Αρχές Blockchain: Σχεδιάστε το Blockchain της επιχείρησής σας

Οι καινοτομίες Blockchain ανθίζουν στον κλάδο της τεχνολογίας εδώ και αρκετό καιρό. Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα αγορά, πολλές επιχειρήσεις ακολουθούν διαφορετικές κατευθύνσεις για να σχεδιάσουν το blockchain τους για επιχειρηματικές λύσεις. Προφανώς, κατά το σχεδιασμό, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ανάγκες των επιχειρήσεων σας.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αρχές blockchain στο σχεδιασμό που πρέπει να ακολουθήσετε. Αυτές οι αρχές σχεδιασμού blockchain είναι αυτές που ακολουθούν οι σημαντικότεροι παίκτες του κλάδου. Για να σας βοηθήσουμε στη φάση σχεδιασμού, δίνουμε προτεραιότητα σε συγκεκριμένες αρχές σχεδιασμού.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι αρχές του blockchain!

Αρχές Blockchain: 12 Αρχές που πρέπει να θυμάστε

Αρχές Blockchain

Μετά τη σύντομη λίστα, έχουμε δημιουργήσει δώδεκα αρχές τεχνολογίας blockchain. Ας δούμε τι είναι αυτά –

 1. Χρησιμοποιήστε ανοιχτό περιβάλλον για καινοτομία
 2. Πρόσβαση με άδεια και αξιόπιστη πρόσβαση
 3. Κάντε το μοντέλο διακυβέρνησης διαφανές
 4. Πηγαίνετε για κοινά πρότυπα
 5. Λάβετε υπόψη το απόρρητο
 6. Η ασφάλεια είναι το κλειδί
 7. Ενεργοποίηση σωστής έκθεσης
 8. Διατηρήστε τη συνέπεια
 9. Η επικοινωνία είναι απαραίτητη
 10. Διατηρήστε την εμπιστοσύνη με οποιοδήποτε κόστος
 11. Κρατήστε το απλό
 12. Επίλυση σφαλμάτων γρήγορα

Χρησιμοποιήστε ανοιχτό περιβάλλον για καινοτομία

Η καινοτομία είναι πάντα ο τρόπος για να ακολουθήσετε τις αρχές του blockchain. Αλλά πώς να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να προωθήσετε την ανοιχτή καινοτομία σε κάθε περίπτωση; Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ενισχύσετε οργανισμούς και συνεργάτες που προσφέρουν λύσεις ανοιχτού κώδικα.

Στην πραγματικότητα, οι συνεισφέροντες ανοιχτού κώδικα μπορούν να προσφέρουν μια διαφορετική κοινότητα που μπορεί να προσφέρει πολλές καινοτόμες ιδέες. Επιπλέον, με τη βοήθειά τους, μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε την υψηλότερη ποιότητα κώδικα.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από το να είστε μέρος ενός ανοιχτού μοντέλου διακυβέρνησης. Βασικά, λειτουργούν με διαφορετικά μοντέλα δωρεάν αδειοδότησης.


Ένα άλλο καλό πράγμα στις αρχές σχεδιασμού blockchain είναι να θυμάστε ότι πρέπει να αποφύγετε τη χρήση οποιασδήποτε τεχνολογίας που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε πλαίσια ανοιχτού κώδικα και σχεδιασμένα για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Εάν μπορείτε να εφαρμόσετε σωστά τη λύση blockchain, θα ενισχύσει τις καινοτομίες σας, θα σας κοστίσει λιγότερα χρήματα και θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο για να ωριμάσετε.

Για παράδειγμα, το Enterprise Ethereum Alliance προσφέρει ανοιχτά πρότυπα για το σχεδιασμό των λύσεων blockchain. Από την άλλη πλευρά, το Hyperledger προσφέρει ανοιχτού κώδικα πλαίσια, εργαλεία και βιβλιοθήκες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας σας. Το R3 προσφέρει επίσης την πλατφόρμα Corda ως τεχνολογία blockchain ανοιχτού κώδικα.

Προσφορά με άδεια και αξιόπιστη πρόσβαση

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε για τις αρχές σχεδιασμού blockchain είναι να διατηρήσετε την πλατφόρμα σας πιο ευθυγραμμισμένη με τις κανονιστικές ευθύνες. Στην πραγματικότητα, τα εταιρικά δίκτυα blockchain πρέπει να ακολουθούν τις βασικές αρχές των επιχειρήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχει αξιόπιστη πρόσβαση και να επιτρέπει άδεια αρχιτεκτονικής blockchain. Παρόλο που τα δημόσια blockchain έρχονται με το δίκαιο μερίδιο των χαρακτηριστικών τους, εξακολουθούν να μην είναι τέλεια για το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στην πραγματικότητα, οι δημόσιοι αποκλεισμοί δεν διαθέτουν κανονισμούς ή ιδιωτικό απόρρητο. Αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία για τις επιχειρήσεις. Από την άλλη πλευρά, η επιτρεπόμενη αρχιτεκτονική blockchain επιλύει τα ζητήματα απορρήτου και δημιουργεί επίσης ένα ρυθμιστικό περιβάλλον.

Επίσης, μπορείτε να ορίσετε την απαίτηση για έλεγχο ταυτότητας, έτσι ώστε μόνο οι επιλεγμένοι χρήστες να μπορούν να εισέλθουν στο δίκτυο.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα κοινό σύνολο προτύπων για την ταυτότητα, έτσι ώστε ένας χρήστης να μπορεί να εξουσιοδοτηθεί σε πολλά περιβάλλοντα blockchain χρησιμοποιώντας τα ίδια διαπιστευτήρια.

Για παράδειγμα, το TradeLens είναι μια επιτρεπόμενη πλατφόρμα blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, είναι χτισμένο στο Hyperledger Fabric και προσφέρει δυνατότητες ελέγχου ταυτότητας και ιχνηλασιμότητας.

Από την άλλη πλευρά, η δημόσια αλλά επιτρεπόμενη πλατφόρμα είναι Steller. Είναι ουσιαστικά ένα αποκεντρωμένο σύστημα πληρωμών που μπορεί να προσφέρει γρήγορη επεξεργασία συναλλαγών.

Κάντε το μοντέλο διακυβέρνησης διαφανές

Ένα άλλο βασικό σημείο στον οδηγό αρχών blockchain είναι το μοντέλο διακυβέρνησης. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η δομή του μοντέλου είναι πάντα διαφανής. Τι σημαίνει? Λοιπόν, πρέπει να διαχειριστείτε τους χρήστες σας με ρυθμιστικό τρόπο και επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν επηρεάζεται η συγκέντρωση στην πλατφόρμα.

Συνεπώς, τα εταιρικά blockchain έργα πρέπει πάντα να διανέμονται. Στην πραγματικότητα, επιλέγοντας την πλατφόρμα, προσπαθήστε να έχετε ενσωματωμένη δημοκρατική διακυβέρνηση στο σύστημα. Προφανώς, θα χρειαστείτε επιπλέον δυνατότητες απορρήτου και αδειοδότησης ενσωματωμένες στο σύστημα.

Επιπλέον, φροντίστε να περιγράψετε τους κανόνες και τους κανονισμούς για το ποιος μπορεί να ενταχθεί στη δομή διακυβέρνησης και πώς θα το κάνει σαφώς. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να διανείμετε αγκύρια εμπιστοσύνης σε ολόκληρο το δίκτυο σε διάφορα σημεία για την επικύρωση συναλλαγών και κόμβων λειτουργίας.

Για παράδειγμα, κατά κανόνα, θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε τρεις άγκυρες εμπιστοσύνης για τη δημιουργία ενός πιο αξιόπιστου μοντέλου διακυβέρνησης. Ωστόσο, όσο περισσότερο κλιμακώνετε, τόσο περισσότερο θα ωφελήσει το δίκτυο.

Επιπλέον, να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του μοντέλου χρηματοδότησης για το πλαίσιο διακυβέρνησης. Βασικά, είναι κοινό να χρηματοδοτείται από φορείς εκμετάλλευσης, τέλη συνδρομής ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ωστόσο, επιλέξτε αυτό που θα ήταν επωφελές για την επιχείρηση και τους χρήστες σας. Και έτσι, η διακυβέρνηση είναι ένα σημαντικό σημείο στις αρχές της τεχνολογίας blockchain.

Πηγαίνετε για κοινά πρότυπα

Το επόμενο από τις αρχές σχεδιασμού blockchain είναι η χρήση προτύπων. Λοιπόν, λόγω των συνεχών καινοτομιών σε αυτόν τον τομέα, δεν υπάρχουν οριστικά πρότυπα στο βαθμό που συνεχίζει να αλλάζει. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πρότυπα περιοχής που χρησιμοποιούν τα περισσότερα έργα.

Στην πραγματικότητα, η στρατηγική σας θα ήταν να αξιοποιήσετε τα πρότυπα και να βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε σωστά. Γιατί; Λοιπόν, η τεχνολογία blockchain εξακολουθεί να υπάρχει σε σιλό, αλλά σίγουρα θα μετατραπεί σε ένα πιο συλλογικό μοντέλο δικτύου.

Έτσι, διαφορετικά συστήματα blockchain θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα επωφελούνται από αυτό. Αλλά θα πρέπει να έχετε κοινά πρότυπα για να έχετε τη διαλειτουργικότητα σωστά.

Εν πάση περιπτώσει, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τα μοντέλα δεδομένων που δημοσιεύονται από μεγάλες πλατφόρμες εταιρικών blockchain και να τα χρησιμοποιήσετε.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε τις πολιτικές και τα μοντέλα δεδομένων σας για να βοηθήσετε την κοινότητα να αναπτυχθεί και να είναι καινοτόμος. Η συμμετοχή σε μια κοινοπραξία θα σας ωφελούσε ιδιαίτερα σε αυτήν την περίπτωση. Έτσι, για τις αρχές σχεδιασμού blockchain, θα πρέπει απλώς να αξιοποιήσετε τα API με άδεια πρόσβασης.

Για παράδειγμα, η διαχείριση ταυτότητας στο blockchain θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα πρότυπα για τη διασφάλιση ταυτότητας ιδιοκτησίας. Έτσι, το Ίδρυμα Αποκεντρωμένης Ταυτότητας (DIF) καθόρισε ένα σύνολο κανόνων για το τι χρειάζεται και πώς θα εντοπίσουν περιουσιακά στοιχεία, άτομα και οργανισμούς.

Η ασφάλεια είναι το κλειδί

Ένα από τα υψηλότερα σημεία πώλησης της τεχνολογίας blockchain είναι η ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, η κατανεμημένη φύση της τεχνολογίας εγγυάται ότι δεν υπάρχει κεντρικό σημείο αποτυχίας. Επίσης, διασφαλίζει ότι μόνο ένας χρήστης δεν θα μπορεί να βλάψει το δίκτυο και να επηρεάσει όλους τους άλλους.

Επιλύει πολλά ζητήματα. Πρώτα απ ‘όλα, κανείς δεν μπορεί απλώς να μπει στο δίκτυο και να κάνει ό, τι θέλει. Δεδομένου ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλαγές στο καθολικό, οι πληροφορίες σας είναι ασφαλείς.

Επιπλέον, η διαφθορά θα χαθεί και οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο θα είναι πολύ χαμηλότερες. Έτσι, για τις αρχές σχεδιασμού blockchain, πρέπει να έχετε κατά νου την ασφάλεια. Ναι, τα φανταχτερά χαρακτηριστικά μπορεί να φαίνονται αρκετά προσοδοφόρα. Ωστόσο, εάν κάνει το δίκτυο ευάλωτο με οποιονδήποτε τρόπο, παραλείψτε το.

Επίσης, ένας άλλος βασικός παράγοντας είναι η ευαισθητοποίηση των χρηστών. Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλή σχεδιάζετε το έργο σας, εάν ο χρήστης είναι απερίσκεπτος, δεν θα είναι τίποτα. Έτσι, ενθαρρύνει τους χρήστες να προστατεύουν τις πληροφορίες τους και να μην αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους κλειδιά σε κανέναν.

Επιπλέον, εάν πρόκειται να συνδέσετε το δίκτυό σας με τον πραγματικό κόσμο, έχετε πάντα υψηλό επίπεδο ασφάλειας στο σημείο εισόδου. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα αποτυχημένα κρυπτονομίσματα έμειναν στο σημείο σύνδεσης τρίτων και λογισμικού πελατών.

Διατηρήστε το απόρρητο

Για την επόμενη αρχή της τεχνολογίας blockchain, πρέπει να έχετε κατά νου την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στους χρήστες πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους.

Θα προστατεύσει τελικά τα δεδομένα εταιρικού επιπέδου και τα μεμονωμένα δεδομένα σας στο δίκτυο. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι προσφέρετε μια ευρεία διανομή πληροφοριών σε πολλούς κόμβους για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Επιπλέον, προσθέστε μια ειδική λειτουργία ελέγχου για τους χρήστες, ώστε να μπορούν να ελέγχουν ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τους και σε ποιες περιπτώσεις.

Στην πραγματικότητα, δεν θα υπήρχε κανένας συμμετέχων που να κατέχει τα δεδομένα στο blockchain. Ωστόσο, πρέπει να παραχωρήσετε δικαιώματα στον δημιουργό. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τα API που συνοδεύουν τις δυνατότητες αδειοδότησης ενσωματωμένες. Από την άλλη πλευρά, μην ξεχνάτε τους κανονισμούς απορρήτου, όπως ο GDPR.

Πολλές επιχειρήσεις φαίνεται να πιστεύουν ότι το GDPR αποτελεί απειλή για το blockchain. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το σύνολο της υπόθεσης. Το GDPR θέλει να διατηρήσει τις πληροφορίες των χρηστών και το blockchain. Έτσι, είναι πολύ εύκολο να σχεδιάσετε ένα μοντέλο και να συμπεριλάβετε οδηγίες GDPR σε αυτό.

Ενεργοποίηση σωστής έκθεσης

Στη συνέχεια, έχουμε έκθεση στη λίστα αρχών blockchain. Στην πραγματικότητα, πολλοί χρήστες είναι δύσπιστοι για το πώς το blockchain θα αντικαθιστούσε τα καθιερωμένα δίκτυα τους. Εάν θέλετε να διαθέσετε στην αγορά τη λύση blockchain, τότε πρέπει να τους διαβεβαιώσετε για αυτό.

Μια μεγάλη στρατηγική εδώ θα ήταν να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν πώς λειτουργεί η τεχνολογία και πώς θα αντικαταστήσει την προηγούμενη τεχνολογία τους. Έτσι, θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη και θα τους κάνει να νιώσουν ότι περιλαμβάνονται. Στην περίπτωση προέλευσης, διαδρομών ελέγχου και άλλων παραγόντων, αυτό το κόλπο σίγουρα θα σας βοηθήσει.

Θα προτείνουμε μερικούς πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε την έκθεση στη φάση σχεδιασμού υποδομών blockchain. Αυτά είναι –

 • Διαδραστικά χρονοδιαγράμματα: Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να δείξετε τη μετατροπή ολόκληρης της διαδικασίας σε πραγματικό χρόνο.
 • Περίληψη πληροφοριών Blockchain: Συμπεριλάβετε μια περίληψη για το είδος της δυνατότητας που διαθέτει η λύση σας ή περιγράψτε διαφορετική ορολογία με απλό τρόπο ώστε να κατανοήσει ο καθένας. Να θυμάστε πάντα ότι η λύση σας δεν είναι μόνο για προγραμματιστές αλλά και για κοινά άτομα.
 • Διαδραστικοί πίνακες ελέγχου: Προσφέρετε έναν φιλικό προς τον χρήστη και διαδραστικό πίνακα ελέγχου για τη διεπαφή χρήστη. Επιπλέον, μην προσπαθήσετε να υπερπλέξετε τα πράγματα και αφήστε τους χρήστες να δουν πώς χειρίζονται τα στοιχεία τους ή πώς συμβαίνει η διαδικασία στο δίκτυο.

Διατηρήστε τη συνέπεια

Ένα άλλο από τα βασικά σημεία των αρχών blockchain είναι πάντα η διατήρηση της συνοχής. Στην πραγματικότητα, σχεδόν κάθε μεγάλη τεχνολογία τυχαίνει να χάνει τη συνεπή παραγωγή τους κάθε φορά που προσπαθούν να κάνουν κάτι νέο ή να κάνουν ενημερώσεις.

Ως αποτέλεσμα, χάνουν το κοινό ή τους καταναλωτές. Στην πραγματικότητα, η εμπειρία χρήστη είναι ένα μεγάλο σημείο πώλησης και πρέπει πάντα να διατηρείτε ένα επίπεδο υψηλής ποιότητας. Κατά την κυκλοφορία μιας νέας ενημέρωσης ή την εισαγωγή μιας νέας δυνατότητας, δοκιμάστε τη δυναμικά.

Δεν θέλετε να κυκλοφορήσετε μια ενημέρωση με λάθη που τελικά μπορεί να σας κοστίσει την επωνυμία σας. Επίσης, στην περίπτωση του εσωτερικού σας συστήματος δικτύου, μια ενημέρωση με λάθη θα μπορούσε να δώσει στους κυβερνοεγκληματίες ένα σημείο εισόδου στο σύστημά σας.

Έτσι, ενώ σχεδιάζετε την υποδομή blockchain, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ποιότητα σε σταθερό επίπεδο. Επίσης, η οπτική συνέπεια φαίνεται να αποτελεί μεγάλο μέρος της εμπειρίας των πελατών. Έτσι, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε διατάξεις βάσει πλέγματος, να χρησιμοποιήσετε το χρώμα με ακρίβεια και να έχετε μια ισχυρή τυπογραφική ιεραρχία.

Καθώς το blockchain είναι αρκετά νέο, το να έχεις σταθερό οπτικό τόνο εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη των χρηστών Επίσης, σχεδιάστε την οπτική αισθητική λαμβάνοντας υπόψη τους καταναλωτές σας. Εάν έχετε συγκεκριμένους καταναλωτές για στόχευση, τότε προσπαθήστε να ενσωματώσετε τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές τους. Είναι μια εξαιρετική μέθοδος μάρκετινγκ και θα βοηθούσε και το έργο blockchain σας.

Η επικοινωνία είναι απαραίτητη

Είναι μια από τις προφανείς αρχές της τεχνολογίας blockchain μέχρι στιγμής. Όταν σχεδιάζετε μια πλατφόρμα, κατανοήστε ότι πρέπει να την διαθέσετε για ένα ευρύ φάσμα χρηστών. Και όσο περισσότερο προσθέτετε μια νέα δυνατότητα, τόσο περισσότεροι χρήστες θα εισέρχονται στο δίκτυο.

Η καλύτερη στρατηγική εδώ θα ήταν να λαμβάνετε συνεχή ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές σας. Επιπλέον, ενημερώστε τους τι συμβαίνει, πώς συμβαίνει και τι σκοπεύετε να κάνετε στη συνέχεια. Επιπλέον, είναι ένα τεράστιο στοιχείο στις αρχές του blockchain όπως τις περισσότερες φορές, μόνο ένας απλός φορτωτής δεν θα είναι αρκετός.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε λογαριασμό και ενημερώστε τους χρήστες. Επίσης, καθώς είναι μια κατανεμημένη λύση, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι άτομα από διαφορετικές χώρες μπορούν να συμμετάσχουν στο σύστημα. Επομένως, ενσωματώστε τις χρήσεις γλώσσας με βάση αυτό επίσης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα κόλπα για να διατηρήσετε την επικοινωνία σε λειτουργία –

 • Έχετε μια παγκόσμια νοοτροπία χρήστη. Αν θέλετε να φτάσετε σε διεθνείς αγορές, τότε δείξτε το στη διαδικασία σχεδιασμού.
 • Πάρτε συνεχή ανατροφοδότηση από τον καταναλωτή και μάθετε τι χρειάζονται ή θέλουν.
 • Προσπαθήστε να βοηθήσετε τους χρήστες να εκτελέσουν τις εργασίες τους πιο αποτελεσματικά.
 • Έχετε μια ανοιχτή κοινότητα για συζητήσεις σχετικά με το έργο.

Διατηρήστε την εμπιστοσύνη με οποιοδήποτε κόστος

Η εμπιστοσύνη είναι μία από τις βασικές αρχές του blockchain. Στο έργο blockchain, θα έχετε πολλές ευαίσθητες πληροφορίες. Και έτσι, η διατήρηση της εμπιστοσύνης του χρήστη είναι πάντα ένας κρίσιμος παράγοντας. Επιπλέον, οι χρήστες σας πρέπει να δουν το έργο ως σταθερό, αξιόπιστο και αξιόπιστο.

Μπορείτε να τα πετύχετε χρησιμοποιώντας ενεργή καθοδήγηση, σχόλια, έκθεση δεδομένων και συνέπεια. Επιπλέον, δεν αφορά μόνο τον κώδικα, αλλά και τον τρόπο χειρισμού της λύσης blockchain στην αγορά.

Εν πάση περιπτώσει, μην αφήνετε περιθώρια για υποθέσεις και βάζετε γρήγορα μια ιδέα γρήγορα. Αυτό είναι σχετικά σημαντικό σε χρηματοοικονομικά ή συναφή έργα. Από την άλλη πλευρά, ενσωματώστε την ενσωμάτωση στο έργο σας ενώ σχεδιάζετε την υποδομή blockchain. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η ομάδα σας γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε ενημερωμένα μέτρα ασφαλείας και πρωτόκολλα για να αποφύγετε τυχόν σύγχυση.

Κρατήστε το απλό

Αυτό είναι όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις κάνουν λάθη κατά το σχεδιασμό. Είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να συσκευάσετε τη λύση σας με χαρακτηριστικά. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να αναπτύξετε μόνο τις δυνατότητες που χρειάζεται η εταιρεία μας και να μην συμπεριλάβετε άλλες δυνατότητες και να την κάνετε πιο περίπλοκη.

Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερα χαρακτηριστικά έχει ένα έργο blockchain, τόσο πιο περίπλοκο γίνεται. Μερικές φορές, πολλοί δεν προβλέπουν πώς η κλιμάκωση θα επηρέαζε το δίκτυο ή πόση υπολογιστική ισχύ θα χρειαζόταν.

Εν πάση περιπτώσει, η κλιμάκωση ήταν πάντα ζήτημα blockchain, οπότε κατά την κλιμάκωση, κάντε το σταδιακά. Επίσης, ακολουθήστε μικρότερα βήματα και ορόσημα στη διαδικασία ανάπτυξης, καθώς δεν θέλετε να επιταχύνετε τη διάθεσή σας.

Η ποιότητα εκτιμάται πάντα σε σχέση με την ποσότητα. Είναι μία από τις βασικές αρχές του blockchain. Ας υποθέσουμε ότι συμπεριλάβατε πολλές δυνατότητες, αλλά όλη η παραγωγή τους είναι μέτρια. δεν θα είναι σε θέση να αποκτήσει μια τεράστια αγορά, έτσι?

Επομένως, διατηρήστε τις δυνατότητες στο ελάχιστο και προσφέρετε υψηλής ποιότητας αποτελέσματα από αυτές τις δυνατότητες για να κερδίσετε τους διαγωνισμούς. Η απλότητα θα ξεκινήσει σίγουρα με το περιβάλλον εργασίας χρήστη, αλλά δεν θα τελειώσει εκεί. Στην πραγματικότητα, θέλετε οι χρήστες να αρέσουν τη λύση σας, να μην ξεφύγουν από αυτήν.

Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσουμε στην επόμενη σε αυτές τις αρχές του τεχνολογικού οδηγού blockchain.

Επίλυση σφαλμάτων γρήγορα

Αυτό είναι το τελευταίο στις αρχές της λίστας τεχνολογίας blockchain. Παρουσιάστηκαν σφάλματα, αντιμετωπίστε το. Και πολλές φορές, αυτά τα σφάλματα μπορεί να είναι μεγάλα. Ωστόσο, εάν η δοκιμή σας βάλει το έργο σας έντονα, τότε ελπίζουμε να βρείτε όλα τα μεγάλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν παραλείπετε ποτέ τη δοκιμαστική φάση ή κάνετε μία ή δύο δοκιμές και προωθήστε το στο κοινό.

Εν πάση περιπτώσει, μετά την κυκλοφορία, κατά τη χρήση σε πραγματικό χρόνο, θα αντιμετωπίσετε και άλλα προβλήματα. Αφήστε περιθώρια για ζητήματα και σχεδιάστε το σύστημά σας για να τα ανεχτείτε. Επίσης, μην απογοητευτείτε για αυτά τα μικρά λάθη. Στην πραγματικότητα, η καλύτερη στρατηγική θα ήταν η επίλυση όλων των εντοπισμένων σφαλμάτων όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Εάν προσφέρετε συνεχείς ενημερώσεις και επιλύσετε τα προβλήματα, δεν θα επηρεάσει αρνητικά την αξία της επωνυμίας σας. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι τα σφάλματα χρήστη που ενδέχεται να συμβούν. Λοιπόν, είναι μια νέα τεχνολογία και κανένας χρήστης δεν μπορεί να γίνει ειδικός από την αρχή.

Αντιμετωπίστε προσεκτικά αυτά τα ζητήματα και εκπαιδεύστε τα σωστά για να τα ελαχιστοποιήσετε. Να θυμάστε ότι όταν ένας χρήστης κάνει ένα σφάλμα, θα παραμείνει στον αμετάβλητο χώρο αποθήκευσης για πάντα.

Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε μηνύματα επιβεβαίωσης σε διαφορετικά επίπεδα για να μειώσετε τα σφάλματα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε στο επόμενο βήμα αυτών των μηνυμάτων για να τα καθοδηγήσετε επίσης σωστά.

συμπέρασμα

Ο σχεδιασμός μιας υποδομής blockchain δεν είναι εύκολος στόχος. Και αυτό όπου πολλές επιχειρήσεις τείνουν να κάνουν πολλά λάθη. Ωστόσο, εάν ακολουθείτε τις αρχές της τεχνολογίας blockchain, μπορείτε να σχεδιάσετε μια εταιρική λύση blockchain χωρίς προβλήματα.

Λάβετε υπόψη ότι οι βασικές αρχές του blockchain περιλαμβάνουν τόσο εξωτερικές όσο και εσωτερικές στρατηγικές σχεδιασμού. Δεν αφορά μόνο την τεχνολογία ή τους συγκεκριμένους αλγόριθμους που χρησιμοποιείτε, αλλά και πώς μπορείτε να προσελκύσετε τους χρήστες σας.

Ας ελπίσουμε ότι έχουμε περιγράψει τα πάντα σχετικά με τις αρχές που πρέπει να ακολουθήσετε και θα σας βοηθήσει κατά το σχεδιασμό του έργου.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map