Οδηγός εκπαίδευσης Blockchain για στελέχη

Η τρέχουσα αγορά είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και γι ‘αυτό εσείς ως στέλεχος πρέπει πάντα να παρακολουθείτε τη νέα τεχνολογία. Γι ‘αυτό σε αυτόν τον εκπαιδευτικό οδηγό θα διερευνήσουμε το blockchain για στελέχη.

Υπάρχουν πολλά μαθήματα εκεί έξω που σας διδάσκουν για το blockchain. Αυτό το άρθρο στοχεύει να σας εκπαιδεύσει σχετικά με το blockchain, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις και να χειρίζεστε έργα blockchain με αυτοπεποίθηση.

Ο οδηγός blockchain για στελέχη απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει το blockchain. Οι ανώτεροι διευθυντές ή οι ανώτεροι διευθυντές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τον εκπαιδευτικό οδηγό.

Blockchainείναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο που βασίζεται σε ομότιμες συναλλαγές, κρυπτογραφία και αλγόριθμους συναίνεσης.


Προσφέρει βασικά χαρακτηριστικά, όπως διαφάνεια, αμετάβλητο και επεκτασιμότητα σε ολόκληρο το δίκτυο. Μέχρι τώρα, δεν είχαμε ποτέ μια λύση που να λειτουργεί χωρίς κεντρική αρχή. Το Blockchain καθιστά δυνατή τη λειτουργία ενός ολόκληρου δικτύου με αποκέντρωση – επιτρέποντας σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις και επιχειρήσεις να λύσουν προβλήματα με πολύ καλύτερο τρόπο.

Contents

Σε ποιους απευθύνεται αυτή η εκπαίδευση?

Όποιος ενδιαφέρεται για το blockchain μπορεί να λάβει μέρος στον εκπαιδευτικό οδηγό, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • Διευθυντές επιπέδου C
 • Διευθυντής καινοτομίας
 • Εργαζόμενοι διαχείρισης
 • Στελέχη

Γιατί χρειαζόμαστε blockchain στην τρέχουσα οικονομία?

Η τρέχουσα οικονομία απαιτεί καινοτομία και ανάπτυξη με ταχύ ρυθμό. Το Blockchain είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τη ζωή μας, αλλά το πιο σημαντικό, πρόκειται να αλλάξει πώς το μέλλον της οικονομίας μας.

Ο νούμερο ένα αντίκτυπος θα φανεί από τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων. Παρόλο που η κυβέρνηση δεν της αρέσει η ιδέα των ψηφιακών νομισμάτων, είναι εντάξει με τα ψηφιακά νομίσματα που προσφέρουν. Η Ινδία, για παράδειγμα, σχεδιάζει να απελευθερώσει το ψηφιακό νόμισμά της που θα χρησιμοποιηθεί από δισεκατομμύρια Ινδιάνους, αλλά ταυτόχρονα, είναι εχθρικές προς τα παραδοσιακά κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, το Ethereum κ.ο.κ.!

Οι μεγάλες εταιρείες ενδιαφέρονται επίσης πολύ για την ιδέα του blockchain. Εταιρείες όπως η Amazon, η Uber και το Facebook προωθούν τα έργα blockchain. Το Facebook, ειδικά, βρίσκεται καθ ‘οδόν για να απελευθερώσει το δικό του κρυπτογράφησηΖΥΓΟΣ.

Η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αλυσίδα εφοδιασμού, την κατασκευή, τον αυτοματισμό, τα τρόφιμα, τα φάρμακα και άλλες βιομηχανίες. Το Blockchain επηρεάζει ήδη αυτές τις βιομηχανίες. Θα τα εξετάσουμε λεπτομερώς στο τελευταίο μέρος του blockchain για διαχείριση και στελέχη.

Αυτό κάνει αυτό το blockchain για στελέχη που εκπαιδεύουν απαραίτητο για εσάς!

Γιατί πρέπει να πάρετε τον οδηγό εκπαίδευσης blockchain?

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να παρακολουθήσετε την εκπαίδευση. Ας τα δούμε παρακάτω.

 • Διαχείριση αλλαγών και μετασχηματισμός: Ως στέλεχος, πρέπει να εξοικειωθείτε με τις τελευταίες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του blockchain. Κάνοντας την εκπαίδευση, θα εξοπλίσετε τον εαυτό σας με τις απαραίτητες δεξιότητες για να βοηθήσετε στη διαχείριση αλλαγών και στη μεταμόρφωση.
 • Κερδίστε στρατηγικό πλεονέκτημα: Κατανοήστε τι θα κάνει την εταιρεία ή την επιχείρησή σας να τσεκάρει μαθαίνοντας για το blockchain.
 • Μάθετε σε βάθος: Μάθετε σε βάθος το blockchain ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε ψηφιακά tokens ή ακόμα και να εκτελέσετε crowdfunding συμπληρώνοντας το blockchain για εκπαίδευση στελεχών.

Ας ξεκινήσουμε με το blockchain για οδηγό εκπαίδευσης και διαχείρισης στελεχών.

Blockchain για εκπαίδευση στελεχών

Ενότητα 1: Βασικές αρχές Blockchain

Στην πρώτη ενότητα του blockchain για εκπαίδευση στελεχών, θα εξετάσουμε εν συντομία τις βασικές αρχές του blockchain. Η ενότητα θα σας βοηθήσει αυτό που κάνει το blockchain να λειτουργεί και άλλες σημαντικές έννοιες που απαιτούνται για την κατανόηση του blockchain.

Ορισμός Blockchain

Το Blockchain ορίζεται καλύτερα ως δίκτυο ομότιμων, συνδεδεμένο μεταξύ τους χωρίς καμία κεντρική αρχή. Σε ένα δημόσιο δίκτυο, οι συνεργάτες είναι ελεύθεροι να στέλνουν συναλλαγές ή πληροφορίες χωρίς κανένα περιορισμό. Μόλις αποσταλεί μια συναλλαγή, εκχωρείται σε ένα μπλοκ που είναι μέρος μιας μεγάλης αλυσίδας μπλοκ.

Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη επίτευξης συναίνεσης και μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο συναίνεσης. Επίσης, καθώς δεν υπάρχει κεντρική αρχή, κάθε ομότιμος φέρει αντίγραφο του καθολικού.

Χαρακτηριστικά Blockchain

Το Blockchain έχει έξι βασικά ζωτικά χαρακτηριστικά. Έχουν ως εξής:-

 • Απρόσβλητο: Τα δεδομένα μόλις αποθηκευτούν, δεν μπορούν να καταστραφούν. Οι πληροφορίες είναι αμετάβλητες.
 • Αποκεντρωμένη τεχνολογία: Δεν απαιτεί χρήση κεντρικής αρχής
 • Βελτιωμένη ασφάλεια: Η ισχυρή χρήση κρυπτογραφίας εξασφαλίζει καλύτερη ασφάλεια.
 • Κατανεμημένα καθολικά: Τα καθολικά κατανέμονται μεταξύ ομοτίμων, πράγμα που σημαίνει ότι κανένα στοιχείο δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να αλλάξει
 • Consensus: Η συναίνεση επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο συναίνεσης.
 • Ταχύτεροι οικισμοί: Προσφέρει ταχύτερους οικισμούς.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις λειτουργίες blockchain εδώ: https: //101blockchains.com/introduction-to-blockchain-features/

Βασικά χαρακτηριστικά Blockchain

Οφέλη Blockchain

Λοιπόν, ποια είναι τα οφέλη του blockchain; Ας τα παραθέσουμε παρακάτω:

 • Προσφέρει καλύτερη διαφάνεια λόγω της χρήσης κατανεμημένων καθολικών
 • Η ιχνηλασιμότητα βελτιώνεται επίσης καθώς οι σχετικές πληροφορίες μπορούν να αποθηκευτούν και να ανακτηθούν ανά πάσα στιγμή.
 • Μεγαλύτερη ταχύτητα και αποδοτικότητα παρέχονται λόγω της αφαίρεσης της κεντρικής αρχής.
 • Το κόστος μειώνεται επίσης λόγω της έλλειψης μεσάζοντων και συναλλαγών χωρίς χαρτί.

Τι είναι η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT)?

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT) είναι ένας όρος ομπρέλας για τεχνολογίες που βασίζονται στην αποκέντρωση. Το Blockchain είναι ένα από τα δημοφιλή DLT εκεί έξω.

Άλλα βασικά DLTs εκεί έξω περιλαμβάνουν τα DAG, Holochain και άλλα.

Τύποι Blockchain

Υπάρχουν επίσης διαφορετικοί τύποι blockchain. Οι τρεις τύποι blockchain περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Δημόσιο → Μια δημόσια εφαρμογή δεν σημαίνει περιορισμό για το ποιος μπορεί να συμμετάσχει και να χρησιμοποιήσει το δίκτυο.
 • Ιδιωτική → Μια ιδιωτική εφαρμογή σημαίνει περιορισμένη πρόσβαση. Χρησιμοποιείται γενικά σε ένα κλειστό οικοσύστημα όπου οι μόνοι συμμετέχοντες είναι μέλη.
 • Federated / Hybrid → Federated blockchains χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τόσο το δημόσιο όσο και το ιδιωτικό blockchain. Τα ομοσπονδιακά blockchain είναι ιδανικά για επιχειρήσεις καθώς πρέπει να διασφαλίσουν ορισμένες πτυχές της επιχείρησής τους, ενώ παραμένουν ανοιχτές σε άλλες σημαντικές οντότητες που δεν βρίσκονται εντός της επιχειρηματικής διαδικασίας. Μπορεί να περιλαμβάνει πελάτες, επενδυτές και διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού και ούτω καθεξής.

Τι είναι η συναίνεση?

Καθώς το blockchain είναι αποκεντρωμένο, δεν υπάρχει κεντρική αρχή για την επίτευξη συναίνεσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το blockchain χρησιμοποιεί διαφορετικούς τύπους αλγορίθμων συναίνεσης για να επιτύχει συναίνεση. Υπάρχουν πολλά είδη μεθόδων συναίνεσης, όπως Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS) και Delegated Proof-of-Stake (DPoS). Υπάρχουν άλλοι δημοφιλείς τύποι συναίνεσης.

Η διαφορά μεταξύ αυτών των μεθόδων συναίνεσης είναι ο τρόπος λειτουργίας τους. Μερικά από αυτά είναι ενεργειακά αποδοτικά, ενώ άλλα προσφέρουν έναν γρηγορότερο τρόπο επίτευξης συναίνεσης εντός του δικτύου.

Τι είναι το Blockchain-as-a-Service (BaaS)

Το Blockchain-as-a-Service (BaaS) προσφέρει στους πελάτες, ειδικά στις επιχειρήσεις, να αξιοποιήσουν λύσεις blockchain που φιλοξενούνται στο cloud. Χρησιμοποιώντας το BaaS, οι τελικοί χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη δημιουργία blockchain από το μηδέν. Μπορούν να ξεκινήσουν με αυτές τις υπηρεσίες και να αρχίσουν να δημιουργούν τα πλήρη blockchain, dApps ή έξυπνα συμβόλαιά τους. Ο πάροχος υπηρεσιών διαχειρίζεται τις απαραίτητες εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης, της συντήρησης και της εξέλιξης του δικτύου.

Παραδείγματα δημοφιλών παρόχων BaaS περιλαμβάνουν IBM, Azure, Oracle και SAP.

Τι είναι τα έξυπνα συμβόλαια?

Τα έξυπνα συμβόλαια είναι κωδικοί γραμμένοι για να παρέχουν αυτοματοποίηση και νομιμότητα σε περιβάλλον blockchain. Είναι παρόμοιο με τα νομικά έγγραφα στον πραγματικό κόσμο – μια έξυπνη σύμβαση όταν πληρούται μια συγκεκριμένη προϋπόθεση.

Αυτό χρησιμοποιείται εξαιρετικά σε πολλά σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης της αγοράς αγαθών όταν η προσφορά είναι χαμηλή ή της μεταβίβασης ιδιοκτησίας ακινήτου μόλις πραγματοποιηθεί η πληρωμή. Τα έξυπνα συμβόλαια είναι ιδανικά εργαλεία για την αυτοματοποίηση ενός συστήματος.

Τι είναι οι αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps)?

Οι dApps είναι εφαρμογές που εκτελούνται στο blockchain. Χτίζονται με την αποκέντρωση στον πυρήνα. Το Ethereum είναι ένα από τα blockchain που παρέχει τα απαραίτητα μέσα για τη δημιουργία dApps. Άλλες λύσεις blockchain προσφέρουν επίσης στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να αναπτύξουν dApps.

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος της ενότητας 1 του blockchain για στελέχη.

Ενότητα 2: Θήκες χρήσης Blockchain

Με τα βασικά να διαγράφονται γύρω από το blockchain, είναι πλέον καιρός να εξερευνήσετε μερικές από τις σημαντικές περιπτώσεις χρήσης blockchain. Αυτές οι περιπτώσεις χρήσης θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τον πραγματικό αντίκτυπο του blockchain σε διαφορετικούς τομείς.

Ας ξεκινήσουμε με την ενότητα blockchain για στελέχη 2.

Εφοδιαστική αλυσίδα

Η εφοδιαστική αλυσίδα αποτελεί σημαντική πτυχή κάθε επιχείρησης εκεί έξω. Χωρίς μια αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού, οι εταιρείες δυσκολεύονται να κάνουν κέρδη. Επί του παρόντος, οι αλυσίδες εφοδιασμού δεν είναι διαφανείς και αποτελεσματικές και υποφέρουν από ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων εκεί έξω. Ένα από αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνει τα πλαστά προϊόντα.

Με το blockchain, όλα θα αλλάξουν όταν πρόκειται για την αλυσίδα εφοδιασμού. Μπορεί να επιφέρει αποκέντρωση, που σημαίνει περισσότερη αυτοματοποίηση. Θα φέρει επίσης διαφάνεια σε ολόκληρο το δίκτυο, επιλύοντας το πλαστό πρόβλημα. Κάθε αγαθό μπορεί να επισημανθεί στο δίκτυο, επιτρέποντας στο δίκτυο blockchain να αποθηκεύει διαφορετικές παραμέτρους για το αγαθό. Έτσι, για παράδειγμα, εάν ένα είδος τροφίμων σε μια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης του, θα απορριφθεί αυτόματα ή οι πληροφορίες θα παρασχεθούν στην ενδιαφερόμενη αρχή.

Εμπορική χρηματοδότηση

Η εμπορική χρηματοδότηση μπορεί επίσης να αναδιαμορφωθεί με blockchain. Διαχειρίζεται πιστωτικές διευκολύνσεις χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Είναι μια μεγάλη βιομηχανία με μέγεθος αγοράς άνω των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, με το blockchain, μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικό στο χειρισμό της διαδικασίας.

Τα τρέχοντα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η εμπορική χρηματοδότηση περιλαμβάνουν τη δημιουργία πρακτικών τιμολογίου, τη μη αυτόματη δημιουργία συμβολαίων, τις καθυστερημένες πληρωμές, τους διπλούς λογαριασμούς φορτωτικής, την έκδοση πολλαπλών αλήθειας, τον μη αυτόματο διακομιστή AML και ούτω καθεξής.

Με το blockchain, σχεδόν κάθε πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί ή να βελτιωθεί σε ένα καλύτερο βήμα. Τα χαρακτηριστικά του blockchain, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας προβολής σε πραγματικό χρόνο, της διαφάνειας, της απόδειξης ιδιοκτησίας και άλλων, μπορούν να κάνουν τη χρηματοδότηση του εμπορίου περισσότερο προσανατολισμένη στην ανάπτυξη.

Φροντίδα υγείας

Η υγειονομική περίθαλψη είναι ένας από τους πιο κρίσιμους τομείς και χρειάζεται επίσης μεταρρύθμιση για να γίνει πιο βιώσιμη. Αυτήν τη στιγμή, η υγειονομική περίθαλψη πάσχει από μια κεντρική προσέγγιση που μπορεί να βελτιωθεί χρησιμοποιώντας το blockchain.

Το τρέχον σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι συνδεδεμένο, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς πρέπει να φέρουν τα έγγραφά τους κάθε φορά που επισκέπτονται γιατρούς. Εκτός από αυτό, το πρόβλημα της παραποίησης φαρμάκων είναι τεράστιο, πράγμα που σημαίνει απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για εταιρείες και κακή υγεία για τους ασθενείς. Αυτά τα δύο προβλήματα αντιμετωπίζουν τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης και το μόνο blockchain μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.

Με το blockchain, οι ασθενείς μπορούν πλέον να φορτώσουν τα ιατρικά τους δεδομένα στο δίκτυο – το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ασθενή κατά την επίσκεψη σε γιατρούς. Μπορεί επίσης να βοηθήσει την έρευνα καθώς τα δημόσια δεδομένα μπορούν να αντληθούν από ερευνητές για να βρουν μια θεραπεία για τα διάφορα είδη ασθενειών.

Η διαφάνεια του Blockchain επιλύεται επίσης στο πρόβλημα της παραποίησης φαρμάκων. Το επιλύει διασφαλίζοντας ότι το φάρμακο δεν είναι πλαστό. Κάθε φάρμακο που παραδίδεται στο νοσοκομείο ή τον ασθενή περνά μέσα από το δίκτυο – το οποίο συλλέγει ζωτικές πληροφορίες για αυτό. Εάν οι λεπτομέρειες άλλαξαν, θα μπορούσε να είναι πλαστή.

Λιανική (Παρακολούθηση)

Το λιανικό εμπόριο περιλαμβάνει πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας εφοδιασμού. Το Blockchain έχει χρησιμοποιηθεί στο λιανικό εμπόριο με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση προγραμμάτων πίστης, την ασφάλεια δεδομένων πελατών, τη διαχείριση και την κοινή χρήση.

Μια άλλη εξαιρετική περίπτωση χρήσης του blockchain για το λιανικό εμπόριο είναι οι πληρωμές με κρυπτογράφηση. Πολλοί λιανοπωλητές ενδιαφέρονται για αυτό καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το crypto ως μία από τις πληρωμές τους.

Τα καταστήματα λιανικής μπορούν επίσης να αποθηκεύουν την ταυτότητα των πελατών σε blockchain, επιτρέποντάς τους να μοιράζονται δεδομένα πιο απρόσκοπτα μεταξύ των καταστημάτων.

Ακίνητα

Εάν επιλέξετε να αγοράσετε ένα ακίνητο, πρέπει να περάσετε από μια δύσκολη διαδικασία τεκμηρίωσης, επαλήθευσης και εκτέλεσης. Μπορεί να χρειαστούν οπουδήποτε μεταξύ εβδομάδων έως μηνών για να αποκτήσετε μια ιδιοκτησία. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα κάποιος να σας εξαπατήσει και να σας πουλήσει ένα ακίνητο που δεν τους ανήκει.

Όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με blockchain με την αφαίρεση ή μείωση των κτηματομεσιτών ή μεσολαβητών. Με έξυπνα συμβόλαια, μπορεί να γίνει λίγα λεπτά πριν μπορέσετε να αγοράσετε το ακίνητό σας.

Η ακίνητη περιουσία πρέπει επίσης να ξοδέψει πολλά χρήματα για χαρτιά. Με το blockchain, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομία χωρίς χαρτί, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος που απαιτείται για να επιτύχει μια συμφωνία. Η χρήση του blockchain μπορεί επίσης να σημαίνει την παγκοσμιοποίηση των ακινήτων.

Διαβάστε περισσότερα στο Real-World Blockchain Use Case – 46 Blockchain Applications.

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος της ενότητας 2 του blockchain για στελέχη.

Ενότητα 3: Blockchain για επιχειρήσεις

Στην 3η ενότητα του blockchain για οδηγούς στελεχών, θα καλύψουμε πολλές πτυχές του blockchain μέσω επιχειρηματικής άποψης. Η ενότητα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain ή εάν η επιχείρησή σας χρειάζεται πραγματικά blockchain.

Προσδιορισμός βασικών επιχειρηματικών ευκαιριών

Ως επιχείρηση, η δουλειά σας είναι να ευδοκιμήσετε και να κάνετε την επιχείρησή σας όσο το δυνατόν πιο κερδοφόρα. Αυτό σημαίνει τη χρήση τεχνολογίας προς όφελός σας, συμπεριλαμβανομένου του blockchain.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να το κάνετε

Ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης είναι πρώτα να προσδιορίσετε τους πόνους της επιχείρησής σας. Προσδιορίζοντας τα πράγματα που απαιτούνται για τη βελτίωση, μπορείτε να καταλάβετε εάν χρειάζεστε blockchain για να το λύσετε ή όχι.

Υπάρχουν πέντε εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain στην επιχείρησή σας. Περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Αποθήκευση cloud που είναι αποκεντρωμένη
 • Έξυπνες συμβάσεις για την αυτοματοποίηση μερικών ή ολόκληρων επιχειρηματικών διαδικασιών
 • Πληρωμές απασχόλησης
 • Βελτίωση εφοδιαστικής αλυσίδας
 • Ταχύτεροι έλεγχοι στο παρασκήνιο και καλύτερη πρόσληψη
 • Λογιστική
 • Επιχειρηματική ευφυΐα

Και πολλα ΑΚΟΜΑ!

Σχέση της τεχνολογίας Blockchain με τις αναδυόμενες τεχνολογίες: IoT και AI

Οι τεχνολογίες είναι υποχρεωμένες να συνεργάζονται και όχι μόνες. Εάν είστε μέρος μιας σύγχρονης εταιρείας ή επιχείρησης, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να προχωρήσετε με μία μόνο τεχνολογία.

Όλα είναι συνδεδεμένα και είμαστε μέρος ολόκληρου του οικοσυστήματος.

Εδώ έρχονται τα IoT, AI και Blockchain. Με εκατομμύρια συσκευές συνδεδεμένες, κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ τους μέσω δικτύου – είναι όλα σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά πρέπει να είναι τα συστήματα. Για το δίκτυο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το blockchain. Λειτουργεί ως μνήμη και διασφαλίζει την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και την ασφάλεια των δεδομένων σε περιβάλλοντα IoT.

Για να κατανοήσουμε τα δεδομένα, το AI μπορεί να βοηθήσει. Η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως ο εγκέφαλος σκέψης ολόκληρης της εγκατάστασης, όπου μπορεί να εκπαιδεύσει τον εαυτό της να κατανοεί τόσο δομημένα όσο και μη δομημένα δεδομένα.

Εν ολίγοις, και τα τρία αυτά είναι αλληλένδετα. Εάν θέλετε να οικοδομήσετε ένα βιώσιμο μέλλον, τότε κάθε μία από αυτές τις τεχνολογίες πρέπει να είναι μέρος της ανάπτυξης.

Χρειάζεται η επιχείρησή σας blockchain?

Είναι εύκολο να οδηγηθούμε από την αλλαγή παρά να κατανοήσουμε την πραγματική ανάγκη για αυτήν. Το Blockchain έχει γίνει ο κανόνας για πολλές εταιρείες όπου το υιοθετούν ή σκοπεύουν να το υιοθετήσουν στο μέλλον.

Αλλά το χρειάζεστε?

Ας μάθουμε εξετάζοντας τις πέντε ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν το blockchain είναι κατάλληλο ή όχι.

 1. Θέλετε αμετάβλητο δεδομένων; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε χρειάζεστε blockchain, καθώς η κεντρική βάση δεδομένων δεν είναι ικανή για αμετάβλητη δεδομένα.
 2. Είναι τα δεδομένα πολλαπλών πηγών ή μιας πηγής; Εάν τα δεδομένα σας προέρχονται από πολλές πηγές και θέλετε επίσης αμετάβλητη δεδομένα, τότε χρειάζεστε blockchain. Εάν είστε εσωτερικός οργανισμός χωρίς εξωτερική πηγή δεδομένων, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια κεντρική προσέγγιση, καθώς υπάρχει ήδη εμπιστοσύνη στο οικοσύστημα.
 3. Χρειάζεστε μεσάζοντα; Εάν το κάνετε, τότε μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις ανάγκες σας μέσω μιας κεντρικής βάσης δεδομένων. Εάν δεν το κάνετε, τότε το blockchain είναι αυτό που χρειάζεστε.
 4. Γνωρίζουν οι συμμετέχοντες ο ένας τον άλλον; Εάν το κάνουν, τότε δεν υπάρχει ανάγκη για αποκεντρωμένη λύση, καθώς υπάρχει ήδη μια ρύθμιση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις, θα μπορείτε να κατανοήσετε τις απαιτήσεις σας. Ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε την ανάγκη του blockchain, πρέπει επίσης να αξιολογήσετε τον πραγματικό αντίκτυπο της αλλαγής. Εάν οι αποδόσεις δεν είναι μεγάλες, είναι καλύτερα να ακολουθήσετε το τρέχον σύστημά σας.

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος της εκπαιδευτικής ενότητας 3 του blockchain για στελέχη.

Ενότητα 4: Κανονιστικές / Νομικές επιπτώσεις του blockchain

Σε αυτήν την 4η ενότητα του blockchain για εκπαίδευση στελεχών, θα καλύψουμε τις κανονιστικές και νομικές συνέπειες του blockchain. Το Blockchain είναι δύσκολο να ρυθμιστεί ή να έχει νομικές δεσμεύσεις. Σε τελική ανάλυση, είναι μια αποκεντρωμένη λύση που φέρνει μια απότομη πρόκληση για τις αρχές που είναι στην εξουσία.

Κανονισμοί

Για να κατανοήσουμε, θα περάσουμε από το ρυθμιστικό περιβάλλον στις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να ρυθμίσει την τεχνολογία blockchain. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κράτος πρέπει να δημιουργήσει τους ρυθμιστικούς του οργανισμούς. Τα καλά νέα είναι ότι οι κανονισμοί είναι υπέρ των συμβολαίων που βασίζονται στο blockchain ή άλλων λειτουργιών που έχει να προσφέρει το blockchain.

Επί του παρόντος, πολλές πολιτείες δεν διαθέτουν κανονισμούς, ενώ άλλες έχουν μερική και μερικές έχουν πλήρη κανόνες. Έτσι, εάν είστε εκτελεστικό στέλεχος στις ΗΠΑ, πρέπει να ελέγξετε τους κανονισμούς του κράτους στο οποίο η εταιρεία σας προσφέρει υπηρεσίες ή κατοικεί. Αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε. Το μέλλον φαίνεται λαμπρό καθώς η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της τεχνολογίας blockchain και εργάζεται επίσης για την ενσωμάτωσή της στα συστήματά τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης θετικές προοπτικές για το blockchain.

Νομιμότητα

Η πτυχή της νομιμότητας είναι πολύ εκτεταμένη από τους κανονισμούς, καθώς καλύπτει ένα ευρύ πεδίο. Για παράδειγμα, μια λύση blockchain μπορεί να είναι παγκόσμια, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πληροί τις νομικές δεσμεύσεις διαφορετικών χωρών. Αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, ειδικά για κράτη που έχουν εντελώς διαφορετικό τύπο διακυβέρνησης.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στα επίπεδα υπηρεσίας και στην απόδοση μιας λύσης blockchain. Η πτυχή της ευθύνης είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα νομικά ζητήματα. Καθώς τα περισσότερα από τα δίκτυα blockchain είναι αποκεντρωμένα, ποιος είναι υπεύθυνος αν κάτι πάει στραβά?

Το απόρρητο των δεδομένων είναι ένα άλλο νομικό ζήτημα. Τα τρέχοντα κεντρικά συστήματα είναι ικανά να ξεχνούν τις πληροφορίες. Όμως, με το blockchain, αυτό δεν θα είναι εφικτό καθώς έχει το αμετάβλητο των δεδομένων είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Αυτό μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και όποιος συμμετέχει σε ένα δίκτυο δεν θα έχει το δικαίωμα να «ξεχάσει».

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του blockchain για την εκπαιδευτική ενότητα 4 στελεχών.

Ενότητα 5: Προκλήσεις Blockchain

Το Blockchain είναι μια πολύ νέα τεχνολογία. Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν για να γίνει σωστή χρήση της τεχνολογίας blockchain, ειδικά όταν πρόκειται για εφαρμογή.

Ας ξεκινήσουμε με την ενότητα 5 του blockchain για εκπαίδευση στελεχών.

Προκλήσεις υλοποίησης Blockchain

Για να πάρετε μια ιδέα, ας δούμε τις βασικές προκλήσεις εφαρμογής blockchain.

Κόστος: Η εφαρμογή ενός blockchain μπορεί να είναι δύσκολο έργο. Απαιτεί να ξοδεύετε πολλά χρήματα. Ένας από τους κύριους λόγους περιλαμβάνει τον τρόπο λειτουργίας του blockchain και την έλλειψη εξειδικευμένων προγραμματιστών σε λογική τιμή.

Επεκτασιμότητα: Η επεκτασιμότητα Blockchain είναι μεγάλη ανησυχία όσον αφορά τη χρήση των επιχειρήσεων. Ωστόσο, με την επίτευξη μιας νέας λύσης blockchain, είναι η μόνη στιγμή που μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα κλιμακοποίησης. Αυτήν τη στιγμή, το blockchain μπορεί να κλιμακωθεί με τη βοήθεια του cloud computing.

Ιδιωτικότητα δεδομένων: Το ζήτημα του απορρήτου δεδομένων είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Καθώς τα blockchains είναι κατανεμημένα καθολικά, είναι δύσκολο να προστατευθούν τα δεδομένα από την κοινή χρήση μεταξύ κόμβων. Η κρυπτογραφία χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση δεδομένων, αλλά δεν επιλύει το βασικό πρόβλημα. Επίσης, μόλις γραφτούν τα δεδομένα, δεν μπορούν να διαγραφούν.

Ανεπαρκής αλφαβητισμός blockchain: Μια άλλη μεγάλη πρόκληση είναι ο ανεπαρκής αλφαβητισμός blockchain. Παρόλο που το εφαρμόζετε σωστά, πρέπει να εκπαιδεύσετε τους ανθρώπους για το πώς να το χρησιμοποιούν αποτελεσματικά. Μπορεί να είναι μια σοβαρή πρόκληση, δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να αλλάξουν στον τρόπο που εργάζονται ή σκέφτονται.

Μπορείτε να βρείτε τις κορυφαίες 10 προκλήσεις εφαρμογής blockchain για επιχειρήσεις εδώ:

Οι 10 κορυφαίες προκλήσεις εφαρμογής Blockchain για επιχειρήσεις

Κορυφαίες προκλήσεις υιοθεσίας Blockchain

Στον blockchain για τον εκτελεστικό οδηγό εκπαίδευσης, θα καλύψουμε επίσης τους λόγους για τους οποίους παρεμποδίζεται η υιοθέτηση blockchain.

Ας τα παραθέσουμε παρακάτω:-

 1. Έλλειψη ειδικευμένων προγραμματιστών
 2. Μη ενεργειακά αποδοτικοί μηχανισμοί συναίνεσης
 3. Κακοί κανονισμοί για το blockchain
 4. Αμφισβητήσιμη ασφάλεια
 5. Επεκτασιμότητα
 6. Πρόβλημα τυποποίησης
 7. Ενσωμάτωση

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του blockchain για στελέχη 6.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του blockchain για οδηγούς διαχειριστών. Καλύψαμε σημαντικά θέματα, όπως τα βασικά, τους κανονισμούς, τις προκλήσεις και πολλά άλλα στο blockchain μας για εκπαίδευση στελεχών.

Με την ολοκλήρωση της πλήρους εκπαίδευσης, μπορείτε επίσης να αναλάβετε προκλητικές θέσεις όπως διαχειριστής καινοτομίας blockchain ή υπαλλήλους blockchain C. Αυτή η εκπαίδευση ανοίγει τον κόσμο του blockchain για εσάς και εξαρτάται από εσάς τι θέλετε να κάνετε με αυτές τις γνώσεις.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για τον εκτελεστικό οδηγό εκπαίδευσης; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me