Χρειάζεστε ένα Blockchain; Το απόλυτο δέντρο αποφάσεων Blockchain

Συνεχίζουμε να ακούμε για τις αλυσίδες blockchain και το δέντρο αποφάσεων blockchain όλη την ώρα. Οι επιχειρηματίες ή οι βιομηχανίες κερδίζουν εκατομμύρια από αυτό και μετατρέπονται σε βιομηχανία μεγάλης κλίμακας. Μαζικές καινοτόμες προσεγγίσεις όπως το Ripple ή το Binance έδειξαν μεγάλη επιτυχία.

Πριν από λίγο καιρό η Ripple ξεκίνησε μόνο ως μια εκκίνηση επενδύσεων 10.000 $, τώρα κοιτάξτε την. Πηγαίνει στο κεφάλαιο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρόνο μηδέν. Ποιο είναι το μυστικό πίσω από αυτό; Είναι το blockchain το μόνο «μυστικό» συστατικό?

Υπάρχουν τόσα πολλά παρόμοια έργα όπως αυτό που τροφοδοτούν τις ονειρεμένες καρδιές πολλών νεοσύστατων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων.

Επομένως, είναι απολύτως πρακτικό εάν σκέφτεστε να εφαρμόσετε την εφαρμογή blockchain στην επιχείρησή σας ή να ξεκινήσετε εντελώς κάτι νέο. Αλλά χρειάζεστε πραγματικά το δέντρο αποφάσεων blockchain για να τροφοδοτήσετε την επιχείρησή σας; Πώς υποθέτετε αν μπορεί να είναι και ο «παράγοντας wow» για εσάς?

Έχουμε συγκεντρώσει αυτό το εύκολο δέντρο αποφάσεων blockchain για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε την απάντηση. Ελάτε σε αυτήν τη βόλτα και δείτε πότε να χρησιμοποιήσετε το blockchain.

 

Contents

Χρειάζεστε ένα Blockchain?

Πίνακας Περιεχομένων

Κεφάλαιο-1: Πρώτο τμήμα: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και πολλαπλά μέρη
Κεφάλαιο-2: Δεύτερο τμήμα: Μια τεχνική προσέγγιση
Κεφάλαιο-3: Τρίτο τμήμα: Η διαμόρφωση δικτύου
Κεφάλαιο-4: Τέταρτο τμήμα: Τελικοί αποφασιστικοί παράγοντες
Κεφάλαιο-5: EndNote

 

Κεφάλαιο-1: Πρώτο τμήμα: Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και πολλαπλά μέρη

Χρειάζεστε ή θέλετε έναν μεσαίο άνθρωπο?

Αυτή είναι μια από τις πρώτες ερωτήσεις που πρέπει να αναρωτηθείτε για το δέντρο αποφάσεων blockchain. Προφανώς, στο blockchain, το κύριο αξιοθέατο είναι η παράκαμψη του μεσάζοντος ή του δικτύου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν το θέλετε ή όχι. Μην ανησυχείτε. Η διαδρομή απόφασης Blockchain σίγουρα θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την ερώτηση, πρέπει να αναλύσουμε περαιτέρω πώς λειτουργεί ένας μεσάζων. Σήμερα ο μεσάζων δεν είναι ένας όρος που χρησιμοποιούμε μόνο για «ανθρώπινα» τρίτα μέρη, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για πιο συγκεκριμένα τρίτα μέρη. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε μια τράπεζα ως μεσάζων. Μέσω τραπεζών, μπορούμε να πραγματοποιούμε συναλλαγές χρημάτων από το ένα μέρος στο άλλο και επίσης να αποθηκεύουμε τα χρήματά μας.

Από την άλλη πλευρά, κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής τράπεζα χρειάζεται πολύ χρόνο για να επαληθεύσει και να πραγματοποιήσει συναλλαγή του ποσού. Αυτό, φυσικά, αναλαμβάνει επιπλέον κόστος. Λοιπόν, πώς θα ξέρετε πότε να χρησιμοποιήσετε το δέντρο αποφάσεων blockchain?


Αλλά αν χρησιμοποιείτε blockchain, δεν θα χρειάζεστε πλέον αυτόν τον τύπο μέσου. Ένα σύστημα καθολικών στο δίκτυο είναι ανοιχτό για όλους να καταγράφουν τα δεδομένα συναλλαγών τους και να τα επικυρώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το καθολικό ενημερώνεται αυτόματα, ώστε να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες όλη την ώρα. Το καλύτερο μέρος εδώ είναι η ασφάλεια. Γνωρίζουμε πώς μερικές φορές αποτυγχάνει το τραπεζικό μας σύστημα λόγω εισβολών ή εσωτερικών χειρισμών. Ωστόσο, εάν κάνετε μια ερώτηση όπως “χρειάζεστε ένα blockchain εδώ;” απλώς θα απαντήσουμε ναι.

 

Χωρίς μεσαίο άνθρωπο, είναι πιο ασφαλές

Το δίκτυο Blockchain ασχολείται περισσότερο με τέτοιου είδους καταστάσεις. Έχει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και μπορεί να παρέχει σημαντικό ποσό ασφάλειας από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα.

Δεν περιορίζεται μόνο στις τραπεζικές συναλλαγές. Οποιοδήποτε σύστημα μπορεί να απαιτεί σημαντικό επίπεδο εμπιστοσύνης για τη σωστή λειτουργία μπορεί να λειτουργήσει με αυτό το νέο σύστημα.

Αυτό είναι ένα από τα κρίσιμα ερωτηματολόγια blockchain που θα μπορούσατε να αναρωτηθείτε πριν λάβετε την απόφαση.

Το Blockchain μπορεί τώρα να αντικαταστήσει το κεντρικό διοικητικό σύστημα και να τα κάνει όλα δίκαια χωρίς να εμπιστεύεται τον «μεσάζοντα». Μπορεί να σκεφτείτε με τόσα πολλά άτομα να βλέπουν τα αρχεία σας, δεν θα μπορούν να το αλλάξουν?

Λοιπόν όχι! Μόλις προστεθεί ένα μπλοκ συναλλαγών στο σύστημα καθολικών, κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε κόμβος στο δίκτυο επαληθεύει διεξοδικά τη συναλλαγή και αφού ταιριάζει με κάθε άλλη αλληλεπίδραση κόμβων, προστίθεται στη λίστα. Εύκολο!

Στο τέλος, θα έχετε έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να κάνετε συναλλαγές χωρίς να χάνετε επιπλέον χρόνο. Εκτός από αυτό, το συνολικό κόστος για τη δημιουργία ενός μπλοκ είναι πολύ φθηνότερο από ό, τι στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε μια νέα τεχνολογία για να κάνετε την πράξη σας, αυτό είναι μια ακόμη περαιτέρω πτυχή.

Αλλά αυτή είναι μία από τις ερωτήσεις σχετικά με το blockchain που σίγουρα θα θεωρούσατε απαραίτητο για να συνεχίσετε.

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Εάν θέλετε έναν μεσάζοντα, τότε το blockchain δεν είναι για εσάς. Το Blockchain θα συνδέει πάντα δύο συνομηλίκους ταυτόχρονα και με το δίκτυο θα μπορούν να επικοινωνούν χωρίς μέσο. Έτσι, εάν θέλετε ένα κεντρικό δίκτυο, πρέπει να απαλλαγείτε από την ανάγκη σας για μεσάζοντα.

ΟΧΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Όχι”, τότε μπορεί να σας ωφελήσει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή blockchain. Ας προχωρήσουμε στο επόμενο τμήμα δέντρου αποφάσεων blockchain για να το αξιολογήσουμε καλύτερα.

 

Θέλετε να εργαστείτε με ψηφιακά στοιχεία?

Αυτή είναι η δεύτερη ερώτηση που έχουμε σε αυτό το δέντρο αποφάσεων blockchain. Είναι επίσης ένα από τα κρίσιμα ερωτηματολόγια blockchain. Παλιά, η εμπορική μας επιχείρηση ήταν λίγο διαφορετική. Όλα ήταν παλιά σχολείο χωρίς την παρέμβαση της τεχνολογίας.

Κάθε λιανοπωλητής είχε το δικό του κατάστημα ή μέρος όπου πούλησαν όλα τα αγαθά τους, και έπρεπε να πάμε εκεί προσωπικά για να το αγοράσουμε από αυτά. Ήταν ένα καλό σύστημα όπου υπήρχε αμοιβαία εμπιστοσύνη και μπορούσαμε να δούμε τι αγοράσαμε.

Ωστόσο, για να προσελκύσουν τους λιανοπωλητές των πελατών έπρεπε να παρουσιαστούν διαφορετικά. Όλοι είχαν τη δική τους στρατηγική και χρησιμοποίησαν διαφορετικούς μηχανισμούς για να αυξήσουν την πώληση.

Αυτές οι μέρες έχουν περάσει πολύ τώρα. Τώρα κλίνουμε περισσότερο στην τεχνολογία σε αυτήν την περίπτωση. Οι αγρότες δεν έχουν μόνο αγορά, ή σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν έχουν. Έχουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο από όπου μπορούμε να παραγγείλουμε τα προϊόντα μας χωρίς καν να το δούμε αυτοπροσώπως.

Αυτό το σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου κυριαρχεί τώρα στην αγορά. Επομένως, είναι φυσιολογικό να έχετε ένα ισχυρό υπόβαθρο για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

 

Γιατί οι μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να λάμψουν εδώ?

Οι μεγάλες βιομηχανίες δεν έχουν πρόβλημα με αυτό, αλλά οι μικρότερες παρουσίες αγνοούνται εύκολα παρόλο που παρέχουν ποιοτικό υλικό. Προφανώς, θα έχετε την ευκαιρία να πουλήσετε τα προϊόντα σας μέσω μεγαλύτερων πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Amazon ή το eBay. Αλλά τα πράγματα δεν είναι τα ίδια όπως πριν.

Τώρα, τις περισσότερες φορές θα έχετε μόνο μερικές επιλογές για να βελτιώσετε την παρουσία σας και η Amazon θα αποφασίσει τα υπόλοιπα. Δεν θα έχετε καμία ελευθερία να προσθέσετε κάποια ιδιαίτερη ελκυστική λειτουργία στη σελίδα σας. Η Amazon θα έχει εξουσία στα προϊόντα σας και θα πρέπει να τα πληρώσετε ένα μεγάλο ποσό.

Όχι μόνο αυτό, τι συμβαίνει όταν οι πελάτες σας θα δουν τα προϊόντα των διαγωνισμών σας στην ίδια σελίδα ακριβώς κάτω από το προϊόν σας ως πρόταση; Είναι μια καλή στρατηγική για την πώληση σας?

Σιγουρα οχι!

Ωστόσο, αυτό το είδος χαοτικού συστήματος δεν θα ήταν στην πλατφόρμα blockchain. Με αυτό, θα μπορείτε να συνδεθείτε με τους πελάτες σας χωρίς την ανάγκη τρίτων.

Το Blockchain τείνει να ρίχνει το φως στις μικρότερες επιχειρήσεις παρά να κάνει τις μεγάλες βιομηχανίες μεγαλύτερες. Θα σας δώσει ένα μέρος για να μεγαλώσετε και να βελτιώσετε όλα τα ψηφιακά σας στοιχεία.

Έτσι, εάν πρόκειται να ασχοληθείτε με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, το Blockchain μπορεί να είναι η σωστή επιλογή.

 

Διαφορετικά κουπόνια: Ένα νέο είδος ψηφιακού στοιχείου

Δεν είναι προϊόν κάθε ψηφιακό στοιχείο. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διακριτικά ως ψηφιακά στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Πρόκειται κυρίως για τέσσερα είδη κουπονιών που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά.

 • Διακριτικά νομισμάτων: Χρησιμοποιείται ως νόμισμα στο δίκτυο, όπως Bitcoin, Nano, κ.λπ..
 • Διακριτικά στοιχείων: Αυτά αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένα ή φυσικά προϊόντα ως περιουσιακά στοιχεία όπως το DGX (DigixDAO Gold).
 • Διακριτικά βοηθητικών προγραμμάτων: Χρησιμοποιείται για την εκτέλεση κάθε είδους δραστηριότητας στο δίκτυο όπως το ETH (Ethereum).
 • Διακριτικά μετοχών: Αυτά τα διακριτικά δίνουν δικαιώματα ψήφου ή μερίδιο του δικτύου, όπως το LSK (Lisk).

Τα κουπόνια είναι μια από τις ζωτικές τιμές της εφαρμογής blockchain στις μέρες μας. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου που τροφοδοτούνται με blockchain που είχαν το δικό τους διακριτικό για να ασχοληθούν με το κανάλι. Είναι μια καλή πρωτοβουλία και αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Τούτου λεχθέντος, τα διακριτικά δεν είναι απαραίτητα ούτε για ένα blockchain. Λοιπόν, πώς θα ξέρετε πότε να χρησιμοποιήσετε το blockchain?

Έτσι, αν θέσετε μια ερώτηση όπως, “χρειάζεστε ένα blockchain για αυτό;” Τότε πρέπει να πούμε: εξαρτάται από την ανάγκη σας, όχι κάτι που μπορούμε να πούμε σίγουρα. Θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της επιχείρησής σας και από το είδος των περιπτώσεων χρήσης που θέλετε να προσθέσετε.

Θα συζητήσουμε περαιτέρω σχετικά με αυτό στις επόμενες ερωτήσεις μας σχετικά με το blockchain.

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Εάν θέλετε να εργαστείτε με ψηφιακά στοιχεία, τότε το blockchain μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να πάτε. Είναι προφανώς άλλοι τρόποι για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας χωρίς blockchain. Αλλά καθώς το blockchain θα σας δώσει την ελευθερία να καινοτομήσετε, είναι μια καλή κλήση.

ΟΧΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Όχι”, τότε μπορεί να επωφεληθείτε περισσότερο χωρίς blockchain. Θα πρέπει να ασχοληθείτε με ψηφιακά στοιχεία στο δίκτυο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επομένως δεν είναι απαραίτητο να πάτε για το blockchain. Ας προχωρήσουμε στο επόμενο τμήμα δέντρου αποφάσεων blockchain για καλύτερη εικόνα.

 

Είστε σε θέση να αναπτύξετε μια μόνιμη λύση για τα ψηφιακά στοιχεία?

Αυτή είναι μια άλλη κρίσιμη πτυχή του δέντρου αποφάσεων blockchain. Γιατί; Επειδή μια μόνιμη λύση μπορεί να μην είναι πάντα μια επιθυμητή κατάσταση για εσάς. Επομένως, δεν θέλετε μεσάζοντα και θέλετε να συνεργαστείτε με ψηφιακά στοιχεία. Η διαδρομή απόφασης Blockchain σίγουρα θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση.

Αλλά μπορείτε να αναπτύξετε ένα μόνιμο κανάλι για αυτούς; Όπως να τους κάνεις μόνιμο ρεκόρ; Καθώς ο προγραμματιστής blockchain πρέπει να αποτελεί σημαντική πηγή εμπιστοσύνης, είναι λογικό μόνο για τους ανθρώπους να υποθέσουν ότι οι blockchain μπορούν να λύσουν τα πάντα.

Η απάντηση βρίσκεται στα χαρακτηριστικά της επιχείρησής σας. Εάν η επιχείρησή σας περιλαμβάνει πολλά αξιόπιστα μέρη από ό, τι δεν μπορείτε να αναπτύξετε μια μόνιμη λύση για αυτά. Επειδή πριν μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα σταθερό μπλοκ για το στοιχείο, όλα τα μέρη σας θα πρέπει να συμφωνήσουν με τους όρους και στη συνέχεια να διαχειριστούν τη συνολική κατάσταση του στοιχείου. Η διαδρομή απόφασης Blockchain σίγουρα θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση.

Στην επιχειρηματική γραμμή, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει. Επιπλέον, θέλετε ακόμη και ένα μόνιμο μπλοκ; Ίσως η επιχείρησή σας να ασχολείται με μια σειρά προϊόντων που απαιτεί συνεχή αλλαγή στο καθολικό. Μια εταιρεία όπως αυτή που συνεργάζεται με τον προγραμματιστή blockchain εδώ θα ήταν αντιπαραγωγική. Βασικά, σε καταστάσεις όπου θα πρέπει να αλλάξετε τις πληροφορίες.

Λοιπόν, γιατί θα χρησιμοποιούσατε το blockchain εδώ, δεν θα είναι καλό και σίγουρα δεν θα έχει νόημα.

Ωστόσο, χρειάζεστε ένα blockchain για αυτόν τον τύπο δυνατότητας?

 

Λύση και μάρκες: Η επίδραση στην τιμολόγηση

Ας πούμε ότι μπορείτε να αναπτύξετε μια μόνιμη λύση για αυτό. Επομένως, θα πρέπει επίσης να δείτε άλλες πτυχές που μπορούν να επηρεάσουν την τιμολόγηση. Αυτό προέρχεται από την προηγούμενη ενότητα σχετικά με τα διακριτικά.

Η χρήση των διακριτικών ως ψηφιακό στοιχείο έχει το δικό της σύνολο προνομίων και περιορισμών. Γιατί οι τιμές αλλάζουν αρχικά?

Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Αυτοί είναι –

 • Προσφορά και ζήτηση: Η ζήτηση για μάρκες τροφοδοτεί την τιμολόγηση.
 • Ειδικό βοηθητικό πρόγραμμα: Οποιαδήποτε μορφή δραστηριότητας στο δίκτυο, η οποία απαιτεί διακριτικά θα επηρεάσει την τιμή.
 • Κυκλοφορία: Η κυκλοφορία αριθμών διακριτικών και κλειδαριών επηρεάζει επίσης την τιμή.
 • Ποντάρισμα: Μια πιθανότητα να κερδίσετε μάρκες με στοιχήματα θα επηρεάσει την τιμολόγηση.
 • Εξόρυξη: Πόσα περισσότερα μπορούν να εξορυχθούν ή εάν όλα τα διακριτικά έχουν ήδη εξορυχθεί θα το επηρεάσουν.
 • Διακριτικά νέας γενιάς: Μερικές φορές ο νέος τύπος διακριτικών ενδέχεται να έχει αύξηση τιμών.
 • Τιμές καύσης: Εάν τα διακριτικά καίγονται μετά από ένα χρονικό διάστημα, αυτό θα επηρεάσει την τιμή.

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Εάν μπορείτε να αναπτύξετε μια μόνιμη λύση για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τότε η μετάβαση στο blockchain θα πρέπει να είναι μια καλή κλήση. Ένα μόνιμο μπλοκ στο blockchain μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το επιθυμητό επιχειρηματικό σχέδιο που θέλετε.

Επίσης, θυμηθείτε μόλις το κάνετε δεν μπορείτε να το αλλάξετε. Επομένως, μπορείτε λοιπόν να προχωρήσετε στην επόμενη ερώτηση σχετικά με το δέντρο αποφάσεων για περαιτέρω βοήθεια.

ΟΧΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Όχι”, τότε μπορεί να σας ωφελήσουν περισσότερο να αφήσετε το blockchain. Το Blockchain δεν μπορεί να σας βοηθήσει με κανέναν τρόπο εδώ.

 

Χρειάζεστε μια κοινή κοινόχρηστη βάση δεδομένων?

Αυτό το ερωτηματολόγιο blockchain εδώ θα ήταν μια πρόκληση αν δεν καταλάβατε το πρώτο πλαίσιο. Θέλετε μια κοινή κοινόχρηστη βάση δεδομένων; Στο blockchain, θα πρέπει να μοιραστείτε ένα κοινό σύστημα καθολικών με πολλά άλλα άγνωστα μέρη. Έτσι λειτουργεί το blockchain.

Δεν θα λάβετε μια ιδιωτική βάση δεδομένων μόνο για την επιχείρησή σας, επειδή αυτό θα διακόψει τον πρωταρχικό σκοπό αυτού του δικτύου. Μπορείτε να ρωτήσετε, “Χρειάζεστε ένα blockchain για αυτό; Δεν μπορώ απλώς να χρησιμοποιήσω μια παραδοσιακή βάση δεδομένων; ” Λοιπόν, υπάρχουν προφανώς ορισμένες σοβαρές αλλαγές από τις τυπικές βάσεις δεδομένων.

Το Blockchain έχει μια βάση δεδομένων, αλλά δεν είναι όπως τα συνηθισμένα που χρησιμοποιούν όλοι για την αποθήκευση δεδομένων. Ας δούμε τι είναι σε αυτόν τον οδηγό λίστας ελέγχου Blockchain Decision Tree.

 

Η παραδοσιακή βάση δεδομένων

Αυτός ο τύπος βάσεων δεδομένων θα χρησιμοποιεί ένα μοντέλο πελάτη-διακομιστή του δικτύου. Ένας γνωστός πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να τροποποιεί τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο δίκτυο με οποιονδήποτε τρόπο. Ο συνολικός έλεγχος θα παραμείνει με υψηλότερο επίπεδο εξουσίας, ο οποίος μπορεί να πιστοποιήσει οποιονδήποτε εισέρχεται στο δίκτυο.

Κατά κάποιο τρόπο, εάν η αρχή δεν παρέχει επίπεδο ασφάλειας, τότε οι πληροφορίες άλλων μερών θα χαθούν επίσης. Η αδίστακτη αρχή μπορεί να τους εκμεταλλευτεί με οποιονδήποτε τρόπο θέλουν.

 

Βάση δεδομένων Blockchain

Από την άλλη πλευρά, ο προγραμματιστής Blockchain έκανε τα βιβλία να έχουν ένα νέο σύστημα δικτύου όπου τα πάντα διατηρούνται μέσω ενός καναλιού κόμβου. Υπάρχουν πολλά νεύρα στο δίκτυο που κοιτάζουν τις πληροφορίες χωρίς καμία ανθρώπινη επαφή.

Κάθε κόμβος μπορεί να είναι διαχειριστής και προγραμματισμένος για επαλήθευση πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο καθολικό ή προσθέτοντας μόνιμα δεδομένα. Μετά την προσθήκη ενός μπλοκ, ακόμη και οι κόμβοι δεν επιτρέπεται να αλλάξουν κανένα προηγούμενο μπλοκ. Είναι ένας καλός μηχανισμός που παρέχει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

 

Η κύρια διαφορά μεταξύ Blockchain και βάσης δεδομένων

Τα βιβλία Blockchain είναι διαφορετικά σε πολλές άλλες πτυχές από αυτό. Ας δούμε τι είναι:

Ακεραιότητα

Η τροποποίηση δεδομένων ή στοιχείων είναι σχεδόν αδύνατη στο blockchain, αλλά τα δεδομένα ή τα στοιχεία μπορούν εύκολα να αλλάξουν σε βάσεις δεδομένων. Το Blockchain έχει επίσης μια πιο σημαντική συμφωνία διαφάνειας, καθώς όλα είναι εκεί έξω.

Αλλά οι τυπικές βάσεις δεδομένων αποκρύπτουν τις πληροφορίες από όλους στο δίκτυο.

 

Πρόσβαση γραφής

Θα λάβετε μία πρόσβαση εγγραφής για ένα μόνο μπλοκ στο blockchain. Αφού προσθέσει τις πληροφορίες, δεν μπορεί να αλλάξει ή να αλλάξει καμία από τις πληροφορίες με οποιονδήποτε τρόπο.

Αλλά οι τυπικοί πελάτες βάσης δεδομένων μπορούν να διαβάσουν, να γράψουν, να αλλάξουν και να διαγράψουν όποτε θέλουν.

 

Κοστολόγηση

Το κόστος στο blockchain είναι σχετικά φθηνότερο από τις βάσεις δεδομένων. Οι βάσεις δεδομένων καλύπτουν τεράστια χρήματα. Από την άλλη πλευρά, το blockchain μπορεί να σας προσφέρει τις ίδιες εγκαταστάσεις με χαμηλότερο κόστος.

 

Εμπιστοσύνη

Εάν ο οργανισμός σας δεν θέλει να βασιστεί στην εμπιστοσύνη, τότε το blockchain είναι ο τρόπος να πάτε. Από την άλλη πλευρά, ένας οργανισμός με αμοιβαία εμπιστοσύνη πρέπει να διατηρεί τις βάσεις δεδομένων.

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Ναι”, τότε χρειάζεστε μια εφαρμογή blockchain. Επειδή το blockchain θα μπορούσε να δώσει ένα σύστημα εμπιστοσύνης καθολικών με φτηνές τιμές χωρίς προβλήματα εμπιστοσύνης. Αυτό είναι ένα ασφαλές παζάρι εκεί. Έτσι, μπορείτε να μεταβείτε δεξιά στο επόμενο τμήμα δέντρου αποφάσεων blockchain.

ΟΧΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Όχι”, τότε θα πρέπει να αποφύγετε το blockchain και να εργαστείτε με ένα τυπικό blockchain με περισσότερα χρήματα.

 

Συνεργάζεστε με πολλά μέρη?

Η συνεργασία με πολλά μέρη σε μια επιχείρηση απαιτεί πολλά εμπιστοσύνη και αμοιβαία κατανόηση. Ακόμα κι αν εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον, μπορεί να υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τερματιστεί η συνεργασία σας. Ίσως εσείς δεν έχετε την ίδια στρατηγική μάρκετινγκ, ή ίσως μια ομάδα κυριαρχεί πολύ περισσότερο από άλλους.

Ό, τι κι αν το blockchain μπορεί να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε. Εάν μπορείτε να κάνετε όλα τα μέρη να χρησιμοποιούν δίκτυο blockchain, μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα ομαλά. Όλα θα μεταφορτωθούν στο καθολικό για να το δουν όλοι. Θα έχετε μια διαφορετική άποψη σχετικά με τη διαφάνεια των επιχειρήσεων με αυτό.

Έτσι, δεν θα υπάρχει κανένα σημείο παρανόησης. Αλλά χρειάζεστε ένα blockchain εάν συνεργάζεστε με πολλά μέρη?

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Η απάντηση “Ναι” για αυτήν την ερώτηση θα δώσει μια ευθεία ψήφο ναι για τη χρήση της εφαρμογής blockchain. Η συνεργασία με διαφορετικά μέρη χωρίς προβλήματα εμπιστοσύνης είναι πάντα τρόπος κακής επιχείρησης. Έτσι, το blockchain μπορεί να συνδέσει όλους εσάς χωρίς να ανησυχείτε.

ΟΧΙ: Απαντώντας “Όχι” εδώ θα σήμαινε ότι δεν χρειάζεστε blockchain. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το blockchain με άλλους τρόπους.

Ας προχωρήσουμε στο επόμενο τμήμα δέντρου αποφάσεων blockchain για να το αξιολογήσουμε καλύτερα.

 

Κεφάλαιο-2: Δεύτερο τμήμα: Μια τεχνική προσέγγιση

Θέλετε ένα απίστευτο περιβάλλον?

Η εμπιστοσύνη σε άλλο μέρος εμπλέκεται πάντα όταν κάνετε επιχειρήσεις, ειδικά σε μια κατάσταση συνεργασίας. Πρέπει να πιστέψουμε στις τράπεζες ότι διατηρούν τα χρήματά μας ασφαλή, επιχειρηματικούς συνεργάτες για να διατηρήσουν τη συμφωνία τους, δικηγόρους για να μας υποστηρίξουν και πολλά άλλα.

Τι συμβαίνει όταν σπάσει το πλαίσιο εμπιστοσύνης; Δυστυχώς, βλέπουμε πάντα μια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να παραβιάζεται κάθε μέρα και να υποφέρει εξαιτίας αυτού. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα τώρα. Πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επιβιώσουν μετά από αυτό.

Λοιπόν, πώς θα ξέρετε πότε να χρησιμοποιήσετε το blockchain?

Εδώ έρχονται οι επόμενες ερωτήσεις μας σχετικά με το δέντρο αποφάσεων blockchain. Το Blockchain θα σας δώσει μια πλατφόρμα που δεν έχει καμία σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ένα περιβάλλον χωρίς εμπιστοσύνη, όπου μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλα μέρη χωρίς να ανησυχείτε πάρα πολύ.

Με πολλές διαφορετικές υπηρεσίες blockchain στην αγορά, είναι φυσιολογικό να πληρούνται σχεδόν κάθε τύπος ανάγκης χωρίς την ανάγκη εμπιστοσύνης στην πρώτη θέση.

Πώς το κάνει το blockchain; Είναι πολύ απλό. Χρησιμοποιεί διαφορετικούς αλγόριθμους συναίνεσης για να αξιολογήσει όλες τις συναλλαγές χωρίς να δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Έτσι, δημιουργεί μια δίκαιη πλατφόρμα.

Ο μηχανισμός ξεκίνησε με το Proof-of-Work και στη συνέχεια περιλάμβανε περαιτέρω άλλους συναίνεση αλγορίθμους για να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Έτσι, το ερωτηματολόγιο blockchain είναι δικό σας, χρειάζεστε ένα blockchain για να εργαστείτε σε ένα απίστευτο περιβάλλον ή όχι?

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Εάν θέλετε ένα περιβάλλον χωρίς εμπιστοσύνη, τότε θα πρέπει να πάτε για την πλατφόρμα blockchain. Το Blockchain θα σας δώσει ένα δίκαιο μέσο σε μια επιχείρηση και μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να συνεργαστείτε με πολλά μέρη χωρίς καμία ανησυχία. Μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη ερώτηση αυτού του δέντρου αποφάσεων blockchain και, στη συνέχεια, να γνωρίζετε καλύτερα εάν το χρειάζεστε ή όχι.

ΟΧΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Όχι”, είναι καλύτερα να αποφύγετε το blockchain και να χρησιμοποιείτε τους παλιούς παραδοσιακούς τρόπους.

 

Χρειάζεστε υψηλή απόδοση?

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου θα μιλήσουμε για τους περιορισμούς του blockchain σε αυτήν τη λίστα ελέγχου δέντρων αποφάσεων blockchain. Αν ψάχνετε για μια πλατφόρμα υψηλής απόδοσης, τότε το blockchain ίσως να μην είναι αυτό.

Το Blockchain έχει πολλά οφέλη, αλλά ένας από τους περιορισμούς του είναι το κενό απόδοσης. Αν και πολλές άλλες μπλοκ αρχίζουν αργά να τα καταφέρουν, εξακολουθούν να χρειάζονται πολλή δουλειά.

Ας δούμε τι μπορείτε να περιμένετε.

 

Σύνθετο δίκτυο

Παρόλο που μοιάζει με ένα νέο κεφάλαιο, αρχικά, έχει το δικό του μερίδιο πολυπλοκότητας. Ολόκληρο το σύστημα είναι συγκριτικά νέο, και μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός. Χωρίς ένα πλαίσιο, θα ήταν πολύ δύσκολο να διατηρηθεί το δίκτυο.

 

Το μέγεθος

Το Blockchain θα γίνει πιο αποτελεσματικό με περισσότερους κόμβους στο δίκτυο. Όσο περισσότεροι κόμβοι έχει, τόσο ισχυρότερο και καλύτερο θα πάρει. Έτσι, θα χρειαστείτε μια μεγάλη ποικιλία κόμβων σε όλο τον κόσμο.

Για μικρότερα μεγέθη, δεν θα μπορείτε να απολαύσετε όλες τις γόνιμες δυνατότητές του.

 

Η ταχύτητα

Η ταχύτητα της συναλλαγής ποικίλλει από το ένα δίκτυο στο άλλο. Το πιο πρωταρχικό Bitcoin απαιτεί περίπου 10 λεπτά για να επεξεργαστεί ένα μπλοκ. Αλλά υπάρχει μια παγίδα!

Όσο πιο πυκνά γίνεται, τόσο περισσότερο χρειάζεται για την επικύρωση ενός μπλοκ. Έτσι, μπορεί να χρειαστούν μέρες ακόμη και για να το επεξεργαστούμε.

Οι ανησυχίες για την ταχύτητα αντιμετωπίζονται, και υπάρχουν ήδη πολλά πρωτόκολλα που είναι εξαιρετικά γρήγορα σε σύγκριση με αυτό. Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να κρύβεται στη λίστα με χαμηλές επιδόσεις χωρίς αμφιβολία.

Άλλοι παράγοντες είναι τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα πολιτικά ζητήματα. Λοιπόν, βλέπετε ότι το blockchain ενδέχεται να μην μπορεί να σας δώσει τα εξαιρετικά γρήγορα πρότυπα, αλλά μπορεί ακόμα να παρέχει ένα καλό αντίγραφο ασφαλείας.

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Αν θέλετε απόδοση υψηλής ταχύτητας από ό, τι είναι καλύτερο να μην εργάζεστε με blockchain προς το παρόν. Υπάρχουν ορισμένα δίκτυα που μπορούν να σας δώσουν το αντίγραφο ασφαλείας που θέλετε, αλλά θα υπάρξουν και ορισμένοι περιορισμοί. Δεν υπάρχει δίκτυο χωρίς περιορισμούς και το blockchain δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.

ΟΧΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Όχι”, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blockchain. Ας προχωρήσουμε στο επόμενο τμήμα δέντρου αποφάσεων blockchain για να το αξιολογήσουμε καλύτερα.

 

Περιλαμβάνει η απαίτησή σας μεγάλες μονάδες αποθήκευσης?

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική και συνοδεύεται από το δίκαιο μερίδιο των απαιτήσεων. Μία από τις βασικές απαιτήσεις είναι μια μονάδα αποθήκευσης. Τώρα όλα αποθηκεύονται ψηφιακά, είναι φυσιολογικό να περιμένετε ένα μεγάλο φορτίο χώρου αποθήκευσης αφιερωμένο μόνο σε εσάς.

Ωστόσο, ενδέχεται να μην είναι τόσο ηλιόλουστη μέρα στο δίκτυο blockchain. Το Blockchain συνεργάζεται με πολλά άτομα ταυτόχρονα. Η παροχή μιας μεγάλης μονάδας αποθήκευσης είναι ένας από τους αγώνες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή. Οι μεγάλες μονάδες αποθήκευσης με όλα τα πρόσθετα κανάλια ασφαλείας θα είναι μακροπρόθεσμα δαπανηρές.

Εάν σκέφτεστε μια επένδυση εφ ‘όρου ζωής, τότε θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον 100 $ ανά GB. Αυτά είναι πολλά χρήματα για ένα μικρό χώρο.

Κάθε GB μπορεί να φιλοξενήσει έως και 500.000 συναλλαγές. Έτσι, εάν σκέφτεστε ένα τεράστιο σχήμα βιομηχανικού επιπέδου που συνεργάζεται με εκατομμύρια χρήστες, τότε δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσο ακριβό μπορεί να γίνει το blockchain.

Επίσης, εάν βρίσκεστε σε άλλα έργα που βασίζονται σε blockchain, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε τα χρήματα, αλλά θα πρέπει να μοιραστείτε τη βάση δεδομένων σας με άλλα μεγάλα πάρτι. Στο τέλος, εξακολουθεί να είναι ένα από τα ελαττώματα του Blockchain.

Υπήρξαν ορισμένες ιδέες σε επίπεδο επιχείρησης σχετικά με το θέμα και ο προγραμματιστής blockchain προσπαθεί να ξεπεράσει αυτά τα ζητήματα. Αλλά χρειάζεστε ένα blockchain εάν χρειάζεστε μεγάλες μονάδες αποθήκευσης?

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Απαντώντας “Ναι” σε αυτό το ερωτηματολόγιο blockchain τότε το blockchain ενδέχεται να μην μπορεί να σας ωφελήσει εδώ. Είναι καλύτερα να μεταβείτε σε άλλες λύσεις για αυτό.

ΟΧΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Όχι”, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το blockchain. Μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας μικρής κλίμακας χωρίς παραβιάσεις ασφαλείας. Τώρα, ας προχωρήσουμε στην επόμενη ενότητα του οδηγού δέντρου αποφάσεων blockchain.

 

Αναζητάτε συμβατικές λύσεις?

Παραδοσιακά, οι συμβατικές σχέσεις ή οι συμβάσεις μπορούν να καταστούν προβληματική κατάσταση και για τα δύο μέρη. Η επεξεργασία όλων των νομικών δικαιωμάτων ή η καταβολή ίσου ποσού, μερικές φορές χάνεται εντελώς.

Με τη νέα εισαγωγή στα έξυπνα συμβόλαια, η ζωή σας μπορεί να γίνει πολύ πιο άνετη από πριν. Με έξυπνα συμβόλαια, θα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων και, στη συνέχεια, μόλις εκπληρωθεί, θα αποδεσμεύσει αυτόματα τα χρήματα ή θα διανείμει οποιοδήποτε μέσο πληρωμής.

Η διαδικασία στην πραγματικότητα εξαλείφει πολλές ταλαιπωρίες σε μεγάλο βαθμό. Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από αυτές. Κάθε φορά που ένας νέος πελάτης δημιουργεί ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ο ασφαλιστής μπορεί να συνάψει σύμβαση βάσει των κανόνων του δικτύου και όταν συναντηθούν ορισμένα συμβάντα, τα χρήματα θα αποδεσμευτούν αυτόματα.

Είναι ένα απλό κόλπο. Κανείς δεν πρέπει τώρα να υποφέρει για την υπογραφή όλων των συμβάσεων ή για την παγίδευση του συστήματος. Είναι μια μέθοδος που λειτουργεί. Το ίδιο μπορεί να γίνει με τα έργα. Θα πάρετε μια δίκαιη συμφωνία χωρίς κανείς να πάρει καμία μεροληψία.

Λοιπόν, χρειάζεστε ένα δέντρο αποφάσεων blockchain για αυτόν τον τύπο δυνατότητας?

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Ναι”, τότε πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσετε το blockchain για συμβατικές λύσεις. Με έξυπνα συμβόλαια, θα είστε σε θέση να απλοποιήσετε τα έργα χωρίς να ενοχλείτε όλα τα χαρτιά.

ΟΧΙ: Απαντώντας “Όχι” εδώ θα αποδειχθεί το γεγονός ότι δεν χρειάζεστε blockchain. Επομένως, είναι καλύτερο να μεταβείτε σε άλλες λύσεις. Ας προχωρήσουμε στο επόμενο τμήμα δέντρου αποφάσεων blockchain για να το αξιολογήσουμε καλύτερα.

 

Κεφάλαιο-3: Τρίτο τμήμα: Η διαμόρφωση δικτύου

Δεν απαιτείται καμία αλλαγή ή μικρή αλλαγή στους κανόνες του συστήματος?

Αυτό είναι ένα άλλο κρίσιμο σημείο στον οδηγό Blockchain Decision Tree. Όλοι αντιλαμβάνονται το blockchain ως αμετάβλητο σύστημα. Γιατί; Επειδή δεν θα μπορείτε να αλλάξετε κανόνες στο σύστημα για να το κάνετε πιο ευνοϊκό για εσάς. Δεν είναι κάτι που επιτρέπει το σύστημα και με αυτόν τον τρόπο το blockchain εξασφαλίζει ισορροπία μεταξύ των έργων.

Καθώς είναι αποκεντρωμένο, αυτό το είδος των χαρακτηριστικών είναι επιθυμητό, ​​διότι αν κάποιος θα μπορούσε να έχει διοικητική δύναμη, πώς θα υπήρχε δίκαιο εμπόριο?

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα έχετε κανένα έλεγχο ή πολύ μικρό έλεγχο στους βασικούς κανόνες του συστήματος. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι τόσο αμετάβλητο όπως λένε. Υπάρχει πιθανότητα επίθεσης 51% που μπορεί να διαταράξει τους παραδοσιακούς τρόπους του συστήματος.

Εάν μια ομάδα ανθρακωρύχων αναλάβει τον έλεγχο πάνω από το 50% του δικτύου, μπορεί να ελέγξει ρητά το σύστημα. Μπορούν να σταματήσουν τις συναλλαγές άλλων ανθρώπων και ακόμη και να διπλασιάσουν το χρηματικό ποσό. Κάνοντας αυτό, μπορούν να αλλάξουν τους τρόπους των παραδοσιακών κανόνων και να δημιουργήσουν από μόνα τους νέους κανονισμούς, κάτι που δεν αναμένεται.

Ωστόσο, ο κίνδυνος επίθεσης 51% είναι πιο εμφανής για την απόδειξη της εργασίας, αλλά άλλοι μηχανισμοί συναίνεσης έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε γι ‘αυτό.

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Εάν είστε εντάξει χωρίς αλλαγή κανόνων περιεχομένου, τότε πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσετε. Είναι ένα υπέροχο έργο που μπορεί εύκολα να λειτουργήσει με τον τύπο της επιχείρησής σας. Μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο κεφάλαιο αυτής της λίστας ελέγχου δέντρου αποφάσεων blockchain από εδώ.

ΟΧΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Όχι”, τότε είναι καλύτερο να ακολουθήσετε ένα σύστημα που σας δίνει περισσότερη ελευθερία να εργαστείτε. Παρόλο που το blockchain δεν σας δίνει την ελευθερία, αλλά όλοι οι κανόνες του συστήματος έχουν θεσπιστεί για να διατηρήσουν την πτυχή της αποκέντρωσης.

 

Χρειάζεστε κοινόχρηστη πρόσβαση εγγραφής?

Ποτέ μην παραλείψετε αυτό το σημείο στον οδηγό Blockchain Απόφασης.

Θα έχετε πρόσβαση γραφής σε κάθε τύπο blockchain, αλλά δεν θα μπορείτε να την αλλάξετε. Θα έχετε πρόσβαση μόνο για ανάγνωση στο καθολικό και θα μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο, αλλά δεν θα έχετε κανένα δικαίωμα να τα επεξεργαστείτε στο μέλλον. Το Bitcoin είναι ένα από τα πολλά ονόματα αυτού του είδους του δημόσιου συστήματος.

Υπάρχει επίσης ένα άλλο είδος blockchain που προσφέρει ειδικά δικαιώματα για τη σύνταξη, την πρόσβαση ή την ανάγνωση των πληροφοριών. Αυτός ο τύπος μηχανισμού έχει τον έλεγχο των συναλλαγών και μπορεί επίσης να περιγράψει τους ρόλους τους στο δίκτυο.

Υπάρχει επίσης ένα θέμα διασφάλισης της διαχείρισης ταυτότητας. Αυτός ο τύπος έννοιας είναι γνωστός ως Federated blockchains. Το Private Blockchain έχει επίσης παρόμοια χαρακτηριστικά. Το Ripple είναι ένα επιτρεπόμενο blockchain παράδειγμα συστήματος εδώ.

Αυτός ο τύπος φύσης δεν εμφανίζεται σε δημόσιους. Λοιπόν, πώς θα ξέρετε πότε να χρησιμοποιήσετε το blockchain?

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Εάν απαντήσετε και στο “Ναι” εδώ, θα διαπιστώσουμε ότι πρέπει να εξετάσετε το blockchain. Ωστόσο, καθώς γνωρίζετε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι του blockchain, θα θέσουμε δύο ακόμη ερωτήσεις για να αποφασίσουμε ποια σας ταιριάζει καλύτερα. Ας προχωρήσουμε λοιπόν και να δούμε τι έχουμε στις επόμενες δύο ερωτήσεις σε αυτόν τον οδηγό δέντρου αποφάσεων blockchain.

ΟΧΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Όχι”, τότε δεν θα χρειαστείτε λύσεις blockchain για να ενισχύσετε το παιχνίδι σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε άλλη διαθέσιμη λύση για την προσθήκη μιας νέας δυνατότητας στο έργο σας. Δυστυχώς, το ταξίδι μας τελειώνει εδώ.

 

Κεφάλαιο-4: Τέταρτο τμήμα: Τελικοί αποφασιστικοί παράγοντες

Χρειάζεστε έλεγχο των λειτουργιών?

Όπως είπαμε, ο προηγούμενος έλεγχος είναι ένας σχετικός όρος στην εφαρμογή blockchain. Στο ιδιωτικό blockchain, θα πρέπει να περάσετε από ένα επαληθευμένο πρωτόκολλο για να αποκτήσετε πρόσβαση στο δίκτυο. Η κύρια διαφορά μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού blockchain είναι ο έλεγχος των συμμετεχόντων.

Η συναίνεση θα αποφασίσει ποιος θα συμμετάσχει στο σύστημα ή τα δικαιώματα ψήφου και θα διατηρήσει το καθολικό. Ο κάτοχος θα έχει την επιλογή να διαγράψει, να επεξεργαστεί ή να παρακάμψει τις καταχωρίσεις όπως απαιτείται.

Έτσι, κατά μία έννοια, ένα ιδιωτικό σύστημα δεν είναι αποκεντρωμένο, αλλά περισσότερο σαν μια κατανεμημένη έννοια. Εδώ θα λειτουργείτε σε μια κλειστή βάση δεδομένων και κάποια στιγμή ενδέχεται να μην είναι σε θέση να επικυρώσει ή να επικυρώσει τις συναλλαγές ή να αλλάξει τους κανόνες.

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Το να θέλεις τον έλεγχο των λειτουργιών είναι φυσιολογικό. Το δέντρο αποφάσεων Blockchain μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε περιορισμένο αριθμό ελέγχου με το ιδιωτικό ή ομοσπονδιακό τους σύστημα. Έτσι, εάν η απάντηση είναι “Ναι”, θα πρέπει να πάτε για μια πλατφόρμα Private Blockchain.

ΟΧΙ: Εάν η απάντησή σας είναι “Όχι”, θα προχωρήσουμε στις επόμενες ερωτήσεις σχετικά με τον οδηγό δέντρου αποφάσεων blockchain για να πραγματοποιήσουμε την τελική κλήση για εσάς.

 

Θέλετε δημόσιες συναλλαγές?

Αυτή η ερώτηση είναι κρίσιμη εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια πλευρά θα διαλέξετε. Η διαδρομή απόφασης Blockchain σίγουρα θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση. Τα δημόσια blockchain είναι ανοιχτά και όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση και να κατεβάσουν το πρωτόκολλο όποτε το επιθυμούν. Είναι αρκετά διανεμημένο και θα έχετε την καλύτερη αποκεντρωμένη περιβαλλοντική αίσθηση σε αυτόν τον τύπο.

Ωστόσο, κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείτε θα καταγράφεται σε μια βάση δεδομένων που είναι δημόσια. Σημαίνει ότι θα μπορείτε να βλέπετε άλλες συναλλαγές και οι άνθρωποι θα δουν και τις δικές σας.

Αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι ένας ανεπιθύμητος παράγοντας στις επιχειρήσεις, οπότε αν είστε 100% σίγουροι ότι θέλετε δημόσιες συναλλαγές, θα επωφεληθείτε περισσότερο από τις δημόσιες συναλλαγές. Θα έχετε επίσης μεγάλο φόρτο ασφαλείας σε αυτό σε σύγκριση με τα ιδιωτικά κανάλια.

 

Η απάντηση –

ΝΑΙ: Μερικοί άνθρωποι θέλουν απόλυτη διαφάνεια στο σύστημα των καθολικών τους, άλλοι θέλουν περισσότερο έλεγχο στην πρόσβαση. Σε ιδιωτικά blockchains, θα απαιτούσατε έλεγχο ταυτότητας για πρόσβαση στο καθολικό. Αλλά στο κοινό, δεν έχετε απαιτήσεις. Επομένως, εάν θέλετε δημόσιες συναλλαγές, τότε είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα δημόσιο blockchain.

ΟΧΙ: Από την άλλη πλευρά, εάν η απάντησή σας είναι όχι, θα πρέπει να μεταβείτε σε ιδιωτικό blockchain, καθώς θα επωφεληθείτε περισσότερο για την επιχείρησή σας από αυτό.

Και όλες οι ερωτήσεις σχετικά με το δέντρο αποφάσεων blockchain τελειώνουν εδώ.

 

Κεφάλαιο-5: EndNote

Έτσι, βασικά, όλες αυτές οι ερωτήσεις στο μοντέλο δέντρων αποφάσεων blockchain θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν είναι απαραίτητος παράγοντας ή όχι. Ίσως είναι καλό να επενδύσετε σε ένα blockchain. ίσως δεν είναι. Θα το αποφασίσετε τελικά.

Έτσι, τι θα κάνετε; Θα αγκαλιάσετε το “blockchain” που έχει όλες τις δυνατότητες να αλλάξει τα παραδοσιακά μας συστήματα; Ή θέλετε να το αφήσετε αυτό και να αφήσετε άλλους να παίξουν στο παιχνίδι; Η επιλογή είναι δική σου.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map