Τι είναι το Blockchain στο AWS;

Γνωρίζετε το AWS Blockchain και τις επιπτώσεις του στην ανάπτυξη της καριέρας σας; Η ακόλουθη συζήτηση θα εμβαθύνει στις βασικές λεπτομέρειες του blockchain στο AWS, τα οφέλη του, τις υπηρεσίες blockchain στο AWS και τις διάφορες περιπτώσεις χρήσης.

Εάν σκέφτεστε κρυπτογράφηση όταν ακούτε τον όρο «blockchain», τότε δεν έχετε ακόμη ανακαλύψει το εύρος της τεχνολογίας blockchain. Η συσχέτιση της τεχνολογίας blockchain με συναλλαγές κρυπτογράφησης είναι μία από τις σημαντικότερες παρανοήσεις οποιουδήποτε ατόμου σχετικά με την τεχνολογία blockchain.

Προχωρώντας στις εσφαλμένες αντιλήψεις στο επόμενο επίπεδο, η τεχνολογία blockchain πιστεύεται επίσης ότι είναι η κατάλληλη επιλογή μόνο για επιχειρήσεις χρηματοδότησης ή τεχνολογίας. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις και οι ηγέτες των επιχειρήσεων αναγνωρίζουν αργά τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain.

Επιπλέον, η διασταύρωση μεταξύ cloud computing και blockchain οδηγεί σε διάφορες αλλαγές στις προσεγγίσεις για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων. Έτσι, η εισαγωγή του blockchain στο AWS είναι μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία σταδιοδρομίας για επαγγελματίες τεχνολογίας του μέλλοντος. Ως αποτέλεσμα, είναι αναπόφευκτο να παρατηρήσετε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για ένα σεμινάριο AWS Blockchain τα τελευταία χρόνια.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Τι περιλαμβάνει το Blockchain AWS?

Τα δίκτυα Blockchain χρησιμεύουν ως αξιόπιστα εργαλεία για επιχειρήσεις στη συντήρηση και την ασφάλεια αρχείων για διάφορες ψηφιακές συναλλαγές σε πολλά μέρη. Ωστόσο, η έλλειψη κεντρικής αρχής δημιουργεί επίσης προκλήσεις ενώ προσφέρει ορισμένα σημαντικά οφέλη. Επομένως, οι διαχειριζόμενες προσφορές blockchain έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς για επιχειρήσεις που εργάζονται με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain χωρίς ανεξάρτητη ρύθμιση και διαχείριση δικτύου.

Το AWS Blockchain είναι το τέλειο παράδειγμα πλήρως διαχειριζόμενων υπηρεσιών για χρήση τεχνολογίας blockchain. Το Blockchain στο AWS αναφέρεται σε μια μικρή αλλά ισχυρή ποικιλία προσφορών που υποστηρίζουν τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες blockchain των οργανισμών. Οι βάσεις δεδομένων Amazon Quantum Ledger, Amazon Managed Blockchain, AWS Blockchain Partners και AWS Blockchain Templates είναι οι εξέχουσες καταχωρήσεις όταν πρόκειται για συζητήσεις σχετικά με το blockchain στο AWS. Ας ρίξουμε λοιπόν μια κριτική για το πώς φαίνεται το blockchain των επιχειρήσεων στο AWS!

Χαρακτηριστικά των προσφορών Blockchain AWS

Το AWS Blockchain οικοσύστημα είναι προσαρμοσμένο για την αντιμετώπιση διαφορετικών επιχειρηματικών ζητημάτων κατά την ανάπτυξη έργων blockchain μέσω πλατφορμών cloud. Ακολουθούν μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν το συνολικό επιχειρηματικό τοπίο blockchain στο AWS.

  • Ειδικά προσαρμοσμένο για ανάγκες ανάπτυξης Blockchain

Το κυριότερο σημείο που μπορείτε να παρατηρήσετε στο blockchain στο AWS είναι η εξατομικευμένη φύση. Η AWS έχει δημιουργήσει αντικειμενικά προσανατολισμένα εργαλεία blockchain που μπορούν να υποστηρίξουν διαφορετικές ανάγκες. Οι ανάγκες μπορεί να περιλαμβάνουν μια κεντρική βάση δεδομένων για τη διατήρηση ενός κρυπτογραφικά επαληθευμένου και αμετάβλητου αρχείου συναλλαγών. Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες μπορούν επίσης να αναπτύξουν ένα πολυμερές, πλήρως διαχειριζόμενο δίκτυο blockchain για την εξάλειψη των μεσαζόντων.

  • Ευρύτερες εφαρμογές

Μια άλλη αξιοσημείωτη πτυχή σε ένα σεμινάριο AWS Blockchain αναφέρεται στη χρήση μεγάλης κλίμακας AWS για φόρτους εργασίας blockchain. Σε σύγκριση με άλλα Blockchain ως πάροχοι υπηρεσιών, το AWS έχει το προβάδισμα σε ό, τι αφορά την ανάπτυξη blockchain. Με περίπου το 25% του συνόλου των φόρτων εργασίας Ethereum σε όλο τον κόσμο να λειτουργεί επί του παρόντος σε AWS, είναι δυνατόν να εξεταστεί η σκοπιμότητα των εφαρμογών blockchain στο AWS. Οι πιο αξιοσημείωτοι εταιρικοί πελάτες για το Hyperledger Fabric περιλαμβάνουν ονόματα όπως Guardian, Contura Energy, Nestle, Sage, Sony Music, SGX, BMW, Splunk και πολλά άλλα.

  • Βελτιωμένη παραγωγικότητα στην ανάπτυξη Blockchain

Η επόμενη σημαντική επισήμανση σχετικά με το blockchain AWS αναφέρεται άμεσα στις προοπτικές παραγωγικότητας με την εφαρμογή blockchain.

Το AWS προσφέρει καλύτερη απλότητα, αποδοτικότητα και ταχύτητα στην ανάπτυξη εφαρμογών τεχνολογίας blockchain και κατανεμημένων καθολικών. Για παράδειγμα, το Amazon Managed Blockchain μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του μεγάλου έργου που σχετίζεται με τη δημιουργία δικτύων blockchain.


Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη φιλοξενία πλαισίων Hyperledger Fabric κατά σχεδόν 60%. Επιπλέον, η πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία blockchain βελτιώνει επίσης την ευκολία των λειτουργιών δικτύου με υποστήριξη AWS CLI, Amazon CloudWatch Logs και AWS CloudFormation. Στη συνέχεια, το Amazon QLDB παρουσιάζει επίσης δύο έως τρεις φορές καλύτερη ταχύτητα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά πλαίσια. Επιπλέον, προσφέρει επίσης μοντέλα δεδομένων εγγράφων και παρόχους παρόμοιους με τη SQL για τη διαχείριση συναλλαγών.

  • Διαθέτει περισσότερες από 70 λύσεις Blockchain

Το AWS Blockchain οικοσύστημα είναι επίσης ευνοϊκό για τις επιχειρήσεις βάσει αποδεδειγμένης παραγωγικότητας. Τα υποστηριζόμενα πρωτόκολλα blockchain περιλαμβάνουν Corda, Ethereum και Hyperledger Fabric.

Επί του παρόντος, η AWS διαθέτει περισσότερες από 70 αποδεδειγμένες λύσεις blockchain από συνεργάτες που συμμετέχουν στην υποστήριξη για όλα τα κρίσιμα πρωτόκολλα blockchain. Υποστηρίζει επίσης Hyperledger Sawtooth, RSK και πολλά άλλα.

Έτσι, είναι προφανές ότι ένα σεμινάριο AWS Blockchain μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελές για την ανάπτυξη και ανάπτυξη λύσεων blockchain στο cloud AWS. Επομένως, μια στενότερη αντανάκλαση σε κάθε μεμονωμένο εργαλείο στο blockchain στο AWS μπορεί να παρέχει περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με τις εφαρμογές του AWS Blockchain.

Είστε περίεργοι για την απόδοση του AWS σε σύγκριση με άλλα BAAS; Ακολουθεί ένας οδηγός για τις συγκρίσεις AWS vs AZURE vs Oracle Blockchain που πρέπει να δείτε.

Βάση δεδομένων Amazon Quantum Ledger (QLDB)

Η βάση δεδομένων Amazon QLDB ή Quantum Ledger Database είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη λύση βάσης δεδομένων. Μπορεί να παρέχει ένα ολοκληρωμένο αρχείο καταγραφής συναλλαγών με καλύτερη διαφάνεια, κρυπτογραφικά πρότυπα επαλήθευσης και αμετάβλητο, υπό την κυριότητα των κεντρικών αξιόπιστων αρχών. Το Amazon QLDB μπορεί να είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για την παρακολούθηση κάθε τροποποίησης των δεδομένων εφαρμογής.

Επιπλέον, διασφαλίζει επίσης τη διατήρηση ενός λεπτομερούς και ελεγχόμενου ιστορικού τροποποιήσεων με την πάροδο του χρόνου. Το Amazon QLDB στο AWS Blockchain χρησιμεύει ως μια εντελώς νέα κατηγορία προσφοράς βάσης δεδομένων για τη μείωση της ανάγκης συμμετοχής σε περίπλοκες προσπάθειες ανάπτυξης στην κατασκευή προσωπικών εφαρμογών που μοιάζουν με καθολικά.

Το QLDB επιτρέπει το αμετάβλητο ιστορικό αλλαγών των δεδομένων και την επαλήθευση σχετικά με την έλλειψη ακούσιων τροποποιήσεων στα δεδομένα της εφαρμογής. Το QLDB διαθέτει ένα αρχείο καταγραφής συναλλαγών με αμετάβλητο, επίσης γνωστό ως ημερολόγιο, για την παρακολούθηση κάθε αλλαγής στα δεδομένα της εφαρμογής, διατηρώντας παράλληλα ένα ολοκληρωμένο και ελεγχόμενο ιστορικό αλλαγών.

Το API που μοιάζει με SQL, μαζί με την πλήρη υποστήριξη για συναλλαγές και ένα μοντέλο δεδομένων εγγράφων με πλήρη ευελιξία, βοηθά τους προγραμματιστές σημαντικά. Επιπλέον, το Amazon QLDB στο AWS Blockchain προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ροής για την επίτευξη σχεδόν ροής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για την ανάπτυξη αναλυτικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο και ροών εργασίας βάσει συμβάντων.

Επιπλέον, η δυνατότητα ροής μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αναπαραγωγή δεδομένων σε άλλες υπηρεσίες AWS για την επίτευξη βελτιωμένης αναλυτικής επεξεργασίας. Η φύση του QLDB χωρίς διακομιστή διασφαλίζει επίσης ότι είναι αυτόματα κλιμακούμενη για την υποστήριξη των απαιτήσεων της εφαρμογής σας. Ταυτόχρονα, η φύση του διακομιστή QLDB χωρίς διακομιστές αφαιρεί την ανάγκη διαχείρισης διακομιστών ή διαμόρφωσης των ορίων ανάγνωσης και εγγραφής. Το πιο σημαντικό από όλα, το QLDB χρεώνει τους χρήστες μόνο για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν.

Amazon Managed Blockchain

Η επόμενη σημαντική προσθήκη στον κόσμο του AWS Blockchain αναφέρεται απευθείας στο Amazon Managed Blockchain. Το Amazon Managed Blockchain είναι βασικά μια αποδεδειγμένη λύση για τη δημιουργία και τη διαχείριση εξαιρετικά επεκτάσιμων δικτύων blockchain με ευκολία. Είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν εύκολα σε δημόσια δίκτυα.

Επιπλέον, υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία και τη διαχείριση ιδιωτικών δικτύων με δυνατότητα κλιμάκωσης, αξιοποιώντας διάσημα πλαίσια ανοιχτού κώδικα, όπως Ethereum και Hyperledger Fabric. Το Amazon Managed Blockchain μπορεί να επιτρέψει στους χρήστες να συμμετάσχουν σε δημόσια δίκτυα ή να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν ιδιωτικά επεκτάσιμα δίκτυα με λίγα μόνο κλικ.

Η σημασία του Amazon Managed Blockchain στο AWS Blockchain είναι εμφανής στη μείωση των γενικών εξόδων στη δημιουργία δικτύων. Βοηθά επίσης στη μείωση των γενικών εξόδων που συμμετέχουν σε μια δημόσια blockchain. Στη συνέχεια, βοηθά επίσης στην αυτόματη επεκτασιμότητα για την αντιμετώπιση των απαιτήσεων πολλαπλών εφαρμογών που εκτελούν εκατομμύρια συναλλαγές.

Μετά τη δημιουργία και τη λειτουργία του δικτύου, το Amazon Managed Blockchain μπορεί να βελτιώσει την ευκολία διαχείρισης και συντήρησης δικτύου blockchain. Επιπλέον, είναι επίσης εξαιρετικά παραγωγικό στη διαχείριση των πιστοποιητικών σας παράλληλα επιτρέποντας τη συμμετοχή νέων μελών στο δίκτυο.

Μάθετε πώς το blockchain μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα επιχειρηματικά σας μοντέλα μέσω της συλλογής μαθημάτων blockchain τώρα.

Γιατί να επιλέξετε το Amazon Managed Blockchain?

Δεδομένου ότι το Amazon Managed Blockchain είναι η εξέχουσα αναφορά όσον αφορά το AWS Blockchain, ας αναλογιστούμε τα οφέλη του. Τα οφέλη του Amazon Managed Blockchain θα μπορούσαν να παρουσιάσουν σαφώς τους λόγους για την ουσιαστικά αυξανόμενη ζήτηση για blockchain στο AWS.

  • Οφέλη του «Πλήρως διαχειριζόμενου»

Η πλήρως διαχειριζόμενη φύση του Amazon Managed Blockchain επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν δίκτυα blockchain που εκτείνονται σε διαφορετικούς λογαριασμούς AWS. Μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα μελών να μοιράζονται δεδομένα και να εκτελούν συναλλαγές χωρίς καμία κεντρική αρχή.

Αντί να φιλοξενούν την υποδομή, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain δεν χρειάζεται να παρέχουν το υλικό τους, να ρυθμίζουν στοιχεία ασφαλείας και δικτύωσης και να διαμορφώνουν το λογισμικό χειροκίνητα. Το API ψηφοφορίας στο Amazon Managed Blockchain επιτρέπει δικαιώματα ψήφου για τους συμμετέχοντες στο δίκτυο για την προσθήκη ή την αφαίρεση μελών.

Μετά την προσθήκη ενός νέου μέλους, το Amazon Managed Blockchain επιτρέπει στο μέλος να ξεκινήσει και να διαμορφώσει διάφορα blockchain peer to peer network. Επιπλέον, το Amazon Managed Blockchain προσφέρει επίσης εγκαταστάσεις για παρακολούθηση δικτύου blockchain. Επιπλέον, το Amazon Managed Blockchain μπορεί επίσης να αντικαταστήσει αυτόματα κόμβους με κακή απόδοση.

  • Βελτιωμένη ασφάλεια και επεκτασιμότητα

Τα οφέλη της υπηρεσίας Amazon Managed Blockchain στο AWS Blockchain περιλαμβάνουν επίσης επεκτασιμότητα και ασφάλεια. Το Managed Blockchain επιτρέπει τις δυνατότητες για εύκολη επεκτασιμότητα του δικτύου blockchain ανάλογα με την ανάπτυξη του δικτύου. Όταν τα μέλη του δικτύου χρειάζονται επιπλέον χωρητικότητα για νέες συναλλαγές και επαλήθευση, το μέλος μπορεί να χρησιμοποιήσει API για γρήγορη προσθήκη ενός νέου ομότιμου κόμβου.

Η μεγάλη ποικιλία τύπων παρουσιών με διαφορετικούς συνδυασμούς μνήμης και CPU μπορεί να προσφέρει την επιθυμητή ευελιξία για την επιλογή πόρων. Το πιο σημαντικό από όλα, το Managed Blockchain μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια του δικτύου blockchain με την τεχνολογία AWS Key Management Service (KMS). Ως αποτέλεσμα, μπορεί επίσης να επιλύσει τις απαιτήσεις για τη ρύθμιση μεμονωμένου ασφαλούς κλειδιού αποθήκευσης.

  • Ευελιξία για διαφορετικά πλαίσια Blockchain

Το Amazon Managed Blockchain είναι μια σημαντική είσοδος στο AWS Blockchain λόγω της υποστήριξής της για την επιλογή εταιρικών πρωτοκόλλων blockchain. Προς το παρόν, το Amazon Managed Blockchain παρέχει υποστήριξη για δύο διάσημα πλαίσια blockchain όπως το Hyperledger Fabric και το Ethereum.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Hyperledger Fabric υποστηρίζει εφαρμογές που εξαρτώνται από αυστηρούς ελέγχους άδειας και απορρήτου με ένα συγκεκριμένο σύνολο μελών. Από την άλλη πλευρά, το Ethereum είναι μια ευνοϊκή επιλογή για δίκτυα blockchain με πολύ κατανεμημένη φύση, εστιασμένη στη διαφάνεια δεδομένων για όλα τα μέλη. Επιπλέον, το Enterprise Ethereum μπορεί να είναι μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση για ένα δημόσιο δίκτυο blockchain Ethereum.

  • Βελτιωμένη αξιοπιστία

Η τελική ευεργετική πτυχή του Amazon Managed Blockchain στο τοπίο AWS Blockchain αναφέρεται στην αξιοπιστία. Το Amazon Managed Blockchain προσφέρει απόλυτη διασφάλιση αξιοπιστίας για την «υπηρεσία παραγγελίας». Η υπηρεσία παραγγελίας είναι ένα στοιχείο στο Hyperledger Fabric που βοηθά στην παράδοση συναλλαγών σε όλο το δίκτυο blockchain.

Από την άλλη πλευρά, η προεπιλεγμένη υπηρεσία παραγγελίας του Hyperledger Fabric δεν παρέχει χώρο αποθήκευσης για το πλήρες ιστορικό συναλλαγών. Ως αποτέλεσμα, δημιουργεί δυσκολίες στην παρακολούθηση ή ανάκτηση ιστορικού συναλλαγών σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Η υπηρεσία παραγγελίας του Amazon Managed Blockchain βασίζεται στην τεχνολογία Amazon QLDB.

Το αμετάβλητο αρχείο καταγραφής αλλαγής της υπηρεσίας παραγγελιών στο Amazon Managed Blockchain βοηθά στην ακριβή συντήρηση του ιστορικού συναλλαγών των δικτύων blockchain. Επομένως, το AWS Blockchain μπορεί να διασφαλίσει ότι οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους με τη διασφάλιση διασφαλίσεων για την ακεραιότητα των δεδομένων.

Πρότυπα Blockchain AWS

Επομένως, μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα πώς το Amazon QLDB και το Amazon Managed Blockchain χρησιμεύουν ως κρίσιμα στιγμιότυπα σε ένα σεμινάριο AWS Blockchain. Μια άλλη σημαντική πτυχή που εμπλέκεται στον κόσμο του blockchain στο AWS αναφέρεται σε πρότυπα blockchain. Τα πρότυπα blockchain στο AWS βοηθούν στη δημιουργία και την ανάπτυξη δικτύων blockchain γρηγορότερα, αξιοποιώντας τα επιθυμητά εταιρικά πλαίσια blockchain.

Το Blockchain λειτουργεί επίσης ως αποκεντρωμένη τεχνολογία βάσης δεδομένων για τη συντήρηση ενός συνεχώς διευρυνόμενου συνόλου συναλλαγών και έξυπνων συμβάσεων. Τα πρότυπα AWS Blockchain μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να διαμορφώσουν και να ξεκινήσουν τις στοίβες AWS CloudFormation για τη δημιουργία δικτύων blockchain. Διαφορετικά πρότυπα blockchain στο AWS διαθέτουν διαφορετικούς πόρους και υπηρεσίες AWS που τους έχουν ανατεθεί. Επιπλέον, οι προδιαγραφές του χρήστη καθορίζουν επίσης τον τύπο υπηρεσιών και πόρων σε ένα πρότυπο blockchain στο AWS.

Τα πρότυπα AWS Blockchain είναι σε θέση να αξιοποιούν διαφορετικές υπηρεσίες AWS για την ανάπτυξη blockchain σύμφωνα με τις επιλογές που έχουν επιλέξει. Οι αξιοσημείωτες υπηρεσίες που σχετίζονται με πρότυπα blockchain στο AWS περιλαμβάνουν EC2, Amazon VPC, Amazon ECS και Application Load Balancers. Ας ρίξουμε μια ματιά στις λειτουργίες που προσφέρονται από αυτές τις υπηρεσίες και τους πόρους για το blockchain στο AWS.

Το Amazon EC2 είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για την απόκτηση υπολογιστικής χωρητικότητας για τη λειτουργία ενός δικτύου blockchain. Το Amazon VPC ή το Virtual Private Cloud βοηθά στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο σε πόρους Ethereum που δημιουργούνται από χρήστες. Ταυτόχρονα, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν το Amazon VPC για προσαρμογή της διαμόρφωσης ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προσβασιμότητα. Τα πρότυπα Blockchain στο AWS υποστηρίζουν επίσης Amazon ECS ή Elastic Container Service.

Το Amazon ECS βοηθά στην ενορχήστρωση ανάπτυξης κοντέινερ σε περιπτώσεις σε EC2 για το δίκτυο blockchain. Η υποστήριξη εφαρμογής Load Balancer σε πρότυπα AWS Blockchain επιτρέπει επίσης σε ένα σημείο επαφής να έχει πρόσβαση στο διαθέσιμο περιβάλλον εργασίας χρήστη.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Enterprise Blockchains Templates

συμπέρασμα

Σε μια τελική σημείωση, μπορείτε να σημειώσετε ξεκάθαρα ότι ο συνδυασμός του cloud και του blockchain μπορεί να προκαλέσει θετικά αποτελέσματα. Τα καλύτερα πράγματα και για τις δύο τεχνολογίες συνδυάζονται για να προσφέρουν τις πιο εφικτές επιχειρηματικές λύσεις με διασφάλιση της παραγωγικότητας. Μακροπρόθεσμα, η ανάπτυξη και ανάπτυξη λύσεων blockchain μέσω πλατφορμών cloud θα αποκτήσει αναγνώριση mainstream.

Έτσι, θα πρέπει να αρχίσετε να μαθαίνετε περισσότερα για το AWS Blockchain εάν θέλετε να προχωρήσετε μπροστά στην καριέρα σας. Τα οφέλη ευελιξίας, ασφάλειας και επεκτασιμότητας του blockchain στο AWS είναι οι κυριότεροι λόγοι για να εξετάσουμε τις δυνατότητές του.

Όμως, οι πρώτοι φιλόδοξοι επαγγελματίες πρέπει να κατανοήσουν καλύτερα την ίδια την τεχνολογία blockchain. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με τις πιστοποιήσεις blockchain για να μείνετε μπροστά από το παιχνίδι και να αξιοποιήσετε τη δύναμη του AWS για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας ανάπτυξης blockchain τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map