοποιούνται στην ακίνητη περιουσία. Υπάρχει επίσης η μαφία γης που συμμετέχει σε παράνομες δραστηριότητες. Με μια συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ακίνητα, είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί στο μέλλον, αλλά η ανάπτυξή της θα είναι πάντα περιορισμένη.

Όμως, με την τεχνολογία blockchain και κατανεμημένου καθολικού, τα πράγματα θα αλλάξουν δραστικά. Θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την ιχνηλασιμότητα σε ολόκληρο το παγκόσμιο οικοσύστημα ακινήτων. Επιπλέον, θα μειώσει επίσης το κόστος των συμφωνιών κατά ένα σημαντικό ποσό – λόγω της μικρότερης χρήσης χαρτιού. Ο ρόλος του μεσολαβητή θα ελαχιστοποιηθεί επίσης – κάτι που μπορεί να βελτιώσει τον αριθμό των σφαλμάτων που προκύπτουν κατά τη μετάδοση πληροφοριών ή εγγράφων.

Λοιπόν, τι έχει να κάνει με το blockchain των επιχειρήσεων; Η παγκόσμια οικονομία των ακινήτων θα πρέπει να χρησιμοποιεί λειτουργίες blockchain για να αξιοποιήσει στο έπακρο την τεχνολογία DLT. Μπορεί να δώσει στο δίκτυο την απαιτούμενη ευελιξία για κοινή χρήση πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφα τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες. Οι εταιρείες ακινήτων μπορούν επίσης να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας το blockchain των επιχειρήσεων.

Με το blockchain για ακίνητα, είναι δυνατές οι ακόλουθες αλλαγές –

 • Σωστά κεφάλαια ακινήτων και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων
 • Αρχεία πράξεων και τίτλοι γης που γίνονται ψηφιακά
 • Έξυπνες συμβάσεις που διευκολύνουν την αλλαγή ιδιοκτησίας
 • Η μίσθωση και οι πληρωμές θα γίνουν πιο ρευστές
 • Η λογιστική σε πραγματικό χρόνο θα καταστεί δυνατή

Παράδειγμα εταιρειών: TruSet, Imbrex

Κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πάντα για νέες τεχνολογίες όπως η τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών. Για την κυβέρνηση, είναι σημαντικό να τα αξιοποιήσουμε, καθώς μπορεί να τους δώσει τη δυνατότητα να κυβερνήσουν.

Το Blockchain επιτρέπει στην κυβέρνηση να παραμείνει στην κορυφή των διαδικασιών τους. Η κεντρική κυβέρνηση είναι επιρρεπής σε πολλά ζητήματα, όπως διαφθορά, κόστος, ιδιωτικότητα και ψηφιοποίηση.

Οι κυβερνήσεις μπορούν να διεξάγουν τις εκλογές τους με τον πιο διαφανή τρόπο. Μπορεί επίσης να επιτρέψει σε οποιονδήποτε με τα δικαιώματά του να συμμετάσχει στις εκλογές ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Μπορούν επίσης να περιορίσουν τα προβλήματα ψηφιακής ταυτότητας μετακινώντας ολόκληρα τα συστήματα διαχείρισης ταυτότητάς τους στο blockchain.

Με το blockchain για την κυβέρνηση μπορεί επίσης να αυτοματοποιήσει πολλά χαρτιά – βελτιώνοντας την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών τμημάτων και διασφαλίζοντας μεγαλύτερη πρόσβαση στις πληροφορίες. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να εμπιστεύονται την κυβέρνηση, καθώς οι δημόσιες πληροφορίες μπορούν εύκολα να είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Όλα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν σε μεγάλη κλίμακα, όπως ακριβώς θα γινόταν σε εταιρικές λύσεις blockchain.

Ανάγκη για blockchain στην κυβέρνηση

 • Έξυπνοι κανονισμοί
 • Διαχείριση ταυτότητας
 • Διαχείριση χρηματοοικονομικών και προϋπολογισμών
 • Διαχείριση της διαδικασίας

Οι περιπτώσεις χρήσης θα οδηγήσουν σε έξυπνες πόλεις, καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, καλύτερη μεταφορά, εύκολη εκπαίδευση και επαγγελματικά προσόντα και ούτω καθεξής.

Παραδείγματα: Πρωτοβουλία Smart Dubai

ΜΜΕ και ψυχαγωγία

Η πειρατεία είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τη βιομηχανία ψυχαγωγίας και μουσικής. Σχεδόν κάθε μορφή περιεχομένου που δημιουργείται πειρατικά – στερεί από τους δημιουργούς το δικαίωμά τους να κερδίζουν από τη δουλειά τους. Με το blockchain, όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν.

Τα αποκεντρωμένα εταιρικά δίκτυα blockchain θα βελτιώσουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι δημιουργοί περιεχομένου προσεγγίζουν το κοινό τους. Ο σημερινός σταθμός πολυμέσων έχει το μονοπώλιό του, το οποίο δεν ευνοεί νέους δημιουργούς περιεχομένου. Με το blockchain, ο καθένας μπορεί να προσεγγίσει το κοινό του – και να έχει την ευκαιρία να κερδίσει χρήματα.

Τα στούντιο πολυμέσων μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το blockchain εφαρμόζοντας το blockchain. Μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την πνευματική ιδιοκτησία τους. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την άλλη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ δημιουργών.

Παραδείγματα: Μπλοκ. Ένα

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει απόλυτη ανάγκη για αλλαγή. Η τρέχουσα ασφαλιστική βιομηχανία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας τους να διατηρούν σωστά δεδομένα, ανεπαρκή αξίωση πολιτικής, κακά συστήματα χρέωσης, κακή υποστήριξη και ούτω καθεξής!

Υπάρχει επίσης μεγάλη αμφισημία όσον αφορά την απώλεια συνθηκών. Εν ολίγοις, οι ασφαλιστές υποφέρουν περισσότερο όταν πρόκειται για τη χρήση της πολιτικής τους όταν προκύπτει ανάγκη.

Το blockchain για ασφάλιση έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων. Το R3 Corda είναι μία από τις εταιρίες blockchain για ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρει στις ασφαλιστικές εταιρείες τη δημιουργία ενός δικτύου εμπιστοσύνης. Το δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μεσίτες, ασφαλιστές, αντασφαλιστές και εκπροσώπους.

Η Corda είναι επίσης γνωστή για την απρόσκοπτη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων και παρέχει μεγάλη ασφάλεια για την ασφάλιση εκεί έξω. Τα συστήματα διεκδίκησης βελτιώνονται επίσης χάρη στις προπαρασκευασμένες έξυπνες συμβάσεις. Άλλα πλαίσια, όπως το IBM blockchain έχουν επίσης τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να εφαρμόσει ο ασφαλιστικός τομέας.

Παραδείγματα εταιρειών: Etherisc, Fidentiax.

Εκπαίδευση

Το blockchain των επιχειρήσεων είναι εξίσου χρήσιμο στον τομέα της εκπαίδευσης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που ο τομέας της εκπαίδευσης μπορεί να επωφεληθεί από την τεχνολογία blockchain ή κατανεμημένου καθολικού. Ακόμη και οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία καθολικών για να παρέχουν εκπαίδευση στους πρόσφατα προσληφθέντες υπαλλήλους τους και να διασφαλίζουν ότι προσφέρονται νέες δεξιότητες χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν εκατομμύρια δολάρια.

Το πρώτο όφελος που θα δούμε είναι πώς η εκπαίδευση θα γίνει πιο προσιτή στους μαθητές. Θα βοηθήσει επίσης στον εξορθολογισμό των διαπιστευτηρίων και την ολοκλήρωση του πτυχίου – καθώς θα παρέχει το ψηφιακό πιστοποιητικό στον μαθητή. Το ψηφιακό πιστοποιητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε επειδή μπορεί να επαληθευτεί όταν είναι δυνατόν.

Συνολικά, το blockchain για τον εκπαιδευτικό τομέα μπορεί να βελτιωθεί ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να παρέχει πιστοποίηση. Οι εργαζόμενοι θα έχουν επίσης λιγότερο πονοκέφαλο όσον αφορά την επαλήθευση διαπιστευτηρίων.

Παράδειγμα εταιρειών: Blockcerts, ΟΔΕΜ, Δίκτυο εκπαίδευσης Blockchain, Περγαμηνή

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος των επιχειρηματικών παραδειγμάτων blockchain. Καταφέραμε να απαριθμήσουμε δέκα παραδείγματα blockchain για επιχειρήσεις, όπου μάθαμε πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το blockchain σε μια εταιρική ρύθμιση. Τα παραδείγματα καλύπτουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιχειρηματικά πλαίσια blockchain.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις βασικές αρχές του blockchain, θα πρέπει να εγγραφείτε στο δωρεάν μάθημα blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map