Βέλτιστες πρακτικές Blockchain – Επιχειρηματικές αρχές Blockchain

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT) παρέχει ένα σαφές επιχειρηματικό πλεονέκτημα. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι υιοθέτες μπορούν να το εκμεταλλευτούν.

Θέλετε να υιοθετήσετε και το blockchain στην επιχειρηματική σας διαδικασία; Εάν το κάνετε, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές blockchain. Αυτές οι βέλτιστες πρακτικές θα σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε το blockchain με τον σωστό τρόπο.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία, μπορείτε να ενισχύσετε την πλατφόρμα σας και να την ευθυγραμμίσετε με τις τρέχουσες τάσεις.

Ας ξεκινήσουμε με τις βέλτιστες πρακτικές για το blockchain.

Contents

Βέλτιστες πρακτικές Blockchain

Πριν προχωρήσουμε βαθιά στις βέλτιστες πρακτικές, ας μάθουμε ποια βασικά συστατικά χρειάζονται για να είναι χρήσιμο ένα blockchain σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον.

Το οικοσύστημα blockchain εξελίσσεται και υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές για όλους εκεί έξω. Εάν είστε αρχιτέκτονας blockchain, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές για έναν μηχανικό βάσης δεδομένων blockchain. Στο τέλος, είναι οι βέλτιστες πρακτικές που κάνουν τη δουλειά σας να λάμπει.

Για να κάνουμε τα πράγματα απλά, θα ξεκινήσουμε με τις έξι αρχές της εφαρμογής και της ανάπτυξης blockchain. Αυτό θα δημιουργήσει τον πυρήνα της συζήτησης και των βέλτιστων πρακτικών μας.

βέλτιστες πρακτικές blockchain

Έχοντας υπόψη το εταιρικό blockchain, θα προχωρήσουμε στη συνέχεια για να συζητήσουμε τα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας λύσης ή υπηρεσίας blockchain.

Τι πρόκειται να καλύψουμε?

Οι πρακτικές blockchain μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το τι κάνετε. Εάν είστε επιχείρηση, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε πρακτικές που σχετίζονται με την επιχείρηση. Εάν είστε αρχιτέκτονας blockchain, τότε υπάρχει μια διαφορετική πρακτική που πρέπει να ακολουθήσετε. Για να σας βοηθήσουμε, ας δούμε τη δομή του άρθρου.

Πίνακας περιεχομένων


Blockchain για επιχειρήσεις: Αρχή, βήματα και βέλτιστες πρακτικές

Βέλτιστες πρακτικές για Μηχανικός Βάσεων Δεδομένων και Αρχιτέκτονας Blockchain

Βέλτιστες πρακτικές Blockchain: Δοκιμή Blockchain και μετριασμός κινδύνων

Blockchain για επιχειρήσεις: Αρχές, βήματα και βέλτιστες πρακτικές

Έξι αρχές για την ανάπτυξη και εφαρμογή blockchain

  1. Ανοιξε: Η λύση blockchain πρέπει να είναι ανοιχτή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να συμβάλει στην ανάπτυξή του. Η ετικέτα ανοιχτού κώδικα θα φέρει επίσης καινοτομία και θα διασφαλίσει τη διατήρηση του κώδικα ποιότητας.
  2. Επιτρέπεται: Η άδεια είναι επίσης μια κρίσιμη αρχή που πρέπει να ακολουθήσει μια εταιρική blockchain. Τα επιτρεπόμενα δίκτυα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε κλειστό οικοσύστημα διατηρώντας ανέπαφα τα βασικά χαρακτηριστικά του blockchain. Προωθεί την εμπιστευτικότητα και την εμπιστοσύνη και διασφαλίζει ότι οι παράνομες δραστηριότητες μπορούν να ελεγχθούν. Τα επιτρεπόμενα δίκτυα διασφαλίζουν επίσης ότι μόνο αξιόπιστες οντότητες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το δίκτυο – καθιστώντας το πιο ασφαλές και βιώσιμο μακροπρόθεσμα.
  3. Διακυβέρνηση: Το blockchain των επιχειρήσεων θα πρέπει να έχει κατάλληλο σύστημα διακυβέρνησης. Επιτρέπει στους διαχειριστές να εκτελούν και να συντηρούν το δίκτυο. Η ισχυρή διακυβέρνηση διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει κατάχρηση του δικτύου προς όφελός τους. Οι διαχειριστές μπορούν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν τους κακόβουλους παράγοντες πριν αρχίσουν να επιτίθενται στο δίκτυο ή να τους σταματήσουν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
  4. Ασφάλεια: Η ασφάλεια πρέπει να είναι κορυφαία για οποιαδήποτε ανάπτυξη blockchain. Οι μπλοκ αλυσίδων είναι ασφαλείς, αλλά απαιτούν ακόμη σωστό σχεδιασμό και εκτέλεση ασφάλειας. Επίσης, είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία και η ομάδα ασφαλείας πρέπει να κάνει περιοδικό έλεγχο για να διασφαλίσει την ακεραιότητα της πλατφόρμας.
  5. Πρότυπα: Τα πρότυπα αποτελούν επίσης βασικό μέρος κάθε λύσης blockchain. Με διαλειτουργικά πρότυπα, είναι εύκολο για τις ομάδες να εργαστούν σε διαφορετικές απαιτήσεις, ανάγκες ή ενοποιήσεις. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν μόνο ανεξάρτητες οντότητες που εργάζονται για τη δική τους λύση blockchain – η οποία δεν είναι καλή ιδέα μακροπρόθεσμα.
  6. Μυστικότητα: Η πτυχή του απορρήτου είναι επίσης πολύ σημαντική. Χωρίς το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, μια λύση blockchain δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα άλλα χαρακτηριστικά της, όπως η διαφάνεια ή το αμετάβλητο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια εταιρική λύση blockchain πρέπει να λειτουργεί προς μια λύση που προσφέρει απόρρητο από την αρχή.

Οι πέντε αρχές συζητήθηκαν από την IBM ανάρτηση.

Βέλτιστες πρακτικές Blockchain: Επτά βήματα για την επιτυχία στο blockchain των επιχειρήσεων

Τώρα, κατανοούμε τις βασικές αρχές ενός blockchain για επιχειρήσεις. Ας ακολουθήσουμε τα επτά βήματα για την επιτυχία στο blockchain των επιχειρήσεων.

1. Επιλογή πλατφόρμας

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε μια πλατφόρμα. Η οικοδόμηση της πλατφόρμας σας μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή, αλλά απαιτεί σημαντική χρηματική επένδυση. Δεν είναι εφικτό για τις περισσότερες επιχειρήσεις εκεί έξω. Εκεί μπαίνουν οι υπάρχουσες πλατφόρμες.

Πριν προχωρήσετε, πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν ανταλλαγές σε υπάρχουσες πλατφόρμες. Δεν είναι τέλεια και δεν είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τις απαιτήσεις σας. Επίσης, δεν προσφέρουν όλες οι πλατφόρμες ίση αξία ή χαρακτηριστικά. Κάποιοι μπορεί να είναι εξαιρετικοί στη διακυβέρνηση, ενώ άλλοι θα ήταν εξαιρετικοί για επεκτασιμότητα.

Οι πλατφόρμες τρέχουσας γενιάς, όπως το Hyperledger προσφέρουν πολλές επιλογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες εταιρικές πλατφόρμες όπως το IBM Blockchain, το SAP blockchain και άλλα.

Εν ολίγοις, πρέπει να καταλάβετε ότι κάθε πλατφόρμα έχει τους περιορισμούς της και πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων ποια θέλετε να επιλέξετε.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το blockchain της επιχείρησης εδώ.

2. Ξεκινήστε τον πειραματισμό

Ως οργανισμός, πρέπει να αρχίσετε να πειραματίζεστε με το blockchain. Ποιες πτυχές του οργανισμού σας μπορούν να μεταμορφωθούν χρησιμοποιώντας το blockchain; Είναι η αλυσίδα εφοδιασμού ή η διοίκηση; Η εύρεση αυτών των πραγμάτων και ο πειραματισμός σε χαμηλή κλίμακα μπορούν να σας ενημερώσουν για τα ακριβή αποτελέσματα.

Με το μάρκετινγκ να εξελίσσεται γρήγορα, εξαρτάται από εσάς να δοκιμάσετε νέες τάσεις. Η πρόωρη υιοθέτηση είναι πάντα χρήσιμη καθώς σας δίνει πλεονέκτημα. Ωστόσο, είναι επίσης επικίνδυνο. Επίσης, ξεκινώντας νωρίς έχει το δικό του πλεονέκτημα. Θα σας επιτρέψει να οικοδομήσετε μια άτυπη σχέση νωρίς και επίσης να αναπτύξετε την κατανόηση της τεχνολογίας. Θα μπορείτε επίσης να δελεάσετε καλύτερα ταλέντα. Εν ολίγοις, θα είστε ευέλικτοι και έτοιμοι να επωφεληθείτε από τη νέα τεχνολογία.

3. Αποκτήστε τη δυνατότητα κλιμάκωσης και ασφάλειας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το blockchain είναι ασφαλές. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επιδιώξετε ενεργά την ασφάλεια του blockchain σας. Η επιτρεπόμενη προσέγγιση χρησιμοποιείται για να διασφαλιστεί ότι μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο. Αυτό το κεντρικό μοντέλο προστατεύει το δίκτυο blockchain από πολλές απειλές, συμπεριλαμβανομένων 51% επιθέσεων.

Τα κεντρικά δίκτυα είναι επίσης καλά στην κλιμάκωση. Μπορεί να φτάσει το 2000TPS, το οποίο είναι εξαιρετικό, δεδομένου ότι θα υπάρχουν περιορισμένοι κόμβοι που θα λάβουν μέρος στο δίκτυο.

Έτσι, ως επιχείρηση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε σωστή επεκτασιμότητα και ασφάλεια. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια blockchain επιχειρήσεων εδώ.

4. Δημιουργία νομικού πλαισίου

Το επόμενο βήμα είναι να ολοκληρώσετε τη νομική εργασία. Καθώς το blockchain είναι αποκεντρωμένο, είναι δύσκολο να ελέγξετε ή να νομιμοποιήσετε το δίκτυο. Αλλά ένα μικρό βήμα προς τη νομιμοποίηση μπορεί να προστατεύσει το δίκτυό σας από οποιαδήποτε κακή δέσμευση και να διασφαλίσει ότι όλοι εργάζονται για τις καλύτερες δυνατές προθέσεις τους.

5. Προετοιμασία έξυπνων συμβάσεων

Οι έξυπνες συμβάσεις αποτελούν μεγάλο μέρος οποιουδήποτε δικτύου. Λειτουργεί ως μεσολαβητής που φροντίζει τα πάντα μεταξύ δύο μερών. Εκτελείται μόνο εάν πληρούται μια συγκεκριμένη απαίτηση. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για την αυτοματοποίηση πολλών εργασιών blockchain.

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε έξυπνες συμβάσεις για την επιβολή κανόνων, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τις παραβιάσει.

6. Παιχνίδι και ανταλλαγή αξιών

Η δημιουργία μιας αγοράς στο blockchain σας θα σας επιτρέψει να το κάνετε δημοφιλές στους χρήστες. Εκεί έρχεται το gamification. Θα πρέπει επίσης να εστιάσετε σε μοντέλα ανταλλαγής αξίας, τα οποία σας επιτρέπουν να επωφεληθείτε από μη νομισματικές, νομισματικές και συναίνεσεις.

7. Μοντελοποίηση οικοσυστημάτων δικτύου

Το τελευταίο βήμα είναι να ευθυγραμμιστεί το επιχειρηματικό μοντέλο blockchain με τα οικονομικά μοντέλα εκεί έξω. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς θα λειτουργεί η αφοσίωση στο σύστημά σας. Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε, αλλά αυτό που πρέπει να κάνετε.

Καλύτερη πρακτική Blockchain για επιχειρήσεις

Φοβερός! Τώρα που έχουμε κάνει βήματα για την επιτυχία στο blockchain των επιχειρήσεων και στη διαχείριση κινδύνων, ήρθε η ώρα να μοιραστούμε τις βέλτιστες πρακτικές για το blockchain των επιχειρήσεων.

Αυτές οι βέλτιστες πρακτικές κοινοποιούνται από το Hyperledger, μια από τις κορυφαίες επιχειρηματικές λύσεις blockchain εκεί έξω. Αυτές οι βέλτιστες πρακτικές για το blockchain ισχύουν επίσης για διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων και τη χρήση της πλατφόρμας blockchain. Θα βοηθήσει οποιαδήποτε επιχείρηση να αντιμετωπίσει άμεσα την ασφάλεια, τα δεδομένα και τις επιχειρηματικές διαδικασίες.

Ας αρχίσουμε.

1. Η εξασφάλιση μιας επιχειρηματικής διαδικασίας είναι μια συνεχής διαδικασία

Το Blockchain ορίζεται ως ένα δίκτυο peer-to-peer που θεωρείται εξαιρετικά ασφαλές χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικούς αλγόριθμους. Ο ορισμός είναι σωστός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλής όλη την ώρα.

Ως επιχείρηση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν σκέφτεστε την ίδια γραμμή. Αυτή η υπόθεση ότι το blockchain είναι ήδη ασφαλές μπορεί να κοστίσει σημαντικά την επιχείρησή σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ένα δίκτυο blockchain μπορεί να παραβιαστεί. Οι κακοί ηθοποιοί μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αποτυχία του δικτύου. Μπορούν επίσης να καταφέρουν να σπάσουν τον κρυπτογραφικό αλγόριθμο στο μέλλον.

Πρέπει πάντα να εργάζεστε για να εξασφαλίσετε τη λύση blockchain τώρα και στο μέλλον. Όχι μόνο αυτό, στο μέλλον, θα έχουμε κβαντική πληροφορική, η οποία είναι ικανή να σπάσει τους τρέχοντες κρυπτογραφικούς αλγόριθμους.

Εάν είναι ασφαλές σήμερα, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και αύριο. Γι ‘αυτό είναι πάντα καλή ιδέα να παρακολουθείτε νέες τεχνικές που κάνουν το blockchain σας πιο ασφαλές. Η ασφάλεια είναι μια διαδικασία και όχι μια εφάπαξ εργασία.

2. Χρησιμοποιήστε το blockchain που επιτρέπεται για ιδιωτικά δεδομένα

Η χρήση του επιτρεπόμενου blockchain είναι σημαντική για την ασφάλεια των δεδομένων σας. Η επιχείρηση δημιουργεί τόνους δεδομένων και δεν προορίζονται όλα τα δεδομένα για το κοινό. Εκεί μπαίνει το εγκεκριμένο δίκτυο.

Πριν δεσμευτείτε, πρέπει να προσδιορίσετε το σωστό blockchain για εσάς. Ως επιχείρηση, πρέπει πάντα να αποφεύγετε τις δημόσιες λύσεις blockchain. Με το blockchain που επιτρέπεται, τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν ή να έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές δίκτυο. Μπορούν να αποφασίσουν ποιος θα συμμετέχει στο δίκτυο που απλοποιεί την ασφάλεια δεδομένων σε μεγάλο περιθώριο.

Υπάρχουν πολλά εξουσιοδοτημένα δίκτυα, όπως το Hyperledger, το blockchain SAP, που σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό. Οι δημόσιες μπλοκ αλυσίδες όπως το Ethereum και το Bitcoin πρέπει να αποφεύγονται.

Τα επιτρεπόμενα blockchains είναι επίσης γνωστά ως κοινοπραξία ή ιδιωτικά blockchain. Αλλά και οι δύο εμπίπτουν στην επιτρεπόμενη κατηγορία blockchain.

3. Δημιουργία δομής διακυβέρνησης για το blockchain

Παρόλο που το blockchain είναι τεχνικά δύσκολο να εφαρμοστεί σε επίπεδο επιχείρησης, είναι η πτυχή της διακυβέρνησης που είναι πιο δύσκολη. Ως επιχείρηση, πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε το σωστό μοντέλο διακυβέρνησης.

Αρχικά, είναι καλή ιδέα να ορίσετε εκ των προτέρων τη δομή διακυβέρνησης. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή blockchain. Το μοντέλο διακυβέρνησης θα πρέπει να περιέχει πληθώρα πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου προσθήκης νέων χρηστών, του ρόλου των υπαρχόντων ρόλων, διαφορετικών επιπέδων χρηστών και του αντίστοιχου ρόλου τους, του μηχανισμού αποθήκευσης δεδομένων και ούτω καθεξής.

Το μοντέλο διακυβέρνησης πρέπει επίσης να λειτουργεί προληπτικά για την απομάκρυνση κακών παραγόντων από το δίκτυο. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει επίσης να χειριστεί άλλες καταστάσεις, τόσο κρίσιμες όσο και μη κρίσιμες.

Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να ληφθεί μέριμνα είναι η αλλαγή της διαδικασίας διακυβέρνησης με την πάροδο του χρόνου. Δεν είναι καλή ιδέα να παραμείνετε σταθεροί σε μια έκδοση του μοντέλου διακυβέρνησης. Τα πράγματα εξελίσσονται και το μοντέλο διακυβέρνησης. Είναι καλύτερα να αναπτυχθεί προορατικά.

4. Κατανοήστε και αναλύστε τις περιπτώσεις blockchain νωρίς

Η επιχείρηση είναι περίπλοκη και απαιτεί σωστή κατανόηση και εκτέλεση. Το ίδιο ισχύει και για το blockchain. Είναι η τελευταία τεχνολογία που εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό. Για να κατανοήσετε την πολυπλοκότητα και να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να την εφαρμόσετε με επιτυχία, πρέπει να περάσετε από τις περιπτώσεις χρήσης blockchain.

Η ανάλυση περιπτώσεων χρήσης blockchain πρέπει να γίνει σε πρώιμο στάδιο. Θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν και να σχεδιάσουν ανάλογα. Θα σας επιτρέψει επίσης να ορίσετε στόχους.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης εκεί έξω. Η δουλειά σας είναι να διασφαλίσετε ότι θα περάσετε τις περιπτώσεις χρήσης στους τομείς σας όπως η υγεία, η αλυσίδα εφοδιασμού ή η χρηματοδότηση και να μάθετε από εκεί. Στο τέλος, θα μπορείτε να αποτυπώσετε τα πλεονεκτήματα αυτών των περιπτώσεων χρήσης και να τα εφαρμόσετε στην εφαρμογή blockchain της επιχείρησής σας.

5. Αποφασίστε τις δυνατότητες κλιμάκωσης και απόδοσης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί ένα blockchain. Αυτό σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας αρχιτέκτονας blockchain. Κατά τη διαδικασία, ο αρχιτέκτονας blockchain πρέπει να κάνει μερικά περιλαμβάνει. Μπορεί να είναι ζητήματα κλιμάκωσης ή απόδοσης.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε νωρίς, είναι καλή ιδέα να αποφασίσετε νωρίς για την κλιμάκωση και τις απαιτήσεις απόδοσης. Επίσης, αυτές οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν νωρίς, έτσι ώστε η εφαρμογή blockchain να μην παρεμποδίζεται.

Το Enterprise μπορεί επίσης να αναπτύξει διαφορετικά blockchain, το καθένα για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης, της επεκτασιμότητας ή της διακυβέρνησης.

6. Μην αποθηκεύετε ποτέ μεγάλα αρχεία στο blockchain

Όπως ήδη συζητήσαμε, το blockchain είναι ένα δίκτυο peer-to-peer. Αναπαράγει δεδομένα σε όλο το δίκτυο. Η διαδικασία αναπαραγωγής μπορεί να διαρκέσει λίγο χρόνο.

Ως αρχιτέκτονας blockchain, πρέπει να ορίσετε ένα όριο αρχείων στο blockchain. Αυτό σημαίνει ότι η αποθήκευση μεγάλων αρχείων δεν είναι επιλογή. Εάν ολοκληρωθεί, τόσο το κόστος υπολογισμού όσο και το κόστος αποθήκευσης θα εξαφανιστούν.

Διατηρώντας αυτό, το κόστος μπορεί να εξοικονομηθεί. Εάν υπάρχει ανάγκη αποθήκευσης μεγάλων αρχείων, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες cloud για να αποθηκεύσετε αρχεία και να χρησιμοποιήσετε δείκτες στο blockchain για να δείξετε το πραγματικό αρχείο.

Οι έξι βέλτιστες πρακτικές συζητούνται στο Δημοσίευση Hyperledger

Βέλτιστες πρακτικές για Μηχανικός Βάσεων Δεδομένων και Αρχιτέκτονας Blockchain

Τώρα, που έχουμε κατανοήσει τις βέλτιστες πρακτικές που σχετίζονται με την ανάπτυξη επιχειρήσεων, ας δούμε τις βέλτιστες πρακτικές για έναν αρχιτέκτονα blockchain. Θα ξεκινήσουμε με τη βάση δεδομένων και μετά θα προχωρήσουμε σε πιο γενικές πρακτικές σχετικά με την ανάπτυξη blockchain.

Βέλτιστες πρακτικές: Διαχείριση βάσεων δεδομένων Blockchain σε Cloud Platforms

Οι βάσεις δεδομένων αποτελούν κρίσιμο μέρος ενός blockchain. Καθορίζουν τον τρόπο αποθήκευσης και ανάκτησης των δεδομένων. Ως αρχιτέκτονας blockchain ή μηχανικός βάσης δεδομένων που προσπαθεί να αναπτύξει τη λύση blockchain σε πλατφόρμες cloud, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές blockchain για να διασφαλίσετε τη σωστή διαχείριση βάσης δεδομένων.

Ας δούμε τις βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να γνωρίζετε για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων blockchain σε πλατφόρμες cloud.

1. Κατανοήστε σωστά το blockchain

Πριν ξεκινήσετε να διαχειρίζεστε τη βάση δεδομένων blockchain, πρέπει να κατανοήσετε σωστά το ίδιο το blockchain. Τις περισσότερες φορές, η ακατάλληλη κατανόηση του blockchain επηρεάζει την ανάπτυξη του blockchain.

Η ιδέα του Blockchain είναι απλή. Ως αρχιτέκτονας blockchain, πρέπει να καταλάβετε ότι είναι προσαρμόσιμο. Έχει επίσης τόνους περιπτώσεων χρήσης και δεν περιορίζεται μόνο σε κρυπτονομίσματα. Επίσης, χρησιμοποιεί ομότιμους για αποθήκευση και διαχείριση του δικτύου. Χωρίς τη συμβολή των συνομηλίκων, ένα blockchain δεν μπορεί να υπάρχει. Είναι οι συνομηλίκοι ακόμη και που αποθηκεύουν ένα αντίγραφο των δεδομένων.

Για να σας δώσουμε μια καλύτερη προοπτική, μπορείτε να θεωρήσετε το blockchain ως μια καλύτερη λύση cloud. Παρέχει έναν καλύτερο τρόπο χειρισμού δεδομένων και τα διατηρεί ασφαλή. Επίσης, καθώς είναι αποκεντρωμένο, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε χειραγώγηση – κάτι που είναι απολύτως δυνατό σε ένα συγκεντρωτικό περιβάλλον.

2. Το Blockchain δεν είναι η απόλυτη λύση για την ασφάλεια

Έχουμε ήδη συζητήσει το παραπάνω σημείο ασφαλείας και ισχύει επίσης για το χειρισμό δεδομένων στο blockchain. Παρόλο που το blockchain χαρακτηρίζεται ως η πιο ασφαλής τεχνολογία εκεί έξω, δεν είναι 100% ασφαλές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι χάκερ ή οι κακόβουλοι ηθοποιοί τρίτων μπορούν να αναλάβουν το blockchain, να χειριστούν δεδομένα και να καταστρέψουν την ίδια την ουσία ενός δικτύου blockchain.

Ως αρχιτέκτονας blockchain, πρέπει να είστε προσεκτικοί στην προσέγγισή σας και να διασφαλίζετε ότι προστατεύετε το blockchain με την ορθή εφαρμογή των κανόνων διακυβέρνησης. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι τα προσωπικά δεδομένα διασφαλίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εν ολίγοις, πρέπει να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή. Το Blockchain δεν είναι η ενιαία λύση ασφαλείας.

3. Χρησιμοποιήστε εργαλεία με τα οποία είστε εξοικειωμένοι

Το Blockchain είναι μια νέα τεχνολογία. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα εργαλείων για να εργαστείτε με αυτό. Σχεδόν κάθε επιχείρηση εκεί έξω προσπαθεί να φτιάξει τη δική τους λύση και ένα σύνολο εργαλείων blockchain.

Για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε το καλύτερο δυνατό, πρέπει να διατηρήσετε τα καλύτερα εργαλεία εκεί έξω. Επιλέγοντας τις ήδη καθιερωμένες λύσεις για τη διαχείριση του blockchain σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το έργο σας είναι εγκαίρως και μπορεί να διαχειριστεί στο μέλλον χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επωφεληθείτε από το Azure Blockchain της Microsoft. Προσφέρουν ένα κιτ ανάπτυξης που σας επιτρέπει να εργάζεστε αποτελεσματικά με τις υπηρεσίες Azure. Επίσης, τα εργαλεία μπορεί να μην είναι χρήσιμα για εσάς, καθώς ενδέχεται να έχετε διαφορετική απαίτηση. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε τα εργαλεία που ταιριάζουν καλά στις απαιτήσεις σας.

4. Χρησιμοποιήστε εύκολα επαληθεύσιμα δεδομένα

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα πρέπει να εστιάσετε σε εύκολα επαληθεύσιμα δεδομένα. Το Blockchain βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους συνομηλίκους για να χειριστεί τα δεδομένα αναπαράγοντάς τα. Για παράδειγμα, πάρτε το κρυπτογράφηση – λειτουργούν σε πραγματικό κόσμο, επειδή χρησιμοποιούν αριθμητικά δεδομένα που μπορούν εύκολα να παρακολουθούνται ή να αναφέρονται.

Αυτό μπορεί να μην ισχύει για τις επιχειρήσεις εκεί έξω. Πρέπει να χρησιμοποιούν μια περίπλοκη μορφή δεδομένων που μπορεί να αποτελείται από ακέραιους, χορδές και άλλες μορφές δεδομένων. Η δουλειά σας ως αρχιτέκτονας blockchain είναι να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να μετατρέψετε τα σύνθετα δεδομένα σε επαληθεύσιμα δεδομένα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποθήκευση cloud και αναφορές στον χώρο αποθήκευσης για να αποθηκεύσετε πολύπλοκα δεδομένα. Τα εύκολα επαληθεύσιμα δεδομένα θα σας βοηθήσουν επίσης να κάνετε τα δεδομένα σας πιο ασφαλή.

Βέλτιστες πρακτικές για έναν αρχιτέκτονα Blockchain

Στην τελευταία ενότητα, θα καλύψουμε τις βέλτιστες πρακτικές για έναν αρχιτέκτονα blockchain. Υπάρχουν πολλοί ρόλοι και ευθύνες για έναν αρχιτέκτονα blockchain. Πρέπει να φροντίσουν ολόκληρη τη λύση από άκρο σε άκρο. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη σωστής στρατηγικής δέσμευσης οικοσυστήματος blockchain, δημιουργία μετρήσεων απόδοσης, δημιουργία ανάλυσης κινδύνου / αποτυχίας, παρακολούθηση βέλτιστων πρακτικών blockchain και δημιουργία αυτών. Τέλος, πρέπει να παρακολουθούν και να εκπαιδεύουν τεχνικό προσωπικό. Είναι πολλή δουλειά.

Μία από τις πιο σημαντικές ευθύνες για έναν αρχιτέκτονα blockchain είναι να ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές. Έχουμε αναφέρει πέντε καλύτερες πρακτικές blockchain για να τις ακολουθήσετε. Ας τα παραθέσουμε παρακάτω.

1. Βαθιά γνώση της υποκείμενης τεχνολογίας

Εάν εργάζεστε ως αρχιτέκτονας blockchain, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πλήρως την τεχνολογία DLT. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα αρθρωτό blockchain που προσφέρει δυνατότητα προσαρμογής και λειτουργικότητας. Για να μεγιστοποιήσετε τη μάθηση και τις γνώσεις σας, θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δύο μερών. Ο σχεδιασμός των δύο μερών θα περιλαμβάνει ένα δίκτυο blockchain και κατανεμημένο χώρο αποθήκευσης. Στο τέλος, η λύση πρέπει να είναι εύχρηστη για την επιχείρηση. Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε πώς να χειρίζεστε ευαίσθητες πληροφορίες και να τις διατηρείτε ασφαλείς.

2. Ανοικτή διακυβέρνηση

Η ανοιχτή διακυβέρνηση είναι ο καλύτερος τρόπος να πάτε. Παρέχει επιχείρηση που χρησιμοποιεί το blockchain για να το συντονίσει αργότερα. Ως αρχιτέκτονας blockchain, πρέπει να κατανοήσετε τη σημασία της ανοιχτής διακυβέρνησης και να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα για την εταιρεία σας. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να διασφαλίσετε μια βάση κώδικα που είναι κατανοητή από άλλους προγραμματιστές. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι εύκολο στη διαχείριση. Θα φέρει επίσης μεγαλύτερη διαφάνεια στο σύστημα.

3. Ευρύ φάσμα εργαλείων προγραμματιστή

Τα εργαλεία και οι τεχνικές αποτελούν σημαντικό μέρος μιας λύσης blockchain. Για να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σωστό εργαλείο. Θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας εφαρμογής και υιοθέτησης του blockchain.

4. Ειδικευμένος στην κατασκευή εγκεκριμένων καθολικών

Αν θέλετε να είστε αποτελεσματικός αρχιτέκτονας blockchain, πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εγκεκριμένα καθολικά. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή βιβλία με άδεια. Επίσης, δεν παρέχει όλες οι λύσεις blockchain μια επιτρεπόμενη λύση από την αρχή. Ωστόσο, πρέπει να το τροποποιήσετε ώστε να λειτουργεί όπως επιτρέπεται και να ενεργοποιεί τα βασικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τους επιτρεπόμενους κόμβους, όπως ταχύτητα, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, αμετάβλητο και ούτω καθεξής.

5. Επεκτασιμότητα

Τέλος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κλιμακώσετε τη λύση blockchain. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Συστήματα IPFS που είναι καλό για επεκτασιμότητα.

Βέλτιστες πρακτικές Blockchain: Δοκιμή Blockchain και μετριασμός κινδύνων

Ακριβώς όπως και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, το blockchain πρέπει επίσης να δοκιμαστεί πριν μπορέσει να προβληθεί. Καθώς η τεχνολογία blockchain βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι λύσεις blockchain παραμένουν πιστές στις βασικές αξίες της.

Ως υπεύθυνος δοκιμών, πρέπει να ξεκινήσετε μικρά και να δοκιμάσετε την αίτησή σας. Εν ολίγοις, πρέπει να φροντίσετε δύο τύπους δοκιμών.

1. Δοκιμή API

Στη δοκιμή API, πρέπει να προσέχετε τις αλληλεπιδράσεις που πραγματοποιούν οι εφαρμογές σας με άλλα στοιχεία στο οικοσύστημα blockchain. Είναι ευρέως διαδεδομένο για ένα blockchain να αλληλεπιδρά με άλλα στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορεί να εκπέμπει συμβάντα, να κάνει εξωτερικές κλήσεις ή να ενεργοποιεί ένα συμβάν όταν πληρούται κάποια συνθήκη. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Μια αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να συλλέξει πληροφορίες από τον εξωτερικό διακομιστή και να παραγγείλει μια νέα παρτίδα εάν υπάρχει ανάγκη ή οι συνθήκες ταιριάζουν. Η βέλτιστη πρακτική που πρέπει να κάνετε είναι να επικυρώσετε όλες τις αλληλεπιδράσεις με άλλες υπηρεσίες ή λύσεις. Εξετάστε κάθε αίτημα API και βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν όπως προορίζεται ή όχι.

2. Λειτουργικές δοκιμές

Η λειτουργική δοκιμή είναι ένα άλλο μέρος της δοκιμής όπου ελέγχετε τα διάφορα στοιχεία blockchain. Καλύπτει επίσης ολόκληρη την πλατφόρμα. Ως δοκιμαστής blockchain, πρέπει να κάνετε δοκιμές βάσει περιπτώσεων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ικανοποιούνται οι προσδοκίες μεγέθους μπλοκ και αλυσίδας. Μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάσετε την προσθήκη μπλοκ επίσης.

3. Δοκιμή απόδοσης

Τέλος, πρέπει επίσης να κάνετε δοκιμές απόδοσης. Ο έλεγχος απόδοσης διασφαλίζει ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να περιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή. Άλλες ζωτικές πτυχές που πρέπει να δοκιμαστούν για την απόδοση περιλαμβάνουν έξυπνο χρόνο απόκρισης συμβολαίου, χρόνο απόκρισης διεπαφής συστήματος και ούτω καθεξής. Θα πρέπει επίσης να μάθετε τα σημεία συμφόρησης και να προσπαθήσετε να τα εξαλείψετε. Στο τέλος, πρέπει να συντονίσετε το σύστημα έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα.

Οι δοκιμές απόδοσης πρέπει επίσης να γίνονται σε πολλά τελικά σημεία και να καλύπτουν όλες τις διαφορετικές πτυχές του blockchain.

4. Blockchain και μετριασμός των κινδύνων

Το Blockchain θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς. Έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον χρηματοοικονομικό τομέα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μετριασμός του κινδύνου για τα τρέχοντα συστήματα. Οι τρέχουσες διαδικασίες δεν είναι απολύτως ασφαλείς και εκεί έρχεται το blockchain.

Ως επαγγελματίας blockchain, θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να μετριάσετε τον κίνδυνο χρησιμοποιώντας το blockchain. Ακόμη και η Deloitte πιστεύει ότι το blockchain είναι μια θεμελιώδης τεχνολογία που θα βελτιώσει τη διαχείριση κινδύνων στο μέλλον.

Κάθε τύπος blockchain έχει τους κινδύνους του. Τα έξυπνα συμβόλαια χρησιμοποιούνται για την ενσωμάτωση επιχειρηματικής λογικής. Επίσης αυτο-εκτελούνται έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος της επιχειρηματικής διαδικασίας να μπορεί να αυτοματοποιηθεί.

Εν ολίγοις, το blockchain θα βελτιώσει τις τεχνικές διαχείρισης κινδύνου. Αλλά εναπόκειται στους υπευθύνους εφαρμογής blockchain να ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά τη διαχείριση κινδύνων.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος των βέλτιστων πρακτικών blockchain. Αυτές οι βέλτιστες πρακτικές για το blockchain θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε καλύτερα το έργο blockchain σας. Καλύψαμε διαφορετικές προοπτικές, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων, βάσης δεδομένων, δοκιμών και ούτω καθεξής.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για τις βέλτιστες πρακτικές για το blockchain για επιχειρήσεις; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map