Πού αποθηκεύεται το Blockchain: Επεξήγηση βασικών στοιχείων

Οποιοσδήποτε νέος στο blockchain έχει μια απλή ερώτηση, “πού αποθηκεύεται το blockchain;” Πραγματικά, πολλά άτομα που χρησιμοποιούν blockchain μέσω dApps ή ψηφιακών νομισμάτων εξακολουθούν να μην είναι ξεκάθαρα πώς αποθηκεύονται και προσπελάζονται τα δεδομένα blockchain.

Το Blockchain κερδίζει περισσότερη δυναμική με το χρόνο καθώς εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν τόνοι ψηφιακών νομισμάτων που μπορείτε να αγοράσετε, να αποθηκεύσετε και να τα χρησιμοποιήσετε στον πραγματικό κόσμο. Για παράδειγμα, το Hyperledger είναι ένα από τα έργα ανοιχτού κώδικα που προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα των επιχειρήσεων παρέχοντας μια σουίτα εργαλείων, βιβλιοθηκών και πλαισίων που είναι έτοιμα για επιχειρήσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν λίγες ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης του blockchain.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε πώς το blockchain αποθηκεύει και μεταφέρει τα δεδομένα μεταξύ των συνομηλίκων του. Λοιπόν, πού είναι αποθηκευμένα δεδομένα blockchain?

 

Αποκεντρωμένη – Το κλειδί για αλλαγή

Το πρώτο πράγμα που θα συζητήσουμε περιλαμβάνει την αποκέντρωση. Είναι η βασική ιδέα του blockchain. Με αυτό, δεν υπάρχει ανάγκη για μια κεντρική αρχή να διαχειρίζεται το δίκτυο. Οι ομότιμοι είναι περισσότερο από ικανοί να διαχειρίζονται και να επικυρώνουν τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας μια μέθοδο συναίνεσης.

Εν ολίγοις, το blockchain είναι ένα δίκτυο ομοτίμων όπου χρησιμοποιείται μια μέθοδος συναίνεσης για την επικύρωση συναλλαγών μεταξύ ομότιμων. 

Αυτό μας οδηγεί σε μια άλλη ενδιαφέρουσα ερώτηση. 

Πού αποθηκεύει δεδομένα το blockchain; Το φροντίζουν οι συνομηλίκοι; Ή διαχειρίζεται εξίσου από όλους στο δίκτυο. Το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί σε μία μόνο γραμμή σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πηγαίνουν στην αποθήκευση δεδομένων συναλλαγών στο blockchain.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να το μάθουμε.

Όμως, πριν πάμε στη λεπτομέρεια, ας μάθουμε πρώτα πώς λειτουργεί το Blockchain.

 

Πώς λειτουργεί το Blockchain?


Μπορείτε να σκεφτείτε το blockchain ως σύστημα καθολικών όπου ομότιμοι επικοινωνούν και συνεργάζονται μεταξύ τους για πρόσβαση και αποθήκευση πληροφοριών. 

Για να κατανοήσουμε καλύτερα, ας πάρουμε δύο πάρτι, τον Jim και τον Carry. Ο Τζιμ θέλει να στείλει κάποια χρήματα στον Κάρι. Για να το κάνει αυτό, θα ξεκινήσει τη συναλλαγή χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό του κλειδί και τη δημόσια διεύθυνση του Carry. Στη συνέχεια, η συναλλαγή κατανέμεται στο μπλοκ. Στη συνέχεια, το μπλοκ επικυρώνεται με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου συναίνεσης που χρησιμοποιείται από το δίκτυο. Το δίκτυο επαληθεύει τις συναλλαγές που τις χρησιμοποιούν. Επί

Μόλις η συναλλαγή επαληθευτεί πλήρως, προστίθεται στο blockchain και ο Carry λαμβάνει το ποσό. Αυτές οι πληροφορίες μόλις γραφτούν είναι αμετάβλητες και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αλλάξουν μετά τη σύνταξη. 

Αυτή η ίδια διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταξύ δύο οντοτήτων. Μπορεί να είναι μια τράπεζα, μια εταιρεία ή ένας αγοραστής που ψάχνει να κάνει συναλλαγές στο δίκτυο blockchain.

 

Όπου αποθηκεύεται το Blockchain?

Έτσι τώρα που έχουμε την κατάλληλη κατανόηση του blockchain, είμαστε πλέον έτοιμοι να μάθουμε πού είναι αποθηκευμένο το blockchain. Η ερώτηση μπορεί επίσης να ονομαστεί ως “πού αποθηκεύονται δεδομένα blockchain;” Οι απαντήσεις και στις δύο ερωτήσεις είναι ίδιες.

Ας αρχίσουμε.

Όταν πραγματοποιείται μια συναλλαγή σε blockchain, διαβιβάζονται τα ακόλουθα δεδομένα.

 • Ημερομηνία και ώρα συναλλαγής
 • Το ποσό που αποστέλλεται από τον αποστολέα στον παραλήπτη
 • Η διεύθυνση του αποστολέα
 • Η διεύθυνση παραλήπτη

Η συναλλαγή μπορεί να περιέχει άλλες ζωτικές πληροφορίες που μπορεί να απαιτηθούν για την επιτυχία της συναλλαγής.

Ας προσπαθήσουμε να το κατανοήσουμε με την προοπτική του bitcoin. Σε μια συναλλαγή bitcoin, αποθηκεύονται και μεταδίδονται οι ακόλουθες πληροφορίες.

 • Ημερομηνία Συναλλαγής
 • Το ποσό εστάλη
 • Διεύθυνση Bitcoin του αποστολέα
 • Διεύθυνση Bitcoin του παραλήπτη

ΕΝΑ Το bitcoin block έχει μια κεφαλίδα που συλλέγει τις συναλλαγές. Αυτές οι κεφαλίδες συνδέονται ξανά με το κύριο blockchain δημιουργώντας μια αλυσίδα μπλοκ και ως εκ τούτου είναι γνωστή ως “block-chain”.

Τεχνικά η δομή συναλλαγών μπορεί να μας βοηθήσει να εξηγήσουμε πολλά πράγματα.

class Transaction {public: const int32_t Έκδοση; const uint32_t NumberOfInputs; const vector CollectionOfInputs; const uint32_t NumberOfOutputs; const vector CollectionOfOutputs; const uint32_t LockTimestamp; };

Εδώ κάθε πεδίο έχει τον δικό του σκοπό όπου το CollectionOfInputs είναι ένα διάνυσμα αντικειμένων και περιέχει συναλλαγές όπου το BTC πρέπει να εξαργυρωθεί. Από την άλλη πλευρά, το CollectionofOutputs αναφέρεται στα BTC που θα δαπανηθούν και είναι επίσης ένας φορέας αντικειμένων.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες διαθέσιμες, το blockchain μπορεί να μάθει γρήγορα για το υπόλοιπο διευθύνσεων χωρίς να χρειάζεται να ζητήσει τη διεύθυνση. Αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο καθώς βοηθά να μην υπερφορτωθεί το δίκτυο. 

Όπως μπορείτε να δείτε, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο βλέπετε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που βρίσκονται κάτω από την κουκούλα για να δημιουργηθούν, να επικυρωθούν και να αποθηκευτούν οι συναλλαγές στο μπλοκ. 

 

Λοιπόν, πού αποθηκεύεται το blockchain?

Η απάντηση δεν είναι απλή.

Το Blockchain είναι αποκεντρωμένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κεντρικό μέρος για αποθήκευση. Γι ‘αυτό αποθηκεύεται σε υπολογιστές ή συστήματα σε όλο το δίκτυο. Αυτά τα συστήματα ή υπολογιστές είναι γνωστά ως κόμβοι. Κάθε ένας από τους κόμβους έχει ένα αντίγραφο του blockchain ή με άλλα λόγια, τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο δίκτυο. 

Έτσι, μπορείτε να σκεφτείτε το σύστημα blockchain παρόμοιο με ένα υπολογιστικό φύλλο όπου οι τιμές που αποθηκεύονται σε κάθε καταχώριση είναι η τιμή μιας διεύθυνσης. Επίσης, το υπολογιστικό φύλλο ενημερώνεται κάθε φορά που συμβαίνει μια αλλαγή.

Επίσης, θυμάστε το παράδειγμα συναλλαγών Jim and Carry; Εάν το κάνετε, τότε είναι ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται η συναλλαγή, τα δεδομένα δημιουργούνται, επαληθεύονται και αποθηκεύονται στο blockchain. Εδώ, ο Jim και ο Carry ονομάζονται και οι δύο κόμβοι. Ο Τζιμ χρησιμοποιεί το ψηφιακό του πορτοφόλι για να στείλει το ψηφιακό νόμισμα.

Επίσης, το ψηφιακό πορτοφόλι μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο και έχει επίσης τη λίστα με άλλους κόμβους και χρήστες. Έτσι, όταν ο Jim στέλνει τη συναλλαγή, είναι διαφανές σε ολόκληρο το δίκτυο.

Μεταδίδεται σε ολόκληρο το δίκτυο ότι ο Jim έχει στείλει ένα συγκεκριμένο ποσό στον Carry. Η μετάδοση πραγματοποιείται έως ότου κάθε άλλος κόμβος γνωρίζει τη συναλλαγή. Λίγοι κόμβοι γνωστοί ως ανθρακωρύχοι επικυρώνουν τη συναλλαγή και μόλις γίνει η επικύρωση, η συναλλαγή γίνεται αμετάβλητη και μη αναστρέψιμη.

Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως μερικές ώρες ανάλογα με τη συμφόρηση του δικτύου.

 

Γιατί θέλετε να αποθηκεύσετε δεδομένα στο Blockchain?

Τώρα που μάθαμε πού είναι αποθηκευμένο το blockchain, είναι πλέον καιρός να μάθουμε ότι τα δεδομένα καιρού μπορούν να αποθηκευτούν σε blockchain; Η ερώτηση απευθύνεται καλύτερα σε προγραμματιστές που μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για την αποθήκευση δεδομένων. Σε τελική ανάλυση, το blockchain προσφέρει εκτεταμένες δυνατότητες όπως καλύτερη ασφάλεια, αμετάβλητη και διαφάνεια.

Ωστόσο, το blockchain είναι ιδανικό για αποθήκευση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων. Ναι, δεν μπορεί να είναι μια βάση δεδομένων εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια πλατφόρμα ροής βίντεο παρόμοια με το Twitch για το Youtube.

Ωστόσο, είναι ιδανικό για αποθήκευση μικρών ποσοτήτων δεδομένων, αλλά σε μεγάλο αριθμό συναλλαγών. Τα δίκτυα Blockchain είναι εξαιρετικά επεκτάσιμα και υπάρχουν πολλές παραλλαγές του blockchain που είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά στην προσβασιμότητα.

 

Τύποι Blockchain και πώς αποθηκεύουν δεδομένα

Το Bitcoin είναι το πρώτο cryptocurrency που χρησιμοποίησε την τεχνολογία blockchain. Ήταν η πρώτη γενιά τεχνολογίας και άφησε πολλά πράγματα για βελτίωση.

Είναι σαφές ότι υπήρχαν και άλλες λύσεις blockchain εκεί έξω και η πρώτη πλατφόρμα blockchain για την επίλυση των περισσότερων προβλημάτων τεχνολογίας blockchain bitcoin ως Ethereum. Αναπτύχθηκε από τον Vitalk Buterin. 

Η αποθήκευση δεδομένων στο Ethereum λειτουργεί διαφορετικά σε σύγκριση με το bitcoin. Χρησιμοποιούν τη δομή δεδομένων ελαστικών για να εξασφαλίσουν καλύτερη προσβασιμότητα, επεκτασιμότητα και χρηστικότητα των δεδομένων.

Διαχωρίζει επίσης τα προσωρινά δεδομένα και τα δεδομένα εξόρυξης συναλλαγών. Η δομή δεδομένων είναι επίσης πολύ αποτελεσματική όσον αφορά τη διαχείριση μόνιμων και προσωρινών δεδομένων. Τα δεδομένα καταγράφονται στη συναλλαγή μόνο όταν επιβεβαιώνεται η συναλλαγή. 

Μια κατάσταση trie χρησιμοποιείται για την αποθήκευση προσωρινών δεδομένων, όπως διεύθυνση λογαριασμού και ούτω καθεξής. Αυτό επιτρέπει επίσης την αλλαγή δεδομένων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Εν ολίγοις, υπάρχουν τρεις τύποι trie στο Ethereum blockchain:

 • Πολιτεία Τρί
 • Αποθήκευση Trie
 • Συναλλαγή Trie

Ένα άλλο παράδειγμα που θέλουμε να περάσουμε είναι το blockchain Corda. 

Κόρντα είναι μια πλατφόρμα blockchain ανοιχτού κώδικα που έχει δημιουργηθεί για επιχειρήσεις. Καλύψαμε λεπτομερώς το Corda όπου συζητήσαμε πώς λειτουργεί. Είναι μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού που λειτουργεί διαφορετικά σε σύγκριση με το Ethereum ή το Blockchain.

Η διαφορά είναι κυρίως στον τρόπο αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων. Πρώτα απ ‘όλα, δεν διαθέτει καθολικές εκπομπές. Η επικοινωνία μεταξύ των συνομηλίκων γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να επαληθευτεί χωρίς την ανάγκη λήψης ολόκληρων των δεδομένων.

Όλα αυτά είναι δυνατά, επειδή χρησιμοποιεί γραφήματα και επίμονες ουρές. Κάθε κόμβος είναι ορατός μέσω της υπηρεσίας χαρτών δικτύου, όπως και ένας τηλεφωνικός κατάλογος.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδήγησε στο τέλος του άρθρου μας όπου συζητήσαμε πώς αποθηκεύονται και συντηρούνται τα δεδομένα blockchain. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι χρήσης διαφορετικών πλατφορμών ή λύσεων blockchain. Προσπαθήσαμε επίσης να εξετάσουμε δύο διαφορετικές λύσεις Corda και Ethereum και πώς διαχειρίζονται δεδομένα στο δίκτυό τους.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για την αποθήκευση blockchain; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map